Dermatita orala pe fata unui copil

Bună ziua, dragi cititori. În articolul de astăzi, înțelegem ce este dermatita orală la un copil.

Ce simptome îl însoțesc, ce poate fi cauza acestei boli și ce metode specialistul va trata boala.

Părinții vor vedea imediat un semn de dermatită orală (periorală) la un copil, deși cel mai probabil nu va determina ce tip de erupție ar trebui să fie atribuită, deoarece există foarte puține tipuri de dermatită la copii.

Numele bolii în sine (conceptul de "oral") indică faptul că iritarea pielii apare în jurul gurii, se poate răspândi în piele aproape de nas, sub ochi, pe pleoape.

Boala nu se aplică copiilor care apar adesea, de obicei nu dă copilului nici un disconfort deosebit. Părinții sunt mai îngrijorați de aspectul copilului.

Citiți mai multe despre simptomele dermatitei orale.

O erupție pe cale orală este similară cu cea a acneei, dar comedoanele nu apar în cazul dermatitei orale. Când apare un simptom suspect, trebuie să mergeți imediat cu copilul la medic.

Reacțiile apar la nivel local, nu apar leziuni sistemice generale în dermatita pediatrică orală.

În primul rând, pielea copilului în jurul gurii devine roșie, apoi apar erupții cutanate. Pe măsură ce boala se dezvoltă, singurele pimpuri se îmbină în grupuri, astfel încât pielea afectată devine inflamată, dură.

Cel mai adesea, dermatita orală apare la sugari de până la cinci luni, pielea însăși poate fi ușor curățată și apoi inflamată din nou. Părinții confundă uneori acest tip de dermatită cu reacția de salivare a copilului (adică tipul de contact al dermatitei).

Cu toate acestea, forma orală a bolii este uneori descoperită la copiii mai mari (adolescenți, de exemplu, când apar modificări hormonale la pubertate).

Dermatita orala la un copil este insotita in principal de urmatoarele simptome:

 • În jurul gurii apar mici cosuri.
 • Pielea pare inflamată.
 • Fiecare coș are un vârf umplut cu lichid limpede. Dacă un pimp este pieptănat, poate fi inserată o infecție și pot apărea apoi cosuri purulente.
 • Pimpii încep să se transforme în cruste, să se desprindă. Culoarea formărilor cu dermatită orală este albicioasă, cu un contur roșu, nu mai mult de 2 milimetri.
 • Medicii se referă la un semn specific al unei margini albicioase între zona erupției și pielea sănătoasă.

În orice caz, părinții nu ar trebui să tragă cu examinarea unui specialist dermatolog.

La risc sunt copii care:

 • Au pielea sensibila.
 • Ei suferă de eczeme.
 • A primit tratament topic (referindu-se la pielea din jurul gurii) creme hormonale, precum și luarea de agenți hormonali în interior sau în exterior în reacții alergice sau astm bronșic.

Dermatita orala la copii se alterneaza cu fazele de exacerbare si remisie (daca nu a fost initiat tratamentul profesionist). Aspectul mâncărimei se referă la agravarea bolii.

De ce copiii dezvoltă dermatită orală?

Dermatita dermatală la un copil se referă de fapt la boli ale căror cauze nu au fost identificate cu exactitate absolută.

Specialiștii au explicații diferite, dar pot fi atribuite nu cauzei directe a bolii, ci factorilor care contribuie la apariția acesteia:

 • Utilizarea cremelor pentru fețe hormonale (acestea sunt, de obicei, recomandate pentru adulți sau pentru cazuri foarte severe de alergie la copii), precum și alte creme destinate adulților.
 • Unele încălcări ale sistemului imunitar al copilului.
 • Predispoziția la alergii.
 • Boli ale tractului gastro-intestinal.
 • Lipsa de vitamine.
 • Utilizați pasta de dinți care conține fluor.
 • Sexul copilului (la fete, dermatita orală este mai frecventă decât la băieți).
 • Expunere prelungită la lumina directă a soarelui.
 • Sărbători în vreme foarte vântă.
 • Schimbarea bruscă a condițiilor climatice.

Dar indiferent de cauzele dermatitei orale pediatrice, părinții ar trebui să arate imediat copilul unui specialist care va prescrie o terapie calificată.

Prognoza în acest caz este întotdeauna favorabilă.

Tehnici terapeutice

Specialistul diagnostichează forma orală a dermatitei pediatrice și prescrie tratamentul. Terapia este, de obicei, aplicată complexă.

Trebuie remarcat faptul că tratamentul unei boli este destul de lung și poate include următoarele măsuri:

 • Prescrierea unei diete hipoalergenice este obligatorie pentru dermatita orala. Cel mai preferabil hrana pentru plante. Carnea sau peștele trebuie să fie aburit. Chipsurile, băuturile dulci cu conținut de carbon, orice dulciuri cu arome, vopselele nu sunt permise. Dulce, în general, trebuie să mănânce mai puțin, ca făina. Mai multe informații despre compoziția dietei vor spune părinților medicul, pe baza caracteristicilor individuale ale copilului și a stării sale. Dar ovazul de ovăz recomandă introducerea în dieta copiilor prin toate mijloacele: utilitatea sa pentru piele a fost dovedită de mult timp de către oamenii de știință dieteticieni.
 • Folosirea antihistaminice pentru a reduce starea de alergie a sistemului imunitar al copiilor (medicii prescriu copiilor, de regulă, antihistaminice ale celei de-a treia generații noi, care nu provoacă reacții adverse).
 • Utilizarea antisepticelor pentru tratamentul pielii bolnave.
 • Spălarea frecventă a copilului fără a șterge fața cu un prosop.
 • Evitarea plimbărilor sub soarele direct.
 • Utilizarea cremelor, gelurilor, unguentelor antiinflamatorii. Specialistul prescrie deseori medicamente pe bază de metronidazol sau eritromicină, care au un spectru larg de acțiune.
 • Recepția complexelor de vitamine care conțin ascorutină, acid nicotinic, o serie de alte vitamine care sunt benefice pentru piele.
 • Utilizarea antibioticelor (unguente pentru copii, tablete pentru copii mai mari).
 • Folosirea medicinii tradiționale (decoctări de calendula, musetel de farmacie, aloe, salvie, sunătoare, țesăuță, muguri de mesteacăn pentru loțiuni).

Medicul nu tratează niciodată dermatita orală la copiii cu medicamente hormonale.

Toate medicamentele (și ierburile folosite în rețetele medicinale tradiționale) sunt prescrise doar de un specialist. Înainte de a prescrie, un specialist va asigura întotdeauna că copilul nu este alergic la ele.

Dacă dermatita orală a afectat pielea din jurul ochilor, este necesară o vizită la un optometrist pentru a evita impactul negativ al bolii asupra viziunii copiilor.

Copilul se poate recupera numai dacă părinții respectă cu strictețe instrucțiunile medicului.

Apoi tratamentul va fi eficient, dermatita orala nu va intra in cronica, pielea copilului va deveni curata.

http://allergo.pro/peroralnyj-dermatit-u-rebenka/

Dermatită dermatală la copii

Cauzele dermatitei periorale

Factorii etiologici ai bolii constau în trei grupuri:

 1. Exterior. Nu este vorba numai de utilizarea alimentelor cu activitate alergică ridicată în timpul introducerii alimentelor complementare sau al modificării dietei. Utilizarea anumitor medicamente la copii duce deseori la situații de urgență. Un anumit rol îl joacă utilizarea cremelor și unguentelor externe, precum și influența radiațiilor ultraviolete atunci când se plimbe sub soare. Orice agent chimic sau fizic care intră din exterior poate provoca alergii.
 2. Internă. Mecanismele de protecție ale copilului sunt imperfecte și pot fi încălcate în timpul proceselor infecțioase, boli ale tractului gastric, modificări în reglarea hormonală. Orice stres pentru organismul în curs de dezvoltare poate provoca decompensarea sistemului imunitar.
 3. Mecanice. Ce este dermatita periorală? Aceasta este o încălcare a stării normale a pielii feței, care poate duce obiceiuri zilnice. Caracteristicile hrănirii, suptul reflex al degetului mare, salivarea necontrolată, frecarea frecventă a gurii - toate aceste procese contribuie la umectarea constantă a zonei periorale. Acest lucru cauzează întreruperea stării normale a pielii și a membranelor mucoase, afectând funcțiile naturale de protecție. Astfel de situații pot fi cauzele directe ale dermatitei de contact sau pot contribui indirect la apariția unei erupții cutanate alergice în această zonă. Creează, de asemenea, un mediu favorabil pentru reproducerea microorganismelor, care cauzează infecții secundare, agravarea cursului reacțiilor alergice și încetinirea recuperării.

Adesea, mamele uită că ele însele pot fi cauza apariției bolilor la copil - starea lor individuală a pielii și calitatea dietei trebuie, de asemenea, atent monitorizate.

Un anumit rol joacă diverse microorganisme - ele pot infecta orice organ și sisteme umane, inclusiv cauza bolilor de piele.

Simptomele dermatitei periorale la copii

Dermatita dermatală la un copil a luat numele doar în legătură cu localizarea simptomelor unui proces alergic la:

 • marginea roșie a buzelor;
 • pielea din jurul gurii;
 • bărbia;
 • obrajii (mai puțin);
 • secole (foarte rare).

Hiperemia roșie strălucitoare a oricăreia dintre aceste zone este un precursor al unei boli alergice. În general, roșeața nu este însoțită de mâncărime și nu afectează starea generală a sănătății. Dezvoltarea ulterioară a erupției poate fi însoțită de apariția papulelor - creșteri deasupra suprafeței pielii și, mai rar, a veziculului, adică a elementelor veziculoase. Aranjamentul lor tipic este într-o ordine haotică, uneori combinată într-un singur grup.

Dermatita dermală poate manifesta elemente de diferite culori. Nuanța depinde de vârsta leziunilor: proaspătul este caracterizat printr-un ton roșu strălucitor, iar pentru etapele finale de dezvoltare a elementelor este maro deschis. Centrul unei alergii se poate desprinde, devine acoperit de cruste și se extinde pe locurile din apropiere.

Când activitatea procesului dispare, petele devin maro și nodulii dispar, dar dacă sunt lăsați netratați sau târziu, boala are o formă cronică, cu exacerbări constante.

Tratamentul dermatitei periorale

Întrebarea cu privire la modul în care se tratează dermatită periorală, îi interesează pe toți părinții care se confruntă cu manifestările bolii la un copil. Primul punct în ceea ce privește corecția de stat este scăderea factorului cauzal, dacă este cunoscut. Este necesar să se revizuiască metodele și subiectele de igienă și, de asemenea, să se excludă toate alimentele alergice posibile. De asemenea, merită refuzat cosmeticele, în special acțiunea de hidratare, pentru a nu provoca umiditate excesivă a pielii.

Dacă vorbim despre terapia cu medicamente, principalul grup de medicamente sunt antibioticele. Doza și metoda de administrare sunt stabilite individual, în funcție de severitatea bolii. Agenții antibacterieni cu spectru larg, prescris cel mai frecvent, sunt ingerați în scheme standard pentru o perioadă de aproximativ trei săptămâni, după care doza lor este ajustată.

Antibioticele locale sub formă de unguente și geluri, de exemplu, "Levomekol" sau "Erythromycin", măresc efectul medicamentelor sistemice, împiedică răspândirea patologiei și aderarea la infecții secundare.

De asemenea, o componentă importantă a tratamentului este utilizarea medicamentelor antihistaminice. Ele au proprietăți antialergice și elimină componenta imună a patogenezei. Acestea sunt utilizate în principal sub formă de comprimate, iar pentru copiii mici există siropuri.

Procedurile locale includ comprese reci din infuzii de plante, loțiuni dintr-o soluție de acid boric 2% și alte ingrediente liniștitoare.

Vizita la un medic specialist ar trebui să aibă loc imediat după apariția primelor semne de patologie. Dacă diagnosticul se face la timp, iar tacticile de tratament sunt alese corect, șansele de revenire completă cresc. Nerespectarea regimului și a măsurilor de tratament poate duce la o formă cronică, iar apoi va fi extrem de dificil să scapi de dermatită.

http://dermatit.su/types/perioralnyj-dermatit-u-rebenka/

Ce este dermatita periorală la copii și cum să o tratați?

Fiecare părinte dorește ca copilul să fie sănătos. Dar toți copiii sunt bolnavi. Uneori este o boală virală gravă și, uneori, o iritare normală a pielii. Tratați, totuși, aveți totul.

Ce este dermatita periorală la un copil?

Anterior am vorbit despre dermatita alergica la copii, in acest articol vom vorbi despre dermatita periorala la un copil. Această boală este foarte dificil să nu observați. Mai exact, chiar, este imposibil să nu observați. Dermatita dermatală este o erupție pe piele sub formă de cosuri de mici puncte situate în jurul gurii. Totul începe cu cea mai obișnuită iritare. Pielea din jurul gurii devine roșie.

După un timp, apar mici puncte roșii, care ulterior se dezvoltă în cosuri pline de suflare. La rândul lor, cosurile încep să crească și se îmbină între ele, pielea se desprinde și, în cele mai multe cazuri, se formează pustule.

Dermatita - o erupție cutanată sub formă de bule, peeling, disconfort, mâncărime, arsură și așa mai departe. Motivele pot fi diferite, în funcție de care există mai multe tipuri de dermatită, de exemplu, infecțioase, alergice, atopice, alimente etc.

Crema conține numai ingrediente naturale, inclusiv produse de albine și extracte de plante. Eficacitate ridicată, practic fără contraindicații și riscuri minime de efecte secundare. Rezultatele extraordinare ale tratamentului cu acest medicament apar în primele săptămâni de utilizare. Vă recomand.

Caracteristicile bolii la copii

Mamele dermatitei dermatologice sunt adesea confundate cu iritația din mamifere. Dar acestea sunt două tipuri complet diferite de boli. Aceasta este o fotografie a dermatitei, numită periorală.

Cauzele lui

Cauzele dermatitei orale la un copil sunt:

 • Utilizați unguente sau alte medicamente hormonale de către copil. De exemplu, în timpul dermatitei alergice, mulți părinți utilizează unguente care conțin hormoni. Sau, în timpul tratamentului bronșitelor, consumați inhalarea cu medicamente hormonale.
 • Imunodeficiența sau un dezechilibru al sistemului imunitar într-un organism în creștere.
 • Modificări hormonale în organism, care determină modificări structurale ale pielii sau ale funcției acesteia.
 • Lipsa de vitamine și substanțe nutritive, care cauzează deficitul de vitamine și hipovitaminoza.
 • Boala tractului gastrointestinal (chiar și cea mai comună indigestie sau imaturitate elementară poate da un impuls).
 • Dermatita cronică (orice tip de dermatită sau iritație cutanată se poate dezvolta cu ușurință în dermatită periorală).
 • Stai lung la soare.
 • Alergia și predispoziția la aceasta.
 • Restructurarea hormonala a corpului.
 • Incorect selectate cosmetice sau utilizarea de cosmetice nu în funcție de vârstă. Aici merită să ne amintim starea apei. Desigur, scăldatul întregului copil în apă fiartă sau de primăvară nu merită, dar spălarea copilului este mai bună cu apă de primăvară sau fiartă. Nu uitați că prosopul pentru față trebuie schimbat o dată la două zile și este mai bine să ștergeți fața cu șervețele de unică folosință.
 • Reducerea proprietăților bactericide ale pielii.
 • Utilizați paste de dinți cu fluor sau clătiți.
 • Intreruperi sau probleme in sistemele nervoase si endocrine.

Provocarea factorilor

Pentru a nu provoca această boală, este necesar să ne amintim factorii care sunt responsabili pentru aceasta:

 • Schimbarea bruscă a condițiilor climatice.
 • Expunerea la radiații ultraviolete și o lungă ședere în lumina directă a soarelui.
 • Încercați să minimalizați contactul și medicația pe hormoni.
 • Excludeți din alergeni obligatorii (ouă, cacao, ciocolată, căpșuni, citrice) din dieta copilului.
 • Pentru orice fel de dermatită sau iritație a pielii pe fața copilului, consultați un medic. Mai ales dacă este iritație în jurul gurii și ochilor.

Statisticile șocante - au constatat că mai mult de 74% dintre bolile cutanate - un semn de infectare cu paraziți (Ascaris, Lyamblia, Toksokara). Viermii dăunează organismului foarte grav, iar sistemul nostru imunitar este primul care suferă, care ar trebui să protejeze organismul de diferite boli. E. Malysheva a împărtășit un secret cum să-i scape rapid și să-i curățe pielea. Citește mai mult »

Cum se recunoaște dermatita periorală la copii?

Desigur, primul lucru care trebuie început cu simptomele. Dar recunoscând dermatita periorală la un copil, merită să ne amintim cel mai important lucru - este o erupție cutanată care are un anumit caracter. Desigur, pentru un diagnostic mai precis, este necesar să se efectueze cercetări biologice.

În laborator trebuie să treci:

 • Test de sânge pentru biochimie
 • Efectuați teste alergice
 • Asigurați-vă că ați trecut printr-un test de urină și căutați numărul de leucocite

simptome:

 • Erupție, înroșire și iritare a triunghiului nazalbial, a buzelor, a gurii și a bărbiei.
 • Roșeața și iritarea constau în pete mici. Pupul în sine are o culoare roșie pronunțată, cu un punct alb mic în mijloc.
 • Inițial, dermatita începe cu o mică suprafață, dar în timp începe să se răspândească din ce în ce mai mult. Creșteți constant cosuri noi.
 • Fără tratamentul în timp util, umflăturile se dezvoltă în cosuri purulente și transformă întreaga zonă a inflamației într-o singură masă purulentă.
 • Când atingeți locul de inflamație a format disconfort sau chiar dureros.
 • Dacă vă uitați bine, zonele afectate ale pielii sunt "separate" de o bandă subțire albă transparentă între pielea sănătoasă și cea bolnavă.

Obosit de lupta împotriva dermatitei?

Peeling de piele, disconfort și mâncărime, înroșire, erupții cutanate sub formă de bule, fisuri, răni plângând, roșeață, arsură - acestea sunt semne de dermatită.

Tratamentul necesită o abordare integrată și această cremă, care are o compoziție naturală de 100%, va fi un bun ajutor.

În astfel de cazuri, cititorii noștri recomandă utilizarea acestui instrument - cremă-ceară SĂNĂTATE cu venin de albine.

Are următoarele proprietăți:

 • Îndepărtează mâncărime după prima utilizare.
 • Elimină erupțiile cutanate și peeling după 3-5 zile
 • Reduce activitatea excesivă a celulelor pielii
 • După 19-21 de zile, se elimină complet plăcile și urme ale acestora
 • Împiedică apariția de plăci noi și o creștere a zonei lor

tratament

Doar medicul curant poate prescrie tratamentul corect și cel mai potrivit. Cu toate acestea, într-un stadiu foarte timpuriu (atunci când există suspiciune de dermatită periorală la un copil), este deja posibil să începeți să acționați.

Metode de tratament pentru dermatită periorală:

 • Opriți utilizarea absolut tuturor produselor cosmetice și chimice. Baie de curățare, pulberi, balsamuri, paste de dinti cu fluor, creme, sampoane, produse pentru baie și așa mai departe. Absolut de tot.
 • Încercați să oferiți copilului mediul hipoalergenic corect: ștergeți praful zilnic, ventilați camera în care copilul doarme, curățați covoarele de pe podea și pe pereți, reduceți numărul de jucării moi, încercați să evitați contactul cu animalele de companie (mai ales pufos).
 • Urmăriți dieta copilului: eliminați toți alergenii posibili, înainte de a efectua probe de allegro. Din dieta copilului eliminați complet toate fructele citrice, fructele și legumele roșii, ciocolata, dulciurile și, dacă este posibil, produsele lactate.

Aceste sfaturi sunt, de asemenea, potrivite pentru tratamentul altor tipuri de dermatită, de exemplu, contactul. Vedeți fotografiile dermatitei de contact aici.

Povestiri ale cititorilor noștri!
"De mult timp am simțit disconfort față de mătreață și căderea părului. Sampoanele standard au ajutat, dar efectul a fost pe termen scurt și acest complex a fost sfătuit de un prieten care a folosit-o singură.

Pielea sa oprit la zgâriere, părul a fost pieptănat bine și nu a fost atât de gras. Fallout sa oprit repede. Nici măcar n-am putut visa un astfel de efect! Vă recomand.

Ce ar trebui tratat?

Așa cum am menționat mai devreme, tratamentul complex complex este prescris exclusiv de medic.

Cu toate acestea, întregul complex va include, în orice caz, următoarele medicamente:

 1. Tratament antiallergic (antihistaminic) pentru a reduce numărul și severitatea simptomelor (erupții cutanate și roșeață). De exemplu, Suprastin.
 2. Terapie antimicrobiană (antibacteriană) pentru combaterea microbilor și ameliorarea simptomelor. Acesta este, de obicei, un unguent, dar trebuie să le spuneți în detaliu.
 3. Dacă boala este inițiată, medicul va prescrie antibiotice pentru administrare orală. Merită să fiți atent aici, deoarece unele antibiotice sunt alergeni puternici. Se poate prescrie tetraciclină sau doxiciclină
 4. Medicamente care se aplică direct pe pielea afectată cu conținut de zinc.

Acest complex de terapie va include în mod necesar:

 • Fața de spălare cu infuzii de ierburi, cum ar fi musetelul, șirul și calendula.
 • Comprese și loțiuni pe față cu perfuzie cu toate plantele și plus zinc. Compresele vor trebui aplicate pe față cel puțin de trei ori pe zi. Doar atunci va da cel puțin un rezultat. Dar nu uitați că mulți dintre ei pot fi alergeni.
 • În plus, medicul poate prescrie ingerarea decoctului de mușețel. Acesta va avea un efect antibacterian și va ajuta să facă față virusului în interiorul corpului.
 • Dermatită perinatală poate fi tratată cu muguri de mesteacăn și apă termală. Aceste instrumente vor ajuta la reducerea pruritului și la reducerea dimensiunilor cosurilor.
 • Ca un unguent, puteți utiliza o pastă de ulei de măsline, suc de ceapă și semințe de in. Toate acestea impun pe pielea afectată până când boala devine mai puțin pronunțată.

Câteva cuvinte despre unguente. Multe unguente de dermatită se fac pe baza unui medicament hormonal. Prin urmare, chiar și după ce medicul vă prescrie un unguent, trebuie să citiți cu atenție compoziția sa și să vă asigurați că nu conține o bază hormonală.

Astfel de unguente includ, de exemplu, metronidazol și eritromicină. Achiziționarea tuturor celorlalte unguente ar trebui să se facă după citirea preliminară a compoziției.

Povestiri ale cititorilor noștri!
"Am suferit de dermatită, mâinile și fața mea au fost acoperite cu mici pete și crăpături, ceea ce nu am încercat a fost că pregătirile au ajutat o vreme, un coleg ma sfătuit să comand această cremă.

În cele din urmă, datorită cremei, am eliminat complet problema. După a treia procedură, arsurile și mâncările au dispărut, iar după 4 săptămâni semnele de dermatită au dispărut. Sunt foarte multumit si recomand sa folositi aceasta crema tuturor persoanelor care sufera de probleme de piele ".

Ce nu poate fi tratat?

Este necesar să se evite tratamentul:

 • Medicamente netestate.
 • Medicamente pe bază de hormoni.
 • Scanarea și orice produse cosmetice.
 • Nu faceți auto-medicație.

Ce este dermatita periorală confuză?

Dacă vorbim despre dermatită "slobbering", erupția va fi mai degrabă doar pe bărbie și pe colțurile buzelor. De regulă, zona de deasupra buzei superioare este curată.

concluzie

Desigur, în concluzie, aș dori să doresc ca fiecare mamă să fie atentă la copilul ei și să încerce să evite boala. În cazul în care copilul este încă bolnav - nu se auto-medicate și a face o vizită la medic.

Cu cât începeți mai curând o terapie complexă, cu atât mai repede veți putea să învingeți boala. Ei bine, și, desigur, nu uitați că este mai bine să încercați să minimalizați utilizarea de către copil a produselor cosmetice și chimice pentru copii.

http://heal-skin.com/bolezni/dermatit/perioralnyj-dermatit-u-rebenka.html

Cum se manifestă și se tratează dermatita orală la un copil

Dermatita orala la un copil este o boala grava care trebuie tratata de un medic. Există multe motive care duc la apariția acestei boli, care trebuie luată în considerare la prescrierea tratamentului.

Conținutul

Dermatita orală (periorală) este o boală de piele destul de rară care apare la copii. În patologie, aspectul papulelor mici (până la 2 mm) situate în jurul gurii este caracteristic.

Particularitatea dermatitei periorale este apariția iritației cutanate exclusiv în regiunea periorală.

Dermatita orală la un copil poate fi însoțită de disconfort, mâncărime, dar nu poate provoca senzații neplăcute.

De ce apare patologia

Pentru a stabili cauzele exacte ale bolii nu a fost încă posibilă, dar sunt cunoscuți factori care contribuie la dezvoltarea dermatitei periorale la un copil. Acestea includ:

 • sexul copiilor - cel mai adesea patologia apare la fete;
 • tulburări ale sistemului imunitar;
 • starea alergică;
 • afecțiuni ale tractului gastro-intestinal;
 • deficiențe de vitamine;
 • insolație prelungită (în lumina directă a soarelui);
 • aplicând unguente cu corticosteroizi și fluor pe fața copilului;
 • restructurarea fundalului hormonal, în timpul căruia există o perturbare pronunțată a structurii pielii și a funcționării acesteia (cel mai adesea observată la adolescență);
 • utilizarea produselor cosmetice destinate adulților.

Manifestări clinice

Dermatita orala se manifesta prin formarea de eruptii diferite in jurul gurii.

Cu această patologie, nu există reacții corporale generale, doar manifestări locale. Principalul simptom al bolii sunt erupțiile cutanate, care au caracteristici caracteristice în special pentru dermatita orală:

 • Locație. Papulele sunt situate în jurul gurii, buzelor. Un simptom specific este formarea unei frontiere albicioasă, situată între zona erupțiilor cutanate și pielea sănătoasă.
 • Zone afectate. Papulele se aplică triunghiului nazalbial, bărbie, colțurile gurii. Erupțiile se formează numai în aceste zone. Apariția papulelor într-o zonă îndepărtată indică un tip diferit de boală.
 • Numărul de papule. La începutul dezvoltării patologiei se formează erupții unice, cărora le este rareori acordată atenție. În exterior, arată ca niște "cosuri". În timpul pubertății, puțini oameni chiar acordă atenție acestui lucru, iar în cazul copiilor mai mici, această manifestare nu cauzează suspiciuni datorită contaminării frecvente a pielii (de regulă părinții consideră că aceste "cosuri" au apărut din cauza murdăriei și vor trece de la ei înșiși ). Pe măsură ce boala progresează, crește numărul de papule.
 • Dimensiune, caracter, culoare. Prin natura sa, dermatita se referă la tipul polimorf al bolilor de piele, adică cu această boală există diferite tipuri de elemente. La început, dermatita orală se manifestă prin apariția unor elemente maculopapulare ușor ridicate deasupra nivelului pielii. Apoi se transformă în cruste, începând treptat să se coajă. Formațiile sunt albicioase, au un contur roșu. În diametru, acestea nu depășesc 2 mm.
 • Complicațiile. Cu un tratament improprie, întârziat și cu un proces accelerat de leziuni ale pielii, se pot forma elemente pustuloase, suprafața începe să se uda, se inflamă și se observă iritații.

Este important! Nu trebuie să așteptați dezvoltarea complicațiilor. La primele semne de boală, trebuie să consultați imediat un medic.

Ce doctor să contactezi?

Dermatita orală la copii este tratată de un dermatolog. Dacă este necesar, el poate să-l consulte pe copil pentru consultarea unui alt specialist, de exemplu, un specialist în boli infecțioase, un imunolog, un pediatru care să identifice cauza exactă a bolii. Acest lucru este necesar pentru a elimina nu numai dermatita clinica, dar, de asemenea, motivele care au condus la dezvoltarea bolii.

tratament

Tratamentul dermatitei la copii trebuie prescris de către un medic.

Tratamentul dermatitei orale la un copil este un proces destul de complicat și lung. Conform datelor de sănătate publică, unii medici străini au reușit să obțină rezultate pozitive dezvoltând propria metodă de tratament. Principalul lucru - abordarea integrată corectă a terapiei. Ar trebui să includă următoarele puncte:

 1. Dieta. Copilul trebuie să mănânce bine. Din dieta sa ar trebui să fie excluse prăjite, condimente, sărate, afumate. Produsele vegetale ar trebui să prevaleze în meniu. Carnea sau peștele trebuie fierbe sau aburit.
 2. Fetele adolescente ar trebui să înceteze utilizarea de creme, măști și produse de machiaj.
 3. Asigurați-vă că prescrieți antihistaminice pentru a reduce starea de alergie a organismului (Suprastin, Tavegil, Claritin, etc.).
 4. Terapia cu antibiotice. Tratamentul dermatitei orale la copii trebuie să includă medicamente antibacteriene. Utilizarea lor este justificată de prezența agenților patogeni de cocci în scroafe (în diferite cazuri se găsesc diferite cocci).
 5. Utilizarea unguentelor cu proprietăți antibacteriene. De cele mai multe ori prescrise medicamente bazate pe metronidazol. Această substanță are un spectru larg de acțiune și este capabilă să lupte cu diferiți agenți patogeni. Dacă copilul nu are o alergie la medicament, atunci acesta este introdus în regimul de tratament al dermatitei.
 6. Terapie cu vitamine. Aplicați vitamine care îmbunătățesc starea pielii: A, grupa B, C, E.
http://zkozha.ru/bolezni/dermatit/lechenie-peroralnogo-dermatita-u-detey/

Dezvoltarea dermatitei orale la copii - modul de abordare a bolii

dermatita perorale la copii - ea recurente non-boli infectioase in care procesul patologic implică pielea din jurul gurii (periorală), ochi (periorbital), zona de triunghi nazolabiale (perinazalno).

etiologie

Cauza dermatitei orale nu este cunoscută. Există o serie de factori care pot declanșa dezvoltarea bolii:

 • cosmetice și de protecție solară (în special cu un grad ridicat de SPF), care au o capacitate pronunțată de ocluzie;
 • Expunerea la UV, în care există o transpirație activă și încălcarea funcției de barieră a pielii;
 • utilizarea glucocorticosteroizilor inhalatori externi, intranazali;
 • infecții bacteriene și fungice;
 • utilizarea de paste de dinti cu fluor.

Patologia apare în principal la copiii adolescenți care sunt predispuși la reacții alergice, suferă de astm bronșic, dermatită atopică, neurodermatită, în prezența dezechilibrului hormonal.

Schimbarea pielii

Pentru dermatita orală se caracterizează prin apariția roșeaței (eritemului) pe față. În cele mai multe cazuri, copiii sunt afectați de piele în jurul gurii, ochi, triunghi nazolabial. Mai rar, procesul poate afecta obrajii, bărbia, pleoapele, fruntea.

Un semn important de diagnostic al eritemului în dermatita orală este claritatea limitelor, natura simetrică a leziunii. În jurul marginii roșii a buzelor rămâne o margine subțire a pielii neafectate. În zonele înroșite, nodulii roșii (papule) apar la copii bolnavi. Pe papule, se pot forma bule cu conținuturi seroase (papulovesiculare) sau purulent (papulopustule).

plângeri

Pacienții indică o senzație de arsură, etanșeitate și tensiune în leziuni. Uneori pe fața în zona de înroșire a copilului există peeling al pielii și mâncărime.

Există trei severități ale dermatitei orale.

 1. La gradul I, hiperemia pielii este exprimată ușor, hainele sunt de culoare roz pal. Papule singulare, de dimensiuni mici. Peelingul este rar.
 2. În gradul doi, eritemul este neted, roșu. Papulele sunt exprimate moderat, împrăștiate. Peeling moderat.
 3. În gradul III, eritem roșu închis pronunțat. Papulele sunt numeroase, au tendința de a fuziona. Flambări semnificative ale pielii la locul rănirii.

Cea mai severă este forma granulomatoasă a bolii. Se caracterizează prin papule roșii-maro și implicarea pielii membrelor, gâtului și corpului.

Efectuarea unui diagnostic

Diagnosticul se bazează pe istorie și examinare. Acest lucru nu este dificil, doar uita-te la fotografia pacientului. Nu există parametri de laborator specifici care să indice dermatita orală.

Dacă suspectați o infecție bacteriană luați frotiu zone ale pielii hyperemic, determină flora și sensibilitatea la ea medicamente antibacteriene.

În cazul în care dermatita orală nu este tratată, sau există o suspiciune de formă granulomatoase, luând probabil o biopsie și examen histologic.

Metode de terapie

Fără tratamentul adecvat și în timp util, boala poate dura câteva luni și se reapare adesea. Alegerea metodei depinde de gravitatea patologiei. In dermatita orale ușoare uneori necesare pentru a exclude numai factorii precipitanti: Glucocorticosteroidele locale și sistemice, agenți de hidratare pentru piele, pasta de dinti cu fluor. Îmbunătățirea are loc în 2-3 săptămâni. În caz de ineficiență, ei trec la medicamente.

Terapia conservativă poate fi folosită prin mijloace locale sau prin medicamente tabletate. Tratamentul extern este prescris pentru o boală ușoară până la moderată. Sunt utilizate următoarele instrumente:

 • Metronidazol 1% cremă. Aplicați în zona afectată de 2-3 ori pe zi timp de 7-8 săptămâni.
 • Acid azelaic 20% cremă. Se aplică de 2-3 ori pe zi timp de 2-6 săptămâni.
 • Pimecrolimus 1% cremă. Se utilizează de 2-3 ori pe zi timp de 3-4 săptămâni.

Cu ineficiența terapiei externe și a formei severe de dermatită, acestea trec la preparate de tablete. Utilizați medicamente antibacteriene din grupul macrolid (tetraciclină). La copiii sub vârsta de 8 ani, cu o dermatită granulomatoasă și forma orală de intoleranță la tetracicline utiliza eritromicina. Dacă efectul antibioticelor au atribuit isotretinoin (forma biologic activă a vitaminei A) oral.

În plus față de tratamentul cu droguri, trebuie să respectați următoarele reguli:

 • urmați o dietă;
 • conduce un stil de viață sănătos;
 • atunci când spălați, utilizați numai săpun lichid și nu frecați pielea afectată;
 • spălați adesea prosoapele și pernele în apă fierbinte;
 • limita aportul de alimente picante și sărate care irită pielea din jurul gurii.

Metode tradiționale de tratament

Sunt utilizate următoarele metode:

Oțet de cidru de mere

Remediu popular eficient folosit pentru dermatita orală la domiciliu. Ea are un efect împotriva bacteriilor, fungiilor și virușilor, are proprietăți antiinflamatorii. Înainte de utilizare, trebuie să amestecați două linguri de oțet cu două linguri de apă minerală. Îndepărtați bilele de bumbac în zona hiperemică timp de 10-15 minute. După procedură, se recomandă lubrifierea pielii cu ulei de jojoba.

Dacă pielea bebelușului este foarte sensibilă, atunci două linguri de oțet trebuie amestecate cu trei linguri de apă, adică să se facă o soluție mai puțin concentrată și apoi să urmați instrucțiunile. Această procedură trebuie efectuată de 3-4 ori pe zi timp de două săptămâni.

Extract de semințe de grapefruit

Acesta este un agent antifungic bun, antiseptic și anti-inflamator, ajută la ameliorarea congestiei, mâncărime, arsură a pielii. Pentru prepararea a 5-7 picaturi mixte de extract cu 1 lingura de castor sau orice alt ulei. Folosind un tampon de bumbac, se aplică pe tenul hiperemic timp de 10-15 minute, apoi se spală cu apă. Repetați procedura de 2-3 ori pe zi.

iaurt

Trebuie să folosiți iaurtul fără zahăr. Ea are un efect antibacterian, liniștitor și răcire. Iaurtul este aplicat pe piele înainte de uscare, apoi clătit cu apă rece. Acest lucru ar trebui făcut de 3 ori pe zi timp de câteva săptămâni.

Este util să includeți iaurtul cu culturi vii și active de bacterii în dieta dumneavoastră. Acest lucru va ajuta la întărirea sistemului imunitar, iar microorganismele benefice conținute în iaurt vor combate efectiv agenții care provoacă boli.

Sucul acestei plante ajută la calmarea pielii iritate și inflamate. Apreciez-o și pentru proprietăți antibacteriene. Pentru prepararea unui medicament care se amestecă 4 linguri de suc de aloe cu 5 picaturi de uleiuri esentiale de lavanda si arbore de ceai. Aplicați-l de două ori pe zi în zona afectată a pielii feței. Păstrați amestecul recomandat într-un loc răcoros. Pentru tratament, puteți utiliza și suc de aloe pur timp de trei săptămâni.

curcumă

Turmericul ameliorează inflamația, are un efect antibacterian. Folosit ca pastă. Pentru prepararea sa, o cantitate mică de turmeric este amestecată cu miere în proporții egale. Amestecul este aplicat pe zonele afectate ale feței timp de 10-15 minute. După procedură, pielea se spală cu apă rece.

Cum să preveniți dezvoltarea bolii

Pentru a evita progresia patologiei, trebuie să urmați reguli simple:

 • Evitați utilizarea unguentelor de steroizi. Dacă medicul dorește să prescrie un medicament similar, iar părinții știu că copilul are dermatită orală, este necesar să informați specialistul.
 • Folosiți agenți de curățare ușori și hidratanți.
 • Limitați timpul în care copilul este la soare, căldură, vânt puternic.
http://kozhainfo.com/dermatit/peroralnyj-u-detej.html

Orală (dermatită periorală) la un copil: cauze, simptome și tratament

Pielea umană este cea mai mare din zonă și un organ foarte important în corpul uman care îndeplinește multe funcții, inclusiv protecția, schimbul, termoreglarea și altele. Cu toate acestea, din cauza contactului direct cu mediul acestui element vital este cel mai susceptibil la ravagiile exterior, astfel încât bolile de piele sunt destul de frecvente la orice varsta. Unul dintre acestea este dermatita orală la copii.

Dermatita orala este o boala comuna in randul copiilor.

Boală caracteristică

Există mai multe tipuri de dermatita, dar semnul distinctiv al dermatitei orale poate fi numit un loc de localizare - persoana (zona din jurul gurii și nasului, bărbie), astfel încât acesta nu va trece neobservat de către părinți. dermatită periorală la copii nu este la fel de comune (conform statisticilor, doar 7% are această problemă până la 12 ani). O caracteristică specială este soliditatea manifestărilor cutanate ale zonei din jurul buzelor și uneori cu pete roșii, care după tratament lasă urme. Foarte des, diagnosticul este dificil, iar boala este definită ca rosaceea acneei, dermatita alergică și așa mai departe.

Simptomele bolii includ:

 • roșeața epidermei în zona gurii, care crește odată cu schimbarea temperaturii;
 • erupție cutanată nodulară, transformându-se în focare purulente;
 • suprafața brută și peeling;
 • migrarea acnei care poate afecta întreaga față;
 • decolorarea epidermei iritate (maro, albastru, maro deschis);
 • disconfort, mâncărime, arsuri;
 • un clar și după conținutul purulent al erupției cutanate.

Odată cu înfrângerea epidermei acestei patologii acnee echidistant unul față de altul, uneori există o fuziune a site-urilor cu o erupție cutanată. În cazul unei inactivități prelungite, erupția cutanată se poate mișca în zona din jurul nasului și a ochilor. Dacă este inutil să începeți tratarea dermatitei, atunci aceasta va duce la compactarea și coagularea pielii. Într-o situație grav neglijată, este probabil să se formeze coline și pete de pigment, care nu pot fi îndepărtate.

Dermatita orala se poate raspandi pe intreaga fata.

Cauzele cele mai probabile

Astăzi, nu există nici o opinie unică în rândul lucrătorilor medicali cu privire la baza pentru apariția dermatitei în jurul gurii. De aceea, diagnosticarea folosind teste alergene este irelevantă și costisitoare. Factorii care determină dezvoltarea bolii includ:

 • perturbarea sistemului imunitar datorată bolilor cronice sau furnizarea necorespunzătoare de substanțe utile;
 • malnutriție, ducând la o funcționare defectuoasă a tractului gastro-intestinal;
 • expunere prelungită la soare;
 • schimbarea bruscă de ședere și climă, în care pielea nu are timp să se adapteze la noi indicatori de temperatură, umiditate și altele;
 • situații stresante periodice;
 • insuficiență hormonală;
 • utilizarea inhalatorilor și a medicamentelor pentru astm;
 • utilizarea de droguri și creme, care conțin hormoni, deoarece echilibrul natural al organismului este perturbat.

Și, de asemenea, la factorii provocatori includ:

 • Produse cosmetice substandard.
 • Utilizați pentru pasta de dinți igiena orală cu fluor.
 • Bolile infecțioase.
 • Băuturi sau sugaturi în aer rece, care conduc la intemperii pielii.
 • La copiii alăptați, cauza poate fi acumularea de hormoni în timp ce bebelușul așteaptă. Această patologie tinde să dispară singură.
 • Creșterea sensibilității pielii.
 • Nerespectarea regulilor de igienă, ca rezultat al răspândirii bacteriilor și microorganismelor fungice.

Pasta de dinți cu fluor poate provoca dermatită

Utilizarea medicamentelor

Pentru un diagnostic precis, trebuie să contactați clinica și să efectuați cercetarea necesară. Doar medicul curant poate recomanda un fel sau altul pentru a combate boala. Înainte de a aplica medicație, este de dorit să adere la reguli simple: limita de tratare a apei la site-ul de stimulare și de a opri folosind orice produse cosmetice si unguente hormonale. Tratamentul trebuie să fie cuprinzător și constă în următoarele:

 • Nutriție completă.
 • Utilizarea medicamentelor locale și a unguentelor, principalul ingredient activ în care este Metronidazol.
 • Terapia cu antibiotice, Metronidazolul este recunoscut ca fiind cel mai eficient. Luarea pastilelor se efectuează timp de câteva săptămâni.
 • Pentru a reduce umflarea feței, antihistaminicele sunt prescrise, aceasta poate fi Suprastin.
 • Când sunt infectate zonele infectate, tratamentul cu antiseptice (Dekasan, Clorhexidina) este necesar.
 • Recepția complexelor vitaminice și minerale, acidul folic pentru a menține imunitatea și regenerarea pielii. Uneori medicii recomandă eliminarea toxinelor din organism cu ajutorul enterosorbentelor.
 • Cu stres prelungit, utilizarea sedativelor va fi relevantă.
 • În cazuri deosebit de avansate, este posibilă utilizarea criomasajului, reflexologiei.

Este necesar să se respecte cu strictețe toate recomandările medicului și să se asigure tratamentul pe termen lung.

Este important să explicați copilului că este imposibil să se combată inflamațiile și rănile, este mai bine să se abțină de la atingerea cu totul a feței.

Metronidazol - antibiotic eficient

Cum să ajustați dieta

Atunci când se detectează dermatita periorală la un copil, este important să se acorde o atenție în timp nutriției sale. Foarte des, trebuie să urmați o dietă hipoalergenică, care este excluderea sau restrângerea completă a acestor produse:

 • grăsimi și carne de mare grăsime;
 • toate tipurile de citrice;
 • produse din soia;
 • ceai și cafea puternice, cacao;
 • ciuperci;
 • caviar, fructe de mare;
 • orice dulciuri;
 • alcool (în caz de patologie la sugari, dacă mama alăptează);
 • ouă;
 • piper și sare, condimente picante și nenaturale.

Dieta copilului ar trebui să conțină o cantitate suficientă de fructe proaspete în sezon. Este de dorit excluderea bujiilor de carne și gătitul de alimente pe legume. Este necesar să se limiteze utilizarea uleiurilor vegetale, precum și a celor de origine animală. Se acordă prioritate feluri de mâncare fierte sau fierte, cu gratar este mai bine să aștepte. Consumul zilnic de cantități adecvate de calciu și proteine ​​este important.

Un rol semnificativ în procesele metabolice ale corpului și regenerarea acestuia este jucat de apă, deci ar trebui să acordați atenție cantității și calității lichidului consumat.

Ceaiul și cafeaua neagră sunt înlocuite cu verde, exclud băuturile carbogazoase care conțin coloranți și conservanți, se preferă sucurile proaspete și băuturile din fructe, compoturile.

Utilizarea apei pure convenționale sau minerale necarbogazoase trebuie să fie cel puțin de litri pe zi.

La momentul tratamentului, copilul trebuie să renunțe la dulciuri.

Medicina populara

Remediile folclorice s-au dovedit datorită naturii lor, accesibilității și au fost utilizate în tratamentul dermatitei orale la copil ca metodă auxiliară. În nici un caz nu ar trebui să înlocuiască tratamentul principal de către aceștia. Chiar dacă boala este la etapa inițială de dezvoltare, medicul trebuie să fie aprobat pentru a utiliza o anumită metodă.

Poate că utilizarea unor astfel de rețete:

 • Decocții de plante medicinale. musetel folosit, succesiune, sunătoare, rostopască, salvie, patlagina. Se efectuează aplicarea periodică (la fiecare 4-5 ore) a lotiunilor în zonele afectate.
 • Preparate din propolis și ulei vegetal. Este necesar să se combine propolisul natural și o linguriță de ulei, se încălzește într-o baie de apă, se amestecă bine. În acest scop, puteți folosi cuptorul.
 • Un amestec de miere naturală, ulei de in și suc de ceapă. Raportul dintre ingrediente este de 1: 1: 1. Încălzirea se efectuează timp de 10 minute la căldură scăzută, după răcire și tratarea suprafețelor necesare.
 • Soluție alcalină. În 200 ml de apă caldă diluat linguriță de bicarbonat de sodiu și aplicate inflamației.
 • Un decoct de muguri de mesteacan poate fi folosit pentru lotiuni, și de utilizare în interior. Se prepară pur și simplu: aproximativ 20 g de plante sunt umplute cu 250 ml de apă fierbinte, se acoperă și se lasă timp de 6 ore. Instrumentul redă perfect mâncărimea și iritarea.
 • Dovleac. Atât pasta proaspătă, cât și sucul presat, în care se umezește un tampon de bumbac, vor fi potrivite. Aplicați timp de 20 de minute de 3-4 ori pe zi. Dovleacul poate fi alternat cu cartofi sau aloe, de mai multe ori pe zi.
 • Brosura de coaja de stejar.
 • Spălarea cu soluție salină slabă.

Orice mijloc este ales, este necesar să se testeze în prealabil pe zona sensibilă a pielii și, dacă este abandonată o reacție adversă sub formă de roșeață.

Pulpa de dovleac este utilizată pentru loțiuni

Măsuri preventive

Cu un tratament greșit, această boală poate lua o formă cronică, care este foarte dificil de rezolvat, deci este important să nu ignorați simptomele și să nu respectați măsurile preventive. Acestea includ:

 • O alimentație bună, în care organismul nu are lipsa elementelor importante pentru funcționarea normală. Excluderea produselor dăunătoare și ne-naturale.
 • Bea lichide suficient.
 • Stilul de viață activ, mersul pe jos în aer proaspăt, joacă sport. Raport rațional de sarcină și odihnă.
 • Sănătos și adecvat somn.
 • Examinări la timp ale organelor și sistemelor, tratamentul bolilor cronice și focarelor de infecții. Excluderea unguentelor și a cremelor hormonale.
 • Prevenirea bolilor parazitare.
 • Igiena personală. Refuzarea pastelor fluorurate.
 • Utilizarea uneltelor cu un grad ridicat de protecție față de soare.
 • Întreținerea spațiilor într-o curățare curat, regulat și ventilație, controlul umidității.
 • Eliminarea posibilității de expunere la fumul de tutun al unui copil.

Îngrijirea pielii

Pentru pielea foarte sensibilă a copiilor, predispusă manifestărilor acestei boli, aveți nevoie de îngrijire specială. Important este de a curăța fața de instrumente moale, care nu conțin în componența sa de substanțe alergice.

Nu este recomandat să ștergeți cu prosoape obișnuite, este mai bine să folosiți unică folosință și numai promacivat, și nu frecați.

Selectarea cosmeticelor de îngrijire ar trebui să fie efectuată, concentrându-se pe sfatul unui dermatolog. Este necesar să protejați copilul de o ședere lungă la soare, mai ales în timpul zilei.

http://kozhmed.ru/dermatit/peroralnyj-u-rebenka.html

Dermatita dermală - cauze și tratamente eficiente

Dermatita dermatală este una dintre cele mai frecvente tipuri de erupții cutanate. Se referă la boli pe termen lung și are mai multe denumiri - steroid, oral, periodic, periorbital. Cel mai adesea, patologia este diagnosticată la adulți. Copiii și bătrânii suferă mai puțin din aceasta.

De ce apare dermatita orala pe fata?

Înainte de a vorbi despre boala în sine, trebuie să înțelegem că aceasta este zona periorală. Este vorba despre zona din jurul gurii și bărbie, unde pot apărea roșeață și erupție cutanată. În mod fiabil experții nu au dat seama de cauzele care provoacă o boală neplăcută. Practica arată că cel mai adesea dermatită perinatală pe față este rezultatul utilizării diferitelor produse cosmetice. Faptul este că ele conțin componente dăunătoare care, atunci când intră în contact cu pielea sensibilă, provoacă formarea de iritații, acnee și alte erupții cutanate.

În plus, dermatita periodică se poate datora utilizării unguentelor hormonale. Cel mai adesea ele conțin steroizi care distrug structura colagenului și afectează sistemul vascular. Alte cauze ale dermatitei orale includ:

 • slăbirea imunității;
 • boli ale stomacului și intestinelor;
 • frecvente schimbări climatice;
 • întreruperea endocrină;
 • insuficiență hormonală;
 • efectele radiației ultraviolete;
 • boli cronice cauzate de diverse infecții.

Pentru a determina cu exactitate cauza dermatitei periorale, trebuie să contactați un specialist care va efectua cercetarea necesară și va prescrie un tratament eficient.

Cum se dermatita in jurul gurii

Odată cu apariția patologiei la nivelul feței, apare erupția cutanată. Pentru dermatită periorală, erupțiile care au forma de papule punctate sau conectate sunt caracteristice. În plus, pacientul simte mâncărimi enervante sau senzație de arsură. În unele cazuri, boala nu are nici o manifestare.

Imaginea clinică depinde de stadiul bolii. Uneori pe fața apar pete roșii, dar pielea nu se schimbă. În alte cazuri, erupția cutanată formează un întreg și pielea devine colorată în culori vii. Dacă există multe erupții cutanate, suprafața pielii devine dificilă. În stadiul final al dermatitei steroidice, acneea se usucă și se formează o crustă. Dacă le deteriorați accidental, poate apărea hiperpigmentare.

Dermatita dermală poate fi observată pe bărbie, în jurul gurii, în apropierea nasului. O astfel de formă a bolii ca dermatita periorbitală este foarte rar diagnosticată. Este localizat în partea superioară a feței - pe pielea nasului, a pleoapelor, în colțurile ochilor. Cel mai adesea, boala apare într-o formă combinată, în care papulele pot apărea oriunde pe față.

Caracteristicile cursului bolii la copii

Dermatita dermatală este diagnosticată foarte rar la un copil. Acest lucru se datorează faptului că copiii nu sunt prescrise unguente și agenți hormonali care utilizează steroizi. Dar, uneori, simptomele bolii pot fi observate la copii. De exemplu, la sugari cauza bolii sunt procese hormonale care apar in organism. În acest caz, tratamentul dermatitei periorale nu este atribuit, deoarece boala se execută singur în ultima lună.

Un factor provocator pentru dezvoltarea bolii poate fi utilizarea de sfarcuri la rece sau intemperii fetei, precum si dysbioza la sugari. La copiii mai mari, dermatita periorală este roșeața pielii în zona gurii. Iar simptomele apar doar după ce au mâncat mâncăruri fierbinți. În timp, iritarea devine mai distinctă, iar apoi roșeața din jurul gurii devine albăstrui. În etapa următoare, există o erupție cutanată, care poate fi însoțită de durere. Copiii încep să-l pieptească, ceea ce este periculos prin adăugarea de infecții. Pentru a preveni complicațiile dermatitei orale la un copil, este important să detectați și să vindecați boala în timp.

Cum se trateaza dermatita orala pe fata

Tratamentul dermatitei periorale durează mult timp - de la una la trei luni, în funcție de stadiul bolii. Acesta ar trebui să fie numit de către un profesionist calificat. Eficacitatea tratamentului depinde dacă boala este detectată la timp și au început procedurile terapeutice necesare. Și chiar și după un tratament adecvat, recidivele sunt posibile, dar ele se desfășoară mai ușor și se vindecă mai repede.

Trebuie reamintit faptul că, în prezența simptomelor unei boli, este imposibil să se trateze pielea afectată cu produse pe bază de steroizi.

Cu această metodă de tratament a dermatitei orale pe fața pacientului trebuie să renunțe la toate unguentele obișnuite, creme, cosmetice, precum și pasta de dinți cu fluor. Ca urmare, starea de sănătate a pacientului se deteriorează de ceva timp, dar apoi simptomele bolii dispar treptat.

Pentru tratamentul dermatitei steroide pe față, puteți utiliza diferite antihistaminice - Cetrin, Tavegil, Suprastin, precum și clorură de calciu. În plus, este permisă tratarea zonelor problematice cu creme și geluri adecvate.

Adesea, cu dermatită orală, sunt prescrise unguente care conțin un antibiotic. Ei trata efectiv boala și vă permit să scapi de simptome neplăcute. Se recomandă tratarea ariilor problematice ale feței cu o cremă sau gel de metronidazol sau eritromicină - acestea împiedică dezvoltarea bolii. frotiu pielea inflamata ar trebui să fie de până la trei ori pe zi, până la dispariția completă a tuturor leziunilor. De asemenea, este posibil să se utilizeze antibiotice pe cale orală - ce este? Medicamentele sunt administrate pe cale orală și afectează întregul organism ca un întreg. După ce se aplică, se pot simți și mai rău, dar în decurs de trei sau patru săptămâni evoluția bolii se îmbunătățește.

 • Dermatita orală orală

Pentru tratamentul bolilor utilizați adesea diferite unguente. Cele mai populare medicamente sunt clindamicina și eritromicina. Acestea nu permit dezvoltarea ulterioară a bolii. Aproape toti pacientii sunt prescris de dermatita orala orala Metronidazol sau analogii sai - Trichopol, Flagil, Metrogil. Aceste medicamente distrug mulți agenți patogeni, inclusiv agenți patogeni.

Metronidazolul nu este un antibiotic și poate fi un înlocuitor al acestora. Aplicați-l după cum este necesar, tratând pielea afectată. Uneori medicamentul este recomandat să fie combinat cu antibiotice. De exemplu, unguent se aplică dimineața, iar seara se adaugă eritromicina. Metronidazol unguent pentru tratamentul dermatitei orale este considerat cel mai sigur și mai eficient medicament.

Adesea pacienții ajută la unelte cum ar fi acidul azelaic, cremele care conțin sulf, precum și Bepanten, Skinoren, Akriderm. Dar este important să rețineți că majoritatea acestor medicamente au contraindicații și provoacă reacții adverse. Prin urmare, numai un medic ar trebui să le prescrie.

În plus față de terapia tradițională, rețetele de medicină tradițională pot fi folosite pentru tratarea bolilor. Printre cele mai populare instrumente includ:

 1. Soluția pentru loțiuni, preparată pe baza seriei, plantain, calendula.
 2. Comprimați cu ulei de in. Trebuie să-l amestecați cu miere, ușor încălziți amestecul, apoi adăugați suc de ceapă. Compoziția finită cu ajutorul unui șervețel este aplicată în zonele problematice.
 3. Bujori de mesteacăn - utilizați în interiorul sau ștergeți pielea inflamată.

Toate remediile populare nu pot fi decât o completare la terapia principală, așa că trebuie mai întâi să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Îngrijirea pielii

Pentru a vindeca dermatita perinatala care apare pe fata, trebuie sa o ingrijiti cu competenta pentru piele. După igienă nu trebuie să frecați zonele cu probleme, este mai bine să umeziți ușor fața cu un prosop moale. Asigurați-vă că mergeți la un dermatolog - vă va ajuta să alegeți creme de răcire și hidratare, în care nu există steroizi și alte substanțe nocive care pot duce la exacerbarea bolii.

În timpul exacerbării, puteți face loțiuni pe bază de infuzii de plante medicinale - celandină, sunătoare, mușețel, calendula. De asemenea, puteți afecta zonele deteriorate cu o soluție de acid boric. Toate procedurile sunt de preferință efectuate imediat după spălare.

Dacă este necesar, pacientului i se pot atribui medicamente imunostimulante și de restaurare, un curs de terapie cu vitamine. În timpul tratamentului, pielea trebuie protejată împotriva expunerii la radiații UV.

Prevenirea recăderii

Deci, după terapie, nu mai există nici o problemă cu privire la modul de tratare a dermatitei periorale, este necesar să se urmeze reguli simple:

 1. Refuz din produse cosmetice, în care există substanțe care provoacă dezvoltarea bolii.
 2. Nu faceți zgârieturi în zonele problematice cu medicamente glucocorticoide - ele normalizează afecțiunea numai pentru o perioadă. Apoi, simptomele se întorc și curg mai mult.
 3. Dacă este necesar, efectuați curățarea urgentă a pielii trebuie să discutați cu un dermatolog. El va sfătui ce mijloace pot fi aplicate în această situație.

Pentru eventualele erupții care apar pe față, trebuie să contactați un specialist cât mai curând posibil. Majoritatea patologiilor sunt mai ușor de tratat într-un stadiu incipient. În caz contrar, ele vor deveni cronice, ceea ce nu este ușor de scăpat.

http://dermet.ru/kg_al/der/perioralnyj-dermatit.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni