Înmuiați-vă urechile înăuntru decât tratați

Bolile de astăzi apar astăzi la fiecare a doua persoană. Deci, dacă observați o descărcare diferită, durere în urechi și cap, un sentiment de congestie și pierderea acuității auditive, trebuie să consultați imediat un medic ORL, deoarece aceste simptome simbolizează începutul procesului inflamator.

În unele cazuri, adultul se urechea umed înăuntru. Această problemă trebuie rezolvată urgent, deoarece într-un caz neglijat, pierderea auzului, otita cronică și pierderea parțială sau totală a auzului sunt posibile.

Despre cauzele umidității în urechi

Dacă observați că urechea dvs. devine umedă periodic fără un motiv evident, trebuie să vă gândiți la starea de sănătate și să consultați un medic pentru a afla cauzele profunde ale inflamației.

Faptul că acest simptom semnalează începutul unei boli este un fapt, dar este necesar să aflăm ce simptome apar, cu excepția sputei.

Nu trageți concluzii independente, ci acordați atenție factorilor care se pot manifesta în funcție de stilul de viață.

În acest fel, puteți diagnostica rapid și începe un tratament cuprinzător cu ajutorul unui profesionist în domeniul sănătății.

Dar nu întotdeauna urechea umedă din interior simbolizează inflamația. În unele cazuri, motivul constă în factorii casnici. În cazul unui simptom pe termen scurt, este necesar să se efectueze igiena organului de auz și să se insufle preparatele care ameliorează iritarea în canalul urechii.

În aceste scopuri, medicamentul "Remo-Vaks" sau peroxidul de hidrogen 3% este adecvat. Cu toate acestea, dacă urechile se udă periodic fără vizitarea unui specialist este indispensabilă.

Acest simptom poate provoca mai multe inflamații.

Cea mai frecventă cauză a sputei în urechi este otita urechii externe sau medii. În acest caz, umiditatea excesivă în urechi indică un proces inflamator în canalul urechii.

Motivul aparitiei sale poate fi penetrarea virusilor sau bacteriilor, precum si lipsa de igiena sau curatarea excesiva a urechii de sulf, precum si traumatisme ale urechii sau complicatii ale gripei si racelii.

Atunci de ce este umed în ureche? În procesul de inflamație, se produce secreția de exudat în urechi. În unele cazuri, are un debut purulent care se formează în regiunea urechii medii. În cazul unei presiuni asupra timpanului, se formează fluid în canalul urechii care cauzează sputa.

O altă cauză comună a umezelii excesive în urechi este prezența infecțiilor fungice. Otomicoza are loc în mod neașteptat și este însoțită de multe simptome, dintre care unul este umezeala urechilor excesive.

Ciuperca din ureche apare datorită formării fisurilor și rănilor atunci când se zgârie, rănind urechea, ignorând regulile de igienă și din multe alte motive. În plus față de spută, zona inflamată provoacă foarte mult, iar pe partea exterioară a urechii apar diverse nuanțe de culoare albă sau galbenă.

Următoarea cauză a sputei în urechi este prezența eczemelor.

În mediul medical, această boală se numește oozing. Inflamația este localizată pe partea exterioară a urechii.

În cazul tratamentului târziu, acesta trece în canalul auditiv extern și mai departe de organul urechii.

În procesul de inflamare, o persoană devine foarte umedă și urechile sale devin roșii, apar erupții cutanate și blistere. În procesul de recuperare, bulele se sparg, devin acoperite cu cruste și secretă un secret, datorită căruia urechile unei persoane devin foarte umede.

Nu este necesar să se depășească cauzele imprevizibile, dar care, de asemenea, cauzează eliberarea excesului de umiditate. În unele cazuri, sputa în urechi poate provoca alergii la utilizarea pe termen lung a antibioticelor, antidepresivelor, tranchilizantelor.

În unele cazuri, o alergie se manifestă în cercei de aur și în alte metale. În acest moment, urechile reacționează puternic la metal și secretă un secret care cauzează sputa.

Indiferent de simptome, trebuie să vă adresați medicului de la ORL pentru a afla cauza primară. Specialistul va prescrie tratament după examinare, care include un test de sânge și o frotiu.

Un otolaringolog examinează zona problemei și, în identificarea diferitelor leziuni și goluri ale pielii, examinează cu ajutorul unui dermatolog.

Un test de sânge va determina tipul de boală și va prescrie un curs de tratament.

Dacă cauza sputei constă în alergii sau în formarea eczemelor, specialistul determină tipul de iritant. Acest lucru este necesar pentru ca după tratament să nu apară nici o recidivă.

Tratamentul urechilor umede

După identificarea tuturor simptomelor și semnelor, precum și a diagnosticului precis al inflamației, este prescris un curs individual de tratament.

În funcție de cauza, care cauzează sputa în urechi, precum și în prezența febrei și a mâncării, specialistul prescrie terapie medicamentoasă și fizioterapie.

În cazurile severe, în caz de ineficiență a tratamentului medicamentos, medicul poate prescrie o intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, aceste cazuri sunt rare astăzi.

În cursul tratamentului, pacientul trebuie să ia o cantitate mare de apă, precum și să urmeze dieta. În dieta ar trebui să fie o cantitate mare de minerale și vitamine.

Tratamentul eczemelor

Deci, în cazul formării umidității excesive în urechi datorată eczemelor, pacientului i se prescriu următoarele proceduri:

 1. Eliminați factorul enervant.
 2. După aceea, este necesar să se restabilească sistemul nervos cu ajutorul drogurilor, masajelor și ceaiurilor pe bază de plante.
 3. Medicul prescrie o dietă specială, care include numai alimente sănătoase. Pacientul este interzis să mănânce alimente grase și picante, precum și dulciuri. În plus, în procesul de tratament este necesară abandonarea completă a băuturilor alcoolice.
 4. Apoi, trebuie să îndepărtați senzațiile de mâncărime cu picături și unguente antiinflamatoare.
 5. În stadiul de recuperare, în momentul formării bulelor cu secrete, pacientul trebuie să utilizeze creme și unguente emolientă.

Dacă, în cursul tratamentului, se formează cruste în urechea pacientului, care produc un exudat puternic, este necesar să se efectueze o examinare pentru prezența ciupercii.

Dacă diagnosticul este confirmat, antibioticele și unguentele antifungice sunt prescrise pacientului.

Medicamentele care sunt permise pentru tratamentul eczemelor și ciupercilor includ:

 • agenți de uscare;
 • soluții de azotat de argint;
 • medicamente antihistaminice - "Suprastin", "Fenistil", "Ebastin".

Fiți răbdători, deoarece procesul de vindecare a ciupercilor durează destul de mult timp.

În timpul terapiei, nu atingeți urechile cu mâinile murdare, mențineți urechea curată. Nu vă spălați urechile și nu provocați o agravare a inflamației. În timpul întregului tratament, este necesar să se ia vitamine și suplimente active, deoarece organismul este expus la medicamente puternice care distrug sistemul imunitar.

Dacă cauza umezelii excesive constă în otita urechii exterioare, medii sau interioare, aveți nevoie de un tratament cuprinzător. În caz de inflamație acută, antibioticele sunt prescrise pacientului. În plus, pacientul trebuie să ia următoarele medicamente:

 1. Antibiotice - ampicilină, oxacilină sau Augmentin.
 2. În cazul deteriorării urechii externe, este prescris un unguent Levomekol și Flucinar.
 3. Dacă apare otita datorită ciupercii, pacientul are nevoie de medicamente antifungice - Exoderil, Nictroungin sau Lamisil.
 4. În procesul de tratament este important să se reducă temperatura antipiretică.
 5. În cursul tratamentului complex se includ picături care includ antibiotice - "Candibiotik", "Tsipromed" sau "Otofa".
 6. În cazul unei inflamații non-acute fără descărcări purulente, pacientului i se prescriu picături Otipaks sau Otinum.
 7. În cazul în care pacientul a trecut deja în reparație este necesar să se efectueze fizioterapie, care include UHF, tratament cu laser, termoterapie și utilizarea diferitelor comprese de alcool.

În fiecare caz, otita necesită o abordare individuală. Prin urmare, înainte de a utiliza medicamentele descrise, consultați medicul de la ORL.

alergie

Dacă urechile se uda și se mănâncă datorită accesoriilor de pe urechi, încercați să scoateți obiectul iritant sau să îl înlocuiți cu altul. În plus, pacientul are nevoie de diferite antihistaminice.

concluzie

Amintiți-vă că un tratament adecvat vă va permite să evitați multe complicații neplăcute. Cu toate acestea, evitați auto-tratamentul și solicitați ajutor de la specialiști calificați înainte de a lua medicamentul.

Înainte de a trata orice inflamație, este necesar să se stabilească cauzele și factorii care au cauzat inflamația și sputa în urechi.

În unele cazuri, tratamentul prescris de fizioterapie. Monitorizați cu strictețe dozarea fiecărui medicament și nu treceți peste procedură.

De ce este urechea umedă înăuntru? Ceea ce determină urechea să se ude în interiorul unui adult. De ce în ureche este umed în timpul otitei. Cum să tratăți urechile umede.

http://gorlonos.com/ushi/pochemu-vnutri-moknut-i-kak-eto-vylechit.html

De ce mănâncă urechea și umezi

Umiditatea în urechi după procedurile de apă este normală, este suficient să le uscați cu un prosop sau șervețel și problema este rezolvată. Mult mai rău când dușul era cu câteva ore în urmă, iar urechea încă mai este mâncărime și umezită.

Acestea sunt simptome ale bolii, care nu trebuie doar să fie diagnosticate, dar și vindecate și făcute atât de repede încât să nu rămână surd pentru restul vieții. Articolul se referă la cauzele umezelii urechii, bolile tipice, tratamentul și prevenirea.

De ce urechile se uda in interior si mancarime

Noi, inițial, nu luăm în considerare situația când uscați doar urechile sau încălcați regulile de igienă, ceea ce duce la iritarea canalului urechii. Există o regulă de aur - înotați, îndepărtați apa de la urechi și este recomandabil să o urmați mereu.

Este un alt lucru când, fără motive obiective, urechea începe brusc să se ude, provoacă mâncărime și dureri. În acest caz, trebuie să faceți o programare cu un otolaringolog, care va efectua un examen, va diagnostica și va prescrie un tratament.

Umiditatea în urechi pe fundalul mâncării are loc în următoarele boli:

 • otita media;
 • cerumen;
 • eczemă (lichenul plâns) auriculă;
 • alergie.

diagnosticare

Pentru a face un diagnostic corect, mai ales că, în toate cazurile urechile se uda, mâncărime, există o descărcare și zgomot, trebuie să faceți un test de sânge și să faceți o frotiu.

Tipul leziunii este determinat prin prelevarea de probe și analizarea țesutului epitelial. Sangele poate prezenta cresterea nivelului de celule albe din sange, de globule rosii sau de eozinofile - toti cei trei indicatori indica faptul ca este in curs de desfasurare un proces inflamator.

Dacă se suspectează o infecție fungică, medicul examinează tipul și tipul de ciuperci și selectează un agent antimicotic adecvat. Poate inhiba un anumit tip de microorganism.

Diagnosticarea naturii alergice a mâncării și umidității în urechi, precum și formarea eczemelor, este însoțită de identificarea factorilor provocatori.

Pentru fiecare caz, determinăm simptomele și metodele de tratament.

Inflamație acută sau cronică în diferite părți ale urechii (exterioară, mijlocie, interioară). Se manifestă prin durere, febră, pierderea auzului, tinitus, descărcare mucopurulentă din canalul urechii. Este plină de complicații sub forma pierderii auzului, parezei nervului facial și a meningitei.

Otita este o boală infecțioasă declanșată de microorganisme patogene:

 • pneumococ;
 • streptococi;
 • stafilococi;
 • hemofil, etc.
 1. O durere de urechi severă.
 2. Creșterea temperaturii.
 3. Perfuzie profundă de la ureche.

Tratamentul otitei

Ea se descurcă bine cu forma acută de picături de urechi pe bază de antibiotice și medicamente antiinflamatoare. Acest lucru este, de obicei, suficient pentru adulți, copiii fiind prescris simultan cu antibiotice prin gură, antipiretice și analgezice.

cerumen

Infecția urechii fungice care afectează structura urechii externe și medii. Nu există simptome specifice, de regulă, încălcările regulilor de igienă și aderarea infecțiilor secundare pe fundalul bolilor transferate anterior conduc la omiocă. Cu alte cuvinte, este disbacterioza urechii, în care imunitatea pacientului nu este capabilă să inhibe activitatea florei fungice.

Simptomatologia este similară cu alte boli ale urechii - durere, zgomot, congestie nazală, eliberarea fluidului, senzația de urechi umede, chiar și după îndepărtarea completă a fluidului.

Tratamentul cu otomocoza

În primul rând, o curățare igienică a canalului urechii este efectuată cu acid boric, furasilină sau antiseptice similare, după care sunt prescrise preparate antimicotice de acțiune generală și direcționată. Cursul durează de obicei 5-7 zile fără consecințe.

Eczemă (lichenul plâns)

Boala inflamatorie, însoțită de erupții cutanate și mâncărime, care afectează pielea și canalul urechii. Apare la fel de frecvent la copii și adulți. Temperamentul poate fi acut sau cronic.

Simptomele sunt destul de caracteristice:

 • roșeață și umflături, împotriva cărora există congestie și zgomot;
 • apariția erupțiilor veziculoase ale veziculelor cu conținut transparent;
 • urechile din interior se uda cand bulele se sparg;
 • deoarece se usucă în interiorul urechilor, bulele sunt rănite din nou și astfel, până când erupția trece.

tratament

Pentru a reduce manifestările de mâncărime și alergii, este recomandat un curs:

 • medicamente antihistaminice - Fenistil, Suprastin, Claritin, Zodak, Zyrtec, etc.),
 • grupurile de vitamina B, P și A, acidul nicotinic, ascorbic și succinic;
 • Fizioterapie.

alergie

Erupțiile alergice pe urechi pot fi însoțite de o suprafață plâns, de mâncărime, de peeling. În funcție de durata contactului cu alergenul, poate fi un disconfort ușor sau o formă severă, în care trebuie să luați un întreg ciclu de antihistaminice.

Interesant! Foarte des, alergiile sunt cauzate de cercei din diferite metale și bijuterii.

De îndată ce alergenul este îndepărtat din mediul înconjurător, starea pacientului se îmbunătățește, principalele simptome dispar în decurs de 2-7 zile.

Tratament complex - medicamente antihistaminice, proceduri restaurative, prevenirea recidivelor recurente.

concluzie

Acestea sunt principalele tipuri de boli în care pacienții suferă de umezeală în ureche fără motive obiective, mâncărime, zgomot și congestie.

Otita și otomicoza sunt pline de complicații cum ar fi pierderea auzului și chiar meningita. Alergiile și eczemele sunt, de asemenea, neplăcute pentru pacient, precum și pentru cei din jurul lui.

Simt disconfort în ureche - mergeți la ENT. Cu cat sunteti diagnosticati mai repede, cu atat mai usor si mai usor va fi vindecarea.

http://syponline.ru/pochemu-uho-cheshetsya-vnutri-i-moknet

De ce urechile mele mâncărime înăuntru și se uda: boli posibile

Dacă observați că urechea se zgârie în interior și în același timp se umezește, ar trebui să consultați un medic, deoarece acesta poate fi un simptom al bolilor neplăcute care, într-o stare de neglijență, pot fi cu greu vindecate. Dacă nu soluționați problema în timp, boala poate duce la consecințe grave, până la dezvoltarea pierderii auzului. Acesta va determina exact cu ce boală aveți de-a face, numai medicul pe baza testelor speciale, dar puteți face unele concluzii preliminare pe cont propriu.

Cauzele simptomelor

În cazul în care urechile dvs. mâncărime, nu înseamnă întotdeauna că sunteți bolnav și aveți nevoie de tratament intensiv. Cu o manifestare ușoară și pe termen scurt a unui astfel de simptom, cel mai probabil, problema este iritarea canalului urechii sau igiena insuficientă a organului. Situația este complet diferită în cazul în care urechile nu numai mâncărime, dar, de asemenea, uda. În acest caz, nu puteți face fără o vizită la medic.

Următoarele boli și condiții pot provoca o reacție similară a organismului:

 • Cerumen. Aceasta implică o infecție fungică la nivelul urechii. Microorganismele pot infecta o singură ureche sau ambele simultan, precum și se pot răspândi în alte țesuturi. În acest caz, zona afectată este mâncărime, există o floare de gri, galben sau alb, există o eliberare de lichid.
 • Eczeme. Se mai numeste lichen lichen. Apare la urechea exterioară, răspândindu-se prin auriculă, atât pentru ea, cât și în interiorul canalului urechii. Totul începe cu apariția de zone înroșite ale pielii, apoi se dezvoltă o erupție cutanată. Stadiul umed este însoțit de spargerea bulelor cu formarea ulterioară a crustelor.
 • Otita. Odată cu dezvoltarea inflamației în canalul urechii, o ureche umedă semnalează secreția de exudat. În unele cazuri, poate avea un caracter purulent și să iasă din urechea medie, după o ruptură a timpanului. După perforare, mâncărimea și durerea s-au diminuat parțial.
 • Alergia la metal. În unele cazuri, urechile reacționează la purtarea bijuteriilor realizate din material inadecvat. Cu alte cuvinte, este o reacție alergică la metalul cerceilor.

În orice caz, este necesar să se clarifice cauza acestor simptome. Principiul tratamentului ulterior depinde de acesta.

Diagnosticul bolii

Pentru a afla diagnosticul exact, trebuie să vă adresați unui medic

Pentru a înțelege de ce urechea este mâncărime și începe să se ude în interior, trebuie să faceți un test de sânge și să faceți o frotiu. Probele de secreții și țesutul epitelial afectat pot identifica tipul de leziune. Elementele străine pot fi, de asemenea, prezente în sânge, iar unii dintre indicatori se abat de la normă.

Dacă urechea este infectată cu o infecție fungică, luarea unei mostre este imperativă, deoarece este necesar să se stabilească tipul microorganismelor în scopul tratamentului ulterior. Pentru fiecare tip de ciupercă, se selectează un agent antimicotic, antifungic.

În cazul în care urechile provoacă mâncărime din cauza alergiilor sau a eczemelor, este important să determinați ce stimuli au provocat astfel de reacții, astfel încât situația să nu se repete.

Apariția inflamației în ureche este indicată de durere, care scade după descărcarea puroiului. De asemenea, există o creștere a temperaturii, congestionarea urechilor, zgomotul și durerile de cap.

Metode de tratament

În funcție de cât timp urechea este umedă la un adult și ce cauzează acest simptom în interiorul corpului, se determină metoda de tratare a problemei. Activitățile acoperă terapia medicală și fizioterapia, în unele cazuri, chirurgia poate fi necesară pe urechi. Se acordă o atenție deosebită consolidării sistemului imunitar și alimentației pacientului.

Pentru eczeme, urechile sunt tratate după cum urmează:

 • factorul enervant este eliminat;
 • sedativele sunt folosite pentru a calma sistemul nervos, ceaiurile din plante pot fi beți;
 • dieta este construită, alimentele grase, picante și dulci sunt îndepărtate;
 • antihistaminice sunt introduse pentru a ușura mâncărimea și iritarea, precum și unguente antiinflamatorii;
 • pulberea borică este utilizată efectiv pentru dezinfecție și uscare în stadiul de bule de plâns;
 • după începerea formării de cruste pentru ameliorarea mâncării și pentru facilitarea descărcării acestora, sunt prescrise creme de înmuiere.

Dacă exudatul se acumulează în interiorul urechii, este necesară trecerea testelor pentru o infecție fungică. Când se confirmă diagnosticul, medicul selectează antimicoticul adecvat. Procesul de tratament poate dura câteva luni. Chiar dacă urechile sunt dureroase, este imposibil să le atingeți, deoarece este posibilă răspândirea ciupercii în alte organe sănătoase. Datorită expunerii pe termen lung la medicamente agresive, paralel cu aceasta ar trebui să fie consolidarea terapiei cu vitamine.

În inflamația cu mâncărime și supurație, ca rezultat al otitei, se utilizează nu numai antibiotice, ci și medicamente antivirale, antiinflamatoare și vasoconstrictive. Acestea vizează restabilirea funcțiilor tubului Eustachian și inhibarea dezvoltării agenților patogeni. Pentru durere și disconfort sever, pot fi utilizate scutiri de durere. În unele cazuri se efectuează paracenteza timpanului și reabilitarea urechii medii cu suflarea pulberii de bor.

Dacă urechea răspunde în mod similar cu accesoriile sau cu un aparat auditiv, trebuie să eliminați medicamentul iritant și să luați medicamente antihistaminice. Dacă după înlocuirea materialului, organul se zgârie încă, cel mai probabil motivul nu este numai în cazul alergiilor.

Tratamentul competent și în timp util împiedică dezvoltarea bolilor cronice, pierderea auzului și complicațiile urechii și cavității craniene. Auto-medicația rareori vă permite să obțineți un rezultat eficient, deoarece cauzele disconfortului pot fi radical diferite în natură. Doar un medic poate alege terapia potrivită. Procedurile de fizioterapie disponibile numai în instituțiile medicale pot fi folosite pentru a accelera procesul de recuperare. Prin urmare, asigurați-vă că vă înscrieți pentru o consultare cu un otolaringolog.

http://bezotita.ru/simptomy/uho-cheshetsya-vnutri-i-moknet.html

Savurează-ți urechile înăuntru - cum să scapi de umezeală în urechi

În cazul în care urechile dvs. mâncărime și uda în interiorul, ar trebui să mergeți imediat la medic. Flegmul și mâncatul în urechi sunt simptome ale unor boli complexe și neplăcute care sunt dificil de tratat în stadiul avansat.

Prin patologiile urechii nu pot fi tratați fără griji, întârzierea sau absența tratamentului pot deteriora semnificativ auzul. Doar specialistul medical este capabil să determine cauza bolii, care acumulează umezeală în urechi, concentrându-se pe testele prezentate de pacient.

Cauzele patologiei

Umflarea și zgârierea urechilor nu sunt întotdeauna un semn al unei boli complexe care necesită îngrijire intensivă. Dacă flegma din interiorul auriculei apare pentru o perioadă scurtă de timp și nu este caracterizată de abundență, atunci, cel mai probabil, particule de murdărie sau alte substanțe nocive irită canalele urechii.

În cazul în care urechile sunt insuportabil mâncărime, din acestea se scurge o mulțime de lichide, atunci nu ar trebui să întârzieți vizita la medic. Cel mai adesea, umiditatea excesivă din interiorul urechilor este un simptom al bolilor enumerate mai jos.

 1. Cerumen. Acest lucru se datorează înfrângerii urechilor de un agent patogen. Microorganismele patogene pot pătrunde atât într-o ureche cât și imediat în două, capabile să capteze țesuturile care înconjoară auriculele. Integrările afectate de o infecție fungică sunt foarte mâncărime, acoperite cu înflorire gri sau gălbuie. În timpul otomicozei, fluidul curge intens din urechi.
 2. Eczeme. Al doilea nume al bolii este plânsul. În primul rând, boala afectează auriculele și scalpul din spatele urechilor, apoi penetrează canalele urechii. În eczemă, se observă roșeața pielii, după o perioadă de timp se produce o erupție cutanată. Când bulele care pătrund în piele se sparg cu eliberarea unui lichid, se formează treptat o crustă subțire în locul lor.
 3. Otita. Atunci când un proces inflamator se dezvoltă în urechi, un lichid numit exudat poate fi eliberat din capilarele care penetrează canalele auditive. Dacă puroiul începe să iasă din urechea medie în timpul otitei, mâncărimea și durerea scad, atunci timpanul sa rupt.
 4. Alergie. Destul de des, umiditatea în urechi este o reacție alergică a pielii la metal, care formează baza cerceilor sau piercingului.

diagnosticare

Pentru a afla ce boală este umedă în ureche, trebuie să contactați un otolaringolog. Dacă medicul află în pacient, în plus față de umezeală în urechi, roșeață și o erupție cutanată pe pielea auriculelor, trimite o persoană bolnavă la un dermatolog.

Pentru a diagnostica patologia, pacientul trebuie să doneze sânge pentru analiză și să smulgă pielea afectată. Conform rezultatelor unui studiu de laborator al probelor prelevate din biomaterial, medicul determină boala organelor auditive.

Dacă se produce o infecție fungică în urechi, tipul de microorganisme este cu siguranță constatat în laboratorul medical. Fiecare tip de ciuperca este distrusă de un anumit medicament antifungic. Dacă cauza umezelii în urechi este eczema sau o reacție alergică, este necesar să se identifice iritanții sau alergenii, să se excludă contactul bolnavului cu aceste substanțe.

La dezvoltarea otitei se indică durere în urechi, deversarea puroiului din canalele urechii, tulburări de auz, migrene, zgomote în cap, febră.

Metode de tratament

Metoda de tratament este aleasă de medic pe baza cauzei bolii și a duratei sale. De obicei, urechea este tratată cu o metodă medicală și fizioterapie, dar, în unele cazuri, poate fi necesară o intervenție chirurgicală. În timpul perioadei de tratament, persoana bolnavă ar trebui să mănânce corect și pe deplin, să consolideze sistemul imunitar.

Tratamentul eczemelor

Cu lichenul umed, este necesar să se curețe urechile în fiecare zi, pentru a trata pielea cu medicamente antibiotice pentru a preveni reproducerea bacteriilor patogene. Metoda de terapie pentru eczeme este aleasă pe baza stadiului de dezvoltare a bolii.

Când rănile plâng, pielea auriculelor este tratată în mod regulat cu unguent hidrocortizon sau clorhidrat de oxitetraciclină. Când se îndepărtează petele de piele aplicate unguente care au efect antiinflamator, vasoconstrictor și antipruritic.

Ei ar trebui să proceseze urechile de două ori pe zi timp de trei sau patru săptămâni. Crustele pe piele sunt lubrifiate cu jeleu de petrol pentru a se înmoaie, apoi se aplică unguente antiinflamatorii și antibiotice. Tratamentul eczemelor se desfășoară în etape, cuprinde următoarele etape:

 • eliminarea stimulului;
 • ameliorarea nervozității cu sedative sau băuturi pe bază de plante;
 • normalizarea hranei, excluderea dulciurilor, mirodeniilor, alimentelor grase;
 • administrarea medicamentelor antihistaminice, utilizarea de unguente antiinflamatorii;
 • dezinfecția și uscarea rănilor plângând după ruperea bulelor;
 • reducerea mâncăririi și scutirea crustelor.

În unele cazuri, medicul poate prescrie un glucocorticoid pacient. O persoană bolnavă trebuie să utilizeze vitamine și imunostimulante pentru a menține funcționarea normală a sistemului imunitar. Este posibilă tratarea cu succes a eczemei ​​cu ajutorul medicinii tradiționale. Reduceți inflamația pielii și ajută 20% extract de propolis.

Soluția tratează pielea afectată, după care se aplică unguent de propolis. Pentru uscarea și strângerea rănilor rămase după bulele de spargere, se recomandă utilizarea sucului de cartofi sau de morcovi, o perfuzie de coji de nuc.

Tratamentul infecțiilor fungice ale urechilor

Dacă o persoană adultă se umezește în ureche datorită reproducerii unei ciuperci patogene, atunci este necesar să se transmită un frotiu al pielii pentru a determina tipul de infecție. Conform rezultatelor cercetărilor de laborator, medicul prescrie cele mai adecvate medicamente antifungice. Tratamentul unei infecții fungice este destul de lung, uneori se întinde de câteva luni.

Deoarece medicamentele antimicotice afectează negativ organismul, o persoană bolnavă trebuie să ia complexe de vitamine în timpul terapiei. Pielea afectată de ciuperca se hrănește foarte mult, dar nu vă puteți zgâria urechile, altfel puteți transfera infecția în țesuturi sănătoase.

Cel mai frecvent, soluțiile medicinale topice sunt folosite pentru a ucide ciuperca:

Aceste medicamente pot fi introduse în urechi și puteți pune lâna de bumbac înmuiată în acestea de câteva ori pe zi, timp de 15 minute, în auriculă. Distruge eficient infecția fungică a unguentelor Nystatin și Mikospor, crevogen și creme de Pevaril.

Dacă boala este exacerbată, ciuperca se înmulțește prea activ, atunci medicul poate prescrie medicamente antimicotice pentru uz oral: Diflucan, Intraconazol. Puteți încerca tratamentul de remedii folclorice fungice, deși este foarte puțin posibil să scapi complet de boală, dar să elimini simptomele dureroase este destul de reală.

Recomandat în seara înainte de culcare se scurge în urechi două sau trei picături de suc de ceapa, de asemenea, este util să se ocupe de piele afectata cu extract de mușețel, oțet de cidru de mere, supa de pasăre cireșe și frunze de dafin.

Tratamentul otitei

Otita, însoțită de mâncărime și inflamația pielii, este tratată cu o mare listă de medicamente: antibiotice, antiinflamatoare, vasoconstrictoare, medicamente antivirale. Scopul principal al terapiei este normalizarea funcționării tubului auditiv, distrugerea microorganismelor patogene.

Dacă otita provoacă dureri severe în urechi, medicul prescrie analgezice. În unele cazuri, timpanul este perforat, pulberea de acid boric este suflată în urechea mijlocie.

Tratamentul alergiei

Dacă se formează flegma în urechi datorită efectului iritant al aparatului auditiv, a dopurilor pentru urechi, a cerceilor sau a altor accesorii metalice, ar trebui să scăpați imediat de alergen. Reacția alergică cu medicamente antihistaminice este eliminată.

Tratamentul corect și în timp util al umidității excesive a urechilor previne apariția bolilor cronice ale urechii, pierderea auzului, penetrarea infecției în urechea interioară și creier.

Atunci când apare umezeală în urechi, este interzisă auto-medicamentul, ignorați sfatul unui medic. Doar un medic poate alege cea mai bună metodă de tratament.

http://lor-explorer.com/ear/moknut-ushi-vnutri
Mai Multe Articole Despre Alergeni