Psoriazis la nou-născuți

Psoriazisul la sugari se dezvoltă rar, dar cu evoluția bolii în formă severă la copii, mai des decât la adulți, apar complicații.

Dezvoltarea psoriazisului și cursul acestuia la copii are propriile caracteristici pe care medicul pediatru trebuie să le ia în considerare atunci când examinează pielea copiilor și când prescrie tratamentul.

Cauzele bolii la sugari

Oamenii de știință au studiat psoriazisul de peste o sută de ani. Sondajele, observațiile pacienților au făcut posibilă stabilirea faptului că patologia se dezvoltă ca urmare a efectului asupra corpului asupra mai multor factori provocatori simultan.

Valoarea determinantă în dezvoltarea psoriazisului la copii este atribuită:

 • Ereditatea. Psoriazisul poate apărea la sugari din cauza bolii părinților și a rudelor de sânge. Predispoziția genetică conduce la dezvoltarea patologiei în 30-65%.
 • Afectarea pielii.
 • Expunerea la medicamente.
 • Infectii.
 • Reducerea imunității.

Psoriazisul la sugari apare adesea pe fundalul imunității reduse. Infecțiile streptococice și stafilococice suspendate (amigdalită, faringită), gripa, varicela pot provoca boala.

Stadiul activ al procesului psoriazic apare adesea în perioada de reabilitare după bolile infecțioase. De obicei, în acest caz, semnele inițiale de psoriazis sunt vizibile la 2-3 săptămâni după recuperare.

Situațiile psihotramatice privind dezvoltarea psoriazisului la sugari au un impact mai redus. Deși uneori impulsul la apariția leziunilor psoriazice dă o teamă puternică (factor de stres).

Cauzele psoriazisului la copii, inclusiv sugarii, continuă să fie studiate. Este imposibil să vă protejați pe deplin copilul de această boală, dar puteți reduce riscul de a dezvolta un curs sever și prelungit al bolii. Pentru a face acest lucru, cu apariția unor modificări alarmante ale pielii și ale comportamentului copilului, trebuie să contactați dermatologul sau să-i spuneți medicului pediatru problema dumneavoastră.

simptomatologia

Psoriazisul la copii are o imagine clinică specială a dezvoltării. În cel mai mic caz, boala începe cu pliuri ale pielii, în care apar pată de culoare roz, care este adesea percepută ca o manifestare a erupțiilor cutanate.

La copiii din primii ani de viață, dezvoltarea bolii începe cu formarea de papule mici pe diferite părți ale corpului. De-a lungul timpului, petele și papulele se umflă în centru, se exfoliază, se acoperă cu cântare și granițele lor se extind.

Cele mai probabile forme de psoriazis la sugari:

 • Scutec. Se dezvoltă la copii până la un an. Principalele simptome sunt observate în regiunea gluteală. Femelele eritematoase apar cu o erupție cutanată, în timp ele devin acoperite cu exudat. Granița este vizibilă între zonele inflamate și pielea sănătoasă. La început, psoriazisul la nou-născuții din zona purtătorilor de scutece este de obicei confundat cu iritarea de la contactul cu urina și fecalele - dermatita scutec.
 • Teardrop. Simptomele caracteristice sunt formarea plăcilor, a papulelor cu formă rotundă și a unui diametru mai mare de un centimetru. De-a lungul timpului, suprafața elementelor poate, de asemenea, să înceapă să se desprindă, iar petele individuale să se îmbine împreună. Forma în formă de picătură de psoriazis la copii are o legătură strânsă între infecția streptococică transferată și apariția erupțiilor cutanate. Punctele de corp în acest caz apar aproximativ două săptămâni după infectare. De asemenea, toxicoderma de droguri poate provoca o boală în formă de picătură la un copil.
 • Inconsecvente. Primele simptome ale pielii apar în față, fese, pe mâini și în pliuri naturale mari. La copii, în locul plăcilor psoriazice caracteristice unei persoane bolnave adulte, pe corp apar pete eritematoase, în unele cazuri papule și vezicule. Elementele patologice se ridică deasupra pielii, mărind în mărime. În timp, în mijloc se formează insule de epiteliu desquamated.
 • Pustular. Manifestată de apariția focarelor de umflături și inflamații. Pe zonele roșiatice ale pielii se formează bule mici pline cu exudat. Ganglionii limfatici înconjurați sunt inflamați și lărgiți.

În plus față de cele mai comune forme, boala la un copil poate continua, de asemenea, în conformitate cu un alt scenariu. Forma eritrodermică a patologiei, manifestată prin inflamația suprafeței mai mari a corpului, exfolierea porțiunilor dermei și durerea severă este greu de suportat.

Psoriazisul la copii poate apărea odată cu înfrângerea articulațiilor individuale, unghiilor, scalpului, cu complicații, patologia captează organele interne. Elementele psoriazice se pot răspândi în membranele mucoase ale cavității orale, ale organelor genitale externe.

Simptomele de piele ale oricărui subspecii de psoriazis și sunt însoțite de o deteriorare a sănătății. Procesul psoriazic conduce la uscarea corpului, la senzații de strângere a pielii, mâncărime. Un astfel de disconfort conduce la faptul că bebelușul bolnav începe să pieptească pielea, iar rănirea lui cauzează formarea unor focare noi și crește riscul de infectare.

Iritarea corpului sporește nervozitatea copilului, îi agravează somnul și apetitul. Severitatea tuturor simptomelor oricărei forme de boală este determinată de stadiul de dezvoltare, toate cele patru:

 1. Elementar. Caracterizată prin apariția doar a câtorva pete pe corp, formarea lor nu duce la disconfort pronunțat.
 2. Progresiv. Focarele care au apărut deja cresc în mărime, elementele noi cresc, și ele sunt unite (îmbinate). Afișate manifestări comune, cum ar fi mâncărimi.
 3. Staționare. Procesul se oprește - dimensiunea plăcilor rămâne la același nivel, nu există elemente noi. Creșterea gradată a suprafeței petelor.
 4. Regresează. Dezvoltarea inversă începe cu aplatizarea plăcilor existente în partea centrală. Treptat, toate fulgii se exfoliază, focurile inflamate trec, în locul lor vor mai exista pete de lumină sau, dimpotrivă, o colorare întunecată de ceva timp.

Determinarea formei psoriazisului și stadiului său este necesară pentru a selecta cursul optim de tratament, al cărui scop nu este numai de a elimina simptomele, ci și de a preveni eventualele complicații.

diagnosticare

Este dificil de diagnosticat un copil sub vârsta de un an numai prin examinări externe și simptome generale. Psoriazisul la copii are loc în absența unei triade caracteristice psoriazice, care se manifestă prin apariția unui film termic și a hemoragiei peteziene în timpul descompunerii cântărilor.

La sugari poate în primele zile ale bolii și nu se poate exfolia. Confirmat diagnosticul presupus al studiului răzuit din suprafața elementelor psoriazice.

Important în diagnosticare este determinarea predispoziției ereditare, a infecțiilor din trecut. În timpul examinării este necesară diferențierea psoriazisului cu dermatoză care are o imagine clinică similară.

tratament

Psoriazisul la sugari necesită o îngrijire terapeutică cuprinzătoare. Părinții ar trebui să ia toate măsurile pentru a preveni iritarea pielii. Pentru aceasta aveți nevoie de:

 • Luați mai mult timp proceduri igienice. Lăsați copilul numai în apă caldă folosind săpun pentru bebeluși și bureți moi. Îngrijirea corpului este inacceptabilă, iar procedurile de apă în sine nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute.
 • Nuielele trebuie să fie scurtate. Dacă bebelușul are vârsta de câteva săptămâni, atunci trebuie să poarte stilouri anti-zgârieturi.
 • Lenjeria de corp și lenjeria de pat trebuie spălate numai cu pulberi hipoalergenice, clătite și uscate cu atenție.
 • Este de dorit în dezvoltarea formei de scutec de psoriazis să renunțe la scutece, dacă este posibil. Pielea trebuie să respire, va accelera procesul de regenerare.

Asigurați-vă că revizuiți alimentația copilului. Dacă mănâncă laptele matern, atunci mama trebuie să renunțe la alimente prea picante, sărate și grase. Observarea unei diete hipoalergenice de către o mamă care alăptează ajută la redresarea rapidă. Copilului trebuie să i se administreze plămânii pentru a digera vasul, dar suficientă cantitate de oligoelemente și vitamine trebuie furnizată corpului său.

Psoriazisul la copii este tratat cu următoarele grupuri de medicamente:

 • Preparate antihistaminice. Utilizarea lor reduce mâncărimea și umflarea pielii, ajută la ameliorarea nervozității. Antihistaminicele sunt utilizate în faza activă a bolii pentru câteva zile. Copiilor li se prescrie Fenistil în picături, Zyrtec, în cazuri severe - Suprastin (prescris doar de un medic!).
 • Enterosorbentilor. Scopul principal al numirii de sorbenți este eliminarea toxinelor acumulate în intestin și reducerea toxicității corporale.
 • Agenți de desensibilizare. Psoriazisul la copii este adesea tratat folosind gluconat de calciu în soluție. O soluție de 5% este dată copilului în interior, utilizarea acestuia reduce intoxicația și reduce probabilitatea apariției unor focare noi.
 • Vitamine. Tratamentul cu vitamine este prescris în funcție de indicații. Complexele de vitamine nu sunt întotdeauna utile, deoarece un exces de substanțe biologic active poate, de asemenea, să crească simptomele bolii.

Terapia imunomodulatoare și hormonală pentru psoriazis este prescris copiilor în cazuri avansate atunci când regimurile standard de tratament nu aduc ușurare. Dermatologul trebuie să prescrie toate medicamentele copilului, având în vedere vârsta, contraindicațiile și compatibilitatea medicamentelor cu celelalte.

Cu un proces prelungit de psoriazis, medicamentele de bază sunt înlocuite la fiecare două luni pentru a evita obișnuirea cu acestea. Când se tratează un dermatolog trebuie să examineze repetat copilul și să evalueze eficacitatea tratamentului.

În psoriazis, agenții externi sunt prescrise neapărat pentru a ajuta la stoparea răspunsului inflamator, a preveni infecția, a reduce durerea și mâncărimea și pentru a promova regenerarea epidermei. Unguente și creme, medicul selectează, în funcție de stadiul procesului:

 • La debutul bolii, se recomandă utilizarea pastei de zinc, a unguentului Zinocap, a produselor pe bază de gudron și a grăsimilor. Utilizarea lor elimina inflamatia, reduce disconfortul si previne agentii patogeni sa intre in rani.
 • Unguentele de vitamina D, Psorkutan și Dayvoneks reduc activitatea keratinocitelor și astfel opresc progresia în continuare a modificărilor psoriazice.
 • Unguentele pe bază de ulei încep să se aplice stadiului staționar al psoriazisului, accelerează resorbția plăcilor.
 • Unguent cu hormoni pentru copii a prescris un curs scurt, iar medicul trebuie să aleagă cele care au cel mai puțin efect toxic.

Cu modificări minore ale pielii, este de dorit să se înceapă tratamentul cu unguente care conțin ingrediente din plante. Eficace cu crema de psoriazis "Dawn" cu floralisin, unguent Videstim, Solipsor. Acestea reduc uscarea pielii, accelereaza vindecarea ranilor si fisurilor.

Apropo, nu vă fie frică să cumpărați medicamente pentru tratamentul local al psoriazisului în farmacii veterinare. Uneori este acolo că puteți găsi mijloace foarte eficiente și necostisitoare. Astfel, crema deja menționată "Dawn" este destinată pentru lubrifierea crăpăturilor ugerului de vaca și este utilizată pentru prevenirea și tratamentul mastitei la bovine. Aeronava kerosen este un conservant, astfel încât crema nu miroase foarte bine. Costul unui pachet mare de cremă este de aproximativ 100 de ruble. în magazinele veterinare. Aceeași cremă "Dawn", în care, în locul kerosenului de aviație, un conservant cosmetic cu miros plăcut este folosit ca conservant, la un preț în farmaciile "umane" vor fi deja 1000 de ruble, cu aceeași eficiență.

Psoriazisul este o boală cronică, prin urmare, în perioada de remisie, pielea copilului trebuie, de asemenea, să primească îngrijirea corespunzătoare. După fiecare baie, corpul trebuie să fie umezit. În acest scop, sunt potrivite preparate antipsoriatice sau emolienți - preparate externe care înmoaie pielea.

Terapia externă și de droguri combinată cu utilizarea tehnicilor de fizioterapie. Cu psoriazis, fototerapia oferă rezultate bune, copilul urmărind procedura în funcție de vârsta lui.

Util în tratamentul psoriazisului și tehnicilor populare. Numai tu trebuie să alegi pe cele care nu dăunează pielea delicată a copilului. Îngrijirea copilului, o varietate de alimente fortificate, plimbări în aer proaspăt, emoții pozitive și absența influenței situațiilor traumatice - principalele măsuri preventive care prelungesc perioada de remisiune la câțiva ani.

Cu privire la întrebarea dacă psoriazisul poate fi la sugari, dermatologii răspund pozitiv. Prin urmare, atunci când apar simptome tulburatoare ale unui copil, este necesar să se arate urgent un specialist - tratamentul inițiat la timp împiedică apariția unei boli severe.

http://netpsoriaza.ru/u-kogo/u-grudnichkov.html

Cum se recunoaște psoriazisul la sugari: o fotografie a primelor simptome la nou-născuți. Ce boală este periculoasă pentru bebeluși?

Psoriazisul este o boală genetică cronică. Pacientul nu poate infecta pe alții și nu le pune în pericol. Boala nu este considerată atât de rară.

Din păcate, psoriazisul nu poate fi vindecat, dar cu respectarea unor reguli, progresia ulterioară poate fi evitată.

Semne de psoriazis la sugari

 • Pe piele se formează pete rotunde, de dimensiuni reduse.
 • De-a lungul timpului, așa-numitele plăci încep să crească, numărul lor crește.
 • Apoi, pe partea superioară a pielii afectate apar scări de piele albe. Apariția unei astfel de roșeațe este însoțită de senzații dureroase și mâncărime.
 • În funcție de forma bolii, simptomele pot fi exprimate în apariția unor blistere mici, umplute cu un lichid limpede.
 • Sau pe pielea copilului apare zona acoperită cu o crustă roșie, care poate însoți creșterea temperaturii corpului. Din fericire, aceste forme ale bolii sunt mult mai puțin frecvente.

De cele mai multe ori este dificil de determinat prezența bolii la un sugar pe cont propriu. De aceea, dacă aveți cea mai mică suspiciune de erupție cutanată, trebuie să consultați un medic.

Problemele de sănătate apar la opt la sută din nou-născuți.

Caracteristicile cursului bolii la nou-născuți: simptome

 1. Practic, bebelușii au o acumulare de plăci pe fese, în zona de contact cu scutec. Roșeața poate fi confundată cu dermatita, dar cu psoriazis, acestea au o culoare roșie mai strălucitoare și o schiță clară.
 2. În timp, roșeața se poate răspândi pe întreg corpul, palmele, picioarele și părul părului scalpului. O creștere a numărului de plăci și acumularea lor poate fi însoțită de apariția fisurilor.
 3. Cu forme mai severe de psoriazis, plăcile unghiilor copilului pot fi afectate.

Cauzele bolii la sugari

Se presupune că boala se dezvoltă la copii predispuși genetic.

De obicei, copiii cu anomalii ale sistemului imunitar și nervos suferă de psoriazis.

Cu toate acestea, atât factorii interni cât și cei externi sunt provocatori ai bolii.

Cele mai frecvente cauze sunt reacțiile alergice la medicamente, pielea rănită, bolile infecțioase din trecut.

Nu trebuie să luați autoprotecția copilului. Acest lucru poate duce la consecințe nedorite.

Care este pericolul pentru copii este psoriazisul?

Deoarece răspândirea plăcilor începe de cele mai multe ori cu zona feselor și această zonă este în permanență în contact cu fecalele și urina copilului, există pericolul dezvoltării unui mediu nefavorabil, ca urmare a infecției cu o infecție prin microtrauma a pielii.

În stadiul inițial al dezvoltării bolii, este destul de dificil pentru părinți să determine natura erupției cutanate pe corpul unui copil. Foarte des, psoriazisul este confundat cu erupția cutanată obișnuită.

Un început întârziat al terapiei poate duce la apariția unor forme mai severe ale bolii și a consecințelor nedorite.

tratament

medicație

Medicul efectuează toate examinările necesare pentru a identifica stadiul și forma bolii.

Apoi este prescris un tratament complex.

  În primul rând, antihistaminicele sunt prescrise pentru a atenua starea copilului, cel mai adesea sub formă de injecții în cazuri mai avansate. De asemenea, se recomandă administrarea de preparate de calciu intravenoase de gluconat și tiosulfat de sodiu.

Acestea pot reduce în mod semnificativ nivelul inflamației și pot reduce nivelul de sensibilitate corporală la influențele externe.

 • Este necesar să se utilizeze complexe de vitamine care conțin vitaminele A, C și B (B1, B2, B9, B12 și B15).
 • Pentru uz extern, se utilizează unguente care conțin acid salicilic, retinol și lanolină. Heparin unguent este tratat cu plăci vechi, care nu pot fi tratate.
 • Dacă este necesar, hidratarea și înmuierea pielea afectată sunt aplicate creme care includ gel de petrol, ceramide și uleiuri minerale. Unguentele cu gudron și grăsimi reduc perfect inflamația.
 • Tratamentul trebuie efectuat numai sub supraveghere medicală.

  fizioterapie

  O parte integrantă a tratamentului complex este fizioterapia, în cazul în care tratamentul prescris nu dă rezultatele dorite.

  În caz de leziuni extensive ale zonei pielii, este prescrisă terapia PUVA. Esența acestei metode este utilizarea de medicamente fotoactive și expunerea la piele a razelor ultraviolete. Drogurile măresc sensibilitatea pielii și stimulează producția de melanină în ea.

  De asemenea, în unele cazuri, numiți ședințe de fitoterapie și băi sedative.

  Metode populare

  Metodele tradiționale de tratament nu pot fi atribuite celor independenți. Utilizarea acestor metode este posibilă numai în paralel cu tratamentul terapeutic prescris de un specialist.
  Înainte de a utiliza metodele de medicină tradițională, se recomandă să consultați medicul dumneavoastră.

  1. Pentru ameliorarea simptomelor psoriazisului, copilul trebuie să fie scaldat zilnic în apă slab salină. Și, de asemenea, să utilizeze băi cu decoct de mușețel, in, salvie.
  2. Extractele de mușețel pot avea, de asemenea, un efect benefic.

  • Pentru a pregăti bulionul, trebuie să luați 4 linguri de mușețel medicinal uscat și turnați un litru de apă fiartă fierbinte.
  • Atunci când decoctul este infuzat și practic răcit, este necesar să se umezească un tampon de bumbac sau o bucată de tifon în el, pliată în mai multe straturi și se aplică pe zonele afectate de placă.
  • Mențineți loțiunea pe corpul copilului nevoie de 15-20 de minute, repetați procedura de până la 4 ori pe zi.
  • Acest bulion este posibil să se adauge și să se îmbăieze la scăldat.
 • Un decolteu de salvie este, de asemenea, pregătit în același mod.
 • Pentru a pregăti un decoct de semințe de in trebuie nevoie de 4 linguri de ingredient principal și un litru de apă fiartă fierbinte. Semințele sunt turnate cu apă și infuzate timp de 8 ore.
 • Este foarte util să lubrifiați pielea afectată cu ulei de in.
 • De asemenea, puteți alimenta copilul un decoct de plante medicinale. De exemplu, un decoct perfect de rădăcină de brusture.

  • Pentru pregătirea sa este de a lua 2 linguri de rădăcină de brusture tăiat și se toarnă jumătate de litru de apă fiartă fierbinte.
  • Insista ca decoctul trebuie sa fie in 10 ore.
  • Dați copilului un pic de 1-3 ori pe zi.
  • De asemenea, un decoct poate fi tratat cu pielea bolnave.
 • Un remediu eficient este o perfuzie din serie. Pentru a pregăti trebuie să luați 4 linguri de succesiune uscată, turnați un litru de apă clocotită și lăsați-o să bea timp de 2-3 ore. Pentru a hrăni un copil ar trebui să fie o lingură de trei ori pe zi.
 • concluzie

  Dar, cu respectarea unor reguli simple, probabilitatea reapariției este mult redusă.

  Este necesar doar de la nașterea bebelușului să-și mențină imunitatea și, în plus, să evite stresul. Copilul va fi ajutat prin plimbări în aer proaspăt și întărire, dragoste, atenție și îngrijire a celor dragi.

  http://skinmagic.online/lishaj/psoriaz/deti/u-grudnichkov.html

  Psoriazis la sugari

  Psoriazisul este o boală neinfecțioasă a pielii caracterizată prin apariția plăcilor mâncărime, a erupțiilor cutanate, a rănilor sau a înroșirii. Cel mai rău lucru este că pentru această boală nu există restricții de vârstă. Recent, medicii se confruntă din ce în ce mai mult cu psoriazisul copilariei.

  Conform ultimelor cercetări medicale, psoriazisul copiilor se situează al doilea în ceea ce privește detectabilitatea după dermatita atopică. Psoriazisul se caracterizează prin sezonalitate. Un procent mai mare de boli, și anume 55%, se încadrează în perioada rece a anului, însă în vară doar 18%.

  Poate exista psoriazis la sugari?

  Cât de înfricoșătoare sună, dar adesea pediatrii se confruntă cu psoriazis la nou-născuți. Cel mai adesea aceasta se întâmplă dacă un astfel de diagnostic a fost făcut pentru mamă și psoriazisul sa înrăutățit în timpul sarcinii.

  Adesea, psoriazisul la sugari este confundat cu dermatita scutec. Acest lucru este asociat cu simptome similare ale bolii și de multe ori face dificilă stabilirea unui diagnostic. Diferența este că dermatita trece rapid cu un tratament adecvat, iar psoriazisul este întârziat. Prin urmare, este important să căutați în timp util ajutor calificat. Cu cât este făcut mai devreme un diagnostic, cu atât mai devreme va fi inițiat tratamentul corect și cu atât mai mare este șansa de recuperare.

  Psoriazisul la sugari este, de asemenea, periculos datorită faptului că nu poate apărea pentru o lungă perioadă de timp, dar arată ca o roșeață nevinovată pe piele.

  Cel mai adesea, erupția cutanată apare în genunchi, coate sau în scalp. Uneori o erupție psoriazică acoperă întregul corp al unui copil.

  Cauzele bolii

  Psoriazisul se referă la boli, cauzele, a căror apariție nu este precis stabilită, există doar speculații și factori provocatori.

  Dintre posibilele cauze ale psoriazisului la copii emite:

  1. Ereditatea. Se crede că dacă unul dintre părinți este diagnosticat cu psoriazis, copilul se va îmbolnăvi cu o probabilitate de 25%. Dacă ambii sunt bolnavi, atunci șansa crește până la 60%. Cel mai mare risc de boală la copiii ai căror mame au avut psoriazis în timpul sarcinii.
  2. Predispoziția la boli alergice.
  3. Imunitate slabă.
  4. Factori externi.
  5. Bolile infecțioase transferate.
  6. Probleme de rinichi si ficat.
  7. Situații stresante.
  8. Leziuni la nivelul pielii.
  9. Încălcarea proceselor metabolice din organism.

  Cel mai adesea, boala se manifestă la copii în timpul perioadelor de stres sever și al schimbărilor climatice.

  Stadiul bolii

  Întregul proces al bolii poate fi împărțit în 4 etape:

  etapă

  Simptome caracteristice

  primar

  Stadiul inițial al psoriazisului la copii se manifestă prin apariția unor papule de dimensiuni mici de dimensiuni mici. După câteva zile, acestea sunt acoperite cu mici scale argintii, care se pot îndepărta cu ușurință.

  progresiv

  Creșterea și fuziunea neoplasmelor sunt specifice acestei etape. Există inflamație și mâncărime de intensitate variabilă. Cântarele nu acoperă toate papulele, ci doar centrul lor. Etapa durează de la câteva săptămâni până la câteva luni.

  staționar

  În această perioadă, nu există o erupție și o roșeață nouă, iar plăcile existente sunt compacte. De asemenea, această etapă este caracterizată de peeling crescut. Stadiul staționar este întârziat la nesfârșit.

  reacționar

  Aceasta este etapa finală. Se caracterizează prin reducerea peeling-ului și eliminarea plăcii. După eliminarea erupției cutanate, cicatricile nu rămân, dar pot exista fie pete decolorate sau hiperpigmentare. Toate petele sunt temporare.

  Este posibil să se recupereze?

  Psoriazisul este o boală cronică, nu este dăunătoare. Dar, cu un tratament adecvat și în timp util, există o șansă de a obține o remisiune prelungită. În acest caz, boala poate să nu se manifeste deloc și nu se deranjează.

  La primele simptome de psoriazis la sugari - dermatită prelungită sau erupții cutanate cu scalare caracteristică, trebuie să contactați imediat un dermatolog. Este important să nu începeți auto-medicația, pentru a nu "smulge" imaginea. Unele unguente sau medicamente pot ameliora temporar peeling sau roșeață, ceea ce va duce la diagnosticarea incorectă și la pierderea timpului. Timpul este un factor decisiv asupra căruia depinde, indiferent dacă va funcționa sau dacă va obține repede o remisie sau va trebui să meargă o lungă și nu întotdeauna o cale de succes.

  De obicei, un dermatolog pentru diagnosticul unei examinări externe suficiente.

  Psoriazisul se caracterizează prin trei "semne - fenomene" principale:

  1. Fenomenul stearinei. Peeling pe o placă pare foarte asemănător cu chips-uri stearice.
  2. Fenomenul filmului. După îndepărtarea cântarelor, pielea de la populau devine netedă și strălucitoare.
  3. Fenomen punct. Dacă o scală a pielii este răzuită, va ieși o picătură de sânge.

  După ce medicul face un diagnostic și stabilește stadiul bolii, va putea să sfătuiască părinții și să prescrie un tratament.

  În unele cazuri, atunci când copilul are psoriazis într-o etapă progresivă, părinții sunt sfătuiți să pună copilul în spital. Nu vă fie teamă de acest lucru și refuzați. Medicii vor ajuta la ameliorarea mâncării și vor încerca cât mai curând posibil transferul psoriazisului în stadiul staționar.

  Metode de tratament

  Înainte de a începe tratamentul psoriazisului, trebuie să găsiți și să eliminați cauza apariției acestuia:

  Tratamentul ulterior depinde de caracteristicile corpului copilului și de stadiul bolii.

  Medicamentele pentru psoriazis pot fi împărțite în mai multe categorii.

  Substante steroide

  Principalul ingredient activ în astfel de preparate sunt hormonii. Utilizarea steroizilor topici face posibilă obținerea unui efect rapid și de durată. Dar dacă nu respectați recomandările de utilizare sau dacă sunteți hipersensibil, există un risc crescut de a dezvolta atrofie cutanată sau dermatită de întrerupere. Nu este recomandat copiilor. Poate provoca sindromul Cushing, întârzierea creșterii și alte probleme grave.

  Produse non-hormonale

  Principalul ingredient activ este zincul activ sau calcipotriolul (vitamina D sintetică3).

  Preparatele cu calcipotriol sunt permise pentru copiii de peste 6 ani și pe bază de zinc - sunt autorizați timp de peste 1 an.

  Medicamentele cu conținut de zinc sunt foarte eficiente și sigure. Acestea pot fi aplicate fără restricții asupra oricărei piele sensibila a feței și asupra zonelor afectate din orice zonă.

  Calcipotriol - Calcipotriol, Dayvonex, Dayvobet.

  Zinc - "Zinocap", "Capul pielii"

  Produse externe

  Fiecare medicament are propriile nuanțe și limitări asupra aplicației. Unele pot provoca alergii, probleme excesive ale pielii sau renale.

  Unguent salicilic, cremă de lanolină, "Ftorokort", unguent Prednisol, sulf și gudron și altele.

  Tratamentul procedural

  Tratamentul cu psoriazis este o combinație de procese. În plus față de tratamentul medicamentos, este de dorit să se supună unor proceduri precum:

  1. Fizioterapie - plasmefereza și terapia ultravioletă. Numit de un medic după o examinare.
  2. Terapie cu vitamine. Corpul copilului cu psoriazis este slăbit și are nevoie de doze mari de vitamină. Se pune un accent deosebit pe complexele de vitamine cu conținut ridicat de vitamina D.
  3. Crioterapie. Poate fi înlocuit cu baie în apă rece (35 ° C). Pentru a face acest lucru, stați doar în baie cu apă rece timp de 10-15 minute de 1-2 ori pe săptămână.
  4. Medicamente din plante Este util să beți și să beți ceai din musetel. Este, de asemenea, recomandabil să se spele copilul în apă caldă cu adăugarea de sare și infuzii de plante liniștitoare, cum ar fi musetel sau hipericum.

  Este posibilă prevenirea?

  Tratamentul cu psoriazis este un loc de muncă permanent.

  Pentru a proteja copilul de posibilitatea de psoriazis, medicii recomanda:

  1. Încarcă copilul. Psoriazisul este o boală în care organismul nu este în măsură să facă față funcțiilor sale de protecție. Cel mai mare procent de exacerbări survine în perioada de tranziție. Prin urmare, este atât de important ca organismul să nu se "teamă" de schimbările de temperatură și să reacționeze în mod normal la o scădere / creștere a temperaturii.
  2. Echilibrare echilibrată. Este recomandabil să consumați cât mai multe legume și fructe proaspete. O alimentație corectă va ajuta nu numai să evite un astfel de diagnostic, dar și să protejeze copilul de alte boli.
  3. Mergând în aerul proaspăt. Ameliorează stresul, calmează sistemul nervos și promovează activitatea fizică.
  4. Înconjurați copilul cu grijă. Copiii cu acest diagnostic se simt răniți, sunt deprimați și devin retrași. O atmosferă familiară adecvată poate ajuta un copil să se ocupe de stres sau să-i evite cu desăvârșire.

  În ciuda diagnosticului, nu trebuie să renunți niciodată. Psoriazisul poate, dacă nu este complet vindecat, să-l reducă la manifestări minime. Principalul lucru este să urmați toate sfaturile dermatologului dvs. și să credeți în copilul dumneavoastră.

  http://psoriaz-med.ru/vidyi/psoriaz-u-grudnichkov/

  Psoriazisul la sugari - boală dermatologică netratabilă

  Psoriazisul este o boală dermatologică severă care apare destul de des la adulți și copii. Această problemă nu ocolește sugarii, deși printre aceștia apare o astfel de problemă în 4% din cazuri. Copilul are o erupție cutanată care provoacă anxietate. Psoriazisul la sugari este diagnosticat de un dermatolog după examinare și examinare.

  Cauzele psoriazisului la sugari

  Dacă la adulți principalul factor în declanșarea psoriazisului este considerat starea de sănătate psihologică, la nou-născuți aceasta este ereditate. În cazurile în care numai unul dintre părinți este bolnav, probabilitatea de manifestare a bolii este de 25%, dacă ambele sunt 75%.

  Cauza psoriazisului la sugari poate fi o casă negativă și un mediu familial. Simptomele apar adesea sezonier sau în situații stresante.

  Un rol important îl are o combinație de factori: interni și externi. De mare importanță este predispoziția genetică. Provocatorii pot fi:

  • medicamente;
  • infecție;
  • leziuni ale pielii etc.

  Bolile infecțioase care pot acționa și ca provocatori - streptococi, virusul imunodeficienței umane (HIV), Staphylococcus aureus, virusurile herpetice.

  Una dintre versiunile de apariție a acestei boli la sugari este streptococul beta-hemolitic. Această bacterie provoacă faringită. Streptococul își extinde efectul patologic asupra inimii și rinichilor.

  Cauzele exacte ale nou-născuților nu au fost stabilite, există doar ipoteze.

  Nu există transfer de la o persoană bolnavă la o persoană sănătoasă în acest moment, deci nu este nevoie să se limiteze contactul copilului cu alții.

  Tipuri de psoriazis la sugari

  Există un număr mare de varietăți de psoriazis. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici clinice, conform cărora un dermatolog le distinge.

  Diaree psoriazis

  Deși psoriazisul apare rar imediat, dar în unele cazuri acest fenomen se întâmplă din perioada neonatală. Acest tip este numit psoriazis scutec. Zona afectată este fesele. Motivul pentru această locație poate fi considerat un contact frecvent cu produsele reziduale - urină și fecale. Din cauza unei astfel de locații controversate, diagnosticul nu este ușor de făcut. Puteți lua în considerare mai multe cauze de iritare și erupție cutanată. Asigurați-vă că este vorba de psoriazis, și nu dermatita obișnuită este imposibilă. Acesta poate fi doar un specialist înalt calificat după o serie de teste.

  Psoriazisul la sugari este ușor de confundat cu dermatită.

  Gura de psoriazis

  Această formă a bolii apare cel mai adesea în copilărie. Se ridică brusc. Caracterizată de erupții cutanate rapide sub formă de papule mici, roșiatice. Localizat pe brațe, picioare, trunchi. Apare după ce suferă de boli infecțioase - nazofaringitică, otită. La analizarea tamponului de gât sa descoperit o infecție streptococică. În acest caz, este, de asemenea, posibilă confundarea psoriazisului în formă de picături cu bolile care însoțesc erupția cutanată, febra.

  Placi de psoriazis

  La copii, această formă a bolii este destul de rară. Se caracterizează prin formarea de papule de mărime rotunjită, de diverse diametre. Suprafața sa se ridică ușor deasupra restului pielii. În leziunea cu un diametru de 1-2 cm se observă peeling.

  Psoriazisul pustular

  La copii, psoriazisul pustular este rar observat, dar au existat cazuri în primele săptămâni după naștere. Această boală se numește psoriazis pustular al nou-născutului. Manifestările sale caracteristice sunt sterilitatea conținutului papulelor, poate fi o boală independentă sau o complicație a psoriazisului obișnuit. Un impuls pentru începutul dezvoltării unei probleme dermatologice poate fi transferat bolilor infecțioase, utilizarea anumitor medicamente, vaccinarea, situațiile stresante. Pentru a confirma diagnosticul, va fi nevoie de o imagine clinică cuprinzătoare. Psoriazisul care se răspândește pe tot corpul este adesea însoțit de apariția febrei. Localizarea în zona palmelor și picioarelor afectează foarte mult modul de viață și poate încetini dezvoltarea motorului copilului.

  Psoriazisul eritrodermic

  În această formă a bolii, zona de leziune este tot pielea. Culoarea lor este roșu aprins. Simptome suplimentare care confirmă psoriazisul eritrodermic sunt febra, durerea articulară. În unele locuri pot apărea papule. Apariția sa poate fi atât o boală independentă, cât și o complicație a formelor mai simple. O boală infecțioasă sau utilizarea anumitor medicamente poate acționa ca un declanșator al dezvoltării.

  Psoriazis generalizat

  Această formă este cea mai gravă dintre toate listate. Există mai multe decese din cauza acestui tip de psoriazis. Dar se datorează tratamentului necorespunzător, auto-tratamentului, diagnosticului incorect sau precoce. Pielea este colorată în culoarea roz-roșie, cu performanța de papule. Erupție deosebit de abundentă la nivelul căței și în pliuri. Un impuls pentru dezvoltare poate fi bolile infecțioase, tulburările hormonale, un eșec în metabolismul organismului.

  Etapele bolii și simptomele acestora

  În tratamentul psoriazisului, principalul lucru este de a separa etapele cursului bolii.

  Stadiul progresiv

  Perioada de exacerbare a bolii. Puteți recunoaște începutul următoarelor simptome:

  • apariția de noi erupții, papule în localizările caracteristice - zona pliurilor articulare;
  • fuziunea papulelor în plăci, cu o culoare albicioasă, care este semnificativ diferită de culoarea principală a pielii;
  • formarea de scări pe plăcile psoriazice, care sunt detectate sub formă de desquamation;
  • marginile plăcilor sunt separate de suprafața principală a pielii printr-o jantă hyperemică, acesta fiind principalul simptom prin care se determină stadiul progresiei;
  • Fenomenul lui Koebner - datorită leziunilor și leziunilor pe zone neafectate ale pielii prin daune demoționale, nu sunt cicatricile care se formează, ci aceleași plăci.

  Stadiu staționar

  În această etapă, boala este în declin. În acest caz, putem vorbi despre eficacitatea tratamentului aplicat și că unele metode pot fi schimbate la cele mai benigne. Manifestări ale stadiului:

  • apariția noilor papule încetează;
  • placile existente se opresc din crestere;
  • cântarele acoperă întreaga suprafață a plăcilor;
  • nu există fenomen Koebner;
  • nici un chenar în jurul peeling.

  Scena regresivă

  Această etapă este cea mai ușoară pentru a simți pacientul. Când e ofensiv, putem vorbi despre perioada de recuperare. Dar, deoarece boala este cronică și incurabilă, este necesar să se respecte măsurile preventive din dietă și stilul de viață, astfel încât să nu existe nicio revenire a exacerbărilor. Simptomele de îmbunătățire sunt:

  • formarea în jurul zonei afectate a pielii a unui fel de ori, linia radială;
  • dispariția peelingului;
  • pe locul plăcilor anterioare pe piele, se formează zone de culoare deschisă sau de culoare închisă.

  Pe unitate pe etape, evaluarea inflamației pe piele și numărul de papule sunt de o importanță mai mare. Cu cât este mai roșie, cu atât mai gravă este boala.

  diagnosticare

  Psoriazisul este diagnosticat de un dermatolog sau pediatru. Acest lucru se întâmplă în primul rând pe manifestările externe. Recunoașterea bolii este suficient de ușoară pe focarele caracteristice ale inflamației. Examinarea externă este de obicei suficientă pentru a face un diagnostic, deoarece manifestările leziunilor dermatologice și modificări ale pielii sunt tipice numai pentru psoriazis.

  Psoriazisul este diagnosticat de un dermatolog sau pediatru.

  În unele cazuri, în special în perioada neonatală, aceste simptome sunt adesea insuficiente pentru a stabili un diagnostic precis. Pentru a face acest lucru, faceți o biopsie a unei mici bucăți de piele, care este examinată de un patolog. Conform studiilor efectuate pe o probă de țesut, se dă o concluzie privind prezența sau absența bolii. Un test de sânge în acest caz nu va da rezultate, deoarece evoluția bolii este doar externă. Deteriorarea completă a corpului are loc în unele forme grave. În astfel de cazuri, există o epuizare generală a corpului, deshidratare, încălcarea echilibrului apă-sare.

  În unele cazuri, poate apărea deteriorarea articulațiilor. Apoi sunt dureri în aceste zone. Numit pentru examinare pentru artrita psoriazică: radiografie, test de sânge.

  haemoscanning

  Una dintre cele mai moderne metode de examinare pentru prezența psoriazisului la un pacient este hemoscanningul sângelui. Această metodă este destul de controversată.

  Principiul său este de a examina vizual sângele printr-un microscop electronic puternic conectat la un computer. Un pahar de sânge al unei persoane este aplicat pe un diapozitiv de sticlă, iar structura plasmei și a structurilor enzimatice sunt examinate cu o mărire puternică. În prezența psoriazisului, există modificări caracteristice ale sângelui care nu pot fi observate prin alte metode de examinare.

  Una dintre cele mai moderne metode de examinare pentru prezența psoriazisului la un pacient este hemoscanningul sângelui.

  Această metodă este suficient de informativă, ea poate fi recunoscută de multe boli, inclusiv psoriazis în diverse forme ale manifestării sale. Dar ca singura metodă de diagnostic nu poate fi folosită, ea ar trebui aplicată împreună cu alte metode mai tradiționale.

  Tratamentul psoriazisului

  Tratamentul psoriazisului depinde în primul rând de vârsta copilului, de gradul de dificultate și de alți factori. Un dermatolog selectează o terapie complexă în fiecare caz strict individual.

  Tratamentul psoriazisului la copii este plin de multe probleme. Unele medicamente care sunt utilizate în tratamentul adulților la copii au un efect toxic. De asemenea, tehnica este selectată în funcție de stadiul bolii.

  Tratamentul medicamentos

  Într-o etapă progresivă, se utilizează Enbrel. Ea are un efect antiinflamator, eficacitatea sa fiind dovedită prin utilizarea prelungită în cazurile de psoriazis. De asemenea, au fost utilizate medicamente din seria de imunosupresoare Efalizumab Raptiva. Utilizarea oricărui medicament se realizează sub supravegherea unui dermatolog. Pentru suprimarea proceselor inflamatorii folosind agenți nonsteroidieni, cum ar fi aspirina.

  În stadiul progresiv al psoriazisului, se utilizează Enbrel.

  În timpul perioadei de stabilizare, ele încep să utilizeze medicamente mai puțin agresive. Utilizați, de asemenea, unguente pentru a menține integritatea pielii.

  În timpul remisiunii se utilizează unguent cu acid salicilic. Medicamentul Tazorak are efect antiinflamator, contribuie la restaurarea și divizarea celulară a keratinocitelor. De asemenea, crema de legume utilizată, ameliorează mâncărimea pielii.

  fizioterapie

  În stadiul grav, este utilizată fotochimoterapia, care combină utilizarea medicamentelor și a radiațiilor ultraviolete. Cursul procedurii este de 5-7 ore pe zi timp de 2-4 săptămâni.

  În stadiul staționar, se utilizează aceeași fotochimoterapie, dar este necesar să se controleze prezența copilului la soare, astfel încât să nu existe o suprasolicitare.

  În timpul remisiunii se folosesc băi minerale.

  Metode tradiționale de tratament

  Printre metodele populare, cele mai eficiente sunt:

  • mucoase de infuzie;
  • sare bai;
  • dieta care trebuie inclusă - curcan, pește, țelină, sucuri (fructe, legume), salată, patrunjel;
  • alimentele grase de origine animală nu pot fi consumate, ele cresc procesul inflamator;
  • respectați modul de băut și beți cât mai multă apă.
  Loțiuni de perfuzare de mușețel - una dintre cele mai eficiente metode populare

  Luați un complex de vitamine sau alimente, care includ lecitină, acid folic, zinc, seleniu, vitaminele A și E.

  Recomandările privind utilizarea anumitor produse în alimente acționează în principal asupra mamei care alimentează nou-născutul cu laptele matern.

  profilaxie

  O atenție deosebită trebuie acordată prevenirii, în cazurile în care există o predispoziție genetică:

  • monitorizați cu atenție puritatea pielii;
  • pentru a monitoriza aerul înconjurător și umiditatea, ar trebui să fie în limite normale;
  • hainele pentru copii sunt alese în vrac, din materiale naturale;
  • mama copilului, dacă îl alăptează, trebuie să monitorizeze cu atenție regimul alimentar, excluzând de la el alimentele prăjite;
  • Situația din familie ar trebui să fie calmă și prietenoasă.
  http://kozhnyi.com/psoriaz-u-grudnichkov-01/

  Psoriazisul la sugari - descrie punctele

  Copiii nou-născuți au o piele sensibilă delicată, care necesită îngrijire regulată și atentă. Îngrijirea neadecvată și necorespunzătoare a copiilor provoacă dezvoltarea bolilor de piele. Psoriazisul la sugari este una dintre cele mai periculoase patologii greu de diagnosticat, deoarece în prima etapă este foarte asemănătoare cu dermatita.

  Cauzele psoriazisului la bebeluși

  Psoriazisul la copii, la fel ca la adulți, este o boală cronică neinfecțioasă a pielii.

  Psoriazisul la sugari poate să apară pentru o serie de cauze externe și interne, și anume:

  1. Predispoziția genetică. Dacă ambii părinți suferă de psoriazis, atunci probabilitatea de a trece patologia la copil este de 70%; dacă numai mama sau tatăl - 50%.
  2. Reacții alergice. Corpurile de copii nu sunt folosite pentru alimente cum ar fi ciocolata, citrice, ciuperci si fructe de mare. Acestea aparțin categoriei de alergeni alimentari care provoacă stres sever în organism.
  3. Bolile infecțioase. În timp ce corpul copilului se confruntă cu o boală infecțioasă și pentru o perioadă de timp după recuperare, sistemul imunitar este foarte sărăcit. Prin urmare, riscul de a dezvolta psoriazis din acest motiv este foarte mare (aproximativ 50% din toate cazurile).
  4. Perturbarea proceselor de schimb. Lipsa de atenție la dieta copilului duce la faptul că organismul poate lipsi de vitamine și oligoelemente. De asemenea, afectează imunitatea.
  5. Stres fizic. Potrivit statisticilor, există aproximativ 18% din cazurile de psoriazis la nou-născuți datorită leziunilor pielii, hipotermiei sau accidentului de căldură.
  6. Stres emoțional. Aproximativ 25% din toate cazurile de boală sunt înregistrate tocmai din cauza unui șoc emoțional negativ puternic. Aceasta poate fi frică, emoție etc.

  Cel mai adesea, boala la sugari este diagnosticată în timpul iernii. În sezonul rece, pielea delicată a copilului este ușor rănită datorită frecării de îmbrăcăminte. Poate exista psoriazis la sugari? Acum știți principalii factori de risc.

  Tipuri de psoriazis din copilărie

  Există diferite tipuri de psoriazis la copii. Acestea sunt clasificate în funcție de caracteristicile simptomelor și de localizarea leziunilor. Principalele forme ale bolii:

  Diaree psoriazis


  Apare la copii sub un an. Erupțiile sunt localizate în principal în zona gluteală. Datorită contactului permanent cu excrementele și urina, ca urmare a frecării scutecelor cu pielea din această zonă este iritată, astfel încât boala este dificil de diagnosticat. Părinții iau adesea această erupție cutanată pentru dermatită, ceea ce face dificilă începerea tratamentului în timp util.

  Plaque psoriazis (obișnuit)


  Cea mai comună formă de boală la copii. Simptomele sale caracteristice sunt pete roșii pe suprafața pielii. La început, ele sunt mici, dar cresc rapid în diametru, încep să se desprindă. Baza papulelor are o textura densa. De sus, ele sunt acoperite cu un strat liber de solzi ușor separați.
  Plachetele de placă localizate pe diferite părți ale corpului, dar cel mai adesea apar în zona de îndoire a coatelor, precum și a genunchilor, în scalp.

  Gura de psoriazis


  Corpul este acoperit de un număr mare de erupții care, în formă, arată ca o picătură, având o dimensiune mică și o formă convexă. Papulele se ridică deasupra suprafeței epidermei și fulgii. Acestea acoperă capul, brațele și picioarele, precum și corpul. Erupțiile cutanate pot dispărea singure sau se pot dezvolta în psoriazisul plăcii. La vârsta de 4-5 ani, această formă a bolii este provocată de o infecție streptococică.

  Psoriazisul pustular generalizat


  Se dezvoltă brusc și foarte repede. Într-o perioadă scurtă de timp, zonele mari ale pielii devin inflamate și devin acoperite cu abcese. Zonele afectate ale epidermei doare. Această formă de psoriazis este periculoasă deoarece provoacă complicații grave. Poate duce la boli ale organelor interne, în special ale rinichilor, ale inimii.

  Psoriazisul pustular


  Afectează copiii cu vârsta peste 7 ani. La sugari și preșcolari este rară. Aceasta este o formă severă a bolii, în care există umflarea pielii, iar suprafața acesteia este acoperită cu blistere umplute cu exudat non-infecțios. Adesea însoțită de inflamația ganglionilor limfatici.

  Psoriazisul eritrodermic


  O formă foarte periculoasă, provocată de disfuncțiile termoreglementării corpului. Manifestată în inflamația generalizată a epidermei, peeling intens. Însoțită de mâncărime severe, senzații dureroase. Zonele mari de piele încep să se desprindă. Poate fi fatală, mai ales dacă copilul este mic.

  Suprafețele de flexie pentru psoriazis


  Apare pe coturile corpului, cel mai adesea în zona suprafeței interioare a coapsei, înghinale, organe genitale. Corpul este acoperit cu pete roșii. Ele sunt netede și nu se îndepărtează, dar sunt puțin convexe.

  Unghiile psoriazisului


  Aceasta afectează placa de unghii. Simptomele sale depind de forma. Există următoarele soiuri:

  • aglomerate - se formează niște indentări mici pe suprafața unghiilor, din cauza cărora ele se aseamăresc vizual cu un cartuș;
  • onychomadez - unghiile se îndepărtează rapid de pe pat;
  • onicholiza - unghiile se exfoliază treptat din pat, în timp ce nu există procese inflamatorii, pe marginea unghiului apare o margine roz-galbenă;
  • trachyonium - unghiile se îngroașează, coarsens, suprafața sa devine ondulată, marginile cresc;
  • hemoragie hemoragică hemoragică - dungi și pete de culoare roșie-roz apare sub suprafața unghiei;
  • paronychia psoriatic - pielea din jurul unghiei și degetul însuși se îngroațe, acest lucru este însoțit de procese inflamatorii intense.

  Psoriazis artropatic


  Aceasta afectează articulațiile. Semnele acestei forme de boală sunt rigiditate musculară, încetează să mai fie mobile, articulațiile și degetele se umflă și se umflă. Genunchii, degetele, gleznele unei încheieturi sunt bolnave, există un sentiment de disconfort general. Poate să apară conjunctivită.
  În funcție de tipul de psoriazis, este împărțit în tipuri:

  • iarna sau vara - in functie de sezon, cand se produce recidiva, majoritatea copiilor au o uniforma de iarna;
  • întâi - când simptomele apar pentru prima dată;
  • continuu recurente - o exacerbare constantă a bolii;
  • formă nedeterminată.

  Această clasificare este luată în considerare de medici atunci când alege o metodă de tratare a unei boli.

  Cauzele psoriazisului la sugari

  Dacă la adulți principalul factor în declanșarea psoriazisului este considerat starea de sănătate psihologică, la nou-născuți aceasta este ereditate. În cazurile în care numai unul dintre părinți este bolnav, probabilitatea de manifestare a bolii este de 25%, dacă ambele sunt 75%.

  Cauza psoriazisului la sugari poate fi o casă negativă și un mediu familial. Simptomele apar adesea sezonier sau în situații stresante.

  Dezvoltarea psoriazisului devine un impuls după boli: pielonefrită, gripă, hepatită, pneumonie. Ca urmare, organismul începe să acționeze mecanismele alergice infecțioase care contribuie la dezvoltarea bolii dermatologice.

  Un rol important îl are o combinație de factori: interni și externi. De mare importanță este predispoziția genetică. Provocatorii pot fi:

  • medicamente;
  • infecție;
  • leziuni ale pielii etc.

  Bolile infecțioase care pot acționa și ca provocatori - streptococi, virusul imunodeficienței umane (HIV), Staphylococcus aureus, virusurile herpetice.

  Una dintre versiunile de apariție a acestei boli la sugari este streptococul beta-hemolitic. Această bacterie provoacă faringită. Streptococul își extinde efectul patologic asupra inimii și rinichilor.

  Cauzele exacte ale nou-născuților nu au fost stabilite, există doar ipoteze.

  Nu există transfer de la o persoană bolnavă la o persoană sănătoasă în acest moment, deci nu este nevoie să se limiteze contactul copilului cu alții.

  Stadiul bolii

  Întregul proces al bolii poate fi împărțit în 4 etape:

  etapă

  Simptome caracteristice

  primar

  Stadiul inițial al psoriazisului la copii se manifestă prin apariția unor papule de dimensiuni mici de dimensiuni mici. După câteva zile, acestea sunt acoperite cu mici scale argintii, care se pot îndepărta cu ușurință.

  progresiv

  Creșterea și fuziunea neoplasmelor sunt specifice acestei etape. Există inflamație și mâncărime de intensitate variabilă. Cântarele nu acoperă toate papulele, ci doar centrul lor. Etapa durează de la câteva săptămâni până la câteva luni.

  staționar

  În această perioadă, nu există o erupție și o roșeață nouă, iar plăcile existente sunt compacte. De asemenea, această etapă este caracterizată de peeling crescut. Stadiul staționar este întârziat la nesfârșit.

  reacționar

  Aceasta este etapa finală. Se caracterizează prin reducerea peeling-ului și eliminarea plăcii. După eliminarea erupției cutanate, cicatricile nu rămân, dar pot exista fie pete decolorate sau hiperpigmentare. Toate petele sunt temporare.

  Etapele și primele semne

  Simptomele psoriazisului la sugari au propriile caracteristici. Etapa inițială a bolii este adesea confundată cu dermatita. Primele erupții apar pe fesele copilului. Acestea sunt patch-uri de culoare roșie pronunțată, cu o schiță clară. În cazul dermatitei, conturul este neclar și nuanța este mai roz.

  Există o boală la copii în mai multe etape:

  1. Elementar. Pe corp, fără a fi legate de nici o parte a acestuia, se formează mici urme de roz care nu provoacă disconfort. După o perioadă scurtă de timp, fulgii argintii apar ușor pe suprafața lor.
  2. Progresiv. Mărimea focurilor care apare crește și în același timp apar noi pete care se îmbină treptat cu cele formate anterior. Copilul este îngrijorat de arsură și mâncărime, temperatura corpului poate crește. Durata acestei etape variază de la 2 săptămâni la câteva luni.
  3. Staționare. Răspândirea petelor și creșterea noilor se încetinește treptat și apoi se oprește. Pielea începe să exfolieze în mod activ. Durata acestei etape poate fi amânată pe o perioadă nedeterminată.
  4. Regresează. Este ultima și se caracterizează prin faptul că în centru se află sigiliile pe plăcile existente. Procesul inflamator scade, iar fulgii se exfoliază. Petele dispar treptat.

  Psoriazisul, sau așa cum se numește și lipsit de scalp, este diferit la începutul manifestării sale, se poate asemăna cu alte boli ale pielii.

  Primul semn al debutului bolii este formarea de papule mici de culoare roșie sau roz pe piele. Suprafața lor este lucioasă, dar după câteva zile, umbra se schimbă și devine argintiu sau cenușie. În același timp, exfolierea lor pronunțată se manifestă. Papulele se ridică doar ușor deasupra suprafeței pielii, dar tind să crească în dimensiune. Treptat, ele se îmbină și formează o placă psoriazică.

  Chiar și cele mai ușoare papule de rănire duc la sângerarea lor. Acest lucru se datorează creșterii numărului capilarelor din această zonă. Copilul este îngrijorat de mâncărime, începe să acționeze în mod activ papule. Formarea plăcii completează stadiul inițial.

  Psoriazisul afectează orice parte a corpului, inclusiv scalpul. Mâncărimea persistente și iritarea corpului cauzează disconfort, nervozitate, agravarea somnului și a apetitului.

  diagnosticare

  Efectuarea unui diagnostic de psoriazis la un copil sub un an, numai pe baza unui examen extern și a simptomelor, nu este o sarcină ușoară. Se întâmplă adesea ca la sugari boala să se desfășoare fără o triadă de simptome caracteristice psoriazisului:

  • formarea filmului terminal;
  • hemoragie cu celule mici;
  • caneluri de degresare.

  Se întâmplă că în stadiul incipient nu există peeling. Având în vedere toate aceste nuanțe, este necesar să se decupeze de pe suprafața petelor sau papulelor formate pentru a confirma diagnosticul.

  În scopuri diagnostice, este important să se identifice o predispoziție ereditară la psoriazis și la infecțiile anterioare. Patologia examinată trebuie diferențiată de dermatoză, deoarece are simptome similare. De exemplu, într-o reacție alergică, erupția cutanată are un ton mai intens, iar după administrarea antihistaminelor, culoarea lor dispare și zona afectată este redusă. Cu psoriazis, acest lucru nu se întâmplă.

  În comparație cu căldură și dermatită, ele se deosebesc de psoriazis prin lipsa de claritate a conturului și a culorii. Cu lisa scalabilă, plăcile cresc treptat în dimensiune și se exfoliază.

  Ce este periculos pentru psoriazis pentru copii?

  Stadiul inițial al psoriazisului la sugari este aproape nerecunoscut de părinți, este greșit pentru o erupție cutanată obișnuită. În plus, natura petelor roșii într-adevăr nu diferă de dermatită. Astfel, terapia începe în afara timpului pentru copil, ceea ce înseamnă că boala poate dobândi o formă mai complexă sau pot apărea complicații.

  Al doilea pericol de psoriazis este localizarea leziunii în sine. De regulă, leziunile și plăcile inflamate se răspândesc pe fese ale bebelușului. Factorul de contact al psoriazisului și fecalelor creează pericolul dezvoltării unui mediu nefavorabil. Deci re-infectarea prin microtrauma a pielii.

  tratament

  medicație

  IMPORTANT! La primele semne ale apariției bolii, trebuie să contactați un specialist. Numai un medic poate prescrie metodele și metodele necesare de tratament individual pentru fiecare copil.

  Medicul efectuează toate examinările necesare pentru a identifica stadiul și forma bolii.

  Apoi este prescris un tratament complex.

   În primul rând, antihistaminicele sunt prescrise pentru a atenua starea copilului, cel mai adesea sub formă de injecții în cazuri mai avansate. De asemenea, se recomandă administrarea de preparate de calciu intravenoase de gluconat și tiosulfat de sodiu.

  Acestea pot reduce în mod semnificativ nivelul inflamației și pot reduce nivelul de sensibilitate corporală la influențele externe.

 • Este necesar să se utilizeze complexe de vitamine care conțin vitaminele A, C și B (B1, B2, B9, B12 și B15).
 • Pentru uz extern, se utilizează unguente care conțin acid salicilic, retinol și lanolină. Heparin unguent este tratat cu plăci vechi, care nu pot fi tratate.
 • Dacă este necesar, hidratarea și înmuierea pielea afectată sunt aplicate creme care includ gel de petrol, ceramide și uleiuri minerale. Unguentele cu gudron și grăsimi reduc perfect inflamația.
 • Tratamentul trebuie efectuat numai sub supraveghere medicală.

  fizioterapie

  O parte integrantă a tratamentului complex este fizioterapia, în cazul în care tratamentul prescris nu dă rezultatele dorite.

  În caz de leziuni extensive ale zonei pielii, este prescrisă terapia PUVA. Esența acestei metode este utilizarea de medicamente fotoactive și expunerea la piele a razelor ultraviolete. Drogurile măresc sensibilitatea pielii și stimulează producția de melanină în ea.

  De asemenea, în unele cazuri, numiți ședințe de fitoterapie și băi sedative.

  Metode populare

  Metodele tradiționale de tratament nu pot fi atribuite celor independenți. Utilizarea acestor metode este posibilă numai în paralel cu tratamentul terapeutic prescris de un specialist.
  Înainte de a utiliza metodele de medicină tradițională, se recomandă să consultați medicul dumneavoastră.

  1. Pentru ameliorarea simptomelor psoriazisului, copilul trebuie să fie scaldat zilnic în apă slab salină. Și, de asemenea, să utilizeze băi cu decoct de mușețel, in, salvie.
  2. Extractele de mușețel pot avea, de asemenea, un efect benefic.
   • Pentru a pregăti bulionul, trebuie să luați 4 linguri de mușețel medicinal uscat și turnați un litru de apă fiartă fierbinte.
   • Atunci când decoctul este infuzat și practic răcit, este necesar să se umezească un tampon de bumbac sau o bucată de tifon în el, pliată în mai multe straturi și se aplică pe zonele afectate de placă.
   • Mențineți loțiunea pe corpul copilului nevoie de 15-20 de minute, repetați procedura de până la 4 ori pe zi.
   • Acest bulion este posibil să se adauge și să se îmbăieze la scăldat.
  3. Un decolteu de salvie este, de asemenea, pregătit în același mod.
  4. Pentru a pregăti un decoct de semințe de in trebuie nevoie de 4 linguri de ingredient principal și un litru de apă fiartă fierbinte. Semințele sunt turnate cu apă și infuzate timp de 8 ore.
  5. Este foarte util să lubrifiați pielea afectată cu ulei de in.
  6. De asemenea, puteți alimenta copilul un decoct de plante medicinale. De exemplu, un decoct perfect de rădăcină de brusture.
   • Pentru pregătirea sa este de a lua 2 linguri de rădăcină de brusture tăiat și se toarnă jumătate de litru de apă fiartă fierbinte.
   • Insista ca decoctul trebuie sa fie in 10 ore.
   • Dați copilului un pic de 1-3 ori pe zi.
   • De asemenea, un decoct poate fi tratat cu pielea bolnave.
  7. Un remediu eficient este o perfuzie din serie. Pentru a pregăti trebuie să luați 4 linguri de succesiune uscată, turnați un litru de apă clocotită și lăsați-o să bea timp de 2-3 ore. Pentru a hrăni un copil ar trebui să fie o lingură de trei ori pe zi.

  Tratamentul procedural

  Tratamentul cu psoriazis este o combinație de procese. În plus față de tratamentul medicamentos, este de dorit să se supună unor proceduri precum:

  1. Fizioterapie - plasmefereza și terapia ultravioletă. Numit de un medic după o examinare.
  2. Terapie cu vitamine. Corpul copilului cu psoriazis este slăbit și are nevoie de doze mari de vitamină. Se pune un accent deosebit pe complexele de vitamine cu conținut ridicat de vitamina D.
  3. Crioterapie. Este posibil să se înlocuiască cu baie în apă rece (350 ° C). Pentru a face acest lucru, stați doar în baie cu apă rece timp de 10-15 minute de 1-2 ori pe săptămână.
  4. Medicamente din plante Este util să beți și să beți ceai din musetel. Este, de asemenea, recomandabil să se spele copilul în apă caldă cu adăugarea de sare și infuzii de plante liniștitoare, cum ar fi musetel sau hipericum.

  Sfaturi generale pentru părinți

  Plimbarea în aer liber este o parte integrantă a prevenirii bolilor.

  Deoarece cea mai comună cauză a psoriazisului la un copil mic este un eșec al naturii autoimune a corpului, părinții ar trebui să încurajeze și să consolideze sistemul imunitar al nou-născutului în orice mod. Pentru a face acest lucru:

  • zilnic plimbare în aer proaspăt;
  • asigurarea activității fizice și mentale, în funcție de vârsta copilului;
  • respectă somnul și alimentația, este obligatorie dieta hipoalergenică;
  • tratarea în timp util a simptomelor neplăcute, deranjarea copilului.

  De asemenea, atmosfera generală din familie depinde de părinți. Este recomandat să eliminați orice stres pentru copil. Acest set de măsuri, împreună cu întărirea și imunostimularea, vor permite atingerea duratei de remitere de câțiva ani.

  Cine a spus că scăparea de psoriazis este greu?

  Judecând după faptul că citiți aceste linii acum - victoria în lupta împotriva psoriazisului nu este încă de partea dvs.

  Și te-ai gândit deja la tratamente cardinale? Este ușor de înțeles, deoarece psoriazisul poate progresa, rezultând o erupție care acoperă 70-80% din suprafața corporală. Care duce la forma cronică.

  Blistere vezicale roșii pe piele, mâncărime, fisuri în tocuri, peeling al pielii... Toate aceste simptome vă sunt cunoscute în primul rând. Dar poate că este mai corect să nu tratezi efectul, dar cauza? Vă recomandăm să citiți secretul cura de la dermatologul Centrului de Dermatologie din Rusia.

  http://101allergia.net/zabolevaniya/psoriaz/pochemu-razvivaetsya-psoriaz-u-novorozhdennyh-i-kak-ego-lechit.html
  Mai Multe Articole Despre Alergeni