Difenhidramina - instrucțiuni oficiale de utilizare

INSTRUCȚIUNI
cu privire la utilizarea medicală a medicamentului

Număr de înregistrare:

Denumire comercială: Difenhidramina

Denumire internațională neprotejată:

Denumire chimică: clorhidrat de N, N-dimetil-2- (difenilmetoxi) etilamină

Forma de dozare:

Compoziție.
Substanța activă: difenhidramina (difenhidramina) - 0,05 g.
Excipienți: zahăr din lapte (lactoză), talc, amidon din cartofi, stearat de calciu.

Descriere: comprimate plate cilindrice albe cu șanfren.

Grupa farmacoterapeutică:

Codul ATX [R06AA02]

Acțiune farmacologică
Blocatori ai receptorilor H1-histaminici din prima generație. Blochează receptorii H1-histamină și elimină efectele histaminei mediate prin acest tip de receptori. Efectul asupra sistemului nervos central datorită blocării N3-histamine în creier și inhibarea structurilor colinergice centrale. Are o activitate antihistaminică pronunțată, reduce sau împiedică spasmele musculare netede induse de histamină, permeabilitatea capilară crescută, umflarea țesuturilor, mâncărimea și hiperemia. Cauzează anestezie locală (când este ingerată, amorțirea pe termen scurt a membranelor mucoase orale apare), blochează colinoprecipitarea ganglionară (scade tensiunea arterială) și sistemul nervos central, are efecte sedative, hipnotice, anti-parkinsonice și antiemetice. Antagonismul cu histamina se manifestă într-o măsură mai mare în raport cu reacțiile vasculare locale în timpul inflamației și alergiilor, decât la sistemul sistemic, adică scăderea tensiunii arteriale. La persoanele cu leziuni cerebrale localizate și epilepsie, aceasta activează (chiar și în doze mici) evacuările epileptice pe electroencefalograma și poate provoca o criză epileptică. Efectele sedative și hipnotice sunt mai pronunțate cu administrarea repetată.
Debutul acțiunii este observat în 15-60 de minute după ingestie, durata -12 ore.

Farmacocinetica.
Absorbția rapidă în tractul gastro-intestinal. Biodisponibilitatea - 50%. TCmax - 2040 minute (în cea mai mare concentrație se determină în plămâni, splină, rinichi, ficat, creier și mușchi). Comunicarea cu proteinele plasmatice - 98-99%. Pătrunde în bariera hemato-encefalică. Metabolizat în principal în ficat, parțial în plămâni și rinichi. Se elimină din țesuturi după 6 ore, timpul de înjumătățire este de 4-10 ore, în timpul zilei se elimină complet prin rinichi sub formă de metaboliți conjugați cu acid glucuronic. Cantități semnificative sunt excretate în lapte și pot provoca un efect sedativ la sugari (poate apărea o reacție paradoxală, caracterizată prin excitabilitate excesivă).

Indicații pentru utilizare
Conjunctivită alergică, rinită alergică, urticarie cronică, dermatoză pruriginoasă, dermatografie, boală serică, în terapia complexă a reacțiilor anafilactice, angioedem și alte afecțiuni alergice.
Insomnie, coreeană, sindromul Meniere, boală a apei și a aerului, ca antiemetic.

Contraindicații
Hipersensibilitate, glaucom cu închidere în unghi, hiperplazie prostatică, ulcer stenos al stomacului și duodenului, stenoză a gâtului vezical, astm bronșic, epilepsie.
Vârsta copiilor până la 7 ani (pentru această formă de dozare).

Cu prudență - sarcină, lactație.

Dozare și administrare
În interior. Adulți și copii cu vârsta peste 14 ani la 25-50 mg (1 / 2-1 comprimat) de 1-3 ori pe zi. Cea mai mare doză unică - 100 mg zilnic - 250 mg. Când insomnia - 50 mg timp de 20-30 de minute înainte de culcare. Atunci când ukachivanii - 25-50 mg la fiecare 4-6 ore, dacă este necesar.
Copii de la 7 la 14 ani 12,5 - 25 mg (1 / 4-1 / 2 comprimate) de 1-3 ori pe zi.

Efecte secundare
Somnolență, gură uscată, amorțeală a mucoasei orale, amețeli, tremor, greață, cefalee, slăbiciune generală, reacție psihomotorie redusă, fotosensibilitate, pareză de cazare, slabă coordonare a mișcărilor. La copii, este posibilă dezvoltarea paradoxală a insomniei, iritabilității și euforiei.

supradoză
Simptome: depresia sistemului nervos central, dezvoltarea excitației (în special la copii) sau depresia, pupilele dilatate, gura uscată, pareza tractului gastro-intestinal etc.
Tratament: nu există un antidot special. Devaj gastric. Dacă este necesar, tratamentul simptomatic: medicamente care măresc tensiunea arterială, oxigen, fluide substitutive cu plasmă intravenoasă.
Nu puteți folosi epinefrina și analeptica.

Interacțiunea cu alte medicamente
Îmbunătățește acțiunea etanolului și a medicamentelor care slăbesc sistemul nervos central.
Inhibitorii inhibitorilor de monoaminooxidază sporesc activitatea anticholinergică a difenhidraminei.
Interacțiunea antagonistă este observată prin numirea în comun a psihostimulanților.
Reduce eficacitatea apomorfinei ca emetic în tratamentul otrăvirii.
Îmbunătățește efectele anticolinergice ale medicamentelor cu activitate anticolinergică.

Instrucțiuni speciale
Pacienții implicați în activități potențial periculoase care necesită o atenție sporită și reacții mintale rapide ar trebui să fie precauți. În timpul tratamentului cu difenhidramina, expunerea la soare și utilizarea etanolului trebuie evitate.
Este necesar să se informeze medicul despre utilizarea acestui medicament: un efect antiemetic poate face dificilă diagnosticarea apendicitei și recunoașterea simptomelor supradozajului altor medicamente.
La copiii cu vârsta cuprinsă între 1 an și 7 ani, se recomandă utilizarea comprimatelor de 30 mg (de la 1 an la 3 ani, o doză zilnică de 10-30 mg, împărțită în 2-3 doze, de la 4 la 6 ani, o doză zilnică de 20 - 45 mg, -3 recepție).
La copiii cu vârsta cuprinsă între 7 luni și 12 luni, medicamentul poate fi utilizat sub formă de pulbere, preparat în departamentele de producție de medicamente 3-5 mg de 2-3 ori pe zi.

Formularul de eliberare
Tablete 50 mg.
La 10 comprimate în ambalaj planimetric fără celule sau în ambalaj celular planimetric. În 2, 3 sau 5 blistere împreună cu instrucțiunile de utilizare sunt plasate într-un pachet de carton.

Perioada de valabilitate
5 ani. Nu utilizați medicamentul după data de expirare.

Condiții de depozitare
Lista B. Într-un loc uscat, întunecat și la îndemâna copiilor.

Conditii de vacanta
Conform rețetei.

Întreprinderi / organizație de procesare a cererii de producție:
SA "Dalkharm"
680001, Khabarovsk, ul. Tashkent, 22.

http://medi.ru/instrukciya/dimedrol_6156/

Dimedrol (Dimedrol)

Ingredient activ:

Conținutul

Grupa farmacologică

Imagini 3D

Compoziție și formă de eliberare

1 ml soluție injectabilă conține difenhidramină 0,01 g; în fiole de 1 ml, într-o cutie de 10 buc.

1 comprimat - 0,05 g; într-un blister sau într-un contur fără un pachet celular de 10 buc.

Acțiune farmacologică

Blochează histamina H1-receptorii, receptorii colinergici ai ganglionilor autonomi, relaxează mușchii netede.

Indicatii ale medicamentului Dimedrol

Bolile alergice, dermatoza alergică, ulcerul gastric și ulcerul duodenal, insomnia, vărsăturile femeilor gravide, sindromul Meniere, boala de mișcare, boala radiologică, parkinsonismul.

Contraindicații

Efecte secundare

Somnolență, gură uscată, amețeli, greață, dureri de cap, slăbiciune, amorțeală a membranelor mucoase, reacție mai lentă.

Dozare și administrare

V / m - 1-5 ml de soluție 1%.

În interior - cu 0,025-0,05 g (pentru copii - cu 0,01-0,03 g) de 1-3 ori pe zi. Cursul este de 10-15 zile.

Condițiile de depozitare a medicamentului Dimedrol

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Termenul de valabilitate al medicamentului Dimedrol

Nu utilizați după data de expirare tipărită pe ambalaj.

Instrucțiuni pentru uz medical

Prețurile la farmaciile din Moscova

opinii

Lasă-ți comentariul

Indicele cererii de informații actuale, ‰

Preturile vitale înregistrate

Certificatele de înregistrare Dimedrol

  • Trusă de prim ajutor
  • Magazin online
  • Despre companie
  • Contactați-ne
  • Contacte ale editorului:
  • +7 (495) 258-97-03
  • +7 (495) 258-97-06
  • E-mail: [email protected]
  • Adresa: Rusia, 123007, Moscova, st. Al cincilea principiu, 12.

Site-ul oficial al companiei radar ®. Principala enciclopedie a produselor de droguri și farmacii cuprinde internetul rusesc. Cartea de referință a medicamentelor Rlsnet.ru oferă utilizatorilor accesul la instrucțiuni, prețuri și descrieri ale medicamentelor, suplimentelor alimentare, dispozitivelor medicale, dispozitivelor medicale și altor bunuri. Cartea de referință farmacologică include informații privind compoziția și forma eliberării, acțiunea farmacologică, indicațiile de utilizare, contraindicațiile, efectele secundare, interacțiunile medicamentoase, metoda de utilizare a medicamentelor, companiile farmaceutice. Cartea de referință medicală conține prețurile pentru medicamentele și bunurile de pe piața farmaceutică din Moscova și din alte orașe din Rusia.

Transferul, copierea, distribuirea informațiilor este interzisă fără permisiunea LLC RLS-Patent.
Când se citează materiale informative publicate pe site-ul www.rlsnet.ru, este necesară trimiterea la sursa de informații.

Multe mai interesante

© REGISTRAREA MEDICAMENTELOR DIN RUSIA ® Radar ®, 2000-2019.

Toate drepturile rezervate.

Nu este permisă utilizarea comercială a materialelor.

Informațiile sunt destinate profesioniștilor din domeniul medical.

http://www.rlsnet.ru/tn_index_id_4436.htm

Diphenhidrat: instrucțiuni de utilizare

structură

Acțiune farmacologică

Ea are un efect antihistaminic, antialergic, antiemetic, hipnotic, local, anestezic. Blochează histamina H1 - receptorii și elimină efectele histaminei mediate prin acest tip de receptor. Reduce sau împiedică spasmele musculare netede induse de histamină, permeabilitatea capilară crescută, umflarea țesuturilor, mâncărimea și hiperemia. Antagonismul cu histamina se manifestă într-o măsură mai mare în raport cu reacțiile vasculare locale în inflamație și alergie în comparație cu sistemele, adică scăderea tensiunii arteriale. Cauzează anestezie locală (când este ingerată, are loc o senzație de amorțeală pe termen scurt a mucoasei orale), are un efect antispasmodic, blochează receptorii colinergici ai ganglionilor autonomi (scade tensiunea arterială). Blocuri H3 - receptorii de histamină ai creierului și inhibă structurile colinergice centrale. Ea are un efect sedativ, hipnotic și antiemetic. Ea este mai eficientă în cazul bronhospasmului provocat de eliberatorii de histamină (tubocurarină, morfină, sombrevin) și într-o măsură mai mică în bronhospasmul alergic. În cazul astmului bronșic, acesta este inactiv și este utilizat în combinație cu teofilină, efedrină și alte bronhodilatatoare.

Farmacocinetica

Când este ingerat rapid și bine absorbit. Se asociază cu proteinele plasmatice la 98-99%. Concentrația maximă (Cs) în plasmă este atinsă în intervalul 1-4 ore după ingestie. Majoritatea medicamentelor luate Dimedrol este metabolizată în ficat. Timpul de înjumătățire prin eliminare (t1/2) este de 1-4 ore. Este distribuit pe scară largă în organism, trece prin bariera hemato-encefalică și placenta. Excretați cu lapte și pot provoca sedare la sugari. În timpul zilei, se excretă integral în principal sub formă de benzhidrol conjugat cu acid glucuronic și numai într-o cantitate nesemnificativă - neschimbată. Efectul maxim se dezvoltă după o oră după ingestie, durata acțiunii fiind de la 4 la 6 ore.

Indicații pentru utilizare

Contraindicații

Hipersensibilitatea, alăptarea, vârsta copilului (perioada neonatală și starea de prematuritate), glaucomul cu închidere în unghi, hipertrofia prostatică, ulcerul gastric și duodenal stenos, obstrucția pieloduodenală, stenoza gâtului vezicii urinare, sarcina, astmul bronșic.

Dozare și administrare

Efecte secundare

De la sistemul nervos și organele senzoriale: slăbiciune generală, oboseală, efect sedativ, atenție scăzută, amețeli, somnolență, dureri de cap, disfuncționalitate în coordonarea mișcărilor, anxietate, iritabilitate (în special la copii), iritabilitate, nervozitate, insomnie, euforie, confuzie, tremor, nevrită, convulsii, parestezii; vedere încețoșată, diplopie, labirintinită acută, tinitus. La pacienții cu leziuni cerebrale localizate sau epilepsie, aceasta activează (chiar și în doze mici) deversări convulsive pe EEG și poate provoca o criză epileptică.

Din cauza sistemului cardiovascular și a sângelui: hipotensiune arterială, palpitații, tahicardie, extrasistole, agranulocitoză, trombocitopenie, anemie hemolitică.

Din partea organelor din sistemul digestiv: gură uscată, amorțeală scurtă a mucoasei orale, anorexie, greață, suferință epigastrică, vărsături, diaree, constipație.

Din partea sistemului urogenital: urinare frecventă și / sau dificilă, retenție urinară, menstruație precoce.

Din partea sistemului respirator: nasul și gâtul uscat, congestia nazală, îngroșarea secrețiilor bronșice, strângerea toracică și dificultatea respirației.

Reacții alergice: erupție cutanată tranzitorie, urticarie, șoc anafilactic.

Altele: transpirație, frisoane, fotosensibilizare.

supradoză

Simptome: gură uscată, dificultăți de respirație, miriază persistentă, eritem facial, depresie sau agitație (cel mai adesea la copii) a sistemului nervos central, confuzie; la copii - dezvoltarea crizelor și a deceselor.

Tratament: inducerea vărsăturilor, lavajul gastric, numirea cărbunelui activ; terapie simptomatică și de susținere pe fundalul monitorizării atente a nivelului de respirație și tensiunii arteriale.

http://apteka.103.by/dimedrol-tab-instruktsiya/

Alergie unguent cu dimedrol

Simptomele reacțiilor alergice sunt împărțite în mai multe grupuri - gastrointestinal, cutanat, oftalmic, bronșic. Aceste manifestări sunt foarte neplacute și, desigur, necesită tratament. Difenolul împotriva alergiilor a fost folosit de mulți ani și este un medicament eficient în zilele noastre.

După cum sa menționat deja, difenhidramina este una dintre cele mai frecvente medicamente pentru alergii. În primul rând, medicamentul este utilizat în cursul tratamentului.

De exemplu, crema cu Dimedrol pentru alergii este adesea prescrisă la sugarii care suferă de dermatită atopică. Drogul ajută să facă față mâncării și peelingului, oferind în același timp un efect antihistaminic. Se utilizează pentru ameliorarea inflamației și a mâncării după mușcături de insecte, șerpi, arsuri la atingerea plantelor otrăvitoare (de exemplu, iedera otrăvită). Este eficient în arsurile solare și alergii la soare (în ciuda faptului că mecanismul de dezvoltare a acestor boli este diferit, Dimedrol ameliorează inflamația în ambele cazuri).

În al doilea rând, acest medicament este utilizat pentru a preveni alergiile. Premedicația (preparat medicamentos pentru anestezie) include trei medicamente principale: atropină, promedol și difenhidramină. Funcția acestuia din urmă este de a preveni apariția unui atac alergic acut asupra oricărui medicament administrat în timpul operației, inclusiv medicamente pentru anestezie generală.

În al treilea rând, poate fi utilizat pentru stoparea atacurilor acute: o echipă de ambulanță în cazul unui apel pentru edemul Quincke va pune injecția Dimedrol de la alergii, dar numai dacă nu există alte antihistaminice pentru un motiv sau altul.

Eficacitatea Dimedrol în alergii este asociată cu o activitate ridicată a substanței active - difenhidramina. Se absoarbe rapid prin pereții intestinali, se leagă de proteinele plasmatice, pătrunde în bariera hemato-encefalică, afectează mecanismul dezvoltării unei reacții alergice și diferitele structuri implicate în manifestarea sa.

Acțiunea medicamentului în organism

Fără a intra în chestiunile legate de fiziologia unei reacții alergice, merită spus că ea constă în trei etape. În primul rând, alergenul intră în organism mai întâi, sunt produse proteine ​​imune speciale, anticorpi, și se leagă de el, formând complexe imune. Acest proces se numește sensibilizare.

Foto: Aspectul ambalajelor în diverse forme de eliberare (poate fi mărit)

În a doua etapă, când alergenul este reintrodus în organism, cantități mari de complexe imune se depun pe celulele mastocite, determinând eliberarea de substanțe active (mediatori inflamatori) - bradikinină, serotonină, histamină.

Aceste substanțe, în special histamina, în a treia etapă afectează organismul și provoacă simptome de alergie.

În țesuturi există celule speciale - receptori ai histaminei, la care această substanță este "atașată". Mecanismul de acțiune al Dimedrol se datorează faptului că medicamentul este capabil să blocheze acești receptori, fără a permite histaminei să se lege de țesuturi și să își exercite efectul asupra lor.

În această privință, se împiedică sau se elimină următoarele efecte:

un spasm al mușchiului neted (dificultatea respirației dispare), o creștere a permeabilității vasculare (umflarea scade, intensitatea mâncării scade, temperatura locală scade). Medicamentul este capabil să aibă un ușor anestezic local și un efect de răcire, care, atunci când este luat, este resimțit de o amorțire a mucoasei orale, scutirea spasmului, scăderea tensiunii arteriale.

Datorită faptului că difenhidramina este capabilă să penetreze BBB, poate bloca receptorii pentru histamină și în creier, ceea ce explică efectele sale hipnotice, sedative și antiemetice.

Cum sa bei difenhidramina cu alergii - medicul decide.

Utilizarea sa independentă pentru tratamentul atacurilor alergice sau a altor boli poate duce la agravarea condiției tocmai datorită biodisponibilității și activității sale ridicate în organism.

Difenhidraxul extern în alergie este, de asemenea, utilizat, în acest caz, acțiunea sa se datorează acelorași mecanisme care funcționează la nivel local.

Compoziție și forme de eliberare

Tabletele sunt una dintre formele comune de eliberare.

Difenhidramina este produsă în diferite forme. Printre acestea se numără:

tablete (50 mg de ingredient activ); soluție injectabilă (10 mg ingredient activ în 1 ml de apă); unguent, gel (1-2%); supozitoare rectale (5-20 mg).

Fiecare medicament este constituit din substanța activă - difenhidramina, precum și componentele formative care nu produc niciun efect asupra organismului.

Există, de asemenea, picături pentru ochi pentru alergii cu difenhidramina, care face parte din medicament ca unul dintre ingrediente (de exemplu, Polynadim sau Dinaf este o combinație de dimedrol și naftizin).

În conformitate cu prescripția medicului dintr-o farmacie, pot fi preparate pastă de zinc dipenolică sau picături în ochi (soluție 0,2-0,5% într-o soluție 2% de acid boric).

Indicații de utilizare Dimedrol de la alergii

Difenhidramina este utilizată pentru o mare varietate de boli și condiții.

Difenhidramina este destul de frecventă în alte medicamente.

Aceasta poate fi o alergie alimentară, care se manifestă prin umflarea membranelor mucoase (cu o umflare puternică a feței, un sentiment de distensie din interior, este necesară chemarea unei ambulanțe).

Alergia la nivelul pielii, dezvoltată din mai multe motive, inclusiv urticarie și dermatoză, însoțită de mâncărime. În acest caz, se utilizează tablete sau injecții, se utilizează de asemenea pentru rinita alergică și polinoză, reacții alergice la medicamente.

Pentru conjunctivita alergică și iridocilită, se utilizează picături oftalmice. Gelul cu Dimedrol pentru alergie este folosit pentru arsurile solare I, fotodermatoză, mușcături de insecte, orice manifestare cutanată de alergii, însoțită de mâncărime.

Aplicați și unguent cu Dimedrol împotriva alergiilor sub formă de dermatită de contact.

Acest medicament prezintă numeroase indicii de natură non-alergică (inclusiv premedicația menționată deja, boala prin radiații, ulcerul peptic, boala Parkinson, vărsături, inclusiv la femeile gravide etc.) - ca parte a terapiei complexe.

Combinația cunoscută - difenhidramina cu analgin - cu alergii nu este utilizată. Se utilizează în cazul în care este necesară întărirea efectelor antipiretice și analgezice ale dipyronului prin efectul sedativ al Dimedrol (de exemplu, în timpul febrei înalte).

Prin urmare, întrebarea cu privire la ce tip de Diphenol din alergii este relevantă numai dacă reacția alergică este însoțită de o creștere a temperaturii.

Metode de utilizare. dozare

Datorită faptului că formele de eliberare a medicamentului sunt multe, diverse și modalități de introducere a acestuia în organism. Doza de Dimedrol pentru alergii depinde de forma de eliberare și de calea de administrare, precum și de gradul de reacție și vârsta pacientului. Cum să aplicați difenhidramina pentru alergii - medicul decide.

Dozare standard pentru adulți

În cazuri de alergii severe (de exemplu, angioedem, precum și măsuri secundare în tratamentul șocului anafilactic) Dimedrol se administrează încet intravenos 2-5 ml de soluție 1% în 100 ml de soluție salină (astfel de măsuri se efectuează numai de un medic, în spital sau în timpul transportului).

Recenziile privind utilizarea Dimedrolului din alergii - numai pentru noapte, au tendința de a dormi

Dimedrol se administrează intramuscular, 1-5 ml de soluție 1%. Adesea oamenii au o întrebare: cum să prick difenhidra cu alergii? Răspunsul este simplu: strict prescris de un medic.

Dacă apare o astfel de situație că este imposibilă consultarea cu un medic și dacă se dezvoltă un atac de alergie, este posibilă administrarea intramusculară independentă a dozei minime a medicamentului (10 mg).

Doza maximă unică pentru injecția intramusculară - 50 mg, zilnic - 150 mg, adică Puteți pune cel mult trei injecții de 50 mg pe zi cel mult, dar este mai bine să nu faceți acest lucru fără prescripție medicală.

În interior ia 10-50 mg de 1-3 ori pe zi (dar nu mai mult de 100 mg pe rând, 250 mg pe zi). Pe Internet există o întrebare: pot lua Diphenhydramine în flacoane cu alergii? În principiu, da, deoarece soluția de injectare nu conține substanțe periculoase pentru tractul digestiv și tabletele nu conțin ingrediente active suplimentare.

Dacă beți difenhidramina în fiole - alergiile vor trece mai repede? Concentrația substanței principale în comprimate este mai mare, în plus, este, în orice caz, același medicament, prin urmare - nu.

Alte utilizări

Se introduc picături de ochi în fiecare sac conjunctival de trei ori pe zi, utilizând o soluție de 0,2-0,5% într-o soluție de acid boric de 2%. Medicamentele locale de alergie cu Dimedrol, adică gelurile, unguentele și cremele sunt aplicate în zonele mâncărime și inflamate cu un strat subțire de 3-4 ori pe zi. În cazul rinitei alergice, utilizați o formă specială de eliberare - bastoane cu Dimedrol, fiecare cu 50 mg de ingredient activ. Acestea sunt administrate intranazal.

Cursul tratamentului cu alergie cu Dimedrol depinde, din nou, de vârsta pacientului, de severitatea bolii, precum și de forma eliberării medicamentului și medii de la 7 la 15 zile. Trebuie reținut faptul că, dacă tratamentul este început independent, dacă nu este eficient în termen de 7-10 zile, este necesar să se consulte un medic.

Doza de Dimedrol pentru copiii cu alergii este diferită de cea la adulți. Acest lucru este asociat nu numai cu o greutate mai mică a copilului, imaturitatea tractului digestiv și o susceptibilitate mai mare la orice medicament, dar și cu un risc ridicat de apariție a alergiei la difenol.

În acest sens, este necesar să se clarifice imediat câteva aspecte:

Poate exista o alergie la difenhidol la un copil?

Da, poate, ca orice alt medicament. În plus, un adult poate, de asemenea, "da" o reacție alergică la acest remediu, doar probabilitatea ca acesta să fie mai scăzut.

Difenhidramina: ce poate fi alergic la aceasta?

Alergia la Dimedrol, ca orice alergie la medicamente, se poate manifesta în mai multe moduri:

alimente (greață, vărsături, diaree, dureri abdominale), piele (erupție alergică cu prurit și peeling al pielii, urticarie), angioedem angioedem, șoc anafilactic, fotosensibilizare.

Asta este, dacă ați dezvoltat o alergie la difenhidramină - simptomele vor diferi puțin de o alergie la orice alt medicament.

Cat de des este alergia la difenhidramina?

În studiile prezentate în revista medicală "Medicul care participă" la apelurile echipelor de ambulanță ca rezultat al alergiei la medicamente, sunt prezentate statisticile privind reacțiile alergice la anumite medicamente.

Cele mai alergenice sunt AINS și analgezice (analgin, aspirină), precum și antibiotice. Mai multe grupuri de medicamente provoacă alergii mai des decât altele. 33% din toate apelurile au fost făcute ca urmare a unor cazuri singulare de alergie la medicamente, inclusiv mucolitice (4), diuretice (4), medicamente hormonale. Alergiile la antihistaminice s-au dezvoltat numai în două cazuri, acestea fiind Pilpofen și Klaratodin.

Nu s-au efectuat studii mai fiabile, iar în instrucțiunile de utilizare frecvența reacțiilor alergice nu este clarificată. Pe baza acestor fapte, putem concluziona că alergia la difenhidramină este un fenomen foarte rar.

Dozaje standard pentru copii

În interiorul medicamentului se poate utiliza sub formă de soluție injectabilă (la fel din fiolă).

Copii cu vârsta de până la 1 an într-o doză de 2-5 mg, de la 2 la 5 ani - de la 5 la 15 mg, de la 16 la 12 ani - de la 15 la 30 mg pe rând.

Doza trebuie selectată individual de către medic.

Cel mai bine este să dați difenhidramina cu alergii la copil sub formă de supozitoare rectale - lumânări. În primul rând trebuie să faceți un microcliștru pentru copii și apoi să introduceți lumânarea cu conținutul de difenhidramină:

5 mg (pentru copii sub 3 ani), 10 mg (de la 3 la 4 ani), 15 mg (de la 5 la 7 ani), 20 mg (de la 8 la 14 ani).

Nu se administrează doze pentru administrarea intramusculară și intravenoasă, deoarece Este imposibil să administrați medicamentul parenteral copiilor pe cont propriu, doza fiind discutată cu medicul.

În ceea ce privește durata recepției, Dr. E.O. Komarovsky spune: nu are sens să luați medicamentul pentru mai mult de 6 zile. Dacă în această perioadă difenhidramina nu a ajutat, trebuie să schimbați medicamentul.

Efecte secundare

Poate cel mai cunoscut efect secundar al Diphenhydraum este somnolența pe care o cauzează. Alte manifestări ale influenței sale asupra sistemului nervos:

Foto: Feedbackul negativ al unei fete despre Dimedrol, asociat cu efectele sale secundare, slăbiciune generală; maturitatea atenției; dureri de cap; amețeli; discoordination; anxietate, iritabilitate (la copii); confuzie; tremor; afectare vizuală.

Printre alte efecte secundare ale medicamentului Dimedrol, instrucțiunile pentru utilizarea sa în alergie includ următoarele:

scăderea tensiunii arteriale; creșterea frecvenței cardiace; gura uscata; amorțeală a mucoasei orale; greață; vărsături; scaune libere; urinare defectuoasă; congestie nazală; îngroșarea secrețiilor bronșice; dificultăți de respirație; reacții alergice.

Atunci când se utilizează împreună cu medicamentul, precum și cu utilizarea pe termen lung în doze mari, poate provoca halucinații, așa că uneori este folosit ca medicament.

Printre cei care iau difenhidramina din alergii, recenziile sunt în mare parte pozitive. Efectul sedativ și hipnotic este observat de aproape totul, dar celelalte reacții adverse apar foarte rar.

Contraindicații

În primul rând, trebuie remarcat faptul că difenhidra de la alergii nu ar trebui luată dacă în următoarele câteva ore trebuie să ajungeți în spatele volanului sau să faceți o muncă care necesită atenție.

În acest caz, dimedrolul trebuie înlocuit cu Diazolin sau Fencarol, efectul hipnotic fiind mult mai puțin pronunțat.

Difenhidramina pentru alergii în timpul sarcinii este utilizată numai în cazuri extreme și sub îndrumarea strictă și supravegherea unui medic. Influența sa asupra fătului nu a fost dovedită (cercetarea nu a fost efectuată), prin urmare siguranța sa nu poate fi stabilită în mod fiabil.

Cea mai bună metodă de tratare a alergiilor la femeile gravide este excluderea contactului unei femei cu un alergen, o viață hipoalergenică și o dietă și, uneori, enterosorbente. Dacă este necesar un antihistaminic, cel mai bine este să utilizați diazolin: este considerat relativ sigur.

Alte contraindicații sunt:

hipersensibilitate; lactație; perioada neonatală; glaucom; hipotensiune arterială. astm bronșic

Termenul de valabilitate și regulile de stocare

Preparatul trebuie depozitat nu mai mult de 5 ani, într-un loc uscat, protejat de lumina directă a soarelui, cu excepția accesului la acesta pentru copii.

Difenhidramina și medicina tradițională

În ciuda convingerii populare că medicamentele populare nu includ medicamentele, există rețete care utilizează Dimedrol.

Alergie unguent cu Dimedrol - rețeta cunoscută

apă distilată - 20 ml; 90% alcool etilic - 20 ml; anestezin - 1 cub; Dimedrol - 5 ml; lut alb - 30g; oxid de zinc pulbere - 30g (poate fi înlocuit cu praf pentru copii).

Preparare: Într-un castron curat, amestecați apă și alcool, dizolvați 1 cub de anestezină în amestec. În soluția rezultată intrați în lut, difenhidramina și oxidul de zinc. Se amestecă bine amestecul.

Trebuie spus că rețeta pentru un vorbitor de alergie cu Dimedrol include componente care nu sunt întotdeauna ușor de găsit, astfel că este mai ușor să obțineți un unguent vorbitor la farmacie.

O rețetă relevantă pentru rinita alergică.

bicarbonat de sodiu - 10 g; sare de masă - 5 g; tinctura de propolis; Difenhidramina.

În apa distilată, dizolvați sarea și sifonul, introduceți difenhidramina. Adăugați câteva picături de propolis. Utilizați ca picături nazale.

Analogi ai medicamentului

În ansamblu, orice medicament antihistaminic este un analog al Dimedrolului. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale. Dimedrol are un efect hipnotic pronunțat, precum Suprastin și Tavegil. Cu toate acestea, ultimele două medicamente semnificativ mai scumpe.

Diazolina și fenocarolul au proprietăți sedative mai puțin pronunțate, iar cele din urmă pot fi utilizate în timpul sarcinii. Loratadina provoacă cel mai adesea alergii.

Ce este mai bine de la alergii: difenhidramina sau suprastin?

Nu există un răspuns clar. Suprastin poate fi administrat unui copil de la naștere, în timp ce difenhidramina poate fi administrată numai după 6 luni. Dar Suprastin mult mai scump. Deci, este în caracteristicile individuale ale corpului și recomandările medicului.

Dimedrol - un medicament din gama de prețuri extrem de accesibile. Costul comprimatelor variază de la 50 de ruble, aceeași soluție pentru administrarea intravenoasă și intramusculară. Supozitoarele sunt oarecum mai scumpe - o medie de 150 de ruble și picături de ochi - 100 de ruble.

În concluzie, putem spune că difenhidramina este medicamentul de alegere pentru alergii. Dacă urmați regulile de utilizare și dozajul, nu veți avea probleme. În ciuda faptului că aparține medicamentelor ieftine, eficacitatea sa a fost dovedită și testată.

Jurnalul "Medicul care participă." Alergii la medicamente: cauze. L. S. Namazova, M. Macievich, A. L. Vertkin. Referință: http://www.lvrach.ru/2003/03/4530172/ Antihistaminice. Komarovsky E.O. Link: http://articles.komarovskiy.net/antigistaminnye-sredstva.html

Adulții și copiii se confruntă din ce în ce mai mult cu reacții alergice. Acest lucru se datorează faptului că mediul înconjurător devine din ce în ce mai poluat cu deșeuri și substanțe nocive în fiecare zi și există multe coloranți și conservanți în alimente. Ele sunt străine organismului nostru și în orice moment pot provoca dermatită alergică. În plus, persoanele cu predispoziție ereditară și imunitate slabă sunt predispuse la alergii.

Tratament local

Tratamentul dermatitei atopice este prescris de un medic, în funcție de tipul și gradul de prevalență a acestuia. În plus față de tratamentul principal, medicamentele locale sunt întotdeauna prescrise. Ele sunt împărțite în următoarele tipuri:

Crema - textura ușoară permite substanței active să penetreze rapid pielea. Este aplicat perfect pe piele, dar după uscare poate provoca uscarea și frecare. Unguent - mai dens și mai uleios decât cremă. Se folosește în cazurile în care există un peeling puternic. Îndepărtează pielea, hrănindu-o, dar, în același timp, substanța activă este absorbită mai încet. Loțiune, gel și șampon - utilizat pentru tratarea dermatitei pe cap.

Hormonal sau nu? Care dintre ele să alegeți?

Mijloacele hormonale și non-hormonale sunt foarte diferite una de cealaltă. Și nu numai compoziția. Prin acțiune, cremele și unguentele hormonale sunt mai eficiente. Dar judecând după efectul asupra corpului, ele sunt dăunătoare pentru unii oameni și copii.

Medicamentele care conțin hormoni, corticosteroizi, periculoși deoarece inhibă, cu utilizarea lor pe termen lung, glandele suprarenale.

Prin urmare, acestea sunt nedorite în tratamentul copiilor. Dar, sub supravegherea unui medic, tratamentul lor este justificat.

Avantajele tratamentului cu corticosteroizi:

Eliminați inflamația. Se hidratează pielea, ușurează uscarea și peelingul. Prevenirea bolii recurente.

Cremele și unguentele non-hormonale sunt folosite pentru a trata copiii din primele luni de viață sau în cazuri ușoare când este nevoie de un curs scurt de tratament. Ei au minusul lor. Ingredientele lor naturale pot provoca alergii sau intoleranțe.

Uscate - de exemplu, unguentul de zinc sau analogul său - Tsinovit, sunt utilizate împotriva erupțiilor însoțite de o erupție cutanată sub formă de bule cu un lichid. Moisturizatoarele - prescrise, cu uscăciune crescută și peeling. Îndepărtarea mâncării Conține în compoziția sa substanțe antihistaminice care luptă împotriva reacției alergice la locul apariției acesteia.

Unguente și creme unguente

Prescrii cursul lor de aplicare ar trebui doar un medic. Cu utilizare prelungită, poate fi dependentă și nu are efectul tratamentului. Când este anulată brusc, provocați reapariția dermatitei.

Medicamente cu grad ridicat de absorbabilitate și conținut ridicat de corticosteroizi. Acestea includ: Lorinden, Fluorocort, Flucinar, unguent hidrocortizon, Celestoderm. Acestea sunt recomandate pentru utilizare la adulți, împotriva manifestărilor puternice ale dermatitei. Mijloace de generație nouă, cu efect sporit al acțiunii locale și absorbție scăzută. Elokom și Advantan - aceste medicamente sunt prescrise pentru copii de la 2 ani. Îmbunătățește perfect mâncărimea și roșeața, acestea pot fi doar pătată o dată pe zi, nu sunt recomandate pentru utilizare mai mult de o săptămână.

Produse non-hormonale

Unguentele non-hormonale și cremele nu sunt la fel de eficiente, dar sunt mai sigure în aplicarea lor. Ele se bazează pe ingrediente naturale.

Zincul de zinc - se referă la mijloacele de uscare, în plus, reduce inflamația și are un efect antiseptic. Se confruntă cu manifestările dermatitei alergice la copii și adulți. Crema Zinovit este una dintre cremele eficiente pentru dermatita, un unguent analog al zincului. Acesta conține piritionă de zinc, precum și substanța activă din rădăcină de lemn dulce - glicirizinat de dipotasiu. Tsinovit are un efect antiinflamator și vindecător. Uleiul vegetal în compoziția cremei, ajuta la a face față cu uscăciunea și mâncărimea. Phenystyle este în esență un medicament care are un efect anestezic și antipruritic. Puteți desemna copii din primele luni de viață, în special pentru prevenirea zgârieturilor. Este recomandat să smulgeți această cremă numai acasă, astfel încât după aplicarea locului tratat nu este în contact cu soarele. Bepantin cremă - vindecă dermul, nu se limitează la utilizare, accelerează procesul de regenerare. Poate fi utilizat la copii din primele zile de viață, precum și la mamele care alăptează. Este necesar să-l smulgeți numai pe locurile inflamate. În plus, este excelent împotriva zgârieturilor și a peelingului. Gistan este un preparat antipruritic și de uscare constând din componente naturale. Se compune din serii de iarbă, lupină, euphorbia, violete, Veronica, precum și crin din vale.

verdictul

Crema și unguentul pentru dermatită alergică sunt utilizate numai în tratamentul complex.

În plus, medicul poate prescrie antihistaminice și medicamente antiinflamatoare. Mijloacele de uz extern sunt împărțite în hormonale și non-hormonale. Acestea sunt prescrise în funcție de vârstă, tipul de dermatită alergică și gradul de severitate a acesteia.

Recomandări specializate

Pentru a vindeca dermatita alergica, nu este suficient sa folositi agenti externi. Trebuie să urmați o dietă hipoalergenică și să utilizați alte medicamente prescrise de un medic. Nu se poate, prin decizia sa, să se obțină un unguent hormonal, utilizarea sa poate fi periculoasă pentru sănătate și utilizarea prelungită poate duce la o deteriorare a sănătății. Înainte de a începe să aplicați un unguent sau o cremă prescrisă de un medic, trebuie să efectuați un test de piele. Într-o mică zonă sănătoasă de piele, aplicați niște bani. După 5-6 ore, evaluați rezultatul. Dacă nu există reacții (roșeață, mâncărime, umflături, peeling), puteți continua să o aplicați conform cursului prescris.

Dimedrolum (Dimedrolum) este un agent antialergic intern care a fost folosit în practica medicală de peste cincizeci de ani. Medicamentul aparține primului

generație de antihistaminice și, în ciuda abundenței drogurilor moderne, își găsește încă aplicația.

În 2012, la recomandarea experților din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, Dimedrol a fost din nou inclus în lista vitală a medicamentelor. Popularitatea sa se datorează în primul rând prețului său accesibil.

Acum, Dimedrol este utilizat mai des în timpul tratamentului de spitalizare (i / m) pentru ameliorarea reacțiilor alergice, precum și în compoziția "triad" (analgin 2ml-50%, clorhidrat de papaverină 2ml-2%, dimedrol 1ml-1% V / m, încet), indicații pentru numirea cărora este durerea, creșterea temperaturii corporale. Comprimatele de Dimedrol sunt prescrise destul de rar datorită efectelor secundare și lipsei de eficacitate.

Formă de eliberare a medicamentului: tablete, pulbere (0,02; 0,05 g), fiole cu soluție 1%, tuburi seringi, lumânări (pentru copii), gel pentru uz extern.

Cum funcționează difenhidramina?

Are efect antialergic, antihistaminic, hipnotic, antiemetic. Prin blocarea receptorilor de histamină (H1), previne apariția reacțiilor alergice, spasme musculare netede, reduce permeabilitatea vasculară, elimină edemul tisular, hiperemia, mâncărimi. Ea are un efect spasmolitice, local anestezic, micșorează ușor tensiunea arterială. Cauzează efectul hipnotic (sedativ).

Concentrația maximă după aplicarea dimedrolului în interior - după 1-3 ore. Metabolismul apare în celulele hepatice. Pătrunde în țesutul cerebral, placenta, excretată în laptele matern. Durata acțiunii terapeutice - 4-6 ore.

Indicații pentru utilizare

Rinită vasomotară, polinoză, conjunctivită alergică, iridocilită acută; Alimente alergice, dermatoze pruriginoase, urticarie, angioedem (angioedem); Boala serului, toxicoza capilară; Terapia combinată a astmului bronșic, șocul anafilactic, boala radiologică; "Premedicație" înainte de tratamentul chirurgical; Cu tulburări de somn, parkinsonism, troche, maladie, sindromul Meniere.

Cum se prescrie difenhidramina?

Metoda de aplicare, în conformitate cu rezumatul, va depinde de vârsta pacientului. Adulții numesc difenhidramina oral de 1-3 ori pe zi pentru 30-50 mg, durata recepției - 10-15 zile. Doza zilnică maximă este de 250 mg, o singură doză fiind de 100 mg. În cazul tulburărilor de somn - 50 mg cu 30 de minute înainte de somn. Atunci când malaria provoacă 25-50 mg cu un interval de 4-6 ore.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 2-6 ani dau 12,5-25 mg (maxim 75 mg / zi), copii 6-12 ani - 25-50 mg, cu un interval de 6-8 ore (maxim 150 mg / zi). Intramuscular prescris 50-250 mg, doza zilnică maximă - 150 mg, doză unică - 50 mg. Gelul Dimedrol este aplicat pe pielea afectată de mai multe ori pe zi.

Reacții adverse și contraindicații

Pacienții pot fi îngrijorați de slăbiciunea generală, pierderea atenției, somnolență, insuficiență de coordonare, dureri de cap, iritabilitate, tinitus, scăderea tensiunii arteriale, tahicardie, anemie. De asemenea, pot apărea greață, gură uscată, vărsături, constipație, diaree, reacții alergice.

Cu intoleranță la medicamente; La alăptare, sarcină; Ulcer gastric și duodenal; Unghi-închidere glaucom; Hipertrofia prostatică; Astm bronșic; Stenoza gâtului vezicii urinare; Dipedrolul nu este prescris la copiii sub 2 ani; În timpul tratamentului, nu beți alcool, nu vă conduceți vehicule.

Simptomele supradozajului

Este posibil să aveți dificultăți de respirație, gură uscată, roșeață a feței, agitație sau depresie a sistemului nervos central, copiii pot dezvolta convulsii. Este necesar să provocați vărsături, să spălați stomacul, să numiți enterosorbenți (de exemplu carbon activat, Enterosgel, Polysorb, Lactofiltrum). Tratamentul simptomatic este recomandat.

Pot lua dipenhidramină în timpul sarcinii, alăptării?

În timpul sarcinii, Diphenhydra nu alăptează. Risc ridicat de complicații pentru făt și nou-născut. Medicamentele antiallergice din noua generație au mai puține efecte secundare, dar pot fi luate numai după consultarea unui medic.

Există analogii Dimedrol?

Proprietăți farmacologice similare au fost Tavegil, Suprastin, Pipolfen, de asemenea utilizate pentru ameliorarea reacțiilor alergice. Costul analogilor este mult mai mare decât prețul Dimedrol, dar există mai puține efecte secundare atunci când le folosiți.

Medicamentele antialergice din cea de-a doua și a treia generație: Zyrtec, Erius, Cetrin, Claritin, Loratadin, sunt mai bine tolerate, acțiune durabilă, nu provoacă somnolență. Prețul lor este mai mare decât costul Dimedrolului.

Difenhidramină, Benadril, Allergan B, clorhidrat de difenhidramină, alergie, dimedril, restaminină, diabenil.

Cum se păstrează difenhidramina?

Lista B. Depozitare într-un loc uscat și întunecat. Nu utilizați după data de expirare. Perioada de depozitare este de 5 ani.

Prețul medicamentelor

Puteți cumpăra Diphenol prin prescripție (Lista B). Costul mediu al medicamentului în rețeaua de farmacii:

Dimedrol, 10 tab. 50 mg fiecare (pachet) - 4 - 7 ruble; Dimedrol, fiole numărul 10, 1% -1 ml (ambalaj) - 20 - 24 ruble.

Antihistaminicele sunt substanțe care inhibă acțiunea histaminei libere. Atunci când un alergen este ingerat, histamina este eliberată din celulele mastocite ale țesutului conjunctiv care alcătuiesc sistemul imunitar al organismului. Începe să interacționeze cu receptorii specifici și să provoace prurit, umflături, erupții cutanate și alte manifestări alergice. Antihistaminicele sunt responsabile de blocarea acestor receptori. Există trei generații de astfel de medicamente.

Antihistaminice din prima generație

Au apărut în 1936 și continuă să fie folosite. Aceste medicamente intră într-o relație reversibilă cu receptorii H1, ceea ce explică necesitatea unei doze mari și a unei frecvențe înalte de administrare.

Anhistaminele din prima generație se caracterizează prin următoarele proprietăți farmacologice:

reduce tonusul muscular;

au efecte sedative, hipnotice și anticholinergice;

potențează efectele alcoolului;

au un efect anestezic local;

da un efect terapeutic rapid și puternic, dar pe termen scurt (4-8 ore);

o primire lungă reduce activitatea antihistaminică, deci la fiecare 2-3 săptămâni se schimbă fondurile.

Majoritatea medicamentelor antihistaminice din prima generație sunt solubile în grăsimi, pot depăși bariera hemato-encefalică și se leagă de receptorii H1 ai creierului, ceea ce explică efectul sedativ al acestor medicamente, care crește după consumul de alcool sau droguri psihotrope. Anxietatea psihomotorie poate fi observată atunci când se administrează doze medioterapeutice la copii și la adulții cu toxicitate ridicată. Datorită prezenței sedării, antihistaminicele din prima generație nu sunt prescrise persoanelor care necesită o atenție sporită.

Proprietățile anticholinergice ale acestor medicamente provoacă reacții asemănătoare atropinei, cum ar fi tahicardia, nazofaringe uscate și cavitatea bucală, retenție urinară, constipație, vedere încețoșată. Aceste caracteristici pot fi utile pentru rinită, dar pot mări obstrucția căilor respiratorii cauzate de astm bronșic (creșteri ale vâscozității sputei), contribuie la exacerbarea adenomului prostatic, a glaucomului și a altor boli. În același timp, aceste medicamente au efect antiemetic și anti-pompare, reducând manifestarea parkinsonismului.

Un număr de aceste antihistaminice sunt incluse în compoziția mijloacelor combinate, care sunt utilizate pentru migrene, răceală, boală de mișcare sau au un efect sedativ sau hipnotic.

O listă extinsă de efecte secundare de la administrarea acestor antihistaminice le face mai puțin probabil să fie utilizate în tratamentul bolilor alergice. Multe țări dezvoltate au interzis punerea lor în aplicare.

difenhidramina

Dimedrol prescris pentru febra fânului, urticarie, mare, boală aeriană, rinită vasomotorie, astm bronșic, reacții alergice cauzate de introducerea de medicamente (de exemplu, antibiotice), în tratamentul ulcerului peptic, dermatozelor etc.

Avantaje: activitate antihistaminică mare, severitate redusă a reacțiilor alergice, pseudo-alergice. Dimedrol are efecte antiemetice și antitusive, are un efect anestezic local, deci este o alternativă la Novocainum și Lidocaine atunci când acestea sunt intolerante.

Contra: efecte imprevizibile ale consumului de droguri, efectele sale asupra sistemului nervos central. Poate provoca retenție urinară și mucoase uscate. Efectele secundare includ efecte sedative și hipnotice.

diazolin

Diazolin are aceleași indicații pentru utilizarea ca și alte antihistaminice, dar diferă de efectele acestora.

Avantaje: un efect sedativ ușor face posibilă aplicarea acestuia în cazul în care nu este de dorit să existe un efect depresiv asupra sistemului nervos central.

Contra: irită membranele mucoase ale tractului gastrointestinal, provoacă amețeli, urinare deteriorată, somnolență, încetinește reacțiile mentale și motorii. Există informații despre efectele toxice ale medicamentului asupra celulelor nervoase.

suprastin

Suprastin este prescris pentru tratamentul conjunctivită alergică sezonieră și cronică, urticarie, dermatită atopică, angioedem, prurit de diverse etiologii, eczeme. Se utilizează în formă parenterală pentru afecțiuni alergice acute care necesită îngrijiri de urgență.

Avantaje: serul de sânge nu se acumulează, prin urmare, chiar și cu utilizare prelungită nu provoacă supradozaj. Datorită activității ridicate antihistaminice, există un efect terapeutic rapid.

Minusuri: sunt prezente efecte secundare - somnolență, amețeli, reacții inhibate etc. - deși sunt mai puțin pronunțate. Efectul terapeutic pe termen scurt, extinderea acesteia, Suprastin combinat cu H1-blocante care nu au proprietăți sedative.

tavegil

Tavegil sub formă de injecții este utilizat pentru angioedem, precum și șoc anafilactic, ca agent preventiv și terapeutic pentru reacții alergice și pseudo-alergice.

Avantaje: are un efect antihistaminic mai lung și mai puternic decât difenhidramina și are un efect sedativ mai moderat.

Contra: poate provoca o reacție alergică, are un efect inhibitor.

fenkarol

Fenkarol a prescris cu apariția dependenței de alte antihistaminice.

Avantaje: are o severitate slabă a proprietăților sedative, nu are un efect inhibitor pronunțat asupra sistemului nervos central, are toxicitate scăzută, blochează receptorii H1 și este capabil să reducă conținutul histaminei în țesuturi.

Contra: activitate mai puțin antihistaminică comparativ cu difenhidramina. Fencarolul este utilizat cu prudență în prezența bolilor gastrointestinale, a sistemului cardiovascular și a ficatului.

Antihistaminice 2 generații

Ei au avantaje față de medicamentele de primă generație:

nu există efect sedativ și colinolitic, deoarece aceste medicamente nu depășesc bariera hemato-encefalică, doar unele persoane suferă de somnolență moderată;

activitatea mintală, activitatea fizică nu suferă;

efectul medicamentelor ajunge la 24 de ore, deci sunt administrate o dată pe zi;

acestea nu sunt dependente, ceea ce vă permite să le atribuiți pentru o lungă perioadă de timp (3-12 luni);

la întreruperea medicației, efectul terapeutic durează aproximativ o săptămână;

medicamentele nu sunt adsorbite cu alimente în tractul gastro-intestinal.

Dar antihistaminicele din a doua generație au un efect cardiotoxic de diferite grade, prin urmare, atunci când sunt luate, ele monitorizează activitatea inimii. Acestea sunt contraindicate la pacienții vârstnici și pacienții care suferă de tulburări ale sistemului cardiovascular.

Apariția cardiotoxicității se explică prin capacitatea medicamentelor antihistaminice din a doua generație de a bloca canalele de potasiu ale inimii. Riscul crește atunci când aceste medicamente sunt combinate cu medicamente antifungice, macrolide, antidepresive, din consumul de suc de grapefruit și dacă pacientul are tulburări hepatice grave.

Claridol și clarisens

Claridol este utilizat pentru a trata rinita alergică sezonieră și ciclică, urticaria, conjunctivita alergică, angioedemul și o serie de alte boli care au o origine alergică. Se confruntă cu sindroame pseudo-alergice și alergii la mușcături de insecte. Inclus în măsuri cuprinzătoare pentru tratamentul dermatozei pruriginoase.

Avantaje: Claridolul are acțiune antipruritică, anti-alergică, anti-exudativă. Medicamentul reduce permeabilitatea capilară, previne apariția edemelor, ameliorează spasmele musculare netede. Nu are efect asupra sistemului nervos central, nu are efect anticholinergic și sedativ.

Contra: ocazional, după administrarea claridolului, pacienții se plâng de gură uscată, greață și vărsături.

Klarotadin

Klarotadin conține substanța activă loratadină, care este un blocant selectiv al receptorilor H1-histamină, care are un efect direct asupra acesteia, permițându-vă să evitați efectele nedorite inerente altor antihistaminice. Indicatii pentru utilizare sunt conjunctivita alergica, urticarie acuta cronica si idiopatica, rinita, reactii pseudo-alergice asociate cu eliberarea de histamina, muscaturi alergice de insecte, dermatoza mancarii.

Avantaje: medicamentul nu are efect sedativ, nu provoacă dependență, acționează repede și pentru o lungă perioadă de timp.

Contra: consecințele nedorite ale tratamentului cu Klarodin includ tulburări ale sistemului nervos: astenie, anxietate, somnolență, depresie, amnezie, tremor, agitație la copil. Dermatita poate apărea pe piele. Urinare frecventă și dureroasă, constipație și diaree. Creșterea în greutate datorată perturbării endocrine. Deteriorarea sistemului respirator se poate manifesta ca tuse, bronhospasm, sinuzită și manifestări similare.

Lomilan

Lomilan este indicat pentru rinita alergică (rinită) de natură sezonieră și persistentă, erupții cutanate de origine alergică, pseudo-alergii, reacții la intepaturi de insecte, inflamație alergică a mucoasei oculare.

Avantaje: Lomilan este capabil să amelioreze mâncărimea, să reducă tonul mușchilor netezi și să producă exudat (un lichid special care apare în timpul procesului inflamator), împiedicând umflarea țesutului după o jumătate de oră după administrarea medicamentului. Cea mai mare eficiență vine în 8-12 ore, apoi scade. Lomilan nu este dependent și nu are un impact negativ asupra activității sistemului nervos.

Contra: reacțiile adverse apar rareori, manifestate prin cefalee, oboseală și somnolență, inflamarea mucoasei gastrice, greață.

Laura Hexal

Laura Hexal este recomandat pentru rinita alergică sezonieră, conjunctivită, dermatoză pruriginoasă, urticarie, angioedem, mușcături alergice la insecte și diverse reacții pseudo-alergice.

Avantaje: medicamentul nu are acțiune anticholinergică sau centrală, recepția acestuia nu afectează atenția, funcțiile psihomotorii, performanța și calitățile mentale ale pacientului.

Contra: LauraHexal este, de obicei, bine tolerat, dar ocazional cauzează oboseală crescută, uscăciune a gurii, cefalee, tahicardie, amețeli, reacții alergice, tuse, vărsături, gastrită, funcții hepatice anormale.

Claritin

Claritin conține componenta activă - loratadina, care blochează receptorii H1-histaminici și previne eliberarea histaminei, bradicaninului și serotoninei. Eficacitatea antihistaminicului durează o zi, iar tratamentul vine după 8-12 ore. Claritin este prescris pentru tratamentul rinitei alergice, a reacțiilor cutanate alergice, a alergiilor alimentare și a astmului ușor.

Avantaje: eficiență ridicată în tratamentul bolilor alergice, medicamentul nu este dependent de somnolență, somnolență.

Contra: reacțiile adverse sunt rare, ele se manifestă prin greață, cefalee, gastrită, agitație, reacții alergice, somnolență.

Rupafin

Rupafin are un ingredient activ unic - rupatadina, caracterizată prin activitate antihistaminică și efect selectiv asupra receptorilor periferici H1-histaminici. Este prescris pentru urticarie idiopatică cronică și rinită alergică.

Avantaje: Rupafina se descurcă eficient cu simptomele bolilor alergice de mai sus și nu afectează activitatea sistemului nervos central.

Contra: efectele adverse ale consumului de droguri - astenie, amețeli, oboseală, cefalee, somnolență, uscăciunea gurii. Poate afecta sistemul respirator, nervos, musculo-scheletic și digestiv, precum și metabolismul și pielea.

Zyrtec

Zyrtec este un antagonist competitiv al metabolitului de hidroxizină, histamină. Medicamentul facilitează cursul și, uneori, împiedică dezvoltarea reacțiilor alergice. Zyrtec limitează eliberarea mediatorilor, reduce migrarea eozinofilelor, bazofilelor, neutrofilelor. Medicamentul este utilizat pentru rinita alergică, astm, urticarie, conjunctivită, dermatită, febră, prurit, angioedem.

Avantaje: previne în mod eficient apariția edemelor, reduce permeabilitatea capilară, suprimă spasmul muscular neted. Zyrtec nu are acțiune anticholinergică și antiserotonină.

Contra: utilizarea necorespunzătoare a medicamentului poate duce la amețeli, migrene, somnolență și reacții alergice.

Kestin

Kestin blochează receptorii histaminici care cresc permeabilitatea vasculară, provocând spasme musculare, ceea ce duce la manifestarea unei reacții alergice. Acesta este utilizat pentru tratamentul conjunctivitei alergice, rinitei și urticarei idiopatice cronice.

Avantaje: medicamentul acționează la o oră după aplicare, efectul terapeutic durează 2 zile. Recepția de cinci zile a Kestin vă permite să salvați efectul antihistaminic timp de aproximativ 6 zile. Efectul sedativ practic nu apare.

Contra: Kestin poate provoca insomnie, dureri abdominale, greață, somnolență, astenie, cefalee, sinusită, gură uscată.

Ați găsit o greșeală în text? Selectați-l și încă câteva cuvinte, apăsați pe Ctrl + Enter

Antihistaminice noi, 3 generații

Aceste substanțe sunt promedicamente, ceea ce înseamnă că, o dată în organism, ele sunt transformate din forma lor originală în metaboliți farmacologic activi.

Toate antihistaminicele din generația a treia nu au efecte cardiotoxice și sedative, prin urmare pot fi utilizate de persoane a căror activitate este asociată cu o concentrație ridicată de atenție.

Aceste medicamente blochează receptorii H1 și, de asemenea, au un efect suplimentar asupra manifestărilor alergice. Ele au o selectivitate ridicată, nu depășesc bariera hemato-encefalică, astfel încât acestea nu au consecințe negative din partea sistemului nervos central, nu există nici un efect secundar asupra inimii.

Prezența unor efecte suplimentare contribuie la folosirea medicamentelor antihistaminice de 3 generații cu tratament pe termen lung al majorității manifestărilor alergice.

Gismanal

Gismanal este prescris ca agent terapeutic și profilactic pentru febra fânului, reacții cutanate alergice, inclusiv urticarie, rinită alergică. Efectul medicamentului se dezvoltă peste 24 de ore și atinge un maxim după 9-12 zile. Durata acestuia depinde de terapia anterioară.

Avantaje: medicamentul nu are aproape nici un efect sedativ, nu sporește efectul de a lua pastile de dormit sau alcool. De asemenea, nu afectează capacitatea de conducere sau activitatea mentală.

Contra: Gismanal poate provoca creșterea poftei de mâncare, mucoase uscate, tahicardie, somnolență, aritmie, prelungirea intervalului QT, palpitații, colaps.

Treks

Trexyl este un antagonist selectiv activ cu acțiune rapidă a receptorului H1, derivat din buterofenol, care diferă în structura chimică de analogii săi. Este utilizat în rinita alergică pentru ameliorarea simptomelor sale, manifestări alergice dermatologice (dermografism, dermatită de contact, urticarie, eczeme atopice), astm, exerciții atopice și provocate, precum și în legătură cu reacții alergice acute la diverși stimuli.

Avantaje: nu are efect sedativ și anticholinergic, influențează activitatea psihomotorie și bunăstarea unei persoane. Medicamentul este sigur pentru utilizare de către pacienții cu glaucom și care suferă de tulburări de prostată.

Minusuri: când a fost depășită doza recomandată, s-a observat o manifestare slabă a sedării, precum și o reacție din partea tractului gastro-intestinal, a pielii și a tractului respirator.

Telfast

Telfast este un medicament antihistaminic foarte eficient, care este un metabolit al terfenadinei și, prin urmare, are o mare similitudine cu receptorii histaminici H1. Telfast se leagă și le blochează, împiedicând manifestările lor biologice ca simptome alergice. Membranele celulare-mast sunt stabilizate și eliberarea de histamină din acestea este redusă. Indicatii pentru utilizare sunt angioedemul, urticaria, febra fânului.

Avantaje: nu prezintă proprietăți sedative, nu afectează viteza de reacție și concentrarea atenției, munca în inimă, nu cauzează dependență, este foarte eficient împotriva simptomelor și cauzelor bolilor alergice.

Contra: efecte rare de a lua medicamentul sunt dureri de cap, greață, amețeli, dificultăți de respirație, reacții anafilactice, apariția rară a pielii.

Feksadin

Medicamentul este utilizat pentru tratarea rinitei alergice sezoniere cu următoarele manifestări ale febrei de fân: prurit, strănut, rinită, roșeață a mucoasei ochilor, precum și pentru tratamentul urticariei idiopatice cronice și a simptomelor sale: prurit, roșeață.

Avantaje - la administrarea medicamentului, nu există efecte secundare tipice pentru antihistaminice: tulburări vizuale, constipație, uscăciunea gurii, creșterea în greutate, un efect negativ asupra muncii inimii. Medicamentul poate fi achiziționat la o farmacie fără prescripție medicală, nu este necesară ajustarea dozei pentru pacienții vârstnici, pacienți și insuficiența renală și hepatică. Medicamentul acționează rapid, menținând efectul în timpul zilei. Prețul drogului nu este prea mare, este disponibil pentru mulți oameni care suferă de alergii.

Dezavantaje - după un timp, poate fi dependent de acțiunea medicamentului, are efecte secundare: dispepsie, dismenoree, tahicardie, cefalee și amețeli, reacții anafilactice, pervertirea gustului. Se poate forma dependență de medicament.

Feksofast

Medicamentul este prescris pentru apariția rinitei alergice sezoniere, precum și pentru urticaria cronică.

Beneficii - medicamentul este absorbit rapid, ajungând la o oră dorită după admitere, această acțiune continuă pe tot parcursul zilei. Admiterea sa nu necesită restricții pentru persoanele care operează mecanisme complexe, conducând vehicule, nu produce un efect sedativ. Fexofast eliberat fără prescripție medicală, are un preț accesibil, se manifestă foarte eficient.

Dezavantaje - pentru unii pacienți, medicamentul aduce doar o ușurare temporară, fără a aduce o recuperare completă din manifestările de alergie. Ea are efecte secundare: umflături, creșterea somnolenței, nervozitate, insomnie, cefalee, slăbiciune, creșterea simptomelor de alergie sub formă de prurit, erupție cutanată.

Levocetirizină-Teva

Medicamentul este prescris pentru tratamentul simptomatic al febrei de fân (polinoză), urticarie, rinită alergică și conjunctivită alergică cu mâncărime, rupere, hiperemie conjunctivală, dermatoză cu erupție cutanată și erupții cutanate, angioedem.

Avantaje - Levocytirizin-Teva își arată rapid eficacitatea (în 12-60 minute) și în timpul zilei previne apariția și reduce fluxul de reacții alergice. Medicamentul este absorbit rapid, indicând o biodisponibilitate de 100%. Acesta poate fi utilizat pentru tratamentul de lungă durată și pentru îngrijirea de urgență în caz de exacerbări sezoniere de alergii. Disponibil pentru tratamentul copiilor de la 6 ani.

Dezavantaje - au efecte secundare cum sunt somnolență, iritabilitate, greață, cefalee, creștere în greutate, tahicardie, dureri abdominale, angioedem, migrene. Prețul drogului este destul de ridicat.

Ksizal

Medicamentul este utilizat pentru tratamentul simptomatic al unor astfel de manifestări de polinoză și urticarie, cum ar fi prurit, strănut, inflamație a conjunctivei, rinoree, angioedem, dermatită alergică.

Avantaje - Xyzal are o orientare antialergică pronunțată, fiind un mijloc foarte eficient. Împiedică apariția simptomelor alergice, facilitează cursul lor, nu are efect sedativ. Medicamentul acționează foarte repede, menținând efectul în ziua de la data admiterii. Ksizal poate fi utilizat pentru a trata copiii de la vârsta de 2 ani, este disponibil în două forme de dozare (tablete, picături) acceptabile pentru utilizare în pediatrie. Elimină congestia nazală, simptomele alergiilor cronice se opresc repede, nu au efecte toxice asupra inimii și sistemului nervos central

Dezavantaje - nu se recomandă conducerea unui autovehicul în timpul tratamentului cu Ksizalom datorită unui efect sedativ pronunțat. Remedierea poate prezenta următoarele reacții adverse: gură uscată, oboseală, durere abdominală, prurit, halucinații, dificultăți de respirație, hepatită, convulsii, dureri musculare.

Aerius

Medicamentul este indicat pentru tratamentul polinozelor sezoniere, rinitei alergice, urticarei idiopatice cronice cu simptome cum ar fi lacrimare, tuse, mâncărime, umflarea mucoasei nazofaringiene.

Avantaje - Erius are un efect extrem de rapid asupra simptomelor alergiei, poate fi folosit pentru a trata copiii de la an la an, având un grad înalt de siguranță. Este bine tolerat, atat adulti cat si copii, este disponibil in mai multe forme de dozare (tablete, sirop), care este foarte convenabil pentru utilizare in pediatrie. Poate fi luat pe o perioadă lungă de timp (până la un an) fără a provoca dependență (rezistență la acesta). În mod fiabil, se opresc manifestările fazei inițiale a răspunsului alergic. După un curs de tratament, efectul acesteia durează 10-14 zile. Simptomele supradozajului nu sunt marcate nici măcar cu o creștere de cinci ori a dozei de medicament Erius.

Dezavantaje - pot să apară efecte secundare (greață și vărsături, dureri de cap, tahicardie, simptome alergice locale, diaree, hipertermie). Copiii au de obicei insomnie, cefalee, febră.

Deza

Medicamentul este destinat tratării unor astfel de manifestări de alergii, cum ar fi rinita alergică și urticaria, marcate de mâncărime și erupții cutanate. De droguri ameliorează simptomele de rinită alergică, cum ar fi strănut, mâncărime în nas și în cer, ruperea.

Beneficii - Desal previne apariția edemelor, spasmei musculare, reduce permeabilitatea capilară. Efectul de a lua medicamentul poate fi văzut după 20 de minute, persistă o zi. O singură doză de medicament este foarte convenabilă, două forme de eliberare a acestuia sunt sirop și tablete, al căror consum nu depinde de alimente. Deoarece Desal este administrat pentru tratarea copiilor de la vârsta de 12 luni, forma de eliberare a medicamentului sub formă de sirop este în cerere. Medicamentul este atât de sigur încât chiar și o doză de exces de 9 ori nu duce la simptome negative.

Dezavantaje - ocazional se pot produce simptome de efecte secundare cum ar fi oboseala crescută, dureri de cap, uscăciunea mucoasei orale. Reacții adverse suplimentare, cum ar fi insomnia, tahicardia, apariția halucinațiilor, diareea, hiperactivitatea. Sunt posibile manifestări alergice ale efectelor secundare: mâncărime, urticarie, angioedem.

Generația 4 antihistaminice - există?

Toate pretențiile creatorilor de publicitate, poziționarea mărcilor de medicamente ca "antihistamine de a patra generație", nu sunt altceva decât o cascadorie de publicitate. Acest grup farmacologic nu există, deși comercianții includ nu numai medicamente nou create, ci și medicamente de a doua generație.

Clasificarea oficială indică numai două grupe de antihistaminice - acestea sunt medicamente din prima și a doua generație. Al treilea grup de metaboliți activi farmacologic este poziționat în industria farmaceutică ca "blocanți ai histaminei H1 din a treia generație".

Antihistaminice pentru copii

Pentru tratamentul manifestărilor alergice la copii se utilizează antihistaminice din toate cele trei generații.

Antihistaminicele din prima generație se disting prin faptul că acestea își arată rapid proprietățile terapeutice și sunt eliminate din organism. Acestea sunt în cerere pentru tratamentul manifestărilor acute ale reacțiilor alergice. Sunt prescrise cursuri scurte. Cel mai eficient din acest grup sunt Tavegil, Suprastin, Diazolin, Fenkrol.

Un procent semnificativ al efectelor secundare duce la o scădere a utilizării acestor medicamente pentru alergii la copii.

Antihistaminicele din a doua generație nu provoacă un efect sedativ, acționează mai mult timp și sunt de obicei utilizate o dată pe zi. Puține efecte secundare. Dintre medicamentele din acest grup pentru tratamentul manifestărilor alergiilor din copilărie se utilizează Ketotifen, Fenistil, Tsetrin.

A treia generație de medicamente antihistaminice pentru copii include Hismanal, Terfen și altele. Ele sunt folosite în procesele alergice cronice, deoarece sunt capabili să rămână în organism pentru o perioadă lungă de timp. Efectele secundare sunt absente.

Pentru mai multe medicamente noi includ Erius.

Prima generație: dureri de cap, constipație, tahicardie, somnolență, uscăciune a gurii, vedere încețoșată, retenție urinară și lipsa apetitului;

A doua generație: efecte negative asupra inimii și ficatului;

A treia generație: nu au, recomandate pentru utilizare de la 3 ani.

Copiii eliberează antihistaminice sub formă de unguente (reacții alergice pe piele), picături, siropuri și tablete pentru administrare orală.

Antihistaminice în timpul sarcinii

În primul trimestru de sarcină este interzisă administrarea de antihistaminice. În al doilea rând, acestea sunt prescrise numai în cazuri extreme, deoarece niciuna dintre aceste remedii nu este absolut sigură.

Antihistaminicele naturale, cum ar fi vitaminele C, B12, pantotenic, oleic și nicotinic, zinc, ulei de pește, pot ajuta la scăderea simptomelor alergice.

Cele mai sigure antihistaminice sunt Claritin, Zyrtec, Telfast, Avil, dar utilizarea lor trebuie să fie coordonată cu un medic fără eșec.

Autor al articolului: Alekseeva Maria Yurievna, medic generalist

Descrierea medicamentului

Acest medicament blochează receptorii histaminici P1, reduce spasmele musculare netede cauzate de histamine. Medicamentul "Dimedrol", a cărui instruire este destul de simplă și clară pentru fiecare persoană, are un efect antispasmodic și este utilizat cu succes în bronhospasmul alergic.

Medicamentele au un efect spasmolitic, scad tensiunea arterială. Când se administrează pe cale orală, se absoarbe rapid. Difenhidramina poate fi excretată în laptele matern, care are un efect calmant asupra sugarului. Acțiunea medicamentului - de la 4 la 6 ore, excretată din organism în timpul zilei.

Formular de eliberare:

Dimedrol în fiole de 1%. Creioane. Lumanari cu "Dimedrol" cu 0,001, 0,005, 0,02 si 0,015 grame. Dimedrol în picături. Medicamentul în tuburi de seringă. Gel pentru uz extern. Tablete de 0,02 și 0,05. Se lipeste cu "Dimedrol" la 0,05 grame.

Instrucțiuni de utilizare "Dimedrol"

Utilizarea medicamentului "Dimedrol" - un lucru pur personal, iar dozajul trebuie prescris de un medic. O excepție este gelul, care trebuie să acționeze în exterior - trebuie aplicat pacientului pe locurile afectate cu un strat subțire de 2 ori pe zi. Mai jos este indicat modul de utilizare a medicamentului "Dimedrol", dar în nici un caz nu trebuie să depășească doza - pentru un adult este de 250 de grame pe zi. Adulților li se prescrie de la 30 până la 50 mg din preparatul farmaceutic, care trebuie aplicat de 2 ori pe zi. Dacă un pacient suferă de insomnie, este necesar să consumați 50 de grame de medicamente imediat cu 20 de minute înainte de culcare. Copiii "Dimedrol" trebuie prescris cu mare atenție:

Dacă un copil este de 2-6 ani - 12,5-25 mg în timpul zilei, dar nu mai mult de 75 mg pe zi. 6-10 ani - 25-50 mg pe zi, dar nu mai mult de 150 mg pe zi.

"Dimedrol", dozajul pentru copii când se utilizează lumânări este:

Până la 3 ani - 5 mg. Dacă copilul are vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani - 20 mg.

analogi

Analogii "Dimedrol" - sunt medicamente care au mai puține efecte secundare, dar prețul lor este mult mai mare. Dacă pacientul intenționează să utilizeze medicamente care au proprietăți farmaceutice similare, acestea pot fi:

Toate medicamentele de mai sus au o tolerabilitate mai bună de către pacienți, nu posedă astfel de proprietăți ca somnolența, au un efect de durată.

Indicații pentru utilizare

Dimedrol este prescris dacă pacientul are urticarie, este alergic la înflorirea plantelor, dermatoză (mâncărime), conjunctivită cauzată de alergii, iridocilită acută, angioedem, boală de mișcare și malarie. De asemenea, medicamentul are un efect sedativ, deci este prescris persoanelor cu insomnie. Dimedrol poate fi utilizat pentru ulcere și gastrită. Dimedrol - pilule pentru alergii, deci este utilizat pe scară largă pentru alergii la plante cu flori, dermatoză, conjunctivită cauzată de alergii.

Efecte secundare

Scăderea performanței, oboseală severă. Amețeli și tinitus. Mare iritabilitate, tremor. Atenție scăzută, deficiență de coordonare. Euphoria. Vedere încețoșată Convulsii, convulsii epileptice. Tahicardia. BP scăzut. Trombocitopenia. Greață. Vărsături. Diaree. Timp de menstruație precoce. Urinare dificilă.

Reacțiile adverse ale Dimedrol includ, de asemenea, reacții alergice, frisoane și transpirații.

Contraindicații

Hipertrofia prostatică. Sângerări ulceroase. Obstrucția cu pliuoduodenal. Glaucom. Stenoza gâtului vezicii urinare.

Contraindicații "Dimedrol" - acesta este un lucru grav, deci trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile, precum și să consultați un medic înainte de utilizare.

supradoză

Dacă nu se respectă regulile de mai sus și se depășesc dozele zilnice ale medicamentului, poate apărea o supradoză de Dimedrol și se vor produce următoarele simptome:

Uscăciunea severă a gurii. Roșeața pielii, în special a feței. Dificultăți de respirație. Confuzia conștiinței. Convulsii. Moartea.

În caz de supradozaj, este necesar să se clătească imediat stomacul, să se bea carbune activat și să se transporte pacientului la spital pentru tratament ulterior.

Utilizați în timpul sarcinii

"Dimedrol" în timpul sarcinii, precum și în timpul alăptării este contraindicat, deoarece poate provoca complicații la nivelul fătului.

Costul pentru

Medicamentul "Dimedrol", al cărui preț variază de la 1,54 ruble la 2392,74 ruble, are producători diferiți, precum și diferite forme de eliberare.

Dacă găsiți o greșeală în text, asigurați-vă că ne-ați informat despre aceasta. Pentru a face acest lucru, evidențiați simplu textul cu o eroare și apăsați pe Shift + Enter sau pur și simplu faceți clic aici. Multumesc mult!

Dermatita dermatita este o varietate de modificari cutanate inflamatorii care apar ca urmare a reactiilor alergice care apar in organism. Unele tipuri de dermatită atopică pot fi

, adică să apară prin contactul direct al unei anumite substanțe cu pielea. Alte tipuri de dermatită atopică se formează ca urmare a alimentelor și a altor tipuri de alergii.

Unguent pentru dermatită atopică și alte mijloace

În cazul dermatitei atopice, în funcție de situația specifică, pot fi utilizați următorii agenți antialergici:

unguente, creme, loțiuni.

Dermatologul vă va sfătui cu privire la ce să alegeți, deoarece acest medic vă va ajuta să evaluați în mod adecvat situația în ansamblu și să vă prescrieți un tratament adecvat. În termeni generali, aceste forme de dozare au propriile lor utilizări:

Unguent. Numit în cazurile în care pielea este uscată, cu peeling abundent și iritat. Particularitatea sa: este absorbită suficient de mult, substanța antialergică este eliberată relativ încet. Cream. Nu la fel de gras, comparativ cu unguent, folosit pentru tratarea proceselor intertrigine. Când este aplicat pe piele este mai plăcut, dar poate provoca o piele uscată și o irită. Lotiune sau gel. Această formă de dozare este bine folosită pe scalp.

Tratamentul cu unguent

După cum sa menționat deja, unguentul în tratamentul dermatitei atopice este folosit în principal în cazurile în care pielea este inflamată, uscată și scalabilă. Următoarele tipuri de unguente antialergice sunt folosite în alergologie:

Antihistaminice: de exemplu, unguent cu Dimedrol (3-10%). Se face direct într-o farmacie. Hormonal: prednisolon, care conține dexametazonă și alte medicamente glucocorticosteroid. Combinate: compoziția acestor medicamente poate include agent hormonal, antiinflamator etc.

Dermatita alergică Cremă

Cremele sunt cea mai populară și cea mai comună formă de a trata manifestările locale de alergii. Ei sunt bine tolerați nu numai de adulți, ci și de copii. Ele diferă de unguente printr-o textura mai delicată. Bine dovedit în cazul în care aveți nevoie pentru a elimina inflamația de o natură alergică. Industria farmaceutică produce, de asemenea, hormoni și antihistaminice sub forma acestei forme de dozare. Cele mai populare sunt:

afloderm, tridderm, fuziderm B și multe altele.

Crema Zinovit

Una dintre cele mai eficiente creme este crema mat. Acesta este un agent non-hormonal, dar ajută bine să facă față manifestărilor dermatitei de contact. Se compune din 2 componente cu efecte anti-inflamatorii:

zinc, glicirizinat de dipotasiu (obținut prin izolarea substanței din rădăcina de lemn dulce).

În plus față de efectul antiinflamator, are un efect antiseptic datorită faptului că conține uleiuri naturale (jojoba, măsline, shea). Tsinovit este prescris în cazurile în care apar următoarele simptome:

înroșirea pielii, iritarea, mâncărimea, peeling.

Zincul are un efect antifungic, antibacterian și reduce inflamația. Dicoli glicirizinatul reduce iritarea, mâncărimea. Pentru a obține un efect bun, crema este aplicată uniform cu un strat subțire pe pielea corpului și se confruntă cu 2 ori pe zi (de obicei dimineața și seara). pentru

tratamentul dermatitei alergice

Cursul de tratament nu este mai mic de 2 săptămâni.

Citiți mai multe despre utilizarea unguentului Zinovit împotriva dermatitei alergice, citiți aici:

http://heal-allergy.ru/maz-ot-allergii-s-dimedrolom/
Mai Multe Articole Despre Alergeni