Nume de rase și fotografii de pisici hipoalergenice

Mulți oameni iubesc animalele, dar nu toată lumea își poate permite să le păstreze în apartament din cauza unei alergii la lână.

Pacienții care suferă de alergii care doresc să aibă un prieten pufos sunt sfătuiți să acorde atenție raselor hipoalergenice de pisici: ele nu provoacă reacții alergice, chiar dacă unele dintre ele au păr gros și lung.

Există vreunul?

La alegerea pisicilor hipoalergenice, este necesar să se țină seama de faptul că astfel de reacții patologice ale corpului uman se manifestă nu numai pe strat, ci și pe secrețiile pielii animalelor, inclusiv pe cele grase.

Majoritatea reacțiilor alergice se manifestă la proteinele speciale care sunt secretate în corpul pisicilor carate (acestea sunt proteine ​​Fel D1 și Fel D4).

În general, nu este niciodată posibil să se spună sigur dacă se va dezvolta o alergie la o anumită pisică a unei anumite rase. Depinde de un întreg complex de factori, printre care:

 • lână de culoare (vată ușoară este mai puțin probabil să provoace alergii);
 • vârstă;
 • rocă;
 • sexul animalului.

În orice caz, o pisică fără alergeni 100% este o raritate, deoarece proteinele alergene sunt produse în corpul reprezentanților oricărei rase.

Dar există animale care sunt crescute artificial, iar în corpurile lor conținutul acestor substanțe este minimizat sau aceste proteine ​​sunt complet absente. Acestea nu sunt animale cu adevărat alergice, dar sunt foarte scumpe și rareori sunt îndeplinite (de exemplu, rasa artificială de alergie).

Statisticile spun că pisicile dezvoltă alergii mult mai puțin frecvent decât pisicile.

Lista celor mai bune rase pentru alergii cu fotografii

Chiar dacă alegem dintre cele mai puțin alergenice rase, nu se poate asigura complet că alergia nu se va manifesta. Se întâmplă că unele rase sunt hipoalergenice pentru unii oameni și provoacă mâncărime teribile și congestie nazală în altele.

În acest sens, este recomandat să vă familiarizați cu viitorul animal de companie în avans, după ce ați petrecut câteva zile împreună cu el și, în același timp, este necesar să luați o mostră de sânge și mostre din saliva și părul pisicilor. Acest lucru vă va permite să înțelegeți cum imunitatea unei persoane reacționează la eșantioanele unui anumit animal de companie.

Bineînțeles, cumpărarea unui animal "pe piața păsărilor" nu poate fi luată în considerare într-o astfel de "test drive" - ​​aceasta este mai frecventă pentru pepinierele mari, unde vând rase scumpe de pisici.

Dar există rase de pisici care provoacă alergii numai în cazuri extreme și numai cu probleme serioase cu sistemul imun la oameni. Aceste tipuri includ:

  Shorthair oriental. Animal subțire grațios cu păr scurt, care nu urcă în timpul vărsării. Pisica are un aspect ciudat, pe care unii îl găsesc repulsiv, dar în suflet este un animal foarte drăguț și bun.

Javaneză. Potrivit statisticilor, aceasta este cea mai non-alergică pisică care are un strat subțire.

Animalul nu are un substrat, astfel încât molotarea trece fără pierderea unei cantități mari de păr, iar cele care rămân pe covoare și mobilierul tapițat nu provoacă reacții alergice la om. Un alt avantaj al acestei rase este inteligența extrem de ridicată: astfel de pisici sunt ușor de obișnuit cu tava și ghearele.

Devon Rex. Pisicile cu păr scurt, ondulat, care nu cad în timpul perioadelor de îmbătrânire.

Siberian. În ciuda faptului că aceasta este o rasă cu păr lung, firele de păr nu provoacă reacții alergice.

De asemenea, aceste animale se caracterizează prin producerea scăzută a alergenilor proteici, prin urmare, pisicile din Siberia sunt recomandate pentru a atrage persoanele cu hipersensibilitate la alergeni.

Peterbald. După cum sugerează și numele, această pisică nu are lână. Extern, animalul arată ca o altă rasă hipoalergenică - sfinx.

Balinez.

O astfel de pisică, la prima vedere, este ușor confundată cu siamezii, dar, în ciuda faptului că acestea sunt rase înrudite, Baliinele aparțin categoriei celor mai nealergenice, deoarece nici lână, nici corpul lor nu excită centrele de histamină ale corpului uman, deci reacțiile alergice la aceste animale nu sunt apare.

Cornish Rex. Shorthair rasa de dimensiuni mici.

Aceste pisici au un substrat, dar nu cad în timpul vărsării și, în majoritate, rămân pe corpul animalului, deoarece firele de păr ale părții inferioare sunt înclinate și, prin urmare, se aderă unul la celălalt. În astfel de perioade, animalul trebuie să fie pieptănat în mod regulat.

Asher. Pisică cu culoare leopardă.

Părul animalului este scurt și practic nu cade. Rasa a fost crescută în mod artificial: pentru aceasta, de multe generații, au fost trecuți doar indivizi, care, conform rezultatelor analizelor, au izolat cantitatea minimă de proteină alergenică.

Separat, în categoria pisicilor non-alergice se disting sfinxurile.

Una dintre speciile acestei rase este sfinxul canadian, care nu are lână, iar salivă nu conține proteine ​​alergice. O altă specie de rasă este Don Sphynx. Pe corpul acestor animale există fire de păr mici, dar nu sunt capabile să provoace reacții alergice la om.

Allerka nu este numai frumoasă, ci și o rasă de pisică foarte scumpă. Singura rasă hipoalergenică dovedită științific.

Numărul de enzime secretate care cauzează alergii la o astfel de rasă este redus semnificativ prin selectarea pe termen lung.

Ce fel de îngrijire de companie este necesar pentru a minimiza efectul de alergeni?

Chiar și pisicile cele mai hipoalergenice pot provoca uneori reacții alergice dacă nu au o îngrijire corespunzătoare. Păstrarea animalului curat nu este atât de dificilă - trebuie doar să urmați următoarele recomandări:

  Un număr mare de alergeni sunt conținute în urina pisicilor, deci trebuie să curățați în mod constant tava animalului și să folosiți o umplutură care absoarbe imediat lichidul.

Dacă pisica se duce într-o tavă goală - va aduce cu siguranță o cantitate mică de urină pe labe, ceea ce uneori este suficient pentru dezvoltarea alergiei, mai ales la persoanele sensibile.

 • Pisicile cu lână (și mai ales cu substratul) trebuie să fie pieptate în fiecare zi și este mai bine să se colecteze căzute și lipite pe suprafețe moi și mobilier cu păr cu o mănușă din cauciuc la care firele de păr se vor lipi datorită efectului electrostatic.
 • De asemenea, trebuie să vă spălați mai des pisica (de 1-2 ori pe săptămână), în timp ce folosiți șampoane anti-alergice.
 • Este necesar să păstrați curat nu numai animalul în sine, ci și jucăriile, vasele, o tavă, un covor, unde doarme - pe scurt, tot ceea ce pisica contactează și pe care poate rămâne saliva, transpirația sau lâna.
 • Este foarte important să clarificăm imediat animalul că este imposibil să urcați pe mese.

  Astfel de obiceiuri trebuie să fie înțărcate prin orice mijloace, inclusiv prin folosirea forței fizice, deoarece acestea nu numai că nu sunt igienice, ci și periculoase pentru persoanele care suferă de alergii: în procesul de alimentație, secrețiile pisicilor și particulele de lână care produc reacții alergice pot intra în corpul uman.

  Dacă, în conformitate cu toate recomandările, nu a fost posibil să evitați simptomele alergiei, atunci ar trebui să vizitați un medic pentru a prescrie medicamente antialergice (antihistaminice) pentru a lua măsuri pentru a restabili sănătatea în timp.

  Experții au demonstrat că parul animal nu este cauza principală a alergiilor. Practic, astfel de procese patologice determină excreție organică, prin urmare, atunci când alegeți o pisică, este necesar să acordăm atenție nu numai lungimii stratului, ci unui complex de factori care, în combinație, pot provoca reacții alergice la om.

  Videoclipuri înrudite

  Aflați mai multe despre caracteristicile conținutului și educației pisicilor din Siberia din videoclip:

  http://101allergia.net/allergeny/zhivotnye/gipoallergennye-porody-koshek.html

  Cele mai bune rase hipoalergenice de pisici

  În ultimii ani, rasele hipoalergenice de pisici sunt în cerere mai mult decât oricând. Alergenii abundă pe străzi, acasă și chiar în mâncare. Prin urmare, mulți oameni încearcă să-și aleagă animalele de companie astfel încât să nu provoace alergii, mai ales dacă există copii în familie.

  În ultimii ani, rasele de pisici hipoalergenice sunt în cerere mai mult decât oricând.

  De ce sunt pisicile alergice

  Problema alergiei la blană de pisică este foarte relevantă pentru oameni: 15% din populația lumii este mai mult sau mai puțin expusă la aceasta. Motivul este proteina Fel D1, care se formează în corpul pisicii. Se crede că pisicile o produc mai puțin decât pisicile și, prin urmare, mai puțin alergenice. Pisicile și persoanele foarte tinere sunt chiar mai "sigure". De asemenea, în condiții de siguranță pentru persoanele care suferă de alergii sunt animalele cu lână albă sau albă.

  Indiferent dacă sexul unui animal și culoarea lânii sale afectează hipoalergenicitatea, nu este încă stabilită, deci este foarte periculos să fii călăuzit doar de aceste criterii atunci când alegi un animal de companie: poate că o pisică drăguță albă va fi cel mai puternic alergen.

  Cu toate acestea, chiar intoleranța la proteina insidioasă Fel D1 pentru persoanele care suferă de alergii nu este întotdeauna o propoziție. Dacă te uiți la statistici, atunci 30% dintre persoanele care suferă de alergii au animale de companie. Acest lucru se datorează faptului că pisicile sunt atât de fermecătoare încât este imposibil să nu le iubească, în ciuda posibilelor neplăceri. În plus, există animale hipoalergenice care nu sunt periculoase nici pentru cel mai sensibil sistem imunitar.

  Pisicile hipoalergenice produc, de asemenea, un alergen proteic Fel D1, dar în cantități mai mici decât în ​​mod normal. Numărul variază în funcție de rasă. Cu toate acestea, chiar și cele 60% dintre persoanele care nu au decis să cumpere un animal de companie vor putea să aleagă un animal de companie de la ei.

  Mulți încearcă să aleagă un animal de companie, astfel încât să nu provoace alergii, mai ales dacă există copii în familie

  Lână mică - o mare de farmec

  Pisicile, aproape complet lipsite de lână, pentru mulți oameni obișnuiți - o alegere prea extravagantă. În plus, în banda de mijloc, evident că vor avea dificultăți în sezonul rece de iarnă. Dar această problemă este complet rezolvată cu ajutorul unor haine speciale, iar neobișnuința este ușor uitată de îndată ce veți cunoaște mai bine aceste animale elegante. În plus, pentru persoanele care suferă de alergii, aceste rase sunt opțiunea cea mai potrivită și practic singura.

  Sfinxurile sunt considerate a fi cele mai hipoalergenice pisici. Au creat doar pentru persoanele care suferă de alergii. În primul rând, nu au lână, ceea ce înseamnă că nu va zbura prin casă, nu intră în tractul respirator, provocând rinită alergică, tuse și alte simptome alergice binecunoscute. În al doilea rând, pisicile sunt ușor de întreținut: îmbăierea o dată pe săptămână va proteja împotriva secrețiilor pielii, care pot fi, de asemenea, iritanți puternici.

  În ceea ce privește rocile, putem recomanda următoarele:

  • Peterbald;
  • Don Sphynx;
  • Sphynx canadian.

  Pisicile Peterbald sunt inteligente, calme și foarte inteligente. Petersburgii iubesc să comunice cu proprietarul, se vor da cu plăcere la accident vascular cerebral și "cântă" în recunoștință. Ei sunt curați, lipsiți de griji în îngrijire. Dacă aranjați o zi de baie pentru o pisică o dată pe săptămână, veți putea să uitați în curând despre alergii.

  În 1987, la Rostov-on-Don a fost descoperit un pisoi neobișnuit: era aproape chel. În timp, o nouă rasă, numită Don Sphynx. Apropo, el este unul dintre progenitorii unei alte rase - peterbold.

  Don sfinxurile practic nu provoacă alergii. Dar cele mai bune dintre pisicile non-alergice au recunoscut sfinxii canadiene. Deasupra misterului "canadienilor", oamenii de știință de la feline se luptă de mai bine de un an. Dar nu este posibil să înțelegem cum această rasă diferă de alte rase de pisici fără păr, de ce nu cauzează deloc alergii. Poate că rasa canadiană dintre cei fără păr este cea mai veche. Cu toate acestea, nu contează, deoarece rămâne adevărul: chiar și cei mai sensibili alergeni suferă cu ușurință împreună cu pisicile hipoalergenice.

  Pisicile, aproape complet lipsite de lână, pentru mulți oameni obișnuiți - o alegere prea extravagantă

  Animale fără alergie (video)

  Galerie: rase hipoalergenice de pisici (25 fotografii)

  Cele mai bune pisici hipoalergenice scurte

  Pentru cei care nu îndrăznesc să inițieze pisici hipoalergenice fără păr, există multe alte rase bune:

  • Cornish Rex;
  • Devon Rex;
  • Liko;
  • Cat Javanez;
  • pisica orientala;
  • Pisica balineză.

  Pisica balineza crescuta in America si numita dupa dansatorii bali. Fanii acestor animale observă asemănările lor evidente: harul și neteditatea mișcărilor. "Balinese" foarte afectuos. Această calitate au moștenit de la strămoșii lor, pisicile din Siameză. Haina lor are o culoare ușor diferită și este destul de lungă. În același timp, pisicile balineze sunt practic non-alergene.

  Pisici orientale au apărut în Thailanda, însă crescătorii americani au depus toate eforturile pentru a recunoaște și a iubi rasa în întreaga lume. Alergia, acest tip nu provoacă, ci iubire sinceră și adorație - cu ușurință. Caracterul lor este pur și simplu de aur: inteligent, inteligent și foarte docil.

  Yavanez, așa cum ați putea ghici din denumire, vine de pe insula Java. Acest miracol lung are o haină scurtă, dar foarte frumoasă. Și alergenul Fel D1 este eliberat în porții extrem de mici, astfel încât și pisicile sunt practic non-alergenice.

  Pisicile Likoy provoacă prea rar alergii. Dar numai estetele subțiri și originalele reale pot înțelege farmecul lor, și poate că nu imediat.

  Rasa feței nu a dedus în mod specific: sa dovedit din întâmplare ca un "produs secundar" în dezvoltarea unei noi varietăți de sfinx. Tipul tipic de focă, ochii rotunzi galbeni, privirea și umbra fumului de lână evocă amintirile vârcolașe din legende înfricoșătoare. Cu toate acestea, cineva în fața unei astfel de "kotorozhivnya" va dobândi un prieten loial și non-alergenic cu patru picioare.

  Devon Rex primesc invariabil numai comentarii încântătoare ale proprietarilor. Și nu este surprinzător, deoarece aceste pisici hipoalergenice sunt foarte inteligente și destul de inteligente pentru a învăța cu ușurință comenzile. Devon Rex sunt amabili, dulci și fermecători, nu există multă lână de la ei. Și mai puțină lână, cu atât mai puțin proteinele alergen din apartament.

  Printre pisicile cu păr scurt, Cornish Rex sunt considerate cele mai hipoalergenice. Acești localnici din județul Cornwall pot să se laude cu un păr măreț și ușor curățat și o cantitate mică de proteină Fel D1 secretizată. Și dacă, ocazional, vă scăldați un animal, va fi chiar mai puțin!

  Desigur, nu toate pisicile iubesc tratamentele cu apă, de aceea pot apărea probleme cu acest lucru. Dar ele sunt mai mult decât compensate de caracterul lor. Cornish Rexes au un caracter diferit atât de la englezi, cât și de la pisicile lor britanice. Rigiditatea este străină de ei: dragostea cornică de a juca la orice vârstă.

  Animale hipoalergenice (video)

  Pisici hipoalergenice cu păr lung

  Printre rasele de pisici hipoalergenice sunt dominate de sfinxe sau de păr scurt. Maximul pe care experții îl sfătuiește este balineza cu parul lung. Prin urmare, în opinia multor alergii, o pisică pufoasă poate fi făcută numai în vise. Și sunt complet greșite, pentru că uită de rasa frumoasă, mai mult - ele sunt bine cunoscute tuturor.

  Bineînțeles, vorbim despre pisicile din Siberia. Această rasă este considerată în mod tradițional rusă, deși originea exactă este extrem de dificil de urmărit, deoarece natura însăși a fost "crescătorul". Potrivit unei ipoteze, pe de o parte, strămoșii lor erau animale care au fost aduse împreună cu ele în Siberia de către migranții din partea europeană a țării, iar pe de altă parte, pisicile forestiere sălbatice. Până în prezent, pisicile domestice adesea provoacă descendenți ai pisicilor sălbatice, ceea ce este în concordanță cu standardul stabilit, ceea ce înseamnă că pisoii sunt adevărați siberieni.

  Si pisica siberiana este misterioasa, ca un suflet rusesc. De ce aceste pisici cu păr lung și cu grosime de sub acoperire produc atât de puțin Fel D1? Acest lucru este la fel de greu de explicat ca și conducerea Sfinxului canadian printre pisicile fără păr. Cu toate acestea, hipoalergenicitatea Siberianilor este un fapt incontestabil.

  Pisicile din Siberia sunt populare nu numai în patria lor, ci și în străinătate. La una dintre resursele străine pentru iubitorii de pisici, Siberii au fost numiți animale de companie ideale. Este greu să nu fiți de acord. Cum ar putea fi altfel, dacă aceste pisici nu sunt înghețate, nu nervoase, neagresive, deloc tare, calme și delicate, pufoase și frumoase, și chiar cu lână hipoalergenică!

  Desigur, rasa are dezavantajele sale. De exemplu, unii membri ai acestei rase sunt foarte independenți. Se pot purta pe genunchii proprietarilor, numai dacă ei înșiși doresc, nu le place și nu tolerează când sunt stoarși ca ursuleții de pluș.

  Este corect să spunem că sibienienii nu pot concura cu sfinxurile în gradul de hipoalergenitate. Dar dacă boala nu provoacă prea multe probleme, atunci este foarte posibil să obțineți o pisică din Siberia. Mai mult, potrivit statisticilor, aproximativ 75% dintre persoanele care sunt alergice la blana de pisică, mențin liniștit cartierul unui sibir.

  http://4lapki.com/2017/01/luchshie-gipoallergennyie-porodyi-koshek

  Rase de pisici hipoalergenice

  În sfârșit, luați pisica de vis și nu puteți să așteptați să vă îmbrățișați și să vă jucați cu ea. Dar chiar înainte ca Fuzzy să se stabilească în familia ta, brusc nu te simți bine. Apoi vă dați seama că puteți suferi alergii la pisică. Este acesta sfârșitul călătoriei pentru tine și dragostea ta pentru pisici? Nu! Ai auzit vreodată de roci hipoalergenice?

  În acest articol, vom explora rasele unice care dau speranță alergiilor. Vom aborda, de asemenea, modalitățile active în care proprietarii de pisici pot menține alergenii la minim. Deci, înainte de a renunța complet la pisici, citiți articolul nostru și aflați că soarele se ascunde întotdeauna în spatele oricărui nor.

  Care cauzează alergii la pisici la om?

  Este o rușine când un astfel de om frumos devine o sursă de alergii

  Adorați pisicile, dar nu vă place să fiți printre ei. Tusea ta începe, nasul pornește, ochii devin roșii și mâncărime, strănutați și apare o erupție pe corp. Din păcate, acesta este un semnal care duce la concluzia că suferiți de alergii. Potrivit Colegiului American de alergie, astm și imunologie, o medie de 10% dintre persoane suferă de alergii la animalele de companie, iar această reacție apare de două ori la pisici mai des decât la câini.

  Alergiile la pisici sunt cauzate de o proteină cunoscută sub numele de Fel d 1, care se găsește în saliva pisicii și pe piele. Atunci când o pisică se îngrijește de sine, proteina rămâne pe "haina de blană". Proteina este foarte lipicioasa si se usuca usor pe suprafata pe care animalul o freaca.

  Felul 1 este foarte ușor și ușor. Prin urmare, acesta rămâne în aer timp de multe ore. Prin urmare, persoana o respira usor. Sistemul imunitar al unor persoane reacționează ca și cum ar fi atacat de o proteină. Aceasta provoacă tuse, respirație șuierătoare și erupții cutanate.

  O astfel de pisică britanică de Shorthair produce mai mult Fel d 1 decât, de exemplu, albul persan

  Interesant, pisicile cu o culoare inchisa produc proteine ​​mai putin decat omologii lor mai usori. Pisicile produc, de asemenea, mai puțini alergeni decât pisicile adulte. Cu toate acestea, chiar dacă vă decideți să vă încercați norocul luând o pisică care include toate caracteristicile de mai sus (pisoi, feminin, sterilizat, culoare închisă), nu există nici o garanție că nu veți avea o reacție, deoarece acestea produc în continuare proteine. mai mult sau mai puțin pentru care sunteți alergic.

  13 cele mai bune rase hipoalergenice

  Este important să rețineți că pisicile hipoalergenice nu trebuie să fie cheile, deoarece alergenii sunt în salivă și pe piele, și nu pe lână.

  Iată o listă de rase care dovedesc că produc mai puține reacții alergice la om.

  siberian

  În ciuda hainei lor lungi, pisicile siberiene sunt în siguranță pentru persoanele care suferă de alergii.

  Pisicile siberian provin din Rusia, au o haina lunga si groasa. Sunt afectuoși, loiali și jucăuși. Siberianii sunt, de asemenea, renumiți pentru abilitățile lor de sărituri.

  În ciuda hainei lungi, au reușit să surprindă multe, devenind una dintre cele mai bune opțiuni pentru persoanele care suferă de alergii - datorită faptului că produc mai puțin proteină Fel d 1.

  balinez

  Pisica balineză - o altă opțiune hipoalergenică pentru fanii raselor pufoase

  Fiind o mutație a rasei siameze, această pisică este numită, de obicei, un samiame cu păr lung și cu păr lung.

  Aceste pisici au de obicei ochi albaștri, sunt jucăuși, curioși și impresionant inteligenți. Ca siberiana, produc mult mai putin alergeni Fel d 1.

  bengalez

  Opțiune pentru iubitorii de exoți

  Faceți cunoștință cu cea mai măreță pisică internă bengaleză, care pare că tocmai a venit din junglă. Bengalul este rezultatul creșterii hibrizilor asiatici de pisici de leopard. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că acestea sunt mai mult ca un leopard sau ocelot decât o pisică domestică.

  În portocaliu strălucitor de culoare portocalie sau de culoare brun deschis și burtă albă. Au un strat scurt cu blană fină. Pisicile din Bengal petrec mai puțin timp îngrijindu-și blănurile. Acest lucru înseamnă că mai puțin saliva rămâne acolo, făcându-le o alegere excelentă pentru persoanele care suferă de alergii.

  birmanez

  În ciuda viziunii dure, pisicile din Birmania sunt foarte jucăușe

  Pisica birmaneză originară din Thailanda. Ea este extrem de jucăușă și afectuoasă. Birmanezii au părul vocal și scurt, cu blană groasă, care nu este la fel de activ ca și în alte rase. În consecință, pisicile din Birmania produc mai puțin alergeni.

  Colorpoint shorthair

  Colorpoint shorthair afectiv și energic

  Punctul de culoare al shorthair-ului a fost inițial creat ca o cruce între breastele Siamese și American Shorthair. Acest lucru a fost făcut pentru a diversifica culorile siameze, dar în cele din urmă crescătorii au adus cu succes culori de 16 puncte.

  Colorpoint shorthair este o pisică extrovertită, afectivă și jucăușă, cu ochi în formă de migdal și labe subțiri. Blana lor moale este cunoscuta ca provoaca o reactie alergica mai putin intensa.

  Cornish Rex

  Un Cornish Rex cu aspect modest vă poate surprinde cu schițe acrobatice.

  Cornish Rex - o rasă originară din Marea Britanie. Aceste pisici nu au straturile exterioare și medii de blană, dar au un substrat subțire. Reprezentanții acestei rase sunt predispuși la pierderea părului, astfel încât anumite părți ale corpului lor pot părea cheli. Cu toate acestea, blana lor este, de asemenea, buclat.

  Cornish Rex este aventuros, jucăuș, inteligent și foarte plastic. Datorită stratului lor subțire, astfel de pisici sunt predispuse la o răspândire mai mică a alergenului, care poate fi motivul pentru percepția bună a persoanelor care suferă de alergii.

  Devon Rex

  Atlet și intelectual

  Devon Rex se distinge printr-un nivel ridicat de inteligență, un fizic subțire, urechi lungi și păr ondulat. Cu o astfel de casă fermecătoare, apariția alergiilor este aproape imposibilă.

  Javaneză

  Javane - pufos, dar sigur pentru persoanele care suferă de alergii

  Javanezov are un strat subțire care are mai puțină blană și arată mai matasos. Prin urmare, ele produc mai putine alergeni.

  Ocicat

  Ocicat - un câine în corpul unei pisici sălbatice

  Ocicat este o pisică reperată care arată ca o pisică sălbatică. Ocicatele sunt foarte prietenoase, fac animale mici.

  Ei se înțeleg bine cu alte animale și sunt ușor de învățat. Ocicatele sunt de obicei numite câini în corpul pisicilor, deoarece caracterul lor este similar cu cel al unui câine.

  Oriental Shorthair

  Pentru ca Orientalul cu păr scurt nu provoacă o alergie, are nevoie de o îngrijire specială.

  Pisica orientala scurta este asemanatoare cu cea a siamezilor. De obicei, au ochi verzi, în formă de migdale, urechi mari, un corp muscular slab și o formă triunghiulară a capului.

  Oriental Shorthair este jucaus, sociabil si inteligent. De asemenea, le place să-și arate puterea atletică și să se bucure de ședințe în locuri înalte. Shorthair orientale au un păr scurt, subțire, care, de regulă, mai puțin vărsat. Cu toate acestea, ele necesită o grijă frecventă pentru a profita la maximum de natura lor hipoalergenică.

  Rus albastru

  Este imposibil să-i iei ochii departe de pisicile albastre rusești

  Pisicile albastre din Rusia sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de albastru Arkhangelsk și sunt celebre pentru frumusețea lor uimitoare. Sunt loiali și jucăuși. Ei au o haină scurtă, densă și ochi strălucitori verzi sau albastri.

  Albastrul rus produce mai puțină proteină Fel d 1, astfel încât persoanele cu alergii le iau mai bine.

  siamez

  O frumusețe uimitoare și fără alergii

  Pisicile siamezilor te vor uimi cu frumusetea lor: ochi albaștri albastri, corp muscular subțire și urechi mari. Sunt inteligenți, sociali și jucăuși.

  Sphinx

  Nu există lână - fără alergeni

  Sphynx este cea mai cunoscuta pisica cheala si are o haina frumoasa de puf care arata ca piele de piele. Sfinxul este foarte afectuos, inteligent și iubește să exploreze.

  Fiind chel, sfinxul are nevoie de îngrijire constantă pentru a scăpa de excesul de ulei pe piele. În combinație cu faptul că nu au lână pentru a menține alergenii, îngrijirea obișnuită îi face și mai hipoalergenici.

  Sfaturi pentru minimizarea alergenilor la pisici

  Dacă din motive financiare sau din alte motive nu puteți lua o pisică hipoalergenică, nu vă disperați. Există sfaturi pe care le puteți utiliza pentru a minimiza contactul cu proteina alergică a animalului dvs. de companie. Se aplică, de asemenea, pisicilor hipoalergenice. Îngrijirea adecvată va ajuta la reducerea eliberării proteinei Fel d 1.

  Aveți grijă de animalul dvs. în mod regulat.

  Cu cât îngrijirea este mai amănunțită, cu atât mai puțină proteină rămâne pe pielea pisicii.

  Creșteți frecvența băii pentru pisica dvs. - aceasta va contribui în mod semnificativ la reducerea proteinei de pe piele. Îndepărtați pisica o dată pe lună, folosind șampon, care sfătuiește medicul veterinar. Periajul regulat ajută, de asemenea, la reducerea matreții.

  Clar!

  Pe măsură ce alergenul se așează peste tot, asigurați-vă că covoarele, podelele și mobilierul sunt curățate în mod regulat. Casa ta ar trebui să rămână cât mai liberă.

  Cumpărați un purificator de aer

  Un purificator de aer va ajuta la eliminarea alergenilor și a altor contaminanți din interiorul dumneavoastră.

  Dormitorul dvs. este o zonă restricționată pentru pisici.

  Nu vrei alergeni în dormitorul tău. Încercați să vă păstrați pisica cât mai departe de dormitor, deoarece acest lucru poate agrava alergii.

  Castrate-ți pisica

  Pisicile castrate produc mult mai puțin Fel d 1

  Studiile au arătat că alergenul este în mare parte asociat cu nivelul de testosteron. În consecință, masculii castrați produc mai puțin Fel d 1.

  Înlocuirea perdelelor și covoarelor

  Luați în considerare înlocuirea covoarelor cu parchet și perdele cu materiale nețesute. Acest lucru va ajuta la prevenirea acumulării alergice în casa dumneavoastră.

  Spălați-vă pe mâini după contactul cu pisica.

  Igiena mâinilor atunci când se ocupă de o pisică este foarte importantă

  Întotdeauna trebuie să vă spălați mâinile după contactul cu pisica. De fiecare dată când te îmbraci până la el, fă un duș înainte de a te culca. Acest lucru vă asigură că nu aduceți un alergen în dormitor.

  Spălați jucăriile de pisică și așternutul în mod regulat

  Faceți acest lucru o dată pe săptămână pentru a reduce la minimum alergenii din casa dvs. Curățenia este cheia unei vieți pașnice și fără alergii cu prietenii dvs. preferați cu patru picioare.

  Pisicile hipoalergenice sunt o mare ușurare și o adevărată descoperire pentru persoanele care doresc să aibă un animal de companie cu patru picioare, dar au unele restricții de sănătate. Alegeți o rasă drăguță din lista noastră și bucurați-vă de compania de pisici.

  http://lapku.ru/koshki/porody-koshek/gipoallergennyie-porodyi-koshek.html

  Rase de pisici hipoalergenice

  Din nefericire, mulți dintre noi sunt forțați să abandoneze pisicile și pisicile din cauza alergiei la ele de la cineva din familie. Ce să facem atunci când dorința de a avea un animal de companie este atât de puternică încât fără un prieten de patru ani și viața nu este o bucurie? Există o cale de ieșire - acestea sunt pisicile hipoalergenice, creaturi minunate, de care nu suferă episoade de tuse, ochii nu sunt mancarimi și o erupție cutanată nu apare pe piele. Mai mult decât atât, există multe astfel de rase pentru fiecare gust. Un alt lucru este că atunci când căutați un animal de companie puteți ajunge la crescătorii fără scrupule cărora li se va da un pisoi obișnuit pentru o hipoalergenă și aici ar trebui să fiți atenți. Cum să nu vă păcăliți? Ce pisici sunt potrivite pentru alergii? Ce cauzează alergii? Ce rase sunt în TOP-8 și sunt cu adevărat minunate? Să încercăm să ne dăm seama.

  De ce sunt pisicile alergice?

  Această boală neplăcută apare datorită reacției umane la proteinele proteice prezente în animalele de companie. Linge-se, pisica, cu ajutorul saliva si secretiile mucoase, poarta enzima in casa, transferand-o si proprietarului. Iar cauza unei reacții alergice nu este deloc părul pisicilor, așa cum cred mulți în mod eronat, ci o proteină specială conținută în blubber și salivă a animalului. Acest alergen este capabil să se atașeze chiar și la cele mai mici urme de praf, care apoi se stabilește pe suprafețe și penetrează în tractul respirator al unei persoane, provocând diverse boli. Pacientul suferă de tuse, strănut, mâncărime a pielii și rupere. Cu toate acestea, există unele nuanțe în care merită să fiți atenți.

  • Pisicile secreta enzime mai iritante decat pisicile.
  • Pisicile mici, practic, nu secretă nici un alergen.
  • Riscul unei reacții alergice poate fi redus prin castrarea pisicii.
  • Același lucru este valabil și pentru pisici - riscul de alergie reduce sterilizarea.
  • Cu cât bricheta este mai ușoară, cu atât mai puțin eliberează alergenul.

  Dar nu toată lumea are aceeași alergie. Unii pot avea saliva, alții pot avea urină și fecale, unii pot avea mânie de animale etc. Și este imposibil să știți în prealabil dacă pisicul ales va provoca o reacție alergică. Și dacă aveți o predispoziție clară la alergeni, atunci este mai bine să încercați să reduceți riscul și să nu primiți o pisică regulată, ci una hipoalergenică. Dar nu va provoca alergii?

  Rasele hipoalergenice: adevărate sau false?

  Imediat dotați toate "i" - 100% pisici non-alergenice nu există. Cuvântul "hypo" din limba greacă este tradus ca "mai puțin decât" - mai puțin, dar nu chiar! Adică, rasele, care se numesc hipoalergenice, reprezintă, de asemenea, un anumit pericol pentru persoanele care suferă de alergii, dar cu singura diferență că produc mai puțin proteine ​​din proteine. Pur și simplu, în organismul tuturor pisicilor și pisicilor, fără excepție, există o proteină periculoasă pentru persoanele care suferă de alergii, dar cineva produce mai mult și mai puțin din ea. În consecință, persoanele care sunt predispuse la reacții alergice ar trebui să acorde atenție rasele hipoalergenice de pisici. Cu grija adecvată pentru prietenul dvs. cu patru picioare, veți avea toate șansele ca alergia să nu se manifeste deloc sau va apărea în cantități nesemnificative. Ce rase sunt pe lista hipoalergenelor și care este mai bine să alegi?

  Ce pisici sunt hipoalergenice: TOP-8

  Experții identifică mai multe rase care sunt cele mai puțin periculoase pentru o persoană predispusă la alergii. În această listă există reprezentanți ai raselor de pisici cu par lung, cu scurte și fără păr. Luați în considerare în detaliu.

  Pisica balineză

  Această frumusețe inteligentă, cu blană subțire și ochi albaștri, a fost crescută de crescătorii americani prin traversarea raselor siameze și este numită după insula Bali. Acest nume a fost dat pisicilor mulțumită dansatorilor bali, care sunt renumiți pentru netezirea și grația lor. Reprezentanții acestei rase sunt pur și simplu numiți "balinieni", se disting prin aspectul lor aristocratic și caracterul sociabil. Sunt dulci, loiali, jucăuși, sociabili și foarte atașați de proprietar. Nu pot sta singurătate, iar caracterul prietenos jucăuș păstrează până la vârsta înaintată.

  Pisica orientala

  Un alt "american", deși pentru prima dată aceste pisici au apărut în Thailanda. Acesta este un animal foarte elegant și plastic cu un articol panter, subțire și grațios. Are un corp muscular, urechi mari și ochi uriași expresivi. Natura unei pisici sociabile, deschise, prin natura lor, sunt foarte curioase, ele sunt ușor de antrenat. Ei cer să aibă grijă și, în schimb, să răspundă proprietarului cu loialitate, întotdeauna gata să se afle în preajmă. Umbre uimitoare și creaturi loiale.

  Java pisica

  Sau doar yavanez. Aceste frumuseți și-au luat numele de pe insula Java și s-au născut grație încrucișării raselor siameze și himalaya. În ciuda faptului că blănurile acestor creaturi sunt lungi și pufoase, ele sunt de asemenea incluse în această listă. Trăsătura distinctivă a acestor animale este frumusețea uimitoare a ochilor în formă de migdale de albastru pur. Aceasta este o rasă destul de exigentă, are nevoie de o atenție constantă, iar comunicarea este întotdeauna necesară, pentru că nu tolerează singurătatea. Yavanez îi place să fie pieptănată și are instincte excelente de vânătoare.

  Pisica siberiana

  În mod tradițional, pisica rusă cu un caracter misterios și o lână elegantă. Diferă în grație naturală și o anumită frumusețe sălbatică, datorită căreia este foarte populară ca animal de companie.

  Această rasă este încă un mister pentru felinologi: de ce este o pisică sibiriană cu atâta lână hipoalergenică? Cu toate acestea, este. În plus, caracterul "femeii siberiene" este universal - poate fi pur intern sau "plimbare prin sine". Plus - dedicare stăpânului său.

  sfincși

  Această rasă este împărțită în două tipuri: Don Sphynx și Sphynx canadian. Datorită faptului că ambele sunt complet lipsite de lână, este foarte ușor să le spălați, prin urmare alergenii sunt spălați mai repede. Reprezentanții ambelor rase se caracterizează prin rezistență incredibilă, corpul lor este rezistent la infecții, are o imunitate puternică. Sfinxurile sunt creaturi inteligente și agile, ușor de învățat. Sunt prietenoși și sociabili, deși uneori sunt încăpățânați și sensibili. Neobișnuit de loiali și adevărați.

  Rex

  De asemenea, împărțit în două tipuri de roci: Devon Rex și Cornish Rex. Au părul scurt, numai Devonii au mai puțin ondulat decât Cornish. Ele se disting prin inteligența, caracterul lor jucăuș, atrăgător, poziția lor grațioasă și loialitatea față de stăpânul lor, încât pot purta chiar papuci. Toți sunt zi și noapte pregătiți să se apropie de persoană, protejându-l. Proprietarii Rex chiar le compară cu câinii - aceste mici creaturi sunt atât de loiale. Plus - sunt foarte ușor de spălat, astfel încât alergenii să fie spălați imediat.

  Peterbald

  Incredibil de elegant, chiar și o creație elegantă, un aristocrat real Petersburger. Aceste pisici au un caracter calm, sunt inteligente, prietenoase și non-conflictuale. Se poate spune despre această rasă că ea permite să fie iubită, tratează favorabil proprietarul, deși nu-i place să fie fără ea - este întotdeauna undeva în apropiere. Dar, de asemenea, necesită multă grijă, deoarece transpiră adesea în timpul verii și îngheață în mod constant în timpul iernii. Prin urmare, Peterbald ar trebui să fie scăldat o dată pe săptămână și călduros purtat în timpul sezonului rece.

  Asher

  O creatură extraordinar de frumoasă, care seamănă mai degrabă cu un mic leopard decât cu o pisică. Această rasă a fost crescută foarte recent, iar experții spun că au primit o pisică non-alergenică (adică 100% non-alergenă), dar acest fapt nu a fost confirmat încă. Ușerii sunt creaturi jucăușe cu ochi foarte inteligenți și cu un corp mare, adoră copii mici și sunt întotdeauna gata să se afle lângă proprietar. Și culoarea leopardului neobișnuit face această rasă, probabil, cea mai originală din întreaga lume.

  Liko

  Aceasta este o rasă cu adevărat uimitoare, se distinge printr-un aspect exotic neobișnuit, astfel încât reprezentanții acestor rase sunt numiți "vârcolaci". Aceste animale au apărut ca urmare a traversării unei pisici americane și a unui sfinx. Și, din întâmplare, nimeni nu le-a scos cu intenție. Aspectul fațetelor este cu adevărat neobișnuit: ochii mari "demoni", un aspect atent și un corp gol, cu smocuri de lână. Dar acest lucru este doar vizual, de fapt, în spatele neatractivității exterioare există creaturi incredibil de drăguțe, fermecătoare, prietenoase și loiale.

  Am considerat pisicile TOP-8 care se află pe lista hipoalergenică și pe care o alegem ca animal de companie este o chestiune de gust și preferințe individuale. Alegerea va ajuta întotdeauna la Internet, unde puteți găsi cu fotografiile numele de rase de pisici hipoalergenice. Dar amintiți-vă că nici una dintre ele nu poate fi 100% non-alergenică, dar cu o îngrijire corespunzătoare, veți reduce în mod semnificativ riscul de îmbolnăvire.

  http://usatiki.ru/gipoallergennye-porody-koshek/

  Pisici hipoalergenice: Prezentare generală a rasei

  Dorința de a păstra pisica la domiciliu este de înțeles, însă, în practică, mulți oameni sunt alergici la blană de pisică. Aceasta provoacă mâncărime în pasajele nazale, strănut permanent, ochi apoase. În cazuri severe, se poate dezvolta edem respirator, ceea ce pune în pericol viața. Riscul sănătății tale nu merită, dar nu trebuie să renunți la visul de a avea un animal. Persoanele care sunt predispuse la o astfel de sensibilitate, pisici hipoalergenice ideale. Lista acestor roci este prezentată în articolul nostru.

  Pisici hipoalergenice: Prezentare generală a rasei

  Pisici hipoalergenice: mit sau realitate?

  Exploatatorii de câini avertizează imediat că rasele non-alergice nu există. Pentru a înțelege această întrebare, trebuie să înțelegeți ce anume devine cauza sensibilității crescute. Cercetările confirmă faptul că o proteină specială, Fel D1, este sintetizată activ în feline. Acest compus provoacă reacții alergice la om.

  Alergia este o proteină specifică produsă în toate rasele în cantități diferite.

  Unele rase ale acestei proteine ​​produc o mulțime, astfel încât probabilitatea de a dezvolta alergii va fi ridicată. În ceea ce privește pisicile hipoalergenice, producția de Fel D1 este lentă în corpul lor. Concentrația sa va fi mai mică și, prin urmare, probabilitatea apariției simptomelor neplăcute în contact cu animalele scade.

  Se crede că parul animalului provoacă alergii, totuși, proteina periculoasă pentru oameni se găsește de obicei în fluide biologice, inclusiv urină și saliva. Parul gros ajută alergenul să se răspândească mai repede în jurul camerei.

  Cu cât stratul este mai gros, cu atât mai repede alergenii se răspândesc prin cameră.

  Acest fapt sugerează că chiar și proprietarii de păr gros pot fi teoretic hipoalergenici, cu condiția ca aceste pisici să producă puțină proteină Fel D1.

  Ce să caute atunci când alegi o rasă?

  Există pisici hipoalergenice, dar trebuie să fii responsabil pentru alegerea unei rase în mod responsabil. Experții recomandă să luați în considerare câteva nuanțe:

   Riscul de a dezvolta alergii va fi mai mare dacă pisica nu are numai păr lung, ci și un strat subțire gros. Din acest motiv, pisicile persane și exotice, precum și "britanicii" și "scoțienii" nu sunt potrivite pentru persoanele care suferă de alergii.

  Alergii la alegerea pisicilor, experții recomanda să acorde atenție persoanelor care nu au sub acoperire

  Alegerea unei rase hipoalergenice nu garantează absența alergiilor la o anumită persoană.

  Stabilirea rasei este doar primul pas. În continuare, trebuie să vă asigurați că o anumită pisică nu provoacă o alergie la o persoană sensibilă. Această problemă este deosebit de relevantă pentru copii și astmatici.

  Cum să înțelegeți dacă o pisică va dezvolta o alergie?

  Semnele de alergii pot apărea imediat după contactul cu un animal, dar acest lucru este rar. De obicei, pentru dezvoltarea primelor simptome sub formă de rupere și mâncărime ar trebui să dureze cel puțin 30 de minute sau o oră, dar mai des este nevoie de mai mult timp. Când vă întâlniți întâi cu alergia la animale poate să nu apară deloc. Semnele sale devin aparente numai după câteva zile, când s-au acumulat suficiente proteine ​​periculoase.

  Chiar înainte de a cumpăra o alergie la pisoi, este recomandabil să stați cu el în aceeași zonă pentru o vreme

  Pentru a evita astfel de situații, trebuie să încercați să aflați în prealabil dacă proteina animalului va fi periculoasă pentru oameni. Puteți colecta biomaterialul, de exemplu, lâna și salivă a pisicii, pentru a le furniza laboratorului. Experții vor verifica compatibilitatea proteinei Fel D1 cu sângele unei anumite persoane și vor da un aviz asupra posibilității de a păstra acest animal acasă.

  Clarify situația va testa pentru alergeni

  Ce pisici sunt potrivite pentru alergii?

  După cum sa menționat deja, atunci când alegeți o rasă pentru persoanele sensibile, este necesar să se bazeze nu numai pe preferințele vizuale, ci și pe alte semne care pot indica pisicile hipoalergenice.

  În timpul perioadei de vărsare, alergia la lână poate apărea și în cazul persoanelor care nu au suferit anterior.

  Producătorii recomandă să acorde atenție imediat lânii animalului. Parul gros și substratul dens sugerează că pisica va avea în mod obișnuit molot. În această perioadă, lâna se răspândește în jurul apartamentului și se învârte constant în aer. Poate provoca simptome tipice chiar și la cei care nu au suferit anterior de alergii.

  Subțire subțire sau lipsă de ea într-un animal de companie va face viața mai ușoară pentru alergii.

  Cea mai bună alegere pentru un copil astmatic sau sensibil este un animal cu un strat scurt, fără un strat de fund sau o pisică goală. Cu toate acestea, chiar și în acest caz, va fi necesar să se respecte regulile de îngrijire pentru a minimiza riscul de deteriorare a bunăstării.

  Cele mai bune rase fără substrat

  Cea mai buna optiune pentru alergii - o pisica cu o gramada scurta, dar insuficienta, care nu are sub acoperire. Persoanele sensibile pot alege în siguranță din mai multe rase care posedă calitățile enumerate.

  Pisica orientala

  Acestea sunt animale din grupul oriental. Ele au un aspect neobișnuit, ceea ce le face atractive. Pisica orientala are un corp subtire si alungit, coada lunga. E grațioasă, plastică. Botul ușor alungit. O trăsătură distinctivă a orientaliștilor - urechile mari.

  Pisicile orientale au pielea scurtă, strânsă pe corp. Subsolul nu este, iar parul în sine este moale și matasos la atingere. Asemenea animale rareori provoacă alergii, așa că astmaticienii le pot începe chiar. Pisicile orientale, potrivit proprietarilor lor, au un caracter care nu este tipic pisicilor. În multe privințe, ele seamănă cu câinii. Pisica este legată de unul dintre membrii familiei și îl urmează întotdeauna. Sunt animale sociabile și jucăușe.

  Pisica balineză

  Aceasta rasa este potrivita pentru cei care doresc sa pastreze acasa o frumusete blana. Lana unor astfel de animale este lungă, moale, matasoasă, însă este lipsită de substrat, de aceea molii sunt slab exprimați.

  Pisica balineză are ochi albaștri frumoși și o culoare tipică, cu un corp ușor și o pauză pe urechi, coadă, picioare. Sunt pisici prietenoase, sociabile și docile care sunt ideale pentru menținerea familiilor cu copii.

  Pisica balineză

  Balinezii sunt de asemenea considerați hipoalergenici. Haina lor este lungă, dar moale și subțire. Rareori provoacă simptome neplăcute la proprietarii de pisici. Pe plan extern, balinezii seamănă cu pisicile siamezilor, dar diferă de la ele în funcție de lungimea hainei. Această rasă își are originea în est, însă în recunoașterea sa internațională meritul principal aparține crescătorilor americani.

  Pisica balineză este un animal frumos, subțire și grațios, cu un cap în formă de pană, proporțional în dimensiune, cu ochiuri largi și în formă de migdale. Culoarea tipică pentru Bali este un punct de culoare. Aceste pisici au un corp ușor, o "mască" caracteristică pe față, o coadă întunecată și vârfuri de labe.

  Baliții sunt inteligenți și energici. Aceste pisici nu tolerează singurătatea. Ei au nevoie constant de companie. Proprietarii balinezi pot adăposti cu îndrăzneală alte animale. Pisicile se înțeleg bine cu ele.

  Puteți afla mai multe despre caracterul pisicii balineze, standardul rasei, particularitățile îngrijirii pe site-ul nostru.

  Java pisica

  Această rasă este un hibrid al celorlalte două - bali și siamezi. Aceste animale sunt de dimensiuni medii. Greutatea lor, de obicei, nu depășește 5 kg. Torsul cu mușchi puternici, subțire, grațios. Aceste pisici au un cap în formă de pană alungită, un gât lung, urechi mari și ochi în formă de migdal, caracteristice multor rase din acest grup.

  Standardele de rasa permit practic orice culoare. Javanese poate fi:

  • bej;
  • cenusiu;
  • alb cu pete roșii;
  • ciocolată;
  • negru.

  Iubitorii de pisici ar trebui să-și amintească faptul că pentru persoanele care sunt predispuse la reacții alergice, animalele cu blană sunt ideale pentru animale de companie.

  Pisicile javaneze își iubesc atenția și apreciază timpul petrecut împreună cu proprietarul

  Pisica Java cu privire la natura depozitului aminteste de oriental. Astfel de animale își aleg un singur proprietar și rămân loiale pentru el pe tot parcursul vieții. Ele necesită atenție. Cu pisicile Javane trebuie să facă, să inventeze divertisment pentru ei. Acestea sunt animale foarte active și curioase.

  Cele mai bune rase cu un minim de lână

  Hipoalergenice vor fi pisicile ale căror păr este complet absent. Acestea sunt așa-numitele animale goale sau goi. Departe de toată lumea le place aceste rase, dar cele mai multe dintre ele sunt celebre pentru inteligența lor ridicată și temperamentul docil.

  Sphynx canadian

  Aceasta este una dintre primele rase aparute de pisici cheli. Dacă o persoană este predispusă la alergii, atunci ar trebui să optați pentru aceasta. Sfinxurile canadiene nu sunt ca alte pisici. Caracteristica lor este absența completă a lânii standard. În schimb, există puf, astfel încât pisica se va simți catifelată la atingere. Corpul animalului este rotunjit, pielea formează multe pliuri. Nuanțele sale pot fi diferite - monofonice sau cu pete. "Canadienii" au un bici lung pe vârf.

  Fața animalului arată, de asemenea, neobișnuită. Sfinxul canadian are ochi rotunzi mari, pomeți limpezi, urechi bine stabilite. Nu ar trebui să existe mușchi, dar sunt prezente vibrații deasupra sprâncenelor.

  Sfinxurile canadiene au o temperatură ridicată a corpului. Aceasta este considerată normă pentru animalele fără blană. Pentru o pisică adultă sau o pisică, temperatura normală este de 39-40 ° C. La pui, temperatura este chiar mai mare - 42 ° C.

  Contrar aspectului lor strict, sfinxii canadieni se convertesc usor cu oamenii.

  Sphynx-urile sunt considerate animale de companie ideale pentru familiile cu copii mici. Aceste pisici sunt afectuoase și prietenoase. Ei nu sunt supărați, nu sâcâind și nu zgâlțâie. Ele nu sunt specifice agresivității. Acestea sunt animale mobile și active care devin atașate de oameni.

  Don Sphynx

  Aceasta este o altă versiune a pisicilor fără păr și, spre deosebire de canadieni, lâna acestor sfinxuri poate fi complet absentă. Pentru a cumpăra o pisică complet goală, trebuie să acordați atenție tipului pe care îl numește crescătorul. Un total de 4, și în detaliu acestea sunt discutate în tabel.

  Tabel. Tipuri de Don Sphynx

  Don Sphynx diferă vizibil de "canadieni" într-un fizic mai masiv, pe piele sunt mult mai multe pliuri, urechile lor sunt deja plantate mai sus. Ochii lui Don Sphynx sunt îngust, alungiți, aspectul este sever.

  Don Sphynx pisoi

  Don Sphynx - o opțiune excelentă pentru întreținerea apartamentelor. O astfel de pisică nu se estompează, nu miroase. Pisicile practic nu marchează teritoriul. Acestea sunt pisici inteligente care sunt obișnuiți cu tava fără probleme. Ele sunt atașate proprietarului, dar pot fi atrăgătoare.

  Peterbald

  Această rasă este considerată tânără. Ea a fost crescută în Rusia când a traversat o pisică orientală cu un Don Sphynx. Peterbald (sfinxul din Sankt-Petersburg) este un animal elegant și subțire. Ei au un profil drept, urechi mari, ochi expresivi în formă de migdale. Pielea de peterbolds pot fi diferite, dar toate culorile sunt considerate hipoalergenice. Printre reprezentanții rasei există toate tipurile caracteristice sfinxurilor:

  Există și variante cu parul drept. Astfel de pui se nasc, in absenta unei gene responsabile pentru pielea goala. În exterior, aceste pisici se aseamănă cu rudele apropiate - Bali sau Javaneza.

  Peterbald este o pisică însoțitoare. Acesta este un animal calm și amabil care necesită compania altor animale de casă sau de oameni. Acestea sunt pisici zadarnice și neagresive.

  Cele mai bune rase scurte

  Cei care nu pot decide cu privire la o pisică complet cheală, merită analizată opțiunile alternative. Sunt derivate rasele hipoalergenice care au un strat scurt.

  Cornish Rex

  Pisicile din această rasă au o lână unică, constând dintr-un păr moale cret, asemănător cu blana astrahană. Nu au fire de păr, iar întregul strat este reprezentat exclusiv de substrat. Se află într-un val dens. La atingere, aceste pisici sunt netede si matase.

  Cornish Rex este o pisică de dimensiuni medii cu un cap în formă de pană și urechi mari. Ochii sunt rotunzi, strălucitori. Culoarea blanii poate fi diferită, inclusiv pete. Cornish Rex - pisici ideale pentru casa. Sunt calm, rareori se îmbolnăvesc, dar sunt predispuși la supraalimentare. Merită să luați în considerare pentru cei care decid să cumpere o astfel de pisică.

  Devon Rex

  Apariția reprezentanților acestei rase seamănă cu Cornish Rex, însă nu sunt considerați rude. În Devon Rex, bumbele moi ale substratului sunt formate pe spate. Lana în sine este mică, pisica practic nu se varsă.

  Acestea sunt pisici grațioase, cu un corp puternic, un cap mic și un bot plat. Ei au ochi rotunzi mari și urechi largi. Devon Rex dezvoltă perfect membrele, astfel încât pisicile au o mobilitate ridicată și abilități de sărituri. Devon Rex diferă temperament flexibil. Ele sunt în contact strâns cu persoana și își păstrează jocul chiar și la vârsta adultă.

  Pisici hipoalergenice cu parul lung

  Este dificil să alegeți o rasă de pisică care cu siguranță nu provoacă o alergie. De regulă, acestea sunt sfinse sau orientale fără păr și balineze, care sunt neobișnuite pentru vedere. Multe plăceau frumusețile pufoase cu părul lung. Așa cum am remarcat crescătorii și iubitorii de pisici, chiar și printre aceste rase, puteți găsi opțiuni hipoalergenice.

  Pisica siberiana

  Este o rasă primordială rusească de animale puternice și musculare. Corpul lor este acoperit cu păr gros și lung, care îi protejează de condițiile adverse de mediu. Alergia astfel de lână este extrem de rară. Această caracteristică este asociată cu o intensitate scăzută a secreției de proteină responsabilă de formarea reacțiilor alergice la om. Siberii emit 20% mai puțin Fel D1 decât pisicile altor rase.

  Spre deosebire de prezența lânei groase de catifea, pisicile siberiene se întâlnesc bine cu alergii.

  Reprezentanții rasei siberiene au o sănătate excelentă și au nevoie de îngrijire minimă. Este important să se pieptească în mod regulat lâna, să se curețe urechile, să se elimine tartrul. Pisicile din Siberia sunt de natură docile. Sunt inteligenți și atașați de om. Amintiți-vă rapid numele dvs. și răspundeți la acesta. "Siberienii" devin membri cu drepturi depline ai familiei în care trăiesc.

  Legendele despre temperamentul aspru al "Siberienilor" nu le împiedică să găsească teren comun cu casa

  Video - Caracteristici de îngrijire pentru o pisică siberiană

  Cum să ai grijă de o pisică?

  O pisica va fi hipoalergenica numai cu grija corespunzatoare pentru ea. Organismul oricărui animal produce o proteină periculoasă, deci este important să se asigure că nu se poate răspândi prin camera în care este păstrat pisica. Prevenirea distribuției sale va contribui la respectarea normelor de igienă de bază.

   Animalul trebuie să fie spălat. Pisicile cu părul scurt se scaldă mai des decât "Siberienii" cu părul lung.

  Bătarea regulată a unui animal de companie vă permite să minimalizați riscul apariției unei alergii la o gazdă.

  Astăzi, magazinul de animale de companie are puhoderka, perii și furminatoare

  Este important să se abordeze în mod responsabil conținutul din apartamentul animalului. Cu cât lână se va acumula pe suprafețele de mobilier, cu atât este mai mare riscul de alergii, deci nu neglijați curățarea umedă obișnuită.

  Alergiile și bunăstarea depind de curățarea umedă la timp.

  Este mai bine să abandonați covorul și să alegeți un etaj neted - linoleum sau laminat. Toate articolele interioare textile - perdele, lenjerie de pat, perne decorative - ar trebui să fie spălate în mod regulat. În acest caz, riscul de a dezvolta o alergie la pisică va fi redus la minimum.

  Pielea sfincilor necesită o atenție deosebită. Cum să păstrăm curat reprezentanții rasei, spunem mai jos.

  Prețul pisicilor hipoalergenice

  Pentru a obține un animal care nu provoacă alergii, este puțin probabil să reușească. Este important să luați o pisică de la crescătorii care să garanteze puritatea rasei. Prețurile în pepinierele sunt diferite. Costul total depinde întotdeauna de clasa pisicilor. Animalele de companie pentru întreținerea casei sunt mai ieftine decât reprezentanții clasei de spectacol, folosite în creșterea animalelor. În medie, intervalul de prețuri este după cum urmează:

  1. Prețul unui pisic siberian începe de la 7 000 la 10 000 de ruble.
  2. Devon sau Cornish Rex au costat cel puțin 12.000.
  3. Cei care doresc să cumpere un sfinx trebuie să fie pregătiți pentru un preț de 15.000 de ruble, iar opțiunile complet goale costă de obicei mai mult și sunt evaluate mai mult.
  4. Prețul unui pui de rasă orientală începe de la 10 000-12 000 de ruble.
  5. Costul unei pisici balineze pentru păstrarea casei este de 15.000 de ruble.

  Nu este recomandat să iei pisici pedigree din mâini - vei primi informații complete despre animal doar de la crescător

  Este important să înțelegeți că pisica devine rapid atașată locului și persoanei. Nu este necesar să dobândiți un animal dacă nu există certitudinea că nu se vor produce alergii. Dacă aveți o dorință puternică de a avea un animal de companie, este mai bine să vă familiarizați mai întâi cu lista de rase hipoalergenice, să alegeți o pepinieră și să efectuați un studiu al salivei animalului pentru prezența proteinei periculoase în ea.

  http://pets-expert.ru/gipoallergennye-koshki-obzor-porod/
 • Mai Multe Articole Despre Alergeni