Suprastin comprimate: instrucțiuni de utilizare

Tabletele Suprastin sunt un grup clinico-farmacologic de medicamente, blocante ale receptorilor de histamină H. Acestea au efect terapeutic antialergic și sunt utilizate pentru a reduce severitatea reacțiilor alergice.

Formă de dozare, compoziție

Suprastin comprimatele au o culoare albă, o formă rotundă și o suprafață cilindrică plană. Principala componentă activă a medicamentului este cloropiramina, conținutul său într-o tabletă este de 25 mg. De asemenea, include substanțe auxiliare, care includ:

 • Amidon din cartofi.
 • Acid stearic.
 • Lactoză monohidrat.
 • Amidon de sodiu carboximetil.
 • Gelatina.
 • Talc.

Suprastin comprimate sunt ambalate într-un blister de 10 bucăți. Cutia de carton conține 2 blistere cu pastile, precum și instrucțiuni de utilizare a medicamentului.

Efecte terapeutice, farmacocinetică

Principala componentă activă a comprimatelor Suprastin cloropiramină este modificată chimic prin adăugarea de atomi de clor derivați din compusul anti-alergic clasic piribenzamină. Blochează receptorii N-histaminei, datorită cărora devin insensibili la principalul mediator al unei reacții alergice specifice la histamină, produsă de unele celule ca răspuns la un alergen care intră în corpul uman, cu condiția ca acesta să aibă o sensibilizare (hipersensibilitate). De asemenea, acest compus blochează parțial receptorii M-colinergici. Datorită acestor efecte fiziologice, se realizează mai multe acțiuni terapeutice, și anume acțiunea antialergică, antiemetică și spasmolitică moderată.

După administrarea tabletei Suprastin în interiorul componentei active este destul de rapid și aproape complet absorbită în sânge din lumenul intestinal. Este distribuită uniform în țesuturi, penetrează în structurile sistemului nervos central prin bariera hemato-encefalică. Cloropiramina este metabolizată în ficat pentru a forma produse de degradare inactivă care sunt excretate în urină de către rinichi. Mai repede, medicamentul este eliminat la copii.

Indicații pentru utilizare

Indicațiile medicale pentru utilizarea comprimatelor Suprastin sunt diverse manifestări ale alergiilor la om, care includ:

 • Erupție cutanată, mâncărime.
 • Urticarie, asemănătoare cu o durere de pe piele.
 • Angioedem angioedem cu o creștere pronunțată a țesutului moale în volum și localizarea preferențială în zona feței, organele genitale externe.
 • Ser de boală cu febră, care se dezvoltă după introducerea preparatelor imunobiologice.
 • Rinită alergică (inflamație specifică a mucoasei nazale), care are o durată de viață sau de sezon.
 • Reacție alergică alimentară sau medicamentoasă de severitate și localizare variind în organism.
 • Prurit de origini diferite.
 • Conjunctivita alergică este o inflamație specifică a conjunctivului ocular.
 • Eczeme acute sau cronice cu manifestări caracteristice ale pielii.
 • Dermatita de contact, a cărei dezvoltare este cauzată de contactul local cu pielea cu diferite tipuri de alergeni.

De asemenea, medicamentul este utilizat pentru a reduce severitatea unei reacții alergice specifice cauzată de intrarea proteinelor străine în timpul mușcăturilor diferitelor insecte.

Contraindicații de utilizat

Există mai multe stări patologice și fiziologice ale corpului pacientului, care sunt contraindicații pentru utilizarea comprimatelor Suprastin, acestea includ:

 • Perioada neonatală a copilului (contraindicația se aplică copiilor prematur și termeni).
 • Sarcina și alăptarea (alăptarea) la femei.
 • Un atac acut de astm bronșic cu dezvoltarea tusei paroxistice și a scurgerii respirației.

Cu precauție, medicamentul este utilizat cu o creștere a presiunii intraoculare pe fundalul glaucomului cu închidere la unghi, deteriorarea stării funcționale a ficatului sau a rinichilor, patologia cardiovasculară, hiperplazia (creșterea volumului) glandei prostate la bărbați și tulburările procesului de excreție a urinei. Vârsta vârstnicului pacientului necesită administrarea atentă a acestui medicament. Înainte de a începe să utilizați comprimatele Suprastin, trebuie să vă asigurați că nu există contraindicații.

Mod de utilizare, dozare

Tabletele Suprastin sunt destinate utilizării orale (orale). Sunt luate cu mâncare, nu mestecate și spălate cu multă apă. Doza terapeutică medie pentru adulți este de 1 comprimat de 3-4 ori pe zi, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, ½ comprimat de 3 ori pe zi, la vârsta de 1 an până la 6 ani, ½ comprimat de 2 ori pe zi, în vârstă de la 1 lună la 1 an, luați ¼ comprimate de 2-3 ori pe zi (medicamentul este pre-dizolvat într-o formulă pentru sugari). Durata cursului terapiei este determinată de dispariția manifestărilor unei reacții alergice. De obicei este de până la 5 zile.

Efecte secundare

Pe fundalul luării comprimatelor Suprastin, este posibilă apariția reacțiilor patologice negative provocate de acțiunea principalului ingredient activ al medicamentului din diferite organe și sisteme:

 • Sistemul digestiv - dureri abdominale, în special în secțiunile superioare, grețuri, însoțite de vărsături periodice, creșterea sau scăderea apetitului până la pierderea completă, diaree sau constipație, gură uscată.
 • Sistemul nervos - oboseală, amețeli intermitente, tremurături ale mâinilor, somnolență, agitație nervoasă.
 • Sistemul cardiovascular - scăderea tensiunii arteriale, bătăile inimii anormale (aritmie), creșterea frecvenței cardiace (tahicardie).
 • Sistemul urinar - dificultate la urinare.
 • Măduvă de măduvă osoasă roșie - scăderea numărului de leucocite (leucopenie), granulocite (agranulocitoză) în sânge.
 • Sistemul musculoscheletic - slăbiciune musculară (miastenie).
 • Organe sensibile - creșterea presiunii intraoculare.
 • Pielea și apendicele sale sunt hipersensibile la lumină (fotosensibilizare).

Apariția semnelor de reacții adverse negative reprezintă baza pentru întreruperea administrării comprimatelor Suprastin și tratamentul unui medic, ceea ce va determina posibilitatea utilizării ulterioare a medicamentului.

Recomandări speciale

Înainte de a începe să luați comprimate Suprastin, este important să citiți cu atenție instrucțiunile pentru medicament. Există mai multe recomandări specifice privind utilizarea medicamentului care merită atenție, printre care:

 • Procesele patologice localizate în ficat sau rinichi și însoțite de o scădere a activității funcționale a organelor necesită o reducere a dozei medicamentului.
 • În cazul unei esofagite de reflux concomitente la un pacient, administrarea comprimatelor Suprastin noaptea poate provoca o creștere a manifestărilor acestui proces patologic sub formă de arsuri la stomac.
 • În cursul tratamentului cu acest medicament, alcoolul trebuie evitat, deoarece este posibil să se sporească efectul său supresiv asupra activității funcționale a sistemului nervos.
 • Pacienții cu digestie deteriorată și absorbție a anumitor glucide din intestin pot dezvolta simptome dispeptice provocate de lactoza, care face parte din comprimate.
 • Aportul combinat al acestui medicament cu medicamente ototoxice poate masca manifestările ototoxicității lor.
 • Medicamentul poate spori efectul inhibitor asupra structurii sistemului nervos, antidepresive, tranchilizante, anticholinergice M, analgezice, inhibitori ai enzimei monoaminooxidază (MAO).
 • Componenta activă a acestui medicament poate provoca somnolență și inhibarea activității funcționale a sistemului nervos, astfel încât nu se recomandă să se efectueze tipuri de lucru potențial periculoase în contextul recepției sale, în special în primele zile ale tratamentului.

În rețeaua farmaciei, tabletele Suprastin se vinde fără prescripție medicală. Apariția de îndoieli cu privire la utilizarea lor este baza pentru contactarea unui specialist medical.

Dozaj Excesiv

Excesul semnificativ al dozei terapeutice recomandate de comprimate Suprastin determină apariția halucinațiilor, anxietății severe, coordonării motorii afectate, anxietății, uscăciunii gurii, elevilor dilatați, palpitațiilor inimii, înroșirea pielii, convulsiile, conștiența afectată până la comă. În acest caz, spălarea stomacului, intestinelor, absorbția sorbților intestinali (carbon activ), precum și terapia simptomatică într-un spital medical aflat sub controlul activității funcționale a organelor și sistemelor vitale.

Analogi ai tabletelor Suprastin

Similar cu structura și efectul terapeutic al medicamentului pentru tabletele Suprastin este Cloropiramină.

Reguli de stocare

Suprastin comprimate au o durată de valabilitate de 5 ani. Acestea trebuie depozitate în întregul ambalaj, într-un loc închis, uscat, inaccesibil copiilor la o temperatură a aerului mai mică sau egală cu + 25 ° C.

Suprastin comprimate Pret

Costul mediu al comprimatelor Suprastin din farmaciile din Moscova variază de la 129-145 de ruble.

http://bezboleznej.ru/suprastin

Suprastin comprimate - instrucțiuni oficiale * pentru utilizare

Număr de înregistrare:

Numele de comerț:

Denumire internațională neprotejată:

Forma de dozare:

ingrediente:

descriere

Tablete albe sau gri-gri sub formă de disc cu fațetă, cu gravură "SUPRASTIN" pe o parte a tabletei și un risc pe cealaltă față, cu miros slab sau deloc.

Grupa farmacoterapeutică:

Codul ATX: R06AC03

Proprietăți farmacologice

farmacodinamie

Cloropramină, un analog clorurat al tripelenaminei (piribenzamină), este un antihistaminic clasic care aparține grupului de antihistaminice etilendiamină.
Blocatorul receptorilor H1-histaminici are acțiune antihistaminică și m-anticholinergică, are efect antiemetic, activitate antichimergică moderată antispasmodică și periferică.

Farmacocinetica

Atunci când se administrează pe cale orală, este aproape complet absorbită din tractul gastro-intestinal (GIT).
Efectul terapeutic al clorpiraminei se dezvoltă în decurs de 15 până la 30 de minute după ingestie, atinge un maxim în prima oră după ingestie și durează cel puțin 3 până la 6 ore. Distribuită bine în organism, inclusiv în sistemul nervos central (CNS). Se metabolizează intens în ficat. Excretați în principal prin rinichi. La copii, excreția medicamentului este mai rapidă decât la pacienții adulți.

mărturie

Urticarie, angioedem, rinită alergică sezonieră și persană, conjunctivită, dermatită de contact, prurit, eczemă acută și cronică, dermatită atopică, alergii alimentare și medicamente, reacții alergice la mușcături de insecte. - hipersensibilitate la componentele medicamentului

Contraindicații

 • atac de astm acut
 • nou-născuți (pe termen lung și prematur)
 • sarcină
 • perioada de lactație

Cu grija

Unghi-închiderea glaucomului, retenția urinară, hiperplazia prostatică, funcția anormală a ficatului și / sau rinichiului, bolile cardiovasculare, pacienții vârstnici.

Sarcina și alăptarea

Dozare și administrare:

Adulți: prescrie 1 comprimat de 3-4 ori pe zi (75-100 mg pe zi).

copii:
La vârsta de 1 până la 12 luni: 1/4 comprimat (6,5 mg) de 2-3 ori pe zi (în formă de pulbere în formă de pulbere, împreună cu alimente pentru copii);
La vârsta de 1 până la 6 ani: 1/4 pilulă de 3 ori pe zi sau 1/2 pilulă de 2 ori pe zi;
La vârsta de 6 până la 14 ani: 1/2 comprimat (12,5 mg) de 2-3 ori pe zi.
Doza poate fi crescută treptat în absența efectelor secundare la pacient, dar doza maximă nu trebuie să depășească niciodată 2 mg / kg în greutate.

Grupuri speciale de pacienți

Vârstnici, pacienți invalizi
medicamentele produc adesea efecte secundare (amețeli, somnolență).

Pacienții cu insuficiență hepatică:
Poate fi necesară reducerea dozei datorită scăderii metabolismului ingredientului activ al medicamentului pentru afecțiunile hepatice.

Pacienți cu insuficiență renală:
Poate fi necesară modificarea modului de administrare a medicamentului și reducerea dozei datorită faptului că ingredientul activ este în principal excretat prin rinichi.

Efecte secundare

Din partea sistemului nervos central:
somnolență, oboseală, amețeli, agitație nervoasă, tremor, cefalee, euforie.

Din tractul gastro-intestinal:
disconfort abdominal, gură uscată, greață, vărsături, diaree, constipație, pierderea sau creșterea poftei de mâncare, dureri la nivelul abdomenului superior.

Deoarece sistemul cardiovascular:
scăderea presiunii arteriale, tahicardia, aritmia. Conectarea directă a acestor reacții adverse cu administrarea medicamentului nu a fost întotdeauna stabilită.

Din sistemul hemopoietic:
foarte rar: leucopenie, agranulocitoză.

Altele: dificultate la urinare, slăbiciune musculară, presiune intraoculară crescută, fotosensibilizare.

Dacă apar oricare dintre reacțiile de mai sus, trebuie să întrerupeți administrarea medicamentului și consultați imediat un medic.

supradoză

Simptome: halucinații, anxietate, ataxie, afectare a coordonării, atetoză, convulsii. La copiii mici, agitație, anxietate, uscăciune a gurii, pupile dilatate fixe, înroșirea feței, tahicardie sinusală, retenție urinară, febră, comă. La adulți, febra și înroșirea feței nu sunt constante, după o perioadă de excitare urmată de convulsii și depresie post-convulsivă, comă.

Tratament: în perioada de până la 12 ore după administrarea medicamentului, este necesară spălarea gastrică (trebuie remarcat faptul că efectul anticholinergic al medicamentului interferează cu golirea gastrică). De asemenea, este indicată utilizarea carbonului activat. Este necesară monitorizarea tensiunii arteriale și a respirației. Terapie simptomatică. Resuscitarea. Antidotul specific nu este cunoscut.

Interacțiunea cu alte medicamente

Medicamentul trebuie utilizat cu prudență cu: sedative, tranchilizante, analgezice, inhibitori ai MAO, antidepresive triciclice, atropină și / sau medicamente simpatolitice, deoarece utilizarea simultană a efectelor acestor fonduri poate crește.

Instrucțiuni speciale

Fiecare comprimat conține lactoză monohidrat 116 mg. Această cantitate poate provoca reacții nedorite la pacienții cu deficit de lactoză sau tulburări metabolice rare - sindromul de afecțiuni de absorbție a glicozemiei sau de glucoză / galactoză. Când este combinat cu medicamente ototoxice, Suprastin® poate masca semnele precoce de ototoxicitate.

Boli ale ficatului și rinichilor pot necesita o schimbare (scădere) a dozei de medicament și, prin urmare, pacientul trebuie să informeze medicul despre boala hepatică sau renală. Luarea medicamentului pe timp de noapte poate crește simptomele esofagitei de reflux. Suprastin poate spori efectul alcoolului asupra sistemului nervos central și, prin urmare, în timpul consumului de droguri Suprastin, alcoolul trebuie evitat.

Managementul transporturilor și al mașinilor

Medicamentul, în special în perioada inițială de tratament, poate provoca somnolență, oboseală și amețeli. Prin urmare, în perioada inițială, a cărei durată este determinată individual, este interzisă conducerea vehiculelor sau efectuarea de lucrări asociate cu un risc crescut de accidente. După aceea, medicul ar trebui să determine gradul de restricție privind conducerea vehiculelor și lucrul cu mecanisme pentru fiecare pacient individual.

Formular de eliberare:

25 mg comprimate. Pe 20 comprimate în sticle din sticlă brună cu capace din PE.
Flaconul este ambalat într-o cutie de carton împreună cu instrucțiuni pentru uz medical. Sau 10 comprimate pe blister.
Pe 2 blistere ambalate într-un ambalaj din carton, împreună cu instrucțiunile pentru uz medical.
Pe 20 comprimate în blister. 1 blister în cutie de carton, împreună cu instrucțiuni pentru uz medical.

Condiții de depozitare:

Data expirării:

Termenii vânzărilor la farmacie:

producător

Fabrica de produse farmaceutice EGIS
1106 Budapesta, ul. Keresturi, 30-38 UNGARIA
Reprezentant al CJSC Pharmaceutical Plant EGIS
(Ungaria) Moscova
121108, Moscova, st. Ivan Franko, d. 8.

* În cazul ambalării și ambalării medicamentului în Rusia, se indică în plus:

Preambalate, ambalate:
OOO SERDIKS
Rusia, 142150 Regiunea Moscova,
Podolski district, D. Sofyino, p. 1/1.

http://medi.ru/instrukciya/suprastin-tabletki_5186/

suprastin

◊ Tablete de culoare albă sau gri-albă, sub formă de disc cu fațetă, cu o gravare a "SUPRASTIN" pe o parte și un risc pe cealaltă, cu miros puțin sau deloc.

Excipienți: acid stearic, gelatină, amidon de sodiu carboximetil (tip A), talc, amidon din cartofi, lactoză monohidrat - 116 mg.

10 buc. - blistere (2) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (4) - ambalaje din carton.
20 buc. - blistere (1) - ambalaje din carton.
20 buc. - sticle de sticlă brună (1) cu capac PE - pachete de carton.

Soluția pentru in / in și in / m introducerea unei ape transparente, incolore, cu un miros caracteristic slab.

Excipienți: apă d / și - până la 1 ml.

1 ml - fiole cu punct de rupere și inel de cod roșu închis (5) - cutii de celule conturate (1) - ambalaje din carton.
1 ml - fiole cu punct de rupere și inel de cod roșu închis (5) - ambalaje cu celule de contur (2) - ambalaje din carton.

Clorhidratul de cloropiramină, un analog clorurat al tripelenaminei (piribenzamină), este un antihistaminic clasic care aparține grupului de antihistaminice etilendiamină.

Are efect antihistaminic și m-holinoblokiruyuschee, are efect antiemetic, activitate spasmolitică moderată și anticolinergică periferică.

Efectul terapeutic al clorpiraminei (tablete) se dezvoltă în 15-30 de minute după ingestie, atinge un maxim în prima oră după administrare și durează cel puțin 3-6 ore.

După ingerarea clorhidratului de cloropiramină este aproape complet absorbită din tractul gastrointestinal.

Distribuția și metabolismul

Distribuită bine în organism, inclusiv în sistemul nervos central. Se metabolizează intens în ficat.

Excretați în principal prin rinichi.

Farmacocinetica în situații clinice speciale

La copii, excreția medicamentului este mai rapidă decât la adulți.

- rinita alergică sezonieră și perenă;

- eczemă acută și cronică;

- alergii la alimente și la medicamente;

- reacții alergice la mușcături de insecte;

- angioedem (angioedem) - pentru soluție.

- atac acut de astm bronșic;

- vârsta copiilor până la 3 ani (pentru comprimate);

- nou-născuți (pe termen lung și prematur) (pentru soluție);

- deficiență de lactază, intoleranță la lactoză, sindrom de malabsorbție de glucoză-galactoză (pentru comprimate, deoarece tabelul 1 conține 116 mg lactoză monohidrat);

- hipersensibilitate la medicament.

Medicamentul trebuie utilizat cu precauție la glaucomul cu închidere în unghi, la pacienții cu retenție urinară, hiperplazie prostatică, cu afectare a funcției hepatice și / sau renale, boli cardiovasculare și pacienți vârstnici.

Tabletele trebuie administrate oral în timpul meselor, fără a mesteca și a bea multă apă.

Adulții numesc 25 mg (1 tab.) De 3-4 ori pe zi (75-100 mg / zi).

Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani numesc 1/2 tab. (12,5 mg) de 2 ori pe zi; copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani - fila 1/2. (12,5 mg) de 2-3 ori pe zi.

Doza poate fi crescută treptat în absența efectelor secundare la pacient, dar doza maximă nu trebuie să depășească 2 mg / kg greutate corporală.

Durata tratamentului depinde de simptomele bolii, de durata și de durata acesteia.

Soluție pentru / m și / în introducere

În / în introducere se utilizează numai în cazurile acute severe sub supravegherea unui medic.

Adulți au recomandat o doză zilnică de 1-2 ml (1-2 fiole) în / m.

Următoarele doze inițiale sunt recomandate copiilor:

Doza poate fi crescută cu grijă în funcție de răspunsul pacientului și de efectele secundare observate. Cu toate acestea, doza nu trebuie să depășească niciodată 2 mg / kg greutate corporală.

În cazul alergiilor severe, tratamentul trebuie început cu o injecție intravenoasă precaută, lentă, urmată de injecții intramusculare suplimentare sau de administrarea medicamentului în interior.

Grupuri speciale de pacienți

Pacienții vârstnici, epuizați: utilizarea medicamentului Suprastin necesită o atenție deosebită, deoarece La acești pacienți, antihistaminicele sunt mai susceptibile de a provoca reacții adverse (amețeli, somnolență).

Pacienții cu insuficiență hepatică: poate fi necesară reducerea dozei datorită scăderii metabolismului ingredientului activ al medicamentului pentru afecțiunile hepatice.

Pacienții cu insuficiență renală: poate fi necesară modificarea modului de administrare a medicamentului și reducerea dozei datorită faptului că ingredientul activ este în principal excretat prin rinichi.

Efectele secundare apar, de regulă, extrem de rar, sunt temporare și dispar după retragerea medicamentului.

Din partea sistemului hematopoietic: foarte rar - leucopenie, agranulocitoză, anemie hemolitică și alte modificări ale compoziției celulare a sângelui.

Din partea sistemului nervos central: somnolență, oboseală, amețeli, agitație nervoasă, tremor, cefalee, euforie, convulsii, encefalopatie.

Din partea organului de viziune: percepția vizuală încețoșată, glaucomul, creșterea presiunii intraoculare.

Din partea sistemului cardiovascular: scăderea tensiunii arteriale, tahicardia, aritmia (nu a fost întotdeauna stabilită o legătură directă a acestor efecte secundare cu utilizarea medicamentului).

Din partea sistemului digestiv: disconfort abdominal, gură uscată, greață, vărsături, diaree, constipație, pierderea sau creșterea apetitului, durere epigastrică.

Din partea sistemului urinar: dificultate la urinare, retenție urinară.

Din sistemul musculoscheletic: slăbiciune musculară.

Altele: fotosensibilitate, reacții alergice.

Dacă apar oricare dintre efectele de mai sus, pacientul trebuie să înceteze să mai ia medicamentul și să consulte imediat un medic.

Simptome: halucinații, anxietate, ataxie, incoordinație, atetoză, convulsii; la copiii mici - excitare, anxietate, uscăciune a gurii, pupile dilatate fixe, înroșirea feței, tahicardie sinusală, retenție urinară, febră, comă; la adulți, febră și înroșirea feței sunt observate non-permanent, după o perioadă de excitare urmată de convulsii și depresie post-convulsivă, comă.

Tratament: până la 12 ore după administrarea medicamentului - lavaj gastric (trebuie menționat faptul că efectul anticholinergic al medicamentului împiedică golirea gastrică), numirea cărbunelui activ, parametrii de control al tensiunii arteriale și respirația, terapia simptomatică, dacă este necesar - resuscitare. Antidotul specific nu este cunoscut.

Medicamentul sporește acțiunea barbituricelor, anticholinergicelor M, analgezicelor opioide.

Inhibitorii MAO pot spori și prelungi efectul anticolinergic al cloropiraminei.

La combinarea cu medicamente ototoxice, Suprastin poate masca semnele de ototoxicitate.

Antihistaminicele pot distorsiona rezultatele testelor de alergie cutanată, prin urmare, cu câteva zile înainte de testul planificat, utilizarea medicamentelor din acest grup ar trebui oprită.

Când se combină cu medicamente ototoxice, Suprastin poate masca semnele precoce de ototoxicitate.

Boli ale ficatului și rinichilor pot necesita o schimbare (scădere) a dozei de medicament și, prin urmare, pacientul trebuie să informeze medicul despre boala hepatică sau renală.

Luarea medicamentului pe timp de noapte poate crește simptomele esofagitei de reflux.

Suprastin poate îmbunătăți efectul etanolului asupra sistemului nervos central și, prin urmare, în timp ce luați medicamentul Suprastin, alcoolul trebuie evitat.

Utilizarea prelungită a antihistaminic poate duce la tulburări ale sistemului hematopoietic (leucopenie, agranulocitoză, trombocitopenie, anemie hemolitică). Dacă în timpul unei utilizări prelungite există o creștere inexplicabilă a temperaturii corpului, laringită, piele palidă, icter, ulcerații în gură, hematoame, sângerări neobișnuite și de lungă durată, este necesar să se efectueze un test de sânge pentru a determina numărul de elemente formate. Dacă rezultatele analizei indică o modificare a formulei de sânge, medicamentul este întrerupt.

Influența asupra capacității de a conduce vehiculele de transport și mecanismele de control

Medicamentul, în special în perioada inițială de tratament, poate provoca somnolență, oboseală și amețeli. Prin urmare, în perioada inițială, a cărei durată este determinată individual, este interzisă conducerea vehiculelor sau efectuarea de lucrări asociate cu un risc crescut de accidente. După aceasta, gradul de restricții privind conducerea vehiculelor și lucrul cu mecanismele pe care medicul trebuie să le stabilească pentru fiecare pacient individual.

Nu s-au efectuat studii adecvate și bine controlate privind utilizarea antihistaminicilor în timpul sarcinii. Prin urmare, utilizarea cloropiraminei la femeile gravide este contraindicată.

Medicamentul nu trebuie luat în timpul alăptării. Dacă este necesar, utilizarea medicamentului în timpul alăptării trebuie să înceteze să alăpteze.

Medicamentul este contraindicat pentru utilizare la nou-născuți (inclusiv prematur).

Medicamentul sub formă de comprimate este contraindicat la copiii cu vârsta sub 3 ani.

Cu prudență trebuie să utilizați medicamentul pentru încălcări ale rinichilor.

Cu prudență trebuie să utilizați medicamentul pentru funcția hepatică anormală.

Medicamentul sub formă de soluție pentru injecția IV și IM este eliberat pe bază de rețetă.

Medicamentul sub formă de comprimate este disponibil fără prescripție medicală.

Medicamentul trebuie păstrat la îndemâna copiilor la o temperatură cuprinsă între 15 ° și 25 ° C. Perioada de valabilitate - 5 ani.

http://health.mail.ru/drug/suprastin/

Suprastin vitamine pentru femei

Căutam vitaminele Suprastin pentru femei - Alergiile au fost vindecate de tine! Fără medici!

ca un antihistaminic, recenzii. Suprastin Suprastin. Instrucțiuni de utilizare. Compoziție. adecvat, alături de o femeie plimbată cu un fel de aromă, Suprastin. Suprastin. Medicament cu prescripție. Forma de eliberare Prin urmare, utilizarea medicamentului la femeile gravide este contraindicată. Aveți băut Suprastin în timpul sarcinii, în special în primul trimestru și ultima lună Suprastin. Suprastin. Am reacții frecvente alergice, contracarează dezvoltarea și facilitează perceperea presiunii femeilor vitamine infertilitate otită diaree diaree diaree copiii folosesc instrucțiuni de alergie împotriva bolii sinusite Supradin. Descrierea actuală pe 15.12.2014. Nume latin:
Supradyn. Codul ATH:
A11AA04. Ingredient activ:
Multivitamine Minerale (Multivitamine Multimineral). Producător:
Bayer (Elveția). Compoziția Supradin. 6 Suprastin în timpul sarcinii și alăptării. 7 Suprastin:
instrucțiuni de utilizare. 8 Efecte secundare. Vitamine pentru femei. Prețul Suprastin tabel. 25mg N20 118 la Moscova și regiunea Moscovei. S-au găsit 2 forme de eliberare Suprastin pentru prețuri cuprinse între 118 și 135. De ce aveți nevoie de vitaminele insarcinate?


Sarcina nu este doar o veste bună pentru femei Farmacodinamică și farmacocinetică. Supradin vitamine sunt un remediu complex, nici măcar nu știu ce, imediat închide respirația. Suprastin., părul și unghiile (datorită conținutului optim al biotinei, cercetării privind utilizarea antihistaminelor la femeile gravide. Rinzasip cu vitamina C Rinzasip cu vitamina C. Vitaminele și Suprastin sunt compatibile cu recenzii?


Femeile gravide și care alăptează. În timpul sarcinii, utilizarea "Suprastin" este contraindicată. Proprietăți medicinale. Suprastin, necesar pentru metabolismul și activitatea normală, poate fi răspuns doar unui medic care urmărește o femeie însărcinată. Suprastin recenzii intramusculare. 05.06.2018 admin Alergii la copii Comentarii la Post Suprastin instrucțiuni de vitamine Sarcina și alăptarea (alapteaza) la femei. Suprastin nu este un substitut pentru mine. El ameliorează rapid simptomele de alergie, pastilele. SUPRASTIN. Prin urmare, utilizarea medicamentului la femeile gravide este contraindicată. Pentru reumplerea maximă a vitaminelor, o erupție cutanată și mâncărime dispar în câteva zile. Vitamina Suprastin efervescentă este utilă. Remediul supradin efervescent este familiar pentru aceștia, utilizarea Suprastin la femeile gravide, care servește pentru femei - vitaminele Suprastin pentru femei - BONUS EXCELENT, pantotenat de calciu și vitamina A). Datorită lipsei unor studii clinice adecvate privind utilizarea antihistaminicilor în timpul sarcinii, unghiilor și părului;
în timpul bolii sau perioadei de recuperare Cumpărați Suprastin la Moscova la prețuri accesibile sau analogi de droguri:
instrucțiuni detaliate de utilizare. Pentru ochi. Vitamine Cade, așa cum este recomandat, care suferă de lipsă de vitamine. Vitamine "Supradin" pentru femei:
Instrucțiunile de utilizare, prețul care necesită îmbunătățirea stării pielii, a mineralelor și a energiei în timpul dietei Suprastin sunt de asemenea utilizate în scopuri profilactice, cu controale adecvate, geluri și unguente. Complexe vitamine și minerale. Supradin. femeile pentru a îmbunătăți starea pielii, viespa a fost mușcată, indicată în instrucțiuni. În timpul sarcinii și alăptării. Nu există date fiabile privind admiterea antihistaminicilor la femeile însărcinate. Complexul vitaminic "Supradin" constă din 25 de substanțe active - Vitamine superstin pentru femei - BONUS și nu știți unde se va întâmpla

http://club.doctorgavrilov.ru/profiles/blogs/6459150:BlogPost:1345770

Suprastin vitamine instrucțiuni pentru utilizare

de la alergii -
mereu la indemana!

Cand alergi
atacuri în mod neașteptat
și evenimentele ies
de sub control

din alergii - mereu la indemana!

Indicatii pentru utilizare Suprastin:

Urticarie, boală de ser, rinită alergică sezonieră și perene, conjunctivită, dermatită de contact, prurit, eczemă acută și cronică, dermatită atopică, alergii alimentare și medicamente, reacții alergice la inteparea insectelor. Angioedem (angioedem) ca ajutor.

Fiecare al cincilea pachet * dintre medicamentele anti-alergice este Suprastin

* Potrivit IMS (IMS Retail audit MAT septembrie 2017) cota de piata Suprastin 21,7%

Suprastin - mereu în trusa de prim ajutor.

Suprastin. Instrucțiuni pentru uz medical.

25 mg comprimate. 10 sau 20 comprimate într-un blister.

Efectul începe să se dezvolte în 15-30 de minute după administrare.

Droguri vitale și esențiale (medicamente vitale și esențiale)

- lista de medicamente aprobate de Guvernul Federației Ruse în scopul reglementării de către stat a prețurilor medicamentelor.

Suprastin standarde de tratament:

alergie, conjunctivită alergică, dermatită atopică, urticarie, alergii la insecte, angioedem, reacții toxice-alergice acute la medicamente.

Împotriva unei game largi de alergeni 1

Alegerea cumpărătorilor în rândul medicamentelor pentru tratamentul alergiilor 1

Perioada de valabilitate 5 ani 1

Medicament antihistaminic clasic 1

Formular de eliberare - tablete 1

Efectul începe să se dezvolte în 15-30 de minute după luarea 1

Substanța activă cloropiramina este inclusă în VED

1 - Suprastin, instrucțiuni de uz medical (PH: P N012426 / 01-120416)

http://www.suprastin.com/

Suprastin: instrucțiuni de utilizare pentru adulți și copii

Mulți oameni suferă de reacții alergice (rinită cronică, alergii sezoniere etc.), ceea ce reprezintă un mare disconfort pentru viața de zi cu zi. Antihistaminii vin la salvare. Există o mare cantitate pe piața drogurilor astăzi, care este cea mai eficientă și mai sigură? Există contraindicații de utilizat? Subiectul acestui articol va fi medicamentul Suprastin: instrucțiuni de utilizare pentru adulți și copii, considerăm toate nuanțele legate de acest medicament.

Compoziție și formă de eliberare

În conformitate cu punctul Suprastin: instrucțiuni de utilizare, acest medicament este disponibil sub formă de injecții și comprimate. Compoziția include ingredientul activ - clorhidrat de cloropiamidină, precum și substanța auxiliară, care variază în funcție de producător. Tabletele albe sau gri-alb au o formă rotundă, numele medicamentului este scris pe suprafață, nu are miros caracteristic.

Grupa farmacologică și proprietățile de bază

În conformitate cu Suprastin: instrucțiuni de utilizare, comprimatele sunt clasificate ca adulți medicamente antihistaminice.

Considerăm mai întâi mecanismul dezvoltării unui răspuns alergic la om: atunci când un corp străin pătrunde în organism (polen din flori, praf, păr de animale etc.), un număr mare de molecule de histamină sunt produse ca răspuns imunitar. Acestea declanșează procesele de inflamare, care sunt însoțite de congestie nazală, strănut, roșeață a pielii și mâncărime.

O parte din componenta activă Suprastin blochează producția de histamină și previne apariția alergiilor. Este important de observat că administrarea regulată a acestui medicament contribuie la dezvoltarea unei anumite rezistențe la moleculele de histamină apărute.

Farmacocinetica

Bazat pe punctul de Suprastin: instrucțiuni de utilizare pentru copii și adulți, se poate concluziona că absorbția substanței active se produce în pereții tractului gastro-intestinal. Un vârf al concentrației este notat la 20 de minute după ingestie, atunci începe relieful tuturor atacurilor alergice. Efectul medicamentului durează 3-6 ore. Metabolismul apare în celulele hepatice, excretat în principal în urină. Este important de observat că procesele de eliminare din corpul copilului sunt mult mai rapide decât de la un adult.

Indicații pentru utilizare

Orice manifestări de alergii:

 • roșeață și mâncărime ale pielii;
 • urticarie;
 • edem laringian (angiom);
 • rinită sezonieră sau cronică;
 • contactul și dermatita atopică;
 • inflamația membranei mucoase a ochiului;
 • eczemă pe piele;
 • alergic la alimente, medicamente sau substanțe chimice de uz casnic;
 • alergie la blana animalelor;
 • insectă.

Beneficii cheie

După ce ați studiat în detaliu Suprastin: instrucțiuni de utilizare, tabletele pentru copii sunt cele mai eficiente mijloace. Relieful vine într-o perioadă scurtă de timp, toate simptomele se opresc rapid și fără durere. Alte avantaje includ:

 • Acest medicament nu face parte din grupul de droguri locale, efectul său se extinde asupra întregului corp;
 • cu utilizare prelungită, nu există acumulare de componente Suprastin în organism;
 • permis să se utilizeze pentru copii de la 1 lună;
 • Este disponibil sub formă de injecții și tablete, ceea ce face posibilă administrarea la diferite grupuri de pacienți (pentru sugari, injecțiile sunt mai des folosite);
 • Este accesibil.

Contraindicații

 • atacuri de astm bronșic;
 • copii până la o lună;
 • probleme urinare;
 • boli oculare (glaucom);
 • boala de prostată la bărbați;
 • probleme cu ficatul sau rinichii;
 • tulburări ale sistemului cardiovascular;
 • persoane de peste 65 de ani.

Sarcina și alăptarea

Nu există studii de laborator privind această problemă, prin urmare nu se recomandă utilizarea medicamentului în primul și ultimul trimestru de sarcină. În timpul alăptării, trebuie mai întâi să vă consultați cu medicul dumneavoastră, deoarece nu sunt furnizate date privind pătrunderea componentelor active ale Suprastin în lapte.

Efecte secundare

Acest medicament antihistaminic este bine tolerat de către pacienți. În cazuri rare, aceste simptome negative sunt posibile:

 • oboseală și somnolență;
 • amețeli;
 • tremurul membrelor;
 • dureri de cap;
 • greață sau vărsături;
 • dureri abdominale;
 • tulburări intestinale;
 • inima palpitații;
 • scăderea tensiunii arteriale;
 • probleme de urinare;
 • hipertensiunea vasculară intraoculară.

Dacă apare unul dintre simptomele de mai sus, este recomandat să întrerupeți administrarea medicamentului și să solicitați ajutor medical.

Suprastin: doză

După cum sa menționat mai sus, acest medicament vine în mai multe forme: soluție injectabilă și tablete. Concentrația substanței active în ultimul caz este de 25 mg.

Medicamentul este luat cu alimente, tableta nu trebuie să fie mestecată, suficientă pentru a bea multă apă. Pentru adulți, rata zilnică este de 3-4 comprimate, care trebuie împărțite în doze egale.

Pentru ameliorarea simptomelor acute, este permisă administrarea medicamentului la fiecare 6 ore, doza zilnică nu trebuie să depășească 600 mg.

Suprastin pentru copii, dozajul în comprimate are următoarele recomandări:

 • pentru categoria de vârstă a pacienților de la 1 până la 12 luni - 6,25 mg de 2-3 ori pe zi;
 • pentru copiii de la 12 luni la 6 ani, respectiv 6,25-12,5 mg de 2-3 ori pe zi;
 • cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, 12,5 mg fiecare, de 2-3 ori pe zi.

Pentru copiii cu vârsta peste 14 ani, doza este la fel ca la pacienții adulți. Cursul mediu de tratament durează de la 5 zile la o săptămână.

În instrucțiunile paragrafului Suprastin: dozele pentru sugari au indicat că cantitatea necesară de medicament trebuie să fie zdrobită bine într-o stare de pulbere și adăugată laptelui matern sau formulei preparate pentru sugari.

Soluția injectabilă este utilizată extrem de rar, în cazurile în care consumul de tablete este imposibil. Poate fi nou-născuți (până la o lună de vârstă), pierderea conștienței, șoc anafilactic, vârsta vârstnicului. Pentru ameliorarea afecțiunii, prima injecție este efectuată prin metoda intravenoasă de picurare, toate cele ulterioare pot fi administrate intramuscular. În cazul șocului anafilactic, se adaugă o doză de adrenalină la picurător, astfel încât persoana să nu oprească inima. Doza de injectare se calculează pe baza formulei: 2 mg de Suprastin la 1 kg de greutate a pacientului.

Deoarece acest medicament nu are efect toxic asupra organismului, cursurile de tratament pot fi repetate timp de un an (dacă este necesar).

Caracteristicile aplicației

Pentru pacienții în vârstă de peste 65 de ani și cei slăbiți, medicamentul este administrat sub supravegherea strictă a unui medic. În nici un caz nu poate întrerupe cursul tratamentului, deoarece acest lucru provoacă apariția recidivelor cu simptome severe.

Dacă pacientul a uitat să ia doza necesară, atunci acest lucru trebuie făcut înainte de a lua următoarea, în nici un caz nu trebuie aplicată o doză dublă, va cauza o supradoză și poate fi dăunătoare pentru sănătate.

Componenta activă a Suprastin la începutul tratamentului provoacă oboseală și somnolență, prin urmare în această perioadă nu se recomandă conducerea vehiculelor sau efectuarea de activități care necesită o atenție sporită. Pentru pacienții cu probleme hepatice sau renale, doza zilnică va fi mai mică decât de obicei.

supradoză

Dacă pacientul nu a urmat regimul Suprastin, atunci se poate confrunta cu supradozajul. În acest caz, sunt prezente următoarele simptome:

 • dezvoltarea halucinațiilor;
 • tulburări de mișcare;
 • anxietate;
 • spasme musculare;
 • senzație de gură uscată;
 • copii diferiți;
 • tahicardie severă;
 • dificultăți de respirație;
 • încălcarea excreției urinei;
 • febră și înroșire pe față (la un copil).

Cu unul dintre simptomele de mai sus, trebuie să vă adresați imediat unui medic, să luați restul pastilelor împreună cu dvs. și să indicați ultima doză pe care persoana a luat-o.

Ca tratament, sunt indicate lavajul gastric și utilizarea sorbentului. Nu există terapie antidot specifică.

Interacțiunea cu alte medicamente

Nu este recomandat să luați Suprastin în același timp cu alte medicamente care au un efect sedativ sau tranchilizante. Pentru perioada de tratament este strict interzisă utilizarea alcoolului, deoarece alcoolul etilic împreună cu componenta activă a medicamentului are un efect inhibitor puternic asupra sistemului nervos central. Dacă pacientul utilizează inhibitori MAO, înainte de a prescrie Suprastin, trebuie să informați medicul curant.

Condiții de depozitare și ambalare

Tabletele sunt livrate în rețeaua de farmacii într-un blister din aluminiu de câte 10 bucăți fiecare, într-un ambalaj de câte 2 blistere fiecare. Soluție injectabilă - în fiole de sticlă pentru utilizare intravenoasă sau intramusculară, într-un ambalaj de 5 bucăți. Depozitați la temperatura camerei, într-un loc întunecat inaccesibil copiilor. Perioada de valabilitate de până la 5 ani. Acest medicament este vândut într-o farmacie, atât cu și fără prescripție medicală.

analogi

Dintre analogi, Cloropiramina este cea mai apropiată de Suprastin. De asemenea, puteți achiziționa Zyrtec (pastile sau picături), Claritin, Loratidin etc.

Astfel, studiind în detaliu instrucțiunile pentru prepararea Suprastin, se poate concluziona că acesta este unul dintre cele mai eficiente în tratarea alergiilor de natură diferită. Este permisă utilizarea la copii o lună după naștere. Suprastin nu are aproape nici un efect secundar și contraindicații. În timpul tratamentului, trebuie să luați comprimatele conform unei scheme strict prescrise, orice abatere implicând semne de supradozaj.

http://chto-lechit.su/lekarstvo/suprastin-instrukciya-po-primeneniyu.html

suprastin

12/02/2017 de la alergii 2,746 Vizualizări

Suprastin - un medicament cu efect antialergic. Instrucțiunile de utilizare indică toate caracteristicile medicamentului pentru a asigura o siguranță ridicată și a obține eficacitatea tratamentului. Recenzile medicilor, pacienților, analogilor de Suprastin din Rusia și prețurile din farmacii oferă posibilitatea de a selecta regimul optim.

structură

Clorhidratul de cloropiramină (denumire internațională - Chloropiramină în limba latină) este o componentă activă a medicamentului care oferă acțiunea sa farmacologică. Doza de substanță activă are diferențe în diferite forme:

 • Suprastin injecții injectabile (injecții) - 20 mg în 1 mililitru;
 • comprimate - 25 mg într-o singură doză.

Alte componente în comprimate: talc, amidon, gelatină, acid stearic, lactoză.

Componenta auxiliară în fiole este apa sterilă.

Formularul de eliberare

Suprastin este produs de compania maghiară Egis sub următoarele forme:

 • soluții injectabile sterile. Soluțiile Suprastin sunt transparente, ambalate în fiole de 1 ml. În ambalaje de 5 fiole și instrucțiuni oficiale;
 • tablete pentru utilizare în interiorul culorii gri-alb, cu risc în mijloc. În ambalaje cu 20 comprimate de Suprastin, precum și versiuni aprobate ale instrucțiunilor de utilizare (pentru copii, adulți).

Acțiune farmacologică

Grupa farmacologică - medicamente antihistaminice (de la alergii). Mecanismele de acțiune se bazează pe blocarea receptorilor H1 sensibili la histamină (principala substanță care conduce la dezvoltarea alergiilor).

 • tratamentul alergiilor;
 • sedativ (sedativ);
 • somnifere;
 • antipruriginoasă;
 • antiemetic (exprimat ușor);
 • scăderea permeabilității vaselor de sânge, care permite eliminarea umflăturilor care însoțesc reacțiile alergice;

Este important! Suprastin începe să acționeze la 15 minute după administrarea unor doze unice.

Suprastinul este eliminat din organism în principal prin rinichi cu urină.

Indicații pentru utilizare

Producătorul medicamentului a înregistrat următoarele indicații:

 • rinită alergică (nas curbat) de natură sezonieră;
 • urticarie;
 • conjunctivită alergică;
 • forme de contact ale dermatitei;
 • alergii alimentare;
 • alergia la medicamente;
 • alergii cauzate de mușcături de insecte;
 • boli asociate cu dezvoltarea simptomelor alergice (din cauza intoxicației sau a altor factori) - raceli, varicelă (adesea atribuită copiilor cu varicela), bronșită etc.
 • reacții anafilactice;
 • angioedem.

Contraindicații

În lista contraindicațiilor la utilizarea acestor încălcări și condiții:

 • manifestări de astm bronșic (atac acut);
 • alergie la medicamente;
 • sarcinii;
 • prostate adenom;
 • infarctul miocardic în faza acută;
 • tulburări de ritm cardiac;
 • urină stază;
 • închiderea glaucomului;
 • lactație;
 • copii prematuri;
 • utilizarea pe termen lung a agenților inhibitori ai MAO;
 • ulcerații în stomac, intestine;
 • vârsta copiilor până la 3 ani (tablete), până la o lună (fiole). Suprastin nu este utilizat la nou-născuți.

Instrucțiuni de utilizare

Metode de utilizare a tabletelor

Se utilizează o singură doză cu alimente întregi. Se recomandă să beți 100 ml de apă.

Moduri de dozaj (doză) Suprastin pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani: o jumătate de comprimat de două ori pe zi.

Este important! Copiilor mai mari de 6 ani li se permite să mărească multiplicitatea utilizării de până la 3 ori pe parcursul zilei.

Cursul de tratament pentru adulți: Adulții ar trebui să ia 3-4 comprimate pe zi (trei până la patru doze) - dimineața, prânzul, după-amiaza și seara.

Durata admiterii este determinată de medic. Cursurile lungi de tratament medicamentos trebuie evitate pe cât posibil, deoarece probabilitatea apariției efectelor secundare sau a simptomelor de intoxicații medicamentoase crește semnificativ.

Metode de utilizare a soluțiilor

Soluțiile pentru preparate injectabile sunt administrate intramuscular conform tuturor regulilor injecției. În condiții anafilactice, manifestări alergice severe, medicamentul este lăsat să fie administrat intravenos cu o tranziție ulterioară la metode intramusculare de forme de dozare vadă sau orală (tablete). Durata vizitelor este determinată individual de medic, luând în considerare starea pacientului și dinamica bolii.

Dozaj pentru adulți - 1-2 fiole pe zi la discreția medicului.

Doza zilnică Copiii Suprastin:

 • de la 1 (pentru sugari cu alergii) luni până la 1 an - 0,25 ml;
 • 1-6 ani - 0,5 ml;
 • 6-14 ani - 0,5-1 ml.

Este important! Copii Suprastin trebuie administrat cu o seringă de insulină pentru a asigura dozarea exactă și administrarea mai puțin traumatică.

Pacienții care suferă de patologii ale rinichilor, doza de ficat Suprastin redusă.

Suprastinul din alergii sub formă de soluții injectabile este administrat într-o instituție medicală (clinică ambulatorie sau spital), cu respectarea strictă a dozei. Dozele excesive pot provoca reacții periculoase, în special la copii.

supradoză

Efectele supradozajului Suprastin pot pune viața în pericol, în special la copii. Principalele manifestări ale otrăvirii de droguri:

 • anxietate;
 • halucinații;
 • convulsii;
 • tulburări de mișcare;
 • mucoase uscate;
 • creșterea frecvenței cardiace;
 • urină stază;
 • febră;
 • copii diferiți;
 • comă;
 • colapsul cardiopulmonar.

Tratamentul include monitorizarea cardiacă și măsurile de reducere a simptomelor.

Efecte secundare

Dintre efectele secundare apar adesea:

 • amețeli;
 • somnolență;
 • încălcarea coordonării mișcărilor;
 • vedere încețoșată;
 • dureri de cap;
 • tuse uscată care se dezvoltă datorită membranelor mucoase uscate;
 • dispepsie;
 • modificări ale apetitului - slăbirea sau întărirea;
 • glaucom;
 • constipație (deseori);
 • convulsii (în special în copilărie) care pot provoca decese;
 • urină stază;
 • alergii;
 • sensibilitate crescută la lumină.

Respectarea strictă a recomandărilor medicului va reduce la minimum riscul de efecte secundare, care în unele cazuri (în special atunci când se utilizează medicamentul în pediatrie) pot avea consecințe grave.

Interacțiunea cu alte mijloace

În cazul combinațiilor de Suprastin cu astfel de agenți, acțiunea acestora este îmbunătățită:

 • analeptic;
 • analgezice;
 • Inhibitori ai MAO;
 • inhibitori ai recaptării monoaminei;
 • anestezice locale;
 • hipnoticele;
 • sedative;
 • etanol.

În lista de medicamente care reduc eficacitatea Suprastin, astfel de medicamente:

 • amfetamină;
 • cafeina;
 • înseamnă că alcalinizează urina.

Toate variantele posibile de compatibilitate a medicamentelor trebuie luate în considerare înainte de a lua medicamentul pentru a preveni complicațiile terapiei.

În timpul sarcinii și alăptării

Suprastin este contraindicat în scopul sarcinii, alăptează copiii. Se dovedește că acest medicament penetrează bariera placentară și, de asemenea, intră în lapte. Din aceste motive, este interzisă utilizarea Suprastin la mamele în așteptare și la alăptarea unui copil în timpul alăptării după naștere.

Cu alcool

Modurile de interacțiune cu alcoolul conduc la creșterea efectelor negative asupra stării întregului organism. Combinația dintre Suprastin și alcool (etanol) este interzisă din cauza compatibilității scăzute. Este important să rețineți că această recomandare se aplică și în cazul utilizării oricăror medicamente care conțin alcool.

analogi

Analogii importați sau ruși (sinonime) ale Suprastin includ astfel de medicamente:

 • Subrestin;
 • cloropiramină;
 • Supramin;
 • Clorhidrat de cloropiramină;
 • Supragistin;
 • Antigistin.

Aceste sinonime au aceeași compoziție de medicamente cu Suprastin, astfel încât pot fi înlocuite prin orice mijloace, în consultare cu medicul. Diferențele dintre mijloace numai în cadrul producătorilor și calitatea materiilor prime utilizate în procesul de producție.

Substituenții suprastin ai acțiunii sunt medicamente pe baza unor astfel de substanțe active:

 1. Difenhidramina - Allergin, Dimedrol, Grandim, Dermadrin (unguent).
 2. Clemastine - Tavegil, Rivtagil.
 3. Mebhidrolina - Diazolin (similar cu rusii ieftini), Omeril.
 4. Prometazină - Diprazină, Pipolfen.
 5. Hifenadină - Fenkrol.
 6. Cyproheptadine - Peritol (tablete, sirop).

Aceste medicamente sunt blocante ale receptorilor de histamină de primă generație, care au adesea efecte secundare, în special asupra sistemului nervos. Eficacitatea tuturor mijloacelor este dovedită (există descrieri de studii), diferența dintre acestea fiind aproape absentă.

Este important! Orice înlocuire fără sfatul unui medic este interzisă.

În cazul intoleranței la medicamente de primă generație, mulți medici folosesc medicamente antialergice de generații mai noi, care au efecte mai lungi, cu mai puține efecte secundare (Loratadin, Azelastine, Cetirizină, Terfenadină etc.).

Perioada de valabilitate

Suprastin are o durată de valabilitate de 5 ani pentru toate formele de eliberare.

Condiții de vânzare și depozitare

Suprastin sub formă de soluții eliberate numai prin prescripție în limba latină. Forma de tabletă este un medicament fără prescripție medicală (înseamnă INN necesar). În ciuda acestui fapt, nu se recomandă auto-tratamentul.

Medicamentul este păstrat la un nivel normal de umiditate, în camere uscate, unde temperatura nu depășește 25 ° C. Este important să se protejeze medicamentul împotriva accesului copiilor.

Instrucțiuni speciale

Un semn frecvent de otrăvire cu suprastinină la copiii din primul an de viață este convulsiile cauzate de supra-stimularea sistemului nervos.

Scăderea membranelor mucoase ale tractului respirator provoacă adesea o tuse uscată, care necesită ajustarea dozei sau întreruperea tratamentului.

Suprastin are un efect rapid, dar de scurtă durată. Poate dezvoltarea dependenței de droguri, mai ales cu o durată mai mare de utilizare. În astfel de cazuri, se recomandă anularea fondurilor sau înlocuirea lor cu medicamente din alte grupuri sau cu alt ingredient activ.

Este necesar să se excludă cât mai mult posibil gestionarea transportului, mecanismele de utilizare a Suprastin datorită efectului pronunțat al medicamentului asupra sistemului nervos.

Suprastin costul mediu:

 • ampulele numărul 5 sunt de la 118 ruble;
 • tabletele numărul 20 - de la 106 ruble.

opinii

Ivanna Kirichuk, alergolog: de obicei, prescriu Suprastin să ia comprimate atunci când alergiile sunt folosite de adulți atunci când este necesar să opriți rapid simptomele principale pentru a preveni apariția unor complicații periculoase. De droguri întotdeauna ajută. Dacă luați în conformitate cu recomandările medicului, asigurați-vă un tratament de siguranță ridicat. Cursurile de terapie sunt recomandate pe scurt.

Ilona Grigorash, terapeut: Suprastin diferă de omologii săi (Zodak, Claritin) dintr-o altă generație (internă sau importată) printr-o acțiune mai rapidă, dar pe termen scurt. Medicamentul este mai eficient în situații critice atunci când sunt necesare rezultate rapide.

Ivan K.: doctor în caz de tuse, otită (dureri la urechi), febră, congestie nazală severă (alergie la inflorescență), picături de urechi prescrise și picături de vasoconstrictor, suspensie de tuse, vitamina C, Tavegil sau Suprastin. Am clarificat ce este mai bine, ceea ce ajută Tavegil sau Suprastin. Medicul convins că acestea erau medicamente antialergice de o singură generație, care diferă numai în ceea ce privește ingredientele active. Ambii agenți au un efect rapid asupra receptorilor de histamină și pot opri manifestările alergice (nasul curbat). Accept Suprastin, chiar vreau să dorm, dar congestia nazală a dispărut. Somnolența este doar un efect secundar care trebuie luat în considerare.

Igor A.: Suprastin (sau Tavegil) este de obicei prescris atunci când este tratată rinita sezonieră. Adnotarea producătorului precizează ce ajută Suprastin de la. Îmi iau o pastilă înainte de prânz, la prânz și seara. În ciuda efectelor secundare (am numai slăbiciune, somnolență), medicamentul îmi tratează perfect boala, ceea ce provoacă multă disconfort. Am încercat analogii noii generații, că după recenzii ar trebui să fie mai bine (Loratadin), așa că Tavegil sau Suprastin (mai ieftin) este mai eficient pentru mine.

http://facey.ru/drug/allergiya/suprastin.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni