Tratamentul alergiilor la câini Suprastin

Suprastin aparține grupului de antihistaminice, care este excelent pentru alergii. Instrumentul blochează producția de histamină, elimină rapid mâncărimea, elimină spasmele, are un efect sedativ.

Ingredientul activ al medicamentului este clorhidramine clorhidrat. Medicamentul intră rapid în sânge și în câteva ore atinge concentrația maximă. Compoziția medicamentului începe să acționeze într-un sfert de oră după administrarea sa. Acest medicament poate fi folosit nu numai pentru a trata oamenii. Veterinari recomandă adesea să dați câinelui Suprastin pentru alergii.

Informații generale despre drog și acțiunea sa

Medicamentul este produs în două forme:

 1. Tabletele (25 mg) - alb sau gri-alb, fiecare disc are un șanfren și gravarea denumirii medicamentului. Lactoza monohidrat, amidonul din cartofi, carboximetilul de sodiu, gelatina, talcul, acidul stearic sunt utilizați ca componente auxiliare.
 2. Soluția (în fiolă - 20 mg) - este destinată injectării intramuscular și intravenos, fără culoare, cu un miros caracteristic ușor pronunțat. În plus față de elementul principal în compoziția soluției este apa.

Suprastin utilizat cu succes în medicina veterinară. Deși este considerat învechit, poate oferi asistența necesară pentru alergii. Aplicați-o pentru a atenua atacurile de astm bronșic, de la angioedem, polinoză sezonieră, conjunctivită alergică, papule chinuitoare de la mușcături de insecte, în ajunul vaccinării.

Principala componentă activă a compoziției medicamentoase este rapid absorbită în tractul intestinal, penetrandu-se în țesuturi și organe, excluzând creierul. Acest lucru înseamnă că animalul dvs. de companie poate prezenta o reacție oarecum inhibată, o stare de somnolență și neascultare. Medicamentul este excretat prin rinichi. Și dacă câinele dvs. are probleme cu acest organ pereche, tratamentul cu Suprastinum trebuie efectuat cu atenție, urmărind starea generală a animalului.

Tabletele își încep acțiunea în jumătate de oră, care durează până la doisprezece ore. După injectare, scutirea survine după 10 minute, dar efectul injecției este scurt - nu mai mult de trei ore. Adesea, medicii practică o combinație - o injecție se face mai întâi și apoi se administrează o pastilă. Această măsură vă permite să extindeți efectul medicamentului pentru o zi.

Indicații pentru utilizare la câini

Alergiile la câini sunt o reacție pronunțată a organismului la orice agenți patogeni. Pentru unele rase, ele sunt complet inofensive, pentru alții - sunt de pericol muritor. În cazul simptomelor severe, este necesar să se ia măsuri urgente pentru tratarea animalului de companie. Principalele caracteristici care decid asupra utilizării Suprastin pentru câini sunt:

 • mâncărime severe, în care animalul începe să fure continuu, ceea ce provoacă zgârierea.
 • roșeață pe pielea din spate, abdomen, armpits, pe urechi și degete.
 • roșeață a ochilor, lacrimare, tuse;
 • transpirație crescută;
 • semne de umflare pe picioare;
 • gag reflex, diaree;
 • apariția mucusului din pasajele nazale;
 • miros neplăcut din blana și pielea animalului;
 • pielea uscata, caderea parului.

Contraindicații și posibile efecte secundare

Se crede că Suprastin de la alergii poate fi dat în orice caz câinelui. În același timp, este necesar să acționați rapid și eficient pentru a vă ajuta animalul să scape de senzațiile neplăcute cât mai curând posibil. După prima doză a medicamentului, este necesară organizarea monitorizării animalului pentru a exclude apariția reacțiilor adverse.

Trebuie remarcat faptul că acest medicament nu are întotdeauna un efect similar asupra organismului animal și a fenomenelor care apar în acesta. În plus, medicamentul în sine poate deveni un activator al unor procese alergice noi sau poate exacerba problemele existente. Cazurile de această natură sunt destul de rare, eliminarea tratamentului este înlocuită de normalizarea stării generale.

Toate componentele medicamentului nu pot avea un impact semnificativ asupra organismului. Dar există o șansă de răspuns la toleranța slabă a componentelor individuale.

Pentru a reduce riscul de efecte secundare și de supradozaj, trebuie să știți în mod clar cât de mult să oferiți Suprastin unui câine de la alergii.

Instrucțiuni de utilizare Suprastin pentru câini și doze

Doza zilnică Suprastin pentru câini în comprimate este de 2 mg pe kilogram de greutate corporală. În acest caz, cantitatea rezultată a medicamentului este împărțită în trei doze. Trebuie să ne amintim că dimensiunea prietenului cu patru picioare are o importanță deosebită în determinarea dozei, din acest motiv câinilor mici de rasă ar trebui să li se administreze jumătate de comprimat, mediu - unul, cel mai mare - de la un an și jumătate la doi.

Calcularea dozei de Suprastin în fiole cu injecție intramusculară a soluției are aceeași stare a dimensiunilor animalului, iar dozele sunt luate în 0,5, 1,0 și respectiv 2,0 ml.

Veterinari experimentați sfătuiesc animalele de rase mici să ofere medicamente din a doua sau a treia generație. (Puteți citi aici despre generațiile de antihistaminice). Animalele mai mari nu sunt afectate de medicamente dacă nu suferă de patologii cronice și nu prezintă probleme fiziologice grave. Pentru câinii mai în vârstă, trebuie să se acorde prudență și în utilizarea Suprastin.

Pe baza progresivității bolii, durata cursului de tratament poate fi diferită. Relieful simptomelor pe o perioadă scurtă poate dura nu mai mult de o săptămână. Și când o utilizare a Suprastin a dat un rezultat bun, tratamentul poate fi oprit. Dar va fi mai bine dacă în astfel de momente vă veți consulta cu un medic cu experiență.

Chiar și un câine gravidă sau care alăptează Suprastin nu dăunează, dar în același timp trebuie utilizat cu doze minime, determinate pentru animale de rase mici. Dar, dacă răspunsul organismului la medicament sa dovedit a fi nefavorabil, este necesar să se consulte un specialist care va corecta doza și termenii tratamentului.

Simptomele supradozajului

Semnele sale sunt următoarele manifestări:

 • agitație motorie, în care trebuie să vă respectați cu atenție animalul;
 • anxietate crescută;
 • abaterile în coordonare și sustenabilitate;
 • convulsii bruște;
 • copii diferiți și imobili;
 • gura uscata;
 • anomalii urinare.

Atunci când apar cele mai multe dintre aceste simptome, este necesar să se efectueze o spălare gastrică sau să se acorde câinelui un sorbent pentru a reduce efectul puternic al medicamentului.

Proprietarii de opinie câini și veterinari despre droguri

Recomandări privind utilizarea Suprastin în diferite medicamente veterinare. Mulți observă eficiența ridicată atunci când ceilalți nu observă un efect pozitiv. Efectul unui medicament asupra unui alergen depinde în mare măsură de caracteristicile individuale ale animalului. Din recenziile proprietarilor de animale de companie rezultă că Suprastin ajută mai bine sub formă de injecții. El nu aduce mult rău câinelui, practic nu există efecte secundare.

Pugul meu de anul trecut a fost mușcat de niște cocoș. Stomacul bolnavului era umflat, ochii i se umflaau sever, și apăreau coline. Am fost foarte speriați, pentru că totul sa întâmplat noaptea. Au dat Suprastin o jumatate de pastila si s-au dus la veterinar dimineata. Totul sa încheiat bine!

Tabletele Suprastin nu ne-au ajutat. El ia dat câinele câteva zile până când medicul veterinar la injectat la a doua doză. Imediat după injectare au apărut primele semne de îmbunătățire.

Nu am încercat injecții cu Suprastinin, dar le-am dat în pastile - nu a ajutat. Îmi tratez câinele pentru alergii numai Tavegilom.

Alexandru, în vârstă de 55 de ani

Îți prescriu Suprastin pentru animalele de companie, nu este nimic rău, ajută foarte mult. Principalul lucru - pentru a determina doza corectă. Desigur, injecțiile oferă cel mai bun rezultat, dar nu toate se pot face acasă.

Zhukov I.N., medic veterinar

Un medicament bun, nu dăunează animalului. Tratamentul corect - și animalul dvs. de companie va scăpa de simptomele alergiei fără probleme.

Zvontseva I.V., medic veterinar

Cât de mult este și cum să stocați

Suprastin variază de la 130 la 160 ruble rusești, în funcție de forma de eliberare. Pentru a achiziționa soluția Suprastin, este necesară o rețetă, tabletele fiind disponibile pentru vânzare într-o farmacie obișnuită.

Medicamentul trebuie păstrat la îndemâna copiilor la o temperatură cuprinsă între 15 și 25 de grade Celsius.

Ce să înlocuiască

Analogurile suprastin vor fi utile dacă nu aveți acest medicament particular sau dacă din anumite motive câinele nu se potrivește. Pentru a înlocui acest medicament include:

 1. Tavegil - agent antialergic care blochează histamina receptorilor H1. Se face referire la medicamente antihistaminice. Medicamentul este capabil să inhibe selectiv receptorul H1 și să reducă permeabilitatea sistemului capilar.
 2. Bravegil - ajută la alergii la plante, reacții la mușcături de insecte, dermatită de contact. Disponibil sub formă de tablete și soluții injectabile.
 3. Benadril este un alt antihistaminic. Blochează efectele substanțelor chimice din histamină în organism. Se utilizează în tratamentul strănutului, ajută la eliminarea urticariei și a altor simptome alergice.
 4. Telfast - medicamentul începe să acționeze în termen de o oră după aplicare. Efectul sedativ asupra organismului nu are. Excelent ajutor din partea rinitei alergene.
 5. Zyrtec - blocant al receptorilor de histamină. Disponibil sub formă de tablete și picături pentru uz intern. Este un excelent medicament anti-alergie.
http://allergia.life/lekarstva/ot-allergii/suprastin-dlya-sobak.html

Suprastin instrucțiuni de utilizare pentru animale

Cum să aplicați suprastin în fiole?

Instrucțiuni de utilizare

Pentru tratamentul alergiilor, cititorii noștri utilizează cu succes Alergyx. Văzând popularitatea acestui instrument, am decis să-i oferim atenție.
Citiți mai multe aici...

Suprastin este o nouă generație de medicamente antihistaminice care ajută la eliminarea simptomelor unei reacții alergice. Datorită lui, receptorii de histamină sunt blocați, ceea ce, la rândul lor, inhibă dezvoltarea efectelor lor.

Suprastin este disponibil ca soluție clară pentru injecții intramusculare și intravenoase în fiole. Într-o fiolă conține 20 mg de ingredient activ și într-un singur ambalaj 5 fiole. O altă formă de eliberare este o pastilă alb-gri. 1 comprimat conține 25 mg de substanță activă, într-un singur ambalaj, 20 de comprimate.

Efectul după administrarea acestui medicament apare în 15-30 de minute după ingestie, maxim - în prima oră. Suprastin nu este un medicament cu acțiune îndelungată: timpul maxim de acțiune este de 3-6 ore.

Soluțiile Suprastin pentru injecții intramusculare și intravenoase sunt eliberate prin prescriere, iar medicamentul sub formă de tablete este eliberat fără prescripție medicală.

Medicamentul trebuie ținut la îndemâna copiilor, cu o temperatură admisibilă de 15 până la 25 de grade. Termenul de valabilitate al medicamentului este de 5 ani.

Indicații și contraindicații

Utilizarea medicamentului este recomandată pentru următoarele variante clinice de reacții alergice:

 • urticarie;
 • alergie rinită;
 • alergie conjunctivită;
 • contactul și dermatita atopică;
 • mâncărime;
 • eczemă (acută și cronică);
 • cu alergii la alimente și medicamente;
 • dacă sunteți alergic la mușcături de insecte (albine);
 • Quincke umflat.

Nu utilizați medicamentul:

 • în timpul sarcinii și alăptării;
 • în caz de astm bronșic în timpul atacurilor acute;
 • copii sub 3 ani (sub formă de tablete);
 • cu intoleranță la lactoză;
 • în caz de hipersensibilitate la oricare component al medicamentului.

Pacienții cu insuficiență renală și hepatice trebuie să utilizeze medicamentul cu prudență.

De asemenea, medicamentul trebuie utilizat cu grijă de către persoanele în vârstă și persoanele cu un corp slăbit, deoarece acestea sunt cele care au mai frecvent efecte secundare, în special atunci când aleg un medicament pentru o perioadă lungă de timp.

Efecte secundare

Efectele secundare după administrarea Suprastin apar foarte rar. Dacă apar, atunci nu pentru o lungă perioadă de timp, dar dispar imediat după întreruperea medicamentului.

Efectele secundare ale acestui medicament includ:

 • Din partea sistemului nervos central: somnolență, amețeli, oboseală, agitație nervoasă, tremor, cefalee, convulsii.
 • Deoarece sistemul cardiovascular: tahicardie și tensiune arterială scăzută.
 • Din partea tractului gastro-intestinal: greață, vărsături, diaree, constipație, disconfort abdominal.
 • Vederea încețoșată și creșterea presiunii intraoculare.
 • Poate fi și urinare întârziată, slăbiciune musculară.

Trebuie remarcat faptul că utilizarea Suprastin în perioada inițială interzice conducerea și locul de muncă legate de creșterea leziunilor.

Efectul medicamentului asupra procesului de sarcină nu a fost studiat. O femeie gravidă o poate folosi numai dacă beneficiul pentru ea depășește cu mult răul pentru făt. Se recomandă suspendarea procesului de lactație în timpul tratamentului cu Suprastin.

dozare

Soluțiile Suprastin se utilizează intravenos numai în cazuri severe și numai sub supravegherea medicului curant. Majoritatea alergiilor sunt administrate intramuscular.

Doza recomandată pentru un adult este de 1-2 fiole pe zi.

Doza de injectare intramusculară pentru copii se calculează în funcție de vârsta pacientului:

Doza de medicament pentru injectare poate fi crescută, dar doza maximă nu trebuie să depășească 2 mg pe kilogram de greutate corporală.

Uneori prescrieți comprimate Suprastin. Doza se calculează în funcție de durata simptomelor și de severitatea bolii. Doza maximă admisă este de 2 mg / kg greutate corporală.

Supradozaj de droguri

Cu un exces semnificativ din doza specificată pot apărea halucinații, tulburări de coordonare, convulsii. Dacă vorbim despre copii mici, pot să apară gură uscată, agitație, anxietate, elevi dilatați, înroșirea feței (înroșirea feței), retenția urinară, febra. În cele mai grave cazuri - comă. La adulți, sunt detectate febră, înroșirea feței, convulsii, comă.

În cazul în care există un supradozaj al Suprastinum, este necesar să se efectueze de urgență lavaj gastric. De asemenea, sunt necesare aportul de adsorbanți (carbon activat), menținerea terapiei pentru eliminarea simptomelor asociate, cu necesitate specială de resuscitare. În prezent nu există un antidot.

Prepararea preparatului preparat de papaverină și prepararea soluției cu Suprastin

Papaverina (denumire internațională, denumire comercială - clorhidrat de papaverină) este un antispasmod micotropic care determină o scădere a tonusului muscular neted al organelor interne, cum ar fi organele tractului gastro-intestinal, sistemul respirator, sistemele urinare și genitale, precum și vasele de sânge.

Foarte des se recomandă utilizarea papaverinei în asociere cu suprastin. Această soluție este foarte eficientă la temperaturi ridicate (peste 38-39 grade), în special la copii, când nu este posibilă administrarea de medicamente sub formă de pilule (cu vărsături), respirația este dificilă, se dezvoltă convulsii și efectul este necesar cât mai curând posibil. Dozele pentru adulți sunt după cum urmează: 2 ml de papaverină, 1 ml de Suprastin în fiole și o altă componentă - 2 ml de amestec analginic într-o singură seringă. Injectiile puse intramuscular. Dar dacă temperatura va crește din nou după injecție, nu merită repetată. Este necesară consultarea.

Dacă vorbim despre dozajul sugarilor, acesta va fi după cum urmează: 0,1 ml din fiecare componentă pe an de viață (pentru un copil de trei ani, amestecul litice va arăta astfel: 0,3 ml de Suprastin, 0,3 ml de Papaverină, 0,3 ml de Analgin). Soluția rezultată este administrată intramuscular.

Copiii trebuie să introducă amestec lititic cu precauție extremă. Este necesar să se ia în considerare dacă copilul are intoleranță la componentele individuale ale soluției, dacă vârsta bebelușului este mai mare de 6 luni și dacă există durere abdominală.

Efectul pe care îl are un amestec litice este foarte important pentru starea corpului. Acest lucru se datorează faptului că, cu o creștere a temperaturii corpului uman de cel puțin 1 grad, încărcătura inimii crește cu 15%. Febra prelungită provoacă leziuni ireversibile inimii și poate fi fatală.

Trebuie reamintit faptul că introducerea unui amestec litice este un ajutor de urgență. Se recomandă utilizarea acestuia numai în cazuri critice, și nu la orice creștere ușoară a temperaturii sau când sunt disponibile opțiuni alternative de asistență. Injectările necontrolate pot fi dăunătoare pentru sănătate.

Antihistaminice pentru câini: o scurtă prezentare generală

Alergia nu este specială pentru om. Multe animale de companie pot suferi de această afecțiune. De exemplu, câinii au adesea o reacție alergică la mușcături de purici și alte insecte. Și prietenii noștri cu patru picioare suferă adesea de dermatită atopică sau se confruntă cu diverse disconforturi după vaccinare și dezumflare. Prin urmare, antihistaminice pentru câini, este de dorit să aibă în kitul de prim-ajutor veterinar fiecare proprietar al unui animal de companie shaggy.

Conținutul

 • Atunci când antihistaminice pot veni la îndemână
 • Ce este folosit pentru câini
 • Caracteristici Allerveta
 • Cum să aplicați antihistaminice

Atunci când antihistaminice pot veni la îndemână

Unele rase de câini sunt predispuse la boli de piele și reacții alergice. Prin urmare, pentru ei, medicul veterinar poate recomanda administrarea de antihistaminice înainte de vaccinări de rutină sau de deparazitare, atunci când sunt detectate paraziți.

Aceste medicamente sunt, de asemenea, prescrise pentru neurodermatita si aparitia diferitelor reactii alergice. Acestea pot apărea atunci când se schimbă alimentele, mușcăturile țânțarilor (în nas, plăcuțele de labe, stomacul), inhalarea mirosurilor de substanțe chimice de uz casnic, deodorante de aerosol sau parfumuri. Administrarea de vaccin poate duce la anafilaxie. Se întâmplă, de asemenea, că pe fondul terapiei medicale pentru orice boală, se manifestă o reacție de hipersensibilitate.

Chiar și antihistaminicele pot fi utilizate pentru a stârni animalul în călătorii, cu greață în timpul sarcinii, cu prurit debilitant. Ocazional, medicamentele cu un efect sedativ puternic sunt prescrise pentru agitația motorului.

Ce este folosit pentru câini

Cel mai adesea în practica veterinară pentru câinii de toate rasele se utilizează aceleași instrumente care sunt folosite pentru tratarea alergiilor la om. Dar sensibilitatea receptorilor la animale este oarecum diferită, iar dezvoltarea efectelor secundare sub formă de inhibiție redusă a motorului și somnolență este puțin relevantă. Prin urmare, este posibil să se utilizeze majoritatea antihistaminelor existente.

De cele mai multe ori, suprastin, Tavegil, Bravegil, Dimedrol, Benadril, Claritin, Fenistil, Telfast, Zyrtec, Peritol sunt administrate câinilor. Unele dintre ele sunt produse nu numai sub formă de tablete, ci și sub formă de injecție. Administrarea intramusculară sau subcutanată a medicamentului poate fi necesară odată cu dezvoltarea rapidă a reacțiilor alergice severe.

În plus, există un medicament special dezvoltat antihistaminic veterinar - Allervet.

Caracteristici Allerveta

Acest medicament privind structura substanței active și mecanismul acțiunii sale este similar cu dimedrolul. Se produce în două concentrații: 10% - pentru animalele mari (majoritatea animalelor) și 1% - pentru animalele domestice mici. Această soluție este numai pentru administrarea intramusculară. Este potrivit nu numai pentru stoparea reacției de hipersensibilitate, dar și pentru tratamentul bolilor cauzate de alergii.

Allervet se recomandă să fie utilizat de două ori pe zi la o doză de 1 ml la 5 kg de greutate. Studiile efectuate de producătorul acestui instrument în 2012, indică eficacitatea acestuia comparabilă cu Dimedrol.

Cum să aplicați antihistaminice

Atunci când alegeți un medicament dintr-o listă aprobată, trebuie să luați în considerare scopul utilizării sale și greutatea animalului. Pentru rasele mici, este mai bine să folosiți instrumentele de 2-3 generații sau Diazolin. Acest lucru va reduce riscul de reacții adverse sub formă de anxietate, tulburări ale ritmului inimii și modificări ale urinării. Aceeași tactică este recomandată pentru câinii mai în vârstă sau pentru animalele de companie cu boli cronice ale organelor interne.

Dar, în cazul severității reacțiilor alergice, este mai bine să luați mijloace mai puternice. Într-o astfel de situație, nevoia de ameliorare rapidă a simptomelor este mai importantă decât potențialul de rău în dezvoltarea efectelor secundare.

Dozele unice și zilnice permise se calculează fie în conformitate cu schema "pentru copii" (calculată pe kilogram de greutate, conform instrucțiunilor), fie se ia o parte din pilule. Ultima metodă este foarte apropiată și este utilizată pentru îngrijirea de urgență sau pentru o singură administrare profilactică a medicamentului. Biodisponibilitatea antihistaminicilor la câini este semnificativ mai scăzută decât la oameni. Prin urmare, este puțin probabil ca dozele inexacte pentru rasele mari să ducă la efecte secundare severe.

Pentru suprastin, doza zilnică maximă nu trebuie să depășească 2 mg la 1 kg de greutate a câinelui, în timp ce aceasta trebuie împărțită în 2-3 doze. Bravegil și Tavegil pot fi administrate în doză de 0,02 mg pe 1 kg de 2 ori pe zi. Pipolfen (ingredient activ promethazine) se administrează la o doză de 1-2 mg pe 1 kg de greutate animalică la fiecare 12 ore. Și pentru peritol (ciproheptadina) o singură doză de 2-12 mg pe 1 kg.

În cazul în care medicul veterinar prescris unui câine care utilizează antihistaminice, nu puteți achiziționa un medicament veterinar special. Practic, orice medicament disponibil în pieptul medicului de familie este potrivit, trebuie doar să calculați corect doza necesară.

 • Ce trebuie să faceți dacă sunteți alergic la polen (polinoză)?
 • Ce doctor trata psoriazisul?
 • Are psoriazisul un handicap?
 • Alergia la cobai: simptome și tratament
 • Ce este atopia?
 • Allergiya325
  • Stomatita alergică1
  • Șoc anafilactic5
  • Krapivnitsa24
  • Edemul lui Quincke2
  • Pollinoz13
 • Astma39
 • Dermatit245
  • Dermatita atopică25
  • Neyrodermit20
  • Psoriaz63
  • Dermatită seboreică 15
  • Sindrom Lyell1
  • Toksidermiya2
  • Ekzema68
 • Simptome generale33
  • Râul nas33

Pentru tratamentul alergiilor, cititorii noștri utilizează cu succes Alergyx. Văzând popularitatea acestui instrument, am decis să-i oferim atenție.
Citiți mai multe aici...

Zodeks de la alergii: indicații, instrucțiuni de utilizare, recenzii

Zodex este o antihistamină de a doua generație. Are un efect antialergic lung, care este asigurat de blocantul receptorilor H1 periferici. Indicația principală a utilizării sale este alergia. Conține diclorhidrat de cetrizină.

Cel mai important avantaj al acestui medicament este un efect anti-sedativ care vă permite să extindeți în mod semnificativ domeniul de utilizare pentru cei a căror muncă zilnică necesită o atenție sporită (șoferii vehiculelor).

Formularul de eliberare

Medicamentul este disponibil în trei tipuri diferite, ceea ce îl face convenabil pentru utilizare la vârste diferite.

 1. Tablete pe canale de 10 mg.
 2. Sirop 5 mg per flacon de 100 ml.
 3. Se picură flaconul de 10 mg 20 ml.

mărturie

Acest medicament poate fi utilizat pentru bolile care apar ca urmare a alergenului pe corpul uman. Poate fi:

 • Alergii sezoniere.
 • Pollinoză (reacție la înflorire).
 • Dermatoza este mâncărime.
 • Edemul lui Quincke.
 • Urticarie urinară sau febrilă.

Instrucțiuni și caracteristici ale aplicației pentru copii

Copiii sunt picături sau siropuri bine adaptate, în timp ce trebuie notat faptul că până la un an această formă de dozare nu este prescrisă. De la vârsta de 6 ani se poate lua o formă de pilule.

Este necesar să luați acest medicament în fiecare zi în același timp. Terapia depinde de tipul de patologie și durata acesteia poate varia de la 5-7 zile la un an. Asigurați-vă că efectuați pauze în timpul tratamentului. Doza este de obicei stabilită de un medic. Înainte de utilizare, acestea sunt dizolvate într-o cantitate mică de apă. Copiilor sub 2 ani li se prescriu 5 picături, de 2 ori pe zi, până la 6 ani, zece picături, care se iau și de 2 ori pe zi. De la 6 la 12 ani dați 20 de picături pe zi. Peste 12 ani, 10 mg pe timp de noapte.

Consumul de alimente nu afectează efectul medicamentului, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat în orice moment, dar de preferință este luat noaptea. În cazul în care pastilele sunt prescrise, acestea trebuie spălate cu multă apă, fără a mesteca. Cu doza ratată, doza repetată nu trebuie să depășească doza terapeutică, aceasta poate duce la o creștere a concentrației medicamentului în sânge, ceea ce duce la apariția efectelor secundare.

Instrucțiuni și caracteristici de aplicație pentru adulți

În funcție de forma prescrisă a medicamentului, acesta este utilizat în moduri diferite. Tabletele sunt administrate odată cu administrarea a 10 mg pe zi. Cade 10 mg pe timp de noapte. Sirop la un moment dat în cantitate de două linguri de măsurare.

După primire, această unealtă funcționează după o jumătate de oră, iar vârful acțiunii maxime se dezvoltă după o oră, după care durează 24 de ore. Pacienții trebuie să țină seama de faptul că consumul de alcool este strict interzis în timpul tratamentului. Zodex încetează să mai acționeze împreună cu alcoolul.

Caracteristici pentru femeile însărcinate

Utilizarea oricărui medicament antihistaminic în timpul sarcinii este interzisă, inclusiv Sodex. O excepție și, în cazuri rare, poate fi al doilea trimestru de sarcină (sub supravegherea strictă a medicului). Pericolul de utilizare este asociat cu un efect negativ asupra fătului. În timpul alăptării, este, de asemenea, contraindicată

Efecte secundare

Apariția efectelor secundare este, de obicei, asociată cu o supradoză a acestei forme de dozare. Și este însoțită de toate simptomele clinice de otrăvire, temperatura corpului pacientului crește, există o durere de cap, greață, trecerea în vărsături, slăbiciune, transpirație crescută. Dacă apar astfel de semne, este necesară spălarea stomacului, apoi consumarea sorbelor (Sorbex, Karbolen, Atoxil, Polysorb) și du-te la spital.

În cazurile mai blânde, poate apare erupție cutanată, care poate fi însoțită de mâncărime, scaun deranjat, migrene, agitație crescută, amețeli. Dacă apar semne de avertizare, trebuie să consultați un medic.

Contraindicații

După deschidere, flaconul trebuie utilizat timp de cincisprezece zile, după care conținutul nu este potrivit pentru tratament ulterior. Pentru contraindicații absolut includ:

 1. Hipersensibilitate la componentele medicamentului.
 2. Copii de vârstă fragedă până la un an.
 3. Tusea nu are origine alergică.
 4. Tulburări hepatice și renale severe

analogi

Substituenții Zodex sunt împărțiți în două grupuri. Primul, absolut, include toate mijloacele care includ cetirizina (Letizen, Parpazin, Zyrtec, Allertek, Zyntset). Al doilea grup, analogii relative. Ele sunt foarte similare în mecanismul de acțiune, dar diferă în compoziție. Ca rezultat, au un preț mai mic (Nazonex, Tizin, Tavegil, Suprastin, Nazivin, Vibrocil).

În ciuda faptului că rețeaua de farmacie are o selecție largă de analogi de antihistaminice, este mai bine să urmați recomandările medicului curant. Nu faceți auto-medicamente și nu faceți alegerea în sine. Substituturile ieftine nu sunt întotdeauna în măsură să înlocuiască agentul desemnat.

http://allergen.lechenie-allergiya.ru/lechenie/suprastin-instruktsiya-po-primeneniyu-dlya-zhivotnyh/

Suprastin pentru animale

Suprastin pentru animale

Antihistaminice pentru câini

Reacțiile alergice nu sunt specifice oamenilor. Animalele suferă, de asemenea, de alergii alimentare și de medicamente, dermatită, iritații ale pielii de la mușcături de insecte.

Nu uitați că, fără a se consulta un medic veterinar, nu se pot lua decizii pentru a elimina problemele de sănătate existente ale animalelor de companie, deoarece pot duce la consecințe grave și probabilitatea decesului este ridicată.

Antihistaminice pentru câini, ceea ce este, nume, pentru rase mici, recenzii, unde să cumpere și preț

Allervet este un medicament special dezvoltat pentru a vindeca alergii la animale. Vândut sub formă de soluție injectabilă în sticle de sticlă de 10, 50, 100 cm3.

Allervet ameliorează contracția mușchiului neted cauzată de o reacție alergică, reduce permeabilitatea capilară, împiedică dezvoltarea de țesuturi tisulare, previne apariția anafilaxiei. În plus, medicamentul are un efect sedativ, antiemetic și analgezic. Acesta începe să acționeze după o jumătate de oră după injectare și acționează timp de 4-6 ore.

Potrivit proprietarilor de animale de companie, Allervet este un medicament eficient și sigur.

Vândute pe site-urile magazinelor veterinare din Rusia la un preț de 80-145 de ruble.

Antihistaminice pentru câini și pisici, cum se aplică

Injecțiile cu Allerveta sunt făcute câinilor și pisicilor intramuscular. Doza este de 0,2-0,4 cm3 pe kilogram de greutate. Injectiile nu mai mult de patru ori pe parcursul zilei.

În plus față de Allervet, antihistaminice umane pot fi administrate câinilor și pisicilor. Este recomandabil să discutați mai întâi această problemă cu un medic veterinar.

Pentru câini: tablete și fiole cu difenhidramină, tablete Tavegil, tablete Suprastin.

Dacă rasa este mică, este mai bine să utilizați medicamente din cea de-a doua sau a treia generație, Diazolin. Doza se calculează în funcție de recomandările producătorului pe kilogram de greutate corporală, ca și în cazul unui copil, și corespunde greutății animalului.

Pisicile se vor potrivi cu medicamentele antihistaminice pentru copii, de exemplu, Zodak. Dozarea medicamentului - corespunde cu jumătate din doza sugari indicată în instrucțiuni.

Antihistaminice pentru lista de câini pentru alergii, înainte de vaccinare, cu spectru larg

În plus față de Allerveta pentru animale, orice preparat uman antihistaminic este potrivit pentru câini. Este important să se calculeze corect doza.

Suprastin nu are mai mult de 2 mg pe kg de câine. Aceasta este doza zilnică, care trebuie împărțită în 2 sau 3 doze. Bravegil și Tavegil dau în cantitate de 0,02 mg pe 1 kg de greutate de două ori pe zi.

Există rase de câini care sunt predispuși genetic la alergii. Înainte de vaccinare, au nevoie de medicamente antihistaminice pentru a preveni anafilaxia. Medicamentele pentru alergii pot fi administrate câinelui la clinică înainte de vaccinare sau trebuie să luați medicamentul acasă pe cont propriu.

Cea mai ușoară cale este să prindă Allervet, care în acțiunea sa este similară cu Diazolin.

Injectarea se face subcutanat, intramuscular.

Înainte de a efectua terapia medicamentoasă din orice motiv, este de asemenea recomandabil să cumpărați un medicament antihistaminic și să faceți injecții profilactice pentru a preveni dezvoltarea alergiilor.

Pot să-i dau un câine Suprastin cu alergii?

Pot să-i dau un câine Suprastin cu alergii?

O alergie la un câine este o reacție pronunțată a animalului la agenții patogeni, care pentru unele rase pot fi inofensive, pentru alții - mortale.

Indiferent de ceea ce a cauzat, alergiile sunt exprimate prin următoarele simptome:

- mâncărime severă, animalul este în permanență mâncărime, eventual zgârieturi ale pielii;

- roșeață a pielii (pe spate, abdomen, axilare, pe urechi și între degete);

- ochi apoase, ochi roșii;

- secreția mucusului din nas.

- apariția unui miros neplăcut de pe piele și lână;

- piele uscată, căderea părului.

Alergiile la câini sunt mult mai dificile decât la om. De exemplu, în cazul în care o persoană polen Inspira periculos pentru el, va experimenta o umflare a mucoasei, rinită, strănut, apoi un câine același fenomen va fi urmat de o alta, și umflarea membrelor. Animalul se zgârie în mod constant și își linge labele, ceea ce duce la iritații severe și ulcere plângând. În această perioadă, câinele dezvoltă otita medie și conjunctivită.

Primul ajutor pentru câinele cu alergii "Suprastin"

La primele simptome ale unei reacții alergice, decizia cea mai corectă este să-ți iei animalul de companie la medicul veterinar care, după efectuarea unui studiu bazat pe caracteristicile individuale ale corpului câinelui, va prescrie un tratament. Cu toate acestea, această posibilitate nu este întotdeauna. Cu privire la întrebarea dacă este posibil să dăm câinilor bolnavi "Suprastin" alergii, experții răspund afirmativ.

Pentru a scapa de mâncărime severe, ele dau animalului orice antihistaminic, Suprastin este cel mai comun. Doza zilnică este de 2 mg pe 1 kg de greutate animală, împărțită în trei doze.

Tabletele pot fi înlocuite cu injecții. Cel mai adesea, injecțiile de Suprastin se fac în greabăn sau în membrele din spate. Înainte de administrarea medicamentului, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile astfel încât câinele să nu poată fi otrăvit.

Imagine clinică

Ce spun medicii despre antihistaminice?

Am tratat alergii la oameni de mulți ani. Vă spun că, în calitate de medic, alergiile împreună cu paraziți din organism pot duce la consecințe cu adevărat grave, dacă nu le faceți față.

Conform ultimelor date ale OMS, reacțiile alergice din organismul uman provoacă majoritatea bolilor letale. Si totul incepe cu faptul ca o persoana se naste nasu chinuitor, stranut, nas curbat, pete rosii pe piele, in unele cazuri, sufocare.

În fiecare an, 7 milioane de persoane mor din cauza alergiilor, iar amploarea leziunilor este de așa natură încât aproape fiecare persoană are o enzimă alergică.

Din păcate, în Rusia și în țările CSI, corporațiile farmaceutice vinde medicamente scumpe care doar ameliorează simptomele, punând astfel oamenii la un anumit medicament. De aceea, în aceste țări, un procent atât de mare de boli și atât de mulți oameni suferă de medicamente "non-active".

Singurul medicament pe care vreau să îl sfătuiesc și este oficial recomandat de Organizația Mondială a Sănătății pentru tratamentul alergiilor este Histanol NEO. Acest medicament este singurul mijloc de curățare a organismului de la paraziți, precum și de alergii și simptomele acestuia. În prezent, producătorul a reușit nu numai să creeze un instrument extrem de eficient, ci și să îl facă accesibil tuturor. În plus, în cadrul programului federal "fără alergii", fiecare locuitor al Federației Ruse și al CSI îl poate primi doar pentru 149 de ruble.

Câinii de alergie pot fi de asemenea administrați diazolină, difenhidramină, clorură de calciu. Deoarece ultimul medicament este foarte amar, se diluează cu lapte și se adaugă puțin zahăr. Îndepărtați mâncăria va ajuta la baie cu un tren, frecarea locurile mâncărime cu un tampon înmuiat în bulion. Foarte eficient pentru mâncărime spray de hidrocortizon. Poți să o faci acasă. Pentru a face acest lucru, adăugați la apă rece fierbinte (350 ml) 4 fiole de hidrocortizon, 2 linguri de glicerină și 3 linguri de alcool medicinal.

Utilizarea "Suprastin" pentru alergii la câini

Medicamentul antihistaminic "Suprastin" simplifică semnificativ viața unui animal în timpul unui atac puternic de alergie. Medicamentul blochează producerea histaminei, elimină rapid mâncărimea, ameliorează spasmele, are un efect calmant.

Ingredientul activ al medicamentului este clorhidramine clorhidrat. Medicamentul este absorbit foarte rapid în sânge și, după două ore, concentrația acestuia în sângele animalului atinge nivelul maxim. Efectul medicamentului este observat după o perioadă foarte scurtă de timp - 15-20 minute.

Fiecare medicament are contraindicații și efecte secundare, cu "Suprastin", acestea fiind observate în cazuri rare. Efectele secundare sunt exprimate în principal prin oboseală, slăbiciune sau iritabilitate, vărsături, greață, diaree sau constipație.

În cazul otrăvirii cu Suprastin și a supradozajului la câini, care apare după un anumit timp, trebuie să spălați imediat stomacul câinelui și să preveniți deshidratarea. În acest scop, medicii veterinari folosesc o soluție de glucoză și o soluție izotonică de clorură de sodiu. După aceasta, câinele ar fi crescut urinarea.

Prevenirea alergiilor

Fiecare proprietar al unui prieten cu patru picioare știe că, dacă animalul său de companie era alergic, sarcina lui este de a elimina toate iritanții posibili, astfel încât câinele să nu mai fie nevoit să experimenteze din nou toate aceste probleme. De exemplu, în cazul în care cauza alergiei a fost un aliment ieftin de calitate slabă, acesta ar trebui înlocuit cu o clasă super-hipoalergenică. Din când în când, animalele de companie trebuie să primească absorbenți - carbon activat, enterosgel; lactobifid pentru a îmbunătăți performanța tractului gastro-intestinal; antihelmintice. Este necesar să faceți tot posibilul pentru a preveni contactul câinelui cu insecte.

Cum și când să utilizați Suprastin pentru pisici

Suprastin este un medicament antihistaminic destinat tratării persoanelor. Dar există cazuri în care medicamentul poate ajuta pisica să facă față durerii și altor senzații neplăcute. Durerea provocată de pleavă afectează starea de spirit a animalului de companie, provocând un comportament inadecvat și chiar agresiv care poate dăuna nu numai proprietarului, ci și animalului însuși. În acest caz, este permis să dea pisicii Suprastin.

Suprastin pentru pisici

În plus față de durerea în timpul estrului, Suprastin poate fi administrat pisicii în timpul manifestării reacțiilor alergice. Mâncărime dă animalului o mulțime de inconveniente, care afectează starea lui mentală, afectează somnul și apetitul. Suprastin ajută pisica cu alergii cauzate de:

 • utilizarea componentelor noului brand de produse finite uscate sau umede;
 • utilizarea alimentelor interzise;
 • utilizarea altor medicamente (Suprastin în acest caz este prescris ca un medicament suplimentar).

Ca rezultat al medicamentului, animalul devine mai calm, doarme mai bine

Conform instrucțiunilor de utilizare, durata tratamentului durează de obicei 3 zile. O doză este de 0,25 comprimate pe 5 kg de greutate animalică. Dați o dată pe zi înainte de a merge la culcare cu mult lichid pentru o absorbție mai bună a medicamentului.

Instrucțiuni de utilizare

Când utilizați medicamente în tratamentul unui animal de companie, este imperios necesar să se respecte doza corectă. Excesul său nu afectează eficacitatea, ci duce doar la intoxicare. Proprietarii de îngrijire specială ar trebui să fie observați în tratamentul pastilelor, deoarece animalele le suresc adesea. Există două modalități universale de a alimenta o pisică cu medicamente sub formă de tablete:

 • Este necesar să zdrobiți și să adăugați o pastilă la delicatețea preferată.
 • Înfășurați într-o bucată de carne sau ascundeți în interiorul pesmetului.
 • Puneți-o pe rădăcina limbii.

În acest caz, pisica va înghiți pilula reflexiv, mai ales dacă o beți din seringă cu apă. Dar această metodă este mai puțin preferabilă, deoarece implică un efect fizic asupra animalului. Această experiență poate fi stocată în memoria ei și poate provoca asocieri negative cu procesul de tratament.

Pentru a efectua o injecție intravenoasă sau intramusculară în mod independent, trebuie mai întâi să consultați un specialist. Dar mai sigur și mai sigur de a folosi serviciile unui medic veterinar.

Cum se manifestă supradoza și ce trebuie făcut

Un semn al unui supradozaj serios al medicamentului este eșecul picioarelor - pisica nu poate sta pe picioare. Unele letargii și somn lung nu ar trebui să alarmeze proprietarul. Comportamentul neobișnuit de calm este un efect secundar al medicamentului.

Dacă, din anumite motive, doza necesară a fost depășită și animalul are simptome de otrăvire, atunci:

 • Este imposibil, în orice caz, să hrăniți pisica, pentru a nu complica procesul de îndepărtare a toxinelor.
 • Asigurați-vă că ați dat animalului o cantitate mare de fluide pentru a activa sistemul excretor și a spăla corpul.
 • Apelați imediat la un medic pentru a reduce riscul de complicații.

Efecte secundare

Nu trebuie să oferi prea mult Suprastinul tău preferat. Acest lucru se aplică în special proprietarilor, care, cu ajutorul medicației, elimină simptomele de estrus la un animal. Inhibat de utilizarea Suprastin, psihicul nu afectează fundalul hormonal caracteristic pisicii în această perioadă. Ca rezultat, animalul poate prezenta nereguli în zona genitală și pyometra - inflamația uterului cu manifestări purulente.

Suprastin nu este un medicament care protejează animalul de sarcină. Dacă proprietarul de animale de companie nu intenționează să înceapă pisoii, este mai bine și mai ușor să efectuați operația decât să utilizați medicamente puternice. Utilizați Suprastin justificat numai dacă pisica nu a avut timp să se recupereze de la o sarcină anterioară. Înainte de a utiliza un medicament antihistaminic, trebuie să vă adresați medicului veterinar.

Paraziți trăiesc în corpul tău?

Simptomele apariției paraziților în organism pot fi:

 • frecvente de răceală
 • pierdere în greutate
 • meteorism
 • oboseala si foamea
 • dureri de cap, precum și diferite dureri și spasme în organele interne în special!

Dacă aveți un animal de companie, atunci sunteți cu siguranță în pericol!

Dacă aveți aceste simptome, trebuie doar să curățați corpul. Cum se face asta citiți aici >>

Toate informațiile de pe site sunt furnizate numai în scop informativ.

http://stop-allergies.ru/suprastin-dlya-zhivotnyh/

Trebuie să știți când se utilizează suprastin pentru câini: dozare în tablete și fiole pentru animale de companie

Câinii sunt creaturi active și neliniștite. Orice se poate întâmpla cu ei, inclusiv alergii. Oare cineva musca animalul sau câinele a mâncat ceva greșit? Acesta este începutul unei reacții aparent nesemnificative, dar dacă omul sărac nu ajută la timp, atunci sunt posibile consecințe mai grave.

Ce este?

Suprastin sau cloropiramină - un medicament, antihistaminic, blocant al receptorilor H1-histaminici.

Dacă ați observat o reacție alergică la un câine, Suprastin este, fără îndoială, cel mai frecvent medicament disponibil în trusa de prim ajutor care poate fi administrat unui animal. Forma acestui medicament este diferită: există ambele pilule și fiole pentru injecție.

Cel mai adesea, injecțiile de Suprastin se fac în greabăn sau în membrele din spate. Un antihistaminic ajută semnificativ câinele în cazul unei agravări a stării de alergie. Efectul permite reducerea problemelor cu pielea toracică și, de asemenea, reduce probabilitatea de spasme, contribuie la calmul general al animalului.

În pastile

Doza zilnică - 2 mg pe kilogram de greutate, care trebuie împărțită în trei aplicații.

Este necesar să se înțeleagă faptul că mărimea unui animal nu are o importanță mică atunci când se prescrie o doză, de aceea pentru câinii de rase mici cantitatea recomandată de medicament este de jumătate din dimensiunea unei tablete, pentru animalele de dimensiuni medii - una, mare - una și jumătate sau două.

În fiole

În formatul injecțiilor intramusculare, se aplică aceeași regulă pentru dimensiunea animalului de companie: pentru copii, se aplică o doză de 0,5 ml, iar pentru animalele medii și mari 1,0 și respectiv 2,0 ml.

Pentru rasele mai mici, este mai bine să se folosească mijloace de 2-3 generații, iar pentru câinii de talie medie și superioară, suprastinul nu are un prejudiciu deosebit dacă nu are probleme fiziologice grave și boli cronice. De asemenea, trebuie să abordați cu atenție utilizarea acestor medicamente pentru animalele de casă mai mari.

Puii trebuie, de asemenea, să primească acest medicament cu atenție și nu mai devreme de o lună după naștere. Cu o formă agresivă de alergie, în special cu umflarea botului, gâtului, Suprastin va fi minim eficace.

Excreția din organism este produsă de sistemul renal. Prin urmare, dacă animalul dvs. are rinichi bolnavi, Suprastin trebuie utilizat foarte atent, să monitorizeze cu atenție răspunsul organismului la medicament și starea generală a animalului.

Alergie Durata recepției

În funcție de progresivitatea reacției alergice, durata tratamentului poate varia. Tabletele încep să funcționeze la aproximativ 30 de minute după administrare. Acțiunea farmacologică este activă timp de doisprezece ore. În injecții - după 5-10 minute după injectare, dar efectul este mult mai mic - aproximativ trei ore.

Atunci când simptomele sunt ușurate pentru o perioadă scurtă de timp, tratamentul poate dura până la o săptămână. Dacă o singură utilizare a acestui medicament și-a demonstrat eficacitatea în cea mai înaltă formă, atunci nu ar trebui să creșteți durata administrării.

Întotdeauna trebuie să consultați un medic veterinar cu privire la intervalul de timp al tratamentului, datorită caracteristicilor fiecărui animal.

Cât de mult poți să oferi unui câine gravid sau care alăptează?

Suprastin nu va afecta grav un câine gravid sau care alăptează, dar doza trebuie să fie minimă (la fel ca și câinii de rase mici - jumătate de comprimat sau 0,5 ml injecție). Întrucât, în principiu, biodisponibilitatea acestui tip de medicamente la câini este semnificativ mai scăzută decât la oameni, ceea ce înseamnă că riscurile de efecte secundare sunt extrem de scăzute.

supradoză

Semnele de supradozaj pot fi fenomene precum:

 1. Excitarea motorului (dacă observați o activitate neobișnuită, priviți cu atenție);
 2. o anxietate crescută (câinele dvs. a devenit brusc precaut de tine - un motiv de gândit);
 3. lipsa coordonării, stabilitatea;
 4. convulsii;
 5. dilatarea și rigiditatea elevilor;
 6. gura uscata;
 7. urinare rară.

Dacă majoritatea semnelor arată că trebuie să spălați stomacul sau să dați animalului un sorbent pentru a reduce efectul puternic al medicamentului. Când animalul dvs. este slăbit după o boală, probabilitatea reacțiilor adverse sub formă de anxietate, comportament ciudat și probleme cu procesele inimii este mare.

Dar, trebuie remarcat faptul că nu întotdeauna remedia poate afecta astfel organismul și fenomenele interne.

De asemenea, antihistaminicul însuși poate să activeze noi procese alergice sau să agraveze cele existente. Deși astfel de cazuri sunt extrem de rare și pe termen scurt în natură, după întreruperea tuturor simptomelor.

Substanțele conținute într-un singur comprimat: douăzeci și cinci de miligrame de componentă activă a clorhidraminei clorhidrat. În plus, în comprimat există și componente auxiliare, cum ar fi gelatină, talc, amidon din cartofi și chiar puțină lactoză.

Aceste elemente nu afectează în mod semnificativ organismul, dar pot provoca un răspuns legat de intoleranța unei anumite substanțe, determinând o reacție alergică și mai mare.

Când se manifestă o alergie la un câine, este necesar să acționați rapid și eficient pentru a vă ajuta animalul să evite senzațiile neplăcute. Acest lucru poate ajuta la kitul de prim-ajutor, unde Suprastin este cu siguranță prezent.

Desigur, decizia de a trata un câine pentru a obține rezultatul cel mai corect și mai sigur trebuie să facă doar un specialist calificat, dar pentru prim ajutor se poate face cu mijloace improvizate.

http://puppy.plus/zdorovie/lechenie/preparaty/doza-suprastin-sobake.html

Cum și când să utilizați Suprastin pentru pisici

Suprastin este un medicament antihistaminic destinat tratării persoanelor. Dar există cazuri în care medicamentul poate ajuta pisica să facă față durerii și altor senzații neplăcute. Durerea provocată de pleavă afectează starea de spirit a animalului de companie, provocând un comportament inadecvat și chiar agresiv care poate dăuna nu numai proprietarului, ci și animalului însuși. În acest caz, este permis să dea pisicii Suprastin.

În plus față de durerea în timpul estrului, Suprastin poate fi administrat pisicii în timpul manifestării reacțiilor alergice. Mâncărime dă animalului o mulțime de inconveniente, care afectează starea lui mentală, afectează somnul și apetitul. Suprastin ajută pisica cu alergii cauzate de:

 • utilizarea componentelor noului brand de produse finite uscate sau umede;
 • utilizarea alimentelor interzise;
 • utilizarea altor medicamente (Suprastin în acest caz este prescris ca un medicament suplimentar).

Ca rezultat al medicamentului, animalul devine mai calm, doarme mai bine

Conform instrucțiunilor de utilizare, durata tratamentului durează de obicei 3 zile. O doză este de 0,25 comprimate pe 5 kg de greutate animalică. Dați o dată pe zi înainte de a merge la culcare cu mult lichid pentru o absorbție mai bună a medicamentului.

Când utilizați medicamente în tratamentul unui animal de companie, este imperios necesar să se respecte doza corectă. Excesul său nu afectează eficacitatea, ci duce doar la intoxicare. Proprietarii de îngrijire specială ar trebui să fie observați în tratamentul pastilelor, deoarece animalele le suresc adesea. Există două modalități universale de a alimenta o pisică cu medicamente sub formă de tablete:

 • Este necesar să zdrobiți și să adăugați o pastilă la delicatețea preferată.
 • Înfășurați într-o bucată de carne sau ascundeți în interiorul pesmetului.
 • Puneți-o pe rădăcina limbii.

În acest caz, pisica va înghiți pilula reflexiv, mai ales dacă o beți din seringă cu apă. Dar această metodă este mai puțin preferabilă, deoarece implică un efect fizic asupra animalului. Această experiență poate fi stocată în memoria ei și poate provoca asocieri negative cu procesul de tratament.

Pentru a efectua o injecție intravenoasă sau intramusculară în mod independent, trebuie mai întâi să consultați un specialist. Dar mai sigur și mai sigur de a folosi serviciile unui medic veterinar.

http://kot-i-koshka.ru/suprastin-dlya-koshek/

Este posibil să se dea câinelui suprastin și cum se calculează doza de medicament

Suprastin (cloropiramină) este una dintre cele mai populare medicamente anti-alergice de primă generație din Rusia. Medicamentul eliberează eficient mâncărimea, ameliorează crampele și umflăturile, se calmează.

Utilizare veterinară

Suprastin tratează nu numai oamenii, ci și animalele. Acesta este absorbit rapid în intestine, prin urmare, este printre cele mai eficiente mijloace de alergii.

Medicamentul sa stabilit de mult în medicina veterinară. În cazul în care cazul este o urgență și există o amenințare de șoc anafilactic, puteți utiliza în condiții de siguranță growthstin pentru câini.

Când să aplicați

Atacurile alergice la animale sunt mult mai severe decât la oameni. Dacă o persoană "se îndepărtează" cu umflarea membranelor mucoase, a nasului curgător și a strănutului, atunci picioarele animalelor de companie se umflă. Câinele în mod constant linge membrele și pieptene pielea, ceea ce duce la ulcere și non-vindecare dermatita. Pentru unele rase, un atac poate fi fatal.

Câinele dvs. poate avea o alergie dacă sunt observate următoarele simptome:

 • înroșirea pielii;
 • mâncărime;
 • ochii umezi;
 • eczema urechii externe;
 • tuse;
 • nazal;
 • umflare;
 • transpirații anormale;
 • erupții cutanate și abdomen;
 • miros neplăcut de lână;
 • umflarea membrelor;
 • caderea parului;
 • vărsături;
 • diaree.

Iritarea este cauzată de mirosul de substanțe chimice de uz casnic, de aerosoli sau de parfumuri. De asemenea, un atac este posibil atunci când se schimbă alimente, intepatura de albine sau un țânțar. Dacă oferiți suprastină unui câine cu alergii, trebuie să ușurați rapid un atac.

De asemenea, medicii veterinari prescriu acest medicament antihistaminic în următoarele cazuri:

 1. Înainte de deworming (în special rasele predispuse la intoleranță la medicamente).
 2. Înainte de vaccinări de rutină și cu terapie medicamentoasă (pentru a elimina șocul anafilactic).
 3. Pentru ameliorarea simptomelor de neurodermită.
 4. Cu astm bronsic.
 5. Din pollinoză sezonieră.
 6. Pentru a elimina angioedemul.
 7. În caz de boală de mișcare în trenuri.
 8. Cainii gravide cu greață.
 9. Cu agitație motorie (suprastin are un efect sedativ ușor).

Caracteristicile drogurilor

Suprastin este disponibil sub formă de tablete și în fiole (sub formă de soluție injectabilă). Componenta principală este clorhidratul de cloropiramină. Conținutul într-o tabletă - 25 mg, în 1 ml de soluție - 20 mg.

În plus față de elementul principal, există apă pentru injecție în fiole. Forma de tabletă include excipienți precum gelatina, acidul stearic, amidonul, talcul și lactoza.

Medicamentul este absorbit rapid de intestine. Concentrația maximă a substanței principale în sânge se obține la două ore după aplicare. Clorhidratul de cloropiramină penetrează toate organele, inclusiv creierul. Animalul poate prezenta o stare de somnolență, letargie.

Ce formă este preferabilă

Dacă starea câinelui este destul de tolerabilă, pastilele sunt în general prescrise. Relieful apare după 30 de minute, efectul persistând până la jumătate de zi.

Dacă un atac alergic este acut și se dezvoltă rapid, este mai bine să recurgeți la injecții. Injectarea se face, de obicei, în laba posterioară sau în greabăn. Medicamentul are efect după 10 minute, dar efectul este mai scurt - până la 3 ore.

Pentru un câine, suprastin se administrează în timpul sau după masă. De obicei, medicii veterinari combină ambele forme: se administrează o injecție și, după un timp, sunt prescrise comprimatele. Deci, efectul medicamentului este întins pentru o zi.

dozare

Conform instrucțiunilor, rata zilnică pentru un câine în pastile este de 2 mg pe kilogram de greutate. Doza trebuie împărțită în trei doze.

Pentru a calcula cantitatea corectă de droguri, trebuie să cunoașteți greutatea animalului. Dacă este un câine de rasă mică, se recomandă administrarea unei jumătăți de pilule. Cainii mediu - 1 comprimat. Rase mari - unu și jumătate sau două.

Doza de injectare intramusculară se calculează pe același principiu:

 • roci mici - 0,5 ml;
 • mediu - 1 ml;
 • mare - 2 ml.

Dacă greutatea câinelui este necunoscută și nu există nici o modalitate de ao cunoaște, nu riscați-o. Este mai bine să reduceți doza, pentru a evita complicațiile și consecințele neplăcute.

Injectarea suprastinului se efectuează după cum urmează:

 1. Spălați-vă bine mâinile.
 2. Medicamentul nu trebuie să fie rece.
 3. Desenați substanța în seringă, îndepărtați toate bulele.
 4. Țineți animalul de companie în timpul procedurii, astfel încât să nu se agită în timpul injectării.
 5. Injectați încet soluția intramusculară.
 6. Dwarf servește seringă de insulină adecvată.

Este aproape imposibil să faceți o injecție singur. Dacă nu sunteți încrezători în abilitățile dvs. și nu aveți un asistent, este mai bine să utilizați forma de tabletă a medicamentului. Suprastin ajută bine să oprească un atac alergic. Dacă simptomele dispar după o doză unică, nu trebuie să continuați tratamentul. Durata tratamentului depinde de gravitatea bolii. Este mai bine să consultați un medic veterinar despre acest lucru.

Pui și rase pitic

Biodisponibilitatea suprastinului la câini este mult mai scăzută decât la oameni, prin urmare, există un risc mai mic de efecte secundare. Și totuși, medicamentul poate fi destul de greu de perceput animalele de companie pitic. Pentru acești câini, medicii veterinari recomandă antihistaminice de a doua sau a treia generație.

Puii li se administrează medicamente numai de la a 30-a zi de viață. Doza este aceeași ca și pentru rasele mici. Dacă câinele este predispus la alergii, înainte de a lua suprastin, este mai bine să consultați un medic veterinar.

Sarcina și hrănirea

Suprastin pentru câini, gravide sau care alăptează, nu aduce rău. Dar, în acest caz, doza trebuie să fie minimă - 0,5 comprimate. Fiecare rasă are propriile caracteristici. Prin urmare, înainte de începerea tratamentului, consultați medicul veterinar.

Pentru câinii cu alergii mai bine să căutați analogi.

Vârsta avansată

Animalele mai vechi de la suprastin ar trebui să se abțină, deoarece vârsta avansată a câinilor este una dintre contraindicațiile pentru administrarea acestui medicament. În cazul în care organismul este slăbit, riscul de reacții adverse devine mai mare. Este mai bine să căutați analogi.

Posibile complicații

Suprastin este destul de eficient când trebuie să elimini rapid simptomele alergice. În cea mai mare parte, medicamentul este inofensiv și ușor de tolerat. Dar uneori sunt posibile efecte secundare nedorite: anxietate, comportament ciudat și probleme cardiace. Riscul de complicații este mai mare dacă corpul câinelui este slab din cauza vârstei sau a bolii. În cazuri rare, un medicament antihistaminic din prima generație poate declanșa noi reacții alergice. În acest caz, trebuie să întrerupeți imediat tratamentul. După un timp, statul este normalizat.

supradoză

Dacă se selectează suprastin pentru a trata câinele, urmați doza. Depășind-o crește riscul reacțiilor negative.

 • activitate motorizată excesivă;
 • lipsa de coordonare (câinele este greu să-și păstreze labele);
 • convulsii;
 • copii diferiți;
 • gura uscata;
 • probleme de urinare;
 • anxietate crescută.

În astfel de cazuri, este necesar să se efectueze o spălare gastrică sau să se dea un animal sorbent.

Contraindicații

Suprastin este recunoscut ca un medicament destul de sigur. Principalele contraindicații includ:

 • vârsta catelului (până la 1 lună);
 • boala de rinichi (deoarece acest organ elimină medicamentul din organism);
 • animale de companie.
De droguri este dependenta, astfel de utilizare prelungita nu este recomandat.

analogi

Există patru generații de medicamente antihistaminice. În funcție de vârsta, dimensiunea și starea de sănătate a câinelui, medicul veterinar poate prescrie oricare dintre ele.

Prima generație

Aceste medicamente sunt ușor absorbite și ușurează rapid simptomele. Acțiunea lor este relativ scurtă. În funcție de forma de administrare, efectul se încheie în 3-8 ore. Ca efecte secundare pot fi identificate letargie, somnolență, dependență. Acest grup, alături de suprastin, include difenhidramina, precum și medicamentele Tavegil și Bravegil.

A doua generație

Acțiunea drogurilor nu este atât de rapidă, dar mai lungă. Puteți lua o pastilă pe zi. Efectul persistă încă o săptămână după terminarea tratamentului. Antihistaminicele din acest grup sunt lipsite de efectele secundare ale medicamentelor de prima generație: ele nu provoacă somnolență sau dependență. Cu toate acestea, ele au un efect negativ asupra funcției contractile a mușchiului cardiac. Acestea includ: "Zyrtec", "Claritin", "Lomilan".

A treia și a patra generație

Aceste medicamente au toate avantajele grupului anterior, dar ele nu afectează sistemul cardiovascular. Aceștia pot trata chiar câini mai în vârstă. Acestea sunt "Telfast", "Treksil", "Gismanal".

corticosteroizi

Medicamentele hormonale repede și puternic opresc un atac alergic. Acestea suprimă un număr de factori inflamatori: histamină, citokine, serotonină. Umflarea animalului dispare, mâncărimea și roșeața dispar. Acest grup de medicamente este recomandat pentru tratamentul formelor severe și prelungite de alergii.

Dar există o serie de efecte secundare: o creștere a nivelului zahărului din sânge, efecte asupra sistemului hormonal, imunosupresie, sensibilitate crescută la diferite boli infecțioase.

Tratamentul cu aceste medicamente ar trebui să fie abordat corect și să recurgă la acestea numai la recomandarea unui medic veterinar. Corticosteroizii includ hidrocortizonul, prednisonul, dexametazona.

Alte metode

Clorura de calciu ajută la alergii. Pentru ca câinele să nu sperie gustul amar, medicamentul este diluat cu lapte și se adaugă zahăr. Va ajuta la ameliorarea băii de mâncărime sau decoctarea seriei. Locurile de zgârieturi și roșeață pot fi curățate cu un tampon.

Hidrocortizonul este, de asemenea, eficient. Poate fi gătit la domiciliu. Pentru a face acest lucru, în 350 ml de apă răcită fiartă se adaugă 4 fiole de hidrocortizon, 3 linguri de alcool și 2 linguri de glicerină.

opinii

Oksana, Moscova

"Câinele meu a avut o bătălie bruscă ieri. Ochii i s-au umflat, fata sa înroșită, problemele de respirație au început. M-am speriat și s-au grabit la clinica veterinară. În primul rând, am fost injectați "Tavegil". Acasă, câinele dormea ​​puțin, dar umflarea nu a trecut. Am dus-o din nou la veterinar. De data aceasta au făcut injecții de suprastine în ambele labe. Când se întorceau acasă, câinele imediat adormise, apoi era lent. Dar umflarea a adormit. Eu păcătuiesc pe o hrană nouă. "

Larisa, Kazan

"Am oferit catelusului suprastin pentru a ușura mâncărimea și roșeața. De asemenea, suferă de alergii alimentare. A fost înfricoșător să se uite la el, să-și scuture în permanență urechile, mâncărimea, eczemele teribile pe piele în locuri. Suprastin îndepărtează bine simptomele neplăcute, dar numai dacă este vorba de alergii. Și dacă câinele e rău din cauza viermilor, aș sfătui să scap de ele în primul rând.

Tatiana, Krasnodar

"Veterinarul ne-a recomandat să nu suprima subcutanat, dar Tavegil. Când am întrebat de ce au prescris medicamente vechi, doctorul a explicat că au funcționat bine pentru mulți ani de utilizare. Poate că are dreptate. "

Victor, Moscova

Câinele meu de trei luni a mâncat 6 comprimate de suprastină. La sfatul medicului veterinar (nu a fost posibil să ajungă acolo), el a injectat noshpu pentru a induce voma, și apoi a pus peroxidul în apă în gură. Apoi a hrănit sorbent. În general, totul era în regulă. Numai cățelușul a dormit foarte mult timp. Acum vom trata stomacul. "

Svetlana, Ufa

"Insectul meu mi-a lovit ultimul vernisaj vara trecută. Am fost foarte speriat. Stomacul câinelui era umflat, era înfricoșător să se uite la ochii lui. Mi-au dat jumătate de pastilă superstin și m-am dus la clinica veterinară - totul sa dovedit bine! "

http://bobik.online/healf/cure/suprastin-ot-allergii.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni