Suprastin injectare: instrucțiuni de utilizare

Medicamentul Suprastin aparține grupului de blocanți ai receptorilor de histamină H1 și este prescris pacienților în cazul reacțiilor alergice de origine diferită, precum și în vederea prevenirii acestora în continuare.

Forma eliberării și compoziția medicamentului

Suprastinul de droguri este disponibil în mai multe forme de dozare. Soluția medicamentului este destinată injectării intramuscular sau intravenos. Ampulele cu un volum de 1 ml sunt ambalate în blistere cu câte 5 bucăți într-o cutie de carton. Instrucțiuni detaliate sunt atașate la preparat.

Conținutul fiolei este o soluție limpede cu un miros specific scăzut. Fiecare fiolă cu o soluție conține 20 mg din ingredientul activ activ - clorhidrat de cloropiramină; se utilizează ca substanță auxiliară apă pentru preparate injectabile.

Indicații pentru utilizare

Soluție injectabilă Suprastin prescris pacienților pentru tratamentul simptomatic al următoarelor afecțiuni:

 • erupții cutanate;
 • angioedem;
 • urticarie;
 • reacții alergice la administrarea de vaccin;
 • rinită sau conjunctivită asociată cu înflorirea ierburilor și plantelor;
 • dermatita de contact;
 • rinita pe tot parcursul anului;
 • eczeme;
 • atopică dermatită;
 • alergii la medicamente sau alimente;
 • reacții alergice la mușcăturile de insecte, în special hiperemie și edem, mâncărime severă a pielii, creșterea temperaturii locale la locul mușcăturii.

Medicamentul sub formă de tablete poate fi prescris pacienților care sunt predispuși la alergii în timpul pregătirii pentru vaccinare.

Contraindicații

Înainte de a începe tratamentul cu medicamente, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile atașate, deoarece soluția Suprastin are o serie de contraindicații:

 • perioada neonatală la copii (până la 1 lună);
 • sarcina și alăptarea;
 • atacuri acute de astm bronșic;
 • creșterea sensibilității individuale la medicament.

Contraindicațiile relative la administrarea medicamentului sunt: ​​glaucomul cu închidere în unghi, retenția urinară acută, hiperplazia prostatică, funcția anormală a ficatului și a rinichiului, bolile sistemului cardiovascular. De asemenea, cu prudență, medicamentul trebuie prescris la pacienții cu vârsta peste 65 de ani.

Dozare și administrare

Suprastinul sub formă de soluție injectabilă este prescris pacienților în caz de afecțiuni acute, atunci când efectul terapeutic trebuie să fie aproape instantaneu, în alte situații cu reacții alergice necomplicate, medicamentul este prescris sub formă de comprimate.

Doza de injecții medicamentoase este determinată de medic pe baza greutății corporale a pacientului, vârstei, severității reacției alergice. Conform instrucțiunilor, doza zilnică de medicamente pentru adulți este de 1-2 ml intramuscular. Pentru copiii de la 1 lună la un an, nu se administrează mai mult de 0,25 ml de medicament la un moment dat, de la 1 la 6 ani - ½ flacoane de medicament, de la 6 ani la 12 ani - ½-1 flacon de Suprastin. Doza de medicament pentru copii se calculează la 2 mg / kg greutate corporală.

Dacă este necesar, se recomandă utilizarea pe termen lung a medicamentului Suprastin în stadiul inițial, injecțiile sunt prescrise și, după oprirea unui atac acut, alergiile trec la forma tabletei medicamentului.

Utilizarea medicamentului în timpul sarcinii și alăptării

Utilizarea medicamentului Suprastin sub formă de injecții sau comprimate în orice stadiu al sarcinii este contraindicată, deoarece nu există experiență clinică de utilizare și nu se cunoaște modul în care tratamentul poate afecta dezvoltarea intrauterină a fătului.

Ingredientele active ale medicamentului pot fi excretate în laptele matern, astfel încât, în timpul alăptării, tratamentul cu Suprastinom nu este de dorit. Dacă este necesar, femeia care urmează tratament medicamentos trebuie să înceteze să alăpteze.

Efecte secundare

Dacă se observă doza indicată de medicul dumneavoastră, efectele secundare ale medicamentului sunt rare. La pacienții cu sensibilitate individuală crescută sau la pacienții care au utilizat Suprastin pentru o perioadă lungă de timp, pot apărea reacții adverse nedorite:

 • din partea sistemului nervos - somnolență, amețeli, letargie, letargie, apatie, astenie, dureri de cap;
 • din partea sistemului respirator - o încălcare a funcției respiratorii, tuse, cauzată de uscăciunea excesivă a membranelor mucoase;
 • din partea sistemului digestiv - uscăciunea gurii, durerea abdominală, greața, vărsăturile, diareea, creșterea activității transaminazelor hepatice;
 • din partea sistemului cardiovascular - scăderea tensiunii arteriale, tahicardia, aritmia cardiacă;
 • erupții cutanate, anafilaxie, umflarea membranelor mucoase;
 • reacții locale - infiltrație la locul injectării, durere, hematom.

Dacă apar aceste reacții adverse, tratamentul cu medicamentul trebuie întrerupt și consultați un medic.

supradoză

Pentru a evita apariția semnelor de supradozaj nu trebuie să depășească doza prescrisă. Simptomele unui supradozaj cu antihistaminice sunt: ​​somnolență, tulburări ale ritmului inimii, insuficiență vasculară acută, colaps, depresie a conștienței. Când apar aceste simptome clinice, administrarea medicamentului trebuie oprită imediat și pacientul trebuie să fie adus la medic în cazul în care se administrează tratament simptomatic.

Interacțiunea cu alte medicamente

Soluție injectabilă Suprastin nu poate fi prescris simultan cu analgezice, sedative, inhibitori ai MAO, tranchilizante, hipnotice. Această interacțiune medicamentoasă sporește efectul terapeutic al acesteia din urmă, ceea ce poate provoca complicații grave.

Instrucțiuni speciale

În timpul tratamentului cu Suprastin, nu trebuie consumate băuturi alcoolice, deoarece interacțiunea dintre medicament și etanol poate afecta negativ sistemul nervos central și ficatul.

Suprastin sub formă de soluție pentru preparate injectabile nu trebuie prescris pacienților cu reacții alergice minore. În cazul încălcării integrității epidermei sau erupțiilor pustuloase în zona de injectare, injectarea nu se poate face.

În cazul utilizării unei jumătăți sau a patra parte din conținutul fiolei, data viitoare când trebuie să deschideți o nouă fiolă. Înainte de introducerea medicamentului în mușchi sau vena, flaconul trebuie încălzit la temperatura corpului pacientului, ținându-l în palme.

Pe măsură ce pacienții iau somnolență, letargie și amețeli în timpul utilizării medicamentului, se recomandă să se abțină de la conducerea unei mașini și să controleze echipamentele care necesită concentrare mare de atenție.

Analoguri de injecții Suprastin

Analogi ai medicamentului Suprastin sunt:

 • Soluție de cloropiramină;
 • Soluție substrat;
 • Tablete Tavegil;
 • Zodak picături;
 • Zyrtec picături;
 • Claritin sirop si tablete;
 • Loratadine comprimate.

Toate aceste medicamente au o compoziție diferită, doze și restricții de vârstă, deci înainte de a înlocui fondurile desemnate ar trebui să consulte întotdeauna cu medicul dumneavoastră.

Condiții de depozitare și plecare din farmacii

Suprastin soluție injectabilă poate fi achiziționată la o farmacie fără prescripție medicală. Este necesar să depozitați ambalajele cu fiole într-un loc închis la rece, la îndemâna copiilor. În caz de precipitare, fulgi sau schimbări în transparența soluției, este strict interzisă injectarea preparatului.

Termenul de valabilitate este indicat pe ambalaj și este de 3 ani de la data fabricării, cu condiția ca fiolele să fie depozitate corespunzător.

Suprastin preț

Costul mediu al medicamentului Suprastin sub forma unei soluții în farmacii din Moscova este de 150 de ruble.

http://bezboleznej.ru/suprastin-ukoly

Suprastin sub formă de injecții: efect rapid la un preț accesibil

Suprastin este unul dintre cele mai populare medicamente care sunt utilizate în tratamentul manifestărilor alergice.

Face parte din grupul de blocanți ai receptorilor histaminici H-1.

Principalul ingredient activ este clorhidratul de cloropiramină.

Excipienții depind de tipul de formă de dozare.

Sub forma unei soluții, o componentă suplimentară este apa distilată.

Caracteristicile formei sub formă de injecții

Una dintre formele de eliberare a Suprastin - injecție, care are instrucțiuni separate de utilizare.

Soluția este un lichid limpede și incolor, cu un miros aparte subtil. Se prezintă numai într-un volum - 1 ml într-o fiolă. Stocate în cutii de carton. Numărul de fiole într-un singur pachet este de 5.

Cloropramină este un analog clorurat al piribenzaminei, care este un medicament clasic antihistaminic. Acesta este un reprezentant al grupului de etilendiamină din antihistaminice.

Prin blocarea receptorilor de histamină H - 1, este capabil să exercite acțiuni antihistaminice și m - anticholinergice.
Datorită acestui fapt, se obțin efectele antico-metice, antispastice și periferice anticholinergice. De aceea, soluția este capabilă să reducă severitatea greaței, vărsăturilor, edemelor țesuturilor periferice, mâncărimea pielii și manifestarea erupțiilor cutanate, reacțiile din membranele mucoase sub formă de rinită și ruperea.

Eficacitatea maximă a compoziției se manifestă în prima oră după pătrunderea în sânge. În viitor, scade treptat. Acest lucru se datorează începutului eliminării substanțelor din organism. Pătrunde prin toate barierele histohematogene, prin urmare poate intra în sistemul nervos central.

Metabolismul substanței apare în celulele ficatului. Excreția este efectuată de organele sistemului urinar.
În copilărie, medicamentul este afișat mai rapid decât la pacienții adulți.

Indicații și limitări

Cea mai obișnuită indicație pentru utilizarea Suprastin este reprezentată de bolile alergice în diverse manifestări. Printre ei se remarcă:

Injecțiile sunt, de asemenea, utilizate în asociere cu alte medicamente în tratamentul angioedemului. Una dintre utilizările Suprastin în fiole în conformitate cu instrucțiunile este îndepărtarea edemului mucoaselor la bolile cum ar fi sinuzita sau otita. Utilizarea acestuia în combinație cu un antispasmodic și analgezic este excelent la temperaturi ridicate ale corpului, ceea ce este dificil de redus.

Înainte de a lua orice medicament, se iau în considerare contraindicațiile, deoarece prezența lor crește riscul de complicații.

 • sarcina și alăptarea;
 • atac de astm acut;
 • perioada neonatală (28 de zile de la naștere);
 • prezența hipersensibilității la substanța activă și a unei alergii la aceasta și la derivați.

Există, de asemenea, contraindicații relative în care agentul poate fi aplicat, dar cu precauție extremă. Acestea includ:

 • boli cardiovasculare;
 • unghi-închidere varianta de glaucom;
 • cronice patologice ale sistemului urinar și ficatului;
 • adenomul de prostată și afecțiunile asociate cu retenția urinară acută;
 • procese inflamatorii în tractul gastrointestinal, defecte ulcerative ale membranei mucoase.

Termeni de utilizare

Doza zilnică a injecțiilor medicamentoase este de aproximativ 1-2 ml pe zi. Această doză este indicată numai pentru adulți, precum și pentru copiii de peste 14 ani.

Atunci când se prescrie, medicul spune cum să prindă soluția, în funcție de starea pacientului. Administrarea trebuie să fie intramusculară. Administrarea intravenoasă a Suprastin este permisă numai odată cu apariția alergiilor acute care pun în pericol viața - aceasta este o manifestare a șocului anafilactic sau a angioedemului.

Cursul optim al terapiei este ales individual, depinde de tipul de reacție alergică, severitatea. Media este de 5-7 zile.

În cazul bolilor severe ale ficatului și rinichilor este necesară corectarea dozelor necesare, aceasta ar trebui să fie mai mică decât media terapeutică.

Dozajul pentru copii este selectat în funcție de vârstă. Până la un an este de 0,25 ml, de la un an la șase 0,5 ml și de până la 14 ani poate fi crescut de la 0,5 la 1 ml. Nou-născuții nu utilizează medicamentul.

supradoză

O clinică de supradozaj care utilizează Suprastin se caracterizează prin:

 • manifestări de ataxie (pierderea coordonării), convulsii;
 • gura uscată, senzația de corp străin în ochii mucoasei;
 • dezvoltarea tahicardiei sinusale, înroșirea feței, retenția urinară;
 • anxietate, halucinații, fixarea elevilor dilatați.

În cazuri severe de supradozaj, se poate dezvolta febră și comă.

De îndată ce apar aceste simptome, ar trebui să întrerupeți imediat tratamentul și consultați un medic, dacă este necesar, apelați o ambulanță. Un tratament simptomatic și un complex de terapie cu perfuzie cu hemodializă se efectuează în instituția medicală.

Printre simptomele adverse ale celor mai frecvente sunt leziunile sistemului nervos sub formă de somnolență, ataxie, amețeli, convulsii, tremor, cefalee, encefalopatie. Leziunile mai puțin frecvent observate ale altor organe și sisteme:

 • retenția urinară, disuria;
 • mucoase uscate;
 • agranulocitoză, anemie, leucopenie, trombocitopenie;
 • aritmie, tahicardie, scăderea tensiunii arteriale;
 • apariția durerii și disconfortului în abdomen, reflux gastroesofagian.

Pot exista și alte semne extrem de rare, inclusiv alergii precum prurit, înroșire, erupție cutanată, angioedem.

Interacțiunea cu alte mijloace

Nu se recomandă administrarea medicamentului simultan cu medicamente care au un efect deprimant asupra structurilor sistemului nervos central: tranchilizante, sedative, antidepresive, atropine.

Utilizarea injecțiilor și a medicamentelor din grupul inhibitor de MAO conduce la un efect anticolinergic crescut, adică dezvoltarea halucinațiilor, diminuarea memoriei și orientarea în spațiu.

Nu se recomandă administrarea de medicamente cu compuși și componente toxice pentru ficat și sistemul urinar. Acest lucru poate duce la întreruperea metabolismului și a excreției medicamentului.

Costul pentru

Prețul Suprastin în fiole este de aproximativ 150 de ruble. În această formă, este eliberat din farmacii numai cu o rețetă.

analogi

Printre analogii de Suprastin, se pot distinge următoarele medicamente:

 1. Suprastineks. Cu un nume similar și un efect similar, acest medicament este mai modern și aparține ultimei generații de medicamente antihistaminice, în timp ce Suprastin este medicamentul de prima generație. Suprastinex prezintă diferențe serioase de la Suprastin. Suprasstrax este un ingredient activ din diclorhidrat de levocetirizină. Avantajul acestuia poate fi numit lipsa de influență asupra sistemului nervos central și mai puține efecte secundare. După aplicare, nu există dorința de a dormi, rata de reacție nu scade, nu există dependență. Dar principalul dezavantaj al acestui medicament este absența unei forme de injecție, uneori foarte necesară. De asemenea, se observă că, în unele cazuri, efectul Suprasstrax este oarecum mai slab. Prețul este de aproximativ 300 de ruble.
 2. Diazolin. Unul dintre cei mai ieftini analogi Suprastin. Poate pătrunde în organele sistemului nervos central, provocând un efect ușor hipnotic, care are un efect analgezic ușor. Principalul ingredient activ este mebhidrolina. Costul mediu de 60-80 ruble. De asemenea, diazolina nu are o formă injectabilă a medicamentului.
 3. Tavegil. Este cel mai popular și mai modern analog al lui Suprastin. Nu produce efecte hipnotice. Este posibil să achiziționați nu numai o tabletă, ci și o formă de injectare. Costul mediu este de 150 de ruble.

Puteți afla care medicament este mai eficient - Tavegil, Diazolin sau Suprastin din articolul nostru.

Opinii ale pacienților

Pe baza numeroaselor recenzii privind Suprastin lichid pentru copii și adulți, se poate concluziona că medicamentul este utilizat pe scară largă pentru a elimina diferitele stări patologice, în special datorită reacțiilor alergice. Eficacitatea și accesibilitatea acestuia reprezintă un mare avantaj.

Suprastinul sub formă de țâțe a trebuit să fie luat de urgență, după ce copilul avea o temperatură ridicată. Preparatele convenționale sub formă de supozitoare și siropuri nu au ajutat. După introducerea mijloacelor de către medicii de ambulanță, temperatura a scăzut rapid. Foarte mulțumit de rezultat. Elena, 29 de ani

Timp de câțiva ani, Suprastin trebuie utilizat într-o formă de injecție pentru polinoză. În prezent, medicamentul ajută la combaterea bolii, deoarece cauza exactă a dezvoltării acesteia nu poate fi stabilită. Simptomele sunt eliminate destul de repede, nu au fost observate efecte secundare. Anna, 36 de ani

http://allergia.life/lekarstva/ot-allergii/suprastin-v-vide-ukolov.html

suprastin

◊ Tablete de culoare albă sau gri-albă, sub formă de disc cu fațetă, cu o gravare a "SUPRASTIN" pe o parte și un risc pe cealaltă, cu miros puțin sau deloc.

Excipienți: acid stearic, gelatină, amidon de sodiu carboximetil (tip A), talc, amidon din cartofi, lactoză monohidrat - 116 mg.

10 buc. - blistere (2) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (4) - ambalaje din carton.
20 buc. - blistere (1) - ambalaje din carton.
20 buc. - sticle de sticlă brună (1) cu capac PE - pachete de carton.

Soluția pentru in / in și in / m introducerea unei ape transparente, incolore, cu un miros caracteristic slab.

Excipienți: apă d / și - până la 1 ml.

1 ml - fiole cu punct de rupere și inel de cod roșu închis (5) - cutii de celule conturate (1) - ambalaje din carton.
1 ml - fiole cu punct de rupere și inel de cod roșu închis (5) - ambalaje cu celule de contur (2) - ambalaje din carton.

Clorhidratul de cloropiramină, un analog clorurat al tripelenaminei (piribenzamină), este un antihistaminic clasic care aparține grupului de antihistaminice etilendiamină.

Are efect antihistaminic și m-holinoblokiruyuschee, are efect antiemetic, activitate spasmolitică moderată și anticolinergică periferică.

Efectul terapeutic al clorpiraminei (tablete) se dezvoltă în 15-30 de minute după ingestie, atinge un maxim în prima oră după administrare și durează cel puțin 3-6 ore.

După ingerarea clorhidratului de cloropiramină este aproape complet absorbită din tractul gastrointestinal.

Distribuția și metabolismul

Distribuită bine în organism, inclusiv în sistemul nervos central. Se metabolizează intens în ficat.

Excretați în principal prin rinichi.

Farmacocinetica în situații clinice speciale

La copii, excreția medicamentului este mai rapidă decât la adulți.

- rinita alergică sezonieră și perenă;

- eczemă acută și cronică;

- alergii la alimente și la medicamente;

- reacții alergice la mușcături de insecte;

- angioedem (angioedem) - pentru soluție.

- atac acut de astm bronșic;

- vârsta copiilor până la 3 ani (pentru comprimate);

- nou-născuți (pe termen lung și prematur) (pentru soluție);

- deficiență de lactază, intoleranță la lactoză, sindrom de malabsorbție de glucoză-galactoză (pentru comprimate, deoarece tabelul 1 conține 116 mg lactoză monohidrat);

- hipersensibilitate la medicament.

Medicamentul trebuie utilizat cu precauție la glaucomul cu închidere în unghi, la pacienții cu retenție urinară, hiperplazie prostatică, cu afectare a funcției hepatice și / sau renale, boli cardiovasculare și pacienți vârstnici.

Tabletele trebuie administrate oral în timpul meselor, fără a mesteca și a bea multă apă.

Adulții numesc 25 mg (1 tab.) De 3-4 ori pe zi (75-100 mg / zi).

Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani numesc 1/2 tab. (12,5 mg) de 2 ori pe zi; copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani - fila 1/2. (12,5 mg) de 2-3 ori pe zi.

Doza poate fi crescută treptat în absența efectelor secundare la pacient, dar doza maximă nu trebuie să depășească 2 mg / kg greutate corporală.

Durata tratamentului depinde de simptomele bolii, de durata și de durata acesteia.

Soluție pentru / m și / în introducere

În / în introducere se utilizează numai în cazurile acute severe sub supravegherea unui medic.

Adulți au recomandat o doză zilnică de 1-2 ml (1-2 fiole) în / m.

Următoarele doze inițiale sunt recomandate copiilor:

Doza poate fi crescută cu grijă în funcție de răspunsul pacientului și de efectele secundare observate. Cu toate acestea, doza nu trebuie să depășească niciodată 2 mg / kg greutate corporală.

În cazul alergiilor severe, tratamentul trebuie început cu o injecție intravenoasă precaută, lentă, urmată de injecții intramusculare suplimentare sau de administrarea medicamentului în interior.

Grupuri speciale de pacienți

Pacienții vârstnici, epuizați: utilizarea medicamentului Suprastin necesită o atenție deosebită, deoarece La acești pacienți, antihistaminicele sunt mai susceptibile de a provoca reacții adverse (amețeli, somnolență).

Pacienții cu insuficiență hepatică: poate fi necesară reducerea dozei datorită scăderii metabolismului ingredientului activ al medicamentului pentru afecțiunile hepatice.

Pacienții cu insuficiență renală: poate fi necesară modificarea modului de administrare a medicamentului și reducerea dozei datorită faptului că ingredientul activ este în principal excretat prin rinichi.

Efectele secundare apar, de regulă, extrem de rar, sunt temporare și dispar după retragerea medicamentului.

Din partea sistemului hematopoietic: foarte rar - leucopenie, agranulocitoză, anemie hemolitică și alte modificări ale compoziției celulare a sângelui.

Din partea sistemului nervos central: somnolență, oboseală, amețeli, agitație nervoasă, tremor, cefalee, euforie, convulsii, encefalopatie.

Din partea organului de viziune: percepția vizuală încețoșată, glaucomul, creșterea presiunii intraoculare.

Din partea sistemului cardiovascular: scăderea tensiunii arteriale, tahicardia, aritmia (nu a fost întotdeauna stabilită o legătură directă a acestor efecte secundare cu utilizarea medicamentului).

Din partea sistemului digestiv: disconfort abdominal, gură uscată, greață, vărsături, diaree, constipație, pierderea sau creșterea apetitului, durere epigastrică.

Din partea sistemului urinar: dificultate la urinare, retenție urinară.

Din sistemul musculoscheletic: slăbiciune musculară.

Altele: fotosensibilitate, reacții alergice.

Dacă apar oricare dintre efectele de mai sus, pacientul trebuie să înceteze să mai ia medicamentul și să consulte imediat un medic.

Simptome: halucinații, anxietate, ataxie, incoordinație, atetoză, convulsii; la copiii mici - excitare, anxietate, uscăciune a gurii, pupile dilatate fixe, înroșirea feței, tahicardie sinusală, retenție urinară, febră, comă; la adulți, febră și înroșirea feței sunt observate non-permanent, după o perioadă de excitare urmată de convulsii și depresie post-convulsivă, comă.

Tratament: până la 12 ore după administrarea medicamentului - lavaj gastric (trebuie menționat faptul că efectul anticholinergic al medicamentului împiedică golirea gastrică), numirea cărbunelui activ, parametrii de control al tensiunii arteriale și respirația, terapia simptomatică, dacă este necesar - resuscitare. Antidotul specific nu este cunoscut.

Medicamentul sporește acțiunea barbituricelor, anticholinergicelor M, analgezicelor opioide.

Inhibitorii MAO pot spori și prelungi efectul anticolinergic al cloropiraminei.

La combinarea cu medicamente ototoxice, Suprastin poate masca semnele de ototoxicitate.

Antihistaminicele pot distorsiona rezultatele testelor de alergie cutanată, prin urmare, cu câteva zile înainte de testul planificat, utilizarea medicamentelor din acest grup ar trebui oprită.

Când se combină cu medicamente ototoxice, Suprastin poate masca semnele precoce de ototoxicitate.

Boli ale ficatului și rinichilor pot necesita o schimbare (scădere) a dozei de medicament și, prin urmare, pacientul trebuie să informeze medicul despre boala hepatică sau renală.

Luarea medicamentului pe timp de noapte poate crește simptomele esofagitei de reflux.

Suprastin poate îmbunătăți efectul etanolului asupra sistemului nervos central și, prin urmare, în timp ce luați medicamentul Suprastin, alcoolul trebuie evitat.

Utilizarea prelungită a antihistaminic poate duce la tulburări ale sistemului hematopoietic (leucopenie, agranulocitoză, trombocitopenie, anemie hemolitică). Dacă în timpul unei utilizări prelungite există o creștere inexplicabilă a temperaturii corpului, laringită, piele palidă, icter, ulcerații în gură, hematoame, sângerări neobișnuite și de lungă durată, este necesar să se efectueze un test de sânge pentru a determina numărul de elemente formate. Dacă rezultatele analizei indică o modificare a formulei de sânge, medicamentul este întrerupt.

Influența asupra capacității de a conduce vehiculele de transport și mecanismele de control

Medicamentul, în special în perioada inițială de tratament, poate provoca somnolență, oboseală și amețeli. Prin urmare, în perioada inițială, a cărei durată este determinată individual, este interzisă conducerea vehiculelor sau efectuarea de lucrări asociate cu un risc crescut de accidente. După aceasta, gradul de restricții privind conducerea vehiculelor și lucrul cu mecanismele pe care medicul trebuie să le stabilească pentru fiecare pacient individual.

Nu s-au efectuat studii adecvate și bine controlate privind utilizarea antihistaminicilor în timpul sarcinii. Prin urmare, utilizarea cloropiraminei la femeile gravide este contraindicată.

Medicamentul nu trebuie luat în timpul alăptării. Dacă este necesar, utilizarea medicamentului în timpul alăptării trebuie să înceteze să alăpteze.

Medicamentul este contraindicat pentru utilizare la nou-născuți (inclusiv prematur).

Medicamentul sub formă de comprimate este contraindicat la copiii cu vârsta sub 3 ani.

Cu prudență trebuie să utilizați medicamentul pentru încălcări ale rinichilor.

Cu prudență trebuie să utilizați medicamentul pentru funcția hepatică anormală.

Medicamentul sub formă de soluție pentru injecția IV și IM este eliberat pe bază de rețetă.

Medicamentul sub formă de comprimate este disponibil fără prescripție medicală.

Medicamentul trebuie păstrat la îndemâna copiilor la o temperatură cuprinsă între 15 ° și 25 ° C. Perioada de valabilitate - 5 ani.

http://health.mail.ru/drug/suprastin_1/

Suprastin injectări: instrucțiuni de utilizare

structură

ingredient activ: cloropiramina;

1 ml conține clorhidrat de cloropiramină 20 mg

excipienți: apă pentru injectare.

Formă de dozare

Soluție injectabilă.

Grupa farmacologică

Antihistaminice pentru uz sistemic.

Codul ATC R06A C03.

mărturie

 • Boli alergice - rinită alergică sezonieră conjunctivită urticarie, dermatită de contact, alergii nutriționale, reacții alergice cauzate de medicamente; alergie cauzată de mușcături de insecte.
 • Ca terapie adjuvantă pentru reacții anafilactice sistemice și angioedem.

Contraindicații

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului: astm acut, infarct miocardic acut, aritmii, hiperplazie benignă de prostată; glaucom; retenția urinară, administrarea simultană a inhibitorilor MAO.

Dozare și administrare

Soluție injectabilă Suprastin® poate intra numai în medic sau asistenta medicală. Sunt administrate injecții intramuscular. În cazul șocului anafilactic sau al reacțiilor alergice acute, severe, se recomandă ca tratamentul să înceapă cu administrarea de Suprastin ® și apoi să se schimbe injecțiile intramusculare sau pilulele orale. Durata tratamentului este determinată de medic.

Doza zilnică pentru adulți este de obicei de 1-2 ml.

Doza inițială recomandată

 • copii 1-12 luni: 1/4 fiolă (0,25 ml)
 • Copii 1-6 ani: 1/2 fiole (0,5 ml)
 • copii cu vârsta între 6-14 ani: fiolă de 1 / 2-1 (0,5 ml - 1 ml).

În acest caz, este necesar să se utilizeze o seringă de insulină cu un ac pentru injectarea intramusculară.

Doza zilnică pentru un copil nu trebuie să depășească 2 mg / kg greutate corporală.

Disfuncția hepatică.

Poate fi necesară reducerea dozei, deoarece, datorită bolii hepatice, metabolismul substanței active este redus.

Funcția renală este afectată.

Dacă este afectată funcția renală, este necesară o doză mai mică de medicament, deoarece substanța activă este în principal excretată prin rinichi.

Reacții adverse

Din partea sistemului nervos central: sedare, oboseală, amețeli, ataxie, nervozitate, tremor, convulsii, cefalee, euforie, encefalopatie, vedere încețoșată, somnolență, agravarea funcțiilor psihomotorii.

Deoarece sistemul cardiovascular: hipotensiune arterială, tahicardie, aritmie.

Din partea tractului digestiv: durerea și disconfortul din regiunea epigastrică a stomacului, uscăciunea gurii, greața, vărsăturile, diareea, constipația, anorexia, creșterea apetitului scăzut și simptomele refluxului gastroesofagian.

Din partea sângelui: leucopenie, agranulocitoză, trombocitopenie, anemie hemolitică, alte modificări patologice în sânge.

Din partea organelor de viziune: creșterea presiunii intraoculare, glaucomul.

Din partea rinichilor și a sistemului urinar: disurie, retenție urinară.

Din piele și țesutul subcutanat: fotosensibilitate, reacții alergice.

Din sistemul musculo-scheletic și țesutul conjunctiv: miopatia.

Din partea sistemului imunitar: reacții alergice, inclusiv înroșirea pielii, erupții cutanate, prurit, urticarie, angioedem.

Altele: modificări la locul de administrare.

supradoză

Supradozajul intenționat sau accidental al antihistaminelor poate fi fatal, în special la copii. În cazul supradozajului supraventricular, apar simptome asemănătoare intoxicării cu atropină: halucinații, anxietate, ataxie, incoordinație, atetoză, convulsii. La copii, starea de excitare este dominantă. Se poate produce și uscăciunea gurii, pupilele dilatate, bufeurile, tahicardia sinusală, retenția urinară și febra. La adulți, nu se observă întotdeauna febră și bufeuri; perioada de excitare este însoțită de convulsii și depresie postictală. În plus, poate apărea colapsul comă și cardiopulmonar, care poate fi fatal în decurs de 2 până la 18 ore.

Se recomandă monitorizarea funcției cardiopulmonare. Tratamentul simptomatic. Antidotul este necunoscut.

Utilizare în timpul sarcinii sau alăptării

Datorită lipsei datelor provenite din studii adecvate și bine controlate privind utilizarea Suprastin ® în timpul sarcinii și lactației este contraindicată.

Suprastin ® poate fi utilizat la copii de la 1 lună. Este contraindicat să se aplice la nou-născuți și copii prematuri.

Caracteristicile aplicației

Pacienți vârstnici, pacienți invalizi.

Cu precauție deosebită, prescrieți Suprastin® acestor grupuri de pacienți, deoarece acestea sunt mai sensibile la anumite efecte secundare ale antihistaminicilor (amețeli, somnolență, scăderea tensiunii arteriale).

Prin efectele anticholinergice și sedative ale medicamentului, trebuie să se acorde o atenție deosebită utilizării medicamentului la pacienții vârstnici, la pacienții cu insuficiență hepatică sau tulburări cardiovasculare.

Dacă medicamentul este utilizat târziu seara, simptomele refluxului gastroesofagian se pot intensifica.

Atunci când se utilizează Suprastin® în asociere cu agenți ototoxici, masurile de ototoxicitate pot fi mascate.

Alcoolul poate crește efectul de calmare al antihistaminelor asupra sistemului nervos central.

Utilizarea prelungită a antihistaminice poate provoca rareori tulburări ale sistemului hematopoietic (leucopenie, agranulocitoză, trombocitopenie, anemie hemolitică). Dacă în timpul unei cereri de lungă a unui preparat care are efecte adverse (febra, laringite, ulcere în mucoasa bucala, paloare, icter, hematom, hemoragie), este necesar să se întrerupă tratamentul și controlul sângelui.

Abilitatea de a influența rata de reacție atunci când conduceți transportul auto sau alte mecanisme

În timpul utilizării medicamentului, în special în prima perioadă de tratament, medicamentul poate provoca somnolență și deteriorarea funcțiilor psihomotorii (vezi secțiunea "Caracteristici de utilizare"). Astfel, luând în considerare posibilele reacții adverse din partea sistemului nervos, conducerea vehiculelor sau alte mecanisme ar trebui să fie interzisă la începutul tratamentului în timpul perioadei stabilite în fiecare caz în parte, în mod individual. Ulterior, gradul de restricție sau interdicție trebuie determinat individual.

Interacțiunea cu alte medicamente și alte tipuri de interacțiuni

inhibitori MAO cresc și spori efectul anticolinergic al medicamentului. Ar trebui să fie deosebit de atenți atunci când administrarea medicamentului concomitent cu barbiturice,,, antidepresive triciclice, parasimpatolitikamy muscarinic datorită posibilității potențării reciproce a efectelor reciproc sedative hipnotice anxiolitice, opioide, atropina.

Alcoolul mărește efectele depresive ale Suprastinului asupra sistemului nervos central, prin urmare, în timpul tratamentului este necesar să se evite utilizarea băuturilor alcoolice.

În combinație cu medicamente ototoxice, semnele de avertizare a ototoxicității pot fi deghizate.

Antihistaminicele pot preveni reacțiile cutanate la testele alergice, astfel încât medicamentele trebuie oprite cu câteva zile înainte de un test de alergie cutanată programată.

Proprietăți farmacologice

Cloropramină, un analog clorurat de tripelenamină (piribenzamină), este un antihistaminic de primă generație și aparține grupului de etilen diamină.

Mecanismul de acțiune al medicamentului este de a bloca receptorii H1 ai histaminei. De asemenea, medicamentul acționează asupra mușchilor netezi, a permeabilității capilare și asupra sistemului nervos central.

Drogurile eliberează simptomele comune ale bolilor alergice, cu excepția celor antialergice, au o acțiune sedativă, hipnotică și antipruritică.

Cloropiramina este metabolizată în ficat. Excretați în urină sub formă de metaboliți. La copii, medicamentul poate fi eliminat mai repede decât la pacienții adulți. În cazul unei insuficiențe renale, excreția substanței active poate să scadă.

Când insuficiența hepatică încetinește metabolizarea cloropiraminei, ceea ce necesită corectarea dozei medicamentului.

Proprietăți fizice și chimice de bază

soluție apoasă transparentă incoloră, cu un miros caracteristic slab.

http://lek.103.ua/suprastin-ukoly-instruktsiya/

Nu există alergii!

cartea de referință medicală

Suprastin instrucțiuni de injectare pentru utilizare

Număr de înregistrare:

Forma de dozare:

soluție pentru administrare intravenoasă și intramusculară

structură

fiecare flacon de 1 ml conține 20 mg substanță activă clorhidramină clorhidrat și excipientul este apă pentru injectare de până la 1 ml.

Descriere: o soluție de apă limpede, incoloră, cu un miros caracteristic.

Codul ATX: R06AC03

farmacodinamie

Cloropramină, un analog clorurat al tripelenaminei (piribenzamină), este un antihistaminic clasic care aparține grupului de antihistaminice etilendiamină.
Blocatorul receptorilor H1-histaminici are acțiune antihistaminică și m-anticholinergică, are efect antiemetic, activitate antichimergică moderată antispasmodică și periferică.

Farmacocinetica

Distribuită bine în organism, inclusiv în sistemul nervos central (CNS). Se metabolizează intens în ficat. Excretați în principal prin rinichi. La copii, excreția medicamentului este mai rapidă decât la pacienții adulți.

Urticarie, angioedem, rinită alergică sezonieră și persană, conjunctivită, dermatită de contact, prurit, eczemă acută și cronică, dermatită atopică, alergii alimentare și medicamente, reacții alergice la mușcături de insecte.

Cu grija

Unghi-închiderea glaucomului, retenția urinară, hiperplazia prostatică, funcția anormală a ficatului și / sau rinichiului, bolile cardiovasculare, pacienții vârstnici.

Dozare și administrare:

Utilizarea intravenoasă numai în cazurile acute acute sub supravegherea unui medic!

Adulți: doza zilnică recomandată este de 1-2 ml (1 - 2 fiole) intramuscular.
Copii: dozele inițiale recomandate:
Copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 12 luni: 0,25 ml (1/4 fiole) în / m;
de la 1 la 6 ani: 0,5 ml (1/2 fiole) în / m;
în vârstă de 6 până la 14 ani: (0,5-1 ml) 1/2 - 1 fiolă / m.

Doza poate fi crescută cu grijă în funcție de răspunsul pacientului și de efectele secundare observate. Cu toate acestea, doza nu trebuie să depășească niciodată 2 mg / kg greutate corporală. În cazul alergiilor severe, tratamentul trebuie să înceapă cu o injecție intravenoasă lentă, lentă, urmată de continuarea injecțiilor intramusculare sau de administrarea medicamentului pe cale orală.

Grupuri speciale de pacienți

Pacienți vârstnici, epuizați: utilizarea Suprastin® necesită o grijă deosebită, deoarece La acești pacienți, antihistaminicele sunt mai susceptibile de a provoca reacții adverse (amețeli, somnolență).

Pacienți cu insuficiență hepatică: poate fi necesară o reducere a dozei datorită scăderii metabolismului ingredientului activ al medicamentului pentru afecțiunile hepatice.

Pacienții cu insuficiență renală: poate fi necesară modificarea modului de administrare a medicamentului și reducerea dozei datorită faptului că ingredientul activ este în principal excretat prin rinichi.

Efectele secundare, de regulă, apar foarte rar, sunt temporare, dispar după retragerea de droguri.

Din partea sistemului nervos central:
somnolență, oboseală, amețeli, agitație nervoasă, tremor, cefalee, euforie.

Din tractul gastro-intestinal:
disconfort abdominal, gură uscată, greață, vărsături, diaree, constipație, pierderea sau creșterea poftei de mâncare, dureri la nivelul abdomenului superior.

Deoarece sistemul cardiovascular:
scăderea presiunii arteriale, tahicardia, aritmia. Conectarea directă a acestor reacții adverse cu administrarea medicamentului nu a fost întotdeauna stabilită.

Din sistemul hemopoietic:
foarte rar: leucopenie, agranulocitoză.

Altele:
dificultăți de urinare, slăbiciune musculară, presiune intraoculară crescută, fotosensibilitate. Dacă apar oricare dintre reacțiile de mai sus, trebuie să întrerupeți administrarea medicamentului și consultați imediat un medic.

Simptome: halucinații, anxietate, ataxie, afectare a coordonării, atetoză, convulsii. La copiii mici, agitație, anxietate, uscăciune a gurii, pupile dilatate fixe, înroșirea feței, tahicardie sinusală, retenție urinară, febră, comă. La adulți, febra și înroșirea feței nu sunt constante, după o perioadă de excitare urmată de convulsii și depresie post-convulsivă, comă.
Tratament: terapie simptomatică. Este necesară monitorizarea tensiunii arteriale și a respirației. Antidotul specific nu este cunoscut.

Interacțiunea cu alte medicamente

Medicamentul trebuie utilizat cu prudență cu: sedative, tranchilizante, analgezice, inhibitori ai MAO, antidepresive triciclice, atropină și / sau medicamente simpatolitice, deoarece utilizarea simultană a efectelor acestor fonduri poate crește.

Atunci când este combinat cu medicamente ototoxice, Suprastin® poate masca semnele precoce de ototoxicitate. Boli ale ficatului și rinichilor pot necesita o schimbare (scădere) a dozei de medicament și, prin urmare, pacientul trebuie să informeze medicul despre boala hepatică sau renală. Luarea medicamentului pe timp de noapte poate crește simptomele esofagitei de reflux.
Suprastin poate spori efectul alcoolului asupra sistemului nervos central și, prin urmare, în timpul consumului de droguri Suprastin, alcoolul trebuie evitat.

Managementul transporturilor și al mașinilor

Medicamentul, în special în perioada inițială de tratament, poate provoca somnolență, oboseală și amețeli. Prin urmare, în perioada inițială, a cărei durată este determinată individual, este interzisă conducerea vehiculelor sau efectuarea de lucrări asociate cu un risc crescut de accidente. După aceasta, gradul de restricții privind conducerea vehiculelor și lucrul cu mecanismele pe care medicul trebuie să le stabilească pentru fiecare pacient individual.

Soluție pentru administrare intravenoasă și intramusculară de 20 mg / ml.
Fiole de 1 ml cu inel de cod roșu, 5 fiole într-un blister, 1 blister în cutie de carton împreună cu instrucțiunile de utilizare.

5 ani. Nu utilizați după data indicată pe ambalaj.

La o temperatură de 15-25 ° C

la îndemâna copiilor. Producător:

Fabrica de produse farmaceutice EGIS
1106 Budapesta, ul. Keresturi, 30-38 UNGARIA

Reprezentant
"EGIS plantă farmaceutică"
(Ungaria) Moscova
121108, Moscova, st. Ivan Franko, d.

Comentarii (vizibile numai specialiștilor verificați de editorii MEDI RU)

Suprastin este un antihistaminic din prima generație, dar este incorect să considerăm că este depășit sau ineficient. Acest remediu puternic ajută chiar și în cele mai severe forme de alergii, elimină rapid puffiness și ameliorează reacțiile acute de tip anafilactic. În cazul administrării intramusculare a Suprastin, soluția injectabilă poate fi administrată numai personalului medical. Pentru a evita efectele secundare grave, trebuie să respectați recomandările medicului și să nu utilizați medicamentul împreună cu medicamentele cu care intră într-o interacțiune periculoasă.

Soluția antialergică Suprastin conține substanța activă clorhidramine clorhidrat, un blocant cunoscut al receptorilor histaminici H1. Medicamentul este utilizat ca medicament antipruritic care elimină edemul și alte manifestări ale alergiilor.

Cloropramină are, de asemenea, proprietăți sedative și este moderată antispasmodică.

Indiferent de metoda de administrare a medicamentului, substanța activă este distribuită rapid în toate țesuturile corpului, inclusiv în sistemul nervos central. Medicamentul se metabolizează în ficat și se excretă prin rinichi. Încălcările în activitatea acestor organisme necesită ajustarea dozelor medicamentului.

Medicamentul este utilizat pentru a elimina diferitele simptome ale alergiilor. Ca adjuvant, Suprastin este utilizat pentru reacții anafilactice și angioeurologice. Indicații pentru utilizarea sa sunt următoarele manifestări:

 • boala serului;
 • mâncărime;
 • urticarie;
 • eczeme;
 • dermatita de contact;
 • rinopatiya;
 • edemul organelor ORL sub formă de otită sau sinuzită;
 • reacția la mușcături de insecte;
 • conjunctivită;
 • febra fanului;
 • autographism.

Soluția Suprastin este utilizată pentru a elimina alergiile de tip imediat. Dacă reacția este deja suficient de puternică, medicamentul blochează eliberarea histaminei. Înainte de a efectua injecții cu Suprastin, ar trebui să citiți cu atenție recomandările, cea mai bună sursă pentru aceasta este instrucțiunile de utilizare.

În cele mai multe cazuri, Suprastin se administrează intramuscular (1-2 ml pe zi), dar în condiții severe medicamentul este administrat intravenos. Terapia este efectuată, de obicei, în cursuri mici de 5-7 zile în timpul exacerbarilor de alergii, dar în situații de urgență, medicii pot utiliza un regim de tratament diferit.

Trebuie să știți că supradozele de droguri pot determina moartea pacientului. În tratamentul cu Suprastinom, injecțiile pot fi efectuate numai de către lucrători medicali, medici și asistente medicale.

Odată cu introducerea Suprastin, posibile efecte secundare din tractul gastrointestinal, organele de vedere, sistemul cardiovascular și sistemul nervos central, acesta este:

 • erupții cutanate;
 • somnolență și letargie;
 • greață și vărsături;
 • constipație sau diaree;
 • aritmie;
 • tahicardie;
 • miopatie;
 • scăderea tensiunii arteriale;
 • hipertensiunea oculară;
 • reținerea urinei;
 • tulburări psihomotorii.

Terapia pe termen lung este dependentă de medicament. Uneori există schimbări patologice în parametrii de sânge: trombocitopenia, leucopenia și anemia hemolitică. Sensibilitatea pielii la lumina soarelui și alte reacții adverse pot să apară. Cloropramină crește simptomele esofagitei de reflux și afectează negativ viteza reacțiilor psihomotorii.

Destul de des, copiii au un efect stimulativ al cloropiraminei asupra sistemului nervos central, se observă insomnie, iritabilitate și anxietate crescută.

Suprastin nu este prescris pentru infarct miocardic sau aritmie, cu sensibilitate la componentele medicamentului și alergie la substanțe apropiate de etilen diamină. Lista contraindicațiilor include și:

 • ulcer de stomac;
 • astm bronșic cu atacuri acute;
 • retenția urinară;
 • glaucom (închidere unghiulară);
 • hiperplazia prostatică;
 • sarcinii;
 • perioada de lactație;
 • vârsta de până la 1 an;
 • inhibitor de monoaminooxidază;

Suprastin nu poate fi combinat cu alcoolul, sporește efectul sedativ și hipnotic al medicamentului. Utilizarea concomitentă cu băuturile care conțin alcool provoacă numeroase efecte secundare, cel mai frecvent observate: greață, euforie, amețeli, iritabilitate nervoasă crescută sau letargie, somnolență, diaree și scăderea tensiunii arteriale.

Medicamentul este prescris cu prudență dacă pacientul ia analgezice sedative, simpatolitice, antidepresive, anestezice, atropină și tranchilizante.

Suprastin mărește acțiunea acestor substanțe și poate duce la intoxicare. În cazul utilizării concomitente cu fenamină sau cafeină, efectul deprimant al cloropiraminei asupra sistemului nervos central este eliminat.

Deoarece nu există date privind efectul medicamentului asupra cursului sarcinii, utilizarea acestuia în această perioadă este nedorită. Din același motiv, Suprastin nu este prescris în timpul alăptării.

Studiile au arătat că la nou-născuții ale căror mame au luat antihistaminice în timpul sarcinii, țesutul conjunctiv este format în spatele lentilei ochiului, ceea ce afectează negativ vederea. Utilizarea medicamentului este posibilă după o analiză detaliată a tuturor riscurilor pentru copil și femeie. Decizia privind introducerea soluției în timpul sarcinii este luată numai de un medic.

Formele de dozaj ale medicamentului pentru copii nu sunt disponibile, utilizați aceeași soluție ca și pentru adulți. Până la 1 an la începutul tratamentului, se aplică 0,25 ml, de la un an la 6 ani - 0,5 ml, de la 6 la 14 ani, de la 0,5 la 1 ml pe zi.

Suprastin se administrează intramuscular copiilor utilizând o seringă de insulină. Doza este ajustată, concentrându-se pe răspunsul pacientului la tratament. Doza maximă este de 2 mg pe zi și 1 kg de greutate.

În cazurile acute, de exemplu, atunci când apare un șoc anafilactic, tratamentul este utilizat la începutul tratamentului. Mai întâi, faceți un medicament de injectare, în funcție de reacție este prescris un tratament suplimentar.

Suprastin se administrează lent intravenos. Atunci când starea pacientului este stabilizată, medicamentul este început să fie administrat intramuscular sau este utilizat în comprimate. Durata tratamentului este determinată de medic pe baza formei bolii și a severității simptomelor.

Analogi ai Suprastin cu privire la substanța activă sunt următoarele medicamente:

 • cloropiramină;
 • Suprostilin;
 • Clorhidrat de cloropiramină;
 • Cloropirazina Eskom;
 • Cloropramină Ferein.

Atunci când alegeți un analog, trebuie notat faptul că conținutul componentei active din el poate fi diferit. Unele forme de medicamente sunt nedorite pentru utilizare în condiții acute și severe. Înlocuirea medicamentelor este posibilă numai după consultarea unui specialist.

Pentru a evita efectele negative ale medicamentului asupra organismului, se recomandă ca toate injecțiile cu Suprastin să fie efectuate sub supravegherea strictă a personalului medical. Acest medicament puternic necesită o atenție deosebită și o respectare strictă a ordinelor medicului.

Histamina N blocant

Forma de eliberare, compoziția și ambalarea

◊ Tablete de culoare albă sau gri-albă, sub formă de disc cu șanfren, cu gravură "SUPRASTIN" pe o parte și un risc pe cealaltă, cu miros puțin sau deloc.

Excipienți: acid stearic, gelatină, amidon de sodiu carboximetil (tip A), talc, amidon din cartofi, lactoză monohidrat - 116 mg.

10 buc. - blistere (2) - ambalaje din carton.
20 buc. - blistere (1) - ambalaje din carton.
20 buc. - sticle de sticlă brună cu capace PE (1) - ambalaje din carton.

Soluția pentru in / in și in / m introducerea unei ape transparente, incolore, cu un miros caracteristic slab.

Excipienți: apă d / și - până la 1 ml.

1 ml - fiole cu punct de rupere și inel de cod roșu închis (5) - cutii de celule conturate (1) - ambalaje din carton.
1 ml - fiole cu punct de rupere și inel de cod roșu închis (5) - ambalaje cu celule de contur (2) - ambalaje din carton.

Clorhidratul de cloropiramină, un analog clorurat al tripelenaminei (piribenzamină), este un antihistaminic clasic care aparține grupului de antihistaminice etilendiamină.

Are efect antihistaminic și m-holinoblokiruyuschee, are efect antiemetic, activitate spasmolitică moderată și anticolinergică periferică.

Efectul terapeutic al clorpiraminei (tablete) se dezvoltă în 15-30 de minute după ingestie, atinge un maxim în prima oră după administrare și durează cel puțin 3-6 ore.

După ingerarea clorhidratului de cloropiramină este aproape complet absorbită din tractul gastrointestinal.

Distribuția și metabolismul

Distribuită bine în organism, inclusiv în sistemul nervos central. Se metabolizează intens în ficat.

Excretați în principal prin rinichi.

Farmacocinetica în situații clinice speciale

La copii, excreția medicamentului este mai rapidă decât la adulți.

- rinita alergică sezonieră și perenă;

- eczemă acută și cronică;

- alergii la alimente și la medicamente;

- reacții alergice la mușcături de insecte;

- angioedem (angioedem) - pentru soluție;

- edem angioneurotic (angioedem) - ca un ajutor pentru comprimate.

- atac acut de astm bronșic;

- alăptarea (alăptarea);

- vârsta copiilor până la 3 ani (pentru comprimate);

- nou-născuți (pe termen lung și prematur);

- deficiență de lactază, intoleranță la lactoză, sindrom de malabsorbție de glucoză-galactoză (pentru comprimate, deoarece tabelul 1 conține 116 mg lactoză monohidrat);

- hipersensibilitate la medicament.

Medicamentul trebuie utilizat cu precauție la glaucomul cu închidere în unghi, la pacienții cu retenție urinară, hiperplazie prostatică, cu afectare a funcției hepatice și / sau renale, boli cardiovasculare și pacienți vârstnici.

Tabletele trebuie administrate oral în timpul meselor, fără a mesteca și a bea multă apă.

Adulții numesc 25 mg (1 tab.) De 3-4 ori pe zi (75-100 mg / zi).

Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani numesc 1/2 tab. (12,5 mg) de 2 ori pe zi; copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani - fila 1/2. (12,5 mg) de 2-3 ori pe zi.

Doza poate fi crescută treptat în absența efectelor secundare la pacient, dar doza maximă nu trebuie să depășească 2 mg / kg greutate corporală.

Durata tratamentului depinde de simptomele bolii, de durata și de durata acesteia.

Soluție pentru / m și / în introducere

În / în introducere se utilizează numai în cazurile acute severe sub supravegherea unui medic.

Adulți au recomandat o doză zilnică de 1-2 ml (1-2 fiole) în / m.

Următoarele doze inițiale sunt recomandate copiilor:

Doza poate fi crescută cu grijă în funcție de răspunsul pacientului și de efectele secundare observate. Cu toate acestea, doza nu trebuie să depășească niciodată 2 mg / kg greutate corporală.

În cazul alergiilor severe, tratamentul trebuie început cu o injecție intravenoasă precaută, lentă, urmată de injecții intramusculare suplimentare sau de administrarea medicamentului în interior.

Grupuri speciale de pacienți

Pacienții vârstnici, epuizați: utilizarea medicamentului Suprastin necesită o atenție deosebită, deoarece La acești pacienți, antihistaminicele sunt mai susceptibile de a provoca reacții adverse (amețeli, somnolență).

Pacienții cu insuficiență hepatică: poate fi necesară reducerea dozei datorită scăderii metabolismului ingredientului activ al medicamentului pentru afecțiunile hepatice.

Pacienții cu insuficiență renală: poate fi necesară modificarea modului de administrare a medicamentului și reducerea dozei datorită faptului că ingredientul activ este în principal excretat prin rinichi.

Efectele secundare apar, de regulă, extrem de rar, sunt temporare și dispar după retragerea medicamentului.

Din partea sistemului hematopoietic: foarte rar - leucopenie, agranulocitoză, anemie hemolitică și alte modificări ale compoziției celulare a sângelui.

Din partea sistemului nervos central: somnolență, oboseală, amețeli, agitație nervoasă, tremor, cefalee, euforie, convulsii, encefalopatie.

Din partea organului de viziune: percepția vizuală încețoșată, glaucomul, creșterea presiunii intraoculare.

Din partea sistemului cardiovascular: scăderea tensiunii arteriale, tahicardia, aritmia (nu a fost întotdeauna stabilită o legătură directă a acestor efecte secundare cu utilizarea medicamentului).

Din partea sistemului digestiv: disconfort abdominal, gură uscată, greață, vărsături, diaree, constipație, pierderea sau creșterea apetitului, durere epigastrică.

Din partea sistemului urinar: dificultate la urinare, retenție urinară.

Din sistemul musculoscheletic: slăbiciune musculară.

Altele: fotosensibilitate, reacții alergice.

Dacă apar oricare dintre efectele de mai sus, pacientul trebuie să înceteze să mai ia medicamentul și să consulte imediat un medic.

Simptome: halucinații, anxietate, ataxie, incoordinație, atetoză, convulsii; la copiii mici - excitare, anxietate, uscăciune a gurii, pupile dilatate fixe, înroșirea feței, tahicardie sinusală, retenție urinară, febră, comă; la adulți, febră și înroșirea feței sunt observate non-permanent, după o perioadă de excitare urmată de convulsii și depresie post-convulsivă, comă.

Tratament: până la 12 ore după administrarea medicamentului - lavaj gastric (trebuie menționat faptul că efectul anticholinergic al medicamentului împiedică golirea gastrică), numirea cărbunelui activ, parametrii de control al tensiunii arteriale și respirația, terapia simptomatică, dacă este necesar - resuscitare. Antidotul specific nu este cunoscut.

Medicamentul sporește acțiunea barbituricelor, anticholinergicelor M, analgezicelor opioide.

Inhibitorii MAO pot spori și prelungi efectul anticolinergic al cloropiraminei.

La combinarea cu medicamente ototoxice, Suprastin poate masca semnele de ototoxicitate.

Antihistaminicele pot distorsiona rezultatele testelor de alergie cutanată, prin urmare, cu câteva zile înainte de testul planificat, utilizarea medicamentelor din acest grup ar trebui oprită.

Când se combină cu medicamente ototoxice, Suprastin poate masca semnele precoce de ototoxicitate.

Boli ale ficatului și rinichilor pot necesita o schimbare (scădere) a dozei de medicament și, prin urmare, pacientul trebuie să informeze medicul despre boala hepatică sau renală.

Luarea medicamentului pe timp de noapte poate crește simptomele esofagitei de reflux.

Suprastin poate îmbunătăți efectul etanolului asupra sistemului nervos central și, prin urmare, în timp ce luați medicamentul Suprastin, alcoolul trebuie evitat.

Utilizarea prelungită a antihistaminic poate duce la tulburări ale sistemului hematopoietic (leucopenie, agranulocitoză, trombocitopenie, anemie hemolitică). Dacă în timpul unei utilizări prelungite există o creștere inexplicabilă a temperaturii corpului, laringită, piele palidă, icter, ulcerații în gură, hematoame, sângerări neobișnuite și de lungă durată, este necesar să se efectueze un test de sânge pentru a determina numărul de elemente formate. Dacă rezultatele analizei indică o modificare a formulei de sânge, medicamentul este întrerupt.

Influența asupra capacității de a conduce vehiculele de transport și mecanismele de control

Medicamentul, în special în perioada inițială de tratament, poate provoca somnolență, oboseală și amețeli. Prin urmare, în perioada inițială, a cărei durată este determinată individual, este interzisă conducerea vehiculelor sau efectuarea de lucrări asociate cu un risc crescut de accidente. După aceasta, gradul de restricții privind conducerea vehiculelor și lucrul cu mecanismele pe care medicul trebuie să le stabilească pentru fiecare pacient individual.

Sarcina și alăptarea

Nu s-au efectuat studii adecvate și bine controlate privind utilizarea antihistaminicilor în timpul sarcinii. Prin urmare, utilizarea medicamentului la femeile gravide este contraindicată.

Dacă este necesar, utilizarea medicamentului în timpul alăptării trebuie să înceteze să alăpteze.

Utilizați în copilărie

Medicamentul este contraindicat pentru utilizare la nou-născuți (inclusiv prematur).

Medicamentul sub formă de comprimate este contraindicat la copiii cu vârsta sub 3 ani.

În caz de afectare a funcției renale

Cu prudență trebuie să utilizați medicamentul pentru încălcări ale rinichilor.

Cu prudență trebuie să utilizați medicamentul pentru funcția hepatică anormală.

Pacienții vârstnici, epuizați: utilizarea medicamentului Suprastin necesită o atenție deosebită, deoarece La acești pacienți, antihistaminicele sunt mai susceptibile de a provoca reacții adverse (amețeli, somnolență).

Medicamentul sub formă de soluție pentru injecția IV și IM este eliberat pe bază de rețetă.

Medicamentul sub formă de comprimate este disponibil fără prescripție medicală.

Termeni și condiții de depozitare

Medicamentul trebuie păstrat la îndemâna copiilor la o temperatură cuprinsă între 15 ° și 25 ° C. Perioada de valabilitate - 5 ani.

Suprastin în fiole este un preparat anti-histaminic de generație I pentru eliminarea simptomelor alergice. Remediul puternic reduce rapid umflarea, hiperemia, reduce mâncărimea pielii cu reacții corporale negative la stimuli. Riscul de efecte secundare periculoase este minim, cu respectarea strictă a instrucțiunilor de utilizare a medicamentului Suprastin în fiole.

Studiați cu grijă adnotarea la medicament, nu depășiți doza, înainte de utilizare, asigurați-vă că consultați un specialist.

 • Compoziție și formă de eliberare
 • efect
 • Indicații pentru utilizare
 • Contraindicații
 • avantaje
 • Instrucțiuni de utilizare și dozare
 • Posibile efecte secundare
 • supradoză
 • Interacțiunea cu alte medicamente
 • Condiții de depozitare și costuri
 • analogi
 • opinii

Un antihistaminic eficient conține ingredientul activ, clorpiramina clorhidrat. Flaconul conține un lichid limpede, incolor, cu un miros slab și special.

Volumul medicamentului este de 1 ml, conținutul substanței active este de 20 mg. O componentă suplimentară este apa pentru preparate injectabile. Ampulele sunt ambalate în 5 bucăți într-un blister, apoi în ambalaje din carton.

Suprastin este un analog clorurat al tripelenaminei, un antihistaminic din prima generație. După administrarea de injecții sau administrarea de pilule pentru alergii, se observă adesea somnolență și inhibarea reacțiilor. Principalul efect secundar al medicamentului aparține grupului de antihistaminice sedative.

Clorhidratul de clorpiramină este un blocant al receptorilor H1-histaminelor. După introducerea soluției în / m, producția de histamină scade, ceea ce mărește permeabilitatea peretelui vascular, cauzând un răspuns negativ al organismului. Principalul efect al clorpiraminei este inhibarea rapidă a reacțiilor de hipersensibilitate de tip imediat, cu apariția simptomelor negative, blocând eliberarea porțiunilor de histamină.

Antihistaminic, efectul antialergic al soluției medicamentoase este confirmat de studiile clinice, de practica medicală pe termen lung și de evaluările pozitive ale pacienților. Suprastin în fiole este recomandat pentru îndepărtarea rapidă a simptomelor periculoase la edemul Quincke.

Efectul este deja aparent la 15-30 de minute după administrarea medicamentului. Soluția medicinală acționează mai activ, îndepărtează mai degrabă alergiile decât pilulele. Efectul durează 5-6 ore.

Aflați ce este pollinoza și cum să tratați răspunsul organismului la un alergen.

Citiți despre primele semne de alergie la pisici la un copil și despre tratamentul simptomelor negative la această adresă.

Tabletele și injectarea sunt recomandate pentru următoarele afecțiuni și afecțiuni:

 • alergie rinită;
 • pentru tratamentul polinozelor, boala serului;
 • tratamentul alergiilor și urticariilor de tip alimentar și de mușcături de insecte;
 • pentru a reduce pufarea, mâncărimea;
 • pentru a elimina rapid simptomele negative ale alergiilor alimentare și de droguri;
 • ca adjuvant pentru ameliorarea simptomelor negative în șoc anafilactic, angioedem, reacții de hipersensibilitate sistemică;
 • pentru a reduce pufarea cu congestie nazală, inflamația urechii medii;
 • în tratamentul conjunctivitei alergice.

Este interzisă injectarea soluției medicamentoase cu clorpiramină în următoarele cazuri:

 • afecțiuni ulceroase peptice;
 • închiderea glaucomului;
 • reacție alergică la clorpiramină;
 • reținerea urinei;
 • a suferit un atac de cord;
 • terapie cu utilizarea inhibitorilor de MAO;
 • tulburări de ritm cardiac;
 • astm sever;
 • sensibilitate excesivă la etilen diamida și derivații săi.

În timpul sarcinii și alăptării în / m este interzisă întreținerea unui antihistaminic.

Suprastin este un medicament antihistaminic cu un efect sedativ pronunțat, efecte secundare și manifestări negative în timpul supradozajului. În ciuda acestor factori, injecțiile cu Suprastin salvează adesea vieți pentru pacienții cu reacții alergice severe. Medicamentul în fiole este adesea folosit în practica medicală, în ciuda unei liste suficiente de medicamente mai moderne.

Caracteristici pozitive:

 • acțiune rapidă;
 • eliminarea activă a umflăturilor, mâncărime;
 • blocând eliberarea de histamină, un efect vizibil în decurs de o treime de oră după administrarea intramusculară;
 • acceptabil.

Soluția medicinală este injectată intramuscular de către furnizorul de servicii medicale. Utilizarea independentă a medicamentului în fiole este nedorită: este important să se calculeze corect doza în funcție de greutate. Este important să se ia în considerare vârsta pacientului. O atenție deosebită este necesară în cazul ameliorării simptomelor alergice la copiii cu injecții cu Suprastin: supradozajul provoacă complicații severe până la situații critice.

Reguli de aplicare:

 • pentru tratamentul pacienților adulți. Dozaj zilnic - 1-2 fiole, introducerea / m;
 • pentru copii. De la 1 până la 12 luni - fiolele intramusculare se injectează intramuscular, de la un an la 6 ani - sunt suficientă ½ fiole, de la 6 la 14 ani doza recomandată de medicament este de 1/2 sau 1 fiolă / m.

Doza maximă zilnică de Suprastin pentru alergii este de 2 mg pe 1 kg de greutate corporală. O creștere treptată a dozei este prescrisă numai de un medic cu o bună tolerabilitate a medicamentului, absența efectelor secundare severe. În cazul unei reacții alergice acute, șoc anafilactic, la început, se efectuează administrare intravenoasă lentă, apoi se administrează injecții intramusculare sau pilule.

Utilizați pentru grupuri speciale de pacienți:

 • pacienții cu patologii severe ale rinichilor. Medicii reduc adesea doza și frecvența de administrare a soluției medicinale: resturile de medicament sunt excretate în principal prin rinichi;
 • grad ridicat de epuizare, pacienți vârstnici. Suprastin în fiole este folosit cu prudență: această categorie de pacienți reacționează uneori acut la acțiunea clorhidratului de clorpiramină, adesea apărând reacții adverse: somnolență, slăbiciune generală, scăderea tensiunii arteriale, amețeli;
 • pacienți cu patologie hepatică. Adesea, este necesară o reducere a dozei unice și zilnice: metabolizarea substanței active este încetinită cu probleme hepatice.

Este important! Odată cu dezvoltarea reacțiilor negative, monitorizarea indicatorilor tensiunii arteriale, respirației și bătăilor inimii este obligatorie. Pentru manifestări severe se efectuează o terapie simptomatică. Pacienții trebuie să fie conștienți de absența unui antidot specific pentru Suprastin, să nu utilizeze o fiolă antihistaminică fără prescripție medicală.

Posibile efecte secundare

Injecțiile suprastin sunt un blocant al receptorilor H1-histaminici cu un efect sedativ activ. Reacțiile negative sunt mai puțin frecvente decât în ​​cazul formulărilor moderne antihistaminice. Este important să avertizați pacientul despre eventualele puncte negative când utilizați medicamentul.

Unii pacienți au reacții negative:

 • durere epigastrică, diaree sau constipație, greață, vărsături, o creștere sau scădere bruscă a apetitului;
 • miopatie, fotosensibilitate, fotosensibilitate, retenție urinară, atac glaucom, presiune intraoculară crescută;
 • sedare puternică, cefalee, slăbiciune, somnolență, crampe. Se dezvoltă frecvent tremor, supraexcitație, amețeli, ataxie,
 • tahicardie, căderi de presiune;
 • rare: anemie hemolitică, leucopenie, afectarea calității sângelui.

Creșterea accidentală sau deliberată a dozei pentru nou-născuți și copii mici provoacă uneori un rezultat letal. Simptomele unui supradozaj sunt similare cu otrăvirea la atropină: anxietate, convulsii, probleme cu coordonarea mișcărilor, în cazuri severe - halucinații.

Simptomele negative la adulți apar periodic:

 • roșeața feței;
 • creșterea temperaturii;
 • convulsii;
 • după depresia convulsivă.

Sfat! În absența terapiei, se dezvoltă comă, o încălcare a activității cardiace, apare depresia centrului respirator și moartea poate apărea după 2-18 ore.

Efecte secundare la copii:

 • Principala reacție este supraexcitarea.

Mai puțin frecvente sunt alte semne ale consumului în exces de clorpiramină:

 • roșeața feței;
 • febră;
 • tahicardie sinusală;
 • copii diferiți;
 • retenția urinară.

Trebuie acordată atenție în următoarele cazuri:

 • combinație de injecții cu Suprastin cu antidepresive triciclice, sedative, atropină, tranchilizante. Combinația de substanțe active sporește efectul fiecărui medicament;
 • Inhibitorii MAO prelungesc acțiunea, sporesc efectele anticolinergice;
 • combinația dintre generarea de alcool și antihistamina I a unui efect deprimant asupra sistemului nervos central, pot exista reacții negative. A interzis recepția simultană a băuturilor alcoolice și introducerea unei soluții medicamentoase.

Suprastin în fiole ar trebui să fie într-o cameră uscată într-o cutie închisă. Temperatura optimă pentru depozitarea soluției medicamentoase este de la +15 la +25 grade.

Producătorul medicamentului este compania farmaceutică Egis (Ungaria). Suprastin în fiole este un remediu ieftin. Ambalajul conține 5 flacoane de soluție injectabilă de 2%. Prețul Suprastin - de la 145 la 156 de ruble.

Aflați despre semnele caracteristice și metodele de tratare a dermatitei atopice la adulți.

Despre ceea ce arata ca o urticarie alergica la un copil si cum sa scapi de ea este scrisa pe aceasta pagina.

Mergeți la adresă și citiți despre ce să faceți cu o tuse alergică pentru a atenua simptomele negative.

Selectarea substitutului de droguri Suprastin se efectuează numai de către un medic. Pacientului i se interzice să se auto-administreze soluții intramusculare de medicamente cu clorpiramină și alte ingrediente active înainte de a consulta un alergist. Când reacțiile anafilactice ajută la numirea "primului ajutor".

Antihistaminice eficiente:

 • Allergozan.
 • Difenhidramina.
 • Suprastin comprimate.
 • Clemastine.

Opinia despre medicamentul Suprastin în fiole depinde de ce semne caracterizează medicii și pacienții. Expunerea rapidă a expunerii, eliminarea activă a simptomelor alergice, inclusiv în condiții severe, sunt avantaje, sedarea, reacțiile negative din mai multe organe sunt minusuri.

Generația de antihistamină I este indispensabilă atunci când trebuie să eliminați pufulitatea, să preveniți reacțiile anafilactice, să salvați un copil mic cu reacții severe la un alergen. Cu un răspuns mai slab, medicamentele recomandate din ultima generație, cu efecte secundare mai puțin pronunțate, acțiune prelungită.

Prescrierea medicamentului Suprastin în fiole este efectuată numai de un medic. Soluția de droguri cu clorpiramina acționează rapid, elimină chiar și manifestările severe ale alergiilor. Selectarea dozei, frecvența utilizării este efectuată numai de către lucrătorul medical: încălcarea instrucțiunii amenință cu complicații grave.

Video - instrucțiuni de utilizare a antihistaminicului Suprastin pentru atenuarea simptomelor alergiilor:

http://no-allergy.ru/2018/07/11/suprastin-in-ekcii-instrukciya-po-primeneniyu/
Mai Multe Articole Despre Alergeni