Tratamentul remediilor astmatice populare

Astmul bronșic este o boală cronică complexă a sistemului respirator uman. Se manifestă prin atacuri de respirație, scurtarea respirației și acumularea de spută în bronhii. Manifestările bolii înrăutățesc în mod semnificativ calitatea vieții unei persoane care suferă de această boală, afectează funcționarea multor organe și sisteme.

Metodele neconvenționale de tratare a astmului propuse în acest articol nu reprezintă o alternativă la tratamentul conservator. Acestea completează efectele medicamentelor prescrise de un medic și pot fi utilizate după consultarea unui specialist.

Tratamentul cu astm de Dr. Batmanghelidja

Potrivit medicului iranian F. Batmangkhelidzh, deshidratarea corpului uman și dezvoltarea astmului bronșic sunt două procese care sunt direct legate unul de celălalt. Doctorul a făcut această descoperire destul de întâmplătoare în timp ce era în custodie. A vindecat o durere severă în stomacul colegului său de cameră, invitându-i să bea câteva pahare de apă pură. Interesat de efect, F. Batmanghelidzh a rezumat baza teoretică pentru el, scriind un număr mare de lucrări științifice despre proprietățile vindecătoare ale apei.

El susține că nevoia reală a organismului de apă nu se manifestă doar prin uscăciune în gât și senzație de sete. Deshidratarea locală a părților corpului pacientului duce la apariția diferitelor patologii, inclusiv a astmului bronșic.

Esența acestui proces este după cum urmează:

Microvasdele deshidratate ale mucoasei bronhice provoacă eliberarea de histamină din celulele mastocite.

Lipsa apei în microvasele mucoasei bronhice provoacă supraîncărcarea cu sânge și începe procesul inflamator.

Fără o simbioză a apei și a agenților tensioactivi, alveolele nu sunt complet căptușite cu umiditate, ceea ce duce la o scădere a forțelor de tensiune. Alveoli în această stare nu poate împinge complet aerul evacuat.

Nu există suficient spațiu pentru aerul care intră, organismul de astm nu primește suficient oxigen și apare un atac de sufocare.

Excesul de histamină, produs în cantități mari în bronhii, duce la bronhospasm - o îngustare a lumenului bronhiilor și o contracție puternică a pereților musculare. Apare tuse, dificultăți de respirație, sufocare.

Tratamentul astmului prin metoda lui Dr. F. Batmanghelidzha nu este doar pentru a vă stinge setea cu apă. Ar trebui să fie băut în conformitate cu o anumită schemă: beți 2 cești de lichid cu o jumătate de oră înainte de mese și 1 pahar de apă pură, 2,5 ore mai târziu. În plus, apa este luată și pentru a stinge setea. Nu este de dorit să beți alcool și băuturi care conțin cofeină în timpul tratamentului, deoarece acestea contribuie la deshidratare.

Un alt aspect important este că pentru a normaliza echilibrul microelementelor din organism, trebuie să folosiți sarea obișnuită, punându-i câteva dintre cristale sub limbă după ce ați băut-o. Este mai bine dacă este sare de mare, deși gătitul obișnuit va funcționa, de asemenea. Medicamentele prescrise de medic, administrate în aceeași doză. În plus, doza de complexe vitamin-minerale crește, ca și în cazul creșterii volumului de urină, numărul de micro- și macroelemente pe care organismul are nevoie împreună cu acesta crește.

Rețetă din cartea "Secretul vindecător al apei din spatele a șapte locașe"

Astmul și alergiile sunt cauzate de o criză cauzată de un exces de metaboliți și alergeni acide. Explicațiile externe ascund problemele profunde care au apărut în organism din cauza lipsei de apă. Medicamentele incluse în regimul de tratament al acestor boli încetează să-și arate eficacitatea în timp și doza lor trebuie ajustată în sus.

Urmând metoda lui F. Batmanghelidzha, puteți să vă asigurați că apa sărată curăță plămânii mucusului și sputei, oprește o tuse uscată, crește capacitatea de schimb de aer a plămânilor.

Autorul cărții propune aplicarea metodei de swing a pendulului metabolic în tratamentul astmului bronșic:

Luați apă sărată cu recepția apei ultra-proaspete în raport de 3: 1, adică folosiți apă sărată timp de 3 zile și apă proaspătă timp de 1 zi. Posibilă alternanță de 6: 2. Se pare că recepția apei ușor sărate este opusul celei ultra-proaspete, iar combinarea lor într-un singur tratament este absurdă. Cu toate acestea, acest lucru nu este cazul, practica a arătat că acestea sunt două fețe ale unei metode comune de tratament, care constă în îmbunătățirea hidratării și curățarea corpului de alergeni.

Apa nu trebuie fiartă - apă mortă, agravând boala;

Apa vie este obținută prin înghețarea și dezghețarea, folosesc apa topită ca apă ultra-proaspătă;

Apa sarata este preparata dupa cum urmeaza: 1/2 tsp. sărurile sunt dizolvate în 10 cupe de apă.

Cu atacuri de astm. Pentru a scapa de atacurile astmatice, puneti un pic de sare pe limba dumneavoastra inainte de a bea una sau doua pahare de apa. Sarea este un puternic antihistaminic natural, îndepărtează bronhiile microscopice care se îngustează. Utilizarea sării este una dintre cele mai eficiente metode de ameliorare a atacurilor de astm și de tratare a astmului, sub rezerva lunilor de tratament. Este la fel de eficient ca un inhalator, dar nu are un efect toxic. Sarea ajută la curățarea plămânilor din cheaguri de mucus și spută, în special pentru astm, emfizem și fibroză chistică.

Alergie. La rândul său, în cazul alergiilor, recepția de apă ultra-proaspătă ar trebui, dimpotrivă, să fie de 3 ori mai mare decât cea a apei ușor sărate.

Atenție! Proporțiile sării și apei trebuie să satisfacă nevoile corpului, pentru a fi echilibrate. Sarea excesivă trebuie spălată cu multă apă. Cu patologiile inimii și rinichilor, trebuie să începeți cu doze minime de sare și cel mai bine este să beți numai apă ultra-proaspătă în primele 1-2 luni. Pentru a nu agrava setea ascunsă, nu trebuie să beți cafea, ceai, băuturi alcoolice, Coca-Cola.

Exerciții de respirație Strelnikova cu astm

Această gimnastică a fost creată acum câteva decenii de cântăreața rusă A.N. Strelnikova, care și-a pierdut vocea și a încercat să o întoarcă ca urmare a exercițiilor de respirație pe care le-a creat. Câteva decenii de muncă au fost încununate cu succes, iar A.N. Strelnikova a primit un brevet pentru invenția unei metode unice pentru tratamentul patologiilor sistemului respirator.

Această gimnastică este universală, ajută perfect nu numai la probleme de respirație, ci contribuie și la vindecarea organelor genitourinare ale bărbaților și ale femeilor. În unele cazuri, invenția lui Strelnikova poate fi o alternativă la tratamentul chirurgical și terapeutic tradițional.

Principiile de bază ale gimnasticii:

Principala metodă de respirație în timpul exercițiilor fizice este "respirația în spate, îndreptarea plămânilor și saturarea acestora cu oxigen. Din acest motiv, organele respiratorii sunt eliminate de alergeni, praf și particule străine.

Inspirațiile se realizează prin nas, prin mișcări puternice cu efort. Expirarea apare spontan.

Simultan cu gimnastica respiratorie, pacientul efectuează exerciții fizice.

Gimnastica de la Strelnikova asigură trecerea la respirația abdominală cu ajutorul unei diafragme. Acest lucru contribuie la o umplere mai bună a sângelui cu oxigen, netezirea plămânilor de către aerul care intră în întregime.

Datorită performanței regulate a acestor exerciții, imunitatea și tonul organelor sistemului respirator sunt întărite, fluxul sanguin se îmbunătățește, respirația devine mai ușoară, bronhospasmul este ușurat, respirația devine liberă.

Video despre gimnastica Strelnikova:

Tratamentul astmului conform rețetelor populare

Îmbunătățirea semnificativă a stării pacientului cu astm va ajuta vechea rețetă. Trebuie să amestecați următoarele ingrediente:

Suc de aloe cu pulpă,

Suc de cartofi coapte,

Sucul de radacina neagra

Fiecare component este luat în 200 ml (sticlă), amestecul este plasat într-un loc întunecat timp de 3 zile, agitat periodic sau agitat. Doza recomandată - 1 lingură. l. De 3 ori pe zi. Deși medicamentul are un gust neplăcut, eficacitatea ridicată suprimă simptomele acute ale bolii cu 1,5-2 ani. Dacă sunteți alergic la produsele apicole, mierea este înlocuită cu zahăr.

Oregano pentru atacurile de astm

Această plantă medicinală este utilizată pe scară largă în medicina tradițională pentru tratarea unui număr mare de boli. La tratarea astmului bronșic, se apreciază expectorantul și acțiunea diaforetică a perfuziei de oregano.

Pentru a ușura starea pacientului, utilizați următoarea rețetă:

Se toarnă 2 lingurițe. se toarna ierburi 200 ml de apă clocotită.

Insistați pentru o jumătate de oră.

Luați o perfuzie cu oa treia ceașcă cu o jumătate de oră înainte de mese de 3 ori pe zi.

Utilizând această rețetă, este imposibil să uităm de contraindicații - instrumentul nu este utilizat în timpul sarcinii, iar pentru bărbați perioada de utilizare este limitată la 7 zile pe an.

Rețetă Sursă: Biblioteca Planetă Verde, Nr. 7, 2007.

Ovăz pentru astm

Un borcan de o jumătate de litru de boabe de ovăz pentru a sorta, coaja și cum să se spele. Într-o cratiță, fierbeți 2 litri de lapte și 0,5 litri de apă. Apoi adăugați ovăz acolo, închideți capacul și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 2 ore. Ar trebui să fie aproximativ 2 litri de decoct. În 150 ml de bulion se adaugă o linguriță de miere și același unt topit și se bea fierbinte pe stomacul gol. Tratament pentru o lungă perioadă de timp - să ia bulion ovaz timp de cel puțin un an. Poate fi depozitat în frigider.

Două pahare de ovăz curățată și spălată se toarnă cu apă fierbinte (2 litri) și se fierbe timp de aproximativ o oră, amestecând constant. Apoi adăugați lapte de capră proaspăt (0, 5 l) și fierbeți încă o jumătate de oră. Gătitul gata este luat fierbinte sau cald, adăugând o lingură de miere. Beți jumătate de pahar timp de o jumătate de oră înainte de mese.

Se încarcă 1 kg de boabe de ovăz măcinată cu apă (2 l), fierbe timp de 10-15 minute. După răcire, adăugați 100 g de suc de frunze proaspete de aloe și 100 g de brandy. Luați două sau trei articole. linguri după masă dimineața și seara.

Ovăzul este măcinat într-o mașină de măcinat cu cafea împreună cu cojile. 1 lingura. Se toarnă o lingură de ovăz tocat cu un pahar de apă clocotită și se infuzează timp de 2 ore. Beți o jumătate de cană de 2-3 ori pe zi. Eficace în atacurile severe de tuse de astm.

Se toarnă într-un termos jumătate de pahar de fulgi de ovăz și se toarnă 1 litru de apă clocotită. Amestecul se bea după masă, pre-filtrarea și adăugarea unei linguri. lingurita suc de ceapa proaspata.

1 kg de boabe de ovăz cu coji se toarnă 2 litri de apă și se fierbe timp de 2,5 ore. Apoi tulpina, adăugați frunze de aloe tocate (100 g) și aceeași cantitate de miere. Se taie rădăcina de lemn dulce, se toarnă un pahar de apă clocotită și se lasă o oră. În fiecare zi, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, folosiți 1 lingură. o lingură de amestec de ovăz, spălată cu bulion de lemn dulce.

Astmul Ginger

Tinctura de ghimbir din alcool. Răciți rădăcina de ghimbir proaspătă și turnați cu alcool sau vodcă la o rată de 300 g de rădăcini zdrobite - 500 ml de alcool. Containerul cu amestecul este curățat într-un loc cald timp de 10 zile. Apoi tinctura se filtrează, pulpa se stoarce. Bea cu astm bronsic, de 2 ori pe zi pentru 1 lingurita. Spălați-l cu lapte cald sau apă fiartă. Cursul tratamentului cu tinctură de ghimbir durează o lună. Apoi faceți o pauză de 2 săptămâni.

Un decoct de rădăcini de ghimbir. Rădăcina de ghimbir uscată (4-5 cm) este rasă și turnată cu apă rece. Se încălzește în baia de apă până când amestecul începe să fiarbă. Apoi închideți capacul și gătiți timp de 20 de minute. Vasele cu amestecul pregătit se închid bine și se lasă până se răcește complet. Utilizați într-o formă încălzită, jumătate de pahar înainte de masă. Infuzia poate fi luată doar prin adăugarea la ceai.

Suc de ghimbir în astm. De la suc proaspăt răcoros de rădăcini de ghimbir. 30 de grame de suc de ghimbir, adăugați un vârf de sare și băutură cu atacuri puternice. Pentru a atenua simptomele, se recomandă amestecarea unei linguri de suc cu miere și luați-o înainte de culcare. Amestecul este spălat cu apă caldă sau ceai din plante.

Ulei esențial de ghimbir pentru inhalare. Se toarnă o mică bucată de rădăcină de ghimbir, se toarnă ulei de măsline sau piersic, se închide bine și se încălzește într-o baie de apă timp de 3-4 ore sau într-un cuptor cu microunde timp de 10 minute. Uleiul răcoros, tulpina și pune într-un loc întunecat. Pentru inhalare, trebuie să spălați bine 1-2 cartofi medii, să le tăiați împreună cu coaja, să adăugați apă și să fierbeți. De îndată ce cartofii sunt moi, adăugați câteva picături de ulei de ghimbir și inhalați vaporii. Durata inhalării nu este mai mare de 15 minute. În același timp, se recomandă să beți un decoction pe bază de plante fierbinți. Procedura se face noaptea, înainte de culcare. După inhalare nu este recomandat să iasă în aer rece.

Alte remedii folclorice pentru astm

Tratamentul cu astm cu ulei de usturoi. Foarte bună remediere moale și bactericide folk în tratamentul astmului bronșic este uleiul de usturoi. Pentru a face unt de usturoi, se macină 5 cuișoare de usturoi, se adaugă gustul și se amestecă cu 100 de grame de unt. Asta e tot. Un astfel de unt poate fi mâncat, pur și simplu se răspândește pe pâine sau se adaugă la cartofi piure.

Butaș de rozmarin sălbatic. Pentru tratamentul astmului bronșic și a bronșitei ca expectorant cu efect antialergic înseamnă aplicarea unui decoct de iarbă a rozmarinului sălbatic. Într-un pahar de apă fiartă puneți o lingură de ierburi zdrobite de rozmarin sălbatic. Se fierbe timp de 10 minute. Beți o lingură de 5-6 ori pe zi.

Butași rădăcini devyasila. Luați 3 litri de zer, adăugați 100 de grame de rădăcini zdrobite de elecampan și miere, amestecați totul și puneți-l în cuptor. Când serul se fierbe, reduceți temperatura în cuptor și lăsați timp de patru ore. Luați o lingură cu o jumătate de oră înainte de mese de 3 ori pe zi. Continuați cursul tratamentului până când medicamentul se termină.

Peroxidul de hidrogen. În fiecare dimineață, luați 30 de picături de peroxid de hidrogen diluat într-o jumătate de cești de apă cu o jumătate de oră înainte de mese.

Lampă de sare și haloterapie pentru astm

Efectul pozitiv al inhalării saline în astmul bronșic este indiscutabil. Singurul lucru care nu contribuie la utilizarea lor pe scară largă este aerul umed care intră în bronhii și cauzează spasm și spută provocându-le. Astfel de deficiențe sunt lipsite de metode precum haloterapia și utilizarea unei lampi de sare.

Tratamentul în peșterile naturale de sare nu este disponibil pentru toți astmaticienii. Pentru a facilita starea lor, se creează condiții artificiale care sunt identice cu cele create de natură. Acestea sunt halocamere, care sunt încăperi în care particule de sare pregătite special sunt pulverizate cu ajutorul unui halogenator. Aerul este ionizat, ceea ce permite îmbunătățirea stării pacienților cu astm.

Rezultatele tratamentului în halocameră:

Îmbunătățirea drenajului bronșic și a descărcării sputei;

Intensitatea inflamației scade;

Microflora sistemului respirator este vindecată datorită efectului bactericid;

Sistemul imunitar al pacientului este restabilit;

Un număr mare de pacienți prezintă tuse, nas curbat, dificultăți de respirație și somn normalizat.

Haloterapia poate fi luată nu numai pentru pacienții cu astm bronșic, ci și pentru prevenirea patologiilor respiratorii pentru lucrătorii din industriile periculoase, copiii și adulții cu manifestări alergice, persoanele care trăiesc în regiuni nefavorabile pentru mediu.

Lămpile cu săruri create pe baza sarei himalayene de peste 250 de milioane de ani au același efect, doar într-o măsură mai mică. Lampa de sare eliberează ioni negativi în timpul funcționării, ceea ce permite curățarea aerului din cameră, prevenirea manifestărilor astmului și reducerea concentrației ciupercilor și microorganismelor de mucegai.

Cum de a alege o lampă de sare?

Pentru performanțe optime, este important să alegeți o lampă de sare de înaltă calitate. Pentru a face acest lucru, urmați câteva reguli simple:

Pentru o cameră de până la 15 m 2 suficientă lămpi de până la 3 kg în greutate. O zonă mare a camerei necesită achiziționarea de lămpi cu greutatea de până la 5 kg. Camerele foarte mari pentru tratarea aerului de înaltă calitate pot necesita achiziționarea mai multor copii. Puteți amplasa o lampă de sare lângă scaunul sau patul în care este pacientul.

Trebuie să alegeți un cristal fără crăpături, chipsuri și alte deteriorări. Sunt permise microcărfuri de origine naturală, care se găsesc cel mai adesea în cristale netratate.

Componentele lămpii cu sare trebuie să fie stabile, durabile și de înaltă calitate, fără defecte, distorsiuni. Este de dorit ca lampa să fie montată pe un suport larg.

Este recomandabil să cumpărați o lampă care să satisfacă cerințele estetice după o lustruire de înaltă calitate, deși aceasta este, în principiu, secundară.

Nu este de dorit să așezați lampa într-o încăpere umedă, ștergeți-o din praf cu o cârpă umedă. După uscare, lampa își păstrează pe deplin proprietățile valoroase.

Măsuri preventive

Pentru prevenirea apariției acestei boli sau a dezvoltării complicațiilor se utilizează profilaxia primară și secundară. La risc sunt fumatorii cu experienta, pacientii cu alergie sau dermatita atopica, cei care au o predispozitie familiala la aceasta boala, persoanele cu conditii de munca dăunătoare.

Protecția primară pentru persoanele expuse riscului:

Contact redus cu alergenii;

Respectarea strictă a măsurilor de igienă pentru întreținerea spațiilor rezidențiale și de birouri;

Relocarea către regiunile mai prosperă;

Refuzarea obiceiurilor proaste (fumat, alcool);

Coordonarea unei dozări a medicamentelor acceptate cu medicul curant.

Profilaxia secundară pentru a atenua starea pacienților cu astm bronșic, pentru a preveni atacurile de astm și progresia bolii:

Curățarea profundă a locuinței din obiecte care pot concentra praful: covoare, mobilier tapițat vechi și saltele, jucării moi, perdele grele, cărți vechi, plante de interior, schimbarea lenjeriei de pat și a prosoapelor cu cele noi;

Cerințe de igienă stricte pentru curățarea spațiilor rezidențiale și de birouri: renunțarea la substanțele chimice de uz casnic, utilizarea pentru curățarea numai a săpunului pentru bebeluși și a cârpei și prosoapelor din microfibră.

Înlocuirea ferestrelor vechi cu cele noi, sigilate.

Achiziționarea unui aparat de aer condiționat cu ionizator pentru a preveni intrarea polenului în plante cu flori;

Lupta împotriva îngrădirii camerei, dezvoltarea ciupercilor de mucegai;

Refuzul de a păstra animale de companie, pește de acvariu;

Excluderea alimentelor cu arome, conservanți, alergeni din meniu;

Renunțarea la fumat;

Monitorizarea stării aerului din cameră prin colectarea probelor.

Aceste măsuri pentru a preveni exacerbările vor fi și mai eficiente, cu respectarea cu atenție a recomandărilor medicului, utilizarea exercițiilor de respirație, tratamentul regulat al bolilor în funcție de profilul bolii.

Autorul articolului: Sokolova Nina Vladimirovna | phytotherapeutist medical

Educație: O diplomă în medicină și tratament a fost obținută la Universitatea NI Pirogov (2005 și 2006). Instruire avansată la Catedra de Fitoterapie la Universitatea de Prietenie a Popoarelor din Moscova (2008).

http://www.ayzdorov.ru/lechenie_astma_narsredstva.php

Tratamentul eficient al astmului bronșic

Astmul bronșic este o boală insidioasă și periculoasă, care trebuie monitorizată în permanență de un specialist. Starea necontrolată a pacientului poate duce la consecințe grave. Tratamentul eficient și în timp util al astmului atenuează foarte mult simptomele neplăcute ale bolii - ameliorează spasmele și atacurile ulterioare de respirație, deși nu garantează recuperarea completă a bolii.

Realitățile lumii moderne sunt de așa natură încât tot mai mulți oameni suferă de simptomele astmului bronșic. Agenții farmacologici și alte medicamente care facilitează ameliorarea crizelor sunt în mod constant îmbunătățite și se dovedesc a fi eficiente.

Un factor decisiv în tratamentul eficient al astmului este determinarea calificată și precisă a severității bolii. În funcție de frecvența atacurilor, medicii disting următoarele grade ale bolii, care vor determina conceptul de tratament și prescrierea corespunzătoare a medicamentelor terapeutice:

 • 1 grad - astfel de simptome de astm bronșic, cum ar fi scurtarea respirației, tusea, răgușirea sau respirația șuierătoare, nu deranjează mai mult de 1 dată pe săptămână;
 • Gradul 2 - crizele de boală sunt mai frecvente, dar persoana nu este depășită zilnic. Sensibilitatea bronhiilor este semnificativ crescută, uneori atacurile apar pe timp de noapte;
 • Gradul 3 - pacientul, în diferite grade, simte simptomele bolii pe o bază zilnică, ceea ce îi încalcă pacea și eficiența. Fără medicație, pacientul nu mai poate exista confortabil;
 • Gradul 4 - atacurile de tuse bronșică și alte simptome ale bolii apar de mai multe ori pe zi. Cursul bolii impune restricții semnificative asupra vieții obișnuite și a activității umane;
 • Gradul 5 - exacerbări extrem de frecvente și probleme grave de respirație. Atacurile se întâmplă în permanență și fără niciun motiv aparent. Pacientul are adesea o teamă de moarte. O persoană cu o boală de 5 grade are nevoie de terapie serioasă.

În plus, tratamentul eficient al astmului depinde de tipul bolii. Boala este alergică, infecțioasă și neurogenă.

IMPORTANT! Dacă o persoană întâlnește mai întâi un atac puternic de tuse cu o componentă sufocantă, trebuie să contactați imediat o instituție medicală sau să apelați o ambulanță.

Rezumatul articolului

Principiile de bază ale tratamentului eficient al astmului bronșic

Tratamentul astmului implică ameliorarea atacului și alte măsuri urgente.

♦ Dacă criza se referă la severitatea 1-3:

 1. Este important ca pacientul să asigure pacea și aerul proaspăt. Băile calde de picior pot ajuta la ameliorarea simptomelor bolii, iar mușchii vițelului pot fi aplicați pe bază de muștar.
 2. Terapia prin inhalare pentru astmul bronșic este cea mai sigură și mai eficientă. Efectul medicamentului se dezvoltă foarte rapid, substanța terapeutică cade doar în zona spasmului. Inhalatoarele cu aerosoli au un efect de bronhodilatator și ajută la ameliorarea unui atac.

♦ În atacurile severe ale bolii (severitatea 4 și 5):

 1. O persoană cu un atac sever de astm ar trebui să fie complet liniștită, de preferință așezată astfel încât picioarele sale să fie relaxate. Ca și în alte cazuri, dacă este posibil, este necesar să se facă o baie fierbinte sau muștar pentru picioare, acțiunea acesteia îmbunătățește ventilația eficientă a plămânilor. Băile calde nu se pot face cu tensiune arterială ridicată sau cu boli cardiace cronice.
 2. Pacienții cu astm sever trebuie să aibă întotdeauna o pernă de oxigen la îndemână pentru o inhalare imediată a oxigenului.
 3. Trebuie să utilizați imediat un aerosol eficient bronhodilatator, a cărui acțiune ușurează spasmele bronhiilor și bronhioolelor. Îndepărtarea spasmelor îmbunătățește funcția de ventilare a bronhiilor. De asemenea, în forme severe ale bolii, pacientul primește medicamente hormonale prescrise de un medic (prednison, etc.), care elimină inflamația bronșică și componenta alergică.
 4. Cu un atac puternic la sufocare și tuse, principalul lucru este să încerci să rămâi calm și să nu te panici, deoarece atacul de frică sporește foarte mult bronhospasmele și sufocarea.

Toate celelalte măsuri terapeutice ar trebui să fie efectuate numai într-o instituție medicală sub supravegherea unui specialist.

IMPORTANT! Astmul bronșic apare în majoritatea cazurilor cu diferite simptome și din diferite motive. Prin urmare, tratamentul eficient al bolii depinde de examinarea și de consultările comune ale mai multor medici, printre care se numără: un gastroenterolog, alergolog, pulmonolog, cardiolog.

Alte principii ale terapiei bolilor

În funcție de cauzele bolii și de severitatea bolii bronșice, experții aleg tratamentul cel mai eficient. De regulă, există două modalități de combatere a bolii. Aceasta este o terapie de droguri și non-droguri.

În primul caz, specialiști calificați și cu experiență prescriu medicamente care sunt capabile să extindă rapid bronhiile, să scadă spasmele și să oprească atacul. Acestea sunt agoniștii beta-2, M-colinolitice, teofilina, hormonii glucocorticoizilor.

Tratamentele non-medicamentoase includ:

 • excluderea din mediu a pacientului a diferitelor alergene (animale domestice, anumite produse, praf, plante);
 • complex moderat de exerciții fizice;
 • un rol important îl joacă exerciții speciale de respirație;
 • în ultimă instanță, schimbarea domiciliului dacă există o producție chimică sau de altă natură dăunătoare în locul de reședință dat;
 • Este foarte util să se facă plimbări regulate în aerul proaspăt, preferință ar trebui să se facă plimbări în pădurea de conifere;
 • facilitează puterea atacurilor bronhice ale mișcărilor de masaj din spate și din piept ale pacientului.

Ce nu poate fi tratat în timpul unui atac de astm bronșic

Există anumite acțiuni care nu pot fi realizate în momente critice:

 1. Nu este recomandat să luați antihistaminice din prima generație (difenhidramină, pipolfen, suprastin). Acestea au un efect secundar ca depresia respiratorie, care agravează starea pacientului cu astm. Același lucru este valabil și pentru multe sedative.
 2. Medicii nu recomandă procedurile de fitoterapie. Pacienții cu astm bronșic, în special de natură alergică, se pot răni singuri prin inhalarea aromelor ierburilor folosite.
 3. Puneți tencuieli de muștar pe spate sau pe piept. Actiunea lor poate cauza bronhospasme crescute.

Tratamente inovatoare și neobișnuite

Există multe alte modalități de tratare a astmului. Dintre acestea, tratamentul bolii prin înfometare merită atenție. Nutriționiștii specialiști au dezvoltat o dietă specială pentru pacienții cu astm bronșic, care ajută la curățarea și întinerirea organismului, ajută la normalizarea greutății corporale, la optimizarea activităților multor organe interne, inclusiv la nivelul tractului gastrointestinal, precum și la stabilirea activității eficiente a sistemului cardiovascular. Medicii au un efect pozitiv asupra acestui tip de terapie. Normalizarea metabolismului ușurează foarte mult tusea și reduce numărul acestora.

Moduri tradiționale de ameliorare a simptomelor astmului bronșic

Rețetele tradiționale nu pot fi atribuite singurei și eficiente modalități de a trata boala, dar multe dintre ele pot schimba simptomele negative. De exemplu, în loc de ceai trebuie să beți decocții de frunze de urzică, infuzie de păducel sau ghimbir. De asemenea, este necesar să se efectueze un tratament eficient cu mumie, frunze de aloe sau propolis.

IMPORTANT! Toate metodele de tratament - medicamente, non-drog sau folk, precum și dieta și regimul zilei pacientului trebuie să fie convenite cu medicul. În caz contrar, pacientul nu este imun la complicații și la consecințe grave.

Pacienții cu astm bronșic, în special copiii, au avantaje în obținerea medicamentelor necesare, obținând vouchere de sanatoriu, în cazul în care își pot îmbunătăți sănătatea gratuită, contribuind, de asemenea, la tratamentul eficient al bolii.

http://bronhial.ru/vse-pro-astmu/effektivnoe-lechenie-bronxialnoj-astmy.html

Astmul nu este o sentință! Metode moderne de tratare a astmului bronșic la adulți

Astmul bronșic este una dintre cele mai frecvente boli cronice ale tractului respirator, caracterizată prin apariția inflamației, manifestată prin dispnee paroxistică și sufocare.

Recent, este diagnosticat mai des decât acum zece ani. Motivul pentru detectarea frecventă a unei astfel de afecțiuni patologice nu este numai în îmbunătățirea metodelor de diagnosticare.

O mare influență asupra incidenței bolii are o stare de agravare a mediului ecologic în fiecare an. Și tot mai mulți adulți se adresează medicilor pentru a ajuta la diagnosticarea și tratarea astmului bronșic.

Forme clinice

Ca rezultat al unui atac de astm, apare o ingustare a lumenului bronhiilor - bronhospasmul si obstructia organelor respiratorii, care este cauza principala a atacurilor.

Există diverse sisteme de tipare a astmului bronșic. Numărul de formulare menționate în aceste clasificări ajunge la 10 sau mai multe. Împărțirea în ele este adesea destul de condiționată, iar odată cu vârsta, o formă se poate transforma într-o altă formă.

În general, în general, aceste soiuri clinice pot fi împărțite în următoarele:

 • formă alergică, în care fondul principal și cauza bolii este un factor alergic;
 • infecțio-alergică, atunci când apare și factorul alergic, dar este mai puțin pronunțat și împreună cu acesta există o dependență de atacurile astmatice la infecții și răceli;
 • forme non-alergice, care includ, de exemplu, dishormonale, infecțioase, aspirine, psihogenice și altele.

Simptome tipice ale bolii

Indiferent de formă, simptomele astmului bronșic sunt, în general, identice și se manifestă prin atacuri de astm intermitente, care sunt similare cu simțul în creștere a lipsei de aer. Severitatea și frecvența pot varia.

Factorii provocatori sunt de asemenea diferiți - până la o experiență mentală sau un efort fizic. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, acestea sunt fie alergene, fie substanțe care irită mucoasa bronșică: păr de animale, puf de plop, miros de parfum, praf acasă sau bibliotecă, umplutură în încăpere.

Adesea, un fundal favorabil pentru dezvoltarea unui atac este o infecție a tractului respirator.

În același timp, exhalarea este deranjată, adică dispneea în astmul bronșic este în primul rând un caracter expirator. Mai târziu, tusea cu spută se unește, care nu se evidențiază sau nu se mișcă bine și este un secret gros, vâscos. Pentru ea, medicii folosesc un termen special - "vitros".

Un atac astmatic are un debut brusc și poate avea loc indiferent de ora din zi. Dezvoltarea sa este rapidă și rapidă. Dispnee, tuse, respirație șuierătoare, auzită la distanță. Pacientul este forțat să-și odihnească mâinile pe un scaun sau pe un scaun. Dispneea este expiratorie în natură, adică exhalarea este cea mai mare parte dificilă.

Numărul de mișcări respiratorii poate crește până la 40-50. Severitatea atacului crește și atinge vârful său, ceea ce poate dura un timp considerabil. Apoi, de regulă, atacul scade, deși în cazuri grave nu se poate opri până la furnizarea de îngrijiri medicale.

Alte simptome observate la momentul unui atac de astm:

 • iritabilitate,
 • slăbiciune
 • piept și durere,
 • anxietate,
 • dureri de cap.

Unele dintre aceste simptome pot apărea în perioada Interictală, fiind semnificativ mai puțin pronunțate.

Complicație amenințătoare de viață - starea astmatică - sufocare cu o scădere accentuată a profunzimii inhalării cauzate de edemul tractului bronhopulmonar.

Această condiție necesită o intervenție medicală urgentă.

diagnosticare

Imaginea unui atac de astm este evidentă. Cu toate acestea, uneori poate fi necesar să se distingă de un atac de astm cardiac. Aceste atacuri sunt foarte asemănătoare și istoria ajută la distingerea lor.

Astmul bronșic începe de la o vârstă fragedă, în istoria pacientului - boli respiratorii, alergii.

Astmul cardiac, dimpotrivă, apare de obicei în vârstă matură și în vîrstă ca o complicație a patologiilor cardiovasculare. O altă diferență: în astmul bronșic, exagerarea este predominant tulburată (dispnee expiratorie), iar în astmul cardiac, atât tulburările de inhalare, cât și expirarea (dispnee mixtă) sunt perturbate.

(Imaginea este clicabila, click pentru marire)

Boala este diagnosticată, de obicei la o vârstă fragedă. Aceasta este o boală polietiologică, a cărei dezvoltare este influențată de o combinație de mai mulți factori.

Deci, predispoziția ereditară joacă, de asemenea, un rol important în instalarea astmului bronșic. Dacă cineva are o boală similară, atunci este probabil ca aceasta să se manifeste în generațiile următoare.

Această formă de boală pulmonară se numește astm atopic. Se caracterizează prin reactivitate patologică și sensibilitate a bronhiilor provocate de afectarea sistemului imunitar. Acesta este cazul când imunoglobulinele E sunt produse în cantități deosebit de mari.

Adesea, la pacienții cu nivelul lor depășește norma chiar și în zeci, dar de sute de ori.

În plus, dezvoltarea bolii este influențată de factori precum condițiile nefavorabile de mediu, condițiile dăunătoare de muncă, care implică contactul unei persoane cu potențiali alergeni și substanțe care măresc sensibilitatea bronhiilor.

Adesea, copiii ale căror părinți fumați suferă de astm bronșic. Iar fumatul pasiv pentru persoanele de orice vârstă, cu o ereditate specială, este chiar mai periculos decât activ.

Din testele de laborator valorile sunt:

 1. numărul total de sânge (eozinofilie, ESR crescută);
 2. radiografia toracică,
 3. radiografie,
 4. alergii.

Spirometria, fluxmetria de vârf și alte metode sunt utilizate pentru a evalua perioada de confiscare.

Cum se trateaza?

În funcție de severitatea astmului, un pulmonolog (medic specializat în astmul bronșic) este alocat diferitelor grupuri de medicamente.

În majoritatea cazurilor, tratamentul terapeutic de bază începe cu un medicament din grupul farmacologic de bronhodilatatoare. Principala lor sarcină este eliminarea bronhospasmului, pentru a opri atacurile de astm.

În combinație cu acestea, în prezența sputei dificil de separat, sunt prescrise medicamente din grupul mucolitice. Principala lor sarcină este diluarea sputei, care va contribui la îmbunătățirea procesului de evacuare a acesteia din sistemul arborelui bronșic.

Pentru inhalările acasă, se recomandă utilizarea unui nebulizator.

Terapie simptomatică și de bază

În primul rând, ar trebui să protejezi pacientul cât mai mult posibil de contactul cu alergenii și alți factori care ar putea declanșa astmul. Uneori poate fi recomandat să se miște cu o schimbare de reședință, ceea ce poate conduce, în sine, la încetarea atacurilor. Cu toate acestea, desigur, acest lucru nu este întotdeauna fezabil și nu poate da întotdeauna efect.

Este necesar să se protejeze pacientul de traume psihice și de sentimente, de forme severe de activitate fizică și stres. Tratamentul infecțiilor tractului respirator, reabilitarea focarelor cronice de infecție (dinți carieni, dureri în gât etc.) sunt importante.

Medicamente utilizate în tratamentul astmului bronșic:

 • medicamente antialergice (loratadină, ketotifen, cetirizină etc.);
 • bronhospasmolitice (euphillinum, no-spa, atropină, etc.);
 • medicamente non-hormonale (oxi, salmeter, singular, serevent);
 • adrenomimetice și antileukotriene (adrenalină, salbutamol, ventolin, etc.);
 • Croonii (Nedocromil, Cromohexal, Tiled, Kromolin, etc.);
 • antholtnergist (sulfat de atropină, amoniu cuaternar);
 • expectoranți (carboximetilcisteină, iodură de potasiu, amestec alcalin pe bază de bicarbonat de sodiu etc.);
 • inhalanți (flixotidă, benacort, beclametazonă etc.);
 • glucocorticosteroizi (prednison, dexametazonă, budesonidă etc.);
 • bicarbonat de sodiu (pentru atacuri severe);
 • medicamente combinate.

Efectul medicamentelor simptomatice este îndreptat exclusiv către mușchii copacului bronșic, astfel ameliorând atacurile de astm.

Acestea includ bronhodilatatoare: xantine și β2-adrenomimetice. Medicamentele de bază pentru terapie includ: cromone, anticorpi monoclonali, corticosteroizi (prin inhalare), antagoniști ai receptorilor de leucotrienă.

Tratamentul simptomatic include:

 • inhalatoare (salbutamol, albuterol);
 • medicamente anti-inflamatorii (înghețate, intal);
 • fizioterapie;
 • medicamente pentru imbunatatirea imunitatii;
 • medicamente antibacteriene;
 • expectoranți (pastile, siropuri, colectare toracică);
 • inhalarea steroizilor (Aerobid, Flovent)

Alegerea medicamentelor specifice, dozajul și regimul lor de tratament sunt prerogativa medicului curant și trebuie să fie strict individuală, luând în considerare indicațiile și contraindicațiile.

Terapie terapeutică

Se bazează pe monitorizarea constantă a cursului bolii pentru a determina această sau acea "etapă" pentru prescrierea tratamentului necesar. Dacă starea pacientului se înrăutățește - mergeți la un nivel superior, dacă se îmbunătățește, invers.

 1. Cea mai ușoară formă, etapa inițială. Medicamentele nu sunt prescrise deloc sau se utilizează bronhodilatatoare (nu mai mult de o dată la 24 de ore).
 2. Formă ușoară. Consumul zilnic de medicamente (glucocorticoizi inhalatori) sau prin inhalare pe baza acțiunii pe termen scurt a agonistului-adrenoreceptor-2.
 3. Forma medie de gravitate. Dozele de medicamente pot fi ajustate în funcție de starea pacientului. Sunt prescrise agoniștii-2-adrenoreceptori cu acțiune prelungită și cu acțiune scurtă, sunt inhalate glucocorticoizi cu acțiune antiinflamatorie.
 4. Forma grea. Să prescrieți medicamentele de mai sus pentru severitate moderată, să le combinați cu bronhodilatatoare. Se poate de asemenea prescrie utilizarea combinată a mai multor medicamente (bromura de ipatropiu, prelungirea teofilinei).
 5. Pentru cea de-a cincea formă cea mai gravă, caracterizată prin atacuri care nu pot fi îndepărtate prin medicamente convenționale. Pentru ușurarea lor, se utilizează inhalări cu acțiune prelungită cu bronhodilatatoare, glucocorticoizi sistemici și prednison.

pentru că recomandate doze mari de medicamente, recepția lor este permisă numai sub supraveghere medicală.

fizioterapie

Fizioterapia pentru tratamentul astmului bronșic este folosită: pentru ameliorarea convulsiilor, în scopul profilaxiei în cazul predastmei, în perioada intercalată.

În timpul perioadei de exacerbare sunt efectuate următoarele proceduri:

 1. Terapie prin aerosoli. Aerosolii sunt foarte dispersați (depuși în alveole, 1-5 microni) și moderat dispersați (depuși în bronhii, 5-25 microni). Aerosolii și electroaerosolii cu ultrasunete au o eficiență ridicată.
 2. Inducție (adică expunerea la un câmp magnetic alternativ de înaltă frecvență) în regiunea suprarenale (pentru a stimula funcția glucocorticoid), regiunea plămânilor (pentru a reduce bronhospasmul).
 3. Decimeter terapie cu microunde (efect bronhodilatator și antiinflamator).
 4. Magnetoterapia (pentru a îmbunătăți permeabilitatea bronșică și funcția respiratorie).
 5. Aeroionoterapia (pentru a crește ventilația pulmonară).
 6. Radiație laser (metoda corporală și extracorporală).

Una dintre metodele de fizioterapie este de a masca pieptul pentru a preveni apariția atacurilor astmatice. Masajul se efectuează pentru tratamentul perioadei intercalitare, perioada de exacerbare.

În perioada de remisiune se utilizează electroforeza, fonoforeza, hidroterapia, electrosleepul, întărirea, băile de aer și de soare, UV etc.

Tratamentul cu tuse

Tuse uscată fără spută, atacuri astmatice dimineața, în timpul efortului fizic și a duratei (mai mult de o lună) poate indica unul dintre cele mai severe tipuri de astm bronșic - tuse.

Atunci când se detectează un tip de tuse de astm bronșic, medicamentele sunt prescrise pentru a reduce simptomele negative și pentru a opri atacurile acute de astm. Acestea includ:

 • inhalatoare speciale de aerosoli care direcționează medicamentul în arborele bronșic;
 • Beta-2-agoniști, bronhodilatatori cu acțiune prelungită scurtă (Berotek, Salbutamol, etc.).

Medicamentul utilizat Eufillin, care are o durată scurtă și scutește rapid convulsiile. Tratamentul este foarte lung, de până la 2,5 luni.

Sanatoriile din Rusia, specializate în tratamentul astmului bronșic

Sanatoriile moderne din Rusia oferă un tratament amplu al astmului. Lista lor este după cum urmează:

 • hidroaeroionizare (vizitează o cameră specială saturată cu oxigen);
 • balneoterapie (băi terapeutice);
 • speleoterapie (ședere în peșteri sărate, grote carstice);
 • stimulare diffragmatică (activarea respirației);
 • terapia cu nămol;
 • aromoterapie;
 • fizioterapie;
 • terapia factorilor climatici (argilă, noroi, apă de mare, plante, apă minerală, oxigen)

Acest tratament se poate obține în următoarele părți ale țării noastre:

 • Perm Krai ("Berezniki");
 • Regiunea Leningrad ("Golful Finlandei", "Rivera de Nord");
 • Teritoriul Altai (Belokurikha);
 • Crimeea ("Coasta de Aur", "Primorye", "Visul", "Stațiunea de sănătate", "Poltava-Crimeea", "Sacropol", "Luminile nordice", "Rock", "Karasan", "Livadia" "Pearl", etc.);
 • Regiunea Moscovei ("Barvikha", "Prietenia", "Orașul Kashirski", "Wave" etc.);
 • Anapa ("Speranța", "Sail", "Anapa veche" etc.);
 • Soligorsk ("Dawn", "Birch", speleoterapia Republicii Belarus, "Dubrava", "Pădurea Verde");
 • Kislovodsk ("Torch", "Victoria", "Rainbow", "Fortress", "Horizon", etc.).

Care este cursul și prognoza?

În general, evoluția bolii în absența unui tratament adecvat este progresivă. Excepția este astmul copilariei, care, pe măsură ce crește, poate trece pe cont propriu.

Dar, deoarece este imposibil să se prevadă astfel de vindecare în prealabil, toate formele de astm necesită o abordare și un tratament atent.

Tratamentul adecvat conduce cel puțin la o îmbunătățire semnificativă a stării pacientului și la ameliorarea bolii. Mai mult decât atât, un număr mare de medicamente noi și eficiente anti-astm crează premisele pentru faptul că, cu un tratament adecvat și în timp util, boala se termină în majoritatea cazurilor în recuperare completă.

Cu toate acestea, pacienții cu astm bronșic ar trebui să fie amintiți că este imposibil să se vindece această boală permanent și permanent. Principala sarcină a medicului de aici este să asigure starea stabilă a pacientului în funcție de istoricul medical cu ajutorul unor preparate speciale și să prevină apariția unui caz critic.

Videoclipuri înrudite

Ce este astmul sever și ce noile metode de tratament învață de la pulmonologul din videoclip:

http://101allergia.net/zabolevaniya/bronhialnaya-astma/lechenie-u-vzroslyh.html

Metode de tratare a astmului

Metode de tratare a astmului

Semnele de astm bronsic au fost descrise mai mult de 2000 de ani în urmă în Grecia antică. Această boală, în ciuda eforturilor medicilor, progresează. Poluarea constantă a mediului, noile substanțe sintetizate artificial, schimbările în calitatea hranei sunt principalele motive pentru creșterea numărului de pacienți cu astm bronșic.

Astmul se poate dezvolta la orice vârstă, dar cel mai adesea la copii și tineri (până la aproximativ 40 de ani). Potrivit statisticilor, cu astmul urban tot mai mulți locuitori din mediul urban decât rural, care este mai mult influențat de poluarea mediului.

Bineînțeles, boala ar trebui tratată, iar apelul la pulmonolog nu este nici măcar discutat, dar în plus față de tratamentul cu droguri, există, de asemenea, și medicamente care nu sunt droguri. Articolul va spune despre asta și despre celălalt.

Tratamentul cu medicamente pentru astm

Este clar că fiecare are un grad diferit de astm, respectiv tratamentul este ales individual. Dar, în principiu, toate instrumentele utilizate pentru tratarea astmului sunt împărțite în două grupe:

- medicamente care sunt utilizate pentru a oferi îngrijiri de urgență, adică pentru ameliorarea atacurilor de astm

- medicamente cu acțiune lungă, care sunt utilizate pentru ameliorarea procesului inflamator în bronhii, precum și prevenirea simptomelor bolii

Aproape fiecare astmatic foloseste un inhalator, de ce sa folosim doar aceasta forma de medicament?

Aceasta este cea mai eficientă și cea mai sigură metodă de a elibera medicamentul exact acolo unde este necesar (în bronhii). Astfel, medicamentul acționează "observând" și repede. Dacă vorbim de droguri hormonale inhalate, este, de asemenea, o metodă sigură.

De asemenea, este adesea prescrisă utilizarea nebulizatoarelor (derivate din cuvântul "nebulă" - ceață), acest dispozitiv transformă medicamentul lichid într-un aerosol, ceea ce îi permite să pătrundă cu ușurință chiar și în bronhii îngustați.

Ce altceva va face mai ușor astmul?

Tratamente alternative pentru astm

Să ne amintim că nu trebuie să ne așteptăm la un miracol din aceste metode de tratare a astmului, sunt doar o excelentă întărire a metodei de bază.

Următoarea este o listă cu 10 modalități de combatere a astmului.

Suntem tratați cu diete. Mancati alimente bogate in cupru si sulf!

Astmaticienii nu au suficienți cupru și sulf în organism - aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință din unele țări. Și cu cât deficitul este mai mare, cu atât mai des o persoană se confruntă cu convulsii. Prin urmare, cercetătorii au dezvoltat o dietă specială pentru astmatici.

Includeți în dietă mai multe cereale, dați avantajul hrișcă, ovaz, orz. Sunt bogate în conținut de cupru. Adică unul din aceste cereale ar trebui să fie mâncat zilnic! Și nu puteți bea terci cu ceai, fie negru sau verde, va trebui să suferiți timp de aproximativ o oră și jumătate, altfel absorbția cuprului va fi foarte lentă.

Fiecare astm ar trebui să mănânce carne. Carne de porc, carne de vită sau miel - este la gustul tău.

Dar nu toată lumea este potrivit această metodă, care suferă de gastrită și boala ulcerului peptic ar trebui să fie tratate cu dietă cu prudență, carnea și aceste cereale pot provoca o exacerbare a bolii, deoarece acestea cresc aciditatea sucului gastric.

Fotomodificare de sânge

Sângele este iradiat cu unde electromagnetice de diferite lungimi în spectrul ultra-violet, ușor și infraroșu.

Valurile afectează sângele prin ghidajul de lumină, care este introdus în vas, îmbunătățește schimbul de gaze, plămânii sunt saturați cu oxigen, sensibilitatea bronhiilor la alergenii scade. Iradierea de sânge crește senzitivitatea celulelor la medicamentele pe care le ia o persoană.

20-30 de minute - durata unei proceduri, sunt supuse unui tratament (aproximativ 10-12 sesiuni). Pacienții după trecerea fotomodificării sângelui observă o tendință pozitivă: doza de medicamente luate este redusă, atacurile de astm devin din ce în ce mai puțin frecvente.

Această metodă nu este recomandată sub presiune redusă și insuficiență cardiacă severă, precum și anemie.

Aplicarea orofaringiană

Pentru a utiliza această metodă de tratare a astmului, trebuie mai întâi să identificați alergenul care cauzează astm. Dacă reușește, este plasat pe o peliculă subțire care este insolubilă, care, împreună cu alergenul, se atașează la palatul moale sau la suprafața interioară a obrazului pacientului. Aceste locuri conțin o cantitate uriașă de țesut, care constă în grupuri de celule imune. Ei primesc un alergen care stimulează producția de anticorpi care pot neutraliza substanțele care cauzează astm.

Rezultatul - o reducere a nevoii de medicamente, atacuri de astm bronsic apar mult mai rar.

Aplicația orofaringiană oferă rezultate foarte rapide. 2-3 saptamani - si persoana pierde sensibilitatea la alergenul care a provocat astmul atac mai devreme.

Dezavantajele acestei metode includ faptul că aplicarea este efectuată numai atunci când boala este cauzată de unul sau mai mulți alergeni. Este inutil să folosiți această metodă dacă atacul poate provoca multe substanțe.

Și merită anticipat probabilitatea ca alergenul injectat să provoace un atac, indiferent de doza ajustată. Prin urmare, este necesar să se efectueze procedura într-o cameră specială, care este dotată cu tot ce este necesar și numai sub supravegherea unui medic.

Există contraindicații: boli inflamatorii ale cavității bucale, febră, boli infecțioase.

Tratarea astmului cu magneți?

Există două modalități principale de tratare a astmului:

1. Înregistratoare. Acestea sunt aduse în anumite zone ale corpului.

2. câmpuri magnetice care vizează o anumită zonă (de obicei pieptul, uneori ganglioni limfatici).

Ca rezultat al câmpului magnetic, permeabilitatea bronhiilor se va îmbunătăți și lumenul va crește. Acest lucru este facilitat de redistribuirea fluidului celular și extracelular, schimbarea concentrației de oligoelemente, care afectează evoluția reacțiilor biochimice. Va fi mai ușor să respirați, iar atacurile de sufocare vor scădea dramatic, iar sensibilitatea organismului la infecții va scădea.

Avantajul acestei metode de tratare a astmului este că tratamentul poate fi efectuat acasă, dispozitivul necesar va fi recomandat de un fizioterapeut. Pentru a efectua procedura ar trebui să fie în fiecare zi timp de 2-3 săptămâni.

Terapia magnetică are, de asemenea, contraindicații: tumoare, fibroame, mastopatie, fibroadenomatoză. De asemenea, nu este recomandat pentru utilizarea în boli vasculare, boli infecțioase, febră.

ART sau terapie cu rezonanță înaltă

Esența acestei metode constă în faptul că organismul este afectat de microunde cu frecvență foarte mare, folosind radiații electrice, valuri ale spectrului de zgomot. Acest lucru ajută la îmbunătățirea nutriției țesutului pulmonar, permite sistemului imunitar al organismului să fie activat și crește fluxul de sânge. Toate acestea facilitează foarte mult cursul bolii, reducând numărul cazurilor de exacerbare a astmului.

Pentru a obține efectul va trebui să petreacă cel puțin 10 proceduri, iar apoi 20 de sesiuni durează 30-40 de minute.

Avantajele fără îndoială ale metodei: eficiența și lipsa de durere.

Dar nu poate fi folosit pentru febră, anemie, boli infecțioase, tumori și nu este potrivit pentru femeile însărcinate.

Un psiholog vă va ajuta

Nu este un secret că astmul este adesea cauzat de stres. În acest caz, munca unui psiholog va ajuta la atenuarea sau chiar scăderea atacurilor. Medicul va "ajunge la fund" al motivelor care cauzează o astfel de situație, vă ajută să vă ocupați de situațiile de viață și să rezolvați problemele care vă privesc. Psihoterapia este de dorit să "prescrie" tuturor astmaticilor, deoarece problemele "capului" sunt diferite pentru toată lumea, dar ele afectează dezvoltarea și apariția bolii.

Un plus important este absența contraindicațiilor.

întărire

Încadrarea și, în general, un stil de viață sănătos pot reduce astmul.

Înainte de a începe întărirea, este necesar să se efectueze o examinare: întărirea la rece nu este recomandată în cazul bolilor grave ale sistemului cardiovascular, sistemului urinar și sistemului nervos. Este mai bine să începeți în etape.

Prima etapă - fixați-vă picioarele, de la vârful degetelor, încet, cu apă rece, până la coapse. Coborâți jetul de pe celălalt picior. Treptat, micșorați temperatura cu câteva grade.

A doua etapă - coborârea alternativă a picioarelor în apă rece sau caldă. În bazinul cu apă caldă (la început nu mai mult de 36 de grade) și în bazin cu frig (cel puțin 22 de grade), puneți alternativ piciorul pe gleznă. În interval de două săptămâni, creșteți intervalul de temperatură.

A treia etapă. Mergeți la această etapă când opțiunile anterioare nu dau o deteriorare a sănătății. Apoi puteți pune în apă rece apă rece în duș.

Regularitatea este importantă: procedura trebuie efectuată cel puțin o dată la două zile.

Treptatitatea este importantă: reducerea treptată a temperaturii și creșterea duratei procedurilor

Respirați, respirați.

Unul dintre cele mai importante tratamente pentru astm este exercițiile de respirație. Folosind această sau acea tehnică, capacitățile funcționale ale organismului cresc, funcționarea normală a mușchilor este restabilită. Cel mai simplu exercițiu este de a crea o presiune pozitivă la sfârșitul expirării. De exemplu, aparatul Frolov funcționează. Dar cel mai simplu lucru: respirați destul de adânc și expirați printr-o paie de cocktail, care este scufundată într-un pahar de apă. Repeta exercitiul de 4-5 ori pe zi, durata exercitiului este de 10-15 minute.

Alexandra Nikolaevna Gimnastica Strelnikova a fost dezvoltată, în primul rând, pentru restaurarea vocii, dar și-a dovedit eficiența în tratarea bolilor sistemului respirator. Aceste exerciții nu sunt un panaceu, ci întăresc semnificativ mușchii respiratori, îmbunătățesc schimbul de aer în plămâni și permeabilitatea arborelui bronșic.

Metoda Buteyko îmbunătățește, de asemenea, bunăstarea unor astmatici. Dar, de asemenea, nu vindecă astmul, ci doar ajută la menținerea pacientului în stare bună.

Medicină din plante și homeopatie

Tratamentul pe bază de plante pentru pacienții cu polinoză poate fi periculos. Remediile pe bază de plante pe bază de astm nu ar trebui să fie utilizate ca o alternativă, ci doar ca o completare la tratamentul principal și cu acordul medicului curant, deoarece nu există date clare cu privire la eficacitatea și siguranța plantelor care sunt incluse în taxele medicale.

În ceea ce privește homeopatia și acupunctura, eficacitatea acestora nu a fost dovedită, dar în unele cazuri sa observat un efect pozitiv.

http://www.astmatik.net/metodi_lechenia_astmi
Mai Multe Articole Despre Alergeni