Pot alăpta cu alergii

Naștere, sarcină, obstetrică

 • Lista forumurilor
 • Schimbați dimensiunea fontului
 • Spune-i unui prieten
 • Pentru imprimare
 • norme
 • Întrebări frecvente
 • înregistrare
 • intrare

Alăptarea cu alergii la mama.

Alăptarea cu alergii la mama.

L_e_g_e_n_d_a »Tue Jun 26, 2007 10:40 pm

Zhenya »Mie Iun 27, 2007 10:18 am

L_e_g_e_n_d_a »Mier Iun 27, 2007 11:47 am

Zhenya, Da, eu însumi am fost surprins că nu l-am putut citi deja, m-am gândit că, în general, acesta este ceea ce este scris în instrucțiuni:
Contraindicații:
Hipersensibilitate la dimetindenul și alte componente care alcătuiesc medicamentul.
Unghi-închidere glaucom, hiperplazie prostatică, copii până la 1 lună, în special prematură Sarcina 1 trimestru. Perioada de lactație.

Reacții adverse: Din sistemul nervos și organele senzoriale: oboseală, slăbiciune, somnolență (mai ales la începutul tratamentului), amețeli, rareori - dureri de cap, agitație (în special la copii mici), apnee în somn (la copii sub 1 an).

Dozare și administrare
În interiorul copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 1 an, 3-10 picături (doză unică) zilnic 10-30 picături.
Am băut o doză de 40 de picături pentru adulți, adică o rată mai mare pentru un copil. Și asta înseamnă că merge cu lapte.

DAR! Fenistil are un timp de înjumătățire de 6 ore. Adică, după 6 ore, o doză zilnică pentru un copil se trezește deja. deci ce?

Mama Katerina »Mie Iun 27, 2007 9:44 pm

L_e_g_e_n_d_a »Vineri 28 iunie 2007 8:29 am

Mama Katerina »Joi 28 Iun 2007 11:31 am

L_e_g_e_n_d_a, te-am găsit în nete (consultanți din partea AKEV (Asociația Consultanților pentru hrănire naturală) răspuns:

Întrebare: laptele va fi dăunător unui copil în timpul unei exacerbări a alergiilor, dacă nu luați antihistaminice, cum își schimbă laptele compoziția?
Răspunsul
Este foarte bine să-ți alăpci copilul exclusiv. La urma urmei, laptele dvs. nu este doar un aliment ideal pentru un copil, ci și un medicament. Încercați să alăptați copilul cât mai mult posibil, deoarece cu cât copilul devine mai mult lapte matern, cu atât este mai puțin probabil ca el să dezvolte alergii. Este clar că sunteți îngrijorat de modul în care alergiile pot afecta sănătatea copilului. Vreau să vă liniștesc - nu este dăunător pentru un copil să mănânce lapte în timpul unei exacerbări a alergiilor. În plus, prin intermediul laptelui tău, el se va familiariza cu alergenii și va deveni rezistent la acestea. Și, desigur, nu este necesar să transferați copilul în amestec, deoarece Acum poți ridica antihistaminice, combinate cu alăptarea

Lorica »Fri Nov 23, 2007 11:21 pm

Lorica


reputaţie:

Yulechka_DV »Mie Noi 28, 2007 4:12 pm

Yulechka_DV


reputaţie:

Lorika »Joi Nov 29, 2007 1:04 pm

Lorica


reputaţie:

Yulechka_DV »Dum Dec 03, 2007 2:00 pm

http://forum.akusherstvo.ru/viewtopic.php?t=11522

Nou-născuți

Ce trebuie făcut dacă alergiile s-au înrăutățit la o mamă tânără în timpul alăptării și ce trebuie făcut dacă s-ar produce o reacție dureroasă la un copil? Nu este într-adevăr ușor de înțeles, mai ales că lista bolilor alergice este destul de diversă, deoarece diferite organe și sisteme de corp sunt implicate în dezvoltarea bolii.

• Alergiile la mamele care alăptează sunt tratate neapărat, aproape fără restricții în preparate, încercând să acorde prioritate mijloacelor sub formă de aerosoli și inhalatoare.

• Dacă a început alergia (intoleranța) la un copil, tânăra mamă va trebui să urmeze o dietă hipoalergenică, al cărei scop este de a preveni prezența alergenilor în laptele matern.

• Alaptarea datorată exacerbării alergice este importantă pentru a menține cât mai mult timp, deoarece predispoziția ereditară la această boală la sugari se realizează mai târziu decât la copii, "artificialitatea" și laptele matern îi vor ajuta pe copil să se adapteze mai bine alergenilor.

Alergia mamei care alăptează

Majoritatea medicamentelor antialergice (antihistaminicele celor mai recente generații, bronhodilatatoare, cromolină, corticosteroizi inhalatori sub formă de aerosoli și tablete) sunt în siguranță pentru copil. Prin urmare, este posibil să se trateze mamele care alăptează fără restricții în mijloace, nu este nevoie să îndure.

Restricțiile se aplică numai unei substanțe din compoziția de medicamente - teofilină - și apoi în primele 6 luni de viață a copilului. Mamele care alăptează sunt mai bine să folosească inhalatoare, apoi o doză mai mică de medicamente va merge în sistemul circulator și, prin urmare, în lapte.

Dintre măsurile care vizează curățarea corpului în timpul unei exacerbări a alergiilor, mama tânără va fi ajutată de consumul de carbon activ și de alți sorbenți.

Ce a cauzat problema

Natura alergenilor determină tipul de alergie. La copiii care alăptează, este aproape întotdeauna cauzată de provocatori de alimente care penetrează sângele din laptele matern.

La o vârstă mai înaintată, aeroallergenii care sunt conținute în aer sub formă de praf fin sau gaze ajung în prim plan; iritante ale pielii, provocând reacții dureroase în momentul contactului cu pielea; substanțe - "provocatori" din compoziția drogurilor. Există o alergie la mușcături de insecte, par de animale de companie și miros, acarieni de praf și așa mai departe.

La sugari, alergia poate provoca aproape orice produs consumat de mamă. Fructe citrice (lămâi, portocale, tangerine, grapefruit), fructe de padure (zmeură, căpșuni, căpșuni, căcișor, struguri), ciocolată și dulciuri, lapte, ouă, aditivi chimici și coloranți; produse din paine, cereale. Ar trebui să se țină cont de faptul că alergenii, ca orice componentă a alimentelor prelucrate în procesul de digestie, apar în laptele matern la 2-4 ore după masă.

Cum se manifestă alergia

Este indicată prin erupții cutanate și roșeață pe pielea bebelușului (de obicei obrajii devin roșii în primul rând), erupții cutanate cu grijă, scaune frecvente, regurgitare 10-20 minute după hrănire, cruste seboreice pe cap. Simptomele alergiilor alimentare (intoleranță) la copii includ o schimbare a culorii scaunului, apariția unui miros neplăcut și iritarea pielii din jurul anusului, dureri abdominale, care sunt însoțite de un strigăt și anxietate puternică a copilului. Desigur, în astfel de cazuri este necesară consultarea și examinarea unui medic.

Cum să acționați

Principalul tratament pentru alergii este aderarea la o dietă hipoalergenică de către o mamă tânără. Produsul care a cauzat reacția la copil este exclus din dieta ei.

După o lună, puteți încerca să-l returnați, crescând treptat dimensiunea de servire. Urmăriți cu atenție dacă copilul are simptome alergice din nou. Dacă se întâmplă acest lucru, produsul "provocator" este exclus din meniul femeii pentru mult timp.

Principiile unei diete hipoalergenice

1. Următoarele elemente sunt excluse din dieta mamei: produse care conțin alergeni identificați; alimente care cauzează reacții încrucișate (părul pisicii → carne de iepure, polen din pelin → citrice, ulei de floarea-soarelui, halva etc.); produse extrem de alergene care conțin histamină sau produc histamină (acestea sunt enumerate mai jos în secțiunea "excluse").
2. Nu mânca prea mult.
3. Încercați să vă diversificați cât mai mult posibil dieta în limitele permise.
4. Consumați cantitatea potrivită de lichid.

Încercați să mâncați orice produs nu mai mult de 1 dată în 3 zile, astfel încât alergenii să nu se acumuleze în organism. Reacțiile alergice sunt în majoritatea cazurilor "dependente de doză" și apar atunci când concentrația substanței "provocator" din sângele unui copil atinge un punct critic. Controlați-vă dieta cu un jurnal de produse alimentare, în care trebuie să înregistrați toate modificările din meniu și reacția la acestea.

Mamele tinere sunt excluse din hrană: ouă, ciuperci, nuci, miere, cafea, cacao, legume, fructe și fructe de padure de culoare roșie și portocalie strălucitoare, kiwi, ananas, avocado, bulion, marinade, mâncăruri sărate și picante, conserve,, conservanți, băuturi carbogazoase, kvass, varză, ridichi, ridichi, brânzeturi fermentate, bere.

Limitată la: lapte (numai în compoziția terciului), fructe de mare, inclusiv caviar, smântână (doar ca parte din feluri de mâncare), brutărie și paste făcute din făină de calitate superioară, grâu, ciocolată, cofetărie, zahăr, dulciuri, sare.

Permis: produse lactate fermentate (kefir, bifidok, acidophilus, iaurt fără aditivi pentru fructe); cereale (hrișcă, porumb, orez, ovăz); legume și fructe (verde și alb); supe (legume vegetariene și cereale); carne (carne de vită cu un conținut scăzut de grăsime, carne de porc, file de curcan, pui în formă fiartă, sub formă de găluște); paine de grau de gradul 2, secara, "Darnitsky", din bauturi - ceai, compot, bauturi de fructe.

Cumparand produsele finite in magazine, studiati cu atentie compozitia lor. Multe dintre ele pot conține componente extrem de alergene. De exemplu, ouăle și aditivii alimentari artificiali sunt utilizați în produsele de cofetărie.

Compoziția aproape a tuturor cârnaților, cârnaților și sosurilor fierbinți include mirodenii și azotat de sodiu, oferind produselor o culoare frumoasă roz. Nu există yogurzi utile și cu conținut scăzut de alergen și produse lactate cu o durată de valabilitate mai mare de două săptămâni. Nu mâncați fast-food.

Trebuie să beți cel puțin 2 litri de apă pe zi, dar această regulă este rareori făcută de oricine. Nu vă implicați în sucuri și băuturi din fructe, ceaiul ar trebui să fie slab. Puteți bea băuturi speciale menite să mențină alăptarea.

Dacă dieta nu se îmbunătățește, este necesar să se consulte un medic. Terapia terapeutică alocată unui copil ajută la ieșirea din situație.

Dar efectul terapeutic într-o situație în care alergenii încă persistă în compoziția laptelui matern este, de obicei, de scurtă durată. Dacă este necesar, bebelușului i se va prescrie o examinare imunologică: va fi necesară excluderea bolilor din tractul gastrointestinal, deoarece alergiile pot fi asociate cu infecții intestinale, boli ereditare etc.

Ar trebui să renunț la alăptare?

Dimpotrivă, este important să se păstreze alăptarea cât mai mult posibil, deoarece predispoziția ereditară la alergii la sugari se realizează mai târziu decât la copii, "artificii". Laptele matern va ajuta copilul să se adapteze mai bine alergenilor.

Copilul, chiar dacă el este un potențial alergic, nu trebuie să fie înțărcat până când nu încearcă toate produsele pe care le va mânca în viitor, bazându-se pe resursele corpului său. Dacă familiaritatea cu alimentele noi vine pe fundalul alăptării, este digerată cu ajutorul laptelui matern și nu provoacă reacții dureroase la copil.

Deci, laptele mamei ajută copilul să se adapteze la alergeni, permițându-vă să digerați alimentele în cel mai bun mod posibil. Mamele cu alergii pot fi sfătuite să reducă la minimum orice contact cu alergeni posibili, deși îndepărtarea lor din organism se produce destul de rapid într-un mod natural.

Problema opririi alăptării este decisă în fiecare caz în moduri diferite, este important să se țină seama de opinia medicului femeii și pediatru.

Doctor în Științe Medicale, Academician al Academiei de Științe Medicale și Tehnice, Profesor al Departamentului de Pediatrie cu Boli Infecțioase la Copii al Facultății de Educație Medicală Postuniversitară a Universității Naționale de Cercetare Națională Rusă, numit după NI Pirogov.

http://deti.mail.ru/article/allergiya-pri-grudnom-vskarmlivanii/

Cum să tratați alergiile la o mamă care alăptează

O alergie la o mamă care alăptează este o reacție temporară non-permanentă temporară a organismului la efectele unui obiect (alergen), care este perceput de sistemul imunitar ca fiind străin și ostil, iar producția de anticorpi începe să-l combată. Foarte des, alergiile sunt asociate cu perioada de primăvară, când există o înflorire abundentă de plante, plante, la care mulți au o reacție negativă. Alergia afectează 40% din populația lumii, iar acest număr continuă să crească: la fiecare 10 ani, numărul persoanelor cu boală se dublează. OMS susține că este o alergie care va deveni flagelul omenirii în viitorul apropiat.

Alăptarea este cea mai susceptibilă la manifestări alergice. Dacă înainte de un fel de iritant pentru această femeie înainte de naștere a fost indiferentă, atunci cu HB răspunsul trupului s-ar putea manifesta brusc violent. În aceste cazuri, mama tânără este îngrijorată cu privire la modul de tratare și dacă poate continua să-și hrănească bebelușul cu laptele matern. Alergia la lapte nu este transmisă. Dacă un copil are reacții negative, acest lucru se datorează predispoziției proprii și contactului direct cu alergenul.

Cauzele alergiilor la mame

Alergia la alăptare se dezvoltă atunci când celulele imunitare răspund în mod greșit și orice agent îl poate declanșa. Acestea pot fi: polenul plantelor, vopselele alimentare, aluatul pentru animalele de companie, produsele chimice de uz casnic, praful de casa si carte, mucegaiul, cosmeticele, produsele alimentare, medicamentele.

Imunitatea tânărului este slăbită de naștere și, prin urmare, devine susceptibilă la orice efecte dăunătoare, în special alergii.

O alergie în timpul alăptării la mamă poate să apară pentru prima dată și să se agraveze pe fundalul celui existent. Dacă s-a dezvoltat imediat după nașterea unui copil, trebuie să începeți cu o revizuire a nutriției: unele produse trebuie să fie complet excluse temporar, toate cele noi trebuie introduse cu atenție, verificând reflectarea recepției asupra stării copilului și asupra ta. Pentru aceasta, este convenabil să faceți un jurnal cu o înregistrare a oricărei modificări.

 • proteine ​​(ouă, nuci, fructe de mare);
 • cacao (ciocolată);
 • miere și citrice;
 • unele fructe de padure și pepeni (căpșuni, zmeură, pepeni).

Alergiile sunt adesea provocate de agenți fizici - de frig, de soare. În ciuda faptului că există întotdeauna o mulțime de surse, simptomele lor sunt, în general, de același tip. Aceasta permite localizarea patologiei.

Adesea, manifestările simptomatice pot să slăbească, apoi să se repete periodic. Aceasta este evoluția alergiilor cronice. Apare atunci când un alergen nedetectat. În acest caz, sarcina devine căutarea și îndepărtarea.

Alergiile pot pune în pericol acele femei care, în timpul sarcinii și alăptării, au fost clasate ca fiind în pericol. Acestea sunt persoane cu următoarele condiții:

 • cu tensiune arterială crescută;
 • cu patologii renale;
 • cu tendința de a umfla.

După naștere, spectrul de stimuli poate fi în mod neașteptat pentru mamele care alăptează să se extindă. Femeile cu alergii sunt capabile să remarce tendința copiilor lor de a frecventa infecții virale respiratorii acute.

Simptome manifestări

Manifestările alergiilor la lactație pot fi frecvente și locale. Acestea din urmă sunt exprimate sub formă de rinită alergică, conjunctivită, bronhospasm, otită, erupții cutanate sub formă de dermatită și eczemă. Este necesar să vă amintiți următoarele:

 1. Rinita alergică se manifestă prin umflături, roșeață, strănut, congestie nazală și o abundență de descărcare clară.
 2. Conjunctivita alergică se caracterizează prin rupere, hiperemie conjunctivală, mâncărime și arsură a ochilor.
 3. Spasmul bronșic - datorită îngustării bronhiilor, există un sentiment de sufocare, dificultăți de respirație și o exhalare fluierantă.
 4. În cazul otitei, există congestie în urechi, umflarea urechilor.
 5. Dermatita alergică - pete roșii, mâncărime, blistere pe orice parte a corpului și membranele mucoase. Erupțiile la o mamă care alăptează sunt mai frecvent localizate pe abdomen, brațe, gât. În 60% din cazurile de alergie, mamele au aceleași semne și copiii lor - aceasta este de cele mai multe ori o predispoziție ereditară.

În plus, mâncărimea pronunțată constantă provoacă nervozitate, tulburări de somn. Afecțiunile cutanate (urticaria) pot fi acute și cronice. Prima formă este un răspuns imediat al organismului la un alergen. Durata durează de la 2 ore la 2 zile.

Alergia cronică apare în valuri. În acest caz, toate simptomele acute revin periodic. Este tratat dificil, deoarece există o sensibilizare generală și dacă reacția la un stimul este eliminată, atunci alta poate fi alergică. În plus, reacția în sine poate fi ușoară sau severă. În primul caz, un nas curbat, roșeață a pleoapelor și conjunctivă, o ușoară erupție pe anumite zone.

Alergiile severe sunt periculoase pentru dezvoltarea șocului anafilactic.

Acesta este rezultatul răspândirii urticarei pe membranele mucoase, cu dezvoltarea asfixiată, edemul laringian conduce la o îngustare a tractului respirator. Pacientul își pierde cunoștința și are un colaps. Simptomele alergiei sunt mereu trecătoare, iar aceste femei trebuie să aibă antihistaminice în trusa de prim ajutor. Este imposibil să preziceți cât de alergic va fi acest moment.

Natura manifestărilor

Manifestările pot fi respiratorii, gastrointestinale și cutanate. Așadar, rețineți următoarele:

 1. Respiratorii - de obicei se dezvoltă în mici alergeni, cum ar fi polenul, praful. În nas există o mâncărime puternică, nasul abundent, plin de apă, strănut, tuse, uscat. Simptomele apar imediat, brusc, pot fi sezoniere sau permanente sub formă de astm și rinită pe tot parcursul anului. Spre deosebire de ARVI, această temperatură a rinitei nu se întâmplă. Dacă apare edem laringian (Quincke), atunci este o condiție de urgență cu asigurarea resuscitării.
 2. Evenimente gastrointestinale - apar pe produse. Digestia sub formă de spasme, vărsături și chiar sângerări intestinale este afectată.
 3. Afecțiuni cutanate - o erupție cutanată tranzitorie, poate fi observată la mame și copii. Dacă alergenul este conținut în laptele matern, copilul va avea o erupție cutanată asupra corpului, cruste seboreice pe cap, erupții cutanate, chiar și cu grijă. Se poate dezvolta dermatită atopică. Tratamentul alergiilor la aceste mame poate fi efectuat la domiciliu. Necesare: dieta cu conținut scăzut de carbohidrați și medicamente antihistaminice (AGP). Alergia însăși nu trece.

Principii de tratament

Principiile principale ale tratamentului alergic sunt excluderea factorilor iritabili, utilizarea medicamentelor antialergice, eliminarea mâncării. Ce este posibil din cauza alergiilor? Dacă este posibil, este mai bine să aplicați spray-uri și inhalări, unguente, atunci efectul medicamentului va fi local și nu va intra în circulația generală și lapte. Orice medicamente alergice afectează de obicei principalul vinovat al simptomelor - histamina - și o neutralizează, pentru care și-au primit numele. Deja au fost create 3 generații de astfel de medicamente, ele sunt în mod constant îmbunătățite cu o scădere a efectelor secundare.

Primul dintre ele a provocat somnolență severă, dureri de cap, letargie, greutate în cap și slăbiciune, uscăciune a gurii, greață și constipație. Nu puteau fi folosite de cei care, datorită naturii muncii lor, trebuiau să arate o atenție sporită și o viteză de reacție. În plus, au provocat și dependență (imposibilitatea de a le lua mai mult de 5 zile). Remediile de astăzi nu mai au astfel de efecte secundare.

Prima generație - Tavegil, Diazolin, Suprastin, Fenkrol. Aceste medicamente continuă să fie utilizate până în prezent, dar nu și în cazul lactației. În ciuda eficacității lor, ele sunt utilizate numai în cazuri de urgență acute.

Din alergii în timpul alăptării, medicamentele de a doua generație - Loratadine (Claritin), Cetirizină (Zodak), Astemizol și altele - s-au arătat bine. Primele două medicamente sunt recomandate în special pentru HB. Ei nu au simptomele adverse enumerate, nu provoacă somnolență, dar au un efect negativ asupra funcției inimii și a vaselor de sânge cu doza greșită.

Medicamentele antialergice din a doua generație sunt pe deplin adecvate pentru lactație.

Acestea sunt în mare măsură asociate cu proteinele din sânge și introduc laptele în cantități mici. Toate produsele menționate au fost pe deplin investigate în Marea Britanie și America, sunt considerate absolut sigure și non-toxice pentru copil și mamă. De asemenea, nu provoacă dependență.

A treia generație - L-CET (Aleron), Erius (Eden), Levocetirizin, Eltset etc. Ce efecte au ei? Ele sunt cele mai eficiente, ele nu afectează inima. Acestea dau un rezultat rapid, au un mecanism versatil anti-alergic. Ele pot fi luate de mult timp. Aceste medicamente sunt utilizate în timpul alăptării.

Poate numirea de remedii homeopatice (Urtica urens, Rhinital). Ele nu au un efect de vindecare, dar în același timp potențează utilizarea altor medicamente pentru alergii. Aceleași calități au numirea injecțiilor de calciu.

Autoliphoticoterapia este capabilă să ajute - o modalitate eficientă de a scăpa complet de alergii.

Limfocitele proprii sunt introduse în corpul femeii, purificate într-un mod special, astfel încât acestea să înceapă să se vindece de la alergii. Această terapie este utilizată atunci când este imposibil să se determine tipul de stimul. În timpul lactației, metoda nu este aplicabilă, dar poate fi efectuată în timpul sarcinii. Luarea de pilule în monoterapie nu va ajuta în tratarea alergiilor, ar trebui combinată cu dieta adecvată și detoxifierea organismului.

Allerfex, Dinox, Telfast etc. s-au dovedit bine - în timpul alăptării, substanțele active penetrează laptele în cantități mici, preparatele având un efect antialergic excelent. Aldecina - un medicament care este utilizat pentru inhalare (substanța activă beclometazonă), în plasma sanguină scade la minimum. Nu s-au identificat efecte secundare la utilizarea lor la copii, conform listei OMS este considerat compatibil cu lactația.

Când HBG poate fi utilizată de a doua generație AGP și de unele dintre GCS: Loratadin, Claritin, Tsetrin, etc. Medicamentul ajunge în laptele matern în cantități nesemnificative, dar partea sa principală luptă împotriva alergiilor în corpul mamei.

Preparatele din prima generație de antihistaminice (create în 1936 și utilizate astăzi) nu sunt recomandate pentru a alăpta, de exemplu, Suprastin (Chloropiramină), Diazolin, Pipolfen.

Nu au fost studiate temeinic în ceea ce privește efectele asupra lactației copilului și a mamei.

Suprastin poate determina scăderea laptelui. Aceste medicamente în timpul alăptării pot provoca somnolență la mamă și la sugari, până la o stupoare la copil și la refuzul sânului. Când sunt forțați să primească, somnul mamei cu copilul nu este recomandat. Aceste fonduri pot fi utilizate numai în cazul unei nevoi vitale acute (pentru reacții alergice acute) pentru o femeie cu o stare de încetare temporară a hrănirii.

Medicul curant nu va prescrie medicamente care contin teofilina (Ventax, Durofilin, Teotard etc.) unei mame care alapteaza: afecteaza negativ copilul in primele 6 luni de viata. Tratarea alergiilor și îmbunătățirea eliminării iritantelor din organism poate fi numirea unor chelatori: Polysorb, Enteros-gel, carbon activ alb, tărâțe, gel de aluminiu.

Ce să fac?

Dacă, după tratamentul cu medicamente antialergice, apare din nou contactul cu iritantul, atunci întregul efect al terapiei va dispărea - aceasta este dificultatea de a elimina boala. Ce se întâmplă cu natura sezonieră a alergiilor? Dacă patologia are o natură similară (polinoză), atunci este necesar să se respecte anumite reguli în astfel de perioade de timp:

 • încercați să fiți acasă, în zona de confort;
 • nu ieșiți în vremea vântului uscat și în căldură;
 • la întoarcerea de pe stradă, este necesar să se schimbe hainele pentru a nu aduce polen în apartament;
 • spălați nasul cu soluție salină;
 • efectuați curățarea umedă regulată a casei;
 • Nu uitați de dieta potrivită.

În cazul astmului bronșic, se utilizează medicamente care conțin albuterol sub formă de spray-uri de inhalare - este absolut sigur pentru copil. Multe produse moderne antialergice sunt complet inofensive pentru copii. Prin urmare, mama nu ar trebui să-și tolereze simptomele și să ia imediat medicamente.

Urticaria este cea mai viuă manifestare a alergiilor cutanate, fiecare al treilea locuitor al pământului a avut-o. Pe epidermă, sunt mari pete roșii și roz, care mănâncă foarte mult, se îmbină între ele și formează rapid blistere, asemănătoare cu arsurile urzică. Medicamentele alergice locale ajută bine - Fenistil-gel, Elokom, Advant, Sinaflan și altele. Nasonex este un spray foarte eficient împotriva alăptării - este complet netoxic pentru un copil.

Tratamentul folcloric

Medicamentul pe bază de plante necesită în mod necesar consultarea cu un medic, deoarece efectul ierburilor asupra copilului rămâne imprevizibil. Pentru a ușura mâncărimea, puteți să faceți baie cu șnur, musetel, calendula, coaja de stejar. Dar acest lucru nu trebuie făcut de multe ori, deoarece ierburile usucă pielea. Vasele de succesiune și mamele de calendula pot fi administrate pe cale orală, dar acest lucru reduce foarte mult presiunea. Prin urmare, pentru perioada de GW utilizarea medicamentelor pe bază de plante este mai bine să amâne.

Măsuri preventive

Dacă mama bea pastile, dar mănâncă totul, simțul unui astfel de tratament nu va fi neechivoc. În cazul reacțiilor negative, o femeie trebuie să urmeze cu siguranță o dietă hipoalergenică. Dacă, pe măsură ce copilul se maturizează, rația maternă se extinde, atunci procesul trebuie să fie gradual, ținând seama de starea copilului și de senzațiile lui. Dacă produsele noi introduse în regim alimentar au cauzat o erupție cutanată pe mâini și stomac, obrajii roșii, peeling pe genunchi și coate, atunci mama care alăptează ar trebui să amâne utilizarea acestui produs timp de cel puțin o lună, atunci puteți încerca cu atenție din nou.

Dacă totul a mers fără incidente, ar trebui să utilizați încă produsul din porțiuni mici, crescând treptat.

Asigurați-vă că beți suficientă apă - până la 2 litri pe zi. Alimente afumate, alimente prajite, fructe de mare, icre de pește, ouă, miere, nuci, ciuperci, cafea, ciocolată, cacao, fructe de culoare roșie și portocală, fructe citrice, kiwi, ananas, murături sunt complet excluse.

Și ce este posibil cu alergii în timpul alăptării? Ar trebui să fie puțin pentru a limita utilizarea de pâine, lapte, vase, brioșe, sare și zahăr. Produsele lactate, cerealele, legumele și fructele de culoare albă sunt complet permise. Când cumpărați produse în magazin, studiați cu atenție compoziția acestora, deoarece multe componente sunt potențiali alergeni. De exemplu, în produse de cofetărie vor fi întotdeauna ouă, coloranți, zahăr, conservanți, agenți de îngroșare, arome - toate acestea pot provoca o reacție.

Același lucru se poate spune și despre sucuri: atunci când oamenii beau alimente, chiar și din cele mai utile fructe, nu se gândesc la cât de mult zahăr (aproximativ 28 de bucăți de zahăr), arome și conservanți sunt în ele. Cârnații și cârnații atrăgători furnizează nitrit de sodiu - un alergen puternic. Produsele lactate fermentate cu o durată lungă de conservare conțin și conservanți.

Dacă copilul însuși este predispus la alergii, laptele matern va ajuta copilul să se obișnuiască cu iritarea.

Ca măsură preventivă, recomandăm să eliminați alergenul prin orice mijloace (deși pentru aceasta trebuie mai întâi să fie identificat). Prezența stimulului va face tratamentul ineficient.

La domiciliu, scapa de colectorii de praf: perdele grele grele, covoare, mobilier tapițat și jucării textile. Nu este de dorit să aibă flori acasă în ghivece - ele contribuie la răspândirea mucegaiului. Lenjeria de pat, cărțile trebuie să fie depozitate numai în dulapuri închise. Mamele tinere nu ar trebui să aibă animale domestice: dați-le rudelor. Curățați camera fără substanțe chimice, utilizați săpun de rufe în loc de pudră, odorizante de aer curat și spray-uri. Este, de asemenea, imposibil să faci o tânără mamă un fumător pasiv, nu ar trebui să existe oameni în casă cu acest obicei prost.

http://proallergiu.ru/lechenie/u-kormyashhej-mamy.html

Alergiile și alăptarea

Alergia apare astăzi la fiecare al treilea nou-născut din Moscova, astfel încât mamele în timpul alăptării se confruntă foarte des cu manifestările sale diferite. În plus, multe femei însele au simptomele acestei boli.

Alergia la bebeluși și alăptarea

După naștere, mamele observă frecvent cele mai frecvente semne de alergie la copii: erupție cutanată, balonare, plâns frecvent din cauza coliciului etc. Mulți dintre ei ar putea fi avertizați, mâncând corect în timpul sarcinii și nașterii. Pentru prevenirea diatezei, mamele însărcinate ar trebui să excludă mai bine produsele alergene din dietele lor, pe care le vom discuta mai jos.

De regulă, dacă urmați o dietă strictă de către o mamă care alăptează, sunteți alergic la copil și alăptarea poate fi continuată.

Alăptarea cu alergii ale mamei

Alăptarea poate fi asociată cu unele dificultăți dacă o femeie are simptome de reacții cutanate alergice, astm bronșic și intoleranță intestinală. În plus, o predispoziție la alergii poate fi transmisă copilului, crescând riscul de a dezvolta boli grave. De exemplu, dacă părinții au gluten sau intoleranță la lactoză, este foarte probabil ca copilul lor să o moștenească.

Cu toate acestea, alăptarea pentru alergii la mamă nu intră sub incidența specialiștilor de interdicție. O femeie își poate hrăni copilul, dar în același timp trebuie să monitorizați cu atenție propriul meniu al alimentelor și să nu luați medicamente care pot afecta negativ starea de sănătate a copilului.

Alergiile și alăptarea: cum să tratăm?

Utilizarea oricărui medicament este nedorită, atât în ​​perioada de purtare a unui copil, cât și în timpul alăptării. Sarcina primară a unei mame care alăptează este eliminarea factorilor care provoacă recidive, de exemplu, praful în casă, mucegai, produse alergice etc.

Întrebarea principală este că, în cazul în care alergiile și alăptarea se întâmplă împreună, cum se tratează? Doar medicul dumneavoastră poate răspunde, care va ține cont de tabloul clinic, de comorbidități și va evalua vătămarea copilului.

Pentru a calma femeile alergice, trebuie să spunem că astăzi există multe medicamente care nu reprezintă un pericol pentru sănătatea sugarilor.

Produse alergene la alăptare

Să numim alergenii pentru cele mai periculoase produse alergice atunci când alăptați:

 • miere și produse de albine;
 • produse finite și produse semifinite;
 • caviar și fructe de mare;
 • citrice, cu excepția grapefruitului;
 • nuci;
 • fructe și legume exotice;
 • coloranți și alți aditivi alimentari.
http://medaboutme.ru/mat-i-ditya/publikacii/stati/beremennost_i_rody/allergiya_i_kormlenie_grudyu/

Tratamentul alergiilor la mamă în timpul alăptării

Potrivit statisticilor medicale, numărul persoanelor care suferă de alergii crește de mai multe ori în fiecare deceniu. În Rusia, prevalența bolilor alergice în diferite regiuni variază între 15 și 40%. O mamă care alaptează are un risc mai mare de a dezvolta această patologie datorită imunității reduse și modificărilor hormonale. Multe tratamente eficiente pentru alergii nu pot fi utilizate în timpul alăptării, deoarece sunt nesigure pentru copil.

Alergie după naștere: mecanismul de apariție, cauze, simptome

Alergiile înseamnă o reacție sporită a sistemului imunitar uman la efectele anumitor substanțe (alergeni), care pot intra în organism atât din exterior, cât și din interior. Ca rezultat, producția crescută de anticorpi (imunoglobuline E) și mai mult de o duzină de substanțe biologic active apar în sânge. Aceste substanțe provoacă inflamații alergice. Cel mai mare impact al acestora este histamina.

Histamina este un compus organic care este implicat în multe procese fiziologice. Într-un corp sănătos, această substanță este inactivă în așa-numitele celule mastocite. Sub influența anticorpilor, histamina este eliberată, ceea ce contribuie la dezvoltarea unei reacții alergice.

Alergenii sunt infecțioși și non-infecțioși. În diagnostic se disting următoarele:

 • polen de plante cu flori;
 • alimente și aditivi;
 • produse chimice: vopsele, materiale plastice, detergenți;
 • medicamente;
 • lână și peeling particule de piele de animale de companie;
 • insectă venin;
 • praful de uz casnic;
 • bacterii, ciuperci, virusuri, paraziți și produsele lor metabolice.

Cel mai adesea, bolnavii reacționează simultan la mai mulți alergeni.

Alimentele alergice sunt cel mai adesea cauzate de produsele apicole, citrice, fructe de mare, ouă, ciuperci și nuci.

Specificitatea unei alergii în perioada de alimentare naturală

Perioada de alăptare este caracterizată de o sarcină crescută asupra corpului mamei. Acest lucru este asociat cu îngrijirea copilului în fiecare minut și treburile casnice. În plus, după naștere, organismul matern cel mai slab este restabilit. Ca urmare, sistemul imunitar eșuează, ceea ce poate duce la o reacție alergică. În timpul sarcinii și alăptării, apar modificări mari în sistemul hormonal din corpul mamei. Prin urmare, de multe ori după naștere, femeile dezvoltă hipersensibilitate la acele medicamente și produse la care nu a existat o alergie anterioară.

Alergia la o mamă care alăptează nu are un efect negativ direct asupra copilului. Dar deteriorarea stării generale a femeilor afectează calitatea și cantitatea de lapte produsă. În plus, reacțiile alergice agravează semnificativ viața și, în unele cazuri, pot duce la următoarele complicații: șoc anafilactic, angioedem, bronhospasm.

Cele mai frecvente tipuri de alergii printre mamele care alăptează sunt:

 • febra de fân;
 • urticarie;
 • atopică dermatită.

Pollinoza la o mamă care alăptează

Pollinoza este o reacție alergică la polenul plantelor cu flori, care se manifestă prin inflamația membranelor mucoase ale organelor respiratorii și ale ochilor. Această boală se dezvoltă în perioadele de înflorire a plantelor polenizate eoliene. Prin urmare, boala se numește alergii sezoniere. În Rusia, doctorii disting următoarele perioade de apariție a polinozelor:

 • sfârșitul lunii aprilie este începutul lunii mai, în care plopul, mesteacanul și arinul înflorește;
 • sfârșitul lunii mai este iunie, în care înfloresc ierburi de cereale: secară, grâu, orz, ovăz;
 • August - septembrie, care este în principal asociat cu înflorirea ambroziei.

Medicii disting trei perioade principale de alergii sezoniere: înflorirea copacilor, ierburilor și buruienilor.

În fiecare sezon, polinoza se manifestă prin următoarele simptome dureroase:

 • inflamația mucoasei nazale (nasul curbat);
 • lacrimare ochi;
 • dermatită, erupție cutanată;
 • durere în gât, tuse, bronhospasm.

Alergiile sezoniere sunt agravate prin faptul că trăiesc în regiuni industriale cu o situație de mediu săracă, imunitate scăzută și prezența unor obiceiuri alimentare proaste. Vă puteți pregăti pentru pollinoză și pentru a reduce simptomele dureroase cu următoarele măsuri preventive:

 • temporar se muta într-o altă regiune;
 • pentru a ventila spațiul de acasă numai în condiții de vreme caldă;
 • utilizați purificatoare de aer;
 • zilnic curatarea umeda completa a casei;
 • reduce efectul iritanților suplimentari sub formă de vopsele, detergenți, îmbrăcăminte sintetică, remedii din plante;
 • îmbunătățirea imunității în detrimentul alimentației, educația fizică moderată, întărirea;
 • zilnic de câteva ori pe zi pentru a curăța nasul și gâtul cu soluții speciale;
 • faceți duș după mers;
 • Nu se recomandă părăsirea peisajului în timpul perioadei de înflorire.

Urticarie la femeile care alăptează

Una dintre cele mai frecvente manifestări ale alergiei este urticarie, care se caracterizează prin apariția erupțiilor cutanate sub formă de blistere. Ca urmare, mama care alapteaza simte mâncărime si arsuri intense. Blisterele se ridică ușor deasupra restului pielii, de cele mai multe ori apar pe fese, brațe și trunchi. De obicei urticaria se dezvoltă în câteva minute. Dacă sunt afectate suprafețe mari ale pielii, atunci temperatura poate crește, se pot produce frisoane, pot apărea supărări gastrointestinale și se poate simți o slăbiciune puternică. În forma acută de urticarie, erupțiile cutanate dispar de obicei în decurs de două ore. În cazul bolilor cronice, simptomele dureroase pot să reapară timp de câteva săptămâni.

Când urticarie pe corp apar erupții cutanate sub formă de vezicule vechi

Conform statisticilor medicale, femeile de vârstă reproductivă sunt cele mai afectate de urticarie. Factorii provocatori pot fi:

 • alimente: ouă, fructe de mare, nuci, semințe, fructe și legume de culoare roșie și portocalie;
 • medicamente;
 • paraziți;
 • ședere lungă la soare;
 • insecte.

După cum sa menționat mai sus, în timpul sarcinii există schimbări majore în sistemul endocrin. Prin urmare, multe alimente familiare pot cauza urticarie.

Cea mai severă manifestare a acestei alergii este angioedemul lui Quincke. În acest caz, obrajii, buzele, organele genitale externe se pot umfla. Dacă boala afectează laringele, atunci există o lipsă accentuată a aerului.

Dermatita atopica la mama in perioada de lactatie

Pe fondul schimbarilor hormonale si a altor in organism mamele care alăptează sunt adesea expuse la alergeni se produce agravarea unor boli, cum ar fi dermatita atopică, care se bazează pe factori ereditari. Această boală se caracterizează prin următoarele simptome:

 • scalp pielea uscata, mâncărime;
 • plăcile roșii și petele pe piele cu marginile neclare;
 • eroziune și ulcere cu formă severă de dermatită.

Dezvoltarea dermatitei atopice se bazează pe factori ereditari, însă procesul inflamator în sine este declanșat de alergeni.

Aceste manifestări se observă cel mai adesea pe coate, genunchi, pliuri ale pielii, gât, picioare și mâini. Alți factori care însoțesc dermatita atopică la nașterea după naștere pot fi:

 • schimbare hormonală;
 • nutriție necorespunzătoare;
 • stresul și munca excesivă;
 • patologia stomacului și a intestinelor;
 • boli infecțioase.

Manifestările clinice ale bolilor atopice apar cu efectele naturale ale alergenilor numai la unii oameni cu semne de susceptibilitate familială la astfel de reacții. În prezența bolilor atopice la ambii părinți, probabilitatea ca copilul care prezintă simptome de atopie să fie de 75%.

TG Fedoskov, N.I. Ilina

"Bolile alergice în practica clinică"

Cum să distingi alergiile de răceli

Adesea, alergiile care afectează organele respiratorii pot fi confundate cu ARVI, deoarece simptomele lor sunt similare. Prin urmare, o mamă care alăptează trebuie să viziteze în mod necesar un medic. Dar există un întreg complex de factori prin care femeia însăși poate determina cauza apariției simptomelor dureroase. Astfel, deversarea din cavitatea nazală cu alergii este de obicei transparentă și se formează continuu. Atunci când ARVI mușcă mai gros, galben sau verde. Mâncărimea alergică este neîncetată. Pentru alergii, frecvente, liniștite, strănut sunt comune pe tot parcursul zilei. O tuse puternică în majoritatea cazurilor este un semn al ARVI. Cu alergii, la rândul lor, apar sub ochi cercuri puternice de rupere și întunecate. SARS se vindecă de obicei în cinci până la șapte zile. Și pollinoza poate dura săptămâni.

Cum și ce pot fi tratați cu alergie la lactație

Cele două abordări principale în tratamentul alergiilor la mamă în timpul alăptării sunt:

 • prevenirea sau reducerea expunerii alergenilor;
 • eliminarea sau reducerea simptomelor alergiei.

Primul implică activități legate de schimbările în nutriție, condițiile de viață și imunitatea crescută. Acestea din urmă afectează în mod obișnuit cantitatea de histamină produsă, ceea ce duce la scăderea proceselor inflamatorii. Prin urmare, majoritatea medicamentelor anti-alergice sunt numite antihistaminice. Dacă în timpul perioadei de alăptare mama nu reușește să evite contactul cu alergenii, este necesar să se aleagă medicamente eficiente și sigure împreună cu medicul. De obicei, medicii recomandă schimbarea medicamentului dacă efectul antialergic este absent timp de două zile.

Există două generații principale de medicamente antihistaminice. Drogurile dezvoltate acum câteva decenii aparțin primei generații. Proprietățile lor sunt bine studiate. Prin urmare, ele sunt, de asemenea, numite clasice. Aceste antihistaminice au un efect sedativ pronunțat (sedativ, hipnotic). Acestea ar trebui folosite cu prudență în activitățile care necesită atenție și concentrare. În plus, aceste medicamente uscate membranele mucoase. Prin urmare, utilizarea lor este nedorită în bronsite și laringită.

Antihistaminicele moderne nu provoacă somnolență, iar reacțiile adverse din utilizarea lor sunt mai puțin pronunțate. Prin urmare, pentru mama care alapteaza a recomandat mijloacele de a doua generatie.

Anhistamine din prima generație

Suprastin (Cloropramină), Diazolin (Mebgidrolin), Fenistil (Dimetinden) se disting printre medicamentele antialergice clasice care pot fi luate cu prudență la mamă în timpul alăptării.

Conform instrucțiunilor și datelor din cartea electronică europeană de referință, Suprastin nu trebuie administrat în timpul alăptării. Dar, în multe manuale și manuale din țările CSI, se recomandă utilizarea în cursuri scurte (trei până la cinci zile) în doze mici. Suprastin este un antihistaminic cu acțiune rapidă. Efectul terapeutic se simte deja în primele zece-cincisprezece minute de la începutul recepției și durează până la șase ore. Medicamentul trebuie consumat cu alimente. Nu mestecați o pilulă și beți apă.

Diazolina conform instrucțiunilor nu este permisă în timpul alăptării. Se recomandă întreruperea alăptării. Luarea medicamentului în timpul alăptării este posibilă numai în cazul unei necesități vitale, cu permisiunea medicului, în doza minimă și într-un curs scurt, când alte mijloace sunt ineficiente.

Fenistil, conform cărții electronice europene de referință, poate fi utilizat cu prudență în timpul alăptării numai sub formă de cremă și unguent. Formele rămase sunt considerate riscante. Fenistil, aplicat pe pielea iritată, reduce senzația de mâncărime, are un efect local de anestezie și răcire. Efectul terapeutic începe să se simtă deja în primele minute și devine maxim după două până la trei ore.

http://poslerodov.pro/zdorove-posle-rodov/esli-mama-zabolela/antigistaminnyie-pri-laktatsii-kakie-mozhno.html

Pot alăpta cu alergii

Potrivit statisticilor medicale, aproape 40% din populația lumii este alergică. Femeile care suferă de lactație suferă în special de alergii. Un organism slăbit după naștere poate reacționa violent la un alergen complet sigur în prealabil. Ce trebuie să faceți dacă o mamă care alăptează are o alergie și care sunt comprimatele antihistaminice sigure în timpul alăptării?

Forme și manifestări

Alergia este o sensibilitate crescută a organismului la anumite substanțe, așa-numitele alergeni. Sistemul imunitar reacționează la apariția unei proteine ​​străine și trimite un semnal pentru declanșarea producerii de anticorpi. Anticorpii sunt trimiși la locația alergenilor, ca rezultat al inflamației și umflării.

Simptomele bolii pot fi comune și locale. Evenimentele locale includ rinită alergică și conjunctivită, spasm bronșic, dermatită alergică, eczemă, urticarie. Afecțiunile comune ale bolii sunt erupții pe diferite părți ale corpului, arsuri severe și mâncărime ale zonelor afectate, nervozitate și tulburări de somn.

Boala poate să apară într-o formă ușoară și se manifestă numai cu un nas curbat, roșeață a ochilor, o erupție ușoară pe o mică suprafață a pielii. Dar poate apărea o reacție alergică severă. În acest caz, zonele semnificative ale pielii sunt afectate, iar respirația poate fi dificilă datorită umflării severe a laringelui.

Dispune de alergii la mamele care alăptează

Imunologii bate ALARMĂ! Conform datelor oficiale, o alergie aparent inofensivă la prima vedere are milioane de vieți. Motivul pentru astfel de statistici teribile este PARASITELE, infestate în interiorul corpului! În primul rând la risc sunt oamenii care suferă.

Ce formă de alergie poate apărea după naștere este imposibil de prezis, chiar dacă alergia sa manifestat mai devreme. Sarcina și procesul de naștere - stres grav pentru organism, astfel că după ele, alergii pot apărea într-o formă mai acută sau manifestă pentru prima dată.

Medicii notează că femeile care suferă de tensiune arterială crescută și edeme în timpul sarcinii au șanse mult mai mari de reacții alergice după naștere decât cei care nu au avut astfel de probleme.

Alergia la mamele care alapteaza are cateva caracteristici:

 • reacții alergice crescute care apar înainte de sarcină;
 • o gamă largă de alergeni posibili;
 • probabilitatea de a dezvolta reacții similare la un nou-născut;
 • sensibilitatea crescută a copilului la alergenii care sunt periculoși pentru mamă și infecțiile respiratorii acute.

Cursul unei alergii are loc de obicei într-o direcție. Boala poate fi caracterizată prin manifestări respiratorii (nas curbat, tuse uscată, mâncărime în nas) sau simptome gastro-intestinale (indigestie, spasme intestinale). Cele mai frecvente sunt manifestările cutanate: roșeață, erupție cutanată, blistere pe piele.

Dacă apar semne de alergie, o mamă care alăptează trebuie să solicite ajutor medical. Nu trebuie să te aștepți ca alergia să treacă singură, este plină de agravarea bolii și a complicațiilor.

Tratamentul medicamentos

În cazul alergiilor, medicii recomandă să luați antihistaminice la o mamă care alăptează. Majoritatea comprimatelor moderne sunt compatibile cu alăptarea. Acestea sunt antihistaminice de a doua generație și medicamente pentru steroizi.

Preparatele Cetrin, Cetirizine, Allertek, Letizen sunt derivați de piperazină. Acestea au un efect sedativ minim și sunt adecvate pentru a fi utilizate în timpul alăptării. Mijloacele sunt absorbite ușor în lapte, deoarece se caracterizează printr-o capacitate ridicată de a se lega de proteine. La efectuarea cercetărilor, efectele secundare la copiii ale căror mame au luat aceste medicamente nu au fost identificate.

Tabletele Feksofast, Feksadin, Telfast, Allerfeks, Dinoks - un grup de antihistaminice, în care substanța activă este fexofenadina. Aceste medicamente au un efect ușor sedativ. Ingredientul activ pătrunde în lapte în doze mici, fără a provoca reacții adverse la copil.

Claritin, Loratadin, Loridin, Klarotadin au un efect sedativ ușor și au puțină penetrare în lapte. La tratarea mamei care alăptează, nu au fost identificate efecte secundare la copii. Acest grup de medicamente aprobat de Societatea Britanică de Imunologie și de Academia Americană de Pediatrie pentru utilizare în timpul alăptării.

Aldecina de droguri cu substanța activă este beclometazona inhalabilă. Conform datelor E-LACTANCIA (Manual european de compatibilitate a medicamentelor și alăptării), este pe deplin adecvat pentru lactație. Datorită inhalării medicamentului, conținutul său în plasma sanguină este minim. Efectele adverse la sugari nu au fost raportate. Instrumentul a fost inclus în lista OMS aprobată pentru lactație în 2002 și aprobată de comunitatea medicală internațională pentru a fi utilizată de către mamele care alăptează.

Cauzele alergiei

Alergia apare atunci când sistemul imunitar recunoaște o substanță ostilă și începe să o lupte.

Agentul cauzal de alergie poate dezvălui orice: vopsele de mâncare, polen, mâncare, praf, agenți patogeni fungici, produse chimice de uz casnic, produse cosmetice, fructe (în special fructe citrice).

Alergenii sunt împărțiți în grupuri:

 • bacteriene
 • polen
 • cutanat
 • alimente
 • gospodărie
 • chimic
 • fungice

Alergie după naștere

Imunitatea unei femei slăbită de sarcină și de muncă este în mod special susceptibilă la alergii. În cazul în care apar alergii imediat după naștere, ar trebui să vă reconsiderați cu atenție dieta, să excludeți citricele și ciocolata pentru moment, dacă au fost consumate. Introduceți noi produse în alimente în etape, observând de-a lungul reacției copilului. Modificările efectuate sunt cele mai convenabil păstrate în formatul de jurnal.

Alergiile cronice

În astfel de cazuri, se recomandă eliminarea imediată a iritantului și examinarea detaliată a specialiștilor pentru a exclude bolile autoimune (lupus eritematos, poliartrita reumatoidă) care trebuie testate pentru anticorpi și frotiuri nazale pentru cercetare (pentru rinita cronică).

Acestea se caracterizează prin eșecul întregului sistem imunitar, care începe să atace țesuturile sănătoase ale corpului. Pentru tratamentul unor astfel de boli folosind medicamente care inhibă activitatea sistemului imunitar (Chlorambucil, Azatioprină) în combinație cu vitamine și o dietă specială.

În nici un caz nu este nevoie să se angajeze în auto-tratament și speranța de "șansă" - contactați un alergolog cu experiență.

Cum se manifestă o alergie?

Alergia - o metodă ciudată de a proteja corpul, reacția sa instabilă la obiecte rău intenționate. Ca urmare, apar simptome generale și locale:

 • bătăi de strănut repetate
 • dermatită (inflamație a pielii, urticarie, mâncărime, eczemă, blistere)
 • conjunctivită, roșeață a ochilor, rupere
 • rinita, înroșirea, umflarea și umflarea nasului
 • bronhospasm, dificultăți de respirație
 • umflarea urechilor, pierderea auzului, otită

Dispune de alergii la mamele care alăptează

Deoarece bunăstarea copilului depinde în mod direct de starea mamei în timpul alăptării, este necesar să se ia în considerare aspectele inofensivei medicamentelor din această parte. Dacă alergenul este prezent în laptele matern, copilul poate prezenta manifestări ale pielii sub formă de piele uscată, erupții cutanate nejustificate și cruste seboreice pe cap.

Uneori, mama dezvoltă dermatită atopică, caracterizată prin înroșirea pielii, uscăciunea și mâncărimea. În 60% dintre cazurile diagnosticate, dermatita la mama duce la apariția bolii la copil deoarece este ereditară. Este tratată strict sub supravegherea unui medic cu antihistaminice și o dietă specială.

Diagnosticul alergiilor

Există multe modalități de a diagnostica alergii:

 • teste cutanate
 • teste provocatoare
 • încercări de eliminare
 • testarea anticorpilor

Medicul este interesat de plângerile pacientului și după aceea prescrie anumite proceduri. Inflamație, mâncărime pe piele, descărcare nazală apoasă, agravarea stării generale, slăbiciune, dificultăți de respirație - dacă cel puțin unele dintre simptome se întâlnesc într-o mamă care alăptează, trebuie să vă adresați imediat unui medic.

Terapia prescrisă de medic trebuie să fie efectuată în mod regulat, urmând toate recomandările.

Tratamentul alergiilor la mamele care alăptează

În primul rând, este necesar să se stabilească cauza alergiei în timpul alăptării, care "provocator" a declanșat o reacție similară a corpului și a scăpat de el.

Recomandări generale privind utilizarea medicamentelor

Dacă este posibil, alegeți medicamente sub formă de spray sau soluție pentru inhalare. Astfel de medicamente acționează asupra anumitor zone ale pielii, permițând o absorbție minimă în sânge și lapte și, prin urmare, posibila reacție a copilului la acestea este minimă.

Medicamentele, mamele care alăptează contraindicate:

Aceste medicamente se excretă în lapte și au un efect nociv asupra copilului - devine prea agitat sau, dimpotrivă, lent și somnoros. Dacă luarea unor astfel de medicamente este vitală, atunci lactația este oprită.

Grupuri de medicamente pentru alăptare

Întrucât studiile clinice privind răspunsul mamei care alăptează la anumite medicamente nu sunt efectuate, este imposibil să se spună cu siguranță despre siguranța antihistaminicilor. Iată câteva dintre cele mai bune medicamente potrivite pentru utilizare în timpul alăptării:

Unele dintre aceste medicamente sunt produse sub formă de picături sau gel. Picăturile sunt folosite pentru manifestările acestor tipuri de alergii, cum ar fi urticaria urinară, alergii alimentare și umflături. Erupții cutanate, blistere, mușcături de insecte, eczeme sunt tratate cu gel, aplicându-le în zonele afectate.

Nutriția corectă

Este bine spus că suntem ceea ce mâncăm. Iar dieta unei mame care alăptează, cu o tendință la alergii, ar trebui să fie sub forma unui meniu clar, cu multe restricții. Pastilele pentru alergii nu sunt un panaceu, și numai cu o nutriție adecvată puteți obține rezultate pozitive.

Continuăm să discutăm despre nutriție în timpul alăptării, ieri am spus că nu trebuie să urmați o dietă strictă. Ne amintim că în timpul sarcinii copilul a luat toate substanțele nutritive din corpul mamei pentru a se dezvolta și dezvolta. Și după nașterea bebelușului, el va fi, de asemenea, în timpul alăptării, până când începe să primească alte alimente și va cheltui în mod activ resursele materne. De aceea, mamele care alăptează nu ar trebui să fie înfometați, deoarece sănătatea ei și alimentația ei vor depinde nu numai de propria sănătate, ci și de bunăstarea copilului. În plus, starea de sănătate a bebelușului va depinde de viitor, starea metabolismului și a imunității va depinde de alăptarea timp de șase luni sau de un an și mai mult.

Este important să ne amintim că laptele matern pur și simplu nu poate fi ne-hrănit, sărac sau "slab". Pentru a dovedi faptul că laptele, indiferent de condițiile de viață, rămâne lapte de înaltă calitate, compoziția laptelui matern a fost comparată în țările cu un nivel de trai scăzut și în țările cu un nivel ridicat de trai. Laptele matern la femei, care primește o nutriție insuficientă, rămâne, de asemenea, plin de compoziție și poate oferi copilului tot ce este necesar în detrimentul epuizării resurselor mamei. Prin urmare, printre mumiile noastre, laptele va fi, de asemenea, complet.

Există un grup de risc?
Cu toate acestea, există anumite grupuri de risc atunci când alăptați. Spunem că puteți mânca o mamă care alăptează toate produsele care aparțin unei alimentații sănătoase. Dar, în toate aspectele, există o abordare individuală și trebuie să vă gândiți întotdeauna la faptul că merită atenția acordată individualității organismului. Corpul tuturor femeilor este individual și fiecare are un ritm diferit de metabolism, inclusiv absorbția diferitelor alimente, iar diferitele alimente pot fi benefice sau dăunătoare, în funcție de situație. Deci, există anumite categorii de produse care pot fi utilizate numai într-un mod limitat, cu aportul lor nerezonabil pot fi reacții din partea corpului copilului.

Când se utilizează astfel de produse în doze microscopice, atunci nu se va întâmpla nimic rău copilului și mamei, iar efectul acestor produse asupra sângelui mamei va fi minim. Dacă introduceți astfel de produse alergice cu laptele matern în doze microscopice, acesta poate permite prevenirea alergiilor la aceste produse în viața ulterioară. Cu ajutorul laptelui matern cu micro doze de alergeni, bebelușul se poate adapta mai bine la aceste tipuri de produse. Dar consecințele supraalimentării acestor produse pot fi extrem de neplăcute. Mai ales dacă părinții înșiși sunt predispuși la alergii, atunci această tendință poate fi transmisă copilului. La care produse ar trebui să acordați o atenție deosebită?

O persoană rupe treptat relațiile cu laptele de vacă, deoarece laptele de vacă conține proteine ​​care sunt destul de periculoase pentru oameni. Dacă în urmă cu un secol oamenii au fost relativ bine tolerați cu lapte de vacă relativ bine și tolerabil, atunci treptat, odată cu schimbarea metabolismului, absorbția laptelui se înrăutățește treptat. Proteina de lapte de vacă atunci când este eliberată în sânge, produce adesea reacții alergice și poate dăuna. În produsele lactate fermentate, proteina va fi sub formă modificată, este parțial împărțită acolo și își pierde alergenicitatea și este puțin probabil ca aceste produse să fie în măsură să dăuneze copilului în mod semnificativ în timpul hrănirii. De asemenea, produsele din cereale care conțin gluten (o proteină specială din cereale) vor fi periculoase. Această proteină poate duce la intoleranță gravă la aceste produse. Prin urmare, pâinea sau pastele nu trebuie să fie esențiale în nutriția mamelor care alăptează.

Fructele și legumele roșii, alimentele exotice pot fi periculoase, deoarece sunt deseori mai rău de digerat. Și reacțiile alergice la alimente roșii stralucitoare pot apărea dacă mama are o predispoziție pronunțată față de alergii, în alte cazuri, reacțiile la acestea sunt posibile numai cu abuz și supraalimentare, de exemplu, poate că nu este foarte bună dintr-o întreagă plăcuță de cireșe sau cireșe. În mod natural, atunci când alăptarea nu poate alcool, și nu din cauza alergiilor, ci din cauza reacțiilor toxice și otrăvurilor sistemului nervos. Dar ce să faceți dacă alimentele cu produse familiare sunt atât de obositoare încât doriți ceva nou și gustos?

Este simplu, dacă doriți cu adevărat produse noi sau "interzise", de exemplu, doriți ananas sau mandarină, ar trebui să introduceți produse noi treptat și treptat. Nu vă negați, trebuie doar să încercați. Puteți mânca jumătate din acest produs și puteți urmări reacția la acesta din organism și, dacă nu există nici o reacție la acesta, atunci a doua zi puteți mânca o jumătate din fruct. Dacă în cursul a două săptămâni nu sa întâmplat nimic teribil, dar cel mai probabil nu se va întâmpla nimic cu un astfel de produs. Cel mai important, nu trebuie să te gândești că trebuie să te limitezi la ceva.

Puteți mânca totul, dar nu ar trebui să exagerezi, de fapt, ca în viața obișnuită, lipsită de hrană, și dezvoltarea corectă a obiceiurilor alimentare în timpul perioadei de alăptare va fi benefică pentru tot restul vieții. Dacă o mamă mănâncă o mulțime de sandvișuri de dulceață în timp ce alăptează, dezvoltarea distensiei abdominale a mamei și erupția cutanată a copilului nu poate apărea din cauza gemului în sine, ci pentru că mama nu-și cunoaște deloc corpul. Ea însăși nu știe că nu trebuie să mănânce cantități mari de pâine - nu poate tolera glutenul. În mod natural, pâinea poate fi ușor consumată și este complet inofensivă pentru mulți, dar datorită faptului că o femeie mănâncă alimente monotone, în care există o mulțime de carbohidrați goi, există o încălcare a aspectului pielii - exfoliarea unghiilor, apariția fulgiilor, deteriorarea părului. O mamă care alăptează se referă la faptul că alăptează un copil și îi dă substanțe nutritive și vitamine. Și nu-și urmărește dieta. Dar atunci când consultați un copil cu un dermatolog, este important să vă uitați la pielea mamei, să aflați dacă are eczemă sau gastrită însăși și dacă mama alege o dietă potrivită pentru ea însăși, nu se limitează la mâncare.

Cum pot aparea alergii?
De ce pot să apară reacții alergice la produse aparent simple, de ce unii oameni sunt alergici, în timp ce alții nu. Acest lucru se datorează faptului că enzimele organismului funcționează în grade diferite. De exemplu, dacă o mamă mănâncă o salată cu roșii și castraveți sau cu cereale. Cu ajutorul enzimelor din tractul digestiv și a altor substanțe ale intestinului, acest aliment este transformat în produse finale, care vor intra în sânge și limf. Din sânge și limf, în podeaua pregătită, ele sunt bine absorbite de corp. Și, prin urmare, corpul copilului asimilează în mod normal aceste produse finale ale metabolismului. Dacă corpul mamei suferă de gastrită cronică sau stagnarea bilei în intestin, există constipație cronică sau întreruperea florei microbiene - atunci enzimele nu vor fi suficiente și mâncarea va fi dificilă și incompletă de digerat. Apoi, produsele sunt digerate nu în măsura în care corpul este bine absorbit de corp și atunci când intră în sânge și limf, și de acolo în lapte, copilul ajunge într-o formă care este greu de digerat și va fi străin pentru el. Astfel de produse pot deveni alergene pentru copil, deși inițial mama a mâncat alimente sănătoase și gustoase.

Problema nu este atât de mult încât o mamă care alăptează consumă, dar cât de bine ea digeră aceste produse. În cazurile de dezvoltare a alergiilor la sugari, medicii prescriu adesea tratament nu pentru copil, ci pentru mama sa. Aplicați preparate sorbente pentru mamele care alăptează, preparate pentru corectarea florii microbiene, precum și preparate enzimatice pentru a îmbunătăți digestia alimentelor, preparate pentru stimularea secreției biliare. Adesea ajută foarte mult în procesul de asimilare și digestie a alimentelor și adesea ajută la îmbunătățirea sănătății mamei și apoi elimină toate manifestările de alergie la copii. Adesea, totul se îndepărtează fără urme și copilul nu trebuie să prescrie cursuri de tratament scumpe și lungi. Aplicati antihistaminice in tratamentul copiilor, imprastiati-le cu diferite unguente hormonale, fara a rezolva problemele digestiei mamei. Aceasta va ameliora doar temporar simptomele, dar nu va rezolva problemele de intoleranță alimentară. Prin urmare, ar trebui să începeți întotdeauna cu mama.
Mâine vom continua subiectul.

Cauzele bolii după naștere

Alergia este o reacție specifică a organismului la efectul agentului patogen (alergen). Ele pot fi orice substanță străină. Pentru majoritatea oamenilor, astfel de substanțe nu sunt periculoase. Dar în alergii, ele nu provoacă doar disconfort banal.

Sistemul imunitar reacționează la apariția unui corp străin. Ea îl percepe ca un "inamic", care determină organismul să declanșeze producerea de anticorpi. Acestea sunt trimise la locul de localizare a alergenilor, ducând la inflamație. Site-ul este alimentat din abundență cu sânge, creșterea permeabilității vasculare, apare edemul.

Reacția la alergen poate fi ușoară sau severă.

 • Reacție alergică ușoară. Manifestată cu nas curbat, roșeață a pleoapelor și membranelor oculare, urticarie ușoară, localizată pe o mică suprafață a pielii.
 • Reacție alergică severă. Simptomele ușoare sunt mai pronunțate. Dacă pielea este afectată, urticaria este observată pe tot corpul, probabil dificil de respirație datorită edemului laringian. Consecința cea mai periculoasă a unei alergii este șocul anafilactic, în care pacientul își pierde cunoștința, tensiunea arterială scade brusc.

Care ar fi o alergie la mamele care alăptează, este imposibil să se prevadă, chiar dacă o femeie a suferit de această boală înainte. Nașterea este un stres puternic pentru organism, atât de des după ele boala se manifestă în mod neașteptat și pentru prima dată. Sau, simptomele obișnuite pentru o femeie devin agravate, ele par mai acute.

Dispune de alergii la mamele care alăptează

 • risc crescut de apariție la grupurile de risc - la femeile care suferă de hipertensiune arterială în timpul sarcinii, insuficiență renală, edem;
 • intensificarea reacțiilor familiare manifestate înainte de sarcină;
 • o creștere a spectrului alergenilor;
 • posibilitatea producerii unor reacții similare la un copil;
 • Sensibilitatea copilului nu este numai la alergenii care sunt periculoși pentru mamă, dar și la infecțiile respiratorii acute.

Substanțele complet diferite pot provoca reacții corporale neplăcute și periculoase. Medicina moderna imparte alergeni in mai multe tipuri.

 • De uz casnic. Cel mai larg grup de substanțe care ne înconjoară zilnic. Acestea includ praf, ciuperci mucegăite, păr de companie și pene de pasăre, produse cosmetice și produse chimice de uz casnic.
 • Produse alimentare. Absolut orice produs poate provoca o reacție specifică a organismului, prin urmare alergiile alimentare sunt atât de individuale. De aceea, mamele care alăptează nu se recomandă pentru prima dată să mănânce ceva nou, "de peste mări". În acest caz, există grupuri de produse care, cel mai adesea, provoacă un răspuns al sistemului imunitar. Acestea includ produse de origine proteică (nuci, ouă, păsări de curte și fructe de mare), ciocolată, miere, tot felul de fructe citrice, fructe de padure (pepeni, căpșuni).
 • Medicament. Răspunsul organismului la cel mai sigur medicament poate fi neașteptat. Prin urmare, chiar remedii homeopatice conțin avertismente despre pericolele de admitere în timpul alăptării.
 • Biologică. Sistemul alergic al sistemului imunitar răspunde în mod adecvat produselor toxice din bacterii, ciuperci, viruși, direcționând rezervele lor de protecție pentru a nu lupta împotriva agentului patogen, ci pentru a elimina deșeurile. Acest lucru complică cursul bolii.
 • Fizică. Persoana modernă este familiarizată cu alergii la frig, căldură, soare... Sub influența acestor factori externi, precum și a frecvențelor radio, a radiațiilor cu microunde și a altor iritanți din organism, poate începe producția de alergeni și anticorpi împotriva lor.

Natura fluxului și diagnosticul

Cursul unei alergii are loc în una din cele trei direcții.

 • Manifestări respiratorii. În mod tradițional, acestea sunt cauzate de mici alergeni (polen, praf, molecule de miros, etc.). O femeie suferă de mâncărime severe la nivelul nasului, strigăte de strănut, abundent nas înfundat, tuse uscată. Aceste simptome sunt similare cu infecțiile respiratorii acute, dar infecția acută este însoțită de febră, în timp ce aceasta nu se produce la alergii. Și simptomele sunt mai intense și apar brusc brusc. Poate să apară în forme acute sau cronice, dobândind caracterul de rinită pe tot parcursul anului sau astm bronșic.
 • Manifestări gastrointestinale. Reacție severă a corpului datorită intoleranței la produsele individuale. Cauzează tulburări digestive în utilizarea unui alergen în alimente, până la spasm acut și sângerări intestinale.
 • Manifestări ale pielii. Aceste reacții pot fi observate atât la femeie, cât și la copilul ei. Prezența unui alergen în laptele matern produce o erupție cutanată asupra pielii unui copil, apariția crustelor seboreice pe cap, pielea uscată și dezvoltarea erupțiilor cutanate cu îngrijire de calitate. Reacțiile alergice ale purtătorului se pot manifesta mai pronunțat, sub forma dermatitei atopice, a veziculelor pe corp, roșeața pielii, apariția ascuțită a erupțiilor cutanate.

Diagnosticul bolii este efectuat de către terapeutul district. După consultarea inițială, va recomanda contactarea unui alergist. Specialistul vă va atribui mostre care vă vor permite să aflați cauza bolii.

Tratamentul alergiei

Principalul factor care contribuie la recuperare este eliminarea alergenului din mediul înconjurător. Prin urmare, este extrem de important să aflați ce provoacă exact astfel de reacții în corpul vostru. Contactul constant cu alergenul va face terapia ineficientă.

Terapistul Tatyana Veselova recomandă să acordați atenție dietei și vieții.

 • Mâncarea trebuie să aibă un conținut scăzut de carbohidrați, cu o cantitate mică de zahăr, brioșă. Utilizarea lichidului în cantități mari, compoturile de fructe uscate, merele și cireșele inofensive sunt binevenite. Va ajuta corpul in lupta impotriva alergenilor, supe vegetariene usoare si va intra in bulion de carne de vita. Mananca carne de porc fiarta, carne de vita, paine alba, terci de cereale, cartofi fierti, ulei vegetal.
 • În viața de zi cu zi, scapă de exces. Covoarele, perdelele, jucăriile moi acumulează praf. Casa flori ghiveci "ajuta" mucegai să se răspândească. Cu o tendință la alergii respiratorii, spuneți la revedere aceste atribute ale unei vieți confortabile. O carte, lenjerie de pat numai în dulapuri închise.
 • Nu țineți animalele de companie. Orice "animal" poate provoca o reacție alergică. Chiar și peștii cei mai nevinovați, al căror conținut este alergic la alimente.
 • Utilizați moderat substanțele chimice de uz casnic. Curățați fără detergenți și aerosoli, spălați bine hainele după spălare.

Susțineți corpul să renunțe la fumat și la alcool. Dacă o mamă care alăptează nu este predispusă la obiceiuri proaste, dar cineva din familie fumează în casă, ea ar trebui să fie îndemnată să nu fumeze în interior.

medicamente

Potrivit medicului de științe medicale, pediatrul Konstantin Grigoriev, este necesar să se ia antihistaminice pentru HB. Majoritatea produselor moderne sunt compatibile cu lactația. Dacă puteți alege un medicament sub formă de pulverizare sau soluție pentru inhalare, merită. Astfel de medicamente funcționează numai pe "zonele" limitate ale corpului, fără a se penetra în circulația sistemică. În consecință, probabilitatea reacției copilului la tratamentul mamei este redusă.

A doua generație de medicamente antihistaminice și steroizi sunt aprobate pentru utilizare.

 • "Cetirizine", "Cetrin", "Allertek", "Letizen". Piperazină derivată cu un efect sedativ minim, chiar și în caz de supradozaj. În conformitate cu datele din catalogul E-LACTANCIA, pe deplin potrivit pentru utilizare în timpul alăptării. Diferă în capacitatea ridicată de a lega cu proteine, prin urmare, este înmuiat ușor în lapte. Efecte secundare la copii când mamele nu au fost identificate. Cetirizina este recomandată de Societatea Britanică de Imunologie și Alergologie pentru utilizarea de către mamele care alăptează.
 • "Loratadin", "Claritin", "Loridin", "Klarotadin". Ea are un efect ușor sedativ și are puțină penetrare în laptele matern. La tratarea mamei, nu s-au observat efecte secundare la copii. Medicamentul este recomandat femeilor care alăptează de către Societatea Britanică de Imunologie și Alergologie și Academia Americană de Pediatrie.
 • "Feksadin", "Telfast", "Feksofast", "Allerfeks", "Dinox". Grup de antihistaminice cu ingredientul activ fexofenadina. În conformitate cu datele din cartea de referință E-LACTANCIA, actualizată în luna februarie a acestui an, are un efect ușor sedativ. În lapte penetrează în doze mici, fără a provoca reacții adverse ale copilului. În 2013, Asociația Americană de Pediatrie a recunoscut-o compatibilă cu alăptarea.
 • "Aldetsin". Medicamentul cu substanța activă de inhalare beclometazonă. Complet compatibil cu alăptarea, conform directorului E-LACTANCIA. Conținutul în plasma sanguină este minim datorită inhalării medicamentului. Nu au fost raportate reacții adverse la copiii alăptați. Recunoscută de comunitatea internațională ca adecvată pentru utilizare în timpul alăptării, în 2002 a fost inclusă în lista relevantă a OMS.
 • "Aerius". Medicamentul se bazează pe ingredientul activ desloratadină. Este compatibilă cu alăptarea, deoarece nu au fost identificate efecte secundare asociate cu utilizarea acesteia. Recomandată de mamele care alăptează de Societatea Britanică de Imunologie și Alergologie și de Academia Americană de Pediatrie.
 • "Levocitrizină diclorhidrat", "Elzet", "Zenaro", "Glentset", "Xyzal". Preparate cu ingredient activ levocotirizină. Conform directorului E-LACTANCIA, acestea sunt clasificate ca fiind compatibile cu lactația cu un risc scăzut. Nu există date privind reacțiile negative ale copiilor la această substanță consumată de mamă. Societatea britanică de imunologie și alergologie o clasifică ca un mijloc sigur în timpul perioadei de alăptare.

Utilizarea medicamentelor antihistaminice de primă generație este nedorită pentru o mamă care alăptează.

 • "Suprastin", "Cloropiramina". Substanța activă a medicamentelor cloropiramina. Conform datelor din directorul internațional de medicamente E-LACTANCIA, se referă la medicamente antihistaminice din prima generație cu un risc negativ ridicat pentru o femeie care alăptează. Poate provoca sedare, reduce lactația. Este recomandată alegerea unei alternative mai sigure.
 • "Diazolin". Medicamentul cu substanța activă mebhydrolină este absent în clasificarea internațională a medicamentelor. În adnotarea instrumentului sa afirmat că este interzisă în timpul perioadei de alaptare.
 • Tavegil, Clemastin. Medicamentul are un risc crescut de alăptare. Cauze de somnolență la mamă, pot provoca o afecțiune similară la copil. Cazurile înregistrate de a nu alăpta ca rezultat al stupoarei, iritabilității sugarilor. Nu este recomandat somnul comun al mamei și copilului atunci când este luat.

Să prescrieți medicamentul unei mame care alaptează în cazul unui medic. Auto-medicația este inacceptabilă chiar și prin mijloace sigure recunoscute. În plus, un specialist poate recomanda utilizarea de sorbenți (carbon activ, Polysorb, Enteros-gel) pentru a elimina toxinele și alergenii din organism.

Medicamentele antialergice pentru HB vor ajuta la normalizarea rapidă a stării mamei, eliminând reacțiile negative la copil. Cu toate acestea, beneficiile lor vor reduce la "nu" următorul contact cu alergenul. Prin urmare, o abordare a rezolvării problemei trebuie să fie complexă, folosind antihistaminice și măsuri preventive.

Alergia după nașterea mamei

Alergia după naștere dă multe inconveniente tinerilor mame. Incitarea lor este legata nu numai de sanatatea lor, ci si de starea nou-nascutului. Dar, în multe cazuri, aceste preocupări sunt neîntemeiate. Reacțiile alergice cauzate de alăptare nu sunt transmise copilului.

Alăptarea este considerată unul dintre aspectele foarte importante ale dezvoltării nou-născutului. Din laptele mamei, copilul obține toate oligoelementele necesare pentru o dezvoltare bună. Dar, după naștere, organismul matern este slăbit și, prin urmare, apare probabilitatea unei boli infecțioase sau alergice.

Alergia la alăptare nu durează mult, dar are un efect negativ asupra sănătății copilului. Prin urmare, este necesar să se știe ce doză de sănătate pentru copil va fi optimă și va fi capabilă să-l protejeze de boli.

Alergiile cronice

Atunci când o femeie suferă de alergii cronice, trebuie să se supună unui examen cuprinzător. În unele cazuri, urticaria este un semn al unei boli autoimune, poate însoți o femeie pe parcursul sarcinii. De asemenea, este imposibil să nu luăm în considerare faptul că herpesul la femeile gravide apare foarte des.

Este important să nu vă descurajați și să nu fiți mulțumiți de recomandările unui dermatolog singur. Merită să se facă referire la un dermatolog, alergist, reumatolog. Numai medicul curant, după examinarea rezultatelor examinării și pe baza examinării, poate fi compus dintr-o secvență de tratament intensiv. Este mai bine să nu recurgeți la tratamentul de sine, ci să aveți încredere în sănătatea dumneavoastră numai specialiștilor.

Tratamentul alergiei la o mamă care alăptează

Primul pas în tratamentul oricărui tip de alergie este ieșirea de la locul de influență al alergenilor. Dacă după aceasta nu s-au înregistrat schimbări pozitive, următorul pas este contactarea unui specialist care va diagnostica intoleranța și va alege tratamentul potrivit cu medicamente inofensive - picături și tablete.

Este posibil să se vindece alergii la mamele care alăptează și lista medicamentelor care sunt interzise să ia una mică. Obstetricienilor li se recomandă să utilizeze inhalatoare și aerosoli în condiții de siguranță.

Majoritatea antihistaminelor noii generații nu produc efecte negative asupra sănătății copilului. Tratamentul alergiilor în timpul alăptării la mamă se poate face folosind o varietate de medicamente, cu excepția celor care includ teofilina. Mamele care alăptează trebuie să respecte cu strictețe doza (este redusă pentru a evita substanțele nocive din lapte).

Când începe perioada de exacerbare a alergiilor, se recomandă femeii să ia sorbenți. Acestea includ cărbunele albe, fibrele dietetice, lumogelul.

medicamente

Tratamentul antihistaminic se efectuează utilizând următoarele medicamente:

 • suprastina;
 • diazolin;
 • Pipolfenoma;
 • Allerteka;
 • tavegila;
 • Claritin;
 • Kromogeksal.

În timp ce îmbunătățesc bunăstarea pacientului, doza de medicamente este redusă, dar tratamentul continuă. O condiție prealabilă este limitarea nutriției materne.

Când alergiile apar sezonier, trebuie să urmați anumite reguli care vă vor îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea:

 • Fiind într-o cameră cu condiții confortabile (nu ieși când este fierbinte și vânt);
 • Schimba hainele, venind acasă;
 • Respectați normele sanitare și igienice (efectuați curățarea umedă a încăperii, schimbați rufele murdare).

Tratamentul urticariei cu medicamente

Este necesar să alegeți medicamente foarte serios și responsabil. Este necesar să se acorde prioritate mijloacelor producătorilor care au efectuat cercetări adecvate pentru a determina măsura în care substanțele antihistaminice intră în laptele matern.

A lua acest tip de droguri poate fi numai atunci când sănătatea mamei este în pericol grav, și anume, atunci când are:

 • A fost edem Quincke.
 • Alergia a fost determinată.
 • Nu este detectată cauza recurenței persistente a urticarei cronice.

Aceleași motive sunt suficiente pentru a începe să luați medicamente antialergice care scad mâncărimile: Fenistil-gel, Elokom, Advant, Sinaflan și alții. Doza necesară de medicamente este prescrisă în fiecare caz în parte de către medic.

Specialiștii folosesc adesea un regim de tratament conform căruia o mamă cu urticarie cronică ia un medicament antihistaminic de câteva ori pe zi înainte de debutul îmbunătățirii, după care medicamentul este luat o dată la cinci până la șapte zile.

Reacțiile homeopate pentru tratamentul alergiilor, cum ar fi sulful, sunt foarte populare. Ele nu sunt utilizate pentru a vindeca o boală specifică, ci pentru a accelera recuperarea și pentru a susține organismul în ansamblu. Deci, alergologii au prescris adesea injecții de gluconat și clorură de calciu la femei în timpul alăptării.

Autolimfocitoterapia este utilizată pentru o tratare completă a alergiilor. Introduse într-un mod special în corpul femeii, limfocitele proprii "purificate", datorită cărora propriile celule încep să se vindece de alergii. Această metodă este folosită pe scară largă în situațiile în care este imposibil să se stabilească un alergen, dar este interzis să se efectueze în timpul alăptării. Pacienții care prezintă urticarie cronică recurentă pot suferi această procedură înainte de sarcină.

Cauzele urticariei la o mamă care alăptează

Urticaria nu este considerată o boală contagioasă, nu este transmisă de la mamă la copil sau de la alte persoane ale mamei. Există două motive pentru care trebuie să fiți serios în legătură cu urticaria, pentru a nu întârzia tratamentul:

 • Posibilitatea edemului alergic (angioedem) la nivelul laringelui. Datorită faptului că lumenul din căile aeriene se îngustează, aerul nu poate trece liber în plămâni, iar persoana începe să se sucească.
 • Distrugerile nervoase ale mamei. Deoarece o femeie are o presiune psihologică și fizică severă în timpul sarcinii și nașterii, aceasta poate afecta sănătatea ei. După nașterea copilului, primele zile de îngrijire pentru el devin un test serios pentru orice mamă și, prin urmare, în acest moment pot exista diverse preocupări cu privire la îngrijirea copilului.

Remedii populare pentru tratamentul alergiilor

În timpul sarcinii și alăptării, metodele populare de tratament sunt considerate foarte populare. Ghidat de principiul "nu va fi mai rău", multe femei își prescriu în mod independent tratamentul pentru ele însele. Dar merită să știți că multe plante medicinale nu sunt atât de inofensive și ar trebui utilizate numai după consultarea unui specialist.

Pentru a elimina senzația de mâncărime, pentru a îmbunătăți starea pielii, se recomandă să luați băi cu adăugarea de decocții de mușețel, succesiune, scoarță de stejar, calendula. Înainte de a efectua aceste recomandări, trebuie să aplicați un decoct pe o zonă mică de piele. La urma urmei, dacă organismul percepe normal aceste plante în mod normal, atunci în timpul alăptării, pot apărea alergii. De asemenea, este foarte important să luați băi cu decoctări pe bază de plante pentru o anumită perioadă de timp, deoarece acestea usucă pielea puternic, motiv pentru care supra-tratamentul poate răni numai.

Când se utilizează bulionul în interior, pre-studiați proprietățile plantei medicinale, care poate avea nu numai efect antialergic. Astfel, decoctarea secvenței și a canndulei ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Diagnosticul urticariei alergice la o mamă care alăptează

Atunci când semnele de urticarie devin vizibile, trebuie să vă adresați unui medic pentru a stabili un diagnostic corect. Un alergist va efectua un sondaj al tânărului mamă și va oferi instrucțiuni pentru următoarele studii:

 • Test de sânge pentru imunoglobuline, anticorpi produsi substanțelor care provoacă alergii;
 • Analiza celulelor pielii pentru detectarea substanțelor alergene;
 • Urină generală și fecale;
 • Gumele de mestecat;
 • Detectarea bolilor cronice (autoimune, endocrine și altele).

Dacă există o suspiciune de urticarie alimentară, se recomandă să se înceapă un jurnal în care se vor înregistra toate alimentele consumate și starea pielii după câteva ore după aceea. Dacă este necesar, efectuați teste de piele pentru a detecta unul sau mai mulți alergeni. În cazul în care alergenul este un produs cosmetic sau de uz casnic chimicale, trebuie să înregistrați timpul de aplicare a acestor fonduri.

Principiile principale ale tratamentului urticariei includ:

 • Eliminarea factorului provocator de alergii;
 • Luarea de medicamente pentru alergii;
 • Eliminarea mâncărimei, senzația de arsură a pielii afectate.

Când urticaria este tratată în timpul alăptării, o cantitate mare de substanțe antialergice intră în laptele matern. Din acest motiv, merită tratată cu precauție extremă.

Cauzele alergiei la lactație a mamei

Principalele motive pentru provocarea urticariei includ:

 • Produse foarte alergene;
 • Medicamente care conțin substanțe intolerabile prin utilizare prelungită;
 • Componente ale produselor cosmetice, produse chimice de uz casnic;
 • Plante polen;
 • Otrava insectelor individuale;
 • Lână, rătăcire de animale de companie, produse deșeurilor de acarieni microscopici;
 • Praf, bug-uri interne și acarieni;
 • Paraziți care trăiesc în organism; Prezența bolilor cronice ale ficatului și ale glandei tiroide;
 • Efectul căldurii, frigului, radiațiilor ultraviolete, supratensiunilor nervoase, oboselii fizice.

La femeile care poartă copii, imunitatea este deseori slăbită, în comparație cu ceea ce a fost înainte de sarcină. Acest lucru se datorează faptului că natura oferă o reducere a producției de anticorpi care pot percepe fătul pentru un corp străin și îl pot distruge. Există cazuri în care, în timpul sarcinii, pacientul era în stare bună de sănătate și, după nașterea unui copil, avea urticarie alergică pe fondul unor experiențe constante.

Echilibrare echilibrată

La etapele inițiale ale vieții copilului, mama trebuie să urmeze o dietă strictă, să nu mănânce citrice, ciocolată, carne afumată, alimente prăjite, alimente bogate în zahăr. Atunci când un copil începe să crească, alimente noi sunt incluse în dietă, dar cu precauție extremă.
Mamele care alăptează pot mânca produse lactate, cereale (hrisca, porumb, orez, fulgi de ovăz), legume și fructe care nu sunt luminoase, supe vegetale; Este necesar să se limiteze utilizarea produselor lactate, produselor de panificație, grâului, zahărului, sarei, produselor de cofetărie. Este interzis să mănânci pește, fructe de mare, nuci, miere, legume și fructe de culoare strălucitoare, ananas, ciorbe grase, carne afumată, marinată

Pentru a preveni apariția reacțiilor alergice, medicii au recomandat o dietă atentă, cu excepția posibilității de a alerga în produsele alimentare. Nutriția maternă nu ar trebui să fie doar hipoalergenică, ci și echilibrată și benefică.

Pentru a controla procesul de adăugare a alimentelor noi în dietă, femeile aflate în muncă pot face un jurnal de produse alimentare. Înregistrează toate alimentele consumate și reacția copilului la ele. Astfel, puteți determina imediat ce produs alimentar provoacă alergii sau intoleranțe.

Consumul de alcool trebuie să fie suficient și hipoalergenic. Nu puteți bea băuturi cu un număr mare de coloranți, îndulcitori. Beți cel puțin 2 litri de lichid pe zi. Dacă observați un astfel de program și sunteți monitorizat de un medic, mama și copilul se vor simți bine.

În cele din urmă, merită să reamintim că apariția simptomelor alergice în timpul alăptării, în majoritatea cazurilor, nu este un motiv să o oprim. Dacă vă întoarceți la un specialist în timp și nu utilizați medicamente auto-prescrise pentru tratament, puteți să depășiți boala cu ajutorul medicamentelor care vor fi inofensive atât pentru copil, cât și pentru mamă.

Pentru a afla mai multe informații despre tratamentul alergiilor în timpul alăptării cu mama, vă rugăm să contactați consultantul nostru.

http://allergiya5.ru/preparaty/mozhno-li-kormit-grudyu-pri-allergii.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni