Pug alergie

Multe animale de companie suferă de alergii de diferite origini, iar pugsul nu face excepție. Pentru a vă ajuta în mod corespunzător și în timp util animalele de companie cu patru picioare, trebuie să cunoașteți principalele manifestări ale bolii, să aderați la prevenire și să aderați la regimul corect de tratament.

Ce fel de alergii are un pug?

Alergiile la câini, cum ar fi mugurii, devin din ce în ce mai frecvente în ultimii ani. În majoritatea cazurilor, reacțiile alergice sunt cauzate de următoarele motive:

 • consumul de produse alimentare care pot provoca alergii;
 • impactul negativ al factorilor de mediu iritabili;
 • prezența intoleranței individuale la substanțe chimice.

Practic toate dulciurile și produsele de patiserie, albușul de ou și produsele din ciocolată, carnea din orice păsări de curte și produsele lactate, precum și soia, grâul și unele fructe de mare pot fi considerate principalele alergene alimentare. În ciuda faptului că dieta obișnuită a puilor nu implică prezența unor astfel de produse, câțiva proprietari de câini încearcă să își răsfețe animalele de companie, oferindu-i alimente de la masa lor.

O cauză care nu este mai puțin frecventă pentru apariția alergiilor alimentare într-un puf este folosirea alimentului de calitate scăzută, uscată și umedă deja gata de consum ca rație principală. Compoziția acestor produse este plină de substanțe de ameliorare a aromei și de aditivi aromatizanți diferiți, pe care unii producători lipsiți de scrupule adesea aderă la procesul de fabricație a hranei pentru animale. De regulă, astfel de probleme se întâlnesc atunci când se utilizează feed-uri bugetare de calitate redusă, care includ populare mărci Daring, Reigree, Sharri și Brandul nostru populare în țara noastră.

O situație de mediu nefavorabilă, precum și o cantitate mare de praf și poluarea orașelor mari, polenul unor plante cu flori, poate afecta negativ starea de sănătate a unui animal de companie. După cum arată practica, unii pugs suferă de o alergie puternică la insecte sau ectoparazite, inclusiv purici, muguri de sânge care sugerează și căpușe, care conțin alergeni în salivă. Cauza alergiilor poate deveni coliere oblodice obișnuite.

Acest lucru este interesant! Mulți proprietari de puf au menționat deja că în ultimii ani numărul de șampoane, loțiuni, geluri și alte produse de îngrijire a animalelor de companie care conțin alergeni chimici puternici a crescut semnificativ.

Simptome - cum se manifestă alergii

Primul simptom al alergiilor poate fi starea slabă a animalului de companie, precum și apatia și pierderea aproape totală a apetitului. Aceste manifestări principale sunt asociate cu simptomele mai specifice prezentate:

 • mâncărime severă;
 • apariția matreții;
 • roșeața ochilor;
 • umiditate sau purulență de pe ochi;
 • mucoasă sau secreție apoasă din nas;
 • erupții pe piele, reprezentate de cosuri și ulcere în abdomen, bot și arici;
 • apariția mirosurilor neplăcute din lână;
 • indigestie, inclusiv vărsături și diaree.

Desigur, simptomele pot fi diferite și exprimate cu diferite puteri. Dar, în orice caz, prezența chiar a unuia dintre semnele unui pug este un motiv pentru a efectua o examinare mai detaliată și pentru a primi sfaturi de la un medic veterinar profesionist.

Tratament și prim ajutor

Este categoric nerecomandat să neglijeze sfatul unui medic dacă animalul de companie are primele semne ale unei astfel de boli complexe ca o alergie. În practică, mulți proprietari de puf sunt obișnuiți să se mulțumească cu măsurile preventive standard, care constau în a da animalului antihistaminice tradiționale. Cel mai adesea, în acest caz, se preferă următoarele medicamente:

Este important să ne amintim că orice, chiar și cel mai modern antihistaminic, poate doar să scadă temporar simptomele alergiilor, dar nu rezolvă complet problema sănătății bolnavului unui animal. Puteți salva calitatea vieții unui puf numai atunci când solicitați asistență calificată la o clinică veterinară, unde se vor desfășura o serie de măsuri de diagnostic extrem de informative și apoi se va dezvolta un regim optim de tratament. În caz contrar, un nou atac de alergie poate începe aproape în orice moment, inclusiv în timpul sarcinii sau alăptării, precum și în timpul participării unui animal de companie la expoziția de expoziție.

De exemplu, pentru a exclude alergiile alimentare, se aplică un tip special de nutriție pentru diagnostic timp de două sau trei luni. În cursul unei astfel de alimente, se folosesc orice alimente absolut noi pentru câine. Dacă în timpul dietei dispar orice semne de alergie, atunci se face așa-numita "provocare", care constă în a reveni la dieta unui animal cu patru picioare toate produsele pe care le-a primit anterior. Cu o alergie reală la alimente, mâncărimile revin pentru câteva săptămâni, iar alergenul este determinat folosind metoda excluderii secvențiale.

În cazul alergiilor, tratamentul paralel al tuturor proceselor secundare, incluzând piodermia, otita, dermatită și cicatrici, este necesar. În conformitate cu semnele clinice și rezultatele testelor, pot folosi instrumentele prezentate:

 • medicamente sistemice, inclusiv antibiotice, antifungice și antivirale;
 • preparate topice, inclusiv soluții antiseptice, spray-uri, geluri și diverse unguente;
 • preparate care promovează restaurarea pielii și stratului, inclusiv acizi grași și complexe vitamin-minerale.

Acest lucru este interesant! După cum arată practica, este suficient doar să se izoleze pungile de la alergenii care provoacă apariția bolii, dar dificultățile sunt cel mai des asociate cu definirea corectă a factorului care cauzează reacții alergice.

Prevenirea alergiilor

Ca regulă, câinii au o predispoziție ereditară pronunțată pentru alergii, dar reacțiile alergice sunt strict specifice, astfel încât nu există o dependență directă de cantitatea de alergen care a intrat în corpul unui animal de companie. De exemplu, polenul de plante cu flori, colonii de mucegai, acarieni de praf și chiar părul uman pot provoca atopie alergică. Este aproape imposibil să se izoleze complet un animal de la astfel de alergeni.

În orice caz, măsurile preventive joacă un rol special, foarte important:

 • dacă se suspectează un alergen sub formă de saliva ectoparazitară, se efectuează un tratament atent al camerei și se achiziționează insecticide și repellente speciale;
 • Prevenirea alergiilor alimentare implică excluderea completă din dieta zilnică a oricăror produse care pot provoca chiar și o ușoară reacție alergică.

Astfel, pentru a preveni recidivele alergice, este necesar să se evite contactul animalului cu alergenii identificați, să se determine regimul alimentar și dieta, să se introducă acizi grași în furaje și să se inspecteze în mod sistematic animalul pentru orice ectoparazită. Vizitele regulate la un medic veterinar vor permite corectarea tuturor recomandărilor privind păstrarea unui pumn, precum și alegerea unei dietă optimă individuală pentru un prieten cu patru picioare.

http://poroda-mops.ru/allergiya-u-mopsov/

Alergie Simptome și tratamente pentru Pugs

Pug - foarte drăguț rasă compactă de câini. Pentru persoanele care locuiesc într-un apartament, acest câine este o opțiune potrivită. Cu toate acestea, această rasă are o tendință la diferite patologii, pe care viitorii proprietari nu le gândesc, deși ar merita. Una dintre aceste probleme sunt diferite reacții alergice, care sunt o manifestare a sensibilității crescute a organismului unui animal de companie la orice.

Tipuri și cauze

 1. Alimente alergice (alergie alimentară).
 2. Pentru substanțele chimice specifice (alergii chimice).
 3. Pe factorii de mediu ai câinelui (alergie la mediu, este sezonier (pentru plante cu flori) și pe tot parcursul anului (pentru mucegai, mușcături de insecte și așa mai departe).

motive

Principala cauză a reacțiilor alergice la pugs este o predispoziție genetică. Sa întâmplat așa că aproape toți indivizii din această rasă au manifestări alergice.

Reacțiile alergice ale unui caracter alimentar la un câine pot apărea pe produsele alimentare "de la masa sa": dulciuri, alimente afumate, produse lactate, soia. Pugs sunt foarte pasionat de ciocolata, dar nu poate fi dat in nici un caz, pentru ca este cel mai puternic alergeni. În lista alimentelor interzise sunt citrice, cartofi, carne de vită, carne de porc.

Anterior, carnea de pasăre albă (piept de pui) aparținea tipului de carne din carne. Până în 2018, producția industrială de carne de pui a făcut ca aceasta din urmă să fie aproape principalul produs din carnea alergică.

De asemenea, nu vă alimentați animalul cu hrănire ieftină. Cu tehnologia de fabricare a unor astfel de furaje, se adaugă un număr mare de arome și îmbunătățiri ale aromelor, care sunt nu numai alergeni puternici, ci și oncogene.

Când cumpărați alimente, trebuie să vizitați farmacii veterinare specializate, unde puteți selecta atât hrana pentru animalele sănătoase cât și hrana pentru animalele de companie.

Alergiile chimice pot fi cauzate de substanțe în compoziția medicamentelor, produse de îngrijire a câinilor. Prin urmare, ridicați șampoane, loțiuni, picături de căpușe și purice ar trebui să fie cu precauție extremă.

În timpul sezonului de înflorire a plantelor care cauzează alergii la un animal de companie, ar trebui să minimalizați contactul câinelui cu alergenul și să aveți întotdeauna antihistaminice pentru ameliorarea simptomelor.

Alergiile pe tot parcursul zilei se găsesc cel mai frecvent în praful de casă, murdărie, mușcături de insecte și mucegai.

Simptomele și cum se manifestă ea însăși?

Explicațiile clinice ale alergiilor pot fi diferite. Dacă apar următoarele simptome, proprietarul ar trebui să fie suspicios de alergii:

 1. Câinele are persistentă mâncărime severă.
 2. Apariția cântarelor de piele (matreata).
 3. Membrana mucoasă a ochiului devine înroșită.
 4. Erupții pustulare (cosuri) apar pe pielea armpiturilor, burtă și pieptul animalului.
 5. Descărcarea din ochi și nas.
 6. Preferatul devine lent, inactiv.
 7. Simptomele de răceală (tuse, strănut) apar, încep să miroasă neplăcut.
 8. Există tulburări digestive cu diverse manifestări (vărsături, diaree și altele asemenea).

Dacă puful a început să fie deranjat de manifestările descrise mai sus, trebuie să consultați un medic veterinar.

Mai jos sunt fotografii ale simptomelor de alergie la pug.

Videoclip util

Alergii la câini, tipuri, simptome și semne.

În exterior și în interior

O altă caracteristică neplăcută a copiilor drăguți este tendința de manifestare a alergiilor pe urechi.

Cel mai adesea apare ca o erupție pe suprafața interioară a urechii, totuși, apariția otitei purulente externe și interne este posibilă.

Otita medie externă - penetrarea infecției de ulcere ale unei erupții cutanate alergice în canalul urechii.

Otita medie purulentă internă este o boală mult mai formidabilă, deoarece auriculul este afectat de infecție.

Pus se acumulează în chiuvetă. Aceasta duce la mâncărime severă. Câinele își spală urechea. În plus, această formă de otită este o periculoasă amenințătoare complicație - o pierdere completă ireductibilă a auzului.

Cum se trateaza?

Pentru tratamentul alergiilor alimentare ar trebui să urmeze o anumită dietă și să ia sorbenți. Prin manifestarea sindromului dispeptic (vărsături, diaree), este posibil să se alimenteze timp de 2 până la 3 săptămâni cu alimente din linia gastrointestinală (produse de companiile Royal Canin, Purina Pro Plan și altele).

Cu mâncărime puternice, sunt prescrise un număr mare de piepteni, ulcere și simptome de boli infecțioase (otită purulentă etc.) cu medicamente antibacteriene. Cu o înroșire puternică a ochilor pugului, pot fi prescrise picături pentru ochi.

Antihistaminicele pentru câini sunt utilizate ca terapie antialergică.

Principalele medicamente împotriva alergiilor:

 1. Cloropramină (suprastin).
 2. Tavegil.
 3. Difenhidramina.
 4. Zyrtec.
 5. Fenistil.

Cu mâncărime severă și procese inflamatorii locale, medicul poate prescrie utilizarea unguentelor cu glucocorticosteroizi.

Preparatele de prim ajutor pentru manifestarea alergiilor în urechi sunt:

Aceste medicamente ajută la ameliorarea durerii și a mâncării. Tratamentul otitei purulente interne se efectueaza numai cu ajutorul interventiei chirurgicale. Toate dozele de medicamente ar trebui să fie selectate de un specialist, luând în considerare greutatea și vârsta animalului, precum și posibila dezvoltare a unei alergii mai puternice la medicament.

În nici un caz nu se pot utiliza medicamente eliberate la om. Auto-medicamentul este periculos! Procesul de inițiere, continuare și terminare a tratamentului trebuie monitorizat de către un medic veterinar.

profilaxie

Pentru alergiile alimentare, principalele măsuri preventive sunt următoarele:

 1. Dacă reacția a apărut pe un nou tip de hrană, ar trebui să o eliminați din dieta câinelui;
 2. Nu dați animalelor de companie "gustări": ouă, dulciuri, carne de pui, carne afumată, ciocolată;
 3. Alimentați hrana uscată și umedă numai pentru câini;
 4. Studiați cu atenție compoziția hranei pentru câini;
 5. Cerealele naturale (carne, cereale) sunt perfecte pentru hrănirea cerealelor de orez, carnea de miel, carnea de iepure, carnea de curcan. Aceste produse sunt dietetice, deoarece aproape niciodată nu apar reacții patologice ale câinelui;
 6. Alegerea unei diete trebuie să fie extrem de atentă și întotdeauna să fie în alertă. Alergiile nu se manifestă întotdeauna de la prima hrană.

Măsuri preventive pentru alergii chimice:

 1. Studierea compoziției chimice a produselor de îngrijire, medicamente și profilactice;
 2. Dacă sunteți alergic la purici și gulere, trebuie să întrerupeți imediat utilizarea acesteia;
 3. Înainte de vaccinare și de utilizare a medicamentelor pentru efectuarea testului de alergie;
 4. Pentru a îngriji animalele, utilizați numai șampoane și loțiuni hipoalergenice pentru animale.
 5. Este strict interzisă utilizarea șampoanelor umane, deoarece acestea sunt alergeni puternici pentru pugs sensibili.

Prevenirea alergiei la mediul înconjurător:

 1. Odată la 6 luni, obligatoriu de-worming (luând medicamente pentru viermi). Medicamentul trebuie achiziționat la o farmacie veterinară. Înainte de a cumpăra, trebuie să cunoașteți greutatea corporală a câinelui, deoarece doza medicamentului este calculată pe baza acestui indicator;
 2. În timpul sezonului, căpușele trebuie purtate cu un guler de purici și bifați (dacă nu există alergie chimică la componentele gulerului) sau să utilizați picăturile prescrise de un medic veterinar;
 3. Prevenirea inflamației este similară prevenirii căpușelor;
 4. Este importantă curățarea frecventă umedă a camerei unde locuiește câinele. Este important să scăpați de praf și mucegai;
 5. O atenție deosebită ar trebui acordată urechilor animalelor de companie. Inspectarea și curățarea urechilor vor ajuta la găsirea căpușelor, precum și a proceselor purulent-inflamatoare, care vor ajuta la începerea în timp util a tratamentului pugului și recuperarea rapidă a acestuia;
 6. Atunci când o plantă cauzată de alergii înflorește, este necesar să se izoleze animalul cât mai mult posibil de alergen.

PUG este un câine prietenos, dulce. Mulți nu se pot opune botulului lor drăguț, caracteristic "mormăit" și un mers interesant. Dacă de dragul tuturor acestor lucruri o persoană este pregătită să mențină în mod adecvat un pug (alimentația alimentară, mijloacele hipoalergenice de îngrijire a unui câine și tratamentul pentru alergii îi va costa pe proprietar o sumă ordonată), atunci acest câine va deveni un prieten minunat și un membru real și valoros al familiei.

http://zoodoma.com/sobaki/malenkie-porody/mops/vse-pro-allergiyu.html

Știți totul despre alergii de pugs?

Pugs sunt animale de casă minunate care pot deveni prieteni adevărați pentru stăpânii lor și pot face prieteni chiar și cu pisici.

Cu toate acestea, o caracteristică neplăcută a acestei rase sunt frecvente reacții alergice. Aproape fiecare proprietar de pug a experimentat această boală. Acesta este motivul pentru care proprietarii câinilor din această rasă sunt atât de importanți pentru a ști ce poate provoca o alergie la un animal, simptomele acestuia și regimurile de tratament.

simptome

Pug alergii pot fi caracterizate prin diferite simptome clinice, dar un proprietar de îngrijire va fi întotdeauna posibilitatea de a observa o deteriorare generală a stării de un animal de companie.

Alergiile la animale pot fi suspectate dacă:

 • Câinele se confruntă cu dureri severe, mâncărime pentru o lungă perioadă de timp.
 • Pielea începe să se desprindă (apare mătreața).
 • Inflamarea membranelor mucoase ale ochilor.
 • Pe abdomen, pe piept și pe axă se văd multe ulcere mici.
 • Se arată descărcarea de la ochi și nasul animalului de companie.
 • Comportamentul câinelui se schimbă, devine letargic și sedentar.
 • Există un miros neplăcut.
 • Alergiile pot fi însoțite de tuse și strănut.
 • Există probleme cu sistemul digestiv (vărsături, diaree, etc.).

Este important! Dacă animalul dvs. are simptomele enumerate mai sus, trebuie să consultați imediat un medic veterinar.

În urechi

În unele cazuri, alergiile cu pug se pot manifesta ca prurit sever în urechi. Cel mai adesea acest lucru se datorează reacției la purici și căpușe, care pot pătrunde foarte profund în urechile câinilor.

Dacă nu le puteți elimina singuri cu ajutorul urechilor, consultați-vă medicul pentru ajutor. Ignorarea acestor simptome poate duce la moartea animalului.

Poate provoca alergii la urechi în pugs:

 • produse alimentare;
 • produse de igienă;
 • medicamente și vitamine;
 • insecte.

În cazul în care presupusii alergeni sunt excluși și simptomele nu dispar - puteți suspecta apariția otitei media. Acest diagnostic este mai probabil dacă se adaugă următoarele simptome la mâncărime:

 • febră mare;
 • purjare de la urechi;
 • durere la urechi și umflături.

Pentru a minimiza riscul complicațiilor grave, tratamentul trebuie început cât mai curând posibil. Tratamentul necorespunzător poate duce la surzenia completă a câinelui, așa că arătați câinelui medicului la primul semn al bolii.

Cum apar diferite tipuri?

În funcție de cauză, alergiile sunt împărțite în mai multe tipuri.

 1. Alimente (alergie la alimente).
 2. Ecologic (reacții alergice la factorii de mediu - înflorirea iarbă, mucegai, mușcături de insecte etc.).
 3. Alergii chimice (pot apărea reacții la componentele vaccinurilor, șampoanelor, produselor de baie, gulerelor etc.).

Fiecare specie necesită tratament special, care poate fi prescris numai de un specialist după stabilirea cauzei.

Pentru a determina alergenul care a provocat boala, puteți analiza simptomele.

alimente

În cazul în care o reacție alergică este cauzată de alimente, câinele este foarte mâncărime, apar erupții pe corp. Simptome precum pierderea părului, transpirația excesivă și probleme cu scaunul sunt, de asemenea, comune.

chimic

Reacțiile alergice la substanțe chimice se produc cel mai adesea dacă așternutul sau hainele pentru câini au fost spălate cu un nou detergent de rufe. Al doilea motiv cel mai probabil de alergii este schimbarea produselor de îngrijire (șampoane, loțiuni). Un simptom caracteristic este coryza alergică și strănut.

alte

Alergia la medicamente apare imediat după administrare. Acest tip este caracterizat de atacuri de respirație, diaree și umflarea membranelor mucoase ale gurii și nasului.

O alergie la mușcăturile de insecte se caracterizează prin probleme de piele și prin pierderea părului animal. Simptomele nu dispar de mult timp.

Reacțiile alergice la mediu sunt foarte frecvente și pot fi cauzate de o varietate de motive. Pentru o astfel de alergie se caracterizează prin probleme cu pielea - uscăciunea, mâncărimea, peelingul. Reduceți simptomele numai cu medicamente.

În fotografia de mai jos puteți vedea cum sunt alergii la pugs.

Ce ar putea fi?

Cel mai adesea pugs suferă de alergii alimentare. Cel mai inofensiv produs poate provoca o reacție, așa că proprietarii trebuie să controleze cu atenție dieta animalelor de companie.

Cele mai frecvente alergii provoacă următoarele alimente:

 • pui și carne de vită;
 • ouă, albă de ou;
 • chefirul și alte produse lactate fermentate;
 • ciocolată și alte dulciuri;
 • produse care conțin drojdii;
 • pește și fructe de mare;
 • fără gluten;
 • produse cu conținut de proteine ​​din soia;
 • toate produsele care conțin coloranți și aditivi chimici.

Reacțiile alergice cauzate de condițiile de mediu sunt mai puțin frecvente și depind în mod direct de condițiile de habitat ale animalelor. În primăvara și vara, reacțiile la polenul plantelor cu flori sunt comune. Dacă alergiile torturează câinele tot timpul, agenții patogeni pot fi praful de casa, acarienii sau mucegaiul.

Este important! Reacția alergică poate provoca mai mulți agenți patogeni.

Pugs sunt, de asemenea, extrem de sensibile la substanțe chimice, astfel încât utilizarea de noi produse de îngrijire, medicamente și gulere poate duce la o reacție alergică.

Cum se trateaza?

Tablete și soluții

Dacă un pug prezintă semne de reacție alergică, se prezintă următoarele remedii:

 1. Antihistaminicele. Cel mai des prescris Tavegil, Suprastin și Zyrtec. Toate aceste medicamente pot elibera rapid și eficient animalul de simptomele alergiei, în special de mâncărimea și umflarea membranei mucoase. Formulare de eliberare - pilule, picături și injecție.
 2. Sorbente. Utilizarea lor se datorează necesității de a îndepărta rapid alergenul din corpul câinelui. Cele mai populare mijloace - Enterosgel, Sorbeks, carbon activ.
 3. Preparate locale. Acest grup include antibiotice, antifungice și antiseptice. Ele sunt folosite pentru a trata zonele afectate ale pielii.
 4. Medicamente hormonale. Folosit pentru a reduce nivelul de imunoglobulină și pentru a ameliora inflamația. Medicamentele hormonale sunt prescrise pentru muguri sub formă de unguente, tablete sau comprese. Nasonex, Advantan și Aldecine sunt prescrise cel mai frecvent.

În primul rând, în scopul tratamentului, este necesară identificarea cauzei reacției alergice. Dacă acest lucru nu se face la domiciliu, trebuie să contactați un medic veterinar care va prescrie testul de laborator necesar și va determina alergenul.

Câinii, care suferă adesea de alergii, sunt, de asemenea, expuși riscului unei scăderi drastice a imunității, prin urmare, pe fondul tratamentului cu alergii, medicii recomandă un curs suplimentar de imunomodulatori.

Ce să dai din produse?

Apariția alergiilor - nu este un motiv pentru a refuza alimente naturale. Principalul lucru - pentru a exclude produsele care îl pot provoca:

 • carne de pui;
 • ouă;
 • dulciuri și ciocolată;
 • produse din soia;
 • fructe de mare și pești.

Dacă câinele este obișnuit cu alimentația naturală, proprietarii trebuie să excludă toate aceste produse din dieta animalelor de companie și să le introducă secvențial, unul câte unul, evaluând reacția. Această metodă va determina cu exactitate cauza alergiilor alimentare.

Hrănire hipoalergenică

Furajele hipoalergenice pentru păsări sunt reprezentate pe scară largă pe piață și diferă în ceea ce privește compoziția și prețul.

 • Bosch. Mulți proprietari de pugs au ales acest feed. Este complet sigur, deoarece componentele sale principale sunt orezul și carnea de miel. Produsele alimentare produse în Germania și care nu conțin substanțe care provoacă reacții alergice. 1 kg de hrană costă o medie de 650 ruble.
 • Biofood. Principalele componente sunt, de asemenea, carnea de miel și orez. Principalul său dezavantaj este că marca de furaje nu este comună pe teritoriul Federației Ruse și este destul de dificil să o cumperi. 1 kg de hrană costă o medie de 400 de ruble.
 • Acana. 70% constă din carne naturală. În funcție de soi, această carne este din miei, rațe, carne de porc sau din Pacific. Diferă în conținutul ridicat de fibre. 1 kg de furaje costă în medie 700 de ruble.
 • Royal Canin. Componentele principale sunt izolate din proteine ​​de soia hidrolizate, orez și grăsimi animale. Pentru câinii de rase mici, există o varietate de alimente bazate pe ficatul de păsări. 1 kg de hrană costă 600 de ruble.

Hills, Pro Plan Purina, Brit și Eukanuba sunt, de asemenea, feed-uri populare pentru pugs alergice.

Gestante și care alăptează

Regimurile de tratament pentru pugs gravide și care alăptează nu se schimbă, dar medicamentele trebuie alese cu o compoziție mai bună, precum și pe baza stării fizice generale a animalului.

căței

Foarte des, tendința la alergii este transmisă genetic. Probabilitatea ca catelul va moșteni boala de la părinți este extrem de mare, deci atunci când alegi un animal de companie, studiați cu atenție pedigree-ul său.

concluzie

Tratamentul alergiilor este complicat de faptul că șansa de reapariție a bolii este foarte mare. Câinii ale căror reacții alergice au apărut la unul dintre factorii sunt predispuși la dezvoltarea altor tipuri de alergii.

Examinările obișnuite la medicul veterinar vă vor permite să alegeți condițiile optime pentru păstrarea unui pumn și să ajustați dieta animalelor pentru a minimiza riscurile posibile.

http://puppy.plus/porody/dekorativnye/mops/allergiya-m.html

Cum să tratați alergiile într-un pug pe urechi și pe tot corpul

Mulți câini sunt predispuși la alergii, dar este cel care a reușit să ajungă în primele trei locuri. Probabil toți proprietarii acestei rase se confruntă cel puțin o dată sau chiar în mod repetat cu această problemă. Pug alergia este o caracteristică neplăcută care necesită atenție. Prin urmare, proprietarul trebuie să fie extrem de vigilent în ceea ce privește nutriția și îngrijirea.

Alergie la animalele de companie

Proprietarii de pugs trebuie să știe că există trei tipuri de alergii pe care animalele de companie sunt predispuse:

Cel mai adesea, reprezentanții acestei rase suferă de alergii alimentare. Și cel mai banal produs poate provoca asta. Prin urmare, proprietarul trebuie să fie vigilent, asigurându-vă că câinele intră în gură. Alergia în urechile unui pug poate să apară, chiar dacă este hrănită cu un amestec de super-premium.

Cele mai populare alergeni pentru câini:

 • carne de pui, carne de vită;
 • ou alb;
 • produse lactate fermentate;
 • ciocolată, dulciuri;
 • produse de drojdie;
 • patiserie dulce;
 • pește, fructe de mare;
 • grâu, grâu, fulgi de ovăz;
 • produse din soia;
 • porumb;
 • cumpărate câine tratat cu coloranți sau aditivi chimici.

Alergia la mediu se dezvoltă într-un animal din cauza condițiilor de habitat. Boala poate fi sezonieră sau permanentă. În primul caz, agentul cauzal poate fi o abundență de polen din plantele cu flori (primăvara, vara). Alergiile pe tot parcursul zilei pot apărea datorită reacției la spori de mucegai, mucegai, praf de casă, căpușe și purici.

Sistemul imunitar al animalului poate răspunde la unul sau mai mulți alergeni.

Sensibilitatea crescuta a pugurilor la substantele sintetice provoaca alergii chimice. Poate provoca astfel de factori:

 • anti-purice guler;
 • produse chimice de uz casnic (șampon, pulbere);
 • medicamente;
 • suplimente de vitamine.

Alergenii intră în corpul animalului, iar sistemul imunitar începe să perceapă inadecvat componente anormale. Se activează o reacție protectoare - producerea de anticorpi (limfocite, celule albe din sânge), care se răspândesc prin organe și țesuturi.

Simptome alergice frecvente:

 • letargie, oboseală, schimbări de dispoziție;
 • mâncărime cutanată, roșeață, umflare;
 • Tulburare gastro-intestinală;
 • alopecie în zona afectată;
 • nervozitate;
 • matreata;
 • formarea de cosuri, erupție cutanată pustulară.
Este imposibil de a începe astfel de state, deoarece Aceasta amenință moartea unui animal de companie. Trăiți cu atenție fiecare schimbare a comportamentului câinelui sau bunăstării.

Cum se recunoaște otita media alergică

Orice inflamație la nivelul urechii se numește otită. Agentul cauzal poate fi bacterii, traume, infecții, paraziți etc. În cazul în care unul sau altul alergen devine cauza principală, boala se numește otită alergică.

Relația este după cum urmează: iritarea, care intră în corpul câinelui, este recunoscută de sistemul imunitar ca agent infecțios. Limfocitele sunt trimise pentru al lupta. Pentru ca anticorpii să pătrundă mai repede la sursa alergenului, histamina este eliberată în sânge. Îmbunătățește permeabilitatea vasculară.

Limfocitele formează plăci protectoare și noduli care arată ca inflamații. În plus, microflora este deranjată, apar mâncărime și erupții cutanate. Petul începe să pieptene urechea, infectând sângele.

Simptomele de alergie la urechi sunt similare cu otita medie:

 • umflarea în ureche;
 • roșeață, mâncărime, uscăciune;
 • temperatură ridicată;
 • descărcarea de gât din urechi;
 • umflarea botului;
 • cap de trot pentru animale;
 • câinele se răsucește când este atins de urechi și nu-l permite;
 • animalul merge cu capul înclinat în lateral.

Testul alimentar vă va ajuta să recunoașteți ce vă îngrijorează câinele. Pentru a face acest lucru, din meniul animal pas cu pas exclude un produs. Dacă simptomele dispar, este o alergie alimentară, dacă simptomele rămân - otita.

Cauzele bolii

Principalele motive care pot determina canalul urechii alergice includ:

 1. Dieta necorespunzătoare, reacția la alimentele proteice.
 2. Medicație.
 3. Reacția la polen sau spori de plante în aer liber.
 4. Biciuiți, purici.
 5. Reacții autoimune.
 6. Impactul elementelor chimice din produsele chimice de uz casnic.

Recenzii crescătorii de câini spun că găsirea motivului durează mult timp. Nu este ușor să comparăm dieta cu data primelor simptome, deoarece urechile nu sunt examinate în fiecare zi.

De asemenea, de multe ori, reacția se manifestă la numai câteva zile după contactul cu alergenul. Prin urmare, fiți atent și atent la starea de sănătate a animalului dvs. de companie.

tratament

Înainte de a începe tratamentul alergiilor la pugs, trebuie să determinați care patogen a provocat boala. Acest lucru se face treptat, prin excepție. Mai întâi trebuie să efectuați tratamente de la căpușe, purici și viermi. Apoi faceți testul alimentar - puneți câinele pe o dietă exclusivă.

În acest stadiu, se analizează dacă simptomele sunt atenuate sau nu și ce produs este un alergen. În absența rezultatelor, răspunsul la substanțele chimice și factorii de mediu ar trebui monitorizat.

Tratamentul constă de obicei în trei etape:

 • ameliorarea simptomelor la un animal bolnav;
 • eliminarea bolilor asociate;
 • dieta corecție.

Terapia locală

Eliminați manifestările externe ale inflamației pot fi unguent antibacterian. De obicei utilizați Sanoderm. Sampoanele hipoalergenice sunt utilizate pentru a ușura mâncărimea, iritarea și înroșirea. Și pentru a accelera vindecarea rănilor, puteți trata zona afectată cu sprayul Hartz Hydrocortisone Spray Aloe.

Dacă otita alergică este complicată de o infecție fungică, medicii veterinari recomandă tratarea urechii cu un amestec de Dexametazonă și Miconazol (1%) într-un raport 1: 1.

Suspensia de masaj a acetatului de hidrocortizon vindecă eficient, ameliorează inflamația, hipersensibilitatea prin reducerea permeabilității vasculare.

Medicamente pentru uz intern

Orice tratament medicamentos trebuie să fie prescris de un medic veterinar în funcție de starea câinelui, greutatea, vârsta și simptomele acestuia. Medicul selectează regimul optim, dozajul și medicamentele. Terapia clasică arată astfel:

 1. Pentru a scăpa de inflamație și durere, animalul este prescris Apoquel (Oklacitinib) sau Ciclosporină.
 2. Medicamentele antifungice și antibioticele ajută la prevenirea dezvoltării infecțiilor secundare. Ele sunt disponibile sub formă de picături de urechi sau tablete, de exemplu, Otipaks, Surolan, Sofradeks.
 3. Pentru a scuti starea generala a cainelui va ajuta medicamentele antihistaminice: diazolin, Tavegil, Dimedrol sau Suprastin.
 4. Pentru a accelera recuperarea, medicii recomandă să luați imunostimulanți, de exemplu, Immunofan sau Cycloferon.
 5. Vitaminele C, E, acizii grași polinesaturați omega 3 și suplimentele care conțin magneziu pot fi administrate câinelui pentru a întări rezistența.

Corecție de putere

Tratamentul alergiilor alimentare implică identificarea unui produs iritant și excluderea acestuia din meniu. De obicei, reacția este cauzată de alimentele proteice, și anume de pui, deoarece este inclus în majoritatea hranei și aditivilor.

Pentru a determina alergenul imediat dificil, astfel încât animalul este pus pe o dieta mono. Schema este următoarea:

 1. Alegeți o sursă fundamentală de proteine ​​care nu a fost dată anterior câinelui. Aceasta poate fi iepure sau carne de miel.
 2. Cerealele hipoalergenice sunt doar una - este orez. Prin urmare, este potrivit doar pentru o dietă. Timp de 3-4 săptămâni, dați câinelui numai terci de orez cu carne. Păstrați-vă ochii asupra sănătății, de regulă, simptomele dispar.
 3. În următoarele 2-4 săptămâni, trebuie să introduceți un ingredient nou la fiecare 7 zile.
 4. Dacă un produs provoacă din nou înroșire și mâncărime, este un alergen. Ar trebui eliminat imediat din dietă. Continuați să adăugați noi ingrediente.
 5. Treptat, vei veni la meniul care te potrivește perfect și nu provoacă reacții.
Atunci când hrăniți un pumn cu alimente gata preparate, este mai dificil să identificați alergenul. De încercare și de eroare, trebuie să modificați producătorul și compoziția. Dar cel mai bine este să alegeți un produs hipoalergenic pentru câini sensibili, pe care aproape toți producătorii le au.

Printre proprietarii de pugs astfel de produse sunt populare:

 • Bosch Adult Miel Orez;
 • GO! Natural holistic;
 • ACANA Lamb Okanagan Apple;
 • Purina Pro Plan Adult Mici Sensibil;
 • HAU-HAU SP Miez fără cereale;
 • Royal Canin hipoalergenic
 • Hills SP Canine pentru adulți Avansat de fitness Mărire de rasă mare Rice.

Compoziția hranei hipoalergenice include carne de miel sau pește, orez și, cel mai important - excluderea completă a cerealelor, a conservanților, a coloranților sau a aromei. Când alegeți, luați în considerare vârsta câinelui dvs., precum și nivelul activității acestuia. O alimentație corectă va vindeca în curând un animal de companie.

Când aveți nevoie de ajutorul medicului veterinar

Contactul cu medicul veterinar este întotdeauna necesar. Auto-tratamentul celor mai simple alergii alimentare poate duce la complicații. Medicul va stabili rapid diagnosticul corect, astfel încât să puteți continua tratamentul. Pentru a identifica otita alergică, este necesar un otoscop, care este puțin probabil să fie în casă.

Nu ezitați să contactați medicul veterinar. Dacă treceți peste stadiul de înroșire, se poate dezvolta otită purulentă. Se determină prin următoarele simptome:

 • temperatura corporală ridicată;
 • starea depresiva a cainelui;
 • pierderea apetitului, vărsături;
 • durere atunci când se sondează auriculul;
 • reducerea acuității auditive;
 • exodul de lichid exudativ.
În spital, medicii efectuează un test clinic de sânge, iau o frotiu și răzuie din ureche. După analizarea acestor date, precum și rezultatele unui test alimentar, puteți stabili diagnosticul.

În cazurile de vătămări grave, intervenția chirurgicală de urgență este efectuată pentru a elimina puroiul și a preveni septicemia.

profilaxie

Principala măsură preventivă este de a împiedica contactul animalului de casă cu alergenul. După terapie, câinele are încă nevoie de o dietă hipoalergenică pentru încă 2-3 luni, care nu trebuie neglijată. Introducerea de noi ingrediente în dieta ar trebui să fie foarte atent, este de dorit să facă acest lucru în acord cu medicul veterinar. Asigurați-vă că animalul de companie nu ridică alimente pe stradă.

O atenție sporită ar trebui acordată tratamentului medicamentelor (în special antibioticelor), apariției unor noi plante în casă, schimbarea șamponului sau pulberii pentru spălarea hainelor. Încercați să folosiți mai puține substanțe chimice de uz casnic chimice, iar pentru spălarea părului de puf este mai bine să utilizați săpun natural. Dacă alergia a fost cauzată de o mușcătură de insecte, nu umblați câinele în cazul în care poate prinde o bifă. Pentru prevenție, trebuie, de asemenea, să urmați programul de tratament pentru viermi și paraziți.

Dacă vă place să vă plimbați câinele în salopete sau alte haine, puneți în față cerințe ridicate asupra calității sale. Articole necostisitoare sunt de obicei cusute din materiale impregnate cu coloranți toxici. Acest lucru poate fi un puternic iritant pentru pug.

Acordați mai multă atenție animalelor de companie, fiți atenți și monitorizați sănătatea câinelui astfel încât să fie fericit și mulțumit de viață.

http://bobik.online/healf/disease/allergiya-u-mopsa.html

Cauzele alergiei Pug pe urechi: tratamente și dietă

Reacțiile alergice sunt frecvente la mulți câini de casă, iar aceste animale de companie nu fac excepție. O alergie în urechile unui pug este cea mai frecventă, deși poate apărea în alte părți ale corpului. În stadiul acut al bolii poate fi periculos pentru sănătatea animalului, deci nu ar trebui să întârzieți tratamentul.

Cauzele bolii

Principala cauză a alergiilor la pugs este considerată o predispoziție înnăscută. Pentru tratamentul eficient și prevenirea bolii, este necesar să se facă distincția între tipurile de reacții alergice. Există 4 tipuri principale de alergii la pugs:

Pe baza acestei clasificări, este posibil să se identifice principalele cauze ale alergiilor la pugs: dieta nesănătoasă, conținut ridicat de proteine ​​în dietă, medicamente, reacții de protecție ale organismului la înflorirea sezonieră a plantelor, procese autoimune, mușcături de insecte, expunerea la substanțe chimice pentru îngrijirea animalelor.

Pentru a identifica cauza manifestărilor alergice este dificilă, pentru aceasta trebuie să treceți un diagnostic. Adesea, de la contactul cu alergenul până la primele semne poate dura mai multe zile.

Simptomele alergiei

Semnele bolii nu depind de tipul de alergen, ci sunt comune tuturor tipurilor de alergii. Pugs suferă de simptome pronunțate, dintre care principalele sunt:

 • Somnolență, scăderea activității, letargie, apatie;
 • Mâncărimea și roșeața pielii, câinele este mereu mâncărime;
 • Puffiness în locurile de inflamație;
 • Alopecia în locurile de înfrângere;
 • Mătreața crescută;
 • Probleme digestive, posibile diaree și constipație;
 • Formarea posibilă a acneei și a pustulelor.

De asemenea, câinii devin adesea plictisitori și înroșiți. Pugs sunt greu de tolera o astfel de perioadă, așa că, dacă aveți unul din simptome, ar trebui să contactați imediat un specialist. De asemenea, ar trebui să menționăm semnele de alergii la păsări pe urechi, care se găsesc foarte des în această rasă.

Alergia urechilor

Otita la câini poate fi cauzată de diferiți factori. Se întâmplă atunci când inflamația urechii a fost cauzată de o reacție alergică - starea acestui animal este numită otită alergică. Boala se dezvoltă pe același principiu ca și alte tipuri de alergii la animale, numai în acest caz cel mai slab punct al pugului este afectat - urechile.

Mâncărimea severă provoacă faptul că puful începe să piepțească urechea, apar răni deschise, alte bacterii ajung acolo, care provoacă inflamația unei etiologii non-alergice. Pentru a evita efectele nedorite, trebuie să recunoașteți rapid alergia unui puf în urechi. Veterinarii identifică următoarele semne principale ale otitei medii la câini:

 • Mâncărime, roșeață și uscăciune la nivelul urechii;
 • Umflarea urechii;
 • Eliberare seroasă din urechi;
 • Scuturarea frecventă a pungii;
 • Durere mare, câinele nu se uită chiar la ureche;

Cel mai probabil, animalul are febră. Este practic imposibil ca o gazdă să distingă în mod independent otita medie a unei etiologii alergice de la alte specii, pentru aceasta este necesar să se supună unui diagnostic. Am scris mai multe despre otită alergică aici.

tratament

Înainte de tratamentul complet, este necesar să se excludă contactul cu mănuși cu alergeni. Poate fi alimente, produse de îngrijire a animalelor de companie sau chiar mijloacele prin care proprietarul spală preparatele pentru animalele de companie. Limitează plimbările în timpul perioadei de înflorire a diferitelor plante. Dacă alergenul a fost capabil să identifice și să elimine, atunci puteți începe tratamentul. Dacă nu a fost posibil să se identifice alergenul, este necesar să se contacteze un medic veterinar și să se facă un diagnostic.

Tratament local

Utilizarea medicamentelor pentru uz local vizează eliminarea manifestărilor externe ale inflamației, scăderea mâncărimei și roșeață. Pentru a face acest lucru, aplicați agenți antibacterieni. Veterinarii prescriu mai des o terapie complexă a mai multor medicamente:

 1. Unguentul Sanoderm are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene;
 2. Șampon hipoalergenic Herba Vitae, Șampon Sensetiv 8in1 sau Espree Baie de Aloe Oat Medicul Șampon este utilizat pentru a elimina mâncărimea și roșeața, calmează pielea;
 3. Pentru vindecarea rapidă a rănilor deschise, utilizați Ranosan, Sanatol sau Bioseptin;

În caz de alergii în pug, Suprastin, Tavegil și chiar Dimedrol sunt prescrise în urechi. Pentru utilizarea eficientă a medicamentelor locale înainte de utilizare, trebuie să curățați cu atenție pielea leziunii. Lipsa de pregătire a zonei pielii pentru proceduri nu poate asigura un efect terapeutic.

Tablete, soluții și fotografii

Utilizarea medicamentelor pentru uz intern este principalul pas în tratarea alergiilor la pugs. Medicamentele de prescriere trebuie să fie tratate de un medic veterinar calificat. De obicei, tratamentul bolii este după cum urmează:

 1. În primul rând, medicamentele antihistaminice sunt administrate - Suprastin, Tavegil, Dimedrol;
 2. Următorul pas va fi tratarea simptomelor alergiei și a consecințelor acesteia - ciclosporină, Apocvel;
 3. Mai mult, eliminați riscul de a dezvolta infecții secundare în răni deschise. Pentru a face acest lucru, utilizați medicamentele Sofradex, Otipaks, Surolan.
 4. Pentru a accelera recuperarea unui animal de companie, medicul veterinar poate prescrie imunomodulatori, vitamine și minerale.

Durata tratamentului depinde de gradul de alergie și de imunitatea câinelui. De obicei, nu durează mai mult de două săptămâni pentru a scăpa de toate simptomele.

Hrănire hipoalergenică

Metoda de dieta necorespunzătoare este cea mai frecventă cauză de alergii din urechi și din alte părți ale corpului. Corectarea dietei este considerată cea mai eficientă metodă de tratare a acesteia. Chiar dacă cu ajutorul medicamentelor a fost posibil să se elimine simptomele alergiilor alimentare, este posibil să se elimine complet boala numai prin eliminarea alergenului din dietă.

Este extrem de dificil să se identifice componenta alergenică a alimentelor, pentru care se utilizează o mono-dietă specială:

 1. Eliminați din carnea de pui, care provoacă adesea alergii la păsări. Puteți înlocui iepurele sau mielul.
 2. Împreună cu carnea, puteți da numai orez, acesta este singurul cereal, care în 99% din cazuri nu provoacă alergii.
 3. 2 săptămâni PUG ar trebui să mănânce numai orez cu carne. Mai mult, introducerea unei componente în dieta este permisă la fiecare 5 zile.
 4. În acest fel, este posibil să se identifice care alimente provoacă alergii la pug și care sunt hipoalergenice. Allergenul trebuie eliminat imediat din meniu.
 5. Este recomandabil să înregistrați produsele pe care proprietarul le dă câinelui și să descrie reacțiile animalului de companie la acestea. În acest fel veți avea o listă de produse sigure și nesigure.

Alimentele uscate sunt mai greu de detectat, dar principiul este același. Înlocuiți producătorii și hrăniți pentru 5-7 zile și observați reacția. Problema alergiilor din pugs nu este unică, revizuirile proprietarilor au format o listă de feed-uri uscate pentru puști:

 • Îngrijire Adult mare miel de rasă cu orez;
 • Vulturul de vultur vultur;
 • Marcajul nostru cu miel și orez;
 • Monge (2,5 kg) Linia de specialitate Hipoalergenică - somon și ton;
 • Vultur miel de vultur&Rise;

Furajele hipoalergenice sunt acum foarte frecvente și pot fi cumpărate de la orice magazin de animale de companie. Nu este necesar să cumpărați cantități mari de furaj la o dată, poate că unii dintre ei nu se vor potrivi cu puful tău. Alergia este un fenomen foarte individual și chiar și cele mai inofensive substanțe îl pot provoca.

Prevenirea bolilor

Măsurile preventive sunt de a elimina contactul cu mănușa cu alergenul. Stim deja ce ar putea fi cauza reactiilor alergice la caini, asa ca utilizarea unei astfel de punt va ajuta la prevenirea bolii:

 1. Eliminați alergenii din alimente. Alimente noi ar trebui să fie introduse cu atenție în dietă, observând reacția la o nouă componentă timp de 5-7 zile.
 2. Alergiile pot provoca medicamentul, care tratează mușchiul pentru alte boli. Dacă alergia nu este puternică și cursul tratamentului nu este lung, atunci puteți suferi puțin. Dar dacă câinele suferă de astfel de mijloace, este mai bine să înlocuiți astfel de medicamente cu alții.
 3. Utilizați numai șampoane hipoalergenice și produse pentru îngrijirea și spălarea animalelor de companie.
 4. Dacă un pug poartă haine speciale, este important ce mijloace sunt folosite pentru a spăla lucrurile și de ce material sunt fabricate.
 5. Dacă există o alergie care apare sau devine complicată la mers, schimbați locurile de mers pe jos sau le limitați la momentul înfloririi plantelor.

Nu există medicamente speciale pentru prevenirea alergiilor la câini. Este necesar să fiți mulțumiți doar de metodele enumerate mai sus. Utilizarea recomandărilor medicilor veterinari poate remedia problema pentru o perioadă lungă de timp.

http://prosobak.net/allergiya-v-ushah-u-mopsa/

PUG este alergic la orice altceva decât să se hrănească

Mulți câini sunt predispuși la alergii, dar este cel care a reușit să ajungă în primele trei locuri. Probabil toți proprietarii acestei rase se confruntă cel puțin o dată sau chiar în mod repetat cu această problemă. Pug alergia este o caracteristică neplăcută care necesită atenție. Prin urmare, proprietarul trebuie să fie extrem de vigilent în ceea ce privește nutriția și îngrijirea.

Alergie la animalele de companie

Proprietarii de pugs trebuie să știe că există trei tipuri de alergii pe care animalele de companie sunt predispuse:

Cel mai adesea, reprezentanții acestei rase suferă de alergii alimentare. Și cel mai banal produs poate provoca asta. Prin urmare, proprietarul trebuie să fie vigilent, asigurându-vă că câinele intră în gură. Alergia în urechile unui pug poate să apară, chiar dacă este hrănită cu un amestec de super-premium.

Cele mai populare alergeni pentru câini:

 • carne de pui, carne de vită;
 • ou alb;
 • produse lactate fermentate;
 • ciocolată, dulciuri;
 • produse de drojdie;
 • patiserie dulce;
 • pește, fructe de mare;
 • grâu, grâu, fulgi de ovăz;
 • produse din soia;
 • porumb;
 • cumpărate câine tratat cu coloranți sau aditivi chimici.

Alergia la mediu se dezvoltă într-un animal din cauza condițiilor de habitat. Boala poate fi sezonieră sau permanentă. În primul caz, agentul cauzal poate fi o abundență de polen din plantele cu flori (primăvara, vara). Alergiile pe tot parcursul zilei pot apărea datorită reacției la spori de mucegai, mucegai, praf de casă, căpușe și purici.

Sensibilitatea crescuta a pugurilor la substantele sintetice provoaca alergii chimice. Poate provoca astfel de factori:

 • anti-purice guler;
 • produse chimice de uz casnic (șampon, pulbere);
 • medicamente;
 • suplimente de vitamine.

Alergenii intră în corpul animalului, iar sistemul imunitar începe să perceapă inadecvat componente anormale. Se activează o reacție protectoare - producerea de anticorpi (limfocite, celule albe din sânge), care se răspândesc prin organe și țesuturi.

Simptome alergice frecvente:

 • letargie, oboseală, schimbări de dispoziție;
 • mâncărime cutanată, roșeață, umflare;
 • Tulburare gastro-intestinală;
 • alopecie în zona afectată;
 • nervozitate;
 • matreata;
 • formarea de cosuri, erupție cutanată pustulară.

Cum se recunoaște otita media alergică

Orice inflamație la nivelul urechii se numește otită. Agentul cauzal poate fi bacterii, traume, infecții, paraziți etc. În cazul în care unul sau altul alergen devine cauza principală, boala se numește otită alergică.

Relația este după cum urmează: iritarea, care intră în corpul câinelui, este recunoscută de sistemul imunitar ca agent infecțios. Limfocitele sunt trimise pentru al lupta. Pentru ca anticorpii să pătrundă mai repede la sursa alergenului, histamina este eliberată în sânge. Îmbunătățește permeabilitatea vasculară.

Limfocitele formează plăci protectoare și noduli care arată ca inflamații. În plus, microflora este deranjată, apar mâncărime și erupții cutanate. Petul începe să pieptene urechea, infectând sângele.

Simptomele de alergie la urechi sunt similare cu otita medie:

 • umflarea în ureche;
 • roșeață, mâncărime, uscăciune;
 • temperatură ridicată;
 • descărcarea de gât din urechi;
 • umflarea botului;
 • cap de trot pentru animale;
 • câinele se răsucește când este atins de urechi și nu-l permite;
 • animalul merge cu capul înclinat în lateral.

Testul alimentar vă va ajuta să recunoașteți ce vă îngrijorează câinele. Pentru a face acest lucru, din meniul animal pas cu pas exclude un produs. Dacă simptomele dispar, este o alergie alimentară, dacă simptomele rămân - otita.

Cauzele bolii

Principalele motive care pot determina canalul urechii alergice includ:

 1. Dieta necorespunzătoare, reacția la alimentele proteice.
 2. Medicație.
 3. Reacția la polen sau spori de plante în aer liber.
 4. Biciuiți, purici.
 5. Reacții autoimune.
 6. Impactul elementelor chimice din produsele chimice de uz casnic.

Recenzii crescătorii de câini spun că găsirea motivului durează mult timp. Nu este ușor să comparăm dieta cu data primelor simptome, deoarece urechile nu sunt examinate în fiecare zi.

tratament

Înainte de a începe tratamentul alergiilor la pugs, trebuie să determinați care patogen a provocat boala. Acest lucru se face treptat, prin excepție. Mai întâi trebuie să efectuați tratamente de la căpușe, purici și viermi. Apoi faceți testul alimentar - puneți câinele pe o dietă exclusivă.

În acest stadiu, se analizează dacă simptomele sunt atenuate sau nu și ce produs este un alergen. În absența rezultatelor, răspunsul la substanțele chimice și factorii de mediu ar trebui monitorizat.

Tratamentul constă de obicei în trei etape:

 • ameliorarea simptomelor la un animal bolnav;
 • eliminarea bolilor asociate;
 • dieta corecție.

Terapia locală

Eliminați manifestările externe ale inflamației pot fi unguent antibacterian. De obicei utilizați Sanoderm. Sampoanele hipoalergenice sunt utilizate pentru a ușura mâncărimea, iritarea și înroșirea. Și pentru a accelera vindecarea rănilor, puteți trata zona afectată cu sprayul Hartz Hydrocortisone Spray Aloe.

Suspensia de masaj a acetatului de hidrocortizon vindecă eficient, ameliorează inflamația, hipersensibilitatea prin reducerea permeabilității vasculare.

Medicamente pentru uz intern

Orice tratament medicamentos trebuie să fie prescris de un medic veterinar în funcție de starea câinelui, greutatea, vârsta și simptomele acestuia. Medicul selectează regimul optim, dozajul și medicamentele. Terapia clasică arată astfel:

 1. Pentru a scăpa de inflamație și durere, animalul este prescris Apoquel (Oklacitinib) sau Ciclosporină.
 2. Medicamentele antifungice și antibioticele ajută la prevenirea dezvoltării infecțiilor secundare. Ele sunt disponibile sub formă de picături de urechi sau tablete, de exemplu, Otipaks, Surolan, Sofradeks.
 3. Pentru a scuti starea generala a cainelui va ajuta medicamentele antihistaminice: diazolin, Tavegil, Dimedrol sau Suprastin.
 4. Pentru a accelera recuperarea, medicii recomandă să luați imunostimulanți, de exemplu, Immunofan sau Cycloferon.
 5. Vitaminele C, E, acizii grași polinesaturați omega 3 și suplimentele care conțin magneziu pot fi administrate câinelui pentru a întări rezistența.

Corecție de putere

Tratamentul alergiilor alimentare implică identificarea unui produs iritant și excluderea acestuia din meniu. De obicei, reacția este cauzată de alimentele proteice, și anume de pui, deoarece este inclus în majoritatea hranei și aditivilor.

Pentru a determina alergenul imediat dificil, astfel încât animalul este pus pe o dieta mono. Schema este următoarea:

 1. Alegeți o sursă fundamentală de proteine ​​care nu a fost dată anterior câinelui. Aceasta poate fi iepure sau carne de miel.
 2. Cerealele hipoalergenice sunt doar una - este orez. Prin urmare, este potrivit doar pentru o dietă. Timp de 3-4 săptămâni, dați câinelui numai terci de orez cu carne. Păstrați-vă ochii asupra sănătății, de regulă, simptomele dispar.
 3. În următoarele 2-4 săptămâni, trebuie să introduceți un ingredient nou la fiecare 7 zile.
 4. Dacă un produs provoacă din nou înroșire și mâncărime, este un alergen. Ar trebui eliminat imediat din dietă. Continuați să adăugați noi ingrediente.
 5. Treptat, vei veni la meniul care te potrivește perfect și nu provoacă reacții.

Printre proprietarii de pugs astfel de produse sunt populare:

 • Bosch Adult Miel Orez;
 • GO! Natural holistic;
 • ACANA Lamb Okanagan Apple;
 • Purina Pro Plan Adult Mici Sensibil;
 • HAU-HAU SP Miez fără cereale;
 • Royal Canin hipoalergenic
 • Hills SP Canine pentru adulți Avansat de fitness Mărire de rasă mare Rice.

Compoziția hranei hipoalergenice include carne de miel sau pește, orez și, cel mai important - excluderea completă a cerealelor, a conservanților, a coloranților sau a aromei. Când alegeți, luați în considerare vârsta câinelui dvs., precum și nivelul activității acestuia. O alimentație corectă va vindeca în curând un animal de companie.

Când aveți nevoie de ajutorul medicului veterinar

Contactul cu medicul veterinar este întotdeauna necesar. Auto-tratamentul celor mai simple alergii alimentare poate duce la complicații. Medicul va stabili rapid diagnosticul corect, astfel încât să puteți continua tratamentul. Pentru a identifica otita alergică, este necesar un otoscop, care este puțin probabil să fie în casă.

Nu ezitați să contactați medicul veterinar. Dacă treceți peste stadiul de înroșire, se poate dezvolta otită purulentă. Se determină prin următoarele simptome:

 • temperatura corporală ridicată;
 • starea depresiva a cainelui;
 • pierderea apetitului, vărsături;
 • durere atunci când se sondează auriculul;
 • reducerea acuității auditive;
 • exodul de lichid exudativ.

În cazurile de vătămări grave, intervenția chirurgicală de urgență este efectuată pentru a elimina puroiul și a preveni septicemia.

profilaxie

Principala măsură preventivă este de a împiedica contactul animalului de casă cu alergenul. După terapie, câinele are încă nevoie de o dietă hipoalergenică pentru încă 2-3 luni, care nu trebuie neglijată. Introducerea de noi ingrediente în dieta ar trebui să fie foarte atent, este de dorit să facă acest lucru în acord cu medicul veterinar. Asigurați-vă că animalul de companie nu ridică alimente pe stradă.

O atenție sporită ar trebui acordată tratamentului medicamentelor (în special antibioticelor), apariției unor noi plante în casă, schimbarea șamponului sau pulberii pentru spălarea hainelor. Încercați să folosiți mai puține substanțe chimice de uz casnic chimice, iar pentru spălarea părului de puf este mai bine să utilizați săpun natural. Dacă alergia a fost cauzată de o mușcătură de insecte, nu umblați câinele în cazul în care poate prinde o bifă. Pentru prevenție, trebuie, de asemenea, să urmați programul de tratament pentru viermi și paraziți.

Dacă vă place să vă plimbați câinele în salopete sau alte haine, puneți în față cerințe ridicate asupra calității sale. Articole necostisitoare sunt de obicei cusute din materiale impregnate cu coloranți toxici. Acest lucru poate fi un puternic iritant pentru pug.

Acordați mai multă atenție animalelor de companie, fiți atenți și monitorizați sănătatea câinelui astfel încât să fie fericit și mulțumit de viață.

Abonați-vă la canalul nostru din Zen!

Multe animale de companie suferă de alergii de diferite origini, iar pugsul nu face excepție. Pentru a vă ajuta în mod corespunzător și în timp util animalele de companie cu patru picioare, trebuie să cunoașteți principalele manifestări ale bolii, să aderați la prevenire și să aderați la regimul corect de tratament.

Ce fel de alergii are un pug?

Alergiile la câini, cum ar fi mugurii, devin din ce în ce mai frecvente în ultimii ani. În majoritatea cazurilor, reacțiile alergice sunt cauzate de următoarele motive:

 • consumul de produse alimentare care pot provoca alergii;
 • impactul negativ al factorilor de mediu iritabili;
 • prezența intoleranței individuale la substanțe chimice.

Practic toate dulciurile și produsele de patiserie, albușul de ou și produsele din ciocolată, carnea din orice păsări de curte și produsele lactate, precum și soia, grâul și unele fructe de mare pot fi considerate principalele alergene alimentare. În ciuda faptului că dieta obișnuită a puilor nu implică prezența unor astfel de produse, câțiva proprietari de câini încearcă să își răsfețe animalele de companie, oferindu-i alimente de la masa lor.

O cauză care nu este mai puțin frecventă pentru apariția alergiilor alimentare într-un puf este folosirea alimentului de calitate scăzută, uscată și umedă deja gata de consum ca rație principală. Compoziția acestor produse este plină de substanțe de ameliorare a aromei și de aditivi aromatizanți diferiți, pe care unii producători lipsiți de scrupule adesea aderă la procesul de fabricație a hranei pentru animale. De regulă, astfel de probleme se întâlnesc atunci când se utilizează feed-uri bugetare de calitate redusă, care includ populare mărci Daring, Reigree, Sharri și Brandul nostru populare în țara noastră.

O situație de mediu nefavorabilă, precum și o cantitate mare de praf și poluarea orașelor mari, polenul unor plante cu flori, poate afecta negativ starea de sănătate a unui animal de companie. După cum arată practica, unii pugs suferă de o alergie puternică la insecte sau ectoparazite, inclusiv purici, muguri de sânge care sugerează și căpușe, care conțin alergeni în salivă. Cauza alergiilor poate deveni coliere oblodice obișnuite.

Acest lucru este interesant! Mulți proprietari de puf au menționat deja că în ultimii ani numărul de șampoane, loțiuni, geluri și alte produse de îngrijire a animalelor de companie care conțin alergeni chimici puternici a crescut semnificativ.

Înapoi la conținut

Simptome - cum se manifestă alergii

Primul simptom al alergiilor poate fi starea slabă a animalului de companie, precum și apatia și pierderea aproape totală a apetitului. Aceste manifestări principale sunt asociate cu simptomele mai specifice prezentate:

 • mâncărime severă;
 • apariția matreții;
 • roșeața ochilor;
 • umiditate sau purulență de pe ochi;
 • mucoasă sau secreție apoasă din nas;
 • erupții pe piele, reprezentate de cosuri și ulcere în abdomen, bot și arici;
 • apariția mirosurilor neplăcute din lână;
 • indigestie, inclusiv vărsături și diaree.

Desigur, simptomele pot fi diferite și exprimate cu diferite puteri. Dar, în orice caz, prezența chiar a unuia dintre semnele unui pug este un motiv pentru a efectua o examinare mai detaliată și pentru a primi sfaturi de la un medic veterinar profesionist.

Înapoi la conținut

Tratament și prim ajutor

Este categoric nerecomandat să neglijeze sfatul unui medic dacă animalul de companie are primele semne ale unei astfel de boli complexe ca o alergie. În practică, mulți proprietari de puf sunt obișnuiți să se mulțumească cu măsurile preventive standard, care constau în a da animalului antihistaminice tradiționale. Cel mai adesea, în acest caz, se preferă următoarele medicamente:

Este important să ne amintim că orice, chiar și cel mai modern antihistaminic, poate doar să scadă temporar simptomele alergiilor, dar nu rezolvă complet problema sănătății bolnavului unui animal. Puteți salva calitatea vieții unui puf numai atunci când solicitați asistență calificată la o clinică veterinară, unde se vor desfășura o serie de măsuri de diagnostic extrem de informative și apoi se va dezvolta un regim optim de tratament. În caz contrar, un nou atac de alergie poate începe aproape în orice moment, inclusiv în timpul sarcinii sau alăptării, precum și în timpul participării unui animal de companie la expoziția de expoziție.

De exemplu, pentru a exclude alergiile alimentare, se aplică un tip special de nutriție pentru diagnostic timp de două sau trei luni. În cursul unei astfel de alimente, se folosesc orice alimente absolut noi pentru câine. Dacă în timpul dietei dispar orice semne de alergie, atunci se face așa-numita "provocare", care constă în a reveni la dieta unui animal cu patru picioare toate produsele pe care le-a primit anterior. Cu o alergie reală la alimente, mâncărimile revin pentru câteva săptămâni, iar alergenul este determinat folosind metoda excluderii secvențiale.

În cazul alergiilor, tratamentul paralel al tuturor proceselor secundare, incluzând piodermia, otita, dermatită și cicatrici, este necesar. În conformitate cu semnele clinice și rezultatele testelor, pot folosi instrumentele prezentate:

 • medicamente sistemice, inclusiv antibiotice, antifungice și antivirale;
 • preparate topice, inclusiv soluții antiseptice, spray-uri, geluri și diverse unguente;
 • preparate care promovează restaurarea pielii și stratului, inclusiv acizi grași și complexe vitamin-minerale.

Acest lucru este interesant! După cum arată practica, este suficient doar să se izoleze pungile de la alergenii care provoacă apariția bolii, dar dificultățile sunt cel mai des asociate cu definirea corectă a factorului care cauzează reacții alergice.

Înapoi la conținut

Prevenirea alergiilor

Ca regulă, câinii au o predispoziție ereditară pronunțată pentru alergii, dar reacțiile alergice sunt strict specifice, astfel încât nu există o dependență directă de cantitatea de alergen care a intrat în corpul unui animal de companie. De exemplu, polenul de plante cu flori, colonii de mucegai, acarieni de praf și chiar părul uman pot provoca atopie alergică. Este aproape imposibil să se izoleze complet un animal de la astfel de alergeni.

În orice caz, măsurile preventive joacă un rol special, foarte important:

 • dacă se suspectează un alergen sub formă de saliva ectoparazitară, se efectuează un tratament atent al camerei și se achiziționează insecticide și repellente speciale;
 • Prevenirea alergiilor alimentare implică excluderea completă din dieta zilnică a oricăror produse care pot provoca chiar și o ușoară reacție alergică.

Astfel, pentru a preveni recidivele alergice, este necesar să se evite contactul animalului cu alergenii identificați, să se determine regimul alimentar și dieta, să se introducă acizi grași în furaje și să se inspecteze în mod sistematic animalul pentru orice ectoparazită. Vizitele regulate la un medic veterinar vor permite corectarea tuturor recomandărilor privind păstrarea unui pumn, precum și alegerea unei dietă optimă individuală pentru un prieten cu patru picioare.

Înapoi la conținut

Pug alergie video

Înapoi la conținut

Prin trimiterea unui comentariu, confirmați că sunteți de acord cu prelucrarea datelor personale în conformitate cu politica de confidențialitate

Pug - foarte drăguț rasă compactă de câini. Pentru persoanele care locuiesc într-un apartament, acest câine este o opțiune potrivită. Cu toate acestea, această rasă are o tendință la diferite patologii, pe care viitorii proprietari nu le gândesc, deși ar merita. Una dintre aceste probleme sunt diferite reacții alergice, care sunt o manifestare a sensibilității crescute a organismului unui animal de companie la orice.

Tipuri și cauze

 1. Alimente alergice (alergie alimentară).
 2. Pentru substanțele chimice specifice (alergii chimice).
 3. Pe factorii de mediu ai câinelui (alergie la mediu, este sezonier (pentru plante cu flori) și pe tot parcursul anului (pentru mucegai, mușcături de insecte și așa mai departe).

motive

Principala cauză a reacțiilor alergice la pugs este o predispoziție genetică. Sa întâmplat așa că aproape toți indivizii din această rasă au manifestări alergice.

Reacțiile alergice ale unui caracter alimentar la un câine pot apărea pe produsele alimentare "de la masa sa": dulciuri, alimente afumate, produse lactate, soia. Pugs sunt foarte pasionat de ciocolata, dar nu poate fi dat in nici un caz, pentru ca este cel mai puternic alergeni. În lista alimentelor interzise sunt citrice, cartofi, carne de vită, carne de porc.

Anterior, carnea de pasăre albă (piept de pui) aparținea tipului de carne din carne. Până în 2018, producția industrială de carne de pui a făcut ca aceasta din urmă să fie aproape principalul produs din carnea alergică.

De asemenea, nu vă alimentați animalul cu hrănire ieftină. Cu tehnologia de fabricare a unor astfel de furaje, se adaugă un număr mare de arome și îmbunătățiri ale aromelor, care sunt nu numai alergeni puternici, ci și oncogene.

IMPORTANT!

Când cumpărați alimente, trebuie să vizitați farmacii veterinare specializate, unde puteți selecta atât hrana pentru animalele sănătoase cât și hrana pentru animalele de companie.

Alergiile chimice pot fi cauzate de substanțe în compoziția medicamentelor, produse de îngrijire a câinilor. Prin urmare, ridicați șampoane, loțiuni, picături de căpușe și purice ar trebui să fie cu precauție extremă.

În timpul sezonului de înflorire a plantelor care cauzează alergii la un animal de companie, ar trebui să minimalizați contactul câinelui cu alergenul și să aveți întotdeauna antihistaminice pentru ameliorarea simptomelor.

Alergiile pe tot parcursul zilei se găsesc cel mai frecvent în praful de casă, murdărie, mușcături de insecte și mucegai.

Simptomele și cum se manifestă ea însăși?

Explicațiile clinice ale alergiilor pot fi diferite. Dacă apar următoarele simptome, proprietarul ar trebui să fie suspicios de alergii:

 1. Câinele are persistentă mâncărime severă.
 2. Apariția cântarelor de piele (matreata).
 3. Membrana mucoasă a ochiului devine înroșită.
 4. Erupții pustulare (cosuri) apar pe pielea armpiturilor, burtă și pieptul animalului.
 5. Descărcarea din ochi și nas.
 6. Preferatul devine lent, inactiv.
 7. Simptomele de răceală (tuse, strănut) apar, încep să miroasă neplăcut.
 8. Există tulburări digestive cu diverse manifestări (vărsături, diaree și altele asemenea).

Dacă puful a început să fie deranjat de manifestările descrise mai sus, trebuie să consultați un medic veterinar.

Mai jos sunt fotografii ale simptomelor de alergie la pug.

Videoclip util

Despre ce trebuie hrănit pentru a nu exista probleme.

În exterior și în interior

O altă caracteristică neplăcută a copiilor drăguți este tendința de manifestare a alergiilor pe urechi.

Cel mai adesea apare ca o erupție pe suprafața interioară a urechii, totuși, apariția otitei purulente externe și interne este posibilă.

Otita medie externă - penetrarea infecției de ulcere ale unei erupții cutanate alergice în canalul urechii.

Otita medie purulentă internă este o boală mult mai formidabilă, deoarece auriculul este afectat de infecție.

Pus se acumulează în chiuvetă. Aceasta duce la mâncărime severă. Câinele își spală urechea. În plus, această formă de otită este o periculoasă amenințătoare complicație - o pierdere completă ireductibilă a auzului.

Cum se trateaza?

Pentru tratamentul alergiilor alimentare ar trebui să urmeze o anumită dietă și să ia sorbenți. Prin manifestarea sindromului dispeptic (vărsături, diaree), este posibil să se alimenteze timp de 2 până la 3 săptămâni cu alimente din linia gastrointestinală (produse de companiile Royal Canin, Purina Pro Plan și altele).

Cu mâncărime puternice, sunt prescrise un număr mare de piepteni, ulcere și simptome de boli infecțioase (otită purulentă etc.) cu medicamente antibacteriene. Cu o înroșire puternică a ochilor pugului, pot fi prescrise picături pentru ochi.

Antihistaminicele pentru câini sunt utilizate ca terapie antialergică.

Principalele medicamente împotriva alergiilor:

 1. Cloropramină (suprastin).
 2. Tavegil.
 3. Difenhidramina.
 4. Zyrtec.
 5. Fenistil.

Cu mâncărime severă și procese inflamatorii locale, medicul poate prescrie utilizarea unguentelor cu glucocorticosteroizi.

Preparatele de prim ajutor pentru manifestarea alergiilor în urechi sunt:

Aceste medicamente ajută la ameliorarea durerii și a mâncării. Tratamentul otitei interne purulente este efectuat numai cu ajutorul intervenției chirurgicale.

ATENȚIE!

Toate dozele de medicamente ar trebui să fie selectate de un specialist, luând în considerare greutatea și vârsta animalului, precum și posibila dezvoltare a unei alergii mai puternice la medicament. În nici un caz nu se pot utiliza medicamente eliberate la om. Auto-medicamentul este periculos! Procesul de inițiere, continuare și terminare a tratamentului trebuie monitorizat de către un medic veterinar.

profilaxie

Pentru alergiile alimentare, principalele măsuri preventive sunt următoarele:

 1. Dacă reacția a apărut pe un nou tip de hrană, ar trebui să o eliminați din dieta câinelui;
 2. Nu dați animalelor de companie "gustări": ouă, dulciuri, carne de pui, carne afumată, ciocolată;
 3. Alimentați hrana uscată și umedă numai pentru câini;
 4. Studiați cu atenție compoziția hranei pentru câini;
 5. Cerealele naturale (carne, cereale) sunt perfecte pentru hrănirea cerealelor de orez, carnea de miel, carnea de iepure, carnea de curcan. Aceste produse sunt dietetice, deoarece aproape niciodată nu apar reacții patologice ale câinelui;
 6. Alegerea unei diete trebuie să fie extrem de atentă și întotdeauna să fie în alertă. Alergiile nu se manifestă întotdeauna de la prima hrană.

Măsuri preventive pentru alergii chimice:

 1. Studierea compoziției chimice a produselor de îngrijire, medicamente și profilactice;
 2. Dacă sunteți alergic la purici și gulere, trebuie să întrerupeți imediat utilizarea acesteia;
 3. Înainte de vaccinare și de utilizare a medicamentelor pentru efectuarea testului de alergie;
 4. Pentru a îngriji animalele, utilizați numai șampoane și loțiuni hipoalergenice pentru animale.
 5. Este strict interzisă utilizarea șampoanelor umane, deoarece acestea sunt alergeni puternici pentru pugs sensibili.

Prevenirea alergiei la mediul înconjurător:

 1. Odată la 6 luni, obligatoriu de-worming (luând medicamente pentru viermi). Medicamentul trebuie achiziționat la o farmacie veterinară. Înainte de a cumpăra, trebuie să cunoașteți greutatea corporală a câinelui, deoarece doza medicamentului este calculată pe baza acestui indicator;
 2. În timpul sezonului, căpușele trebuie purtate cu un guler de purici și bifați (dacă nu există alergie chimică la componentele gulerului) sau să utilizați picăturile prescrise de un medic veterinar;
 3. Prevenirea inflamației este similară prevenirii căpușelor;
 4. Este importantă curățarea frecventă umedă a camerei unde locuiește câinele. Este important să scăpați de praf și mucegai;
 5. O atenție deosebită ar trebui acordată urechilor animalelor de companie. Inspectarea și curățarea urechilor vor ajuta la găsirea căpușelor, precum și a proceselor purulent-inflamatoare, care vor ajuta la începerea în timp util a tratamentului pugului și recuperarea rapidă a acestuia;
 6. Atunci când o plantă cauzată de alergii înflorește, este necesar să se izoleze animalul cât mai mult posibil de alergen.

PUG este un câine prietenos, dulce. Mulți nu se pot opune botulului lor drăguț, caracteristic "mormăit" și un mers interesant. Dacă de dragul tuturor acestor lucruri o persoană este pregătită să mențină în mod adecvat un pug (alimentația alimentară, mijloacele hipoalergenice de îngrijire a unui câine și tratamentul pentru alergii îi va costa pe proprietar o sumă ordonată), atunci acest câine va deveni un prieten minunat și un membru real și valoros al familiei.

Pug alergie

Multe animale de companie suferă de alergii de diferite origini, iar pugsul nu face excepție. Pentru a vă ajuta în mod corespunzător și în timp util animalele de companie cu patru picioare, trebuie să cunoașteți principalele manifestări ale bolii, să aderați la prevenire și să aderați la regimul corect de tratament.

Cuprins:

 • Pug alergie
 • Ce fel de alergii are un pug?
 • Simptome - cum se manifestă alergii
 • Tratament și prim ajutor
 • Prevenirea alergiilor
 • Pug alergie video
 • Citiți și despre muguri:
 • Adăugați un comentariu Anulați răspunsul
 • Puțini de păsări în Moscova
 • Îngrijirea pliurilor feței
 • Cum să mers pe jos
 • Puțini de păsări în St. Petersburg
 • Pug gheare foarfece
 • Despre animale de companie - site informativ despre animale de companie
 • Ultimele știri
 • Alergie. Ce se hrănește?
 • Pug alergie
 • Cum să recunoști alergiile în pugs
 • alergii
 • Alimente alergice
 • Alergia alergiilor
 • Alte tipuri de alergii
 • tratament
 • Subiecte înrudite:
 • Porc la câini
 • Lupus eritematos sistemic la câini
 • Semne de viermi la câini
 • Ehrlichiosis (infecție rickettsială) la câini
 • Rasă a săptămânii
 • Corella papagal în casa ta
 • Expertii recomanda
 • Specii de lichen la câini
 • Pug alergie
 • Tipuri și cauze de alergii la pugs
 • Simptomele alergiei la pugs
 • Și astfel, simptomele alergiei la pugs pot fi:
 • Pug alergie: ce să fac?
 • Metode de tratament
 • Înregistrări similare
 • Comentarii:
 • Adăugați un comentariu Anulați răspunsul
 • Remedii populare
 • Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.
 • Cum de a trata alergiile în pugs?
 • Cauzele alergiilor Pug
 • simptome
 • Tratamentul alergiei la Pugs
 • Micul alergiu Pug
 • specie
 • În primul rând, trebuie să aveți o idee despre cele trei cauze cheie ale alergiei:
 • De asemenea, printre alte simptome pot fi identificate:
 • tratament
 • Pug alergie
 • Cât de alergic la pugs
 • Pug alergie: simptome
 • Care sunt alergiile la pugs?
 • Cum de a trata alergiile în pugs?
 • discuții
 • Alimente alergice - încă o dată pe un subiect inflamat.
 • 312 mesaje
 • Pug alergie decât furaje
 • Ce să hrănești mugurii
 • Determinați porțiunea
 • Afumatele alimente nu vor beneficia
 • Calculați norma
 • Despre vitamine pune un cuvânt
 • Folosim metoda de încercare
 • Nu ar trebui să salvați
 • Reguli generale pentru mâncare de pugs de orice vârstă
 • Vă recomandăm:
 • Lasă un comentariu Anulează

Ce fel de alergii are un pug?

Alergiile la câini, cum ar fi mugurii, devin din ce în ce mai frecvente în ultimii ani. În majoritatea cazurilor, reacțiile alergice sunt cauzate de următoarele motive:

 • consumul de produse alimentare care pot provoca alergii;
 • impactul negativ al factorilor de mediu iritabili;
 • prezența intoleranței individuale la substanțe chimice.

Practic toate dulciurile și produsele de patiserie, albușul de ou și produsele din ciocolată, carnea din orice păsări de curte și produsele lactate, precum și soia, grâul și unele fructe de mare pot fi considerate principalele alergene alimentare. În ciuda faptului că dieta obișnuită a puilor nu implică prezența unor astfel de produse, câțiva proprietari de câini încearcă să își răsfețe animalele de companie, oferindu-i alimente de la masa lor.

O cauză care nu este mai puțin frecventă pentru apariția alergiilor alimentare într-un puf este folosirea alimentului de calitate scăzută, uscată și umedă deja gata de consum ca rație principală. Compoziția acestor produse este plină de substanțe de ameliorare a aromei și de aditivi aromatizanți diferiți, pe care unii producători lipsiți de scrupule adesea aderă la procesul de fabricație a hranei pentru animale. De regulă, astfel de probleme se întâlnesc atunci când se utilizează feed-uri bugetare de calitate redusă, care includ populare mărci Daring, Reigree, Sharri și Brandul nostru populare în țara noastră.

O situație de mediu nefavorabilă, precum și o cantitate mare de praf și poluarea orașelor mari, polenul unor plante cu flori, poate afecta negativ starea de sănătate a unui animal de companie. După cum arată practica, unii pugs suferă de o alergie puternică la insecte sau ectoparazite, inclusiv purici, muguri de sânge care sugerează și căpușe, care conțin alergeni în salivă. Cauza alergiilor poate deveni coliere oblodice obișnuite.

Acest lucru este interesant! Mulți proprietari de puf au menționat deja că în ultimii ani numărul de șampoane, loțiuni, geluri și alte produse de îngrijire a animalelor de companie care conțin alergeni chimici puternici a crescut semnificativ.

Simptome - cum se manifestă alergii

Primul simptom al alergiilor poate fi starea slabă a animalului de companie, precum și apatia și pierderea aproape totală a apetitului. Aceste manifestări principale sunt asociate cu simptomele mai specifice prezentate:

 • mâncărime severă;
 • apariția matreții;
 • roșeața ochilor;
 • umiditate sau purulență de pe ochi;
 • mucoasă sau secreție apoasă din nas;
 • erupții pe piele, reprezentate de cosuri și ulcere în abdomen, bot și arici;
 • apariția mirosurilor neplăcute din lână;
 • indigestie, inclusiv vărsături și diaree.

Desigur, simptomele pot fi diferite și exprimate cu diferite puteri. Dar, în orice caz, prezența chiar a unuia dintre semnele unui pug este un motiv pentru a efectua o examinare mai detaliată și pentru a primi sfaturi de la un medic veterinar profesionist.

Tratament și prim ajutor

Este categoric nerecomandat să neglijeze sfatul unui medic dacă animalul de companie are primele semne ale unei astfel de boli complexe ca o alergie. În practică, mulți proprietari de puf sunt obișnuiți să se mulțumească cu măsurile preventive standard, care constau în a da animalului antihistaminice tradiționale. Cel mai adesea, în acest caz, se preferă următoarele medicamente:

Este important să ne amintim că orice, chiar și cel mai modern antihistaminic, poate doar să scadă temporar simptomele alergiilor, dar nu rezolvă complet problema sănătății bolnavului unui animal. Puteți salva calitatea vieții unui puf numai atunci când solicitați asistență calificată la o clinică veterinară, unde se vor desfășura o serie de măsuri de diagnostic extrem de informative și apoi se va dezvolta un regim optim de tratament. În caz contrar, un nou atac de alergie poate începe aproape în orice moment, inclusiv în timpul sarcinii sau alăptării, precum și în timpul participării unui animal de companie la expoziția de expoziție.

De exemplu, pentru a exclude alergiile alimentare, se aplică un tip special de nutriție pentru diagnostic timp de două sau trei luni. În cursul unei astfel de alimente, se folosesc orice alimente absolut noi pentru câine. Dacă în timpul dietei dispar orice semne de alergie, atunci se face așa-numita "provocare", care constă în a reveni la dieta unui animal cu patru picioare toate produsele pe care le-a primit anterior. Cu o alergie reală la alimente, mâncărimile revin pentru câteva săptămâni, iar alergenul este determinat folosind metoda excluderii secvențiale.

În cazul alergiilor, tratamentul paralel al tuturor proceselor secundare, incluzând piodermia, otita, dermatită și cicatrici, este necesar. În conformitate cu semnele clinice și rezultatele testelor, pot folosi instrumentele prezentate:

 • medicamente sistemice, inclusiv antibiotice, antifungice și antivirale;
 • preparate topice, inclusiv soluții antiseptice, spray-uri, geluri și diverse unguente;
 • preparate care promovează restaurarea pielii și stratului, inclusiv acizi grași și complexe vitamin-minerale.

Acest lucru este interesant! După cum arată practica, este suficient doar să se izoleze pungile de la alergenii care provoacă apariția bolii, dar dificultățile sunt cel mai des asociate cu definirea corectă a factorului care cauzează reacții alergice.

Prevenirea alergiilor

Ca regulă, câinii au o predispoziție ereditară pronunțată pentru alergii, dar reacțiile alergice sunt strict specifice, astfel încât nu există o dependență directă de cantitatea de alergen care a intrat în corpul unui animal de companie. De exemplu, polenul de plante cu flori, colonii de mucegai, acarieni de praf și chiar părul uman pot provoca atopie alergică. Este aproape imposibil să se izoleze complet un animal de la astfel de alergeni.

În orice caz, măsurile preventive joacă un rol special, foarte important:

 • dacă se suspectează un alergen sub formă de saliva ectoparazitară, se efectuează un tratament atent al camerei și se achiziționează insecticide și repellente speciale;
 • Prevenirea alergiilor alimentare implică excluderea completă din dieta zilnică a oricăror produse care pot provoca chiar și o ușoară reacție alergică.

Astfel, pentru a preveni recidivele alergice, este necesar să se evite contactul animalului cu alergenii identificați, să se determine regimul alimentar și dieta, să se introducă acizi grași în furaje și să se inspecteze în mod sistematic animalul pentru orice ectoparazită. Vizitele regulate la un medic veterinar vor permite corectarea tuturor recomandărilor privind păstrarea unui pumn, precum și alegerea unei dietă optimă individuală pentru un prieten cu patru picioare.

Pug alergie video

Citiți și despre muguri:

Adăugați un comentariu Anulați răspunsul

Prin trimiterea unui comentariu, confirmați că sunteți de acord cu prelucrarea datelor personale în conformitate cu politica de confidențialitate

http://lechenie-medic.ru/u-mopsa-allergiya-na-vse-chem-kormit.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni