Alimente alergice la copii

Un tip de intoleranță alimentară este alergia alimentară la copii, care se bazează pe mecanisme imunologice complexe. De regulă, alergia alimentară se manifestă deja în primul an al vieții copilului, când începe să încerce alimente diferite. Este important să știm că acest fenomen este cauza dezvoltării tuturor bolilor alergice ulterioare ale copilului. În plus, alergiile alimentare pot provoca vasculita alergică, precum și afectarea rinichilor, a tractului gastro-intestinal, a sistemelor cardiovasculare și nervoase etc.

Simptomele alergiilor alimentare la copii

Toate simptomele alergiilor alimentare la copii pot fi împărțite în reacții alergice sistemice și locale. Șocul anafilactic este clasificat ca fiind sistemic, iar cele locale sunt împărțite, la rândul său, în reacțiile gastrointestinale, respiratorii și cutanate ale corpului.

Simptomele gastrointestinale ale alergiilor alimentare la copii includ de obicei:

 • greață;
 • vărsături;
 • vărsături;
 • Constipatie sau scaun instabil;
 • Stomatita aftoasă;
 • Dureri abdominale;
 • colici;
 • diaree;
 • Flatulența.

Reacțiile alergice gastrointestinale apar în majoritatea cazurilor de alergii alimentare la copii și pot fi adesea însoțite de umflarea buzelor și a limbii.

Dintre cele mai frecvente manifestări respiratorii ale alergiilor alimentare din copilărie sunt următoarele:

 • Rinită alergică;
 • Tuse spastică pentru o lungă perioadă de timp;
 • Infiltrate pulmonare recurente;
 • Sindrom bronho-obstructiv recurent.

Simptomele cutanate ale alergiilor alimentare la copii sunt cele mai frecvente manifestări ale acestor tulburări. Cele mai rapide reacții ale organismului la un produs specific care provoacă alergii sunt urticaria, strofulul, angioedemul, dermatita atopică și de contact.

În același timp, trebuie remarcat faptul că manifestările clinice ale alergiilor alimentare pentru copii sunt în mare măsură dependente de organele sau sistemele corporale afectate. În plus, alimentele consumate în mod regulat, de regulă, provoacă reacții alergice mai puțin caracteristice, în timp ce ingredientele folosite rareori cauzează manifestări acute, în care există o legătură clară cu aportul alimentar.

Komarovsky despre alergii alimentare la un copil

Un cunoscut medic Komarovsky, cu alergii alimentare la un copil, recomandă, în primul rând, abandonarea produselor care au provocat-o. Identificarea acestora pentru părinți nu va fi dificilă, deoarece ei știu cel mai bine ce a mâncat bebelușul lor în ajunul unei reacții alergice. Dacă astfel de alimente a ajuns în stomac, faimosul medic sfătuiește să facă copilul o clismă pentru a elimina stomacul alergenului.

În același timp, Komarovsky consideră că o alergie alimentară la un copil este un fenomen care trece adeseori pe cont propriu după un timp. Prin urmare, produsul exclus din dieta poate fi încercat să dea copilului 2-2,5 ani mai târziu. Numai reînnoirea utilizării sale este necesară cu atenție și în cantități mici. Cu toate acestea, la copiii mai mari, este practic inutil să se efectueze astfel de experimente, deoarece toleranța imunologică la copii în această etapă este extrem de rară.

Pentru tratamentul alergiilor alimentare la un copil, Komarovsky recomandă utilizarea medicamentelor, dar numai în cazurile în care dietele sunt ineficiente și există o reacție alergică la mai multe produse. De asemenea, medicul recomandă medicamente atunci când este imposibil să refuze produsele care conțin un alergen sau este imposibil să se stabilească cauza alergiei.

Tratamentul alergiilor alimentare la copii

Mulți experți sunt de părere că cel mai bun mod de a trata alergiile alimentare la copii sunt dietele. Dieta hipoalergenică pentru un copil se bazează pe excluderea din alimentație a alimentelor care conțin un alergen, precum și alimentelor care irită mucoasa din tractul gastrointestinal, conținând coloranți alimentari, conservanți, emulsifianți etc..

Printre aceste produse se numără:

 • Amestecuri terapeutice și profilactice cu hidrolizate de proteine ​​din lapte care pot fi administrate unui copil de la naștere;
 • Hrană de lapte hipoalergenic;
 • Amestecuri specializate cu izolat de proteine ​​din soia care pot fi consumate de copii de la șase luni;
 • Piei de legume, fructe și boabe monocomponente monocomponente recomandate pentru consum pentru copii de la șase luni;
 • Hrana conservată hipoalergenică (curcan, carne de cai etc.) pentru un copil în vârstă de 10 luni.

Experții observă că dieta pentru copiii cu alergii alimentare nu trebuie să excludă laptele matern în favoarea alimentelor complementare. Acest lucru se datorează faptului că nu conține numai nutrienții și vitaminele necesare pentru copil, ci și factori de protecție, enzime și hormoni.

Tratamentul alergiilor alimentare la copii implică adesea utilizarea de droguri. Cele mai frecvente sunt:

 • probiotice;
 • Preparate de acid cromoglic;
 • steroizi;
 • chelatori;
 • Enzime.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că multe antihistaminice, care sunt proiectate să neutralizeze histamina în corpul copilului, au efecte secundare. Medicamentele hormonale pentru alergii alimentare necesită, de asemenea, prudență, deoarece pot provoca, de asemenea, probleme de imunitate, excesul de greutate și un risc crescut de complicații bacteriene. Prin urmare, medicii recomandă folosirea medicamentelor hormonale locale care nu au un efect atât de puternic asupra corpului copiilor.

Pentru a scăpa de manifestările cutanate, în tratamentul alergiilor alimentare la copii, se recomandă antihistaminice. Printre acestea se numără picăturile Fenistil, care sunt una dintre puținele antihistaminice care pot fi utilizate din prima lună a vieții copilului. Aceste picături în 15-40 de minute elimină simptomele de rinită alergică, facilitează respirația și, de asemenea, ameliorează mâncărimea manifestărilor cutanate ale alergiilor alimentare la copii.

http://www.neboleem.net/stati-o-detjah/7781-pishhevaja-allergija-u-detej.php

Dr. Komarovsky despre alergii la copii

Opt din zece copii moderni suferă de alergii la unul sau alt agent patogen. Mamele urmăresc cu diligență recomandările medicilor, în funcție de programul pe care îl oferă copiilor antihistaminice, își schimbă dieta, evacuează o pisică și un câine dintr-un apartament fără dreptul de a coresponda, dar din anumite motive persistă reacții alergice la un copil. Mai exact, ei intră într-o stare în stare de inactivitate și, la fiecare ocazie, alergia se declanșează cu o forță nouă.

Poate că mamele și tații și, în același timp, partea de leu a pediatrilor din district nu au abordarea corectă a tratamentului alergiilor din copilărie, spune dr. Evgeny Komarovsky, un cunoscut în Rusia și țările CSI.

Ce este?

O alergie este un răspuns inadecvat al unui organism la un anumit antigen. Sensind o amenințare, corpul copilului formează o armată de apărare - anticorpi care, atunci când vin în contradicție cu antigeni de proteine, provoacă aceleași simptome pe care fiecare mama le cunoaște perfect - ochii copilului se udă, pe obraji, pe picioare și pe mâini, congestie nazală fără tuse rece, uscată și obositoare.

Alergiile la copii sunt de mai multe tipuri.

alimente

Apare atunci când mănâncă anumite alimente bogate în antigeni. Cel mai adesea, copilul are o reacție la proteinele vacilor, la una sau la altă formulă de lapte adaptată, foarte rar chiar și la laptele matern. Copiii în vârstă au adesea alergii la ouă, zahăr, citrice și chiar hrișcă și ceai cu lamaie.

dozare

Acest tip de alergie are loc pe anumite medicamente și se poate dezvolta și pe termen lung cu același medicament. Alergia se manifestă adesea după un curs de tratament cu antibiotice, se dezvoltă pe fundalul dysbacteriosis.

Contactul cu pielea

Dermatita atopica apare de obicei ca raspuns la unele componente chimice care sunt incluse in compozitiile cosmetice, sapunuri, sampoane, creme, coloranti folositi de producatorii de imbracaminte pentru copii, produse chimice de uz casnic folosite de o mama acasa sau un curatator in gradinita sau scoala.

Alergii la animale și plante

Acestea sunt cele mai puțin studiate și, în același timp, cele mai comune tipuri. Cel mai adesea, copiii au o reacție nesănătoasă la pisici și câini, mai puțin frecvent la rozătoare (hamsteri și cobai) și la păsări. O astfel de alergie este bogată în ficțiune, simptomele acesteia variază de la rinita alergică la lacrimare și tuse. Pollinoza (o alergie la polen, la înflorire) se întâmplă destul de des, dar manifestările ei sunt de obicei mai constante - acestea sunt probleme respiratorii.

alergie polivalenta

Afecțiune cauzată de mai mulți antigeni. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când se încheie sezonul de înflorire al unei plante (de exemplu, arin), iar sezonul începe imediat pentru o altă plantă dăunătoare corpului copilului (mesteacăn sau plop). În plus, unele plante creează un duet foarte dăunător cu anumite alimente. Puteți afla despre cele mai periculoase luni în care riscul de a dezvolta alergii încrucișate este disponibil de la o masă specială pe care fiecare medic o are pe masă sau pe orice site internet dedicat problemelor de alergie.

Nu există un antigen universal, la fel de periculos pentru toți copiii. La urma urmei, un copil are o pisică în casă provocând o erupție cutanată și un nas curbat, în timp ce altul nu. Nu este deloc o pisică, ci faptul că copiii au un sistem imatur la fel de imatur și diferite "semne critice" ale nivelului de antigen. Tendința la alergii este uneori moștenită și, de cele mai multe ori, este o trăsătură congenitală a unui copil particular.

tratament

Medicii au regimuri standard de tratament pentru o anumită alergie la copii. De obicei, după examinare, care include în mod ideal un test de alergie (determinând substanța specifică care provoacă reacția), se prescriu antihistaminice, o dietă strictă și o supraveghere medicală constantă. Adesea medicul este limitat la o examinare vizuală și îi sfătuiește imediat pe "Suprastin".

În același timp, medicina oficială consideră că este imposibil să se vindece alergii până la sfârșit. Este într-adevăr ocazional să se facă față manifestărilor sale cu ajutorul medicamentelor corecte. Opinia lui Evgeny Komarovsky este oarecum diferită.

Și aici este eliberarea reală a transferului Dr. Komarovsky dedicat alergiilor copiilor

Komarovsky despre alergii

Yevgeny O. subliniază faptul că numărul copiilor cu alergii din lume crește rapid. În acest sens, există, desigur, un "merit" al unei situații de mediu deteriorate, OMG, dar principalul motiv, potrivit medicului, este însăși părinții. Un copil cu o imunitate sanatoasa nu raspunde la ingestia de antigeni in organism, spune Komarovski. Iar imunitatea la bebeluși strică mamele și părinții care se îngrijesc.

La nou-născut, apărarea imună este încă formată, iar adulții intervin cu ea, alimentând copilul, din orice motiv, o varietate de medicamente. Chiar și în cazul în care copilul este capabil să facă față bolii pe cont propriu (cu gripa și ARVI, cu dentiție, cu o rinită ușoară), mamele îngrijorate se grăbesc să se strecoare în nas, să dea o pilulă sau un sirop, iar altele se străduiesc să facă o injecție. Metoda de tratament este considerată cu adevărat eficientă.

Părinții încălzesc copiii mai calde, se ascund de îngheț și căldură, cu grijă de grâu sau omeletă, gândindu-se că fac cele mai bune. De fapt, în opinia lui Evgeny Komarovsky, toate aceste acțiuni distrug ireversibil imunitatea copilului. Și nu e de mirare că lâna, polenul sau alte antigene, care sunt în jurul copilului mult, mai devreme sau mai târziu încep să "tragă" reacții negative.

Tratament conform metodei Komarovsky

Alimentele alergice, a spus Komarovsky, pentru a trata în general și nu au nevoie. Este suficient să excludem produsul la care a apărut reacția. De exemplu, alergia la proteinele de vaca, care se dezvolta cel mai adesea la copiii care au primit lapte de vaca prea devreme in dieta lor, se vor retrage imediat dupa ce mama se opreste dand alimentele de lapte si laptele. Este posibil să se compenseze proteinele necesare pentru astfel de copii în detrimentul cărnii, ficatului. Lipsa de calciu în organismul în creștere poate fi compensată prin administrarea gluconatului de calciu al copilului.

Timp de mulți ani de practică medicală personală, Evgeny Komarovsky a prezentat lista personală a celor mai alergene produse. Aici este:

 • lapte
 • Pui și ouă de prepeliță
 • Soia și produsele care o conțin.
 • Diverse fructe cu coajă lemnoasă (în special arahide, nuci de brazil și coji).
 • Grâu.
 • Boabe roșii (zmeură, căpșuni).

Komarovsky subliniază faptul că, cu manifestările alergiilor alimentare, nu îi acordă copilului nicio antihistaminică și se supune unor cursuri lungi de tratament. Este suficient să nu se suplimenteze copilul, nu să îl forțeze să mănânce, să dea mâncare numai la cererea personală a copilului, să încerce să evite produsele care provoacă o reacție negativă. De-a lungul timpului, imunitatea va deveni mai puternică, iar antigienele nu vor fi teribile, copilul, așa cum se spune, își va "depăși" bolile și va putea mânca orice fără teama de a fi acoperit de o erupție cutanată de la cap până la picioare.

Alergia la înflorire și polen Komarovsky nu consideră că este un motiv pentru a închide copilul acasă pentru întreaga primăvară și jumătate a perioadei de vară. Medicul susține că părinții unui copil predispus la alergii sezoniere ar trebui să se pregătească mai atent pentru debutul timpului problematic al anului. Un copil ar trebui să continue să trăiască o viață normală, să meargă la o plimbare, să meargă la școală sau la grădiniță, mama și tata să recurgă la medicamente antihistaminice atunci când manifestările de alergie sunt destul de puternice.

Doctorul recomandă ca părinții unui astfel de bebeluș în perioada de înflorire să excludă călătoriile în natură pentru natură, plimbări de dimineață, când concentrația de polen în aer este foarte mare, trimiteți copilul de două ori pe zi la un duș și spălați-vă părul, cumpărați un umidificator acasă și mai des curățați umede fără substanțe care conțin clor..

Dacă un copil are o reacție la alergeni de uz casnic (detergenți, cosmetice, animale), Komarovsky recomandă eliminarea cât mai rapidă a sursei de antigeni din mediul copilului și aspirarea și curățarea cu atenție a apartamentului, în special covoarele, scaunele, jucăriile moi, deoarece acumulează mai activ alergenii alte elemente de interior.

Când apare erupții alergice, Evgeny Olegovich recomandă ca un test de piele să fie obligatoriu, deoarece copiii pot avea o mie de cauze care provoacă o astfel de reacție. De îndată ce este instalat alergenul, copilul va avea nevoie de medicamente topice - unguente, geluri, creme antihistaminice și acțiune antipruritică.

Dacă erupția este pronunțată și localizată în gât și față, combinată cu puffiness, acest lucru poate indica un angioedem inițial. Cu el, nici un sfat nu este relevant decât să cheme o ambulanță. Întârzierea poate provoca sufocarea copilului.

Dacă sunteți alergic la medicamente, trebuie să întrerupeți imediat administrarea medicamentelor care au cauzat probleme și să informați medicul dumneavoastră cât mai curând posibil. El va selecta un alt remediu pentru tratamentul bolii subiacente, iar simptomele de alergie la medicamente vor scădea.

Despre medicamente

Magilă alergie pilula nu există, spune Komarovsky. De fiecare dată când vorbește despre această problemă, el subliniază faptul că medicamentele și părinții antihistaminice (Tavegil, Suprastin etc.), care sunt foarte publicate și atât de iubite, provoacă mucoase uscate. Deficitul de calciu mărește manifestările alergiei, motiv pentru care alergii suferă de cele mai multe ori boala în timpul dentiției, creșterea osului activ, atunci când organismul consumă mai mult calciu.

http://www.o-krohe.ru/komarovskij/allergiya/

Opinia dr. Komarovsky despre alergii la copii

Fiecare mama a prezentat manifestări alergice ale copilului și cunoaște simptomele ei de la bun început. Dar, uneori, chiar și părinții cu experiență găsesc dificilă determinarea cauzei erupțiilor cutanate și a ochilor apos. Un medic din cea mai înaltă categorie, pediatru E. O. Komarovsky, este pregătit să ajute la rezolvarea acestei probleme.

Foto: Doctor Komarovsky

Ce este alergia

Alergia este răspunsul organismului la intrarea în antigen. Ca răspuns, imunitatea creează anticorpi care luptă împotriva particulelor străine. Rezultatul acestei lupte este manifestările externe pe care suntem obișnuiți să le respectăm.

Este caracteristic faptul că antigenele sunt lucruri de zi cu zi care nu dăunează sănătății. De ce în unele copii imunitatea percepe în mod adecvat aceste substanțe, în timp ce altele nu.

Doi factori:

 1. vârstă timpurie, când imunitatea nu este pe deplin dezvoltată;
 2. antigenul excesiv.

motive

Principalele motive pe care le consideră medicul:

 • alergen extern care interacționează cu pielea;
 • antigenul intern care intră în intestin cu alimente.

Primele sunt:

Al doilea poate fi numit alimente, băuturi, medicamente.

Foto: Agenți patogeni: lână și polen

Tipuri și factori de alergii

Recent, alergiile dintre copii devin tot mai multe. Acest lucru se datorează unei ecologii proaste și unui mod greșit de viață.

Dacă există o imunitate sănătoasă în organism, în opinia lui Komarovsky despre alergii la un copil, el nu va fi frică de antigene.

Dacă copilul nu se hrănește în mod corespunzător, nu este dezvoltat fizic, atunci imunitatea lui va fi slăbită.

De asemenea, este necesar să se monitorizeze calitatea produselor. Multe "yogurturi" naturale și sucuri conțin aditivi sintetici.

Există mai multe varietăți ale acestei boli la copii.

Proteina din lapte de vacă

Laptele este cea mai frecventa cauza a acestei boli. Cazeina de proteine ​​conținută în ea poate provoca manifestări mai puternice și chiar o amenințare la adresa sănătății.

Dimensiunea sa este prea mare pentru ca organismul copiilor să facă față descompunerii, astfel încât acesta intră în sânge în întregime și este perceput ca un element dăunător.

Există 3 motive pentru care acest lucru este cauzat:

 1. predispoziție genetică;
 2. introducerea timpurie la hrănirea laptelui de vacă;
 3. ingestia de cazeină cu laptele matern.

În caz de intoleranță adevărată, bebelușul va avea de suferit de la primirea amestecurilor bazate pe acesta.

Este important! Există cazuri în care boala este cauzată de antibiotice hrănite cu laptele care a hrănit vaca. În acest caz, ar trebui să găsiți un produs de calitate pentru copilul dumneavoastră.

O reacție negativă la proteinele de lapte de vacă are simptome specifice:

  regurgitare regurgitată după luare;

Foto: Regurgitare abundentă

Pentru a evita complicațiile, se recomandă să urmați o dietă bazată pe eliminarea completă a alergenului.

În cantități mari, acesta este conținut în:

 • lapte uscat și condensat;
 • ulei;
 • brânză de vaci;
 • margarina;
 • înghețată;
 • brânză.

Pentru a preveni apariția simptomelor, citiți întotdeauna compoziția. Laptele de vacă poate fi înlocuit cu capra, va fi bine tolerat.

Pentru ca copilul să nu sufere de lipsa de proteine, ar trebui să utilizați:

Trebuie acordată atenție:

 1. produse de panificație;
 2. Confectii;
 3. precum și cocktail-uri.

sezonier

Foto: Erupții alergice

Simptomele pe care Komarovsky le caracterizează prin alergii sezoniere:

 • debutul simptomelor în același timp al anului;
 • polinoză acută.

Este cauzată de polenul plantelor cu flori sau de formarea în jos pe ele.

Boala nu poate fi vindecată, dar puteți să vă pregătiți în avans pentru a continua fără simptome concomitente.

Pentru a face acest lucru, cu câteva săptămâni înainte de începerea sezonului, vizitați alergologul-imunolog, care va elabora cursul folosirii medicamentelor necesare.

Alimente alergice

Medicul remarcă cele mai puternice alergene pentru copii:

Dacă nu le abuzați, copilul poate depăși boala în timp. În acest sens, trebuie să știți ce puteți înlocui alergenii, astfel încât să nu existe deficiențe de vitamine și minerale.

Laptele conține un element important de calciu, care este necesar pentru formarea corectă a scheletului, dinților, mușchilor. De asemenea depinde de el starea pielii, părului și unghiilor la copil.

Foto: alergeni alimentari populare

Este mai bine să obțineți calciu din produse cum ar fi:

 1. culturi verzi verde;
 2. pește;
 3. smochine;
 4. prune;
 5. leguminoase;
 6. tofu brânză

Ouăle ar trebui să fie complet excluse din dietă și înlocuite cu surse de proteine:

Dacă un copil are o alergie alimentară la arahide, ar trebui să fie exclus de la intrarea în cofetărie. Chiar dacă nu este în compoziție, este posibil ca resturile de pulbere de arahide să cadă într-o ciocolată sau bomboană.

Arahide și nuci sunt alergeni puternici, și chiar o mică parte din ele pot provoca manifestări severe, până la angioedem. Prin urmare, este necesar să eliminați complet dulciurile din fabrică.

Soia poate provoca intoleranță numai în cantități excesive, deci ar trebui să o folosiți puțin pentru a dezvolta un obicei pentru acest produs.

Dintre toate tipurile de cereale, grâul are cel mai înalt grad de alergenicitate. Prin urmare, nu trebuie să-i dați în mâncare din copilărie. Glutenul conținut în acesta afectează mucoasa sensibilă a intestinelor copiilor și perturbe absorbția nutrienților.

Citește și cât de alergic la urechile copilului.

Cum să preveniți sau să înfrângeți alergia la țesut la sugari, citiți aici.

Pentru a înflori

Un tip special de alergie la copii și adulți, care nu este cauzat de toate plantele. Faptul este că există polen care este purtat de insecte și nu are o concentrație ridicată în aer. Dar există flori polenizate de vânt, polenul lor poate călători pe distanțe lungi. Este floare care provoacă polinoză.

Cele mai multe plante alergene în perioada de înflorire sunt considerate:

Pentru a determina cu exactitate cauza ar trebui să fie un test de piele.

Foto: Alergeni legali

Cât de evident

O reacție alergică începe imediat după pătrunderea antigenului în sângele copilului. Aceasta se întâmplă în primele 2 ore după contactul cu pielea, membranele mucoase sau stomacul.

Toate simptomele pot fi împărțite în 4 grupe mari:

 • deteriorarea sistemului respirator. Cauzate de agenții patogeni externi. Caracterizată de: mâncărime, strănut, congestie nazală, dificultăți de respirație, tuse uscată;
 • deteriorarea tractului digestiv apare atunci când agentul patogen intră în organism cu alimente sau medicamente. Manifestate sub formă de greață, vărsături, regurgitare, diaree;
 • deteriorarea pielii și a membranelor mucoase poate să apară atât din cauza factorilor externi, cât și a factorilor interni. Se exprimă prin simptome precum urticarie și angioedem;
 • boala afectează, de asemenea, starea internă a copilului. El devine iritabil, letargic, febră.

Foto: Deteriorarea pielii

Rasă nas

Rinita alergică este mai frecventă la copii decât la adulți și se caracterizează prin umflarea nasului și mâncărime. Ca rezultat, apar strănut și nas curbat. Acest lucru se poate datora factorilor sezonieri sau alergenilor casnici.

Combaterea cauzelor sezoniere:

 • excursii de excludere din oraș;
 • aerisirea încăperilor numai după ploaie sau pe vreme rece, cu ferestre atârnate în tifă umedă;
 • nu plimbări dimineața;
 • este necesar să se facă duș de 2 ori pe zi cu spălarea părului;
 • nu uscați lucrurile în aer liber;
 • umidificarea aerului;
 • curățarea zilnică umedă
 • utilizarea medicamentelor antihistaminice.

Foto: bebeluș

Combaterea alergenilor casnici:

 • eliminarea sursei (părul, praful, substanțele chimice pentru curățare);
 • curățarea covoarelor, jucăriilor moi și a altor elemente care acumulează praf.

Singura modalitate de tratare a unei boli este de a opri complet contactul cu alergenul. Nu contează cât de jalnic este să dai o pisică iubită, spune Yevgeny Olegovich, sănătatea este mai scumpă.

Rash pe pielea copilului, însoțită de mâncărime - cea mai comună manifestare a alergiilor. Poate apărea din mai mulți factori: îmbrăcăminte sintetică, produse alimentare, medicamente, produse cosmetice și substanțe chimice de uz casnic.

Erupțiile alergice sunt de mai multe tipuri:

 • Urticaria - apare o zi după contactul cu alergenul și trece rapid dacă este întreruptă. Poate afecta pielea în părți sau complet.
 • Edemul lui Quincke este o formă severă de erupție cutanată. Acoperă zona feței și se mută la laringe. Dacă nu luați măsuri pentru a reduce febra, copilul se poate sufoca.

În plus față de utilizarea medicamentelor antialergice, unguentul și crema pentru a ameliora iritarea ar trebui să fie prescrise de un medic.

Foto: Erupție pentru copii

Cum Komarovsky tratează alergiile la copii

Școala dr. Komarovsky oferă mai multe etape de rezolvare a problemelor. Pentru ca tratamentul să reușească, este necesar să se determine cauza. Pentru a face acest lucru, aplicați unul din mai multe tipuri de analize (test de piele, teste de sânge, teste de provocare).

Un punct foarte important în diagnosticul fiabil al copiilor este o conversație cu mama. Ar trebui să-și amintească ce a mâncat și ce a făcut copilul în ultimele 24 de ore. Pe baza testelor și a acestor indicații, medicul prescrie medicamente care facilitează evoluția bolii.

Foto: Inspectarea copilului Komarovsky

Tipuri de droguri

În medicina modernă există mai multe tipuri de medicamente antialergice. Antihistaminice, medicamente hormonale și cronici. Alegerea acestora depinde de toleranța organismului și de caracteristicile cursului bolii. Disponibil sub formă de tablete, unguente, creme și spray-uri.

Este important să rețineți că acțiunea lor este temporară, iar după terminarea cursului simptomele se vor întoarce din nou. Singurul lucru care va ajuta pentru totdeauna, excluderea alergenului din viața copilului.

Efecte secundare

Ultima generație de medicamente antialergice nu are efecte secundare pronunțate. Cu toate acestea, manifestările lor ar trebui să fie luate în considerare în evaluarea stării copilului, fără a-l împovăra cu temele.

Cel mai frecvent efect secundar este somnolența. Poate fi însoțită de iritabilitate și inhibare. Uneori există gât uscat și nas. Rare dureri de cap și grețuri.

antihistaminice

Histamina este un tip specific de neurotransmițător care afectează căile respiratorii, pielea, tractul gastro-intestinal, sistemul vascular. Antigenii își sporesc efectul, ducând la reacții alergice.

Medicamentele care conțin componente antihistaminice își pot reduce activitatea și pot suprima simptomele la un copil. Acestea sunt, de asemenea, folosite pentru a ameliora simptomele la rece.

Există 3 tipuri de reprezentanți moderni ai acestui grup:

  H1-blocante - ele sunt utilizate în tratamentul alergiilor (cetirizină, hifenadină, suprastin, loratadină, levocetirizină, sefihenadină);

Foto: Preparate de H1-blocante

Ultima generație de medicamente este aproape lipsită de efecte secundare și are un efect puternic.

Video: Tratamentul alergiei la școala Komarovsky

hormonale

Acestea includ steroizi topici. Spre deosebire de pastile, acționează local și au o concentrație mică de hormoni. S-au dovedit siguranța în utilizarea corectă chiar și la copii.

Avantajele medicamentelor hormonale sunt că acestea sunt foarte eficiente și nu au un efect general asupra organismului.

Printre deficiențele marcate de dezactivarea imunității locale. În cazul inflamației infecțioase, hormonii își măresc răspândirea.

Din același motiv, utilizarea pe termen lung a medicamentului în aceeași zonă nu este recomandată. Acest lucru poate duce la efecte inverse. Nu puteți să vă prescrieți tratamentul, acest lucru se face numai de către medici calificați.

Gormonofobiya

Acest termen se referă la părinții care se opun cu fermitate utilizării medicamentelor pe bază de hormoni. Frica lor se datorează incompetenței în materie și informațiilor limitate.

Trebuie remarcat faptul că utilizarea adecvată a medicamentelor moderne hormonale facilitează foarte mult cursul bolii și vă permite să trăiți o viață întreagă.

Cum se manifestă alergia atopică, citiți aici.

Se întâmplă alergia cu acid folic și ce trebuie făcut? Citiți aici.

Cramon

Stabilizatoarele cu membrană celulară sunt produse sub formă de pulverizare și vă permit să scăpați de strănut, ochi apoși, umflarea nasului. În prezent, acestea nu sunt foarte frecvente printre persoanele care suferă de alergii, dar deja câștigă popularitate.

Avantajele includ absența efectelor secundare și versatilitatea utilizării. Acestea sunt aplicate topic la orice situs supus unei reacții alergice.

Medicamente pentru mamele care alăptează

Deoarece orice medicamente pe care o mamă care le îngrijește consumă lapte, toate acestea sunt strict interzise. Drumul poate fi preparate locale, cum ar fi spray-uri sau unguente hormonale.

Nu vă fie teamă de cuvântul "hormon", mijloace moderne nu penetrează în organism au doar un efect extern.

profilaxie

 • camera în care trăiește copilul trebuie curățată în fiecare zi. Perdele și perdele periodice în vid. Se spală jucăriile și lenjeria de pat cel puțin o dată pe săptămână la o temperatură de 60-90 °;

Foto: Curățarea apartamentelor

Fără o abordare competentă a problemei și sfatul medicului, este imposibil să se vindece simptomele alergice la copii. Fiecare caz trebuie monitorizat de un specialist și tratat cu medicamente adecvate.

http://allergycentr.ru/allergija-komarovskij.html

Alimente alergice

Orice produs poate provoca o reacție alergică, dar se pare că numai 6 produse - lapte, ouă, arahide, nuci, soia și grâu - sunt cauza a 90% din cazurile de alergii alimentare la copii. La adulți, majoritatea reacțiilor alergice grave sunt cauzate de doar 4 tipuri de alimente, cum ar fi alune, nuci, pești, crustacee și crustacee. Alergiile la fructe și legume sunt mult mai puțin frecvente și, de regulă, ele sunt mai puțin grave.

Lapte de vacă

Alergia la laptele de vacă este una dintre cele mai frecvente la copiii mici. 2-3% dintre copiii sub 3 ani sunt alergici la proteine ​​din lapte de vacă. Poate că motivul este că aceasta este prima proteină străină pe care copiii mici o primesc în cantități mari, mai ales dacă sunt hrăniți artificial. La copiii cu alergie la lapte de vacă, chiar și cu alăptarea, pot apărea colici sau eczeme, care dispar cu excluderea produselor lactate din dieta mamei care alăptează.

Cel mai frecvent simptom al alergiilor la lapte la copii este vărsătura după hrănire. Dar există reacții mai severe. Colicitatea, formarea crescută a gazelor, anxietatea sunt uneori singurele manifestări ale alergiei la proteinele din lapte de vacă la sugari. Alte simptome de alergie includ piele uscată, mâncărime, erupții cutanate și dermatită atopică.

Și, bineînțeles, cele mai evidente simptome de alergie sunt urticarie sau probleme de respirație care apar imediat după consumarea produselor lactate.

Majoritatea copiilor care sunt alergici la laptele de vacă reacționează și la laptele altor animale, deci nu trebuie să înlocuiți vacile cu caprine sau lapte de oaie.

Este de remarcat faptul că unii copii cu alergii la laptele de vacă nu tolerează proteina din soia. Prin urmare, amestecurile pe bază de soia nu pot fi potrivite pentru acestea. În acest caz, va trebui să alegeți un amestec pe bază de proteine ​​profund hidrolizate sau aminoacizi împreună cu pediatrul.

Mulți copii depășesc alergiile la lapte, pe măsură ce sistemul imunitar se maturizează. Cu toate acestea, medicul pediatru vă poate sugera că faceți un test alergic înainte ca copilul să înceapă din nou laptele. În cazul în care testele sunt negative, dar în trecut copilul a avut alergii grave, cel mai probabil vi se recomandă să-l reintroduceți în dieta copilului sub supravegherea unui medic care, dacă va fi necesar, va putea oferi asistență medicală.

Dacă un copil are intoleranță la lactoză, atunci testele de alergie nu sunt de obicei necesare. Puteți da treptat lapte și produse lactate acasă și urmăriți reacția. În plus, aveți întotdeauna posibilitatea de a alege produse speciale lactoză scăzută sau amestecuri fără lactoză pentru copilul dumneavoastră.

Laptele și produsele lactate sunt cea mai importantă sursă de calciu, necesară pentru oase și dinți, precum și pentru funcționarea normală a sistemului nervos, muscular și a altor organe. Copiii vârstnici care sunt alergici la proteine ​​din lapte de vacă pot fi surse de calciu:

 • legume cu frunze verzi verzi;
 • conserve de pește cu oase, de exemplu, sardine, somon;
 • suc de portocale fortificate cu calciu;
 • smochine și prune uscate;
 • tofu;
 • fasole uscată.

ouă

Copiii care sunt alergici la ouă reacționează în principal la ou alb. Dar pentru a separa gălbenușul de proteine ​​într-un mod care să excludă complet intrarea acestora din urmă, este aproape imposibil. Prin urmare, se recomandă eliminarea completă a acestora din dieta copiilor cu alergii la ouă. În ciuda faptului că ouăle au o valoare nutrițională excepțională și o sursă importantă de proteine, acestea, din fericire, nu sunt necesare într-o dietă echilibrată. Puteți să le înlocuiți mereu cu carne, pește, produse lactate, cereale și leguminoase - acestea sunt aceleași surse de proteine, minerale și vitamine.

Dacă copilul dumneavoastră este alergic la ouă, studiați cu atenție compoziția produselor, evitați produse cum ar fi pâine cu glazură proteică, carne sau legume, prăjită în aluat.

De asemenea, nu folosiți înlocuitori de ouă, care sunt recomandați când se constată o dietă scăzută a colesterolului, nu există colesterol în ele (deoarece nu există gălbenuș în care se găsește colesterolul), dar albul de ou rămâne în ele.

Ou alb se utilizează în fabricarea unor vaccinuri. Cei care sunt extrem de alergici la ouă trebuie evitați sau folosiți cu prudență. Dar vaccinul împotriva rujeolei, rubeolei și parotitei este considerat sigur pentru persoanele cu alergie la ouă. Alegerea vaccinului împotriva gripei și a altor vaccinuri care pot include albusul de ou poate fi discutată împreună cu medicul dumneavoastră.

Arahide și nuci

Arahide - nu chiar o nebunie! Creste in subteran si apartine familiei leguminoase (care include fasole, mazare, linte si soia). Prin urmare, copiii care sunt alergici la arahide, de obicei, nu au probleme cu nucile, pecanii și nucile altor copaci. Cu toate acestea, trebuie acordată atenție, ca și în cazul copiilor cu alergie la arahide, probabilitatea de a dezvolta o alergie la alți nuci este în continuare oarecum mai ridicată.

La fel ca ouăle, arahidele sunt gustoase, nutritive și sănătoase, dar, din fericire, nu sunt un produs indispensabil. În plus, majoritatea persoanelor alergice la arahide sunt în mod normal tolerate de alte leguminoase, cum ar fi soia și fasole, chiar și cu alergii de piele pozitive sau teste de sânge pentru alergii la aceste produse.

În general, arahidele sunt destul de ușor de exclus din dietă, dar uneori în cantități mici se găsește într-o mare varietate de alimente. Arahidele zdrobite și untul de arahide sunt adesea folosite în produsele de cofetărie (dulciuri, prăjituri, prăjituri etc.). Prin urmare, este important nu numai să citiți cu atenție etichetele, ci și, dacă este necesar, să clarificați compoziția preparatelor din restaurante, cafenele și alte locuri de catering.

Alergii la nuci - brazilieni, alune și nuci, pecan, caju, migdale, adică toate nucile dintr-o coajă tare pot fi la fel de grele ca o alergie la arahide. În unele cazuri, alergii se pot întâmpla numai la un anumit tip de nuci, în altele - la tot. Pentru a evita accidentele, persoanele cu o astfel de alergie evită, de obicei, orice nuci, pentru a nu risca încă o dată. Avertizați tuturor membrilor familiei, îngrijitorilor, profesorilor și prietenilor că un copil nu trebuie să primească produse care conțin chiar urme de nuci și arahide, cum ar fi Nutriție alergie este cea mai severă din toate alergiile alimentare.

soia

Alergia la proteinele de soia la copii când se utilizează amestecul de soia se manifestă, la fel ca și alergia la proteinele din lapte de vacă - poate apărea o erupție cutanată, nas curbat, șuierături (sindrom obstructiv), diaree sau vărsături. Și unii copii alergici la laptele de vacă au, de asemenea, o sensibilitate crescută la soia. În acest caz, discutați cu pediatrul alegerea unui amestec hipoalergenic special, în care proteina este scindată maxim sau care conține aminoacizi individuali.

În același timp, copiii care au o alergie la soia tolerează de regulă ulei de soia și lecitină de soia în mod normal, deoarece conțin cantitatea minimă de proteine.

Grâu și fără gluten

De obicei, orezul și fulgii de ovăz sunt primele care se introduc în alimentația bebelușului, deoarece sunt mult mai puțin probabil ca alții să provoace alergii. Dacă nu există probleme cu fulgi de ovăz, mergeți la grâu. Grâul este un cereale care cauzează cel mai adesea alergii, dar, în ciuda acestui fapt, alergiile alimentare la grâu sunt destul de rare. Și acest lucru este minunat, pentru că Grâul face parte din multe produse finite.

Există 2 tipuri de răspunsuri imune negative la grâu. Prima este o alergie clasică alimentară cu simptome cum ar fi urticarie sau dificultăți de respirație, care apar imediat după ce un copil mănâncă feluri de mâncare care conțin grâu. Al doilea este boala celiacă. Este asociat cu glutenul - o proteină găsită în boabe cum ar fi grâul, secara și orzul. La copiii cu boala celiacă, glutenul dăunează mucoasei intestinului subțire și interferează cu absorbția nutrienților. Acest lucru poate trece neobservat de ceva timp. Simptomele tipice ale bolii celiace sunt durerea abdominală, diareea, iritabilitatea, creșterea scăzută în greutate, creșterea lentă. Boala celiacă apare de obicei la scurt timp după introducerea crupului, dar în unele cazuri simptomele sunt atât de minore încât diagnosticul nu poate fi stabilit până la adolescență sau chiar mai în vârstă.

Alimente alergice. remarcă

 • Dacă copilul dumneavoastră după ce ați luat anumite alimente are simptome care indică o alergie, eliminați aceste alimente din dietă și consultați medicul pediatru pentru sfaturi.
 • Unii copii care sunt alergici la lapte sau ouă în mod normal tolerează mici cantități din aceste produse în produse de panificație. Dar există și copii care au chiar și o cantitate mică de alergeni tratați termic provocând alergii.
 • Copiii care au mai multe tipuri de produse excluse din dieta datorită alergiilor alimentare pot fi expuși riscului de malnutriție. Discutați cu medicul dumneavoastră posibilitatea de a consulta un nutriționist pentru organizarea de alimentație pentru copil.
 • Copiii cu alergii alimentare ar trebui să fie capabili să facă toate lucrurile pe care copiii fără alergii, cu excepția utilizării produselor care cauzează alergii. Discutați cu un medic pediatru sau alergist despre problema excluderii alergenului, precum și despre măsurile dietetice și terapeutice pentru a menține un stil de viață complet, sigur și sănătos.
http://lib.komarovskiy.net/pishhevaya-allergiya.html

Alergia la copii Komarovsky

Astăzi, fenomenul de alergie la copii (Komarovski are propria sa opinie asupra acestei probleme) este destul de comună. Copiii mici sunt în mod special susceptibili la reacții alergice. Alergia la sugari, Komarovsky crede că rareori un copil nu are obrajii înroșiți și pete pe piele, cunoscut sub numele de "diateză", are un mecanism complex de apariție.

O reacție alergică este o reacție specifică a corpului unui copil la un iritant destul de comun: medicamente, alimente, praf, produse chimice de uz casnic, furie de animale etc.

La cerere, "alergie video Komarovsky" pe Internet, puteți viziona programe ale unui pediatru celebru, în care el spune în detaliu și în mod rezonabil despre cauzele alergiei. Pentru ca aspectul ei nu necesita mult:

 • prezența în mediul extern a componentei (alergen), care vine în contact cu pielea copilului și reacționează cu transpirația;
 • transpirație intensă;
 • ingestia unui alergen, a căror produse de dezintegrare sunt absorbite în sânge din intestine.

TREBUIE SĂ VEȚI ACEST VIDEO FULL.

Este clar cum se poate preveni apariția roșeaței și a erupțiilor pe pielea bebelușului. După cum spune dr. Komarovsky, alergiile vor fi mult reduse sau vor trece cu totul dacă:

 • reduce transpirația;
 • evitați ingerarea alergenului și absorbția acestuia în sânge;
 • eliminați contactul cu pielea cu iritanții externi;
 • nu limitați cantitatea de lichid consumată;
 • reducerea cantității de îmbrăcăminte și pături;
 • păstrați umiditatea optimă (aproximativ 60%) și temperatura confortabilă (18-20 ° C).

Prevenirea alergiilor la copii de către Dr. Komarovsky

Tratamentul cu alergie Komarovsky vă sfătuiește să începeți cu crearea condițiilor confortabile și, cel mai important, a celor mai bune condiții de viață. Este necesar ca bebelușul să poată respira în mod normal aer curat proaspăt, să se miște activ. Un factor important este golirea în timp util și de înaltă calitate a intestinelor, părinții ar trebui să se asigure că copilul nu are constipație, fecale dense. Din intestine ne-golite, substanțele nocive sunt absorbite în sânge și cauzează manifestări alergice ale pielii.

Adesea, copiii au alergii alimentare, Komarovsky spune că cauza principală este o reacție la o proteină extraterestră care este absorbită în sânge și la care reacționează sistemul nostru imunitar, începând să producă anticorpi. Prin urmare, părinții trebuie să intre cu grijă în alimentația copilului cu alimentele care îl conțin și să observe cu atenție reacția organismului. Apropo, zahărul sporește procesele de dezintegrare și degradare a produselor care nu sunt digerate și nu au părăsit intestinele în timp.

La copii, adesea există o alergie la proteinele de vacă, Komarovsky consideră că într-o astfel de situație este inadecvată și chiar dăunătoare schimbarea constantă a amestecului. Este necesar să excludem pur și simplu această componentă din alimentația bebelușului, iar alergia va trece de la sine. Dacă acest lucru nu se întâmplă, motivul se află în altă parte. Părinții ar trebui să acorde atenție condițiilor în care copilul lor crește.

Copilul trebuie să meargă în aer proaspăt, să se miște activ, să devină temperat. În apartament trebuie să efectuați în mod regulat curățarea umedă, dacă este posibil, îndepărtați covoarele, jucăriile moi, paturile de pene și mănâncătoarele, puneți animalele în mâini bune, puneți filtrele pe apă sau fierbeți-le înainte de a scăpa, pentru a evita contactul cu clorul cu pielea. Spălați hainele pentru copii cu produse speciale care nu conțin componente agresive, alegeți haine din materiale naturale.

Recomandările dr. Komarovsky pentru tratamentul diferitelor tipuri de alergii, cauze ale bolii, tipuri de patologie

Alergie - o susceptibilitate ridicată a organismului la anumite substanțe, numite alergeni. Determinați tipurile de alergii: contact, hrană, respiratorie, droguri.

IMPORTANT să știi! Un remediu pentru o vindecare completă de alergii, recomandată de medici Citește mai mult >>>

Potrivit bine-cunoscutelor tânăr părinți de la dr. Komarovsky, este ușor și simplu să scăpați de alergii, este suficient să eliminați sursa care provoacă boala.

Copiii sunt alergici din două motive:

 1. Imunitate nedistribuită la copii sub un an.
 2. Un exces de antigen.

Medicul indică cauzele alergiilor:

 1. Iritant extern în contact cu pielea și membranele mucoase - polen, cosmetice, lână, praf, substanțe chimice.
 2. Antigenul din interior, care intră în tractul gastro-intestinal cu alimente - droguri, alimente, băuturi.

Cele mai alergenice sunt:

 • produse alimentare - citrice, crustacee, pește, ouă și nuci;
 • medicamente;
 • insecte;
 • lână;
 • acarieni;
 • polen.
 • piele - înroșire, mâncărime, erupție cutanată (blistere și diverse pete);
 • ochi - înroșirea, arsura, ruperea, iritarea;
 • Tractul gastro-intestinal - vărsături, greață, dureri abdominale, diaree;
 • altele - umflarea buzelor, gâtului, feței, limbii, slăbiciune, grețuri, tulburări ale minții, scăderea presiunii (hipotensiune), paloare.

Deci, alergia este medicină, hrană, epidermă, provocată de plante și animale, încrucișată. Luați în considerare fiecare dintre ele.

 1. Dozajul. Acest tip de boală se manifestă cu medicamente specifice și, în plus, progresează cu un tratament prelungit cu un singur medicament. Adesea, o reacție alergică apare după o lungă perioadă de administrare a antibioticelor. Cauza dezvoltării este dysbacterioza.
 2. Produse alimentare. Se dezvoltă atunci când alergenii care sunt conținute în cantități mari în anumite alimente intră în organism. Sugarii sunt în mare parte alergici la laptele de vacă, formulele de lapte. Chiar și laptele matern poate provoca o reacție. Copiii în vârstă reacționează la fructele citrice, zahărul, ouăle, hrișcă și multe altele.
 3. Epidermică. Dermatita atopică apare atunci când vine în contact cu anumite substanțe chimice, cum ar fi: cosmetice, creme, șampoane, săpunuri, vopsele, utilizate de producătorii de îmbrăcăminte pentru copii, produse chimice de uz casnic.
 4. Animale și plante. Acesta este un tip foarte frecvent de reacție alergică. Pisicile, câinii, păsările și chiar rozătoarele pot provoca o reacție alergică. Simptomele sale au o mare varietate de tuse și rinită până la rupere. De asemenea, se întâlnește deseori pollinoză, așa-numita alergie la plante (polen și înflorire), apare sezonier - aceasta se manifestă prin dificultăți respiratorii.
 5. Crucea. O boală cauzată nu de un antigen, ci de mai multe. Apare atunci când se schimbă plantele cu flori (înflorirea unei plante continuă înflorirea altui), cauzând alergii. În plus, multe plante sunt puțin combinate cu unele alimente folosite în alimente. Există un tabel de luni periculoase prin care puteți determina riscul de alergie încrucișată, o masă poate fi găsită în cabinetul medicului.

Singurul antigen care creează un pericol pentru absolut toți copiii, nu.

La urma urmei, un copil reacționează la o pisică din cameră, de aici apare un nas curbat și erupții cutanate, dar în corpul celuilalt nu se întâmplă nimic. Pisica nu este cauza, doar la copii diferitele puncte critice ale nivelului de antigen. Se întâmplă și alergii ereditare, iar această problemă este înnăscută.

Unele tipuri de leucocite, numite mastocite sau larocite, sunt acoperite cu imunoglobulină E, la copii și adulți. Principala funcție a acestei substanțe este de a ajuta sistemul imunitar în lupta împotriva bolilor infecțioase și alergice. La o persoană sănătoasă, această componentă va fi păstrată în sânge într-o cantitate minimă. Indicele de imunoglobulină trebuie să se situeze în intervalul 30-240 μg / l.

Dacă proteina globală la un copil depășește norma, poate semna astfel de boli ca:

 • fân de alergie sau urticarie;
 • infecție parazitară;
 • alergie rinită sau dermatită atopică;
 • astm bronșic sau intoleranță alimentară;
 • alergie la medicamente sau sindrom de hiper imunoglobulină E;
 • mielom sau aplazia timusului;
 • alte tipuri de reacții alergice.

Un nivel redus de IgE la un copil poate însemna unele tumori. Posibile conexiuni hipogammaglobulinemie ereditară sau ataxie și telangiectasie.

Una dintre cele mai frecvente este alergia la lapte de vaca, aproximativ 3% din copiii sub 3 ani sunt susceptibili la aceasta. Deoarece aceasta este prima proteină de origine străină, care intră în organism în cantități suficiente pentru a provoca o reacție alergică, în special pentru copiii hrăniți artificial. Bebelușii care alăptează sunt, de asemenea, susceptibili la un alergen. Dacă copilul este alergic, Komarovsky spune că produsele din lapte de vacă ar trebui să fie excluse din dieta mamei.

Vărsătura după mâncare este un simptom destul de comun, dar există, de asemenea, reacții într-o formă mai severă. Alergiile la BMD pot fi, de asemenea, manifestate prin colică, formare crescută a gazelor, dermatită atopică, erupție cutanată, mâncărime, piele uscată și pur și simplu un comportament necorespunzător.

Simptomele evidente, dacă sunt alergice la proteinele din laptele de vacă, Komarovsky numește urticarie sau afectarea activității respiratorii. Aceste semne apar imediat după consumarea oricăror produse lactate.

Practic, copii care sunt alergici la laptele de vacă, îl au pe alt lapte, din acest motiv este necesar să excludem atât laptele de capră cât și ovinele.

Ca formarea sistemului imunitar la majoritatea copiilor, boala dispare. În viitor, înainte de introducerea produselor lactate în dietă, este mai bine să pretestați pentru un alergen.

Alimente alergice la un copil Foto. Dr. Komarovsky nu recomandă acest lucru!

Salutări, astăzi vom vorbi despre ce este o alergie alimentară la un copil a cărui fotografie poate fi văzută mai jos.

Imagine clinică

Ce spun medicii despre antihistaminice?

Am tratat alergii la oameni de mulți ani. Vă spun că, în calitate de medic, alergiile împreună cu paraziți din organism pot duce la consecințe cu adevărat grave, dacă nu le faceți față.

Conform ultimelor date ale OMS, reacțiile alergice din organismul uman provoacă majoritatea bolilor letale. Si totul incepe cu faptul ca o persoana se naste nasu chinuitor, stranut, nas curbat, pete rosii pe piele, in unele cazuri, sufocare.

În fiecare an, 7 milioane de persoane mor din cauza alergiilor, iar amploarea leziunilor este de așa natură încât aproape fiecare persoană are o enzimă alergică.

Din păcate, în Rusia și în țările CSI, corporațiile farmaceutice vinde medicamente scumpe care doar ameliorează simptomele, punând astfel oamenii la un anumit medicament. De aceea, în aceste țări, un procent atât de mare de boli și atât de mulți oameni suferă de medicamente "non-active".

Singurul medicament pe care vreau să îl sfătuiesc și este oficial recomandat de Organizația Mondială a Sănătății pentru tratamentul alergiilor este Histanol NEO. Acest medicament este singurul mijloc de curățare a organismului de la paraziți, precum și de alergii și simptomele acestuia. În prezent, producătorul a reușit nu numai să creeze un instrument extrem de eficient, ci și să îl facă accesibil tuturor. În plus, în cadrul programului federal "fără alergii", fiecare locuitor al Federației Ruse și al CSI îl poate primi doar pentru 149 de ruble.

Foto №1 erupție pe piele

Imaginea nr. 2, 3, 4 iritarea diferitelor părți ale corpului copilului

Vom discuta astfel de întrebări: de unde provine alergia alimentară la copii, ce simptome adesea o însoțesc și cum să scăpăm de ea cât mai curând posibil pentru a nu dăuna corpului micului înger.

Alergiile alimentare în fotografia unui copil sunt câteodată minunate, după cum ați văzut deja.

Această problemă afectează în mod negativ calitatea vieții celor mici, forțând părinții să-și limiteze copiii la cele mai de dorite pentru ei - diferite delicatese.

Cel mai adesea, reacțiile alergice apar la copiii cu vârsta de până la 3 ani, cu vârsta, hipersensibilitatea la stimulii alimentari se estompează.

CONSILIUL DIN ALERGOLOGIE.

În nici un caz nu se poate lăsa fără atenție la alergii! Dacă nu puteți să vă întâlniți cu un alergolog calificat sau cel puțin cu un imunolog, vă sfătuim să citiți interviul cu Elena Malysheva.

Fiecare părinte este obligat să știe cum se manifestă o tulburare alimentară de natură alergică, ce măsuri trebuie luate pentru a opri un atac.

Hipersensibilitatea organismului la orice alimente, în special la unele dintre componentele sale, în medicină se numește alergii alimentare.

Diferența manifestărilor sale și frecvența crizelor depind de caracteristicile individuale ale organismului, în special de puterea imunității, de regularitatea și cantitatea de consum a unui anumit stimul.

Alimentele alergice la un copil de 1 an sau mai mic pot fi declanșate de:

 • Alimentația mamei în timpul sarcinii sau alăptării. Absorbția irepresibilă a citricelor, a ciocolatei, a mirodeniilor, a ouălor, a căpșunilor este o condiție reală pentru dezvoltarea alergiilor alimentare la copil;
 • Introducerea timpurie și neechilibrată a alimentelor complementare.

Mai ales se referă la copii pe hrană artificială.

Combinația de lapte sau amestecuri de produse lactate cu mâncăruri noi ar trebui să fie sub controlul strict al mamei și medicului pediatru.

Este inacceptabil să se includă în regimul de prăjituri în același timp mai multe produse, pentru a nu se limita porțiunile și cantitatea lor, să se ignore tulburările gastrointestinale.

Predispoziția genetică poate fi cauza alergiilor alimentare, manifestate la sugari sau copii mai mari.

Mâncarea excesivă cu aceleași componente din compoziție provoacă așa-numita "supradozaj".

Organismul îl percepe ca intoxicare și încearcă să facă față metodei naturale de curățare: erupții cutanate, scaune deranjate, greață și vărsături.

Cele mai frecvent utilizate produse din meniul pentru copii sunt împărțite în funcție de gradul de alergizare:

 • Mic: dovlecei, prune, dovleac, banane, pepene verde, soiuri locale de mere;
 • Mediu: cartof, orez, carne de porc, cais, piersic;
 • Înalt: legume, fructe și boabe de culoare roșie, citrice, ciocolată, nuci, miere, pește râu, ouă de pui, produse pe bază de lapte de vacă.

Adesea, alergiile alimentare la copii se manifestă în carnea de pui, introdusă în alimentele suplimentare până la 1 an.

Ciupercile pot provoca simptome alergice chiar și la adulți.

Este important să se considere că aceste produse cu moderare nu pot provoca o reacție negativă a corpului copilului, predispus la alergii.

Depinde mult de varietatea de meniuri și de porțiunea potrivită a alimentelor cu aceleași intervale de timp.

Apropo, din lista de mai sus, cel mai frecvent vinovat în diagnosticul de alergii alimentare la un copil este Komarovsky consideră proteine ​​din lapte de vacă.

A se vedea stoarcerea alergiilor alimentare de la Dr. Komarovsky - 5 minute.

Eliberarea completă a programului Dr. Komarovsky privind alergiile alimentare - 36 de minute

Manifestările de alergii alimentare nu trebuie confundate cu intoleranța alimentară.

Primul este iritarea corpului cu o substanță alergică.

Al doilea este o încălcare a tractului gastrointestinal, care apare, de exemplu, în timpul intoxicației.

Alergiile se disting de bolile dermatologice și infecțioase prin rata ridicată de apariție a simptomelor.

Faza activă a reacției la o substanță iritantă pentru alimente durează în medie 1-3 săptămâni - depinde de cantitatea de alergen utilizată, de caracteristicile individuale ale organismului.

Manifestări ale alergiilor alimentare pentru copii:

 • Erupții cutanate cutanate în formă de pete roșii, albe. Poate să apară blistere (urticarie), focare umede, inflamatorii, blistere mici purulente (eczeme), dermatită atopică;
 • Puternicitatea membranelor mucoase, care pot fi abia vizibile sau progresează rapid;
 • Tulburare, conjunctivită;
 • Strănut, rinită alergică (descărcare apoasă abundentă);
 • vasculita;
 • Stomatită, gingivită;
 • Dureri gastrice, greață, vărsături;
 • Colic, diaree.

Astfel de manifestări ale alergiei ca un atac brusc și grav al astmului bronșic, angioedemului și șocului anafilactic constituie un pericol major pentru corpul copilului.

În acest caz, bebelușul necesită spitalizare urgentă, excluse în mod independent de o reacție alergică.

Adesea, astfel de consecințe grave sunt cauzate de neglijarea simptomelor "obișnuite" și trecătoare, cum ar fi o erupție cutanată.

Ulterior, atitudinea inertă a părinților la alergiile copiilor va provoca o încălcare a tractului gastro-intestinal, a ficatului și a patologiilor cronice ale pielii.

Vaccinarea este posibilă numai în timpul remisiunii; orice vaccinare planificată este transferată dacă există semne de alergii alimentare.

Recomandat: De la alergie la copil 1 an de viață. Cum să tratăm un copil?

Diagnosticul acestei boli apare pe baza unui studiu detaliat al istoriei.

În cazul în care copilul are deja 4 ani, se iau în plus teste cutanate, ale căror rezultate permit identificarea alergenilor specifici.

Este disponibil un test de sânge imunologic planificat.

Pe baza rezultatelor sale, nivelul imunoglobulinei E este evaluat, determinând dacă această sau altă boală este alergică.

Terapia se bazează pe respectarea unei diete stricte, luând antihistaminice, enterosorbante, probiotice.

Cu o intoxicatie puternica care a provocat atacuri de astm sau consecinte mai grave, antibiotice, picuratoare, inhalatii sunt prescrise.

Toate manipulările trebuie efectuate într-un mod staționar, meniul copiilor este strict verificat de către medici.

Dacă alergia alimentară a unui copil este diagnosticată la un copil de 2 ani, doar un specialist poate determina cum să o trateze, activitatea amatoră va fi periculoasă.

Din conștientizarea părinților depinde de riscul complicațiilor reversibile dificile.

Tratamentul de purificare constă într-un aport complex de enterosorbante, antihistaminice și enzime.

La sugari, unele medicamente sunt înlocuite cu clisme pentru a exclude deteriorarea și mai mare a ficatului și a altor organe.

Baza pentru orice terapie devine o dietă specială.

"Cărbune alb", "Enterosgel", "Smekta", "Laktofiltrum", "Polysorb" etc.

Părinții ar trebui să știe că toate aceste preparate diferă nu numai în componența lor activă (argilă, siliciu, carbon, lignină), ci și în capacitatea lor de sorbție.

Acest parametru este măsurat în mg / g, ceea ce înseamnă cât de multe toxine pot absorbi 1 g din medicamentul selectat.

Există medicamente complexe, inclusiv probiotice, de exemplu, Laktofiltrum.

Sorbentele sunt naturale: pectină, celuloză, chitină, fibră.

Ele sunt conținute în alimente, astfel încât medicul poate prescrie o dietă specială, inclusiv utilizarea frecventă a preparatelor din legume, legume, fructe de padure, orz și hrișcă de hrisca.

Dacă nu există alergii la ciuperci, ele pot fi, de asemenea, incluse în dietă deoarece conțin chitină.

Între mese este permis să se mănânce tărâțe, care este cel mai puternic sorbent.

Acestea sunt prescrise pentru ameliorarea reacțiilor alergice. Aceste medicamente se luptă perfect cu rinita, mâncărimea, umflarea.

Cele mai frecvent prescrise sunt Suprastin, Cetrin, Elzet, Zyrtec, Erius, Loratadin.

Cei mai mici pacienți cu alergii sunt medicamente prescrise sub formă de siropuri, iar copiii mai mari sunt prescris comprimate într-o doză strict descrescătoare.

Terapia medicamentoasă, în special antibioticele, afectează în mod negativ starea microflorei intestinale.

Pentru ao restabili, trebuie să mănânci bine și să folosiți preparate speciale.

Copiilor li se prescrie Linex, Lacto, Rotabiotic. Dieta este îmbogățită cu produse lactate fermentate, cu condiția să nu existe alergie la proteinele din lapte de vacă.

Deși este posibil să se utilizeze produsele de mai sus din lapte de capră.

Frecvențele de alergii sunt pline de complicații negative. Pentru a atenua starea copilului, pe lângă medicamente, medicamentele populare pot fi prescrise de un medic.

Utilizarea următoarelor rețete este permisă numai cu permisiunea medicului pediatru și a alergatorului.

Drojdii și infuzii bazate pe ele pot fi aplicate intern și extern.

Din ierburi pentru alergii folosiți: urzică, musetel, șnur, calendula, coarda, coada-calului, sunătoare, lemn dulce, calamus calamus.

Pentru a pregăti un decoct sau perfuzie, luați 2 linguri. l. materii prime selectate și 1 litru de apă clocotită.

Amestecarea ierburilor pentru "îmbogățirea" unui produs preparat cu proprietăți utile nu este exclusă.

Utilizați lichid preparat poate fi pentru comprese și băi, în cazul în care există umflarea țesuturilor, mâncărime, erupție cutanată.

Decocțiile interne și perfuziile sunt folosite pentru a purifica sângele.

Aceasta se face strict măsurată (așa cum prescris medicul, luând în considerare vârsta și caracteristicile fizice ale copilului).

Pentru prepararea sa, este important să cumpărați numai ouă de casă.

Luați 5 bucăți, spălați-vă cu săpun și parfumuri, fierbeți-le timp de 10 minute. Desprindeți ouăle, separați cojile de filme și uscați.

Stropiți-l într-o stare de praf și dați copilului următoarele doze:

 • Copil până la 6 luni - 1 r / d la vârful unui cuțit;
 • Copii 6-12 luni - 2 r / d la vârful unui cuțit;
 • Copil peste 1 an - 1 p / d 0,5 lingură de desert.

Când alergia alimentară a unui copil este înfricoșătoare, părinții sunt gata să folosească orice mijloc pentru al elimina.

Un asistent excelent în această luptă va fi mumia, achiziționată într-o farmacie certificată. În 1 litru de apă fiartă se dizolvă 1 g de materie primă.

Curs de recepție - 21 de zile. Copiii trebuie administrați în următoarele doze:

 • Copil până la 3 ani - 50 g / zi;
 • Copil 3-7 ani - 70 g / zi;
 • Copii de la 7 ani - 100 g / zi.

Alimentele în acest caz trebuie controlate de un pediatru și de un alergolog.

Meniul zilnic este planificat în avans, părinții trebuie să facă un jurnal pentru a înregistra reacțiile corpului copilului la toate produsele alimentare servite.

Regulile de bază ale dietei în acest caz:

 1. Excludeți produsele, în compoziția cărora apar coloranți, conservanți.
 2. Este inacceptabilă utilizarea produselor semi-fabricate, deserturilor achiziționate, delicateselor care conțin cacao, alimentelor fast-food, a dulciurilor, a gumei de mestecat;
 3. Înlocuiți ceaiurile saturate dulci, băuturile carbogazoase, sucurile achiziționate cu ceaiul dulce, parfumat, ceaiul verde, apa minerală, uzvaram, compoturile și jeleul;
 4. Se exclude pregătirea de alimente prăjite, afumate, picante și prea sărate, alimente grase;
 5. Fructe citrice interzise, ​​albușuri de ou, nuci, vase de pește, condimente, sosuri achiziționate;
 6. Îmbogățiți dieta cu terci fără gluten pe lapte de apă sau de capră, carne slabă, legume și fructe acceptabile;
 7. Produsele lactate sunt incluse în meniu numai cu permisiunea medicului;
 8. Produsele potențial periculoase sunt administrate în porții mici 1 dată în 3 zile;
 9. Nutriția pentru copii trebuie să includă cel puțin 6 mese pe zi.

Lista produselor admise și metodele de preparare a acestora, dimensiunile porțiilor și frecvența includerii în meniul săptămânal trebuie să fie convenite cu alergologul.

Concentrați-vă pe recomandările de mai jos:

 • Legume permise: păstăi, varză, țelină, squash, dovlecei, cartofi, ceapă, vinete, castraveți;
 • Fructe permise: mere și pere verde;
 • Boabe: cireșe albe, soiuri de prune târziu, coacăze, coacăze albe;
 • Crupe: hrișcă, orez și orz de perle;
 • Carne: curcan, iepure, porc macră. Se permite carnea de vită și carnea de vită dacă nu este diagnosticată alergia la proteinele de vaca;
 • Produse lactate: lapte de capră, brânză de vaci, smântână și iaurt pe bază de adaos fără aditivi;
 • Uleiuri vegetale: soia și porumb;
 • Dulciuri: geamuri și biscuiți.

Gătirea acestor produse poate fi făcută în abur, în apă, coaptă în cuptor într-un pachet special sau folosind tehnologia standard.

Sucurile sunt gătite pe bulion de legume. Pentru aromă, nu este interzisă adăugarea de frunze de dafin și de marar.

Fiți atenți la conținutul de grăsimi al produselor achiziționate - ar trebui să fie minim.

Pentru a preveni alergiile alimentare de la copilul dvs. de a strica fotografii în casa ta, trebuie să ai grijă de o dietă echilibrată în avans.

O femeie însărcinată trebuie să-și controleze dorințele și să nu opereze delicatese gustoase, dar dăunătoare.

Același lucru este valabil și pentru perioada de lactație. Tot atât de important este alimentarea adecvată a prăjilor, păstrând un jurnal de produse alimentare.

Pentru a preveni diagnosticul de "alergie alimentară", este important să se angajeze în prevenirea acesteia.

Dacă copilul are deja manifestări, atunci îl sprijiniți: renunțați împreună la mâncăruri dăunătoare și la alimente interzise.

Verificați prezența antihistaminelor din trusa de prim ajutor pentru a putea opri un atac grav înainte de sosirea unei ambulanțe.

Primul, și probabil cel mai important, este faptul că, atunci alergia alimentară, în aproape 100% din cazuri la copii apare din cauza suprapunerii banale.

Dacă copilul nu dorește să mănânce, ci să-l împingeți într-o masă sănătos, așa cum credeți, să rețineți că pentru un copil care nu este foame, acest lucru poate fi însoțit de efecte alergice alimentare.

Asta nu înseamnă că nu ar trebui să-ți hrănești deloc copilul, nu, asta înseamnă că trebuie să-l hrănești numai când o dorește.

Cel puțin în majoritatea cazurilor.

Apoi, el va mânca tot ce nu ați fi gatit pentru el, și nu va fi pentru el și pentru trupul său excesiv.

Amintiți-vă, copilul nu va avea niciodată foame, dacă vrea să mănânce, el se va târî pe cap, ca să-l hrăniți.

Ascultați acest sfat și un astfel de fenomen ca alergie alimentară la un copil va fi doar o amintire îndepărtată pentru dvs. și pentru copilul dvs. sau nu veți ajunge deloc la voi.

http://stop-allergies.ru/allergiya-u-detej-komarovskij/
Mai Multe Articole Despre Alergeni