Cum să aflați ce este alergic la un copil: cercetarea în laborator și la domiciliu

Cum de a determina ce este alergic la un copil? Este necesar să se procedeze din cele mai accesibile metode de diagnosticare la domiciliu - eliminarea potențialelor alergeni de uz casnic și alimentar. Dacă acest studiu dureros nu aduce rezultate pozitive, sunt prescrise testele de alergie cutanată și testele de sânge de laborator.

Testul cel mai informativ pentru alergii este testul de alergie sau testul cutanat in vivo. Acest studiu ajută la determinarea antigenului care determină o reacție alergică. De asemenea, este obligatoriu un test de sânge pentru imunoglobulina IgE. Nivelul său indică reacția sistemului imun la alergen. Identificarea unui antigen alergic ajută alergologul și imunologul să prescrie un tratament simptomatic adecvat, imunoterapie sigură, iar aceste informații permit părinților să elimine complet sau cel puțin să elimine alergenii în dieta acasă și copil.

Teste alergice și condiții

Testele alergice vă permit să determinați rapid sensibilitatea organismului față de alergenii provocatori care sunt aplicați pe piele sau pe membranele mucoase. Răspunsul este determinat de gradul de sensibilizare. Testul este efectuat de un imunolog și alergist.

Ce trebuie să știți înainte de test

 • Care sunt indicatiile pentru testele alergice? Numiți cu dermatită atopică, alimente, alergii de contact, astm bronșic, rinită alergică cronică și conjunctivită. De asemenea, tusea frecventă, șuierăturile, atacurile de sufocare, cazurile de reacții severe la mușcături de insecte și medicamente sunt un motiv pentru examinare.
 • Care sunt contraindicatiile pentru testele de alergie? Testele nu se efectuează în perioada de exacerbări, deoarece pot provoca și mai mult o reacție alergică. Examinarea trebuie efectuată la numai 2 săptămâni după exacerbarea alergiilor. De asemenea, testele de alergie sunt interzise în astfel de cazuri: o perioadă acută de orice boală cronică, infecție virală, bacteriană, fungică, oncologie, autoimună, boli mintale, tulburări ale sistemului endocrin, sindrom convulsivant, o reacție acută la un alergen.
 • Cum să vă pregătiți pentru analiză? Cel puțin 7 zile nu puteți lua antihistaminice, timp de 14 zile - hormoni (local și sistemic), stabilizatori ai membranelor celulare, care distorsionează rezultatele testului. Înainte de procedură, copilul trebuie să mănânce, testele de alergie nu se efectuează pe stomacul gol. De asemenea, este important ca, în ajunul zilei, să nu existe eforturi fizice, experiențe emoționale puternice.
 • Unde se fac eșantioane? Testele provocatoare pentru alergii la copii sunt efectuate în centre alergice specializate. Există întotdeauna un risc de reacție acută și instantanee la un alergen, astfel că trebuie să existe condiții de îngrijire de urgență în astfel de situații. După efectuarea testului, copilul trebuie să fie sub supravegherea medicilor de ceva timp, iar antihistaminicele pot fi, de asemenea, prescrise. Un test de sânge pentru determinarea imunoglobulinei IgE poate fi efectuat în orice laborator comercial, pentru aceasta este necesar să se doneze sânge dintr-o venă și să se obțină rezultatul a doua zi.

Restricții de vârstă

La ce vârstă se fac teste alergice pentru copii? Se recomandă efectuarea testelor alergice provocatoare la copii după 3 ani (unele surse indică o vârstă diferită - după 5 ani). Acest diagnostic târziu este justificat de faptul că copiii au un sistem enzimatic imatur. Testele de alergie la piele vor fi inexacte și neinformative și, în plus, nesigure în copilărie. Se întâmplă adesea că după șase luni se efectuează teste repetate și nu se detectează alergii. În ciuda acestor recomandări, cu o reacție alergică severă de natură inexplicabilă, bebelușii sub 3 ani pot prescrie acest test. Există revizuiri diferite despre această procedură la o vârstă fragedă. Unele mame cred că testul a ajutat la identificarea rapidă a alergenului (în special la alergii alimentare) și la vindecarea eficientă a copilului. Alte mamici, dimpotrivă, cred că trebuie să adere la o dietă hipoalergenică, să eliminăți alergenii potențiali și să așteptați ca sistemul enzimatic să se maturizeze. Aceleași puncte de vedere diferite se regăsesc și în cazul alergologilor.

Cum se face testarea pielii?

Procedura are un impact redus și lipsită de durere, copilul va simți doar o ușoară bulă sau zgârietură. Manipularea trebuie să fie fără sânge.

 • Cel mai adesea, eșantioanele sunt efectuate pe partea interioară a antebrațului, uneori pe spate.
 • Pre-medicul tratează pielea cu un antiseptic.
 • Apoi, se aplică o picătură de piele (la o distanță de 2,5 cm) la trei substanțe: soluție de control pentru test, soluție histamină, alergen pentru diagnosticare.
 • După aceea, cu ajutorul unei lancete, se efectuează o injecție la o adâncime de 1 mm (testarea bolțurilor).
 • Deteriorarea epidermei poate fi efectuată și cu un scarificator, atunci când pielea este zgâriată la locul picăturii aplicate.
 • După 20 de minute, medicul verifică reacția pielii.
 • Controlul pozitiv dă soluție histamină, soluție de control negativ.

Cum altfel puteți identifica o alergie la un copil? Există și alte tipuri de teste provocatoare:

 • nasală: soluția de control a picăturilor lichide și alergenice în nas, este utilizată pentru a diagnostica rinita alergică;
 • conjunctiv: o soluție de control a unui lichid și o picurare alergenică în ochi, este utilizată pentru a diagnostica conjunctivita alergică;
 • inhalare: inhalările se efectuează cu o soluție de control și un alergen, utilizat în cazurile de astm bronșic suspectat în condiții staționare;
 • sublingual: un medicament diluat sau alimente este plasat sub limbă, este utilizat pentru a diagnostica o alergie la medicamente și alimente, copilul se află în spital timp de cel puțin o zi.

Ce alergeni sunt în lista de studii?

Pentru studiile de alergie diagnostică, se utilizează numai alergeni "terapeutici" care au fost înregistrați în sistemul de sănătate și sunt aprobați pentru utilizare. Această listă include:

 • diverse alergeni alimentari;
 • păr de păr;
 • insectă venin;
 • praf de casă;
 • acarieni de praf;
 • praf de carte;
 • animale de blană și epidermă;
 • pene, păsări;
 • polen de luncă, iarbă, buruieni;
 • polen de copaci înfloriți;
 • bacterii și ciuperci.

Cel mai adesea, testarea se efectuează cu cele mai comune 15-20 de alergeni.

Ce se poate observa în rezultatele testelor

Un alergist trebuie să citească testele. Dacă mama vede denumirea "+++" sub formă, nu înseamnă că totul este atât de dezastruos. Adesea, în timpul testelor, sensibilitatea latentă (sensibilizarea latentă) la alergen este detectată atunci când nu există simptome clinice, dar rezultatul este pozitiv.

Tabel - Caracterizarea alergiilor cutanate

Laborator de analize de sânge

Testele de laborator pentru alergii la copii - cel mai sigur tip de diagnostic fără restricții de vârstă și contraindicații. Este prescris pentru toate tipurile de alergii. Avantajul acestui diagnostic este că nu este necesar să se pună copilul în pericol și în contact cu alergenul. La efectuarea acestei analize, se determină prezența anticorpilor în plasma sanguină (imunoglobuline IgE), care reacționează la apariția alergenilor. Nivelul de concentrație a imunoglobulinei poate fi evaluat pe baza severității unei reacții alergice. Cu ajutorul analizei de laborator, puteți investiga reacția la 200 de tipuri de alergeni.

Tabel - Standarde de imunoglobulină totală IgE

Ce este important să știți?

 • Analiza imunoglobulinelor IgE se efectuează pe stomacul gol.
 • Este necesar să se evite efortul fizic, supratensiunile emoționale.
 • Cu o zi înainte de analiză, copilul trebuie să aibă o dietă strictă: să elimine alergenii picant, acru, gras, dulce, potențiali.

Cum să identificați cauza alergiei la sugari

Cum să înțelegeți ce este alergic la un copil sub un an, dacă este imposibil să faceți teste de alergie cutanată? Va dura răbdarea și timpul pentru a găsi cauza alergiei la copil. Medicii recomandă tactica de excludere a potențialilor alergeni. În primul rând, se referă la alimentația copilului.

 • Când alăptați. O mamă care alăptează trebuie să-și revizuiască dieta. Toate produsele care conțin alergeni sunt excluse. Mai întâi de toate: fructe și legume roșii, portocalii, fructe citrice, ciocolată, miere. Atunci când HB nu este, de asemenea, de dorit să se utilizeze lapte integral, dacă există suspiciune de intoleranță la lactoză. Citiți mai multe despre insuficiența Latkaznaya la sugari în celălalt articol.
 • Cu hrănire artificială. Copilul poate fi alergic la conținutul de lactoză al compusului artificial. Este recomandată trecerea la amestecuri fără lactoză și lactoză scăzută. Trebuie să știți că schimbările frecvente în nutriție pot duce, de asemenea, la o reacție alergică.
 • În timpul timpului de hrănire. După 6 luni, se introduce treptat hrănirea suplimentară. Se recomandă să începeți cu legume hipoalergenice și cereale fără gluten (porumb, orez, hrisca). Copilul poate fi alergic la gluten, prin urmare produsele din grâu, ovăz, secară, orz sunt excluse.
 • Cantitatea de alimente. Nu poți suprasolicita copilul. Sistemul enzimatic al nou-născutului este încă imatur și nu poate face față volumului mare de lapte matern, amestecului, alimentației.

Dacă, cu toate eforturile părinților, este imposibil să se identifice alergenul la copil, alergologul prescrie un test de sânge de laborator. Citiți mai multe despre alergii la sugari în celălalt articol.

Identificarea alergenilor fără teste de laborator

Cum să vă ajutați copilul și să identificați alergenii acasă?

 • Jurnal de produse alimentare. Dacă există suspiciune de alergii alimentare, se recomandă înregistrarea reacției sau a lipsei acesteia la diferite produse, precum și la cantitatea lor. Citiți mai multe despre alergiile alimentare la un copil în celălalt articol.
 • Alergeni de contact. Este important să puneți întrebări: ce fel de apă curge de la robinet, ce fel de aer în cameră, ce fel de pudră se spală hainele copiilor, ce fel de detergent mănâncă vase, ce sunt făcute jucăriile, există mobilier vechi în casă, covoare, librării deschise etc.
 • Animalele din casă. Cel mai adesea, copiii sunt alergici la blana pisicilor, câinilor, penei și a păsărilor. De asemenea, este posibilă reacția la părul rozătoarelor (cobai, hamsteri, iepuri). Pentru a stabili acest motiv, trebuie să transportați animalele la prieteni pentru o vreme, să faceți o curățare umedă a casei și să aspirați cu atenție toate suprafețele.
 • Un alt loc unde să rămâi. De multe ori se întâmplă atunci când un copil se mută într-un alt loc (de exemplu, stau cu o bunică), simptomele de alergie dispar sau devin mai puțin pronunțate. Acesta este un indiciu pentru părinți: poate motivul este praful de uz casnic, acarienii, mucegaiul, care este acasă.
 • Expunerea sezonieră a alergiilor. Dacă rinita alergică sau conjunctivita se găsește la un copil în primăvară sau vară, probabil se datorează polenului. Este imposibil să se elimine acest factor provocator (cu excepția cazului în care este posibilă trecerea la o altă zonă climatică), dar este posibilă atenuarea stării copilului.

Nu este întotdeauna posibil să se detecteze un alergen la domiciliu. Uneori, se pare că, cu excluderea tuturor alergenilor potențiali, simptomele rămân pentru o lungă perioadă de timp, boala devine cronică.

Cum să identificați alergenul la un copil, dacă niciuna dintre metodele de la domiciliu nu conduce la un rezultat pozitiv? Principala metodă de diagnosticare în alergologie este testele de alergie care ajută la detectarea sensibilității crescute a organismului la diferite alergene. Depistarea testelor ar trebui efectuată de un alergist, luând în considerare legătura dintre alergen și simptome, luând în considerare rezultatele analizei imunoglobulinei IgE.

http://kids365.ru/kak-opredelit-na-chto-allergiya-u-rebenka/

Cum să determinați ce este alergic la un copil

Cum să determinați ce este alergic la un copil

Alergia - cea mai frecventă boală care afectează persoanele de diferite vârste. Copiii din primii ani de viață sunt în mod special predispuși la această afecțiune, deoarece sistemul imun imatur și tractul gastrointestinal imatur contribuie la dezvoltarea unei reacții negative a organismului la diverși stimuli. Cum să determinăm ce este alergic la un copil, unde și cu ajutorul metodelor pe care le putem face, vom spune în acest articol.

Metode de diagnosticare

Dacă copilul dvs. are o alergie manifestată prin cel puțin un semn, nu trebuie să încercați să tratați singur boala. Este necesar, cât mai curând posibil, să vizitați medicul pediatru, care după examinarea inițială vă va îndruma către un alergist. El vă va spune cum să determinați ce este alergic la un copil.

Pentru a găsi cauza apariției unei reacții negative a corpului, medicul va efectua mai multe etape ale examinării:

 • Colectarea de informații obiective despre semnele bolii și posibili factori ereditari;
 • Examinarea externă a copilului;
 • Clarificarea relației dintre simptomele reacției și posibilele iritante;
 • Scopul studiilor de diagnostic.

Există mai multe metode de diagnostic care pot găsi cu precizie cauza alergiilor:

 • Prelevarea de probe din sânge pentru a diagnostica nivelul imunoglobulinelor;
 • Testări alergice la piele.

Să analizăm mai detaliat cum să testați un copil pentru alergii prin aceste metode.

Investigați sângele

Testele de sânge pentru identificarea alergenului nu au contraindicații asociate cu restricțiile de vârstă și sunt considerate cele mai sigure. Acestea vă permit să identificați mai mult de 200 de tipuri de stimuli.

Avantajul acestei analize asupra celorlalți este că copilul nu trebuie să intre în contact cu alergenul. Acest studiu determină prezența în sânge a imunoglobulinelor, anticorpi specifici, care dau o reacție la un anumit tip de alergen.

În funcție de concentrația acestor anticorpi, determinați severitatea alergiilor. Asta este, în cazul în care numărul de imunoglobulină peste normă, atunci se concluzionează că prezența bolii.

Pentru ca analiza să aibă un rezultat fiabil, este necesar să se respecte anumite reguli înainte de a fi livrate.

 • Studiul se desfășoară pe stomacul gol;
 • Limitați efortul fizic și șocurile emoționale;
 • Cu o zi înainte de studiul intenționat, este necesar să se excludă produsele care conțin potențiali alergeni, precum și alimentele picante, grase și dulci.

Nivelurile de vârstă ale imunoglobulinei vor fi diferite. Deci, la copiii normali până la un an, nu trebuie să depășească 15 unități / m, iar în perioada de la 10 la 16 ani poate ajunge la 200.

Caracteristicile testelor cutanate

Există și un alt mod destul de comun pentru identificarea alergenului la un copil.

Determinarea alergenului se efectuează cu ajutorul testelor pentru alergii sau, așa cum se mai numesc, teste alergice. Aceste studii sunt informative, deși au fost înregistrate și rezultate false.

În plus, testele trebuie efectuate cu condiția ca în momentul analizei copilul să fie complet sănătos și să nu aibă semne de alergie. Dacă copilul este bolnav sau are semne evidente de reacție alergică, este strict interzis să efectuați un studiu. În plus, probele se fac la câteva săptămâni după recuperare, astfel încât organismul se recuperează complet de boală. Înainte de efectuarea testului este interzisă administrarea medicamentelor antihistaminice și antiinflamatorii, precum și a paracetamolului.

Dacă aceste condiții importante nu sunt îndeplinite, datele pot fi distorsionate, ceea ce nu va permite determinarea alergenului.

Este important! Testele alergice se pot face pentru copiii cu vârsta de peste cinci ani!

Acest lucru se datorează faptului că, pentru a identifica reacția, apare contactul direct cu alergenul: pe pielea din interiorul antebrațului sau încheieturii mâinii se face o zgârietură sau o incizie și se aplică o picătură de alergen. Aceste studii vă permit să evaluați rapid reacția organismului: după 15-20 de minute, medicul poate determina rezultatul.

Reacția corpului

Un anumit efect alergic asupra corpului copilului se realizează în mai multe moduri:

 • Prin picurare. În timpul studiului, pielea nu este deteriorată;
 • testul prick. Alergenă zona de frotiu a pielii, și apoi să facă o puncție ac la o adâncime de 1 mm;
 • Cicatrizare. Zgârieturile se fac pe piele;
 • Intradermic. Verificați reacția corpului prin introducerea unui iritant sub piele;
 • Aplicator. Un tampon de tifon este aplicat pe zona afectată a pielii, care este umezită cu o soluție de alergen specific. Zona de piele care trebuie diagnosticată este bandajată, iar rezultatul este evaluat în fiecare zi.

Luați în considerare reacția posibilă a organismului la identificarea unui stimul specific.

În unele cazuri, aceste teste sunt prescrise copiilor cu vârsta sub cinci ani. Cu toate acestea, eficacitatea acestor studii este scăzută. În plus, riscul de complicații este ridicat.

Specificitatea testelor de eliminare

Aceste teste sunt simple și nu necesită cunoștințe și abilități speciale. Cel mai adesea ele sunt utilizate pentru a identifica iritante alimentare, deoarece alergiile alimentare sunt una dintre cele mai comune forme ale bolii la copii. Esența lor se reduce la monitorizarea reacției copilului după ce a mâncat anumite alimente.

Deci, dacă mama știa că copilul mâncase înainte ca corpul să reacționeze cu o reacție alergică, nu ar fi dificil să identifice stimulul. Trebuie să fie exclusă din dieta bebelușului timp de câteva săptămâni. În cazul în care manifestările de alergie se reduc, putem presupune că a fost găsit un produs periculos. Sau eliminați alergenii potențiali din dietă și apoi introduceți unul câte unul și controlați ce reacție dă corpul firimiturile.

Determinarea alergenului în acest caz va ajuta la un jurnal special, în care părinții trebuie să înregistreze tot ce a mâncat un copil sau o mamă care alăptează. Astfel, puteți urmări produsele la care organismul a reacționat negativ.

Această metodă poate fi, de asemenea, eficientă în identificarea altor tipuri de reacții. De exemplu, dacă observați că prăjina începe să strănută de fiecare dată după ce ați mers în parc, unde există mai multe paturi de flori, atunci există o mare probabilitate ca există o alergie la polen în corpul său.

De asemenea, puteți afla o reacție negativă la anumite tipuri de medicamente. Adevărat, un astfel de jurnal trebuie păstrat sub supravegherea strictă a unui medic și înlocuirea imediată a medicamentului cu un analog.

Metode de observare

Metodele de observație permit multor mame să spună: "Înțeleg ceea ce copilul meu este alergic".

Faptul este că, după o analiză detaliată a tuturor cauzelor posibile ale manifestării unei reacții negative și eliminării lor, părinții vor putea salva copilul de simptomele alergice neplăcute și vor uita de ele pentru totdeauna. Cum să înțelegeți cu ce reacționează organismul?

 • Copiii sunt foarte sensibili la părul animalelor de companie. Pentru a vă asigura de acest lucru, este suficient să luați animalele de companie din apartament pentru câteva săptămâni și să faceți o curățare umedă temeinică;
 • Urmărirea după care boala se exacerbează. Poate copilul nu este potrivit pentru apa clorinată care curge din robinet sau corpul său reacționează la detergentul de rufe. Materialul din care sunt fabricate jucăriile poate, de asemenea, provoca o boală;
 • Dacă observați că toate semnele de alergie dispar atunci când mirosul își părăsește pereții timp de câteva zile, se poate datora prafului sau mucegaiului din apartament;
 • Dacă observați o exacerbare a bolii în sezonul cald în timpul plimbărilor pe stradă, polenul produce cel mai probabil simptome.

Astfel de metode sunt destul de informative, dar nu întotdeauna eficiente. Apoi, cum să aflați ce este alergic la copil, medicul vă va spune, atribuind teste speciale.

Reacția de polen

Sensibilitatea deosebită a copiilor la polenul plantelor (polinoză), care este însoțită de strănut și ruperea, umflarea membranelor mucoase, este diagnosticată printr-un test simplu. Alergenul care conține soluția și soluția de control picură în nasul bebelușului.

Semnele evidente ale unei reacții corporale vor determina prezența sau absența unei reacții la polen.

Semnale alergice

Corpul copilului dă semnale clare pentru prezența unui alergen. Și deoarece poate răspunde la aproape orice stimul, există 3 tipuri de manifestări ale bolii.

Reacția cutanată se manifestă prin următoarele simptome:

 • Erupție și roșeață;
 • Peeling și mâncărime;
 • Umflarea.

Modificările în tractul gastro-intestinal se vor manifesta cu astfel de semne:

 • Frecvența regurgitării;
 • Întreruperea constantă a scaunului, manifestată prin constipație sau diaree;
 • Colică puternică și balonare;
 • Prezența disbiozelor;
 • Apariția unor priviri neîntemeiate, la prima vedere, vărsături.

Eșecul în funcționarea corectă a sistemului respirator poate fi identificat prin tuse uscată și o răceală proastă.

La copiii mici, este adesea posibil să se observe manifestarea combinată a alergiilor, de exemplu, un nas curbat și erupții cutanate.

Cauzele unei reacții negative

Alergiile se pot manifesta la un copil din mai multe motive:

 • Nutriție neechilibrată a mamei, dacă miezul mănâncă laptele matern;
 • Formulele de lapte alese incorect sau produsele alimentare complementare precoce;
 • Produse chimice care fac parte din produse de îngrijire sau detergenți de rufe;
 • Părul animalelor și produsele lor metabolice;
 • Plante;
 • Medicamente;
 • la rece;
 • Praf.

După cum puteți vedea, motivele care pot provoca alergii sunt multe. Prin urmare, la primele semne ale bolii este mai bine să consultați un medic. Într-adevăr, fără determinarea corectă a unui factor provocator, tratamentul va fi ineficient.

http://allergiu.ru/bolezni/kak-opredelit-allergiya-u-rebenka.html

Cum să determinați ce este alergic la un copil

Cum să aflați ce este alergic la un copil. Ce poate provoca alergii? Cum să vă pregătiți pentru test și care este limita de vârstă. Cum să găsiți cauza alergiei la un copil fără un medic acasă.

Obrajii bebelușului au devenit roșii, au apărut pete roșii pe piele? Fiecare mama stie ca alergiile se manifesta in acest fel. Dar cum să determinați alergenul?

Alergiile pot provoca:

 • produse alimentare;
 • animale de companie;
 • plante;
 • medicamente;
 • insecte;
 • praful.

Aceasta nu este o listă completă a alergenilor posibili. Cum să găsiți ceea ce copilul dvs. reacționează? Puteți încerca să "calculați" și să eliminați singur stimulentul, dar uneori este aproape imposibil să faceți acest lucru. Este mult mai ușor să consultați un specialist și să faceți un test de piele (teste alergice). Acest test vă permite să identificați antigenul. Concomitent cu analiza, este prescris un test de sânge pentru IgE pentru imunoglobulină (pentru a urmări răspunsul imun la stimul). Toate testele din complex ajută medicul să prescrie tratamentul adecvat.

Cum este testul?

Testarea are loc sub supravegherea unui alergolog - imunolog. Allergen aplicat pe membranele mucoase (piele). Prin răspunsul specialistului specialistului în corp găsiți iritant. Procesul de sondaj are loc în mai multe etape:

I. tratamentul pielii cu soluție antiseptică;
II. la o distanță de 2,5 cm una de cealaltă, medicul aplică substanțe de control;
III. pielea este perforată sau răzuită cu un scarificator sau lancet;
IV. după 20 de minute specialistul verifică reacția.

Alergiile pot fi definite în alte moduri:

 1. nazală. Folosit pentru a determina rinita alergica. Medicamentul este îngropat în nasul bebelușului;
 2. conjunctivă. Pentru a diagnostica conjunctivita alergică, o soluție este aruncată în ochii copilului;
 3. inhalare. Utilizat în spitale pentru astm bronșic suspectat;
 4. sublinguală. Realizat într-un spital. Medicamentul este plasat sub limbă, folosind un test pentru identificarea alergiilor la alimente și medicamente.

Când este prescris

Procedura este recomandată copiilor cu manifestări ale dermatitei atopice, alimentelor sau alergiilor de contact, rinitei alergice, conjunctivitei. Cazurile frecvente de tuse și de sufocare pot fi, de asemenea, indicii pentru examinare.

Cum să vă pregătiți

Testarea pentru identificarea alergenilor necesită pregătire specială:

 • Cu 7 zile înainte de testare, se elimină medicamente antihistaminice (antialergice);
 • 14 zile anulează medicamentele hormonale;
 • În ajunul testării, ar trebui să evitați supraîncărcarea puternică emoțională, suprasolicitarea fizică.

Înainte de testare trebuie să mănânci, pe stomacul gol, o astfel de analiză nu este trecută.

Unde trece testul

Testarea se efectuează în centre specializate. Astfel de facilități ar trebui să dispună de echipament special de urgență, deoarece reacția la un alergen poate apărea foarte rapid.

Un test de sânge imunoglobulinic poate fi luat în orice laborator.

Restricții de vârstă

Experții nu recomandă efectuarea unor astfel de teste pentru alergeni la copiii sub 3 ani. Studiile la o vârstă mai fragedă vor fi neinformative, deoarece sistemul enzimatic al copilului este încă imatur.

Opiniile mamei cu privire la limita de vârstă pentru testare sunt împărțite: unii cred că un astfel de test (chiar și la cei mai mici copii) ajută la identificarea rapidă a alergenului și la eliminarea contactului cu acesta, alții cred că este necesar să adere la o dietă hipoalergenică și să aștepte ca sistemul enzimatic să se maturizeze. Doctorii sunt, de asemenea, împărțiți în 2 tabere în această privință, astfel încât examenul poate prescrie un copil sub 3 ani, însă, după cum arată practica, repetând testul după șase luni, există o lipsă de răspuns la acele substanțe care au provocat alergii.

Ce alergii pot fi detectate

Lista de substanțe - alergeni este imensă, testarea vă permite să identificați o reacție alergică la:

 • produse alimentare;
 • animale (epidermă, lână), păsări (în jos), insecte (otravă);
 • praf (carte și casă);
 • polen de plante și arbori;
 • ciuperci, bacterii.

Testele cutanate nu trebuie efectuate cu:

 • simptome alergice severe;
 • exacerbări ale bolilor cronice;
 • probleme endocrine;
 • reacție foarte puternică la alergen.

Cum să găsiți cauza alergiei la un copil

Metodele descrise mai sus sunt mai potrivite pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3-5 ani, cu sugari, totul este oarecum diferit. Mama va trebui să muncească din greu pentru a găsi cauza rujurilor roșii ale obrajilor. Ce poate provoca alergii la un copil:

 1. în timpul alăptării, este prescrisă o mâncare specială mamei. Excludeți din dietă toți potențialii alergeni (miere, ciocolată, dulciuri, lapte de vacă, citrice);
 2. atunci cand este hranita alergia artificiala poate provoca componente ale amestecului. Cel mai adesea un astfel de iritant este lactoza. Puteți merge pe amestecul fără lactoză sau cu lactoză scăzută. Alergiile pot provoca schimbări prea frecvente ale amestecului;
 3. după 6 luni copilul începe să mănânce legume și fructe. Acestea pot cauza alergii mai bine pentru a începe cu legume (dovlecei, varză), cereale fără gluten (hrișcă, porumb, orez).

Acordați o atenție deosebită cantității de alimente, deoarece alergiile nu pot provoca un produs separat și cantitatea de alimente. Sistemul digestiv al bebelușului nu poate face față întotdeauna unui volum mare de alimente, astfel încât pe pielea bebelușului apar pete roșii.

Nu este nevoie să se alimenteze prin forța "pentru mamă", "pentru tată".

Cum de a găsi un alergen fără un medic

Detectați alergenul poate fi singur. Iată câteva sfaturi pentru a ajuta părinții tineri:

 1. a lua un jurnal de produse alimentare. Va fi util dacă suspectați alergii alimentare. În jurnal, trebuie să înregistrați alimentele pe care copilul le mănâncă în timpul zilei și să observați reacția organismului la alimente;
 2. Acordați atenție alergenilor de contact. O atenție deosebită trebuie acordată calității apei de la robinet, în care bebelușul se îmbăiește, pudre pentru spălarea hainelor pentru copii și detergent pentru spălarea vaselor. Asigurați-vă că "inspectați" jucăriile copilului. Culorile prea luminoase și nenaturale ar trebui să alerteze, deoarece producătorii pot folosi vopsele nesigure, elimină acele jucării care sunt îndoielnice;
 3. scoateți animalele. Părul de păr este un alergen obișnuit. Dați animalului pentru câteva zile prietenilor sau rudelor, faceți o curățare umedă, monitorizați starea bebelușului;
 4. schimbați locul de reședință. Uneori, cauzele alergiilor sunt particule invizibile sau microorganisme (acarieni, mucegaiuri, praf). Este ușor de detectat o astfel de alergie: copilul se simte rău acasă, dar într-o altă cameră (vizitarea prietenilor și bunicii), situația se schimbă;

Manifestările de alergii pot fi sezoniere (rinită alergică). Ajutorul poate schimba doar zona climatică.

Mecanismul de alergie este foarte complex și nu a fost studiat până la sfârșit. Cu manifestări frecvente, alergiile se pot dezvolta în cele cronice. Dacă nu puteți detecta în mod independent alergenul, trebuie să consultați un medic care, pe baza testului de alergie și a testului de sânge pentru imunoglobulină, va prescrie un tratament.

http://womensec.ru/articles/kids/baby_health/kak-uznat-na-chto-allergiya-u-rebenka.html

Simptomele alergice la copii, cauze ale bolii

Fără tratamentul adecvat, alergiile normale se pot dezvolta în astm, dermatită, febră de fân, polinoză și alte boli periculoase. Potrivit OMS, fiecare al treilea nou-născut de pe planetă suferă deja de unul sau altul din această boală. Aflați care sunt simptomele alergiilor la copii, cum se manifestă boala în tractul gastro-intestinal, organele respiratorii, pe piele, care este inclusă în lista celor mai frecvente alergeni.

Ce este o alergie din copilărie

Alergie - hipersensibilitatea organismului la anumite substanțe (alergeni). Pentru apariția bolii organismul trebuie să se întâlnească cu alergenul de două ori: prima dată când sistemul imunitar se întâlnește cu o substanță nouă și îl consideră potențial periculos (chiar dacă nu este), a doua oară când organismul devine sensibilizat - sistemul imunitar își aruncă toată forța în combaterea alergenului. Rezultatele acestei reacții corporale se manifestă în moduri diferite: umflarea membranelor mucoase, dureri de cap, urticarie, mâncărime, indigestie, tuse uscată.

cauzele

Există mai mult de 30 de mii de substanțe diferite care pot provoca alergii, iar în fiecare an numărul lor crește doar. De exemplu, hiperreacția la nou-născuți poate apărea din cauza neconformității dietei mamei în timpul sarcinii. Copiii între 2 și 5 ani nu răspund bine la animale și insecte, iar elevii și adolescenții prezintă adesea intoleranță individuală la anumite grupuri de medicamente. Următorii alergeni sunt considerați cei mai periculoși pentru toți copiii:

 • insecte otrăvitoare;
 • vaccinuri;
 • păr de păr;
 • produse chimice - șampoane, geluri, loțiune de corp, pulberi de spălat;
 • plante și polen de flori;
 • produse alimentare: nuci, legume roșii, ciocolată, lapte de vacă, albușuri de ou, fructe exotice;
 • praf;
 • fungi de mucegai.

Factori de risc

Alergiile nu sunt considerate boli congenitale. Poate apărea în primele zile de viață, dacă alergenul a intrat în corpul copilului în uter, sau sa dezvoltat câțiva ani după naștere. Grupul de risc include copiii cu:

 • boli parazitare;
 • predispoziție genetică;
 • imunitate slabă;
 • boli psihosomatice;
 • lipsa de nutriție sau dieta săracă.

Tipuri de reacții alergice

În funcție de provocatorul substanței, boala poate fi împărțită în mai multe subspecii. În copilărie, următoarele tipuri de intoleranță sunt mai frecvente:

 • Alimente - se caracterizează prin intoleranță alimentară dintr-o anumită categorie.
 • Respiratorii - un răspuns al sistemului imunitar survine prin inhalarea alergenilor.
 • Medicamentul - apare atunci când ia medicamente și este adesea combinat cu intoleranța alimentară.
 • Reacția rece - hiperreacționarea corpului în frig. Simptomele tipice ale alergiilor la copii: mâncărime, dificultăți de respirație, înroșirea pielii.
 • Dermatita atopica este o inflamatie cronica a pielii, care este cauzata de predispozitia ereditara a organismului la reactii alergice. Spre deosebire de alte specii, dermatita atopica nu apare imediat, dar cu contact prelungit cu provocatorul.
 • Febra febrei - un tip de alergie, care se caracterizează prin exacerbări sezoniere ale bolii. Corpul reacționează la fenomene naturale temporare: polen, iarba de luncă înfloritoare și așa mai departe. Simptome principale: lacrimare, congestie nazală, tuse.
 • Eczema copiilor este o boală alergică care apare adesea la sugari. Boala este strâns asociată cu tulburări metabolice.

Simptomele și semnele de alergie la copii

Cum se poate observa o alergie la un copil? Acest lucru va ajuta la prevenirea apariției complicațiilor grave, cum ar fi șocul anafilactic sau angioedemul, și consultați un medic în timp util pentru a selecta un tratament eficient. Simptomele bolii pot avea grade diferite de severitate, apar la nivelul pielii, sistemului respirator sau digestiv.

Fenomene catarre ale sistemului respirator

Reacțiile alergice ale tractului respirator superior sunt provocate de alergenii care intră în organism din aer: praful, înflorirea sezonieră a plantelor, părul animalelor, mirosurile de parfum. Simptome tipice:

 • persistente strănut;
 • mâncărime în pasajul nazal;
 • durere în gât;
 • nas curbat;
 • umflarea sinusurilor nazale;
 • șuierătoare în plămâni;
 • dificultăți de respirație;
 • tuse uscată agonizantă;
 • manifestări ale astmului bronșic.

Manifestarea alergiilor la copii pe piele

Dermatoza dermică poate apărea pe orice parte a corpului care a fost în contact cu agentul patogen. La copiii mici, este de obicei fesele, obrajii, mâinile și picioarele. Puțin mai puțin caracteristice erupții cutanate pot fi observate pe spate, pe piept, pe axe, pe coapse, pe palme sau în spatele urechilor. Pielea devine sensibilă atunci când este în contact cu substanțe chimice de uz casnic, țesături, coloranți alimentari și mușcături de insecte. Principalele simptome ale alergiilor cutanate la copii:

 • mâncărime;
 • scabie;
 • peeling;
 • cosuri sau blistere;
 • urticarie;
 • umflare;
 • pielea uscată.

Conjunctivită alergică

Inflamația membranei mucoase a ochilor rareori acționează ca un simptom distinct al alergiei la copii, de regulă, conjunctivita se adaugă doar la imaginea clinică generală a bolii. Pentru a provoca o inflamare alergică a membranei mucoase a ochiului pot fi orice agenți patogeni din mediul extern. Semnele principale ale conjunctivitei:

 • fotosensibilitatea ochilor;
 • udare;
 • edemul pleoapelor;
 • arderea membranei mucoase;
 • mâncărime.

Simptome alergice gastrointestinale

Simptomele alergiilor la copii pot să apară în timpul mestecării sau după înghițirea alimentelor. De regulă, boala provoacă alergeni alimentari sau medicamente, este extrem de rar lapte matern. Alergia manifestată la copii ca:

 • intestinale disbioză;
 • greață sau vărsături;
 • inflamația mucoasei orale;
 • umflarea buzelor și a limbii;
 • intestinale.

Șoc anafilactic și angioedem

Cea mai severă manifestare a acestei boli este șocul anafilactic. Se dezvoltă literalmente în primele secunde după ce alergenul intră în corp și poartă o amenințare la adresa vieții. Principalele simptome ale șocului anafilactic:

 • slăbiciune severă;
 • febră;
 • inima palpitații;
 • amețeli;
 • dureri de cap;
 • mâncărime și roșeață a pielii;
 • umflarea limbii;
 • apariția de sentimente de frică, de anxietate, de excitare;
 • scăderea tensiunii arteriale;
 • pierderea conștiinței.

Un alt simptom al alergiilor la copii este angioedemul. Această condiție necesită, de asemenea, asistență medicală imediată. Quincke edem adesea pe fata, gat, maini. Culoarea pielii, de regulă, rămâne aceeași și numai ocazional poate apărea o ușoară înroșire sau senzație de căldură. Cea mai periculoasă manifestare a acesteia este umflarea laringelui și a membranelor mucoase ale cavității orale. În același timp, limba crește în mărime, respirația greu și tusea brută de lătrătoare, vocea răgușită și dificultăți de respirație apar.

Cum să identificați alergiile la un copil

Pentru a determina ce a cauzat alergii, acasă poate fi doar metoda de eliminare. Dacă suspectați o reacție la animalele de companie, ar trebui să mutați temporar animalul în altă cameră, să curățați cu atenție casa și să tratați mobilierul. Dacă simptomele au trecut, animalele de companie vor trebui abandonate. Dacă suspectați alergii alimentare, pediatrii sfătuiesc părinții să înceapă un jurnal, unde să înregistreze, când și ce produs a fost administrat copilului. Atunci când identificați simptome incomprehensibile sau greu de diagnosticat, trebuie să consultați imediat un medic.

Pe lapte

Proteinele sunt un material de construcție important pentru un organism în creștere. Majoritatea bebelușilor se obțin cu alimente sau prin laptele matern. Cu toate acestea, se întâmplă ca un copil să dezvolte o reacție alergică la proteinele care alcătuiesc majoritatea produselor lactate. În acest caz, tot ce conține lapte și chiar urmele sale sunt excluse: smântână, lapte condensat, înghețată, ciocolată, unt. Sa constatat că în 90% din cazuri, când este detectată alergia la laptele de vacă la copii, se dezvoltă o intoleranță încrucișată la lapte de capră și de oaie.

Dacă se detectează alergii la lapte, ar trebui să se acorde prioritate produselor hipoalergenice adaptate: formulă pentru sugari fără lactoză cu probiotice, produse din lapte de soia, amestecuri de lapte cu hidroliză proteică profundă. Dacă boala este detectată la nou-născut în timpul alăptării, mama trebuie să-și schimbe dieta, eliminând toate produsele lactate de la el. Dacă simptomele nu sunt pronunțate, laptele poate fi înlocuit cu chefir, iaurt sau caș. Semnele principale ale intoleranței la lapte:

 • scaune libere;
 • colici intestinali;
 • apetit scăzut;
 • vărsături;
 • balonare;
 • roșeața pielii;
 • nas curbat;
 • udare.

Cum alergie la alimente la copii

Diferitele alergene pot provoca acest tip de răspuns imunitar. În plus, infecțiile intestinale și infecțiile virale respiratorii acute care sunt purtate în copilărie pot provoca afecțiuni. Simptomele alergice la copii se manifestă sub formă de mâncărime, căldură abundentă, roșeață a pielii, erupție cutanată. Lista produselor intolerabile include:

Semne de dermatită la un copil

Această boală apare cu expunerea intensă a pielii la lumina directă a soarelui sau la sursele artificiale de radiații ultraviolete. Principalele simptome ale dermatitei solare sunt mâncărime, umflături, pete roșii pe corp, dureri de piele, febră, blistere. Spre deosebire de arsuri, semnele de dermatită nu apar imediat, dar ceva timp după contactul cu soarele. Pentru a preveni în continuare apariția semnelor de dermatită solară, medicii recomandă respectarea următoarelor reguli:

 • purtați îmbrăcăminte cu mâneci lungi, pălării și ochelari de soare cu copil, când mergeți afară;
 • Tratați zonele neprotejate ale corpului cu un produs special de protecție solară cu un factor de protecție SPF de cel puțin 40;
 • după plimbare, tratați pielea cu un hidratant special, care include pantenol.

Reacție alergică la mușcături de insecte

Înțepăturile de insecte se manifestă prin umflarea țesuturilor moi, mâncărime, roșeață, dureri ascuțite la locul punctiform al epidermei. Astfel de manifestări sunt periculoase, deoarece pot provoca mai târziu angioedem sau șocul anafilactic. Dacă observați că bebelușul a fost ucis de o viespe sau de o albină, îndepărtați imediat intepatura, aplicați un turniu deasupra mușcăturii, aplicați o răceală. Toate acestea vor ajuta la încetinirea absorbției otrăvurilor. Dacă simptomele se înrăutățesc, sunați la o ambulanță.

Pe animale de companie

Intoleranța la părul de companie este obișnuită. Acest tip de simptome alergice la copii sunt asociate cu apariția de strănut, rinită, wheezing, congestie nazală, dificultăți de respirație, roșeață a ochilor. Pentru a scăpa de boală, ar trebui să scăpați de sursă, să curățați umed casa, să ventilați camera copilului, să vă spălați bine hainele.

Diagnosticul bolii

Pentru a îmbunătăți situația, pediatrii recomandă adesea părinților să elimine provocatorii din dieta copilului. Cu toate acestea, această boală este atât de individuală încât este dificil să se identifice cauzele alergiei la un anumit copil în acest fel. Din acest motiv, dacă există anumite simptome de alergie la copii, trebuie efectuată o examinare care poate include teste de alergie cutanată sau un test de sânge pentru prezența imunoglobulinelor specifice.

Teste de piele

Pentru aceste teste se utilizează soluții lichide speciale de alergeni: ierburi, polen, particule ale pielii animale, otrăvuri pentru insecte și medicamente. Spatele sau antebrațul unei persoane sunt în mod obișnuit împărțite în zone, pe fiecare dintre acestea, folosind un scarificator de unică folosință, se aplică mici zgârieturi. În acest caz, numai stratul superior al epidermei este deteriorat, iar copilul nu simte durere. În loc de zgârieturi pune o soluție și observați reacția.

Dacă o zonă este inflamată, se detectează intoleranță și este necesar să se limiteze contactul cu acest alergen. La un moment dat nu se efectuează mai mult de 15 teste, motiv pentru care diagnosticul este întârziat. Dacă, după introducerea tuturor soluțiilor, provocatorii nu au fost identificați, medicul va prescrie o imunoterapie specifică - singurul tratament care afectează toate părțile seriei alergice.

Test de sânge pentru nivelul IgE

Pentru analiza imunoglobulinei E, un alergist ia o parte din sânge venos, întotdeauna pe stomacul gol. Studiul este foarte sensibil și vă permite să identificați imediat un grup de alergeni. Valorile normale ale IgE se modifică odată cu vârsta. Anticorpii neonatali din sânge nu ar trebui să fie. Dacă analiza este pozitivă, indică prezența anticorpilor imunoglobulinici materni în sângele bebelușului. Acest lucru este detectat la copiii ale căror părinți suferă de alergii. Normele IgE sunt enumerate în tabel:

http://mosmama.ru/2559-simptomy-allergii-u-detej.html

Cum să aflați dacă există o alergie la un copil și cum poate fi identificat un potențial alergen?

Alergia este răspunsul organismului la expunerea la alergen. Reacțiile alergice apar adesea la copiii din primul an de viață, precum și la copiii mai mari. Acest lucru se datorează imperfecțiunii sistemului imunitar și imaturității tractului gastro-intestinal.

Determinarea a ceea ce a cauzat reacția alergică la un copil nu este atât de ușoară. Pentru diagnostic, un alergist poate prescrie o varietate de teste. Dacă știți alergenul în timp, puteți lua măsuri terapeutice eficiente în ceea ce privește reacția de hipersensibilitate.

O reacție alergică la un copil poate fi orice, astfel încât la primele sale manifestări este important să contactați un specialist cu experiență.

Principalele tipuri de alergeni

Mulți factori pot declanșa o reacție alergică. În pediatrie există mai multe grupuri de alergeni pe care copilul le întâlnește adesea:

 • medicamente;
 • produse alimentare;
 • păr de păr;
 • praf;
 • plante polen;
 • insecte.

Cea mai obișnuită cauză a unei reacții alergice este dieta greșită a copilului. Pentru a identifica alergiile, este necesar să se introducă treptat alimente noi în suplimente, cu atenție urmărind reacția copilului. Alimentele alergene sunt roșii, morcovi, miere, ciocolată, produse de patiserie, fructe citrice, nuci (de toate felurile), ouă, lapte și toate cerealele cu gluten. Cu aceeași prudență merită folosirea unor medicamente noi, care nu numai că pot determina o reacție nedorită, ci și pot afecta imunitatea copilului.

Praful, care conține acarieni de praf, irită tractul respirator al copilului și provoacă un răspuns. Pentru a preveni alergiile la praf, este suficient să faceți o curățare umedă cel puțin o dată pe săptămână. Utilizarea substanțelor chimice de uz casnic poate provoca, de asemenea, o reacție alergică.

Înainte de a obține animale de companie, nu va fi superfluu să vă asigurați că copilul dvs. nu are o reacție alergică la penajul de lână sau pasăre. Saliva animală și pielea conțin, de asemenea, proteine ​​care acționează ca iritanți puternici.

Care sunt simptomele alergiilor?

Simptomele alergice la un copil sunt individuale și destul de specifice, deoarece același alergen poate provoca reacții diferite. Pentru a afla că bebelușul suferă de o reacție nespecifică a corpului, puteți avea următoarele simptome:

 • arsuri nascute prelungite sau severe la un copil sanatos din punct de vedere vizual;
 • tuse uscată persistentă;
 • frecvente flatulență și colică intestinală, dysbacteriosis;
 • scaun supărat, vărsături;
 • copilul reacționează prost la lumină;
 • lacrimi fără motiv;
 • strănut;
 • umflarea buzelor și a pleoapelor;
 • răceală, urticarie, diverse roșeață a pielii;
 • erupții care sunt însoțite de mâncărime sau scalare.

Detectarea testului iritant cu alergie

Pentru a determina alergia la un copil și a face un diagnostic este posibil numai cu ajutorul unor studii speciale. Probele sunt prescrise atunci când este necesar să se verifice răspunsul la o substanță despre care se crede că este o substanță iritantă. Pentru diagnosticul folosind teste provocatoare și probe de piele.

Testele provocatoare sunt o metodă importantă de cercetare pentru alergiile suspectate cauzate de polenul plantelor. Metoda constă în expunerea membranelor mucoase la un alergen cu concentrație scăzută.

Metoda cea mai informativă este testul cutanat. Esența procedurii este introducerea unui stimul în sânge sau printr-o mică zgârietură pe antebraț.

Indicații și contraindicații la test

Indicatiile pentru testarea alergiilor sunt:

 • alergie dermatită;
 • nas curbat;
 • umflare;
 • erupție de origine necunoscută;
 • reacția alergică la alimente;
 • mancarurile pleoape si pielea din jurul ochilor, sverbezh in nas (vezi de asemenea: motivele pentru care copilul isi zgaria in permanenta nasul);
 • dificultăți de respirație.
Reacție oculară alergică

Medicii interzic în mod categoric testul în momentul exacerbării, deoarece acest lucru poate agrava starea pacientului. Testarea se efectuează la 2 săptămâni după debutul unei reacții alergice, adică în timpul remisiunii bolii.

Restricții de vârstă pentru procedură

Este inadecvat pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani să efectueze orice test care poate provoca apariția unor noi simptome de alergie sau poate agrava starea copilului. Medicii explică această limitare prin faptul că copiii mici au un sistem enzimatic imatur și acest test poate fi complet neinformativ. Unii medici susțin că este încă periculos pentru copil să efectueze un test de alergie la vârsta de 3 ani, așa că recomandă să aștepți până când copilul are 5 ani.

Înainte de această vârstă, alergologii recomandă testarea la domiciliu cu produse care pot provoca o reacție alergică. Acest lucru va ajuta să înțelegeți în ce direcție să vă deplasați cu diagnosticări ulterioare. În cazul testării copiilor sub vârsta de 3 ani, părinții ar trebui să fie conștienți de posibilitatea unei reacții puternice de hipersensibilitate, care este destul de dificil de tratat și de șocul anafilactic, care este o condiție de urgență.

Cum se face testarea?

Procedura se desfășoară sub supravegherea unui alergolog-imunolog. Se aplică un alergen pe piele și se calculează un iritant din răspuns.

Examinarea se desfășoară în etape:

 • pielea este tratată cu un lichid antiseptic;
 • alergologul are substanțe de control la o distanță de 2,5 cm unul față de celălalt;
 • scarificarea (lanceta) pe piele a făcut perforări sau zgârieturi;
 • după 20 de minute puteți analiza reacția.

Aceste diagnostice se efectuează numai pentru copiii de peste 5 ani. La momentul studiului, copilul trebuie să fie complet sănătos. Trebuie să vă asigurați că simptomele de alergii sunt absente.

Testul de laborator al sângelui pentru imunoglobulină

Cel mai sigur mod de a determina alergiile, care nu are absolut contraindicații și criterii de vârstă, este un test de laborator pentru imunoglobulina totală E (IgE) și anticorpii IgE specifici. Principalul avantaj al metodei este că copilul nu are nevoie să intre în contact cu alergenul. Cu ajutorul studiilor de laborator se analizează reacția a peste 200 de tipuri de alergeni. Un nivel crescut de imunoglobulină la un copil indică prezența unei alergii și, cu ajutorul unei analize pentru anticorpi specifici, este posibil să se stabilească ce grup aparține acestui iritant.

Cu o zi înainte de analiză, copilul trebuie să urmeze o dietă blândă, cu excepția dulciurilor, picantelor, prăjiturilor și alimentelor care pot fi alergeni potențiali.

Cum de a determina la domiciliu cauza alergiei la un copil?

Având în vedere limita de vârstă pentru efectuarea unei alerte, părinții copiilor de vârstă mică pot încerca ei înșiși pentru alergii prin eliminarea acelor factori de viață suspectați de:

 • eliminați unele alimente din dietă;
 • scapa de perne și pături în jos;
 • mențineți umiditatea camerei și deseori ștergeți praful;
 • nu mergeți afară în timpul perioadei de înflorire activă a plantelor;
 • excludeți contactul cu animalele de companie.

Cu alegerea potrivita, simptomele de alergie vor incepe sa dispara si eventual vor disparea cu totul. În farmacie, puteți achiziționa un test special care vă va permite să aflați ce a cauzat alergia, fără a vă părăsi casa. Pentru diagnosticare, va trebui să luați puțin din sângele pacientului și să îl aplicați pe o bandă de testare specială. Rezultatul poate fi obținut în 30 de minute.

http://vseprorebenka.ru/zdorove/simptomy/kak-ponyat-chto-u-rebenka-allergiya.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni