Zyrtec® (Zyrtec®)

până la 10 zile pot

Cred că Zyrtec poate fi dat din nou... dacă ești YV, schimba apoi amestecul

încercați să începeți cu săpun și spălați... și apoi marca de pulbere.

Nu am scăldat copiii din ierburi, fiica în general a înflorit până la 6 luni. și fiul este, de asemenea, cam la fel.

Mai departe, COPIII DE ZI, și PEMOSOM, de asemenea, au fost șterse

dar spălate cu pulberi pentru copii până la 8 luni. a devenit în continuare adult

aici acum 5 ani a fost bun, iar acum Gomno.

bine, aceasta este opinia mea personală

am luat 10 zile, cu o pauză pentru weekend.

La 3 luni, au fost luate 10 zile, am turnat pe babysitterii noștri în urechi, acum am spălat bebelușul online, este o pulbere europeană cu săpun și este călită pe ambele părți

http://www.baby.ru/blogs/post/335996648-139206605/

Zyrtec (cetirizină)

 • Zyrtec (pastile, picături). Cuprins
  Nume, forme de eliberare și compoziție
  Efecte terapeutice
  Indicații pentru utilizare
  Instrucțiuni.
 • Comprimate Zyrtec. Zyrtec este un agent antialergic pentru uz sistemic, produs în două.
 • Zyrtec - instrucțiuni speciale. Referindu-se la instrucțiunile speciale de utilizare a zirtek, în primul rând trebuie spus că acest lucru.
 • Zyrtec - indicații și indicații. Zyrtec este unul dintre medicamentele antialergice ale noii generații, care astăzi a reușit deja.
 • Zyrtec - o metodă de aplicare. Zyrtec este clasificat ca un antihistaminice antialergice destul de puternice.

Ce este.

 • Zyrtec - remediu pentru. Reacțiile alergice pot fi numite doar o afecțiune. Aproape întotdeauna se fac cunoscuți.
 • Zyrtec - farmacologie. Medicamentul numit zyrtec este considerat a fi un antagonist al histaminei, care este constant.
 • Folosind Zirtek. Reacțiile alergice de origine diferită pot să apară în orice moment, precum și în cazul oricărei persoane.
 • Folosind Zirtek. Mai recent, a fost realizat un studiu clinic în care au participat trei sute cinci copii.
 • Recepția Zirtek înainte de vaccinare. Răspunzând la această întrebare, în primul rând este necesar să atragem atenția tuturor părinților asupra acestui fapt.
 • Nume, forme de eliberare și compoziție Zyrtek

  În prezent, Zirtek este disponibil în două forme de dozare, cum ar fi:
  1. Tablete pentru administrare orală, filmate;
  2. Picaturi pentru ingestie.

  În formă de unguent, Zyrtec pentru uz extern nu este disponibil.

  Tabletele Zyrtec sunt numite, de obicei, tablete simple și picături - sirop, soluție sau suspensie.

  Ca ingredient activ activ, atât picăturile Zirtek cât și tabletele conțin cetirizină. Cetirizina este conținută într-o doză de 10 mg pe tabletă și 10 mg pe 1 ml de picături.

  Tabletele ca componente auxiliare conțin următoarele substanțe:

  • Celuloză microcristalină;
  • Lactoză monohidrat;
  • Dioxid de siliciu coloidal;
  • Stearat de magneziu;
  • Opadry Y-1-7000 (hipromeloză, dioxid de titan, macrogol).

  Picăturile ca componente auxiliare conțin următoarele substanțe:
  • glicerol;
  • Propilen glicol;
  • Saccharinat de sodiu;
  • Metil parabenzen;
  • Propil parabenzen;
  • Acetat de sodiu;
  • Acid acetic glacial;
  • Apă distilată și deionizată purificată.

  Efecte terapeutice

  Zyrtec este un medicament antialergic din grupul de blocanți selectivi (selectivi) H1-histaminici II generați. Aceste medicamente sunt deseori numite nu blocante ale histaminei H1, ci antihistaminice, dar aceste nume sunt sinonime.
  Zyrtec are următoarele efecte terapeutice:

  • Împiedică dezvoltarea reacțiilor alergice;
  • Previne atacurile de boli alergice (de exemplu, astm bronșic, dermatită, etc.);
  • Facilitează desfășurarea activă a reacțiilor alergice indiferent de tipul lor și factorul provocator;
  • Ameliorează pruritul (efect antipruritic);
  • Suprimă fenomenul de exudare (producția abundentă de mucus în pasajele nazale, pe suprafața faringelui și amigdalele, ruperea etc.);
  • Reduce umflarea;
  • Îndepărtează roșeața țesuturilor și reduce erupțiile cutanate.

  Aceste efecte terapeutice ale Zyrtek se datorează capacității sale de a bloca receptorii de histamină, care sunt prezenți pe suprafața diferitelor tipuri de celule, care joacă un rol imens în dezvoltarea unei reacții alergice și a simptomelor sale caracteristice. În principiu, atunci când o reacție alergică este declanșată la nivel celular, la început aceasta nu este observată de oameni, iar etapa finală este eliberarea unei cantități mari de histamină, care este o substanță biologic activă, provocând simptome caracteristice, cum ar fi pruritul, ruperea, nasul curgător,, erupție pe piele.

  Adică, odată cu eliberarea histaminei, o persoană începe să simtă manifestările de alergii. Preparatele grupului de blocanți ai histaminei, inclusiv Zyrtec, izolează histamina deja eliberată din celule, ca urmare a faptului că efectul acestei substanțe biologic active devine imposibil. Din acest motiv, histamina este blocată, iar manifestările alergice nu se dezvoltă. În plus, Zyrtec nu poate numai să blocheze receptorii de histamină, ci și să prevină eliberarea de noi porțiuni ale substanței biologic active, ceea ce duce la atenuarea completă a reacției alergice.

  Primele efecte terapeutice ale Zyrtek apar la 20 de minute după administrare și durează aproximativ 24 de ore. Folosirea medicamentului pentru un parcurs lung de dependență și slăbirea acțiunii nu se dezvoltă. După terminarea aplicării Zyrtek, efectele acesteia persistă timp de încă trei zile.

  Zyrtec - indicații de utilizare

  Instrucțiuni de utilizare

  Zyrtec picături și tablete - instrucțiuni de utilizare

  Tabletele pot fi administrate copiilor de la 6 ani, iar picăturile - de la un an. Copiii nu trebuie administrați sub pilulele de vârstă indicate, deoarece este dificil să le înghită și acest lucru poate provoca presiune, vărsături etc.

  Picăturile trebuie administrate oral, măsurând cantitatea necesară într-o linguriță regulată. Apoi, picăturile sunt înghițite, bine lizate de suprafața lingurii și se spală cu puțină apă (100 ml este suficient). Dacă este dificil să înghițiți picăturile nemodificate datorită unui miros sau gust acetic specific, după măsurarea cantității necesare, puteți adăuga puțină apă în lingură, diluând soluția.

  Comprimatele Zirtek sunt înghițite întregi, nu mestecate, nu crăpând sau măcinând prin alte mijloace, dar cu o cantitate mică de apă (este suficientă 100 ml). Dacă este necesar, tableta poate fi ruptă la jumătate de riscul care există pe una din laturile convexe.

  Pentru o dezvoltare cât mai rapidă a efectului terapeutic, picăturile și comprimatele Zyrtec trebuie să se răspândească cu aportul de alimente timp de 1 până la 2 ore. Aceasta înseamnă că picăturile sau comprimatele se recomandă să fie luate cu o oră înainte sau după masă. Cu toate acestea, dacă există o astfel de necesitate, picăturile pot fi luate în timpul mesei, dar în acest caz trebuie avut în vedere că efectul lor se va dezvolta cu 10-30 de minute mai târziu decât atunci când se ia medicamentul separat de alimente.

  Cel mai bun timp pentru a lua picături și tablete Zirtek sunt orele de seară - iarna de la 21-00 la 23-00, iar vara - de la 22-00 la 00-00 ore. Acest lucru se datorează faptului că în aceste ore este eliberată cea mai mare cantitate de histamină. În consecință, Zyrtec luat în acest moment oprește eliberarea de histamină și asigură dispariția rapidă și eficientă a manifestărilor de reacții sau boli alergice.

  Cu toate acestea, este posibil să luați picături sau tablete Zirtek seara numai dacă se intenționează administrarea medicamentului o dată pe zi. Dacă se recomandă administrarea Zirtek de două ori pe zi, se recomandă acest lucru dimineața și seara, observând un interval de aproximativ 12 ore între doze.

  Dacă nu este posibil să luați medicamentul la orele optime specificate, din orice motiv, îl puteți face în orice moment. Dar, încă o particularitate a aplicației Zyrtek ar trebui să fie amintit - ar trebui să încercați să observați întotdeauna intervale egale de timp între două pastile sau picături. Adică, dacă trebuie să luați picături sau comprimate o dată pe zi, atunci ar trebui să faceți acest lucru în fiecare zi la aproximativ același timp. Dacă medicamentul este recomandat să dureze de 2-3 ori pe zi, atunci este necesar să o faceți la intervale aproximativ egale de timp.

  Dozaj Zyrtek pentru persoanele de diferite vârste

  Picăturile și tabletele pentru tratamentul tuturor bolilor și manifestărilor alergice sunt utilizate în aceleași doze, care depind numai de vârsta persoanei. Pentru a măsura cu precizie numărul necesar de picături, este necesar să rețineți că 1 ml este egal cu 20 de picături. Aceasta înseamnă că, dacă 1 ml conține 10 mg substanță activă, atunci 20 picături = 10 mg cetirizină. Prin urmare, 10 picături sunt 5 mg cetirizină, etc. Pe baza raportului specificat al picăturilor și a conținutului de cetirizină în acestea, se calculează numărul exact de picături necesare pentru a primi o anumită doză de Zyrtek.

  Deci, dozele de comprimate și picături de Zyrtek pentru ameliorarea manifestărilor alergice în funcție de vârsta unei persoane sunt următoarele:

  • Copii 6-12 luni - ia 2,5 mg (5 picături) 1 dată pe zi;
  • Copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani - luați 2,5 mg (5 picături), de 2 ori pe zi;
  • Copii 2-6 ani - ia 2,5 mg (5 picături) de 2 ori pe zi sau 5 mg (10 picături) o dată pe zi;
  • Copii mai mari de 6 ani și adulți - în primele zile de tratament, luați 5 mg (o jumătate de comprimat sau 10 picături) 1 dată pe zi. Dacă în decurs de 1 până la 2 zile severitatea simptomelor alergice scade ușor, doza este crescută la 10 mg (1 comprimat sau 20 picături) 1 dată pe zi. Doza zilnică maximă admisă este de 10 mg (1 comprimat sau 20 de picături). Pentru tratamentul pe termen lung cu Zyrtec, se utilizează o doză minimă eficientă de tablete sau picături. Aceasta înseamnă că, dacă o doză de 5 mg o dată pe zi permite unei persoane să prevină manifestarea alergiilor, atunci nu este necesară creșterea acesteia.

  Copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani nu trebuie să primească o doză zilnică de 10 mg pe rând, deoarece organismele lor nu sunt încă în măsură să neutralizeze o astfel de cantitate de medicament care a fost administrată o singură dată. Dacă le dați 10 mg Zyrtek o dată pe zi, riscul de somnolență și stop respirator este ridicat. De aceea, doza zilnică de 10 mg pentru copiii cu vârsta de 1-2 ani este împărțită în două doze de 5 mg.

  Cât să luați Zyrtec (durata tratamentului)

  Pentru reacții alergice acute, picăturile sau tabletele trebuie administrate până când simptomele dispar complet (erupții cutanate și mâncărime ale pielii, rinită, strănut, ruperea roșie a ochilor etc.). Aceasta înseamnă că, dacă manifestările de alergie au dispărut la 2 zile de la începerea tratamentului cu Zirtek, atunci în a treia zi puteți înceta să o luați. În acest caz, durata terapiei este de numai 2 zile. Cu toate acestea, cel mai adesea, cu manifestări alergice acute, Zyrtec trebuie administrat în decurs de 7 până la 10 zile.

  Dacă o persoană suferă de alergii sezoniere sau reacții alergice adesea manifeste, atunci Zyrtec trebuie să fie băut constant, cu cicluri lungi de 20 până la 25 de zile, cu intervale de cel puțin 2-3 săptămâni între ele. Dacă este posibil să se ia pauze mai mari între cursurile Zyrtek, ar trebui să utilizați acest lucru și să prelungiți intervalele cât mai mult posibil. În astfel de cazuri, aportul de Zyrtek este o terapie hiposensibilizantă, în timpul căreia organismul își dorește să reacționeze alergic la un anumit stimul.

  Zyrtec în timpul sarcinii și alăptării

  În timpul experimentelor pe animale, nu au fost detectate efecte negative asupra dezvoltării fetale, a sarcinii și a nașterii. Cu toate acestea, astfel de studii privind femeile gravide din motive etice inteligibile nu au fost efectuate, astfel încât producătorii, temându-se să transpună rezultatele experimentelor pe animale la om, în instrucțiunile de utilizare indică faptul că Zyrtec nu este recomandat pentru utilizare în timpul sarcinii. În alte instrucțiuni, sarcina este o contraindicație pentru Zyrtek.

  Cu toate acestea, în sfera practică, situația este oarecum diferită și prezintă câteva nuanțe semnificative care nu sunt luate în considerare și, în conformitate cu normele existente, nu pot fi utilizate ca date fiabile pentru scrierea de instrucțiuni privind utilizarea medicamentelor Zyrtec. Principala atenție este că, în ciuda utilizării oficiale recomandată a medicamentului în timpul sarcinii, multe femei o utilizează și medicii prescriu cu o nevoie urgentă.

  Pe baza observațiilor cu privire la aceste cazuri de utilizare a medicamentului, medicii și oamenii de știință pot concluziona cu privire la siguranța sau, dimpotrivă, pericolul medicamentului pentru femeile însărcinate. Și această concluzie va fi pur empirică, bazată pe observații practice, și nu pe rezultatele studiilor experimentale asupra voluntarilor. Având în vedere rezultatele acestor observații privind utilizarea Zirtek, medicii consideră că este relativ sigur pentru utilizare la femeile gravide și, prin urmare, dacă este necesar, este utilizat în practica clinică. Cu toate acestea, având în vedere posibilele vătămări și nedorite posibile intervenții medicale în primele etape ale sarcinii, medicii nu prescriu și nu consideră că Zirtek este inacceptabil până în a 12-a săptămână de gestație.

  Al doilea astfel de nuanță este că Zyrtec este un medicament antihistaminic din a doua generație, care poate provoca mult mai puține efecte secundare comparativ cu medicamentele din prima generație. Și prima generație de medicamente antihistaminice include pe larg și bine-cunoscutele Suprastin, Tavegil, Clemastin, Diazolin și altele. Mai mult, aproape toate aceste medicamente sunt folosite la copiii din primul an de viață și la femeile gravide, considerând că sunt destul de sigure.

  Motivul pentru siguranța relativă a antihistaminelor de primă generație este că medicii le folosesc pentru o perioadă lungă de timp și, pe baza observațiilor, au constatat că nu există efecte negative. Cu toate acestea, medicamentele Zyrtec și alte antihistaminice de generația a II-a sunt chiar mai sigure pentru copii și femeile gravide, deoarece au un efect selectiv și nu slăbesc sistemul nervos central la fel de mult ca medicamentele de primă generație. Prin urmare, în practică, acestea sunt, de asemenea, utilizate în timpul sarcinii, începând cu săptămâna a 13-a, cu siguranță, cu precauție, sub supravegherea medicului și numai atunci când este indicat.

  Prin urmare, dacă o femeie a fost prescrisă Zyrtec în timpul sarcinii, ea poate să o ia fără teama de consecințe negative, dar să nu mai o luați la prima ocazie.

  Când nu se poate lua Zyrtec care alăptează, deoarece medicamentul intră în lapte și poate determina o deprimare pronunțată a sistemului nervos central cu stop respirator la un copil. De aceea, atunci când luați Zyrtek, este necesar să renunțați la alăptare și să transferați copilul în formulă pentru sugari.

  Instrucțiuni speciale

  În cazul insuficienței hepatice, doza de Zyrtek nu se modifică.

  În cazul unei insuficiențe renale sau la vârstă înaintată, doza de Zirtek se determină individual pe baza valorii clearance-ului creatininei, care poate fi determinată din testul Reberg sau calculată pe baza concentrației plasmatice a creatininei utilizând următoarea formulă:
  (greutate corporală în kg) * (140 - vârstă în ani) / 72 * (concentrația de creatinină în sânge în mg / ml).

  Înlocuind valorile dorite în formula specificată, obțineți clearance-ul creatininei în ml / min pentru bărbați. Pentru a determina corect indicatorul pentru femei, trebuie să multiplicați rezultatul final obținut prin formula cu 0.85.

  Doza zyrtek pentru persoanele cu insuficiență renală, luând în considerare clearance-ul creatininei, ar trebui să fie după cum urmează:

  • Clearance-ul creatininei mai mare de 80 ml / min - administrați 10 mg o dată pe zi;
  • Clearance 50 - 79 ml / min - ia 10 mg pe zi, împărțită în două doze de 5 mg;
  • Clearance 30 - 49 ml / min - administrați 5 mg pe zi;
  • Clearance-ul de 10 - 29 ml / min - administrați 5 mg pe zi;
  • Clearance less than 10 - Zirtek nu poate fi luat.

  La copiii cu insuficiență renală, doza este determinată pe baza clearance-ului creatininei și luând în considerare normele de vârstă.

  În timpul întregii perioade de tratament, Zyrtec trebuie să se abțină de la utilizarea băuturilor alcoolice.

  Copiilor sub vârsta de 1 an trebuie să li se administreze Zyrtec numai atunci când este absolut necesar și cu prudență, deoarece medicamentul poate provoca o asuprire pronunțată a sistemului nervos central. În caz de somnolență severă, letargie sau modificări ale respirației, nu mai utilizați Zyrtek la un copil sub 1 an și consultați un medic.

  Cu prudență, este necesar să se aplice Zyrtec la persoanele care pot avea retenție urinară, adică în următoarele situații și boli:
  1. Deteriorarea măduvei spinării în prezent sau în trecut.
  2. Hiperplazia prostatei.

  Dacă o persoană are o retenție de urină sau o scădere a acesteia pe fondul utilizării Zyrtek, trebuie să întrerupeți imediat administrarea medicamentului și să consultați un medic.

  Înainte de a efectua un test de alergie, Zyrtec trebuie anulat timp de trei zile, astfel încât blocarea receptorilor de histamină să nu producă rezultate negative false.

  Influența asupra capacității de a opera mecanisme

  supradoză

  Interacțiunea cu alte medicamente

  Zyrtec pentru copii (reguli generale și instrucțiuni)

  Copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani li se va administra Zyrtec numai sub formă de picături, deoarece doza necesară poate fi măsurată cu exactitate. În plus, copii mici consideră că este dificil să înghită comprimate și, dimpotrivă, este relativ ușor să luați forme de dozare lichide. Când un copil atinge vârsta de 6 ani, este posibil să i se dea un medicament sub formă de picături și sub formă de tablete, alegând cea mai confortabilă opțiune pentru el.

  Se recomandă administrarea Zyrtec cu o oră înainte sau după masă, pentru a se asigura absorbția rapidă în sânge și dezvoltarea unui efect terapeutic. Cu toate acestea, copiii mici sunt sfătuiți să adauge cantitatea necesară de picături în laptele matern sau în formula de lapte și să o dați la începutul următoarei hrăniri. Adică este necesar să se decanteze sau să se arunce în jur de 5 ml din volumul total al amestecului, se adaugă picături de Zyrtec și se lasă copilul să mănânce. După ce a mâncat întregul volum de lapte sau amestecul cu medicamentul dizolvat în ele, este posibil să se continue hrănirea ca de obicei. Această tactică oferă o doză completă de drog la copil. Copii mai mari de un an sunt sfătuiți să dizolve picăturile Zyrtec în apă curată.

  Copiii cu vârsta mai mică de 2 ani ar trebui să întrerupă cu siguranță doza zilnică în două doze pentru a minimiza riscul de efecte secundare. În același timp, este necesar să se mențină un interval de aproximativ 12 ore între doze, pentru a asigura o concentrație constantă a medicamentului în sânge. Copiilor mai mari de 2 ani li se poate administra o doză zilnică zilnică în fiecare zi.

  Doza de picături și tablete de Zyrtec pentru tratamentul diferitelor reacții alergice și boli este exact aceeași. Cu toate acestea, dozele diferă unele de altele în funcție de vârsta copilului. De aceea, Zyrtec trebuie administrat copiilor în următoarele doze:

  • Copii 6-12 luni - ia 2,5 mg (5 picături) 1 dată pe zi;
  • Copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani - luați 2,5 mg (5 picături), de 2 ori pe zi;
  • Copii 2-6 ani - luați 2,5 mg (5 picături) de 2 ori pe zi sau 5 mg (10 picături) o dată pe zi.

  Copiii cu vârsta peste 6 ani iau Zyrtec în doza de adulți - 10 mg (20 picături sau 1 comprimat) 1 dată pe zi și li se pot administra atât picături, cât și tablete. Cu toate acestea, se recomandă începerea tratamentului cu o jumătate din doza - 5 mg (10 picături sau jumătate de comprimate) 1 dată pe zi. Și dacă în decurs de 1 - 2 zile starea se îmbunătățește și severitatea simptomelor alergiei dispare, atunci Zyrtec trebuie luat în jumătate de doză, fără ca acesta să crească la maxim. Cu toate acestea, dacă jumătate din doza nu îmbunătățește starea, atunci este crescută la plin - adică dă copilului Zyrtec 10 mg (1 comprimat sau 20 picături) 1 dată pe zi.

  Zyrtec nou-născut

  Capsulele Zyrtec pot fi administrate nou-născuților, dacă este necesar, cu prudență, deoarece, ca efect secundar, medicamentul poate inhiba puternic sistemul nervos central și provoacă apnee în somn. Pe fundalul Zyrtek, este necesar să se controleze cu atenție respirația, bătăile inimii și starea generală a nou-născutului. Dacă se agravează, medicamentul este anulat. Dar, în primul rând, este necesar să știți că, după câteva ore după utilizarea Zyrtek, nou-născutul are edem, atunci trebuie să întrerupeți utilizarea medicamentului și să solicitați imediat asistență medicală.

  Dar, în general, Zyrtec este suficient de sigur pentru utilizarea la nou-născuții cărora li se administrează medicamentul exclusiv sub formă de picături. Mai mult decât atât, pediatrii cu experiență recomandă să nu se dea drogul în interior, amestecând în lapte sau alimente pentru copii, ci să îl îngroape în pasajele nazale, deoarece în acest caz riscul de efecte secundare severe este redus și efectul este suficient pentru ameliorarea manifestărilor alergice. Conform acestei recomandări, Zyrtec ar trebui să fie instilit o picătură în fiecare pasaj nazal, de 2 ori pe zi, până când manifestările alergice dispar complet.

  Dacă se decide să se administreze picături de Zirtek la nou-născut în interior, atunci aceasta trebuie făcută în cantitate de 2 picături 1 dată pe zi pentru copiii cu vârsta de până la 3 luni și 3 până la 4 picături pentru copii de la 3 la 6 luni. Picăturile trebuie dizolvate în 5-10 ml de lapte exprimat sau într-un amestec și sunt date la începutul următoarei hrănire. După ce bebelușul a mâncat întregul volum de lapte sau amestecul cu medicamentul dizolvat, continuați să hrăniți ca de obicei.

  Deoarece Zyrtec poate provoca depresia sistemului nervos central și moartea bruscă asociată, este necesar să se utilizeze medicamentul cu precauție deosebită la copiii care prezintă un risc crescut de apariție a unor astfel de complicații. În prezent, factorii care cauzează un risc crescut de deces subită brusc sunt următorii:

  • Sindromul de apnee în somn în frații și surorile de sânge;
  • Sindromul de moarte subită la sugari de frați infantile;
  • Utilizarea de droguri sau fumatul matern în timpul sarcinii;
  • Vârsta mamei sub 19 ani;
  • Fumatul care se îngrijește de un copil;
  • Copiii adormiți cu fața în jos;
  • Copii prematuri (născuți înainte de 37 de săptămâni);
  • Copii mici cu greutate la naștere;
  • Luând orice alte medicamente care inhibă sistemul nervos central (de exemplu, Fenotropil, Pikamilon, etc.).

  Aceasta înseamnă că, dacă oricare dintre factorii de mai sus sunt prezenți la un copil, se recomandă să încetați să utilizați Zyrtek și, dacă este vital, trebuie să monitorizați cu atenție starea nou-născutului până la sfârșitul cursului terapiei.

  Efectele secundare ale Zirtek

  Contraindicații

  Zyrtec - analogi

  Analoguri pentru copii

  Zyrtec (picături și tablete) pentru copii și adulți - recenzii

  Recenzile efectuate de Zyrtek pentru copii și adulți sunt pozitive în 90% din cazuri, deoarece medicamentul ușurează eficient și rapid alergiile, precum și ameliorează umflarea și mâncărime la alte boli, cum ar fi dureri în gât, dermatită etc. În recenzii, oamenii indică faptul că medicamentul acționează rapid și nu are nevoie de prea multe pentru al vindeca. Este important ca Zyrtec să fie bine tolerat de către copiii care iau calm drogul, fără a forța părinții să recurgă la trucuri diferite pentru a bea bebelușul.

  Comentariile negative despre Zyrtec sunt cauzate de așteptările excesive și speranța de efect. Oamenii, achiziționând un Zyrtec destul de costisitor, cred că îi vor scuti pe ei sau pe copiii lor de alergii pentru totdeauna, ceea ce nu este în mod normal adevărat, deoarece drogul oprește doar simptomele. Și când apare un alergen, reacția alergică va începe din nou. Oamenii se simt frustrați și ajung la concluzia că Zyrtec este un medicament "regulat" și nu merită banii solicitați, deoarece pentru un tratament simplu de alergii puteți cumpăra antihistaminice mult mai ieftine.

  Zodak sau Zyrtec?

  Zodak și Zyrtec sunt sinonime, deoarece conțin aceeași substanță activă. Zodak este produs de compania cehă Zentiva, iar Zyrtec este de către UCB Farchim din Elveția sau UCB Pharma italiană, adică ambele companii au o bună reputație și monitorizează îndeaproape calitatea preparării lor. De aceea, de fapt, nu există nicio diferență între Zodak și Zyrtec în ceea ce privește calitatea, eficacitatea terapeutică și frecvența apariției efectelor terapeutice.

  Singura diferență semnificativă dintre medicamente este prețul, care este mai mic pentru Zodak. Prin urmare, dacă factorul de preț este irelevant, puteți alege orice medicament, ghidat numai de preferințele subiective, iar dacă doriți să salvați, este posibil să cumpărați Zodak.

  Zyrtec poate fi utilizat la copii de la șase luni și Zodak de la 1 an, astfel încât pentru copii este necesar să alegeți primul medicament, iar pentru copiii peste 12 luni puteți cumpăra orice.

  Zyrtec sau Fenistil?

  Zyrtec este un medicament din a doua generație și Fenistil este I. Aceasta înseamnă că Zyrtec este mai puțin probabil să producă efecte secundare, dar Fenistil are un efect terapeutic mai puternic. Prin urmare, medicii recomandă utilizarea Zyrtec ca medicament mai sigur pentru autoadministrare și recurg la Fenistil numai într-o instituție medicală și sub supravegherea medicilor pentru ameliorarea reacțiilor alergice severe și acute.

  Atunci când alegem un medicament pentru copii, Zyrtec ar trebui să fie preferat, deoarece este în mod obiectiv mai sigur decât Fenistil, în ciuda opiniei pe deplin contradictorii. În realitate, Fenistil este mai periculos decât Zyrtek, deoarece provoacă adesea apnee în somn și moarte subită la sugari și, prin urmare, în țările dezvoltate este interzisă utilizarea acestuia la copiii sub 12 ani.

  În plus, Fenistil usucă membranele mucoase ale tractului respirator, care sunt ușor infectate și, ca rezultat, aproximativ 2/3 dintre cazuri se termină cu bronșită, dureri de gât și alte boli infecțioase și inflamatorii ale organelor respiratorii. Fenistil determină, de asemenea, somnolență pronunțată, afectând capacitatea de a învăța și perceperea adecvată a informațiilor, care nu se observă atunci când se utilizează Zyrtek.

  Având în vedere toate cele de mai sus, se recomandă alegerea Zyrtec la Fenistil.
  Citiți mai multe despre medicamentul Fenistil

  http://www.tiensmed.ru/news/zirtek-wkti

  Tratamentul cu Zyrtec pentru câte zile

  Astăzi, simptomele alergice devin din ce în ce mai accentuate atât la adulți, cât și la copii, cum ar fi erupțiile cutanate, edemul, răspunsul la un curs de antibiotice și diverse alte manifestări. Manifestările alergice sunt tratate cu antihistaminice.

  1. Unul dintre medicamentele bine cunoscute antihistaminice (antialergice) de azi este propus sub numele de Zyrtec. Este prescrisă împotriva alergiilor la vârste diferite, dar Zyrtec a dobândit o popularitate deosebită la copii, poate fi recomandată doar din a doua jumătate a vieții copilului (de la 6 luni), cu diferite manifestări ale reacțiilor alergice în doze diferite.

  2. Medicamentul Zyrtec este prezentat sub formă de pastile la pacienții adulți și, pentru mai multă ușurință, în picături pentru copii.

  3. Mommii sunt deseori perplexați de întrebarea cât timp poate fi luat un zyrtec? Uneori, Zyrtec se administrează o singură dată pentru ajutor rapid, apoi este necesar să se calculeze doza, în funcție de greutatea corporală și de gradul de reacție alergică conform instrucțiunilor, efectul medicamentului va veni relativ repede, manifestarea timpurie a panaceei vine într-o jumătate de oră.

  Imunologii bate ALARMĂ! Conform datelor oficiale, o alergie aparent inofensivă la prima vedere are milioane de vieți. Motivul pentru astfel de statistici teribile este PARASITELE, infestate în interiorul corpului! În primul rând la risc sunt oamenii care suferă.

  4. În cazul tratamentului pe termen lung al erupțiilor cutanate sau al altor manifestări alergice, cursul tratamentului cu antihistaminice, cum ar fi Zyrtec, este individual pentru fiecare adult și pacient mic. Puteți lua zyrtek cât timp necesită starea dumneavoastră, cel mai adesea este de la 5 la 7 zile, este cu siguranță că manifestarea clinică a acțiunii medicamentului este văzută în a treia zi.

  5. În cursul general, cu o manifestare lungă și persistentă a unui sindrom alergic, pacienții adulți pot avea un curs terapeutic destul de lung al Zyrtec, de obicei 60 de zile, dar pot fi tratați timp de luni. Zyrtec este excretat prin rinichi, nu contribuie la ficat, ceea ce explică durata prelungită a tratamentului sau menținerea corpului în stadiul de rezistență la diferite alergene. De exemplu, în primăvară, în timpul perioadei de înflorire a ierburilor, persoanele predispuse la reacții alergice iau câteva luni de curs Zyrtek.

  Zyrtec - acțiune medicamentoasă

  Zyrtec este un agent antialergic din grupul de blocanți ai histaminei din a doua generație. Efectul său terapeutic este capacitatea de a bloca producerea histaminei, care joacă un rol major în dezvoltarea reacțiilor alergice și a simptomelor sale principale (erupții cutanate, mâncărime, rinită alergică, conjunctivită, rupere, umflare și roșeață a pielii).

  Ca răspuns la penetrarea alergenilor, organismul începe să producă substanțe biologic active de protecție (histamină, serotonină), care sunt mediatori ai inflamației. Principalul ingredient activ al medicamentului, cetirizina, previne eliberarea unor cantități mari de histamină și îi suprimă acțiunea, din cauza căreia reacțiile alergice dispar.

  Medicamentul are un efect antipruritic pronunțat, previne secreția de exudat, reduce permeabilitatea pereților capilare, elimină edemul. În astmul bronșic, medicamentul previne dezvoltarea bronhospasmului.

  Principala substanță activă previne eliberarea de substanțe care provoacă inflamații, stabilizează starea membranelor celulare, elimină spasmele musculare netede.

  Alergenii practic nu se obișnuiesc cu medicamentul, chiar și cu utilizare prelungită. Zyrtec în doze terapeutice nu are efect sedativ și nu provoacă reacții adverse din partea sistemului cardiovascular și a altor organe vitale.

  Efectul terapeutic după o singură doză din doza inițială de medicament vine după 20 de minute, iar efectul său durează o zi. După ingestie, medicamentul este complet absorbit din tractul gastro-intestinal și după 1 oră se observă concentrația maximă în plasmă. Este metabolizată în cantități mici în ficat, excretată în principal de rinichi neschimbată. După întreruperea tratamentului, efectul terapeutic al medicamentului durează 3 zile.

  Compoziție și forme de eliberare

  Zyrtec a fost produs în două varietăți: tablete și picături pentru administrare orală.

  1. Zyrtek comprimate într-o coajă de film - o formă alungită, de culoare albă, prezintă un risc unilateral și gravură "Y" pe ambele părți. În 1 comprimat de Zyrtek există 10 mg cetirizină + excipienți. Tablete de 7 sau 10 bucăți sunt ambalate în blistere și în ambalaje din carton.
  2. Picăturile Zyrtec sunt o soluție transparentă incoloră, cu un miros caracteristic de acid acetic și un gust dulce. Această formă de medicament este concepută special pentru tratamentul copiilor. Picăturile nu conțin alcool sau arome, ușor de utilizat, deoarece doza necesară poate fi măsurată cu distribuitorul furnizat. 1 ml de soluție conține cetirizină + excipienți de 10 mg. Medicamentul în formă de picături este produs în sticle de sticlă întunecată, cu un volum de 10 și 20 ml.

  Tabletele Zyrtec trebuie păstrate în ambalajul original la o temperatură care nu depășește 30 ° C, picăturile fiind păstrate la o temperatură care nu depășește 25 ° C. Perioada de valabilitate a medicamentului - 5 ani.

  Indicații pentru utilizare

  În practica medicală, medicamentul este prescris pentru tratamentul următoarelor condiții:

  • Eliminarea simptomelor de rinită alergică cronică sau sezonieră, conjunctivită, manifestată prin congestie nazală, nas curbat, lacrimare, înroșirea și umflarea conjunctivului ochilor.
  • Tratamentul polinozelor (febra fânului) și urticarie
  • Tratamentul alergiei la alimente și medicamente
  • Tratamentul dermatozelor alergice (dermatita atopică)

  Zyrtec este eficient în orice stare alergică provocată de diverse alergene (polen, păr de animale, praf, produse chimice de uz casnic). Medicamentul este utilizat ca prim ajutor pentru reacții alergice la mușcături de insecte și complicații severe, însoțite de angioedem și șoc anafilactic.

  Medicamentul este adesea prescris ca parte a tratamentului complex pentru astmul atopic și bronșita obstructivă. Medicamentul este utilizat atât de mult, datorită faptului că, spre deosebire de antihistaminicele din prima generație, acesta nu are un efect inhibitor pronunțat asupra sistemului nervos.

  Instrucțiuni de utilizare și dozare

  Tabletele nu trebuie mestecate, trebuie înghițite întregi, spălate cu puțină apă. Dacă este necesar, luați o doză mai mică, tableta poate fi împărțită la jumătate în funcție de risc. Pentru a obține efectul terapeutic maxim, este mai bine să luați medicamentul cu o oră înainte de mese sau o oră după mese.

  Cu o singură utilizare este mai bine să beți medicamentul seara, deoarece în acest moment se produce cea mai mare eliberare de histamină. Dacă medicul prescrie să ia medicamentul de două ori pe zi, atunci este bine să o faceți dimineața și seara, respectând intervalul de 12 ore dintre doze.

  Dacă este necesară o terapie pe termen lung cu Zyrtec, atunci medicii încearcă să prescrie o doză minimă de medicament, care este suficientă pentru a obține un efect terapeutic.

  Deci, dacă doza zilnică de 5 mg vă permite să preveniți manifestările de alergii, atunci nu ar trebui să crească. La pacienții vârstnici și cei care suferă de afecțiuni ale ficatului și rinichilor, doza medicamentului trebuie ajustată în funcție de condiție și tratamentul trebuie efectuat sub supraveghere medicală.

  Zyrtec picături sunt folosite pentru a trata copiii mici. Pentru a măsura cu precizie doza necesară de medicamente, o sticlă cu picături este echipată cu un dozator special. În același timp, părinții trebuie să rețină că 1 ml dintr-o soluție care conține 10 mg de substanță activă este egală cu 20 de picături. Pe baza acestui raport, puteți calcula numărul necesar de picături, care ar trebui să ia copilul în conformitate cu doza prescrisă. Doza optimă pentru pacienții tineri este aleasă individual de medic și depinde de vârsta copilului și de severitatea manifestărilor alergice. Regimul standard de tratament include următoarele doze:

   Copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani li se prescriu 5 picături (2,5 mg) de medicament de două ori pe zi sau 10 picături (5 mg) pentru o singură doză.

  Cât de mult poți să-i dai lui Zyrtec? Pentru reacțiile alergice acute, medicamentul trebuie luat până când simptomele dispar. În medie, cursul tratamentului durează între 7 și 10 zile. Dacă pacientul suferă de alergii sezoniere sau pe tot parcursul anului, durata tratamentului este mai lungă - de la 20 la 28 de zile, cu intervale de 2-3 săptămâni între ele.

  supradoză

  În caz de supradozaj de droguri, apar următoarele simptome: cefalee, amețeli, uscăciune a gurii, slăbiciune, somnolență, confuzie.

  Pacientul poate cădea într-o stupoare sau, dimpotrivă, devine extrem de iritabil, are tremor, retenție urinară, simptome de tahicardie, piele toracică, tensiune arterială scăzută. În astfel de cazuri, pacientului i se administrează o lavaj gastric, se prescriu enterosorbante și se efectuează o terapie simptomatică.

  Zyrtec în timpul sarcinii

  Zyrtec în timpul sarcinii este contraindicat. Substanța activă a medicamentului penetrează cu ușurință bariera placentară și poate afecta negativ dezvoltarea fătului.

  Nu puteți lua Zyrtec în timpul alăptării, deoarece cetirizina este excretată în laptele matern, are un efect deprimant asupra sistemului nervos al nou-născutului și poate provoca stop respirator. Dacă aveți nevoie să utilizați medicamentul în timpul alăptării, alăptați pentru un timp de oprire, copilul este transferat în amestecuri artificiale.

  Contraindicații

  Medicamentul este contraindicat pentru utilizare în următoarele cazuri:

  • Cu sensibilitate crescută la componente
  • Cu intoleranță ereditară la deficit de galactoză sau lactază
  • În timpul sarcinii și alăptării
  • În stadiul terminal al bolii renale
  • Când hipersensibilitate la hidroxizină
  • Medicamentul în picături nu poate fi prescris la copii cu vârsta sub 6 luni, sub formă de comprimate care nu pot fi administrate la copii cu vârsta sub 6 ani

  Cu deosebită grijă, Zyrtec trebuie prescris pentru boli hepatice cronice, insuficiență renală și pacienți cu vârstă înrudită.

  analogi

  Zyrtec are numeroase analogi structurali care conțin același ingredient activ și au efecte terapeutice similare. Dintre acestea, cele mai populare sunt următoarele medicamente:

  Zyrtec de la alergii, precum și analogii săi trebuie să numească un medic. Nu este recomandat să înlocuiți singur medicamentul.

  Efecte secundare

  Utilizarea Zyrtek poate provoca reacții adverse nedorite din diverse organe și sisteme:

  • Sistemul nervos central poate răspunde la administrarea medicamentului cu diferite afecțiuni: dureri de cap, amețeli, oboseală crescută, slăbiciune, somnolență. Pacienții pot prezenta o scădere a tensiunii arteriale, leșin, tulburări de memorie, dezvoltarea tremurului, pervertirea gustului, convulsii.
  • Din partea tractului gastro-intestinal, pacienții notează gura uscată, greață, diaree, durere abdominală.
  • Uneori există tulburări mintale. Pacientul poate fi într-o stare deprimată sau opusă, excitată și agresivă. Tulburările de somn, confuzia, halucinațiile, sentimentele suicidare și dezvoltarea depresiei sunt posibile.

  Pentru a evita apariția efectelor secundare nedorite, luați medicamentul trebuie să fie prescris numai de un medic, respectând cu strictețe doza și frecvența utilizării. Dacă apare o reacție adversă, tratamentul trebuie întrerupt și consultați un specialist pentru a ajusta cursul ulterior al terapiei.

  Interacțiuni medicamentoase

  În timpul tratamentului cu Zyrtek cu antibiotice, pseudoefedrină, diazepam, nu a fost detectată nicio interacțiune nedorită. În timpul perioadei de tratament cu medicamente, este necesar să se renunțe la utilizarea alcoolului, deoarece riscul de inhibare a sistemului nervos central crește semnificativ.

  În cazul utilizării concomitente cu ketoconazol și macrolide, nu au fost evidențiate numeroase studii clinice privind modificările ECG (electrocardiograma).

  Instrucțiuni speciale

  Copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani, Zyrtec este prescris numai sub formă de picături. Pentru copiii cu vârsta de până la 6 luni, orice formă de dozare a medicamentului este contraindicată pentru utilizare. Zyrtec are un efect sedativ minim, totuși, în timpul terapiei cu medicamente, trebuie să fiți deosebit de atenți la manipularea vehiculelor și la abținerea de la locul de muncă care necesită o concentrare sporită și o viteză psihomotorie.

  Medicamentul trebuie prescris cu prudență la insuficiența renală cronică și la pacienții vârstnici. În astfel de cazuri, este necesară ajustarea individuală a dozei și a regimului, cursul terapiei trebuie efectuat sub supravegherea unui medic.

  În rețeaua de farmacii, toate formele de dozare Zyrtek sunt vândute fără prescripție medicală. Costul comprimatelor în medie este de la 250 la 280 de ruble pe pachet, prețul medicamentului în picături este de la 350 la 400 de ruble.

  Recenzii de aplicații

  Examinați numărul 1

  Pentru al treilea an consecutiv suferă de polinoză. În primăvara, în perioada de înflorire a plantelor, începe chinul meu. Ei suferă de rinită alergică, ochii lor devin umflați, mâncărime și apoase, nasul este blocat constant, apar tuse uscată neplăcută și strănut fără sfârșit. Au încercat diferite medicamente, dar au optat pentru Zyrtek.

  Înainte de el, ea a luat Suprastin, dar după ce a luat pastilele a fost lent și inhibat, capul ei nu a funcționat deloc, în mod constant a vrut să doarmă. Nu există astfel de probleme cu Zyrtec, pe lângă aceasta, trebuie să luați medicamentul numai o dată pe zi. De obicei, beau o pilula pentru noapte, mă simt foarte bine dimineața, dar seara manifestările alergice cresc. Trebuie să luăm medicamentul timp de aproximativ două săptămâni, până când plantele mele se estompează - alergeni. Dar cu Zyrtec, această perioadă este mult mai ușoară.

  Examinați numărul 2

  Fiica are alergii alimentare, are doar 4 ani și nu înțelege de ce multe lucruri gustoase sunt interzise pentru ea să mănânce. Uneori se poate trage o portocalie sau poate mânca încet un bar de ciocolată. Ca urmare, apare imediat o erupție cutanată, obrajii devin roșii, pielea se prăjește și se prurit, copilul este obraznic, nu doarme, și de multe ori plânge. Medicul ia prescris medicamentul anti-alergic Zyrtec în picături.

  Îi era teamă că copilul ar refuza să le ia, dar bebelușul le bea cu ușurință, deoarece soluția are un gust plin de dulce și plăcut. Observăm cu strictețe dozajul, dăm medicamentul numai de 2 ori pe zi, rezultatul tratamentului este bun. Dacă apare o reacție alergică, atunci după ce ați luat picăturile timp de 3 zile, toate simptomele neplăcute dispar de obicei.

  Și Zirtek a ajutat foarte mult într-o situație neobișnuită. La dacha, fetița a fost ucisă de o albină, fața ei înroșită în fața ochilor ei, copilul a început să se sufocă și, înainte ca ambulanța să ajungă, ei i-au dat să bea picături de Zirtek și în curând sa simțit mai bine. Doctorii au spus că au făcut totul bine, altfel șocul anafilactic ar putea fi periculos pentru viață.

  Examinați numărul 3

  Am suferit de dermatita atopica, recent am incercat sa fiu tratat cu Zyrtec, sperand sa scap de eruptii si prurit. A luat câteva zile, mâncărimea aproape a dispărut, erupția a devenit mai puțină, dar m-am simțit groaznic, am fost urmată de slăbiciune constantă, dureri de cap, am devenit cumva inhibată, am vrut în mod constant să dorm.

  Sa oprit să ia pilulele și în curând totul a dispărut. Acest medicament nu mi-a fost potrivit, provoacă prea multe efecte secundare. Este necesar să căutați alte mijloace eficiente.

  Acțiune farmacologică

  Zyrtec este un medicament antihistaminic care blochează receptorii histaminici H1. Ca urmare, această substanță biologic activă nu poate avea un efect asupra țesuturilor și organelor, respectiv nu apar simptome de alergie.

  Medicamentul contribuie la recuperarea rapidă a pereților vasculare, ceea ce reduce permeabilitatea acestora și reduce umflarea și mâncărimea, precum și un efect pozitiv asupra sistemului antioxidant al organismului.

  Ambele picături și comprimate de Zyrtec au o biodisponibilitate ridicată. Aceasta înseamnă că ele sunt aproape complet absorbite din tractul gastro-intestinal. Concentrația maximă în sânge a unui medicament de orice formă ajunge la 60 ± 30 de minute, însă, judecând după recenzii de alergii și medici, începe să acționeze după 20 de minute.

  Afișează medicamentele prin rinichi. La copii, timpul de înjumătățire este:

  • de la șase luni la doi ani - trei ore;
  • de la 2 la 6 ani - cinci ore;
  • de la 6 la 12 ani - șase ore.

  Compoziție și forme de eliberare

  Pe piața rusă există două forme de droguri - picături și tablete. Ingredientul activ în ambele cazuri este cetirizina. Singura diferență este în componentele auxiliare.

  http://allergiya5.ru/lechenie/zirtek-kurs-lecheniya-skolko-dnej.html

  Cât timp poți lua drogul unui copil pentru dermatita atopică?

  Zyrtec cade câte zile să ia copii

  Cum să administrați corect copilul Zyrtec

  Zyrtec (Cetirizina) este un medicament destinat tratării alergiilor la copii. Zyrtec luptă împotriva leziunilor alergice pe piele, penetrandu-se adânc în straturile sale. Acest medicament poate fi administrat copilului, nu este dependent, spre deosebire de alte medicamente similare. Cetirizina nu are acțiune numai anti-alergică, ci și antiinflamatorie. Când utilizați acest medicament pentru un copil, este important să știți cum să administrați corect Zyrtec.

  Fie pentru a da copilului Zyrtek?

  Principalele indicații pentru utilizarea corectă a Zyrtec pentru copil sunt: ​​edemul Quincke, astmul bronșic, dermatita atopică, dermatita alergică, conjunctivita alergică, pruritul și rinita alergică pe tot parcursul anului.

  Poți cumpăra un zyrtec pentru un copil într-o farmacie fără prescripție medicală, dar trebuie să-l iei corect numai în dozele prescrise de medic. În nici un caz, Zyrtek nu trebuie utilizat pentru a trata un copil din proprie inițiativă.

  Cum să administrați corect copilul Zyrtec

  Medicamentul Zyrtec trebuie administrat în mod corespunzător înainte de mese. Cetirizina comprimate pentru copiii de peste șase ani și adulți li se prescriu 10 mg o dată pe zi.

  Zyrtec în picăturile pentru administrarea de copii de la șase luni la un an este alocat la 5 picături o dată pe zi. Copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani li se vor administra 5 picături de 1-2 ori pe zi, iar la copiii cu vârsta cuprinsă între doi și șase ani li se vor administra 5 picături de Zyrtek de două ori pe zi, iar la copiii cu vârsta de peste șase ani și adulți din Zyrtek li se administrează 20 de picături o dată pe zi. zi.

  Utilizarea medicamentului Zyrtec este contraindicată la femei în timpul alăptării, gravide, la copii sub 6 luni. De asemenea, este interzis cetirizina să administreze Zyrtec pacienților cu hipersensibilitate la componentele medicamentului. Persoanele cu insuficiență renală și pacienții vârstnici trebuie să utilizeze Zyrtec cu mare grijă și numai sub supravegherea unui medic.

  Înainte de a începe să utilizați Zyrtec, este corect să vă informați medicul despre alte medicamente pe care le luați. În cazul utilizării combinate a cetirizinei cu sedative, efectul inhibitor al acesteia asupra sistemului nervos nu este îmbunătățit. Sa observat interacțiunea medicamentului cu alcoolul. Când luați Teofillin și Zyrtek în același timp, rinichii dumneavoastră sunt afectați.

  Nu uitați de posibilele reacții adverse cum ar fi diaree, migrene, amețeli, cefalee, tulburări menstruale, slăbirea libidoului, constipație, uscăciunea gurii, confuzie, depresie, oboseală, somnolență, concentrare și anxietate.

  Dacă vă amintiți cum să administrați corect Zyrtec, contraindicații pentru utilizarea acestuia, probabilitatea de a evita efectele secundare crește.

  © Autor: Oksana Davidova, doctore

  Zyrtec pentru copii

  În ultimii ani, problema erupțiilor cutanate alergice la copii a devenit deosebit de relevantă. Mulți părinți se confruntă cu faptul că copilul este o reacție la utilizarea anumitor produse, droguri și alte lucruri. Alergia remedii în farmacii sunt multe, dar nu întotdeauna și nu toate sunt potrivite pentru copii mici. Printre medicamentele pe care specialiștii le prescriu pentru copii și copii mai mari, este posibil să notăm zyrtek. Despre formele de eliberare a acestui medicament, dozajul și vârsta la care utilizarea Zyrtec poate fi considerată sigură, vom spune în articol.

  Zyrtec este un medicament antihistaminic. Spre deosebire de fenistil și suprastin, care sunt adesea prescrise de copii, zyrtec poate fi prescris pentru tratament pe termen lung.

  Medicamentul este disponibil în farmacii fără prescripție medicală. Formele de eliberare sunt tablete și picături. Pentru copii, zyrtec este prescris în picături.

  Zyrtec - restricții de vârstă

  Zyrtec este contraindicat la copii sub 6 luni. Specialiștii prescriu uneori picături zyrtek la copiii din această grupă de vârstă, dar reduc semnificativ doza. Acceptarea medicamentului în astfel de cazuri trebuie supravegheată de un specialist. Copii mai mari de șase luni pot lua medicamentul, dar metoda de recepție este diferită.

  Cum să dați copiilor o vârstă diferită?

  Copii cu vârsta până la un an zirtek recomandați sub formă de picături pentru nas. Pentru un corp delicat al bebelușului, această metodă de a lua medicamentul va fi cât mai blând posibil. Înainte de instilarea picăturilor, copilul trebuie să elibereze complet pasajele nazale.

  Copiilor cu vârsta cuprinsă între unu și șase ani li se administrează o băutură diluată. Doza recomandată de medic trebuie diluată cu apă.

  Pentru copiii de peste șase ani, picăturile zyrtek sunt administrate sub formă pură.

  Cum să luați copiii cu medicamentul: doză

  Pentru copiii sub vârsta de un an, picături de nas zirtek sunt instilate o dată pe zi, o picătură în fiecare nară.

  Copiii de unu până la doi ani primesc cinci picături, diluate în apă. În funcție de recomandările medicului, doza zilnică de test poate fi aplicată o dată sau de două ori în jumătate din doză.

  Aceeași doză zirtek este recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între doi și șase ani. Doza zilnică este împărțită în două și dată copiilor de două ori, dimineața și seara.

  Pentru copiii de peste șase ani, medicamentul este administrat în forma sa pură, 10 picături dimineața și seara.

  Câte zile să dai un băutură unui copil?

  Durata administrării zyrtek este determinată de medic, în funcție de cauza alergiei.

  În absența contraindicațiilor pentru primirea zirtek, medicii permit părinților să dea copilului un medicament fără utilizare specială. Acest lucru se poate face doar o singură dată în cazul asistenței imediate acordate copilului. Numărul de picături ale testului trebuie să fie luat în considerare în conformitate cu instrucțiunile pentru preparat.

  În plus față de restricțiile de vârstă, o contraindicație pentru utilizarea copiilor cu Zyrtec este insuficiența renală și intoleranța la substanța principală, cetirizina.

  În cazul insuficienței renale, un specialist poate prescrie un medicament, dar doza trebuie redusă neapărat, iar starea copilului trebuie monitorizată constant.

  Când luați zyrtek în dozele recomandate, la copii, de regulă, nu există nici o reacție negativă. În cazuri individuale, este posibil să aveți gură uscată, scaune deranjate, dureri de cap și somnolență.

  Apariția unei reacții alergice suplimentare în orice formă poate fi alergică la substanța activă a medicamentului.

  Dacă apar simptomele de mai sus, se recomandă să consultați un medic.

  Avem o dermatita atopica: beti Zyrtec timp de doua luni, cand doctorul ia prescris, ea a spus ca, daca au aparut imbunatatiri, nu incetati sa-i dati o pauza, apoi incepeti din nou, si nu avem nici mai bine, nici mai rau. cum a fost roșu, astfel încât nu mai este nici mai puțin.Deci, cred, Zirtek pot fi continuate pentru o lungă perioadă de timp? Poate cineva bea, spune-mi. Cu sinceritate.

  Copiii din Zyrtec - modalități de administrare, dozare, formă de eliberare, contraindicații și recenzii

  Oamenii se confruntă adesea cu problema alergiilor. Găsirea celui potrivit care va fi eficient în situația actuală este foarte dificilă. Puțini oameni caută ajutor unui alergist, care poate prelungi simptomele pentru o lungă perioadă de timp. Copiii nu sunt mai puțin alergici decât adulții, iar tratamentul lor necesită o atitudine mai sensibilă. Prin urmare, mulți sunt interesați de întrebarea dacă este posibil să se administreze picături de Zyrtec copiilor, care este metoda lor de aplicare și dozare.

  Ce este Zyrtec

  Medicamentul antihistaminic, care este unul dintre denumirile comerciale pentru cetirizina, se numește Zyrtec. Conform unei clasificări, acest instrument aparține celei de-a doua generații de antihistaminice, însă, conform majorității experților și studiilor proprietăților sale, medicamentul aparține generației a treia. Picăturile și tabletele sunt clasificate ca medicamente sigure și eficiente. Cel mai bun rezultat poate fi observat în tratamentul rinitei alergice sezoniere și a urticariei. Instrumentul nu este hormonal, dar are efect antiinflamator.

  Principala substanță activă din medicamentul antihistaminic este cetirizina, un metabolit de hidroxizină. Acțiunea sa se bazează pe blocarea receptorilor de histamină în timpul dezvoltării unui răspuns imun specific la un iritant. Efectul antiallergic este de a facilita manifestarea reacțiilor la alergeni sub formă de efecte antipruritice.

  Cetirizina acționează atât în ​​stadiile timpurii cât și în cele târzii de alergie. Îndepărtează manifestările reacțiilor tisulare și spasmului cu mușchii netezi prin reducerea permeabilității capilare, îndepărtând puffiness la pacienții adulți. Substanțele auxiliare sunt dioxid de siliciu, lactoză monohidrat, stearat de magneziu, celuloză, metil parabenzen, propilenglicol, acetat de sodiu.

  Formularul de eliberare

  Zyrtec este disponibil în două forme farmacologice: tablete și picături. Tabletele albe au o formă alungită, cu protuberanțe pe suprafață. Există un risc pe o parte și litera "Y" este gravată pe fiecare parte a acesteia. Placa este compusă din 7 sau 10 comprimate, într-un ambalaj există 1 placă (7 sau 10 comprimate) sau 2 plăci (câte 10 comprimate fiecare). Picăturile sunt un lichid limpede, incolor, care miroase ca acid acetic. Se toarnă în sticle de sticlă întunecată de 10 ml sau 20 ml. Într-o cutie de carton, în afară de sticlă, există un capac de picături.

  Acțiune farmacologică

  Zyrtec previne apariția și ameliorează simptomele alergiilor, are acțiune antipruritică și antiexudativă. Reduce mișcarea eozinofilelor, neutrofilelor, bazofilelor, stabilizează membranele mastocitelor. Instrumentul previne manifestarea reacțiilor cutanate, urticarie. La dozele corecte nu are un efect sedativ, nu provoacă efectul dependenței. Efectul medicamentului începe după 20-60 de minute și durează o zi. După terminarea cursului tratamentului, efectul durează aproximativ 3 zile.

  Din ce Zyrtec

  În abstract, care este atașat la medicament, se indică faptul că agentul este recomandat pentru a fi utilizat pentru tratamentul rinitei sezoniere cauzată de alergii, conjunctivită, dermatită alergică, urticarie cronică, dermatoză. Pediatrii recomandă Zyrtec să amelioreze afecțiunile alergice la copiii cu vârsta de 6 luni. Medicii recomandă luarea medicamentului în următoarele cazuri:

  • Dermatita de contact cauzată de mușcături de insecte. În locurile de mușcături apar roșeață și umflături, poate apare o erupție cutanată;
  • Alimente alergice. Întregul corp poate fi acoperit cu o erupție mică, care trece în 2-3 zile. Este necesară tratarea unei astfel de reacții, deoarece poate afecta membrana mucoasă a laringelui, cauzând sufocarea.
  • Diateza. Această manifestare este congenitală și este periculoasă deoarece poate provoca în cele din urmă și alte boli alergice: rinita, tusea, astmul etc.
  • Rinita alergică, înroșirea ochilor. Acestea sunt tipuri de alergii comune sezoniere, agravări care apar în timpul înfloririi plantelor.
  • Tendința la angioedem.
  • Reacții alergice la copii care apar după alaptare.

  Instrucțiunile de utilizare scad Zyrtec pentru copii

  Copiii de la Zyrtec ar trebui să li se administreze simptome de alergii într-un model clar definit. Dozajul și programul depind de vârsta copilului. Cum să utilizați Zyrtec în picături la copii este indicat în instrucțiunile:

  • bebeluși în vârstă de 6-12 luni - 5 picături 1 dată pe zi;
  • copil 1-2 ani - 5 picaturi de 2 ori pe zi;
  • un copil de 2-6 ani - 5 picături, de 2 ori pe zi;
  • copil după 6 ani și adulți - 10-20 picături 1 dată pe zi.

  Instrucțiunile indică faptul că doza de medicament, pe care medicul o prescrie, poate fi diluată cu o cantitate mică de apă pură. Pentru copiii de peste 6 ani, picăturile pot fi înlocuite cu pastile. Durata cursului este determinată de alergator individual pentru fiecare copil. Recepționarea independentă a fondurilor este posibilă numai atunci când asistența de urgență de urgență este necesară pentru copil.

  Dozajul și durata cursului tratamentului sunt determinate de medici pe baza complexității cazului particular și a caracteristicilor corpului copilului. În ciuda tuturor restricțiilor, Zyrtec pentru nou-născuți este încă folosit, dar numai sub supravegherea strictă a medicului curant. Pentru a preveni apariția efectelor secundare, Zyrtec pentru sugari de până la 6 luni este mai bine să fie îngropat în nas și să nu se adauge laptele matern.

  Când utilizați pentru prima dată este necesar să picurăți o picătură pentru a vă asigura că nu există alergii la componentele medicamentului. Medicii recomandă să fie la fel de precauți atunci când se tratează copiii mai mici cu acest remediu, deoarece pot inhiba sistemul nervos central slab și pot provoca o oprire în respirație. Este necesară monitorizarea regulată a bătăilor inimii bebelușului, iar dacă există simptome obscure, se recomandă să consultați un medic.

  Înainte sau după masă

  Zyrtec este un medicament universal, deoarece calitatea sa de absorbție în organism nu depinde de timpul meselor. Pentru a obține cel mai rapid rezultat posibil, se recomandă administrarea medicamentului pe stomacul gol, dar cu o utilizare obișnuită este mai bine să luați medicamentul după o masă, ceea ce va proteja stomacul de stresul inutil. Concentrația produsului va fi suficientă pentru a preveni manifestările alergice.

  Cum să dai copilului Zyrtec

  Zirtek picături pentru copii este cel mai bine adăugat la laptele matern, formulă sau sirop pentru copii. Pentru a face acest lucru, trebuie să decantezi aproximativ 5 ml de lapte, să adaugi doza necesară de picături, să faci ingestia și apoi să hrănești ca de obicei. Copiii la o vârstă fragedă (până la 2 ani), rata zilnică de medicamente antialergice, numiți de experți împărțită în 2 doze. Aceasta trebuie făcută cu o diferență de 12 ore pentru a menține o concentrație constantă a medicamentului în sânge. Medicamentul este eliminat din organism în 3 zile.

  Înainte de vaccinare

  În multe cazuri, Zyrtec este prescris ca profilactic înainte de vaccinare. Acest lucru este necesar pentru a preveni orice reacție alergică a copilului la vaccin. Astfel de acțiuni sunt percepute critic de către unii specialiști, deoarece reacția alergică după administrarea medicamentului devine implicită, ceea ce va complica interpretarea rezultatelor de către medic. Uneori, medicii îi prescriu la copii înainte de operație, de exemplu, pentru a elimina adenoizii.

  Unii terapeuți încă prescriu Zyrtec (sau Fenistil), mai ales dacă nou-născutul este alergic. Decizia de a folosi sau nu drogul este făcută de părinți, împreună cu imunologul și pediatrul. Când un copil are un cap rece, Zyrtec poate elimina simptomele unei boli alergice și poate îmbunătăți starea unui mic pacient, dar nu poate vindeca imediat boala. De aceea, corpul copilului trebuie să fie examinat pentru a realiza cursul dorit de tratament.

  Cât timp puteți să luați copiii Zyrtec?

  Durata consumului de droguri, medicii prescriu pe baza a ceea ce cauzează reacția alergică. În absența contraindicațiilor, se permite medicului să prescrie medicamentul la sugari pentru ameliorarea de urgență a simptomelor. Numărul de picături trebuie luat în considerare cu atenție, în conformitate cu instrucțiunile. În medie, în prezența reacțiilor alergice acute, agentul durează 7-10 zile.

  Interacțiuni medicamentoase

  Interacțiunea dintre Zyrtek și pseudoefedrină, cimetidină, eritromicină, azitromicină, glipizidă, diazepam a fost studiată - nu au fost identificate interacțiuni nedorite. În cazul tratamentului simultan cu agenți care conțin teofilină, rata de eliminare a cetirizinei din organism este redusă cu 16%. Se recomandă să nu luați alcool în timpul tratamentului pentru a evita suprimarea activității sistemului nervos.

  Efecte secundare și supradozaj

  Un număr mic de persoane care iau Zyrtec prezintă efecte secundare. Principalele reacții adverse posibile includ:

  • dureri de cap;
  • amețeli;
  • somnolență;
  • oboseală;
  • greață.

  Mai puțin frecvent:

  • convulsii;
  • tulburări ale tractului gastrointestinal;
  • creștere în greutate;
  • erupții cutanate.

  Cu intoleranță la oricare dintre componentele sculei poate dezvolta șoc anafilactic. Supradozajul poate să apară în cazul unei singure doze mai mari de 50 mg. În același timp, există confuzie de rațiune, tremor, retenție urinară, diaree, slăbiciune. Îngrijirea de urgență este aceea de a apela reflexul gag și utilizarea chelatorilor.

  Contraindicații

  Ca toate medicamentele, Zyrtec are propriile contraindicații. Acestea variază, în funcție de tipul de emisiune utilizat de fonduri. Tabletele sunt contraindicate în prezența intoleranței la galactoză, deficit de lactază și sindrom de malabsorbție. Recepția lor nu este recomandată copiilor sub 6 ani. Picăturile sunt interzise să se aplice la copiii cu vârsta de până la 6 luni fără necesitate urgentă. Medicamentul este contraindicat sub orice formă pentru:

  • hipersensibilitate la medicament;
  • insuficiență renală și alte afecțiuni renale;
  • sarcina și alăptarea.

  Instrucțiuni speciale

  Acest medicament nu afectează reacțiile psihomotorii ale persoanei, nu provoacă somnolență, așa că poate fi luată fără să vă faceți griji cu privire la schimbarea rutinei obișnuite a vieții. Trebuie să fiți deosebit de atenți la dozele, deoarece o singură doză de mai mult de 50 mg poate provoca o supradoză. O atenție deosebită trebuie acordată primirii fondurilor împreună cu teofilina. Aceste informații au fost obținute prin numeroase studii.

  analogi

  Medicamentele, principala substanță activă din care este tsetrizin, sunt analogi ai Zyrtek. Zodak este un analog complet al mijloacelor în toate privințele, chiar și forma eliberării medicamentului este identică. Este imposibil să spun cu certitudine că unul dintre analogi este mai bun sau mai rău decât Zyrtec. Aceștia au aproximativ aceeași eficacitate în timpul terapiei. Toate acestea diferă în preț și aparțin celei de-a doua generații de medicamente antialergice. Aceasta este:

  Instrumentul are o mulțime de comentarii pozitive, poate fi achiziționat în aproape toate farmaciile din țară, precum și comandat din catalog pe site-uri specializate, cumpărați în magazinul online. Mulți sunt interesați de cât costă Zyrtec. De exemplu, la Moscova, medicamentul poate fi achiziționat în medie la aceste prețuri:

  Forma de eliberare Zirtek

  10 mg comprimate nr. 7

  10 mg comprimate №20

  video

  Zyrtec - medicament pentru alergie pentru sugari

  Medicii și părinții tineri se confruntă din ce în ce mai mult cu alergii la copii. Corpul copilului, percepând orice stimul extern ca fiind ostil, dă un răspuns. Ajutarea copiilor să facă față acestei probleme este foarte importantă. Alergia nu este o boală inofensivă pe care o puteți ignora. Aceasta poate duce la consecințe nedorite care reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății copilului.

  Specialiștii din domeniul medicinii dezvoltă produse alergice noi și îmbunătățite. Unul dintre cele mai sigure și mai eficiente medicamente pentru copiii mici este zyrtec.

  Ce este un drog?

  Zyrtec este ultima generație de droguri. Efectiv ajută la atenuarea / eliminarea reacțiilor alergice, este, de asemenea, o măsură preventivă. Ca urmare a cercetării, sa constatat - medicamentul ajută la reducerea efectelor alergiilor în 95% din cazuri. Medicamentul previne dezvoltarea edemelor și spasmelor, previne răspândirea manifestărilor alergice ale pielii, blochează alergenii specifici și le elimină prin rinichi. De asemenea, această unealtă elimină cu succes astfel de efecte neplăcute ale alergiilor, cum ar fi pruritul, congestia nazală. Un medicament important plus - lipsa de arome și coloranți.

  Recenzile medicamentelor sunt, în majoritatea cazurilor, pozitive. Medicii prescriu un medicament copiilor de până la un an și mai des decât alte antihistaminice.

  Doctorii sunt uimiți! Greutatea în plus după naștere este plecată pentru totdeauna! Un instrument eficient și ieftin pentru o pierdere în greutate sigură... >>

  Când să începeți să luați zyrtek?

  Multe mame, după ce au aflat despre acțiunea productivă a acestui remediu, pun întrebarea: de ce vârstă le poți da copiilor?

  Instrucțiunile de utilizare prevăd în mod clar - se recomandă utilizarea medicamentului de la vârsta de 6 luni. Cu toate acestea, medicii prescriu adesea medicamente pentru copiii cu vârsta sub 6 luni. Dozajul este prescris individual.

  Zyrtec este un remediu puternic, deci nu este potrivit pentru nou-născuți. Pentru retragerea alergenilor la copii de această vârstă se poate recomanda enterosgel.

  Cum să luați copii din Zyrtek?

  Forma de eliberare a medicamentului pentru copii mici - picături. Se recomandă sugari de la 6 luni până la 1 an femeile în vârstă să picure în nas.

  Instrucțiuni de utilizare: trebuie să curățați nasul copilului. Dacă bebelușul nu are răceală, veți avea nevoie doar de muguri de bumbac, de parafină lichidă / parafină lichidă sau de soluție salină. Dacă este prezent mucus, scoateți-l cu un aspirator. Apoi, picurați 1 picătură de medicament în fiecare nară. Efectuați procedura o dată pe zi.

  Uneori medicamentul este prescris pe cale orală. Doza maximă pentru copii până la un an este de 5 picături / zi. Picăturile trebuie mai întâi diluate cu apă.

  Mamele care alăptează trebuie să știe - componenta principală a acestui medicament este excretată în laptele matern. Prin urmare, când prescrie un medicament pentru mamă pentru Zyrtec, medicul vă recomandă să întrerupeți hrănirea copilului cu laptele matern. Dacă este copilul care suferă de alergii, medicul poate prescrie băuturii mamei zyrtek să treacă medicamentul prin laptele ei.

  Durata admiterii

  Spre deosebire de antihistaminice de primă generație, picăturile zyrtec pot fi prescrise pentru o perioadă lungă de timp. Instrucțiunea nu prevede câte zile să luați medicamentul. Doctorul determină numărul de recepții în mod independent. Cel mai adesea, medicamentul poate fi administrat timp de 7 - 10 zile, uneori termenul se extinde de la câteva luni la un an.

  Este permisă de urgență să se dea copilului o singură doză de medicamente fără prescripție medicală.

  Contraindicații

  La administrarea oricărui medicament există contraindicații, în special pentru copii. Înainte de a vă da copilului dvs. zyrtek, citiți cu atenție avertismentele, care citesc instrucțiunile. Trebuie să fiți deosebit de atent atunci când luați medicamentul în cazul:

  • intoleranță la una dintre componente
  • insuficiență renală
  • epilepsie
  • ultimele convulsii convulsive

  Zyrtec înainte de vaccinare

  Uneori, medicamentul este prescris copiilor înainte de vaccinare profilactic. Acest lucru se face pentru a evita posibilele reacții alergice ale copilului la componentele vaccinării.

  Opinia medicilor cu privire la necesitatea de a numi înainte de inoculare orice medicament antihistaminic pentru copii diferă.

  Unii experți cred că luarea de medicamente fără alergie înainte de vaccinare este dăunătoare. Reacția alergică împotriva fondului antihistaminic este șters, ceea ce poate duce la proliferarea acesteia în viitor, precum și interpretarea incorectă a unui medic.

  Alți pediatri consideră că este necesar să se prescrie medicamente zyrtek sau similare pentru copii înainte de vaccinare, pentru a evita manifestările puternice de alergie. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii cu alergii. Reacția la componentele vaccinării în majoritatea cazurilor va fi mai pronunțată decât în ​​cazul copiilor non-alergici. De asemenea, medicii prescriu un antihistaminic dacă o consecință a unei vaccinări anterioare a fost o reacție alergică severă.

  Instrucțiunile de utilizare a medicamentului nu prevăd necesitatea utilizării acestuia la copii înainte sau după vaccinare. Depinde de dumneavoastră să decideți dacă copilului să i se administreze un medicament antialergic împreună cu vaccinarea. Înainte de a lua o decizie, asigurați-vă că consultați un imunolog și pediatru.

  Efecte secundare

  Cu doza corectă, efectele adverse după administrarea medicamentului la copii sunt rare. Cu toate acestea, părinții trebuie să fie pregătiți pentru unele efecte secundare. Instrucțiunea citește că pot apărea următoarele tulburări la administrarea medicamentului:

  • greață,
  • gura uscata
  • amețeli,
  • somnolență excesivă,
  • dureri de cap,
  • tulburare a tractului gastro-intestinal,
  • rinită și faringită.

  În videoclipul de mai jos, medicul pediatru calificat oferă consultanță părinților copiilor alergici.

  Zyrtec pentru cei mai mici. opinii

  În plus față de informațiile generale despre medicament, vă sugerăm să citiți recenziile mamelor sugari care au încercat acest medicament.

  Milana: "Fiul meu este de 3 luni, ni sa spus să-i dăm zyrtek din cauza unei alergii puternice la antibiotic. O zi mai târziu, erupția a dispărut. A băut toate cele 5 zile, astfel încât alergiile să nu se întoarcă! "

  Nadezhda: "Fenistil nu ne-a ajutat, este destul de slab și zyrtec a îndepărtat perfect erupția roșie a brațelor, care a durat o lună. Diluat cu apă 1: 1. "

  Natalya: "Eu însumi sunt alergic, copilul meu e moștenit. Suntem mântuiți de zyrtec, înlătură toate înroșirea în mai mulți pași ".

  Maria: "Periodic, bem picaturi de alcool de la 2 luni. Știu, instrucțiunea spune că sunt permise copiii cu doar 6 ani. Dar gemenii mei sunt extrem de alergici, până când își dau seama de ce trebuie să li se administreze alergii. Erupția trece rapid. "

  Tanya: "Nu suferim de alergii, am fost prescris zyrtec cu alte medicamente când eram bolnavi. Medicul a explicat că poate fi administrat nu numai împotriva alergiilor. Ajută la eliminarea umflăturilor din membranele mucoase. Înainte de culcare - este imperativ ca copilul să respire normal în timpul nopții. "

  Elena: "Am fost prescrisă phenysthil pentru alergii alimentare, erupția pe obraji nu a scăpat de ea, copilul a dormit 6-7 ore în timpul zilei și toată noaptea după aceea. M-am speriat! Am mers la farmacie, mulțumesc lui Dumnezeu, erupția teribilă a dispărut, reacția somnică nu sa întâmplat! "

  Asigurați-vă că încercați să eliminați toți alergenii posibili din alimente sau din mediul înconjurător al bebelușului. Mamele care alăptează trebuie să urmeze o dietă strictă, cu excepția fructelor citrice, a ciocolatei, a alimentelor exotice, a peștelui, a legumelor și fructelor colorate în culori vii. Dacă îi dai copilului un amestec, asigurați-vă că este hipoalergenic.

  Contactul cu părul animal cauzează, de asemenea, alergii. Chiar și praful de cameră produce adesea reacții alergice. Uneori, pentru a identifica relația de alergii cu o componentă specifică eșuează. Mai ales dificil de determinat cauza în copilărie.

  După revizuirea opiniilor experților, citirea recenziilor, consultanța cu medicul pediatru, puteți lua decizia corectă cu privire la momentul și cât de mult să le dați copilului zyrtek.

  Cum de a pierde in greutate dupa nastere?

  Multe femei după naștere se confruntă cu problema apariției excesului de greutate. Cineva el apare în timpul sarcinii, cineva - după naștere.

  • Și acum nu vă puteți permite să purtați costume de baie deschise și pantaloni scurți...
  • Începeți să uitați acele momente când oamenii v-au complimentat figura perfectă...
  • De fiecare dată când vii la oglindă, ți se pare că zilele vechi nu se vor mai întoarce...

  Dar un remediu eficient pentru excesul de greutate este! Urmați linkul și aflați cum Anna a pierdut 24 kg în 2 luni.

  Cum de a pierde in greutate dupa nastere?

  Multe femei după naștere se confruntă cu problema apariției excesului de greutate. Cineva el apare în timpul sarcinii, cineva - după naștere.

  • Și acum nu vă puteți permite să purtați costume de baie deschise și pantaloni scurți...
  • Începeți să uitați acele momente când oamenii v-au complimentat figura perfectă...
  • De fiecare dată când vii la oglindă, ți se pare că zilele vechi nu se vor mai întoarce...

  Dar un remediu eficient pentru excesul de greutate este! Urmați linkul și aflați cum Anna a pierdut 24 kg în 2 luni.

  Articole înrudite

  Picături și tablete Zyrtec pentru copii: indicații, instrucțiuni de utilizare și recenzii

  Recent, "limita de varsta" a alergiilor scade rapid. Simptomele neplăcute și, uneori, care pun viața în pericol sunt tot mai frecvente nu numai la adulți, dar și la sugari. Lanțurile de lanțuri oferă părinților multe medicamente antihistaminice, dar nu toate pot fi luate de copii. O excepție plăcută este Zyrtec, prescris de pediatri chiar și copiilor nou-născuți.

  Efectul și eficacitatea medicamentului

  Zyrtec - medicament antialergic aparținând clasei de blocanți selectivi ai receptorilor histaminici din a doua generație.

  Odată ajuns în organism, medicamentul are următorul efect terapeutic:

  • împiedică apariția alergiilor;
  • înmoaie cursul unei reacții alergice;
  • ameliorează pielea toracică;
  • ameliorează umflarea și inflamația în cavitatea nazală și nazofaringiană;
  • reduce hipertermia (înroșirea) pielii.

  Zyrtec - medicament antialergic pentru copii și adulți

  Efectul terapeutic al medicamentului se datorează proprietăților ingredientului activ - dihidroclorură de cetirizină. Substanța izolează receptorii de histamină, împiedicându-i să declanșeze un întreg complex de fenomene alergice manifestate sub formă de mâncărime, umflături, erupții cutanate etc.

  Zyrtec începe să acționeze deja la 20 de minute după recepție, iar după o oră se manifestă efectul maxim. Cu utilizare prelungită, medicamentul nu este dependent.

  În plus, Zyrtec nu este un agent hormonal.

  Compoziție și forme de eliberare

  Producătorii belgieni produc drogul sub formă de tablete și picături pentru ingerare cu un miros caracteristic acetic.

  Forma lichidă a medicamentului este denumită uneori în mod eronat un sirop, soluție sau suspensie, dar în linia preparatelor Zyrtec sunt prezentate numai picături și tablete.

  Zyrtec în picături - forma preferată pentru copii sub 6 ani

  Copiilor cu vârsta de până la 6 ani li se prescrie antihistaminic numai sub formă de picături, deoarece pacienții tineri nu înghit comprimate. În plus, varietatea lichidă a medicamentelor este mult mai ușor de dozat.

  Compoziție Zyrtek - tabel

  Indicații pentru utilizare

  Orientările farmaceutice indică condițiile în care Zyrtec este cel mai eficient. Principalele indicații pentru utilizarea antihistaminicului sunt:

  • rinită de-a lungul anilor sau sezoniere, însoțită de strănut, mâncărime, congestie nazală, secreții abundente de mucus nazal și lacrimare;
  • febra alergică (febra fanului) - o boală alergică sezonieră care apare din cauza hipersensibilității la polenul anumitor plante. Principalele simptome sunt conjunctivita și nasul curbat;
  • Dermatita atopica - o afectiune congenitala, care se manifesta in copilaria timpurie sub forma de eruptii cutanate pe pielea fetei, a membrelor. Adesea exacerbată după introducerea alimentelor complementare, un nou amestec, când se dăduse;
  • tuse uscată, neproductivă, de origine alergică, epuizând pacientul mic;
  • urticarie - erupții cutanate și blistere care arată ca arsurile urzică;
  • Quincke edem, caracterizat prin edem de grăsime subcutanată și epiteliu. Pericolul deteriorării acute a stării de sănătate a copilului și sufocarea;
  • varicelă sau varicelă (utilizată pentru ameliorarea pruritului).

  Dacă un copil are o stare care pune viața în pericol (atac de sufocare, edem laringian), atunci Zyrtec poate fi administrat fără numirea unui medic. În alte cazuri, este necesară consultarea unui specialist.

  Dr. Komarovsky despre alergiile sezoniere la copii - video

  Instrucțiuni de utilizare

  Dozajul și durata terapiei sunt determinate de medic pe baza severității bolii și a caracteristicilor corpului copilului.

  În ciuda restricțiilor de vârstă specificate în instrucțiuni, Zyrtec este, de asemenea, utilizat în tratamentul nou-născuților. Pentru a exclude efectele secundare, se recomandă să nu se toarne picăturile în laptele matern (ca și alte medicamente), ci să se îngroape în nas până când dispar simptomele alergice. Pentru prima dată, o picătură este suficientă pentru a vă asigura că bebelușul nu are intoleranță la componente.

  Medicii recomandă prudență atunci când tratează un Zyrtec nou-născut, deoarece medicamentul poate inhiba sistemul nervos central și poate cauza stoparea respiratorie într-un vis. Când utilizați un antihistaminic, trebuie să monitorizați cu regularitate bătăile inimii copilului.

  Este mai bine ca bebelușii să dilueze picăturile în laptele matern sau în formulă. Pentru aceasta, se decantează aproximativ 5 ml lapte, se adaugă un medicament și se administrează copilului. Apoi hrănirea continuă în mod obișnuit.

  Pentru un copil cu vârsta mai mare de 12 luni, Zyrtec se dizolvă în apă fiartă și se utilizează înainte de mese.

  În plus, pacienții tineri (până la 2 ani), doza zilnică este mai bine împărțită în două doze, pentru a elimina probabilitatea evenimentelor adverse. Acest lucru ar trebui făcut cu o diferență de 12 ore, astfel încât concentrația medicamentului în sânge să fie constantă.

  Contraindicații, posibile efecte secundare și supradozaj

  Zyrtec este contraindicat la copiii cu hipersensibilitate la medicament. În plus, este interzisă utilizarea antihistaminicului, dacă copilul are:

  • intoleranță congenitală la galactoză;
  • deficiență de lactază;
  • încălcarea procesului de absorbție a monozaharidelor în tractul digestiv;
  • o boală renală severă.

  De obicei, copiii sunt bine tolerați de medicamente, dar pot să apară și consecințe nedorite. În cazuri foarte rare, apariția unui copil este probabil:

  • somnolență, letargie;
  • excitație;
  • gura uscata;
  • diaree;
  • tahicardie;
  • nasul curbat sau faringita;
  • probleme cu urinarea;
  • reacții alergice cutanate (mâncărime, urticarie, angioedem).

  Supradozaj Zirtekom plin cu efecte secundare crescute. Dacă copilul are simptome precum anxietatea, diareea, tremurul (tremuratul involuntar al degetelor) după administrarea medicamentului, este necesar să se clătească stomacul. Apoi dați victimei un sorbent, de exemplu, Polysorb, și apelați la un doctor.

  Instrucțiunile privind medicamentul au arătat că atunci când interacționează cu alte medicamente, de exemplu cu antibiotice din grupul macrolidic, nu s-au detectat efecte nedorite semnificative.

  Uneori, Zyrtec a luat simultan alte antihistaminice, în special cu Suprastin.

  Ce trebuie să înlocuiți medicamentul

  Zyrtec nu este singurul medicament antialergic care este prescris copiilor. Pe piața farmaceutică există multe antihistaminice de primă și a doua generație, care diferă în ceea ce privește compoziția și severitatea efectului terapeutic. Dacă Zyrtec nu este potrivit pentru copil, medicul poate înlocui medicamentul cu un agent similar.

  Analoguri Zyrtek - tabel

  Zyrtek Înlocuitori - Galerie

  Erius este un medicament antialergic prescris de la vârsta de un an Cetrin este un medicament antihistaminic modern care oferă acțiune antialergică, antiinflamatorie, antipruritică Fenistil este un medicament eficient care se utilizează în tratamentul reacțiilor alergice Suprastin este un remediu eficient și rapid care acționează antihistaminic. efect anti-alergic Zodak - un medicament care este luat pentru a ameliora alergiile la copii simptomele lor

  Allergie Medicamente - Video

  Recenzii pentru părinți

  Da, am folosit-o, când fiica mea a suferit o erupție de mâncărime pe brațele ei (după cum sa dovedit mai târziu, ea a încercat-o pe bunica ei - ea a aspirat suc de mere în fiecare zi), medicul pediatru ne-a prescris în picături, a transferat-o în mod normal, nu a observat nici un efect secundar; erupția a trecut destul de repede. Vodichkoy nu diluat, gust tolerant, nu scuipat.

  Suntem 10 luni și jumătate. Am fost prescris Zyrtec pentru tuse uscată. El a dat 4 zile pentru 5 picături, după cum este scris în instrucțiuni. A ajutat, dar a vărsat o erupție cutanată în jurul vițelului, ca un stup. Pentru o lungă perioadă de timp nu au putut înțelege despre ce era vorba, pentru ce era o alergie, pentru că nu i sa dat nimic nou. Sa concluzionat că acesta este un efect secundar al lui Zyrtek. Anul a fost anulat. A căzut roșeața, dar se menține o anumită întărire a pielii pe mâini și față. Sper că va trece, dar vom merge la kozhnik.

  I-am dat lui Zyrtek celor trei copii, când a fost turnat ceva de la ei. Dar mai ales a suferit cu fiul cel mare. Pentru nici un motiv, el a dezvoltat o tuse foarte puternică la vârsta de 4 ani, iar medicii au făcut un diagnostic greșit. Doar o săptămână mai târziu, după a treia examinare, un alt doctor, am aflat că a fost o tuse alergică. Am cumparat pastilele Zyrtec, totul a mers a doua zi. Și înainte de asta, a petrecut aproape o săptămână fără somn...

  Doza noastră a fost de 8 picături pentru un copil de 1,5 ani. Slavă Domnului, copilul a suferit un tratament fără incident, alergia nu a apărut pe medicamentele care au fost administrate în spital. Dar copilul a început să doarmă mai mult, astfel încât a existat un efect secundar: Zyrtec a provocat somnolență. Îmi amintesc că medicul a venit în rundă și copilul a adormit, deși au trecut două ore înainte ca copilul să se trezească. Odată cu anularea tratamentului cu Zyrtek, somnolența a trecut de la sine. Mi se pare că nu este atât de înfricoșător, copilul se va recupera în curând dacă mai are odihnă.

  A dat Fenistil - nu a ajutat, copilul de la el este limp și somn. Mișcați la Zyrtec, erupțiile dispar și sunt mai ușor de purtat. Fiu 3,5 luni. Medicul prescris din cauza alergiilor alimentare.

  În primul rând, copilul meu este alergic la naștere. Multe produse provoacă alergii sub formă de erupție pe piele. Luăm Zyrtec de 2 ori pe zi, 5 picături. Durata recepției este mai bună pentru a afla de la medic. Cu manifestări foarte puternice de alergie, am băut-o de foarte mult timp - 3 luni pentru a elimina alergenul din organism. Potrivit alergologului nostru, acesta este singurul medicament potrivit pentru utilizare pe termen lung (până la 6 luni). Zirtek ne salvează, nu s-au observat efecte secundare. Somnolența nu provoacă, ceea ce este important atunci când se administrează antihistaminice. Deci, recomand celor care au copii cu alergii.

  Zyrtec este considerat un medicament eficient antihistaminic destinat tratamentului diferitelor reacții alergice la copii și adulți. Medicamentul este de obicei ușor de tolerat de către pacienții tineri, dar pentru a evita consecințele nedorite, este necesar să se coordoneze utilizarea acestuia cu un pediatru. Numai în acest caz, vă puteți aștepta la o eliminare rapidă și sigură a hipersensibilității la copil la orice stimul extern.

  • Autorul: Nadezhda Plotnikova

  Astăzi, simptomele alergice devin din ce în ce mai accentuate atât la adulți, cât și la copii, cum ar fi erupțiile cutanate, edemul, răspunsul la un curs de antibiotice și diverse alte manifestări. Manifestările alergice sunt tratate cu antihistaminice.

  1. Unul dintre medicamentele bine cunoscute antihistaminice (antialergice) de azi este propus sub numele de Zyrtec. Este prescrisă împotriva alergiilor la vârste diferite, dar Zyrtec a dobândit o popularitate deosebită la copii, poate fi recomandată doar din a doua jumătate a vieții copilului (de la 6 luni), cu diferite manifestări ale reacțiilor alergice în doze diferite.

  2. Medicamentul Zyrtec este prezentat sub formă de pastile la pacienții adulți și, pentru mai multă ușurință, în picături pentru copii.

  3. Mommii sunt deseori perplexați de întrebarea cât timp poate fi luat un zyrtec? Uneori, Zyrtec se administrează o singură dată pentru ajutor rapid, apoi este necesar să se calculeze doza, în funcție de greutatea corporală și de gradul de reacție alergică conform instrucțiunilor, efectul medicamentului va veni relativ repede, manifestarea timpurie a panaceei vine într-o jumătate de oră.

  4. În cazul tratamentului pe termen lung al erupțiilor cutanate sau al altor manifestări alergice, cursul tratamentului cu antihistaminice, cum ar fi Zyrtec, este individual pentru fiecare adult și pacient mic. Puteți lua zyrtek cât timp necesită starea dumneavoastră, cel mai adesea este de la 5 la 7 zile, este cu siguranță că manifestarea clinică a acțiunii medicamentului este văzută în a treia zi.

  5. În cursul general, cu o manifestare lungă și persistentă a unui sindrom alergic, pacienții adulți pot avea un curs terapeutic destul de lung al Zyrtec, de obicei 60 de zile, dar pot fi tratați timp de luni. Zyrtec este excretat prin rinichi, nu contribuie la ficat, ceea ce explică durata prelungită a tratamentului sau menținerea corpului în stadiul de rezistență la diferite alergene. De exemplu, în primăvară, în timpul perioadei de înflorire a ierburilor, persoanele predispuse la reacții alergice iau câteva luni de curs Zyrtek.

  Zyrtec - acțiune medicamentoasă

  Zyrtec este un agent antialergic din grupul de blocanți ai histaminei din a doua generație. Efectul său terapeutic este capacitatea de a bloca producerea histaminei, care joacă un rol major în dezvoltarea reacțiilor alergice și a simptomelor sale principale (erupții cutanate, mâncărime, rinită alergică, conjunctivită, rupere, umflare și roșeață a pielii).

  Ca răspuns la penetrarea alergenilor, organismul începe să producă substanțe biologic active de protecție (histamină, serotonină), care sunt mediatori ai inflamației. Principalul ingredient activ al medicamentului, cetirizina, previne eliberarea unor cantități mari de histamină și îi suprimă acțiunea, din cauza căreia reacțiile alergice dispar.

  Medicamentul are un efect antipruritic pronunțat, previne secreția de exudat, reduce permeabilitatea pereților capilare, elimină edemul. În astmul bronșic, medicamentul previne dezvoltarea bronhospasmului.

  Principala substanță activă previne eliberarea de substanțe care provoacă inflamații, stabilizează starea membranelor celulare, elimină spasmele musculare netede.

  Alergenii practic nu se obișnuiesc cu medicamentul, chiar și cu utilizare prelungită. Zyrtec în doze terapeutice nu are efect sedativ și nu provoacă reacții adverse din partea sistemului cardiovascular și a altor organe vitale.

  Efectul terapeutic după o singură doză din doza inițială de medicament vine după 20 de minute, iar efectul său durează o zi. După ingestie, medicamentul este complet absorbit din tractul gastro-intestinal și după 1 oră se observă concentrația maximă în plasmă. Este metabolizată în cantități mici în ficat, excretată în principal de rinichi neschimbată. După întreruperea tratamentului, efectul terapeutic al medicamentului durează 3 zile.

  Compoziție și forme de eliberare

  Zyrtec a fost produs în două varietăți: tablete și picături pentru administrare orală.

  1. Zyrtek comprimate într-o coajă de film - o formă alungită, de culoare albă, prezintă un risc unilateral și gravură "Y" pe ambele părți. În 1 comprimat de Zyrtek există 10 mg cetirizină + excipienți. Tablete de 7 sau 10 bucăți sunt ambalate în blistere și în ambalaje din carton.
  2. Picăturile Zyrtec sunt o soluție transparentă incoloră, cu miros caracteristic de acid acetic și un gust dulce. Această formă de medicament este concepută special pentru tratamentul copiilor. Picăturile nu conțin alcool sau arome, ușor de utilizat, deoarece doza necesară poate fi măsurată cu distribuitorul furnizat. 1 ml de soluție conține cetirizină + excipienți de 10 mg. Medicamentul în formă de picături este produs în sticle de sticlă întunecată, cu un volum de 10 și 20 ml.

  Tabletele Zyrtec trebuie păstrate în ambalajul original la o temperatură care nu depășește 30 ° C, picăturile fiind păstrate la o temperatură care nu depășește 25 ° C. Perioada de valabilitate a medicamentului - 5 ani.

  Indicații pentru utilizare

  În practica medicală, medicamentul este prescris pentru tratamentul următoarelor condiții:

  • Eliminarea simptomelor de rinită alergică cronică sau sezonieră, conjunctivită, manifestată prin congestie nazală, nas curbat, lacrimare, înroșirea și umflarea conjunctivului ochilor.
  • Tratamentul polinozelor (febra fânului) și urticarie
  • Tratamentul alergiei la alimente și medicamente
  • Tratamentul dermatozelor alergice (dermatita atopică)

  Zyrtec este eficient în orice stare alergică provocată de diverse alergene (polen, păr de animale, praf, produse chimice de uz casnic). Medicamentul este utilizat ca prim ajutor pentru reacții alergice la mușcături de insecte și complicații severe, însoțite de angioedem și șoc anafilactic.

  Medicamentul este adesea prescris ca parte a tratamentului complex pentru astmul atopic și bronșita obstructivă. Medicamentul este utilizat atât de mult, datorită faptului că, spre deosebire de antihistaminicele din prima generație, acesta nu are un efect inhibitor pronunțat asupra sistemului nervos.

  Instrucțiuni de utilizare și dozare

  Medicul stabilește doza optimă și regimul de tratament pe bază individuală, luând în considerare severitatea bolii, posibilele contraindicații și starea generală a pacientului. În conformitate cu instrucțiunile de utilizare a Zyrtec, copiii cu vârsta peste 6 ani și pacienții adulți sunt sfătuiți să prescrie medicamentul sub formă de comprimate. Adulții trebuie să ia 1 comprimat (10 mg) o dată pe zi. La copii, o doză de 10 mg poate fi împărțită în două doze și se ia o jumătate de comprimat Zirtek (5 mg) dimineața și seara. În majoritatea cazurilor, la copii, o doză inițială de 5 mg este suficientă pentru a obține un efect terapeutic.

  Tabletele nu trebuie mestecate, trebuie înghițite întregi, spălate cu puțină apă. Dacă este necesar, luați o doză mai mică, tableta poate fi împărțită la jumătate în funcție de risc. Pentru a obține efectul terapeutic maxim, este mai bine să luați medicamentul cu o oră înainte de mese sau o oră după mese.

  Cu o singură utilizare este mai bine să beți medicamentul seara, deoarece în acest moment se produce cea mai mare eliberare de histamină. Dacă medicul prescrie să ia medicamentul de două ori pe zi, atunci este bine să o faceți dimineața și seara, respectând intervalul de 12 ore dintre doze.

  Dacă este necesară o terapie pe termen lung cu Zyrtec, atunci medicii încearcă să prescrie o doză minimă de medicament, care este suficientă pentru a obține un efect terapeutic.

  Deci, dacă doza zilnică de 5 mg vă permite să preveniți manifestările de alergii, atunci nu ar trebui să crească. La pacienții vârstnici și cei care suferă de afecțiuni ale ficatului și rinichilor, doza medicamentului trebuie ajustată în funcție de condiție și tratamentul trebuie efectuat sub supraveghere medicală.

  Zyrtec picături sunt folosite pentru a trata copiii mici. Pentru a măsura cu precizie doza necesară de medicamente, o sticlă cu picături este echipată cu un dozator special. În același timp, părinții trebuie să rețină că 1 ml dintr-o soluție care conține 10 mg de substanță activă este egală cu 20 de picături. Pe baza acestui raport, puteți calcula numărul necesar de picături, care ar trebui să ia copilul în conformitate cu doza prescrisă. Doza optimă pentru pacienții tineri este aleasă individual de medic și depinde de vârsta copilului și de severitatea manifestărilor alergice. Regimul standard de tratament include următoarele doze:

  • Copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani li se prescriu 5 picături (2,5 mg) de medicament de două ori pe zi sau 10 picături (5 mg) pentru o singură doză.
  • Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 luni și 2 ani, Zyrtec este prescris pentru administrarea unei doze de două ori pe zi într-un volum de 5 picături (2,5 mg).
  • La sugarii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 luni sunt prescrise câte 5 picături de medicament o dată pe zi.
  • La tratarea copiilor, supradozajul Zirtek nu trebuie tolerat în nici un caz. Acest lucru poate duce la reacții adverse nedorite sub formă de somnolență și, în cazuri grave, pentru a opri respirația.

  Cât de mult poți să-i dai lui Zyrtec? Pentru reacțiile alergice acute, medicamentul trebuie luat până când simptomele dispar. În medie, cursul tratamentului durează între 7 și 10 zile. Dacă pacientul suferă de alergii sezoniere sau pe tot parcursul anului, durata tratamentului este mai lungă - de la 20 la 28 de zile, cu intervale de 2-3 săptămâni între ele.

  supradoză

  În caz de supradozaj de droguri, apar următoarele simptome: cefalee, amețeli, uscăciune a gurii, slăbiciune, somnolență, confuzie.

  Pacientul poate cădea într-o stupoare sau, dimpotrivă, devine extrem de iritabil, are tremor, retenție urinară, simptome de tahicardie, piele toracică, tensiune arterială scăzută. În astfel de cazuri, pacientului i se administrează o lavaj gastric, se prescriu enterosorbante și se efectuează o terapie simptomatică.

  Zyrtec în timpul sarcinii

  Zyrtec în timpul sarcinii este contraindicat. Substanța activă a medicamentului penetrează cu ușurință bariera placentară și poate afecta negativ dezvoltarea fătului.

  Nu puteți lua Zyrtec în timpul alăptării, deoarece cetirizina este excretată în laptele matern, are un efect deprimant asupra sistemului nervos al nou-născutului și poate provoca stop respirator. Dacă aveți nevoie să utilizați medicamentul în timpul alăptării, alăptați pentru un timp de oprire, copilul este transferat în amestecuri artificiale.

  Contraindicații

  Medicamentul este contraindicat pentru utilizare în următoarele cazuri:

  • Cu sensibilitate crescută la componente
  • Cu intoleranță ereditară la deficit de galactoză sau lactază
  • În timpul sarcinii și alăptării
  • În stadiul terminal al bolii renale
  • Când hipersensibilitate la hidroxizină
  • Medicamentul în picături nu poate fi prescris la copii cu vârsta sub 6 luni, sub formă de comprimate care nu pot fi administrate la copii cu vârsta sub 6 ani

  Cu deosebită grijă, Zyrtec trebuie prescris pentru boli hepatice cronice, insuficiență renală și pacienți cu vârstă înrudită.

  analogi

  Zyrtec are numeroase analogi structurali care conțin același ingredient activ și au efecte terapeutice similare. Dintre acestea, cele mai populare sunt următoarele medicamente:

  Zyrtec de la alergii, precum și analogii săi trebuie să numească un medic. Nu este recomandat să înlocuiți singur medicamentul.

  Efecte secundare

  Utilizarea Zyrtek poate provoca reacții adverse nedorite din diverse organe și sisteme:

  • Sistemul nervos central poate răspunde la administrarea medicamentului cu diferite afecțiuni: dureri de cap, amețeli, oboseală crescută, slăbiciune, somnolență. Pacienții pot prezenta o scădere a tensiunii arteriale, leșin, tulburări de memorie, dezvoltarea tremurului, pervertirea gustului, convulsii.
  • Din partea tractului gastro-intestinal, pacienții notează gura uscată, greață, diaree, durere abdominală.
  • Uneori există tulburări mintale. Pacientul poate fi într-o stare deprimată sau opusă, excitată și agresivă. Tulburările de somn, confuzia, halucinațiile, sentimentele suicidare și dezvoltarea depresiei sunt posibile.
  • Din partea sistemului cardiovascular, apar simptome de tahicardie, din partea organelor care formează sânge, sunt posibile modificări nedorite ale parametrilor sângelui.
  • În ceea ce privește simțurile, pacienții se plâng de vederea încețoșată, se observă amețeli asociate cu disfuncția aparatului vestibular.
  • Sistemul respirator poate răspunde la Zyrtek cu simptome de faringită și rinită.
  • Din partea sistemului urinar, există o tulburare de urinare, retenție urinară sau enurezis.
  • Posibile afecțiuni metabolice, creștere în greutate, umflături, creșterea poftei de mâncare.
  • Sistemul imunitar reacționează cu reacții de hipersensibilitate, poate exista o încălcare a pielii (erupție cutanată, eritem, prurit). În cazurile severe, există riscul producerii unui șoc anafilactic.

  Pentru a evita apariția efectelor secundare nedorite, luați medicamentul trebuie să fie prescris numai de un medic, respectând cu strictețe doza și frecvența utilizării. Dacă apare o reacție adversă, tratamentul trebuie întrerupt și consultați un specialist pentru a ajusta cursul ulterior al terapiei.

  În timpul tratamentului cu Zyrtek cu antibiotice, pseudoefedrină, diazepam, nu a fost detectată nicio interacțiune nedorită. În timpul perioadei de tratament cu medicamente, este necesar să se renunțe la utilizarea alcoolului, deoarece riscul de inhibare a sistemului nervos central crește semnificativ.

  În cazul utilizării concomitente cu ketoconazol și macrolide, nu au fost evidențiate numeroase studii clinice privind modificările ECG (electrocardiograma).

  Instrucțiuni speciale

  Copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani, Zyrtec este prescris numai sub formă de picături. Pentru copiii cu vârsta de până la 6 luni, orice formă de dozare a medicamentului este contraindicată pentru utilizare. Zyrtec are un efect sedativ minim, totuși, în timpul terapiei cu medicamente, trebuie să fiți deosebit de atenți la manipularea vehiculelor și la abținerea de la locul de muncă care necesită o concentrare sporită și o viteză psihomotorie.

  Medicamentul trebuie prescris cu prudență la insuficiența renală cronică și la pacienții vârstnici. În astfel de cazuri, este necesară ajustarea individuală a dozei și a regimului, cursul terapiei trebuie efectuat sub supravegherea unui medic.

  În rețeaua de farmacii, toate formele de dozare Zyrtek sunt vândute fără prescripție medicală. Costul comprimatelor în medie este de la 250 la 280 de ruble pe pachet, prețul medicamentului în picături este de la 350 la 400 de ruble.

  Recenzii de aplicații

  Examinați numărul 1

  Pentru al treilea an consecutiv suferă de polinoză. În primăvara, în perioada de înflorire a plantelor, începe chinul meu. Ei suferă de rinită alergică, ochii lor devin umflați, mâncărime și apoase, nasul este blocat constant, apar tuse uscată neplăcută și strănut fără sfârșit. Au încercat diferite medicamente, dar au optat pentru Zyrtek.

  Înainte de el, ea a luat Suprastin, dar după ce a luat pastilele a fost lent și inhibat, capul ei nu a funcționat deloc, în mod constant a vrut să doarmă. Nu există astfel de probleme cu Zyrtec, pe lângă aceasta, trebuie să luați medicamentul numai o dată pe zi. De obicei, beau o pilula pentru noapte, mă simt foarte bine dimineața, dar seara manifestările alergice cresc. Trebuie să luăm medicamentul timp de aproximativ două săptămâni, până când plantele mele se estompează - alergeni. Dar cu Zyrtec, această perioadă este mult mai ușoară.

  Examinați numărul 2

  Fiica are alergii alimentare, are doar 4 ani și nu înțelege de ce multe lucruri gustoase sunt interzise pentru ea să mănânce. Uneori se poate trage o portocalie sau poate mânca încet un bar de ciocolată. Ca urmare, apare imediat o erupție cutanată, obrajii devin roșii, pielea se prăjește și se prurit, copilul este obraznic, nu doarme, și de multe ori plânge. Medicul ia prescris medicamentul anti-alergic Zyrtec în picături.

  Îi era teamă că copilul ar refuza să le ia, dar bebelușul le bea cu ușurință, deoarece soluția are un gust plin de dulce și plăcut. Observăm cu strictețe dozajul, dăm medicamentul numai de 2 ori pe zi, rezultatul tratamentului este bun. Dacă apare o reacție alergică, atunci după ce ați luat picăturile timp de 3 zile, toate simptomele neplăcute dispar de obicei.

  Și Zirtek a ajutat foarte mult într-o situație neobișnuită. La dacha, fetița a fost ucisă de o albină, fața ei înroșită în fața ochilor ei, copilul a început să se sufocă și, înainte ca ambulanța să ajungă, ei i-au dat să bea picături de Zirtek și în curând sa simțit mai bine. Doctorii au spus că au făcut totul bine, altfel șocul anafilactic ar putea fi periculos pentru viață.

  Am suferit de dermatita atopica, recent am incercat sa fiu tratat cu Zyrtec, sperand sa scap de eruptii si prurit. A luat câteva zile, mâncărimea aproape a dispărut, erupția a devenit mai puțină, dar m-am simțit groaznic, am fost urmată de slăbiciune constantă, dureri de cap, am devenit cumva inhibată, am vrut în mod constant să dorm.

  Sa oprit să ia pilulele și în curând totul a dispărut. Acest medicament nu mi-a fost potrivit, provoacă prea multe efecte secundare. Este necesar să căutați alte mijloace eficiente.

  Acțiune farmacologică

  Feedback de la mama cu privire la utilizarea picăturilor Zyrtec: acționează repede

  Zyrtec este un medicament antihistaminic care blochează receptorii histaminici H1. Ca urmare, această substanță biologic activă nu poate avea un efect asupra țesuturilor și organelor, respectiv nu apar simptome de alergie.

  Medicamentul contribuie la recuperarea rapidă a pereților vasculare, ceea ce reduce permeabilitatea acestora și reduce umflarea și mâncărimea, precum și un efect pozitiv asupra sistemului antioxidant al organismului.

  Ambele picături și comprimate de Zyrtec au o biodisponibilitate ridicată. Aceasta înseamnă că ele sunt aproape complet absorbite din tractul gastro-intestinal. Concentrația maximă în sânge a unui medicament de orice formă ajunge la 60 ± 30 de minute, însă, judecând după recenzii de alergii și medici, începe să acționeze după 20 de minute.

  Afișează medicamentele prin rinichi. La copii, timpul de înjumătățire este:

  • de la șase luni la doi ani - trei ore;
  • de la 2 la 6 ani - cinci ore;
  • de la 6 la 12 ani - șase ore.

  Compoziție și forme de eliberare

  Pe piața rusă există două forme de droguri - picături și tablete. Ingredientul activ în ambele cazuri este cetirizina. Singura diferență este în componentele auxiliare.

  Prezența acidului acetic în compoziție este demnă de remarcat. Acest lucru explică mirosul specific al medicamentului. Cu toate acestea, această componentă nu prezintă pericol.

  Concentrația acidului acetic, dăunătoare sănătății, este de 30%, iar în acest preparat este de aproximativ 0,08% în 1 ml, adică mai puțin de 1% din volumul total al medicamentului

  Toate componentele adiționale se modelează și nu sunt semnificative.

  În unele surse puteți găsi o mențiune despre siropul sau capsulele Zyrtec, dar astăzi în Rusia astfel de forme de producție de droguri nu sunt înregistrate și nu sunt vândute.

  Indicații pentru utilizare

  După cum sa menționat deja, domeniul de utilizare a medicamentului este destul de larg. Pentru instrucțiunile de utilizare a medicamentului Zyrtec pentru copii se indică numai dovezi alergice.

  În realitate, Zyrtec este prescris mai des de medici.

  Când natura infecțioasă a patologiei

  • ajută la ameliorarea inflamației
  • oarecum reduce intensitatea rinoreei.

  În plus, este capabil să sporească acțiunea agenților mucolitici, facilitând oarecum descărcarea sputei.

  • Ameliorează inflamația pielii, umflarea țesutului subcutanat,
  • capabil să elimine erupțiile, inclusiv plânge, reduce intensitatea peelingului și iritației pielii.

  Atunci când alergiile alimentare nu afectează simptomele tractului gastro-intestinal, dar se descurcă bine cu manifestările cutanate.

  În dermatita atopică, aceasta trebuie administrată exclusiv în tratamentul asociat cu glucocorticosteroizi.

  • Medicamentul ajută la ameliorarea pruritului și a inflamației, în special în cazul bolilor inflamatorii ale pielii.

  Utilizarea sa, desigur, nu anulează terapia de bază, în special utilizarea antiviralelor sau antibioticelor, dar facilitează foarte mult cursul bolii.

  Un medicament este prescris dacă reacția unui copil alergic la un alergen puternic nu este cunoscută și contactul cu acesta este inevitabil. De exemplu: puteți recomanda un remediu copiilor mici care sunt predispuși la alergii atunci când vizitează grădini zoologice, creșe de pește sau expoziții, unde concentrația alergenului este foarte mare.

  În plus, ca măsură preventivă, antihistaminicele sunt prescrise înainte și după vaccinare. Este aproape obligatoriu să se aplice antihistaminice la vaccinul DPT, poliomielita și rujeola, deoarece sunt foarte imunogene și extrem de alergene.

  Instrucțiuni de utilizare Zyrtek pentru copii

  Aspectul sticlei

  Dozaj pentru copii - aceasta este o întrebare foarte delicată, indiferent de drogul în cauză. Este important să nu dăuneze corpului copilului, să nu provoace intoxicație, alergii sau dependență.

  Un avantaj semnificativ al Zirtek este că nu cauzează dependență sau toleranță crescută.

  Pentru ca tratamentul să se desfășoare fără probleme, fără efecte secundare, supradozaj și alte tulburări, este necesar să urmați exact instrucțiunile și să știți cum să administrați medicamentul copilului și în ce doză.

  Cum să luați Zyrtec, câte picături are nevoie copilul pentru a obține efectul? Doza depinde de vârstă:

  http://med-zoj.ru/dermatit/kak-dolgo-mozhno-prinimat-zirtek-rebenku-pri-atopicheskom-dermatite.html
  Mai Multe Articole Despre Alergeni