Sfatul pentru pacienții cu alergii este dermatologul tău

Recomandări pentru pacienții cu alergii

În cazul tuturor bolilor alergice, inclusiv a bolilor de piele, cum ar fi dermatită, eczemă, urticarie și multe altele, se recomandă să implementați câteva recomandări ale gospodăriei, care pot ușura semnificativ cursul bolii și pot scurta timpul de tratament. Aceste recomandări au fost elaborate pe baza cercetărilor științifice și clinice de mai mulți ani și, dacă sunt urmate, pot reduce în mod semnificativ manifestările clinice ale anumitor boli, prelungesc perioadele de remisiune și reduc simptomele în timpul exacerbărilor bolilor cronice cum ar fi dermatita atopică.

Recomandări generale pentru bolile alergice acute

- Respectați o dietă hipoalergenică specială;
- Nu utilizați diverse substanțe iritante, prafuri de spălare, detergenți puternici, solvenți, benzină, cleiuri, lacuri, vopsele, diverse substanțe pentru curățarea mobilierului, pardoselilor, mochetelor etc. Dacă este necesar să lucrați cu aceste substanțe, utilizați mănuși cu strat dublu (primul strat este bumbac, al doilea este latex);
- Evitați fumatul (atât activ și pasiv) în casă, evitați să stați în camerele fumoase;

- Refuză să meargă pe autostradă, lângă întreprinderi industriale etc.;
- Evitați contactul pielii cu mâinile și plantele, precum și cu sucurile de legume și fructe;
- Nu purtați haine grosiere, în special cele fabricate din lână și materiale sintetice; este mai bine să preferați îmbrăcămintea din țesături de bumbac;
- Evitați efortul fizic intens, ca factor care crește transpirația și mâncărimea;
- Evitați expunerea la temperaturi și umidități extreme;
- Evitați situațiile stresante;
- În timpul reparațiilor în apartament pentru a trăi într-un alt loc.
- Excludeți utilizarea altor medicamente decât cele vitale;

Recomandări suplimentare pentru bolile alergice cronice și cu intensitate mică

- Asigurați o bună ventilare, mențineți o umiditate optimă în camera de zi.
- Nu păstrați covoare în cameră, jucării moi.
- Înlocuiți covoarele cu linoleum usor de curățat, lemn sau parchet. La alegerea mobilierului, se preferă produsele din lemn, vinil, mobilier tapițat din piele.
- Cărți pentru păstrarea dulapurilor din sticlă. Depozitați hainele în dulapuri închise.
- Perdelele trebuie să fie din bumbac sau sintetice, trebuie spălate cel puțin o dată în 3 luni. Nu utilizați perdele drapate.

- Nu utilizați perne, perne și pături de lână și pături. Pernele ar trebui să fie fabricate din poliester de umplutură sau alte materiale sintetice, vată de bumbac, trebuie să fie spălate săptămânal. - Capacele de pat ar trebui să fie fabricate din țesături ușor lavabile, fără scame. Este necesar să folosiți saltele și perne închise în plicuri groase (plastic, vinil) cu fermoar. 2 perne pe perne sau paturi speciale anti-tick. O dată pe an ar trebui înlocuită cu perne noi. Lenjeria de pat trebuie schimbată cel puțin de 2 ori pe săptămână.
- Nu depozitați lucrurile sub pat.

- Pentru a efectua curățarea umedă a încăperii (inclusiv locurile greu accesibile, unde se acumulează praf, spațiu în jurul capului patului), precum și curățarea covoarelor, mobilierul tapițat care utilizează aspiratoare de cel puțin 1-2 ori pe săptămână. Curățarea apartamentului se face cel mai bine în absența pacientului, de preferință cu un aspirator cu umiditate sau cu filtre antialergice speciale (cum ar fi HEPA)
- Ștergeți toate suprafețele cu o cârpă umedă zilnic, inclusiv praguri de fereastră, ferestre și partea superioară a dulapurilor.
- Spălarea lenjeriei ar trebui să fie la o temperatură nu mai mică de 60 de grade.
- Utilizați sistemele de aer condiționat și filtrare și curățați-le în mod regulat.
- Curățați cu grijă camere ușor afectate de mucegai (dușuri, subsoluri).
- După utilizarea băii trebuie să ștergeți toate suprafețele umede. Pentru curățare, utilizați soluții care împiedică creșterea mucegaiului.
- Împiedicați creșterea ciupercii de mucegai în bucătărie, utilizați hota pentru a elimina aburul.
- Haina uscata trebuie sa fie doar intr-o zona bine ventilata inafara livingului.
- Evitați vizitele în zone slab ventilate (subsoluri, hambare, pivnițe)
- Nu participați la grădinărit în toamnă și primăvară.
- Nu vă apropiați de frunze recoltate sau de ardere, de fân mucegăit sau de paie.
- Nu se recomandă să plantați flori de interior acasă, deoarece pământul în ghivece servește ca un loc de creștere a unor ciuperci de mucegai.
- Dacă în cameră există un aparat de aer condiționat, filtrele trebuie schimbate în mod regulat, deoarece sunt create în alt mod condiții favorabile pentru reproducerea ciupercilor din mucegai.
- Nu țineți animalele de companie, păsările, acvariile.
- Nu participați la circuri, grădini zoologice și case unde există animale.
- Nu folosiți haine din blănuri sau blănuri de animale.

Recomandări pentru alergia la polenul plantelor

- În timpul sezonului de înflorire a plantelor cauzale, se recomandă deplasarea către o altă zonă climatică unde nu există plante care au cauzat sensibilizare. Dacă este imposibil să se schimbe zona climatică, este necesar să se reducă timpul petrecut în aer liber, să se limiteze sau să se excludă călătoriile în afara orașului, unde concentrația de polen în aer este mult mai mare.

- Pentru a sigila ferestrele sau pentru a instala ferestre cu geam termopan, la deschiderea orificiilor de ventilație, folosiți tifon umed.
- Când călătoriți într-o mașină, țineți geamurile închise.
- Zilnic în apartament pentru a efectua curățenie umedă.
- Pentru a exclude utilizarea produselor alimentare care au proprietăți trans-antigenice cu alergenii polenului de cauzalitate, de exemplu, dacă sunteți alergic la polenul copacului, este interzisă consumul de nuci, fructe de piatră, morcovi, kiwi etc.

http://www.dermatolog-gtn.ru/rekomendacii_pri_allergii.html

Prevenirea alergiilor

Practica medicală arată că alergiile sunt destul de greu de tratat. Cu toate acestea, puteți evita cu ușurință o boală alergică, dacă urmați cele mai simple reguli preventive. Mai jos vom afla care este prevenirea alergiilor grave și care sunt principalele caracteristici ale acestora.

Prevenirea alergiilor - Reguli de bază

Alergia este o hipersensibilitate a organismului la substanțe speciale, pe care medicii o numesc alergeni. Există un număr mare de alergeni - acest lucru este praf, și unele alimente, și păr de companie. Este important să înțelegem că alergiile sunt o boală pur individuală; acesta este motivul pentru care unii oameni tolerează bine, de exemplu, părul câinelui, în timp ce pentru alții, când intră în contact cu părul câinelui, pielea lor devine roșie și ochii încep să se udă.


Pentru a nu se îmbolnăvi, prevenirea reacțiilor alergice va ajuta:

 • Nu intrați în contact cu alergenii. Se demonstrează că un alergen poate fi orice substanță, dar unele substanțe (de exemplu, praf, produse de citrice, păr de pisică și altele) provoacă alergii mult mai des decât altele. Medicii sfătuiesc să excludă din dieta dumneavoastră produse care sunt alergeni. De asemenea, ar trebui să evitați mirosurile pe care nu le tolerați.
 • Stabilizați-vă fundalul psiho-emoțional. Numeroase studii arată că, sub stres, oamenii devin deseori acoperite cu pete roșii și încep să se înnebunească. Acest lucru se poate datora vulnerabilității crescute a organismului la alergeni sub stres. Prin urmare, este foarte important să vă controlați emoțiile și să evitați situațiile traumatice pentru a nu se îmbolnăvi.
 • Curățați umed mai des. Praful și diversele microorganisme sunt alergeni puternici, deci trebuie să vă curățați mai des casa. Medicii recomandă să faceți o curățare umedă cel puțin o dată pe săptămână. Pentru curățarea podelei, puteți utiliza o varietate de detergenți hipoalergenici și este recomandabil să instalați un filtru HEPA pe aspirator.
 • Spălați-vă lucrurile mai des. Unii agenți patogeni care provoacă alergii, trăiesc în lenjerie și lucruri murdare. Prin urmare, trebuie să vă spălați hainele cel puțin o dată pe săptămână. În timpul spălării, preferați pudrele hipoalergenice, iar temperatura apei în timpul spălării ar trebui să fie de cel puțin 60 de grade.
 • Se spală nasul cu soluție salină. Medicii vă sfătuiesc să vă spălați nasul în scopuri profilactice, cel puțin o dată pe zi, cu soluție salină (puteți, de asemenea, să vă spălați nasul cu sprayuri diferite sau cu apă de mare).
 • Nu mergeți în casă în pantofi murdari. Cele mai mici particule de praf și murdărie pot provoca o alergie, deci este foarte important să vă scoateți imediat încălțămintea atunci când intrați în cameră.
 • Adăugați pește gras și condimente naturale la dieta dumneavoastră. Unele studii arată că anumite substanțe din pește gras, hrean și mustar pot stimula eliminarea alergenilor din organism. De asemenea, din organism alergeni afișează turmeric. Puteți, de asemenea, ajuta aditivul medical "Omega 3", care reduce înroșirea pielii și corectează problemele de respirație.
 • Utilizați acid folic (vitamina B9). Experimentele arată că această substanță protejează organismul împotriva alergiilor. În ziua este de dorit să se consumă aproximativ 300-400 micrograme de substanță. Acidul folic se găsește în alimente precum roșiile, perele, pâinea și așa mai departe. De asemenea, puteți cumpăra comprimate de acid folic. Unii medici recomandă preferința comprimatelor, deoarece conțin o cantitate fixă ​​de acid folic, în timp ce în diferite produse conținutul acestei substanțe poate varia foarte mult.

Prevenirea alergiilor la copii

Alergii pot apărea la copii. Astăzi, oamenii de știință nu știu exact de ce copiii sunt alergici și cum să le trateze. Cu toate acestea, există o serie de date experimentale privind alergiile la copil care ne permit să tragem următoarele concluzii:

 • Fiecare al cincilea copil sub vârsta de 10 ani suferă de alergii, totuși alergiile la sugari sunt rare.
 • Cea mai eficientă prevenire a alergiilor la copii este alăptarea.
 • Probabil, riscul de a dezvolta alergii este transmis genetic. Cu alte cuvinte, dacă cineva din familie este alergic la orice substanță, atunci copilul va fi alergic la această substanță.
 • În timpul sarcinii, medicii sfătuiesc să nu folosească următoarele produse - căpșuni, ciocolată, citrice, alimente exotice și așa mai departe. De asemenea, este de dorit abandonarea acestor substanțe pe întreaga perioadă de alăptare. De asemenea, asigurați-vă că nu mai fumați.
 • Nu abuzați de droguri la cel mai mic disconfort la un copil. Este recomandabil să luați medicamente sub supravegherea unui medic și nu să vă auto-medicați.
 • Nu uitați să faceți o curățenie umedă la domiciliu.
 • Pat în primii ani de viață, este de dorit să nu se contacteze cu animalele de companie.
 • Când copilul crește și începe să mănânce independent, este recomandabil să nu gătiți mâncărurile sărate și condimentate pentru copii. De asemenea, este de dorit excluderea din dieta afumată.
 • Învățați copilul să se întărească.
 • Prevenirea bolilor alergice la copii ar trebui să includă, de asemenea, clase de terapie fizică.

Prevenirea alergiilor la domiciliu

La domiciliu, mucegaiul, praful și diferiții agenți patogeni pot provoca alergii. Prevenirea alergiilor grave la domiciliu ar trebui să arate astfel:

 • Curățați umed mai des.
 • Controlați nivelul de umiditate.
 • Schimbați regulat filtrele aparatului de aer condiționat.
 • Scapa de alimentele mucegai.
 • Acordați atenție plantelor acasă. Dacă solul este acoperit cu flori galbene sau albe, este de dorit să se îmbogățească solul cu substanțe antifungice sau să se scape de plante.
 • Are sens să cumperi perne și pături hipoalergice.

Prevenirea alergiilor sezoniere

Mulți oameni din primăvară au o alergie specifică - rinită. Rinita este o reacție alergică la înflorirea ierburilor, plantelor și a câtorva copaci. Când rinita afectează nu numai ochii și pielea, ci și sistemul cardiovascular, sistemul digestiv și sistemul nervos. Este important să înțelegeți că astăzi nu există nici o metodă care să vindece corpul de rinită, dar există diferite medicamente care pot reduce numărul de simptome. Pentru a evita reacțiile alergice acute, urmați aceste reguli:

 • Realizarea imunoterapiei specifice, care reduce sensibilitatea organismului la alergeni.
 • Introducere în corpul vitaminelor B și C pentru întărirea sistemului imunitar. Vitaminele pot fi utilizate sub formă de tablete și sub formă de produse. O mare parte din aceste vitamine conține trandafir sălbatic, lămâi, portocale și așa mai departe.
 • În timpul perioadei de înflorire activă a plantelor, este de dorit să fii acasă.

Prevenirea alergiilor alimentare

Multe alimente pot provoca alergii la om. Pentru prevenirea și tratarea bolilor alergice alimentare trebuie respectate următoarele reguli:

 • La prima suspiciune de alergii, ar trebui să consultați un alergist.
 • Trebuie să păstrați un jurnal de produse alimentare pentru a determina ce fel de alergii produse au apărut.
 • Dacă bănuiți alergii, este recomandabil să mergeți la o dietă hipoalergenică.
 • Se recomandă să nu se utilizeze produse care conțin aditivi de origine artificială (coloranți, stabilizatori și așa mai departe).
 • Este recomandabil să consumați alimente care conțin cantități mari de magneziu, magneziu, seleniu și calciu, precum și vitaminele A și E.
 • Dacă este necesar, trebuie să efectuați o imunoterapie specifică, care reduce sensibilitatea organismului la alergeni.
 • De asemenea, aveți nevoie de timp pentru a trata bolile asociate cu ficatul, rinichii și vezica biliară.
 • Se recomandă întreruperea totală a fumatului și reducerea la minimum a consumului de alcool.
 • Se recomandă abandonarea utilizării alimentelor afumate, sărate și dulci. Este necesar să se acorde prioritate produselor simple cu conținut scăzut de grăsimi.
 • Nu renunta la mancarea carnii. Cu toate acestea, utilizarea carnii afumate, grase și prăjite trebuie într-adevăr să fie redusă la minimum. Este necesar să se acorde prioritate soiurilor cu conținut scăzut de grăsimi din carne; este de dorit ca carnea să fie gătită în apă nesănătoasă.
http://allergiu.ru/bolezni/profilaktika-allergii.html

Recomandări pentru alergii

Nutriție medicală pentru copiii cu dermatită atopică.

Caracteristicile așa-numitei diete hipoalergenice nespecifice pentru copiii de peste 1 an, adică având o dietă completă, este prezentată în tabel. 1.

Atunci când gătiți, este necesar să se respecte gătirea gastronomică. Vasele sunt aburite, fierte, coapte. Produsele alimentare pentru copii după un an de viață sunt date în principal în formă nesemnificativă. Unele produse speciale sunt tratate prealabil (cartofii curățați și tăiați sunt îmbibați în apă rece timp de 12-14 ore, restul de legume și cereale sunt înmuiate timp de 1-2 ore, carnea este supusă unei duble digestii). Vasele nu trebuie să fie fierbinți.

Tabelul 1. Alimente pentru pacienții cu alergii alimentare

(luând în considerare toleranța individuală)

 • Broși, mâncăruri picante, sărate, prăjite, carne afumată, mirodenii, mezeluri și produse gastronomice (mezeluri fierte și afumate, cârnați, cârnați, șuncă), ficat
 • Pește, caviar, fructe de mare
 • ouă
 • Brânză brută și prelucrată, înghețată, maioneză, ketchup
 • Legume: ridiche, ridiche, castraveti, spanac, rosii, ardei gras, varza, castraveti
 • Ciuperci, nuci
 • Fructe și fructe de pădure: citrice, căpșuni, căpșuni, zmeură, caise, piersici, rodii, struguri, cătină, kiwi, ananas, pepene galben, pepene verde
 • Grăsimi refractare și margarină
 • Băuturi din fructe carbonizate, kvass
 • Cafea, Cacao, Ciocolata
 • Miere, caramel, marshmallow, bomboane de fructe, prăjituri, brioșe (cu arome, etc.)
 • Guma de mestecat
 • Grâu, paste, paine facuta din faina de cea mai inalta calitate
 • Lapte integral și smântână (prezentă numai în feluri de mâncare), brânză de vaci, iaurturi cu aditivi de fructe
 • Miel, pui
 • Legume timpurii (permise sub pre-îmbibare obligatorie)
 • Morcovi, napi, sfecla, ceapa, usturoi
 • Fructe și fructe de pădure: cireș, coacăz negru, banane, afine, mure, decoct de trandafir
 • unt
 • Cereale (cu excepția maniei)
 • Produse lactate fermentate (kefir, biokefir, iaurturi fără aditivi pentru fructe etc.)
 • Nu sunt clase ascuțite de brânză
 • Carne slabă (carne de vită, porc, iepure, curcan, carne de cal), carne de conserve specializată pentru alimente pentru copii
 • Legume: tot felul de varza, dovlecel, squash, dovleac usor, patrunjel, marar, mazăre verde, fasole verde
 • Fructe: mere verzi și albe, pere, soiuri ușoare de cireșe și prune, coacăze albe și roșii, coacăze
 • Ghee, ulei vegetal deodorizat rafinat (porumb, floarea-soarelui, măsline etc.)
 • fructoză
 • Pâine de grâu din clasa a doua sau "Darnitskiy, pâini de cereale, ciuperci de ciuperci de porumb și fulgi

Trebuie subliniat faptul că problema necesității utilizării pe termen lung a unei diete hipoalergenice nespecifice este revizuită în mod semnificativ astăzi. Această dietă poate duce la deficiențe nutriționale și la dezvoltarea fizică defectuoasă a copilului, precum și la probleme psihologice serioase în familie și la dezvoltarea socială și psihologică necorespunzătoare a copilului. Prin urmare, o dietă strict restrictivă ar trebui să fie considerată ca o "primă", adică dieta pentru stadiul inițial, atunci dieta ar trebui să se extindă treptat sub supravegherea medicului curant, în funcție de severitatea tensiunii arteriale.

Pentru majoritatea copiilor cu alergii alimentare și tensiunii arteriale, această dietă constă într-un volum destul de mare de produse, cu excepția a 3-6 produse, majoritatea nefiind vitale (produsele de bază ale nutriției umane) și sunt ușor interschimbabile în grupul lor. Desigur, produsele care conțin coloranți, arome etc. (Coca-Cola, Sprite și alte băuturi similare, gumă de mestecat etc.) ar trebui să fie excluse pe o perioadă nedefinită de timp.

Jurnalul pacientului pentru alergii la alimente

Un jurnal alimentar este recomandat tuturor pacienților cu alergii alimentare. Eșantionul este prezentat mai jos. Jurnalul de alimente trebuie să fie păstrat în fiecare zi, asigurați-vă că completați toate coloanele sale. Durata jurnalului alimentar, în medie, este de 4 săptămâni, dar dacă este necesar, medicul stabilește și alți termeni pentru întreținerea acestuia.

Data, ora mesei

Produse alimentare (compoziție, volum, metodă de preparare)

Starea, reclamațiile, prezența simptomelor, momentul apariției lor, dinamica stării în timpul zilei

Scaun, timp, natura scaunului Notă: rețineți aportul de medicamente, portabilitatea acestora, probleme care au apărut în timpul zilei.

http://www.revdi.lv/lt/zabolevanija/recomalerg/

Recomandări pentru alergii

În timpul perioadei de înflorire activă a plantelor, persoanele care suferă de alergii ar trebui să viziteze străzile cât mai rar, mai ales dimineața și vremea eoliană, când cea mai mare concentrație de polen este în aer. Plimbarea este cea mai bună seara sau după ploaie.

2. Folosiți echipament de protecție.

Medicii cu simptome alergice puternice și stricte îi sfătuie pe oameni să se pună pe măști medicale de unică folosință înainte de a ieși. Acest accesoriu nu poate fi numit la modă, dar când vine vorba de propria sănătate, această metodă de protecție este una dintre cele mai ușoare și mai eficiente. Ochelarii de soare mari cu brațe largi pot ajuta și cu alergii: vă vor proteja ochii de pătrunderea polenului.

3. Luați medicamentul la timp.

Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a alege mai multe antihistaminice de diferite forme: pastile, spray-uri nazale, picături pentru ochi etc. Aceste fonduri ar trebui să fie mereu la îndemână și utilizate nu numai în cazuri de urgență atunci când simptomele sunt deja pronunțate, dar și înainte de a ieși.

Mai multe detalii despre prevenirea și tratamentul alergiilor sezoniere vor spune experților programului "În formă".

10 sfaturi utile despre cum să faceți viața mai ușoară pentru alergii

4. Urmați microclimatul din casă

Pentru a preveni intrarea polenului în apartament, este mai bine să păstrați ferestrele și ușile închise și să nu faceți schițe. Dacă este necesar, se recomandă ventilarea casei pe timp de noapte, închiderea geamurilor cu țesătură sau țesătură umedă. Soluția ideală pentru persoanele care suferă de alergii vor fi aparatele de uz casnic speciale: umidificatoare, purificatoare de aer, aparate de aer condiționat - există modele cu filtre antialergice speciale.

5. Faceți frecvent un duș, spălați cel puțin dimineața și seara, spălați-vă hainele și spălați-vă părul în fiecare zi.

Este necesar să se spele polenul care se acumulează pe îmbrăcăminte, pe piele și păr - atât pe stradă, cât și pe cel care "se strecoară" în apartament, în ciuda tuturor măsurilor de precauție.

6. Nu vă uscați hainele afară

Din același motiv - pentru ca polenul să nu se mulțumească cu lucrurile.

7. Evitați alimentele alergene din dietă.

În timpul plantelor cu flori, persoanele care suferă de polinoză, este mai bine să se evite produsele pe bază de alergen care pot crește alergia. Acestea includ fructele citrice și toate fructele tropicale, căpșunile, brânza, ouăle, nucile, ciocolata, roșiile, peștele și produsele lactate.

8. Evitați alergenii secundari.

În plus față de alimente, alte alergene secundare care pot provoca o reacție pot fi, de asemenea, dăunătoare pentru alergii. Poate fi cosmetice cu parfumuri, lumânări parfumate, produse chimice de uz casnic etc. Chiar și o pisică iubită poate deveni o sursă de probleme suplimentare în timpul înfloririi alergenilor - în ciuda faptului că nu cauzează alergii la alte momente ale anului. Particulele de piele de animale de companie, conform Organizației Mondiale a Sănătății, sunt cele mai comune alergenii epidermici. Deci, în perioada de "agravare" a polinozelor, nu se recomandă să se curețe cvadrupluri preferate.

9. Curatarea zilnica umeda

În primul rând, în acest fel, curățați apartamentul din polenul care a căzut în el. În al doilea rând, praful care se acumulează în casă este un alergen secundar puternic.

10. Beți mai multă apă.

Apa - o mântuire reală pentru alergii. Ea facilitează respirația, elimină substanțele alergice, în plus, dacă organismul suferă de deshidratare - apărarea sa este redusă și producția de histamină, un mediator al alergiilor, crește. Există dovezi că apa ionizată și alcalină este un fel de antihistaminic natural care poate face viața mai ușoară cu alergii. Cu toate acestea, cu apa de la robinet ar trebui să fie atenți: după cum se arată în numeroase studii de oameni de știință, componentele de clor, care este utilizat pentru dezinfectarea apei, poate deveni cauza de reacții alergice mai puternice.

http://domashniy.ru/zdorovie/10_poleznyh_sovetov__kak_oblegchit_zhizn_pri_allergii/

Tratamentul alergiei (recomandări pentru medici)

Toate bolile alergice au un mecanism comun de dezvoltare, indiferent de organul țintă.

Alergiile cutanate se pot manifesta ca urticarie recurentă, angioedem, dermatită de contact, reacții toxico-alergice.

Alergiile respiratorii pot fi reprezentate prin astm bronșic, rinită alergică, bronșită alergică, laringită alergică acută, alveolită alergică.

Cauza reacțiilor din partea pielii și a organelor respiratorii este o alergie la alimente, bifați, polen, alergeni epidermali, interni, medicamente, fungice și bacteriene.

Exacerbarea simultană a astmului bronșic și a dermatitei atopice este rar observată. La mulți pacienți în timpul exacerbării astmului bronșic, dermatita atopică devine remisie, iar în perioada de remisiune a astmului bronșic, dermatita atopică exacerbează.

Tratamentul alergiei

Pentru tratamentul alergiilor, trebuie să urmați o dietă hipoalergenică. Nu numai produsele alergice identificate sunt excluse din dietă, dar și produse care promovează eliberarea histaminei în sânge - citrice, ouă, varză, fructe roșii și portocalii. Vezi deasemenea: alergeni cu reacție încrucișată

O altă cerință importantă este respectarea unui regim hipoalergenic în viața de zi cu zi. Sistemele de purificare a aerului în camere, spray-uri care distrug fungi de mucegai și acarieni dermatofagoid, acoperiri speciale de protecție pentru mobilier tapițat, perne și saltele, produse chimice de uz casnic hipoalergenic pentru pacienții cu alergii au fost dezvoltate. A se vedea, de asemenea, cum se face cu alergii

Atac acut de astm bronșic

Agenți bronhodilatori pentru atacurile de astm bronșic

 • inhalați beta-2-agoniști: salbutamol, ventolin, ventodisc, salben, fenoterol (berotok), terbutalină (bricanil);
 • Beta-2-agoniști de acțiune prelungită: formoterol (Foradil), salmeterol (Serevent), Volmax, Saltos;
 • Blocante ale receptorilor colinergici: bromura de Ipratropium (atrovent);
 • medicamente combinate: berodual (fenoterol + bromură de ipratropiu), ditec (fenoterol + acid cromoglicic), intal plus (salbutamol + acid cromoglicic).

Bronhodilatatoare pentru nebulizator

 • berotek - 1 ml soluție conține bromhidrat de fenoterol 1 mg, utilizat la copii și adolescenți de la 5 la 20 de picături pe inhalare de până la 3 ori pe zi;
 • Berodual - de la 5 la 20 picături pe inhalare de până la 4 ori pe zi (1 picătură de Berodual conține 25 micrograme de fenoterol și 12,5 micrograme bromură de ipratropiu), diluat în 2-3 ml de substanță fizică înainte de utilizare. soluție;
 • Nebulile de ventolinină sunt fiole de plastic de 2,5 ml conținând 2,5 mg de sulfat de salbutamol, care este utilizat nediluat. Medicamentul este prescris copiilor și adolescenților de la 1 mg la 2,5 mg pe inhalare de până la 4 ori pe zi;
 • Atrovent - 1 ml de soluție conține 250 mg bromură de ipratropium - 20 picături. Numit de 5-20 picături pentru inhalare de până la 4 ori pe zi.

Numărul de inhalări poate fi de 4 până la 6 ori pe zi, nu mai mult de 2 doze de inhalare per doză.

Cu o eficiență insuficientă a agoniștilor beta-2 inhalatori, preparatele de eupilină pot fi administrate simultan, care are un efect bronhospasmolitic, precum și ameliorează hipertensiunea în sistemul arterei pulmonare, provoacă contractilitate miocardică și are un efect diuretic care apare în timpul unui atac de astm. O singură doză de aminofilină este de 4 mg / kg și poate fi utilizată de până la 4 ori pe zi.

Medicamente antiinflamatoare

În perioada acută de astm bronșic, împreună cu agenți antispasmodici, se recomandă începerea terapiei antiinflamatorii cu medicamente nesteroidiene (Intal, tailed, kropoz) și glucocorticosteroid.

Dozele terapeutice în perioada acută de astm bronșic pot fi de până la 2 inhalări de 4 ori pe zi pentru aerosolii antiinflamatorii nesteroidieni și de la 250 până la 1000 mcg pe zi pentru glucocorticosteroizii inhalatori.

Agenți nonsteroidali și glucocorticosteroizi pentru nebulizator

 • Intal - 1 ml soluție (20 picături) conține cromoglicat de sodiu 10 mg; numiți cu 2 ml (40 picături) de 4 până la 6 ori pe zi;
 • pulmicort - budesonida într-un recipient din plastic, conține în 1 ml (20 picături) 0,5 mg pulmicort; numit de la 125 mcg la 500 mcg de 2 ori pe zi.

Terapia cu nebulizatori este justificată pentru întreaga perioadă de exacerbare a astmului, cu tranziția ulterioară la utilizarea inhalatorilor cu doză măsurată.

Terapie de susținere pentru astmul bronșic

Tratamentul anti-recidivă susținut constă în cursuri de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (Intal, Cropoz, Tiedled, alte substanțe inhalante pe bază de săruri ale acidului cromonic). Dacă este necesar, sunt prescrise cursuri profilactice de glucocorticosteroizi inhalatori. Riscul de efecte secundare este redus cu cursuri intermitente la intervale de 2 săptămâni până la 4 luni. În medie, durata cursurilor de tratament este de 3-6 luni.

Când este necesar să se reducă doza de hormon de inhalare sau este vorba despre astmul aspirinei, este indicată utilizarea preparatelor antileukotriene (acolate, singulare).

Exacerbarea dermatitei atopice

Remedii pentru mâncărime

Cu exacerbarea dermatitei atopice, antihistaminicele sunt pe primul loc, care au și efect antipruritic. Preparate din generația veche - suprastin, tavegil, fencarol, diazolin, fenistil, peritol; Medicamente de nouă generație - Zyrtec, Claritin, Clarothin, Loratin, Questin, Telfast, Erius, Primalan.

În cazuri excepționale, când este vorba de mâncărime insuportabile și de procese cutanate difuze, este acceptabilă utilizarea corticosteroizilor sistemici: prednison, dexametazonă intramuscular, la adolescenți - triamcinolonă în interior timp de 3-7 zile, cu o scădere graduală a dozei.

Reacții externe pentru tratamentul dermatitei atopice

Tratamentul extern include unguente, creme, soluții, loțiuni, proceduri fizioterapeutice:

 • apa din plumb, soluția de sulfat de cupru, soluția de permanganat de potasiu, soluția de ceai negru are efect astringent;
 • 1-2% soluție apoasă de albastru de metilen, lichid Castellani, fukortsin au un efect de uscare cu acțiune antimicrobiană;
 • 1% soluție de mentol, 20% soluție de apă glicerină, vorbitori de zinc (cyndol), au nu numai efect de uscare, ci și efect antipruritic;
 • Unna cremă - 1% -, 2% -, unguent salicilic 5%, cremă F-99, unguent naftalan (pastă), gudron de mesteacăn, unguente conținând naftalan, fracțiuni ACD, ;
 • proceduri fizioterapeutice pentru care se observă un efect sistemic - un câmp magnetic alternativ, un electrosleep, o lumină polarizată, o acupunctură;
 • produse care conțin glucocorticosteroizi topici.

Topical glucocorticosteroids pentru dermatită

Clasificarea europeană a activității glucocorticosteroizilor localizați distinge patru clase de medicamente: slab (hidrocortizon), mediu (dermatol, betnovate), puternic (whitererm, celestoderm, sinalar, flucinar, locoid, advantan, elokom, fluorocort).

Majoritatea glucocorticosteroizilor topici au efecte secundare, în special în cazul utilizării prelungite.

Efectele secundare locale includ atrofia pielii, eritemul persistent, telangiectasia, papulele și pustulele, acneea steroidului, fâșiile atrofice ale pielii, granulomul, hipertrichoza, modificările pigmentării și, în cazuri rare, alergiile de contact. Poate exista o vindecare mai lentă a eroziunilor și a rănilor.

Reacțiile adverse frecvente includ cushingoid, întârzierea creșterii copilului, diabetul steroidian, catabolismul proteic crescut, dezechilibrul electrolitic, hipertensiunea, osteopenia și osteoporoza.

Glucocorticosteroizii non-fluorurați au mai puține efecte secundare decât glucocorticosteroizii fluorurați.

Advantan pentru tratamentul dermatitei atopice

Advantan, un glucocorticosteroid local non-fluorurat, primește o atenție specială din cauza absenței efectelor secundare. Medicamentul are o varietate de forme de dozare (emulsie, cremă, unguent) și este aprobat pentru utilizare la copii de la șase luni.

Advantan este un diester mare lipofil, care îi permite să pătrundă profund prin stratul cornos. Odată ajuns în sânge, Advantan este rapid inactivat. Comunicarea activă cu receptorii de piele asigură efectul prelungit și face posibilă aplicarea acesteia o dată pe zi.

Emulsia Advantan se aplică pe piele cu umiditate, crema Advantan - pe piele cu semne de inflamație acută, unguent Advantan - pe pielea uscată cu fisuri, unguent gras Advantan - pe pielea uscată cu lichenizare severă.

Vaccinări alergice

Pentru copiii cu dermatită atopică, s-au elaborat măsuri pentru a acoperi vaccinările profilactice, inclusiv utilizarea antihistaminelor timp de 3 zile înainte și după vaccinare.

SIT pentru alergii

Una dintre metodele general acceptate de prevenire a reapariției manifestărilor dermo-respiratorii ale alergiilor este considerată a fi imunoterapia specifică alergenilor pentru alergenii cauzali.

http://diagnoster.ru/bolezni/a-bolezni/allergiya/lecheniyu-allergii/

Noțiuni de bază privind nutriția adecvată pentru alergii

Bolile alergice sunt un grup destul de mare de boli. Acestea includ patologii cum ar fi alergii alimentare, tuse, nas curbat și conjunctivită (manifestări respiratorii), anafilaxie, angioedem, astm bronșic alergic. Dezvoltarea unora dintre ele este provocată de alimente, pentru alții polenul din plante, lânii și fecalele animalelor, praful de uz casnic etc. acționează ca alergeni.

Un rol foarte important în tratamentul alergiilor este acordat nutriției dietetice, deoarece permite reducerea sarcinii alimentare pe un organism slăbit și întărirea sistemului imunitar. În scopul diagnosticării, se utilizează o dietă de eliminare pentru alergii, care ajută la determinarea produsului care determină reacția de hipersensibilitate.

Terapia cu dietă va fi diferită în fiecare caz. Dar sfaturile generale și recomandările nutriționale pentru alergii vor fi utile tuturor.

Recomandări generale

Dieta trebuie să fie coordonată cu alergologul. El ar trebui să vă ajute să faceți o listă de produse nerecomandate și acceptabile. Dacă alergenul nu a fost identificat, poate fi necesar un test de sânge pentru prezența imunoglobulinelor specifice în ser sau pentru efectuarea testelor cutanate.

Noi produse necunoscute ar trebui să fie încercate cu o atenție deosebită, iar în timpul exacerbarilor este mai bine să le abandonezi complet.

Gătitul este recomandat acasă. Produsele originale sunt mai bine pentru a lua prime, nici semifabricate. Carnea este mai bine să cumpere într-o singură bucată, și nu sub formă de carne tocată. De la conserve, sosuri fierbinti, maioneza ar trebui sa fie complet abandonata. Cumpărați mâncăruri gata pentru consum, studiați cu atenție compoziția.

Aceste recomandări trebuie respectate atât pentru adulți, cât și pentru copii mici.

Este important! Nutriția pentru alergii necesită o atenție deosebită dieta și în timpul perioadelor de remisiune a bolii și când aceasta începe să se înrăutățească.

Dieta pentru persoanele care suferă de alergii este determinată, în fiecare caz, de tipul bolii și de caracteristicile individuale ale pacientului. Cu toate acestea, există o listă de recomandări generale care trebuie respectate:

 1. Lista produselor interzise și admise este stabilită de către medicul curant.
 2. Dacă aveți orice tip de alergie, încercați produse noi cu precauție deosebită și fiți pregătiți pentru un atac alergic.
 3. Evitați alimentele care conțin conservanți, stabilizatori, coloranți și alți aditivi alimentari.
 4. Utilizați numai alimente proaspete pentru gătit, a căror calitate este fără îndoială.
 5. Înainte de a consuma alimente preparate fără participarea dvs., trebuie să studiați cu atenție compoziția sa.

Este important! Persoanele cu predispoziție la alergii, aceste recomandări trebuie urmate în mod constant.

Alimente în afara perioadei de exacerbare

Pentru unele dintre aceste boli, mâncarea va fi declanșatorul. Pentru alții, astfel de alergeni, cum ar fi polenul, mâncarea animalelor, praful etc. sunt mai semnificative. Este clar că recomandările dietetice pentru astfel de patologii diferite vor diferi semnificativ. Cu toate acestea, există o serie de recomandări care vor fi utile tuturor.

 1. Consultați alergologul pentru o listă precisă de alimente "permise" și "interzise". Poate, pentru a determina prezența anumitor alergeni, veți fi prescrise testele de scarificare a pielii sau analiza IgE specifice în ser.
 2. Este necesar să încercați cu atenție alimente noi. Este mai bine dacă faceți acest lucru acasă și sub supravegherea rudelor care pot ajuta în caz de alergie.
 3. Pregătiți-vă alimentele proprii din alimentele originale prime. Carnea și peștele cumpără doar o bucată.
 4. Încercați să nu utilizați semifabricate, conserve, maioneza și alte sosuri. Nu puteți fi niciodată încrezător în compoziția produselor finite achiziționate.
 5. Studiați cu atenție compoziția oricărui preparat pe care îl veți mânca.

Aceste recomandări se aplică atât copiilor cât și adulților. Dacă copilul dumneavoastră este alergic, trebuie să monitorizați cu atenție regimul alimentar. Totul este relativ simplu, în timp ce copilul este mic și nu merge la școală sau la grădiniță.

Pe măsură ce copilul crește și devine independent, devine mai dificil să îl controlați. Este necesar să se explice copilului ce alimente poate mânca și ce nu. În acest caz, ar trebui să alegeți o formă de dialog astfel încât copilul să înțeleagă că instrucțiunile dvs. nu sunt o "capriciu a mamei", ci o necesitate.

Sfat! Dacă există multe produse "interzise", este logic să le scrieți pe un card și să le dați copilului.

Profesorii de barman și de școală ar trebui, de asemenea, să aibă o idee despre problema copilului tău. Dacă nu sunteți sigur de calitatea meselor școlare, ar trebui să pregătiți alimentele pentru copii la domiciliu și să le luați cu dumneavoastră într-un recipient de plastic.

Alimente pentru alergii în perioada de exacerbare

Persoanele care suferă de manifestări alergice trebuie să fie conștiente de faptul că recomandările dietetice în momente de deteriorare necesită respectarea lor strictă. În acest moment, trebuie să respectați cu strictețe listele de produse recomandate și, în orice caz, să nu fiți mâncați.

Alimentele pentru alergii la adulți și copii necesită excluderea absolută din dieta zilnică a următoarelor produse:

În perioada de agravare a alergiilor, este necesar să excludeți mai multe alimente din dieta dumneavoastră.

 • conserve de carne;
 • sare;
 • acută;
 • prăjită;
 • organe;
 • brânzeturi prelucrate;
 • pește, fructe de mare, caviar de pește;
 • cârnați și carne afumată;
 • ouă;
 • ketchup, sosuri, maioneză, margarină;
 • legumele familiei de nopți;
 • citrice;
 • căpșuni;
 • Bashtaev;
 • dulciuri, dulciuri, prăjituri, ciocolată;
 • ceai puternic;
 • cacao, cappuccino și cafea;
 • băuturi carbogazoase și alcoolice;
 • sucuri din tetrapack.

Într-o cantitate limitată se recomandă utilizarea:

 • paste;
 • cereale cu gluten;
 • făină albă;
 • unt;
 • carne de pui;
 • banane, cireșe, decoct de câine;
 • ceaiuri din plante.

Dacă urmați aceste cerințe nutriționale pentru alergii, recenziile confirmă acest lucru, atunci boala se desfășoară într-o formă mai puțin luminată și este mai bine tratabilă.

Alimente alergice la adulți

Principala metodă de tratare a alergiilor alimentare este eliminarea completă a produselor care provoacă o reacție de hipersensibilitate din partea sistemului imunitar. Acest alergen poate fi determinat prin teste cutanate, teste pentru imunoglobuline specifice și o dietă de eliminare. Citiți în detaliu despre testele de alergie aici. Atunci când alergiile alimentare la copii trebuie urmate timp de 10 zile, iar la adulți - în decurs de 14-20 zile.

La momentul tratamentului, se recomandă încetarea completă a utilizării produselor extrem de alergene, care includ lapte, fructe de mare, ouă, carne afumată, nuci, citrice, cacao etc.

Există un număr mare de produse care pot fi consumate de alergii. Această listă trebuie adaptată la intoleranța individuală. Acesta include:

Alimentele pentru alergii alimentare ar trebui adaptate la intoleranța individuală.

 • produse de fermentare cu acid lactic;
 • soiuri de carne cu conținut scăzut de grăsimi (dietetice);
 • uleiuri vegetale;
 • varză albă;
 • dovlecelul de dovleac;
 • fasole;
 • merele sunt în majoritate soiuri de culoare galbenă și verde;
 • pere;
 • grâu de grâu din prima și mai bună decât clasa a II-a;
 • în loc de zahăr - fructoză.

Această listă poate fi completată cu acele produse care nu sunt alergene la oameni, iar cele periculoase ar trebui excluse.

Se întâmplă astfel încât, pentru anumite tipuri de manifestări alergice, este imposibil să se utilizeze anumite tipuri de produse.

http://dermalatlas.ru/allergiya/osnovy-pravilnogo-pitaniya-pri-allergii/

Recomandări pentru nutriție în bolile alergice

Recomandări pentru nutriție în bolile alergice

1. Să excludeți din dieta alimentele care provoacă alergii sau disconfort.

2. În perioada acută a bolii, eliminați complet și după recuperare, limitați următoarele produse: brânză fermentată, caviar de hering afumat, șuncă uscată și cârnați de carne de vită, carne de vită, file de hering, spanac, ficat proaspăt, roșii, vin fermentat, conserve, produse din carne, pește congelat (ton, somon, sardine).

3. În perioada acută, excludeți și, după recuperare, limitați condimente, oțet, condimente, sare, zahăr.

4. Să mănânce alimente în porții egale, în mod regulat, adulți cel puțin 4-5 ori pe zi, copiii - de 5-7 ori pe zi. Nu manca prea mult.

5. Alimentele ar trebui să fie variate. Alimentele identice nu trebuie consumate mai mult de 2-3 ori pe săptămână.

6. Înainte de recuperare sau de îmbunătățire semnificativă, folosiți primele cursuri vegetariene (borsch, supă de sfeclă, supă de varză, supe vegetale).

Alimente după tratament

După recuperare, este permisă prepararea primelor feluri de mâncare într-un bulion slab ("al doilea") din carne de vită degajată, dezosată. Există doar mâncăruri proaspăt preparate. Folosiți mai ales vase fierte, aburi, preparate ocazional din carne, pește și legume, gătiți aceste produse mai mult decât de obicei (de preferință "în două ape", turnând primul bulion).

Copiii sub 3 ani șterg, mănâncă, mănâncă alimente pentru a le conferi o textura moale care îmbunătățește digestia și reduce alergenicitatea. Exclude mâncăruri prajite, picante, acide și sărate. În timpul perioadei de exacerbare, peștii (în special marea) sunt interzise.

Produsele din carne au permis carne de vită, carne de vită, curcan și iepure sub formă fiartă (nu mai mult de 150-200 g pe zi).

Se recomandă următoarele feluri de mâncare:

1) brânză de abur și chifteluțe, carne tocată sau fiartă;
2) terci de ovăz (orez, mei, hrișcă, orz) pe bază de apă sau de legume (al doilea) cu unt sau ulei vegetal;
3) casseroles (orez, cartof, mei), macaroane fierte și fidea cu unt, budinci cu carne tocată;

4) patuturi de legume (morcov, varza);
5) sos de carne non-gras și neascuțit (din carnea fiartă sărită printr-un măcinător de carne);
6) ocazional, prajituri, clătite, plăcinte (cu varză, cartofi, orez, carne fiartă);
7) vinaigrette;
8) salate (varză proaspătă, castraveți).

Grăsimile sunt îngăduite de legume și ghee.

Zahărul și dulciurile sunt interzise în perioada de exacerbare, în restul timpului - nu mai mult de 50 g pe zi.

Se recomandă produse de panificație și produse de panificație din făină de secară sau din cereale integrale.

În cazul bolilor alergice este necesară excluderea sau limitarea substanțială a următoarelor produse:

1) toate tipurile de carne afumată (loin, slănină, șuncă, cârnați, pește afumat);
2) carne de porc, de miel, de gâscă și de rață;
3) carne prăjită, ficat, rinichi, creier, creveți puternice din carne, cremă, jeleu, carne conservată, cârnați (cârnați și mezeluri fierte, cârnați, cârnați etc.) unguent, grăsime de oaie și alte grăsimi;

4) pește de mare, proaspăt, sărat, murat și afumat (șprot, hering, halibut, lăcustă, anghilă, bass, merluciu, sardine, ton etc.), caviar de pește, raci, crabi;
5) muraturi și marinate de legume și ciuperci; ciuperci proaspete și uscate, capsicum, hrean, ridiche, ridichi, vinete, mazăre verde, fasole (mazăre, fasole, lămâie), sorrel, spanac, ceapă (verde și bulb) și principalele feluri de mâncare), usturoi, condimente (piper, muștar, curry etc.), orice legume conservate (cu excepția dietei);

6) limitați sarea, zahărul, nu consumați mai mult de 40 de grame pe zi;

7) dacă sunteți alergic la lapte, excludeți toate produsele lactate: lapte (natural, uscat, condensat), kefir, iaurt, iaurt și alte produse lactate, brânză, brânză, brânză de vaci, smântână, toate produsele care conțin produse lactate;
8) cacao, ciocolată, cafea naturală și instantanee, prăjituri, prăjituri, miere, halva, nuci, gem (căpșuni, căpșuni, zmeură, struguri, coacăze negre, roșii), dulciuri, cartofi și produse din făină;
9) portocale, mandarine, ananas, banane, struguri, stafide, piersici, precum și sucuri, compoturi, gemuri, gem și marshmallow de la acestea;
10) vinuri uscate și puternice de struguri, lichioruri, brandy, șampanie, alcool, vodcă.

7. Utilizați în mod regulat plante medicinale (succesiune, șarpe, mușețel, plantean, urzică).

8. Unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru alergii este postul. Cu acest prilej, un medic american eminent, doctor de nouă științe (medicină, chirurgie, pediatrie, pedagogie, filosofie etc.), autorul a mai mult de 40 de lucrări științifice, Herbert Shelton scrie: "Considerăm astmul, ca și alte boli similare, starea sângelui și a țesuturilor pe care o numim toxemie. Această condiție este rezultatul stilului de viață. În acest caz, starea funcțiilor vitale este trimisă la un nivel fiziologic scăzut.

În consecință, eliberarea deșeurilor este atât de dificilă încât începe să se acumuleze în sânge, limf și țesuturi. Sunt un suporter, dacă este posibil, de a avea postul de a elimina și de a dispărea toate simptomele. Durata în condiții de siguranță a postului trebuie înlocuită cu perioade de iluminare. În cazuri avansate, este posibil să aveți nevoie de câteva posturi de repaus, urmate de perioade de hrană bine concepută. "

Febra fetei

Dr. Shelton oferă o recomandare pacienților cu febră de fân: "O odihnă adevărată este necesară pentru un pacient cu febră de fân: trebuie să te culci și să te abții de la alimente. Un astfel de tratament va fi mai puțin costisitor și mai eficient decât călătoria pe mare sau un picnic în munți, unde aerul este complet lipsit de polen. De îndată ce pacientul este eliberat de sarcina sa toxică și starea normală a membranelor inflamate ale ochilor, nasul și gâtul sunt restabilite, toate simptomele febrei de fân vor dispărea, nu se vor repeta, cu condiția ca persoana să conducă un stil de viață sănătos.

Orice întoarcere la obiceiurile de slăbire și supraalimentare va determina reluarea febrei fânului. Alergia la febra alergică nu este o cauză, ci un simptom al unei boli. Tratamentul este detoxifierea (eliminarea otrăvurilor) din organism prin post, curățare și un stil de viață sănătos. "

Un alt medic - bine-cunoscutul alergic Ado V. A. recomandă utilizarea postului în tratamentul alergiilor. El recomandă: "Postul periodic timp de 3-5 zile cu tranziția ulterioară la o dietă de curățare și descărcare cu includerea legumelor și fructelor crude, a orezului și a terci de hrișcă, a sucurilor proaspete, a decoctărilor anumitor plante medicinale, a unor produse lactate, a băut abundent (până la 3 litri de apă, șolduri de bros sau ceai) în porții mici este foarte favorabilă îmbunătățirii organismului. "

Postul mai lung poate fi efectuat numai sub supravegherea unui medic.

BJ Lamikhov, S.V. Glushchenko, D.A. Nikulin, V.A. Podkolzina, M.V. Bigeeva, E.A. Matykina

http://medbe.ru/health/pravilnoe-pitanie/rekomendatsii-po-pitaniyu-pri-allergicheskikh-zabolevaniyakh/

Prevenirea alergiilor - Reguli, recomandări, sfaturi

Prevenirea alergiilor

Practica medicală arată că alergiile sunt destul de greu de tratat. Cu toate acestea, puteți evita cu ușurință o boală alergică, dacă urmați cele mai simple reguli preventive. Mai jos vom afla care este prevenirea alergiilor grave și care sunt principalele caracteristici ale acestora.

Prevenirea alergiilor - Reguli de bază

Alergia este o hipersensibilitate a organismului la substanțe speciale, pe care medicii o numesc alergeni. Există un număr mare de alergeni - acest lucru este praf, și unele alimente, și păr de companie. Este important să înțelegem că alergiile sunt o boală pur individuală; acesta este motivul pentru care unii oameni tolerează bine, de exemplu, părul câinelui, în timp ce pentru alții, când intră în contact cu părul câinelui, pielea lor devine roșie și ochii încep să se udă.

Pentru a nu se îmbolnăvi, prevenirea reacțiilor alergice va ajuta:

 • Nu intrați în contact cu alergenii. Se demonstrează că un alergen poate fi orice substanță, dar unele substanțe (de exemplu, praf, produse de citrice, păr de pisică și altele) provoacă alergii mult mai des decât altele. Medicii sfătuiesc să excludă din dieta dumneavoastră produse care sunt alergeni. De asemenea, ar trebui să evitați mirosurile pe care nu le tolerați.
 • Stabilizați-vă fundalul psiho-emoțional. Numeroase studii arată că, sub stres, oamenii devin deseori acoperite cu pete roșii și încep să se înnebunească. Acest lucru se poate datora vulnerabilității crescute a organismului la alergeni sub stres. Prin urmare, este foarte important să vă controlați emoțiile și să evitați situațiile traumatice pentru a nu se îmbolnăvi.
 • Curățați umed mai des. Praful și diversele microorganisme sunt alergeni puternici, deci trebuie să vă curățați mai des casa. Medicii recomandă să faceți o curățare umedă cel puțin o dată pe săptămână. Pentru curățarea podelei, puteți utiliza o varietate de detergenți hipoalergenici și este recomandabil să instalați un filtru HEPA pe aspirator.
 • Spălați-vă lucrurile mai des. Unii agenți patogeni care provoacă alergii, trăiesc în lenjerie și lucruri murdare. Prin urmare, trebuie să vă spălați hainele cel puțin o dată pe săptămână. În timpul spălării, preferați pudrele hipoalergenice, iar temperatura apei în timpul spălării ar trebui să fie de cel puțin 60 de grade.
 • Se spală nasul cu soluție salină. Medicii vă sfătuiesc să vă spălați nasul în scopuri profilactice, cel puțin o dată pe zi, cu soluție salină (puteți, de asemenea, să vă spălați nasul cu sprayuri diferite sau cu apă de mare).
 • Nu mergeți în casă în pantofi murdari. Cele mai mici particule de praf și murdărie pot provoca o alergie, deci este foarte important să vă scoateți imediat încălțămintea atunci când intrați în cameră.
 • Adăugați pește gras și condimente naturale la dieta dumneavoastră. Unele studii arată că anumite substanțe din pește gras, hrean și mustar pot stimula eliminarea alergenilor din organism. De asemenea, din organism alergeni afișează turmeric. Puteți, de asemenea, ajuta aditivul medical "Omega 3", care reduce înroșirea pielii și corectează problemele de respirație.
 • Utilizați acid folic (vitamina B9). Experimentele arată că această substanță protejează organismul împotriva alergiilor. În ziua este de dorit să se consumă aproximativ 300-400 micrograme de substanță. Acidul folic se găsește în alimente precum roșiile, perele, pâinea și așa mai departe. De asemenea, puteți cumpăra comprimate de acid folic. Unii medici recomandă preferința comprimatelor, deoarece conțin o cantitate fixă ​​de acid folic, în timp ce în diferite produse conținutul acestei substanțe poate varia foarte mult.

Prevenirea alergiilor la copii

Alergii pot apărea la copii. Astăzi, oamenii de știință nu știu exact de ce copiii sunt alergici și cum să le trateze. Cu toate acestea, există o serie de date experimentale privind alergiile la copil care ne permit să tragem următoarele concluzii:

 • Fiecare al cincilea copil sub vârsta de 10 ani suferă de alergii, totuși alergiile la sugari sunt rare.
 • Cea mai eficientă prevenire a alergiilor la copii este alăptarea.
 • Probabil, riscul de a dezvolta alergii este transmis genetic. Cu alte cuvinte, dacă cineva din familie este alergic la orice substanță, atunci copilul va fi alergic la această substanță.
 • În timpul sarcinii, medicii sfătuiesc să nu folosească următoarele produse - căpșuni, ciocolată, citrice, alimente exotice și așa mai departe. De asemenea, este de dorit abandonarea acestor substanțe pe întreaga perioadă de alăptare. De asemenea, asigurați-vă că nu mai fumați.
 • Nu abuzați de droguri la cel mai mic disconfort la un copil. Este recomandabil să luați medicamente sub supravegherea unui medic și nu să vă auto-medicați.
 • Nu uitați să faceți o curățenie umedă la domiciliu.
 • Pat în primii ani de viață, este de dorit să nu se contacteze cu animalele de companie.
 • Când copilul crește și începe să mănânce independent, este recomandabil să nu gătiți mâncărurile sărate și condimentate pentru copii. De asemenea, este de dorit excluderea din dieta afumată.
 • Învățați copilul să se întărească.
 • Prevenirea bolilor alergice la copii ar trebui să includă, de asemenea, clase de terapie fizică.

Prevenirea alergiilor la domiciliu

La domiciliu, mucegaiul, praful și diferiții agenți patogeni pot provoca alergii. Prevenirea alergiilor grave la domiciliu ar trebui să arate astfel:

 • Curățați umed mai des.
 • Controlați nivelul de umiditate.
 • Schimbați regulat filtrele aparatului de aer condiționat.
 • Scapa de alimentele mucegai.
 • Acordați atenție plantelor acasă. Dacă solul este acoperit cu flori galbene sau albe, este de dorit să se îmbogățească solul cu substanțe antifungice sau să se scape de plante.
 • Are sens să cumperi perne și pături hipoalergice.

Prevenirea alergiilor sezoniere

Mulți oameni din primăvară au o alergie specifică - rinită. Rinita este o reacție alergică la înflorirea ierburilor, plantelor și a câtorva copaci. Când rinita afectează nu numai ochii și pielea, ci și sistemul cardiovascular, sistemul digestiv și sistemul nervos. Este important să înțelegeți că astăzi nu există nici o metodă care să vindece corpul de rinită, dar există diferite medicamente care pot reduce numărul de simptome. Pentru a evita reacțiile alergice acute, urmați aceste reguli:

 • Realizarea imunoterapiei specifice, care reduce sensibilitatea organismului la alergeni.
 • Introducere în corpul vitaminelor B și C pentru întărirea sistemului imunitar. Vitaminele pot fi utilizate sub formă de tablete și sub formă de produse. O mare parte din aceste vitamine conține trandafir sălbatic, lămâi, portocale și așa mai departe.
 • În timpul perioadei de înflorire activă a plantelor, este de dorit să fii acasă.

Prevenirea alergiilor alimentare

Multe alimente pot provoca alergii la om. Pentru prevenirea și tratarea bolilor alergice alimentare trebuie respectate următoarele reguli:

 • La prima suspiciune de alergii, ar trebui să consultați un alergist.
 • Trebuie să păstrați un jurnal de produse alimentare pentru a determina ce fel de alergii produse au apărut.
 • Dacă bănuiți alergii, este recomandabil să mergeți la o dietă hipoalergenică.
 • Se recomandă să nu se utilizeze produse care conțin aditivi de origine artificială (coloranți, stabilizatori și așa mai departe).
 • Este recomandabil să consumați alimente care conțin cantități mari de magneziu, magneziu, seleniu și calciu, precum și vitaminele A și E.
 • Dacă este necesar, trebuie să efectuați o imunoterapie specifică, care reduce sensibilitatea organismului la alergeni.
 • De asemenea, aveți nevoie de timp pentru a trata bolile asociate cu ficatul, rinichii și vezica biliară.
 • Se recomandă întreruperea totală a fumatului și reducerea la minimum a consumului de alcool.
 • Se recomandă abandonarea utilizării alimentelor afumate, sărate și dulci. Este necesar să se acorde prioritate produselor simple cu conținut scăzut de grăsimi.
 • Nu renunta la mancarea carnii. Cu toate acestea, utilizarea carnii afumate, grase și prăjite trebuie într-adevăr să fie redusă la minimum. Este necesar să se acorde prioritate soiurilor cu conținut scăzut de grăsimi din carne; este de dorit ca carnea să fie gătită în apă nesănătoasă.

Prevenirea reacțiilor alergice acute

Prevenirea alergiilor va ajuta la prevenirea dezvoltării bolii și a simptomelor care o însoțesc. Alergia este o boală în care organismul devine mai sensibil la acțiunea iritanților (alergenilor). Persoanele moderne care trăiesc în orașe mari se confruntă cu alergii destul de des. Dacă vom proceda din datele Organizației Mondiale a Sănătății, astăzi bolile alergice se află deja pe locul 3 în structura morbidității. Potrivit previziunilor cele mai apropiate, pot ocupa primul loc.

Probabil, nu există deja o astfel de persoană care să nu se confrunte cu alergii la un anumit iritant. Astfel, este clar că este necesară prevenirea reacțiilor alergice. Prin punerea sa în aplicare, oamenii nu trebuie să recurgă la tratamentul cu antihistaminice.

Caracteristici alergice

Alergiile sunt considerate o boală a secolului 21, iar acest lucru nu este surprinzător. La urma urmei, 85% din populația lumii suferă de diverse forme ale acestei boli. Tratamentul în sine presupune identificarea unui stimul care are un efect asupra corpului și eliminarea acestuia. Prin urmare, numai în tratamentul de prevenire a alergiilor va juca un rol major.

Boala este individuală. Unii oameni pot suferi de praf, alții - din părul animalelor domestice, iar alții din alimente. Baza pentru dezvoltarea dermatitei sau a astmului este tocmai efectul alergenului asupra unei persoane. Recent, tot mai mulți pacienți se plâng de medici cu privire la reacțiile alergice.

Există o teorie potrivit căreia cauza principală a bolii este sterilitatea excesivă a stilului de viață modern, în legătură cu care organismul nu poate intra în contact cu o mare parte a alergenilor existenți, ceea ce duce la o dezvoltare negativă a sistemului imunitar.

Prevenirea bolilor alergice

În general, măsurile preventive constau în 7 reguli de bază:

 • prevenirea situațiilor alergice;
 • curățarea zilnică umedă a spațiilor;
 • spălătorie săptămânală;
 • scoaterea pantofilor la pragul sosirii de pe stradă;
 • profilactic sinus lavaj;
 • mănâncă condimente, pește gras;
 • acidul folic.

Pentru a preveni o reacție alergică, o persoană nu ar trebui să permită anumite situații de viață în care poate să apară. Aceasta înseamnă eliminarea tuturor produselor alergice din meniul zilnic, minimizarea expunerii la locurile cu praf, nu contactarea animalelor și evitarea oricăror mirosuri care pot provoca simptome de reacții alergice acute. Prevenirea ajută la menținerea echilibrului de fundal psiho-emoțional. Situațiile dificile în viață pot face o persoană deprimată, în care activitatea sistemului respirator este tulburată, iar roșeața apare pe piele. Dacă o persoană știe să se controleze pe sine și pe emotiile sale, va fi sănătoasă.

Păstrarea casei curată este sarcina principală a persoanelor care suferă de alergii care reacționează la praf sau acarieni. Acestea ar trebui să fie curățate zilnic, dacă este necesar, faceți-o de două ori pe zi. Pentru spălarea vesela, este mai bine să utilizați orice detergent hipoalergenic sau sifon regulat. Principala măsură preventivă este de a preveni acumularea prafului. Aspiratorul de spălare își face perfect treaba.

Se recomandă spălarea lenjeriei de pat în fiecare săptămână, deoarece habitatul preferat al acoperișului acasă este patul. Oamenii din acest grup de risc ar trebui să spele așternuturile la o temperatură nu mai mică de 60 °.

Ar trebui să vă luați întotdeauna picioarele la ușă. Nu este nimic dificil în acest sens, dar este o măsură preventivă necesară pentru alergii la polen și spori de microorganisme. Clătirea nasului pentru profilaxie trebuie făcută în fiecare zi cu soluție salină sau cu apă de mare.

Poate chiar să atenueze starea generală a unei boli alergice. Turmericul poate ameliora pufarea membranelor mucoase. Acelasi rezultat este atins atunci cand mancati peste gras. Permis și luând acid folic, care mărește rezistența totală a corpului la acțiunea iritanților.

Prevenirea alergiilor copilariei

Prevenirea alergiilor la copii ar trebui să includă următoarele activități:

 • luând antibiotice de către femeile gravide numai atunci când este necesar;
 • alăptarea lungă a copiilor născuți de persoanele care suferă de alergii;
 • introducerea cu atenție a alimentelor complementare;
 • excluderea alimentelor picante și sărate;
 • împrejmuirea copiilor de la animale de companie, etc.

Femeile care poartă un copil pot lua antibiotice cu prudență și numai în conformitate cu recomandările unui medic. În același timp, ei trebuie să urmeze o dietă. Din dieta zilnică ar trebui să fie excluse alimente alergene: ciocolată, ouă, pește, citrice.

Copiii născuți de alergii ar trebui să primească lapte matern pentru o perioadă lungă de timp. Stimulează cea mai bună producție de imunitate. În plus, introducerea alimentelor complementare ar trebui să fie efectuată în etape și cu precauție extremă. Dacă cerealele sunt folosite ca alimente complementare, ar trebui să fie hrișcă sau fulgi de ovăz. Sunt preparate pe bulion de legume. Mazăre și conopidă nu ar trebui să fie folosite pentru a face supe.

Copiii care au reacții corporale negative la alimente nu trebuie hrăniți cu alimente picante, precum și cu orice alimente conservate. Dieta lor ar trebui să conțină brânză de vaci, cartofi, pâine neagră, carne gătită.

Zaharul poate fi înlocuit cu fructoza. Dacă copilul este alergic la lapte, trebuie fiert înainte de băut. În plus, copiii vor fi mai confortabili și mai siguri să se simtă în camera curată, în care nu există animale de casă.

Măsura obligatorie pentru fiecare copil este respectarea regimului zilei, alăptarea lungă, întărirea corpului și creșterea. În plus, trebuie să respectați recomandările medicilor.

Odată cu dezvoltarea astmului bronșic la un copil din cauza alergiilor, este necesar să se asigure curgerea aerului. Cada fierbinte pentru membrele superioare și inferioare este utilă. Dacă apare șoc anafilactic, trebuie să apelați o ambulanță cât mai curând posibil. Copilul în această situație este așezat pe partea sa, astfel încât să nu se poată sufoca în vărsături.

Terapie și metode preventive

În tratamentul și prevenirea alergiilor, principalul lucru este eliminarea oricărui contact cu iritantul. Dacă reacția este declanșată a doua oară pentru același alergen ca și în primul caz, atunci situația se poate agrava. Medicatia este o metoda de terapie care reduce probabilitatea unei reactii alergice si previne aparitia simptomelor.

Adesea, pentru tratamentul bolii alergice, medicii prescriu antihistaminice care ajută la reducerea conținutului de histamină produsă în organism sau la oprirea producției. Înainte de a lua aceste medicamente trebuie să obțineți sfaturi medicale despre dozele posibile și compatibilitatea cu alte medicamente. Când primiți este posibil apariția efectelor secundare: somnolență, greață, uscare în gură.

Medicamentele pentru frigul comun pot fi prescrise numai pentru a elimina congestia nazală. Medicamentele sunt disponibile sub formă de picături sau spray-uri. Se recomandă utilizarea acestora pentru răceli și alergii. Datorită acțiunii lor, vasele de sânge se îngustează, fluxul de sânge scade și, prin urmare, umflarea sinusurilor nazale scade.

Inhibitorii sunt medicamente care ajută la blocarea efectelor leucotrienelor (substanțe inflamatorii) asupra sistemului respirator și ușurează umflarea. Aceste medicamente sunt permise să se combine cu alte medicamente. Efectele secundare sunt de obicei exprimate ca dureri de cap și disconfort în gât.

Spray-urile de steroizi aparțin grupului de medicamente hormonale care acționează pentru a reduce procesul inflamator în cavitatea nazală. Acest instrument nu dă efecte secundare, deoarece practic nu este absorbit în sânge. Durata utilizării poate provoca dureri în gât. În primul rând trebuie să primiți sfatul medicului dumneavoastră.

Prevenirea bolilor alergice ar trebui să fie în primul rând în viața fiecărei persoane, în special în acele cazuri în care cineva a avut deja această problemă în familie.

Alergie. Diagnosticul, tratamentul și prevenirea

Diagnosticul alergiilor

La recepție, medicul pune întrebările pacientului despre ceea ce a precedat apariția alergiei și despre cum sa dezvoltat. Astfel, el poate deja, în acest stadiu, să sugereze cauza reacției alergice. Apoi continuă să examineze pielea și mucoasele pacientului.

Organul afectat

 • inflamarea pleoapelor;
 • umflarea și umflarea limbii.

Tulburări subiective ale pacienților (pe care le prezintă medicului)

 • senzație de arsură;
 • mâncărime;
 • sentiment de tensiune;
 • ușoară furnicătură;
 • uneori durere.

Teste alergice

Pe lângă testele sanguine generale și testele de sânge pentru imunoglobuline, se efectuează teste pentru prezența anticorpilor specifici. Poate fi anticorpi la o infecție specifică, boli parazitare, praf.

Teste alergice

Astfel de teste sunt efectuate foarte simplu și fără durere. Pe pielea din interiorul antebratului puneți o picătură de soluție care conține alergenul. La locul de aplicare a alergenului cu o spatulă specială, se face o zgârietură redusă. Nici un alergen nu este testat în același timp, dar mai multe. Dacă se presupune alergii alimentare, se testează alergenii alimentari; dacă se utilizează gospodăria, atunci se folosesc testere care conțin cele mai comune alergeni de uz casnic. Rezultatele sunt determinate de magnitudinea reacției emergente. Deci, dacă în decurs de 10 minute în locul aplicării alergenului se formează o roșeață cu diametrul mai mare de 2 până la 3 milimetri, aceasta înseamnă că pacientul este alergic la acest produs.

Tratamentul alergiei

Dieta cu alergii alimentare acționează ca principala metodă de tratare a acestei boli. O dietă specială este prescrisă pentru a preveni alergiile alimentare prin excluderea produselor alergene din meniu. Dieta pentru alergii poate fi de două tipuri - specifice și nespecifice. Adesea, o dietă nespecifică presupune păstrarea unui jurnal de produse alimentare. Alegerea dieta depinde de instalarea unui produs care provoaca un raspuns inadecvat al organismului.

Dieta nespecifică pentru alergii alimentare

 • excluderea produselor extrem de alergene;
 • susține sistemul digestiv;
 • consumul rațional de produse aprobate;
 • înlocuirea completă a produselor interzise.

Excluderea produselor extrem de alergene

Produsele cu un grad ridicat de alergenicitate includ cele care declanșează cel mai adesea reacții alergice. Cu o dietă nespecifică, aceste alimente trebuie eliminate complet din dietă.

 • lapte de vacă (smântână, smântână, lapte condensat și uscat, brânză);
 • ouă, pudră de ou;
 • caviar, stridii, midii, creveți;
 • fructe cu coajă lemnoasă (arahide, pin);
 • miere, propolis și alte produse apicole;
 • cacao, ciocolată, glazură;
 • fructe roșii, legume și boabe (în special roșii, căpșuni, căpșuni);
 • citrice (kiwi, portocale, mandarine);
 • mâncăruri exotice (broaște țestoase, broaște, lychee, fructe de guava).

Există, de asemenea, produse care au un nivel mediu de alergenicitate. Acestea nu ar trebui excluse, dar utilizarea în acest tip de dietă este recomandată în cantități limitate.

Funcționalitatea slabă a ficatului și a restului sistemului digestiv duce la faptul că reacțiile alergice sunt mai pronunțate. Prin urmare, în caz de alergii, nu numai produsele alergice ar trebui să fie retrase din dietă, dar și cele care afectează funcționarea sistemului digestiv.

 • carne cu un procent ridicat de grăsime (miel, carne de porc, gâscă, rață);
 • grăsimi animale (unt, turbă, untură);
 • carne afumată sau uscată și pește;
 • marinat, sărat, acru, picant;
 • produse prajite sau coapte pâna când sunt sparte;
 • produse alimentare cu un număr mare de coloranți chimici, agenți de îmbunătățire a aromelor (se disting prin culoare strălucitoare și miros pronunțat);
 • băuturi alcoolice de orice fel.

De asemenea, pentru a asigura un regim de economisire a ficatului, este necesar să consumați alimente în porții mici, cel puțin 4-5 ori pe zi. Temperatura alimentelor ar trebui să fie medie și consistența ar trebui să fie moale, pentru care produsele este mai bine să se macină.

Consumul de produse aprobate, ținând cont de regulile de alimentație sănătoasă, va reduce la minimum senzația de foame și alte dificultăți cu care se confruntă adesea persoanele care adesea urmează dieta dietetică. În ciuda faptului că dieta hipoalergenică implică restricții semnificative, lista produselor permise este destul de mare.

 • produse lactate cu conținut scăzut și mediu de grăsime (kefir, iaurt, aerian, brânză de vaci);
 • carne slabă (curcan, iepure, pui, carne de vită, carne de vită macră);
 • carne de pui, carne de vită, subproduse de vițel (ficat, inimă, limbă de vită sau de mânzat);
 • soiuri cu conținut scăzut de grăsimi de pește (merluciu, cod, somon de chum, pollock);
 • cereale (fulgi de ovăz, grâu, orz);
 • legume de culoare albă sau verde (dovlecei, squash, broccoli, conopidă și varză albă, castraveți, verde cu frunze verzi);
 • fructe de culoare albă sau verde (cireș și coacăz alb, mere verzi, pere, coacăze);
 • fructe uscate (prune uscate, mere uscate);
 • ulei vegetal (măsline, floarea-soarelui, semințe de in);
 • biscuiți de cereale uscați, pâine de pita, produse de aluat nedorit.

Toate aceste produse trebuie pregătite astfel încât să se păstreze cantitatea maximă de substanțe valoroase. Prin urmare, cea mai bună metodă de tratare termică este gătitul (în apă sau aburit), coacerea (pe grătar sau în cuptor fără crustă).

 • mic dejun - tărâțe cu iaurt, sandviș cu file de pui;
 • brunch - brânză de vaci cu fructe uscate, un pahar de suc de legume sau de fructe;
 • masa de prânz - supa de pește de pește, pește coaptă cu legume, terci de ovăz pe apă;
 • snack-cookie-uri de cereale, un măr sau alte fructe;
 • cina - piept de pui cu o farfurie laterala de legume.

Înlocuirea integrală a produselor interzise

O dietă nespecifică implică abandonarea unui număr mare de produse, motiv pentru care se poate dezvolta o deficiență a elementelor necesare organismului. Prin urmare, produsele interzise ar trebui să poată găsi o alternativă deplină, făcând un meniu echilibrat. Aceste recomandări sunt deosebit de relevante pentru laptele, ouăle, fructele cu coajă lemnoasă, legumele și fructele nerezolvate, deoarece acestea conțin principalele substanțe valoroase necesare funcționării sănătoase a tuturor sistemelor corporale.

 • Produse lactate. Ele sunt principalul furnizor de calciu. Verzii (busuioc, patrunjel), semințele de mac și susanul vor ajuta la umplerea deficienței acestui mineral.
 • Ouă. Acestea conțin multe vitamine din grupa B. Pentru a preveni deficiența acestor substanțe, ar trebui să se pună accentul pe carnea sau carnea de vită macră, subproduse cum ar fi ficatul și inima. Destul de aceste vitamine sunt prezente în fulgi de ovăz și fulgi.
 • Nuci. Sunt bogate în vitamina E și acizi grași. Pentru a completa aceste elemente, ar trebui să utilizați uleiuri vegetale nerafinate.
 • Fructe și legume. Ele sunt o sursă de cantități mari de vitamine și minerale. Pentru a preveni deficiența substanțelor utile, trebuie să creșteți cantitatea de fructe și legume permise în dietă.

Păstrați un jurnal de produse alimentare

Păstrarea unui jurnal de produse alimentare este prezentată atunci când nu există posibilitatea de a efectua un studiu de laborator special pentru a identifica un alergen alimentar. De asemenea, jurnalul poate fi un instrument auxiliar pentru identificarea unui produs care provoacă o alergie.

Înainte de a începe să țineți un jurnal, trebuie să urmați o dietă hipoalergenică timp de 2 săptămâni. Începerea unui jurnal este necesară în absența completă a oricăror semne de alergie (erupție pe piele, edem, mâncărime). După aceasta, trebuie să începeți să completați meniul cu produse care sunt clasificate ca interzise. Produsele se administrează una câte una, iar în cazul în care nu au apărut reacții alergice pe parcursul a 4 zile de consum zilnic, în alimentație este inclus un alt alergen alimentar. Jurnalul ar trebui să conțină 4 coloane principale, iar informațiile ar trebui să fie introduse zilnic.

 • data și ora mesei;
 • denumirea produsului alergen;
 • produsele care au fost utilizate împreună cu alergenul;
 • reacția rezultată.

De asemenea, jurnalul poate conține coloane pentru informații suplimentare. De exemplu, înregistrările pot indica, de asemenea, medicamentele și măsurile luate pentru combaterea alergiilor, dacă au apărut.

O condiție prealabilă pentru păstrarea unui jurnal de produse alimentare este o descriere detaliată a produsului utilizat. Este necesar să se indice nu numai caracteristicile sale, ci și metoda tratamentului termic, termenul de valabilitate. Astfel, atunci când consumați lapte, este necesar să îl scrieți pasteurizat sau întreg, fiert sau proaspăt, proaspăt, sau să stați timp de câteva zile în frigider.

Este, de asemenea, necesar să se descrie în detaliu manifestările de alergii care apar atunci când se utilizează un potențial alergen. Este necesar nu numai să se indice tipul de reacție (mâncărime, tuse, umflături), dar și să se desemneze intensitatea simptomelor (ușoară, severă, puternică).

Dieta specifică pentru alergii alimentare

 • lapte alergie pe bază de lapte;
 • o dieta cu alergie la ou;
 • dieta pentru alergii la roșu.

Alergia laptelui

În cazul unei reacții inadecvate a sistemului imun la lapte, se prescrie o dietă, ceea ce implică eliminarea completă a acestui produs din meniu. De asemenea, trebuie să excludeți alimentele din magazin și mâncărurile de casă, la fabricarea cărora au fost utilizate proteine ​​din lapte. Persoanele care sunt hipersensibile la proteinele din lapte ar trebui să ia act de faptul că acești alergeni reacționează adesea încrucișat la carnea de vită.

 • lapte (întreg, condensat, uscat);
 • produse lactate lichide (smântână, smântână, ryazhenka);
 • produse lactate solide (brânză, brânză, brânză dulce);
 • zer (utilizat adesea în prepararea produselor de cofetărie);
 • cazeină și hidrolizat de cazeină.

Indiferent dacă se includ sau nu produse lactate fermentate depinde de ce fel de proteine ​​din lapte sensibilizează (mărește sensibilitatea) corpul. Deci, dacă sunteți alergic la cazeină, produsele lactate sunt interzise. Cand intoleranta la alte proteine ​​din lapte, produsele lactate pot fi incluse in dieta.

Problema cheie a unei diete fără lactate este că cantitatea de proteine ​​și calciu care intră în organism este redusă. O deficiență a acestor elemente poate provoca diverse abateri în starea de sănătate a alergiilor. Astfel, o cantitate insuficientă de calciu duce la demineralizarea masei osoase, care este însoțită de o creștere redusă (la copii), durere la nivelul articulațiilor (la adulți) și fracturi frecvente (la vârstnici). De asemenea, apar dureri musculare, starea părului, unghiilor, înrăutățirea pielii. Cu o lipsă de proteine ​​animale, țesutul muscular se înlocuiește cu depuneri de grăsime, se dezvoltă tulburări de scaun și scade imunitatea. Pentru a preveni problemele de sănătate, trebuie să includeți în alimentație alte alimente care pot compensa deficiența de calciu și de proteine ​​animale.

 • mac (conține 50% mai mult calciu decât laptele);
 • susan și halbă de susan;
 • nuci (migdale, alune, alune);
 • fructe uscate (caise uscate, caise uscate, date);
 • verzui (urzică, busuioc, patrunjel);
 • soia și produsele din ea (în absența alergiilor).

Îmbunătățirea procesului de asimilare a calciului va ajuta la alimente bogate în fosfor (pește, legume) și magneziu (cacao, pâine integrală). Alimentele bogate în calciu trebuie consumate separat de cafea, băuturi carbogazoase, sorrel și spanac, deoarece împreună formează săruri care sunt depozitate în organism.

 • pește (ton, crap, hering);
 • produse din pește (ficat de cod, caviar);
 • carne (pui, iepure, carne de porc);
 • organe comestibile (ficat, inimă);
 • gălbenuș de ou.

Recomandări pentru consumul de alimente cu alergii la lapte

Măsuri de prevenire a alergiilor de bază

Dacă tratamentul greșit sau tratamentul întârziat la un specialist, o alergie poate amenința consecințele negative, se poate transforma într-o boală gravă și periculoasă - astmul bronșic.

De aceea este atât de important să se respecte măsurile de bază pentru prevenirea alergiilor la orice vârstă și în orice moment al anului.

Provocarea factorilor

Principalul factor care controlează cursul unei reacții alergice este sistemul imunitar uman.

Este capabil să protejeze organismul de efectele diferitelor elemente atunci când ele distrug organele și sistemele vitale.

Următorii factori pot fi:

 1. germeni;
 2. proteine ​​externe;
 3. produse chimice;
 4. și chiar celulele corpului propriu, dacă ele au un impact negativ asupra stării generale a unei persoane, se pot transforma în cancer.

Vorbind despre antigeni, trebuie remarcat faptul că aceste enzime au capacitatea de a intra în organism cu:

 1. diferiți microbi;
 2. polen;
 3. medicamente.

Pentru a le distruge, există proteine ​​speciale de sânge, imunoglobuline, care sunt sensibile la organismele străine.

Interacțiunea acestora este capabilă să formeze anumite substanțe care joacă un rol important în formarea manifestărilor alergice.

Comportamentul inadecvat al organismului asupra alergenilor duce la apariția unei imagini clinice a pacientului.

Severitatea bolii depinde de gradul de influență asupra corpurilor străine a imunoglobulinelor.

Lista factorilor care cresc dezvoltarea alergiilor

 1. ereditate;
 2. condiții de mediu de viață;
 3. sistem nervos slab;
 4. lipsa suportului imun al corpului;
 5. nutriție necorespunzătoare;
 6. fumatul și alcoolul;
 7. re-expunerea alergenului la organismul fragil.

Recomandări generale

Prevenirea alergiilor trebuie efectuată din copilărie.

Cu cât copilul consumă mai mult lapte matern, cu atât mai puține vor fi riscurile diferitelor tipuri de alergii.

Este important să cunoașteți istoricul medical al celor apropiați și, dacă este posibil, să evitați factorii care au provocat atacurile lor alergice.

Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care poartă o moștenire.

De asemenea, trebuie să vă protejați de expunerea la fumul de tutun.

Utilizați mijloace hipoalergenice, achiziționați haine și alte bunuri din țesături naturale.

Respectați o dietă strictă și controlați regulile și reglementările alimentelor, va preveni dezvoltarea acută a exacerbărilor alergice.

Dieta trebuie să fie echilibrată și utilă, fiecare produs nou, mai ales dacă are proprietăți de a provoca erupții alergice la pacient, ar trebui să fie consumat cu atenție, în doze mici.

Mențineți în mod constant funcționarea normală a corpului cu medicamente, în conformitate cu recomandările medicului.

Adesea, un medicament neregulat poate provoca exacerbarea alergiilor.

Respectarea unui stil de viață sănătos nu a rănit pe nimeni, organizarea competentă a muncii și a odihnei vă va permite să vă monitorizați sănătatea, împiedicând dezvoltarea diferitelor boli.

Prevenirea bolilor alergice

 1. Este necesar să se excludă un alergen care cauzează semne ale bolii. În unele cazuri, efectul negativ al produsului poate fi redus prin tratament termic, astfel de măsuri pot apărea în timpul acțiunilor preventive, dar este mai bine să se elimine complet prezența alergenului alimentar;
 2. observați o dietă corectivă pe termen lung, care va contribui la scindarea intestinală a produselor și la eliminarea enzimelor alergice. Diverse condimente, produse de cofetărie, alcool, cafeină trebuie eliminate din dietă, luând medicamente cu precauție deosebită;
 3. efectuarea unei analize în timp util a resorbției proteice, care va ajuta la determinarea prezenței unui alergen în organism. O astfel de examinare este eficientă atunci când poartă un copil pentru a preveni apariția unei reacții alergice și pentru a evita efectul negativ al alergenului asupra dezvoltării ovulului.

Foto: Formularul alimentar

Principalele reguli pentru prevenirea alergiilor sezoniere includ limitarea contactului cu alergenii, în special în perioada de înflorire a copacilor, buruienilor și ierbii.

Simptomele se aplică la:

 • organe respiratorii;
 • skin integument;
 • sistem cardiovascular;
 • tractul digestiv.

Acceptarea medicamentelor speciale va ajuta la eliminarea principalelor simptome ale bolii, dar nu la vindecarea alergiilor.

Prin urmare, este necesar să se respecte principalele măsuri preventive pentru a preveni pătrunderea elementelor nocive în organism:

 • imunoterapie specifică;
 • luând vitaminele C și B;
 • o alimentație echilibrată;
 • încercați să evitați locurile de înflorire și distribuție abundentă a polenului;
 • ia măsuri pentru a reduce alergenul în mediul înconjurător.

Ce este alergia sezonieră? Răspundeți mai departe.

medicament

Măsuri preventive de bază:

 1. opriți utilizarea medicamentelor pentru care se manifestă simptome alergice;
 2. utilizarea medicamentelor antibacteriene în mod rezonabil;
 3. să consolideze sistemul imunitar într-un mod natural, să mănânce mai multe vitamine și fructe, să merg pe aerul curat, să evite situațiile stresante;
 4. să efectueze o terapie antihistaminică în timp util;
 5. nu luați medicamente fără prescripție medicală;
 6. Monitorizați cu atenție sănătatea dumneavoastră, dacă aveți primele semne de alergie, căutați ajutor profesional și nu vă auto-medicați.

urticarie

Pentru a reduce apariția simptomelor de alergie este posibilă prin îmbunătățirea generală a tuturor organelor și sistemelor pentru buna funcționare a organismului:

 1. plimbări zilnice în aer proaspăt;
 2. exercitarea ușoară;
 3. gimnastica de dimineata;
 4. curățarea camerelor;
 5. curățarea de praf și de alți alergeni;
 6. curățarea periodică umedă;
 7. ventilație;
 8. mobilier de curățat de păr de animale;
 9. restricționarea contactului cu substanțele chimice de uz casnic;
 10. utilizarea agenților hipoalergenici.

Principalul lucru este de a trata boala în timp, astfel încât să nu devină cronică și să afecteze funcțiile vitale ale altor sisteme ale corpului.

Din remedii populare puteți folosi o baie de decoct:

Reducerea semnificativă a recurenței bolii poate fi după cum urmează:

 1. revizuiți regulile și reglementările privind alimentele, eliminați toate produsele care conțin coloranți alimentari și aditivi;
 2. goliți regulat intestinele, cu probleme adecvate pentru curățarea clismei;
 3. tratarea în timp util a bolilor, evitarea complicațiilor grave;
 4. consolidarea sistemului nervos;
 5. proteja pielea de expunerea la soare;
 6. evitați hipotermia;
 7. duceți un stil de viață sănătos.

Cum să evitați reacția la:

 • purtați îmbrăcăminte închisă, pălării cu margine largă;
 • încercați să nu ieșiți în soarele deschis la prânz;
 • transporta medicamente anti-alergice.
 • utilizați protecția UV cu un filtru ridicat.

Persoanele care au simptome alergice acute la soare ar trebui să evite lumina.

În viața de zi cu zi, folosiți:

 • protecție solară pe tot parcursul anului;
 • purtați haine închise.

Prevenirea alergiilor la ambrosia la domiciliu include:

 • luând toate măsurile astfel încât polenul să nu poată intra în corpul uman, să închidă ferestrele, să evite locurile în care iarba crește și înflorește;
 • difuzarea apartamentului la o dată ulterioară;
 • după fiecare sosire de pe stradă, este necesar să se clătească nasul și gura cu mijloace antialergenice speciale;
 • consolidarea sistemului imunitar;
 • evitați situațiile stresante;
 • în timpul perioadei de înflorire, agățați o coală umedă pe fereastră sau puneți un agent de curățare a aerului în casă.

În cazul primelor semne de alergie, este important să mergeți imediat la medic.

 1. igienă individuală.
 2. suport hormonal.
 3. lipsa entuziasmului excesiv, stresul.
 4. hainele ar trebui să fie făcute din țesături naturale, întotdeauna curățate și ordonate.
 5. eliminarea în timp util a diferitelor mirosuri care cauzează simptome alergice.

O caracteristică a prevenirii alergiilor cauzate de praf sunt măsurile de eliminare a acesteia din vedere.

Este important să faceți curățenie umedă în fiecare zi, să nu mai folosiți aspiratoare și aparate de aer condiționat care ridică particule de praf în partea superioară.

Schimbați lenjeria de pat o dată la două zile, precum și saltele, pături și perne o dată pe lună. Curățați-le cu produse naturale, îndepărtați toate materialele de umplutură din materiale sintetice.

Video: Sfaturi pentru medic

Produse chimice de uz casnic

Acest tip de alergie de contact este foarte frecventă, necesită precauții speciale:

 • îndepărtarea atentă a alergenului;
 • medicamente antihistaminice;
 • lipsa fumului de tutun din interior;
 • exclude utilizarea parfumurilor saturate.

Și cel mai important, pentru a cumpăra toate substanțele chimice de uz casnic cu denumirea de hipoalergenic, atunci când în contact cu agenții de curățare utilizați întotdeauna mănuși și purtați un bandaj special pe gură și nas.

Recomandări pentru consolidarea corpului

Este recomandabil să vă luați timp pentru a vă întări corpul:

 1. este necesar să vă protejați împotriva bolilor virale și bacteriene, să luați medicamente cu prudență, în special fără prescripție medicală;
 2. întări corpul;
 3. joacă sport;
 4. mâncați drept;
 5. mers mai des în aer liber;
 6. nu vă expuneți la diverse alergene;
 7. în timpul verii pentru a face plajă și iarna - pentru schi;
 8. utilizați mai multe produse naturale și naturale, evitați toxinele și vopselele alimentare;
 9. evitați conflictele, nu vă deprimați, vă bucurați de viață și fiți o dispoziție minunată.

Ce cauzează alergii? Răspunsul este aici.

Unde se fac alergiile? Faceți clic pentru a merge.

Ce să nu faci

Fiecare adult ar trebui să înțeleagă că, în prezența unei alergii ereditare, riscul de manifestare a acesteia este acut crescut.

Prin urmare, ignorarea regulilor simple de prevenire ar fi nedreaptă, dacă nu numai pentru sănătatea celor dragi:

 1. este, de asemenea, inacceptabil să protejăm un copil de toate iritanții, nu ar trebui să crească ca o plantă de casă. Și după ce merge la grădiniță pentru a experimenta efectul tuturor alergenilor.
 2. tot ce este excesiv este greșit!
 3. auto-mediatoare, fără a consulta un alergist;
 4. ia medicamente;
 5. utilizați mijloacele de medicină tradițională fără consimțământul medicului dumneavoastră.

În acest fel, există o mare probabilitate de a aduce un nou alergen în organism, care este în detrimentul stării generale de sănătate.

Ar trebui să iau imunomodulatori

Întrebarea este controversată, în fiecare caz în parte, doar un medic poate da un răspuns exact.

Singurul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți este că imunomodulatoarele:

 1. restaurați apărarea organismului:
 2. ajutați-vă să vă ridicați mai rapid după boli dificile;
 3. dar cu aportul necontrolat poate duce la consecințe imprevizibile.

Prevenirea alergiilor, măsuri de prevenire a bolilor alergice

Diferitele manifestări de alergii au devenit panaceea societății moderne. Alergie - hipersensibilitatea organismului la orice substanță (alergen). Locuitorii mega-pacienților care suferă de această boală, trebuie să ia în mod constant antihistaminice. Prevenirea alergiilor este întotdeauna mai bună decât tratarea simptomelor care apar. Măsuri dezvoltate pentru a preveni apariția reacțiilor alergice.

Prevenirea alergiilor include șapte reguli de bază.

Prima regulă de prevenire a alergiilor este de a preveni situațiile care provoacă agravarea alergiilor:

 • Nu mâncați alimente care sunt alergeni;
 • evitați mirosurile care cauzează simptome de probleme alergice;
 • limita expunerea la camere cu praf;
 • exclude comunicarea cu animalele.

Prevenirea alergiilor menține, de asemenea, un echilibru între fundalul psiho-emoțional. Unele situații de viață ne pot pune într-o stare de stres, când începem să ne sufocăm, să fim acoperite în pete. Numai capacitatea de a se controla poate să depindă de sănătatea noastră.

A doua regulă este curățarea umedă obișnuită a locuinței. Pacienții cu alergie la praf și acarieni trebuie curățați cel puțin de două ori pe săptămână în apartament folosind produse de curățare hipoalergenice sau sifon. O condiție importantă pentru prevenirea alergiilor - nu permiteți acumularea prafului. Este bine să faceți vacuum cu un filtru HEPA.

A treia regulă pentru prevenirea alergiilor - spălați hainele mai bine săptămânal. Acvariul preferat al acarienilor din praf este patul tău. Prin urmare, fiind la risc, trebuie să monitorizați spălarea în timp util a așternutului la o temperatură nu mai mică de 60 ° C.

A patra regulă - scoateți pantofii de pe prag. Această măsură simplă, dar necesară - prevenirea alergiilor din polenul plantelor, spori de microorganisme etc.

A cincea regulă este spălarea profilactică a sinusurilor pentru a elimina alergenii. Este bine să efectuați astfel de proceduri zilnice cu apă salină sau cu apă de mare.

A șasea regulă - mănâncă mirodenii, pește gras. Hreanul, muștarul poate provoca simptome, ca și în cazul alergiilor. Cu toate acestea, ele pot elimina alergenii periculoși din organism. Condimentele ajuta la ameliorarea alergiilor. Turmericul ameliorează umflarea membranei mucoase. Același efect este exercitat de acizii grași "Omega 3" conținute în pește gras. Reduceți ruperea, umflarea, corectarea problemelor de respirație.

A șaptea regulă de prevenire a alergiilor este aportul de acid folic. Medicii au descoperit că ajută la creșterea rezistenței corporale. Consumul zilnic - 300-400 mcg. Roșiile, spanacul, salata verde, pere, ardei gras, pâinea integrală sunt bogate în această vitamină.

Prevenirea alergiilor la domiciliu

Cele mai frecvente alergeni din viața de zi cu zi sunt acarienii de praf și mucegaiul. Pentru prevenirea alergiilor la domiciliu ar trebui să fie:

 • aerul mai des;
 • monitorizarea nivelului de umiditate;
 • uscati, incalziti patul la soare;
 • curățarea sau schimbarea în timp util a filtrelor aparatelor de climatizare;
 • nu depozitați alimentele mucegai;
 • utilizați perne și pături hipoalergenice;
 • să acorde atenție solului plantelor interioare (prezența de galben, floare albă) sau să nu le pornească deloc;
 • dau preferință fibrelor naturale, mai degrabă decât sinteticelor;
 • scapa de acumulatori de praf - covoare, mobilier, perdele, etc;
 • inspectați în special camerele umede - baie, bucătărie.

Prevenirea alergiilor pe stradă

Cel mai mare pericol din aer este polenul de plante, transportat de insecte și masele de aer. Pentru prevenirea alergiilor pe stradă aveți nevoie de:

 • ține ușițele și geamurile mașinii închise;
 • refuză să călătorească pe natură în timpul perioadei de înflorire activă;
 • purtați măști de față;
 • dacă este posibil, să se odihnească în apropierea mării pentru a evita efectele alergenilor de polen și puf de plop;
 • purtați un medicament antialergic prescris de un medic.

Prevenirea alergiilor la copii

Statisticile au date dezamăgitoare: unul din cinci copii până la un an este alergic. Nou-născuții nu sunt predispuși la reacții alergice. Cea mai bună prevenire a alergiilor la copii sub vârsta de un an este alăptarea. Odată cu creșterea copilului crește riscul de alergii.

Dacă cineva din rudele unui nou-născut are o predispoziție la alergii, atunci riscul de a dezvolta o boală la un copil este ridicat. Acești copii trebuie protejați de alergeni chiar și în uter.

Prevenirea alergiei fetale - mama insarcinata nu trebuie consumata: capsuni, citrice, ciocolata etc. La nașterea unui copil o femeie nu ar trebui să acorde atenție dietei - nu experimentați cu fructe exotice. O condiție prealabilă este de a proteja copilul de fumul de țigară.

Nu abuzați de droguri la cel mai mic copil indispus. Este important să efectuați în mod regulat curățarea umedă a dormitorului copilului. Nu lăsați animalele de companie în grădiniță. Hainele, jucăriile ar trebui să fie din țesături naturale. Ar trebui să se acorde prioritate produselor cosmetice pentru copii ecologici.

Primul an de viață - cel mai responsabil din punctul de vedere al consolidării sistemului imunitar. Este important ca bebelușul să crească în laptele matern, care conține o cantitate suficientă de imunoglobuline, care mărește funcțiile de protecție ale corpului. Un copil artificial pierde toți acești factori favorabili.

Pentru a preveni alergiile, se recomandă ca momeli să înceapă nu mai devreme de șase luni cu doze mici, literalmente picături. Numai după absența efectelor adverse este posibil să se alimenteze acest produs pentru bebeluși. În cazul în care hrănirea cu laptele matern este imposibilă, numai amestecurile adaptate de înaltă calitate sunt utilizate pentru hrănire. Laptele de vacă nu trebuie administrat copiilor sub vârsta de un an, proteina conținută în acesta este un alergen puternic. Pentru început, vom merge cu hrișcă sau fulgi de ovăz gătit în bulion de legume. Se recomandă să nu adăugați mazăre verde, conopidă la supe de legume de bebeluși.

O mamă care alăptează trebuie să limiteze consumul de produse lactate, ouă, leguminoase, alimente de soia și pește, nuci și alte alimente care conțin proteine. Dar nu le eliminati complet din dieta si observati moderatie. Despre orice dietă și vorbire nu poate fi. Dieta mamei ar trebui să fie echilibrată și completă. Mamele viitoare și prezente nu sunt recomandate să ia antibiotice.

Prevenirea alergiilor la copiii cu intoleranță la un anumit produs:

 • uitați de feluri de mâncare picante, sărate și picante;
 • exclude alimentele conservate, murate;
 • dau preferință laptelui de capră, cel mai apropiat de compoziție față de mamă.

Prevenirea alergiilor la copii include imunizarea cu un program individual în absența alergiilor. Înainte și după vaccinarea profilactică, copiii sunt prescrise medicamente pentru a reduce hipersensibilitatea.

Când apar primele semne ale unei reacții alergice, este mai bine să consultați un specialist. Nu se auto-medichează, nu experimentați metodele de vindecare populară.

Astfel, prevenirea alergiilor la copii este:

 • implementarea regimului de zi, în funcție de vârsta copilului;
 • cea mai lungă alăptare;
 • o dietă echilibrată pentru copii de peste un an;
 • distribuirea rezonabilă a activității fizice;
 • tehnica de întărire treptată;
 • îndeplinirea prescripțiilor medicale pentru vaccinarea profilactică.

Prevenirea alergiilor sezoniere

Alergiile sezoniere includ rinita (febra fânului) care apare în timpul înfloririi copacilor, buruienilor, ierburilor. Focalizarea patologică se extinde nu numai asupra ochilor sau asupra organelor respiratorii, ci și asupra pielii, sistemului cardiovascular, sistemului nervos și a tractului digestiv. Ajutorul medical este căutat în perioada de exacerbare, de obicei în al treilea an al bolii, când este mai dificil de a face față acestei boli. Drogurile, în general, ameliorează simptomele, dar nu vindecă alergiile.

Este rareori posibil să se elimine complet contactul cu alergenul, în special la pacienții cu polinoză. Imunoterapia specifică vine pentru a ajuta la reducerea sensibilității organismului la alergen. Această tehnică duce la recuperare în majoritatea cazurilor și este cel mai bun mod de a preveni alergiile sezoniere. Esența sa este identificarea alergenului care provoacă boala. Fără a aștepta perioada de exacerbare, de exemplu, înflorire activă, componentele alergenice sunt administrate în doze mici în corpul pacientului. Corpul se adaptează treptat substanței străine, mărește funcția de protecție. Imunitatea dezvoltată fie elimină complet reluarea alergiilor, fie conduce la evoluția bolii într-o formă ușoară. O astfel de prevenire a alergiilor sezoniere după câțiva ani duce la o recuperare completă.

În funcție de severitatea manifestărilor alergice, un curs profilactic constă în 5 sau 10 vaccinări. După administrarea medicamentului, se observă reacții alergice - tuse, descărcări nazale etc. În acest caz, doza de agent terapeutic este redusă. Prevenirea alergiilor sezoniere trebuie efectuată înainte de înflorire, altfel efectul va fi scăzut.

Luarea vitaminei C și B este, de asemenea, prevenirea alergiilor sezoniere. Vitaminele acestor grupuri întăresc sistemul imunitar. Vitamina C este prezentă în varză, sunt bogate în trandafir sălbatic, lamaie, portocaliu. Vitamina B poate fi achiziționată la farmacie - medicamentul "Vita B plus". În timpul anului, nu este rău să susținem funcțiile de protecție ale sistemului imunitar cu cocktailul "Green-magic". Dieta dumneavoastră în primăvară și vară ar trebui să fie bogată în fructe și legume.

Prevenirea alergiilor alimentare

Prevenirea alergiilor alimentare se bazează pe trei aspecte:

 • primar - prevenirea sensibilizării imunologice;
 • măsuri secundare - preventive pentru dezvoltarea bolilor alergice (eczemă, dermatită atopică, afecțiuni astmatice);
 • terțiar - utilizarea metodelor terapeutice.

Prevenirea alergiilor alimentare în prima etapă constă în prevenirea apariției simptomelor pe produsele din uter și în perioada de hrănire, când produsele sensibile (ciocolată, citrice, ouă, lapte de vacă etc.) sunt eliminate din dietă.

Prevenirea alergiei alimentare la prima etapă se efectuează cu respectarea următoarelor reguli:

 • beneficiază pe toată lumea;
 • nu este capabil să dăuneze nimănui;
 • nu ar trebui să fie efectuate la costuri inadecvate.

Prevenirea alergiilor alimentare se face cu identificarea cauzelor de hipersensibilitate în caz de polivalență, sensibilizare încrucișată. Prevenirea alergiilor include:

 • apel la un alergist în cazul sensibilității pronunțate la anumite produse alimentare;
 • utilizarea unei diete hipoalergenice și a unui jurnal de nutriție;
 • în cazul polinozelor (în timpul perioadei de înflorire), pentru a preveni apariția alergiilor alimentare, nu este necesar să se mănânce boabe, fructe, produse apicole și să se utilizeze agenți farmacologici;
 • mănâncă alimente fără vopsele, arome, arome și multe altele;
 • dacă sunteți predispus la alergii alimentare, dieta trebuie îmbogățită cu calciu, seleniu, magneziu, zinc și vitaminele A, E;
 • în timpul tratamentului în spital pentru tratamentul problemelor gastro-intestinale, ficat, vezica biliară, diverse infecții;
 • aplică corecții imune dacă acestea sunt necesare;
 • îmbunătăți funcțiile de protecție ale corpului.

Prevenirea alergiilor alimentare este absența bolilor cronice ale stomacului, ficatului, lipsa enzimelor. Abuzul de alcool, iritarea membranei mucoase de orice substanță agresivă poate provoca o sensibilitate alimentară.

Alergiile se manifestă imediat sau se întind în timp și se găsesc sub influența unui iritant. Stresul, fumatul, infecțiile, care trăiesc în zonele poluate - toate acestea slăbesc sistemul imunitar, contribuie la riscul reacțiilor alergice. Prevenirea alergiilor ar trebui să dețină un loc important în viața unei persoane moderne, mai ales dacă familia sa are o predispoziție la această boală.

Prevenirea dezvoltării alergiilor - cea mai dificilă sarcină. Medicul, de regulă, se confruntă deja cu boala existentă. Dar dacă știți că riscul de dezvoltare a alergiilor este crescut, puteți încerca să evitați dezvoltarea unei boli alergice. În primul rând, se referă la copii ale căror părinți suferă de orice boală alergică.

Expunerea la fum, incluzând tutunul, hrănirea artificială a sugarilor, introducerea irațională a alimentelor complementare, alimentele extrem de alergene - toate acestea vor contribui la dezvoltarea alergiilor în copilărie.

Prima etapă în tratamentul oricărei alergii este eliminarea alergenului (îndepărtarea alergenului din mediul pacientului). Adică, ar trebui să încercați să evitați contactul cu alergenii cauzali ai bolii. Există mai multe motive pentru aceasta:

 • În primul rând, contactul masiv cu un alergen poate provoca complicații grave, inclusiv stare astmatică sau șoc anafilactic.
 • În al doilea rând, la unii pacienți, medicamentele antialergice, chiar și în doze mari, nu sunt suficient de eficiente pentru ameliorarea simptomelor bolii.
 • În al treilea rând, prin reducerea contactului cu alergenii, reduceți nevoia de medicamente antialergice și anti-astm.

Din păcate, este imposibil să evitați complet alergenii. Prevenirea absolută a contactului cu polenul este imposibilă, cu excepția cazului în care părăsiți perioada de înflorire a plantelor alergenice într-o altă zonă climatică unde aceste plante nu există. Polenul este în aer și vii în contact cu el ori de câte ori ieși afară. Trece prin ferestre și uși deschise, intră în casa ta.

O încetare completă a contactului cu alergenii epidermici (lână, matreata) este, de asemenea, foarte dificil de realizat. Dacă scoateți un animal din camera dvs., alergenii săi vor fi în continuare în aer. Dacă câinele sau pisica dvs. trăiesc pe stradă, haina lui va pătrunde în apartamentul de pe haine. Chiar dacă scoateți animalul din casă, alergenii săi vor fi prezenți invizibil în apartamentul dvs. timp de câteva luni.

Puteți întreprinde diverse activități pentru a reduce cantitatea de acarieni din praf de casă. Este necesar să le lipsești de condiții confortabile pentru reproducere și viață în apartamentul tău. Trebuie să îndepărtați toate colectorii de praf (covoare, tapițerii etc.), încercați să reduceți umiditatea din casă - de exemplu, să ventilați în mod regulat casa sau să folosiți aer condiționat. O atenție deosebită trebuie acordată așternutului și lenjeriei de pat. Sa constatat că o combinație de metode simple, cum ar fi deschiderea mai frecventă a ferestrelor, absența încăperilor neîncălzite într-o clădire în timpul iernii, absența rufelor uscate în cameră, repararea robinetelor curente, standarde mai înalte de curățare, reducerea concentrației de spori de mucegai în aerul din camere deja infectate cu mucegaiuri.

Recomandări au fost elaborate pentru a minimiza riscul de intepare a insectelor și un plan de acțiune pe care trebuie să-l luați dacă ați fost ucis și ați avut deja o reacție gravă la sting în trecut. La consultația alergologului veți primi instrucțiuni detaliate cu privire la modul de evitare a contactului cu polenul gospodăriei alergeni, alergeni animali, alergeni pentru mucegai sau insecte.

Există produse de curățare a aerului de calitate pentru poluanții atmosferici volatili și praf. Un medic vă va ajuta să alegeți corect.

Declanșează sau declanșează astmul bronșic

Trigger în traducere - declanșatorul. Declanșatoarele sunt provocatori universali ai exacerbării astmului bronșic. Inflamațiile bronhiilor sunt foarte sensibile și ușor iritabile, ca o piele după o arsură, când o atingere ușoară poate provoca dureri severe. Stimulări normale imperceptibile pentru o persoană sănătoasă atunci când sunt expuse bronhiilor inflamate provoacă bronhospasm și asfixiere.

Declanșatoarele astmului bronșic includ: infecții virale și bacteriene, substanțe puternice de miros, fum, pulberi, aerosoli, activitate fizică, condiții meteorologice și climatice, factori psihoemoționali și endocrini, anumiți aditivi alimentari, factori profesioniști, unele medicamente, de exemplu, aspirina.

Fiecare pacient are propriul set de declanșatori individuali. Prin urmare, fiecare pacient cu astm, împreună cu medicul, ar trebui să analizeze cu atenție evoluția bolii, să identifice cei mai importanți factori de precipitare și să elaboreze o listă de măsuri preventive.

Urmând recomandările unui medic vă va ajuta să evitați sau să slăbiți efectul declanșatorilor și, prin urmare, să evitați un atac de sufocare, să atenuați în mod semnificativ evoluția bolii, să permiteți în multe cazuri reducerea dozei sau chiar evitarea utilizării medicamentelor.

Alergeni și astm bronșic

Alergenii sunt cruciale în dezvoltarea și manifestarea ulterioară a astmului bronșic atipic (non-infecțio-alergic).

Pollen bronșic astm. Un exemplu clasic de astm atopic este astm bronsic la polen, care reprezintă 15% din toate cazurile. Pentru astmul bronsic necomplicat, polenul este caracterizat printr-o sezonalitate clară a bolii, care coincide cu perioada de praf a plantelor respective. În afara perioadei de împrăștiere a plantelor, astmul poate să nu se manifeste.

Astm bronșic de uz casnic. Astm bronșic de uz casnic este una dintre cele mai comune variante ale astmului bronșic alergic (atopic) non-infecțios și este de aproximativ 85%. Factorul etiologic al bolii este praful de casă. Activitatea alergică a prafului de casă se datorează compoziției sale multicomponente: acarieni microscopici, particule de fibre țesute, epiteliu și păr uman, lână și salivă de animale domestice, particule de corp și excremente de insecte (gandaci), spori fungici, bacterii etc.

Astfel, dacă suferiți de astm bronșic, atunci, împreună cu provocatorii universali - declanșează, cauza dezvoltării atacurilor de astm poate fi contactul cu un alergen. Un set de astfel de alergeni este individual pentru fiecare pacient. Căutarea alergilor vinovați și elaborarea recomandărilor pentru eliminarea contactului cu aceștia este sarcina alergologului.

Reducerea contactului cu alergenii este o sarcină dificilă, dar este un pas obligatoriu în tratamentul oricărei alergii care poate fi cea mai eficientă. În fiecare caz, acțiunile dvs. ar trebui să depindă de spectrul alergenilor la care sunteți sensibil.

În ultimii ani, alergia a devenit o problemă reală în societate. Hipersensibilitatea organismului la diferiți factori de mediu a câștigat un impuls pe scară largă.

Probabil, nu există nici o persoană care să nu știe simptomele de alergie în înțelegerea practică a acestui diagnostic. Locuitorii orașelor mari sunt forțați să recurgă în mod regulat la medicamente antihistaminice. Dar prevenirea alergiilor - o opțiune mai preferată decât tratamentul dificil.

Există multe măsuri pentru a preveni bolile alergice, și acest lucru va fi discutat în articolul de astăzi.

Prevenirea alergiilor, ca și în cazul altor patologii, este primară și secundară.

Sarcina prevenirii primare este de a preveni influența factorilor care pot provoca un răspuns inadecvat din partea sistemului imun la potențialele stimuli. Acest tip de profilaxie este destinat persoanelor care nu suferă de boli alergice, dar care au o predispoziție la dezvoltarea lor. Acest lucru, în primul rând, include prevenirea alergiilor la copii și aderarea la recomandările sale este necesară în timpul sarcinii și din primele zile de viață a copilului.

Sarcina prevenirii secundare este de a preveni întâlnirea corpului cu stimuli care provoacă hipersensibilitate la efectele lor.

Prevenirea primară

Prevenirea alergiilor în acest caz trebuie efectuată la planificarea sarcinii și în timpul acesteia. Acest tip de profilaxie este cel mai relevant pentru viitorii părinți care suferă deja de orice boală alergică.

Probabilitatea de a avea un copil cu alergii depinde în mare măsură de comportamentul mamei în timpul sarcinii. Prevenirea primară include următoarele puncte:

 • respingerea produselor potențial alergene: citrice, miere, căpșuni, ciocolată etc.
 • excluderea condițiilor dăunătoare de muncă la locul de muncă;
 • respingerea obiceiurilor proaste, inclusiv fumatul pasiv;
 • refuzul de auto-tratament cu orice medicamente fără supraveghere medicală;
 • eliminarea contactului cu eventuale alergeni.

După naștere, mama trebuie să depună toate eforturile pentru a stabili și menține lactația. Un bebeluș ar trebui să primească laptele matern ca principală și singură hrană pentru primele 6 luni de viață. Dacă laptele matern nu este disponibil, se recomandă formule de lapte adaptate. Este necesar să le crească pentru a fi hrănite cu apă gata de către producătorii bine-cunoscuți, în nici un caz nu poate fi folosită apă de la robinet în acest scop. Primele suplimente pot fi administrate copilului așa cum este prescris de un medic, dar nu mai devreme de 6 luni.

Este necesar să se țină seama de faptul că organismul neprotejat al copiilor slăbește considerabil situația ecologică nefavorabilă, de exemplu evacuarea gazelor de la autovehicule, fumatul pasiv etc. Pentru a reduce probabilitatea de alergie, este necesar să se instaleze dispozitive climatice sau cel puțin purificatoare de aer în sufragerie care pot neutraliza activitatea substanțelor patogene în aer.

Înainte de nașterea copilului, este important să acordăm atenție unui moment suplimentar. Aproape fiecare casă are un animal de companie a cărui lână este cel mai puternic alergen. În plus, este necesar să minimalizați prezența jucăriilor moi, a covoarelor, să scoateți cărțile în dulapurile închise ermetic - toate acestea reprezintă surse de colectare a prafului. De asemenea, în casa în care sa născut bebelușul, curățenia umedă ar trebui făcută zilnic.

Combinarea recomandărilor pentru prevenirea primară poate fi inclusă în tabel.

Cum sa prevenim alergiile cu prevenirea?

În ultimii ani, alergia a devenit o problemă reală în societate. Hipersensibilitatea organismului la diferiți factori de mediu a câștigat un impuls pe scară largă.

Probabil, nu există nici o persoană care să nu știe simptomele de alergie în înțelegerea practică a acestui diagnostic. Locuitorii orașelor mari sunt forțați să recurgă în mod regulat la medicamente antihistaminice. Dar prevenirea alergiilor - o opțiune mai preferată decât tratamentul dificil.

Există multe măsuri pentru a preveni bolile alergice, și acest lucru va fi discutat în articolul de astăzi.

Prevenirea alergiilor, ca și în cazul altor patologii, este primară și secundară.

Sarcina prevenirii primare este de a preveni influența factorilor care pot provoca un răspuns inadecvat din partea sistemului imun la potențialele stimuli. Acest tip de profilaxie este destinat persoanelor care nu suferă de boli alergice, dar care au o predispoziție la dezvoltarea lor. Acest lucru, în primul rând, include prevenirea alergiilor la copii și aderarea la recomandările sale este necesară în timpul sarcinii și din primele zile de viață a copilului.

Sarcina prevenirii secundare este de a preveni întâlnirea corpului cu stimuli care provoacă hipersensibilitate la efectele lor.

Prevenirea primară

Probabilitatea de a avea un copil cu alergii depinde în mare măsură de comportamentul mamei în timpul sarcinii. Prevenirea primară include următoarele puncte:

 • respingerea produselor potențial alergene: citrice, miere, căpșuni, ciocolată etc.
 • excluderea condițiilor dăunătoare de muncă la locul de muncă;
 • respingerea obiceiurilor proaste, inclusiv fumatul pasiv;
 • refuzul de auto-tratament cu orice medicamente fără supraveghere medicală;
 • eliminarea contactului cu eventuale alergeni.

După naștere, mama trebuie să depună toate eforturile pentru a stabili și menține lactația. Un bebeluș ar trebui să primească laptele matern ca principală și singură hrană pentru primele 6 luni de viață. Dacă laptele matern nu este disponibil, se recomandă formule de lapte adaptate. Este necesar să le crească pentru a fi hrănite cu apă gata de către producătorii bine-cunoscuți, în nici un caz nu poate fi folosită apă de la robinet în acest scop. Primele suplimente pot fi administrate copilului așa cum este prescris de un medic, dar nu mai devreme de 6 luni.

Este necesar să se țină seama de faptul că organismul neprotejat al copiilor slăbește considerabil situația ecologică nefavorabilă, de exemplu evacuarea gazelor de la autovehicule, fumatul pasiv etc. Pentru a reduce probabilitatea de alergie, este necesar să se instaleze dispozitive climatice sau cel puțin purificatoare de aer în sufragerie care pot neutraliza activitatea substanțelor patogene în aer.

Combinarea recomandărilor pentru prevenirea primară poate fi inclusă în tabel.

Protecție secundară

Activitatea preventivă depinde în întregime de tipul stimulului care provoacă un răspuns inadecvat din partea sistemului imunitar.

Prevenirea alergiilor alimentare. Prevenirea secundară a alergiilor alimentare la copii și adulți, în primul rând, constă în diagnosticarea alergenului și al excluderii sale suplimentare din dietă. Este necesar să se studieze cu atenție compoziția produselor alimentare, deoarece chiar și în cele mai simple produse, mulți producători moderni încearcă să pună o cantitate mare de aditivi chimici potențial alergenici decât componentele naturale.

Este mai bine să acordați prioritate produselor naturale, mai degrabă decât produselor semifinite. De asemenea, ar trebui să evitați alimentele alergene, în mod evident: pește, ciuperci, miere etc.

Prevenirea alergiilor la animale. Dacă organismul reacționează cu o sensibilitate crescută la părul animalelor domestice - pisici și câini, singura măsură de prevenire secundară în acest caz va fi respingerea completă a conținutului acestora în camera de zi. Dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să utilizați recomandări generale care ajută la reducerea probabilității apariției unei alergii, dar nu la eliminarea acesteia.

Deci, măsurile preventive de reducere a sensibilizării la părul animalelor de companie sunt:

 • limita contactul apropiat cu animalul;
 • zilnic efectuați curățenie umedă în cameră;
 • în mod regulat, pieptănarea stratului de animale de companie cu dispozitive speciale pentru animale (este mai bine să se efectueze procedura pentru o persoană care nu este alergică la lână);
 • pentru a efectua o îngrijire completă a animalelor, adică pentru a efectua în mod regulat vaccinări preventive, dezumflare, castrare sau sterilizare a unui animal de companie - toate acestea ajută la reducerea numărului de alergeni din corpul său.

Prevenirea alergiilor la domiciliu. Alergiile la domiciliu se manifestă cel mai adesea în rândul persoanelor care își petrec cea mai mare parte a timpului în camere cu suprafețe de acumulare ridicată de praf. Acestea pot fi covoare, perdele groase, mobilier tapitat, perne de pene și pături, cărți și multe altele. Toate aceste articole ar trebui, de preferință, să fie îndepărtate din interiorul alergiilor, înlocuindu-le cu mai multe accesorii hipoalergenice.

Prevenirea alergiei la polen. Este necesar să se ia măsuri preventive pentru prevenirea polinozelor din aprilie până în octombrie, adică în perioada în care înflorirea plantelor scade. Ce este prevenirea?

 1. În primul rând, este obligatoriu să purtați pălării cu ochi mari și ochelari de soare pe stradă.
 2. În al doilea rând, utilizarea măștilor respiratorii de unică folosință.
 3. În al treilea rând, un duș obișnuit cu spălare de cap și de corp după fiecare vizită pe stradă.
 4. În al patrulea rând, restricția de ședere pe stradă în vremea eoliană și însorită și, dimpotrivă, posibilitatea de a merge la plimbare în zilele ploioase și orele de seară.

Prevenirea alergiilor de uz casnic. Producătorii moderni de produse chimice de uz casnic produc o linie de detergenți hipoalergenici și produse de îngrijire la domiciliu. Utilizarea acestor instrumente în practică reduce probabilitatea reacțiilor alergice la produsele chimice de uz casnic.

În plus, există următoarele recomandări pentru prevenirea alergiilor la astfel de substanțe iritante:

 • utilizarea mănușilor de protecție și a mănușilor la curățare;
 • ventilația obligatorie a locuinței înainte și după curățare;
 • înlocuirea substanțelor chimice de uz casnic sub formă de aerosoli și pulberi cu gel și produse lichide;
 • respingerea utilizării produselor aromate sau a produselor care furnizează spumă abundentă;
 • clătire suplimentară după spălare, chiar dacă a fost efectuată în condiții de spălare.

Prevenirea alergiilor la mucegai. Moldul îi plac camerele calde umede, de cele mai multe ori se găsește în baie, în subsol și în pod. În casele vechi rece, sporii de mucegai pot fi găsiți și în camere de zi. Ce este mucegaiul? Aceasta este o ciupercă care este confortabilă în locuri unde nu există aer proaspăt.

De asemenea, este important să se acorde atenție perioadei de valabilitate a anumitor alimente, de exemplu, sporii mucegaiului afectează adesea pâinea învechită, cu un număr mare de ciuperci în aerul din jur, ceea ce duce, de asemenea, la apariția unei reacții alergice.

În plus, mucegaiul poate porni în ghivece și ghivece, dacă plantele sunt supuse udării excesive - este important să le acordați atenție.

Prevenirea alergiilor la medicamente. Dacă o persoană are o reacție alergică la orice medicament, este necesar să o clarificăm în istoricul bolii, astfel încât să nu se prescrie alte medicamente cu substanța activă care a provocat alergia.

Este strict interzisă implicarea în medicația de auto-prescriere. Decizia privind alegerea alergiei la medicamente trebuie luată de un medic.

Măsurile preventive secundare enumerate pot fi combinate în tabelul următor.

Prevenirea alergiilor

Diferitele manifestări de alergii au devenit panaceea societății moderne. Alergie - hipersensibilitatea organismului la orice substanță (alergen). Locuitorii mega-pacienților care suferă de această boală, trebuie să ia în mod constant antihistaminice. Prevenirea alergiilor este întotdeauna mai bună decât tratarea simptomelor care apar. Măsuri dezvoltate pentru a preveni apariția reacțiilor alergice.

Prevenirea alergiilor include șapte reguli de bază.

Prima regulă de prevenire a alergiilor este de a preveni situațiile care provoacă agravarea alergiilor:

 • Nu mâncați alimente care sunt alergeni;
 • evitați mirosurile care cauzează simptome de probleme alergice;
 • limita expunerea la camere cu praf;
 • exclude comunicarea cu animalele.

Prevenirea alergiilor menține, de asemenea, un echilibru între fundalul psiho-emoțional. Unele situații de viață ne pot pune într-o stare de stres, când începem să ne sufocăm, să fim acoperite în pete. Numai capacitatea de a se controla poate să depindă de sănătatea noastră.

A doua regulă este curățarea umedă obișnuită a locuinței. Pacienții cu alergie la praf și acarieni trebuie curățați cel puțin de două ori pe săptămână în apartament folosind produse de curățare hipoalergenice sau sifon. O condiție importantă pentru prevenirea alergiilor - nu permiteți acumularea prafului. Este bine să faceți vacuum cu un filtru HEPA.

A treia regulă pentru prevenirea alergiilor - spălați hainele mai bine săptămânal. Acvariul preferat al acarienilor din praf este patul tău. Prin urmare, fiind la risc, trebuie să monitorizați spălarea în timp util a așternutului la o temperatură nu mai mică de 60 ° C.

A patra regulă - scoateți pantofii de pe prag. Această măsură simplă, dar necesară - prevenirea alergiilor din polenul plantelor, spori de microorganisme etc.

A cincea regulă este spălarea profilactică a sinusurilor pentru a elimina alergenii. Este bine să efectuați astfel de proceduri zilnice cu apă salină sau cu apă de mare.

A șasea regulă - mănâncă mirodenii, pește gras. Hreanul, muștarul poate provoca simptome, ca și în cazul alergiilor. Cu toate acestea, ele pot elimina alergenii periculoși din organism. Condimentele ajuta la ameliorarea alergiilor. Turmericul ameliorează umflarea membranei mucoase. Același efect este exercitat de acizii grași "Omega 3" conținute în pește gras. Reduceți ruperea, umflarea, corectarea problemelor de respirație.

A șaptea regulă de prevenire a alergiilor este aportul de acid folic. Medicii au descoperit că ajută la creșterea rezistenței corporale. Consumul zilnic - 300-400 mcg. Roșiile, spanacul, salata verde, pere, ardei gras, pâinea integrală sunt bogate în această vitamină.

Prevenirea alergiilor la domiciliu

Cele mai frecvente alergeni din viața de zi cu zi sunt acarienii de praf și mucegaiul. Pentru prevenirea alergiilor la domiciliu ar trebui să fie:

 • aerul mai des;
 • monitorizarea nivelului de umiditate;
 • uscati, incalziti patul la soare;
 • curățarea sau schimbarea în timp util a filtrelor aparatelor de climatizare;
 • nu depozitați alimentele mucegai;
 • utilizați perne și pături hipoalergenice;
 • să acorde atenție solului plantelor interioare (prezența de galben, floare albă) sau să nu le pornească deloc;
 • dau preferință fibrelor naturale, mai degrabă decât sinteticelor;
 • scapa de acumulatori de praf - covoare, mobilier, perdele, etc;
 • inspectați în special camerele umede - baie, bucătărie.

Prevenirea alergiilor pe stradă

Cel mai mare pericol din aer este polenul de plante, transportat de insecte și masele de aer. Pentru prevenirea alergiilor pe stradă aveți nevoie de:

 • ține ușițele și geamurile mașinii închise;
 • refuză să călătorească pe natură în timpul perioadei de înflorire activă;
 • purtați măști de față;
 • dacă este posibil, să se odihnească în apropierea mării pentru a evita efectele alergenilor de polen și puf de plop;
 • purtați un medicament antialergic prescris de un medic.

Prevenirea alergiilor la copii

Statisticile au date dezamăgitoare: unul din cinci copii până la un an este alergic. Nou-născuții nu sunt predispuși la reacții alergice. Cea mai bună prevenire a alergiilor la copii sub vârsta de un an este alăptarea. Odată cu creșterea copilului crește riscul de alergii.

Dacă cineva din rudele unui nou-născut are o predispoziție la alergii, atunci riscul de a dezvolta o boală la un copil este ridicat. Acești copii trebuie protejați de alergeni chiar și în uter.

Prevenirea alergiei fetale - mama insarcinata nu trebuie consumata: capsuni, citrice, ciocolata etc. La nașterea unui copil o femeie nu ar trebui să acorde atenție dietei - nu experimentați cu fructe exotice. O condiție prealabilă este de a proteja copilul de fumul de țigară.

Nu abuzați de droguri la cel mai mic copil indispus. Este important să efectuați în mod regulat curățarea umedă a dormitorului copilului. Nu lăsați animalele de companie în grădiniță. Hainele, jucăriile ar trebui să fie din țesături naturale. Ar trebui să se acorde prioritate produselor cosmetice pentru copii ecologici.

Primul an de viață - cel mai responsabil din punctul de vedere al consolidării sistemului imunitar. Este important ca bebelușul să crească în laptele matern, care conține o cantitate suficientă de imunoglobuline, care mărește funcțiile de protecție ale corpului. Un copil artificial pierde toți acești factori favorabili.

Pentru a preveni alergiile, se recomandă ca momeli să înceapă nu mai devreme de șase luni cu doze mici, literalmente picături. Numai după absența efectelor adverse este posibil să se alimenteze acest produs pentru bebeluși. În cazul în care hrănirea cu laptele matern este imposibilă, numai amestecurile adaptate de înaltă calitate sunt utilizate pentru hrănire. Laptele de vacă nu trebuie administrat copiilor sub vârsta de un an, proteina conținută în acesta este un alergen puternic. Pentru început, vom merge cu hrișcă sau fulgi de ovăz gătit în bulion de legume. Se recomandă să nu adăugați mazăre verde, conopidă la supe de legume de bebeluși.

O mamă care alăptează trebuie să limiteze consumul de produse lactate, ouă, leguminoase, alimente de soia și pește, nuci și alte alimente care conțin proteine. Dar nu le eliminati complet din dieta si observati moderatie. Despre orice dietă și vorbire nu poate fi. Dieta mamei ar trebui să fie echilibrată și completă. Mamele viitoare și prezente nu sunt recomandate să ia antibiotice.

Prevenirea alergiilor la copiii cu intoleranță la un anumit produs:

 • uitați de feluri de mâncare picante, sărate și picante;
 • exclude alimentele conservate, murate;
 • dau preferință laptelui de capră, cel mai apropiat de compoziție față de mamă.

Prevenirea alergiilor la copii include imunizarea cu un program individual în absența alergiilor. Înainte și după vaccinarea profilactică, copiii sunt prescrise medicamente pentru a reduce hipersensibilitatea.

Când apar primele semne ale unei reacții alergice, este mai bine să consultați un specialist. Nu se auto-medichează, nu experimentați metodele de vindecare populară.

Astfel, prevenirea alergiilor la copii este:

 • implementarea regimului de zi, în funcție de vârsta copilului;
 • cea mai lungă alăptare;
 • o dietă echilibrată pentru copii de peste un an;
 • distribuirea rezonabilă a activității fizice;
 • tehnica de întărire treptată;
 • îndeplinirea prescripțiilor medicale pentru vaccinarea profilactică.

Prevenirea alergiilor sezoniere

Alergiile sezoniere includ rinita (febra fânului) care apare în timpul înfloririi copacilor, buruienilor, ierburilor. Focalizarea patologică se extinde nu numai asupra ochilor sau asupra organelor respiratorii, ci și asupra pielii, sistemului cardiovascular, sistemului nervos și a tractului digestiv. Ajutorul medical este căutat în perioada de exacerbare, de obicei în al treilea an al bolii, când este mai dificil de a face față acestei boli. Drogurile, în general, ameliorează simptomele, dar nu vindecă alergiile.

Este rareori posibil să se elimine complet contactul cu alergenul, în special la pacienții cu polinoză. Imunoterapia specifică vine pentru a ajuta la reducerea sensibilității organismului la alergen. Această tehnică duce la recuperare în majoritatea cazurilor și este cel mai bun mod de a preveni alergiile sezoniere. Esența sa este identificarea alergenului care provoacă boala. Fără a aștepta perioada de exacerbare, de exemplu, înflorire activă, componentele alergenice sunt administrate în doze mici în corpul pacientului. Corpul se adaptează treptat substanței străine, mărește funcția de protecție. Imunitatea dezvoltată fie elimină complet reluarea alergiilor, fie conduce la evoluția bolii într-o formă ușoară. O astfel de prevenire a alergiilor sezoniere după câțiva ani duce la o recuperare completă.

În funcție de severitatea manifestărilor alergice, un curs profilactic constă în 5 sau 10 vaccinări. După administrarea medicamentului, se observă reacții alergice - tuse, descărcări nazale etc. În acest caz, doza de agent terapeutic este redusă. Prevenirea alergiilor sezoniere trebuie efectuată înainte de înflorire, altfel efectul va fi scăzut.

Luarea vitaminei C și B este, de asemenea, prevenirea alergiilor sezoniere. Vitaminele acestor grupuri întăresc sistemul imunitar. Vitamina C este prezentă în varză, sunt bogate în trandafir sălbatic, lamaie, portocaliu. Vitamina B poate fi achiziționată la farmacie - medicamentul "Vita B plus". În timpul anului, nu este rău să susținem funcțiile de protecție ale sistemului imunitar cu cocktailul "Green-magic". Dieta dumneavoastră în primăvară și vară ar trebui să fie bogată în fructe și legume.

Prevenirea alergiilor alimentare

Prevenirea alergiilor alimentare se bazează pe trei aspecte:

 • primar - prevenirea sensibilizării imunologice;
 • măsuri secundare - preventive pentru dezvoltarea bolilor alergice (eczemă, dermatită atopică, afecțiuni astmatice);
 • terțiar - utilizarea metodelor terapeutice.

Prevenirea alergiilor alimentare în prima etapă constă în prevenirea apariției simptomelor pe produsele din uter și în perioada de hrănire, când produsele sensibile (ciocolată, citrice, ouă, lapte de vacă etc.) sunt eliminate din dietă.

Prevenirea alergiei alimentare la prima etapă se efectuează cu respectarea următoarelor reguli:

 • beneficiază pe toată lumea;
 • nu este capabil să dăuneze nimănui;
 • nu ar trebui să fie efectuate la costuri inadecvate.

Prevenirea alergiilor alimentare se face cu identificarea cauzelor de hipersensibilitate în caz de polivalență, sensibilizare încrucișată. Prevenirea alergiilor include:

 • apel la un alergist în cazul sensibilității pronunțate la anumite produse alimentare;
 • utilizarea unei diete hipoalergenice și a unui jurnal de nutriție;
 • în cazul polinozelor (în timpul perioadei de înflorire), pentru a preveni apariția alergiilor alimentare, nu este necesar să se mănânce boabe, fructe, produse apicole și să se utilizeze agenți farmacologici;
 • mănâncă alimente fără vopsele, arome, arome și multe altele;
 • dacă sunteți predispus la alergii alimentare, dieta trebuie îmbogățită cu calciu, seleniu, magneziu, zinc și vitaminele A, E;
 • în timpul tratamentului în spital pentru tratamentul problemelor gastro-intestinale, ficat, vezica biliară, diverse infecții;
 • aplică corecții imune dacă acestea sunt necesare;
 • îmbunătăți funcțiile de protecție ale corpului.

Prevenirea alergiilor alimentare este absența bolilor cronice ale stomacului, ficatului, lipsa enzimelor. Abuzul de alcool, iritarea membranei mucoase de orice substanță agresivă poate provoca o sensibilitate alimentară.

Alergiile se manifestă imediat sau se întind în timp și se găsesc sub influența unui iritant. Stresul, fumatul, infecțiile, care trăiesc în zonele poluate - toate acestea slăbesc sistemul imunitar, contribuie la riscul reacțiilor alergice. Prevenirea alergiilor ar trebui să dețină un loc important în viața unei persoane moderne, mai ales dacă familia sa are o predispoziție la această boală.

Prevenirea alergiilor

Este necesar să contactați animalele cât mai puțin posibil, mai des pentru a curăța casa și, de asemenea, să utilizați agenți insecticid speciali pentru a elimina acarienii de mobilier. Este necesar să se renunțe la pături de lână și puf, perne de pene - în prezent, toate acestea pot fi înlocuite cu analogi sintetici vrednici.

Dieting și îngrijirea igienei personale este universal, prevenirea alergiilor potrivită pentru toate alergiile. Dacă sunteți alergic la produse cosmetice, este mai bine să o verificați înainte de utilizare și, în caz de incompatibilitate, să refuzați să o utilizați.

Caracteristici alergice

Alergiile pot fi numite pe bună dreptate o boală din secolul 21. Potrivit diferitelor estimări, mai mult de 85% din populația lumii suferă, sub o formă sau alta, de această boală. În ansamblu, tot tratamentul acestei boli este redus la recunoașterea alergenului, la care organismul reacționează și izolarea acestui alergen. Acesta este motivul pentru care prevenirea este atât de importantă în rezolvarea problemelor cu alergii.

Alergia - o boală individuală. Unii oameni au o reacție la praf, alții au o reacție, iar alții au o reacție la lapte. Baza unor boli cum ar fi astmul, dermatita este alergia. În ultimii ani, puteți observa o creștere a incidenței alergiilor. Potrivit unor teorii, motivul pentru aceasta este sterilitatea excesivă a stilului de viață de astăzi, datorită căruia organismul își pierde ocazia de a intra în contact cu majoritatea alergenilor, ceea ce duce, la rândul său, la dezvoltarea insuficientă a imunității.

Tratamentul și prevenirea alergiei

Metode de tratare a alergiilor:

 • În procesul de tratament, cel mai important lucru este eliminarea chiar și celui mai mic contact cu alergenii. Este foarte important să știm că o alergie, ca o boală, are o proprietate importantă - provoacă o reacție tot mai severă la fiecare contact repetat cu un alergen. Utilizarea medicamentelor este o metodă de tratare a alergiilor care reduce riscul reacțiilor alergice și elimină simptomele.

Medicamente utilizate în tratamentul:

 • Antihistaminicele. Aceste medicamente sunt prescrise mai întâi. Un alergen care este ingerat, sistemul imunitar raspunde prin producerea unei substante speciale - histamina, care la randul sau cauzeaza majoritatea simptomelor alergice. Medicamentele antihistaminice ajută fie la reducerea concentrației histaminei în organism, fie la blocarea producției. Cu toate acestea, ele nu pot ameliora complet simptomele.

Este de remarcat reacțiile adverse adesea cauzate de aceste medicamente, cum ar fi: somnolență, uscăciunea mucoasei bucale, greață și vărsături, amețeli. Înainte de a începe să luați medicamente antihistaminice, trebuie să vă adresați întotdeauna medicului dumneavoastră despre doza individuală și posibila incompatibilitate a medicamentelor antihistaminice cu alte medicamente.

 • Acest tip de medicament este prescris în primul rând pentru tratamentul congestiei nazale. Medicamentul sub formă de picături sau spray este recomandat pentru alergii și răceli.
 • Când un alergen intră în cavitatea nazală, vasele membranei mucoase se extind, crescând astfel fluxul sanguin. Ca urmare, membrana mucoasă se umflă și apare o secreție profundă de mucus. Decongestionanții prin influența lor contractează vasele de sânge, reducând fluxul sanguin și reducând pufarea.

Aceste medicamente nu sunt recomandate pentru utilizare de către mamele care alăptează și copiii sub 12 ani. Utilizarea prelungită (mai mult de o săptămână) poate determina apariția unei edematuri.

 • Lista de reacții adverse enumerate ca: uscăciunea mucoasei orale, migrene, slăbiciune generală. Ocazional, medicamentul poate provoca halucinații. Înainte de utilizare, consultați un specialist.
 • Leucotrienele secretate de organism în cazul unei reacții alergice a substanțelor provoacă inflamarea tractului respirator și edemul acestora. Inhibitorii blochează efectele asupra corpului, eliminând edemul. Aceste medicamente sunt absolut compatibile cu orice alte medicamente.
 • Ca efecte secundare trebuie remarcat: dureri de gât, cefalee.
 • Spray-urile sunt medicamente hormonale, a căror acțiune are ca scop în primul rând reducerea inflamației în cavitatea nazală. Nivelul de absorbabilitate a acestui tip de medicamente este minim, în legătură cu care efectele secundare sunt complet absente. Cu toate acestea, utilizarea lor excesivă poate provoca sângerări și dureri în gât. Înainte de utilizare, în ciuda siguranței medicamentului, trebuie să vă adresați unui medic.
 • Metoda de tratament este utilizată împreună cu medicamentul. Esența sa constă în introducerea în organism a alergenilor cu dozaj tot mai mare, ca urmare a faptului că sensibilitatea organismului scade la acest tip particular de alergen.

Această metodă este atribuită cel mai adesea dacă:

 1. Există o formă severă de alergie, care nu poate fi tratată cu metode convenționale de tratare;
 2. Pacientul are un anumit tip de alergie (o reacție la o intepare de albine).

Prevenirea alergiilor la copii

Trebuie să efectuați un număr semnificativ de proceduri pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe copii de alergii:

 1. Mamele care urmează trebuie să ia antibiotice cu mare grijă și să urmeze o dietă. O mamă care alăptează, pe lângă dietă, trebuie să fie atentă și să nu abuzeze de produse care cauzează adesea alergii: ciocolată, ouă de pui, pește, citrice.
 2. Bebelușii născuți de părinții alergici ar trebui să fie alăptați mai mult timp și ar trebui să li se administreze hrănire suplă cu prudență. Atunci când se utilizează alimente comestibile de porridge, ar trebui să se acorde preferință hrișcă și fulgi de ovăz, în timp ce se prepară mai bine cu bulion de legume. Conopida și mazărea nu sunt recomandate copiilor în supe.
 3. Copiii care suferă deja de alergii alimentare ar trebui să evite să mănânce alimente picante și sărate, mâncăruri și conserve. Acestea ar trebui să fie hrănite supe vegetariene, carne fiartă, brânză de vaci, cartofi, mere, pâine neagră și fructoză în loc de zahăr. Dacă sunteți alergic la lapte, îl puteți folosi, după fierbere.
 4. Este necesar să se protejeze copiii de contactul cu praful în casă și în părul animalelor.

Foto: Curățare umedă pentru profilaxie

Măsurile necesare și potrivite pentru toți copiii trebuie să includă respectarea regimului zilnic, hrănirea cea mai lungă a copilului în primul an de naștere, educația fizică și întărirea. Nu neglija recomandările medicilor.

În cazul dezvoltării unei afecțiuni alergice acute la un copil sub formă de astm bronșic, este necesar să se asigure fluxul de oxigen și băi fierbinți pentru mâini și picioare. Dacă a avut loc un șoc anafilactic, imediat apelați o ambulanță și puneți-o pe o parte, astfel încât copilul să nu se sufocă / sufoca din vărsături.

Alergii la copii. Prevenirea alergiilor

În ultimii ani, prevalența bolilor alergice a crescut semnificativ în rândul copiilor. Pentru a preveni apariția unor afecțiuni alergice la copii, este necesar să știm ce le cauzează, ce forme ale bolii sunt cele mai frecvente, ce măsuri trebuie aplicate pentru a le elimina.

Ce sunt alergiile?

Acest termen vine din cuvintele grecești: "allos" - altul, altul și "ergon" - fac; traducere literală înseamnă "a face altfel". În medicina modernă, termenul "alergii" se referă la o hipersensibilitate modificată a organismului în raport cu o anumită substanță - un alergen. Hipersensibilitatea se manifestă prin diverse simptome dureroase. Numărul de alergeni în natură este extrem de divers. Acestea pot fi produse alimentare (fructe, legume, fructe de padure, carne), polen de diferite ierburi, copaci, cereale, substanțe chimice, medicamente, rău de animale, bacterii și viruși.

Alergenii care provoacă o reacție modificată (alergică) în organism intră în organism în diferite moduri: prin gură, piele, tract respirator, cu injecții (subcutanat, intramuscular, intravenos). Se dovedește că hipersensibilitatea sau predispoziția la boli alergice este foarte frecvent moștenită. Dar dezvoltarea unei boli alergice se produce sub influența factorilor de mediu nefavorabili, atunci când se întâlnesc cu alergeni.

Reacțiile alergice sunt împărțite în două grupe mari: tip întârziat și imediat. Reacțiile de tip întârziat includ astfel de boli cum ar fi diateza alergică, eczemă, neurodermită și șoc anafilactic de tip imediat, boală serică, angioedem, alergii la medicamente.

Forme de boli alergice.

În funcție de cauzele și principalele simptome ale bolii, se disting mai multe forme: alergii alimentare, boală de medicament, astm bronșic, polinoză, dermatită atopică. În același timp, există o anumită secvență de dezvoltare a hipersensibilității și există caracteristici legate de vârstă ale declanșării bolilor alergice la copii.

Foarte des, debutul bolilor alergice se referă la copilăria timpurie, iar apoi hipersensibilitatea se dezvoltă în primul rând la alergenii alimentari. La copiii din primul an de viață, simptomele alergice sunt cauzate în primul rând de consumul de lapte de vacă, de formula de început pe bază de lapte, apoi de proteine ​​din ouă de găină sau de gălbenuș, pește, grâu, citrice, morcovi. La o vârstă mai înaintată apar alergii alimentare pe feluri de mâncare care conțin extracte, precum și produse cu coloranți și conservanți (marmeladă, gem, înghețată, prăjituri, plăcinte, sifon), nuci, ciocolată, banane.

Manifestările clinice ale alergiilor alimentare sunt diverse și depind de vârstă. În primul an de viață, acestea pot fi reacții de tip imediat, sub formă de vărsături, scaune libere, balonare și spasme intestinale cu dureri colice, precum și reacții de tip întârziat. Acestea sunt manifestări ale pielii - erupții cutanate, cruste pe scalp, roșeață strălucitoare pe obraji. Dacă nu acordați atenție acestor simptome în timp și nu consultați un medic, pot apărea eczeme și dermatită atopică, însoțite de mâncărime severe, tulburări ale sistemului nervos. Copiii devin iritabili, dorm foarte prost, apetitul este deranjat.

Cu vârsta, sensibilitatea la alergeni alimentari la majoritatea copiilor scade de obicei, dar unii dintre ei dezvoltă hipersensibilitate la alți alergeni: de uz casnic (praf de casă, alimente uscate pentru pești de acvariu), epidermă (păr, păr de companie) lacuri, vopsele, detergenti, parfumuri), polen (polen de plante cu flori, copaci, polen de flori), medicamente (medicamente, vitamine, produse din sange, vaccinuri si seruri). În cazul bolilor acute repetate, în special a bolilor respiratorii acute, se formează hipersensibilitate la virusurile și bacteriile care cauzează aceste boli și apoi la medicamentele utilizate în tratamentul lor. Un copil dezvoltă un ciclu sever vicios.

Pollinoza este o boală alergică cauzată de hipersensibilitatea la polen, manifestată în astfel de simptome acute cum ar fi nasul curbat, tuse, conjunctivită, atac de astm, atac de astm. Adesea, poate exista o combinație de conjunctivită și rinită mucoasă. Unii copii se plâng de mâncărime și arsură a ochilor, ruperea, fotofobia, congestia nazală cu dificultăți de respirație.

Unul dintre simptomele bolii este strănutul paroxistic, alternând cu o stare calmă. Prevalența și severitatea polinozelor depind de sezonul anului, de caracteristicile vegetației din zonă. Deci, de exemplu, în Moscova și în regiunea Moscovei, polinoza cerealelor provoacă în special polinoză, mai puține ori - buruieni și copaci. Vârful manifestării polinozelor la copii apare în perioada de înflorire a acestor plante cele mai semnificative din diferite zone geografice. Debutul bolii la un copil coincide, de obicei, cu înflorirea plantei sau a plantelor la care are o hipersensibilitate și, prin urmare, simptomele bolii apar de obicei în fiecare an în același timp.

Boala medicamentului este o reacție alergică la administrarea oricărui medicament. Dezvoltarea și severitatea unei reacții alergice depinde de tipul medicamentului, de doza acestuia și de modul de utilizare.

Cea mai severă formă de alergie la medicamente este șocul anafilactic - un tip de reacție imediată. Boala serului apare după administrarea unui copil cu scop profilactic sau terapeutic al proteinelor străine. În timpul administrării inițiale a serului, boala se dezvoltă cel mai adesea în a 6-12 zi, mai puțin frecvent - în a 20-a zi. Temperatura copilului crește, ganglionii limfatici cresc, o erupție cutanată apare pe piele de altă natură, vasele sunt afectate, starea sângelui se schimbă, există dureri articulare, umflături și roșeață.

Alergiile la medicamente pot provoca boli respiratorii - un copil are o tuse lacrimă, dificultăți de respirație, o voce răgușită și unele antibiotice provoacă atacuri de astm.

Astmul bronșic este o boală caracterizată prin atacuri repetate ale scurgerii respirației, dificultăți de respirație (exhalare dificilă). Atacurile pot fi foarte lungi și apoi vorbește despre starea de astm la un copil.

Cauza astmului este o sensibilitate crescută a tractului respirator (trahee, bronhii) la diferite alergene. Un atac de astm bronșic apare adesea în fundal sau după o boală respiratorie acută.

Dermatita atopica este dezvoltarea unui proces alergic pe piele. Boala începe mai des la copii 2-4 luni de viață. Pe frunte și pe obraji, apar roșeață, umflături, erupții ale unei erupții cutanate mici, care se rup, iar în locul ei se formează cruste și abraziuni. Pielea afectată se prăjește, bebelușii se pieptăresc cu sângele.

În funcție de gravitatea și localizarea simptomelor cutanate la copii, se disting eczemele și neurodermatitele. Simptomele caracteristice ale acestor boli sunt mâncărime ale regiunilor afectate ale pielii, limba "geografică" este neuniformă, cu zone de culori diferite, cu un model neregulat și, adesea, o încălcare a stării generale și a bunăstării.

Referindu-se la forme clinice ale bolilor alergice la copii, este imperativ să ne amintim următoarele: 1) un copil cu primul an de viață cu alergii alimentare dezvoltă sensibilitate la praf, polen, mâncare și droguri în timp; 2) bolile acute repetate, de asemenea, cauzează reacții alergice, exacerbând adesea bolile alergice existente; 3) cu cât apare mai frecvent o reacție alergică, cu atât mai mult mecanismul este fixat la copii și apoi hipotermia, supraîncălzirea, efortul emoțional sau fizic pot provoca o altă boală alergică.

Prevenirea bolilor alergice.

Pentru prevenirea alergiilor la copii, este necesar să se recomande o serie de activități a căror implementare depinde de starea de sănătate a copilului.

Mama însărcinată trebuie să ia antibiotice și alte medicamente cu prudență și să urmeze o dietă rațională.

Este important ca mama care alăptează să urmeze o dietă, consumă cu grijă alimentele care, cel mai adesea, cauzează alergii (nuci, ciocolată, citrice, pește, gălbenuș de ou și ouă, bulionuri bogate, condimente).

Pentru copiii ale căror părinți suferă de alergii, trebuie să introduceți foarte atent alimente complementare, încercați să le hrăniți mai mult cu laptele matern. În numirea de alimente din porridge - mai bine hrișcă și ovaz, fierte cu bulion de legume. Sucurile de legume sunt gătite fără mazare verde și conopidă.

Copiilor cu alergii alimentare nu trebuie să li se administreze mâncăruri picante și sărate, condimente, murături și conserve. Se pot da supe vegetariene, carne tocată, chefir, ghee, brânză de vaci, ulei vegetal, varză albă, dovlecei, cartofi, hrișcă și orez, mere, dulce și acru, în loc de zahăr, fructoză sau parțial xilitol. Dacă sunteți alergic la laptele de vacă, puteți folosi lapte tratat termic și amestecuri de acid lactic.

Crearea unei singure diete pentru copiii cu alergii alimentare nu poate, prin urmare, pentru fiecare copil este individual.

Este important ca părinții, educatorii și oricine lucrează cu copii care sunt predispuși la reacții alergice să țină copiii departe de praful de uz casnic și părul de companie.

Părinții nu trebuie să se angajeze în auto-tratamente, în utilizarea necontrolată a medicamentelor fără prescripție medicală, încearcă să nu-i dea copilului mai multe medicamente simultan.

Vaccinările profilactice pentru copiii cu reacții alergice trebuie efectuate pe o schemă individuală, printr-o metodă delicată, pe o perioadă de bunăstare pe termen lung, adică nu există simptome de exacerbare a unei boli alergice. Înainte de vaccinare și după aceasta, copiii primesc medicamente timp de 7-10 zile pentru a elimina hipersensibilitatea organismului.

Măsurile obligatorii pentru prevenirea alergiilor la copii includ: aderarea la regimul de vârstă al zilei, alăptarea cea mai lungă posibilă în primul an de viață, alimentația rațională a copilului de peste un an, întărirea treptată și educația fizică rațională a copilului, respectarea recomandărilor medicului în tratamentul copiilor, vaccinări.

Tratamentul bolilor alergice la copii este întotdeauna lung și complex, este prescris de un pediatru sau de un alergolog. Copiii cu alergii se află sub observație specială dispensară.

Vorbind despre tratamentul alergiilor, trebuie spus despre măsurile de prim ajutor de urgență pentru copii în dezvoltarea condițiilor acute severe - șoc anafilactic și un atac de astm bronșic.

Dacă un copil are un atac de astm bronșic, este mai întâi necesar să îi oferiți acces la aer curat, să faceți băi calde pentru mâini și picioare. Majoritatea pacienților cu astm bronșic au inhalatoare de buzunar, care sunt umplute cu medicamente speciale. Inhalarea aerosolilor prin intermediul unui inhalator oprește rapid un atac.

Dacă se produce un șoc anafilactic, trebuie să apelați imediat o ambulanță. Înainte de sosirea medicului, copilul trebuie așezat pe o parte (pentru a evita masele de vărsături), este necesar să înfășurați căldura și să deschideți fereastra.

Prevenirea alergiilor

3. PREVENIREA ALERGIEI ȘI TRATAMENTULUI PRIN METODE TRADIȚIONALE

Imunitatea și mijloacele de întărire a acesteia

Imunitatea se numește apărarea organismului, rezistența la diferite infecții sau substanțe străine.

Rezistența la efectele bacteriilor, virușilor sau toxinelor se datorează unui sistem de adaptări și reacții, dintre care unele sunt moștenite, iar altele sunt dobândite mai târziu.

Deci, imunitatea innascuta protejeaza o persoana de toate bolile care afecteaza numai animalele. Gradul puterii sale variază de la imunitate absolută la cea relativă.

Imunitatea dobândită este împărțită în două tipuri - activă și pasivă.

Primul este produs ca urmare a administrării vaccinului sau se dezvoltă după ce o anumită boală infecțioasă a fost transferată.

Al doilea este asociat cu producerea de anticorpi împotriva oricărui agent patogen (acest lucru se întâmplă, în special, cu introducerea serului). Această imunitate este instabilă și poate rămâne doar câteva luni.

Datorită acțiunii sistemului imunitar, controlul este menținut pentru a menține stabilitatea compoziției antigenice și celulare. Dar sistemul imunitar poate eșua din cauza intoxicației din cauza infecțiilor, a tuturor tipurilor de toxine și a unui număr de alți factori adversi.

Preparatele pe bază de ginseng au contraindicații. Și utilizarea lor excesivă provoacă dureri de cap și palpitații, perturbe somnul.

După cum sa observat deja, apariția reacțiilor alergice este asociată cu starea sistemului imunitar și a sistemului nervos central. Prin urmare, printre măsurile de prevenire a alergiilor, ar trebui să se acorde un rol special acelora care vizează consolidarea apărării organismului.

Îmbunătățirea rezistenței organismului contribuie la primirea de perfuzii ale unor plante medicinale care ameliorează oboseala și măresc tonul general.

Cea mai renumită și mai eficientă dintre ele este ginsengul, care crește în Orientul Îndepărtat. Rădăcinile sale sunt deosebit de valoroase. Sunt făcute tincturi și pulberi folosite în medicină. Aceste remedii ameliorează oboseala, sporesc activitatea cardiacă și sunt deosebit de benefice pentru organism, slăbit de o boală.

Extractele de rădăcini și frunze ale Eleutherococcus pot avea, de asemenea, un efect tonic. Dacă luați acest instrument timp de mai mult de 2 săptămâni, veți vedea schimbări pozitive cum ar fi îmbunătățirea dispoziției, performanței, îmbunătățirea viziunii și auzului. Prin urmare, eleutherococcus se ia în caz de epuizare și hipotensiune arterială (tensiune arterială scăzută).

Cu o serie de boli, infuzările alcoolice de semințe chinezești Schizandra vor avea un efect benefic. În țara de origine a plantei menționate mai sus, Orientul Îndepărtat, decoctările și infuziile de liane, frunze și fructe de schisandra sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă.

Utilizarea acestui instrument ajută nu numai la ameliorarea oboselii și la îmbunătățirea performanței, ci și la debitul de bilă și, prin urmare, este folosit pentru colecistită. Medicament și hipotensiune eficace. Abilitatea de a crește imunitatea și de a îmbunătăți activitatea sistemului nervos vă permite să includeți lemongrass în numărul de medicamente concepute pentru a rezista la cancer.

Aralia Manchu, șofrănelul Leuzea și zamaniha sunt, de asemenea, printre agenții de îmbunătățire a imunității.

Tinctura de alcool a rădăcinilor tinere de Aralia stimulează activitatea sistemului nervos central, crește tensiunea arterială, ameliorează oboseala și consolidează organismul slăbit de boală.

Tinctura de rizomi uscați zamanihi este utilizată pentru a trata depresia, hipotensiunea, anumite forme de diabet. Același instrument este tonic, contribuind la restabilirea rezistenței după o boală gravă sau o muncă obositoare.

Multe boli pot vindeca Leuzea. Această plantă a fost folosită în medicina tradițională din timpuri imemoriale.

Spre deosebire de Eleutherococcus, lemongrassul are un efect vizibil asupra organismului după prima doză.

În prezent, industria farmaceutică produce un medicament numit "extract lichid Leuzea".

De asemenea, servește la ameliorarea oboselii, la îmbunătățirea capacității de lucru, la creșterea tensiunii arteriale.

Medicamentul pe bază de leuză contribuie la recuperarea rapidă a pacienților supuși unei intervenții chirurgicale grave.

În cele din urmă, printre plantele medicinale de tonifiere, se poate menționa Rhodiola Rosea. Din rădăcina sa, care are o nuanță de aur, s-au făcut de mult infuzii, decoctări și extracte.

Pe lângă îmbunătățirea capacității de lucru și ușurarea oboselii, Rhodiola poate contribui la tratamentul bolilor sistemului nervos central, vindecarea leziunilor.

Ea neutralizează într-o oarecare măsură efectele periculoase ale substanțelor radioactive și ale prafului metalic nesănătoase.

Principalele metode de prevenire

Prevenirea bolilor alergice include o serie de alte măsuri.

Așa cum am remarcat deja, o varietate de factori sunt capabili să provoace un răspuns inadecvat al corpului: alimente, polen de plante, medicamente, substanțe chimice de uz casnic, furie de animale, praf, frig, etc. În consecință, măsurile preventive trebuie să vizeze consolidarea generală a corpului și eliminarea acelor factori care cresc cel mai mult riscul.

Un stil de viață sănătos, un exercițiu moderat, un mod rațional de muncă și odihnă, o alimentație bine organizată, crearea unei situații de mediu favorabile sunt condiții importante pentru a scăpa de bolile alergice.

Pentru a preveni alergiile la medicamente, auto-tratamentul trebuie abandonat, iar preparatele farmacologice trebuie utilizate numai după cum este prescris de un medic.

Este necesar să notați acele medicamente care au cauzat anterior intoleranță și, în nici un caz, să nu le luați din nou. Nu este de dorit să începeți să luați mai multe medicamente noi în același timp, ca și în cazul alergiilor, va fi dificil să identificați substanța care a provocat reacția.

Un rol important în prevenirea alergiilor la medicamente și a altor tipuri de această boală este îmbunătățirea sistemului imunitar. Acesta va fi un ajutor neprețuit de întărire, educație a corpului pentru a suporta frig sau căldură, fluctuații ascuțite în temperatura ambiantă.

Exercițiile de înțărcare încep de la o vârstă fragedă, desigur, având în vedere starea de sănătate și caracteristicile individuale ale copilului. În scopul instruirii aparatului termostatic, se pot aplica diverse metode, cum ar fi ștergerea umedă, masajul, băile și băile de aer.

Cu toate acestea, atunci când copiii trebuie întăriți, trebuie să crească gradul de încărcare treptat, proporțional cu dozele. Expunerea prea lungă și intensă la factorii de întărire (apa rece, lumina soarelui) trebuie evitată, deoarece acest lucru poate determina opusul rezultatului dorit.

Pentru a întări corpul, spori rezistența sa la boli și la educația fizică.

Dar, dacă exercițiul moderat promovează sănătatea, formarea intensivă, prin contrast, poate avea un efect negativ. Suprasolicitarea în timpul muncii fizice sau mintale este, de asemenea, nefavorabilă.

Trebuie să încercăm să evităm defecțiunile nervoase. La urma urmei, după cum știți, experiențele severe pot agrava o boală alergică existentă sau chiar pot cauza o boală nouă (în special astmul bronșic și unele tipuri de leziuni ale pielii).

Bună dispoziție, bune relații în casă și în forța de muncă, emoțiile pozitive reduc riscul de alergii. Prin urmare, este necesar să învățați să vă controlați sentimentele și să vă controlați atitudinea emoțională, chiar dacă apar situații dificile de viață. Acest lucru vă va ajuta cărțile dvs. preferate, muzica clasică, broderia sau tricotarea, chat-ul cu prietenii cu patru picioare, plimbări plăcute etc.

Acasă și la locul de muncă, este necesar să se creeze, pe cât posibil, un mediu sănătos.

Rugăciunile, vizitele la temple și citirea literaturii religioase ajută credincioșii să depășească stresul.

Deci, pentru a evita acumularea prafului în cameră după 2-3 zile, este necesar să efectuați curățarea umedă. Covoarele, canapelele, perdelele trebuie tratate cu un aspirator. Nu trebuie să uităm de necesitatea îndepărtării prafului din cărți, picturi, televizoare, calculatoare.

Purificatoarele speciale de aer vor contribui la crearea unui mediu favorabil. În bucătărie se recomandă instalarea unui dispozitiv de evacuare care îndepărtează din incintă produsele de combustie incompletă a gazului și a altor substanțe nocive.

Și, bineînțeles, o condiție necesară pentru menținerea unui microclimat bun este respingerea fumatului activ sau pasiv.

Uneori, producția trebuie să funcționeze cu substanțe nocive care pot cauza dermatită. În acest caz, trebuie să aveți grijă deosebit de atent la pielea mâinilor, în timp util pentru a spăla coloranții și solvenții care o contaminează și provoacă iritații. Uneori ajută la folosirea mănușilor de protecție. Ca emolient, sunt folosite câteva creme hrănitoare.

Chiar și crăpăturile și zgârieturile mici trebuie tratate cu soluție de iod, deoarece prezența lor facilitează penetrarea alergenilor.

Substanțele uleioase nu trebuie pulverizate sau pulverizate puternic, fiind instalate ecrane de protecție pentru a limita contactul cu pielea.

Sunt avute în vedere măsuri serioase de siguranță în cazul activităților de producție cu medicamente radioactive, care, printre altele, pot provoca boli alergice. Muncitorii ar trebui să dispună de îmbrăcăminte de protecție specială, camerele fiind dotate cu ventilație de evacuare. Containere hermetice sunt prevăzute pentru depozitarea și transportul materialelor radioactive, fiabilitatea cărora trebuie monitorizată.

Trebuie amintit faptul că alergiile sunt adesea cauzate de diverse loțiuni, șampoane, deodorante, creme, roșii și rujuri, parfumuri și parfumuri, pulberi de spălat și alte produse de curățat.

Este necesar să ridicați parfumeria sau substanțele chimice de uz casnic cu mare grijă. Și cu apariția semnelor de intoleranță (dificultăți de respirație, erupții pe piele etc.), întrerupeți imediat utilizarea. Apa potabilă este mai bine de filtrat.

Atenția necesită utilizarea substanțelor necesare în gospodărie, cum ar fi coloranți și solvenți, adezivi (de exemplu, "Moment", "Sprut"), kerosen și benzină. După folosirea lor, camera ar trebui să fie bine ventilată.

Pentru prevenirea alergiilor bacteriene, este important să se elimine în timp util focarele de infecție prezente în organism (în special tratamentul sau îndepărtarea dinților afectați de carii).

Dacă suspectați alergii sau dacă boli alergice au fost deja identificate, va trebui să recurgeți la măsuri mai radicale. De exemplu, înlocuiți pernele de pene cu cele sintetice, nu purtați haine din lână sau blănuri naturale, îndepărtați obiectele care acumulează praf (covoare etc.). Chiar și este mai bine să curățați cizmele și cizmele cu o cremă în afara apartamentului (pe balcon sau pe aterizare).

Deoarece alergenii sunt prezenți în mai mulți aditivi alimentari și coloranți, trebuie luați în considerare produsele care le conțin.

În prezența bolilor sistemului digestiv pericolul principal este alergia alimentară. Pentru a preveni aceasta, va trebui să evitați să mâncați alimente picante, afumate, sărate și murate. Este recomandabil să se limiteze consumul de ciocolată, cafea și ouă de pui, iar laptele trebuie să fie fiert sau condensat.

Tratamentul cu alergie implică un sistem de măsuri care, pe lângă un stil de viață sănătos, includ imunoterapia, dieta și medicamentele farmacologice.

În prezent, acesta din urmă joacă rolul principal. În mod constant există o dezvoltare și o aplicare practică a tuturor medicamentelor noi. Industria farmaceutică oferă facilități medicale cu diferite pilule și unguente, picături și preparate injectabile.

Cele mai frecvent utilizate pentru ameliorarea stării dureroase cauzate de alergii, medicamente bine cunoscute suprastin, fenistil, claritină.

Până recent, Dimedrol, care se distinge prin prețul său scăzut, a fost cel mai popular. Este disponibil în tablete (pentru administrare orală) și în fiole (pentru administrare sub piele). Cu toate acestea, utilizarea acestui medicament are un efect secundar grav, care afectează negativ bunăstarea generală a pacientului. Deci, cauzată de această somnolență, reduce reacția pe drumuri, afectează capacitatea de lucru.

Consecințele deosebit de grave pot determina supradozajul Dimedrol. Prin urmare, eliberarea acestui medicament se face exclusiv prin prescripție.

Utilizarea acestei substanțe este incompatibilă cu stresul fizic și mental semnificativ.

În unele cazuri, în plus față de antihistaminice, epinefrina, efedrina și alte medicamente sunt folosite pentru ameliorarea reacției alergice și a stării grave cauzate de aceasta. În conjunctivita alergică și dermatita, unguentul hidrocortizon se aplică extern. Rinita alergică (nasul curbat) poate fi tratată cu un amestec de soluții de acid boric, acid azotic de argint și clorhidrat de adrenalină.

Medicamentele speciale sunt destinate combaterii bolilor de origine alergică - astm bronșic, reumatism etc.

Tabletele cu carbon activ sunt capabile să ajute organismul să facă față efectelor alergenilor.

Dezvoltarea alergiilor poate fi asociată cu factori cum ar fi leziunile cerebrale, deteriorarea glandelor suprarenale, stresul, afectarea sistemelor endocrine și nervoase și o slăbire generală a corpului. Prin urmare, pentru prevenirea și tratamentul bolilor alergice, se pot aplica și sedative și agenți de fortificare.

Unele tipuri de reacții alergice și metode pentru tratamentul acestora

Manifestările reacțiilor alergice pot fi diferite. Luați în considerare unele dintre cele mai caracteristice.

Cea mai gravă condiție este șocul anafilactic. Aceasta poate fi cauzată de introducerea repetată în organism a antigenului conținut în orice medicament (indiferent de cantitatea de substanță care a provocat reacția). Cel mai adesea, aceste injecții sunt cauzate de injecții de vaccin sau ser, novocaină, antibiotice și alte substanțe.

Mai puțin frecvent, șocul anafilactic se poate datora altor factori. Deci, în special, au existat cazuri de reacție la mușcăturile de insecte.

Unele produse alimentare acționează și ca alergeni care provoacă șocuri. Acestea includ căpșuni proaspete și gem de căpșuni. De obicei, copiii suferă de reacții provocate de substanțe similare.

Manifestările șocului anafilactic sunt extrem de grave. În câteva minute după contactul cu substanța care a provocat alergia, se observă o deteriorare accentuată a stării de sănătate a pacientului, care este asociată cu inhibarea celor mai importante sisteme ale corpului.

Cele mai importante simptome sunt o scădere bruscă a tensiunii arteriale, amețeli, dificultăți de respirație, zgomot pulmonar, greață, dureri abdominale, erupții cutanate și edeme. Este posibil să apară convulsii, iar temperatura să crească. Are loc o întrerupere sau chiar o pierdere a conștiinței.

Uneori, imaginea a ceea ce se întâmplă nu este atât de evidentă, se observă doar un bronhospasm, fără alte manifestări de alergie. În acest caz, determinarea rapidă și corectă a diagnosticului este mult mai dificilă. De obicei, numai indicațiile privind un șoc anafilactic transferat anterior sau o reacție alergică care au apărut deja la același antigen ajută medicul să evalueze corect situația.

Dacă o persoană aflată într-o stare de șoc anafilactic nu este tratată la timp, poate să apară moartea de asfixiere sau insuficiență cardiacă. Prin urmare, camerele în care sunt testate alergenii trebuie să fie echipate cu mijloacele necesare pentru a oferi asistență de urgență.

Primul lucru necesar pentru a salva viața unui pacient anafilactic este administrarea urgentă a adrenalinei. În viitor, este posibil să aveți nevoie de alte medicamente și măsuri pentru a restabili respirația afectată.

Dacă apar șocuri anafilactice în afara spitalului, trebuie să contactați imediat un medic. Cu indemanare, poți să-ți administrezi adrenalina.

Măsurile de prevenire a anafilaxiei includ prudență la injectarea în organism a substanțelor care conțin proteine ​​străine și a altor alergeni (în special serici) probabile, stabilirea cazurilor anterioare de reacție alergică și identificarea exactă a substanțelor care le-au provocat.

Cu toate acestea, șocul anafilactic este o manifestare imediată, extremă a alergiilor, care nu este atât de comună. Cu toate acestea, serurile și alte medicamente pot provoca alte forme de boli alergice.

De exemplu, boala serică are cauze similare ale anafilaxiei. Gradul de dezvoltare și prezența complicațiilor depind de frecvența și intensitatea introducerii anumitor medicamente în organism.

Simptomele obișnuite ale bolii sunt observate după o perioadă de incubație de câteva ore până la câteva săptămâni (cel mai adesea aproximativ 10 zile). Pacientul începe să simtă febră și frisoane, dureri de cap severe. Aceste fenomene pot fi însoțite de greață și vărsături, articulații dureroase și ganglioni limfatici, edeme amenințătoare de viață. Pe fondul scăderii tensiunii arteriale, ritmul cardiac crește. Există, de asemenea, o erupție pe piele.

Rezultatul testelor de sânge și urină ale pacientului și datele ECG arată anumite anomalii care indică prezența unei boli serice.

După ce au fost diagnosticate, medicii prescriu cursul corespunzător de tratament. Antihistaminicele sunt printre mijloacele necesare pentru combaterea bolii. În cazul edemului laringian, se utilizează de asemenea epinefrina și efedrina. Uneori este nevoie de hidrocortizon.

De obicei, boala serică durează de la câteva zile la trei săptămâni. Dacă nu există complicații, în viitor, în cele mai multe cazuri, apare o recuperare completă. Doctorii pot efectua numai măsuri preventive pentru a preveni reluarea unei astfel de reacții în viitor.

Cu toate acestea, boala serică poate provoca complicații foarte periculoase care afectează inima, ficatul, rinichii și alte organe interne. Ca urmare, se poate dezvolta encefalita, hepatita, miocardita. Pentru a preveni astfel de complicații, hormonii glucocorticoizi trebuie administrați pacienților împreună cu alte medicamente timp de 1-2 săptămâni.

Utilizarea medicamentelor farmacologice poate determina alte manifestări ale reacțiilor alergice. De exemplu, dermatita, caracterizată prin erupții pe piele (de obicei, însoțită de leziuni ale organelor interne și de încălcare a sistemului nervos central).

Dezvoltarea dermatitei contribuie la prezența anumitor boli - gripa, reumatism, tot felul de infecții cronice. Factorii de risc pot include, de asemenea, stresul sever, perturbarea endocrină, metabolismul inadecvat, contactul repetat și prelungit cu potențialii alergeni.

Cel mai adesea, dermatita este provocată de antibiotice, hormoni, anestezice și unele vitamine, precum și medicamente cu sulfa. Ele pot fi în contact cu corpul datorită injecțiilor, ingerării sau utilizării topice.

O erupție cutanată nu este singura manifestare a dermatitei medicamentoase. În plus, există, de asemenea, un sentiment de mâncărime și arsură a pielii, iritabilitate, tulburări de somn, creșterea temperaturii.

Actiunea dermatita a acidului boric si a acidului boric nu provoaca.

Durata și severitatea bolii sunt asociate de obicei cu rata la care a fost identificat medicamentul pentru alergii.

Uneori, pentru a ameliora simptomele dermatitei, este suficient să nu mai luați medicamentul, la care a fost detectată hipersensibilitatea.

Un curs mai complex al bolii necesită aportul de substanțe care ameliorează starea pacientului. Acestea includ, în special, clorură de calciu și hiposulfit de sodiu, antihistaminice. Acoperită cu o piele eruptivă este tratată cu unguent hidrocortizon.

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, apare o recuperare completă a pacientului, deși boala poate fi amânată timp de câteva săptămâni în condiții nefavorabile.

Gama de alergeni care contribuie la dezvoltarea urticariei acute și edemului alergic extins este mult mai largă. Această boală poate fi cauzată de contactul cu polenul din plante, luând orice hrană sau medicament, radiația ultravioletă, penetrarea viermilor sau bacteriilor în organism, veninul de insecte etc. Prezența unei tumori crește, de asemenea, probabilitatea de urticarie.

Acțiunea histaminei secretate de organism în timpul penetrării alergenului conduce la o schimbare a gradului de permeabilitate a peretelui vascular. Ca urmare, înroșirea pielii are loc cu formarea de blistere de diferite forme și mărimi, sau apare edeme alergice semnificative, dureroase și groase.

Simptomele bolii sunt mâncărime, greață și vărsături, febră și frisoane.

Umflarea poate afecta fața și alte părți ale corpului, provocând dificultăți în înghițire și respirație. Cele mai periculoase sunt cele care afectează laringele, creierul, esofagul sau intestinele.

În unele cazuri, un astfel de edem creează un pericol pentru viața pacientului. Cu toate acestea, ele dispar de obicei treptat.

Permeabilitatea pereților cauzată de alergii poate acoperi nu numai vasele de piele, ci și vasele organelor interne. Prin urmare, urticaria poate fi însoțită de miocardită și unele afecțiuni renale. De asemenea, contribuie la artrita care afectează articulațiile.

Caracteristicile tratamentului urticariei depind de natura alergenului care a determinat-o și de gradul de dezvoltare a reacției. În orice caz, este necesar să eliminați substanțele care conțin alergen din organism cât mai curând posibil.

Agenții farmacologici utilizați în aceste boli includ, în special, antihistaminice, clorură de sodiu, epinefrină și efedrină, hidrocortizon și anumite alte substanțe. De asemenea, sunt luate măsuri speciale pentru a preveni complicațiile.

În plus față de alte mijloace, pacienților cu urticarie i se prescrie o dietă lactată-legume și un refuz temporar de a folosi sarea.

Consolidarea sistemului de apărare a organismului poate contribui la administrarea zilnică de acid ascorbic.

Atunci când edemul laringelui nu este îndepărtat prin alte metode, poate fi aplicată intervenția chirurgicală.

O altă boală alergică obișnuită este febra de fân menționată deja (febra fânului). Ea afectează în principal mucoasele ochilor și organelor respiratorii și poate fi, de asemenea, însoțită de o erupție pe piele. Dezvoltarea polinozelor se observă în timpul perioadei de înflorire a plantelor.

Pericolul acestei boli constă în probabilitatea dezvoltării ulterioare a astmului bronșic pe solul său. Pot exista și alte complicații, cum ar fi antritis, sinuzită sau conjunctivită bacteriană.

O caracteristică caracteristică a febrei de fân este dependența de sezon. Astfel, în centrul Rusiei, un izbucnire de boli de acest tip se încadrează în perioada de primăvară a înfloririi copacilor, care se încadrează în mijlocul verii, în momentul înfloririi cerealelor și la sfârșitul verii - începutul toamnei (timpul înfloririi buruienilor).

Manifestările de polinoză pot fi (în diverse combinații) conjunctivită, rinită și atacuri de dispnee de tip astmatic. În unele cazuri, neurodermatitele sau urticaria le unește.

În timpul exacerbării febrei fânului, se observă strănut, nas curbat, umflături ale membranelor mucoase ale nasului și dificultăți de respirație, arsură sau crampe în ochi, umflarea pleoapelor, roșeața membranelor mucoase ale ochilor, ruperea și fotofobia. Este posibil să apară atacuri de sufocare de tip astmatic (mai ales seara). În unele cazuri, pe piele apare erupție cutanată.

Uneori, evoluția bolii este însoțită de febră, slăbirea generală a corpului și alte manifestări de intoxicație cauzate de polen: dureri de cap, insomnie, transpirații excesive etc.

Realizat în cercetarea instituțiilor medicale, se evidențiază prezența schimbărilor în compoziția sângelui pacientului. Adesea, razele X prezintă umflături în regiunea sinusurilor maxilare.

Gradul de dezvoltare a bolii poate varia de la manifestări minore și non-periculoase ale conjunctivitei sau rinitei până la atacurile grave de astm.

Febra febrei este adesea manifestată ca boli cum ar fi gripa, bronșita sau conjunctivita. Acest lucru poate fi confuz pentru medic atunci când face un diagnostic. Dar cu exacerbări sezoniere repetate, esența a ceea ce se întâmplă devine evidentă.

Reacțiile alergice la febra fânului sunt observate numai în timpul răspândirii polenului din plantele care provoacă boala. Chiar și după ploaie, a bătut polenul suflat de vânt, simptomele de pollinoză se diminuează.

În afara perioadei de înflorire, boala poate să nu apară deloc sau să reamintească doar simptomele pe termen scurt cauzate de consumul de alimente legate de alergeni, cum ar fi nuci sau miez de mesteacăn.

Datorită sensibilității sporite a persoanelor care suferă de alergii la polinoză la diferite plante medicinale, chiar și în timpul iernii, nu este recomandat tratamentul cu medicamente pe bază de plante.

Exacerbările și complicațiile severe (inclusiv șocul anafilactic) la un pacient cu polinoză pot fi de asemenea cauzate de utilizarea incorectă a agenților farmacologici, în special a antibioticelor. În acest caz, este posibilă apariția alergiei la substanțe noi, a căror sensibilitate nu a fost observată anterior.

Ca și în cazul altor boli alergice, cu febra fânului, trebuie mai întâi să întrerupeți contactul cu alergenul. În acest scop, chiar și se deplasează într-o altă zonă pentru perioada de înflorire a plantelor periculoase nu este exclusă. Într-un vârf, puteți să vă limitați șederea în pereții casei, să ieșiți mai puțin, unde efectul polenului purtat de vânt poate afecta.

Dacă este imposibil să evitați să vă aflați pe stradă, spălați-vă nasul și faceți duș după ce vă întoarceți acasă.

Un rol important îl joacă dieta - este necesar să excludem din dietă alimentele care sunt potențiali alergeni.

Pentru combaterea polinozelor, care se manifestă prin inflamarea membranelor mucoase ale nasului și ale ochilor, se utilizează antihistaminice. Conjunctivita cauzată de febra fânului este tratată cu hidrocortizon sau dexametazonă. În unele cazuri, se utilizează efedrină și epinefrină. Dacă boala sa răspândit la bronhiile și atacurile de dispnee, apar aceleași medicamente ca cele prescrise pentru pacienții cu astm bronșic.

http://proallergija.ru/simptomy/profilaktika-allergii-pravila-rekomendatsii-sovety.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni