Modalități de tratare a urticarei la copii

Urticaria (urticarie) este o boală care se manifestă prin erupții cutanate subite sub formă de blistere cu formă neregulată și culoare roz roz.

Numele provine din cuvântul latin urtica, care în limba rusă înseamnă "urzică".

Blisterele pot persista pe piele de la câteva minute până la câteva zile și adesea se îmbină într-un loc solid, care acoperă aproape întregul corp al copilului.

Această boală este întotdeauna însoțită de mâncărimi dureroase. Blisterele dispar în mod neașteptat pe măsură ce apar, fără a lăsa urme pe piele.

Dacă chiar și după ce boala ți-a "vizitat" copilul, nu o vei confunda niciodată cu alte erupții cutanate: tipul de pete și natura imprevizibilă a comportamentului lor distinge boala de toate celelalte erupții cutanate.

De ce apare

Merită să fiu sincer: conform statisticilor, în aproximativ 50% din cazuri, cauza bolii rămâne inexplicabilă, mai ales dacă boala este cronică.

Forma cronică este caracterizată de exacerbări periodice, înrăutățește dramatic sănătatea copilului și duce la o slăbire a sistemului imunitar.

Boala la copii este foarte frecventă și poate fi o manifestare a multor boli, inclusiv infecțioase.

Părinții ar trebui să știe că urticaria alergică este mai frecventă.

Erupțiile apar ca răspuns al organismului la contactul cu un alergen specific.

Cele mai frecvente cauze sunt:

 • alergia alimentară (mâncarea săracă a mamei, probleme cu hrănirea, gusturile personale ale copilului);
 • intoleranță la anumite medicamente;
 • ecologie (emisii industriale, praf urban, polen din plante native, fumatul rudelor);
 • reacția la unele substanțe chimice de uz casnic (în primul rând, la detergenții de rufe);
 • anumite mușcături de insecte (viespi, albine);
 • factori de efecte fizice asupra corpului (frig, căldură, umiditate).

Factori apropiați

În funcție de caracteristicile individuale ale corpului copilului, pe lângă blisterele de pe piele, boala poate fi însoțită de o serie de factori care îi însoțesc pe cei care îi afectează bunăstarea.

simptome:

 • tuse;
 • dureri de cap;
 • greață;
 • slăbiciune,;
 • iritabilitate sau depresie.

Este clar că nu toți acești factori apar simultan și imediat cu urticarie, dar chiar și unul sau doi dintre ei fac viața dificilă, mai ales pentru un copil mic sau preșcolar.

Una dintre cele mai severe complicații este angioedemul - angioedemul.

Fiecare membru al familiei ar trebui să știe de la sine semnele sale:

 • vocea slabă;
 • "Lary" tuse;
 • dificultăți de respirație;
 • dificultăți de respirație;
 • umflarea buzelor, a limbii, a palatului moale, a laringelui;
 • pielea palidă în jurul gurii;
 • roșeața feței;
 • vărsături;
 • scaune libere;
 • răceală lipicioasă la rece;
 • pierderea conștiinței

La jumătate dintre copiii bolnavi această complicație se dezvoltă foarte repede.

Singura reacție corectă a părinților în caz de semne de angioedem este provocarea imediată a camerei de urgență a copilului.

Înainte de sosirea medicului, ar trebui să încercați să dați copilului o băutură de apă caldă, fiartă și să furnizați aer curat.

Video: Explicația medicului - imunolog

La ce trebuie să acordați atenție la prescrierea terapiei

Când copilul are semne de urticarie, trebuie să i se arate medicului. Pentru a prescrie tratamentul corect, trebuie să aflați cauza bolii.

Dacă este o boală infecțioasă, se va prescrie o terapie antivirală. În caz de natură alergică, medicul alergic va avea grijă de tratament.

După ce au observat copilul, părinții pot determina care produs (sau alt alergen) a produs reacția și a oprit sau limitat efectul.

De exemplu, nu dați un drog dubios sau excludeți din alimentația copilului un produs alimentar provocator, opriți contactul cu un animal de companie.

Părinții care acordă o atenție deosebită prevenirii bolii fac ceea ce trebuie. Nu necesită costuri financiare mari și nu durează prea mult.

Este necesar să se finalizeze tratamentul înainte de a se pune capăt oricărei boli a copilului, să-l întărești din copilărie, să-i oferiți modul corect al zilei (somn, plimbare, aport alimentar în timp util etc.).

Aceste măsuri ajută la întărirea sistemului imunitar, iar în caz de boală este mai ușor să se facă față cu acesta.

Cum să tratați urticaria la copii de vârste diferite

Urticaria acută alergică poate să apară de la naștere, iar până la vârsta de unu depinde în principal de nutriția mamelor care alăptează și alimentelor complementare. Vârful creșterii acestei boli se observă la copiii cu vârste cuprinse între unu și doi ani.

Acest lucru se explică prin faptul că bebelușul începe să primească alimente noi, dar în același timp corpul său nu este încă suficient de pregătit să se întâlnească cu alergeni. Cea mai mare rată de incidență este observată la vârsta de 3 ani. Copii și adolescenți mai mari se îmbolnăvesc mai rar.

Ce trebuie să faceți dacă observați pe pielea copilului blisterele caracteristice neregulate, pe care copilul le caută?

De regulă, în urticarie acută, erupțiile cutanate dispare repede, iar primul ajutor este reducerea pruritului, ceea ce este foarte dureros pentru copil. Pe lângă compresele reci cu apă acidă, locul acoperit cu blistere poate fi lubrifiat cu o cremă împotriva arsurilor. Reduce pruritul.

Dacă evoluția bolii este complicată de angioedem, trebuie să contactați imediat ambulanța sau camera de gardă pentru copii.

Înainte de sosirea medicului, acțiunile dvs. independente ar trebui să fie după cum urmează:

 1. eliminarea alergenului care a provocat complicația,
 2. pentru a hrăni copilul cu apă caldă fiartă (copiii de peste 3 ani pot primi apă minerală caldă),
 3. dați medicamentului un sorbent pentru a elimina alergenul care a fost deja ingerat cât mai curând posibil în următoarea doză: pentru sugari cu vârsta de până la 1 an - 1 linguriță de Enterosgel sau 1 plic de Smecta; Copii 2-3 ani - 1 sac Smecta de două ori pe zi sau cărbune activat (5 comprimate), dizolvat într-un pahar de apă fiartă.

Pentru tratamentul urticariei alergice complicate, pediatrii, precum și alergii, prescriu de obicei antihistaminice și sorbenți ușori la copii.

Dacă cauza urticariei este o boală infecțioasă, atunci se va efectua o terapie antibacteriană adecvată.

Tactica și metodele de tratament preiau medicul. În perioada de apariție a urticarei acute, se elimină imediat posibilele alergene cunoscute; în primele ore ale bolii prescrie o clismă de curățare, să efectueze un tratament farmacologic adecvat.

Ce este un bebeluș pentru alergii? Aflați linkul.

La nou-născuți, urticaria este cel mai adesea cauzată de alergeni alimentari și este acută. (Cauza mult mai puțin frecventă a bolii este tulburările sistemice).

Părinții nu fac multă îngrijorare atunci când detectează blistere roz pe pielea bebelușului. De obicei, trec rapid și fără consecințe grave.

Mâncarea se elimină prin comprese. Cu toate acestea, merită luate măsuri dacă observați începutul edemului: mai întâi pe piele și apoi pe față.

Acesta este un semnal pentru a apela imediat numărul "03". La copiii cu vârsta de până la un an, tratamentul corect impus de urticarie în cursul acut oferă un rezultat rapid și bun.

Este ușor să identificați cauza, deoarece blisterele apar o oră sau două după ce alergenul intră în organism.

tratament:

 1. opriți contactul cu alergenul,
 2. dați un sorbent (de exemplu, 1 linguriță de Enterosgel);
 3. face clismă pentru copii,
 4. începeți să luați un antihistaminic
 5. alimentația mamei care alăptează
 6. pentru a efectua curățarea umedă a apartamentului (în cazul în care alergenul nu este un produs alimentar, ci praf de casă sau polen fluturat).

Uneori, urticaria este o boală ereditară. În acest caz, copilul este stabilit supravegherea constantă a alergologului.

1-3 ani

Urticaria la copiii mici are propriile caracteristici: această vârstă reprezintă numărul maxim de cazuri de boală. Și nu pentru că copiii de la această vârstă frecventează centre de zi și se infectează unul de celălalt, așa cum cred unii părinți.

Urticaria nu este o boală contagioasă, cu excepția cazului în care este un simptom al bolii infecțioase.

Din agenții farmacologici în tratamentul urticariei se utilizează antihistaminice. Îmbunătățește mâncărimea sau elimină complet erupțiile cutanate. De obicei, luate noaptea.

În același timp, copilului i se prescrie o dietă care este urmată în mod consecvent timp de 3 până la 4 săptămâni.

Excludeți toate produsele cunoscute care provoacă alergii, precum și conserve și produse de patiserie. Injectați treptat un produs și monitorizați aspectul urticariei. Dacă totul este în ordine - produsul este lăsat în dietă.

Este necesar să se avertizeze părinții că blisterele pentru urticarie nu răspund adecvat la produsele cosmetice ale mamei sale, prin urmare este strict interzis să lubrifiați pielea cu creme.

Nu este prea mult timp să mergeți cu copilul la soare. Înotarea în cada fierbinte este, de asemenea, anulată.

Copii preșcolari

La copiii de vârstă preșcolară, se adaugă alergia de contact la latex, care se găsește în jucăriile și baloanele pentru mulți copii, la toate cauzele urticare descrise.

Manifestarea sa clinică este o erupție papulară pe piele care a intrat în contact cu alergenul.

Bilele obișnuite sunt deosebit de periculoase la vârsta de 4-8 ani: există multe cazuri cunoscute în care jocurile cu ele s-au încheiat cu edem Quincke.

elevi

La vârsta școlară, din cauza stresului crescut asupra sistemului nervos, poate să apară un alt tip de urticarie - nu una alergenică.

Motivul producerii acestuia poate fi stresul asociat cu a fi o echipă nouă și sarcini de antrenament, ceea ce duce la o încălcare a stării psihologice a copilului. În acest caz, se dezvoltă urticaria de stres.

Un alt impuls pentru apariția urticariei la elev poate oferi un sac sau un sac. Presiunea constantă a curelelor pe umeri conduce la apariția unei erupții caracteristice în locurile de presiune ale obiectului pe piele.

adolescență

Adolescenții raportează adesea cazuri de urticarie care apar în timpul antrenamentului sportiv sau ca rezultat al altor activități fizice.

Erupția cutanată are un aspect papular și apare la jumătate de oră după apariția transpirației.

Aceeași urticarie poate fi o consecință a unei băi fierbinți sau a oricărei alte situații asociate cu o creștere a temperaturii corpului.

Doctorii numesc acest tip de erupție cutanată urticară, datorită asemănării sale cu blocajele de cerneală. Dispărea de erupție prin ea însăși, după un timp și fără intervenție.

Ce este auto-medicamentul periculos?

Pentru toate acestea, în farmacie puteți găsi antihistamine care sunt vândute fără prescripție medicală, nu trebuie să le cumpărați pentru auto-tratamentul copilului dumneavoastră. Numai un medic va putea să le ia în mod corect.

Antihistaminicele au efecte secundare cunoscute numai de specialiști. Unele dintre ele au un impact asupra sistemului nervos, pot reduce performanțele școlare, pot întrerupe somnul, pot provoca aritmii cardiace.

O supradoză a medicamentului din cauza ignoranței sau a neglijenței poate fi fatală.

Chiar dacă ați experimentat în mod repetat drogul asupra dumneavoastră, aceasta nu înseamnă că se va potrivi copilului dumneavoastră. Multe medicamente, în special hormonale, nu sunt, în general, aplicabile copiilor.

Ce se poate face acasă

La domiciliu, puteți folosi numai acele remedii folclorice destinate utilizării externe și vizează reducerea sau eliminarea mâncărimi dureroase ale pielii, de exemplu ulei de arbore de ceai și ulei de lavandă.

Câteva picături sunt suficiente pentru a se aplica pe o zonă de mâncărime a pielii. În plus, compresele pot fi făcute cu prudență din decocții de tărâțe de grâu (se poate dovedi că copilul dumneavoastră este alergic la grâu.)

Pentru tratamentul mâncărimei și a veziculelor, se recomandă utilizarea de unguent.

Ce rol joacă nutriția în convalescență

Din meniu, excludeți alergenul produs și alte produse la care organismul reacționează negativ.

Lista acestor produse este destul de largă și bine cunoscută tuturor alergiilor. În dieta sunt produse aproape vegetariene. Apoi începeți să oferiți copilului un produs nou la fiecare trei zile.

Ceea ce poate fi întotdeauna sigur este că este în brânză de vaci, acru - produse lactate, precum și în legume și fructe de culoare verde.

La sugari, nu există o astfel de alegere: "să mănânci sau să nu mănânci". Dar alegerea este mama mea. Din ce produse consuma hrană, șansa bebelușului de a evita urticaria sau de a se îmbolnăvi de ea depinde.

Dacă sunteți alergic la alimente complementare, ar trebui să anulați imediat produsul problema și, în schimb, să oferiți copilului o formulă hipoalergenică de înaltă calitate.

Modalități de întărire a sistemului imunitar

Prevenirea oricărei boli este întotdeauna mai bună decât injecțiile, clismele și pilulele. O condiție prealabilă pentru lupta reușită împotriva urticarei la un copil este munca constantă a părinților de a-și întări imunitatea.

În plus față de nutriția de înaltă calitate, un stil de viață activ și sănătos este, de asemenea, important pentru un copil: cu schiuri, patine, înot în râu, plimbări în pădure etc.

Este foarte important să stabiliți un somn bun - mergeți la culcare la timp și treziți-vă la timp. Este necesar ca copilul să fie așezat într-o încăpere bine aerisită cu aer umed.

Este necesar să se vindece acele boli care pot cauza o urticarie non-alergică: invazii helmintice, dinți carieni și alții.

Opinia dr. Komarovsky

Tratamentul urticariei la copii, spune dr. Komarovsky, ar trebui efectuat sub supravegherea strictă a unui medic.

Terapia standard include:

 1. colectarea de teste pentru a determina cauza unei boli alergice,
 2. excluderea alergenului identificat de la utilizarea copilului,
 3. tratamentul antihistaminic,
 4. îndepărtarea supresiei
 5. curățarea corpului cu sorbenți,
 6. reducerea mâncărimei pe piele cu unguent de mentol,
 7. curățarea umedă a apartamentului,
 8. îngrijirea pentru haine pentru copii,
 9. hipoalergenic dieta.

Cum să efectuezi imunoterapie pentru alergii la domiciliu? Vezi pe pagina.

Beneficiile laptelui de capră pentru alergii sunt descrise mai jos.

Respectarea acestor măsuri nu va permite urticarii de la un curs acut să intre într-unul cronic. O mare parte din experiența medicală a fost acumulată în tratamentul urticariei alergice.

Principalul sfat pentru părinți este să fie atent la copiii lor și să urmeze cu strictețe sfatul specialiștilor.

http://allergycentr.ru/krapivnica-u-detej-lechenie.html

Tratamentul urticariei și simptomelor sale la copii de toate vârstele

Una dintre cele mai frecvente reacții alergice la care sunt predispuși copii mici este urticaria.

Se pare că niște mici bule roz și blistere pe piele care apar pe diferite părți ale corpului, același efect dă o arsură urzică.

Ce cauzează urticarea unui copil și ce să faceți cu acesta - înțelegem acest articol.

cauzele

Mai întâi de toate, trebuie să vă dați seama: ce este urticaria și de unde provine aceasta?

Urticaria este o alergie la unul sau la altul iritant, care este însoțită de o erupție pe piele și de mâncărime severă. Mai mult de 1/4 din întreaga populație a planetei a prezentat cel puțin o dată în viața lor aceste simptome.

La copii, urticaria papulară alergică este observată destul de des, deoarece trupurile lor nu sunt încă puternice și multe lucruri care sunt inofensive pentru adulți pot provoca simptome neplăcute.

Desigur, un mare rol este jucat de o predispoziție la reacții alergice, în care organismul mai sensibile la alergeni, care produc imunoglobuline IgE în cantități mari și se acumulează histamină în celulele pielii.

Principalele cauze ale apariției bolii, determinând hipersensibilitate:

 • alergii alimentare - absolut orice alimente poate fi potențial periculos, în special pentru copii și nou-născuți. La vârsta foarte fragedă de un an, sistemul digestiv nu este capabil să facă față anumitor substanțe din alimente.
 • infecții și viruși, infecții parazitare;
 • medicamentele care nu sunt destinate copiilor pot fi ingerate prin laptele matern;
 • aditivi alimentari și conservanți;
 • dacă apar simptome după somn, atunci acuzații de praf și praf sunt de vină;
 • contactul cu polenul unor plante în timpul înfloririi sezoniere a plantelor;
 • mușcăturile de insecte și otravă în salivă;
 • animale domestice - alergii de lână se manifestă adesea ca urticarie;
 • cosmetice, parfumuri, sampoane care conțin coloranți și alți aditivi;
 • cauze mecanice - contactul cu anumite metale (nichel), substanțe sintetice;
 • produse chimice de uz casnic - alergice la detergenți de rufe, detergenți;
 • aer rece, lumina directă a soarelui, în unele cazuri există o reacție acvatică (la apă);
 • imunitate slăbit și creșterea răspunsului alergic pot fi cauzate de boli ale tractului gastro-intestinal și tulburările metabolice.

În același timp, natura bolii poate fi acută (scurtă) și cronică (durează câteva luni), uneori urticarie reapare, reapariția pe corp după perioade lungi de calm.

Simptome și semne

Indiferent de vârsta copilului, atât la sugari cât și la adolescenți, principalele simptome ale bolii apar întotdeauna la fel:

  pe corp, urticaria arată ca pustule sau cosuri roz.

Localizarea erupției cutanate poate fi limitată la o anumită zonă: pe față și obraji, sau răspândită în organism, care se numește formă generalizată sau colinergică.

 • edeme, reacții angio-neurice deosebit de periculoase care afectează sistemul respirator și mucoasele. Reacția se numește angioedem și necesită îngrijiri de urgență.
 • mâncărimea severă aproape întotdeauna însoțește manifestări externe, în special în leziunile pielii;
 • în boală severă, poate apărea febră;
 • dacă cauza se află în alergenii alimentari, este posibil să apară tulburări ale sistemului digestiv (greață, regurgitare, diaree, gaz).
 • Vedeți cum arata simptomele în fotografia de mai jos:

  Ce este o boală periculoasă?

  Urticaria pare a fi o boală destul de inofensivă, mulți oameni se confruntă cu manifestările sale pe termen scurt. Durata ultimelor astfel de erupții depinde de caracteristicile individuale ale organismului și de limitarea în timp util a contactului cu stimulul.

  Forma acută are loc în intervalul de la o jumătate de oră până la două zile, după eliminarea alergenului. Urticaria cronică poate dura de la câteva săptămâni până la un an.

  În majoritatea cazurilor, boala la copii dispare de la sine și nu necesită utilizarea de medicamente, dar există și forme mai severe.

  După cum sa menționat mai sus, boala se poate manifesta sub formă de angioedem - această reacție este foarte periculoasă. Există o umflare severă a feței, a limbii și a laringelui copilului, care provoacă o lipsă de oxigen și poate fi fatală.

  În plus, forma acută de urticarie a copiilor, în absența tratamentului în timp util, se poate transforma în cronică și se poate recurge din când în când.

  Din fericire, boala nu este contagioasă, deoarece este cauzată de o reacție alergică a imunității. Copilul poate continua în siguranță să meargă la școală sau la grădiniță.

  diagnosticare

  Procedura de diagnosticare este standard - trebuie să vizitați un alergolog sau un dermatolog care va efectua un sondaj al părinților despre starea copilului și stilul său de viață, va examina leziunile și se va referi la testare.

  Este necesar să se efectueze un test general de sânge și urină, o analiză a imunoglobulinelor și să se efectueze teste de alergie cutanată pentru identificarea iritantului alergenic.

  Dacă suspectați o încălcare a tractului digestiv, poate fi necesar să consultați un gastroenterolog.

  Tratamentul urticariei la copii

  După un diagnostic aprofundat al corpului copilului, medicul va prescrie medicamentele și recomandările necesare pentru a vindeca complet afecțiunea.

  Tratamentul urticariei trebuie să fie cuprinzător în mai multe etape:

  1. eliminarea alergenilor care provoacă reacții;
  2. terapie medicamentoasă pentru alergii;
  3. curățarea corpului de iritante și toxine;
  4. hipoalergenic pentru a restabili funcția sistemului digestiv.

  Este imperativ ca părinții să învețe cum să limiteze un copil de la contactul cu declanșatoarele care provoacă urticarie:

  • când alăptați, trebuie să vă monitorizați dieta și să luați medicamente;
  • curățarea periodică în apartament și spălătorie vă va ajuta să scăpați de praf și acarieni;
  • igiena copilului este foarte importantă, nu puteți limita scăldatul;
  • alimentele alergene sunt ușor de eliminat printr-o dietă specială;
  • trebuie să tratați cu atenție răceala, soarele și urticaria acvatică, pentru a proteja corpul copilului de aceste iritante cu îmbrăcăminte sau creme.

  Utilizarea medicamentelor trebuie efectuată sub control strict și numai după consultarea unui medic.

  Componenta principală a terapiei medicamentoase sunt antihistaminice. Acestea sunt contraindicate la copii mici. Pentru copiii de la 3 ani, puteți oferi medicamente de generația a treia, nu au un efect sedativ (Zyrtec, loratadină). Cu angioedem puternic, tableta Suprastin poate ajuta.

  Îndepărtarea corpului se efectuează cu o clismă (cu alergii alimentare) și enterosorbante (Polysorb, cărbune activ). Sorbenții sunt alergeni și toxine bine îndepărtate din intestin și neutralizează reacțiile alergice.

  Preparatele topice ajută la eliminarea pruritului. Bepanten este considerat un unguent sigur pentru copiii de vârstă timpurie și mai veche.

  Copiii la vârsta de 1 lună pot fi smezi cu blocantul histaminic Fenistil Gel, în plus, medicamentul există sub formă de picături.

  În plus față de metodele de mai sus, puteți adăuga medicamente pe bază de plante și remedii folclorice care nu sunt dificil de preparat și aplicat acasă. Cu toate acestea, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre acest lucru.

  Pot să mănânc copilul?

  Este necesar să se facă baie în mod regulat, dar cu precauție pentru a trata zonele afectate ale pielii. Nu le puteți freca cu un burete. În plus, trebuie să alegeți cu atenție șampoane și săpunuri care nu conțin componente potențiale alergice.

  Se recomandă ca temperatura apei să nu fie mai mare de 40 de grade, de preferință în jur de 37 de minute. Durata procedurii trebuie să fie de 10-15 minute.

  Este necesar să se spele copilul, deoarece zonele problematice ale pielii sunt mereu mâncărime și pieptănare. Cicatricile și fisurile se pot infecta și pot provoca inflamații.

  Reguli de putere

  O dieta bine echilibrata, cu exceptia alimentelor iritante, este o parte foarte importanta a tratamentului si prevenirii urticariilor.

  Absolut orice produs poate provoca o reacție alergică la copilul dumneavoastră, așa că dieta trebuie formulată și ajustată după diagnosticarea și identificarea alergenului.

  Dar există recomandări generale care vor fi utile tuturor copiilor.

  În primul rând, pentru bebelușii care mănâncă laptele matern, este necesar să excludem din dietă toate amestecurile artificiale. Alergenul poate fi proteina de vacă, care este conținută în compoziția acestor produse. Laptele matern este cel mai sigure aliment pentru copii.

  Copiii în vârstă trebuie să creeze un meniu pe baza recomandărilor de mai jos.

  Ce pot consuma cu urticarie:

  • produse lactate fermentate (chefir, lapte, iaurturi simple, brânză nedospită);
  • legume și fructe verzi (broccoli, verdeață, dovlecei);
  • cartofi și dovleac;
  • cereale - fără limitare, dar fierte în apă;
  • carne slabă (carne de vită, iepure);
  • carne de pasăre (pui, curcan);
  • fără pâine sau pâini.

  Ce nu puteți mânca:

  • cacao care conține produse din ciocolată;
  • produse de patiserie;
  • limita alimentele prajite;
  • lapte și produse lactate;
  • fructe roșii și fructe de padure;
  • citrice;
  • pește (nu toate speciile sunt periculoase, dar este mai bine să se limiteze temporar).

  Citiți mai multe despre dieta pentru urticarie pentru copii și adulți, citiți articolul nostru.

  Videoclipuri înrudite

  Dr. Komarovsky vorbește bine despre diverse erupții la copii și tratamentul lor:

  http://101allergia.net/zabolevaniya/krapivnitsa/u-detej-simptomy-i-lechenie.html

  De ce apare urticarie la copii și cum să o tratăm

  Astăzi, urticaria acută la copii este diagnosticată din ce în ce mai mult. Pediatrii asociază o creștere a ratei de incidență cu un mediu sărac, utilizarea alimentelor insuficiente de calitate, perturbări imune înnăscute etc. Afectarea afectează pielea și suprafața organelor interne. Prezența urticariei la un copil indică posibile probleme cu digestia, metabolismul necorespunzător sau dezvoltarea unei boli autoimune. Pe corpul copilului apare o erupție cutanată. Membranele mucoase devin roșii și inflamate.

  Urticaria poate și trebuie tratată. Când se găsesc primele simptome, copilul trebuie luat la o întâlnire cu pediatru, dermatolog sau alergist. Medicul va efectua un examen, va prescrie teste suplimentare și va scrie un curs terapeutic competent. Auto-tratamentul este periculos pentru corpul copilului și duce la consecințe negative. Principala sarcină a părinților este să furnizeze primul ajutor în mod corect și în timp pentru a identifica simptomele de urticarie la copii.

  Patogenie de boală a pielii

  Epidermis spune multe despre starea de sănătate a copiilor. Dacă apar pe piele cosuri sau pete roșii, aceasta indică posibile alergii sau probleme cu sistemul imunitar. Urticaria la un copil este un concept colectiv care denotă un întreg grup de tulburări eterogene. Un tip specific de boală este diagnosticat de un alergolog, dermatolog sau pediatru.

  Elementul morfologic primar al urticarei este papule (urticarie). Se pare ca este un blister si este inconjurat de toate partile de o eruptie cutanata sau rosie. În prezența urticarei există mâncărime sau dureri neplăcute.

  În funcție de dimensiunea blisterelor sunt împărțite în dimensiuni mici, medii și mari.

  Iritația este de 2 tipuri: difuză și limitată. Ce tip de piele este afectat la un anumit copil depinde de cauza principală a tulburării și a factorilor fiziologici individuali. Patologia difuza sau fara stapan afecteaza toate zonele corpului. Numărul de blistere pe brațe, picioare, față și abdomen poate varia. Forma limitată apare numai într-un singur loc, de exemplu numai pe obraji.

  La locul de formare a papulei, epiderma se umflă, devine inflamată și schimbă culoarea în jurul periferiei. Marginile blisterului sunt roșii, iar în mijloc este o zonă palidă. Punctul roșu se extinde pe o distanță de 3 mm până la 5 cm. Uneori în timpul zilei papulele trec de la sine. Dar, în majoritatea cazurilor, blistere multiple, astfel încât boala necesită terapie gravă.

  Dacă edemul afectează straturile profunde ale dermei, membranelor mucoase și organelor interne, apare edemul Quincke. Aceasta este una dintre cele mai periculoase complicații ale alergiei. Edemul aponeurotic interferează cu funcția normală a inimii și a plămânului. În absența îngrijirii medicale în timp util, copilul poate muri.

  Când urticaria poate să apară mici cosuri transparente. Ele sunt umplute cu lichid și se sparg atunci când sunt presate. Aceasta este o reacție la un iritant temporar. Odată cu eliminarea factorului provocator, boala va trece de la sine. Chiar și cu un rezultat favorabil, se recomandă prezentarea copilului medicului. Consultarea medicului este necesară pentru a preveni atacurile repetate.

  De ce copiii primesc stupi?

  Cauzele bolii pot fi diferite. Cauza exactă depinde de forma și tipul bolii. Există urticarie acută și cronică. Fiecare formă se manifestă și se tratează diferit. Medicii identifică următoarele motive pentru stadiul acut:

  1. Consumul anumitor alimente. Fructele, fructele de mare, aditivii alimentari provoacă o reacție alergică.
  2. Tratamentul cu anumite medicamente sau proceduri. Anumite tipuri de medicamente, substanțe radiopatice sau componente sanguine pot provoca urticarie.
  3. Contactați veninul de insecte webbed. Dacă copilul a fost mușcat de un animal otrăvitor, se poate dezvolta o alergie.
  4. Contactul cu plantele toxice, cele mai frecvente fiind urzica. Blisterul se formează imediat după ce copilul atinge tulpina sau frunzele.
  5. Prezența virușilor. Unii agenți patogeni provoacă papule și roșeață pe piele.

  Dacă boala este prezentă într-o formă cronică, atunci există astfel de cauze de urticarie la copii:

  • factori externi de mediu (apă poluată, aer rece, temperatură scăzută etc.);
  • boli parazitare;
  • boli infecțioase;
  • astm bronșic;
  • atopică dermatită;
  • întreruperi hormonale;
  • tulburări autoimune.

  Boala care apare sub influența alergenilor se numește alergică. Cu toate acestea, medicii au identificat mai multe tipuri de urticarie, care nu sunt asociate cu stimuli externi. Acestea sunt provocate de boli interne ale intestinelor, ficatului, sistemului cardiovascular etc.

  La sugari, urticaria se formează ca o reacție a pielii la contactul cu scutecele. Uneori, cauza urticarie la copii este detergent de rufe sau clătire. Urticaria la sugari este temporară și nu necesită un tratament special. Dar, cu exacerbarea simptomelor și deteriorarea bunăstării generale, trebuie să consultați un medic.

  Acnee în întregul corp este turnată în caz de boli infecțioase sau invazii helmintice. Copiii sunt adesea infectați cu paraziți. De mult timp, helmintioza nu se manifestă. Produsele reziduale de paraziți otrăvesc corpul copilului. Datorită cantității mari de toxine, urticaria alergică se dezvoltă.

  În acest caz, este urgent să se efectueze o terapie antiparazitară.

  Imagine clinică

  Erupțiile cutanate au o altă formă, dimensiune și culoare. Există mai multe tipuri de boală, fiecare caracterizată prin propriile simptome. În funcție de semne, este prevăzut un curs terapeutic adecvat.

  Bebelușii au urticarie pe piele din cauza factorilor demografici. Dacă există o schimbare bruscă în locul de reședință, poate apărea o schimbare a climei sau a unei fus orar, pot apărea pete roșii sau blistere. Câte simptome sunt observate depind de imunitate. Acneea este localizată pe întreaga suprafață a corpului și aduce disconfort copilului sub forma unei mancarimi. Pentru a ușura umflarea, trebuie să vă adresați unui medic și să urmați un tratament.

  Un alt tip de alergie este urticaria solară la copii, simptomele care sunt:

  • urticaria pe față și pe mâini;
  • dureri de cap;
  • pete roșii pe corp;
  • inima palpitații;
  • greață;
  • temperatură ridicată;
  • disconfort general.

  Cu manifestările de mai sus, este necesar să se limiteze timpul în care copilul este la soare. Este strict interzis să fii pe plajă în vară fără pălărie, tricou sau rochie. Pentru a vindeca alergiile UV este complet imposibil. Dar, cu ajutorul medicamentelor selectate în mod corespunzător și a respectării măsurilor de securitate, este posibilă prevenirea reapariției bolii.

  În cazul copiilor mici, poate apărea urticarie rece. Factorul provocator este inghetul. Blisterele apar pe stradă la o temperatură scăzută sau după ce copilul intră într-o cameră caldă. În acest caz, semnele de urticarie la copii sunt mici cosuri transparente și pete roșii pe obraji, mâini, urechi sau gât.

  Părinții sunt interesați, din cauza a ceea ce altceva poate dezvolta alergii reci. Factorii de risc sunt băuturi reci, alimente refrigerate, înot în iazuri cu temperatură scăzută a apei. Pe șolduri la copii, pete roșii sau bordo se târăsc. Gâtul, buzele și limba se umflă. Uneori organele interne sunt afectate.

  Respiratia grea manifestata indica faptul ca a inceput edemul Quincke.

  În cazul în care erupția cutanată este provocată de invazia helmintică, se observă greață constantă. Copilul refuză mâncarea, este capricios. Această stare durează luni. Trebuie să acordați atenție fecalelor. Dacă există suspiciunea prezenței paraziților, este necesar să se consulte un medic. Cu cat este mai mare pentru a vizita un medic, cu atat este mai mare riscul complicatiilor.

  Metode de diagnosticare și terapie

  Examinarea este efectuată de un dermatolog pediatric sau alergolog. Medicul trebuie să examineze micul pacient pentru a înțelege care este problema. Medicul face un diagnostic bazat pe o analiză biochimică a sângelui, o examinare de laborator a fecalelor și a urinei și teste pentru alergeni. Simptomele și tratamentul sunt strâns legate. Este necesar să se descrie medicului imaginea clinică completă, chiar dacă unele semne sunt deja absente.

  Urticaria la copii, a căror tratare nu este întotdeauna simplă, se poate transforma într-o formă cronică. În acest caz, cursul terapeutic vizează eliminarea factorului provocator, și nu pentru ameliorarea simptomelor. Urticaria la nou-născuți adesea nu necesită tratament. Este important să respectați regulile de igienă și să alimentați copilul în mod corespunzător.

  Pentru erupții pe brațe, față, piept, abdomen și șolduri, medicul sfătuiește mai întâi să elimine patogenul. Dacă un copil este otrăvit de ceva, sunt prescrise băuturi abundente, clisme, diuretice sau laxative. Dacă urticaria durează mai mult de 2 zile, medicul recomandă să bea următoarele medicamente:

  Tratamentul urticariei la copii este un proces lung. Mâncărimile nu dispar întotdeauna imediat. Pentru a preveni mâncărimea pielii, se pun comprese acetice. Ajutați bine sarea sau băile pe bază de plante. Unguent eficient cu apă și zinc. Câte zile să aplicați astfel de metode terapeutice, va spune medicul. Pentru a elimina mâncărimile, medicamentele hormonale sunt prescrise, dar sunt periculoase pentru sănătatea copiilor.

  La urticarie a durat mai putin, medicul recomanda o dieta terapeutica. Dacă se detectează alergii la anumite alimente din copil, ar trebui să fie complet excluse. Cele mai frecvente alergeni sunt legumele rosii, nuci, oua, lapte, miere, sfecla, ciocolata si citrice. Este mai bine să refuzați dulciurile, produsele afumate și sărate.

  Bazele dietei ar trebui să fie legumele cu aburi, pește, carne slabă, produse lactate.

  Cum se trateaza urticarie la copii, doar medicul stie. Prin urmare, nu se auto-medicamente. La primele manifestări ale bolii se recomandă solicitarea asistenței medicale calificate. Încrederea în medicina tradițională nu este necesară. Acest lucru va agrava numai starea friabililor. Diagnosticarea corectă și la timp este cea mai bună prevenire a complicațiilor în viitor.

  http://proallergiu.ru/lechenie/krapivnitsy-u-detej.html

  Urticaria la copii: simptome, cauze și tratament

  Urticaria la un copil este un raspuns ascutit al sistemului imunitar la actiunea diverselor stimuli externi. Penetrarea în organism a unui anumit alergen declanșează eliberarea în sistemul circulator a unei cantități mari de histamină hormonală. Acest lucru duce la expansiunea și creșterea permeabilității vaselor mici și, ca rezultat, umflarea țesuturilor și erupțiilor cutanate. Tratamentul urticariei la copii este obligatoriu, deoarece există riscul ca boala să devină cronică. Dar pentru a scăpa rapid și productiv de alergii, trebuie să-i stabiliți în mod adecvat cauzele și să vă diferențiați de alte afecțiuni cu simptome similare.

  Cauze de urticarie la copii

  Simptomele neplăcute în majoritatea cazurilor sunt cauzate de urticarie alergică la copii. Acest diagnostic de erupție sau roșeață apare la aproximativ 70% dintre copii.

  Principalele cauze ale acestei alergii:

  • Tendința ereditară de a reacționa la anumiți stimuli;
  • Anumite alimente (miere, citrice, fructe strălucitoare, ouă);
  • Suplimente nutritive;
  • Păr de păr;
  • Praf, polen de plante;
  • Mușcături de insecte;
  • Produse igienice, produse chimice de uz casnic;
  • Factori naturali (îngheț, căldură, soare).

  Sunt posibile alergii la medicamente, cum ar fi cefalexina. La sugarii cu vârsta de până la un an, reacția poate apărea pe laptele matern dacă mama a mâncat alimente picante, căpșuni sau portocale. Sau pe un nou amestec de artificiali. În 1 an, organismul poate da un astfel de răspuns pentru o hrănire neobișnuită. Cu toate acestea, boala poate provoca nu numai alergeni. Simptomele neplăcute rezultă, de asemenea, din factori de risc non-alergici.

  Cauzele urticariei non-alergice:

  Simptome asemănătoare sunt observate în unele boli din copilărie, cum ar fi varicela și rujeola. Pentru a nu fi confundat cu tratamentul, este important să se diferențieze această afecțiune și alte boli cu erupții cutanate.

  Cum de a identifica boala în prăjituri?

  Există mai multe tipuri de boli, fiecare dintre acestea distingând cauzele și manifestările sale. Dar există simptome pronunțate caracteristice urticariei:

  • Erupție de nuanță roșiatică sau roz deschisă;
  • Nodular tip de erupție cutanată sau umflături și umflături;
  • Cel mai adesea, mâncărime persistente;
  • Combinând micile specie într-unul mare;
  • După întărire, nu este afectată pielea.

  În forma ușoară a bolii, blisterele sunt aproape imperceptibile și puțin mâncărime. Forma medie este caracterizată nu numai de erupție cutanată, ci și de edem. Cum arată, puteți vedea în fotografie, accesând forumul medical adecvat. Copilul este zgâriat constant, slăbiciune și cefalee sunt posibile. Cu o formă severă a bolii, greață, tuse răgușită, febră crește. Există riscul de angioedem și deces, deci în caz de formă severă, este necesară asistență medicală imediată.

  Un diagnostic exact poate fi numai medic. Probabil, va fi nevoie de ajutorul nu numai de medic pediatru, ci și de alergolog pentru copii.

  Pentru diagnostic, sunt efectuate teste relevante pentru sânge și urină, analize bacteriologice și alergologice. Uneori aveți nevoie de o radiografie cu ultrasunete.

  Detectarea rapidă a urticariei va permite eliminarea bolii într-un timp scurt, iar întârzierea tratamentului poate duce la complicații și la trecerea formei acute a bolii la cronică.

  Simptomele și tratamentul diferitelor forme ale bolii

  Boala poate fi diferențiată de cauzele producerii și imaginii clinice. Să analizăm principalele forme de urticarie și nuanțe care trebuie luate în considerare la tratarea unei boli:

  Urticarie acută

  • Cauze și caracteristici ale bolii: Contactul cu iritarea (produse alimentare, medicamente, produse de igienă etc.)
  • Semnele principale: Simptomele principale ale urticariei acute includ o reacție rapidă la un alergen (de la câteva minute la 1-2 ore), mâncărime, erupție cutanată cu blistere, indigestie.
  • Regimul de tratament (ce trebuie făcut și de luat): include evitarea contactului cu alergenul, dieta și consumul de lichide. Se vor cere medicamente antialergice și enterosorbante (Polysorb, Enterosgel, etc.). Dacă există contact fizic cu alergenul, clătiți pielea afectată cu apă.

  Răceală urticară

  • Cauze și caracteristici ale bolii: Hipotermie (aer sau apă). Factorii de risc sunt avitaminoza, distonia vasculară, disfuncția tiroidiană și alte boli cronice.
  • Semne principale: Erupții cutanate și peeling, adesea pe față și pe mâini, nas înfundat, conjunctivită, cefalee, aplatizarea dureroasă a mușchilor faciali.
  • Regimul de tratament (ce trebuie făcut și de luat): vindecarea bolii principale și eliminarea simptomelor alergiei cu ajutorul unguentelor potrivite (acestea vor fi solicitate de medicul curant). Copilul nu trebuie supracoolizat, alimentele ar trebui să fie doar calde.

  Urticarie papulară

  • Cauzele și caracteristicile bolii: apariția formei papulare a bolii provoacă cea mai puternică reacție la un iritant, de exemplu - o mușcătură de insecte. Este posibilă o boală persistentă cronică. Mai des fete bolnave.
  • Semnele principale: Îngroșarea și pigmentarea excesivă a pielii, mâncărime severă, papule - blistere mari.
  • Regimul de tratament (ce trebuie făcut și de luat): Restricție urgentă la contactul cu un iritant, antihistaminice, enterosorbante (Polysorb, Enterosgel, etc.), unguente și geluri împotriva mâncării.

  Urticarie idiopatică

  • Cauzele și caracteristicile bolii: Cauza este dificil de determinat. Atât stresul pe termen lung, cât și expunerea la alergeni de natură diferită pot afecta.
  • Semnele principale: Erupții cutanate și cărămizile, mâncărime și dureri severe, boli prelungite, insomnie, depresie.
  • Mod de tratament (ce trebuie făcut și de luat): Antihistaminice, mancarimi, enterosorbente (Polysorb, Enterosgel, etc.).

  Pigmentare urticarie

  • Cauzele și caracteristicile bolii: Predispoziție ereditară, imunitate scăzută. Factori de risc suplimentari sunt frecarea, stresul, schimbările climatice, iradierea ultravioletă și reacțiile la medicamente sau alimente.
  • Semnele principale: erupție cutanată asupra pielii, posibile leziuni ale organelor interne, creșterea temperaturii, tahicardie.
  • Regimul de tratament (ce trebuie făcut și de luat): Din cauza riscului de infiltrare internă și de deces, numai sub supraveghere medicală.

  Unghiile colinergice

  • Cauze și trăsături ale bolii: Stres și temperatură ridicată. Se întâmplă foarte rar.
  • Semnele principale: Erupții în formă de bule mici de stacojiu cu un mijloc roz. Copilul este grea, transpiră, temperatura poate crește.
  • Mod de tratament (ce trebuie făcut și de luat): Unguente și geluri cu extract de atropină și belladonna, suplimente de vitamine, dacă este necesar, medicul va prescrie un febrifug.

  Dermatita urticarie

  • Cauzele și caracteristicile bolii: Se întâmplă din cauza leziunilor mecanice - zgârierea, zgârierea, frecare cu hainele. Acest tip de boală la copii este considerat unul dintre cele mai frecvente.
  • Semnele principale: Inflamații sub formă de cicatrici clare și proeminente, cu mâncărime mici sau fără mâncărime (fotografiile lor se află și pe site-urile medicale)
  • Modul de tratament (ce trebuie făcut și de luat): Dieta, alegerea corectă a hainelor și a temperaturii aerului în cameră, lubrifierea locurilor inflamate cu compoziții de vindecare.

  Urticarie cronică

  • Cauzele și caracteristicile bolii: tratamentul insuficient al altor forme ale bolii. La copiii cu vârsta de până la doi ani este extrem de rar.
  • Semnele principale: exacerbările periodice ale bolii și perioadele de remisiune.
  • Regimul de tratament (ce trebuie făcut și de luat): Restricționarea contactului cu alergenul, dieta, antihistaminice, sedative, unguente corticosteroidice.

  De multe ori, mergând la forumul medical, părinții întreabă întrebarea: "Pot obține o urticarie?" Răspunsul corect este negativ. Această boală este răspunsul organismului la stimulii externi. Dacă erupțiile cutanate nu dispar într-o singură zi, asigurați-vă că le arătați medicului pediatru.

  Tratamentul urticariei la copii

  Renumitul medic pediatru Komarovsky recomandă acasă următoarele acțiuni terapeutice pentru urticarie:

  1. Eliminați cauza reacției alergice.
  2. Luați un remediu antihistaminic.
  3. Îndepărtați mâncăria cauzată de erupții cutanate cu unguent de mentol.
  4. Faceți o curățare în camera umedă.
  5. Verificați hainele de miezuri - fie că este din cauza reacției ei.

  Acest prim ajutor la domiciliu este suficient doar în cazul unei forme ușoare de urticarie. Pentru tratamentul corect al urticariei la copii, este necesar să se consulte un medic pentru a determina cauza exactă a bolii.

  Cum sa mananci in aceasta boala? Mai întâi, excludeți produsele care pot duce la o reacție alergică. Ar trebui să se pună accentul pe legumele și carnea verde fiartă și fiartă, produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi, merele și perele coapte și pâinea fără drojdie. Este deosebit de important să se monitorizeze alimentarea corectă a prăjiților de un an. În cazurile severe, medicul pediatru poate recomanda un amestec cu hidratat complet, cum ar fi Neocate, pentru hrănirea unui copil, amestecul este scump, dar în cazuri dificile poate fi singurul produs alimentar disponibil pentru copil.

  Pericolul este, de asemenea, o infecție secundară care poate apărea la zgârierea erupției cutanate. Tratamentul simptomatic al rănilor este folosit, de exemplu, unguente care conțin gudron, care are un efect puternic de vindecare (unguentul Vișnevsky).

  Terapia de droguri

  Din păcate, eliminarea alergiilor și dieta nu ajută în toate cazurile. Poate aveți nevoie de medicamente.

  • Antihistaminice - Zirtek, Telfast, Fexofast, Erius, Peritol, Diazolin, Suprastin, Cetrin, Fenkrol. Dacă copilul are mâncărime severe nocturne, pediatrul poate prescrie antihistaminice sedative;
  • Sedative - tinctura valeriană, mămăligă;
  • Unguente sau geluri corticosteroid și antihistaminice - "Fenistil-gel", "Advantan", "Elokom";
  • Enterosorbente - Polysorb, Enterosgel, Laktofiltrum.

  Formulările diuretice sau consumul abundent vor ajuta la eliminarea toxinelor. În formă severă, pot fi necesare și injecții cu corticosteroizi, cum ar fi prednisolon. Un copil mic nu ar trebui să ofere medicamente în pastile. Este mai bine să alegeți aceleași antihistaminice sub formă de picături, sirop, supozitoare rectale.

  Eliminarea remediilor folclorice pentru urticarie

  Orice remediu folic pentru uz intern nu este permis copiilor sub 3 ani, în special în caz de urticarie alergică. La urma urmei, ierburile vindecătoare pot acționa și ca alergen.

  Cu toate acestea, pentru a elimina mâncărime severe remedii populare la domiciliu este destul de real. Acest lucru vă va ajuta:

  • Amestecuri de mătase, urzică, șarpe sau cannabila pentru comprese (250 ml apă fierbinte va necesita o lingură de materii prime);
  • Soluție de sodă pentru spălarea zonelor afectate (un vârf de sifon într-un pahar de apă);
  • Tavi de fulgi de ovăz (trei linguri mari pe jumătate de cană de apă - și în tavă);
  • Comprese de încredere din lemn de pelin (făina de secară este amestecată cu bulion de pelin);
  • Unguent pe ulei de ricin pentru a lubrifia blistere (se amestecă două linguri mari de ulei cu 20 picături de tinctură de calendula);
  • Ulei de cocos pentru lubrifierea zonelor inflamate (vândute în farmacii);
  • Unguent de cilantru (doar frecați verdele și aplicați la locurile afectate).

  La tratamentul prin metode în casă este necesară consultarea medicului. Nu ar trebui să experimentați pe o crumbă, folosind rețeta pe care ați găsit-o mergând la un forum sau un site neconfirmat.

  Măsuri de prevenire a bolii

  Prevenirea bolii este deosebit de importantă dacă copilul este adesea bolnav sau mama sau tata este alergic. Prevenirea bolii se bazează pe acțiuni, în general, care nu sunt complexe. Este necesar:

  • Limitați contactul cu orice iritant;
  • Periodic "curăță" corpul cu ajutorul chelatorilor;
  • Consolidarea sistemului imunitar;
  • Să fie testat în mod regulat pentru prezența viermilor;
  • Folosiți produse de igienă pentru copii și pulberi fără vopsele și parfumuri luminoase;
  • Pentru a efectua curatarea umeda mai des.

  Mamele tinere trebuie să fie foarte atente la alegerea meniului - starea de sănătate a copilului depinde de aceasta. În timpul hrănirii, noi feluri de mâncare trebuie introduse puțin câte puțin, iar dacă există o reacție negativă, refuzați aceste produse.

  Curățenia stupilor este foarte posibilă dacă acționați la timp, înainte ca procesul să fie cronic. Din această boală este important să protejăm cel mai mic - sistemul lor imunitar este încă foarte slab. Atunci când miezul crește, va deveni mai puternic și va fi mult mai bine capabil să reziste efectelor stimulilor externi. Amintiți-vă că numai un medic poate face un diagnostic corect, nu se auto-medicate fără a consulta și a face un diagnostic de către un medic calificat. Să vă binecuvânteze!

  Pentru mai multe informații despre cauzele, simptomele și tratamentul urticariei pot fi găsite în videoclip:

  http://lechenie-baby.ru/deseases/allergy/krapivnitsa-u-detej.html

  Cum să tratați urticaria la copii și cum să preveniți apariția acestora?

  Urticaria la copii este unul dintre cele mai frecvente motive din cauza căruia pacienții tineri solicită sfatul și părinții încearcă să afle ce să facă și cum să se trateze în mod corespunzător. În acest caz, boala se manifestă la copii de diferite grupe de vârstă și are diverse cauze.

  Părinții ar trebui să cunoască principalele cauze, simptome, cum să trateze boala, deoarece urticaria poate provoca consecințe neplăcute - angioedem și șocul anafilactic, care poate fi fatal.

  Cauze de urticarie la copii

  Nu există o singură cauză de urticarie. În plus, la vârste diferite, agenții patogeni pot să dispară sau să se schimbe. De exemplu, la copiii cu vârsta sub 2 ani, cauza principală a urticariei este un alergen alimentar.

  Cele mai frecvente cauze ale urticariei la un copil:

  • Tratamentul medicamentos. Acestea includ:
   • antibiotice;
   • medicamente antiinflamatoare;
   • unele vitamine;
   • remedii care scad convulsii;
  • Prezența hepatitei, a citomegalovirusului, a herpesului;
  • viermi;
  • După mușcături de albine, viespe și alte insecte;
  • Alergenii care zboară în aer:
   • praf;
   • evaporarea detergenților;
   • fumul de tutun;
   • spori de mucegai;
  • Datorită expunerii la compuși chimici;
  • Impactul infecțiilor bacteriene:
   • micoplasmoze;
   • iersinioza;
  • După transfuzia de sânge;
  • Alergenii alimentari sunt de cele mai multe ori:
   • ouă;
   • produse lactate;
   • produse afumate;
   • citrice;
   • căpșuni;
   • miere;
   • roșii;
   • aditivi alimentari;
  • Urticaria cronică provoacă boli hepatice care permit histaminei să intre în sânge. Cauza acestui tip de boală poate fi:
   • procese autoimune;
   • afecțiuni ale tractului gastro-intestinal;
   • leucemii;
   • tumorii.

  Pentru tratamentul acneei, acneei, acneei, petelor negre și a altor boli dermatologice declanșate de vârsta de tranziție, boli ale tractului gastro-intestinal, factori ereditari, stres și alte cauze, mulți dintre cititorii noștri utilizează cu succes această metodă. După examinarea și examinarea cu atenție a acestei metode, am decis să vă oferim și dvs.!

  Tipuri și forme de urticarie

  Există mai multe clasificări ale urticariei la copii.

  În funcție de factorul care la provocat:

  • Idiopatică - urticarie, a cărei origine este necunoscută. Erupția foarte frecventă nu răspunde la tratamentul cu terapie standard. Simptomele nu durează mult.
  • Contact - este important să scăpați de sursa alergenului. Motive principale:
   • farmacologie;
   • biologică;
  • Vibrația - este foarte rară. Cauza este vibrația mecanică.
  • Dermatografică - se caracterizează prin roșeață și erupție pe piele (în special în acele locuri în care există frecare a pielii cu îmbrăcăminte). Erupția provocată de leziuni mecanice. Poate fi pe termen scurt și are loc în 20-30 de minute după eliminarea contactului cu un iritant.
  • Colinergic - un număr mare de erupții mici, uneori putrezite pe pielea copilului. Principalul motiv este exercitarea excesivă;
  • Temperatură - urticarie, declanșată de temperatura ambiantă ridicată sau scăzută, care a afectat corpul. Erupția este adesea însoțită de apariția mâncării. Acest tip de urticarie provoacă angioedem;
  • Aqua se caracterizează în principal prin apariția unei erupții cutanate după contactul cu apa. Poate apărea cu blistere mici, pete sau mâncărime, fără o erupție cutanată.
  • După expunerea soarelui la pielea neprotejată, pot apărea erupții solare sau alte simptome de urticarie.
  Tipuri de urticarie

  Forme de urticarie în funcție de severitatea bolii:

  • Simptome ușoare - ușoare. Copilul practic nu simte manifestările asupra lui însuși, se simte bine: nu există nici mâncărime, nici simptome de intoxicație. Erupția este discret și trece rapid;
  • Mediu - pe lângă erupție cutanată poate fi febră, greață, frisoane. Poate apărea edeme și primele manifestări ale angioedemului.
  • Grele - toate manifestările sunt foarte pronunțate. Intoxicarea, angioedemul și efectul unui alergen asupra tractului gastro-intestinal sunt asociate cu erupții cutanate. Această afecțiune trebuie tratată, îndreptați-vă imediat către un specialist.

  Timp de mulți ani, pacienții cu psoriazis și eczemă sunt ostatici ai bolilor lor. Au existat mijloace capabile să atenueze evoluția bolii, dar nu să le elimine complet. După apariția acestui gel, dermatologii au recunoscut că acesta este un cuvânt complet nou în medicină.

  Recomand acest complex pacientului meu cu psoriazis, eczemă, dermatită de orice etiologie. Compoziția gelului este dezvoltată în conformitate cu cele mai moderne nanotehnologii care utilizează ioni de argint ca bază.

  Simptome de urticarie

  Fiecare organism răspunde în mod diferit la eliberarea histaminei în sânge. Mai ales că după aceea există o producție crescută de serotonină.

  Simptomele de urticarie, care ar trebui să acorde atenție părinților:

  • Aspectul petelor de pe piele de roșu sau roz, blistere. Adesea sunt asemănătoare cu urme de arsură de urzică;
  • Poate exista un punct mic care arată ca o mușcătură de insecte și o roșie neclară în jurul ei;
  • Mâncărime la locul urticariei;
  • Dacă zonele de erupție cutanată sunt mari, acestea se pot îmbina într-un singur loc continuu;
  • Simptomele sunt caracteristice pentru blisterele care apar;
  • După ce urzicile se scot, nu mai rămân nicio urmă în locul lor;
  • Poate să apară oriunde pe corp.

  Există mai multe simptome care, dacă apar, nu pot fi eliminate de medicii de ambulanță:

  • Durerea în mușchi și articulații;
  • Posibilă creștere a temperaturii. Acesta este un semnal de alarmă care necesită asistență medicală imediată;
  • Localizarea erupțiilor cutanate (în special a veziculelor) la nivelul gâtului, umflarea vizibilă a feței;
  • Devine dificil pentru un copil să înghită sau să respire;
  • Heartbeat se înrăutățește.

  Fotografia arată ca o stupă:

  localizare

  Medicii spun că există anumite zone ale corpului care sunt cel mai adesea susceptibile la erupții alergice - mâini, spate, fese și corp. Dar totul depinde de tipul de urticarie și de forma acesteia.

  Simptomele de urticarie nu au fost studiate temeinic. Erupția nu este caracterizată de simetrie. Ele pot fi doar pe un braț sau pe un picior, în timp ce cealaltă este curată și nu are semne de erupție cutanată.

  Lucrez într-o clinică privată de mai mulți ani și ofer sfaturi despre problemele de piele. Nu aveți nicio idee despre cât de multe tipuri de boli dermatologice ale pielii sunt adresate pentru mine, de regulă, acestea sunt tot felul de erupții cutanate, roșeață și decădere pe diferite părți ale corpului.

  Rețineți că toate problemele de piele sunt cauzate de intoxicația cu paraziți. Dacă aveți probleme cu pielea, atunci este de 95% că sunteți infectat cu paraziți. Pentru mai multe informații, citiți acest articol, care descrie în detaliu cauza principală a tuturor bolilor de piele și cele mai eficiente metode de tratament.

  Ce este urticaria periculoasă la copii și consecințele acesteia

  Ar părea o reacție alergică banală, dar poate provoca leziuni importante corpului copilului:

  • Aceasta poate duce la angioedem, care se caracterizează prin:
   • dificultăți de respirație;
   • tuse convulsiva care arata ca convulsii;
  • Puffiness a membranelor mucoase ale tractului gastro-intestinal, care pot fi însoțite de reflex de vărsături sau vărsături;
  • Atunci când urticaria neglijată sau puternică poate deteriora creierul și cochilii nervoase.

  Odată cu eliminarea unei astfel de condiții nu trebuie să ezitați, pentru că moartea este posibilă. Nu permiteți umflarea membranelor mucoase.

  Povestiri ale cititorilor noștri!
  "Am fost obosit sa lupt impotriva psoriazisului.Acest complex mi-a cumparat un prieten, ea a spus ca va ajuta cu siguranta.Acest medicament sa dovedit a fi foarte eficient, ma ajutat incredibil de repede!

  Și acum, săptămâna a șaptea a dispărut, deoarece articulațiile din spate nu sunt puțin deranjate, într-o zi mă duc să lucrez la dacha și merg la 3 km de autobuz, așa că merg ușor! Toate datorită acestui articol. Toată lumea care are o durere de spate este un cititor obligatoriu! "

  diagnosticare

  Diagnosticul bolii este efectuat numai de un imunolog, alergist sau dermatolog.

  Pentru a face acest lucru, trebuie să aibă la îndemână rezultatele cercetărilor clinice și de laborator, istoric.

  Părinții ar trebui să dea informații clare despre momentul când apariția erupției a apărut pentru prima dată, cât de des apar, durata lor, localizarea.

  Asigurați-vă că raportați despre alte boli.

  Cu deosebită grijă, examinați stupii la sugari.

  Atât copiii cât și copiii mai mari ar trebui să urmeze următoarele studii:

  • Analiza sanguină biochimică și clinică;
  • Determinarea anticorpilor la alergen;
  • Analiza fecalelor pentru paraziți;
  • Efectuați teste speciale. Deci, urticaria rece este determinată de contactul cu pielea cu un cub de gheață, termic - prin contactul cu pielea cu un obiect cald;
  • Testări alergice la piele.

  Dacă urticaria este detectată fără complicații grave, atunci, de regulă, medicul sfătuiește să se abțină de la testarea alergiilor timp de până la cinci ani.

  Cine a spus să scape de acnee este greu?

  Ați încercat vreodată să scăpați de acnee? Judecând prin faptul că citiți acest articol - victoria nu a fost de partea voastră. Și, bineînțeles, știi prima dată ce înseamnă: te uiți la tine în oglindă cu tristețe; nevoia de a "masca" fundația; experimente constante cu scrubs, coji, moxibustion. Și răspundeți acum la întrebarea: nu vă place? Poate acnee tolera? Prin urmare, am decis să publicăm un interviu care explică cum să scapi de acnee, acnee și acnee.

  Ce trebuie să faceți înainte de sosirea medicului?

  Urticaria apare brusc. Nu are simptome care pot fi recunoscute în prealabil. Se poate întâmpla cu fiecare copil și adult, deci este important să cunoașteți recomandările de bază care trebuie respectate înainte de sosirea unei ambulanțe.

  Iată câteva dintre ele:

  • Dacă un alergen cunoscut care a provocat afecțiunea, izolați pacientul de acesta;
  • Pacientul nu trebuie să mănânce niciun fel de mâncare înainte de sosirea "camerei de urgență";
  • Faceți o curățare a corpului cu ajutorul sorbentului;
  • Dacă copilul are 5 ani - puneți clisma;
  • Dați pacientului multă fluiditate. Numai apă pură fără aditivi și gaz;
  • Dacă apare congestie nazală, merită să-l picurăți cu un preparat dintr-o răceală;
  • Furnizați aer curat, dar nu prea rece sau fierbinte;
  • La primele semne de șoc anafilactic sau de pierdere a conștienței, se recomandă masajul lobilor urechii.

  Obosit de dermatita?

  Peeling de piele, erupții cutanate, mâncărime, ulcere și blistere, fisuri - toate acestea sunt simptome neplăcute de dermatită.

  Fara tratament, boala progreseaza, zona de piele afectata de eruptii creste.

  Cititorii noștri recomandă folosirea celui mai recent instrument - Ceară cremă de sănătate cu venin de albine.

  Are următoarele proprietăți:

  • Îndepărtează mâncărime după prima utilizare.
  • Restaureaza, inmoaie si hidrateaza pielea.
  • Elimină erupțiile cutanate și peeling după 3-5 zile
  • După 19-21 de zile, se elimină complet plăcile și urme ale acestora
  • Împiedică apariția de plăci noi și o creștere a zonei lor

  Cum să tratați urticaria la copii de diferite vârste?

  Metodele și mijloacele de tratament depind de vârsta copilului.

  Tratamentul pentru sugari

  Urticaria la sugari este foarte frecvent un fenomen, deoarece micul organism se obișnuiește cu noua lume. Există mulți factori care o pot provoca.

  tratament:

  • opriți contactul cu alergenul;
  • dați un sorbent;
  • face clismă pentru copii;
  • începeți să luați un antihistaminic;
  • alimentația mamă care alăptează;
  • deseori efectuați curățarea umedă a apartamentului, în cazul în care alergenul nu este un produs alimentar și praful de casa sau polenul zburat.

  Cel mai adesea, sugarii sunt prescrise astfel de medicamente pentru eliminarea toxinelor la urticarie:

  • Enterosgel - acestea sunt recomandate pentru a trata intoxicația organismului de origine diferită, otrăvire, alergii, infecții intestinale. Nu luați cu intoleranță la componentele medicamentului și atonia intestinală. Mâncați o oră înainte de mese, beți multă apă. Bebelușii recomandă o jumătate de linguriță diluată cu apă sau lapte matern și îi dă copilului. În funcție de forma de urticarie, trebuie să oferiți medicamentul de până la 6 ori pe zi. Cost - de la 390 la 450 de ruble;
  • Smecta se recomandă pentru a trata diareea de origine diferită, consecințele reacțiilor alergice, terapia pentru arsuri la stomac și alte senzații neplăcute în tractul gastro-intestinal. Doza pentru sugari - 1 pungă de medicament pe zi. Pulberea este dizolvată într-o sticlă de apă sau în cereale, distribuită în mai multe aplicații pe zi (cel puțin 2). În medie, durata tratamentului durează 2-6 zile. Nu se aplică atunci când componentele intolerante smekta. Prețul mediu este de 140 de ruble.

  Preparate antihistaminice:

  • Suprastin - utilizat pentru urticarie, rinită alergică, dermatită, mâncărime, eczemă, angioedem. Copiilor li se administrează 0,25 fiole pentru preparate injectabile. Înainte de utilizare, examinați cu atenție toate reacțiile adverse și contraindicațiile. Sub formă de tablete, medicamentul este utilizat de la 1 lună până la 1/4 din comprimat (6,5 mg) de 2-3 ori pe zi, prins în pulbere, împreună cu alimentele pentru copii. Costul mediu de 5 fiole - 135 ruble, tablete numărul 20 - 110 ruble.
  • Fenistil - este prescris pentru manifestări alergice, mâncărime și erupții cutanate, mușcături de insecte, dermatită. Nu le tratați copiilor până la o lună. Dozaj de la 1 la 12 luni - 3-8 picături, doza depinde de greutatea corporală a copilului. Puteți adăuga medicamente în amestec, terci sau apă. Costul mediu este de 390-420 ruble pentru 20 ml de droguri.

  Numai un pediatru poate prescrie un medicament pentru urticarie. Părinții nu ar trebui să se angajeze în auto-tratament, deoarece fiecare caz individual necesită o abordare separată și o metodă de tratament.

  Tratamentul copiilor sub 3 ani

  Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să determinați cauza. Numai atunci puteți alege metoda potrivită de tratament.

  Prescriiți medicamente care elimină rapid reacția alergică provocatoare în organism.

  În plus față de Suprastin și Fenistil pot fi utilizate:

  • Diazolin este utilizat pentru rinita sezonieră și conjunctivită, urticarie, angioedem, mușcături de insecte și dermatoză. Este permisă tratarea acestora la copii de la 2 ani. Luați 1 comprimat, la o doză de 0,05 g, de 1-2 ori pe zi. Costul a 10 comprimate - 77 ruble.
  • Zyrtec - prescris la copii de la 6 luni cu rinită alergică și conjunctivită, prurit, urticarie, angioedem. Pentru copiii din această grupă de vârstă, medicamentul este utilizat în 5 picături sau 2,5 mg de 2 ori pe zi. Rata zilnică nu trebuie să depășească 10 picături sau 5 mg. Cost: 10 ml picături - 320 ruble, 7 comprimate - 215 ruble;
  • Claritina - produsă sub formă de tablete și sirop, este medicamentul unei noi generații. Pentru copii recomandat sub formă de sirop, utilizat după 2 ani. Doză unică - 5 ml. Costul mediu al siropului este de 240 de ruble.

  În absența unui rezultat pozitiv după tratamentul urticariei cu antihistaminice sau cu simptome severe de angioedem sau șoc anafilactic, medicul prescrie administrarea intramusculară de medicamente.

  Acestea includ:

  • Prednisolon - servește ca agent antiinflamator, antialergic, anti-toxic și anti-șoc. Dozajul prescris de un medic. Costul mediu de 3 fiole 45 ruble;
  • Dexametazona - ajută la eliminarea rapidă a pufului, inflamației, îndepărtarea mâncării. Doza este, de asemenea, prescrisă de un medic. Costul mediu de 25 de fiole este de 180 de ruble.

  Utilizarea enterosorbantelor, cu excepția Enterosgel și Smekta:

  • Polisorb - acest sorbent este universal, deoarece este capabil să lege și să elimine produse metabolice, toxine microbiene, alergeni alimentari, droguri și otrăviri. Dozajul pentru copii este calculat pe baza greutății corporale. Cursul de tratament de 7 zile. Prețul mediu al unui borcan este de 25 g, 200 ruble;
  • Laktofiltrum - agent de enterosorbție conceput pentru a normaliza microflora intestinală. Este, de asemenea, un imunomodulator eficient. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani, 1/2 comprimat este prescris de 3 ori pe zi. Prețul mediu de 280 de ruble;
  • Cărbune activat - copiii mai mici iau 1/3 comprimat, după o masă, consumând apă potabilă curată. Prețul mediu este de 10 ruble;
  • Carbune alb - pentru copiii de la vârsta de un an, doza trebuie să fie de 0,5 ml suspensie. Prețul mediu este de 90 de ruble.

  Utilizarea medicamentelor diuretice, care în doze mici pot accelera eliminarea alergenilor:

  • Furosemid - doza pentru copii este calculată în funcție de greutatea corporală. Prețul mediu de 40 de ruble;
  • Plăți pe bază de plante - înainte de a lua diuretice pe bază de plante, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră și să verificați alergenii la un anumit copil.

  Pentru a elimina erupția cutanată și pentru a împiedica răspândirea se aplică:

  • Fenistil gel - îndepărtează mâncărimea etiologiei diferite, arsuri de origine diferită. Nu tratați bebelușii prematuri și copiii sub 1 lună. Aplicați pe piele într-un strat subțire de 2-4 ori pe zi. Costul mediu de 380 de ruble.
  • Hidrocortizonul - unguent trebuie aplicat cu atenție, deoarece este un medicament hormonal. Cursul de tratament nu este mai mare de 5 zile. Tratați-le cu erupții alergice de origine diferită, cu excepția infecțiilor. Copiii sunt prescrise doar de un medic. Costul de unguent 10 gr 30 - 35 de ruble.
  • Gistan - prescris pentru eczeme, urticarie, prurit, manifestări alergice la nivelul pielii. Medicamentul este tratat cu urticarie, dacă alte medicamente nu au adus niciun rezultat. Aplicați un strat subțire. Prețul este de 30 ml de cremă de 150 de ruble.

  Pentru a normaliza somnul, se arată utilizarea de decoctări sau comprimate de mumă, valerian.

  Cum să tratați urticaria la copii prin metode populare?

  Dacă nu există manifestări severe de urticarie, precum și angioedem, mai multe metode populare pot fi aplicate acasă.

  Cel mai eficient dintre ele:

  • Boabele de mușețel sau calendula, de asemenea, ameliorează rapid mâncărimea. 200 ml de apă clocotită iau 1,5 linguri. l. plante uscate;
  • Compresele cu tinctură de propolis vor ajuta la ameliorarea pruritului și disconfortului. La 1,5 tsp. propolis - 150 ml. apă. Este suficient să țineți compresorul timp de 10 minute;
  • Licorice tincture, de asemenea, ajută la tratarea simptomelor neplăcute. Pentru a face acest lucru, rădăcina rasă (1,5 linguri) a turnat 250 ml apă fiartă. Amestecul trebuie injectat timp de 2-3 ore. Utilizare pentru terapie pentru copiii cu vârsta peste 5 ani - 25-30 ml, de 2 ori pe zi;
  • Tinctura de mentă este un bun sedativ natural. Pentru a găti 1 lingura. l. mentă se toarnă 250 ml apă fiartă;
  • Infuzarea urzică va ajuta la ameliorarea umflăturii și ameliorarea inflamației, pentru a pregăti 1 lingura. l. plante de ierburi turnau 250 ml apă fiartă;
  • Atunci când urticaria este bine să luați băi pe bază de ierburi. Colecția poate include mușețel, valerian, tren, celandină, salvie. Ia 1 lingura. l. fiecare ierburi, a turnat apă fiartă și insistă. După 1,5 ore, lichidul este adus la fierbere, filtrat și turnat în baie, în care copilul se va scălda. Durata medie a procedurii este de 25 de minute, în timp ce este necesar să se respecte regimul de temperatură al băii, apa să nu fie prea fierbinte.
  • Unguent pe bază de ulei de ricin. Un astfel de unguent poate lubrifia pielea afectată. Pentru a pregăti luate 2 linguri. l. ulei de ricin și 1 linguriță. infuzie de calendula. Acest unguent poate fi aplicat de până la 3 ori pe zi;
  • Baie cu făină de ovăz. În 100 ml. lichid se toarna 3 linguri. fulgi de făină de ovăz. Amestecul este amestecat bine, nu ar trebui să existe bucăți. După aceea, amestecați-l cu alte 2-3 pahare de apă și turnați-l în apă caldă pentru scăldat;
  • Gadgeturile de la infuzia de șarpee vor ușura mâncărimea și disconfortul în zonele afectate. Pentru gătit 1 lingura. l. Era de turnat un pahar de apă fiartă. Loțiunea se aplică de 2 ori pe zi timp de 15 minute;
  • Lubrifiați zonele sau aplicați comprese cu infuzie de sfeclă roșie. Pentru a face acest lucru, sfecla este frecata pe o rasina fin si se toarna apa fiarta (raport 1: 2). După o oră, amestecul poate fi drenat și utilizat.

  Urticarie la sugari

  Urticaria - una dintre cele mai frecvente boli la sugari.

  Motivul este că corpul copilului începe să se adapteze la condițiile noului mediu.

  Factori precum alimente, plante, produse de îngrijire pentru nou-născuți sau sugari, animale în casă, medicamente, frig, stres, căldură pot provoca o astfel de afecțiune la sugari.

  La primul semn de urticarie, bebelușul ar trebui să prezinte un pediatru sau un alergolog. Doar el poate spune cum să trateze în mod corespunzător.

  Alimentația corectă a copilului este, de asemenea, o garanție a recuperării rapide. Medicamentele ajută la reducerea numărului de erupții cutanate și la ameliorarea umflăturilor. Cu toate acestea, nici un medicament nu va permite obținerea unui rezultat pozitiv, atunci când organismul primește constant substanțe alergene.

  Prevenirea urticarie

  Mulți părinți nu percep urticaria ca o boală gravă și o lasă să curgă gratuit. Acest lucru nu trebuie făcut, deoarece erupțiile banale pot provoca bronhospasme, șoc anafilactic, angioedem. Aceste simptome pot pune în pericol viața și sănătatea copilului, necesită eliminarea imediată.

  Pentru a preveni manifestările primare sau repetate ale urticariei, merită să faceți o serie de măsuri preventive:

  • Aderă la o dietă hipoalergenică;
  • Detectați și preveniți contactul copilului cu alergenii;
  • Acordați atenție activității tractului digestiv. Dacă este necesar, normalizați funcțiile sale;
  • Protejați copilul de stres și de orice moment care poate afecta funcționarea sistemului nervos;
  • Tratarea tuturor bolilor în timp util;
  • Eliminarea în timp util a focarelor inflamatorii și infecțioase;
  • Investigați sistemul endocrin al copilului;
  • Acordați atenție condițiilor autoimune.

  Cât durează urticaria?

  Cât durează urticaria, depinde de mulți factori: tipul, forma urticariei, cât de repede se începe tratamentul, dacă este necesar. Prin urmare, boala poate dura de la 2-3 ore până la câteva zile.

  Este posibil să se spele un copil la stup?

  Această întrebare îngrijorează mulți tineri părinți. Pediatrii spun că puteți scăpa de copii la urticarie, dar trebuie să cunoașteți câteva reguli simple pentru a nu agrava situația.

  Cele mai de bază dintre acestea sunt:

  • Pentru că mâncărimea sau erupția nu au crescut, nu trebuie să faceți baie, apa în care este peste 37 ° C;
  • Pentru a nu irita pielea și a nu mări mâncărimea, nu aplicați o cârpă în timp ce faceți baie;
  • Nu faceți o baie mai mult de 10-15 minute;
  • Nu frecați pielea după o baie, este mai bine să udați umezeala cu un prosop moale;
  • Pentru îmbăierea copiilor este mai bine să folosiți decocții de ierburi diferite (dacă copilul nu are alergii la acestea);
  • Este mai bine să clătiți baia înaintea apei din ea, astfel încât să nu existe produse de curățare reziduale în ea;
  • În timpul perioadei de urticarie, reduceți utilizarea produselor cosmetice pentru copii la un nivel minim. Acestea nu trebuie să conțină aditivi sau coloranți;
  • În viitor, copiii predispuse la reacții alergice, cumpără cosmetice numai hipoalergenice, care este destinat pentru pielea sensibilă.

  Sfaturi pentru nutriție

  O dietă hipoalergenă strictă este pur și simplu necesară atunci când alimentele au devenit cauza erupției cutanate. Dietele trebuie să urmeze cel puțin 2-3 săptămâni. După aceasta, introduceți treptat noi produse.

  Acești pași trebuie să fie făcuți treptat. Este mai bine să treceți la o dietă normală la numai o lună după începerea tratamentului

  Dacă copilul este alăptat, atunci dieta ar trebui să fie urmată de mamă.

  În produsele alimentare hipoalergenice pot fi incluse:

  • condimente gătite în apă;
  • legume aburite, fie fierte sau fierte;
  • chefir cu conținut scăzut de grăsime și brânză de vaci;
  • supă fără calorii;
  • carne macră;
  • pește sărman.

  Pentru cel puțin o lună, copiii preferă să refuze:

  • carne afumată;
  • feluri de mâncare cu multă condimente;
  • orice fel de nuci;
  • ouă;
  • legume, fructe de padure și fructe de culoare roșie, portocalie, violet;
  • miere;
  • ciocolată;
  • produse cu aditivi.

  Modalități de întărire a sistemului imunitar

  Prevenirea urticarei este mult mai plăcută decât tratamentul acesteia. Consolidarea imunității va contribui nu numai la reducerea frecvenței răceliilor, ci și la erupții de altă natură.

  Modalitățile de întărire a imunității copilului sunt:

  • nutriție echilibrată de înaltă calitate;
  • stilul de viata activ:
   • mers pe jos în aer proaspăt;
   • joaca sport;
   • plimbări în pădure;
   • clase în piscină;
   • înot în râu;
  • stabilirea regimului de zi, du-te în pat și treziți-vă la aproximativ același timp;
  • curățarea curată a locuinței;
  • ventilație;
  • detectarea bolii și tratamentul în timp util.

  concluzie

  Urticaria nu este o boală inofensivă. Nu ar trebui să i se permită să se deruleze. Fiecare caz individual necesită o cercetare specifică și o terapie adecvată, care este prescrisă numai de un medic.

  http://dermgid.com/dermatiti-i-krapivnica/krapivnica-u-detei.html
  Mai Multe Articole Despre Alergeni