Cum de a alege o pernă hipoalergenică?

Cu toate acestea, pacienții alergici trebuie să adauge la această listă o altă cerință: absența substanțelor în compoziția umpluturii care provoacă reacții de sensibilitate individuală.

În caz contrar, contactul direct produce simptome: tulburări respiratorii, erupții cutanate care pot fi destul de greu de continuat.

Pentru a evita apariția lor, trebuie să folosiți perne speciale pentru alergii. După ce ați citit articolul, veți învăța cum să le alegeți și pe ce criterii să vă bazați.

De ce există o alergie la pernă?

Există mai multe motive posibile pentru dezvoltarea reacțiilor adverse - printre acestea se numără sensibilitatea:

 1. La umplutură.
 2. Pentru impregnare (antibacteriene, biciuiți etc.).
 3. Pentru țesături (inclusiv coloranți care au fost utilizați în procesul de coasere a pernelor).
 4. Produsele de îngrijire (pudră de spălat, balsam, etc.).
 5. Pentru antigene (substanțe străine care pot provoca reacții imune) acarieni de praf.
 6. Pentru a mucegai (apare dacă o lungă perioadă de timp în materialul produsului este menținută o umiditate ridicată).

Umpluturile de origine naturală, populare în orice moment - în jos, pene, lână, precum și cauciuc real (latex natural), coji de hrișcă și plante aromate - au o caracteristică comună: un nivel ridicat de potențial alergic. Acestea conțin proteine ​​vegetale și animale (proteine) care pot provoca formarea unei sensibilități imune specifice din partea pacientului. Acest proces se numește sensibilizare și este însoțit de producerea de complexe specifice de protecție - anticorpi.

Componentele sintetice pot provoca, de asemenea, o reacție - de exemplu, latex artificial sau poliester, diverse tipuri de substanțe chimice de uz casnic, agenți antiparazitici. Cu utilizarea prelungită a pernei sau în condiții nesatisfăcătoare de viață, trebuie să vă gândiți și la probabilitatea de sensibilitate la mucegai.

Cel mai agresiv și factor comun în declanșarea alergiilor este contactul regulat cu un acar de praf.

Mai exact, cu proteinele conținute în particulele corpului și secrețiile sale. Adăpostul este un habitat preferat al acestui mic și inseparabil ochi al insectei: există căldură și o mulțime de nutrienți - cântare moarte de piele a pielii umane.

Există perne hipoalergenice?

În primul rând, această categorie include variante în care acarienii nu reproduc (diferite tipuri de materiale sintetice). Cu toate acestea, chiar și în acest caz, nu există nici o garanție a lipsei de reacție - perna este spălată și tratată cu aer condiționat pentru moale și creând o aromă plăcută de lenjerie de pat, iar dacă umplutura este saturată cu un medicament acaricid (agent de control al insectelor), un pacient sensibil poate reacționa la acesta.

Prin urmare, este necesar să se bazeze nu numai pe lista general acceptată a produselor cu un potențial scăzut de provocare a reacției, ci și pe caracteristicile pacientului. Cineva, chiar și cu dermatită atopică, suferă latex, dar pentru unii această componentă este extrem de periculoasă. Prin urmare, ar trebui să exersați o abordare individuală - aceasta va reduce riscul și va înceta să vă faceți griji cu privire la amenințarea la adresa sănătății.

Criterii de selecție

Astăzi există o gamă destul de mare de produse care se potrivesc persoanelor cu sensibilitate individuală. Producătorii oferă nu numai materiale familiare pentru multe decenii, ci și componente noi - de exemplu, diferite tipuri de spumă sintetică. Deoarece vorbim despre alegerea pernei, ar trebui să acordați atenție unor caracteristici precum:

 1. Compoziția umpluturii.
 2. Stofă de pernă principală (capac).
 3. Prezența / absența impregnării.
 4. Proiectare cu funcție de ventilație.

Umplerea și acoperirea țesăturilor pot fi:

În ceea ce privește impregnarea oricărei substanțe pentru alergii, este nedorită. Dar pe ventilație se poate spune că opusul - menținerea schimbului de aer activ datorită designului special al produsului evită mucegaiul și acumularea de exces de praf și, prin urmare, apariția unui miros neplăcut. În plus, modelul ar trebui să fie confortabil - puteți alege atât opțiunile ortopedice, cât și cele clasice, dar luând întotdeauna în considerare caracteristicile individuale ale somnului.

Perne antialergice cu ingrediente naturale

Cele mai bune materiale de umplutură pentru persoanele cu intoleranță sunt considerate:

Pe această listă pot fi adăugate și coji de hrișcă, dar cu condiția ca aceasta să fie stabilizată cu o umplutură artificială (de exemplu, spumă poliuretanică) și oferită unei persoane care nu este sensibilă la ierburi sau cereale.

Este important să rețineți că, pe măsură ce perna se uzează, huskul de hrișcă este zdrobit într-o stare de praf.

Își pierde proprietățile ortopedice benefice și se transformă, dacă nu într-un alergen agresiv, apoi cu siguranță într-un iritant al mucoasei respiratorii.

În general, nu vă fie teamă să cumpărați o pernă cu o compoziție combinată. De exemplu, mătasea care este foarte moale pentru mulți se transformă cu ușurință într-un produs ortopedic confortabil dacă se adaugă silicon. Același lucru se aplică și altor ingrediente de origine naturală - cu o combinație rezonabilă cu aditivi sintetici, proprietățile lor pozitive pot fi multiplicate.

Umpluturi artificiale pentru alergii

Astăzi, se produc o varietate de modele diferite - chiar și cele care sunt ieftine pot fi de o calitate suficientă. Prețul depinde nu numai de material, ci și de funcții suplimentare - ventilație etc. În plus, aceste perne sunt ușoare, acarienii nu reproduc; Unele tipuri de produse pot fi spălate chiar și pe o mașină de scris, ceea ce face mult mai ușoară întreținerea - după uscare, ele revin la forma originală.

Merită să alegeți umplerea următoarelor materiale:

 • sintetizator sintetic;
 • komforel;
 • hollofayber;
 • spumă poliuretanică (inclusiv "efect de memorie").

Dezavantajul multor perne sintetice este că capul lor se transpiră pe ele și umplutura poate pierde forma în timp. Cu toate acestea, acest "păcat", de regulă, modele de calitate scăzută. Aceleași variante care sunt produse cu "efectul de memorie" nu pot fi spălate, încălzite, puternic comprimate - aceasta duce la deteriorarea produsului.

Tesatura de acoperire - pe care o alegeți?

Materialul este în contact direct cu pielea și membranele mucoase, iar nivelul de permeabilitate pentru particulele de umplutură și praful depinde de porozitatea sa. Prin urmare, este foarte important să alegeți un tip adecvat de țesături - în ciuda faptului că perna este acoperită cu o pernă dintr-un set de lenjerie de pat. Mai bine să oferiți preferințe:

Pentru perna superioară puteți cumpăra orice material natural sau sintetic fără lână și latex în compoziție. Este mai bine dacă este fără o imagine; Cu toate acestea, deoarece mulți oameni preferă lenjeria de pat colorată, ar trebui să acordați atenție calității coloranților: nu ar trebui să fie toxici, să rămână pe piele după somn.

În plus, există capace speciale pentru persoanele predispuse la reacții alergice - acestea sunt puse sub pernă și creează o barieră între componentele de umplere și mediul înconjurător. Cu toate acestea, acestea sunt necesare numai în cazurile în care nu este posibilă înlocuirea unei perne de puf, pene, cu praf acumulat. Pentru produsele din materiale de origine naturală sau sintetică cu un nivel scăzut de risc (mătase, spumă poliuretanică etc.) care se află în perioada de serviciu acceptabilă, acestea nu sunt necesare.

Perne hipoalergice pentru copii

În cazul în care copilul suferă de orice formă de sensibilitate individuală, are nevoie de așternut care este sigur pentru sănătate. Destul de des există o reacție la componentele naturale - de exemplu, puf de pasăre; acest lucru poate duce la formarea atacurilor de astm și bronhospasm. Pentru a evita dezvoltarea simptomelor, trebuie să achiziționați o pernă:

 • cu material de umplutură de mătase, din holofiber și din bumbac sau sateen (sau alte materiale aprobate);
 • realizate fără utilizarea coloranților agresivi și a impregnărilor chimice.

Este mai bine dacă perna hipoalergenică pentru un copil poate fi spălată sau curată cu aburi.

Acest lucru va menține produsul într-o stare satisfăcătoare, chiar dacă în timpul jocului se va vărsa lichid de alimentare. Lenjeria de pat, în special o pernă, ar trebui să fie:

 1. Soft.
 2. Absorbție sudoare.
 3. Fără coloranți sau ingrediente de calitate pentru a crea o imagine.
 4. Fără un miros ascuțit "chimic".

Este important să rețineți că durata de utilizare a pernelor pentru copii este limitată, deoarece, pe măsură ce copilul crește, trebuie să reglați lățimea, înălțimea și raportul soft / duritate în produs. În plus, se poate acumula praf în umplutură.

Cum de a reduce riscul de reacție la pernă?

Chiar și achiziționarea unui produs de calitate din materiale sigure, trebuie:

 • curățați-o pe măsură ce se murdărește;
 • se usuca atunci cand este ingerat excesul de umiditate;
 • spălați, dacă acest lucru este permis de instrucțiuni, cu produse de uz casnic puțin agresive;
 • schimbați dacă produsul este uzat (praf, cu mucegai, și-a pierdut forma, a devenit neplăcut să miroasă chiar după curățare etc.).

În plus, este necesar să efectuați în mod regulat curățenie umedă în casă - ceea ce va reduce cantitatea de praf care se acumulează la suprafață (și așternut). Este necesar să se acorde atenție saltelei - poate servi și ca habitat pentru acarienii de praf sau pentru o sursă de substanțe provocatoare. În cazul în care pacientul trebuie să doarmă pe produse potențial alergene, trebuie să se utilizeze huse de protecție.

http://proallergen.ru/bolezn/veschi/gipoallergennye-podushki.html

Cum sa alegi o perna hipoalergenica

Conform OMS, fiecare locuitor al planetei suferă de o formă de alergie. Dacă considerați că o persoană își petrece a treia viață în pat, așternutul poate fi o sursă de alergie. Țesuturile moi acumulează cu ușurință praf care conține acarieni de praf. Reproducerea insectelor contribuie la pernele de umplutură de origine animală și vegetală.

Prin urmare, persoanele cu alergii trebuie în primul rând să cumpere o pernă hipoalergenică. Dacă decideți să cumpărați acest produs, trebuie să știți cum să alegeți, pentru a nu fi confundat. Cu ce ​​ar trebui să fie umplute. Care sunt cerințele pentru pernele hipoalergice. Luați în considerare aceste întrebări.

Ce ar trebui să fie produsele hipoalergenice

Principala sursă de alergii sunt praful și praful. Aceste insecte invizibile pot provoca urticarie, vedere încețoșată, rinită și astm. Cicatricele trăiesc în așternut de origine vegetală și animală, care acumulează praf. Prin urmare, trebuie să alegeți produse care nu conțin acarieni de praf și, prin urmare, nu provoca alergii. Cum de a alege o pernă, medicii recomandă alergii. În opinia lor, se acumulează mai puțin praf în umpluturile artificiale.

Pacienții care suferă de alergii ar trebui să aleagă umplerea sintetică pentru lenjeria de pat.

Perna trebuie să respecte cerințele igienice și hipoalergenice:

 • Umplutura nu trebuie să conțină materii organice. Țesăturile de origine animală și vegetală sunt sursa de hrană pentru căpușe. Nu ar trebui să acumuleze praf.
 • Produsul trebuie spălat pentru a curăța praful și acarienii.
 • Umplutura nu trebuie să conțină compuși adezivi care cauzează alergii.
 • Perna antialergică are o respirabilitate ridicată. Aceasta elimină efectul de seră, care contribuie la reproducerea căpușelor.

Avantajul umpluturii artificiale este că poate fi spălat la 60 ° C, care ucide căpușe și ouăle. Produsele cu înaltă aerisire nu acumulează umezeală. Promovează reproducerea bacurilor. În plus, produsul poate fi ventilat în frig sau pus în congelator pentru dezinfecție. Astfel de măsuri exclud scutecele de la alergeni.

Bile de silicon din poliester

În rețeaua comercială, această fibră de viscoză este cunoscută sub numele de sintepukh și sinteshar. Umplutura constă din fibre poliesterice goale care sunt răsucite într-o spirală și tratate cu silicon. Materialul se obține prin topirea polietilen tereftalatului. Din această fibră se face și material de sutură utilizat în chirurgie în timpul operațiilor.

Umplutura pentru așternut este pregătită în conformitate cu tehnologia țesăturilor răsucite. Ca urmare, fibra dobândește o structură de primăvară. Oferă o mare respirabilitate, elasticitate și moale. Gata de umplere arată ca niște bile pufoase. Proprietățile fibrei siliconate goale sferice:

 • Hipoalergenice.
 • Vâscozitate ridicată. Aerul este ținut în interiorul produsului printre mingi. După utilizare, produsul, crăpat în jos, se umple cu o nouă porțiune de aer.
 • Elasticitate și moale. Aceste proprietăți au apărut pe fibră după siliconizare.
 • Izolarea termică.
 • Posibilitatea de curățare într-o mașină automată de spălat.

Nu există acarieni sau alte microorganisme în interiorul pernei din fibre goale. Produsul nu păstrează mirosul de transpirație din cauza permeabilității la aer. Structura elastică a umpluturii vă permite să luați forma capului și a gâtului. După utilizare, produsul siliconizat își preia forma originală. Fibra reține căldura fără a crea un efect de seră. În plus, produsele sale sunt durabile și necostisitoare.

Lebada artificială este în jos

Cum de a alege o pernă pentru copii, astfel încât să fie moale și hipoalergenic? În acest caz, va ajuta lebăda artificială în jos. Este o fibră superfină a unei noi generații. Fibrele au avantaje importante:

 • Hipoalergenic datorită structurii umpluturii, care respinge praful. Datorită acestei proprietăți, perna este perfectă pentru un copil și un adult.
 • Înaltul respirabil elimină efectul de seră și supraîncălzirea copilului în timpul somnului.
 • Softness asigură o termoreglare optimă.
 • Posibilitatea de spălare în mașină vă permite să curățați în mod regulat cantitatea minimă de praf care ar putea pătrunde cu o utilizare prelungită.

Perna hipoalergenică de la lebădă în jos nu va lăsa o șansă pentru acarienii de praf să se înmulțească și să provoace alergii. Spălarea mașinii vă permite să curățați periodic umplutura de praf și acarieni.

Ekofayber

Această fibră este ecologică și hipoalergenică. Așternut cu umplutură ecofibră au un număr de avantaje necesare. Ei "respira" datorită permeabilității bune a aerului. Produse elastice și moi în același timp. Perna de fibră eco nu acumulează umiditate datorită proprietăților sale hidrofuge. Produsul are proprietăți termostatice bune. Nu este fierbinte vara, nu rece in timpul iernii. Datorită elasticității sale, ecofibrele au proprietăți ortopedice. Perna de fibră eco nu se sfărâmă pe măsură ce este utilizată. Este rezistent la uzură.

Capace fără alergie

Proprietățile hipoalergenice ale pernei asigură nu numai umplutura, ci și capacul. Pentru a îmbunătăți proprietățile hipoalergenice, trebuie să utilizați capacul corect. Calitatea materialului determină alegerea pernei pentru produs.

Capacele din țesături naturale - bumbac, calico, sateen - asigură cea mai mare protecție împotriva alergiilor.

Materialul de acoperire trebuie să aibă o legătură strânsă care să permită trecerea aerului, însă nu permite contactul cu umplutura. Cusăturile de acoperire trebuie să fie etanșate bine. Clapeta optimă este cu fermoar.

Cum să ai grijă?

După utilizare, în fiecare dimineață, perna trebuie să fie bătută. Acest lucru va păstra elasticitatea pentru o lungă perioadă de timp. Când spălați setați modul delicat cu rotirea la viteză minimă. Pulberea de spălare este utilizată fără clor în cantitatea de 1/3 din cea obișnuită. După spălare, produsul este agitat și uscat într-o poziție aplatizată. Perna de sus se spală de două ori pe săptămână.

Ca rezultat, amintim că umplutura pentru persoanele care suferă de alergii ar trebui să fie fabricată din fibre artificiale. Baza sa este recunoscută ca fibre goale din poliester, din care sunt pregătite Sinteshar, sintepukh și lebada. Capacele pentru pernele hipoalergenice sunt alese din țesături naturale de intercalare densă. Produsul este spălat într-o mașină automată la 60 ° C într-o cantitate redusă de detergent.

http://sonzzz.ru/vse-dlya-sna/pillow/gipoallergennye-podushki-kak-vybirat/

Perne fără alergie

Aproape fiecare așternut, indiferent cât de scump, poate deveni în cele din urmă un teren de reproducere pentru răspândirea germenilor și acarienilor de praf. Acest lucru este valabil mai ales pentru pernele din lână și din lână. Fiecare dintre aceste materiale de umplutură naturale este o cauză pentru dezvoltarea simptomelor negative la persoanele predispuse la reacții alergice.

Este încă posibil să scăpați de respirația dificilă, pruritul și nasul curgător, caracteristic persoanelor care suferă de alergii în contact cu produsele de pene și în jos, dacă înlocuiți patul vechi cu perne hipoalergenice noi în timp. Aceste produse, datorită prezenței umpluturilor hipoalergenice în ele, rezolvă complet problema persoanelor care suferă nu numai de atacurile de astm, dar și de multe alte alergii.

Avantajele produsului

Pernele de alergie au următoarele calități pozitive:

 • Călătoria lor este inodoră și nu adună praf.
 • Produsele nu conțin alergeni, cum ar fi cleiul și latexul.
 • Răspândirea acarienilor și germenilor este complet exclusă.
 • Materialele de umplere utilizate au o mare respirabilitate.
 • Formă excelentă, chiar și după spălări frecvente.

Consul de perne de alergie

Dezavantajele produselor includ doar o higroscopicitate sporită a unor modele fabricate din bambus. Din acest motiv, pernele de bambus pentru alergii nu sunt recomandate pentru utilizarea în zonele cu climă umedă, unde vor avea nevoie de uscare și aerisire frecvente pentru a le oferi aceleași proprietăți.

Materiale de umplere populare

Compoziția de înaltă calitate, care se poate baza pe umplerea proprietăților naturale și sintetice, ajută la obținerea unor calități ridicate ale pernelor hipoalergenice.

Materialele de umplutură naturale includ:

 • Bamboo cu proprietăți bactericide și hipoalergenice excelente.
 • Eucalipt, a cărui utilizare în perne vă permite să vă bazați pe eliminarea oboselii și o îmbunătățire semnificativă a tăieturilor pielii.
 • Husa din hrișcă Produsele fabricate din astfel de materiale se numesc perne BIO datorită efectului de masaj pe care îl dau proprietarului.
 • Mătase, care este materialul cel mai util și în același timp scump.

Pernele hipoalergenice sintetice constau din următoarele materiale:

 • Hollofiber, considerat cele mai înalte calități de produse înlocuitoare artificiale de puf și pene. Această umplutură de pernă hipoalergenică este inodoră, menține căldura și este ecologică.
 • Silicon, care, pe lângă calitățile hipoalergenice, diferă de asemenea prin creșterea elasticității.
 • Lebădă artificială în jos, din cauza moliciunii sale, foarte asemănătoare cu puful de pasăre natural.

Cum sa alegi un produs pentru un adult

Adulții sunt potriviți pentru aproape toate tipurile de așternut pentru alergii, dar pentru a obține efectul cel mai pozitiv, în special în cazul reacțiilor alergice acute, medicii recomandă achiziționarea produselor din bambus, coajă de hrișcă și lyocell obținute din lemn de eucalipt. În toate aceste materiale de umplutură, sa constatat un compromis ideal între proprietățile vegetative naturale și hipoalergenicitatea. După ce a adormit pe un produs fabricat din aceste materiale, o persoană predispusă la reacții alergice nu va mai fi interesată de alegerea pernelor hipoalergenice și de utilizarea acestora deloc, deoarece proprietățile utile ale așternutului sunt evidente.

Pentru mamele viitoare, este recomandat să alegeți perne speciale de alergie pentru femeile gravide, care se bazează pe cel mai des folosit umplutură antistres cu bile sintetice sau polipropilenă.

Alegerea unei perne hipoalergenice pentru un copil

Pentru un somn puternic și confortabil al copilului, cea mai bună opțiune este o pernă pentru copii de la holofiber, care nu absoarbe mirosurile și este ușor de curățat. Un astfel de tampon complet hipoalergenic este grozav pentru un copil de orice vârstă, indiferent dacă are sau nu o reacție alergică la produsele de pene sau de pene. Nu mai puțin folositoare pentru copii sunt și produsele din lebădă, confort și silicon, caracterizate de un material moale și proprietăți anti-stres ridicate. Pentru copiii de la 3 ani, majoritatea celorlalte tipuri de umpluturi, inclusiv bambus și lyocell, pot fi potrivite.

Perne ortopedice hipoalergenice

Mulți clienți care vin în magazinele textile confundă deseori pernele care sunt hipoalergenice și care sunt ortopedice. De fapt, majoritatea produselor destinate combaterii reacțiilor alergice au, de asemenea, calități excelente fizice și terapeutice. Produsele ortopedice moderne sunt prezentate în următoarele versiuni:

 • Perne de memorie care își amintesc contururile anatomice ale capului, umerilor și gâtului proprietarului, datorită căruia produsul ia forma corectă în timpul somnului, asigurând suportul calității pentru mușchii corpului.
 • Latex, caracterizat prin elasticitate și calități bune de respirație.
 • Din spumă poliuretanică, care susține bine capul în timpul somnului.
 • Heliu, cu un efect de răcire, poate reduce excitabilitatea sistemului imunitar, precum și poate inhiba îmbătrânirea celulelor pielii.

Toate pernele ortopedice sunt bune pentru că permit nu doar postura corectă în timpul somnului și odihnei, ci și înlăturarea purtătorilor lor de simptome dureroase în gât, chiar și cu un diagnostic cronic de osteochondroză.

Huse de pernă hipoalergenică

Pentru a maximiza protecția, toate produsele hipoalergice moderne sunt acoperite cu capace speciale care protejează pernele de penetrarea diferitelor particule care provoacă reacții alergice. Pentru fiabilitate, cusăturile de pe capacele de așternut sunt întotdeauna rezistente, iar clema pernelor este prevăzută cu dinți mici și o bară de protecție specială. În ciuda unei astfel de etanșeitate, carcasa de pernă păstrează proprietățile de ventilație necesare pentru produs.

Capacele perne hipoalergenice moderne sunt fabricate din:

 • Microfibre de înaltă densitate, fabricate în conformitate cu metoda de preparare a țesăturilor de barieră, datorită cărora astfel de coperți sunt foarte asemănătoare cu bumbacul.
 • Poliesterul este un material subțire, dar destul de dens, care protejează fiabil orice umplutură.
 • 100% bumbac cu o textura frumoasa si matasoasa.

Producători principali

Cele mai bune branduri pentru producerea de perne alergice și seria lor specializată vă vor ajuta să nu vă confundați cu alegerea produselor de pat de calitate. Pe piața rusă, astfel de companii dovedite sunt:

 • Natură este cu seria "Velvet Bamboo".
 • Primavelle "Antistress Silver".
 • Kariguz "Tenceleson".
 • Primavelle "Bamboo".
 • Soft-tex.

Printre cei mai buni producători străini:

 • Gama germană "Stop alergie" (Austria).
 • Yilixin (China).
 • Flaum Anna (Germania).
 • Karna (Turcia).
 • Finlayson-Familon (Finlanda).

Pentru a determina autenticitatea produselor poate fi marcată eticheta, prezentă pe fiecare pernă, precum și prezența certificatelor de la compania implicată în vânzarea lenjeriei de pat. Cumpărătorul trebuie să acorde neapărat atenție acestor detalii, altfel există o șansă de a obține un fals bine deghizat.

http://poztelio.com/podushki/8-gipoallergennye-podushki.html

Cum de a alege o pernă hipoalergenică și o pătură?

Calitatea somnului este un indicator important al sănătății umane.

Dacă somnul este insuficient sau insuficient, persoana are un nivel ridicat de stres, procesele de îmbătrânire sunt activate, imunitatea suferă.

Alegerea așternutului trebuie tratată cu mare responsabilitate, în special pentru persoanele care suferă de alergii.

Cum de a alege o pernă pentru alergii?

După cum știți, o persoană își petrece o treime din viața sa în pat, deci reacțiile alergice la atributele patului sunt foarte frecvente.

Producătorii oferă o mare selecție de perne:

 • diverse forme și mărimi;
 • dintr-o varietate de materiale;
 • cu diferite materiale de umplutură;
 • la toate prețurile posibile.

Pentru a cumpăra o pernă sigură pentru alergii, chestiunea alegerii ei trebuie abordată cu toată responsabilitatea și cu o înțelegere clară a cazului.

Pernele antialergice trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • umplerea trebuie să fie hipoalergenică;
 • nu au îmbinări adezive;
 • produsele de acoperire a țesăturilor ar trebui să fie de 100% bumbac cu o țesătură densă;
 • au o bună aerisire;
 • nu au coloranți toxici;
 • structura umpluturii trebuie să fie moale, elastică;
 • nu au miros;
 • materialele trebuie să fie fără impregnare;
 • potriviți o anumită persoană în formă, dimensiune;
 • perna trebuie să aibă o rezistență mare la uzură;
 • îngrijirea produsului nu trebuie să fie dificilă;
 • prețul ar trebui să fie disponibil consumatorului.

Conținutul său, perna poate fi fie din materiale sintetice, fie din fibre organice.

Video de la Dr. Malysheva:

Materiale de umplutură sintetice

În ceea ce privește alergia, materialele sintetice sunt considerate sigure deoarece nu au substraturi organice care alimentează diverse microorganisme.

La urma urmei, după cum știți, cea mai frecventă cauză de alergii sunt praful, mucegaiul, penele și deșeurile de acarieni de praf.

Materialele sintetice hipoalergenice includ:

 1. Un ecofiber (holofiber) este o fibra artificiala din poliester care are forma de sfere sau fibre spirala. Are permeabilitate bună a aerului, nu are miros, dă bine la dezinfecție (menține temperaturi ridicate), nu se rupe, are rezistență mare la uzură. Pentru persoanele care suferă de alergii, acest material este considerat sigur și are un preț mic.
 2. Thinsulate este un material sintetic care are proprietăți similare cu puful de pasăre. Are o conductivitate termică scăzută, care este importantă în zilele reci de iarnă. Îngrijirea produsului cu o astfel de umplere este simplă - menține cu ușurință regimul de temperatură de 60 ° C (această temperatură permite uciderea tuturor microorganismelor inutile).
 3. Artificiale în jos este un material ecologic care nu utilizează produse chimice pentru utilizarea sa. Are o bună aerisire, care elimină aspectul de mucegai, ciuperci. Reface cu ușurință forma după deformare.
 4. Comforel este un material de sinteză care păstrează bine căldura, "respiră" bine, este ușor de restaurat după deformare.
 5. Memory Foam - o nouă generație de material artificial, care este folosit pentru a crea perne hipoalergenice ortopedice.

Toate aceste materiale sunt sigure ca umplutură pentru persoanele cu alergii, sunt de asemenea potrivite pentru pernele copiilor.

Materiale de umplere naturale

Experții nu recomandă folosirea unor astfel de materiale de umplutură organice pentru persoanele cu alergii:

Acesta este un loc minunat pentru reproducerea acarienilor și colectarea prafului. Grijă pentru ei este consumatoare de timp și prețul este mare.

În cazul materialelor de umplutură alergică naturală, pot fi utilizate numai câteva materiale organice, dar acest lucru nu oferă o garanție de 100% că nu se vor produce alergii:

  mătase

- Este o fibră naturală, care datorită componentelor speciale din compoziția sa previne reproducerea diverselor microorganisme. Dar prețul acestor perne este foarte mare și nu în toate cazurile nu există reacții alergice.

 • Husa de hrișcă este o componentă a plantei care are proprietăți bune de masaj. Dar merită să ne gândim că numai cojile stabilizate nu pot provoca roșeață, peeling și mâncărime. Termenul de utilizare a pernelor cu acest material de umplutură este foarte limitat, deoarece cojii sunt consumate în praf în timpul utilizării și aceasta devine cauza alergiei.
 • Fibra de bambus este un material celulozic recuperat din tulpina de bambus, are proprietăți hipoalergenice, antiseptice. Se adaptează perfect la diferite condiții de temperatură (se încălzește bine în condiții reci și se răcește în zilele fierbinți).
 • Lyocell este un material natural fabricat din fibre de lemn din eucalipt. Are proprietăți antialergice, respirante, bactericide. Este ușor de grijă pentru un produs cu o astfel de umplutură, dar nu schimbă aspectul în timpul utilizării.
 • Atunci când se utilizează o pernă cu umpluturi naturale, există încă un risc de alergii, deoarece reacțiile alergice provoacă proteine ​​de origine vegetală și animală. Dar modul în care se va dezvolta situația nu este cunoscut, deoarece particularitățile individuale ale unei anumite persoane contează.

  capace

  Experții iau notă de faptul că persoanele care sunt predispuse la alergii ar trebui să utilizeze huse de pernă hipoalergenice speciale.

  Aceasta va oferi o barieră naturală suplimentară împotriva alergenilor.

  Materialul acestor capace ar trebui să fie complet natural și sigur.

  Cel mai bine este dacă materialul de acoperire este satinat sau bifurcat. Aceste materiale sunt durabile, durabile.

  Aceștia au o densitate atât de densă încât microorganismele nu pot ieși.

  Cusăturile din aceste cazuri sunt tratate special, fermoarul are cel mai mic dinte - toate acestea împiedică penetrarea chiar și a celor mai mici particule de alergeni.

  Criterii de selectare a criteriilor

  Selectarea unei pături în siguranță este considerată foarte importantă.

  O pătură adecvată persoanelor cu imunitate sensibilă trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • toate componentele păturii trebuie să fie hipoalergenice;
  • trebuie să aibă o bună permeabilitate la aer;
  • au proprietăți antistatice înalte;
  • reglementează perfect procesele de schimb de căldură;
  • să fie higroscopic;
  • să fie elastic, moale, plăcut la atingere;
  • pătura trebuie făcută folosind coloranți sigure;
  • greutatea produsului este foarte importantă - cu cât este mai ușoară, cu atât este mai confortabil pentru o persoană și mai ales pentru un copil;
  • întreținerea ușoară a produsului, rezistență ridicată la uzură - factori semnificativi la alegere;
  • criteriul de preț este important (nu toată lumea își poate permite produse prohibitiv de costisitoare).

  Pătură hipoalergenică este mai bine de ales cu următoarele substanțe de umplere:

  • fibra de silicon;
  • sintepuh;
  • hollofayber;
  • fibre de bambus;
  • fibre de cânepă;
  • mătăsos de umplere.

  Aceste materiale vă permit să circulați pe deplin aerul, ceea ce creează un efect termic excelent, minimizează acumularea prafului și a altor alergeni.

  Ar trebui să refuzați cu siguranță produsele cu astfel de materiale de umplutură:

  Acesta este un agent de umplere foarte periculos pentru alergii. Aceste pături pot provoca bronhospasme și astm, diverse microorganisme trăiesc în mod activ și se înmulțesc în ele.

  Video de la expert:

  Pat pat hipoalergenic pentru copii

  Este foarte important pentru copil să aleagă lenjeria de siguranță. Sănătatea sa actuală și viitoare depinde de aceasta.

  Atunci când alegeți o pătură și perne, pene și păsări de păsări, vată de animale, bumbac învechit (vată de bumbac) ar trebui să fie excluse. Aceste materiale sunt extrem de nesigure, ele formează adesea mucegai, ciuperci, acarieni de praf. Ele sunt greu de îngrijit acasă, iar acest lucru duce la acumularea de praf, ceea ce va provoca cu siguranță o reacție negativă a corpului.

  Alergistii recomanda alegerea umpluturii artificiale si a cojilor de bumbac. Cel mai bun din toate, fibre de silicon, holofiber, confort. Aceste componente sunt foarte hipoalergenice, ecologice, non-toxice, absolut sigure pentru copii. Structura lor aerisită permite produsului să "respire" bine, încălzind perfect copilul. Aceste pături permit copilului să se simtă confortabil într-un vis, deoarece este aproape fără greutate.

  Medicii-ortopedii sfătuiesc să aleagă corect dimensiunea și grosimea pernei pentru copil. În timpul nopții, corpul trebuie să se odihnească complet, dar numai în poziția corectă. Pentru copii după un an, puteți alege perne ortopedice speciale hipoalergenice.

  Grijă de o odihnă sănătoasă completă a copilului în timpul somnului este prerogativa directă a părinților. Pentru copii, ar trebui să alegeți numai accesorii de înaltă calitate, adecvate vârstei. Este mai bine să le cumperi în magazine dovedite cu certificate speciale de calitate.

  Video de la Dr. Komarovsky:

  Reguli de îngrijire

  Este important să aveți în mod corespunzător și sistematic îngrijirea lenjeriei de pat. Capul este considerat cel mai murdar și îndrăzneț la oameni.

  Prin urmare, medicii recomandă:

  • o dată pe lună, spălați perna și pătură;
  • spălați capacul pernei o dată pe săptămână;
  • spălați lenjeria de pat de două ori pe săptămână.

  Este foarte important atunci când folosiți indicii de alergii pentru a utiliza pulberi și geluri antialergice de spălare inofensive (este mai bine să utilizați oa treia parte din detergenți din norma obișnuită).

  Înainte de a începe, trebuie să vă familiarizați cu etichetele de pe produs. Mulți producători specifică temperatura adecvată și stilul de spălare. Adesea este o spălare delicată, cu o rotație minimă și o temperatură de 50-60 ° C.

  Stratul de uscare trebuie să fie în poziție orizontală într-o zonă bine ventilată. Periodic, este necesar să agitați produsul, oferindu-i aspectul original și îndreptarea umpluturii.

  De asemenea, sunt importante ritualurile de zi cu zi pentru a păstra funcționalitatea și aspectul decent:

  • în fiecare dimineață trebuie să bateți perna;
  • ieșind din pat nu trebuie să-l umpleți imediat, ci să dați patul difuzat.

  Cum să aibă grijă de lenjerie? video:

  Cât de mult este?

  Haină hipoalergenică va fi întotdeauna mai scumpă decât de obicei. Perna antialergică poate fi achiziționată de la 500 de ruble la 10 000 de ruble. Totul depinde de dimensiunea produsului, tipul de umplutură, de producător. Considerată cea mai scumpă fibră de mătase.

  Prețurile pentru pături variază de la 5.000 de ruble la 15.000 de ruble. Este posibil și mai mare dacă producătorul folosește cele mai noi tehnologii și materiale care nu sunt încă disponibile pentru producția în masă.

  Atunci când alegeți atributele de așternut, trebuie să vă concentrați întotdeauna pe capacitățile financiare. Produsele cu un preț scăzut nu sunt întotdeauna inferioare produselor scumpe.

  Prezentare generală a unor producători

  Există un număr mare de mărci, dar nu toate sunt printre cele mai bune mărci:

  1. Du Pont este un producător bine-cunoscut de produse hipoalergenice. Producătorul folosește fibre siliconizate, datorită faptului că se obține o moale maximă, elasticitate, rezistență la deformare.
  2. Lenjerie Compania turcească Tas este foarte solicitată, așa cum este minunată pentru copii și alergii. Linia de pat este destul de mare. Producătorul utilizează numai materiale de înaltă calitate care îndeplinesc pe deplin cerințele persoanelor care suferă de alergii.
  3. Firma austriacă Hefel este renumită pentru păturile sale hipoalergenice pe bază de lemn de eucalipt tratat cu ioni de argint și alge maro. Aceasta oferă funcțiile de sănătate a produsului.
  4. Le Vele este o marcă turcă de elită care produce perne hipoalergenice cu diverse umpluturi de diferite forme și dimensiuni.

  În alegerea lenjeriei de pat, este important să alegeți un individ care să se potrivească unui individ. Din alegerea corectă depinde de componenta fizică și emoțională a sănătății.

  http://allergia.life/allergeny/bytovye/gipoallergennaya-podushka-odeyalo.html

  Caracteristicile de umplutură în perne hipoalergenice

  Pernele hipoalergice reprezintă o achiziție importantă nu numai pentru persoanele care suferă de alergii, ci și pentru persoanele care nu au această problemă. Praful colectat în casă, acarienii - o cauză comună a alergiilor. Ele sunt adesea acumulate în pat, pline cu puf, pene, lână. Înainte de a cumpăra o pernă hipoalergenică, merită să explorăm caracteristicile alese de ei, precum și firmele reprezentate pe piață.

  Cum apare o alergie la pernă?

  În fiecare zi, oamenii folosesc lenjeria de pat, încercând să asigure o odihnă confortabilă. Principala cerință pentru ei este securitatea.

  Alergia pernei poate fi explicată prin sensibilitate la:

  • de ambalare;
  • acarieni, alți paraziți reproducători sub o pernă;
  • mucegai, fungi;
  • mijloace utilizate pentru spălare, îngrijire pentru lenjerie de pat.

  Intoleranța apare datorită conținutului în proteinele de umplere a pernelor care reprezintă o amenințare la adresa sistemului imunitar uman. Consecința este o reacție defensivă. Este necesară eliminarea alergenului din piele, membranele mucoase, dar pentru pacient se transformă într-o agonie: un nas curbat, dermatită, conjunctivită.

  Pentru o persoană care reacționează la insecte, provocatorii sunt particule de organe de bici, salivă și fecale. Perna de alergie nu poate fi afectată de o ciupercă, situată într-o cameră umedă, dar rareori uscată.

  Faptul de a folosi o pulbere de spălare specifică, agent de clătire, o altă soluție este importantă. Aceste fonduri duc adesea la diverse patologii în corpul uman.

  Dacă produsul pentru somn este umplut cu umplutură naturală, acesta nu poate fi considerat hipoalergenic. O persoană alergică trebuie să intre în contact cu particule de piele, fire de păr și alte elemente. Aceasta este o materie primă străină de antigen.

  Plus perne sintetice pentru perne în care paraziți nu se pot reproduce în el. Scutecele de calitate scăzută uneori se transformă într-un focar de microorganisme, ciuperci care dăunează sănătății. Acest lucru este valabil mai ales dacă proprietarii schimba numai perna și folosesc aceleași perne de câteva decenii.

  Materiale de umplutură antiallergenice naturale

  Perna hipoalergenică poate fi umplută cu umplutură naturală, dar acest lucru nu înseamnă că este pe deplin potrivit. Riscul unei reacții alergice persistă.

  Ceiba

  Ceiba - umplutură naturală pentru perne hipoalergenice. Conform caracteristicilor similare cu lâna convențională. Acestea sunt fibre pufoase, asemănătoare cu materiile prime conținute în bolurile de bumbac.

  Recoltarea se face manual de la copaci ceiba crescând pe insule tropicale.

  Materiile prime nu conțin substanțe chimice și, prin urmare, nu pot provoca alergii.

  Lipsa de material - durata de funcționare insuficientă. La fel ca vata de bumbac, ceiba într-o pernă hipoalergenică se învârte. Împăratul își pierde forma originală, devine incomod să dormi pe el.

  Dispozitivele hipoalergice umplute cu seiboy sunt interzise de udare, ceea ce înseamnă că spălarea este imposibilă. Dacă îngrijirea regulată este absentă, dezvoltarea microflorei patogene începe în interiorul lucrurilor.

  Perne hipoalergice umplute cu mătase - o alegere bună pentru cei care prețuiesc confortul. Sunt plăcute pentru piele, practice, ușor de spălat, uscate, forma după spălare este restaurată rapid.

  Umplutura este fibre de viermi de mătase răsucite într-un mod special. În ele dăunătorii care provoacă o alergie nu încep: căpușe, ciuperci, larve de molii.

  Mătase de origine naturală este o materie primă de lux. Este scump, dar este folosit mult timp.

  Bumbac (bumbac)

  Pernele hipoalergenice din bumbac sunt foarte ieftine. Fibra de bumbac, adică vată de bumbac, este un material ecologic, conduce aerul bine, reține căldura, are o higroscopicitate sporită.

  După ce a fost folosit timp de 6-8 luni, accesoriul își pierde proprietățile originale. Ambalajul, care dorm pe suprafață, devine incomod.

  Spălați perna hipoalergenică din bumbac nu poate fi, dar plecarea fără nici o îngrijire este imposibilă.

  Dacă particulele de praf se acumulează în interior, riscul de reproducere a acarienilor de praf este mare.

  Prețul mic al unui lucru - până la 300 de ruble - vă permite să îl schimbați adesea fără a vă afecta bugetul.

  bambus

  Fibrele de bambus au început să fie utilizate pentru producția de lenjerie de pat nu cu mult timp în urmă. Avantajele materialului au fost rapid apreciate de numeroși cumpărători.

  Bamboo pentru fabricarea de perne hipoalergenice sunt cultivate, și apoi tratate, fără a folosi chimicale.

  Lăstarii tineri sunt împărțiți în multe fibre moi, goale în interior. Ei absorb bine umiditatea. Lucrul va rămâne uscat, chiar dacă persoana care dorm pe el transpira mult. Prin ea, aerul este perfect condus, temperatura este confortabilă în interiorul corpului.

  Balsamurile din bambus nu provoacă alergii, potrivite pentru copii mici, în prezența astmului bronșic la astmatici, alergii. Aceste perne hipoalergenice pot fi spălate pe o mașină de scris prin setarea modului indicat pe etichetă.

  Fibra de bambus fara impuritati se rupe repede, se crapeste. Pentru a crește durata de funcționare a produsului se amestecă cu materiale artificiale.

  Nu trebuie să achiziționați un lucru natural 100% - nu este prea profitabil.

  Suplimente artificiale antialergice

  Paturile artificiale, produse astăzi, sunt create dintr-un material cu proprietăți ortopedice. Nu provoacă alergii, igienice, nu prea scumpe.

  Thinsulate

  Tinsuleyt - unul dintre cele mai sigure materiale non-alergice. Aceasta este o fibră chimică 100% din care sunt fabricate spirale siliconizate.

  Pernele fără perle, umplute cu materii prime ușoare și ușoare, păstrează căldura, păstrează forma și volumul pentru o perioadă lungă de timp.

  Produsele cu tinucuri cumpără persoane care suferă de boli cronice ale tractului respirator superior. Nu trebuie folosite în sezonul cald. Rezultatul va fi supraîncălzirea corpului, hiperhidroza, dureri de cap constante.

  hollofayber

  Perna cu holofiber este hipoalergenică, reține căldura. Fibrele din acest material sunt fabricate din poliester, care nu acumulează electricitate statică, particule de praf care nu permit dezvoltarea microflorei patogene.

  În producția de holofibre, fibrele de poliester sunt răsucite, acoperite cu silicon.

  Umplutura pentru pernele hipoalergenice este moale, elastica, se poate spala, este puternic zdrobita. Dezavantajul este reducerea termoregulării. În timpul iernii, lenjeria de pat nu se calmează bine, iar vara este fierbinte din ea. De asemenea, Hollofayber nu are un grad prea ridicat de higroscopicitate.

  sintepon

  Dispozitivele hipoalergenice Synthepon sunt printre cele mai ieftine. Fibrele subțiri formează un sentiment de luminozitate, moale. Între ele sunt combinate prin metoda încălzirii.

  Produsul se dovedește a fi elastic, fără lumină, cu o suprafață uniformă. Aceste proprietăți nu sunt suficient de lungi. După o anumită perioadă de timp, ambalajul începe să absoarbă umezeala, elasticitatea dispare și cavitățile apar pe suprafață. După spălare sinteponul devine și mai dens. Doi ani - și afilierea va fi absolut fără valoare, va trebui să fie schimbată. Faceți-o ușor, dacă petreceți până la 300 de ruble.

  Komforel

  Comforel este similar în proprietăți cu holofiber, dar costă mai puțin. Creat din fibre goale răsucite într-o minge. Are caracteristicile inerente tuturor celorlalte materiale artificiale:

  1. Hipoalergenice.
  2. Elastic.
  3. Weightless.
  4. Conductiv aer.
  5. Higroscopice.

  Accesorii de confort sunt bune pentru femeile însărcinate, dar ele nu sunt potrivite pentru persoanele cu osteochondroză - pentru ele umplutura este prea moale.

  Bile de polistiren

  Polistirenul expandat este o materie primă care constă aproape în întregime din aer plasat în capsule cu pereți subțiri de polistiren.

  Materialul nu se dizolvă în apă, nu emite toxine, este hipoalergenic. Nu divortează ciuperci, acarieni de praf.

  Perna hipoalergenică, umplută cu bile din polistiren, are un efect de masaj ușor. Este imposibil să ștergeți acest produs, iar durata sa de viață este destul de scurtă - până la 8 luni.

  Fibra de silicon

  Ambalarea cu silicon pentru pernele hipoalergenice este realizată din fibre de poliester, formate în bile. Accesorii nu sunt prea mari. Într-un produs mare, umplutura va începe să se răspândească în întreg spațiul interior, suprafața va deveni mai puțin elastică și își va pierde proprietățile ortopedice.

  Pernele din silicon sunt recomandate nu numai pentru alergii, ci pentru cei care suferă de osteochondroză, insomnie, migrene constante.

  Materiale ortopedice fără materiale antialergice

  Pacienții cu alergie cu boli ale sistemului musculoscheletal (osteocondroză, scolioză) ar trebui să aleagă perne hipoalergenice cu efect ortopedic semnificativ. Disponibilitatea acestuia depinde de materialul cu care produsul este umplute.

  Memoriform

  Umplutura, care este responsabilă de caracteristicile presiunii, căldurii. Abilitatea de a lua forma unui corp de somn. Pernele hipoalergenice cu memoriform sunt create în diferite forme, diferă în ceea ce privește gradul de rigiditate, densitate.

  Structura de ambalare constă din celule mici. Acest lucru vă permite să distribuiți uniform sarcina pe gât, coloana vertebrală. Proprietățile proprietăților sunt păstrate timp de 7 ani.

  latex

  Elastic de latex natural sau artificial, durabil. Perne pline cu ele, servesc până la 10 ani. Potrivit pentru producția de produse pentru copii.

  Gel de răcire

  Folosit ca inserție pentru distribuirea suplimentară a sarcinii. Are un efect de răcire care afectează favorabil schimbul de căldură al pielii.

  Perne antialergice pentru copii

  Perna pentru bebelusi cu pene / pene nu merita sa alegi. Acesta devine un teren de reproducere ideal pentru acarieni. Pooh umezeste lana si absoarbe imediat umezeala.

  Tesutul de bumbac este prea greu, umplutura în timp va începe să se aglomereze.

  Pernă hipoalergenică sintetică vă va permite să mențineți condiții de dormit confortabile ale copilului pe tot parcursul nopții. La un preț, toate pernele copiilor cu confort, poliesterul de căptușeală sunt mai accesibile.

  Pediatrii recomandă să acordați atenție patului hipoalergenic cu latex. Ele sunt alese, având în vedere vârsta copilului. Unele modele sunt chiar potrivite pentru nou-născuți. Ambalajul elastic fixează corect gâtul, umerii copilului, capacul din material natural conduce aerul.

  Caracteristicile coperților

  Pentru a atinge nivelul maxim al hipoalergenicității, merită să alegeți cazul pentru perna potrivită pentru bunurile achiziționate. Este o barieră naturală. Există mai multe motive pentru aceasta:

  • strângerea densă a fibrelor de țesături;
  • perna hipoalergenică devine impermeabilă pentru alergeni de orice tip;
  • umplutura rămâne respirabilă.

  Cusăturile cu care este cusută coperta sunt puternice, fermoarul este prevăzut cu o folie protectoare, are dinți mici pentru a preveni pătrunderea acarienilor și a altor paraziți.

  De înaltă calitate, pernele hipoalergenice sunt fabricate de Pristine (America), Allegro Cover (Germania), "Dr. Al" (Taiwan).

  http://weqew.ru/postelnye-prinadlezhnosti/podushka/gipoallergennye

  Perne hipoalergice și proprietățile acestora

  Agenții patogeni pentru alergii sunt diferiți. Pacienții cu alergie au adesea o reacție la iritanții simpli care ne înconjoară - praf, produse chimice de uz casnic, produse. Prin urmare, este important ca persoanele predispuse la reacții alergice să monitorizeze mediul înconjurător. Acest lucru se aplică și în cazul așternuturilor. Articolul vă va spune ce pernă să alegeți pentru a evita riscul de alergii. Să ne gândim la avantajele și dezavantajele lor și să prezentăm o imagine de ansamblu a modelelor care sunt populare printre cumpărători. Informațiile vor fi utile celor care au grijă de sănătatea lor și doresc să aibă un somn confortabil și sănătos.

  Ce perne sunt hipoalergenice

  În pernele cu umpluturi naturale (puf, pene), microbii și acarienii de praf pornesc în timp. Produsele lor metabolice provoacă o reacție alergică. Semnele de alergii sunt:

  1. erupții cutanate;
  2. nas curbat;
  3. conjunctivită;
  4. umflare;
  5. dureri de cap;
  6. atacuri de astm.

  Desigur, așternuturile cu materiale de umplutură naturale pot fi spălate. Dar spălarea nu economisește produsul de la căpușe. În plus, pernele cu umplutură naturală sunt dificil de uscat complet.

  Situația este diferită cu pernele care au umplutură sintetică - poliester, ecofibră, țesute, etc. Microorganismele și acarienii nu se depun în ele și este mai ușor să se spele astfel de perne. Ele sunt aerisite, dar elastice. În același timp, capul și coloana vertebrală sunt bine susținute.

  Producătorii austrieci au produse interesante ("Hefel" și "Dorbena"). Pernele sunt concepute pentru persoanele cu alergii respiratorii. Produsele au trei camere înăuntru. Fiecare celulă are o carcasă din fibră eucaliptă strânsă cu un material de umplere microbol.

  Pentru ionizare se folosesc ioni de alge sau de argint. Pernele pot fi ajustate în înălțime prin adăugarea sau îndepărtarea capacelor cu umplutură.

  avantaje

  Pernele hipoalergice au multe calități pozitive:

  1. umplutura este inodoră;
  2. nu conține alergeni cum ar fi clei și latex;
  3. umplutura are proprietăți antistatice, nu acumulează praf;
  4. în astfel de perne acarienii și microbii nu vor începe;
  5. reglează bine căldura și umiditatea;
  6. au o bună aerisire;
  7. ușor de curățat (ușor de reconstituit, chiar și în cazul spălărilor repetate);
  8. au proprietăți ortopedice.

  deficiențe

  Printre dezavantaje se poate identifica doar prețul ridicat.

  Cum sa alegi

  umplutură

  Alegerea unei perne hipoalergenice, trebuie să acorde o atenție la umplutură. Următoarele produse sunt hipoalergenice:

  1. Mătase (durabilă și utilă, dar în același timp cea mai prestigioasă și mai scumpă).
  2. Cu umplutură din fibră de bambus (durabil, similar în proprietăți cu perne de mătase, dar mai ieftină).
  3. Cu umpluturi de legume (prețul depinde de umplutură, sunt populare, pot avea proprietăți de vindecare).
  4. Sintetice (produsele cele mai necostisitoare, populare cu consumatorii, nemanjite în îngrijire și durabile).

  Printre materialele de umplutură sintetice ar trebui să se acorde atenție pernei cu fibră de poliester (poliester). Acesta diferă de poliesterul de umplutură conform următoarelor caracteristici:

  1. schimb de aer bun, datorită structurii goale;
  2. fără îmbinări adezive;
  3. siliconizarea fibrelor le face moi și mătăsos, le restabilește cu ușurință forma după spălare.

  Un alt material de umplutură popular este ecofibra. Este inodor, ecologic, are proprietăți antistatice. Materialul are o bună permeabilitate la aer și asigură termoreglarea.

  Structura ecofibrelor este densă și elastică. Aceste perne vă vor sprijini bine în timpul somnului. Un alt avantaj este un înveliș rezistent la apă.

  Printre materialele de umplutură de legume, huskul de hrișcă este popular. Creează un efect ortopedic bun.

  capac

  Nu trebuie acordată o atenție mai puțin importantă atunci când alegeți o pernă hipoalergenică la materialul capacului. De asemenea, ar trebui să aibă proprietăți antialergice:

  1. Aveți o țesătură densă de fibre. Acest lucru va oferi o barieră pentru penetrarea particulelor care provoacă alergii. Schimbul de aer și umiditate nu este redus.
  2. Cusăturile de acoperire trebuie să fie puternice. Clapeta are dinți mici și o curea de protecție.

  Producătorii de perne hipoalergenice fac capace de la:

  1. Microfibre de înaltă densitate realizate folosind tehnologia de fabricare a barierelor. Materialul exterior și la atingere este similar cu bumbacul.
  2. Poliester cu o intercalare densă a fibrelor cu proprietăți antistatice. Materialul este subțire, dar foarte dens.
  3. 100% bumbac cu densitate mare de țesătură. Are o textura matasoasa, moale si neteda.

  Modele TOP-10

  Primavelle "Silver Antistress"

  Pernă de la producătorul rus. Umplutura este o ecofibra. Cazul este fabricat din țesături de in, cu adăugare de argint (cel puțin 2,5%). Combinația de material de umplere și de acoperire oferă produsului următoarele avantaje:

  1. reducerea stresului;
  2. ajuta la eliminarea insomniei;
  3. nu pierde volumul;
  4. materiale ecologice;
  5. este ușor de șters, se usucă rapid.
  În unele modele, materialul de acoperire are proprietăți antimicrobiene.

  Materialul de acoperire are proprietățile:

  1. antimicrobiene;
  2. protivokleschevye;
  3. termoreglare;
  4. neutralizează mirosurile;
  5. îndepărtează tensiunea electrostatică.

  O pernă de dimensiune de 50 * 70 cm costă 1600 de ruble.

  Nature's "Velvet Bamboo"

  Pernă producător rus, elastic, greutate - 700 g. Material de umplere sintetic - holfitx. Capacul este fabricat din microfibră. Particularitatea țesăturii este că fibrele sunt foarte subțiri - 0,06 mm. Din acest motiv, materialul este foarte moale, catifelat și, în același timp, foarte durabil.

  În plus, materialul are avantajele:

  1. conduce bine căldura;
  2. higroscopică;
  3. ușor de curățat (orice murdărie este ușor de îndepărtat).

  Capacul are un dispozitiv de fixare convenabil și cusături puternice. Puteți reduce, dacă este necesar, cantitatea de umplere și reglați înălțimea produsului. O pernă de dimensiune de 50 * 70 cm costă 1100 de ruble.

  German Grass "Stop alergie linie"

  Țara de origine a pernei este Austria. Umplutura este poliester 100% (fibre goale 4-L). El are virtuțile:

  1. nu sunt afectate de bacterii și ciuperci;
  2. are rezistență mare la uzură;
  3. structura și elasticitatea fibrelor este menținută după spălări repetate.

  Capacul este fabricat din bumbac 100%. Țesătura poate rezista spălării chiar și în apă foarte fierbinte (95 de grade) și uscare în tamburul mașinii. Coperta este matlasata, cu fermoar. Este posibil să reglați gradul de confort datorită inserției interne.

  O pernă de dimensiune de 50 * 70 cm costă 2600 de ruble.

  Yilixin

  Pernă de la producătorul chinez. Umplutura este de 100% mătăsos. Greutatea pernei este de 50 * 70 cm - 1250 g. Prețul este de 3500 de ruble.

  Mătasea de umplere are multe avantaje:

  1. nu se încălzește în vreme caldă;
  2. cald în sezonul rece;
  3. evaporă rapid umezeala;
  4. nu se uda niciodată;
  5. are un efect benefic asupra pielii.

  Pernele de matase sunt rezistente la uzură, acarienii nu se depun în ele. Articole din satin din satin cu jacquard.

  Primavelle "Bamboo"

  Țara de origine - Rusia. Umplutura este formata din doua straturi:

  1. Extern - 70% bambus și 30% poliester.
  2. Lebada internă - în jos (artificială).

  Bamboo de umplere are proprietăți de ventilare și dezodorizare. În plus, aceste perne au:

  1. hipoalergenic și antibacterian (70% din bacteriile capturate pe pernă sunt distruse în mod natural);
  2. proprietăți ortopedice;
  3. proprietăți antistatice;
  4. siguranța mediului;
  5. durabilitate;
  6. rezistenta la spalare.

  Astfel de perne creează un microclimat confortabil datorită capacității fibrelor de a trece bine. Un produs care măsoară 50 * 70 cm costă 2300 de ruble.

  Natura "ingerul misterios"

  Pernă de la producătorul rus. Umplutura este compusa din 50% fibre de eucalipt si 50% microfibra super-siliconata de ultima generatie. Copertă de pernă - fibră de eucalipt 100%.

  Tesatura naturală derivată din lemn de eucalipt este moale și matasoasă. Prin structură, ele seamănă cu mătase naturală. Perna din aceste materiale posedă:

  1. neted (nu încrețită);
  2. rezistență;
  3. bună permeabilitate la aer.

  Chiar și în cea mai caldă vreme, perna nu se va încălzi și va rămâne rece. Prețul unui produs care măsoară 50 * 70 cm este de 1800 de ruble.

  Locul de mătase

  Țară pernă - China. Umplutura este de 100% mătăsos. Cazul este fabricat din satin alb de jacquard. Produsul cu o dimensiune de 50 * 70 cm cântărește 1250 g și costă 3.500 de ruble.

  Silk are multe calități utile - bună conductivitate termică și higroscopicitate, proprietăți hipoalergenice. Are un efect benefic asupra pielii.

  Capacul pernei are un fermoar. Puteți reduce cantitatea de umplutură și puteți ajusta înălțimea produsului.

  Primavelle "Mais"

  Pernă de la producătorul rus. Umplutura are doua straturi:

  1. Extern - 70% fibră de porumb și 30% poliester.
  2. Intern - 100% ecofibră.

  Materialul de umplere este hipoalergenic, are o bună higroscopicitate și o izolare termică. Fibră de porumb:

  1. elastic;
  2. rezistent la poluare;
  3. moale;
  4. confortabil;
  5. rezistent la uzură.

  Capacul este fabricat din bumbac 100%. Perna este durabilă, rezistă la multe spălări fără a pierde forma. Prețul unui produs care măsoară 50 * 70 cm este de 2300 de ruble.

  Kingsilk "Elite Elizabeth"

  Pernă de la producătorul chinez. Umplutura este 100% mătăsos de mătreață. Perna este mică, dimensiune - 50 * 70 cm, greutate - 1500 g. Prețul unui astfel de produs este de 9450 de ruble.

  Mătasea este foarte subțire, are capacitatea de a absorbi umiditatea și de a regla temperatura. În timpul somnului, perna va oferi poziția optimă a capului, indiferent de poziția de somn.

  Capacul este fabricat din bumbac 100%. Producătorul susține că perna "Elite Elizabeth":

  1. oferă o vacanță perfectă;
  2. prevenirea insomniei;
  3. elimina oboseala in timpul zilei.

  Kariguz "Tenceleson"

  Țara de origine - Rusia. Dimensiunea pernei 70 * 70 cm cântărește 950 g. Prețul unui astfel de produs este de 3400 de ruble. Umplutura este un compozit al nanofibrelor de nouă generație. Are următoarele avantaje:

  1. ușurința de îngrijire (rezistă la multe spălări);
  2. fibrele naturale din compoziție sporesc confortul;
  3. rezistență mare la uzură;
  4. higroscopice.

  Perna este moale, plăcută la atingere. În timpul perioadei de funcționare nu-și pierde proprietățile. Capacul este fabricat din bumbac 100%.

  http://vyspalsa.ru/gipoallergennye-podushki-i-ih-svojstva/
  Mai Multe Articole Despre Alergeni