Dermatita interdigitală a câinilor

Dermatita este o boală inflamatorie în care toate straturile pielii sunt afectate, dar, de regulă, nu se formează nici o erupție cutanată. Numele provine de la cuvântul latin derma - "piele" și itis - "inflamație". În cazul dermatitei interdigitale, inflamațiile sunt localizate pe plăcuțele de labe, în zona patului ghearelor, pe faltele interdigital, uneori chiar și pe suprafața superioară a labei acoperite cu păr. Câinele poate bloca, încercând să protejeze laba rănită și să lingă zonele inflamate.

Experții observă că manifestarea vizuală a inflamației în zonele de mai sus poate fi rezultatul multor boli sistemice. Adesea, proprietarii de câini efectuează independent un tratament local, dar, de obicei, nu dau un efect vizibil, deoarece nu elimină principalul factor care a cauzat dezvoltarea bolii.

Principalele motive pentru dezvoltarea dermatitei interdigital la câini sunt:

Obținerea rănilor, deteriorarea pielii, iritarea, zgârierea, crăparea, vânătăi și alte deteriorări mecanice ale pielii. Există o dermatită traumatică.

Efectele factorilor fizici sau chimici iritanți asupra pielii. Aici este dermatita de contact, care apare atunci cand pielea este in contact direct cu factorii care cauzeaza iritatii. Principalele sale simptome: roșeață, mâncărime ușoară, umflături, formarea bulelor pe suprafața pielii. Anumite zone sunt afectate, iar eliminarea cauzei bolii duce rapid la recuperare. Dermatita de contact este destul de dificil de deosebit de eczemă, care este o inflamație cronică a straturilor de suprafață.

Influența alergenilor, în timp ce apare dermatită alergică.

Infecție bacteriană, împotriva căreia se dezvoltă inflamația. Dermatita bacteriana are loc aici. Cauza sa este cel mai adesea staphylococcus intermedius. În tratamentul acesteia din urmă, se dezvoltă adesea o cultură de ciuperci asemănătoare drojdiilor din genul candida.

Înfrângerea animalului de către paraziți, de exemplu, acarieni subcutanat. Există o dermatită parazitară.

Influența factorilor psihogenici, de exemplu, separarea de proprietar sau schimbarea domiciliului. Există o dermatită psihogenică.

Prevenirea și tratamentul dermatitei.

Măsurile preventive și terapeutice pentru dermatită depind de tipul și cauzele bolii. Prin urmare, este necesar să se ia în considerare fiecare tip separat.

Dermatită traumatică. În condițiile de viață urbane este destul de dificil de protejat împotriva deteriorării mecanice a labei câinelui. În timpul plimbărilor pe stradă, sticlă spartă, resturi periculoase de construcție și alte obiecte sunt întâlnite în mod constant. La primirea leziunilor, este important să nu se "lanseze" procesul, să se efectueze un tratament competent în timp util al rănilor, să se controleze vindecarea lor, prevenind inflamarea de a deveni cronică. Trebuie să știți că suprafața plăgii trebuie să fie uscată și bine ventilată. Pentru a face acest lucru, atunci când mergeți pe câine, este imperativ să protejați laba rănită de umiditate. Cu o astfel de funcție, pantofii speciali se vor descurca perfect. Acasă, pantofii sunt în mod necesar îndepărtați, deoarece rana trebuie să fie în contact cu aerul. Este, de asemenea, imposibil ca un câine să lingă o rană.

Dermatita de contact. Câinii întâlnesc adesea acest tip de boală în timpul iernii, când drumul este tratat generos cu substanțe chimice anti-îngheț. În timpul mersului, câinele se poate răsuci și trage labe. Aici este important să se elimine complet contactul pielii cu un iritant chimic. Cea mai bună cale este să folosiți cizme speciale pentru câini.

Dermatita alergică. Acesta este cel mai dificil tip de dermatită în diagnosticul și tratamentul său. Într-o astfel de situație, în prezența alergiilor, leziunea este întotdeauna sistemică, adică nu sunt doar labele afectate. Femelele primare ale procesului inflamator se găsesc pe pielea urechilor, în jurul ochilor și gurii, la baza cozii. Ele pot fi, de asemenea, generalizate atunci când practic toată suprafața pielii este afectată. Dacă sunt suspectate alergii alimentare, este imperativ să începeți o dietă hipoalergenică. În acest caz, hrana bazată pe proteine ​​hidrolizate este cea mai potrivită. Durata terapiei dieta nu trebuie să fie mai mică de 8-10 săptămâni. Cu alimentația potrivită pentru o lungă perioadă de timp, alergenul care provoacă inflamații încetează să intre în corp și procesele regenerative sunt declanșate. Îmbunătățirea stării animalului de companie este marcată vizual - mâncărime dispare, petele golale pe piele încep să se regenereze cu părul. Dacă se întâmplă acest lucru, se confirmă diagnosticul de alergie alimentară. Dacă nu există o dinamică pozitivă, atunci putem vorbi despre atopie - alergie nealimentară. Aici, orice factor de mediu, de exemplu polenul, praful de casa, fluierul de plop sau alta, poate fi un alergen la corpul animalului. Nu este intotdeauna posibil sa se identifice cu exactitate alergenul, prin urmare medicul veterinar este prescris in primul rand pentru tratarea complicatiilor secundare fungice sau bacteriene ale alergiei. Terapia cu corecție imunitară (Forvet) poate oferi asistență bună.

Dermatita bacteriană. Aceasta este de obicei o infecție secundară, care apare atunci când există leziuni ale tampoanelor și faldurilor interdigital, precum și dacă metabolismul vitaminelor minerale din organism este afectat sau apar modificări hormonale.

Dermatita stafilococică la câini (piodermă) este una dintre cele mai frecvente boli care se manifestă pe labele câinilor. Principalii agenți cauzatori ai infecției cu stafilococ este St. aureus, Sf. albicans, st. Intermedium. Acești paraziți se găsesc pe pielea animalelor sănătoase. Cu toate acestea, dacă imunitatea este la un nivel normal și capacele de protecție sunt în stare bună, atunci procesele patologice nu se vor dezvolta. Dacă printre cauzele bolii există disfuncție hormonală sau tulburări metabolice, atunci după eliminarea acestei cauze și cu tratamentul antibacterian simultan al florei secundare, recuperarea are loc rapid. Periodic, infecția poate fi generalizată, adică combinată cu otită, pieptănare, conjunctivită, căderea părului, inflamația organelor genitale și procesele inflamatorii care au loc în glandele para-analgezice. Aici principalul motiv este imunodeficiența.

Numai efectuarea testelor de laborator va permite diagnosticarea corectă și corectă. În același timp, este foarte dificil să se izoleze stafilococul din sângele periferic, deoarece persistența activă a stafilococului este observată în sânge numai în sepsis. Cu stafilococul generalizat, sunt furnizate informații și semănate din canalul auditiv sau din ulcerul pielii. Motivul pentru aceasta este contaminarea lor cu streptococi, Pseudomonas aeruginosa și alte microorganisme. Dacă există un stafilococ generalizat, atunci efectul cel mai mare va fi transplantul de la organele genitale, deoarece acolo este prezent patogenul patogen. Un stafilococ izolat dintr-un animal trebuie să aibă proprietăți patogene - capacitatea de a distruge celulele roșii din sânge și de a coagula plasma sanguină.

Diagnosticul dermatitei stafilococice la câini se face prin manifestarea semnelor clinice caracteristice și prin primirea rezultatelor pozitive ale testelor de laborator. În acest caz, trebuie să începeți imediat tratamentul. Pentru forme ușoare ale acestei boli, de exemplu, pentru dermatita superficială, tratamentul simptomatic este suficient. Leziunile pielii trebuie tratate cu agenți antimicrobieni cu efect de uscare, medicamente antialergice, iar în caz de mâncărime severe, agenți anestezici. Dacă apare piodermia interdigitală, se poate aplica 50% dimetilsulfoxid. Medicul poate prescrie, de asemenea, terapie cu antibiotice. Este important aici că tulpina izolată a stafilococului are sensibilitate la medicamentul selectat. Cu toate acestea, modul cel mai eficient de a trata experții în stafilococi recunoaște imunoterapia specifică. Aceasta constă în utilizarea bacteriofagului stafilococ. De asemenea, se remarcă faptul că, cu piodermă și în special dacă pielea este deteriorată destul de adânc, corticosteroizii pot complica în mod semnificativ evoluția bolii, deoarece suprimă reacțiile imune. Acesta este motivul pentru care medicii recomandă cu insistență utilizarea medicamentelor imunomodulatoare (medicament Forvet).

În plus, tratamentul stafilococului este în mod necesar combinat cu administrarea de medicamente antifungice care inhibă dezvoltarea unei culturi de ciuperci asemănătoare drojdiilor din genul candida sau malassezia. Într-adevăr, în spațiul interdigital pentru creșteri și parazitism se creează condiții ideale, pentru că umiditatea este ușor ridicată, iar temperatura este relativ mai mare.

Dermatită parazitară. Vinovatii acestui tip de dermatite la caini sunt adesea urmatorii paraziti:

Sarcoptes canis este un acarian mieros, intradermic care provoacă sarcoptoză. În această boală, capul animalului este afectat în principal, în special în zona din jurul ochilor și gurii, pe nas și urechi. Pe zonele enumerate ale pielii apar mici noduli care se umple treptat cu lichid. Leziunea se poate manifesta apoi in zona inghinala, pe labe si in axile. Boala are un număr de simptome neplăcute: mâncărime severă în zona afectată, pierderea părului pe anumite zone, apariția unor cruste sângeroase. Tratamentul în acest caz se efectuează prin efectuarea de tratamente externe cu preparate acaricidă de insecte din zonele afectate pe corpul animalului.

Demodex canis sunt acarieni mici care au o formă de vierme și sunt paraziți în glandele sebacee și foliculii de păr ai pielii. La cea mai mică slăbire a nivelului imunității în organism, numărul de paraziți crește dramatic, iar simptomele bolii încep să se manifeste imediat. Ca și în cazul saroptozei, leziunile apar în principal pe cap, în zona inghinală, axilară, în faltele interdigital. Este, de asemenea, posibil dezvoltarea bolii într-o formă generalizată generalizată, în care acarienii demodectici la câini apar în ganglioni limfatici, rinichi, ficat, splină, pe pereții intestinali. În acest caz, tratamentul este dificil și durează mult.

Ankylostomatid - nematodele mici Ancylostoma caninum și Uncinaria stenocephala - pot provoca, de asemenea, dermatită prin efectele lor toxice asupra organismului. Parazitizează carnivorele domestice și sălbatice în intestinul subțire. În acest caz, există o leziune gravă a pielii în diferite părți ale corpului. Tratamentul se face în principal prin medicamente antihelmintice.

Dermatită psihogenică. Acest tip de boală deranjează animalele cu o organizație nervoasă delicată. În cazurile în care animalele domestice se confruntă cu dificultăți în mișcare de la un loc la altul, separare de proprietar și alte situații și evenimente neobișnuite, atunci trebuie să li se administreze medicamente de calmare care sunt prescrise de un medic veterinar. Ajută la transferul stresului fără efecte negative asupra sănătății. Acest tip de dermatită este studiat cel mai rău.

Concluzie.

Profilaxia dermatită interdigitală constă în menținerea sănătății generale a câinelui. Pentru aceasta, este necesar să se hrănească în mod corespunzător și pe deplin, pentru a face efort fizic regulat, pentru a menține o stare mentală confortabilă a animalului de companie.
Cel mai bun mijloc de prevenire a bolilor infecțioase este vaccinarea regulată. În ceea ce privește bolile parazitare, tratamentul insecticid lunar și tratamentul trimestrial antihelmintic sunt necesare.
Dacă găsiți semne de inflamație pe labele animalului dvs. de companie, trebuie să-l arătați imediat medicului veterinar. Tratamentul local nu va avea efect dacă nu se face diagnosticul corect. Mai mult, poate chiar agrava situația.

http://for-vet.ru/articles/mezhpaltsevyiy-dermatit-sobak/

Dermatita interdigitală la câini și tratamentul acesteia

Dermatita interdigitală la câini este o boală inflamatorie în care sunt afectate toate straturile de piele din pliurile dintre degetele animalului, pe labe și în jurul ghearei. Mai mult decât atât, uneori procesul se extinde până la zonele suprafeței superioare a labelor acoperite cu lână. În ciuda lipsei aparente de gravitate, o astfel de boală este capabilă să provoace un disconfort semnificativ câinelui, până la punctul în care animalul începe să limpezească. De aceea, dermatita interdigitală necesită tratament în timp util și complet.

Conținutul

motive

Dezvoltarea procesului inflamator pe labele unui animal poate fi un semn al unui număr imens de boli sistemice. În consecință, orice încercare a proprietarilor de câini de a atenua suferința animalelor lor de companie prin folosirea diferitelor mijloace de uz local, selectate în principal independent sau pe baza recomandărilor altor crescători de animale, nu dau rezultate. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece cu un astfel de tratament, factorul care a determinat dezvoltarea patologiei nu este eliminat. În rolul său poate acționa:

 • Leziuni sau orice deteriorare a pielii, în special crăpături, vânătăi, zgârieturi etc. În astfel de cazuri, apare dermatită traumatică.
 • Interacțiunea cu factori fizici sau chimici iritanți, care conduc la apariția edemelor, mâncărimi, roșeață a pielii, bulversare etc., adică există semne de dermatită de contact. Dar acest tip de boală este ușor de confundat cu eczemă (inflamația cronică a pielii), chiar și pentru profesioniști.
 • Contactul cu alergenii, determinând dermatita alergică.
 • Infecția este, de obicei, bacteriană, în răni, zgârieturi, sau chiar microfragări în labe. În astfel de situații, inflamația pielii este o manifestare a dermatitei bacteriene, care de obicei acționează ca o complicație a altor forme ale bolii.
 • Invazia parazitară, în special infecția cu căpușe subcutanate etc. În astfel de cazuri, este diagnosticată dermatita parazitară.
 • Dificultățile psihologice, cum ar fi schimbarea domiciliului, separarea de proprietar etc., pot constitui un motiv pentru dezvoltarea dermatitei psihogenice.

Astfel, în funcție de cauza dezvoltării, există diferite tipuri de boli, fiecare dintre care trebuie combătut diferit.

Simptomele și caracteristicile terapiei

Tratamentul dermatitei interdigital la câini se efectuează în funcție de forma sa, deoarece cheia pentru recuperarea animalului este eliminarea factorului care a provocat dezvoltarea bolii. În cel mai bun mod, profesionistul va face față selecției tipului și naturii terapiei. Numai un medic veterinar competent va putea să evalueze gravitatea situației și să prescrie cel mai bun tratament pentru un anumit animal de companie.

Cea mai frecventă apariție a inflamației din cauza rănirii, pentru că literalmente fiecare mers pe jos de un câine este plin de riscul rănii labei sale cu sticlă spartă, resturi de construcție și alte "beneficii" ale civilizației. Prin urmare, după fiecare plimbare trebuie să examinați cu atenție animalul și, dacă este necesar, să tratați imediat rănile cu antiseptice. Cel mai bine este să contactați un medic veterinar și să urmați recomandările acestuia. Este necesar să se continue tratamentul până la vindecarea completă, pentru a împiedica procesul inflamator să devină cronic.

Proprietarii câinilor au de obicei de a face față dermatitei de contact în sezonul rece, când drumurile sunt tratate cu agenți speciali anti-înghețare. Sunt capabili să irită pielea picioarelor unui animal și să provoace dezvoltarea inflamației. Prin urmare, în astfel de cazuri, sarcina principală este de a elimina interacțiunea dintre pielea câinelui și substanțele chimice - cel mai bine, pantofii speciali vor face față unei astfel de sarcini.

Una dintre cele mai dificile în diagnosticarea și tratamentul tipurilor de dermatită este recunoscută ca fiind alergică. Trăsătura sa distinctivă este răspândirea procesului inflamator în zone destul de mari ale corpului câinelui și, adesea, leziunile primare sunt formate în spatele urechilor, în apropierea gurii sau ochilor. În astfel de cazuri, poate fi necesar să modificați hrana și dieta. Dacă în timpul săptămânii după o schimbare a dietei animalului nu se observă nici o îmbunătățire în starea sa, atunci este în valoare de suspectarea unei sensibilități sporite la factorii de mediu, cum ar fi praful, polenul plantelor etc. În astfel de situații, terapia care vizează corectarea imunității și prevenirea complicații bacteriene și fungice.

Tratamentul dermatitei bacteriene începe după confirmarea exactă a prezenței infecției. De regulă, constă în:

 • terapie antibacteriană;
 • normalizarea metabolismului vitaminelor și mineralelor;
 • eliminarea dezechilibrului hormonal;
 • utilizarea agenților antimicrobieni;
 • utilizarea bacteriofagului stafilococ.

La diagnosticarea formei parazitare a afecțiunii, tratamentul se efectuează prin tratarea zonelor afectate cu agenți insectoacaricidali, luând antihelmintice și alte medicamente ale căror alegere depinde de tipul de paraziți detectați.

În ceea ce privește dermatita psihogenică, cea mai dificilă abordare a acesteia. Desigur, în astfel de cazuri, medicul veterinar selectează sedative pentru animal, însă cheia pentru recuperare este acceptarea situației și adaptarea la noile condiții de trai, care, din păcate, nu este întotdeauna posibilă.

http://allergolife.ru/mezhpalcevyj-dermatit-u-sobak-i-ego-lechenie/

Dermatita și cauzele acesteia la câini

Prevalența dermatitei la câini

Dermatita de câine este o boală a pielii cauzată de factori biologici, fizici sau chimici. Ea afectează epiderma și derma (straturile cutanate) și se manifestă sub formă de inflamație cu simptome asociate. Printre câini există un număr foarte mare de persoane care suferă de dermatită de origine diferită. Afecțiunea este observată la animalele cu vată albă (malteză, terieri de taur, buldogi englezi, foi terieri), cu pliuri (pugs, shar pei, mastiff napolitani, bulldogi francezi), cu o barbă (Terrier negru rus, Erdel Terrier, Tsverg și Schnauzeri gigant). precum și englezii și americanii Cocker Spaniels, regizorii de aur și boxerii.

Factorii biologici ai dermatitei pot fi fungi, purici, viermi, mâncărime. Chimicale - medicamente diverse, produse de curățare și dezinfectare, produse cosmetice, reactivi și răni fizice, expunere la temperaturi ridicate. Se crede că există mai multe tipuri de dermatită la câini.

Atopic sau alergic

Apare datorită acumulării unui alergen în corpul animalului. Reacția are loc pe alimente, polen, murdărie, iarbă, medicamente și multe altele. O boală complexă rămâne pentru viață, cel mai probabil, este moștenită sensibilitatea ridicată a organismului.

purice

Cauzată de mușcăturile de purici simpli, dar corpul animalului de companie reacționează la saliva acestor insecte care suge sânge printr-o reacție alergică. Procesul inflamator din zonele afectate duce la mâncărime, câinele linge și zgârie zonele problematice, închizând procesul. Tratamentul este rapid și eficient, prognosticul fiind favorabil.

seborrheal

Epidermul este modificat, particulele de piele dispare și începe inflamația în această zonă. Poate fi gras și uscat. Boala ereditară dobândește cel mai adesea un curs cronic, dar uneori dermatita seboreică este rezultatul unei traume a pielii.

Malasseziozny

Cauzată de bacterii care au în mod normal fiecare câine. Cu o scădere a imunității sau a altor modificări în organism, această microfloră inofensivă începe să se înmulțească, datorită căruia apar leziuni ale pielii pe corp sau în apropierea ghearelor. Odată cu vindecarea unei boli de fundal, dermatita malasseică este eliminată efectiv.

acrală

Câinele în principal linge membrele din față, ducând la inflamație și eczemă, toate acestea fiind însoțite de mâncărime. Motivele se află în factorul psihogenic, cel mai adesea stresat datorită unei schimbări a situației, apariția unui nou membru al familiei, unui catel sau plecarea proprietarului. Tratate tare, simptomatice. O cauza rara a dermatitei acrale este o tulburare in organism.

bacteriene

Cauzele și mecanismul de dezvoltare sunt similare cu dermatita malasoasă, doar aici rolul principal este jucat de reproducerea bacteriilor. Regimul de tratament este similar, cu excepția drogurilor.

Dermatita interdigitală

Cauzată de ciuperci, la câini, mai ales cu conținut de stradă, în sezonul rece și umiditate ridicată, părul de pe labe devine roz, pielea devine grosieră, poate fi slăbită și miroase rău. Pet linge aceste locuri, exacerbând condiția la răni. Tratamentul poate fi întârziat, deoarece este dificil să se mențină uscăciunea părului și a pielii.

traumatic

De la daune mecanice (mușcături, leziuni), se formează supurații, pielea din jurul plăgii se înfunde și părul cad. Tratamentul este rapid dacă rana se vindecă în mod normal, iar zona afectată a pielii este tratată corespunzător.

termic

Când un câine se sprijină pe un radiator de încălzire sau pe alt obiect fierbinte, se poate forma o arsură pe piele (afectarea pielii cu inflamație). Tratamentul și rezultatul depind de gradul de deteriorare.

Pentru toate tipurile

Este important! Dermatita alergică datorată alimentelor este rară, aproximativ 10% din numărul total de cazuri suferă de acest tip. Prin urmare, se presupune, de obicei, după excluderea altor cauze.

Dermatita dermatică este o manifestare care poate apărea cu orice tip de boală. Se pare ca un loc umflat cu parul liber, apare pe orice parte a corpului, inclusiv pe partea interioara a urechii sau a fetei. Dermatita dermatică este caracteristică câinilor cu blană densă și pufoasă.

simptome

Deși dermatita are multe cauze diferite, simptomele bolii sunt similare. Pericolul constă în semnele inconsecvente din primele etape, în cazul în care câinele nu este alb sau a fost întotdeauna distins prin sănătatea excelentă. Recunoașteți cele mai multe tipuri de dermatită prin următoarele simptome:

 • pete cu roșeață pe piele;
 • peeling;
 • vezicule (bule cu lichid);
 • mâncărime;
 • dulce și miros neplăcut din piele, zona sa separată;
 • roșeață sau căderea părului;
 • câinele este zgâriat constant;
 • poate fi deprimat, iritabil.

Zonele deteriorate ale pielii au în unele cazuri febră. Dacă bacteriile s-au îmbolnăvit, atunci se observă "cosuri" cu conținut purulent sau excreție de puroi. De asemenea, dermatita este adesea caracterizată prin secreția de ochi, roșeață a membranelor mucoase, proteine.

Tratament: regimuri, medicamente, îngrijiri și remedii la domiciliu

În primul rând este necesar să se determine cauza dermatitei. Pentru a face acest lucru, în clinica veterinară efectuați o inspecție, colectați istoric (nutriție, boală, ereditate, simptome etc.), efectuați cercetări (fecale, sânge, frotiuri, biopsie a pielii afectate). Analizele vor indica unde să căutați cauza sau ce să excludem. De exemplu, rezultatele pot oferi informații despre perturbări în funcționarea organismului. Smearii vor ajuta la excluderea sau confirmarea naturii biologice a dermatitei, dar cu Malassezioznom acest lucru nu este suficient, deoarece aceste ciuperci sunt întotdeauna prezente pe piele.

Asigurați-vă că aveți nevoie de un diagnostic complet. Când sunt cunoscute cauzele bolii, tratamentul este prescris cu următoarele medicamente și măsuri:

 • Dermatită alergică - glucocorticoizi (prednison, dexametazonă), antihistaminice (clorfenamină, amitriptilină), anti-riduri (fluoxetină, ciclosporină). Dacă motivul este alimentația, atunci alergenul este detectat prin eliminarea dietei timp de 6 săptămâni, pe baza unor produse noi și potențial periculoase pentru câine. La final, produsele sunt introduse în meniu unul câte unul și exclud alergeni.
 • Flea - tratați câinele cu picături de purici și apoi urmați programul conform instrucțiunilor. Pielea afectată este tratată cu clorhexidină în fiecare zi, cu mâncărime severă, prescrie antihistaminice.
 • Malasseziozny - agenți antifungici la nivel local (Sanoderm, Clotrimazol), tratamentul cu clorhexidină, tratamentul bolii de bază.
 • Bacterial - cefalosporină, tetraciclină sau antibiotice penicilinice în injecții cu dermatită profundă și identificarea streptococilor, superficiali, sunt tratați cu unguente antibiotice. Antiseptice eficiente pentru lotiunea calda (clorhexidina).
 • Interdigital - șampoane speciale cu acțiune antifungică (Nizoral), menținând uscăciunea părului și a pielii, tratamentul cu antiseptice. Puteți purta o șosete strânsă pe membrul afectat și o puteți schimba în fiecare zi sau când se udă. După șamponare, uscați bine haina și pielea.
 • Seborrheic - o dietă cu excepția produselor grase, sărate și a altor produse dăunătoare. Exercițiu fizic moderat, spălare cu un șampon antiseboric pentru câini, tratarea pielii afectate cu clorhexidină, unguent pe bază de zinc și sulf sau creme, produse din gudron (unguent Yam). Eliminarea bolilor asociate.
 • Acral - schimbarea situației psihologice, limitând accesul câinelui la pielea afectată (bandaj, bandajare, gulerul gâtului). Suprapunerea unei răni cu unguente și agenți glucocorticoizi (Flucinar), utilizând antihistaminice (clorfenamină) pentru a reduce pruritul.
 • Medicamente termice - antibacteriene la nivel local (Solcoseryl), vindecare (Pantenol).
 • Traumatic - antibiotice locale (Streptocid lovit), spălare cu peroxid de hidrogen sau clorhexidină. Dacă rana cu supurații, antibiotice în curs de injectare.

În orice caz, lâna este curățată în jurul inflamației pentru a reduce iritarea și pentru a menține igiena. Pentru supurații și răni largi, sunt necesare antibiotice. Tratamentul dermatitei cu remedii de la domiciliu este eficient numai în stadii incipiente și nu de toate tipurile, dar, de exemplu, decoctul de mușețel este eficient pentru tratarea rănilor și reducerea inflamației, împreună cu calendula și pentru infecțiile fungice. Unguentele, șampoanele și cremele pe bază de gudron de mesteacăn sunt de asemenea folosite pentru ciuperci și seborrhea.

profilaxie

Prevenirea dermatitei este o dietă echilibrată, cu plimbări pline în aerul curat și sub soarele palid. Pentru a evita erupțiile cutanate după spălare, animalul de companie este uscat complet. Dacă se efectuează un tratament, apoi monitorizați cu atenție răspunsul la medicamente. Este necesar să se spele în mod regulat și pieptene câinele, frecvența depinde de tipul de lână și caracteristicile corpului. Odată la fiecare 2-3 luni, șamponul obișnuit de câine poate fi înlocuit cu un șampon special pe bază de plante sau cu adaos de clorhexidină, gudron de mesteacăn.

Este important! Predispoziția la dermatită, în special alergică și seboreică, este transmisă de la strămoșii câinelui. Prin urmare, animalele bolnave ar trebui să fie excluse din reproducere.

 • În primul rând, la femele în timpul sarcinii, nașterii și hrănirea căței, organismul slăbește, ceea ce agravează rezistența la bacterii și infecții.
 • În al doilea rând, descendenții vor primi aceleași probleme și le vor transmite.

Dacă găsiți o eroare, selectați fragmentul de text și apăsați Ctrl + Enter.

http://doggiedog.ru/bolezni-sobak/dermatit-u-sobak.html

Dermatita interdigitală la câini: tipuri și metode de tratament

Dermatita interdigitală la câini este o boală inflamatorie. Când apare, straturile de piele dintre degetele animalului sunt afectate. De asemenea, inflamația poate fi observată pe tampoane și în zona unghiilor. Unele animale suferă de boli de piele, localizate în partea superioară a labei.

Mulți proprietari, comparând simptomele cu o fotografie, încep să trateze independent boala. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui să se facă numai după examinarea câinelui. Un medic veterinar poate prescrie un tratament care depinde de cauza bolii.

De ce apare boala

Dermatita interdigitală poate apărea sub influența diverșilor factori.

Tratamentul bolii trebuie să se bazeze pe cauzele erupției cutanate.

Există multe motive pentru care apare dermatită interdigitală la câini.

Tratamentul și prevenirea bolii

Tratamentul bolii începe cu determinarea tipului de dermatită. Acest lucru se poate face de către un medic veterinar în timpul inspecției unui câine, proceduri de diagnosticare.

Dermatită traumatică

Dermatita interdigitală traumatică apare la câinii care trăiesc în zonele urbane. Când umbli pe stradă, un câine poate pasi pe sticlă, resturi și alte obiecte ascuțite.

Este necesar să examinați cu atenție membrele câinelui după mers. Prin ele însele, rănile nu pot provoca disconfort. Cu toate acestea, acestea reprezintă calea către penetrarea diferitelor infecții și declanșarea procesului inflamator.

Suprafața plăgii trebuie să fie uscată și periodic ventilată. Este important ca, pe vreme umedă, labele să fie protejate de umiditate. Petul poate cumpăra pantofi speciali. La domiciliu, trebuie îndepărtat pentru ventilarea extremităților.

Este important să se asigure că câinele nu linge pielea deteriorată. Cuturile sau rănile pot fi tratate cu un antiseptic.

Trauma la labele unui animal poate provoca dermatită interdigitală la câini.

Dermatita de contact

Formularul de contact apare cel mai adesea iarnă. Dog labele pot suferi de substanțe care sunt adăugate la compoziția anti-îngheț.

Simptomele bolii apar în momentul contactului cu stimulul. Câinele poate apăsa membrele, scuipă durerea. În acest caz, trebuie să luați măsuri preventive. Tratamentul nu este necesar, deoarece boala dispare după eliminarea contactului cu un iritant. Prin urmare, un câine poate purta pantofi speciali.

Dermatita alergică

Forma alergică este cea mai dificil de tratat. În caz de apariție apare nu numai labele, ci și alte părți ale corpului. Foci se găsesc în zonă:

O leziune poate fi generalizată atunci când este afectată întreaga suprafață a pielii.

Dacă alergia la alimente intră sub suspiciune, atunci câinelui i se prescrie o dietă hipoalergenică. În alimentație se introduc alimente care conțin proteine ​​hidrolizate. Dieta trebuie urmată timp de 9-10 săptămâni. În acest caz, simptomele dispar.

Dacă apare o formă atopică, trebuie identificat un alergen. În plus, tratamentul se efectuează cu ajutorul medicamentelor antimicotice, antibacteriene și a mijloacelor de corectare a imunității Forvet.

Cauza dermatitei interdigital la câini poate fi alergică.

Dermatita stafilococică

O boală comună este forma de dermatită stafilococică. Leziunea apare sub influența infecțiilor. aureus, Sf. albicans, st. Intermedium. Dacă câinele are imunitate puternică, atunci încălcările nu sunt detectate. Atunci când dezechilibrul hormonal și tulburările metabolice necesită o terapie specifică.

Zona afectată a pielii este tratată:

Când se efectuează tratamentul interdigital cu piodermă utilizând aplicații cu o soluție de dimetil sulfoxid de 50%. De asemenea, a prescris tratamentul cu antibiotice.

Leziunea stafilococică este tratată cu agenți antifungici. Infecția fungică adesea însoțește boala de bază.

Dermatită parazitară

Tratamentul dermatitei parazitare este selectat pe baza microorganismului care a provocat boala.

Dermatită psihogenică

La câinii cu un sistem nervos sensibil, se dezvoltă o formă psihogenică a bolii. Se observă atunci când câinele se desparte de proprietar, situațiile stresante, schimbarea locului de reședință.

Medicul prescrie în acest caz medicamente sedative care normalizează starea sistemului nervos al câinelui.

Boala este mai ușor de eliminat atunci când se identifică cauzele. Dacă acestea nu sunt detectate, erupția dintre degete va reapărea.

http://allergiyainfo.ru/allergicheskie-zabolevaniya/dermatit/mezhpaltsevyj-dermatit-u-sobak/

Tratăm dermatita interdigitală la câini

Dermatita interdigitală la câini duce la deteriorarea spațiilor interdigitale, precum și la suprafața plăcuțelor de labe. Această boală este secundară și nu survine singură. Veterinari au remarcat faptul că rasele individuale sunt cele mai sensibile la boală: Pekingese, Bulldog, Dachshund, Daneze Mari, Shar Pei, Sheepdogs, Bull Terriers, Masttiffs, Labradori.

Simptomele dermatitei interdigital la câine

Unul dintre simptomele de Pododermatită la câini este dermatita interdigitală.

Dermatita interdigitală se caracterizează prin roșeața pielii.

Semne clinice care sugerează o problemă:

 • pielea roșie între degete și pe degete, tampoane;
 • subțierea stratului în locuri de înfrângere;
 • umflarea membrelor și mâncărime pe care câinele încearcă să o oprească prin lins;
 • rănile plîngătoare, fistula și fierbințele pot apărea între degete;
 • durere la nivelul membrelor atunci când mersul pe jos poate fi exprimat în limping.

cauzele

Leziunea labei poate provoca dermatita.

Cauzele unor probleme de piele pe labe de câini pot fi foarte mult. Cele mai frecvente sunt:

 1. Leziuni. Câinele poate răni un membru, se poate tăia pe sticlă pentru o plimbare, se arde. Iritația de la zgâriere, dermatita cauzată de vânătăi. În astfel de cazuri, este diagnosticată o boală de origine traumatică. Prejudiciul este cauzat de un animal de companie supraponderal, atunci când suportul în timpul mersului nu este pe tampoane, ci pe piele.
 2. Reacțiile alergice nu sunt doar oameni. Câinii sunt foarte sensibili la alergeni, astfel încât contactul cu o substanță iritantă duce la roșeață, umflarea membrelor și chiar apariția unei erupții cutanate. Eliminând efectul alergenului, puteți obține o vindecare rapidă a animalului. Reacția alergică este foarte asemănătoare cu eczema, dar în cazul acesteia, procesul inflamator este cronic.
 3. Infecție bacteriană. Aceasta poate fi stafilococ sau candidoză.
 4. Penetrarea parazitului sub piele este plină de apariția dermatitei. Cel mai adesea, acest parazit este o bifă.
 5. Un câine este o creatură capabilă să simtă și să experimenteze. O izbucnire emoțională poate cauza separarea de proprietar, moartea lui, relocarea. Apariția dermatitei în acest caz este cauzată de factori psihogenici.
 6. Afecțiunile autoimune și oncologice duc la scăderea imunității și la provocarea problemelor cutanate.
 7. Boala vasculară, cum ar fi vasculita.

Măsuri de diagnosticare

Diagnosticul va ajuta la determinarea cauzei problemei dermatitei interdigital. Pentru a merge la medicul veterinar, va dura 3 zile pentru a nu face nimic pentru a trata zonele problematice de pe piele.

Un test de sânge este prescris pentru diagnosticarea bolii.

Veterinarul va acorda mai întâi următoarele teste:

 • frotiu din zona afectată;
 • răzuirea pentru a identifica paraziții;
 • semănând pe flora ciupercilor.

În plus, pot fi atribuite:

 • radiografia sau tomografia computerizată;
 • teste de sânge;
 • dacă labele nu sunt setate corect, consultația ortopedică;
 • dacă există suspiciune de cancer, consultați un oncolog.

Tratamentul dermatitei interdigital la câini

Numai după ce am aflat cauza principală a problemei cu pielea, putem continua tratamentul. Toate numirile vor depinde de tipul de dermatită interdigitală.

Tratamentul trebuie început după ce a fost identificată cauza.

Forma bacteriană a dermatitei

Dacă rezultatele testelor au evidențiat dermatită bacteriană, tratamentul va fi complex.

 1. Imunoterapie specifică activă și pasivă. Anafecția polivalentă stafilococică este prescrisă cu imunoterapie activă. În stadiile incipiente ale bolii, atunci când leziunea este nesemnificativă, este utilizată imunoterapia pasivă. Serurile anti-stafilococice și imunoglobulinele sunt prescrise.
 2. Imunoterapia nespecifică vizează restabilirea reacțiilor de imunitate. Imunostimulanții imunității celulare (celulele T și fagocitele) s-au dovedit în acest sens. Infecția cu stafilococi se dezvoltă pe fondul imunității scăzute, prin urmare, pentru a-l consolida este o prioritate de vârf.
 3. Terapia cu antibiotice dă rezultate bune dacă utilizați medicamente la care stafilococul este sensibil. De exemplu, experții recomandă Baytril, care include enrofloxacina, aparținând grupului de fluorochinolone. Acest instrument are un spectru larg de acțiune și este utilizat pentru a trata atât Salmonella cât și Staphylococcus aureus. În unele cazuri, medicul veterinar prescrie un curs constând în 2-3 tipuri de antibiotice în același timp.
 4. Utilizarea bacteriofagilor, a componentelor virale asemănătoare virusilor care pot elimina anumite bacterii.
 5. Pentru utilizarea locală se recomandă: mijloace de cauterizare și uscare (de exemplu, soluție de alum), enzimatică - chemotripsină, lizozimă. Tratamentul local pentru stafilococ nu poate înlocui cele de mai sus, deoarece este de importanță secundară. Ramele mâncărime sunt tratate cu o soluție de Dimexidum sau Novocain se utilizează sub formă de aplicații.
 6. Pentru a întări sistemul imunitar prescrise probiotice și preparate de vitamine.

Baytril - un medicament pentru tratamentul dermatitei la câini.

pododemodecosis

Pentru tratamentul dermatitei interdigital cauzate de căpușe subcutanate, Ivermectin este prescris. De droguri este destul de toxic, prin urmare, este prescris în cazuri extrem de dificile.

Medicamentul este contraindicat la câini în timpul sarcinii.

Contraindicațiile privind utilizarea fondurilor sunt: ​​- sarcină, lactație și femele. Unele rase de câini (collie, sheltie) sunt hipersensibile la acest agent, după introducerea cărora se poate produce moartea animalului. Un efect similar are un medicament modern - Ivermek, care este disponibil într-un format convenabil - sub formă de spray sau gel. Instrumentul este aplicat pe zona afectată a pielii, iar o săptămână mai târziu trece o analiză repetată pentru prezența paraziților în sânge.

Set greșit

În unele cazuri, cu labe greșite, poate fi necesar un tratament chirurgical.

Cainii cu greutate in exces beneficiaza de o dieta.

Dacă problema este cauzată de obezitate, se recomandă o dietă corectivă pentru animal. Unii câini sunt ajutați prin purtarea de pantofi de corecție speciali. În orice caz, auto-tratamentul este inacceptabil, este necesară consultarea unui medic veterinar.

Leziunile labei

Cu dermatită traumatică, este necesară controlul procesului de vindecare a rănilor. Unguentul de zinc este utilizat pentru lubrifiere. Apa ar trebui evitată pe membrele lezate.

Unguentul de zinc este utilizat pentru lubrifierea plăgii.

alergie

Forma alergică a dermatitei este dificil de tratat.

Samponul de ghimbir de mesteacăn este prescris pentru alergii.

Este foarte important să identificați alergenul, să încercați să îl eliminați din viața animalului. În cazul alergiilor alimentare, este prescrisă o dietă hipoalergenică specială. Clorhexidina sau un șampon special de gudron pentru animale este adecvat pentru utilizare locală.

Formă psihogenică

Boala la un câine poate apărea din cauza stresului.

Dacă boala a apărut după stres, atunci medicul veterinar va sugera un curs de tratament cu sedative. După recuperarea sistemului nervos, semnele de dermatită vor dispărea singure.

constatări

Nu poți trata un câine cu droguri fără un medic veterinar.

Dermatita interdigitală la câini trebuie tratată numai după identificarea adevăratei cauze a bolii. În acest caz, tratamentul va aduce o ușurare animalului. Dar utilizarea de tot felul de unguente și loțiuni fără prescripție medicală va agrava doar evoluția bolii.

http://mykoshka.ru/mezhpalcevyj-dermatit-u-sobaki/

Cum și ce să tratăm dermatită interdigitală la câini?

Dermatita interdigitală la câini este o boală inflamatorie. Când apare, straturile de piele dintre degetele animalului sunt afectate. De asemenea, inflamația poate fi observată pe tampoane și în zona unghiilor. Unele animale suferă de boli de piele, localizate în partea superioară a labei.

Dermatita interdigitală la câini: tipuri și metode de tratament

Mulți proprietari, comparând simptomele cu o fotografie, încep să trateze independent boala. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui să se facă numai după examinarea câinelui. Un medic veterinar poate prescrie un tratament care depinde de cauza bolii.

Dermatita interdigitală la câini este exprimată în inflamația pielii dintre degete.

De ce apare boala

Dermatita interdigitală poate apărea sub influența diverșilor factori.

 1. Una dintre cauzele comune ale simptomelor care pot fi văzute în fotografia de mai jos este deteriorarea mecanică a pielii. Poate fi cauzată de traume, iritare, zgâriere, vânătăi. În acest caz, este diagnosticată forma traumatică a dermatitei.
 2. Boala apare atunci când are un efect fizic sau chimic asupra suprafeței pielii. Acesta poate fi contactul cu un irritant. Se caracterizează prin mâncărime, roșeață, umflarea țesuturilor, erupții cutanate vezicale. Dacă factorul negativ este eliminat, simptomele dispar pe cont propriu. Este important să distingem boala de eczemă, care se caracterizează printr-un proces inflamator cronic.
 3. O cauză obișnuită este o reacție alergică. Se manifestă în zona dintre degete sub influența unui număr mare de stimuli.
 4. Dermatita interdigitală se poate forma în leziuni bacteriene. Adesea este cauzată de expunerea la bastoane stafilococice sau ciuperci de tip candida.
 5. Simptomele care se reflectă în fotografie pot apărea atunci când un bilet subcutanat intră în corpul câinelui. În acest caz, forma parazitară a bolii este diagnosticată.
 6. Unii câini suferă de dermatită psihogenică. Se formează în momentul în care animalul suferă de stres atunci când este separat de proprietar sau mutat.

Tratamentul bolii trebuie să se bazeze pe cauzele erupției cutanate.

Există multe motive pentru care apare dermatită interdigitală la câini.

Tratamentul bolii începe cu determinarea tipului de dermatită. Acest lucru se poate face de către un medic veterinar în timpul inspecției unui câine, proceduri de diagnosticare.

Dermatită traumatică

Dermatita interdigitală traumatică apare la câinii care trăiesc în zonele urbane. Când umbli pe stradă, un câine poate pasi pe sticlă, resturi și alte obiecte ascuțite.

Suprafața plăgii trebuie să fie uscată și periodic ventilată. Este important ca, pe vreme umedă, labele să fie protejate de umiditate. Petul poate cumpăra pantofi speciali. La domiciliu, trebuie îndepărtat pentru ventilarea extremităților.

Este important să se asigure că câinele nu linge pielea deteriorată. Cuturile sau rănile pot fi tratate cu un antiseptic.

Trauma la labele unui animal poate provoca dermatită interdigitală la câini.

Formularul de contact apare cel mai adesea iarnă. Dog labele pot suferi de substanțe care sunt adăugate la compoziția anti-îngheț.

Simptomele bolii apar în momentul contactului cu stimulul. Câinele poate apăsa membrele, scuipă durerea. În acest caz, trebuie să luați măsuri preventive. Tratamentul nu este necesar, deoarece boala dispare după eliminarea contactului cu un iritant. Prin urmare, un câine poate purta pantofi speciali.

Dermatita alergică

Forma alergică este cea mai dificil de tratat. În caz de apariție apare nu numai labele, ci și alte părți ale corpului.

O leziune poate fi generalizată atunci când este afectată întreaga suprafață a pielii.

Dacă alergia la alimente intră sub suspiciune, atunci câinelui i se prescrie o dietă hipoalergenică. În alimentație se introduc alimente care conțin proteine ​​hidrolizate. Dieta trebuie urmată timp de 9-10 săptămâni. În acest caz, simptomele dispar.

Dacă apare o formă atopică, trebuie identificat un alergen. În plus, tratamentul se efectuează cu ajutorul medicamentelor antimicotice, antibacteriene și a mijloacelor de corectare a imunității Forvet.

Cauza dermatitei interdigital la câini poate fi alergică.

Dermatita stafilococică

O boală comună este forma de dermatită stafilococică. Leziunea apare sub influența infecțiilor. aureus, Sf. albicans, st. Intermedium. Dacă câinele are imunitate puternică, atunci încălcările nu sunt detectate. Atunci când dezechilibrul hormonal și tulburările metabolice necesită o terapie specifică.

Zona afectată a pielii este tratată:

 • medicamente antimicrobiene cu efect de uscare;
 • antihistaminice;
 • analgezice pentru mâncărime severă.

Când se efectuează tratamentul interdigital cu piodermă utilizând aplicații cu o soluție de dimetil sulfoxid de 50%. De asemenea, a prescris tratamentul cu antibiotice.

Leziunea stafilococică este tratată cu agenți antifungici. Infecția fungică adesea însoțește boala de bază.

Tratamentul dermatitei parazitare este selectat pe baza microorganismului care a provocat boala.

 1. Dacă se observă sarcoptoză, suprafețele afectate ale pielii sunt tratate cu agenți insecticidă.
 2. Odată cu înfrângerea cauzată de boala Demodex canis, terapia are un caracter lung și este selectată ținând cont de particularitățile stării cainelui.
 3. Medicamente antihelmintice sunt utilizate pentru anchilostomatid, cauzate de paraziți Ancylostoma caninum și Uncinaria stenocephala.

Viermii, acarienii și alți paraziți pot provoca dermatită interdigitală.

Dermatită psihogenică

La câinii cu un sistem nervos sensibil, se dezvoltă o formă psihogenică a bolii. Se observă atunci când câinele se desparte de proprietar, situațiile stresante, schimbarea locului de reședință.

Medicul prescrie în acest caz medicamente sedative care normalizează starea sistemului nervos al câinelui.

Boala este mai ușor de eliminat atunci când se identifică cauzele. Dacă acestea nu sunt detectate, erupția dintre degete va reapărea.

Pododermită la animale

Dermatita interdigitală la câini este unul dintre semnele unui grup de boli sub denumirea generală "Pododermatită". Sunt afectate de asemenea pielea degetelor, tampoanelor de labe și rola de unghii.

Semnele clinice sunt înroșirea pielii, subțierea stratului, umflături, mâncărime, urme de ruptură, plâns, uneori limp, durere la mers. Se prezintă adesea furunculi interdigitali și fistule.

Motive posibile:

 • probleme de suport (atunci când rasele mari cu păr scurt, din cauza durerii sau a excesului de greutate, suportul nu apare pe plăcuțele stratului corneum, ci pe piele. Displazia articulației cotului poate fi o cauză comună)
 • trăsăturile anatomice ale extremităților (formarea de la falangele sau ghearele adiacente, degetele prea strânse);
 • rănire (inclusiv corp străin, arsură);
 • infecții (bacterii, ciuperci);
 • paraziți (demodicoză);
 • alergii (inclusiv dermatită de contact);
 • boli oncologice (carcinom cu celule scuamoase, limfom, mastocitom);
 • boli autoimune (de exemplu, pemfigus);
 • vasculita (probleme vasculare);
 • afecțiuni endocrine (de exemplu, hipotiroidism);
 • stres (dermatita acrală din lins);

Diagnosticul primar:

 • luând o amprentă de pete sau punctat din zona afectată;
 • tăieturi pentru a elimina posibilele paraziți;
 • dacă este necesar, înmulțirea ciupercilor patogene (dermatofitotice).

În unele cazuri, suplimentare necesare:

 • X-ray, uneori tomografie computerizată;
 • teste de sânge;
 • biopsie;
 • consultarea altor specialiști (ortopedist, oncolog).

Pentru a combate o infecție bacteriană, este necesară utilizarea pe termen lung a unui antibiotic într-o doză dermatologică și aplicarea locală a unui șampon terapeutic. Este important să nu anulați singur tratamentul, ci să completați cursul complet de prescripție medicală.

În cazul alergiilor, este important să identificăm cauza principală, este un proces destul de lung.

Din păcate, problemele de suport nu sunt întotdeauna vindecate radical, dar sunt posibile unele ajustări (intervenții chirurgicale, analgezice, încălțăminte de protecție, pierderea excesului de greutate)

Dragi proprietari! Nu încercați să vă ungeți "ceva"! Compoziția medicamentului poate fi componente care declanșează creșterea rapidă a agentului patogen. Și în loc să ajuți, agitați situația.

Bolile de piele la câini: tipuri și simptome

Dog dermatita

Dermatita este o leziune acută inflamatorie a pielii, fără a fi însoțită de o erupție cutanată. Dermatita după tipul fluxului la animale este împărțită în: acută și cronică, și datorită apariției: contactului, alergic, traumatic, ars și parazitar.

Dermatita de contact

Gulerul metalic prea strâns, lumina agresivă a soarelui, așternutul rigid, unguentul medicamentos ales necorespunzător etc. poate provoca această boală. În acest caz, leziunile cutanate apar exclusiv la locul contactului fizic sau chimic cu un iritant.

simptome:

 • Bule mici.
 • Puternicitatea pielii.

Dermatita alergică

Aceasta este o boală ereditară. Poate fi cauzată de acarieni, ciuperci, particule de epidermă umană, polen din plante și flori.

simptome:

 • Pielea uscată.
 • Tumori pe suprafețe de îndoire.

Dermatită parazitară

Purtătorii bolii sunt purici, viermi rotunzi (nematozi), acarieni intradermici.

simptome:

 • Pierderea abundenta a parului.
 • Mâncărime severă în zona localizării leziunilor.

Dermatită traumatică

Dermatita traumatică apare de obicei în locuri cu vânătăi, zgârieturi sau tăieturi.

simptome:

 • Înroșirea, umflarea pielii.
 • mâncărime

Dermatita aseptică cronică

În acest tip de boală, epiderma este limitată în producerea unui lubrifiant gras, apar crăpături pe piele, provocând apariția unei dermatite purulente.

Tratamentul dermatitei la câini

Desigur, dermatita la câini trebuie tratată sub supravegherea unui medic. Cu toate acestea, există încă unele metode de acordare a primului ajutor.

În dermatita traumatică, pielea afectată trebuie tratată cu o soluție de iod de cinci procente. În prima zi după accident, trebuie aplicate bandajele reci. În viitor, frigul trebuie eliminat, iar pentru tratare să se utilizeze loțiuni de alum sau plumb. Ei bine elimină soluția de iritație furatsilina sau Zelenka.

Când dermatita a aplicat pansamente cu unguente și emulsii. Cel mai adesea, medicii recomandă utilizarea unei emulsii streptocidice, a sinteticinei, a unguentului prednison sau a unguentului Vișnevski. Ei bine ajută la emulsia Cortican.

Pentru a face față formei cronice a bolii, cel mai des utilizat Exekan, care conține în compoziția sa substanțe medicinale cu activitate antiinflamatorie.

Dermatita cu prurit este excelentă în suprimarea glucocorticoizilor.

Veterinarii și câinele de îngrijire a câinilor recomandă cu insistență că în timpul iernii se vor manipula labe de animale cu creme speciale. Această procedură simplă vă va ajuta să împiedicați animalul dvs. să aibă o boală atât de neplăcută ca dermatita interdigitală.

Nu este un secret că în perioada de iarnă căile noastre sunt stropite în mod activ cu o varietate de substanțe chimice, care de multe ori cauzează dermatită la câini.

Un instrument ideal pentru prevenirea dermatitei interdigital poate fi "Vedinol pentru labe".

Tratamentul dermatitei purulente implică utilizarea diferitelor pulberi și pansamente antiseptice. În tratamentul dermatitei purulente, antibioticelor, streptocidului, acidului boric cu iodoform, norsulfazolul este utilizat pe scară largă.

Un efect bun se realizează cu ajutorul pansamentelor de alcool și a comprimatelor de alcool și alcool.

În forma cronică a bolii, se utilizează pansamente de ozocerită și parafină.

Excelent efect antiinflamator are o loțiune cu acid boric 3%. Pentru dezinfecție se utilizează 3% peroxid de hidrogen și tinctură de iod 5%.

Pentru tratamentul tuturor tipurilor de dermatită, agenții fitoterapeutici, cum ar fi șoldul de trandafir și uleiul de cătină, ovăzul de sămânță și arderea de droguri sunt utilizate pe scară largă și destul de eficient.

Dog leziuni ale pielii - cum de a trata?

Dermatita interdigitală la câini este o boală inflamatorie în care sunt afectate toate straturile de piele din pliurile dintre degetele animalului, pe labe și în jurul ghearei.

Mai mult decât atât, uneori procesul se extinde până la zonele suprafeței superioare a labelor acoperite cu lână. În ciuda lipsei aparente de gravitate, o astfel de boală este capabilă să provoace un disconfort semnificativ câinelui, până la punctul în care animalul începe să limpezească.

De aceea, dermatita interdigitală necesită tratament în timp util și complet.

motive

Dezvoltarea procesului inflamator pe labele unui animal poate fi un semn al unui număr imens de boli sistemice.

În consecință, orice încercare a proprietarilor de câini de a atenua suferința animalelor lor de companie prin folosirea diferitelor mijloace de uz local, selectate în principal independent sau pe baza recomandărilor altor crescători de animale, nu dau rezultate.

Acest lucru nu este surprinzător, deoarece cu un astfel de tratament, factorul care a determinat dezvoltarea patologiei nu este eliminat. În rolul său poate acționa:

 • Leziuni sau orice deteriorare a pielii, în special crăpături, vânătăi, zgârieturi etc. În astfel de cazuri, apare dermatită traumatică.
 • Interacțiunea cu factori fizici sau chimici iritanți, care conduc la apariția edemelor, mâncărimi, roșeață a pielii, bulversare etc., adică există semne de dermatită de contact. Dar acest tip de boală este ușor de confundat cu eczemă (inflamația cronică a pielii), chiar și pentru profesioniști.
 • Contactul cu alergenii, determinând dermatita alergică.
 • Infecția este, de obicei, bacteriană, în răni, zgârieturi, sau chiar microfragări în labe. În astfel de situații, inflamația pielii este o manifestare a dermatitei bacteriene, care de obicei acționează ca o complicație a altor forme ale bolii.
 • Invazia parazitară, în special infecția cu căpușe subcutanate etc. În astfel de cazuri, este diagnosticată dermatita parazitară.
 • Dificultățile psihologice, cum ar fi schimbarea domiciliului, separarea de proprietar etc., pot constitui un motiv pentru dezvoltarea dermatitei psihogenice.

Astfel, în funcție de cauza dezvoltării, există diferite tipuri de boli, fiecare dintre care trebuie combătut diferit.

Simptomele și caracteristicile terapiei

Tratamentul dermatitei interdigital la câini se efectuează în funcție de forma sa, deoarece cheia pentru recuperarea animalului este eliminarea factorului care a provocat dezvoltarea bolii. În cel mai bun mod, profesionistul va face față selecției tipului și naturii terapiei. Numai un medic veterinar competent va putea să evalueze gravitatea situației și să prescrie cel mai bun tratament pentru un anumit animal de companie.

Dermatita interdigitală

Cea mai frecventă apariție a inflamației din cauza rănirii, pentru că literalmente fiecare mers pe jos de un câine este plin de riscul rănii labei sale cu sticlă spartă, resturi de construcție și alte "beneficii" ale civilizației.

Prin urmare, după fiecare plimbare trebuie să examinați cu atenție animalul și, dacă este necesar, să tratați imediat rănile cu antiseptice. Cel mai bine este să contactați un medic veterinar și să urmați recomandările acestuia.

Este necesar să se continue tratamentul până la vindecarea completă, pentru a împiedica procesul inflamator să devină cronic.

Proprietarii câinilor au de obicei de a face față dermatitei de contact în sezonul rece, când drumurile sunt tratate cu agenți speciali anti-înghețare.

Sunt capabili să irită pielea picioarelor unui animal și să provoace dezvoltarea inflamației.

Prin urmare, în astfel de cazuri, sarcina principală este de a elimina interacțiunea dintre pielea câinelui și substanțele chimice - cel mai bine, pantofii speciali vor face față unei astfel de sarcini.

Una dintre cele mai dificile în diagnosticarea și tratamentul tipurilor de dermatită este recunoscută ca fiind alergică. Trăsătura sa distinctivă este răspândirea procesului inflamator în zone destul de mari ale corpului câinelui și, adesea, leziunile primare sunt formate în spatele urechilor, în apropierea gurii sau ochilor. În astfel de cazuri, poate fi necesar să modificați hrana și dieta.

Dacă într-o săptămână după o schimbare a dietei unui animal în starea sa nu se observă nici o îmbunătățire, atunci este util să se suspecteze creșterea sensibilității la factorii de mediu, cum ar fi praful, polenul plantelor etc.

În astfel de situații, se efectuează o terapie care vizează corectarea sistemului imunitar, precum și prevenirea complicațiilor bacteriene și fungice.

Tratamentul dermatitei bacteriene începe după confirmarea exactă a prezenței infecției. De regulă, constă în:

 • terapie antibacteriană;
 • normalizarea metabolismului vitaminelor și mineralelor;
 • eliminarea dezechilibrului hormonal;
 • utilizarea agenților antimicrobieni;
 • utilizarea bacteriofagului stafilococ.

La diagnosticarea formei parazitare a afecțiunii, tratamentul se efectuează prin tratarea zonelor afectate cu agenți insectoacaricidali, luând antihelmintice și alte medicamente ale căror alegere depinde de tipul de paraziți detectați.

În ceea ce privește dermatita psihogenică, cea mai dificilă abordare a acesteia. Desigur, în astfel de cazuri, medicul veterinar selectează sedative pentru animal, însă cheia pentru recuperare este acceptarea situației și adaptarea la noile condiții de trai, care, din păcate, nu este întotdeauna posibilă. http://allergolife.ru/

Tratamentul eficient al bolii

Dermatita la câini este o leziune inflamatorie a tuturor straturilor de piele, care nu se manifestă prin erupții cutanate.

În dermatita interdigitală la câini, inflamația apare pe faltele interdigital, pe plăcuțele de labe, lângă patul ghearelor și foarte rar pe suprafața păroasă a labei. Cu aceste leziuni, animalul poate bloca vizual, poate proteja laba rănită și poate linge zonele afectate.

Trebuie să știți că zonele inflamatorii de pe labele unui animal pot apărea cu boală sistemică. Prin urmare, înainte de a efectua auto-tratamentul, este necesar să excludem toți factorii care apar și să eliminăm cauzele dezvoltării dermatitei interdigital.

Este important să existe mai multe motive pentru formarea acestei leziuni (boală), prin urmare există mai multe metode de tratament:

 • Dermatită traumatică la câini poate apărea din cauza deteriorării mecanice, adică a tăieturilor de sticlă, a resturilor de construcție. Prin urmare, tratamentul principal nu este acela de a începe procesul, de a monitoriza vindecarea și de a le procesa corespunzător și de a nu permite ca procesul inflamator să devină cronic. Zonele afectate trebuie să fie curate și uscate, deci la timp pentru plimbări merită pus pe labele câinilor sau pe pantofi sau șosete speciale. Tratați zonele afectate local cu un unguent de uscare.
 • Dermatita de contact la câini se poate dezvolta pe vreme rece și umedă (adică în timpul iernii) atunci când străzile sunt tratate cu substanțe chimice din zăpadă și gheață. Prin urmare, pentru a evita dezvoltarea acestui factor, este necesar fie să puneți pantofi special pe labele (zonele afectate) ale animalului, fie pe șosete, să aplicați topic unguente de uscare.
 • Dermatita bacteriană la câini este cauza traumatizării plăcuțelor labei sau a modificărilor hormonale sau a tulburărilor metabolismului vitaminelor și mineralelor. În tratamentul care utilizează antibiotice sistemice, imunostimulanții exclud dezvoltarea stafilococului. Confirmați că dezvoltarea sa este posibilă numai cu ajutorul unor cercetări de laborator. La nivel local, în timpul tratamentului extern, se utilizează unguente antimicrobiene de uscare, iar preparatele analgezice și antialergice sunt utilizate pentru mâncărime intense.
 • Dermatită parazitară la câini. Dezvoltarea sa este însoțită de paraziți subcutanat: Sarcoptes canis - un acarian scalabil intradermic și Demodex canis - acarieni subcutanați care parazitează foliculii de păr. Preparatele imunostimulante preparate acaricide sunt utilizate pentru tratament, tratamentul este lung și lung.
 • Dermatită psihogenică - apare la animale la diferite stresuri (mișcare, schimbarea furajelor, separarea de proprietari) pentru tratamentul animalului dă în mod constant sedative.
 • Dermatita alergica la caini - provine din reactia organismului la alergeni, aditivi alimentari etc. Cel mai sistemic tip de dermatită, deoarece dermatita alergică tinde să se dezvolte pe tot corpul. Terapia cu dietă se efectuează pentru tratamentul (prin metoda excluderii) timp de 10-14 zile, se utilizează medicamente anti-fungice, se utilizează antibiotice, se utilizează agenți antibacterieni (clorhexidina 2%) sau baie cu șampon de gudron pentru tratament extern.

Prin urmare, pentru a vă ajuta animalul, este necesar să consultați la timp un medic veterinar pentru a elimina toate cauzele posibile de dermatită și pentru a aplica tratamentul corect.

Totul despre cea mai frecventă problemă a pielii de câine - dermatita

După cum știți, puricii sunt unul dintre cei mai frecvenți paraziți din natură, interferând cu viața liniștită a prietenilor cu patru picioare. Aceste insecte dau animalului multe inconveniente și probleme.

În plus, la unii câini, mușcăturile acestor insecte pot provoca alergii, respectiv o reacție alergică provoacă dermatită de purici.

Cu dermatita pură, alergenul este saliva de insecte, care intră în pielea animalului cu fiecare mușcătură.

Trebuie remarcat faptul că dermatita puricică nu apare la fiecare animal care a fost mușcat de o insectă. Această reacție este tipică numai pentru acei câini care sunt predispuși la aceasta. Acest lucru se aplică și persoanelor care suferă de probleme de sănătate.

Uneori este dificil pentru o persoană să-și ajute animalul, deoarece poate fi dificil să se scoată insecte. Acești paraziți trăiesc nu numai pe stradă, dar și lovind corpul unui animal, se pot răspândi rapid în apartament (video de Ludmila Podghevskaya).

Flăcări de habitate excelente sunt așternut de câine, un gol în podea, mobilier. Aici paraziți își depun ouăle, care pot infecta câinele în orice moment. Aproximativ 80% din toată dermatita are loc în purici.

simptome

De regulă, dermatita puricică este diagnosticată la animale în sezonul cald - atunci insectele sunt cele mai active. Trebuie remarcat că, odată ce se află pe corpul câinelui, puricea va căuta un loc cu cea mai mare umiditate, poate fi zona înghită, stomac, ureche.

Principalele simptome ale acestei boli sunt următoarele:

 • Primul simptom este mâncărime severă la câine în anumite zone ale corpului;
 • zgârieturi și coajă chelie, precum și roșeață și erupții cutanate se pot forma la locul mâncării;
 • animalul de companie devine mai nervos și iritabil, deoarece este constant perturbat de insecte;
 • Un alt simptom care poate să nu apară este că, în unele cazuri, dermatita puricică cauzează pierderea apetitului (video este dog-channel.tv).

tratament

Dacă decideți să vă salvați animalele de companie de la această problemă acasă, atunci există multe modalități. Pentru tratament, puteți folosi șampoane, spray-uri speciale, picături sau gulere. Astăzi, mulți crescători de câini folosesc tot mai mult comprimate masticabile.

Desigur, orice tratament ar trebui să fie însoțit de dezinfectarea spațiului dvs. de locuit, precum și de gunoi pentru câini, deoarece trebuie să eliminați larvele. În cazul în care boala a provocat răni grave, unguente speciale pot fi folosite pentru a le vindeca. Oricum, ar fi mai bine să vă verificați animalul cu un medic, astfel încât un specialist să poată face un diagnostic mai precis.

Dermatita atopică

Cu toate acestea, dermatita atopică mai frecventă este, de asemenea, obișnuită. Dermatita atopică este o reacție a organismului unui câine la elementele din mediul înconjurător.

Alergenii pot fi praf, pene sau articole de uz casnic. De regulă, dermatita atopică este diagnosticată la animalele de companie mici, iar animalele de peste 6 ani suferă foarte rar.

Tipul atopic este dificil de diagnosticat.

Pentru a identifica acest tip de dermatită la un animal, trebuie mai întâi să tratați complet câinele și apartamentul de la paraziți. O dietă strictă este prescrisă animalului de companie, deoarece alergenii pot fi găsiți și în alimente. Doar dacă acțiunile efectuate nu vor da niciun rezultat, dermatita atopică poate fi diagnosticată la câine. Această metodă de testare pentru a determina tratamentul este forțată.

Dacă doriți să găsiți un alergen specific care provoacă dermatită atopică, atunci câinele trebuie să fie atent verificat în laborator. Echipamentul adecvat pentru diagnostic nu se găsește în toate clinicile veterinare ale Federației Ruse. În consecință, nu există alte opțiuni de diagnostic (autorul filmului este Lake Charles Pit Bull Rescue).

simptome

În ceea ce privește simptomele, aceasta este similară atât în ​​cazul puricii, cât și al dermatitei atopice. Unul dintre simptomele comune ale acestei reacții este mâncărimea severă, precum și o zonă de inflamație în zona botului și a biciului.

De asemenea focurile pot fi localizate pe axile, în zonele interdigitale, în urechi. Ca urmare a faptului că dermatita atopică ajută la reducerea mecanismelor de protecție a pielii, ea poate prezenta roșeață.

Câinele va dezvolta, de asemenea, inflamație bacteriană, înroșire și erupție cutanată.

tratament

În ceea ce privește tratamentul, tipul de alergie atopic este dificil de tratat și salvarea completă a animalului de companie din această problemă nu va funcționa. Astăzi, tratamentul este, de obicei, simptomatic, adică este destinat eliminării simptomelor. Pentru a trata un câine, acesta trebuie tratat în mod constant pentru paraziți și având mijloace speciale pentru reducerea pruritului.

Veterinarii practică uneori un alt mod - tratamentul alergiilor cu imunoterapie specială. Trebuie remarcat faptul că, pentru a trata astfel, un câine va fi destul de scump, mai ales că nu toate clinicile veterinare oferă astfel de servicii. Mai multe detalii despre cum se efectuează tratamentul tip atopic sunt descrise în videoclipul de mai jos (video de către Clinica Veterinară Dr. Sotnikov).

pododermatitis

Pododermaita la animalele de companie este o afecțiune a pielii caracterizată prin leziuni în zonele interdigital. Pads pot suferi, de asemenea.

După cum arată practica, poddermatitul nu este o boală separată. De obicei, pododermatita este însoțită de demodicoză, boli fungice și boli oncologice.

În plus, cauza poate fi paraziți externi și interni.

Pododermatita afectează corpul unui animal în așa fel încât câinele a redus semnificativ funcțiile de protecție ale pielii. Ca urmare, corpul animalului devine inflamat și roșu. Adesea la animale, zonele afectate se află în zonele interdigital.

Trebuie remarcat că Pododermatita poate să apară la fiecare câine, dar următoarele rase sunt cele mai susceptibile la această boală:

 • bulion terrier;
 • mastiffilor;
 • pechinez;
 • Labradorii;
 • basset hounds;
 • taxele;
 • câini;
 • Ciobănesc german;
 • shar pei

De asemenea, trebuie adăugat faptul că patch-urile cheli și leziunile din zonele interdigitale cu dărâmare sunt posibile datorită lingerii constante a acestor locuri. Din moment ce parcelele sunt într-adevăr problematice, câinele va încerca să le vindece în felul acesta.

simptome

În ceea ce privește simptomele de subdermită, această reacție alergică se manifestă sub formă de durere severă și mâncărime. În consecință, un crescător atent, în orice caz, va observa simptomele când câinele își linge în mod constant labele.

Pododermatita provoacă roșeață și inflamație în zona interdigitală pe membrele unui animal de companie. Activitatea animalului poate scădea, deoarece îi va face rău să se miște.

Dacă inflamația este foarte puternică, atunci câinele poate, de asemenea, să limpezească.

tratament

Cum de a trata poddermatita la domiciliu? Desigur, ca și în cazul altor boli, va fi imposibil să vindeci un animal de companie dacă nu aflați cauza alergiei.

De exemplu, în cazul în care boala este cauzată de demodicoză sau malassezoză, în primul rând este necesară tratarea acestor boli. Numai atunci când salvați câinele de la aceste probleme va trece reacția alergică.

Pentru a preveni semnele de boală, urmați mereu măsurile de igienă de bază. De exemplu, după ce ați mers pe un animal, în orice caz, este necesar să spălați labele animalelor de companie și, de asemenea, trebuie să fie uscate foarte atent pentru a evita orice umiditate în spațiile interdigital. Exacerbarea este tipică în lunile umede ale anului.

Între degete trebuie să tăiați întotdeauna părul în exces. Dacă mergeți cu un câine în ploaie sau în zăpadă, vă recomandăm să folosiți pantofi de câini speciali.

Cum să vindeciți podermatitele autoimune la un animal de companie

diagnosticare

Atunci când apare un poddermatit, sarcina principală a proprietarului câinelui și a medicului veterinar este de a diagnostica corect cauzele acestuia.

În primul rând, este necesară eliminarea alergiilor alimentare, deoarece intoleranța individuală la alimente cauzează adesea diverse probleme de piele.

Dacă bănuiți că aveți o alergie alimentară (alimentară), trebuie să prescrieți o dietă hipoalergenică strictă, este recomandat să utilizați alimente medicale specializate pentru aceasta.

Atunci când hrăniți câinele timp de 2-3 luni numai cu aceste hrănire, alergenul încetează să intre în corpul animalului și, treptat, starea animalului se poate îmbunătăți - mâncărime și umflături dispar, părul începe să crească pe zonele chelate, iar durerile și tulburarea dispar.

Dacă se întâmplă acest lucru, se confirmă diagnosticul de pododermă alergică alimentară, având în vedere că este posibil să se echilibreze regimul de hrană al animalului, astfel încât să nu existe manifestări ale Pododermatitei pe toată durata vieții câinelui.

Dacă, totuși, după 2 luni de prescriere a unei diete stricte, nu există îmbunătățiri, este posibil ca cauza subdermetitei să fie alergie non-alimentară, în care toți factorii de mediu pot fi alergeni în organism (praf, polen, cosmetice etc.).

Nu este întotdeauna posibilă identificarea cauzei de subermatită alergică a etiologiei nealimentare, prin urmare tratamentul este îndreptat spre combaterea alergiilor în general, precum și la eliminarea microflorei bacteriene și fungice, care începe să se dezvolte activ în locurile de leziuni cutanate primare.

Dacă, după tratamentul combinat cu antihistaminice și medicamente antibacteriene sau antimicotice, survine o îmbunătățire rapidă și vizibilă, atunci medicul veterinar poate selecta o schemă individuală pentru a oferi medicamente antialergice pentru o perioadă lungă de timp.

Autoimună Pododermatită

Am trăit pe larg pe susceptibilitatea alergică pentru a arăta cât de importantă este diagnosticarea corectă a cauzelor acestei boli. Subpermatita autoimună este adesea confundată cu alergia, ceea ce duce la eșecuri de tratament și la deteriorarea stării animalului.

Afecțiunile autoimune la animale nu au fost încă suficient studiate, astfel că diagnosticul lor prezintă anumite dificultăți. Este foarte important să găsiți un medic veterinar care să poată diagnostica corect și, ulterior, să aleagă doza de medicamente pentru a normaliza starea animalului.

Vom examina tratamentul subdermetitului autoimun pe exemplul unei rase masculine de Mastino Neapolitano, care la vârsta de 11 ani a avut această problemă. După cum sa menționat deja, vârsta înaintată este una dintre cauzele sensibilității.

Boala a început brusc, o ușoară umflare între degete în câteva zile a devenit extinse, a existat o mare durere și lamecherie.

Tratamentul subdermeitei autoimune

La câinii cu masă corporală mare, problemele piciorului sunt adesea fatale, deci trebuie să acționați foarte repede. Unul dintre cele mai bune medicamente pentru tratamentul bolilor și proceselor inflamatorii care au etiologie autoimună și alergică este Dexfort.

Dexafort injecția vă permite să opriți procesul inflamator aproape instantaneu, într-o fotografie a labei câinelui la 4 ore după administrarea intramusculară a medicamentului, pielea devine mai puțin roșie, umflarea începe să scadă, durerea dispare și lipsa de limpaj.

 1. Dexafort este un medicament hormonal foarte grav, nu poate fi folosit în mod incontrolabil. Fiind un analog sintetic al cortizonului (hormonul glucocorticosteroid al cortexului suprarenale), Dexafort are un efect antialergic, anti-edem prelungit, antiinflamator.
 2. Efectul medicamentului devine vizibil după o oră și poate dura până la 4-5 zile. O singură injecție este suficientă pentru ca manifestările de traderomită autoimună să dispară timp de 7-10 zile.
 3. Din păcate, Dexafort poate opri inflamația doar pentru un timp, acest medicament poate fi folosit doar ca ajutor de urgență pentru această boală. Utilizarea pe termen lung a Deksafortei este contraindicată, de obicei este administrată de 1-2 ori cu un interval de 7 zile.
 4. O mulțime de comentarii negative asupra diverselor forumuri veterinare despre Dexfort apar tocmai datorită faptului că, din cauza eficacității acestui medicament, ele încep să-l folosească necontrolat.
 5. Utilizarea pe termen lung a Deksaforta poate duce la chelie, anorexie, somnolență, scădere în greutate și osteoporoză. Numai după numirea unui medic veterinar, puteți începe introducerea acestui medicament la câini cu boli fungice și virale, boli ale rinichilor și inimii, diabet.

Terapia de întreținere a hormonilor

Tratamentul cel mai comun al bolii autoimune letale este pe tot parcursul vieții. După eliminarea simptomelor acute ale bolii Dexafort, terapia de întreținere hormonală poate fi prescrisă - administrarea zilnică de prednison în doze minime.

În funcție de starea animalului și greutatea corporală, este selectat un program individual de administrare a pastilelor.

O condiție prealabilă - trebuie să începeți cu cea mai mică doză de prednison (de exemplu, comprimate în fiecare zi sau o dată pe zi) și să creșteți treptat până când se obține efectul terapeutic dorit.

În cazul nostru, un câine cântărind 70 kg zilnic primește de două ori pe zi pentru ¼ tablete de prednison. O astfel de recepție a acestui medicament elimină complet manifestările subdermatitului, iar în ultimii 2 ani nu produce efecte secundare.

tratament

Deseori, stadiul acut de subermatită autoimună este însoțit de formarea de fistule. Dacă acestea nu sunt tratate în timp util, este posibilă atașarea unei infecții bacteriene secundare și complicarea cursului bolii. În timp ce câinele a reușit să ridice doza necesară de prednison, labei sale s-au umflat de mai multe ori și au apărut astfel de răni.

 • O modalitate dovedită de a vindeca rapid o fistula este utilizarea peroxidului de hidrogen și a unguentului Levomekol. Mai întâi, peroxidul de hidrogen se colectează într-o seringă fără ac și se injectează direct în deschiderea fistulă, iar peroxidul trebuie injectat sub presiune, astfel încât toate țesuturile moarte și microorganismele să fie îndepărtate din buzunarul fistulei.
 • Apoi, unguent Levomekol este, de asemenea, luate în seringă și injectat în deschiderea fistulei.
 • Unguentul ar trebui să fie foarte mult, trebuie să îl introduceți până când excesul de unguent începe să iasă din deschiderea fistulă spre exterior. După aceea, se aplică un bandaj la labă.
 • În acest fel, tratând laba de două ori pe zi, se poate obține vindecarea deschiderii fistuloase timp de 3-4 zile și se evită un curs de terapie cu antibiotice.

concluzie

Subpermatita autoimună este o boală foarte insidioasă care se desfășoară în moduri diferite în diferite animale.

Acest regim de tratament nu poate fi recomandat pentru utilizarea de către alți câini, deoarece în fiecare caz este necesară consultarea medicului veterinar, numirea ștergerilor din leziunile pielii și numirea preparatelor individuale hormonale.

Am decis să împărtășim rezultatele tratamentului acestui animal, astfel încât proprietarii de câini care se tem de utilizarea Dexafort și terapia hormonală de întreținere de-a lungul vieții pot vedea că o dozare corectă a medicamentelor permite câinelui să trăiască o viață completă fără manifestările dureroase ale traumei și efectele secundare ale medicamentelor. Se pare ca acum este o laba dureroasa, cu administrarea zilnica de prednison.

http://zoomak.ru/zabolevaniya/mezhpaltsevyj-dermatit-u-sobak.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni