WithoutAllergy

Sănătatea copiilor este principala preocupare a părinților și a statului, care are nevoie de noi cetățeni puternici și sănătoși. Prin urmare, copiii de până la 14 ani primesc un vaccin o dată pe an, numit după omul de știință francez Charles Mantu, care a fost primul care la oferit.

De fapt, manta nu este un vaccin sau vaccinare, ci un test imunologic, răspunsul organismului la introducerea tuberculinei subcutanate subcutanat - un extract de micobacterii, menit să dezvăluie într-o fază incipientă boala infecțioasă răspândită a tuberculozei. Adesea, medicii întâmpină copii alergici, ale căror organe produc o reacție fals pozitivă la manta.

Se pune întrebarea: este posibil să se facă mantale cu manifestări alergice dacă reacția la tuberculină nu poate fi identificată?

Vom înțelege, pentru început, ce manta este, cum și de ce se realizează.

În primul rând, manta nu trebuie confundată cu vaccinarea. Mantu nu va proteja împotriva bolii tuberculozei, ci va ajuta să se identifice dacă un copil este bolnav sau nu este într-un stadiu incipient al bolii.

În al doilea rând, prevenirea tuberculozei se face în spitalul de maternitate în primele zile de viață, din nou - la vârsta de 7 ani. Prin urmare, în primul an după vaccinarea împotriva tuberculozei, se observă o reacție pozitivă la manta. Acest lucru este normal și nu trebuie să vă fie frică.

Cum se testează tuberculoza

Pentru a evita temerile, părinții înșiși trebuie să fie informați când și cum se efectuează testul pentru tuberculoză:

 • Vaccinarea este administrată copiilor sănătoși care nu au avut contact cu pacienții cu tuberculoză o dată pe an până la vârsta de 14 ani;
 • În cazul contactului cu pacientul, eșantionul se ia de două ori pe an cu o frecvență de 6 luni;
 • Dacă familia copilului este bolnavă, atunci astfel de mostre sunt luate de 5-5 ori pe an.

Copiii care frecventează instituții preșcolare și școlare sunt programate să facă manta în jurul lunii martie. De obicei, la începutul anului școlar, părinții semnează consimțământul pentru vaccinare sau scriu o derogare, menționând motivul.

În cazurile în care copilul are o răceală, se simte rău, temperatura corpului este ridicată, testul mantoux este amânat și efectuat mai târziu, individual.

Regulile de îngrijire a vaccinurilor

 • Nu udați;
 • Nu pieptene;
 • Închideți locul de injectare cu bandă de celofan și scotch;
 • Nu purtați haine strânse și stoarse.

Dacă nu a fost posibilă urmărirea locului de prelevare a probelor și mâna la locul injectării a devenit roșie și umflată, atunci eșantionul va fi reluat.

Acest lucru se aplică copiilor complet sănătoși. Dar nu toți părinții se pot lăuda că copilul nu este alergic la diferite medicamente, alimente sau reacția sezonieră a organismului la alergeni. Este imposibil să puneți manti în caz de alergie, deoarece în final veți obține o reacție pozitivă, chiar dacă copilul nu este infectat cu tuberculoză.

Simptomele și semnele de alergie la manta

Împreună cu o reacție pozitivă, următoarele semne de manifestări alergice la un copil pot fi observate suplimentar:

 • Temperatura corpului crește brusc la 39 - 39,5 grade;
 • Respirație dificilă, apare tuse;
 • Umflarea nazofaringelului poate fi grava;
 • Transpirația se ridică și copilul începe să febrilă;
 • Gag reflex, greață, lipsa apetitului;
 • Slăbiciune generală a corpului;
 • Erupții cutanate, de la mici cosuri roșii până la vezicule pe tot corpul.

Obligatoriu apelați un medic acasă fără a lua măsuri independente.

Alternative la manta cu alergii

Dacă copilul este alergic, atunci este mai bine să refuzați manta. Medicul va prescrie alte opțiuni pentru tuberculoză la copil. Există de fapt mai multe dintre ele, doar manta - cea mai ușoară și mai accesibilă cale.

O alternativă la manta este diaskintest, vă permite să identificați cu mai multă acuratețe o infecție a tuberculozei și este mai puțin alergic. De exemplu, dacă un copil are o reacție pozitivă la manta și este alergic la ouă - principala cauză a acestui fenomen, alergologul va prescrie o procedură de testare pentru copilul dumneavoastră care este adecvată pentru tuberculoză.

Nu refuzați complet vaccinările sau testele de alergie recomandate de medici. Este necesar doar să păstrați o relație strânsă cu medicii profesioniști care, pe baza caracteristicilor copilului dvs., vor putea să-l ajute în mod corespunzător fără a se face rău.

Sănătatea copiilor este baza unei societăți sănătoase.

http://withoutallergy.com/mozhno-li-delat-mantu-pri-allergii/

Dacă copilul dumneavoastră este alergic, puteți face teste Mantoux?

Da, și dacă mușchiul este un pic, cum o va afecta?

Testul Mantoux este un test nespecific pentru tuberculoză. Acesta arată dacă copilul este infectat cu micobacterii (este agentul cauzator de tuberculoză) sau nu. Dacă un copil nu are umflături și roșeață, atunci el este considerat neinfectat. Dacă, dimpotrivă, copilul este referit la un medic pediatric pentru TB pentru examinare ulterioară, pentru a exclude o reacție fals pozitivă la tuberculină (se administrează în timpul testului Mantoux intradermic în antebraț).

Deoarece acest test nu este strict specific, un organism alergic, recente boli reci pot da o reacție pozitivă. Alergiile și nasul curbat pot da o reacție pozitivă. În scopul și a efectuat o examinare suplimentară.

Reacție mai precisă cu testul diaskin.

Dar există încă o dependență de vaccinarea cu BCG. De regulă, dacă cicatricea este formată bine, atunci în primul an după BCG, va exista o reacție pozitivă la testul Mantoux (acest lucru este normal). În anii următori, reacția ar trebui să dispară.

În fiecare caz, pentru a efectua un test Mantoux sau nu, decide pediatrul.

http://www.bolshoyvopros.ru/questions/1377896-esli-u-rebenka-allergija-mozhno-delat-proby-mantu.html

Este posibil să faci manta pentru un copil cu alergii?

În primele zile de viață a bebelușului, li se administrează un vaccin anti-tuberculoză BCG. Apoi, în fiecare an în copilărie, se verifică rezistența organismului la bastonul patogen Koch. Rezultatul este evaluat prin reacția care apare la locul injectării testului de tuberculină. Deși această procedură este un test imunologic sigur și nu un vaccin, uneori trebuie abandonat.

Contraindicațiile existente pot arăta rezultate inexacte pentru care există riscul de a da o evaluare incorectă a stării protecției imune a copilului, mai ales dacă manta a fost înmuiată. Uneori există consecințe neplăcute - o alergie la Mantu, o durere de cap, temperatura poate crește. Dacă există probleme de sănătate, este necesar să amânați testul. Decizia de a face copilul Mantas este făcută de părinți împreună cu pediatrul.

Esența procedurii

Testul de tuberculină este o injecție subcutanată a unui reactiv special, datorită căruia se determină anticorpii produși după vaccinarea cu BCG. După 72 de ore, apare o hiperemie la locul injectării cu o ușoară compactare, în funcție de mărimea căreia rezultatul este evaluat.

 • Scopul principal al vaccinării este de a detecta prezența agentului cauzal al tuberculozei într-o fază incipientă.
 • Părinții pot refuza Mantoux scriind o declarație. În același timp, nimeni nu are dreptul să ia un copil la o grădiniță fără Mantoux.
 • Testul de tuberculină nu este singura metodă pentru a face un diagnostic corect. Pentru a confirma, o examinare suplimentară.
 • Dacă în grădiniță școala este în carantină, vaccinarea este de obicei refuzată.
 • Urmați recomandările medicului pentru îngrijirea locului de vaccinare. În caz contrar, după Mantoux, sunt posibile efecte secundare și distorsionarea rezultatelor.
 • Având contraindicații la testul Mantoux, infecția cu tuberculoză este diagnosticată prin ELISA și prin alte metode suplimentare de examinare.

Eșantionul nu este absolut periculos pentru organism dacă se realizează preparatul pentru Mantoux și se iau toate măsurile de precauție.

Contraindicații

Nu numai medicii, ci și părinții trebuie să știe când este posibil și când este imposibil să faci Mantoux. Intervenția în corpul copilului cu probleme de sănătate existente riscă să cauzeze consecințe foarte grave. Chiar și cu o răceală banală la un copil, părinții sunt mai bine să scrie o respingere a lui Mantoux. După cât timp poate fi vaccinat, va determina medicul. Vaccinarea este permisă, de obicei, nu mai devreme de 2 săptămâni după recuperarea finală.

 • Tusea. Nu contează natura acestui simptom. O tuse rece sau asociată cu astm bronșic, o reacție alergică indică apariția în organism a oricărui proces inflamator. Cu privire la întrebarea dacă este posibil să se facă Mantoux atunci când tuse, specialiștii răspund cu un refuz categoric. Această procedură este contraindicată pentru un copil cu tuse.
 • Rasă nas Datorită acestui simptom neplăcut, trebuie să îndurați vaccinul timp de cel puțin o lună. Întrebarea reală pentru multe mumii este dacă este posibil să se pună Mantoux în cazul unei răceli care are un caracter catarrhic. Testul tuberculinei este contraindicat indiferent de cauza patologiei. Fie că poate fi o infecție (bacteriană sau virală) - va apărea un sondaj. Ignorarea problemei, atunci când Mantoux se face cu o răceală, duce la o slăbire a forțelor protectoare, ceea ce poate duce la complicații grave și foarte periculoase. Vaccinul este de interes suplimentar pentru sistemul imunitar, care afectează acuratețea rezultatului testului tuberculinic. Medicul nu va acorda permisiunea lui Mantoux atunci când copilul are rinită, chiar dacă bunăstarea generală este excelentă și temperatura nu este ridicată. Mantouxul și mușchiul sunt lucruri incompatibile. După recuperarea finală, este necesară examinarea sângelui, a urinei și a baconului din nas înainte de efectuarea testului. Trebuie respectate toate condițiile enumerate.
 • Creșterea temperaturii. Acesta este unul dintre motivele cele mai importante pentru transferul eșantionului. O creștere a temperaturii poate fi asociată cu o boală infecțioasă, virală care poate provoca complicații și poate afecta fiabilitatea rezultatului. Doar ulterior, cel puțin 3 săptămâni după recuperarea completă, se poate face Mantoux.
 • Bolile de piele. În prezența unor astfel de probleme, vaccinarea va trebui amânată până când dispar simptomele. Orice proces patologic pe piele poate afecta fiabilitatea rezultatelor cercetării.
 • Reacții alergice. Testul pentru tuberculină conține diferiți compuși care provoacă o erupție cutanată. Prin urmare, Mantoux cu alergii poate da un rezultat pozitiv sau dubios. Pe eșantionul stabilit în perioada de exacerbare, corpul poate reacționa foarte puternic. Fă drept, dacă copilul are tendința de a reacționa alergic, avertizați medicul în prealabil. El va determina dacă să facă Mantus. Vaccinarea se efectuează în absența completă a semnelor de reacții alergice. Dacă este necesar, antihistaminicele sunt administrate pentru manta pentru a preveni efectele negative.
 • Vaccinarea, efectuată cu puțin timp înainte de testul de tuberculină. Când se face Mantoux după DTP și alte vaccinări, trebuie să stați între ei cel puțin o lună. Dacă ordinul este urmat (dacă la început a fost efectuat un test pentru tuberculoză, atunci a fost administrat un alt vaccin) perioada de timp nu contează.
 • Probleme neurologice. Cu privire la întrebarea dacă să faceți Mantus un copil cu un diagnostic similar, trebuie să consultați un medic. Cel mai probabil, trebuie să scrie o renunțare la Mantus. Unele boli pentru viață reprezintă o contraindicație pentru astfel de studii. Uneori, un medic poate amâna o vaccinare pentru o anumită perioadă de timp.
 • Tulburări digestive. Dacă un copil are diaree, acesta este un motiv pentru a scrie un refuz de a testa Mantoux. Scaunele libere pot fi asociate atât cu produse vechi, cât și cu infecții intestinale. Vaccinarea se face atunci când starea bebelușului este complet normalizată.

Testul tuberculozei este absolut inofensiv este considerat doar pentru un corp sanatos. Părinții sunt interesați de cât de des puteți face Mantus. Depinde de caracteristicile corpului. Interacțiunea frecventă a medicamentului cu sistemul imunitar poate duce la proliferarea papulelor care apar la locul injectării, creșterea mărimii și hiperemia.

Contraindicații pentru toate categoriile de copii - carantină declarată într-o instituție pentru copii, precum și perioada de vaccinare pentru oreion, rujeolă, rubeolă.

Complicații și efecte secundare

Mantoux vaccinarea se face numai după o examinare aprofundată pentru a vă asigura că copilul este complet sănătos. În caz contrar, probabilitatea unor reacții corporale neașteptate și a complicațiilor bolilor existente este ridicată. La întrebarea dacă se poate face Mantu cu o tuse rece, răspunsul este fără echivoc - cel mai mic semn al unei friguri este deja un motiv serios pentru o mamă să refuze vaccinarea pentru copilul ei. Rezultatul ignorării acestei stări devine deseori complicații după Mantoux. Trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că testul de tuberculină poate produce efecte secundare. Părinții se plâng deseori că un copil are o febră după Mantoux, un nas curbat și alte semne de răceală.

 • Creșterea temperaturii după Mantoux. Uneori ajunge la 40 de grade. Acest lucru se poate datora reacției organismului la atacul agenților patogeni de tuberculoză, deci ar trebui să aflați cu siguranță motivul. Uneori, temperatura pe Mantu crește ca urmare a unei reacții alergice.
 • Tuse după Mantoux. Motivul pentru această reacție este cel mai adesea în frigul comun, care nu a fost recunoscut înainte de vaccinare. Chiar dacă tusea după papuc după Mantoux este mică, copilul trebuie arătat medicului.
 • Apetit scăzut. Copilul refuză să mănânce. Vărsarea este posibilă.
 • Roșeață severă și mâncărime la locul injectării.

Un efect secundar comun este alergia la Mantoux. Aceasta apare ca răspuns la o substanță care face parte din testul de tuberculină. Corpul reacționează în moduri diferite - de la erupțiile cutanate la șocul anafilactic. O papule după Mantoux în timpul unei reacții alergice poate prezenta un rezultat fals.

Prevenirea complicațiilor

 • Nu modificați dieta timp de 5 zile înainte de test și după 3 zile.
 • Minimizați vizitele la locurile aglomerate.
 • Copiilor fără alergii li se administrează medicamente antialergice în ziua testului.
 • Înainte de vaccinare, trebuie să ai o odihnă bună, să dormi, exercițiile grele sunt excluse.

Dacă faceți Mantoux după o boală, temperatura poate crește, apar complicații.

 • Nu udati pielea cu apa. Nu spălați sau înotați timp de 3 zile după test.
 • Nu piepteaza locul de injectare.
 • Nu manevrați și nu lipiți cu tencuială.

Părinții sunt de obicei interesați dacă este posibil să mergeți după Mantoux împreună cu copilul. Nu există contraindicații la mers pe jos dacă copilul se simte normal. Pentru a lua Suprastin după Mantoux, pentru a evita manifestările alergice, este mai bine să consultați un medic.

Părinții care refuză să-și vaccineze copilul pot merge la grădiniță fără Mantoux. Pentru a face acest lucru, este suficient să furnizați o declarație de retragere din test și un certificat că copilul este sănătos.

video

Video - Contraindicații pentru vaccinare

Metode alternative

Dacă există o alergie la Mantus, precum și în cazul în care reacția prezintă un rezultat pozitiv sau dubios, se efectuează și alte metode de examinare. Sunt sigure și nu au aproape nici un efect secundar.

 • Diaskintest. Alergenul recombinant este injectat subcutanat, care nu provoacă o reacție la infecțiile virale, bacteriene, precum și la vaccinul BCG introdus mai devreme. Acuratețea rezultatului Diaskintest este de 90%. În timp ce testul de tuberculină dă doar 60%. Dezavantajul metodei este numai prețul ridicat.
 • PCR - reacție în lanț a polimerazei. Se efectuează o cultură de laborator a sputei gastrice, care ajută la determinarea habitatului adecvat patogenului tuberculozei. Pentru a obține o imagine mai fiabilă a PCR se realizează de 3 ori. Dar chiar și cu acest lucru, precizia diagnosticului, că o persoană nu este bolnavă de tuberculoză, este de doar 50%. Pentru copii, un studiu similar este realizat împreună cu alte metode.
 • Test de sânge și urină. Împreună cu PCR, Diaskintest poate efectua un test de sânge, ale cărui rezultate pot determina forma circulară fibroasă a leziunilor pulmonare și a tuberculozei. Patologiile sunt detectate pe baza scăderii nivelului de hemoglobină, o creștere a ratei de legare a celulelor roșii din sânge. Un test de urină poate diagnostica tuberculoza deja într-un stadiu avansat, astfel încât metoda este rar utilizată. Eficacitatea testelor de sânge și urină este menționată numai atunci când este combinată cu alte metode.
 • X-ray. Ca o alternativă la testul de tuberculină, această metodă este utilizată în principal în relația cu pacienții adulți. Studiul se desfășoară prin următoarele metode:
 • Radiografia. Imaginea este realizată pe un aparat special, apoi rezultatul este aplicat pe un film special. Medicul de pe acesta face o evaluare a stării plămânilor.
 • Fluoroscopie. Organele iradiate sunt examinate imediat.
 • Fluorografie. Metoda este folosită ca profilactică și ajută la identificarea patologiei la etapa inițială.
 • Imaging. Permite medicului să examineze treptat starea organelor, găsind locația leziunii, gradul de progresie a acesteia.

Fiecare dintre metodele enumerate pentru înlocuirea testului de tuberculină are avantajele și dezavantajele sale.

Cel mai sigur dintre toate - Diaskintest. Este potrivit pentru cei mai tineri pacienți. În timp ce radiografia este dăunătoare pentru copii. Se face în cazuri extreme. Pentru copii, un medic este de obicei referit la sânge și urină.

Copiii se nasc aproape steril: microflora lor nu este încă dezvoltată; copiii nu au imunitate împotriva virușilor și sunt complet lipsiți de apărare în fața lor. O parte din anticorpii necesari pentru combaterea bolilor, nou-născuții ajung cu laptele matern. Restul sunt produse în organism după vaccinarea profilactică sau boala trecută.

În conformitate cu ordinul Ministerului Sănătății în primul an de viață, un copil este vaccinat în mod regulat. Sub influența factorilor nefavorabili, preparatele administrate copiilor provoacă adesea alergii. Reacția poate să apară după orice injecție, atât profilactică, cât și diagnosticare. Cercetarea anuală obligatorie, numită test de tuberculină, nu face excepție.

Alergiile pot fi cauzate de un număr de factori predispozitivi.

Pentru ce este testul Mantoux?

Testul tuberculinei sau testul Mantoux este o manipulare făcută pentru a detecta urme ale bățului Koch în corp. Acest micobacterium provoacă boala cea mai severă - tuberculoza, de aceea este important să știm dacă copilul a fost infectat cu acesta și dacă imunitatea sa împotriva bolii a început să se formeze.

Utilizat de medici în timpul testului Mantoux, medicamentul se numește "tuberculină". Aceasta include, printre altele, particule pierdute din bagheta lui Koch. Prin reacția organismului la această componentă medicii determină dacă pacientul a tratat deja microorganismul menționat mai sus.

Care sunt unele dintre motivele pentru care un copil poate avea alergii?

De obicei, medicamentul utilizat pentru injectarea medicamentului este cauza post-vaccinării Mantus. În plus față de particulele din bacteriile Koch, tuberculina conține:

 • fenol;
 • diverse concentrate;
 • sare de sodiu.

Dezvoltarea alergiei la tuberculină la copii nu este mai puțin frecventă

Prima dintre aceste componente este deosebit de toxică. În doze mari, poate fi otrăvitor mortal. Desigur, vaccinul pentru tuberculină conține o cantitate foarte mică, garantată pentru viața și sănătatea fenolului, dar din cauza intoleranței individuale, organismele unor oameni sunt capabile să demonstreze reacții alergice violente la o astfel de "fleac".

Puțin mai rar, concentratele provoacă probleme. Aceste componente sunt hipoalergenice, dar, amestecându-se unul cu celălalt în același tub, ele pot intra în reacții chimice, una dintre manifestările cărora este o erupție cutanată.

Ambele cazuri sunt extrem de rare. La copii, inițial lipsiți de alergii, erupția post-vaccinare apare numai sub influența factorilor externi. De exemplu, acest lucru se întâmplă dacă, la scurt timp după Mantoux, un copil a răcit.

Mai des, cauza unei reacții alergice la vaccin este greșelile făcute în timpul procedurii sau în procesul de îngrijire a "butonului" stânga după injectare - papule.

O erupție cutanată poate apărea dacă:

 • pentru probă au luat tuberculină falsă sau răsfățată (expirată);
 • Shotul a fost realizat folosind instrumente de calitate scăzută, ceea ce a făcut ca serul să nu fie injectat subcutanat;
 • seringa de injecție nu a fost sterilă;
 • copilul a pieptat locul de injectare.

Simptome alergice

Mantus alergia are simptome specifice. Prezența sa nu este dificil de determinat de următoarele caracteristici caracteristice:

 1. Papulele rămase după vaccinare cresc foarte mult în dimensiune. Diametrul său poate ajunge la 1,5-1,7 mm.
 2. Nodulii limfatici locali se umfla.
 3. Zona de injectare este inflamată. Există semne de pletoră locală (hiperemie); există mâncărimi umflate și dureroase. În condiții nefavorabile, forme de supurație sub piele.

Cum arată alergia cutanată la vaccinări, părinții pot întreba medicamentele sau pe cont propriu prin găsirea unei fotografii a cererii corespunzătoare pe Internet. În cazurile extreme, pentru a vă asigura că copilul suferă de acest tip de reacție, partea, nu manifestările atât de specifice ale problemei vor ajuta:

 • erupții cutanate în zonele cu piele deosebit de delicate pe tot corpul;
 • febră, slăbiciune și alte semne de răceală;
 • pierderea sau pierderea drastică a apetitului;
 • dificultăți de respirație;
 • în cazuri rare, greață și vărsături.

Tratamentul alergiilor la testul tuberculin la copii

Alergia la tuberculină determină o activitate crescută a limfocitelor, prin urmare medicamentele populare antihistaminice împotriva acesteia sunt ineficiente.

Antihistaminic Suprastin suprimă manifestări alergice

Tratamentul bolii este redus la suprimarea manifestărilor externe ale reacției:

 • Pentru a reduce pruritul la locul injectării, se utilizează Delaskin Cream;
 • umflarea se îndepărtează cu comprese cu o soluție de 20% de Dimexid;
 • pentru a elimina alte simptome alergice, Suprastin poate fi administrat unui copil în conformitate cu dozele indicate în instrucțiunile pentru comprimate.

Cu ineficiența auto-tratamentului, părinții ar trebui să se consulte cu un pediatru care monitorizează constant copilul. Medicul va prescrie medicamente mai eficiente cu medicamente prescrise.

Este important să rețineți: testul tuberculinei este un test al imunității pacientului. Dacă ingestia bețișoarelor lui Koch provoacă o reacție excesiv de violentă (dezvoltarea alergiei), probabilitatea ca subiectul să fi fost deja infectat cu o bacterie nu poate fi exclusă. Dacă există astfel de suspiciuni, părinții ar trebui să-i arate imediat copilului fistiatorul care va prescrie tratamentul.

Poate un copil să facă Mantoux cu alergii?

În cazul în care copilul este alergic, pentru părinții săi acest lucru nu este un motiv pentru a refuza testele de tibie pentru tuberculoză.

Diaskintest este un substitut mai sigur pentru Mantoux

Pentru a evita efectele neplăcute ale injectării pot fi în mai multe moduri:

 1. Înlocuirea medicamentului utilizat. Medicii preferă Diaskintest, deoarece testele efectuate cu acesta arată o acuratețe de aproape 100%.
 2. Alegerea unei metode alternative de cercetare (de exemplu, analiza bacteriologică a sângelui).
 3. Luând un curs de medicamente anti-histamină cu câteva zile înainte de Mantoux. Ce fel de pastile pe care bebelusul le va lua inainte de vaccinare va fi decis de pediatrul si alergologul.

Bineînțeles, după ce am oprit ultima versiune și i-am dat copilului antihistaminice, părinții nu primesc o garanție absolută că efectele neplăcute ale vaccinării pot fi complet evitate. Manifestarea simptomelor alergice este influențată de mulți factori. Pentru a fi în siguranță, adulții vor trebui să respecte o gamă completă de măsuri preventive înainte de a trimite un copil pentru a face Mantus.

Mantoux prevenirea alergiilor

Se întâmplă că alergia la vaccinare are loc la copiii care nu au prezentat anterior o tendință pentru astfel de boli, astfel încât fiecare părinte trebuie să știe ce să facă pentru a evita consecințele neplăcute ale procedurii.

Măsurile preventive în cazul lui Mantus sunt următoarele:

 1. Copilul trebuie să înceapă să ia medicamente care să consolideze sistemul imunitar în prealabil. Sănătatea sănătoasă și absența bolilor asociate reduc în mod semnificativ riscul de alergii.
 2. Pentru siguranță, copilul poate bea cursul lui Suprastin în fața lui Mantoux. În unele cazuri (așa cum recomandă medicul) este logic să continuați să luați medicamentul până când rezultatele testului sunt verificate.
 3. Din dieta copilului în avans excludeți orice produs care poate provoca sau întări reacția alergică. În primul rând, restricțiile se aplică dulcelui și fructului familiei de citrice.
 4. Recent, se crede că obținerea pe papule a apei nu afectează obiectivitatea testului Mantoux și este posibil să se ude vaccinul. Cu toate acestea, cei care se tem de dezvoltarea alergiilor nu ar trebui să facă acest lucru în nici un fel.
 5. Cicatrizarea locului de injectare poate provoca apariția iritației pe piele. Părinții trebuie să se asigure că copilul nu atinge papula. În plus, întreaga săptămână de la momentul injectării și până la verificarea testului, bebelușul va trebui să poarte îmbrăcăminte ne-sintetică care să nu frece pielea.

Copiii alergici pot face manta

Bine ai venit! Copilul nu a mai avut niciodată o alergie înainte, dar timp de o săptămână acum a fost o erupție cutanată sub genunchi. La care o astfel de reacție, absolut nu știu. Dar medicii insistă că trebuie să facem manta, nu vom fi dus la spital fără ea, unde ar trebui să mergem după o săptămână. Spune-mi, este posibil să faci manta în timpul alergiilor?

Bine ai venit! Copilul nu a mai avut niciodată o alergie înainte, dar timp de o săptămână acum a fost o erupție cutanată sub genunchi. La care o astfel de reacție, absolut nu știu. Dar medicii insistă că trebuie să facem manta, nu vom fi dus la spital fără ea, unde ar trebui să mergem după o săptămână. Spune-mi, este posibil să faci manta în timpul alergiilor?
Trebuie să consultați un medic pediatru normal. Avem dermatita atopică. Când mâinile fiicei mele erau în cruste, medicul pediatru nu ne-a lăsat să mergem la manta, apoi mâinile ei au ieșit afară, s-au turnat pe șolduri, din nou nu li sa permis să meargă la manta. După cum ne-a spus medicul: puteți să faceți ceva, dar !: Ded: rezultatul mantei poate fi astfel încât suntem apoi îndepărtați de specialiștii TB: 001: Nu am făcut-o până acum.

și vă uitați la contraindicații - trebuie să existe ceva despre acest lucru pe internet))
dar în funcție de logică - sunteți alergic și așa, și atunci există injecția unor substanțe chimice. soluție în organism. Este necesar? Dacă într-adevăr trebuie să fii testat pentru tuberculoză, adică un test de sânge, o poți face în loc de manta (deși este plătită și de la o venă - este mai bine să amânați manta)

aici -
CONTRAINDICAȚII PENTRU SETAREA MÂINII DE TESTARE
Trebuie subliniat că testul Mantoux este inofensiv atât pentru copiii și adolescenții sănătoși, cât și pentru copiii cu diverse boli somatice. Tuberculina nu conține microorganisme vii, iar în doza aplicată de 2 TE (0,1 ml) nu afectează sistemul imunitar al organismului sau întregul organism.
Setarea probelor nu are sens la copiii sub 12 luni, deoarece rezultatul testului va fi nesigur sau inexact, datorită caracteristicilor legate de vârstă ale dezvoltării sistemului imunitar - reacția poate fi fals negativă. Copii mai tineri de 6 luni nu sunt în măsură să răspundă în mod adecvat testului Mantoux.

Contraindicațiile pentru efectuarea testului tuberculinic sunt:

boli de piele
bolile infecțioase și somatice acute și cronice în stadiul acut (testul Mantoux este plasat la o lună după dispariția tuturor simptomelor clinice sau imediat după eliminarea carantinei);
alergice
epilepsie.
Nu este permisă efectuarea testelor în echipele în care există o carantină pentru infecțiile din copilărie. Testul Mantoux este plasat la o lună după dispariția tuturor simptomelor clinice sau imediat după eliminarea carantinei.

De asemenea, interesant. Vă mulțumim pentru informații.

Dacă copilul dumneavoastră este alergic, puteți face teste Mantoux?

Testul Mantoux este un test nespecific pentru tuberculoză. Acesta arată dacă copilul este infectat cu micobacterii (este agentul cauzator de tuberculoză) sau nu. Dacă un copil nu are umflături și roșeață, atunci el este considerat neinfectat. Dacă, dimpotrivă, copilul este referit la un medic pediatric pentru TB pentru examinare ulterioară, pentru a exclude o reacție fals pozitivă la tuberculină (se administrează în timpul testului Mantoux intradermic în antebraț).

Deoarece acest test nu este strict specific, un organism alergic, recente boli reci pot da o reacție pozitivă. Alergiile și nasul curbat pot da o reacție pozitivă. În scopul și a efectuat o examinare suplimentară.

Reacție mai precisă cu testul diaskin.

Dar există încă o dependență de vaccinarea cu BCG. De regulă, dacă cicatricea este formată bine, atunci în primul an după BCG, va exista o reacție pozitivă la testul Mantoux (acest lucru este normal). În anii următori, reacția ar trebui să dispară.

În fiecare caz, pentru a efectua un test Mantoux sau nu, decide pediatrul.

Copiii mei au întotdeauna o reacție proastă la Mantu, chiar și atunci când nu există mușchi. Am fost trimiși în clinica TB de mai multe ori, în ciuda reacțiilor alergice.

Ca rezultat, am învățat cum să fac acest lucru fără a fi vizitat de acest loc, înainte de vaccinare (de obicei, avertizat pentru o zi sau două) și cum ar face de asemenea cărbune activat pe băutură pe un comprimat de două ori pe zi. Începem într-o zi, al treilea este de obicei roșu. Dacă într-adevăr există un băț, este puțin probabil ca cărbunele să ajute.

Așa că a sfătuit medicul nostru, 4 ani deja un vaccin excelent.

adăugați link-ul favorit mulțumesc

Cu ajutorul testului, manta se constată dacă copilul este infectat cu tuberculoză. Faceți copii sub 14 ani. Alergia la manta este destul de normală în timpul nostru. Cel mai des apare fenolul de droguri, care face parte din manta. Acesta este un medicament toxic. După test, temperatura poate crește, poate apare erupții cutanate, pofta de mâncare și altele vor scădea. Toate acestea sunt semne de alergie la luna martie. Și dacă copilul are deja o alergie, atunci testul manta nu este recomandat.

adăugați link-ul favorit mulțumesc

Este posibil să se pună manta și vaccinările în caz de frig?

De regulă, înainte de a se administra o manta sau vaccinări în școală sau în grădină, părinții sunt informați despre acest lucru. Ei spun că toți copiii trebuie să fie la locul lor și vor fi totul. Dar dacă copilul dumneavoastră are o răceală și are un nas curbat? Este posibil să pună manta cu o răceală sau alergii? Poate mai bine să așteptați până la recuperare? Să ne dăm seama.

În primul rând, câteva cuvinte despre ce este un test manta și vaccinări. Se crede că manta este o inoculare, dar nu este. Mantu este una dintre procedurile de diagnosticare pentru identificarea copiilor care au întâlnit un bacil de tuberculi.

Testul Mantoux arată dacă copilul este imun la tuberculoză. Pentru test, tuberculina, o proteină izolată dintr-o bacterie tuberculoasă, este injectată sub piele folosind un ac. Pentru el sistemul imunitar raspunde mai intai.

Mantoux la rece, în ciuda inofensivității sale, nu poate fi pus.

La urma urmei, orice boală, atât infecțioasă, cât și alergică, este însoțită de o creștere a activității sistemului imunitar. Și orice răspuns al ei la un stimul extern devine mai puternic de multe ori. Astfel, rezultatul testului de tuberculină va fi părtinitor și nu va arăta starea reală a afacerilor.

Ce alte contraindicații există pentru conducerea mantouxului?

 • Afecțiuni cutanate la locul injectării tuberculinei. Deoarece este dificil să se evalueze corect un test manta și poate da un rezultat fals pozitiv;
 • Afecțiuni alergice în perioada de exacerbare - deoarece răspunsul global al sistemului imun la orice agent străin care intră în organism este crescut. Și poate da o reacție foarte intensă;
 • Bolile infecțioase sau somatice acute sunt, de asemenea, o contraindicație, din nou, din cauza creșterii activității sistemului imunitar;
 • Epilepsia, deoarece reacția mentală la injecția însăși poate declanșa un atac.

Tuberculina, care face parte din manta, nu afectează corpul copilului, nu provoacă boli și nu afectează funcționarea sistemului imunitar. Nu există bacterii sau virusuri slăbiți în el. Prin urmare, dacă un nas curgător apare după manta, motivul este altceva. Nu este direct legată de testul de tuberculină.

Pot obține o vaccinare pentru frig?

În conformitate cu programul de vaccinare, copiii sunt vaccinați în Rusia împotriva:

 • tuberculoza;
 • Hepatita B;
 • Tuse convulsivă;
 • difterică;
 • Tetanus (vaccin DPT - vaccin asociat tuse convulsivă-difterică-tetanic).
 • Infecție pneumococică și hemofilă;
 • rujeolei;
 • rubeola;
 • poliomielita;
 • Oreion și gripa.

Oricare dintre aceste vaccinări implică introducerea de bacterii sau virusuri slăbiți care provoacă aceste boli. La un copil sănătos, niciuna dintre aceste vaccinări nu poate provoca dezvoltarea bolii, ci doar stimulează producerea celulelor imune responsabile pentru combaterea infecției.

Cu toate acestea, dacă copilul este bolnav, orice vaccinare cu răceală este contraindicată. Inclusiv dacă are o exacerbare a unei boli alergice, fie că este vorba de dermatită sau astm. Este mai bine să puneți un DPT sau alt vaccin la o lună după recuperare pentru a da sistemului imunitar timp să se recupereze.

Imunitatea slabă nu poate face față mai multor infecții simultan. Rezultatul poate fi o agravare a evoluției bolii subiacente, precum și aderarea celui de-al doilea, împotriva căruia a fost îndreptat vaccinul. În toate celelalte cazuri, dacă nu există contraindicații directe, vaccinarea poate și chiar ar trebui dată.

Rase nas după vaccinare

Dacă un copil sănătos, după o vaccinare, a primit un nas curbat, o ușoară indispoziție și o ușoară febră - acest lucru este normal, nu este necesară tratarea acestei afecțiuni.

Un astfel de fenomen în medicină se numește sindrom asemănător gripei și sugerează că organismul a început să dezvolte în mod activ imunitatea la infecție și să distrugă temperatura, vom interveni doar asupra corpului în această problemă importantă.

 • Ce medicamente pot fi folosite pentru inhalare cu un nebulizator în timpul unei frig?
 • Își pune urechile în caz de frig, de ce se întâmplă acest lucru și amenință cu complicații?
 • Tratamentul rinitei la copiii în vârstă de 1,2 sau 4 luni
 • Simptomele și tratamentul sinuzitei frontale la copil

Surse: nu încă!

Ar putea exista o alergie la manta

Testul manta este de fapt obligatoriu în țara noastră.

Părinții pot refuza să facă acest lucru, dar atunci va fi foarte dificil să aranjezi un copil la grădiniță sau să trimiți la școală.

Ce trebuie făcut dacă, de fiecare dată după vaccinare, un copil are o alergie la manta, cum se poate determina că acestea sunt manifestări alergice și nu simptomele unei boli infecțioase?

Problema este că majoritatea părinților au două extreme:

 1. unele sunt de acord necondiționat cu toate vaccinările și le fac, fără a ține seama de caracteristicile și starea individuală a copilului în momentul procedurii;
 2. alții refuză chiar și acelea care sunt necesare.

Aceasta provine dintr-o lipsă de informații.

Știind ce este un test pentru tuberculoză, de ce se face și ce reacție ar trebui să fie, puteți să scăpați de prejudecăți și să recunoașteți în timp simptomele unei boli în curs de dezvoltare sau al unei reacții alergice.

Ce este un test de tuberculină?

Testul de tuberculină sau vaccinarea cu mantou este astăzi una dintre cele mai precise și mai ușoare căi de a detecta o boală infecțioasă periculoasă ca tuberculoza în stadiile incipiente.

Acesta este un fel de test care poate fi folosit pentru a determina dacă o infecție este prezentă în corpul copilului sau nu.

Nu confunda Manta cu vaccinarea - prima nu poate preveni infecția cu tuberculoză, ci doar ajută la diagnosticarea acesteia.

Copilul primește vaccinarea împotriva tuberculozei încă în spital - acesta este un vaccin BCG.

În același timp, părinții trebuie să știe: chiar și după BCG, bacilul tuberculic poate persista în organismul bebelușului de mulți ani, contactul cu purtătorii de infecție sau alți factori poate fi un impuls pentru dezvoltarea bolii.

Asta este ceea ce se face testarea regulată a tuberculozei.

În același timp, nu este necesar ca alergia să apară imediat și să rămână permanent.

Uneori apare în copilărie și apoi trece, uneori dimpotrivă, bebelușii tolerează bine vaccinarea, iar în vîrsta școlară mai mică există o reacție.

Tehnica de performanță

Pentru a scăpa de teama de vaccinare, este important ca unii părinți să știe cum se efectuează.

Mantoux se face la intervale diferite:

 • o dată pe an copiilor sănătoși care nu au avut contact cu persoane infectate cu tuberculoză;
 • semestrial pentru copiii care vin în contact cu pacienții cu tuberculoză;
 • o dată la trei sau patru luni și, mai des, dacă copilul este în contact permanent cu o persoană care suferă de tuberculoză, chiar și în remisie.

Copiii care frecventează instituțiile preșcolare și școlare sunt vaccinați conform planului.

Adică, un doctor vine la o școală sau la grădiniță și îi vaccinează pe toți copiii care nu au contraindicații la această procedură.

În cea de-a treia zi, există o verificare a unei reacții pozitive sau negative.

Informații importante: alergia nu este singura contraindicație pentru manta, deoarece un copil trebuie examinat în prealabil de un pediatru.

Febră, afecțiuni catarre, stare generală de rău și alte boli pot provoca respingerea temporară a vaccinării.

Se poate face ulterior pe o bază individuală, atunci când copilul este complet sănătos, iar medicul confirmă acest lucru printr-un certificat și o sesizare.

În caz contrar, manta poate crește simptomele bolii, poate agrava starea copilului și chiar duce la spitalizare.

Foto: Tuberculină intradermică de injecție

Testul în sine se face astfel:

 • subcutanat injectat substanță tuberculină;
 • de obicei cu o capsulă de seringă inserată în pistol;
 • Imediat la locul injectării, pielea se umflă puțin, apare așa-numitul "buton" - aceasta este o reacție naturală post vaccinare care nu trebuie să provoace îngrijorare.

Butonul "Button" nu poate fi umezit cu apă, și chiar mai mare, frotiu cu produse cosmetice, pieptănare, etc.

Video: Care sunt avertismentele

Evaluarea rezultatelor

Numai un medic ar trebui să facă acest lucru. Dar părinții nerăbdători doresc mereu să fie primii care știu care este reacția copilului de a manta.

Dacă totul este normal, după câteva zile "butonul" devine roșu și crește ușor în dimensiune.

După mai multe zile, roșeața dispare, umflarea scade și, treptat, "butonul" dispare fără urmă.

Există dimensiuni admise care nu trebuie depășite în absența infecției în organism.

Asistența măsoară cu o riglă standard, diametrul butonului nu trebuie mărit cu mai mult de 5 mm.

Datele sunt înregistrate în dosarul medical al copiilor și comparate după fiecare vaccinare. Diferențele clare în dimensiune sunt alarmante.

Dacă diametrul este mai mare, există toate motivele să presupunem că bebelușul este alergic și manta a dat o reacție pozitivă.

Pentru a confirma sau a nega existența unei infecții cu tuberculoză, vă recomandăm să consultați un ftiholog.

El va scrie instrucțiuni pentru examinare. Aceasta este:

 • teste extinse și clinice pentru sânge și urină;
 • RMN;
 • SUA.

Este posibil să vorbim despre alergii numai dacă rezultatele sondajului nu confirmă infecția cu bacilul tuberculilor.

Cauza reacției

Cauzele alergiilor pot fi:

 • îngrijire necorespunzătoare după vaccinarea cu mantou;
 • contactul cu un purtător de infectare cu tuberculoză;
 • afecțiuni catarre;
 • luand orice medicatie;
 • predispoziția determinată genetic;
 • prezența în proba, în plus față de tuberculină, a fenolului în cantități mari este o substanță toxică pentru care mulți oameni au intoleranță individuală.

Foarte des, părinții scriu plângeri despre clinica raională și medicul curant, acuzând medicii că au introdus un copil cu un vaccin de calitate scăzută, le-au permis să fie vaccinați pentru frig, etc.

Calitatea vaccinului variază în funcție de producător, de condițiile de transport și de depozitare, dar medicii nu intenționează să vaccineze intenționat copiii cu medicamente discutabile.

În plus, puteți comanda și cumpăra singur medicamentul la baza farmaceutică.

Dacă medicul pediatru scrie diagnosticul "Sănătos" în direcție și aveți îndoieli în legătură cu acest lucru, aveți întotdeauna dreptul de a scrie o declarație și de a refuza testul, amânând-o pentru o perioadă nelimitată.

Aflați ce are o erupție puternică asupra papalității la un copil.

Care sunt simptomele de alergie la ciocolată? Răspunsul este în articol.

Îngrijirea adecvată a locului de vaccinare

Foarte des, alergia este provocată de încălcarea recomandărilor pentru îngrijirea "butonului"

Merită amintit încă o dată ce se poate face și ce nu este:

 1. în nici un caz nu ar trebui să vă scufundați mâna în apă fierbinte sau rece în primele trei zile, sau udați-o în duș. Copiii mici, care încă nu se pot urmări în timpul îmbăierii, plasează vaccinul cu celofan și cu bandă adezivă înainte de a efectua proceduri de igienă;
 2. Nu puteți zgâria și rupe "butonul". Rana însăși poate deveni inflamată dacă o infecție intră în ea, și cu atât mai mult în locul mantei. Urmăriți copilul, puneți copiii pe mânerele "zgârieturilor", copiii mai mari încearcă să închidă butonul cu o bluză cu mâneci lungi;
 3. Deși se recomandă închiderea locului de vaccinare pentru a evita intrarea în apă și deteriorarea mecanică, accesul la aer trebuie menținut, deoarece, imediat după baie, îndepărtați pelicula din celofan. Îmbrăcămintea nu trebuie să fie strânsă, frecați pielea și strângeți mânerul.

Respectarea tuturor acestor reguli va reduce riscul manifestărilor alergice de mai multe ori.

Ce să faci dacă încă nu ai urmat și copilul a zgâriat sau udat butonul? Nu-l ascundeți de medic când verificați.

Nu sa întâmplat nimic groaznic, exact în timp, va trebui să-l faci din nou pe manta.

Simptomele intoleranței la manta nu sunt doar excesiv extinse, butoanele roșii.

Dacă există o alergie, se observă următoarele în prima sau a doua zi după copil:

 • o creștere accentuată a temperaturii corpului - de la 38 la 39,5 grade;
 • tuse și umflături nazofaringe;
 • dificultăți de respirație;
 • transpirație crescută și febră;
 • tulburări ale tractului digestiv: greață și vărsături;
 • slăbiciune generală, letargie, lipsă de apetit;
 • erupții cutanate, de la cosuri mici și pete roșii până la blistere de pe abdomen, fese, înghișături, mâini, picioare și față.

Nu intră în panică, chemați medicul acasă și analizați dacă copilul a avut recent contact cu purtătorii infecției, nu a avut frig, nu a luat medicamente puternice.

Numai după o examinare amănunțită putem vorbi despre alergii și tratament.

Este posibil să facem manta cu alergii

Dacă un astfel de diagnostic este stabilit cu exactitate, medicul vă va alege un alt mod de a efectua teste pentru bacilul tuberculozei.

Mantu nu este singura opțiune, doar cea mai rapidă și mai accesibilă.

Dar dacă este în detrimentul copilului, medicul pediatru vă va sfătui să fiți testat anual într-o clinică tubală.

Tuberculoza poate fi detectată prin teste de sputum de rutină, scanări prin fluorografie sau IRM.

Mantu ar trebui abandonat pentru a nu provoca cel mai puternic șoc alergic la un copil, care poate avea cele mai trăsnite consecințe.

Ce să faci

Singura modalitate de a evita o reacție negativă este evitarea contactului cu alergenul.

Dacă reacția există deja, trebuie să îi dați copilului antihistaminice de generație a treia generație de mare viteză - Zyrtec, Zodak etc.

Numiți medicul în funcție de vârsta copilului.

Dați febrifugă la temperatură, utilizați sprayuri hidratante și vasoconstrictive pentru nas.

Dacă există o erupție cutanată, pregătiți o baie cu un decoct de tren, mușețel, celandină.

Dar nu frecați pielea copilului - blângeți ușor cu un prosop moale.

Apoi, cosuri și blistere trebuie să lubrifia o cremă specială sau vorbitor de la farmacie.

Din dieta ar trebui să fie, de asemenea, excluse în momentul tuturor alimentelor care pot spori manifestarea, în special dulciuri și fructe citrice.

profilaxie

Dacă știți că copilul dumneavoastră este alergic și că ați avut deja probleme cu manta, în următoarele câteva zile înainte de procedură, începeți să îi dați antihistaminice.

Urmăriți starea generală și întăriți imunitatea bebelușului pe tot parcursul anului, chiar dacă nu veți face mai multe teste.

Asigurați-vă că vă consultați cu un alergolog și cu un imunolog - vă vor sfătui cum să procedați cel mai bine, deoarece organismul fiecărui copil este individual, are propriile sale forțe și puncte slabe.

Aflați ce trebuie să faceți dacă sunteți alergic la brânza de vaci într-un copil.

Ce să faceți dacă sunteți alergic la soare la un copil? Citiți mai departe.

Cum se amestecă copilul cu alergia? Aflați mai multe.

Întrebări frecvente

Fiica mea a fost de 2,5 ani, o erupție a început după manta, temperatura a crescut. Au fost prescrise medicamente pentru alergii, dar nu au fost eliberate din testul manta. Medicamentul este foarte puternic, afectează inima și ficatul, nu aș vrea să-i dau unei asemenea mirosuri.

Răspunsul doctorului

Dacă locuiți într-o zonă în care epidemia de tuberculoză nu este declarată oficial, aveți toate drepturile și motivele pentru a cere o administrație medicală de la manta.

Contactați un alt alergist pentru a prescrie un antihistaminic mai benign.

Am tras accidental manta, cosul înroșit și crescut. O asistentă medicală din grădiniță a spus că va remake vaccinul, altfel nu ar permite vizitarea grădinii.

Răspunsul specialiștilor

Administrația instituțiilor pentru copii poate stabili propriile reguli de admisie a unui copil, dar nu poate forța părinții să efectueze teste și vaccinări dacă nu doresc.

În acest caz, vorbim despre o reacție neidentificată, este în interesul dumneavoastră să aflați exact dacă un copil are sau nu un bacil tuberculos.

Prima dată când am făcut manta la 1,5 ani, apoi la 2 ani și 4 luni. De fiecare dată când butonul era imens, aproape o jumătate de centimetru pentru prima dată și chiar mai mult în al doilea. Asistenta a intrat în toate măsurătorile de pe card și a spus că nu a fost nimic teribil, avem intoleranță la manta.

Este așa și ce să facem acum?

Medicul răspunde

Asistenta are dreptate, pentru unii copii un buton poate fi foarte mare.

Dacă acesta este un fenomen permanent, nu există o creștere accentuată a dimensiunilor, nimic de îngrijorat.

În absența altor simptome - febră, vărsături, erupție cutanată - puteți face manta, dar luați antihistaminice cu trei zile înainte și trei zile după test.

Alergie la Mantoux: cauze, simptome și tratament

Reacția Mantoux sau tuberculina nu este un vaccin. Acesta este un test imunologic, care poate fi folosit pentru a determina dacă o infecție tuberculoasă este prezentă în organism. Testul Mantoux este că tuberculina este injectată sub piele - un extract din celulele neutralizate ale bacteriilor care provoacă tuberculoză. Reacția Mantoux se efectuează înainte de vaccinări profilactice sau nu mai devreme de o lună după ei.

Această procedură începe să efectueze copiii de la 12 luni. În testul normal Mantoux efectuat o dată pe an. Dacă copilul a intrat în contact cu persoane cu tuberculoză, acesta este testat la fiecare șase luni. Pentru copiii care sunt în permanență în contact cu persoane infectate cu tuberculoză, reacția Mantoux se face la fiecare 3-4 luni. Ultima dată când petrec reacția tuberculină în 14-16 ani.

Scorul testului Mantoux

Fă-o în a doua sau a treia zi după introducerea tuberculinei sub piele. Criteriul de evaluare este dimensiunea și culoarea papulei - o bucată de piele care apare la locul injectării.
Dacă copilul nu are papule, testul este negativ. Când pielea este sigilată cu un diametru de 4 mm, reacția este considerată îndoielnică. Dacă manta este mare (de la 5 mm), eșantionul este numit pozitiv.

Reacțiile negative și îndoielnice înseamnă că corpul copilului nu a fost în contact cu bacteriile care provoacă tuberculoză, adică nu a fost nici infectat, nici vaccinat cu BCG.
O reacție pozitivă înseamnă că anticorpii la agenții cauzali ai tuberculozei sunt prezenți în sângele copilului. Acestea sunt produse de organism datorită contactului cu bacteriile patogene.
În cazul unei reacții pozitive, copilul ar trebui să urmeze o consultare cu un ftihiatru. El va prescrie un complex de teste, cum ar fi fluorografia, ultrasunetele, RMN-ul, testele de urină și sânge.

Poate copilul să fie alergic la Mantoux?

Dacă reacția a fost pozitivă, dar în timpul examinării de către un ftihiatru, copilul nu a prezentat simptome de infecție cu tuberculoză, atunci aceasta este o reacție fals pozitivă sau o alergie la Mantus. Există circumstanțe în care efectuarea unei reacții tuberculinice este contraindicată datorită riscului crescut de apariție a alergiilor:

După vaccinarea cu BCG (reacția va fi pozitivă).

Dacă un copil prezintă simptome de infecții respiratorii acute sau alte afecțiuni inflamatorii (febră, tuse, nas curbat etc.). În acest caz, testul Mantoux se efectuează cel puțin patru săptămâni după recuperare. Dacă efectuați un test de tuberculină în timpul bolii ORZ, reacția va fi pozitivă. În plus, evoluția bolii se poate agrava și, probabil, copilul va trebui să fie spitalizat.

Cu intoleranță individuală la tuberculină.

În caz de astm sau de alergii acute (în general, înainte de a face Mantus un copil care suferă de astfel de boli, este necesar să se consulte cu un alergist sau un specialist în tuberculoză).

În epilepsie, în majoritatea cazurilor testul tuberculinei este contraindicat.

Dacă din orice motiv copilul nu poate fi administrat Mantoux, trebuie să fie verificat în fiecare an pentru tuberculoză prin alte metode. Acestea pot fi fluorografia sau ultrasunetele plămânilor. Un medic care a interzis unui copil să efectueze un test de tuberculină trebuie să explice în detaliu metodele de verificare preventivă.

Reacție falsă pozitivă și hipereergică

Reacția falsă pozitivă este considerată o formă ușoară de alergie la Mantoux. Există mai multe motive pentru care o papule poate deveni mare în dimensiune:

Realizați un test Mantoux în timpul unei boli sau la mai puțin de patru săptămâni după acesta.

Recepția medicamentelor. Unele medicamente pot contribui la apariția unei reacții fals pozitive, deci înainte de a efectua un test Mantoux, este imperativ să îi spuneți medicului ce medicamente a luat copilul dumneavoastră recent.

Intoleranță individuală la tuberculină determinată genetic.

Conținutul din eșantion, pe lângă substanța principală, fenolul este un compus chimic toxic, care poate provoca alergii la mulți copii.

Îngrijirea necorespunzătoare a papulei după testul Mantoux.

O reacție pozitivă, care nu apare ca urmare a prezenței în organism a unui anticorp împotriva agenților patogeni de tuberculoză, poate fi deja considerată o alergie. Cu toate acestea, există o formă mai severă, care se numește o reacție hipereergică. Se produce datorită intoleranței individuale a copilului la tuberculină sau fenol conținută în probă. Ea poate indica, de asemenea, că a fost infectată cu tuberculoză, de aceea, de îndată ce simptomele ei apar, este necesar să se consulte cu un specialist în tuberculoză.

Simptomele reacției hiperegice

Mantus alergia este însoțită de apariția unor astfel de semne pe braț:

diametrul papulei mai mare de 1,7 cm;

umflarea brațului pe care a fost efectuat testul Mantoux;

În loc de papule, poate apărea inflamație, care este însoțită de dureri severe și chiar supurație.

De asemenea, semnele unei reacții hiperegice pot fi următoarele:

creșterea temperaturii corpului până la 38,5-39 grade;

apariția slăbiciunii generale;

dificultăți de respirație și tuse;

erupția pe toată suprafața pielii;

mai puțin greață, vărsături.

Este posibil ca toate aceste simptome să nu apară în același timp. Pentru a diagnostica alergia la Mantus, trebuie să aveți semne de reacție hiperarhică la nivelul brațului, precum și câteva simptome din a doua listă. Dacă copilul are simptomele enumerate mai sus, trebuie să vă adresați imediat unui medic. Dacă nu puteți vizita imediat un medic TBC, atunci puteți merge la pediatru.

Mantoux Tratamentul alergiei

În nici un caz nu trebuie să luați medicamente antialergice fără autorizație. În general, utilizarea antihistaminicilor are un efect redus asupra cursului reacției hipereergice.
Pentru acest tip de alergie, medicul TB poate prescrie medicamente topice, și anume geluri sau unguente antiinflamatoare, o soluție de Dimexidum etc.
În prezența erupțiilor cutanate și a temperaturii ridicate se poate atribui medicamentul "Diazolin".
Dacă simptomele alergiei la Mantus nu sunt pronunțate, ci numai sub forma unei papule mărită, medicul poate alege o tactică de așteptare. În acest caz, copilul nu va fi prescris medicamente, vor fi recomandate doar cu privire la nutriție și regimul zilnic.
În orice caz, auto-medicamentul nu merită, dar când apar primele simptome ale unei alergii, fie că este vorba de o reacție falsă pozitivă sau hipereergică la un test Mantoux, trebuie să contactați imediat un medic TB sau un pediatru local.

Tuberculina Alergie Prevenire

În primul rând, este necesar să aveți grijă adecvată pentru locul de injectare. Iată câteva reguli care trebuie urmate pentru a preveni alergiile la Mantus:

În nici un caz nu trebuie să zgâriați locul unde ați pus Mantoux. Chiar dacă în același timp nu au existat zgârieturi vizibile, la locul de contact al pielii cu unghiile apar microcrackuri care pot deveni infectate. Aceasta va duce la umflarea papulelor.

Locul de injectare în primele trei zile nu poate fi udat cu apă rece sau fierbinte. Prin urmare, ar trebui să vă spălați cu atenție mâinile și, dacă copilul face un duș, vă puteți împacheta mână în celofan. Nu lipiți cu tencuială, deoarece adezivul poate afecta testul Mantoux.

Îmbrăcămintea nu trebuie să fie strânsă sau sintetică, astfel încât să nu se frece și permite pielea mâinilor să respire. În plus, după duș, trebuie să îndepărtați imediat bandajul din celofan astfel încât papulele să nu se îmbine.

De la momentul injectării până la verificarea testului Mantoux, nu este posibil să se mănânce alimente care provoacă o hipersensibilitate a corpului copilului la alergeni. Aceasta este ciocolata si alte alimente bogate in zahar, citrice.

De asemenea, trebuie să întăriți imunitatea copilului, deoarece acest lucru reduce riscul apariției oricăror alergii, inclusiv testul de tuberculină. Pentru a face acest lucru, copilul trebuie să respecte regimul zilnic, să mănânce mai multe fructe și legume, să doarmă cel puțin 8-9 ore pe zi. În toamna și iarna, când avitaminoza se întâmplă adesea, puteți oferi copilului vitamine și oligoelemente în pastile.
Copiii Mantus cu alergii?
Dacă copilul are o predispoziție la orice tip de alergie, atunci poate exista o alergie la Mantus. Prin urmare, înainte de a efectua testul, este necesar să consultați un specialist TB sau un alergolog. Dacă medicul v-a permis să faceți reacția Mantoux, atunci după efectuarea ei, ar trebui evitat contactul copilului cu un alergen care nu este tolerat de corpul său.

Sănătatea copiilor este principala preocupare a părinților și a statului, care are nevoie de noi cetățeni puternici și sănătoși. Prin urmare, copiii de până la 14 ani primesc un vaccin o dată pe an, numit după omul de știință francez Charles Mantu, care a fost primul care la oferit. De fapt, manta nu este un vaccin sau vaccinare, ci un test imunologic, răspunsul organismului la introducerea tuberculinei subcutanate subcutanat - un extract de micobacterii, menit să dezvăluie într-o fază incipientă boala infecțioasă răspândită a tuberculozei. Adesea, medicii întâmpină copii alergici, ale căror organe produc o reacție fals pozitivă la manta. Se pune întrebarea: este posibil să se facă manti pentru alergii dacă reacția la tuberculină nu poate fi identificată?

Vom înțelege, pentru început, ce manta este, cum și de ce se realizează.

În primul rând, manta nu trebuie confundată cu vaccinarea. Mantu nu va proteja împotriva bolii tuberculozei, ci va ajuta să se identifice dacă un copil este bolnav sau nu este într-un stadiu incipient al bolii.

În al doilea rând, prevenirea tuberculozei se face în spitalul de maternitate în primele zile de viață, din nou - la vârsta de 7 ani. Prin urmare, în primul an după vaccinarea împotriva tuberculozei, se observă o reacție pozitivă la manta. Acest lucru este normal și nu trebuie să vă fie frică.

Cum este testul manta?

Pentru a evita temerile, părinții înșiși trebuie să fie informați când și cum se efectuează testul pentru tuberculoză:

 • Vaccinarea este administrată copiilor sănătoși care nu au avut contact cu pacienții cu tuberculoză o dată pe an până la vârsta de 14 ani;
 • În cazul contactului cu pacientul, eșantionul se ia de două ori pe an cu o frecvență de 6 luni;
 • Dacă familia copilului este bolnavă, atunci astfel de mostre sunt luate de 5-5 ori pe an.

Copiii care frecventează instituții preșcolare și școlare sunt programate să facă manta în jurul lunii martie. De obicei, la începutul anului școlar, părinții semnează consimțământul pentru vaccinare sau scriu o derogare, menționând motivul.

În cazurile în care copilul are o răceală, se simte rău, temperatura corpului este ridicată, testul mantoux este amânat și efectuat mai târziu, individual.

Manta Care Rules

 • Nu udați;
 • Nu pieptene;
 • Închideți locul de injectare cu bandă de celofan și scotch;
 • Nu purtați haine strânse și stoarse.

Dacă nu a fost posibilă urmărirea locului de prelevare a probelor și mâna la locul injectării a devenit roșie și umflată, atunci eșantionul va fi reluat.

Acest lucru se aplică copiilor complet sănătoși. Dar nu toți părinții se pot lăuda că copilul nu este alergic la diferite medicamente, alimente sau reacția sezonieră a organismului la alergeni. Este imposibil să puneți manti în caz de alergie, deoarece în final veți obține o reacție pozitivă, chiar dacă copilul nu este infectat cu tuberculoză.

Simptomele și semnele de alergie la manta

Împreună cu o reacție pozitivă, următoarele semne de manifestări alergice la un copil pot fi observate suplimentar:

 • Temperatura corpului crește brusc la 39 - 39,5 grade;
 • Respirație dificilă, apare tuse;
 • Umflarea nazofaringelului poate fi grava;
 • Transpirația se ridică și copilul începe să febrilă;
 • Gag reflex, greață, lipsa apetitului;
 • Slăbiciune generală a corpului;
 • Erupții cutanate, de la mici cosuri roșii până la vezicule pe tot corpul.

Obligatoriu apelați un medic acasă fără a lua măsuri independente.

Alternative la manta

Dacă copilul este alergic, atunci este mai bine să refuzați manta. Medicul va prescrie alte opțiuni pentru tuberculoză la copil. Există de fapt mai multe dintre ele, doar manta - cea mai ușoară și mai accesibilă cale.

O alternativă la manta este diaskintest, vă permite să identificați cu mai multă acuratețe o infecție a tuberculozei și este mai puțin alergic. De exemplu, dacă un copil are o reacție pozitivă la manta și este alergic la ouă - principala cauză a acestui fenomen, alergologul va prescrie o procedură de testare pentru copilul dumneavoastră care este adecvată pentru tuberculoză.

Nu refuzați complet vaccinările sau testele de alergie recomandate de medici. Este necesar doar să păstrați o relație strânsă cu medicii profesioniști care, pe baza caracteristicilor copilului dvs., vor putea să-l ajute în mod corespunzător fără a se face rău.

Sănătatea copiilor este baza unei societăți sănătoase.

http://lechenie-medic.ru/mozhno-li-pri-allergii-delat-mantu-rebenku.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni