Cum să tratăți șuierăturile acasă?

Sifatul este un simptom comun al unui număr de tulburări respiratorii care determină o îngustare a gâtului. Există mai multe metode prin care puteți scăpa de respirația șuierătoare la domiciliu fără utilizarea unor inhalatoare speciale. Aprecierea acestor metode și eficacitatea lor depinde de cauza problemei.

Un șuierătură începe să deranjeze o persoană atunci când căile respiratorii se strâng, blochează sau devin inflamate, astfel încât în ​​timpul respirației se observă scârțâituri sau fluiere. Cele mai frecvente cauze ale simptomului în cauză includ o stare de rău, astm, alergii sau afecțiuni medicale mai grave, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

Cum să tratăți șuierăturile acasă?

Inhalarea este un tratament eficient pentru respirația șuierătoare

Următoarele tratamente pentru respirație șuierătoare au ca scop extinderea căilor respiratorii, curățarea acestora și eliminarea iritației. În plus, strategiile terapeutice propuse ajută la tratarea condițiilor care provoacă respirația șuierătoare.

Dacă o persoană suferă de astm sau de o altă afecțiune care cauzează șuierătoare, el trebuie să vadă un medic și să utilizeze ulterior medicamente prescrise, cum ar fi inhalatoarele de astm.

Printre metodele eficiente pentru tratarea respirației șuierătoare la domiciliu sunt următoarele.

Inhalarea prin aburi

Inhalarea aerului cald, bogat în umiditate poate fi benefică atunci când încercați să curățați sinusurile și să deschideți căile respiratorii.

Pentru a obține acest efect, trebuie să faceți următoarele:

 • turnați apă caldă într-un castron mare și respirați abur;
 • puneți un prosop deasupra capului pentru a ține umiditate;
 • adăugați câteva picături de ulei de eucalipt sau mentol în apă pentru a spori proprietățile de vindecare ale aburului.

Ulei esențial de mentă poate avea efecte analgezice și antiinflamatorii. În 2013, oamenii de știință iranieni au efectuat un studiu și au constatat că acest ulei ajută la relaxarea mușchilor sistemului respirator și acest lucru ajută la lupta împotriva șuierăturilor și a altor probleme.

Ulei esențial de mentă poate fi achiziționat atât în ​​farmacii cât și în magazinele specializate online.

Dacă, din anumite motive, băile de aburi nu sunt potrivite pentru o persoană, atunci el poate folosi o saună sau un duș fierbinte pentru a ușura congestia căilor respiratorii.

Cu o atingere delicată pe spate sau piept și respirație profundă, aburul va arăta proprietățile sale de vindecare mai eficient.

Băuturi calde

Băuturile calde și calde ajută la extinderea căilor respiratorii și la reducerea stagnării inflamatorii.

Mierea este un agent natural antiinflamator și antimicrobian. Adăugarea unei lingurițe de miere la o băutură caldă poate ameliora simptomele bolilor respiratorii.

În 2017, oamenii de știință americani au efectuat un studiu, rezultatele căruia au arătat că, împreună cu alte metode de tratament, aportul zilnic de două linguri de miere ajută la reducerea inflamației gâtului.

Unii oameni consideră că este util să utilizați ceai de mentă sau mentă. În orice caz, pentru a găsi cel mai bun instrument, trebuie să experimentați mai multe băuturi diferite.

Exerciții de respirație

Exercițiile de respirație ajută la combaterea BPOC, a bronșitei, a alergiilor și a altor cauze frecvente de respirație șuierătoare.

Un studiu realizat în 2009 de către oamenii de știință indieni a arătat că unele tehnici de respirație împrumutate de la yoga pot elimina problemele respiratorii asociate cu astmul. Aceste probleme includ wheezing.

Exercițiile de respirație implică de obicei inhalare și expirație profundă. Medicii ajută la determinarea tehnicilor de respirație care sunt mai potrivite unui anumit pacient.

O persoană poate descoperi că problemele de respirație apar adesea cu atacuri de panică. În astfel de situații, respirația profundă poate ajuta de asemenea. O persoană poate încerca să respire mai încet, concentrându-se pe respirația completă, care ar trebui să ajungă la abdomen. În plus, pot fi numărate mișcările respiratorii.

Umidificatoare de aer

Umidificatoarele ajuta la slăbirea șuierăturilor

Respirația șuierătoasă este adesea agravată în timpul lunilor de iarnă când vremea este uscată. Umidificatoarele realizate la domiciliu, în astfel de condiții, ajută la reducerea congestiei și la reducerea clarității wheezingului.

Mentă sau alte uleiuri pot fi adăugate în apa umidificatorului, dar mai întâi trebuie să vă asigurați că acest lucru permite instrucțiuni pentru utilizarea dispozitivului.

Filtre de aer

Multe afecțiuni medicale care provoacă respirația șuierătoare sunt agravate de aerul poluat. Înrăutățirea simptomului în cauză poate fi și răspunsul organismului la alergeni. Filtrele de aer pentru casă vor ajuta la reducerea conținutului de alergeni în aer, care pot provoca șuierături și alte probleme.

Identificarea alergenelor

Bolile cronice, cum ar fi astmul și alergiile, pot fi agravate de factorii provocatori, care includ stresul și alergenii. Astfel de situații pot fi evitate dacă limitați cât mai mult impactul provocării factorilor asupra corpului.

De exemplu, persoanele cu boli respiratorii cronice, care suferă și de alergii, pot lua medicamente antialergice sau pot evita factorii provocatori.

Medicamente pentru alergii

Piața farmacologică modernă oferă o gamă largă de medicamente pentru tratamentul alergiilor. Acestea includ decongestionante, tablete de corticosteroizi și antihistaminice.

Spray-urile de nas ar putea fi utile în încercarea de a scuti congestia, îngustarea și inflamarea căilor respiratorii.

Mai multe alergii severe pot necesita medicamente prescrise.

Imunoterapia pentru alergii

Imunoterapia implică suprimarea capacității sistemului imunitar de a răspunde la alergeni.

Cel mai adesea, imunoterapia utilizează injecții speciale. Oamenii pot avea nevoie de mai multe cursuri de tratament, dar în timp acest lucru ajută la reducerea frecvenței episoadelor de wheezing.

Imunoterapia este adesea utilă persoanelor care sunt alergice și au alte afecțiuni medicale, cum ar fi BPOC.

bronhodilatatoare

Bronhodilatatoarele sau bronhodilatatoarele sunt medicamente care relaxează plămânii și împiedică îngustarea căilor respiratorii. Ele ajută la lupta împotriva wheezing asociate cu BPOC și astm.

Bronhodilatatoarele sunt disponibile în două forme.

 • Bronchodilatatoare cu acțiune rapidă (acționează rapid). Astfel de fonduri sunt numite și inhalatoare auxiliare. Acestea ajută la stoparea astmului bronșic și a BPOC.
 • Bronchodilatori de acțiune lungă (prelungită). Acestea asigură relaxarea pe termen lung a tractului respirator, reducând frecvența și severitatea episoadelor de wheezing.

Bronhodilatatoarele sunt prescrise de un medic și, dacă este necesar, pot fi folosite acasă.

Alte medicamente

Numeroase medicamente pot fi utile în tratamentul wheezingului asociat cu anumite afecțiuni medicale. De exemplu, dacă o persoană simte acest simptom în timpul unei reacții alergice, medicul poate prescrie epinefrină sau corticosteroizi.

Persoanele cu afecțiuni cardiace pot lua medicamente de tensiune arterială ridicată sau diluanți sanguini pentru a preveni deteriorarea ulterioară a inimii.

Este foarte important să discutați cu medicul dumneavoastră despre beneficiile potențiale ale medicamentelor. Un specialist poate explica de asemenea modul în care un anumit medicament va interacționa cu alte medicamente.

Când trebuie să văd un doctor?

Este adesea dificil de determinat cauza respirației șuierătoare, bazată exclusiv pe simptome. Prin urmare, dacă problema în cauză interferează cu activitatea de zi cu zi a unei persoane, atunci trebuie să meargă la un medic pentru diagnosticare.

Medicamentul de urgență trebuie apelat dacă aveți următoarele:

 • dificultăți de respirație;
 • respirația bruscă;
 • alte simptome, cum ar fi durerile toracice;
 • semnele de șoc anafilactic.

Când o persoană observă șuierăi, dar în același timp are capacitatea de a respira liber, poate aștepta câteva zile înainte de a vizita un medic. Dacă simptomele se înrăutățesc, atunci trebuie să mergeți la spital cât mai curând posibil.

Cauze de respirație șuierătoare la copii și copii

Nou-născuții respiră numai prin nas, așa că atunci când este înfundat sau atunci când corpul nu este poziționat corect, copiii mici pot face sunete fluierate sau scârțâitoare.

Dacă ei respiră într-un ritm familiar și nu au alte simptome, atunci nu există niciun motiv să vă faceți griji.

În cazul în care copilul începe să respire mai repede sau respirația șuierătoare este asociată cu boala, atunci trebuie luată la un medic.

Cauzele respirației șuierătoare la adulți

La adulți, stresul poate provoca wheezing.

Atunci când căile respiratorii se contractă datorită iritării, congestionării sau bolii, aerul care trece prin ele poate face sunete de scârțâit.

Unii oameni pot prezenta alte simptome, cum ar fi disconfort în timpul respirației sau un sentiment de sufocare.

Cauzele respirației șuierătoare pot include următoarele:

 • Astmul. Asistență respiratorie cronică, care duce la îngustarea și inflamarea căilor respiratorii.
 • Alergii. Alergiile sezoniere și alergiile alimentare pot provoca iritații, congestie în căile respiratorii și dificultăți de respirație.
 • Blocare mecanică. Atunci când esofagul unei persoane este blocat de alimente sau de alte obiecte, de obicei necesită asistență medicală imediată.
 • Boala pulmonară obstructivă cronică. BPOC este un grup de boli inflamatorii care include bronșită și emfizem.
 • Atacurile de panică. Atacurile de panică pot duce la o îngustare a gâtului și, astfel, pot provoca dificultăți de respirație.
 • Bronșită. Bronșita este o inflamație a bronhiilor care rezultă adesea din infecții virale sau bacteriene.
 • Rece și gripa. Infecțiile care produc răceală și gripa pot duce la inflamarea sistemului respirator.
 • Pneumonie. Pneumonia este o infecție a plămânilor.
 • Heart Disease. Boala cardiacă poate provoca dificultăți de respirație, tuse și lichid în plămâni.

perspective

Perspectivele pe termen lung pentru tratamentul respirației șuierătoare depind în întregime de cauza problemei. Chiar și atunci când acest simptom este cauzat de afecțiuni cronice, oamenii reușesc adesea să-i administreze efectiv cu ajutorul medicamentelor și remediilor de la domiciliu.

Asistența medicală obișnuită în astfel de situații este importantă. Persoanele a căror stare nu se ameliorează ar trebui să primească sfaturi de la un medic. Puteți încerca să monitorizați simptomele pentru a identifica factorii provocatori.

Dacă șuierăturile cauzează probleme, este important să rămână calm, deoarece panica deseori agravează simptomele. Este necesar să se concentreze asupra respirației lente și uniforme și, dacă este necesar, să solicite asistență medicală.

http://medmaniac.ru/svistyashee-dyhanie/

respirație șuierătoare

Alăptarea este un semn al permeabilității bronșice. În acest caz, este imperativ și urgent să solicitați ajutor medical, și nu să vă auto-medicați.

etiologie

Procesele patologice din clinica unde este prezent acest simptom ar trebui să includă:

 • pneumonie;
 • astm bronșic;
 • edem pulmonar de orice etiologie;
 • bronșită cronică;
 • gripă severă;
 • întreruperea funcționării glandei tiroide;
 • neoplasme de natură benignă sau malignă în plămâni;
 • reacții alergice.

În ceea ce privește factorii externi de influență externi, este necesar să se identifice următoarele:

 • lucrați în camere cu praf, murdare;
 • contactul cu substanțe chimice, toxice;
 • fumatul este activ și pasiv;
 • consumul excesiv de droguri;
 • stres sever, tulpina nervoasă;
 • iritarea membranei bronhiale în timpul anumitor proceduri medicale;
 • corpul străin în tractul respirator superior;
 • exercitarea fizică excesivă sau creșterea activității motorii (după ce a alergat, în timpul joggingului fără antrenament prealabil).

Imaginea clinică va depinde de cauza care stă la baza acesteia. Dacă se observă șuierătoare la sugari, este necesară consultarea urgentă a unui medic, chiar dacă nu există simptome suplimentare.

simptomatologia

În majoritatea cazurilor, respirația șuierătoare în timp ce se expiră este însoțită de tuse și de un sentiment de corp străin înăuntru. În general, imaginea clinică va diferi în funcție de factorul principal.

În cazul tulburărilor în glanda tiroidă, acest simptom poate fi completat de următoarele manifestări:

 • dificultăți de respirație;
 • dureri în gât când înghițiți chiar și lichide;
 • senzatia de corp strain in interior;
 • posibile tulburări în tractul gastrointestinal;
 • exacerbarea bolilor cronice.

Dacă cauza wheezingului la un copil sau la un adult a devenit bronșită cronică și boli cu o etiologie tipică, atunci poate să apară următoarea imagine clinică:

Trebuie remarcat că în timpul acestui proces patologic, tusea la un copil sau la un adult poate crește în poziția predispusă, astfel încât atacurile devin mai intense pe timp de noapte.

Alăptarea este unul dintre simptomele pneumoniei, care se caracterizează prin următoarele simptome:

 • temperatura ridicată a corpului, în unele cazuri până la 41 de grade Celsius, care este extrem de periculoasă pentru viață;
 • frisoane;
 • transpirație crescută;
 • durere în piept, cu localizare pe partea dreaptă sau stângă, care este agravată de o inhalare sau o expirație puternică;
 • tuse uscată dă posibilitatea să se ude, cu spută vâscoasă.

Inflamația plămânilor este o boală extrem de periculoasă pentru nou-născuți, așa că dacă aveți aceste simptome, trebuie să căutați imediat asistență medicală.

Cauza respirației șuierătoare poate fi edemul pulmonar, care se caracterizează prin următoarele manifestări:

 • dificultăți de respirație severe;
 • slăbiciune în creștere;
 • puls rapid;
 • transpirație excesivă;
 • hipertensiune arterială;
 • tusea devine mai rea;
 • respirația șuierătoare este înlocuită treptat de o bătăială, șuierătoare;
 • tuse cu spută roz;
 • atacuri de astm, împotriva cărora se poate observa anxietatea, atacuri de panică;
 • umflarea venelor în gât;
 • membrele devin albastru, există un sentiment de frig, din cauza circulației sanguine afectate;
 • pierderea conștiinței

Când astfel de semne ar trebui să sune brigada de ambulanță, deoarece această condiție este extrem de periculoasă pentru viață. Dacă tratamentul nu este inițiat la timp, este probabil ca un rezultat fatal.

Dacă cauza respirației șuierătoare este o reacție alergică, pot apărea următoarele simptome:

O astfel de imagine clinică poate fi prezentă în caz de boală respiratorie acută, prin urmare, este inacceptabil să se autolezeze, ar trebui să căutați ajutor medical.

diagnosticare

Pentru a stabili procesul patologic de conducere, pot fi prescrise următoarele metode de examinare:

 • radiografia toracelui;
 • Diagnosticarea ELISA;
 • Analiza PCR a sputei;
 • spirometrie;
 • analiza generală a sângelui și a urinei;
 • Scanarea CT;
 • MR.

Pe baza rezultatelor examinării, medicul poate determina cauza principală și poate determina cum să trateze cel mai eficient boala.

tratament

Tratamentul este de a elimina factorul principal. În cele mai multe cazuri, se folosesc terapii conservatoare, care pot include următoarele medicamente:

 • antibiotice;
 • anti-inflamator;
 • mucolitice;
 • subțierea medicamentelor pentru flegm;
 • antihistaminice;
 • bronhodilatatoare;
 • probiotice.

Dacă acest simptom este observat la sugari sau copii mici, este posibilă furnizarea de oxigen artificial.

Auto-tratamentul este exclus. În ceea ce privește tratamentul remediilor populare, ele pot fi utilizate numai în consultare cu medicul și ca o completare la cursul principal de terapie.

Nu există metode preventive orientate, deoarece aceasta nu este o boală separată, ci un simptom nespecific al unei anumite boli.

http://simptomer.ru/simptom/svistjawee-dyhanie

De ce apare wheezing la adulți și cum să-l tratați

Respirația puternică, observată la adulți numai la expirație, este un semn al dezvoltării unei anumite patologii. O astfel de imagine clinică este caracteristică unei reacții alergice acute, unui corp străin care intră în plămân sau unei arsuri chimice a bronhiilor.

Principalele motive pentru apariția acestui simptom sunt următoarele:

 • umflare;
 • bronhospasm;
 • obstrucție parțială;
 • creștere tumorală;
 • presiunea crescută cauzată de pneumotorax sau ruptura.

Indiferent de factor, fluierul apare datorită îngustării lumenului în plămâni. Dacă există semne caracteristice ale unei răceli, nu va dura mult timp pentru a găsi cauza și cum să o remediați. Vom spune despre alte boli de mai jos.

Reacție anafilactică

Se dezvoltă pe fondul alergiilor și numai dacă iritantul intră direct în sânge.

La începutul pacientului apar:

 • slăbiciune;
 • mâncărim peste tot sau numai la punctul de contact cu alergenul;
 • rinită;
 • probleme de înghițire;
 • aritmie;
 • presiune redusă.

Doar mai târziu apar șuierături și șuierături. Aceasta se datorează edemului pulmonar, datorită căruia lumenul din bronhii se îngustează. Această condiție este considerată urgentă.

Organism străin

Dacă un obiect străin intră în plămâni, atunci în mod obișnuit se înfundă lumenul care provoacă fluierul caracteristic. Este însoțită de:

 • zgomote (uneori buzzing);
 • tuse uscată;
 • tahicardie;
 • răgușeală;
 • fața albastră sau buzele numai.

În timp, un corp străin provoacă:

Sindromul lui Mendelssohn

În alt mod, se mai numește și pneumonita de aspirație. Această afecțiune survine după vărsături sau alte fluide din plămâni. simptome:

 • respirația frecventă;
 • cianoză;
 • febră;
 • tuse umedă;
 • tahicardie.

Astm bronșic

Cu această patologie, o exacerbare începe întotdeauna cu apariția unui fluier la expirație. Apoi, există o tuse uscată, transformându-se rapid într-o formă productivă. În același timp, mucus mai degrabă vâscos este secretat. Semne de astm bronșic:

 • înroșirea sau albirea feței;
 • transpirație;
 • inima palpitații;
 • dificultate în respirație (pacientul trebuie să folosească mușchii auxiliari);
 • expirare lungă;
 • mare anxietate.

Atacul este oprit de medicamente pentru bronhodilatatoare.

Adenomul bronșic

Acest neoplasm benign provoacă adesea un fluier puternic la expirație. Semne distinctive de adenom:

 • multilateralism;
 • hemoptizie recurentă.

Ultimul simptom apare de obicei înaintea fluierului.

Această boală foarte neplăcută este caracterizată de o producție acută și excesivă de spută. Se acumulează constant în plămâni, motiv pentru care pacienții au:

 • wheezing severe;
 • tuse cronică cu descărcare abundentă de mucus mirositor, similar cu puroiul.

Uneori patologia este însoțită de hipertermie și hemoptizie. Pacienții își pierd rapid greutatea și suferă de slăbiciune și oboseală.

Bronșită cronică

Această boală este considerată cea mai frecventă printre alte afecțiuni ale plămânilor. Simptomele sunt după cum urmează:

 • respirație șuierătoare;
 • dificultăți de respirație;
 • tuse;
 • oboseală;
 • există periodic o creștere a temperaturii.

În unele cazuri, formarea unui piept de baril indică CB.

Pneumonita chimică

Contactul cu substanțele chimice agresive din plămâni provoacă arsuri la nivelul membranelor mucoase. În consecință, apar:

 • umflare;
 • tuse umedă;
 • hipertermie;
 • respirație șuierătoare;
 • laringită;
 • rinită;
 • respirație, însoțită de un fluier.

Carcinomul bronhogenic

Cancerul pulmonar conduce la o îngustare a lumenului în bronhii. Pe măsură ce se dezvoltă tumora, blochează calea către aer și, din acest motiv, se formează un sunet caracteristic. Alte simptome ale bolii:

 • sputum sânge;
 • dificultăți de respirație;
 • tuse umedă persistentă;
 • pierderea rapidă în greutate;
 • durere în stern;
 • oboseală;
 • umflarea mâinilor.

pneumotorax

În plus față de wheezing, această boală este însoțită de:

 • dificultăți de respirație;
 • durere toracică bruscă;
 • cianoză;
 • tuse uscată, agonizantă.

Un semn specific al pneumotoraxului este o asimetrie vizibilă în mișcarea plămânilor.

coccidioidomicoză

O infecție fungică care a invadat plămânii provoacă:

 • dificultăți de respirație;
 • respirație șuierătoare;
 • febră;
 • tuse;
 • dureri de cap;
 • slăbiciune;
 • anorexie;
 • erupții cutanate;
 • durere în stern.

Edem pulmonar

Starea mortală periculoasă. Semnele sale sunt:

 • dificultăți de respirație;
 • tuse;
 • incapacitatea de a respira adanc;
 • tahicardie.

În ultima etapă apare orthopnea (dificultăți de respirație severe în poziția predispusă). Asistență de urgență necesară.

tuberculoză

Wheezingul însoțește exclusiv stadiile ulterioare ale bolii, în care se dezvoltă fibroza și alte modificări ireversibile ale țesuturilor.

Virusul sincițial respirator

Această boală este foarte contagioasă. Virusul afectează numai sistemul respirator. Simptome principale:

 • tuse;
 • rinită;
 • respirație șuierătoare;
 • ușoară hipertermie.

La copii, adesea duce la pneumonie și bronșiolită.

Gustul endemic

Această patologie tiroidiană provoacă probleme de înghițire și respirație șuierătoare. Aceste fenomene apar datorită presiunii glandei lărgite asupra esofagului și laringelui.

Granulomatoza lui Wegener

Patologia numită este clasificată ca inflamatoare. Când apare pe pereții vaselor de sânge granuloame.

 • tuse (intermitentă cu sânge);
 • durere toracică;
 • dificultăți de respirație;
 • insuficiență renală (rapid progresivă);
 • hemoragie tip erupție cutanată.

tratament

În orice caz, pentru a scăpa de respirația șuierătoare, trebuie să vindecați boala de bază. Nu va fi posibil să faceți un diagnostic pe cont propriu, așa că mergeți la pulmonolog și nu ezitați: majoritatea afecțiunilor descrise mai sus sunt extrem de periculoase.

În funcție de natura patologiei, medicul prescrie:

 • antibiotice;
 • antihistaminice;
 • mucolitice;
 • medicamente antiinflamatoare;
 • bronhodilatatoare.

În cazuri urgente, apelați o ambulanță - spitalizarea promptă este singura șansă de a salva vieți.

http://legkievnorme.ru/raznoe/pochemu-poyavlyaetsya-svistyashhee-dyhanie-u-vzroslyh-i-kak-ego-lechit.html

Wheezing: cauze posibile

Respirația sănătoasă la orice vârstă se realizează în mod absolut fără nici un efort din partea persoanei. Respirăm fără a urmări conștient acest proces. Cu toate acestea, uneori, respirația devine dificilă și se produce un zgomot patologic. Cea mai înfricoșătoare și serioasă dintre ele este prezența fluierului de diferite puteri și înălțimi când respirați - pe o inspirație sau pe o expirare.

De unde vine fluierul, despre ce vorbește și despre ce medic trebuie consultat, întreabă Passion.ru.

Cum se face respirația?

Există multe departamente în sistemul nostru respirator și, pentru a înțelege cauzele fluierului în timpul respirației, este necesar să ne gândim puțin la anatomie și fiziologie.

Aerul intră inițial în nas, unde se încălzește și curăță. Dacă nasul nu respiră bine, respirația este conectată. Apoi, aerul trece prin faringe către laringel, unde trece corzile vocale ajunse, intră în trahee, care este similar cu un furtun dintr-un aspirator - cu inele moi și flexibile, și prin acesta spre bronhii, unde se înfigăie toate mici, asemănătoare ramurilor de copaci, bronhii și intră în plămâni, există un schimb de gaze.

Când expirați, aerul revine în ordine inversă.

De unde vine fluierul?

Din cursul fizicii școlare, ne amintim că cu cât rezistența la curgerea aerului este mai puternică, cu atât este nevoie de mai mult efort pentru al împinge prin găuri înguste. În același timp, din cauza eforturilor și a eforturilor, vor apărea sunete patologice.

Fluierul apare în timpul respirației forțate (care se produce cu efort) și de obicei se produce la expirație. Ca urmare, se aude un sunet caracteristic ridicat, audiat la distanță.

Este rezultatul unei conduceri libere depreciate de-a lungul întregului sistem respirator, dar de obicei în concha nazal posterior, laringe, trahee sau bronhii. Pot fi identificate patru cauze principale ale îngustării căilor respiratorii:

 • stoarcerea acestora în afara cu o tumoare, ganglionii limfatici extinse în trahee, ca urmare a unei leziuni toracice,
 • umflarea pereților bronhiilor sau a laringelui,
 • spasmul muscular în laringe sau bronhii,
 • acumularea de mucus vâscos și vâscos sau blocarea lumenului oricărei secțiuni a tractului respirator cu un corp străin, mucus, plută purulentă, tumoare, polip etc.

În consecință, arhitectura tractului respirator se schimbă dramatic și este nevoie de mai mult efort pentru a trece prin aer, iar obstacolele sunt create de sunete din cauza turbulențelor aerului.

Astm bronșic

Cea mai frecventă wheezing apare în timpul crizelor de astm bronșic. Aceasta este o boală cronică de natură alergică, în care o inflamație constantă se dezvoltă în sistemul pulmonar sub influența alergenilor, care apoi dispare și apoi devine agravată.

Din acest motiv, pereții bronhiilor sunt în mod constant edematici, deoarece umflarea are loc întotdeauna cu inflamație. În plus, atunci când este expus la alergeni - dacă pacientul le-a inhalat, le-a mâncat cu alimente sau a fost absorbit de pe piele, există un spasm al mușchilor bronhiilor, care agravează brusc permeabilitatea la aer.

Ca urmare, pentru a satura sângele cu oxigen, astmaticul respiră cu efort, la expirație are fluiere datorită trecerii ascuțite a fluxului de aer prin bronhii îngustați. Fluierele suplimentare pot apărea din cauza unor bucăți de spută, care sunt eliberate din cauza inflamației - este groasă și lipicioasă - se dovedește un fel de fluier, ca un polițist. Apariția fluierului indică un atac sever de astm, este scurt de respirație, poate fi cianoză (cianoza feței și vârfurilor degetelor), precum și o încălcare a schimbului de substanțe. Pacientul are nevoie de ajutor - astmatici cu experiență în acest caz poartă inhalatoare cu medicamente care ameliorează umflarea și bronhospasmul.

angioedem

Wheezing: cauze posibile

Wheezing: cauze posibile

O altă cauză frecventă a respirației șuierătoare este problema în zona laringelui. Cordurile vocale au o structură specială, iar fibra din apropierea laringelui este foarte slabă. Toate aceste caracteristici duc la edem laringian cu alergii - acesta este așa-numitul edem Quincke: fibră repede ca un burete înmuiat cu limf și plasmă de sânge, eliberat din vase, care comprimă laringele din exterior, perturbând trecerea aerului.

Astfel de reacții sunt posibile la mușcăturile insectelor - viespi și albine, la introducerea medicamentelor intravenos, intramuscular, precum și la inhalarea alergenilor prin nas. Cel mai mare pericol al unor astfel de reacții este dezvoltarea lor foarte rapidă - ele se formează în 10-20 de minute și este important să chemați imediat o ambulanță, ajutând victima înainte de sosirea ei.

Pentru a face acest lucru, trebuie să-l puneți pe partea sau spatele dvs., desfaceți toate hainele în gât și piept și să le asigurați cât mai mult posibil. Dacă există o posibilitate, loviți-l cu un antihistaminic sau cel puțin dați-i un sirop sau o pastilă antialergică.

Alte cauze de respirație șuierătoare

Organism străin în căile respiratorii

Wheezing: cauze posibile

Dacă fluierele apar peste noapte - acesta poate fi un semn al unui corp străin în bronhii, care a ajuns acolo din afară, prin gură sau esofag sau este un corp străin format în interiorul bronhiilor sau al traheei. Din exterior, corpurile străine pot ajunge la copiii mici care înghiți accidental o mică parte dintr-o jucărie, la adulții cu tulburări psihice acute, precum și la cei care sunt intoxicați și, cum se spune, "pentru distracție".

Mult mai des, acestea sunt tumori ale sistemului respirator cu dezintegrare sau polipi, bucăți de mucus, cu trecerea unui fragment al unui corp străin într-o altă zonă cu blocaj al lumenului.

Apoi, whistlerele se formează prin inhalare și expirație, sunete de bâlbâi și "plămâni proaste" în zona de sub obiectul străin, auzite de gol, atașate la piept, ureche. In aceasta conditie este necesara spitalizarea imediata a sectiei de chirurgie pentru bronhoscopie si indepartarea corpului.

Alte boli

De obicei, șuierăturile se observă la persoanele în vârstă cu boli de inimă și vasculare, probleme cu plămânii și fumători cronici datorită formării bronșitei sclerotice cronice. Ca urmare a multi ani de expunere la bronhii de gudron si fum, acestea atrofia, transformand in tevi rigide.

Oricare ar fi cauzele fluierului când respirați, acestea necesită atenție și examinare de către un medic. Medicamentul de urgență este necesar dacă pacientul este albastru în față, atacuri de sufocare, anxietate, confuzie, agitație sau letargie severă, manifestări de erupție cutanată, edem și alte simptome în creștere rapidă. În astfel de cazuri, chemați imediat brigada de ambulanță.

http://www.passion.ru/health/skoraya-pomoshch/svistyashchee-dyhanie-vozmozhnye-prichiny-58061.htm

De ce fluierul plămânilor se aude când respiră

Un simptom alarmant - fluierat în plămâni - dovadă a diferitelor probleme legate de funcționarea sistemului respirator.

Sunetele străine în timpul trecerii aerului prin plămâni indică prezența obstacolelor în calea lui, pe care o persoană sănătoasă nu ar trebui să o aibă.

Evaluează nivelul de risc și face un regim de tratament poate doar un pulmonolog după o examinare specială a pacientului.

Ce fluieră în plămâni?

Din punct de vedere fizic, fluierul în plămâni este ușor de explicat. Sunetul este cauzat de fluxul de aer când trece prin căile aeriene înguste.

Stridor, ca fluierul este numit în timpul respirației în medicină, este un fel de wheezing atunci când respiră.

Poate să apară la orice vârstă. Adesea, copiii sub 3 ani suferă de această problemă. Sunetul este auzit când inhalați sau expirați.

În sine, respirația șuierătoare nu este o boală. Puteți salva pacientul de la sunete străine determinând cauza îngustării căilor respiratorii și eliminând apoi un obstacol în calea aerului.

După cum reiese din

Fluierul în plămâni - dovada unei îngustări a lumenului tractului respirator, care apare din unul dintre următoarele motive:

 1. Spasmul bronhiilor. Tensiunea pereților bronhiilor determină treptat îngustarea lor.
 2. Congestia în bronhii de spută sau puroi. Respirația dificilă cu fluierul determină acumularea sputei în timpul unei infecții virale respiratorii acute sau a bronșitei.
 3. Reacție alergică. Sub influența alergenilor, mucoasa bronhică umflă și blochează calea către aer.
 4. Edemul lui Quincke. Un tip de reacție alergică severă la care apare edem laringian. Edemul poate apărea după introducerea medicamentelor, inteparea albinelor, inhalarea alergenilor.
 5. Corp străin. Atunci când un corp străin intră în sistemul respirator, apare un spasm și edem al bronhiilor.
 6. Pneumonie. Sunetele în timpul pneumoniei sunt constante, indiferent de poziția pacientului.
 7. Bronsita obstructivă. Principalul simptom al acestei boli este îngustarea bronhiilor datorită procesului inflamator.
 8. Astm bronșic. Alunecarea este unul dintre semnele caracteristice ale bolii.
 9. Leziuni la plămâni. Deteriorarea țesutului pulmonar cauzează dificultăți de respirație, hemoptizie, durere toracică. Situația necesită asistență medicală imediată.
 10. Neoplasme în bronhii sau plămâni. Tumorile se pot forma în interiorul sau pe suprafața tractului respirator, dar în orice caz determină comprimarea căilor respiratorii.
 11. Bronșiectazie. Cu această boală în exces în bronhii, se produce spută mucopurulentă cu miros neplăcut.
 12. Cancerul pulmonar O tumoare malignă care se dezvoltă pe un plămân blochează fluxul de aer, provocând un fluier.
 13. Emfizemul pulmonar. Boala care provoacă expansiunea patologică a bronhioalilor distal, însoțită de schimbări distructive-morfologice în pereții alveolari.
 14. Embolism pulmonar. Un embolus apare în vasul pulmonar - o bule de aer care acoperă artera.
 15. Bolile infecțioase: difterie, tuse convulsivă. Aceste boli sunt diagnosticate în principal la copii. Fluierul în difterie se eliberează datorită îngustării laringelui și acumulării de mucus în el. Cu tuse convulsivă, copilul are o tuse specifică de lătrat cu fluierul. Un medic cu experiență poate diagnostica pur și simplu prin audierea acestei tuse. La adulți, tuse convulsivă și difterie sunt rareori diagnosticate.

Posibile simptome concomitente

Problemele de respirație care determină fluierarea sunt însoțite de simptome suplimentare:

 • dificultăți de respirație;
 • paloare sau piele albastră pe față;
 • lipsa aerului;
 • fluierul tuse.

diagnosticare

Pentru a identifica adevărata cauză a fluierului în plămâni poate doar specialist.

Prin urmare, la primul semn al problemelor de respirație se recomandă să consultați un medic.

Principala metodă de diagnosticare - auscultație - ascultarea pieptului în diferite poziții ale corpului.

Doctorul evaluează natura sunetelor cu respirație activă sau întârzierea, tuse, pronunția cuvintelor.

Natura sunetelor permite specialistului să identifice simptomele unei anumite boli.

După efectuarea unui diagnostic prezumtiv, medicul prescrie examinări suplimentare:

 • test de sânge;
 • Analiza PCR a sputei;
 • spirometria - măsurarea volumului aerului expirat pentru a evalua gradul de deschidere a plămânilor;
 • piept x-ray.

tratament

Tratamentul fluierului în plămâni depinde de boala specifică care a cauzat-o. Cel mai adesea, orice problemă de respirație este însoțită de acumularea de spută în bronhii.

Următoarele metode sunt utilizate pentru stimularea eliberării sputei și ameliorarea inflamației:

 1. Acceptarea medicamentelor expectorante, antihistaminice, mucolitice, antibacteriene.
 2. Masaj al mușchilor pieptului și spatelui.
 3. Executarea exercițiilor de respirație.
 4. Efectuați inhalarea cu medicamente, uleiuri esențiale sau ierburi. Inhalarea cea mai eficientă utilizând un nebulizator de dispozitive moderne. Creează o vapori fin care promovează penetrarea substanțelor medicinale în țesuturile profunde ale bronhiilor și plămânilor.

Video: Masaj pentru boli ale sistemului respirator

Un terapeut de masaj cu experiență explică și arată cum să masageți partea din față și din spate a pieptului, cu boli respiratorii.

În absența efectului metodelor conservatoare sau în cazul în care un corp străin intră în bronhii, se folosește intervenția chirurgicală.

Operația este de asemenea necesară dacă cauza fluierului a fost un neoplasm în sistemul respirator.

profilaxie

Prevenirea apariției fluierului în plămâni ajută la respectarea propriei sănătăți, menținerea imunității la nivelul adecvat.

Pentru a evita problemele de respirație, trebuie să urmați aceste recomandări:

 1. Renunțați la obiceiurile proaste: abuzul de alcool și fumatul.
 2. Să tratăm în timp util și în mod corespunzător bolile respiratorii.
 3. Adere la o dietă echilibrată.
 4. Du-te un stil de viață fizic activ, mai des de a fi în aer proaspăt.
 5. Se supun periodic examenului medical.
 6. Pentru a elimina situația hipotermiei. Este deosebit de important să păstrați picioarele calde și uscate.
 7. Dacă sunteți predispus la alergii, evitați contactul cu substanțe potențial periculoase.

Diagnosticarea precoce a oricărei boli vă permite să obțineți rezultate pozitive în tratamentul acesteia, astfel încât atunci când primele simptome de probleme respiratorii ar trebui să consultați un medic și să faceți o examinare completă.

Fluierul în plămâni este un semn al unei boli grave care necesită un tratament imediat și adecvat.

În sine, acest simptom nu va dispărea, iar timpul pierdut creează riscul unor complicații severe și dezvoltarea insuficienței respiratorii.

http://bronhit.guru/simptomy/svist-pri-dyhanii.html

Fluierul în plămâni: cauze, tratament, prevenire

Când respiră fluierul în plămâni se numește stridor. Un astfel de fenomen este observat atunci când aerul este dificil de trecut prin tractul respirator, ceea ce poate fi cauzat de mai multe motive diferite.

Fluierul este un fel de șuierătoare care apare în timpul dezvoltării anumitor boli respiratorii. Localizarea sunetelor depinde de severitatea încălcării. Cu cât este mai profund caracterul sunetului, cu atât mai gravă se dezvoltă boala în corpul uman.

Zăbrelele sunt din următoarele tipuri:

 1. Dry wheeze - apare ca urmare a fluxului de aer prin căile respiratorii în timpul procesului de îngustare a acestora.
 2. Umflarea umedă - apare din cauza acumulării de lichide în plămâni sau în conducta respiratorie, care, combinată cu aerul, creează bule. Când aceste bule izbucnesc, apare un sunet fluierat.

Cauze de fluierare în plămâni în timpul respirației

Următorii factori pot duce la fluierul pulmonar la expirarea sau la inhalarea:

 • reacții alergice, inclusiv șoc anafilactic;
 • sufocarea paroxistică la persoanele care suferă de astm bronșic;
 • diferite tipuri de bronșită;
 • corpuri străine în tractul respirator;
 • dezvoltarea de neoplasme benigne sau maligne în plămâni, bronhii și alte organe ale sistemului respirator;
 • boli virale și infecțioase ale bronhiilor;
 • prafurile respiratorii ale prafului asociate cu riscurile profesionale;
 • inhalarea substanțelor chimice nocive la locul de muncă sau în timpul unui incendiu;
 • dezvoltarea emfizemului pulmonar;
 • fibroză pulmonară;
 • leziuni și leziuni mecanice ale pieptului;
 • boli pulmonare fungice (coccidiomicoza);
 • edem pulmonar;
 • forma complicată de embolie pulmonară;
 • stadiul incipient al tuberculozei;
 • infecția sincițială respiratorie;
 • bolile tiroidiene care duc la o creștere a dimensiunii acesteia;
 • granulomatoza;
 • laringotraheită;
 • faringian abces.

Toate aceste condiții patologice conduc la schimbări serioase în structura organelor sistemului respirator, motiv pentru care o persoană trebuie să facă mai mult efort pentru a inhala și a expira aerul. Ca urmare, se observă șuierături, care pot însoți șuierăturile în plămâni.

În cazul în care fluierul la expirarea sau inhalarea este însoțit de o nuanță palidă sau albăstruică, respirație scurtă și respirație intermitentă, persoana are nevoie de o intervenție medicală urgentă, deoarece astfel de atacuri nu pot apărea pe cont propriu.

Diagnosticarea și tratamentul fluierului în plămâni în timpul respirației

Dacă auziți un fluier în timp ce respirați, persoana trebuie să contacteze medicul sau pulmonologul. Metodele de diagnosticare sunt determinate în funcție de momentul apariției acestui simptom și de rezultatele examinării pacientului. În același timp, temperatura corporală și tensiunea arterială trebuie măsurate. În plus, medicul trebuie să asculte respirația și să măsoare bătăile inimii pacientului.

Pentru a determina diagnosticul exact, este necesară o examinare cu raze X a cavității toracice. Uneori poate fi prescris pentru a studia funcționarea externă a respirației prin diverse proceduri (spirografie, pneumotachometrie).

În cazurile cele mai severe, medicii pot recurge la examinări tomografice. Pentru a determina cauzele simptomului, se recomandă o analiză a urinei, un număr întreg de sânge și o cultură a sputei.

Dacă fluierul din plămâni rezultă din intrarea bacteriilor infecțioase în tractul respirator, pacientului i se prescrie un curs de medicamente antibacteriene, antivirale și antimicotice.

Dacă un obiect străin intră în zona laringelui, este necesar să îl îndepărtați cât mai curând posibil cu utilizarea anumitor instrumente medicale. În acest caz, orice proceduri pot fi efectuate exclusiv în spital, uneori cu ajutorul anesteziei.

În cazul unui neoplasm malign sau benign, tratamentul implică intervenții chirurgicale, iradiere cu laser sau chimioterapie.

Dacă apare intoxicație cu substanțe toxice, cum ar fi monoxidul de carbon, persoana este imediat luată la spital unde are loc detoxifierea - eliminarea substanțelor toxice din organism.

Adesea, fluierul sună când respirația survine ca rezultat al dezvoltării tuberculozei. În acest caz, pacientul este prescris anumite medicamente, care sunt tratate în condiții de internare. Dacă au apărut leziuni mecanice ale zonei toracice, metodele de tratament sunt prescrise individual pentru fiecare caz.

Odată cu dezvoltarea edemului pulmonar sau a tromboembolismului, este necesară o îngrijire medicală imediată, deoarece orice întârziere poate costa o viață personală.

Măsuri preventive

Pentru a preveni apariția bolilor care duc la apariția sunetelor caracteristice de fluierare atunci când respirați, trebuie să respectați următoarele reguli:

 • să evite contactul cu persoanele care suferă de anumite boli virale;
 • nu permite hipotermie;
 • să renunțe la obiceiurile proaste, mai ales la fumat;
 • mănâncă mai multe alimente care conțin vitamine (fructe și legume proaspete);
 • limita consumul de alimente dăunătoare (grase, afumate, prăjite);
 • pentru a finaliza tratamentul răcelii și bolilor virale.

Este extrem de nedorit, în prezența fluierării în plămâni, să se angajeze în auto-tratament, deoarece acest simptom poate semnala dezvoltarea unei patologii grave în organism, a cărui tratare necorespunzătoare poate duce la apariția unor complicații grave și chiar moartea.

http://vashilegkie.ru/others/svist_v_legkih.html

Cauzele și tratamentul fluierului când respiră un adult și un copil

Un indicator important al sănătății oamenilor îl reprezintă respirația. Dacă o persoană are tăcere și chiar respira, atunci totul este bine cu el. Cu toate acestea, uneori un adult are un fluier neplăcut atunci când respiră, ceea ce indică patologii în organism. Prin urmare, este recomandat să vă familiarizați cu caracteristicile acestei probleme.

Influența factorilor externi asupra apariției șuierăturilor

Înainte de a începe tratamentul fluierului de inhalare, este necesar să determinați cauza acestei probleme. Adesea, patologia apare sub influența factorilor externi.

fumat

Uneori apar probleme de respirație din cauza unui obicei precum fumatul. La fumatori grei, fluierul poate fi vazut dimineata si seara. Aceasta se datorează acumulării treptate a membranelor mucoase în căile respiratorii. De-a lungul timpului, tusea fluidă și respirația revin la normal. Cu toate acestea, dacă persoana nu se oprește de fumat, mucusul se acumulează din nou, ducând la un fluier.

Activitatea fizică

Mulți oameni joacă sport pentru a se menține în formă bună. Exercițiul regulat întărește mușchii și mărește eficacitatea sistemului imunitar. Cu toate acestea, uneori, datorită efortului fizic excesiv, numărul de contracții crește, ceea ce duce la o schimbare a respirației.

Lucrați în încăperi cu praf

Unii trebuie să petreacă mult timp în încăperi cu o cantitate crescută de gaze și praf, ceea ce duce la o deteriorare a funcționării plămânilor. De aceea, înainte de a începe să lucrați în astfel de condiții, trebuie să aveți grijă să protejați organele respiratorii.

Ca măsură suplimentară, este mai bine să folosiți un aparat respirator care protejează corpul de vapori și praf organici.

stres

Persoanele care întâmpină deseori situații stresante au probleme de respirație. Ea devine dificilă și este însoțită de un fluier puternic. Acest lucru duce la bătăi neregulate ale inimii, dureri de cap și hipertensiune arterială. Pentru a normaliza respirația, se efectuează exerciții speciale de respirație. Se fac cinci respirații adânci, la care mușchii membrelor și abdomenului sunt tensionați și relaxați.

Ce boli asociate fluierul

Există cazuri în care fluierul, atunci când apare respirația din cauza bolilor cronice. Există mai multe boli care fac fluctuații.

Obstrucția căilor respiratorii

Este considerată cea mai frecventă cauză de sunete exterioare atunci când respiră. Din cauza obstrucției căilor respiratorii, oamenii dezvoltă bronhoplasmoză, care este însoțită de o îngustare a plămânilor și a bronhiilor. Se recomandă vindecarea patologiei în timp util, deoarece fără terapie fluierul va crește doar.

pneumonie

Semnele principale ale pneumoniei includ agravarea respirației și tusea puternică cu spută. Unii pacienți se plâng de durere în piept. Dacă apar semne de pneumonie, medicul trebuie să fie vizitat imediat pentru a preveni dezvoltarea ulterioară a bolii.

crepitante pulmonare

Crepitele alveolare din plămâni apar după pneumonie. Este imposibil să tratăți crepita, deoarece este un simptom, nu o boală separată. Prin urmare, este necesar să determinați cauza zgomotului exterior în timpul respirației și să îl eliminați.

traheită

Traheita se numește inflamație în trahee, datorită căreia organele respiratorii sunt deteriorate. Adesea, patologia se manifestă în paralel cu alte boli, printre care faringita, laringita și bronșita.

Sunetele fluorescente apar numai în forma cronică a bolii.

Astm bronșic

Astmul bronșic este un proces patologic care duce la dificultăți de respirație. Fără tratamentul pentru patologie, căile respiratorii vor începe să se înguste, ceea ce poate duce la sufocare. Prin urmare, este necesar să se angajeze în tratamentul patologiei imediat după apariția primelor simptome.

Șoc anafilactic

Această problemă apare după intrarea alergenilor în organism, care determină umflarea și îngustarea sistemului respirator. Adesea, anafilaxia apare după consumul de alimente sau de mușcăturile animalelor otrăvitoare.

inflamația bronhiilor

Bronșita este considerată a fi o cauză obișnuită de sunete fluierate în stern în timpul respirației. Boala se dezvoltă rapid și duce deseori la umflarea mucoasei laringiene. Formele cronice și acute sunt însoțite de tuse.

Cancerul pulmonar

Unii oameni cu cancer pulmonar dezvoltă tumori care agravează fluxul de aer spre bronhii. Acest lucru face ca respirația să fie dificilă de mai multe ori, ceea ce duce la apariția de sunete străine atunci când respiră aerul.

Tuse convulsivă

Boli cu sunete fluierante includ tuse convulsivă. Cu o astfel de patologie în organele respiratorii se acumulează mucus, fluid gros, ceea ce complică procesul respirator.

Obiecte străine

Uneori, respirația se înrăutățește din cauza corpurilor străine din interiorul căilor respiratorii. Fluxul de aer se înrăutățește datorită faptului că obiectele sau neoplasmele străine se suprapun adesea faringelui. Aceasta duce nu numai la sunete fluieratoare, ci și la sufocare.

Simptome caracteristice

Înainte de tratament, se recomandă să vă familiarizați cu principalele simptome care pot însoți sunetele de humming și wheezing. Cel mai adesea, patologia este însoțită de tuse crescută și de un sentiment de congestie în căile respiratorii. Cu toate acestea, uneori apar și alte semne care depind în mod direct de motivul apariției fluierului.

Funcția tiroidiană este afectată

Este posibil să se determine că deteriorarea respiratorie se datorează funcționării defectuoase a glandei tiroide, utilizând simptome caracteristice. Majoritatea pacienților cu această problemă se plâng de durere în faringe, manifestată în timpul inhalării și în timpul înghițitului alimentar. De asemenea, pacienții pot agrava simptomele bolilor cronice.

Cu complicații la pacienți, activitatea organelor digestive se înrăutățește, apare greață cu vărsături.

Bronșită cronică

Adesea, un sunet de fluierare, când sună în aer la adulți și copii apare din cauza bronșitei cronice sau a altor boli cu simptome similare.

Semnele comune de patologie includ următoarele:

 • creșterea temperaturii până la 38 de grade;
 • slăbiciune generală;
 • dureri de furnicături în piept;
 • amețeli;
 • dificultăți de respirație.

Dacă pacientul se află într-o poziție predispusă, atunci tusea crește. De aceea, pe timp de noapte și într-un vis, unii oameni au atacuri frecvente de sufocare.

pneumonie

Inflamația plămânilor este considerată o boală periculoasă, care de multe ori cauzează fluierarea. Trăsăturile distinctive ale patologiei includ o creștere accentuată a temperaturii de până la 39-40 de grade, ceea ce reprezintă un pericol pentru viața pacientului. De asemenea, simptomele inflamației includ transpirație excesivă și o durere toracică ascuțită, ceea ce este mai rău dacă respirați aerul. Fără tratamentul în timp util, simptomele se înrăutățesc și apare o tuse cu spută.

Edem pulmonar

Sunetele fluorescente în timpul respirației pot apărea din cauza umflarea plămânilor. Cu această patologie, pacienții se plâng de tensiunea arterială crescută, transpirația excesivă, palpitațiile inimii și cefaleea. În poziția predominantă, pacienții încep să aibă atacuri de tuse, în care sputa mucoasă este secretă din cavitatea bucală. Complicațiile edemului pulmonar includ sufocarea, însoțită de atacuri de panică și un sentiment sporit de anxietate.

Unii pacienți își pierd adesea conștiența datorită circulației sanguine afectate. În acest caz, trebuie să apelați imediat o ambulanță pentru a ajuta pacientul.

Metode de diagnosticare

Dacă apar sunete de fluierare în timpul respirațiilor, ar trebui să căutați ajutor de la un specialist pentru a vă ajuta să stabiliți un diagnostic precis. Există șase metode principale de diagnoză care vor ajuta la determinarea cauzei patologiei.

spirometrie

Procedura se efectuează pentru a determina calitatea organelor respiratorii. Folosind spirometrie, rata de respirație și capacitatea de plămâni ale pacientului sunt determinate. Conducerea în timp util a unui astfel de studiu permite detectarea în timp util a tuberculozei cronice, a bronșitei, a astmului și a pneumoniei. Spirometria ajută de asemenea la stabilirea cauzelor bolilor de inimă.

CT și RMN

CT și RMN ale plămânilor sunt adesea prescrise pacienților, pentru a determina ce a cauzat fluierul în timpul respirației. După efectuarea unor astfel de examinări, medicul va primi imagini detaliate ale sistemului respirator, care îl vor ajuta să identifice patologiile în curs de dezvoltare. Dezavantajele RMN și CT includ faptul că acestea nu pot fi efectuate la nou-născuți, la femeile însărcinate și la mamele care alăptează.

Diagnosticarea ELISA

Dacă există o suspiciune că sunetele de whistling când inhalarea este o boală infecțioasă, se efectuează o imunotezare enzimatică. Procedura determină numărul de agenți infecțioși și anticorpi. Diagnosticul ELISA detectează numai răspunsul organismului la efectele bolii, dar nu identifică agentul patogen.

Sputum PCR analysis

Reacția în lanț a polimerilor este considerată a fi o metodă de diagnosticare de înaltă precizie care poate detecta toate patologiile virale. Atunci când efectuează o diagnosticare OCP, pacientul ia sputa, după care se efectuează sinteza sa biologică.

Ca rezultat al diagnosticului, se determină clasa microorganismelor detectate în spută.

Analiza generală a sângelui și a urinei

Când efectuați diagnosticarea, se efectuează o analiză generală a urinei și a sângelui, care ajută la determinarea aproape a oricărei patologii. Un astfel de studiu este considerat indispensabil, deoarece ajută la obținerea de informații despre orice inflamație care poate fi prezentă în organism. Este destul de dificil să se determine diagnosticul exact folosind doar o analiză generală și, prin urmare, este adesea utilizat împreună cu alte metode de diagnosticare.

radiografie

Pentru a determina cauza dificultății de respirație, efectuați o astfel de procedură ca radiografia. Se utilizează pentru a determina cele mai frecvente boli pulmonare, care includ tuberculoza, pneumonia și neoplasmele.

Cum să tratați șuierăturile la copii

Dacă există semne de dificultăți de respirație, trebuie să vă adresați imediat unui medic și să începeți tratamentul.

La copii

Pentru a vindeca copiii și a restabili respirația, puteți folosi remedii folclorice și inhalatoare speciale.

Inhalările sunt considerate cea mai eficientă metodă de tratament, deoarece ele afectează organele respiratorii, datorită cărora este posibilă restaurarea rapidă a căilor respiratorii.

La tratarea copiilor, se folosesc următoarele tipuri de inhalări:

 • Steam. Acesta este cel mai frecvent tip de inhalare, care este adesea utilizat în tratamentul la domiciliu. În acest caz, organele respiratorii ale pacientului sunt afectate de vaporii de apă cu o temperatură de aproximativ 55-65 grade. Inhalarea regulată a vaporilor dilată vasele de sânge în căile respiratorii, elimină durerea și umflarea.
 • Ultrasunete. Astfel de inhalatoare diferă de abur în mecanismul de lucru. Atunci când se utilizează astfel de modele, medicamentul este pulverizat datorită expunerii la undele ultrasonice. Datorită acestui medicament, lichidul poate fi împărțit în particule mici, nu mai mari de 0,4 microni. Aceasta permite utilizarea inhalării cu ultrasunete în tratamentul patologiilor grave ale sistemului respirator.

La adulți

Pentru a elimina fluierul când respirați la adulți, utilizați terapia medicamentoasă, în timpul căreia se utilizează următoarele medicamente:

 • Antibiotice. Dacă în timpul diagnosticului sa arătat că patologia a fost cauzată de o infecție bacteriană, atunci ar trebui să se utilizeze medicamente antibiotice. Macrolidele, cefalosporinele și penicilina sunt printre cele mai eficiente antibiotice. Atunci când alegeți medicamentul cel mai adecvat, luați în considerare caracteristicile pacientului.
 • Agenți antivirali. Este comună utilizarea acestor medicamente atunci când apar dificultăți de respirație din cauza infecțiilor virale. Mulți medici recomandă utilizarea Interferonului, deoarece ajută la combaterea bolilor cronice. De asemenea, acest medicament este prescris dacă pacientul a început să se plângă de deteriorarea sănătății și a complicațiilor.
 • Medicamente expectorante. Drogurile din această categorie sunt utilizate dacă patologia este însoțită de o tuse uscată. Astfel de fonduri contribuie la diluarea sputei acumulate și eliminarea acesteia din sistemul respirator.

Măsuri preventive

Pentru a preveni apariția și dezvoltarea ulterioară a bolilor care sunt însoțite de fluier în timpul inhalării, este necesar să se familiarizeze cu caracteristicile prevenirii acestora.

Principalele reguli preventive care trebuie urmate includ următoarele:

 • să minimizeze contactul cu persoanele care suferă de boli virale;
 • rochia călduroasă în vreme rece, pentru a nu suprasolicita corpul;
 • opriți complet fumatul și consumați alcool;
 • urmați în mod regulat dieta și mâncați mai multe alimente care conțin vitamine;
 • respingerea alimentelor grase, deoarece acestea conduc la obezitate și agravarea respirației;
 • trata bolile catarale până la capăt pentru a preveni complicațiile;
 • vizitați cu regularitate medicul pentru examinarea vizuală a tractului respirator;
 • Nu vă auto-medicați fără a vă consulta un medic, deoarece acest lucru poate dăuna sănătății;
 • la primele semne de dificultate de respirație, consultați un medic pentru diagnosticul de patologie.

concluzie

Copiii și adulții întâmpină adesea sunete fluorescente care apar în timpul inhalării sau exhalării. Se recomandă stabilirea în avans a cauzei acestei probleme și începerea tratamentului. Pentru a face acest lucru, va trebui să consultați medicul pentru a diagnostica și a prescrie un tratament.

http://viplor.ru/gorlo/svist-pri-dyhanii
Mai Multe Articole Despre Alergeni