Psoriazisul este tratat complet și este posibil să scapi de boală pentru totdeauna?

Bună ziua, dragi cititori! Psoriazisul este un dezastru real care poate cădea brusc asupra oricărei persoane. Nimeni nu este imun la aceasta, deși există un anumit grup de risc care include și oameni cu predispoziție genetică. Unii factori provocatori pot provoca, de asemenea, psoriazis. Această boală nu este periculoasă, dar o persoană bolnavă poate strica semnificativ calitatea vieții pentru o persoană bolnavă. Mulți oameni sunt chinuiți de întrebarea: este tratată psoriazisul la adulți și copii complet?

Există multe metode dovedite de tratare a bolilor, tehnologiile moderne oferă noi modalități. Pentru a combate psoriazisul, există atât medicina oficială, cât și terapia alternativă. Dar este posibil să găsim un remediu sigur pentru acest flagel?

Cu privire la problema tratamentului complet al psoriazisului

Psoriazisul este vindecător? Pentru ca o vindecare completă a bolii să fie reală, este necesară cunoașterea cauzei apariției acesteia. Și din această cauză medicina modernă nu are un răspuns exact, există doar ipoteze. Cercetarea în această direcție este în curs de desfășurare.

Cel mai probabil este o cauză autoimună. Imunitatea unei persoane bolnave dintr-un motiv necunoscut creează un răspuns inadecvat la celulele propriului organism. Acestea sunt celulele pielii, care, ca urmare a unui atac agresiv al sistemului imunitar, încep să se împartă în mod activ.

Și celulele vechi nu au timp să se desprindă. Membranele pielii înfundate se acumulează în stratul superior al pielii, formând leziuni inflamate.

Diferiți factori pot provoca o insuficiență imună:

 • Șoc emoțional;
 • Erori în nutriție;
 • Eșecul hormonal;
 • Schimbările climatice;
 • Efecte secundare după medicație pe termen lung;
 • Boli cronice sau infecțioase;
 • Iritarea regulată a pielii (substanțe chimice, frecare, zgârieturi etc.).

Orice efect agresiv asupra pielii poate provoca inflamații și poate provoca boli. La numirea tratamentului optim, este imperativ să excludem din viața pacientului toți factorii care contribuie la apariția unei recidive.

Pentru a spune fără echivoc că psoriazisul este incurabil, este imposibil. Dar ar fi greșit să spunem și contrariul.

Doar până la găsirea soluției la această problemă și în această etapă de dezvoltare a medicinei, boala nu este tratată. Dar știința nu se oprește, speranța nu poate fi pierdută. Există, de asemenea, exemple de vindecare completă pentru psoriazis (la fel ca în filmul de la sfârșitul articolului).

Abordarea modernă a tratamentului bolii este următoarea:

 • Eliminarea simptomelor neplăcute care însoțesc boala (mâncărime, descuamare, inflamație, înroșire, umflare);
 • Reducerea numărului de elemente ale erupției cutanate și a creșterii acestora;
 • Extinderea maximă a stadiului regresiv al bolii;
 • Prevenirea recidivelor noi.

CITITORII NOSTRI RECOMAND!

Mâncărimea, peelingul, roșeața și alte simptome dispar! Cititorii noștri utilizează deja această metodă. Citește mai mult...

Deoarece pielea cu psoriazis este permanent mâncantă, are un aspect respingător, o persoană poate dezvolta o stare depresivă. Prin urmare, este logic să se aloce un element separat pentru tratamentul simptomelor bolii care oferă asistență psihologică pacientului. Consultarea unui neurolog nu va fi inutilă.

Este posibil să se vindece psoriazisul la copii

Psoriazisul la copii (în special la sugari) este semnificativ diferit de psoriazis la adulți. Pe pielea copiilor, plăcile nu apar, în loc de ele există roșeață și ceva similar cu eczema, erupții cutanate sau candidoză. Adesea, psoriazisul afectează scalpul.

La copiii foarte mici, erupțiile apar pe față, pe mucoase, în pliuri naturale ale pielii, pe organele genitale.

Copiii au rareori forme severe de psoriazis, cum ar fi pustular, artropatic. Dar încă la copii această boală nu este vindecată complet. Acesta poate fi introdus numai în stadiul de remisiune, sub rezerva tuturor recomandărilor medicului curant.

Cum să tratați psoriazisul

Tratamentul corect este un astfel de tratament care ia în considerare toate caracteristicile afecțiunii, o abordare individuală a pacientului, atinge efectul maxim posibil.

Bazele tratamentului cu psoriazis:

 1. În selectarea fondurilor trebuie să vă concentrați asupra stadiului de dezvoltare a bolii. Fiecare dintre ele are un regim special de tratament. Există trei stadii de psoriazis: progresiv, staționar și remisie.
 2. De asemenea, gravitatea bolii este importantă.
 3. Este important să se aleagă metodele de tratament în funcție de vârsta și sexul pacientului, trăsăturile sale congenitale, prezența altor boli în istorie.
 4. Medicul trebuie să ia în considerare rezultatele tratamentului exacerbărilor anterioare.
 5. Efectele terapeutice asupra zonelor afectate trebuie să fie cuprinzătoare, este recomandabil să se utilizeze mai multe abordări în același timp în tratament.
 6. Efectul terapeutic sporit contribuie la o dietă special selectată și la un stil de viață ajustat.

Metode de tratament cu psoriazis

În plus față de medicina tradițională, psoriazisul cronic este tratat cu medicamente tradiționale și alte metode alternative.

Mai multe despre diferitele tipuri de tratament

Este imposibil să se vindece complet psoriazisul, dar cu utilizarea tuturor resurselor posibile, cursul bolii va fi mai ușor.

Tratamentul medicamentos include următoarele domenii:

 • Dacă boala este ușoară, este suficient să folosiți mijloace externe pentru a ameliora simptomele acute: șampon medical, unguent, cremă, gel; ca parte a agenților terapeutici trebuie să fie corticosteroizi, vitamina D, inhibitori de calcineurină;
 • Într-o situație de psoriazis complicat, se utilizează un tratament sistemic. Preparatele pentru uz extern sunt combinate cu medicamente care se administrează pe cale orală sub formă de tablete sau preparate injectabile. Medicamentele sistemice includ citostatice, imunomodulatoare, medicamente nesteroidiene, antigstamine, medicamente care conțin hormoni.

Psoriazisul este tratat cu o dietă?

Nutriția dietetică se aplică, de asemenea, metodelor de eliminare a psoriazisului.

Produse care ar trebui evitate:

 • Lapte și produse lactate;
 • Alimente bogate in sare, condimente;
 • Conserve si semifabricate;
 • Produse de cofetărie, ciocolată, chifle, creme dulci, etc;
 • Alimente afumate, prăjite, grase (carne grasă, untură, cârnați)
 • Fructe cu culori strălucitoare;
 • carne;
 • Solanaceos (cartofi, vinete, roșii);
 • Se prepară ceai sau cafea.

Este util să mănânci:

 • Vase de cereale sub formă de cereale;
 • Fructe și legume, crude și fierte;
 • Salate în ulei vegetal;
 • Verzii de toate felurile;
 • Pâine neagră de drojdie.

Este posibil să scapi de psoriazis prin alte metode?

Există metode de fizioterapie, cum ar fi tratamentul cu PUVA. Esența acestei metode este utilizarea complexă a psoralenului (medicament activ) și a iradierii ultraviolete. Psoralen administrat oral înainte de procedura de iradiere.

Inițial, sesiunea durează câteva minute, apoi crește treptat timpul. Cel mai bun rezultat poate fi obținut prin expunerea directă la pielea afectată.

Pentru a scăpa de psoriazis, se oferă o metodă maghiară de tratament. Aceasta constă în următoarele: pacientul este oferit să urmeze un curs de tratament cu acid biliar timp de două luni, luând o capsulă dimineața și seara în procesul de a mânca.

Tratamentul se bazează pe faptul că originea psoriazisului este asociată cu o lipsă de acid biliar în organism, care protejează persoana de acțiunea endotoxinelor (substanțe rezultate din descompunerea microorganismelor prezente în corpul uman).

Epiphyllum Cactus este un remediu fiabil al medicinii tradiționale, pe care îl puteți recupera de la psoriazis. Sunt preparate multe preparate homeopatice utilizate pentru tratarea diferitelor boli.

Printre proprietățile utile utilizate pentru combaterea psoriazisului sunt următoarele: sucul de cactus normalizează metabolismul, consolidează sistemul imunitar, curăță corpul de toxine, pulpa curăță sângele, îmbunătățește funcția renală, circulația sângelui, are acțiune antiinflamatoare.

Aplicați și tratamentul cu pești mici. A scăpa de boală în acest fel este destul de frumos. Pentru procedura, alegeți rasa Garra Rufa. Pacientul este plasat în apă caldă de ceva timp, apoi executați peștele.

Ei mănâncă cântare keratinizate și tratează rănile cu salivă, care are un efect vindecător și oprește creșterea activă a celulelor pielii, care este tratamentul psoriazisului. Prin atingerea pielii, peștele produce un micro-masaj relaxant și liniștitor al pielii.

Vacanțe la Marea Moartă - o combinație de util și plăcut. În acest caz, puteți spune: Sunt vindecat, primind plăcere. Pentru a vindeca mai eficient boala, se pot folosi ca agenți terapeutici scăldarea în apă, inhalarea aerului în jurul mării, soarele ultraviolet și băile de nămol.

Hirudoterapia este un tratament cu lipitori. Dacă un pacient dezvoltă psoriazis, se poate baza pe hirudoterapie? Despre proprietățile benefice ale saliva leech este de mult cunoscut, este folosit pentru a trata multe boli. Acesta conține un antibiotic natural, precum și lizina, cistina, aminoacizii. Psoriazisul nu face excepție. Atunci când se utilizează lipitori medicinali, se observă o remisiune persistentă a bolii.

Urmăriți un videoclip despre cum Alexey Smirnov a scăpat complet de psoriazis în 5 luni:

Ca ieșire

Succesul în tratamentul psoriazisului depinde în mare măsură de caracteristicile individuale ale organismului: ceea ce aduce un rezultat bun la unul va fi ineficient pentru altul. Prin urmare, în rândul unui număr mare de tehnici terapeutice posibile, este necesar să se aleagă un tratament adecvat pentru o anumită persoană.

Este important să ne amintim încă un lucru: numai prin combinarea diferitelor abordări se poate afla dacă psoriazisul este complet vindecat sau nu. Și nu uitați că începeți un tratament și nu vedeți rezultate imediate, nu puteți judeca eficacitatea unei metode. Asigurați-vă că ați încercat tratamentul timp de o lună - numai după această perioadă, se poate argumenta dacă această metodă de tratament este adecvată sau nu.

Asigurați-vă că urmați o dietă, conduceți un stil de viață sănătos, renunțați la obiceiurile proaste, încercați să nu fiți nervos. La asta îți spun la revedere, fii sănătos!

http://psoriaz.site/lechitsya-li-psoriaz/

Psoriazisul este tratat?

Psoriazisul este o boală dermatologică cronică a etiologiei non-infecțioase (origine). Termenul "cronică" înseamnă natura permanentă a patologiei, imposibilitatea eradicării sale complete (distrugere).

Boală caracteristică

Dermatoza are un model de flux instabil. Faza recurentă este înlocuită cu o perioadă latentă care provoacă sindromul de recuperare falsă. În faza de remisiune, pacientul practic nu are simptome somatice (mâncărime, erupții cutanate). În acest context, sănătatea psiho-emoțională se stabilizează, deoarece psoriazisul are un aspect respingător și mulți oameni suferă din punct de vedere psihologic.

Având în vedere că a scăpat de boală, persoana începe să se comporte mai liber:

 • tolerează inexactități în dietă;
 • nu respectă recomandările pentru protecția și îngrijirea pielii;
 • permite băuturi alcoolice;
 • încetează să urmeze emoțiile și să fie protejat de infecții;
 • folosește parfumuri și produse cosmetice iritante.

Acești factori duc la agravare.

În plus, există cauze externe:

 • stres nervos;
 • condiții nefavorabile de mediu;
 • afectarea mecanică a epidermei;
 • situație epidemiologică precară.

O nouă rundă de boală în simptomatologie poate fi mai puternică. Acest lucru se aplică nu numai la manifestările fiziologice, ci și la starea neuropsihologică a pacientului. O persoană se obosește de procesul permanent de tratament, există eșecuri care provoacă o recidivă. Ciclicitatea procesului poate fi perturbată, dacă nu doar din când în când, pentru a trata boala, ci pentru a-și schimba atitudinea față de ea. Psoriazisul nu este tratat, dar nu este o boală mortală. Dacă nu puteți scăpa de patologia cronică, trebuie să învățați cum să o controlați.

Principii de control și tratament al psoriazisului

Scopul principal este creșterea duratei perioadei latente și oprirea rapidă a simptomelor de exacerbare.

Sarcinile cu care se confruntă pacientul pentru a obține cel mai pozitiv rezultat:

 • prevenirea noilor recăderi;
 • scăderea manifestării simptomatice a bolii.

Pentru a rezolva sarcinile, în primul rând, trebuie să consultați un dermatolog (dermatovenereolog). În fiecare caz, este prescris un regim individual de tratament.

Terapia medicamentoasă este prescrisă pe baza următoarelor caracteristici:

 • stadializarea bolii (medicamentele sunt selectate în funcție de severitatea procesului patologic);
 • categoria de vârstă a pacientului cu psoriazis (diferite medicamente și doze sunt prescrise copiilor și adulților);
 • prezența antecedentelor de contraindicații (prezența bolilor cronice și a intoleranței individuale trebuie luată în considerare la alegerea medicamentelor).

Dacă este necesar, medicul poate schimba tactica tratamentului, ajustând-o în funcție de starea pacientului.

Reguli de bază pentru pacienții cu psoriazis

Pentru a echilibra manifestările psoriazisului și pentru a îmbunătăți calitatea vieții, pacientul trebuie să îndeplinească o serie de condiții zilnic:

 • respectați regulile de igienă individuală, în funcție de amploarea leziunilor pielii;
 • utilizați medicamente prescrise de un dermatolog;
 • schimbați obiceiurile alimentare și respectați-vă dieta;
 • evitați utilizarea parfumurilor agresive și a produselor chimice de uz casnic;
 • protejează pielea de influențele externe (condiții naturale, leziuni domestice, elemente iritante);
 • utilizați produse cosmetice pentru psoriazis;
 • se ocupă de starea psiho-emoțională (pentru a evita tensiunea și stresul nervos);
 • nu suprasolicitați și nu faceți prea multe comunicări cu persoane infectate cu boli virale;
 • nu neglijați mijloacele de medicină tradițională (decoctul și unguentul pe bază de plante conform rețetelor tradiționale joacă un rol important de sprijin în tratamentul patologiei)
 • efectuați fizioterapia prescrisă de medic.

Observați că nu este nevoie ocazional de recomandări. Normele enumerate ar trebui să devină o parte integrantă a stilului de viață al psoriazisului.

Modalități de tratare a psoriazisului

O abordare integrată a tratamentului bolii este o combinație de tratament cu medicamente, metode netradiționale și nutriție adecvată.

Tratamentul medicamentos

Principala metodă de tratament este folosirea medicamentelor de acțiune locală. În formele severe ale bolii, medicamentele externe sunt completate cu preparate de tablete.

Tratament non-hormonal

În perioada inițială a bolii, terapia este prescrisă cu unguente non-hormonale antipsoriatice.

Intervalul de timp al terapiei non-hormonale este mai lung decât cel al medicamentelor care conțin hormoni, dar în stadiile severe ale bolii, aceste medicamente practic nu funcționează.

Avantajele unui astfel de tratament includ:

 • lipsa adaptării corpului la droguri (ele nu provoacă dependență);
 • starea hormonală statică (medicamentele nu afectează sinteza hormonilor);
 • conținutul de componente vegetale din compoziție;
 • nu există contraindicații (cu excepția intoleranței individuale).

Cremele și unguentele non-hormonale interacționează bine cu alte medicamente din diferite categorii.

Terapia hormonală

Medicamentele hormonale acționează mai eficient, pacientul primește rezultatul mai repede. În plus, în formă moderată și severă a bolii, astfel de fonduri pot atenua în mod semnificativ starea pacientului. În centrul medicamentelor externe, hormonii steroizi produsi de cortexul suprarenalian (corticosteroizi).

Dezavantajele terapiei hormonale sunt:

 • un număr mare de efecte secundare din partea aplicației;
 • capacitatea medicamentelor de a provoca dependență, care necesită o creștere a dozei sau înlocuirea medicamentului mai agresivă.

În cazuri complicate, principalul preparat de tabletă este Methotrexat.

Mijloace auxiliare

Terapia suplimentară include:

 • vitamine și suplimente minerale cu seleniu, calciu, zinc;
 • antihistaminice;
 • extract de plante calmante;
 • O-acizi grași polinesaturați omega-3.

Terapia cu medicamente poate fi prescrisă numai de un specialist dermatolog. Nu este permisă auto-medicamentul psoriazisului.

Proceduri medicale

Eliberarea eficientă a simptomelor facilitează metodele de fizioterapie:

Direcția fizioterapiei este prescrisă de medicul curant.

Metode populare

Tratamentele pentru psoriazis cu medicina alternativa includ auto-preparate:

Componentele pentru rețete constau în produse de albine, plante medicinale.

rație

Comportamentul nutrițional adecvat reprezintă partea principală a tratamentului, care permite creșterea fazei de remisie a bolii.

Postulatele terapiei prin dietă sunt:

 • rațională;
 • eliminarea alimentelor interzise și a metodelor culinare de prelucrare a acestora;
 • îmbogățirea dietei cu fibre;
 • respectarea regimului alimentar;
 • respingerea categorică a oricărui alcool.

Pacientul trebuie să controleze cu strictețe greutatea corporală, deoarece excesul de greutate este un provocator al exacerbărilor.

Este imposibil să eliminați complet psoriazisul, dar dacă urmați recomandările listate, este destul de posibil să măriți durata perioadei latente de mai multe ori.

De ce psoriazisul nu este tratat

Dificultăți în tratarea patologiei pielii datorită faptului că nu a fost complet studiată și a naturii explicite a apariției acesteia. Bazându-se pe aceasta, se dovedește că medicina se luptă cu consecința psoriazisului, și nu cu cauza ei.

Conform rezultatelor anilor de cercetare, următorii factori care afectează dezvoltarea bolii sunt identificați:

 • Genetică. Apariția psoriazisului în copilărie și adolescență este asociată cu predispoziția ereditară, adică cu leziunea psoriazică în istoria părinților.
 • Autoimuna. Eșecul sistemului imunitar duce la faptul că acesta încetează să-și îndeplinească funcțiile de protecție, ci, dimpotrivă, începe să distrugă celulele și țesuturile propriului organism.

Manifestarea tulburărilor imune, la rândul lor, este determinată de următoarele motive:

 • HIV și SIDA;
 • alte infecții ale corpului de natură cronică;
 • boli psiho-patologice;
 • tensiune nervoasă sistematică, oboseală (tulburări de somn) și instabilitate psiho-emoțională;
 • dependența de alcool;
 • anemie (scăderea concentrației de hemoglobină) pe fondul alimentării necorespunzătoare;
 • afecțiunile endocrinologice și dezechilibrul hormonal.

Se crede că combinația acestor factori poate determina apariția bolii psoriazice. Cu toate acestea, motivul incontestabil pentru apariția patologiei nu este cunoscut.

Persoanele bolnave trebuie să învețe cum să trăiască cu această boală. În cele din urmă curabile, psoriazisul va deveni atunci când știința medicală determină cauza exactă a apariției acesteia.

http://psoriaz-med.ru/lechenie/lechitsya-li-psoriaz/

Poate fi vindecat psoriazisul?

Psoriazisul este o boală cronică neinfecțioasă care determină pacientului o mulțime de disconfort fizic și psihic. Boala este însoțită de apariția unor pete convexe de culoare roz și roșie pe pielea pacientului, senzație de mâncărime continuă și de arsură, care afectează negativ starea generală a pacientului, astfel încât întrebarea dacă este posibil să se vindecă psoriazisul pentru totdeauna este destul de relevantă.

Articolul oferă informații despre cauzele bolii, cele mai eficiente metode tradiționale de tratament și metodele populare de medicină tradițională folosite pentru a reduce simptomele psoriazisului. În plus, materialul conține recomandări privind alimentația pacientului cu psoriazis, în special restricțiile și produsele alimentare, a căror utilizare trebuie crescută.

Fiți atenți! Deși psoriazisul aparține categoriei bolilor netransmisibile și nu există un remediu concret pentru a scăpa complet de boală, faptul că psoriazisul poate fi depășit prin eliminarea simptomelor sale a fost dovedit în mod repetat.

Pentru a obține o remisiune semnificativă și pentru a îmbunătăți calitatea vieții unui pacient cu psoriazis, este necesar să depunem eforturi în special pentru a revizui și ajusta rutina zilnică, pentru a urma sfaturile nutriționiștilor și dermatologilor. În plus, vindecarea este facilitată de utilizarea metodelor tradiționale, care, împreună cu metodele și tehnicile tradiționale, permit obținerea rezultatului dorit.

Cauzele bolii, caracteristicile acesteia și măsurile de prevenire

Înainte de a trece la studiul problemei principale discutate în articol, este necesar să studiem mai detaliat cauzele care contribuie la manifestarea unei boli cum ar fi psoriazisul. De ce oamenii suferă de psoriazis și care sunt mai susceptibili la aceasta, citiți mai departe.

În primul rând, trebuie spus că cauzele psoriazisului sunt împărțite în două categorii:

Psoriazisul ereditar apare atunci când familia pacientului are rude sau o relativă suferă de această boală.

Informații suplimentare! Potrivit statisticilor, cauza bolii la 60% dintre pacienți este ereditatea, 40% sunt susceptibile la psoriazisul dobândit.

Cauzele psoriazisului obtinut

 1. imunitatea redusă a pacientului este un teren fertil pentru manifestarea și dezvoltarea psoriazisului;
 2. încălcarea programului, dieta nesănătoasă, nerespectarea recomandărilor nutriționiștilor, abuzul de alimente grase și alcool. Intoxicația cu alcool este o cauză destul de frecventă a psoriazisului;
 3. lipsa vitaminelor la pacient;
 4. anxietate crescută, nervozitate, stres frecvent;
 5. luarea anumitor tipuri de medicamente poate provoca, de asemenea, simptome de psoriazis;
 6. afectarea fizică a pielii, rănire;
 7. boli infecțioase;
 8. schimbările climatice abrupte;
 9. expunere prelungită la lumina directă a soarelui.

Caracteristicile bolii

 • psoriazisul nu se deda la contact, inclusiv sexual;
 • Această patologie nu duce la durere, cu excepția mâncăririi și arderii constante în zonele leziunii, care este adesea cauza nervozității sporite a pacientului și a tulburărilor psihice;
 • boala nu afectează abilitățile mentale ale pacientului, nu duce la degradarea individului.

Pe baza motivelor de mai sus, este posibil să se identifice o serie de măsuri preventive menite să prevină apariția psoriazisului și tratamentul acestuia.

Deci, ce și cum trebuie făcut pentru a nu face psoriazis:

 • mâncați o dietă, mâncați numai alimente sănătoase și bogate în vitamine;
 • petrece mai mult timp în aer liber;
 • relaxați-vă pe deplin. Pentru a zbura la o stațiune scumpă nu este necesară pentru aceasta, trebuie doar să urmați regulile de somn sănătos. Acest lucru se aplică atât somnului de noapte, cât și zilei;
 • mai puțin nervos și să nu fiți în situații de stres, încercați să vă controlați starea emoțională.

Îndepărtarea psoriazisului este mult mai dificilă decât prevenirea unei boli. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele în familia cărora există deja cazuri de boală, prin urmare se recomandă respectarea regulilor de prevenire declarate.

Psoriazisul este tratat

Multe clinici, dintre care sunt destul de bine cunoscute, efectuează cercetări privind metode relativ noi de tratare a psoriazisului.

De regulă, metoda modernă de tratare a patologiei implică trecerea mai multor etape:

 1. În stadiul inițial se utilizează metode mai moi și mai sigure, cum ar fi iradierea cu ultrasunete, aplicarea unguentelor non-hormonale. De exemplu, pentru a vindeca psoriazisul pe cap, pe lângă tabletele care au un efect intern, se recomandă utilizarea șampoanelor și a cremelor medicinale;
 2. dacă o astfel de terapie nu are efectul dorit, pacientului i se prescriu medicamente puternice care trebuie luate pentru o anumită perioadă. Recepționarea sistematică, tratamentul întreruperii este nedorit.

Psoriazisul este tratat sau nu, este posibil să scapi de el pentru totdeauna invidie a următorilor factori:

 • starea sistemului imunitar al pacientului;
 • gradul de neglijare a patologiei;
 • dorința pacientului de a se vindeca.

Cele patru cele mai comune mituri despre psoriazis și tratamentul acestuia

 1. Psoriazisul aparține categoriei bolilor infecțioase.

Există o percepție că psoriazisul este o boală contagioasă și este transmis prin contact. Boala are o origine autoimună, dovedind opusul, adică imposibilitatea de a contracta o boală de la un pacient cu psoriazis. Confirmarea opiniei științifice este faptul că practica medicală nu a asistat la nici un caz de infecție cu psoriazis prin contact.

 1. Cursul tratamentului pentru toți pacienții cu psoriazis este identic.

Acest aviz este în mod fundamental greșit, deoarece natura măsurilor recomandate pacienților pentru a trece, va depinde în primul rând de neglijarea bolii și imunitatea pacientului. Dacă un pacient se întoarce la un dermatolog în stadiile incipiente ale psoriazisului, metodele de tratament vor fi mai ușoare și mai sigure decât cele folosite în timpul luptei împotriva bolii în etapele ulterioare, când zonele afectate ale pielii sunt mult mai mari și sănătatea generală a pacientului este mai gravă.

 1. Dacă părinții au psoriazis, manifestările copilului despre boală sunt garantate

Una dintre cauzele psoriazisului este, de fapt, ereditatea. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că boala trebuie moștenită. Chiar dacă ambii părinți sunt susceptibili de boală, probabilitatea de a se manifesta la un copil comun este de 50%, dacă numai tatăl este bolnav sau doar mama este de 25%.

Sub natura ereditară a bolii se înțelege predispoziția organismului descendenților unui pacient cu psoriazis la manifestarea bolii, adică este mai probabil să se dezvolte această patologie decât altele.

 1. Obiectul leziunii la psoriazis este doar pielea.

De regulă, simptomele psoriazisului sunt asociate cu apariția peelingului și arderii pielii, dar în cazuri avansate în stadiile tardive ale bolii, boala, împreună cu pielea, poate afecta unghiile și articulațiile.

Este important! Tratamentul psoriazisului este foarte important atât pentru pacientul însuși, cât și pentru descendenții săi, deoarece una dintre cauzele bolii este un factor ereditar. În plus, dacă începeți complet boala și nu depuneți eforturi pentru ao combate, nu este exclusă posibilitatea de manifestare a bolilor suplimentare provocate de psoriazis, în special diabetul zaharat și hipertensiunea arterială.

Metode tradiționale și populare de tratare a bolii

În tratamentul psoriazisului, se recomandă utilizarea metodelor tradiționale de medicină ca principal și auxiliar folcloric. O abordare integrată vă permite să obțineți un efect mai mare și să scăpați de manifestările bolii în timp accelerat.

Metodele tradiționale de tratament includ:

 1. utilizarea metodelor pentru tratamentul local al psoriazisului prin aplicarea sistematică de unguente, creme și șampoane terapeutice pe pielea afectată;
 2. utilizarea metodelor de tratament sistemic, care implică injectarea și fixarea picăturilor, suprimând progresia bolii;
 3. Expunerea la radiații ultraviolete de tip B;
 4. introducerea imunosupresoarelor.

Căi populare de a face față bolii:

 1. primirea decoctului de grâu reduce simptomele bolii, reduce pruritul și arderea pielii, inhibă răspândirea leziunii;
 2. Pentru a reduce arsurile și mâncărimile, puteți trata zonele afectate cu o soluție de permanganat de potasiu (1,5 litri de apă, o jumătate de cești de sulfat de cupru, jumătate de pachet de permanganat de potasiu). Se recomandă aplicarea soluției pe piele cu un tampon de bumbac, tratamentul fiind de 10 zile;
 3. un efect benefic asupra sănătății pacientului cu psoriazis are o colecție de plante medicinale (bătrânul negru, sunătoarele, mătasea de porumb, celandina, elecampanul), al cărui decoct poate fi luat pe cale orală.

Ce ar trebui să fie nutriția pacientului cu psoriazis

Pacienții care suferă de psoriazis, trebuie să adere la o dietă terapeutică, care implică excluderea din dietă a unor produse dăunătoare, introducerea de util și hipoalergenic.

Din alimentația zilnică ar trebui să se excludă alimentele grase, legumele familiei Solanaceae (roșii, cartofi), alcoolul, alimentele cu aditivi alimentari, produsele semifinite, unele fructe (prune, prune) și fructele de pădure (coacăze, afine, afine). Evitați consumul excesiv de zahăr și alimente bogate în zahăr.

Întrebări frecvente

Numărul întrebării 1. Puteți muri de psoriazis?

Potrivit statisticilor, posibilitatea de deces la psoriazis este de 1% din toate cazurile de boală. Forma neglijată a patologiei poate duce la afectarea articulațiilor, dezvoltarea bolilor rinichilor și a ficatului, manifestarea bolilor cardiovasculare, care, de fapt, pot provoca moartea. Dacă numai pielea este afectată, acest rezultat este puțin probabil și nu este necesar să mori.

Întrebarea nr. 2. Este psoriazisul complet vindecător?

Din păcate, tratamentul complet al bolii este imposibil, totuși, după cum arată practica, sub rezerva unei diete terapeutice și în urma recomandărilor dermatologilor, psoriazisul poate fi vindecat, și anume, pentru a reduce simptomele bolii și remisia prelungită.

Este posibil pentru a vindeca psoriazisul video

Pentru a rezuma

Este complet posibil să se vindece psoriazisul, principalul lucru fiind să urmați regulile, să respectați o dietă și să nu fiți supuși stresului. Ajustați rutina zilnică și acordați mai multă atenție odihnei și recuperării organismului, va oferi mai multe șanse de a depăși boala și de a scăpa de simptomele acesteia.

http://medoderm.ru/psoriaz/mozhno-li-vylechit-psoriaz.html

Poate psoriazisul să fie complet vindecat?

Psoriazisul este o boală autoimună neinfecțioasă legată de dermatoză. Boala se manifestă în principal sub formă de leziuni ale pielii. Aceste leziuni par a fi roșii, excesiv de uscate, pete de relief, așa-numitele "papule". Papulele, care se îmbină între ele, formează plăci.

Natura bolii

După cum știți, înainte de a vă da seama cum să scapi de psoriazis, trebuie să aflați cauza apariției acesteia.

În prezent, cei mai mulți medici sunt de acord cu privire la identificarea psoriazisului ca boală autoimună. Aceasta înseamnă că cauza bolii constă în sistemul nostru imunitar. De fapt, sistemul imunitar, din anumite motive, începe să "atace" celulele sănătoase ale pacientului și, prin urmare, există inflamație, ceea ce duce la apariția leziunilor numite placă. Există, de asemenea, o teorie că psoriazisul are o natură genetică, adică poate fi moștenit.

Psoriazisul este vindecător?

Studiile legate de tratamentul psoriazisului se desfășoară în diverse clinici și centre de cercetare din întreaga lume. Succesul acestor studii este evidențiat de faptul că în 2008 au fost aprobate trei noi metode de tratare a bolii.

De obicei, boala este tratată în etape: o tranziție de la cele mai ușoare, dar mai sigure metode de tratament, la metode mai eficiente, dar riscante. "Ponderea" tehnicilor se bazează pe evaluarea rezultatelor metodelor anterioare și a dorinței pacientului.

Din păcate, răspunsul la întrebarea "este posibil să se vindece complet psoriazisul" la momentul dat în timp este "încă imposibil". Ca și alte boli ale naturii autoimune - psoriazisul este incurabil. Cel puțin, în medicina tradițională, nu sa găsit nici o singură metodă care să dea rezultate stabile în tratamentul bolii. Cu toate acestea, datorită metodelor medicinei moderne, este posibilă obținerea unei remiteri stabile și o îmbunătățire semnificativă a calității vieții pacienților cu psoriazis.

Cu toate acestea, în prezent, este dificil să declarați fără discernământ, psoriazis curabil sau nu. După cum sa menționat mai sus, se efectuează o mulțime de cercetări legate de această problemă și, probabil, un remediu va fi găsit în curând.

Metode de tratament al psoriazisului în medicina tradițională

Într-o tehnică modernă, se folosește o abordare integrată, care vizează eliminarea simptomelor și eliminarea cauzelor de exacerbări.

Următoarele sunt tratamente pentru a crește toxicitatea și / sau numărul de posibile efecte secundare:

 1. Tratamentul topic al leziunilor cutanate psoriazice. Pentru tratamentul topic se aplică diferite unguente, creme sau soluții care se aplică pe pielea afectată.
 2. Dacă tratamentul local nu dă rezultatul dorit, se aplică iradierea suprafețelor cutanate deteriorate cu radiație ultravioletă de tip B.
 3. Ca metodă de urmărire, se folosește așa-numitul tratament sistemic. Aceasta constă în numirea de injecții și perfuzii intravenoase de medicamente care suprimă manifestările bolii.

De asemenea, în cazuri severe, precum și în tratamentul altor boli autoimune, psoriazisul este tratat prin administrarea de imunosupresoare pacientului.

Nu uitați că, deoarece psoriazisul este o boală sistemică, menținerea dietă, reducerea stresului, renunțarea la obiceiurile proaste va fi un plus excelent pentru tratamentul principal. Toate acestea vor permite sistemului imunitar al organismului să revină la normal, ceea ce, la rândul său, va reduce intensitatea simptomelor psoriazisului.

Metode de tratament al psoriazisului în medicina tradițională

Poate că mai multe răspunsuri la cum să vindeciți psoriazisul pentru totdeauna, pot da medicina tradițională. Dar, deoarece metodele tradiționale sunt mai degrabă contradictorii, nu sunt supuse studiilor clinice etc., nu este posibil să afirmăm nimic în mod specific cu privire la eficacitatea metodelor netradiționale de tratament.

Poate psoriazisul să fie vindecat prin metode populare?

Există metode care dau un rezultat stabil și, cel mai important, un rezultat confirmat de cercetare?

Mituri despre psoriazis

Ca orice boală puțin studiată, psoriazisul dă naștere la multe mituri. Am încercat să ridicăm cele mai comune dintre ele, să explicăm motivele apariției lor, precum și să le refuzăm.

Mitul 1. Psoriazisul este contagios.

Evident, orice proces inflamator vizibil la om cauzează asociații cu infecții, infecții și viruși. Dar, în cazul psoriazisului, aceste temeri sunt complet nejustificate. Etiologia autoimună a bolii sugerează imposibilitatea contractării psoriazisului. În plus, istoricul medicamentelor nu a înregistrat astfel de cazuri.

Mitul 2. Psoriazisul trebuie moștenit

Mulți oameni prea percep percepția conceptului naturii genetice a bolii. În cazul psoriazisului, probabilitatea de a avea un copil predispus la boală, chiar și cu doi părinți bolnavi, este de 50%. Cu boala unuia dintre părinți, acesta scade la jumătate, reprezentând doar 25%. În plus, tendința spre boală, nu boala în sine, este moștenită. Psoriazisul în sine, chiar și într-o persoană predispusă la acesta, nu poate apărea niciodată.

Mitul 3. Psoriazisul afectează numai pielea.

Principalul simptom al bolii este leziunile cutanate, dar poate deteriora și articulațiile și unghiile. Cu toate acestea, o astfel de deteriorare apare numai în forme severe ale bolii.

Mitul 4. Metoda de tratament a psoriazisului este aceeași pentru toate cazurile.

Această declarație este foarte incorectă. Deoarece apariția psoriazisului, precum și exacerbările sale la toți oamenii sunt cauzate de diverși factori, tratamentul este ales individual.

Întrebări frecvente

Întrebare: Este posibil să se vindece psoriazisul pe cap?

Raspuns: Din pacate, ca orice alte leziuni psoriazice, psoriazisul scalpului poate fi eliberat. Tratamentul său complet în această etapă este imposibil.

Întrebare: Cum să scapi de psoriazis pentru totdeauna?

Răspuns: Este imposibil să scapi de psoriazis pentru totdeauna, după cum sa descris deja în acest articol. Dar, cu o combinație adecvată de tratament local și sistemic, dietă și un stil de viață sănătos, puteți obține o stare de remitere prelungită sau chiar completă.

Întrebare: Merită să aplicați metode populare?

Răspuns: Poziția medicinii tradiționale în legătură cu metodele populare de tratament este foarte ambiguă. În orice caz, dacă urmează să aplicați metode tradiționale de tratament, insistăm să consultați medicul.

Întrebare: Care este eficacitatea stațiunilor în tratamentul psoriazisului?

Răspuns: Ca orice alt proces autoimun, nivelul severității proceselor psoriazice în organism depinde în mare măsură de starea generală a corpului, prin urmare, odihna stațiunii, desigur, ajută la îmbunătățirea stării pacienților cu psoriazis. Singurul lucru care merită amintit este selecția corectă a unei stațiuni și consultarea cu un medic.

Avem speranța că acest articol v-a ajutat să obțineți informațiile necesare, vă dorim succes în tratamente și, de asemenea, că boala dvs. nu afectează nivelul dvs. de trai.

Psoriazisul este bine vindecat, dar nu prin medicina ortodoxă. Găsiți un vindecător bun și veți vedea cum, în fiecare sesiune, pielea devine mai curată și mai curată. Apropo, psoriazisul este o boala a organelor interne, care te vindeca si scapa de psoriazis.

Sunt de acord cu tine. Bunica mea a vindecat psoriazisul o dată, psoriazisul a dispărut pentru totdeauna, chiar și cele mai severe forme. Din păcate, bunica nu mi-a lăsat o rețetă. Acum am psoriazis în urechile mele și pe capul meu la vârsta de 56 de ani. În familia mea, nu am avut niciodată pe nimeni cu psoriazis. Acum stau și urc pe Internet în căutare de rețete.

Boris, ce fel de vindecător ai vrut să spui?

Ei bine, da, găsiți un vindecător și în fiecare sesiune aveți doar mai puțini bani rămași în portofel. Și dacă vorbești despre lucruri grave, atunci eu tratez psoriazisul cu fluci- nare - un remediu european. Voi spune imediat că este un unguent hormonal, dar în comparație cu omologii săi, de același sinoflan, este mult mai bine și mai sigur. Ajută foarte eficient. Și articolul este scris în mod corect.

Și cum, Eugene, faci? Unguentul ajută? Care sunt schimbările? Nu uitați să raportați într-un an ce sa realizat și cât de mulți bani au fost aruncați în unguent. Și vindecătorul cu fiecare sesiune are îmbunătățiri și este vizibil pentru toată lumea, dar continuați să tratați problemele organelor interne cu unguent. Unguent, în special hormonal, este foarte bun pentru sănătate.

Te rog, Boris, spune-mi ce fel de vindecător trebuie să cauți? Cel puțin o direcție vă rog să-mi spuneți...

Vindecătorul de bioenergie, a cărui activitate am ocazia să îl observ în Centrul nostru pentru Medicină Bioenergie, este capabil să dăruie diagnosticul și durerea cele mai exacte în câteva minute și poate să o facă de la distanță, de exemplu prin Skype.

Am uitat să adaug că Centrul nostru, tradus din limba spaniolă, este numit "mâinile magice", dar ar fi corect să numim "gândurile magice", deoarece este gândul unui vindecător talentat care poate vindeca boala, inclusiv la distanță.

Baieti, nu crezi ca in acest caz gandurile unui vindecator nu vindeca, ci a ta? Mai exact - credință! Curățați propriile gânduri și, în același timp, corpul, mai pozitiv, bun, în fapte și în gânduri! Și cel mai important lucru este să scapi de gelozie, furie, condamnare etc. Și credința, credința, credința în vindecare, imaginați-vă că sunteți deja sănătoși, pe care îi aveți - cercul PURITATE - în interior și în exterior și în jurul vostru interferează cu menținerea acestei purități fizic, realist) și rezultatul va fi cu siguranță, este o mulțime de muncă, dar funcționează! În fiecare zi, cel puțin o jumătate de oră pe zi, îmi dau doar gânduri despre tine sănătoasă - încăpățânare, neîncetat, aș zice - chiar prost, cu încăpățânare, continuă să spună - sunt sănătoasă, sunt sănătoasă și poze, imagini, poze - despre tine sunt doar sănătoase, curate!

Soțul meu a început psoriazis acum 1,5 ani. A băut pastilele, apoi ia injectat cu clorură de calciu + melgam (medicul ia prescris). Mai ales nu a ajutat. Acum am îngălbenit Sinaflan. Dintre toate cele de mai sus, unguentul ajută cel mai bine. Nu știu ce să fac în continuare. Dar eu sunt înclinat să cred că vom încerca să bea decocții de ierburi taiga de la Baikal. Dar chiar și prin faptul că îi aduc direct de acolo. Plantele medicinale sunt puternice, cred că vă vor ajuta.

Toate cele de mai sus ajută în diferite moduri. Dar razele ultraviolete și apa de mare mă ajută cel mai bine. Mai multă plajă și înot! Cel puțin o dată pe an, mergeți în vacanță la mare. Și toate cele de mai sus, numai mufează simptomele temporar! Dar fiti atenti, razele ultraviolete nu sunt inofensive - puteti obtine cancer de piele!

Alo Am avut această boală de aproape 14 ani. Am încercat totul, dar nu a existat niciun rezultat. În momentul în care acum iau unguentul unguentului rege, ajută la aproximativ 40%.

Am avut psoriazis timp de 6 ani. În acest timp am încercat multe unguente și ierburi, dar nu am simțit aproape efectul pozitiv. Sinaflan mă ajută cel mai bine. Acum am citit despre ceară de cremă și am comandat. Cine știe ceva despre el, vă rugăm să lăsați un comentariu. Foarte bine despre el pe site-uri vorbesc.

Bună ziua Alexander. Ați încercat această ceară cremă? Dacă a ajutat, scrieți.

Cream-ceară Sănătos nu ajuta. Amețit și nu trece nimic, nu pierde timp și bani.

Ajută-mă, spune-mi, prin ce mijloace poți curăța scalpul? Diagnosticul psoriazisului a fost stabilit timp de șase luni, unguentul a fost suficient timp de o săptămână, acum a fost anulat, iar noul remediu Daivobet nu ajută deloc.

Bună ziua tuturor, trăiesc cu psoriazis de aproape 30 de ani acum, a început în 5 ani cu mine. Am încercat deja tot ce este în medicină, și dincolo de medicina clasică. Concluzia este cu siguranță una - este imposibil să vindecăm psoriazisul, dar să obținem remisie pe termen lung - acesta este obiectivul principal pentru toți cei care au avut nenorocirea de a face față oricărei forme a acestei boli teribile.
Este imposibil să spun că există un remediu pentru tot ceea ce va ajuta, toată lumea va avea propriul medicament care este potrivit pentru el. Aruncați totul de la tratamentul hormonal al psoriazisului, nu numai că organismul se obișnuiește cu astfel de medicamente și se dovedește că acestea sunt puține și au nevoie de tot mai multe și mai puternice, iar pe corp aceste medicamente acționează extrem de negativ. Tot ce este murdar, beat sau bolnav - intră în sânge și se răspândește în toate organele, așa că nu construiește iluzii despre asta. Mulți oameni cred că, dacă smulgă pielea, atunci nu este nimic, nu o iau înăuntru, de aceea nu există nici un rău - iluzie de 100%.
Marea și soarele mă ajută cel mai mult, iar după cum marea este negru (sau moartă), celelalte mări și oceane nu mi-au ajutat cu adevărat, ci, dimpotrivă, mi-au rupt mai mult decât o placă. Dar nu încercați soarele, se recomandă să faceți plajă până la 10 dimineața și după 16, o pauză în soarele de la 10 la 16 ar trebui să fie observate.
Deci, pentru a îndepărta rapid manifestările externe ale psoriazisului, am pshikayus pulverizați capacul pielii (nu este un remediu hormonal), spălați pielea afectată și rotiți-vă în filmul de hrană pentru noapte, după trei zile, am totul curat. Dar este convenabil înainte de un fel de eveniment sau înainte de a merge în aceeași mare pentru a obține curat la plajă și fixa efectul de mare și soare. Iar pentru tratament, băut medicamentele lui Heal în complex (există multe medicamente și toate au doze proprii, care se modifică în timpul tratamentului) + o sesiune de 10 zile de injecții intravenoase Essentiale forte + enterosgel otsorbent = remisie timp de cel puțin 2 ani.
Am auzit multe despre inovația în tratamentul psoriazisului - aceasta este utilizarea peptidelor. Dar deocamdată nu știu despre asta, iar vara voi trece printr-un curs de peptide, apoi voi semna cum și ce ajută. Mult noroc pentru toată lumea și țineți-vă. Această boală nu este plăcută, trebuie doar să o accepți, că este cu tine pentru totdeauna și să înveți să trăiești cu ea în lume, menținând periodic o remisiune și eliminând agravări. Pa pa

Tatiana, vara a trecut, și nu au scris nimic despre rezultate, aparent uitate.

Bună ziua tuturor! Cu o lună în urmă, i-am turnat totul, m-am dus la un doctor, am trecut o grămadă de teste - au dezvăluit psoriazis. E prima dată. Ei au făcut sistemul, o sesiune de 10 zile de injecție intravenoasă de Essentiale forte, comprimate. Medicul a sfătuit să nu utilizeze unguente, creme, deoarece acestea sunt hormonale. Mâncărimea a scăzut, dar pyatina nu a trecut peste tot. Doctorul a spus că recuperarea va dura ceva timp. Vreau să știu cât va dura pete? Mi-a fost prescris medicamentul Neotigason, care a luat acest medicament, împărtășesc rezultatele.

Apropo, am avut psoriazis de la 1964 la 2000. Am primit, de asemenea, injecții fierbinți și unguente diferite, dar, din păcate, nu a ajutat. Când copiii au crescut, psoriazisul a dispărut. Și, vă spun, vindecarea a avut loc în cele din urmă când am început să înot în piscină. Și în piscină este apă clorată. Condiții stresante au fost în armată, munca în schimburi și circumstanțele familiale. Mod de viață schimbat - copiii au crescut. Concluzie - schimbați stilul dvs. de viață și evitați momentele stresante.

Alo Am sentimentul că sunt singur cu această boală. Oriunde mă uit în pantaloni scurți și rochii. Sau sunt toți acasă? Cum vrei pielea curată.

Bine ai venit! Am această boală timp de 6 ani. Am încercat tot ce a fost recomandat, nimic nu a ajutat. Pe 10 iulie 2017 m-am dus la Marea Caspică la Dagestan, a existat o lună întreagă acolo, acum nu mai sunt niciun loc rămas, sunt doar în șoc. Îi sfătuiesc pe toți!

Fiecare dintre ei. A fost anul acesta în Dagestan. De la mare nu sa urcat. În timp ce înotați și faceți plajă, este normal. E nevoie de ceva timp și... același lucru. Marea Neagră ne ajută cu adevărat, pentru că în zona caspică apa este mai dură și mai puțin sărată.

Stadiul meu a fost ușor. Imediat a stat pe o dieta, abandonat complet toate dăunătoare. Și tratate local cu gudron de mesteacăn sub formă de medicament Berestin. Și aproape complet vindecat.

http://1psoriaz.ru/izlechim-li-psoriaz/

Este posibil să se vindece psoriazisul

Răspunsul la întrebarea dacă psoriazisul poate fi vindecat va fi negativ. Pacienții trebuie să înțeleagă că este imposibil să se scape complet de boală, deoarece, cu un număr de factori concomitenți, va apărea încă o recădere. Cu toate acestea, pacientul este în măsură să facă totul astfel încât stadiul de remisie să dureze cât mai mult posibil și reapariția bolii nu se produce.

Psoriazisul este tratat devreme?

Odata cu diagnosticarea precoce a bolii psoriazice, este destul de usor sa o oprim. Deoarece gradul inițial nu are simptome pronunțate și nu aduce pacientului un disconfort sever. Problema este că tratamentul în această etapă este rar. Pacienții pot să nu acorde atenție simptomelor bolii sau pur și simplu să le ignore.

Pentru a depăși psoriazisul inițial, aplicați o terapie blândă. Se remarcă faptul că, cu tratamentul la timp al pacientului, reluarea bolii poate să nu apară. Principalul lucru este să se respecte măsurile preventive.

Pe cap

Procedurile terapeutice pentru boala psoriazică a scalpului sunt rareori efectuate în timp util. Motivul este că mulți oameni cred că manifestarea inițială este mătreața banală. Un atac activ al pielii epuizate începe cu diferite șampoane cu mătreață. Unele dintre ele nu sunt nici măcar medicamente, ci au un scop cosmetic. Din acest motiv, pacientul este deja la recepția unui dermatolog cu severitate moderată a bolii.

Dar, chiar și cu o condiție similară, este posibilă depășirea bolii. Totul depinde de pacient, cât de bun va fi să urmeze recomandările medicului. Pentru a obține o remisiune, veți avea nevoie de tratament regulat al capului cu unguente uleioase care vor hrăni zonele afectate. Când se elimină uscăciunea excesivă a pielii, vătămarea pielii va apărea mai rar. Prin urmare, regenerarea tisulară rapidă se realizează prin încetarea ulterioară a formării de plăci noi.

Unghiile psoriazisului

Ca boala psoriazică a oricărei zone, problema cu placa de unghii este rezolvată doar temporar. Este dificil să se atingă stadiul de remitere, deoarece cuiul care a părăsit patul prezintă un mare pericol. Infecțiile, murdăria sau particulele epidermei pot pătrunde cu ușurință în spațiul liber. Din acest motiv, mulți pacienți dezvoltă o infecție fungică.

Pentru a scăpa de problemă de mult timp, este necesar să se supună unui tratament amplu. De asemenea, placa de unghii care trebuie lubrifiată cu diverse mijloace pentru dezinfectarea și ameliorarea inflamației. Se recomandă efectuarea unor proceduri de igienă aprofundate, cu tratarea ulterioară a zonei cu probleme. Este deosebit de dificil de a trata psoriazisul unghiilor dacă s-a dezvoltat pe membrele inferioare. Deoarece igiena este mult mai dificilă datorită mersului în pantofi apropiați sau deschisi.

Aveți un copil

Copiii sunt, de asemenea, susceptibili la psoriazis, la o vârstă fragedă, ei înșiși nu se pot proteja de reapariția patologiei. Din acest motiv, responsabilitatea revine umerilor părinților.

Pentru ca bebelușul să sufere mai puțin de plăcile psoriazice, sunt necesare următoarele reguli:

 1. Igiena va fi un asistent pentru a rezolva problema, baia ar trebui să se facă deseori. Pentru a face acest lucru, utilizați apă caldă, fără utilizarea detergenților agresivi.
 2. Este imposibil să ștergeți cu un prosop, trebuie să înmuiați pielea cu o cârpă moale. După ieșirea din duș, un hidratant se aplică fără arome. Periile și bureții cu peri rigizi sunt cel mai bine să nu se acumuleze, deoarece pot apărea zgârieturi pe piele.
 3. Cu exacerbarea bolii poate fi un fenomen Kebner. Prin urmare, este necesar să protejați copilul împotriva rănilor, tăieturilor sau zgârieturilor. În caz contrar, pe acest site vor apărea focare noi de boli.
 4. Toate medicamentele pe care le ia un copil trebuie coordonate cu dermatologul care urmează. Auto-tratamentul poate duce la exacerbarea bolii sau agravarea afecțiunii.
 5. Este mai bine să excludem situațiile nervoase, din cauza stresului frecvent, psoriazisul devine acut. Într-un copil, și astfel sunt încărcări la școală, în cazul în care șocurile nervoase continuă acasă, atunci nici o tactică nu poate ajuta și poate traduce boala în remisie.

Remedii populare

Pentru a combate psoriazisul, există un număr mare de rețete care pot fi aplicate acasă:

 • Pentru normalizarea metabolismului lipidic, plantații folosiți cu succes, frunzele cărora sunt turnate cu apă fiartă. Apa se toarna intr-un vas mic si iarba uscata de planta se adauga la o cantitate de 1 lingura pe cana de lichid. După ce compoziția este fiartă, ea insistă aproximativ o oră. Supă tulpină poate fi luată într-o lingură de câteva ori pe zi.
 • La rădăcina corticosteroizilor dulciuri suficiente pentru a înlocui medicamentele. Se toarnă o lingură de colectare zdrobită într-un pahar de apă și se fierbe timp de 15 minute. Infuzatul decolorare poate dura până la 6 pe zi pentru o lingură mare.
 • Este posibil să se oprească procesul inflamator cu ajutorul unui amestec de celandină uscată și violet tricolor. Compoziția trebuie să adoarmă în 300 ml apă și se încălzește timp de 20 de minute într-o baie de apă. Lichidul finit este filtrat din plante și se aplică 50 ml de 3 ori pe zi.
 • Dimineața este util să beți o lingură mare de ulei de semințe de dovleac. Merită, de asemenea, să faceți o baie cu mușețel și șnur.

Tratamentul medicamentos

Toate fondurile pentru tratamentul bolii psoriazice sunt împărțite în medicamente pentru uz extern și intern.

Există cele mai frecvente grupuri de medicamente:

 1. Rebusin infuzii. Acesta conține succinat de metilamoniu, care dă o tendință pozitivă în diferite stadii ale bolii. Cu ajutorul medicamentelor de acest tip, este posibil să se reducă severitatea și activitatea erupțiilor cutanate de psoriazis.
 2. Omega-3. Utilizarea capsulelor de ulei de pește poate îmbunătăți funcționarea membranelor din organism. În plus, riscul bolilor oncologice este semnificativ redus.
 3. Essentiale Forte. Un pas important în tratamentul bolii psoriazice este îmbunătățirea ficatului. Această măsură ajută la curățarea pielii.
 4. Multivitamine. Nu trebuie să uităm de terapia adjuvantă, mai ales dacă a apărut psoriazis din cauza deplasării în reședința permanentă într-o altă zonă climatică.
 5. Citostaticelor. Formele severe ale bolii implică administrarea de metotrexat. Cu aceasta, apare terminarea diviziunii celulare accelerate. Dar, este important de remarcat toxicitatea ridicată a medicamentului, din acest motiv este prescris doar în cazuri excepționale.
 6. Ciclosporina. Medicamentul poate fi prescris pacienților a căror vârstă nu a atins 60 de ani. Datorită medicamentului, stadiul acut este excelent, dar recepția trebuie să fie lungă, cel puțin o lună.

Va ajuta postul pentru psoriazis?

Foamea medicală poate avea un efect benefic asupra stării pacientului, totuși, este necesar să se țină seama de particularitățile propriului organism. Numai un medic poate da permisiunea pentru o astfel de terapie, restricțiile neautorizate în alimente pot duce la consecințe dezastruoase.

Avantajele postului medical:

 • Pierdere în greutate. Odată cu ieșirea din greva foamei, kilogramele pierdute nu se vor mai întoarce. Pacientul are o scădere a încărcăturii sistemului musculoscheletic. Efect benefic în special dacă boala afectează articulațiile sau structura osoasă.
 • Eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Atunci când postul scade sarcina pe ficat, este mai ușor să se facă față cu substanțele nocive. În cazul unei alimentații normale, care poate conține o mulțime de alimente grase, ficatul funcționează mai rău și unele dintre lucrările sale preiau pielea. Din acest motiv, în timpul postului terapeutic, boala psoriazică se retreacă.
 • Oprirea creșterii celulelor anormale. Când postul nu are loc nutrienți și, prin urmare, umplerea ariilor patologice ale forței care dă viață este imposibilă.

Poate vindeca psoriazisul pentru totdeauna

Clinicile din întreaga lume și centrele științifice desfășoară o perioadă lungă de timp studii diverse pentru a studia această boală cât mai bine posibil. Merită să vorbim despre succesul activității de cercetare, deoarece aproximativ 10 ani în urmă au fost introduse în practică câteva metode noi de combatere a bolii psoriazice.

Aproape întotdeauna, un curs de tratament are loc în etape, începând cu terapia cu medicamente ușoare, în viitor medicul va prescrie cele mai eficiente medicamente și tehnici. Ajustarea tacticii are loc după activitatea de evaluare a stării pacientului și a rezultatelor tratamentului anterior.

Atunci când o boală este autoimună, este imposibil să o opriți complet. Astăzi, medicina tradițională nu are o singură tehnică care să poată salva definitiv boala. Cu toate acestea, există multe scheme care vă permit să ajungeți la stadiul de remisiune și să uitați de psoriazis pentru o lungă perioadă de timp.

Nu ar trebui să vă descurajați, deoarece multe studii ar trebui să vă permită să găsiți un instrument care să salveze pacienții din această patologie.

Mituri despre psoriazis

Din cauza presupunerilor care nu au nici o bază, starea psihologică a pacienților scade. Mulți pacienți sunt supraaglomerați cu complexe, timizi pentru a fi în locuri aglomerate. Pentru a schimba situația, este necesar să dezbatem miturile populare.

 1. Psoriazis contagios. Această boală nu este infecțioasă, prin urmare nu poate fi transmisă altor persoane prin picături de aer sau prin alte mijloace. Nu există un singur pacient care a primit boala psoriazică de la o altă persoană. Excepțiile sunt factori ereditari.
 2. Tactica vindecării este aceeași pentru toată lumea. Un fenomen similar poate fi înregistrat la un dermatolog analfabetic. Deoarece un specialist bun selectează întotdeauna scheme individuale. Chiar și răspunsul primar la tacticile de tratament este întotdeauna diferit.
 3. Psoriazisul poate apărea exclusiv pe piele. Boala se poate răspândi adesea în articulații, se observă procese inflamatorii locale. De asemenea, există o boală psoriazică a plăcii unghiilor, care este dificil de tratat și poate fi confundată cu infecția fungică.
 4. Boala psoriazică nu este afectată. Prezența tacticii moderne poate îmbunătăți în mod semnificativ calitatea vieții pacientului. Sub rezerva recomandărilor medicale, perioada de remisiune durează mult timp. De asemenea, nu va fi inutil să vă adaptați stilul de viață și să uitați de obiceiurile proaste.
 5. Moștenire obligatorie a patologiei. Cu psoriazisul la unul dintre părinți, posibilitatea manifestării bolii la un copil este de numai 25%. Dacă boala psoriazică este diagnosticată în ambele cazuri, atunci șansele de diagnosticare a unui copil sunt de 50%.
http://psormed.ru/lechenie/mozhno-li-vylechit-psoriaz.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni