Suprastin de la ceea ce ajută

Suprastin este inclus în grupul de medicamente care blochează receptorii N-histaminici. Numeroase recenzii ale utilizatorilor confirmă faptul că acest instrument este foarte eficient, dar este accesibil, este bine tolerat și are o activitate antihistaminică mare la pacienții de orice vârstă. Dacă un specialist a scris acest instrument, este util să știm - Suprastin, de la care ajută. Acest medicament are un efect antialergic pronunțat și este utilizat pentru a elimina manifestările unei reacții alergice.

Forme de eliberare și compoziția sa

Medicamentul este produs în două forme:

 1. Sub formă de tablete de 25 mg.
 2. Sub forma unei soluții de 20 mg / ml pentru injectare.

Suprastin comprimate are o culoare rotunjită sau gri deschis. Disponibil în 20 de bucăți. în ambalaje. O parte conține numele medicamentului "SUPRASTIN", celălalt canal transversal.

Fiecare comprimat conține 25 mg din principalul medicament activ - clorhidramine clorhidrat. De asemenea, producătorii medicamentului includ lactoză monohidrat, acid stearic, gelatină, amidon din cartofi și alte elemente auxiliare în compoziția sa.

Soluția Suprastin nu are nici o culoare, este complet transparentă. Această formă de medicament se distinge printr-un miros ușor mirositor. Fiecare ambalaj conține 5 fiole de medicament (1 ml). Soluția conține clorhidrat de clorpiramină și apă pentru preparate injectabile.

Acțiune și farmacocinetică

Diferitele forme de Suprastin au următoarele efecte asupra organismului uman:

 • antihistaminic;
 • M-anticolinergice;
 • antiemetice;
 • moderat spasmolitic.

În scopuri terapeutice, se utilizează în mod predominant forma de tabletă. Efectul antiallergic se produce după un accident de 15-30 de minute după administrarea orală a Suprastin. Efectul maxim al medicamentului are loc în 60 de minute după consumarea unei doze și continuă să acționeze timp de șase ore.

După ingerare, cea mai mare parte a medicamentului este absorbită din tractul gastrointestinal. Instrumentul este caracterizat printr-o distribuție completă în organism, metabolism intensiv în ficat. La pacienții tineri, medicamentul este eliminat mai repede decât la adulți.

Când este prescris suprastin

Începând să utilizați medicamentul, este important să aflați - Suprastin, de la care ajută. Instrumentul este prezentat pentru utilizare în dezvoltarea următoarelor patologii:

 • alergii la medicamente sau alimente;
 • contact sau dermatită atopică;
 • urticarie;
 • prurit de diverse etiologii;
 • conjunctivită;
 • boala serului;
 • rinoconjunctivită alergică sezonieră și pe tot parcursul anului;
 • eczeme acute și cronice;
 • reacții alergice la substanțe chimice, mușcături de insecte.

Cu dezvoltarea angioedemului (angioedem), soluția de Suprastin este eficientă. Forma de tabletă a medicamentului în acest caz servește ca un medicament auxiliar.

Contraindicații

Contraindicațiile absolute la tratamentul cu Suprastin includ:

 1. Atacuri acute de astm bronșic.
 2. Sindrom de malabsorbție de glucoză-galactoză.
 3. Slabă toleranță la lactoză.
 4. Deficitul de lactază.
 5. Intoleranță individuală la compoziția medicamentului.

Tabletele nu sunt prescrise pentru tratamentul pacienților cu vârste mai mici de 3 ani. Orice formă a acestui medicament este interzisă pentru utilizare în perioada neonatală.

Dacă pacientul este diagnosticat cu retenție urinară, glaucom cu închidere în unghi, hiperplazie prostatică, tulburări cardiovasculare, afecțiuni hepatice sau renale, este posibilă utilizarea medicamentului, dar necesită o atenție sporită și o monitorizare constantă a stării pacientului.

Se aplică suprastin în timpul sarcinii și alăptării

Suprastinul în timpul sarcinii și alăptării este complet contraindicat. Dacă este necesar, este necesară utilizarea sa la pacienții care aplică un copil la sân, refuzul temporar al alimentației naturale și trecerea la amestecuri nutritive.

Regulile de luare a medicamentului

Înainte de a începe tratamentul, trebuie să știți cum să luați Suprastin. Tabletele sunt administrate pe cale orală cu alimente, spălate cu apă necarbonată. Chew drogul nu este necesar.

 • la vârsta de 3-6, 12, 5 mg (o jumătate de comprimat) de două ori pe zi;
 • pacienți cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani - 1-2 comprimate de 3 ori în decurs de 24 de ore;
 • adulți - întreaga tabletă (25 mg) de la 3 la 4 ori în timpul zilei.

Prin decizia medicului curant, doza standard poate fi crescută, dar nu trebuie să depășească 2 mg pe 1 kg de masă corporală.

Durata tratamentului este determinată de simptomele bolii, de durata și de durata acesteia. În medie, 5-7 zile de tratament sunt suficiente pentru a normaliza starea pacientului.

Introducerea medicamentului prin metoda intramusculară se realizează numai în cazuri grave și sub supraveghere medicală obligatorie. Pentru copiii cu vârsta sub 12 luni, se administrează o dată câte 25 ml de medicament, la 1-6 ani, doza este dublată. Pacienții cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani pentru o injecție vor necesita 0,5 ml de medicament, adulți - 1-2 ml.

În cazul unui curs sever de alergii, terapia începe cu o injectare lentă, lentă în venă, după care se efectuează injecții intramusculare sau administrarea orală a medicamentului. În cazul afectării funcției hepatice sau renale, se recomandă reducerea dozei. În timpul tratamentului, pacienții vârstnici trebuie să aibă grijă deosebită, deoarece această categorie de pacienți este adesea supusă dezvoltării efectelor secundare.

Efecte secundare și supradozaj

Deținând informații, Suprastin de la ceea ce ajută, este necesar să se ia în considerare posibilitatea de a dezvolta efecte secundare. Evenimentele adverse apar în cazuri izolate, sunt de scurtă durată și dispar rapid după eșecul medicamentului.

În timpul tratamentului cu Suprastin, pacientul poate avea:

 • Digestie incomodă.
 • Senzația de uscăciune a gurii.
 • Încălcarea scaunului (sub formă de diaree sau constipație).
 • Apetitul slabit.
 • Greață.
 • Slăbiciune musculară.

Mult mai des se înregistrează modificări în compoziția celulară a sângelui, excitare nervoasă, convulsii, vedere încețoșată, presiune intraoculară și arterială crescută, tahicardie, aritmie și dificultăți de urinare. Apariția oricăruia dintre aceste fenomene devine baza pentru a merge la medic și a opri drogul.

Supradozajul medicamentului se manifestă prin halucinații, anxietate nerezonabilă, afectarea coordonării mișcărilor, dilatarea sau imobilitatea elevilor, înroșirea feței, febra, coma. În astfel de cazuri, în decurs de 12 ore de la administrarea ultimei doze de Suprastin, se efectuează lavaj gastric, urmată de numirea cărbunelui activ, se monitorizează parametrii tensiunii arteriale și respirației, se efectuează terapia simptomatică sau resuscitarea.

Interacțiunea cu alte medicamente și alcool

Suprastin nu trebuie administrat concomitent cu barbituricele, M-colinoblocanții, analgezicele opioide. O astfel de combinație într-un mod nedorit îmbunătățește efectul medicamentelor de mai sus.

De asemenea, Suprastin și alcoolul nu trebuie combinate. Utilizarea lor simultană conduce la creșterea efectelor negative ale etanolului asupra sistemului nervos central și poate determina consecințele cele mai imprevizibile.

Instrucțiuni speciale

Utilizarea ne-normalizată a antihistaminicilor poate provoca afecțiuni ale sângelui (leucopenie, agranulocitoză, trombocitopenie, anemie hemolitică). În cazul unei febră inexplicabilă în procesul de tratament, laringită, icter, ulcere orale, hemoragii persistente, albirea pielii, este necesar un test de sânge pentru a identifica eventualele modificări ale formulei de sânge. Dacă se găsește, medicamentul trebuie întrerupt.

În timpul perioadei de conducere sau învățării de a conduce vehicule, ar trebui să refuzați să luați Suprastin, deoarece medicamentul poate provoca oboseală crescută, amețeli și somnolență. După tratament, pacientul este adesea sfătuiți să renunțe pentru un timp de viață activ.

Suprastin analogi

În absența posibilității de a utiliza Suprastin, tratamentul cu alergie poate fi efectuat utilizând diferiți analoagi ai acestui medicament:

 • diazolin;
 • Aerius;
 • Gistafena;
 • loratadină;
 • Klarotadina;
 • Hlorpiramina;
 • Lomilana;
 • Suprastineksa.

Adesea, pacienții sunt interesați - Tavegil sau Suprastin, ceea ce este mai bine. Principala diferență dintre acestea este că Tavegil nu poate fi utilizat la pacienții cu vârsta mai mică de 1 an și este, de asemenea, excretat mai lent din organism. Decizia de a înlocui originalul cu acest medicament trebuie făcută numai de un tehnician calificat.

Prețul drogului, condițiile de depozitare și eliberarea de la farmacii

Suprastin trebuie depozitat în locuri protejate de lumina directă a soarelui. Medicamentul nu ar trebui să fie disponibil pentru copii și animale de companie. Temperatura optimă a aerului pentru depozitarea medicamentului în cameră este de 15-25 ° C. Medicamentul trebuie utilizat timp de 5 ani de la data emiterii.

Tabletele Suprastin pot fi achiziționate la farmacie fără prescripție medicală. O formă injectabilă impune ca cumpărătorul să aibă o rețetă de la un medic.

http://chto-lechit.su/lekarstvo/suprastin-ot-chego-pomogaet.html

Ce medicament Suprastin

Suprastin comprimate este un medicament antihistaminic care este utilizat pentru ameliorarea simptomelor alergice. Acest medicament are un număr de contraindicații și poate provoca dezvoltarea efectelor secundare, deci ar trebui să fie luate numai pe bază de prescripție medicală.

Compoziție și formă

Suprastin poate fi achiziționat în lanțuri de farmacie sub formă de pilule și sub formă de soluție apoasă destinată injectării intramusculare sau intravenoase. În tratamentul patologiilor alergice, specialiștii folosesc cel mai adesea exact comprimatele acestui medicament, care sunt rotunjite, albe și ambalate în 10 bucăți în blistere speciale. Substanța activă din acest medicament este clorhidratul de cloropiramină, cantitatea din care într-un singur comprimat este de 25 mg. Medicamentul sub forma unei soluții este necesar pentru acei pacienți care prezintă o formă acută de alergie.

Ce trata Suprastin?

Instrucțiunile atașate la medicamente indică motivul pentru care se utilizează Suprastin și efectul farmacologic pe care îl are asupra corpului persoanelor care suferă de alergii. Acest medicament are un efect pronunțat:

 • antipruriginoasă;
 • antihistaminic;
 • decongestionante;
 • anti-inflamator;
 • antispastic.

După administrarea medicamentului în corpul pacientului, producția de proteine ​​este blocată, care începe să se formeze imediat după contactul cu alergenii. Efectul terapeutic maxim după administrarea tabletei Suprastin se realizează după 2 ore, în timp ce efectul terapeutic va fi de 8 ore.

De ce trebuie să luați medicamentul Suprastin?

Pentru a afla ce se utilizează acest medicament, utilizatorii ar trebui să citească cu atenție instrucțiunile. Producătorul indică faptul că medicamentul va avea un efect terapeutic în prezența următoarelor patologii:

 1. Febra fânului.
 2. Urticarie.
 3. Sinuzita.
 4. Umflătura lui Quincke.
 5. Patologia zerului.
 6. Rinita sau etiologia alergică a conjunctivitei.
 7. Astmul.
 8. Otita.
 9. Dermatoza (diferite specii).
 10. Erupții cutanate.
 11. Eczeme.
 12. Febra.
 13. Intoleranță la blana animalelor.
 14. Dermatita.
 15. Înțepături de insecte.

Reguli de aplicare

În formă de comprimate, acest medicament trebuie utilizat dacă este indicat și după ce a primit o întâlnire adecvată de la un alergist. Dacă pacientul are o formă acută de reacție alergică, Suprastin trebuie înlocuit cu un medicament mai eficient. Tabletele ar trebui să fie consumate după mese. Dozajul depinde de gravitatea simptomelor alergice, de categoria de vârstă a pacientului și de caracteristicile corpului său.

Doză unică (doza maximă 100 mg pe zi)

Adolescenți de la vârsta de 14 ani

În forma acută de alergie, medicamentul este administrat intramuscular sau intravenos la adulți.

Contraindicații, efecte secundare

Producătorul descrie toate contraindicațiile privind utilizarea Suprastin. Înainte de tratament, pacienții trebuie să-l studieze cu atenție pentru a preveni apariția reacțiilor adverse.

Nu se recomandă administrarea acestui medicament în prezența următoarelor patologii:

 1. Femeile aflate într-o poziție și în timpul alăptării.
 2. Cu intoleranță individuală la componentele medicamentului.
 3. În timpul unui atac de astm.
 4. Cu retenție urinară.
 5. În infarctul acut și aritmiile.
 6. În prezența patologiei ulcerative în tractul digestiv.
 7. În prezența glaucomului.
 8. Odată cu trecerea terapiei, în timpul cărora sunt implicați inhibitori ai MAO.
 9. În prezența hiperplaziei prostatice.

Unii pacienți cu Suprastin pot prezenta reacții adverse:

 1. Tremură apare convulsiile.
 2. Presiune redusă.
 3. Amețeli începe.
 4. Insomnia apare.
 5. Apare tahicardia.
 6. Mucoasele uscate din gură.
 7. Încălcarea mișcărilor intestinale.
 8. Crește iritabilitatea nervoasă.
 9. Există o erupție cutanată și o mâncărime gravă.

Caracteristicile medicamentului

În timpul tratamentului cu Suprastin, pacienții trebuie să respecte următoarele recomandări:

 1. Este interzisă administrarea băuturilor alcoolice în timpul tratamentului. Acest lucru se datorează faptului că o astfel de combinație va fi o lovitură gravă a sistemului nervos central al pacientului. Pacientul își poate pierde controlul asupra sine, poate dezvolta procese ireversibile în ficat. De asemenea, reacțiile patologice se vor produce în stomac, creier și intestine. Atunci când se combină alcoolul cu efectele secundare ale medicamentului, acesta va crește de mai multe ori.
 2. Odată cu trecerea tratamentului, pacientul Suprastinom nu trebuie să-și exercite controlul asupra vehiculului, deoarece medicamentul cauzează somnolență și obosesc reacția. De asemenea, în această perioadă, nu trebuie să efectuați o muncă responsabilă care necesită o atenție deosebită.

Aplicarea Suprastin în tratamentul copiilor

În prezent, producătorul nu eliberează medicamentul, conceput special pentru copii. Cu toate acestea, experții utilizează cu succes Suprastin în timpul tratamentului alergiilor tinere. Pentru acești pacienți, dozajul este determinat individual pe baza următorilor indicatori: vârsta și greutatea. Suprastin nu trebuie administrat copiilor nou-născuți, nici sugarilor în prima lună de viață. În alte cazuri, se aplică următoarele doze:

http://allergiya-med.ru/preparatyi/ot-chego-lekarstvo-suprastin/

Ce ajută tabletele suprastin? Alergie și alte indicații

În fiecare an, piața farmaceutică este completată cu noi medicamente pentru alergii. Costul lor poate sperie cumpărătorul. În același timp, pe rafturile farmaciilor rămân medicamente testate în timp, eficiente și ieftine din același spectru, de exemplu, Suprastin. Ce ajută Suprastin, cât de sigur este și cum să îl luați?

Un medicament care nu îmbătrânește

În timpul bunicilor, Suprastin a fost cel mai popular medicament pentru alergii de orice origine. Și astăzi, ea continuă să fie destul de populară, deoarece demonstrează o eficiență ridicată, dar nu diferă în ceea ce privește prețurile transcendentale. Este prescris în mod activ pacienților de la 3 ani. El este meritat considerat unul dintre cei mai buni luptători cu afecțiuni patologice cauzate de alergeni de natură diferită.

Suprastin este un antihistaminic puternic. Sub acțiunea acestui medicament, receptorii celulari care prezintă sensibilitate la histamină sunt blocați. Concentrația crescută a acestei substanțe duce la erupții cutanate, edem, mâncărime, nas curgător și alte "cadouri" de alergie. Suprastin elimină sau reduce toate aceste manifestări. Deși aparține medicamentelor primei generații, medicamentul este lipsit de dezavantajul lor principal - nu cauzează somnolență severă.

Când este prescris sau utilizat?

Suprastin este produs în fiole și tablete. Sub formă de injecții, acest medicament este utilizat în principal în spitale, când este necesar să se elimine manifestările severe ale alergiei (cu pierderea conștienței, șocul anafilactic). Prin urmare, pentru kitul de prim ajutor de la domiciliu obțineți adesea comprimate Suprastin. De ce ajută ei? Indicațiile pentru recepția lor sunt după cum urmează:

 • rinită și conjunctivită de origine alergică;
 • dermatita de contact;
 • urticarie;
 • reacția patologică la medicamente, produse, mușcături de insecte, radiații UV.

Ce altceva Suprastin ajuta? Acest medicament antihistaminic va ajuta la eliminarea semnelor caracteristice alergiei: mâncărime, tuse, erupție cutanată, umflături, tensiune arterială scăzută - cu alte cuvinte, ameliorează simptomele cele mai dureroase.

În cazul în care Suprastin se găsește la domiciliu, se recomandă utilizarea acestuia în cazul unei leziuni infecțioase a tractului respirator superior, care este însoțită de otită și o răceală proastă. Acest medicament va elibera rapid umflarea nasului și va restabili respirația nazală.

Suprastin administrat copiilor după vaccinare și adulți - după îndepărtarea dintelui.

De asemenea, nu uitați că Suprastin trebuie administrat împreună cu antipiretice la temperaturi ridicate. Acest medicament reduce hiperreacția organismului la viruși și bacterii, ceea ce provoacă febră. Acest lucru va ajuta la reducerea dozei zilnice de antipiretice.

Cine nu ar trebui să fie tratat cu acest medicament?

De obicei, medicamentul este bine tolerat, dar nu este potrivit pentru anumite categorii de pacienți. Medicamentul este vândut fără prescripție medicală, dar deoarece este un agent puternic, este necesar să se ia în considerare contraindicațiile înainte de a fi utilizat. Acestea includ:

 • intoleranță la componentele preparatului (principalul - clorhidramine cloropiramină și auxiliar - lactoză, amidon din cartofi, gelatină, talc, carboximetil amidon de sodiu, gelatină, acid stearic);
 • glaucom;
 • glanda prostată mărită;
 • atac de cord (în stadiul acut);
 • bronhospasm;
 • insuficiență cardiacă
 • sarcina, alăptarea și vârsta copilului mai mică de 3 ani.

Refuzul de a lua acest medicament (datorită faptului că încetinește rata de reacție și poate provoca somnolență) ar trebui să fie conducătorii auto și cei a căror activitate profesională necesită concentrarea maximă a atenției și a vitezei reacțiilor.

Se recomandă ca persoanele vârstnice să aibă grijă deosebită când iau medicamentul. Fără consultarea prealabilă cu un medic, nu începe tratamentul cu Suprastinum la cei care prezintă anomalii ale ficatului și rinichilor. Întrebarea de a lua acest medicament ar trebui să fie decisă de către un specialist dacă pacientul folosește sedative, analgezice, tranchilizante, atropină, antispastice, deoarece sporește acțiunea lor.

Cum să beți Suprastin?

Doza standard este de 25 mg de la 2 la 3 ori pe zi la mese; pe zi nu mai mult de 100 mg. Pacienți cu vârsta sub 14 ani - ½ comprimat de trei ori pe zi.

Deși domeniul de aplicare al medicamentului este destul de divers, Suprastin pentru alergii este cel mai adesea folosit. Pentru prevenirea unor astfel de afecțiuni este suficient 1 comprimat pe zi. Pentru simptome severe, doza standard este de 4 comprimate pe zi (după mese). Tratamentul se efectuează, de obicei, într-un curs de 5 până la 7 zile. Dacă semnele de alergii nu dispar, medicul poate crește durata Suprastinului. Dar trebuie să ne amintim că este dependență, iar eficacitatea acesteia scade treptat.

Dacă doriți să reduceți rapid căldura, pregătiți un amestec litice, care include no-spa, analgin și suprastin (sau Dimedrol). Toate comprimatele (acestea sunt administrate într-un raport 1: 1: 1) sunt măcinate în pulbere și luate pe cale orală. Efectul este detectat după 20 de minute.

Dacă o viespe sau o albină a mușcat, atunci pentru a preveni o reacție alergică, împreună cu alte măsuri, este recomandabil să luați 1-2 tablete de Suprastin pe zi.

Efectul nedorit al medicamentului antihistaminic

Ce efecte secundare poate Suprastin da? Utilizarea acestui medicament poate provoca:

 • probleme din partea NA - de la somnolență, amețeli și oboseală la tremur, sentimente de euforie și supraexcită;
 • dispepsie - greață, vărsături, scaun anormal, dureri abdominale;
 • tulburări ale inimii;
 • slăbiciune musculară;
 • dificultatea urinării;
 • presiunea intraoculară ridicată.
 • De obicei, aceste efecte dispar după întreruperea tratamentului.

Suprastin ajută în multe situații. Prin urmare, este întotdeauna mai bine să o păstrați la îndemână (acasă și în natură). Pacienții cu alergie cu "experiență" consideră că acesta este un medicament bun și vechi și cu siguranță nu va eșua. În același timp, supradozarea supradoză amenință sănătatea și viața pacientului, prin urmare, este necesar să se respecte dozele prescrise și să se studieze cu atenție instrucțiunile.

http://illnessnews.ru/ot-chego-pomogaut-tabletki-syprastin-primenenie-pri-allergii-i-drygie-pokazaniia/

Indicații de utilizare și instrucțiuni de utilizare Suprastin comprimate

Suprastin - antialergice, antihistaminice, medicamente antipruritice din prima generație. Adesea prescris de medici pentru inflamația căilor respiratorii cauzate de alergeni. Este un remediu necostisitor, eficient și eficient, care a primit multe feedback pozitiv de la pacienți. Însă tratamentul pe bază de sine este exclus, creșterea dozei zilnice admise. Posibile reacții adverse. Ce furnizează compoziția decât instrucțiunile utile suprastin (tablete) pentru utilizarea la adulți.

Ce ajută comprimatele Suprastin la adulți?

IMPORTANT să știi! Un remediu pentru o vindecare completă de alergii, recomandată de medici Citește mai mult >>>

Suprastin este un derivat de etilendiamină pentru blocarea rapidă a receptorilor histaminici H1. Suprimă activarea alergenilor, elimină semnele de reacții, are efect antipruritic, moderat sedativ, antiemetic. Destinația principală, din care sunt eficiente tabletele suprastin:

 • mâncărime, erupții pe corp ca urticarie;
 • contact, dermatita atopică;
 • insectă;
 • alergia (alimente, gospodărie, droguri);
 • eczeme;
 • conjunctivită;
 • otita, sinuzita;
 • angioedem;
 • tuse alergică;
 • astm bronșic;
 • rinită (sezonieră, pe tot parcursul anului);
 • angioedem;
 • pollinoză de primăvară;
 • intoleranță sezonieră la polen, furie animală;
 • infecție (viral, bacterian).

Care este compoziția medicamentului, cum funcționează - mecanismul

Suprastin este disponibil în pastile alb-gri, cu compoziție de clorhidrat de clapiramide activ (25 mg). Alte componente includ lactoză monohidrat, amidon din cartofi, gelatină, amidon carboximetil de sodiu și acid stearic.

Medicamentul este produs în blistere (10, 20 buc.), Într-o cutie. Are efect:

 • un anti-inflamator;
 • antispasmodic;
 • decongestionant;
 • un antihistaminic;
 • antipruritic.

Suprastin - medicament antialergic. Începe să suprime producerea de proteine ​​ale receptorilor de histamină în momentul în care intră în organism.

Cloropiramină activă este o componentă modificată. Începe să cauzeze insensibilitate la histamină, principalul mediator al alergiei, blochează receptorii colinergici și are un efect ușor sedativ.

Activarea antihistaminică a medicamentului în comprimate este ridicată. Asistența terapeutică se realizează prin efecte fiziologice în organism. Absorbția în sânge din lumenul intestinal - rapid, plin. Distribuția în țesuturi este uniformă. Formarea produselor de degradare inactivă are loc în ficat. Procesul de excreție - rinichii cu urină.

Cât de repede începe să acționeze medicamentul dacă luați o pastilă?

Mulți pacienți se întreabă: după câte suprastine începe să acționeze în pastile? Îmbunătățirea bunăstării la pacienți este observată la 25 de minute după administrarea pilulei. Cea mai mare concentrație în sânge este atinsă după 2 ore.

Suprastin pătrunde repede în creier, răspândindu-se pe tot corpul.

Cum să beți Suprastin - instrucțiuni

Pastilele de alergie sunt luate suprastin cu alimente. Principalul lucru - nu mestecați și înghițiți pilula întregi cu un pahar de apă.

Dozaj pentru adulți - de 3-4 ori 1 bucată (25 mg), dar nu trebuie să depășească 100 de miligrame pe zi. Dacă efectele secundare nu sunt observate după ingestia pilulei primare, atunci puteți crește treptat, dar nu mai mult de 4 bucăți. pe zi. Deși un curs de tratament este determinat de medic, luând în considerare manifestările de alergii, severitatea cursului. Deși în absența efectelor secundare, puteți continua până când semnele clinice de alergie sunt eliminate complet.

Dacă există șoc anafilactic, alergie severă, tratamentul se efectuează în principal cu injecții cu suprastină cu administrare lentă, apoi cu trecerea la forma tabletei (conform indicațiilor).

Din adnotările privind utilizarea pentru femeile însărcinate, care alăptează

Suprastin este interzisă pentru femeile aflate în poziția de 1, 3 trimestru, perioada de stabilire a organelor, sisteme în făt (2 trimestre) este un medicament complet interzis.

Cloropirazina existentă penetrează în mod activ bariera placentară, poate avea un efect negativ asupra fătului. De asemenea, este excretat în laptele matern, prin urmare, este interzisă utilizarea acestuia în timpul alăptării sau este necesar să se refuze temporar alăptarea.

Pot folosi drogul pentru câini și pisici, în ce doză?

Cancerul antipruritic Suprastin are un efect ușor antiemetic și sedativ. Pisicile sunt rar atribuite. Numai în condiții grave, atunci când animalul de companie se încadrează într-adevăr și nu poate sta singur. Acest lucru se aplică în cazul mai multor pisici la momentul estrului sau al câinilor în timpul perioadei de vânătoare sexuală.

Suprastin comprimate pentru câini dozare - 1/2 pastile cu o greutate câine de 2,5-3,0 kg, 1/4 parte a unei pastile cu o greutate de 3,5-5,5 kg - o dată pe zi, mai ales seara. Cursul de terapie este de 3 zile. Principalul lucru este să dai băutură mai fluidă.

Pentru a evita consecințele negative (insuficiență hormonală, inhibiție a sistemului nervos, asomare) este interzisă administrarea medicamentului mai mult de 3-4 zile.

Dacă nu puteți folosi pilula pentru animal, se recomandă să mergeți la truc:

 • înveliți tableta într-o felie, carne, cârnați, cârnați;
 • face o minge din miez de pâine;
 • zdrobiți tableta în pulbere, se amestecă cu apă, se toarnă în rădăcina limbii;
 • utilizați o seringă fără ac, turnând soluția în gură.

Adesea, la pisici și câini, după administrarea unei pastile, saliva începe să curgă din plin datorită gustului amar. Pot apărea efecte secundare: somnolență, depresie, tulburare intestinală. Utilizarea în condiții severe la pisici gravide este permisă numai cu permisiunea unui medic veterinar.

Chiar și alergiile "neglijate" pot fi vindecate acasă. Doar nu uitați să beți o dată pe zi.

Tabletele Suprastin și picăturile de Suprastinex - Diferență

Suprastin comprimate - o formulare antihistaminică pentru suprimarea simptomelor alergice. Suprastinex este un analog îmbunătățit bazat pe suprastin. Ambele medicamente sunt asemănătoare în aspect, principiu de acțiune, condiții de vânzare și depozitare. Blocați receptorii de histamină, sunt produși de același producător.

Principala diferență este generația.

Suprastinex este o nouă generație, are o formulă ușoară, dar este mai puțin eficientă atunci când este necesară o terapie antihistaminică radicală.

Suprastin sa dovedit eficient în alergii, previne perfect șocul anafilactic. Dar are mai multe efecte secundare, duce adesea la somnolență, letargie.

Suprastinex nu este utilizat intramuscular, nu este potrivit pentru primirea în cazuri de urgență. Deși are mai puține contraindicații, este considerat benign, nu este captivant și este mai potrivit pentru copii.

Contraindicații și efecte secundare

Medicamentul este contraindicat dacă este observat:

 • un atac de astm;
 • sarcina, alăptarea;
 • intoleranță la lactoză;
 • sindrom de malabsorbție;
 • sensibilitate individuală;
 • închis glaucom.

Nu dați bebelușii sub 3 ani, copiii (prematură, pe termen lung).

Utilizarea cu atenție a medicamentului este indicată pentru vârstnici în patologiile cardiovasculare, insuficiența hepatică, hiperplazia prostatică și retenția urinară.

Reacții adverse posibile după administrarea pilulei:

 • convulsii;
 • slăbiciune, stare generală de rău;
 • somnolență;
 • agitație psihomotorie;
 • migrenă;
 • euforie;
 • mișcarea mâinilor;
 • răsucirea membrelor;
 • halucinații;
 • creșterea temperaturii.

Când poate apărea reacția din tractul gastro-intestinal: vărsături, greață, diaree, gură uscată, anorexie. Când reacția sistemului cardiovascular: aritmie, presiune redusă, frecvență crescută a contracțiilor inimii, agranulocitoză, leucopenie, anemie hemolitică.

Reacțiile negative nu pot fi ignorate. Este urgent să anulați medicația, consultați-vă medicul.

Interacțiunea cu alte medicamente

Suprastin cu medicamente necesită prudență.

 • atropină;
 • antidepresive triciclice;
 • medicamente parasimpatice;
 • tranchilizante;
 • sedative analgezice, provocând un efect sinergie.

Este inacceptabil să beți alcool cu ​​alcool, ceea ce poate provoca depresia sistemului nervos central. Împreună cu analgezice opioide, barbiturice, anticholinergice, efectul lor poate fi îmbunătățit.

Poate exista semne de toxicitate când Suprastin este combinat cu agenți toxici. Dacă se utilizează cu inhibitori, este posibilă prelungirea și intensificarea efectului anticolinergic al cloropiraminei.

Recenzii ale comprimatelor suprastin împotriva alergiilor

Suprastin pentru mulți alergeni - ajutor rapid deoarece:

 • reduce pufarea și acest lucru este important în cazul stenozării laringelui sau formării unei tumori provocată de alergeni;
 • elimină manifestările de urticarie, angioedem.

Medicamentul este adesea prescris de medici pentru multe tipuri de alergii. Deși păstrează legătura cu celulele creierului, penetrează cu ușurință în sânge, poate provoca efecte secundare, contraindicații.

Totuși, experții asigură că, cu o alergie moderată și severă, sunt necesare alte medicamente de noua generație. Dacă, totuși, trebuie să urmați un curs de terapie cu Suprastinum, atunci nu trebuie să depășiți norma zilnică sau o singură doză pentru a evita apariția reacțiilor negative.

Ce spun utilizatorii care au folosit Suprastin:

 1. Marina, 31 ani, Kazan. A suferit de edeme alergice și a încercat multe căi de atac. Am ales Suprastin, am luat 2 comprimate pentru 1 sesiune. A apărut somnolență și am vrut să dorm. Dar semnele de alergii au dispărut repede.
 2. Antonina, în vârstă de 48 de ani. La sfatul medicului a început să utilizeze Suprastin de la alergii. La prima somnolență a fost prezentă, deși aceasta este o condiție normală după administrarea unui medicament antialergic. Principalul lucru nu este să supraestimați doza.
 3. Natalia, 37 de ani. Pentru o lungă perioadă de timp suferă de alergii alimentare. Recent, nu am mâncat imediat și imediat am început să mă simt rău, iar pe corp au apărut erupții cutanate. Suprastin mi-a ușurat rapid simptomele neplăcute de mâncărime, o erupție cutanată timp de 2 zile. Adevărat, pastilele au gust amar.

Suprastin este un medicament antialergic ieftin al companiei Egis (Ungaria). Costul unui pachet de capsule - 130 de ruble. Perioada de valabilitate - 2 ani. Depozitarea trebuie efectuată într-un loc întunecat inaccesibil pentru copii.

Pentru tratamentul eficient al alergiilor, cititorii noștri utilizează cu succes un nou medicament eficient pentru alergii. Acesta include o formulă unică brevetată, care este extrem de eficientă în tratamentul bolilor alergice. Acesta este unul dintre cele mai de succes mijloace de până acum.

Dacă nu depășiți rata zilnică, fenomenele alergice neplăcute trec repede. Dacă utilizarea a dus la simptome neplăcute: anxietate, incoordinație, gură uscată, bătăi rapide ale inimii, convulsii, halucinații, pierderea conștiinței și starea de comă, atunci acestea ar trebui să fie un motiv pentru eliminarea, lavajul gastric, utilizarea sorbentului intestinal. În caz de supradozaj, este posibil să se efectueze un tratament simptomatic în condiții staționare pentru a normaliza funcțiile sistemelor vitale, organelor.

http://allergolog.guru/preparaty/suprastin-tabletki.html

Suprastin comprimate: instrucțiuni de utilizare

structură

Fiecare comprimat conține clorhidrat de cloropiramină de 25 mg.

În plus față de substanța activă, comprimatul conține de asemenea: acid stearic, gelatină, amidon glicolat de sodiu, talc, amidon din cartofi, lactoză monohidrat.

descriere

Indicații pentru utilizare

Contraindicații

- dacă aveți o sensibilitate crescută (alergie) la substanța activă sau la oricare alt component al comprimatelor Suprastin®,

- cu un atac de astm acut,

- la copiii prematur și nou-născuți.

Femeile gravide și care alăptează pot lua acest medicament numai prin prescrierea medicului special.

Sarcina și alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, consultați medicul sau farmacistul înainte de a lua orice medicament.

Dozare și administrare

Dacă medicul nu prescrie alte doze, dozele uzuale sunt:

Adulți: doza obișnuită de 75-100 mg (de 3-4 ori pe zi, un comprimat). Copii: 1-6 ani: 2 x 1/2 comprimate; 6-14 ani: 2-3 x 1/2 comprimate

Grupuri speciale de pacienți:

Suprastin® poate fi administrat pacienților vârstnici și debilitați numai prin prescripție medicală specială.

Nu întrerupeți administrarea medicamentului pe cont propriu, deoarece aceasta poate provoca o recidivă a bolii.

Dacă uitați să luați următoarea doză la ora obișnuită, luați-o cât mai curând posibil, înainte de administrarea următoarei doze. Dacă este timpul să luați următoarea doză, nu luați o doză dublă pentru a completa dozele pierdute, deoarece efectul lor nu poate fi reumplut și există riscul de supradozaj.

Efecte secundare

Dacă apar oricare dintre următoarele fenomene, nu mai luați comprimate Suprastin și consultați imediat un medic sau un departament de urgență al celui mai apropiat spital:

- umflarea buzelor sau gâtului cu dificultate la înghițire sau respirație.

Aceste reacții adverse sunt foarte severe, dar rareori apar. Aspectul lor poate însemna că aveți o reacție alergică severă la Suprastin®. Este posibil să aveți nevoie de asistență medicală de urgență sau de spitalizare.

În timpul administrării comprimatelor Suprastin se pot manifesta următoarele reacții adverse: insomnie, oboseală, amețeli, iritabilitate nervoasă, spasm, agitație a mâinii, cefalee, creștere a dispoziției necorespunzătoare, disfuncție a tractului gastro-intestinal (disconfort abdominal, uscăciune gurii,, diaree, constipație, pierderea poftei de mâncare, creșterea poftei de mâncare, durere în abdomenul superior), dificultăți la urinare, slăbiciune musculară, tensiune arterială scăzută, simptome ale sistemului cardiovascular, reacții alergice TION, fotosensibilitate, creșterea presiunii intraoculare (acest medicament poate provoca atac de glaucom).

Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă apar oricare dintre reacțiile adverse de mai sus.

În cazuri foarte rare, utilizarea pe termen lung a acestui medicament poate provoca formarea de sânge afectată. Solicitați asistență medicală imediată dacă aveți febră inexplicabilă, laringită, ulcere pe mucoasa bucală, paloare, icter, vânătăi, tulburări neobișnuite sau dificil de întrerupt.

Poate că nu veți avea nici unul dintre efectele secundare de mai sus.

Dacă observați orice reacții adverse care nu sunt menționate în acest manual, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

supradoză

Simptome: halucinații, anxietate, tulburări de mișcare, spasm, gură uscată, pupile dilatate fixe, bătăi rapide ale inimii, retenție urinară în vezică; copiii au anxietate, febră și roșeață a feței.

Tratament: Datorită dezvoltării efectului anticholinergic, avansarea alimentelor din stomac este întârziată, prin urmare, lavajul gastric și introducerea cărbunelui activ sunt necesare în 12 ore după supradozaj. Este recomandată monitorizarea parametrilor cardiovasculare și respiratorii, precum și terapia simptomatică. Antidotul specific nu este cunoscut.

Interacțiunea cu alte medicamente

Unele antidepresive (inhibitori ai MAO, de exemplu, moclobemidă sau selegilină) măresc sau prelungesc așa-numitele efecte anticholinergice ale comprimatelor Suprastin® (gură uscată, pupile dilatate, tulburări de vedere, constipație, retenție urinară). În acest sens, Suprastin® nu trebuie administrat concomitent cu inhibitori MAO.

Suprastin® și multe alte medicamente concomitente (de exemplu, sedative, hipnotice, alte substanțe care acționează asupra sistemului nervos central, picături pentru ochi pentru tratamentul glaucomului) pot spori efectele celorlalte.

Măsuri de siguranță

- Utilizarea acestui medicament pentru boala hepatică este posibilă numai după o consultare specială cu un medic. În unele cazuri, doza trebuie redusă și, prin urmare, trebuie să informați medicul despre boala dumneavoastră hepatică.

- Trebuie să-i spuneți medicului dacă aveți boală de rinichi, deoarece acest lucru poate necesita o reducere a dozei.

- În unele boli, Suprastin® trebuie utilizat cu prudență. Spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți glaucom (medicamentul poate provoca un atac acut de glaucom), boli cardiovasculare, epilepsie, boală musculară, retenție urinară, hipertrofie prostatică, constipație prelungită.

- Spuneți medicului dumneavoastră dacă ați prezentat anterior amețeli sau simptome alergice crescute sau alte reacții adverse după administrarea antihistaminice.

Ce precauții speciale trebuie luate în timp ce luați comprimate Suprastin?

- Utilizarea comprimatelor Suprastin® necesită o atenție deosebită pacienților vârstnici sau invalizi, deoarece: acestea pot avea mai multe șanse de a avea reacții adverse (somnolență, oboseală, amețeli, scăderea tensiunii arteriale).

- Acest medicament nu trebuie administrat la nou-născuții prematur și pe termen lung. La tratarea copiilor, medicul decide cu privire la utilizarea acestui medicament în fiecare caz individual, deoarece Copiii sunt în mod special susceptibili la efectele secundare și, în cazuri rare, pot fi extrem de agitați.

- Luarea medicamentului târziu seara poate crește simptomele esofagitei de reflux (dureri de stomac și dureri epigastrice, reflux gastric în esofag).

- De droguri poate provoca fotosensibilizare, și, prin urmare, în timpul recepției sale ar trebui să fie evitată plajă.

- Fiecare comprimat conține lactoză monohidrat 116 mg. Această cantitate poate provoca reacții adverse la pacienții cu deficit de lactază sau cu tulburări metabolice rare - sindrom de tulburări de absorbție a glicozemiei sau de glucoză / galactoză.

Administrarea comprimatelor Suprastin® cu alimente și băuturi

- Alcoolul poate crește efectele secundare ale medicamentului asupra sistemului nervos central (somnolență, oboseală, amețeli) și, prin urmare, în timpul administrării comprimatelor Suprastin®, alcoolul trebuie evitat.

Managementul transportului și al mașinilor:

Medicamentul poate provoca, mai ales în perioada inițială de tratament, somnolență, oboseală și amețeli. Prin urmare, în perioada inițială, a cărei durată este determinată individual, este interzisă conducerea vehiculelor sau efectuarea de lucrări asociate cu un risc crescut de accidente. După aceasta, gradul de restricție sau interdicție privind conducerea vehiculelor și lucrul cu mecanismele trebuie să fie determinat de către medic pentru fiecare pacient individual.

http://apteka.103.by/suprastin-tab-instruktsiya/

Suprastin - indicații și contraindicații, opinii asupra medicamentului

Cu reacții alergice repetate la substanțe comune în viața de zi cu zi, este important să aveți la dispoziție un instrument fiabil care să ajute la prevenirea sau la stoparea efectului neplăcut. Din fericire, farmacologia modernă poate oferi o cantitate imensă de antihistaminice. Unul dintre ele este Suprastin. Acest articol va descrie în detaliu una dintre formele de eliberare a medicamentului - tablete.

Informații generale despre medicament

Tabletele Suprastin - un medicament antialergic popular care ajută la prevenirea simptomelor alergiei sau le elimină dacă au apărut deja. Este un agent disponibil în multe feluri, care aparține grupului de antihistaminice de primă generație.

Acest medicament are atât avantaje pronunțate, cât și dezavantaje caracteristice acestei linii de medicamente.

Formularul de eliberare

Are două forme de eliberare. Este fie o soluție destinată injectării în venele și mușchii, fie comprimate albe, rotunde, fără miros.

ambalare

Vândute într-o cutie mică de carton. Există două opțiuni pentru formularul de eliberare - zece și douăzeci de comprimate pe pachet.

structură

Principalul ingredient activ în formulare este cloropiramina. În plus, tabletele Suprastin conțin substanțe cum ar fi două tipuri de amidon, lactoză, talc, acid stearic și gelatină.

Acțiune farmacologică

Substanța activă elimină simptomele unei reacții alergice sau previne manifestarea acestora. Cloropraminul elimină pruritul alergic, ameliorează spasmele, are un efect inhibitor asupra sistemului nervos. În plus, are proprietăți antiemetice.

Farmacocinetica

Imediat după administrare, Suprastin este absorbit prin stomac și distribuit în organism, este implicat în procesul metabolic al ficatului și este excretat prin rinichi.

La copii, datorită caracteristicilor metabolismului, îndepărtarea substanței active din organism are loc mult mai rapid.

Mecanism de acțiune

Mecanismul de acțiune al cloropiraminei se bazează pe interacțiunea cu receptorii specifici responsabili de reacția alergică. Substanța inhibă activitatea lor. În plus, are un efect asupra sistemului nervos, care oferă un efect sedativ ușor.

mărturie

Terapia cu acest remediu este indicată în mai multe cazuri:

 • șoc anafilactic și angioedem;
 • toate tipurile de dermatită și eczemă cauzate de alergii;
 • urticarie;
 • alergie rinită și conjunctivită;
 • febra fanului;
 • orice alte reacții alergice și pseudo-alergice.

Acest medicament este folosit pe scară largă nu numai pentru tratamentul alergiilor deja manifestate, ci și pentru prevenirea reacțiilor la alte medicamente, mușcăturile de insecte și polenul și mâncăriile alergice.

Contraindicații

Ca orice medicament antialergic, Suprastin are o listă extinsă de contraindicații:

 • intoleranță individuală la orice componentă a instrumentului;
 • astm bronșic sever, bronhospasme;
 • boli ulceroase ale tractului gastro-intestinal;
 • gena adenomului prostatic;
 • cu o deficiență de lactoză în organism.

Alte contraindicații semnificative se aplică copiilor și femeilor însărcinate. Suprastin comprimatele sunt complet excluse pentru copiii cu vârsta sub trei ani.

Pentru persoanele în vârstă, medicamentul poate fi, de asemenea, contraindicat, dar acest lucru este determinat de medicul curant.

Instrucțiuni de utilizare

Suprastin se recomandă a fi luat pentru alimente fără a mesteca și a bea multă apă potabilă.

dozare

Dozajul la adulți și copii variază. Pentru adulți, doza unică standard de medicamente este de un comprimat. Doza se ia nu mai mult de patru ori pe zi.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei și șase ani, jumătate din doză este prezentată nu mai mult de trei ori pe zi. Dozele și frecvența utilizării pot varia în funcție de starea generală a pacientului, de caracteristicile sale individuale și de recomandările medicului curant.

supradoză

Supradozajul cu Suprastin cauzat de depășirea dozei sau frecvenței recomandate de utilizare este extrem de periculos. Simptomatic, seamănă cu intoxicația acută cu atrofie. În funcție de grad, simptome precum:

 • tulburări psiho-emoționale - stări de anxietate și depresii;
 • convulsii;
 • roșeață;
 • gură uscată, febră, migrenă severă;
 • febră;
 • creșterea frecvenței cardiace;
 • mișcări involuntare ale membrelor;
 • incoordinație și ataxie.

Tratamentul pentru supradozaj, de regulă, lavaj local, permis și recomandat, și detoxifiere generală a organismului. La primele simptome de supradozaj trebuie să vă adresați imediat unui medic.

Reacții adverse

În plus, medicamentul are o serie de efecte secundare pronunțate. Acestea sunt listate în tabelul de mai jos pe categorii.

Dacă apare oricare dintre aceste simptome, întrerupeți administrarea medicamentului și solicitați imediat asistență medicală.

Perioada de gestație și alăptare

Complet contraindicat pentru mamele însărcinate și care alăptează.

Vârsta copiilor

Nu este recomandat copiilor sub trei ani. Cu toate acestea, decizia corespunzătoare se face de către medicul curant, pe baza stării generale a pacientului și a caracteristicilor individuale ale corpului său.

Interacțiuni medicamentoase

Nu este recomandat să luați împreună cu sedative și analgezice, care includ barbiturice sau opiacee, deoarece Suprastin crește semnificativ efectul lor.

Orice alte sedative, hipnotice și analgezice ar trebui, de asemenea, să fie limitată sau luată după consultarea unui medic.

Suprastin este de asemenea exclus atunci când luați antidepresive care aparțin categoriei MAO.

Atenția trebuie combinată cu medicamente care afectează aparatul vestibular, deoarece cloropiramină sporește acest efect.

Instrucțiuni speciale

Există mai multe recomandări care trebuie luate în considerare la tratarea Suprastinum:

 • dacă sunt planificate teste alergice, luarea medicamentului trebuie oprită cu câteva zile înainte de procedură, deoarece poate afecta în mod semnificativ rezultatele;
 • pentru perioada de terapie trebuie eliminată complet utilizarea etanolului;
 • datorită efectelor sedative, este necesară excluderea conducerii la momentul terapiei;
 • durata și calendarul terapiei sunt determinate numai de către medicul curant, nu este recomandat să ajustați doza pe cont propriu;
 • majoritatea contraindicațiilor, cum ar fi adenomul prostatic sau ulcerul peptic, sunt în principal relevante pentru utilizarea parenterală a substanței, dar nu trebuie ignorate în cazul comprimatelor;
 • în mod similar, dacă există probleme cu ficatul, rinichii sau presiunea intraoculară, trebuie să fiți atenți la preparare sau să îl înlocuiți cu analogi mai sigure.

Aderența exactă la recomandările medicale și instrucțiunile din instrucțiunile de utilizare vor ajuta la evitarea majorității consecințelor neplăcute asociate cu administrarea Suprastin.

Opinii ale pacienților

Recenzii ale persoanelor care iau medicamentul Suprastin:

Pentru o lungă perioadă de timp suferă de alergii la pisici. Ori de câte ori vin într-o casă în care există o pisică sau o pisică, chiar sterilizată, cu siguranță o iau pe Suprastin. Medicul meu mi-a prescris cu mult timp în urmă. Eu nu iau foarte des, nu observ efecte secundare puternice sau alte efecte neplăcute. Prețurile nu mușcă, farmacia este întotdeauna acolo.

Elena, gospodina, 43 de ani

De mult timp am folosit Suprastin împotriva alergiilor, pe care le am foarte mult. Cu toate acestea, medicul a sfătuit omologii mai moderni, când au început să arate consecințe neplăcute. Nu numai că oamenii au vrut mereu să doarmă înainte, așa că a existat și o indispoziție în zona abdomenului. Acum mai beau alte pastile, nu mai e așa de rău. Deși probabil că trebuie să schimbe ceva.

Tatiana, profesor de școală, 37 de ani

Opinii ale medicilor

Marturii despre Suprastin:

Suprastin la un moment dat a fost un medicament destul de eficient, care a fost folosit de mulți care suferă de alergii. Cu toate acestea, progresul științific și tehnologic a avansat mult, în ceea ce privește farmacologia. De obicei, scriu pacienților mei omologi mai moderni care nu au o astfel de listă de efecte secundare. Unii pacienți prin inerție continuă să fie tratați cu Suprastin. Nu conving dacă văd că totul se potrivește.

Arkady, alergist, 45 de ani

Desigur, nu cel mai sigur medicament, dar este destul de posibil să îl folosiți acum. Principalul lucru este să o faceți foarte atent. Orice medicament puternic necesită îngrijire, nu puteți face nimic. În opinia mea, singurul minus semnificativ al medicamentului este acela că este destul de periculos pentru copii și nu este potrivit pentru toată lumea din cauza intoleranței individuale la cloropiramină. Restul nu este mai rău decât multe alte droguri.

Elizaveta, alergolog, 50 de ani

Pro și contra

După cum puteți vedea, principalele dezavantaje ale medicamentului sunt un număr mare de efecte secundare și severitatea lor, în special, efectul sedativ care apare întotdeauna. În plus, medicamentul poate fi periculos pentru copii.

Dintre beneficii - sa stabilit ca un remediu eficient împotriva simptomelor alergice. În plus - are un preț relativ scăzut și este disponibil pentru aproape toată lumea.

Preț aproximativ în ruble, în funcție de forma de eliberare

Prețul mediu pe ambalaj care conține 20 de tablete nu depășește 130 de ruble. Prețul, în funcție de regiune și de politica de preț a unei anumite farmacii, poate varia.

Termeni și condiții de depozitare

Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare - temperatura trebuie să fie cuprinsă între 15 și 25 de grade Celsius. Termenul de valabilitate nu depășește cinci ani.

Sărbătorile de farmacie

Această formă de eliberare nu necesită o rețetă.

analogi

Suprastin are multe analogii.

Acestea sunt antihistaminice populare, cum ar fi:

 1. Zodak. Nu este un analog complet al Suprastin, deoarece conține un alt ingredient activ. Nu provoacă somnolență, ci costă mai mult 60-70 de ruble.
 2. Loratadină. Medicamentul, care aparține celei de-a doua generații de antihistaminice. Nu provoacă somnolență. În plus, are un risc scăzut de efecte secundare, lista cărora este mult mai mică.
 3. Tavegil. Are un efect mai lung și un efect sedativ mai puțin pronunțat. În același timp, nu este lipsit de multe alte efecte secundare.
 4. Zyrtec. Utilizată pe scară largă pentru tratamentul bolilor alergice ale pielii. Nu este dependent și sedativ. În multe moduri similare cu Zodak.
 5. Fenistil. Principalul avantaj este permis copiilor și femeilor însărcinate. În același timp, acesta costă de obicei de 3-4 ori mai scump.
 6. Diazolin. Principala diferență este prețul. Ca o regulă, Suprastin aproape jumătate mai ieftin.
 7. Tsetrin. Mai sigur cu supradozajul.

În plus, există o listă destul de mare de antihistaminice din ultima generație. Marci precum Telfast, Dezal și Feksadin sunt mai sigure decât omologii lor mai în vârstă, au mai puține efecte secundare și, în general, sunt mai eficienți.

Cu toate acestea, alegerea mijloacelor este în întregime prerogativa medicului curant. Alegerea unui anumit medicament depinde de mulți factori - toleranța individuală, imaginea clinică generală, tipul și severitatea reacției alergice, vârsta și multe altele. Medicul trebuie să ia în considerare toate aceste aspecte și să aleagă un instrument care să răspundă cel mai bine nevoilor pacientului.

http://allergia.life/lekarstva/ot-allergii/suprastin.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni