Ultimele știri despre psoriazis

Specialiștii au rezumat cea de-a treia fază a două studii clinice ale anticorpilor de tildracizumab, care vizează o cale specifică. Medicamentul aparține clasei de agenți biologici, forțând organismul să lupte împotriva bolii. Cercetătorii consideră rezultatele ca promițătoare, potrivit UPI.com.

Doar o procedură poate fi suficientă pentru a scăpa de alergii, inclusiv reacții severe la arahide, venin de albine și crustacee. Sistemul imunitar încetează să mai fie deosebit de sensibil la proteinele alergenice. Potrivit oamenilor de știință, în astm sau alergii, celulele T imune formează un fel de memorie imună, rezistând astfel tratamentului.

Utilizarea probioticelor o data pe zi timp de patru saptamani imbunatateste starea pielii a femeilor tinere sanatoase, au descoperit oamenii de stiinta. Într-un studiu anterior, pe un subiect similar, cercetătorii au descoperit că probioticele, definite ca microorganisme vii sau bacterii benefice, pot fi folosite pentru a trata bolile de piele.

În ultimii 15 ani, sa produs o adevărată revoluție în tratamentul multor boli imune și inflamatorii severe. Aceasta este în primul rând bolile reumatismale, precum și psoriazisul, boala inflamatorie intestinală etc. Revoluția este asociată cu introducerea terapiei biologice, bazată pe utilizarea preparatelor biologice fabricate genetic (GIBP). Ele sunt, de asemenea, utilizate în mod activ în oncologie și hematologie, precum și în alte domenii de medicină.

De mult timp, știința nu cunoștea o substanță care provoacă leziuni tisulare în timpul unei infecții fungice din genul Candida. Aceste ciuperci sunt foarte frecvente și nu pot dăuna unui organism sănătos, totuși, cu o imunitate slăbită, infecția poate pune viața în pericol.

Centrul de Imunoallergopatologie a fost deschis la Chelyabinsk pe baza unei clinici consultative a spitalului clinic regional. Decizia de a înființa Centrul pe baza camerei alergice, care a lucrat în Biroul de Design din Chelyabinsk din 1972, a fost făcută de către medicul șef al instituției, Dmitry Altman.

Psoriazisul este o boală destul de comună și nu poate fi tratată întotdeauna. Dar oamenii de stiinta de la Universitatea din Colorado au aflat: conducerea amigdalectomiei (indepartarea amigdalelor) poate ajuta la psoriazis, cel putin pentru unii pacienti, raporteaza Remedium. Ideea este următoarea: se știe că uneori exacerbările psoriazisului sunt asociate cu infecția streptococică, în special cu amigdalita.

Incitarea cercetărilor sa trezit printre locuitorii din regiunea Chelyabinsk. Din ce în ce mai mult, ei sunt gata să-și supună sănătatea într-un experiment dubios - medicamentele care sunt certificate pentru utilizarea la animale sunt alese ca medicamente sau cosmetice. Cererea în masă pentru medicamente și produse cosmetice certificate de producători ca medicamente de uz veterinar.

Conform cercetării, dispozitivul unic Philips BlueControl vă permite să reduceți simptomele psoriazisului cu 50% folosind terapia cu lumină.

Amsterdam, Olanda - Philips a dezvoltat primul dispozitiv portabil din lume care vă permite să controlați cursul psoriazisului în stadiile ușoare și medii folosind LED-uri albastre.

Situat în sudul Azerbaidjanului, regiunea Masalli cu climatul său subtropical este probabil una dintre cele mai pitorești și mai fermecătoare părți ale țării. Din est este înconjurată de Marea Caspică, de la vest de munții Talysh. Masalli este cunoscut pentru monumentele sale unice de istorie și arhitectură, cetăți antice, păduri cu cea mai rară floră hiracană, izvoare de cristal.

http://psoric.com/news/

Noi tratamente pentru psoriazis

Psoriazisul (scaly versicolor) este o boală cronică destul de frecvent întâlnită la 3% din toți locuitorii pământului. De regulă, fiecare pacient știe că este imposibil să se scape complet de această boală, dar în prezent există noi metode de tratare a psoriazisului care contribuie la remisia pe termen lung.

Aceste metode au ca scop prevenirea formării celulelor îmbunătățite, care provoacă procesul inflamator, totuși ar trebui avut în vedere faptul că tehnicile moderne nu în nici un caz neagă terapia tradițională, ci, dimpotrivă, demonstrează cele mai eficiente rezultate în aplicarea complexă.

Lista metodelor moderne de terapie

Nu întotdeauna cu terapia tradițională poate atinge rezultatul dorit, iar îmbunătățirea este pe termen scurt, astfel că tot mai multe modalități noi de a scăpa de această boală sunt dezvoltate:

Ihtioterapiya. Această tehnică este recomandată pentru tratamentul psoriazisului vulgar. Pentru a scăpa de plăcile psoriazice, se folosesc mici fructe Garra rufa, care mănâncă zona afectată a pielii fără a afecta pielea sănătoasă, de regulă, se observă o ameliorare după 5-6 luni după ihtioterapia regulată.

Tratamentul lui Goykerman. Tratamentul cu Goekerman este cunoscut de mulți ca TERAPIE CU AJUTOR. Instrumentul se recomandă să fie aplicat pe pielea psoriazică, dar această tehnică este mai eficientă atunci când este combinată cu utilizarea UV, deoarece gudronul crește susceptibilitatea pielii la razele ultraviolete.

Procedura în sine se realizează după cum urmează:

 • nămolul terapeutic este încălzit la o anumită temperatură (39 ° C);
 • Unguentul este aplicat timp de 30 de minute pe suprafața pielii afectată de psoriazis, apoi clătită cu apă caldă;
 • Apoi, pielea trebuie tratată cu o soluție hipertonică (salină) și se hidratează cu cremă.

După procedură, pacientul rămâne singur timp de câteva zile, sub supravegherea medicului curant. În plus, există un regim special de tratament cu gudron și acid antralin-salicilic, un amestec din care este lăsat peste noapte.

OZN. Această metodă de tratament este considerată una dintre cele mai eficiente în eliminarea psoriazisului. Direct pentru procedura folosind undele UV lungi și medii. Pentru iradiere se utilizează o lampă fluorescentă specială sau lampă de cuarț cu o putere maximă de 60 wați.

Înainte de începerea sesiunii, pacientul este recomandat să ia medicamente speciale care pot crește susceptibilitatea pielii la UV. Cursul terapeutic maxim este de 40 de proceduri cu o pauză de o zi. Înainte de sesiune, pacientul trebuie să ia medicamente speciale care pot crește sensibilitatea pielii la efectele radiației. Cursul optim de tratament este de 20-40 de proceduri cu o frecvență de o zi.

Terapia PUVA. Astfel de tactici de tratament sunt optime pentru formele severe de manifestări psoriazice. Fotochimoterapia se efectuează cu ajutorul unui medicament special fotosensibilizant (psoralen) cu radiații ultraviolete simultane. Psoralen crește sensibilitatea pielii la razele ultraviolete.

În ciuda eficacității sale, această metodă de tratament are o serie de manifestări negative sub formă de mâncărime severă, arsură și uscăciune crescută a pielii. Poate apariția greaței, hiperpigmentării, dar cea mai periculoasă consecință este dezvoltarea malignă a tumorilor pielii. Prin urmare, este necesară monitorizarea obligatorie a stării pacientului de către medicul curant.

Iradierea cu UVB (bandă îngustă) cu calcipotriol și betametazonă. Această metodă de tratament vă permite să scăpați în mod eficient de simptomele psoriazice negative folosind radiații ultraviolete și un amestec de 2 unguente. În acest caz, unguente măresc efectul radiațiilor ultraviolete. În plus, Betametazona are efecte antiinflamatorii, anti-edeme, anti-alergice și anti-proliferative. Calciferolul, la rândul său, inhibă proliferarea keratinocitelor.

Medicamente inovatoare. În loc de medicamentele tradiționale pentru tratamentul psoriazisului, de exemplu, metotrexatul și prednisolonul, în 2016-2017, dermatologii folosesc adesea Betazon și Diprosan, acțiunea căruia are scopul de a opri stadiile acute ale psoriazisului. Aceste medicamente sunt destinate administrării intramusculare, iar durata tratamentului nu trebuie să depășească 5-7 zile. Durata scurtă este un avantaj al acestei metode de tratament, care permite minimizarea efectelor secundare.

Pentru medicamentele din acest grup sunt incluse:

 • medicamente cu Ditranol (Psorax, Tsignolina, etc.), care suprimă procesul patologic și împiedică reproducerea celulelor histo-hematogene;
 • Cel mai nou medicament eficient care afectează în mod direct diviziunea celulară, oprește procesul de inflamație și corectează sistemul imunitar este Psorkutan. Trăsătura caracteristică a acestui remediu este o bună combinație cu terapia PUVA, precum și absența modificărilor atrofice ale pielii la sfârșitul tratamentului;
 • rezultate bune sunt demonstrate de cele mai noi preparate externe (Advantan și Elokom). De regulă, aceste instrumente rareori produc efecte secundare. În plus, absența clorului și a fluorului în ele le permite să le utilizeze pentru pacienții slăbiți și pentru copiii mici. Un efect pozitiv este observat la 95% dintre pacienții cărora le-au fost prescrise aceste medicamente. Durata tratamentului este determinată doar de un dermatolog;
 • O altă modalitate mai mare de a neutraliza simptomele psoriazice este preparatul injectabil pentru administrarea subcutanată a Enbrel, care aparține grupului de imunosupresoare biologice. Acest remediu este prescris pentru psoriazis extrem de sever, în care metodele tradiționale de terapie sunt neputincioase. Enbrel are un puternic efect antiinflamator și inhibă procesul patologic al diviziunii celulelor T. Este eficientă în toate formele de manifestări psoriazice. Medicamentul este prescris în 25 mg 2 p. în 7 zile sau 50 mg. 1 p. în timpul săptămânii.

Măsurile terapeutice se efectuează până la remiterea completă, dar durata totală a tratamentului nu trebuie să depășească 6 luni.

Agenți monoclonali. Dinamica pozitiva in neutralizarea psoriazisului este observata in tratamentul medicamentelor care au un impact direct asupra proteinei.

Astfel de medicamente includ Remicade, Stelara și Etanercept, care sunt destinate administrării intravenoase 1 dată în 2-3 săptămâni. Aceste instrumente împiedică efectele dăunătoare ale proteinei care inhibă celulele epidermice, după cum au confirmat studiile clinice.

Cu toate acestea, este necesar să se ia în considerare posibilitatea producerii unor astfel de reacții adverse, cum ar fi:

 • apariția hematoamelor pe piele după administrarea medicamentului;
 • posibila dezvoltare a unei stări depresive însoțită de apatie și somnolență;
 • manifestări alergice sub formă de roșeață a pielii, arsură severă și mâncărime;
 • tulburări de ritm cardiac;
 • boli inflamatorii ale sistemului pulmonar;
 • trombocitopenie și tromboflebită.

În studiul clinic

Ar trebui să se țină seama de faptul că medicamentul nu este în vigoare și că se dezvoltă noi medicamente și modalități de a scăpa de psoriazis. Unul dintre aceste medicamente, care a fost dezvoltat activ în 2015-2016, dar nu este încă folosit în tratamentul oamenilor, consideră Dual-F-Nalp. Efectul acestui instrument este maximizarea impactului asupra epidermei, care îi permite să distrugă direct genomul psoriazisului. Cu toate acestea, acest medicament este în prezent doar în curs de studiile clinice la rozătoare.

Trebuie amintit că numai un dermatolog poate prescrie orice mijloace și metode de terapie. De aceea, în primul rând, înainte de a începe tratamentul, este necesar să se consulte cu un medic cu înaltă calificare care va selecta tactici individuale de tratament în funcție de severitatea simptomelor bolii.

http://allergiyanet.ru/zabolevaniya/psoriaz/novye-metody-lecheniya-psoriaza.html

Ce este nou în tratamentul psoriazisului

Istoria frustrării

"Sunt deja obisnuit cu asta, fiul meu ma trimite la doctori. Nu mă doare, nu mănâncă - și bine. Numai oameni ca mine nu sunt permise în piscină - este o rușine ", un mic om de vârstă nedeterminată stă în fața biroului medicului așteptând o întâlnire. Descriere - un fel de tractor din comediile sovietice.

"Ei bine, chiar și atunci când fumurile încep de aici, aspirarea într-un apartament are loc mai des, pentru că pielea este ruptă peste tot și soția jură", adaugă un interlocutor ocazional. Motivul vizitei sale la clinică este vizibil cu ochiul liber: un tricou cu mâneci scurte expune plăci roz roz, cu o patină albă. Mai târziu, se pare că numele omului este Vladimir, are psoriazis ereditar și lucrează ca gardian.

În ciuda datoriilor sale modeste, Vladimir poate fi pus în siguranță în condiții egale cu puterile care sunt. Benjamin Franklin, Winston Churchill, John Rockefeller și Joseph Stalin - toți sufereau de o boală incurabilă - psoriazis! Churchill chiar a promis să ridice un monument de aur pur tuturor celor care ar putea găsi un leac.

Aceasta este o boală misterioasă: oamenii de știință nu au fost încă în măsură să afle cauzele exacte ale apariției și preferă să numească boala "o boală multifactorială", adică poate să apară oricui, oricând și din orice.

Conform celor mai recente date, 9 gene sunt responsabile pentru psoriazisul vulgar (acesta este un termen medical). Cu toate acestea, nu este clar de ce, în unele cazuri, ele nu se manifestă în nici un fel, în altele își dezvăluie prezența în întregime.

Keratinocitele sunt celulele epidermei - în mod normal, ele trebuie să se împartă în 28 de zile. În psoriazis, ele sunt împărțite în 5-7 zile. Ca urmare, ele se suprapun și formează papule caracteristice psoriazisului. În etapele ulterioare, papulele încep să se coaguleze în plăci și vedem o imagine clasică a psoriazisului plachetar ", explică mecanismul doctorului Viktor Mak, dermatolog al Institutului de Piele Sănătoasă. Este important de observat ca aceasta nu este o infectie virala sau fungica si nu unele microorganisme patogene, adica psoriazisul nu este transmis altora ".

Se întâmplă ca plăcile să dispară, dar, sub influența anumitor factori, keratinocitele încep din nou să se împartă rapid. Stresul, hipotermia, medicamentele, aclimatizarea și altele, o varietate de factori pot provoca un proces patologic. Mulți, precum Vladimir, au renunțat mult timp la ei înșiși și, prin urmare, au dat boala o lumină verde.

"Este foarte bine că Vladimir sa dovedit a fi un fiu atât de insistent, pentru că dacă totul este permis să-și urmeze cursul, psoriazisul poate afecta unghiile, scalpul și articulațiile, până la contracturi. În cele mai grave cazuri, eritrodermia psoriazică poate fi observată - atunci când 90% din scalpul este afectat de plăcile psoriazice ", explică Victor Mak.

Pentru a crede căvașori, vindecătorii dubioși și oricine promite să vindece psoriazisul o dată pentru totdeauna este, cel puțin, dăunător portofelului! Boala este cronică. În cel mai bun caz, poate fi împins în remisie, poate chiar și pe tot parcursul vieții. Și în acest scop medicina modernă are un arsenal adecvat în acest scop.

cu laser

Tratamentul psoriazisului este complex. Ar trebui să includă terapia generală, topic și fototerapie. Fara aplicarea consecventa a acestor factori sau a combinarii lor, este aproape imposibil sa se obtina rezultatul dorit ", insista doctorul de medicina Igor Pinson, medic-sef al Clinicii de Cosmetologie si Dermatologie.

În domeniul tratării hardware a psoriazisului în ultimii 10-15 ani a avut loc un progres real. Astăzi, este posibil să se afecteze pielea, ca un mare organ imunitar, folosind tehnici de fototerapie hardware. Sub acțiunea undelor luminoase cu o anumită lungime în piele, se stimulează producerea anumitor substanțe - citokine antiinflamatorii, care inhibă divizarea celulară rapidă patologică. Ca rezultat - remisiune sau tratament clinic.

"Nu vorbim despre vindecarea etiologică, deoarece psoriazisul este o dermatoză cauzată de gene, dar nu putem influența genele. Dar, dacă luăm teste de sânge imunologice de la un pacient, vom vedea că pielea a început să genereze factori care blochează cele care cauzează psoriazis ", precizează Igor Pinson.

Expunerea la fotografie este, de obicei, combinată cu expunerea la laser. Laserul este, de asemenea, efectul luminii asupra unui anumit val. Esența este aceeași - în locul leziunii de a provoca răspunsul imun necesar. Prin urmare, nu se poate spune că un dispozitiv funcționează mai bine decât altul.

"Nu putem să ne limităm la nici o metodă și să spunem că este cea mai bună. Fiecare dispozitiv are anumite indicații în funcție de gradul de psoriazis, forma clinică, stadiul și specificul pacientului însuși ", subliniază Igor Pinson.

Soarele, apropo, poate fi atribuit și fototerapiei naturale. În Rusia, există regiuni în care radiația solară este cât mai eficientă posibil. Nu este întâmplător faptul că unii pacienți observă îmbunătățiri în timpul verii. Cu toate acestea, cu helioterapia, adică cu terapia prin soare, trebuie să fii atent.

Impactul ar trebui sa fie dozat si sa corespunda formei si stadiului bolii. Faptul este ca psoriazisul poate fi in stadiul acut, iar in aceasta etapa, expunerea la soare este absolut contraindicata, - avertizeaza Igor Pinson. - Soarele nu poate fi considerat un factor medical independent. Acest tratament spa este cu siguranță foarte important în tratamentul psoriazisului, dar nu conduce. "

Tratament local

De fapt, mulți pacienți renunță sau sunt mulțumiți de tratamentul prescris în clinica raională.

Acestea sunt în principal unguente hormonale. Ajută repede, iar pacientul din prima sau a doua zi simte o ușurare extraordinară. Dar acest lucru in primul rand - dupa doua saptamani, psoriazisul se intoarce, "Victor Mak, doctor in medicina, un dermatolog la Institutul de Piele Sanatoasa, descrie durerile si durerile clasice.

Potrivit medicului, unguentele hormonale nu declanșează procesele imune necesare care ar bloca diviziunea patologică rapidă a celulelor. În plus, perioada de tratament cu unguent hormonal este limitată la instrucțiuni - nu mai mult de o lună. După termen, psoriazisul se întoarce și pacientul este forțat să caute un instrument mai puternic.

Unii pacienti pot fi imprastiati cu glucocorticosteroid unguent pentru un an, doi, trei ani. Și apoi nu mai reprezintă existența lor fără aceste alifii ", subliniază Victor Mack.

Acum, farmaciștii lucrează într-o nouă direcție și dezvoltă instrumente care ar elibera simultan inflamația în plăci, ar împiedica diviziunea celulară anormală și ar avea un efect imunomodulator. Din aceasta din urmă - substanța calcipotriol - un analog sintetic al vitaminei D3.

Oricum - este un tratament local. De aceea, unii experți sugerează că abordarea problemei într-un mod complex - în plus față de unguente, de a lucra cu o acupunctură și, destul de ciudat, de un psihoterapeut.

În cap

"Mulți oameni cred că sunt psihologic calm, nu au stres, nu sunt îngrijorați. Și aceasta este greșeala lor mare. De fapt, se pare că experiențele interne declanșează adesea psoriazisul, - spune Victor Mak. - De asemenea, luăm teste simple - analiza biochimică a ficatului, numărul total de sânge - și să vedem cum se comportă ficatul. Deoarece una dintre teoriile privind declanșarea psoriazisului este o boală hepatică. "

Oricum, psoriazisul din vremea Evului Mediu dens, când pacienții au fost puse pe picioare cu leproși, a rămas unul dintre principalele mistere ale medicinei. Omenirea nu a inventat nici un unguent sau un vaccin miraculos. Singura decizie corectă - de a fi tratată în mod cuprinzător și nu lăsați boala să-și urmeze cursul. Doar cu o atitudine adecvată față de propria sănătate găsiți o soluție eficientă.

http://health.mail.ru/news/chto_novogo_v_lechenii_psoriaza/

Oamenii de stiinta au descoperit o noua abordare a tratamentului psoriazisului

Oamenii de știință ruși dezvoltă un nou medicament pentru psoriazis, care până acum nu are analogii în lume. Persoanele care suferă de boli cronice ale pielii nu dispun de molecule suficiente în corpul lor care blochează inflamația pielii. Această deficiență va ajuta la umplerea noului produs biologic. Dezvoltatorii susțin că acesta va fi eficient, inclusiv în tratamentul formelor severe de psoriazis. Această afecțiune cu o severitate variabilă afectează fiecare 20 de locuitori ai țărilor dezvoltate economic. Dermatologii observă că în lupta împotriva psoriazisului există o lipsă de medicamente eficiente și accesibile.

La Institutul de Cercetări de Stat al Biopreparatelor Foarte Pura, FMBA din Rusia creează un nou produs biologic pentru tratamentul psoriazisului - pe baza interleukinei-36 antagonist al receptorilor recombinanți.

"Unul dintre factorii cheie de reglementare a inflamației din piele sunt citokinele (moleculele de informație) ale familiei interleukină-36 (IL-36)", a declarat Andrei Simbirtsev, director științific al institutului de cercetare științifică, pentru Izvestia. - Sunt patru. Trei dintre ele - interleukinele-36 alfa, beta și gamma - activează receptorul și provoacă inflamarea pielii. Și al patrulea - antagonistul receptorului interleukinei-36 (IL-36RA) - își blochează activarea pentru a lupta împotriva inflamației. În cazurile în care IL-36RA este mic din vreun motiv, inflamația din piele poate deveni cronică și corpul începe să se distrugă. Ce se întâmplă cu psoriazisul.

Modul logic de a combate o astfel de patologie este introducerea IL-36RA la pacienți. Institutul de Cercetare a dezvoltat o metodă biotehnologică pentru producerea și purificarea acestei citokine. Introducerea IL-36RA poate fi o terapie eficientă pentru o gamă largă de dermatite diferite. Medicamentul original dezvoltat nu are analogii în lume încă.

- Avantajul unui produs biologic nou este acela că nu suprimă imunitatea sistemică, spre deosebire de medicamentele utilizate în prezent. IL-36RA este planificat să fie produs în Rusia folosind un producător de tulpini bacteriene, care prevede un cost în mod deliberat mai scăzut al producției sale în comparație cu concurenții occidentali. Prin urmare, în cazul finalizării cu succes a studiilor clinice, IL-36RA poate fi baza pentru tratarea pacienților cu psoriazis sever în Rusia ", a declarat Alexey Kolobov, unul dintre dezvoltatorii de medicamente, cercetător la Institutul de Cercetare.

Studiile preclinice ale medicamentului au fost finalizate. Se demonstrează că este netoxic și nu are contraindicații evidente. Medicamentul este pregătit pentru studii clinice, care vor dura unu până la doi ani.

Ministerul Sănătății a declarat pentru Izvestia că "sunt pozitivi în privința inițiativelor care vizează dezvoltarea și introducerea de noi medicamente eficiente pe piața internă, dar comentarea acestui proiect este, în esență, prematură".

Larisa Kruglova, șefa departamentului dermatovenerologiei și cosmetologiei din cadrul Academiei Centrale de Stat din cadrul Administrației Prezidențiale a Federației Ruse, a explicat Izvestia că nu există încă un medicament universal care să fie 100% adecvat pentru toți pacienții.

- Etiologia și patogeneza psoriazisului nu este pe deplin înțeleasă, deci nu există nici un remediu universal. Există un arsenal destul de mare de medicamente eficiente, inclusiv metode biologice și fototerapie. Dar trebuie extins. Principalele direcții în căutarea unor medicamente mai eficiente sunt încercările de a influența mecanismul de dezvoltare a bolii, a remarcat specialistul. - Pretul intrebarii este unul dintre cele mai importante momente ale terapiei biologice. Cursul oricărei "biologii" este de 1-1,5 milioane ruble. Prin urmare, cu cât vor fi mai multe medicamente pe piață, cu atât vor fi mai ieftine.

Un dermatolog a mai spus că scăderea calității vieții pacienților cu psoriazis este comparabilă cu cancerul și diabetul. În plus, chiar și în străinătate, oamenii sunt intoleranți la astfel de pacienți.

- Mulți oameni cred că aceasta este o boală contagioasă, deși nu este. În cursul studiilor străine, sa dovedit că 50% dintre respondenți nu ar dori să stea la aceeași masă cu un pacient cu psoriazis, iar 70% nu ar merge la aceeași piscină cu el, - a spus Larisa Kruglova.

Un studiu al corporației farmaceutice Novartis a arătat că 78% dintre pacienții cu psoriazis sunt oameni care muncesc. În același timp, 51% dintre pacienți consideră că psoriazisul afectează viața profesională. 93% dintre pacienții cu psoriazis utilizează metode neconvenționale de tratament pentru a face cumva să facă față acestei boli.

Potrivit FMBA, psoriazisul este o dermatoză destul de răspândită, care afectează până la 5% din populația țărilor dezvoltate economic. În Rusia, incidența este de aproximativ 70 de cazuri noi la 100 mii de populație pe an, iar prevalența este de aproximativ 220 de cazuri la 100 mii.

http://iz.ru/673409/valeriia-nodelman-mariia-nediuk/uchenye-nashli-novyi-podkhod-k-lecheniiu-psoriaza

Știri despre psoriazis

27 Feb 2016 Un doctor a vorbit despre remedii folclorice care nu ajută la psoriazis.
Mulți oameni, care s-au deziluzionat de metodele medicale de terapie cu psoriazis, încep să fie tratați cu diferite remedii folclorice. Printre remediile populare există cât de eficientă

11 Nov 2015 Copiii obezi sunt mai predispuși la psoriazis
Dermatologul argentinian a relevat dependența dezvoltării psoriazisului la vârsta adultă de greutatea pacientului în copilărie

16 Sep 2015 Psoriazisul poate cauza depresie
Persoanele cu psoriazis prezintă un risc mai mare de apariție a depresiei. Acest lucru a fost spus de cercetatorii americani, condus de Dr. Sam Whiteman.

17 iulie 2015 Pacienții cu psoriazis dezvoltă stenoză aortică mult mai des.
Conform concluziilor specialiștilor de la Universitatea din Copenhaga, persoanele care suferă de psoriazis au 45% mai multe șanse de a dezvolta stenoză aortică.

1 iunie 2015 Muzica clasică ajută la vindecarea psoriazisului
Medicii britanici cred că, cu ajutorul muzicii clasice, puteți reduce timpul de tratament al psoriazisului cu 30%.

13 mai 2015 Pacienții care suferă de psoriazis trebuie să învețe cum să-și gestioneze boala
Psoriazisul este o boală care provoacă nu numai distresul fizic, ci și mental. Experții recomandă pacienților să învețe cum să trăiască cu psoriazis, pentru a tolera mai ușor boala.

12 mai 2015 Psoriazisul afectează în mod negativ calitatea vieții pacientului.
În Irlanda mică, peste 73 de mii de pacienți suferă de psoriazis. Pentru mulți dintre ei, psoriazisul a afectat grav viața personală.

Dec 31, 2014 Pacienții cu psoriazis sunt mai susceptibili să dezvolte glomerulonefrită
Persoanele cu psoriazis sunt mai susceptibile de a dezvolta boli cronice de rinichi, inclusiv glomerulonefrita.

31 decembrie 2014 Persoanele care suferă de psoriazis au trecut prin Tel Aviv
La 22 decembrie, Asociația israeliană a pacienților cu psoriazis a organizat un marș al pacienților menit să informeze publicul că psoriazisul nu este contagios.

26 Dec 2014 Tratamentul psoriazisului la vârste înaintate prezintă anumite dificultăți.
Psoriazisul este adesea diagnosticat la vârstnici. Dacă în urmă cu 30 de ani, incidența psoriazisului la persoanele de peste 60 de ani a fost extrem de rară, acum psoriazisul apare la 3% dintre persoanele în vârstă.

26 Dec 2014 Psoriazis la vârstnici
Îmbătrânirea pielii este un proces natural care apare cu o persoană în vârstă înaintată. Modificările legate de vârstă în piele creează adesea condiții favorabile pentru dezvoltarea psoriazisului. Unii factori pot crește riscul

23 decembrie 2014 Din cauza psoriazisului, fratele ia forțat pe fratele său să locuiască în garaj
Cecilio Ortiz, în vârstă de 58 de ani, a fost nevoit să trăiască într-un garaj timp de trei luni, deoarece fratele său se temea că psoriazisul era contagios, iar soția și fiica lui îl puteau lua.

http://healpsoriaz.ru/news/

Inovații în tratamentul psoriazisului și al artritei psoriazice

Recent, a avut loc un simpozion în Rusia cu privire la o problemă precum psoriazisul și artrita psoriazică. A avut loc la congresul anual al reumatologilor din Federația Rusă.

Medicii din diferite țări au discutat despre cele mai recente realizări în domeniul medicinei moderne. Participanții la congres au ajuns la concluzia că o revoluție reală va apărea în curând în tratamentul psoriazisului. Acest lucru se datorează inventării unui medicament nou capabil să aducă eficacitatea tratamentului pentru psoriazis la un nou nivel.

Se poate spune că în ultimii ani s-au produs schimbări pozitive în terapia care vizează combaterea bolilor de piele. Cu ajutorul tehnologiei moderne, diagnosticul poate fi făcut rapid și precis. Dar, din păcate, chiar și acest lucru nu garantează faptul că un pacient cu psoriazis sau artrită asociată cu acesta va putea să primească o terapie universală și pe deplin eficientă. Orice tratament ar trebui ales strict individual. Dezvoltarea bolii, gradul de manifestare, starea generală a sănătății umane și prezența altor boli cronice joacă un rol imens.

Profesorul Georg Schett de la Universitatea Germană a remarcat că există o serie de dificultăți în tratarea multor afecțiuni, inclusiv a psoriazisului. Odată cu apariția și dezvoltarea deprivării scalabile, pot apărea sau se agraveze alte boli, care nu au putut fi resimțite anterior. Astfel, pacientul trece treptat la tratamentul simptomelor însoțitoare, uitând de sursa originală a problemei sale.

În plus, multe medicamente de înaltă calitate trebuie administrate subcutanat sau intravenos. Și pentru ca medicii să monitorizeze îndeaproape răspunsul organismului la medicamente, pacientul trebuie spitalizat la spital. Puțini sunt de acord cu asta.

Dar soluția la această problemă poate fi o inovație în lumea medicinii - un inhibitor al PDE-4 (cunoscut și ca apremilast). Este un medicament aparținând clasei de molecule mici, un imunosupresor.

Medicamentul are un număr de avantaje, care nu pot fi luate în calcul în prezent cu medicamente inventate:

 • substanța are o masă mică și prin urmare intră ușor în celule;
 • apremilast stimulează sistemul imunitar uman și blochează apariția proceselor inflamatorii caracteristice dezvoltării psoriazisului;
 • inhibă toate bacteriile patogene, indiferent de sursa lor;
 • pătrunde numai în celulele bolnave, ocolind cele sănătoase și, prin urmare, nu inhibă imunitatea umană.

Oamenii de știință din domeniul medicinei din diferite țări au ajuns la concluzia că această inovație va ajuta pacienții să ducă o viață normală, în timp ce se luptă cu o boală neplăcută. Medicamentul sub formă de capsulă sau pastilă este luat repede și pur și simplu pe cale orală și, prin urmare, persoana care suferă de această boală nu va fi legată de spital.

Medicamentul a fost testat temeinic și sa dovedit a fi absolut sigur pentru majoritatea oamenilor. Singurele contraindicații la utilizarea de apremilasă sunt sarcina și intoleranța individuală.

Medicamentul va fi o cale excelentă pentru pacienții alergici la medicamente tradiționale pentru psoriazis și artrită psoriazică. Inhibitorul fosfodiesterazei 4 este, de asemenea, potrivit pentru cei pentru care alte terapii nu au adus rezultatele așteptate. Mai mult decât atât: acest tratament este bine combinat cu alte medicamente și, prin urmare, face posibilă, în paralel, tratarea pacientului pentru alte afecțiuni, fără a afecta sănătatea sa.

Vom fi foarte recunoscători dacă îl evaluați și îl împărțiți pe rețelele sociale.

http://psoriaze.ru/news/innovatsii-v-lechenii-psoriaza-i-psoriaticheskogo-artrita

Fenomenale descoperire medicament în tratamentul psoriazisului

Afecțiunile frecvente ale pielii și ale adaosurilor - unghiile, caracterizate prin prezența erupțiilor cutanate și a peelingului, au fost numite psoriazis. Această boală este numită în mod obișnuit lipsită de amploare. Toate datorită aspectului caracteristic al leziunilor.

În ciuda nivelului ridicat de dezvoltare a medicinei moderne, nu este bine știut de ce se dezvoltă psoriazisul. Există doar o listă de factori care pot provoca dezvoltarea leziunilor psoriazice. Uneori acționează individual, uneori în combinație.

Teoriile de dezvoltare sunt în prezent în măsură să explice doar câteva situații legate de debutul bolii. Una dintre teoriile care au fost confirmate în practică este ereditară. La mulți pacienți cu psoriazis, aceasta este o boală familială.

Este conectat, conform oamenilor de știință, cu o încălcare a proceselor metabolice la nivelul genelor. În special, pe fondul psoriazisului, metabolismul acidului nucleic se schimbă și se știe că este responsabil de transferul de material genetic.

Alte cauze ale psoriazisului includ:

 • tulburări de schimb;
 • efecte infecțioase;
 • defecțiuni în sistemul endocrin;
 • tensiuni frecvente și perturbări ale sistemului nervos central.

În contextul acestor factori, apariția unei probleme apare destul de des. Psoriazisul începe cu erupții mici, care se pot colora, formând plăci individuale și insule întregi de piele acoperite cu baltă scală și mâncărime.

În majoritatea cazurilor, psoriazisul apare mai întâi pe pielea antebrațului, mai aproape de articulația cotului. În cazurile severe sau în absența tratamentului adecvat, leziunile devin active și se răspândesc în zone mari.

Aceasta afectează:

 • spate;
 • în zona genitală;
 • genunchi;
 • suprafata capului.

Există și alte zone de localizare, dar cel mai adesea erupția cutanată este localizată pe părțile de mai sus ale corpului. În același timp, după cum medicii au observat de mult timp, boala are o natură cronică. Aceasta înseamnă că în cursul anului simptomele bolii apar în timpul unei exacerbări, apoi se diminuează și apare o remisie.

În funcție de ce perioadă a exacerbării s-au produs, acestea distingau forma de iarnă, vară și combinată a bolii. În fiecare caz, simptomele variază și este posibil să se determine ce tip este posibil nu numai de sezon, ci și de simptome.

În vara, când există o mulțime de radiații ultraviolete, iar corpul uman este iradiat activ, este plin de legume și fructe proaspete, iar pielea este mai puțin afectată. În timpul iernii, când este umed, umed și rece, severitatea bolii este exacerbată până la apariția leziunilor pustuloase și a fisurilor. În mod natural, în acest caz, psoriazisul necesită tratament obligatoriu.

Tratamentul psoriazisului

Procesul de tratament pentru psoriazis implică eliminarea factorilor care afectează negativ organismul și pot provoca exacerbări ale manifestărilor pielii. Pacienților li se oferă metode de medicină oficială și tradițională. În complex, ele dau rezultate excelente.

Medicina oficială. Metode de tratament cu psoriazis

Astăzi, în ciuda lipsei de cunoștințe despre etiologia bolii, medicina oficială are la dispoziție o mulțime de tehnici terapeutice eficiente. Cu ajutorul lor, puteți elimina disconfortul, puteți scăpa de erupții cutanate, puteți scăpa cursul bolii, puteți preveni exacerbările. Multe metode sunt bine combinate, crescând eficacitatea terapiei.

Dintre principalele recomandări medicale pe care medicii le oferă pacienților, conțin adesea:

 1. Terapia cu antibiotice. În cazul naturii infecțioase a psoriazisului sau al dezvoltării infecției secundare și a piodermei, este necesară distrugerea infecției pe suprafața pielii. În cazurile severe, antibioticele sunt administrate pe cale orală, în brichetă - sub formă de unguente și suspensii externe.
 2. Unguent cu componente hormonale. Sub acțiunea glucocorticosteroizilor, pielea este eliminată și starea acesteia este normalizată.
 3. Îmbunătățirea proceselor metabolice și a instrumentelor de regenerare. Această categorie include diferite creme și unguente care măresc rezistența pielii la efectele nocive, previne traumatismele excesive și accelerează procesele metabolice.
 4. Terapie cu vitamine. Pentru funcționarea normală a pielii, este necesar ca organismul să fie suficient furnizat cu vitamine și minerale. Majoritatea substanțelor din aceste grupuri sunt implicate în procesele metabolice.
 5. Medicamente care îmbunătățesc activitatea tractului gastro-intestinal. Munca tractului gastro-intestinal are un efect direct asupra stării pielii. Evacuarea târzie a conținutului intestinal din cauza constipației poate duce la auto-otrăvirea corpului prin produse metabolice. Zonele inflamate se formează pe mucoasa intestinală, iar absorbția nutrienților este afectată. Prin urmare, utilizarea acestor medicamente este justificată.
 6. Droguri care măresc imunitatea. Starea normală a sistemului imunitar este cheia controlului activ al agenților nocivi - bacterii, viruși și, prin urmare, acelea care provoacă agravarea psoriazisului.
 7. Medicamente sedative. După cum știți, în unele cazuri psoriazisul poate să apară după stres grav. Prin urmare, tratamentul cu medicamente calmante va aduce beneficii numai pacientului.

Există multe medicamente pe care le prescrie medicul pentru un pacient cu psoriazis. Practic, în fiecare caz particular, un plan de tratament este dezvoltat individual, care trebuie urmat strict nu atât în ​​exacerbarea, cât și în remisie.

Medicina informală. Remedii populare pentru psoriazis

Pentru a fi eficient cu o boală, cum ar fi psoriazis, trebuie să aveți răbdare și să nu părăsiți cursul tratamentului la jumătatea drumului. Acest lucru este valabil atât pentru medicina oficială, cât și pentru cea informală. Prin urmare, citiți rețete online pentru psoriazis, trebuie să vă concentrați imediat pentru cel puțin două săptămâni de terapie.

Medicina informală recomandă pentru această boală:

 1. Semințe Portulaca. Dintre aceștia se prepară perfuzia, utilizată extern. Conform observațiilor, loțiunile sau compresele pe care se bazează pot elimina mâncărimea și descuamarea.
 2. Colecția de violete de iarbă de 3 culori și de celandină în raportul 1: 1. Insistați că amestecul uscat rezultat ar trebui să fie, pre-umpleți 250-300 ml de apă clocotită timp de un an și jumătate - două ore. După ce medicamentul este perfuzat și rece, trebuie să beți două sau trei linguri de 3-5 ori pe zi. În plus față de psoriazis, această metodă de tratament este adecvată pentru eczeme și o serie de alte boli ale pielii.
 3. Ulei de gălbenușuri. Rezultatele excelente în bolile de piele, inclusiv chiar și o leziune tuberculoasă, sunt date de utilizarea externă a efuziunii obținute prin prăjirea gălbenușurilor de ou care au fost fierte și separate de proteine. Înainte de gătire, gălbenușele se taie în bucăți mari, se pune pe o tigaie uscată și se prăjește până când se extrage dintr-un lichid roșu. Acesta este colectat, iar apoi tratate locurile rashes.
 4. Compoziția pulberilor de sulf din galben, sulfat de cupru și planta uscată de pudră, în proporție de 1: 1: 1/2. La amestecul uscat obținut se adaugă în cantități de 3 părți gudron sau orice (grăsime de oaie, porc, gâscă) grăsime. Apoi, este necesar să se fiarbe amestecul într-o baie de apă timp de 7-10 minute, amestecând constant până la răcire. După îngroșare, agentul obținut poate fi utilizat pentru a trata pielea.
 5. Iar se întoarce. Se prepară o perfuzie prin turnarea a trei până la patru linguri de material uscat cu un litru de apă clocotită și infuzarea amestecului timp de 10-12 ore. Este necesar să beți medicamentul pe 0,5-0,75 de pahare, încălzit, o dată pe zi înainte de masă. Bebelușii pot primi linguri, după ce se dizolvă mierea în el. În plus, puteți adăuga infuzia în apă când luați băi. Dozajul poate fi ales arbitrar.
 6. Propolis. Aplicați tinctura de cinci procente în multe boli, pe lângă leziunile pielii psoriazice. Propolisul este prezentat mai ales când psoriazisul este însoțit de fisuri, plânsuri și pustule. Ea are un efect pronunțat de regenerare, accelerează procesele metabolice. În cazurile severe, este posibil să se utilizeze concentrații mai mari de tinctură - 10-15%.

Propolisul este, de asemenea, recomandat în exterior sub forma unui extract de ulei. Pentru pregătirea sa, luați o lingură de unt, topiți-o într-o cratiță de smalț și, agitându-se treptat, aduceți la fierbere. Apoi, trebuie să scoateți recipientul de la căldură, să puneți propolisul în el, înainte de a fi frecat printr-o cremă fină și să se amestece constant timp de o jumătate de oră până când amestecul este răcit și îngroșat.

Utilizarea extractului de ulei de propolis:

 • pre-tratarea zonei afectate cu peroxid de hidrogen;
 • uscarea mișcărilor blotului cu un tampon de tifon;
 • așezarea pe șervețelele de piele tratate cu o masă de una până la două zile.

Aceasta și alte metode de tratament au fost folosite de mult timp de medicina tradițională și și-au dovedit succesul și viabilitatea. Și de la ei aproape nimeni nu dezvoltă efecte secundare. Principalul lucru nu este să folosiți ingrediente alergice la pacient.

Fizioterapie și balneoterapie pentru psoriazis

În plus față de medicamentele chimice și medicamentele pe bază de plante, fizioterapia poate atenua starea în timpul perioadei de exacerbare și prelungește remiterea. Datorită abundenței metodelor și a cunoștințelor practice acumulate până în prezent, nu este dificil să se trateze un pacient cu psoriazis.

Cea mai eficientă metodă este radiația ultravioletă. Chiar și în timpul iernii, când simptomele psoriazisului înflorează intens asupra pielii pacienților, este posibil să se smulgă rapid intensitatea dezvoltării plăcilor și să se reducă complet la nimic. Efectul radiației ultraviolete asupra pielii, generat de un emițător artificial, vă permite să faceți ușor, fără a vă răni, usca și dezinfecta suprafața.

Cursul de tratament durează mai multe ședințe - de la 7 la 14. Timpul de expunere este crescut treptat, pacientul nu primește nici un rău. Tratamentul psoriazisului pentru membrele superioare și unghiile este deosebit de eficient.

Mâinile sunt expuse constant la influențe chimice și fizice, pielea lor este rănită, se usucă, deci nu este surprinzător faptul că această locație particulară este cea mai importantă în cazul psoriazisului.

În plus față de lumina ultravioletă, băile s-au recomandat și ei - salină, conifere, radon, cu și fără masaj. Sub influența umidității, celulele vechi cornificate ale epidermei sunt înmuiate și factorul de vindecare dizolvat în apă începe să acționeze direct asupra celulelor vii.

Băile pot fi luate atât acasă, cât și odată într-un sanatoriu specializat. În general, tratamentul sanatorial și psoriazisul balneo-terapeutic sunt bine tratate. Pacienții primesc alimente speciale, plimbă foarte mult, stați departe de stres. Nu este surprinzător faptul că afacerea lor se îmbunătățește rapid.

Prevenirea psoriazisului

După trecerea exacerbării, sarcina pacientului este de a preveni apariția recidivelor. Este necesar să renunțăm la obiceiurile proaste, în special - fumatul și tutunul.

Nu este necesar să le legăm activitățile profesionale cu zona care promovează alergizarea organismului. Este necesar să se evite accidentele și supraîncărcările mentale și fizice. Și, așa cum recomandă medicii, nu neglija o nutriție adecvată. În acest caz, scăderea recăderilor regulate va fi mult mai ușoară!

http://kaklechitpsoriaz.ru/lechenie/meditsina-v-lechenii-psoriaza.html

Tendințe recente în tratamentul psoriazisului

A devenit în general acceptată clasificarea psoriazisului ca boală autoimună caracterizată printr-un curs recurent cronic, o varietate de forme clinice și comorbiditate și adesea în legătură cu această eficacitate scăzută a terapiei. Prin numeroase

A devenit în general acceptată clasificarea psoriazisului ca boală autoimună caracterizată printr-un curs recurent cronic, o varietate de forme clinice și comorbiditate și adesea în legătură cu această eficacitate scăzută a terapiei. Conform numeroaselor studii epidemiologice, psoriazisul suferă până la 5-7% din populația lumii, cu o creștere continuă a incidenței, incluzând fenotipurile sale severe și torpilore.

Potrivit datelor cercetătorilor americani, distribuția pacienților cu diferite forme de psoriazis, în funcție de severitatea imaginii clinice, urmează regula "a treia" - două treimi dintre pacienți suferă de severitate și evoluție ușoară și moderată, iar o treime - psoriazis moderat și sever [1]. În cazul în care numărul total de pacienți cu boală psoriazică în Europa și Statele Unite a crescut recent cu aproximativ 10 milioane de persoane, atunci procentul de forme ușoare este de la 6 la 7,5 milioane (3,5 milioane în Europa și 3-4 milioane în SUA) aproximativ 3 milioane de persoane suferă de psoriazis (1,6 milioane în Europa și 1,5-2 milioane în Statele Unite).

După cum se știe, alegerea principală a tratamentului unui pacient cu psoriazis depinde de severitatea manifestărilor bolii - în cazul psoriazisului sever, se efectuează terapia sistemică, pentru forme ușoare și moderate poate fi limitată la agenții terapeutici locali.

În ultimii 5-10 ani, multe discipline terapeutice au început să aplice noi abordări terapeutice conceptuale - tratament strict vizat, intervenție timpurie și formularea obiectivelor finale realizabile ale tratamentului. un grup de experți recent, din 19 țări europene au propus includerea în recomandările actualizate pentru tratamentul psoriazisului sunt trei principii principale de terapii specifice de succes, care includ respectarea strictă a algoritmilor terapeutici, monitorizarea regulată a răspunsului terapeutic și modificarea în timp util a tratamentului în cazul în care obiectivele terapeutice nu sunt Dost a devenit recunoscut clasifica psoriazis ca o boală autoimună caracterizată printr-un curs de recurență cronică, o varietate de forme clinice și comorbid stey și adesea în legătură cu această eficiență mică terapie. Conform numeroaselor studii epidemiologice, psoriazisul suferă până la 5-7% din populația lumii, cu o creștere continuă a incidenței, incluzând fenotipurile sale severe și torpilore.

Potrivit datelor cercetătorilor americani, distribuția pacienților cu diferite forme de psoriazis, în funcție de severitatea imaginii clinice, urmează regula "a treia" - două treimi dintre pacienți suferă de severitate și evoluție ușoară și moderată, iar o treime - psoriazis moderat și sever [1]. În cazul în care numărul total de pacienți cu boală psoriazică în Europa și Statele Unite a crescut recent cu aproximativ 10 milioane de persoane, atunci procentul de forme ușoare reprezintă 6 până la 7,5 milioane (3,5 milioane în Europa și 3-4 milioane în SUA), în timp ce psoriazisul grav suferă aproximativ 3 milioane de persoane (1,6 milioane în Europa și 1,5-2 milioane în Statele Unite).

După cum se știe, alegerea principală a tratamentului unui pacient cu psoriazis depinde de severitatea manifestărilor bolii - în cazul psoriazisului sever, se efectuează terapia sistemică, pentru forme ușoare și moderate poate fi limitată la agenții terapeutici locali.

În ultimii 5-10 ani, multe discipline terapeutice au început să aplice noi abordări terapeutice conceptuale - tratament strict vizat, intervenție timpurie și formularea obiectivelor finale realizabile ale tratamentului. Recent, un grup de experți din 19 țări europene au propus includerea în recomandările actualizate pentru tratamentul psoriazisului a trei principii principale ale terapiei vizate cu succes, care includ aderarea strictă la algoritmii terapeutici, monitorizarea regulată a răspunsului terapeutic și modificarea în timp util a tratamentului, dacă obiectivele terapeutice nu sunt atinse. În cazul psoriazisului, principalele criterii de evaluare pentru atingerea obiectivelor terapiei sunt totuși dinamica indicatorilor cum ar fi zona psoriazisului și indexul severității (PASI) și indicele dermatologic al calității vieții (DREI). Astfel, orientarea țintă a abordărilor terapeutice devine o componentă necesară a recomandărilor consensului pentru tratamentul psoriazisului.

Diverse comorbidități, care primesc o atenție deosebită pentru cercetare, au un impact semnificativ asupra alegerii tactice a terapiei pentru psoriazis. Astăzi devine tot mai clar și convingător că psoriazisul nu este doar o boală a pielii. Recent, multe studii au demonstrat existența biomarkerilor, dovedind natura sistemică a psoriazisului sub forma unor astfel de procese comorbide ca boala Crohn și artrita reumatoidă. Datorită îngrijorării deosebite sunt datele care indică o relație strânsă a psoriazisului cu bolile cardiovasculare care măresc mortalitatea în rândul pacienților cu psoriazis. Unii autori au tendința să vadă legăturile cauzale dintre psoriazis și bolile cardiovasculare ca un "marș psoriatic", care prezintă un interes deosebit din punct de vedere practic și academic și necesită, fără îndoială, cercetări bazate pe dovezi [3].

Ca urmare a unui sondaj randomizat de 6.549 de americani cu vârsta cuprinsă între 20 și 59 de ani, frecvența sindromului metabolic a fost evaluată în funcție de vârstă, sex, etnie, fumatul tutunului și nivelul proteinei C reactive. S-a dovedit că sindromul metabolic apare la 40% dintre pacienții cu psoriazis (față de 23% dintre cei sănătoși), reprezentând aproximativ 2,7 milioane de pacienți americani comorbili. Cele mai frecvente semne ale sindromului metabolic la pacienții cu psoriazis au fost obezitatea abdominală, hipertrigliceridemia și nivelurile scăzute ale lipoproteinelor cholera-sterol. Constatările sugerează necesitatea unei atitudini mai responsabile față de diagnosticul sindromului metabolic la pacienții cu psoriazis, în special la organizarea terapiei antipsoriatice pe termen lung [4]. Cu toate acestea, rezultatele unei astfel de abordări pot fi uneori neașteptate. Deci, ca urmare a unei meta-analiza a studiilor pentru a identifica impactul psoriazisului Ousté-kinumaba asupra riscului de efecte secundare cardiovasculare, cum ar fi condițiile de comorbiditate, sa constatat că rata de infarct miocardic, angina pectorala si deces din cauza bolilor cardiovasculare la pacienții cu psoriazis care au fost tratați ustekinumab este mai mare decât cea din populația generală a americanilor și în grupul de control al pacienților cu psoriazis [5].

Conform recomandărilor internaționale și interne, principalii agenți terapeutici sistemici pentru psoriazisul sever sunt preparate biologice, retinoide sintetice, metotrexat și ciclosporină A. După cum sa arătat recent, patogeneza psoriazisului, ca și alte boli autoimune, este asociată cu activitatea IL-23 ca regulator principal al Th17 care joacă rolul cel mai important în inflamația imună cutanată prin producerea de IL-17 și alte citokine pro-inflamatorii. În 2009, Agenția Europeană a Medicamentului și FDA american au permis utilizarea unui nou medicament biologic, ustekinumab (CNTO-1275), în psoriazisul sever, care blochează în mod specific IL-12 și IL-23 prin legarea subunității p40 comune ambelor interleukine. Ustekinumab este un anticorp monoclonal uman de clasa IgG (1) cu imunogenitate scăzută. Utilizarea medicamentului sub formă de injecții subcutanate într-o doză de 45 mg pe săptămâni 0, 4 și apoi la fiecare 12 săptămâni duce la o reducere de 75% a nivelului inițial de PASI la 66,4-75,7% dintre pacienți după 12 săptămâni de tratament și aproape reducerea absolută a indicatorului DAKZh la 55-56%. Cele mai recente studii arată eficacitatea ridicată a ustekinumabului la pacienții cu artrită psoriazică. Reacțiile adverse grave la pacienții care au primit ustekinumab au fost înregistrate în 1,4-1,6% comparativ cu 1,4% în grupul placebo. Reacțiile nedorite la locurile de injectare au apărut la 1-2% dintre pacienți, iar producția de anticorpi împotriva Ustekinumab a fost stabilită la 5% dintre pacienți. Studiile continuă cu privire la eficacitatea și siguranța administrării ustekinumab pe termen lung [6-8].

În multe țări ale lumii, ciclosporina A și-a ocupat ferm nișa în tratamentul unor pacienți cu psoriazis. Este indicată pentru pacienții cu psoriazis plachetar, pustular și eritrodermic cu o doză inițială de 5 mg / kg și zi. Cel mai bun raport de eficacitate și siguranță apare la pacienții fără factori de risc pentru nefrotoxicitate, adică fără obezitate, fără hipertensiune arterială și sub 60 de ani. Ciclosporina A este cea mai potrivită pentru terapia "de criză" timp de 6-8 săptămâni, dar la unii pacienți poate fi folosită mult timp ca terapie de întreținere, cu condiția ca creatinina serică să fie monitorizată continuu, dar nu mai mult de doi ani [9].

În ceea ce privește metotrexatul, acesta este disponibil pe bună dreptate și mijloacele suficient de eficiente pot fi recunoscute ca un medicament de primă clasă pentru psoriazisul moderat și sever. Conform majorității recomandărilor, doza inițială de metotrexat este de 5-10 mg / săptămână, de preferință sub formă de administrare orală și în caz de toleranță scăzută - administrare subcutanată în aceeași doză. Cu un răspuns terapeutic slab, doza crește până la 15-25 mg / săptămână. Tratamentul cu metotrex trebuie însoțit de acid folic. Studiile recente existente nu confirmă riscul de fibroză hepatică în timpul tratamentului cu metotrexat [10].

Conform medicamentelor bazate pe dovezi, agenții externi eficienți pentru psoriazis includ gudron, corticosteroizi, analogi ai vitaminei D3 și retinoizi. Cele mai frecvent prescrise dintre ele trebuie recunoscute ca corticosteroizi externi și analogi ai vitaminei D3.

Corticosteroizii externi aplicați în numeroase studii bazate pe dovezi și în practica clinică au devenit de mult timp cele mai populare și demonstrează eficacitatea lor ridicată în psoriazisul plăcii, ducând la o regresie completă a erupțiilor cutanate în primele 2-3 săptămâni de utilizare. Cu toate acestea, remiterea viitoare este, de obicei, pe termen scurt, terapia pe termen lung duce la dependență și rezistența la steroizi, iar un set cunoscut de efecte secundare previzibile limitează utilizarea pe termen lung a steroizilor carotidianți deosebit de puternici.

Analogii de vitamina D3 (calcipotriol) au crescut treptat (4-8 săptămâni cu administrare de două ori pe zi), dar eficacitatea clinică persistentă, iritarea pielii ocazionale și posibile tulburări ale metabolismului calciului atunci când se utilizează cantități excesiv de mari de medicament o săptămână).

Un interes deosebit pentru acest set de agenți antipsoriazici externi îl constituie combinația de calcipotriol și betametazonă (Daivochet), a căror eficacitate se datorează efectului sinergie al componentelor sale asupra proliferării și diferențierii keratinocitelor și asupra inflamației imune a pielii în timpul psoriazisului. 15% stearil esterul de polioxipropilenă utilizat ca bază asigură o distribuție optimă a ingredientelor active pe piele. Atât calcipio-triolul, cât și betametazona sunt bine solubile în această bază. Crește permeabilitatea pielii pentru substanțele active și asigură stabilitatea lor ridicată [11].

Preparatul conține 0,005% calcipotriol și 0,05% betametazonă, care, datorită tehnologiei unice de producție, se caracterizează prin biodisponibilitate optimă, iar medicamentul combinat Daivobet acționează astfel mai eficient decât fiecare dintre substanțele active conținute separat, ceea ce sa dovedit, în special, într-un mare studiu comparativ la care au participat 1603 pacienți cu psoriazis [12]. În același timp, Daivobet este singurul medicament care conține un corticosteroid puternic, a cărui siguranță prin folosirea prelungită a cursurilor repetate pe tot parcursul anului a fost documentată [13]. Reducerea indicelui PASI realizat de acest studiu la peste 70% după o aplicare de patru săptămâni a Daivochet o dată pe zi a fost menținută timp de 52 de săptămâni pe fondul utilizării medicamentului, după cum este necesar, prin cursuri scurte intermitente.

Calcipotriolul și betametazona, care fac parte din Daivochet, extind semnificativ posibilitățile de tratament extern al pacienților cu psoriazis, deoarece aceste componente sunt eficiente în toate stadiile bolii, începând cu progresiv. Utilizarea Daivobet pentru cursuri intermitente pe termen lung o dată pe zi mărește semnificativ angajamentul și angajamentul pacientului față de tratament.

Dermatologii ruși au acumulat o experiență vastă în utilizarea Dayvobet pentru psoriazisul plăcii [14-17]. În aceste studii cu monoterapie Dayvaret sa demonstrat că dinamica pozitivă a manifestărilor psoriazisului a fost observată deja în a treia zi de tratament și un efect clinic distinct a fost observat în majoritatea cazurilor la 7-10 zile după începerea tratamentului. În cele din urmă, la 10-14 zile de tratament, majoritatea pacienților au dezvoltat o regresie completă a elementelor mici și o aplatizare semnificativă a focarelor mari și intensitatea descuamării. Până la sfârșitul celor 3-4 săptămâni de tratament, indicele PASI a scăzut cu 60-80%.

Toleranța la Daivobet de către pacienții înșiși este evaluată ca fiind bună și foarte bună. Nu sunt detectate efecte secundare semnificative și complicații în cursul utilizării acestuia, precum și schimbări ale parametrilor de laborator din sânge și urină. Toți pacienții notează ușurința utilizării medicamentului.

Există, de asemenea, rapoarte privind utilizarea cu succes a Daivobet în combinație cu alte tipuri, în special terapia sistemică pentru psoriazis [18, 19]. Sa demonstrat că utilizarea combinată a blocantelor de factori de necroză tumorală, alfa, în special adalimumab, cu Daivobad a condus la o regresie a leziunilor psoriazice mult mai rapid, în special în primele săptămâni de tratament, comparativ cu monoterapia cu adalimumab.

Toate acestea, în general, sugerează că medicamentul combinat Daivobet este un agent antipsoriazic extern extrem de eficient, care conduce rapid la o regresie a erupției cutanate, care este foarte conformă și sigură pentru utilizarea pe termen lung. Acesta poate fi combinat cu succes cu tratamente sistemice pentru psoriazis și utilizat pe bază de ambulatoriu. Efectul clinic al tratamentului extern cu medicament Dayvobet este evaluat de către pacienți ca stabilizator, sprijinind remiterea și prevenind apariția exacerbărilor.

literatură

 1. Horn E. NPF SUA, 2007.
 2. Mrowietz U, Kragballe K, Nast A., Reich K. Jaur Acad Dermatol Venereol. 2011, mai; 25, Suppl 3: 1-13.
 3. Boehncke W. H, Boehncke S. Tobin A. M, Kirby B. "Marșul psoriazis": un concept de cât de severă poate psoriazisul să conducă comorbiditatea cardiovasculară [Exp Dermatol. 2011, Apr; 20 (4): 303-307.
 4. Love T.J, Qureshi A.A., Karlson E. W. și colab. Prevalența sindromului metabolic la psoriazis: rezultate din perioada 2003-2006 // Arch Dermatol. 2011, Apr; 147 (4): 419-424.
 5. Reich K., Langley R. G., Lebwohl M. și colab. Siguranța cardiovasculară la pacienții cu psoriazis moderat până la sever: Br J Dermatol. 2011, Apr; 164 (4): 862-872
 6. Kurzeja M, Rudnicka L, Olszewska M. Noi inhibitori ai căii interleukinei-23 în dermatologie: ustekinumab, briakinumab și secukinumab // Am J Clin Dermatol. 2011, 1 aprilie; 12 (2): 113-125.
 7. Legi P. M, Warren R. B. Ustekinumab pentru tratamentul psoriazisului Expert Rev Clin Immunol. 2011 Mar; 7 (2): 155-64.
 8. Yeilding N, Szapary P., Brodmerkel C. și colab. Dezvoltarea antagonistului IL-12/23 ustekinumab în psoriazis: perspective, trecut, prezent și viitor // Ann N Y Acad Sci. 2011 Mar; 1222 (1): 30-39.
 9. Maza A., Montaudie H, Sbidian E. și colab. Ciclosporină orală în psoriazis: o revizuire sistematică a modalităților de tratament și utilizarea psoriazisului non-placă, în Jurnalul Academiei Europene de Dermatologie și Venereologie. Pag. 19-27.
 10. Montaudie, H., Sbidian, E., Paul C. și colab. Metotrexatul la psoriazis: o revizuire sistematică a modalităților de tratament, a incidenței, a factorilor de risc și a toxicității hepatice // Jurnalul Academiei Europene de Dermatologie și Venereologie. 2011, mai, v. 25, 12-18.
 11. Ruzicka T., Lorenz B. Comparație între monoterapia cu calcipotriol și o combinație de calcipotriol și valerat de betametazonă timp de 2 săptămâni cu psoriazis vulgaris: un studiu randomizat, multicentric, dublu-orb, // Br J Dermatol. 1998, v. 138, p. 254-258.
 12. Kaufmann R, Bibby A.J., Bissonnette R. și colab. O nouă formulare de calcipotriol / betametazonă dipropionat (Daivobet) este un tratament eficace o dată pe zi pentru psoriazis vulgaris / / Dermatologie. 2002; 205: 389-393.
 13. Kragballe K., Noerrelund K. L., Lui H. și colab. Eficacitatea schemelor de tratament o dată pe zi cu unguent calcipotriol / betamethason dipropionat și unguent unguent în psoriazis vulgaris // Br J Dermatol. 2004; 150: 1167-73. Br J Dermatol. 2006, v. 155, p. 737-741.
 14. Filimonkova N.N., Kashcheeva Ya.V., Chuverova KA Efectul clinic al administrării secvențiale a medicamentelor dyvobet și dayvonex în terapia complexă a pacienților cu psoriazis // Buletin de Dermatologie și Venereologie. 2006; 6
 15. Korotky N. G., Ujukhu V. Yu., Kubylinsky A. A., Tikhomirov A. A. Daivobet, un nou medicament extrem de eficient pentru tratamentul extern al pacienților cu psoriazis vulgar moderat până la sever, Dermatologia clinică și venerologie. 2007; 4: 64-69.
 16. Monakhov K.N., Khobeysh M. M., Sokolovskiy E.V. Aspecte moderne ale terapiei externe pentru psoriazis / Dermatologie clinică și venerologie. 2006; No. 2: 47-50.
 17. Togoeva L. Sh, Nevozinskaya Z. V., Korsunskaya I. M, Akhmedova P. A. Terapia externă a formelor limitate de psoriazis / Dermatologie clinică și venerologie. 2008; No. 2: 42-44.
 18. Katsambas A. și colab. Tratamentul pacienților supuși tratamentului pacienților supuși tratamentului. Calcul. Al 18-lea Congres EADV, 2009, p. 1169.
 19. Thaci D, Ortonne J.P., Chimenti S. și colab. Italice: Bacillus / BreatheonBrthbase IIIb, Multi-Center, randomizat, dublu-orb, Betametazonă; 2010, 2 aprilie. [Epub înainte de imprimare]).

NG Kochergin, MD, profesor universitar
LM Smirnova, candidat la Științe Medicale

Mai întâi MGMU-le. I. M. Sechenov, Moscova

http://www.lvrach.ru/2011/05/15435190/
Mai Multe Articole Despre Alergeni