Cum de a afla ce alergii?

Cum să înțelegeți ce este o alergie, dacă apare imprevizibil și brusc? În cazul în care începe brusc o tuse roșie sau asurzitor, străpuns străpuns strănut? Dacă ochii devin roșii ca un iepure de iepure și în nas începe să funcționeze o mică fabrică pentru producerea unei substanțe transparente, care curge literalmente într-un curent. Sau pielea devine acoperită cu pete roșii și începe să se mânie, ca și cum ați fi fost complet aruncată de o urzică pentru o vină necunoscută. Sau, mai rău, începe edeme severe, ceea ce face dificilă respirația, iar apoi nu există timp pentru glume...

Dacă sunteți familiarizați cu această stare, aveți două moduri:

 • Imediat du-te la un alergist și să aibă încredere în el. Doctorul știe exact cum să determine ce este alergic.
 • Învață să ții un jurnal și să-ți antrenezi memoria. Acest lucru va observa mai devreme sau mai târziu modelul în apariția atacurilor alergice. După aceea, trebuie să mergeți la medic pentru a găsi cea mai eficientă metodă de tratament.

Testarea alergiilor

Laboratorul poate oferi metode diferite de detectare a alergenilor. Testele cutanate sunt utilizate cel mai frecvent. Soluția de alergen este injectată prin injectare subcutanată, pielea este zgâriată cu un scarificator sau ușor perforată cu un ac de unică folosință sub o picătură de soluție. După o perioadă de timp, medicul determină prin reacție dacă există o alergie la această sau la acea substanță.

Teste mai provocatoare, mai informative, dar mai periculoase. În spital, pacientul este injectat cu un alergen în organism, după care prezența sau absența unei reacții alergice și gravitatea acestuia sunt determinate de modificările compoziției sângelui. Testele provocatoare arată o imagine foarte clară, dar sunt, de fapt, o variantă de încercare și eroare.

Toate testele alergice se efectuează în perioada de remitere a bolii. Cu câteva zile înainte de test, este necesar să nu mai luați antihistaminice și medicamente din grupul de glucocorticosteroizi. Contraindicațiile pentru testele alergice sunt sarcina, infecțiile virale respiratorii acute, amigdalita și alte boli infecțioase acute.

Cum să identificați singur alergenul

Cum de a afla ce alergii, dacă nu puteți face teste în clinică?

Cel mai usor cu alergii alimentare. Este necesar să se elimine manifestările acute ale bolii, să se respecte o dietă strictă sau chiar să se piardă puțin. Apoi, pacientul este transferat la un monodiet, care include numai apă pură și un produs pentru care nu există cu siguranță nici o alergie.

După aceea, la fiecare 2-3 zile, se adaugă strict un produs în dietă, stabilind cu atenție starea pacientului. În acest fel, puteți identifica în mod constant toate alergenii alimentari. Adevărat, acest lucru va necesita timp, răbdare și respectarea cu atenție a condițiilor dietei.

Dacă alergia nu este nutritivă, va trebui să păstrați un jurnal în care trebuie să înregistrați toate evenimentele principale ale zilei și să vă înregistrați bunăstarea. În mod treptat, poate apărea un tipar în manifestarea simptomelor alergiei. De exemplu, urticaria pe piele apare după aplicarea unei anumite mărci de protecție solară, sau se formează pete roșii în locurile unde a fost aplicat parfumul. Sau veți observa că, cu o curățare obișnuită umedă, copilul alergic tuse mai puțin și respiră mai bine cu un ghilot - înseamnă că poate fi în praf.

Dar chiar dacă identificați un alergen, medicul ar trebui să prescrie tratamentul. Mai ales dacă alergia este bolnavă. Auto-tratamentul în acest caz este strict interzis. Tot ce vă puteți face este să eliminați sau să minimalizați contactul cu alergenul.

http://medaboutme.ru/zdorove/publikacii/stati/sovety_vracha/kak_uznat_na_chto_allergiya/

Cum se identifică alergiile: din ce ar putea apărea și de ce sunt necesare testele pentru alergeni

Alergiile pot fi considerate o combinație a diferitelor tulburări în organism, care sunt combinate într-o singură patologie.

Sensibilitatea la alergeni poate apărea pe fondul eredității sau al stării mentale - factori care conduc la dezvoltarea multor boli.

Numărul de persoane predispuse la hipersensibilitate la alergeni crește în fiecare an.

Aproape fiecare a treia persoană a întâmpinat vreodată o reacție alergică la o anumită substanță. Cum să identificați alergiile cu metode moderne de diagnosticare, veți învăța din acest articol. Reacțiile alergice sunt direct legate de sistemul imunitar uman. Ca răspuns la introducerea de agenți străini, organismul produce imunoglobuline care opresc acțiunea microorganismelor.

Totuși, cu o activitate crescută a sistemului imunitar, anticorpii pot fi produși pe substanțe complet inofensive. Ca urmare, o persoană suferă de un nas curbat, conjunctivită sau prurit. Alergiile pot fi diferite - alimente (ouă, ciocolată), sezoniere (flori de polen), gospodării (praf) etc.

Alergenii potențiali includ substanțe chimice, alimente, furie animală și multe alte elemente cu care se confruntă oamenii zilnic. În mod normal, pielea și membranele mucoase ale corpului reprezintă o barieră în calea penetrării alergenilor.

Prin urmare, procesul imunopatologic trebuie să se datoreze în mod necesar anumitor factori, ca urmare a efectului iritant al substanței. Prin urmare, întrebându-vă cum să identificați alergiile, trebuie să identificați întâi cauza, ca rezultat al apariției unei reacții alergice.

Factorii care contribuie la apariția unei reacții imunopatologice:

 • Predispoziție ereditară Datorită cercetărilor moderne, sunt evidențiate genele care sunt responsabile pentru îmbunătățirea răspunsului imun al organismului. Potrivit statisticilor, dacă unul dintre părinți suferă o reacție alergică, riscul de alergii la copil crește. Dacă atât mama cât și tatăl suferă de patologie, atunci este posibil să prezicăm alergii la copiii lor cu aproximativ optzeci de procente.
 • Activitate profesională sau viață. Dacă o persoană este în contact lung cu substanțe care pot fi potențial periculoase, atunci după un timp poate exista un răspuns pronunțat al corpului. De exemplu, o persoană care lucrează cu substanțe chimice, medicamente etc. este expusă riscului de a dezvolta dermatită alergică. Acasă, praful poate deveni un alergen dacă camerele sunt rareori umede.
 • Obiceiuri rele. Inhalarea fumului de țigară perturbe integritatea membranelor mucoase ale tractului respirator, rezultând că diferiți agenți străini penetrează bariera de protecție, cauzând reacția organismului. Alcoolul, la rândul său, otrăvește corpul cu toxine, ca urmare a căruia poate apărea auto-alergia, în care celulele sistemului imunitar distrug propriile celule ale corpului.
 • Infecție. Dacă o persoană suferă adesea de răceli, sinuzită, durere în gât, laringită și alte boli infecțioase și inflamatorii ale tractului respirator, atunci microorganismele patogene sunt prezente constant în corpul său. Această situație obligă sistemul imunitar să lucreze într-un mod îmbunătățit, ceea ce duce, în cele din urmă, la o încălcare a funcțiilor sale. Un pericol deosebit în acest sens este streptococul hemolitic, care are o structură similară celulelor unor organe umane. Lupta celulelor imune cu acest microorganism se transformă în autoalergie.
 • Produse cosmetice proaste și chimice de uz casnic. Unele produse de curățare sau îngrijire corporală pot conține substanțe chimice dure care penetrează pielea și pot declanșa răspunsul imun al organismului. Aceasta poate fi o dermatită inofensivă și o reacție mai teribilă - angioedemul.
 • Produse. Un număr de produse conțin substanțe care, atunci când sunt utilizate în mod regulat, sunt capabile să provoace un proces imunopatologic. Cea mai frecventă alergie se manifestă în fructe de mare, ouă, citrice. Dar mai multe produse periculoase și aditivi care au substanțe sintetice.
 • Vaccinarea. Nerespectarea calendarului de introducere și depășirea dozei de vaccinuri poate duce la reacții alergice severe cauzate de un răspuns imunitar puternic al organismului.

Cele mai frecvente simptome ale unui răspuns imun la alergeni includ nasul curbat, ruperea ochilor și urticaria. Acestea din urmă sunt exprimate în formarea pe piele a unei erupții cutanate sub formă de blistere maniacale. La sugari, pot apărea alergii sub formă de năut.

Cele mai periculoase manifestări ale alergiei sunt astm bronșic, șoc anafilactic sau angioedem. Astmul bronșic este exprimat în atacuri de sufocare, iar angioedemul se caracterizează prin creșterea rapidă a edemelor membranelor mucoase și a țesutului subcutanat. Șocul anafilactic se manifestă prin greață, vărsături, pierderea conștienței și depresia activității cardiace.

De ce sunt atât de necesare testele alergenice?

Procesul imunopatologic trebuie diagnosticat și tratat în timp, deoarece contactul ulterior cu alergenul poate avea consecințe grave asupra organismului. Testele alergene sunt necesare pentru motive cum ar fi:

 • Confirmarea diagnosticului, deoarece simptomele alergiei sunt similare cu alte boli ale etiologiei infecțioase.
 • Identificarea alergenilor pentru a evita contactul cu el mai târziu, ceea ce va opri reacția alergică.
 • Identificarea factorilor care provoacă dezvoltarea răspunsului imun la alergen.

Diagnosticul bolilor alergice: o revizuire a metodelor de cercetare

În tratamentul alergiilor, este important să se identifice substanțe provocatoare. Pentru aceasta, sunt efectuate diferite activități de diagnosticare.

Testele de screening pentru alergeni sunt luate la departamentul de alergologie al clinicilor. Există diverse metode de diagnosticare a bolilor alergice.

Care dintre ele să aleagă, medicul determină după examinarea pacientului. Alergenii sunt detectați prin examinarea reacțiilor cutanate sau a testelor de sânge.

Probele sunt împărțite în tipuri:

 • Provocare. O mică doză de alergen este administrată pacientului și se monitorizează reacția organismului.
 • Cercetare directă. Alergenii sunt detectați utilizând teste cutanate fără introducerea unui alergen.
 • Proces indirect. Un alergen este injectat sub piele și apoi se prelevează și se analizează o probă de sânge.

Dacă o persoană are o sensibilitate la o anumită substanță, pielea care intră în contact cu alergenul va inflama. Astfel, puteți afla care dintre substanțele presupuse este un provocator al reacțiilor alergice.

Se efectuează mai multe tipuri de teste cutanate:

 • Scarificare (tăieturi, zgârieturi). Se efectuează pe zonele antebrațului în care sunt aplicate alergenii (nu mai mult de cincisprezece ani), iar apoi se fac mici tăieturi în aceste locuri. Dacă pielea uneia sau a mai multor tăieturi sa umflat, înseamnă că aceste substanțe provoacă un răspuns imun.
 • Aplicație. Alergenii sunt plasați pe pielea mâinii și fixați cu un tencuială. Reacția la substanță se observă timp de două zile. Dacă se manifestă în câteva ore, atunci putem vorbi despre un tip de reacție imunocomplex, iar dacă după o zi sau mai mult, o întârziere.
 • Injectarea. Substanțele sunt injectate sub piele și corpul este monitorizat.

Pentru orice răspuns imun, anticorpii specifici sunt eliberați în sânge. Pentru detectarea alergiilor, sângele este examinat pentru prezența anticorpilor IgE. În același timp, alergenii suspectați nu intră în corpul pacientului, toate studiile sunt efectuate după colectarea sângelui.

Sângele pentru test este luat dintr-o venă. Apoi, se separă de ser și se pune materialul în eprubete cu alergeni. Dacă există anticorpi ai substanței, atunci ei intră în contact. Dacă persoana răspunde pozitiv, statutul alergic este confirmat.

Există două metode de cercetare:

 1. Test multi alergosorbant. Un colorant fluorescent este adăugat materialelor de testare, datorită cărora apare o strălucire luminescentă. Rezultatul este determinat de fotografia materialului.
 2. Test radio alergosorbant. Un izotop radioactiv este adăugat tuburilor. Identificarea rezultatului se efectuează într-un aparat special.

Rezultatele sunt interpretate de nivelul anticorpilor IgE. Dacă este în intervalul normal, atunci nu există alergie. Un ușor exces de indicatori indică prezența unui proces imunopatologic. Dacă nivelul anticorpilor este foarte mare, atunci aceasta indică o reacție alergică puternică. După confirmarea diagnosticului, medicul prescrie tratamentul: prescrie medicamente antihistaminice și vorbește despre măsurile preventive.

http://med88.ru/allergija/kak-opredelit/

Cum de a afla ce alergii. Cum să aflați ce este alergic la un copil? Cum să aflați cauza alergiei la un adult

Alergiile pot fi considerate o combinație a diferitelor tulburări în organism, care sunt combinate într-o singură patologie.

Sensibilitatea la alergeni poate apărea pe fondul eredității sau al stării mentale - factori care conduc la dezvoltarea multor boli.

Numărul de persoane predispuse la hipersensibilitate la alergeni crește în fiecare an.

Reacții adverse pot să apară în diferite părți ale corpului - nu numai în tractul digestiv, ci și pe piele sau în tractul respirator. Ele pot veni în momente foarte diferite de la momentul sosirii - de la câteva minute până la câteva zile, mai ales chiar mai târziu. Poate o erupție cutanată sau diaree poate fi o reacție la alimente pe care ați avut-o cu multe ore în urmă, chiar dacă ați mâncat și mâncat deja multe alte lucruri în același timp. Acest lucru face dificilă identificarea vinovatului.

Înainte de a vă vizita medicul, notați-vă dieta.

Din păcate, aproape toate alimentele pot provoca unele complicații de sănătate, fie că este vorba despre mâncarea în sine sau în tine. Pentru a vă ajuta să găsiți mai ușor alimente de calitate scăzută, am creat o masă simplă în care scrieți tot ceea ce mâncați și toate problemele de sănătate pe care le observați. Tabelul este pregătit pentru o săptămână, dar vă recomandăm să imprimați cel puțin trei copii, deoarece o săptămână de observare poate să nu fie suficientă.

Aproape fiecare a treia persoană a întâmpinat vreodată o reacție alergică la o anumită substanță. Cum să identificați alergiile cu metode moderne de diagnosticare, veți învăța din acest articol. Reacțiile alergice sunt direct legate de sistemul imunitar uman. Ca răspuns la introducerea de agenți străini, organismul produce imunoglobuline care opresc acțiunea microorganismelor.

Masa este destinată adulților și copiilor de doi ani. Scopul său este de a restrânge lista de produse astfel încât să poată fi identificate prin alte teste medicale care provoacă problema. Este în interesul dumneavoastră să descrieți alimentele intenționate de către medic pentru al îndruma. Cu cât învățați mai devreme diagnosticul, tratamentul anterior sau dieta pot fi aplicate.

Când veți folosi astfel de înregistrări? Dacă aveți o reacție adversă la alimente, dar nu puteți identifica alimente specifice substandard - de exemplu, datorită cantității mai mari de ingrediente din alimente sau deoarece reacția nu apare imediat după masă. Desigur, aceasta este o condiție prealabilă pentru dvs. când sunteți obișnuiți cu perioada de observație, adică mâncarea nu a fost lăsată afară. Completați mesele cu medicul dumneavoastră sau chiar cu un alergist dacă sunteți deja tratați și sunteți convins că problemele observate sunt de origine alergică.

Totuși, cu o activitate crescută a sistemului imunitar, anticorpii pot fi produși pe substanțe complet inofensive. Ca urmare, o persoană suferă de un nas curbat, conjunctivită sau prurit. Alergiile pot fi diferite - alimente (ouă, ciocolată), sezoniere (flori de polen), gospodării (praf) etc.

Alergenii potențiali includ substanțe chimice, alimente, furie animală și multe alte elemente cu care se confruntă oamenii zilnic. În mod normal, pielea și membranele mucoase ale corpului reprezintă o barieră în calea penetrării alergenilor.

Copiii mai mici nu pot fi diagnosticați cu un medic

Dacă aveți un copil cu un copil mic de până la doi ani, este posibil să nu fiți alergic la alimente. Chiar dacă veniți cu o listă de produse suspecte specifice. Testele alergice sunt adesea neconcludente și înșelătoare la o vârstă atât de scăzută.

Singura modalitate de a descoperi alimentele vizate este testarea dietei. Acest test nu vă spune dacă alimentele sunt alergice sau altceva, dar funcționează destul de fiabil. Cu toate acestea, acest lucru necesită mult răbdare de la părinte.

Prin urmare, procesul imunopatologic trebuie să se datoreze în mod necesar anumitor factori, ca urmare a efectului iritant al substanței. Prin urmare, întrebându-vă cum să identificați alergiile, trebuie să identificați întâi cauza, ca rezultat al apariției unei reacții alergice.

Factorii care contribuie la apariția unei reacții imunopatologice:

Diagnosticarea gastroenterologiei - intoleranță alimentară, boala celiacă

Care este experiența dumneavoastră în cazul alergiilor alimentare? Este util tabelul nostru? Sau aveți comentarii pentru ea? Cea mai cunoscută metodă de a confirma cea mai mare intoleranță este biopsia intestinului subțire. Acesta este un studiu aproape nedureros în care camera-cameră cu "căpușe" este transferată la stomacul pacientului pentru a îndepărta o mică mostră a membranei mucoase a intestinului subțire. O examinare de laborator a acestei probe va arăta apoi ce lipsește sau crește în intestin.

 • Predispoziție ereditară Datorită cercetărilor moderne, sunt evidențiate genele care sunt responsabile pentru îmbunătățirea răspunsului imun al organismului. Potrivit statisticilor, dacă unul dintre părinți suferă o reacție alergică, riscul de alergii la copil crește. Dacă atât mama cât și tatăl suferă de patologie, atunci este posibil să prezicăm alergii la copiii lor cu aproximativ optzeci de procente.
 • Activitate profesională sau viață. Dacă o persoană este în contact lung cu substanțe care pot fi potențial periculoase, atunci după un timp poate exista un răspuns pronunțat al corpului. De exemplu, o persoană care lucrează cu substanțe chimice, medicamente etc. este expusă riscului de a dezvolta dermatită alergică. Acasă, praful poate deveni un alergen dacă camerele sunt rareori umede.
 • Obiceiuri rele. Inhalarea fumului de țigară perturbe integritatea membranelor mucoase ale tractului respirator, rezultând că diferiți agenți străini penetrează bariera de protecție, cauzând reacția organismului. Alcoolul, la rândul său, otrăvește corpul cu toxine, ca urmare a căruia poate apărea auto-alergia, în care celulele sistemului imunitar distrug propriile celule ale corpului.
 • Infecție. Dacă o persoană suferă adesea de răceli, sinuzită, durere în gât, laringită și alte boli infecțioase și inflamatorii ale tractului respirator, atunci microorganismele patogene sunt prezente constant în corpul său. Această situație obligă sistemul imunitar să lucreze într-un mod îmbunătățit, ceea ce duce, în cele din urmă, la o încălcare a funcțiilor sale. Un pericol deosebit în acest sens este streptococul hemolitic, care are o structură similară celulelor unor organe umane. Lupta celulelor imune cu acest microorganism se transformă în autoalergie.
 • Produse cosmetice proaste și chimice de uz casnic. Unele produse de curățare sau îngrijire corporală pot conține substanțe chimice dure care penetrează pielea și pot declanșa răspunsul imun al organismului. Aceasta poate fi o dermatită inofensivă și o reacție mai teribilă - angioedemul.
 • Produse. Un număr de produse conțin substanțe care, atunci când sunt utilizate în mod regulat, sunt capabile să provoace un proces imunopatologic. Cea mai frecventă alergie se manifestă în fructe de mare, ouă, citrice. Dar mai multe produse periculoase și aditivi care au substanțe sintetice.
 • Vaccinarea. Nerespectarea calendarului de introducere și depășirea dozei de vaccinuri poate duce la reacții alergice severe cauzate de un răspuns imunitar puternic al organismului.

Cele mai frecvente simptome ale unui răspuns imun la alergeni includ nasul curbat, ruperea ochilor și urticaria. Acestea din urmă sunt exprimate în formarea pe piele a unei erupții cutanate sub formă de blistere maniacale. La sugari, pot apărea alergii sub formă de năut.

Testul tubului cu hidrogen: în caz de încălcare a anumitor zaharuri, crește cantitatea de hidrogen din aerul expirat. Testul de sânge nu este imunologic: se utilizează dacă se suspectează intoleranță la lactoză sau fructoză. Pacientul consumă o anumită cantitate de alimente suspecte și compară nivelul de glucoză în mai multe probe de sânge, care sunt luate treptat; dacă nivelul glicemiei nu crește, organismul nu poate digera anumite zaharuri.

Avantajul acestei metode este că puteți testa simultan cantități mari de alimente. De exemplu, Centrul pentru Imunologie Clinică din Praga oferă teste pentru cele 232 de alergene cele mai frecvente, inclusiv consultarea unui medic cu rezultate ale testelor de sânge, sugestii dietetice și posibil tratament - din păcate acest examen nu este acoperit de asigurarea medicală. Puteți comanda un test efectuat pe același principiu și puteți efectua un studiu de intoleranță alimentară la domiciliu.

Cele mai periculoase manifestări ale alergiei sunt astm bronșic, șoc anafilactic sau angioedem. Astmul bronșic este exprimat în atacuri de sufocare, iar angioedemul se caracterizează prin creșterea rapidă a edemelor membranelor mucoase și a țesutului subcutanat. Șocul anafilactic se manifestă prin greață, vărsături, pierderea conștienței și depresia activității cardiace.

Acesta este "Testul alimentar pentru copii", care, de asemenea, nu se aplică oricărei societăți de asigurări de sănătate. Testul de aciditate al stolului: utilizat la copii mici atunci când se suspectează intoleranță la lactoză. Este testată pentru prezența acidului lactic și a anumitor acizi grași, care indică procesele de fermentare cauzate de lactoza nedigerată.

Diagnosticarea radio: tehnicile imagistice sunt folosite pentru a examina organele care pot fi afectate de alimentele pe care corpul nostru nu le poate tolera. Eliminarea testului de impact: pentru câteva zile, alimentele din dieta pacientului sunt reduse, conținând alimente suspecte și dacă diareea dispare.

De ce sunt atât de necesare testele alergenice?

Procesul imunopatologic trebuie diagnosticat și tratat în timp, deoarece contactul ulterior cu alergenul poate avea consecințe grave asupra organismului. Testele alergene sunt necesare pentru motive cum ar fi:

 • Confirmarea diagnosticului, deoarece simptomele alergiei sunt similare cu alte boli ale etiologiei infecțioase.
 • Identificarea alergenilor pentru a evita contactul cu el mai târziu, ceea ce va opri reacția alergică.
 • Identificarea factorilor care provoacă dezvoltarea răspunsului imun la alergen.

Diagnosticul bolilor alergice: o revizuire a metodelor de cercetare

În tratamentul alergiilor, este important să se identifice substanțe provocatoare. Pentru aceasta, sunt efectuate diferite activități de diagnosticare.

Este utilizat, în special, la copii foarte mici, în care testele alergice clasice nu sunt definitive sau dificil de realizat. Desigur, poate fi folosit și la un adult dacă un examen medical nu a dezvăluit cauza problemelor.

De ce sunt atât de multe alergii?

Alergia a devenit o parte comună a vieții umane de astăzi. Dar cum rămâne cu faptul că în trecut nu a existat nici o alergie și vă veți confrunta permanent cu ei din când în când? Nu este adevărat că alergiile nu au apărut înainte, ci mai degrabă au fost considerate alte boli. Rinita alergică cea mai frecventă a fost scăzută cu o răceală. Cu toate acestea, alergiile nu au avut un număr atât de mare de cazuri. Alimentele alergice se datorează în principal faptului că dieta noastră este plină de substanțe chimice care pot împiedica organismul să înceapă să se protejeze.

Testele de screening pentru alergeni sunt luate la departamentul de alergologie al clinicilor. Există diverse metode de diagnosticare a bolilor alergice.

Care dintre ele să aleagă, medicul determină după examinarea pacientului. Alergenii sunt detectați prin examinarea reacțiilor cutanate sau a testelor de sânge.

Probele sunt împărțite în tipuri:

 • Provocare. O mică doză de alergen este administrată pacientului și se monitorizează reacția organismului.
 • Cercetare directă. Alergenii sunt detectați utilizând teste cutanate fără introducerea unui alergen.
 • Proces indirect. Un alergen este injectat sub piele și apoi se prelevează și se analizează o probă de sânge.

Dacă o persoană are o sensibilitate la o anumită substanță, pielea care intră în contact cu alergenul va inflama. Astfel, puteți afla care dintre substanțele presupuse este un provocator al reacțiilor alergice.

Praf, polen sau alergii la acarieni pot fi cauzate de puritatea exagerată a gospodăriilor noastre care sunt predispuse la alergii la copii. Alergiile nu sunt o boală, ci o reacție a corpului nostru. Sistemul imunitar răspunde la substanțele care se găsesc frecvent din cauza funcției anormale a anticorpilor. Coliziunea unei alergii cu o astfel de substanță provoacă diverse reacții puternice, de la rime apoase, până la moarte din cauza sufocării. O reacție alergică este considerată a fi întregul motiv pentru a nu face nimic pentru o persoană sănătoasă.

Există multe simptome, astfel încât alergiile sunt uneori dificil de distins de alte boli. De exemplu, puteți obține rinită alergică dintr-o coliziune comună la o bruscă alergie. Alte simptome pot include: riduri excesive ale ochilor, tuse, dificultăți de respirație, senzație de mâncărime, scurtarea respirației sau lingușirea urechii.

Se efectuează mai multe tipuri de teste cutanate:

 • Scarificare (tăieturi, zgârieturi). Se efectuează pe zonele antebrațului în care sunt aplicate alergenii (nu mai mult de cincisprezece ani), iar apoi se fac mici tăieturi în aceste locuri. Dacă pielea uneia sau a mai multor tăieturi sa umflat, înseamnă că aceste substanțe provoacă un răspuns imun.
 • Aplicație. Alergenii sunt plasați pe pielea mâinii și fixați cu un tencuială. Reacția la substanță se observă timp de două zile. Dacă se manifestă în câteva ore, atunci putem vorbi despre un tip de reacție imunocomplex, iar dacă după o zi sau mai mult, o întârziere.
 • Injectarea. Substanțele sunt injectate sub piele și corpul este monitorizat.

Pentru orice răspuns imun, anticorpii specifici sunt eliberați în sânge. Pentru detectarea alergiilor, sângele este examinat pentru prezența anticorpilor IgE. În același timp, alergenii suspectați nu intră în corpul pacientului, toate studiile sunt efectuate după colectarea sângelui.

Alergia de sine poate fi o sarcină descurajantă. Totuși, când controlați cu atenție reacția corpului dumneavoastră la diverși stimuli. Dacă nu puteți unge pisica fără a vorbi, este probabil o alergie. Dacă aveți o alimentație necorespunzătoare după o masă, este mai puțin probabil să respirați sau erupți pentru a afla ce alimente nu este potrivit pentru dumneavoastră. Odată ce știi ce este alergenul tău, lăsați-l să se comporte asupra ta pentru a vedea dacă exagerezi cu adevărat.

Alergiile sunt tratate diferit în fiecare caz, în funcție de ceea ce sunteți alergic la. Dacă observați că sunteți alergic la părul animal, trebuie să donați un animal de companie. Cele mai mari reacții alergice din lumea animală provin de la pisici. De asemenea, alergii deranjează păsările, astfel încât și contabilitatea nu va fi un animal de companie ideal. Dacă contactul cu alergenul nu poate fi evitat, tratamentul medical trebuie încurajat.

Sângele pentru test este luat dintr-o venă. Apoi, se separă de ser și se pune materialul în eprubete cu alergeni. Dacă există anticorpi ai substanței, atunci ei intră în contact. Dacă persoana răspunde pozitiv, statutul alergic este confirmat.

Există două metode de cercetare:

 1. Test multi alergosorbant. Un colorant fluorescent este adăugat materialelor de testare, datorită cărora apare o strălucire luminescentă. Rezultatul este determinat de fotografia materialului.
 2. Test radio alergosorbant. Un izotop radioactiv este adăugat tuburilor. Identificarea rezultatului se efectuează într-un aparat special.

Rezultatele sunt interpretate de nivelul anticorpilor IgE. Dacă este în intervalul normal, atunci nu există alergie. Un ușor exces de indicatori indică prezența unui proces imunopatologic. Dacă nivelul anticorpilor este foarte mare, atunci aceasta indică o reacție alergică puternică. După confirmarea diagnosticului, medicul prescrie tratamentul: prescrie medicamente antihistaminice și vorbește despre măsurile preventive.

De îndată ce simțiți că corpul dvs. reacționează în mod necorespunzător la un stimul în primăvara și vara, întotdeauna prindeți o răceală, tease și strănut și probabil că sunteți alergic la polen. În acest caz, nu este nevoie să înțepați fiecare plantă cu flori pentru a afla care polen special nu vă convine. Mergeți la medicul dumneavoastră, care vă va trimite alergii după ce ați ascultat complicațiile dumneavoastră. Aici medicul scade o picătură mică de diferite tipuri de polen pe antebrațele sale. Apoi du-te în aceste locuri cu un ac pentru a obține substanța în sânge și provoca o reacție.

În lumea de azi, o problemă urgentă este alergia. Se manifestă prin faptul că crește sensibilitatea la anumiți factori, așa-numitele alergeni. Cel mai adesea acest lucru poate fi observat la persoanele cu imunitate slabă. Nu apare întotdeauna pentru prima dată în copilărie. Se va întâmpla la adulți.

Cum de a afla ce este alergic la o persoană? Cum se manifestă ea însăși? pot fi ușor confundate cu intoleranța la orice produs. Prin urmare, trebuie să fiți informați despre simptomele sale.

Cum de a afla alergii alimentare

Când unele dintre spoturi devin roșii și umflate, va fi clar ce polen sunteți alergic la. Apoi, această alergie este tratată în timpul sezonului de polen cu injecții și medicamente. Dacă aveți diaree, constipație sau crampe pentru o lungă perioadă de timp, alergii alimentare pot fi unul dintre motivele. În acest caz, este necesar să găsiți care alimente nu vă va potrivi. Scrieți tot ce ați mâncat în acea zi și cum răspunde corpul vostru. De exemplu, scrieți că ați fost la o cină la un restaurant și o oră mai târziu ați început să vă faceți griji în legătură cu crampele stomacale.

Simptome alergice

Pentru a evita consecințele grave din cauza alergiilor, ar trebui să știți ce simptome trebuie să contactați un specialist și să luați orice măsuri.

 • Alergiile pot face dificila respiratia. În plus, există tuse, respirație șuierătoare, strănut. Pacientul se simte congestionat în piept.
 • Apariția frigului comun, nu un semn de răceală, indică prezența acestei probleme. În același timp, conjunctivita îl însoțește.
 • Cel mai frecvent simptom este erupția cutanată. Este adesea însoțită de mâncărime.
 • Există o încălcare a digestiei. Aceasta indică apariția greaței, diareei, vărsăturilor.
 • Manifestarea alergiilor și indică umflarea buzelor, a pleoapelor.

Pentru mulți, aceste simptome se manifestă în grade diferite și pot indica nu numai o reacție alergică. În acest caz, este posibilă o creștere puternică a temperaturii. Combină simptomele și faptul că acestea se dezvoltă rapid. Unele dintre ele sunt specifice și, prin urmare, cel mai probabil va fi să consultați un medic.

Așadar, scrieți toate alimentele pe care le consumați și reacția la acestea pentru o vreme, apoi examinați datele pentru o vreme. S-ar putea să constatați că corpul tău urăște orice mâncare particulară. Cele mai frecvente alimente care provoacă probleme sunt produsele lactate, roșiile sau merele. Dacă nu găsiți nicio legătură între alimentele pe care le consumați și dificultățile dumneavoastră, probabil că nu este o vină de alergie, ci stres sau medicamente.

În cazul alergiilor neașteptate

Deși nu sunteți alergic la nimic, ați putea brusc să aveți o erupție cutanată. În acest caz, trebuie să vă gândiți dacă ați achiziționat un detergent nou de rufe care vă poate cauza probleme. O erupție cutanată cu mâncărime severă și înroșire poate provoca săpunuri, șampoane, creme sau produse de machiaj. Dacă această reacție provoacă un produs pe care l-ați folosit de mult timp, asigurați-vă că nu este disponibil. Pielea dvs. poate reacționa prea mult la un produs nou, mai ales dacă este parfumat. Persoanele cu piele hipersensibilă ar trebui să fie mai atente cu privire la ceea ce cumpără.

Cauzele alergiilor

Înainte de a rezolva această problemă, ar trebui să aflați motivele care contribuie la apariția acesteia. Acestea includ:

 • Boli ale organelor interne. Cel mai adesea, un efect asupra apariției unei reacții alergice este cauzat de probleme cu ficatul, stomacul, sistemul endocrin și nervos.
 • Imunitate slăbită. Adesea, din acest motiv, organismul își pierde capacitatea de a trata efectiv influența iritanților, adică a alergenilor.
 • Condiții de viață excesiv de sterile. Datorită faptului că nu există contacte foarte puțin sau deloc cu alergenii, sistemul imunitar slăbește.
 • Situația ecologică. Efectele radiațiilor aparatelor electrice, prezența hormonilor și a antibioticelor în produsele alimentare măresc riscul de alergii.
 • Probleme de natură psihologică. Acestea subminează starea normală a corpului, făcându-l cel mai susceptibil la factori negativi. Cel mai adesea, astfel de probleme includ depresie prelungită sau defalcare nervoasă.

La copiii mici, riscul de alergie crește dacă cineva din rudele apropiate suferă de această problemă. Acest lucru se datorează predispoziției genetice.

Cel mai bun tratament pentru alergii este, dacă este posibil, îndepărtarea completă a alergenului. Dacă sunteți alergic la alergii în fiecare zi, chiar dacă nu sunteți alergic, corpul dvs. va vindeca nu numai rezistența la medicamente, astfel încât să nu-l obțineți, dar puteți chiar dezvolta alergii noi și puternice. Amintiți-vă că medicamentele de alergie în exces sunt la fel de periculoase ca și alergenii.

Putem întreba de ce este așa. Alergiile de astăzi devin din ce în ce mai dificile pentru copiii mici. Prin urmare, se pune întrebarea de ce se manifestă alergiile încă din copilăria timpurie. Copiii percep acest lucru, de obicei, ca un "cadou" genetic de la părinții lor sau de la o familie mai largă? Martina Olenić de la Departamentul de Imunologie Clinică și Alergologie din cadrul Policlinicii Olsha din Praga 3, o propensie congenitală, determinată genetic, pentru alergii, se numește atopie.

Tipuri de alergeni

Cum de a afla ce este alergic la o persoană? Alergenii pot fi de unul din cele două tipuri. Ele pot fi endoalergeni și exoalergeni. În primul caz, substanțele care provoacă o reacție alergică se formează în corpul însuși, în cel de-al doilea caz, penetrează acolo din mediul înconjurător. Exoallergenii pot fi alimente, praf, plante, antibiotice, alcool.

Cum să aflați ce este alergic la adulți?

În caz de apariție, este recomandabil să consultați un specialist. În acest caz, unui alergist. Cum să aflați ce este alergic la un adult? În prezent, medicina are un arsenal suficient de moduri de a determina cauzele sale. Acestea includ teste cutanate. Esența lor este că alergenii într-o formă pură și o cantitate mică sunt introduși sub pielea antebrațului.

Testele cutanate sunt împărțite în trei tipuri:

 • Scratch test. În acest caz, pielea cu ace sau lancete lasă zgârieturi care nu se sângerau, care sunt acoperite cu o picătură de alergen.
 • Testul intradermic. Iritantul este injectat cu o seringă.
 • Trick - test. Acest test se efectuează prin injectare.

Cum de a afla ce este o alergie de la un adult? Există o metodă, cum ar fi testul provocator. El oferă mai multe informații și este orientativ. Un astfel de test implică introducerea unui alergen în organul cel mai afectat de alergii. Se numește șoc.

Cum de a afla ce alergii? Cea mai eficientă modalitate de a determina alergenul este un test de sânge pentru prezența anticorpilor IgE în el. Pentru comportamentul său, pacientul trebuie să doneze o cantitate mică de sânge dintr-o venă.

Cum să afli care sunt alergiile, folosind metoda non-laboratoră

Dacă nu există posibilitatea sau dorința de a contacta un specialist, puteți identifica alergenul acasă. În prezent, farmaciile oferă diverse teste în acest scop. Ele reprezintă o bandă pe care se aplică sânge. Dacă există un plus pe ea, atunci reacția la alergen este, minus - nu. Cu toate acestea, această metodă este dubioasă și nesigură.

Cum să aflați ce este alergic la un copil?

Copiii cu vârsta peste 3 ani pot fi expuși metodelor de laborator pentru determinarea alergenilor. În unele cazuri, vârsta admisibilă crește la 5 ani. Metodele nu sunt mult diferite de cele pe care le au adulții.

Cum să aflați ce este alergic la un copil? Este, de asemenea, posibil ca părinții să le respecte și să le scrie într-un jurnal. Acest lucru va fi eficient, deoarece alergia apare nu numai din cauza alimentelor, ci și datorită influenței altor factori. Copiii ar trebui să facă altfel.

Alergie la sugari

Cum de a afla ce este alergic la bebeluși? Definiția alergenilor la sugari are propriile caracteristici. Acest lucru se datorează faptului că efectuarea testelor de laborator este inutilă și neinformativă din cauza sistemului imun nedeformat al nou-născuților.

În acest caz, ajută să stați pe o mamă care alăptează. Dieta ei nu trebuie să conțină alimente care pot provoca o reacție alergică. Durata acestei diete este de două săptămâni. Apoi, produsele alimentare interzise anterior încet cu o perioadă de 2-3 zile sunt returnate la regimul alimentar. Produsul care provoacă o reacție negativă la copil este exclus din dieta mamei. Nu sunt excluse și alergii de uz casnic la copii. Poate provoca animale, îmbrăcăminte sintetică, șampoane, pulberi. În acest caz, este necesar să le excludem pentru o perioadă de timp din viața copilului și apoi să le returnați în același mod ca și produsele, cu precauție. Cu toate acestea, înainte de toate aceste proceduri, trebuie să contactați un medic pediatru care va organiza o consultare și nu vă va face să faceți greșeli.

Prevenirea alergiilor

De unde știi cauza alergiilor, știi deja. Acum hai să vorbim despre prevenirea ei. Mai întâi trebuie să limitați contactul cu lucrurile care o provoacă. În plus, pentru a preveni apariția unei reacții alergice poate, organizând o curățare umedă, spălare săptămânală. Există, de asemenea, produse care vor preveni alergiile. Acestea includ muștar, hrean și pește gras. Acțiunea lor este că ele contribuie la eliminarea substanțelor nocive din organism. Puteți face față alergelor folosind o metodă, cum ar fi spălarea sinusurilor. Procedura se efectuează folosind apă salină sau de mare.

Pentru a crește rezistența organismului la factorii care provoacă alergii, acidul folic va ajuta. Se găsește în alimente cum ar fi pere, spanac, paprika, salată. Ar trebui să le introduceți doar în dieta dvs. pentru ao obține.

Prevenirea în timp util este o modalitate excelentă de a evita această problemă. Este necesar și important pentru cei care au o predispoziție la alergii.

O astfel de profilaxie este potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii. Pentru a preveni alergiile, sugarii ar trebui, de preferință, să fie alăptați cât mai mult timp posibil.

Cum se comportă în caz de alergii

Cea mai eficientă modalitate de a scăpa de alergii este eliminarea influenței alergenului. În plus, medicul poate prescrie medicamente care elimină semnele sale: unguente, creme, antihistamine, steroizi și decongestionanți. Pentru a atenua condiția, este necesar să se abordeze cauzele mai profunde. Scapa de alergii pentru totdeauna imposibil. Puteți doar să-i slăbiți simptomele sau să eliminați sursele care o conduc. Este necesar să se curățe corpul de substanțe dăunătoare și toxice. O mai mare eficiență va avea o abordare sistematică. Se află în faptul că măsurile sunt luate treptat.

O atitudine frivolă față de alergii poate agrava situația. De exemplu, șocul anafilactic se referă la un rezultat periculos. Prin urmare, este mai bine să nu agraveze situația și să nu întârzieți cu un apel către un specialist. În nici un caz nu poate complica starea de sine.

În articol v-am spus cum să aflați ce sau de la un adult. Ai grijă de tine și de copiii tăi. Să vă binecuvânteze!

http://kzn-kpatp9.ru/how-to-learn-from-what-an-allergy-how-do-you-know-what-allergies-a-child-has/

Cum de a determina ce este alergic la un adult?

Alergia este o patologie destul de comună în întreaga lume. Conform statisticilor, aproximativ 20% din populație suferă de această boală. O astfel de reacție se dezvoltă la adulți după ingerarea substanțelor alergene, a particulelor sau a produselor.

Urgența patologiei în fiecare an crește doar pe măsură ce frecvența bolilor alergice crește. Oamenii de știință au studiat mecanismele și cauzele dezvoltării lor pentru mai mult de un an, dar încă nu pot învinge boala. Prin urmare, este important să știți cum și în ce mod să identificați alergiile.

Cum de a recunoaște alergiile?

Un răspuns inadecvat la stimulii externi, care provoacă în viitor boala, este pus în uter, la momentul formării organelor și sistemului imunitar al copilului. Alergia se poate manifesta în moduri diferite și pe orice piele. Adesea este "mascat" ca un nas curbat, durata cărora poate fi de câteva minute sau 2-3 zile.

Deci, cum știți și distingeți o reacție alergică de alte boli? Pentru aceasta trebuie să cunoașteți principalele semne de alergie. Acestea includ:

 • o erupție pe piele care seamănă cu o arsură de urzică;
 • wheezing, tuse, sufocare;
 • mâncărime și durere în gât;
 • nas lung, lipsit de răceală;
 • greață sau vărsături;
 • diaree;
 • umflarea buzelor, a pleoapelor sau a altor zone ale corpului;
 • dureri articulare;
 • senzație de crampe în ochi;
 • strănut.

Prezenta simptomelor de mai sus este un motiv pentru a verifica alergiile.

Cele mai frecvente alergeni

Pentru a elimina o alergie, trebuie să vă dați seama ce poate cauza aceasta. Experții identifică 2 grupuri principale de alergeni:

 • exoallergenii - se formează în interiorul corpului din proteine;
 • endoalergeni - vin din exterior.

Cele mai frecvente sunt alergenii care intră în organism din exterior. Acestea includ:

 • alergenii epidermici: particule de lână sau de par de animale;
 • gospodărie: praf, produse chimice de uz casnic, produse cosmetice;
 • polen: polen de ierburi, flori, copaci și orice plante;
 • produse alimentare: produse, conservanți, coloranți și aditivi;
 • infecțioase: ciuperci, bacterii, viruși, paraziți.

Pentru a determina ce alergii nu sunt atât de dificile, trebuie doar să fii puțin mai atent și să observi schimbările și reacțiile care apar în corpul tău.

 • dacă simptomele unei reacții alergice au apărut imediat după consumarea oricărui produs alimentar, atunci fără îndoială că produsul consumat este un alergen;
 • alergia sub formă de erupție cutanată pe față se manifestă datorită produselor de parfumerie, produselor cosmetice și produselor chimice de uz casnic;
 • Rinita alergică adultă se manifestă cel mai adesea în primăvară. Alergenul în acest caz este polenul de plante, flori sau ierburi.

Metode de diagnosticare de bază

Dacă nu știți cum să identificați la ce sunteți alergic, trebuie să contactați un alergist. După examinare, medicul va prescrie examinările sau testele de diagnostic necesare.

Există următoarele metode pentru determinarea reacției alergice la un adult:

 1. Teste de piele. Principalele avantaje ale acestei metode de cercetare sunt ușurința de implementare, rezultate rapide și costuri reduse. Procedura oferă informații nu numai despre motivul producerii unei reacții alergice, dar determină și tipul de alergen. Un test de piele se efectuează prin injectarea unei mici cantități de alergeni în piele (injecții subcutanate ale unui alergen). După aceea, se evaluează reacția organismului și se detectează alergeni care determină o reacție acută la pacient. Cel mai adesea, astfel de teste se fac pe pielea antebrațului interior, dar se pot face pe spate. Dacă după procedură există simptome de reacție alergică, rezultatul testului este considerat pozitiv.
 2. Un test de sânge pentru prezența anticorpilor Ig Ig Scopul acestui studiu este de a măsura cantitatea de anticorpi Ig E din sânge. Conținutul lor crescut indică prezența unei reacții alergice. În același timp, produsele individuale sunt verificate în plus și lista este listată cu o listă cu rezultatul pentru fiecare dintre acestea. Pentru analiză este necesară donarea de sânge dintr-o venă. Rezultatele pot fi obținute în 1-2 săptămâni. Dar această metodă de diagnosticare este utilizată numai în cazurile în care nu este posibilă efectuarea unui test de piele.
 3. Teste de aplicație. Cu ajutorul unui astfel de studiu, identificați cauzele reacțiilor alergice la nivelul pielii, cum ar fi eczemă sau dermatită. Alergenul presupus este amestecat cu petrolat și parafină. Acest amestec este aplicat plăcilor metalice, care conțin și un amestec de alergeni diferiți. Ele sunt atașate la suprafața pielii pe spate. În acest caz, spatele nu poate fi udat cu 2 zile înainte de test. Această metodă de diagnosticare permite identificarea alergiilor la astfel de elemente cum ar fi: crom, nichel, neomicină, etilendiamină, benzocaină, rășini epoxidice, formaldehidă, lanolină și alte ingrediente de parfum.
 4. Teste provocatoare. Aceasta este metoda cea mai fiabilă și mai eficientă pentru a determina din ce sau ce o persoană dezvoltă o reacție alergică. Aceasta este singura modalitate de a garanta 100% rezultate. Scopul principal al unui astfel de studiu este de a provoca o reacție alergică la o persoană prin consumul de alimente și alergeni, care, la sugestia doctorului, au provocat apariția alergiilor. Dar un astfel de studiu se desfășoară numai într-o instituție specializată sub supravegherea constantă a lucrătorilor din domeniul sănătății. Medicul pune o cantitate mică de alergen sub limbă sau îl îngroapă în cavitatea nazală, după care monitorizează îndeaproape răspunsul organismului. În cazul în care strănut, tuse sau lacrimă apare, atunci o persoană este alergic la această substanță.

Detectarea alergenelor la domiciliu

Determinați ce poate fi alergic, este posibil la domiciliu. Dar această metodă nu întotdeauna ajută la obținerea unui rezultat fiabil. Trebuie doar să monitorizați cu atenție reacția corpului dumneavoastră și să încercați să identificați alergenul.

 • țineți un jurnal de observații timp de 2-3 săptămâni;
 • scrieți în el tot ce mâncați și beți;
 • înregistrarea intensității, naturii și duratei reacției alergice;
 • consultați un alergolog sau un nutriționist, oferindu-i note și observații.

Alergia este o boală! Nu poate fi ignorată. Treceți la testele necesare, vizitați un alergist și determinați ce substanță aveți o reacție alergică. După identificarea alergenului și eliminarea contactului cu acesta, veți scăpa de simptomele neplăcute ale bolii și va ușurați starea dumneavoastră.

http://allergiya03.com/diagnostika/kak-uznat-na-chto-allergiya.html

Cum să aflați ce este alergic la un adult?

Cum să aflați ce este alergic la un adult dacă cauza apariției acestuia nu este clară? Nu este întotdeauna prima încercare de a identifica cauza alergiei. Faptul este că există un număr mare de tipuri și forme. În acest caz, teste și studii speciale vă vor ajuta. Nu faceți fără o vizită la medic, care va diagnostica.

Ce este o alergie la un adult, ce este?

Uneori, penetrandu-se în corpul uman, substanțele aparent inofensive determină corpul să reacționeze. O astfel de reacție se numește hipersensibilitate la mediul înconjurător, iar factorii care determină această sensibilitate se numesc alergeni. Toate din cauza sistemului imunitar uman. În cazul în care sistemul imunitar este slăbit, boala penetrează și se dezvoltă în organism mult mai repede decât într-un corp puternic și sănătos.

Manifestarea bolii contribuie, de asemenea, la predispoziția ereditară. În cazul în care unul dintre părinți este alergic, șansa de a te îmbolnăvi de la tine crește de la 50 la 70%. Cauza poate fi reprezentată de boli ale organelor interne: boli cronice ale tractului gastro-intestinal, ficat.

O tulburare a sistemului nervos poate, de asemenea, să afecteze negativ starea de sănătate a sistemului imunitar. O persoană adultă de-a lungul vieții se luptă cu amenințarea de a obține un bonus sub forma unei reacții alergice la orice:

 • produse chimice de uz casnic
 • aditivi alimentari și coloranți
 • compuși chimici din industrie
 • cosmetice și parfumerie
 • agenți patogeni naturali
Alergie la produsele chimice de uz casnic

"data-medium-file =" https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Allergiya-na-bytovuyu-himiyu.jpg?fit=300%2C236ssl=1 " data-big-file = "Clasa https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Allergiya-na-bytovuyu-himiyu.jpg?fit=1024%2C806ssl=1" = "wp-image-513" src = "https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Allergiya-na-bytovuyu-himiyu.jpg?resize=800%2C630 "alt =" Alergie la substanțele chimice de uz casnic "width =" 800 "height =" 630 "srcset =" https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Allergiya-na- bytovuyu-himiyu.jpg? w = 1024ssl = 1 1024w, https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Allergiya-na-bytovuyu-himiyu.jpg?resize=300 % 2C236ssl = 1 300w, dimensiuni https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Allergiya-na-bytovuyu-himiyu.jpg?resize=768%2C605ssl=1 768w = "(max-width: 800px) 100vw, 800px" data-recalc-dims = "1" />

Toți alergenii pot fi împărțiți în două grupe principale: endoalergeni și exoalergeni. Deci, primul tip este format în corpul uman, iar al doilea este introdus în organism din mediul înconjurător.

Endoallergenii sunt substanțe care locuiesc în corpul uman, dar sunt izolate și nu intră în circulația generală. Pentru ca ei să iasă și să înceapă să lucreze, aveți nevoie de stres pentru corp, vătămare sau boală.

Exoallergenii sunt substanțe care afectează organismul din exterior:

 • infecțioase: alergeni helminți, virali, infecțioși;
 • non-infecțioase: hrană, gospodărie, polen, epidermă, alergeni de droguri.

Înainte de a afla ce este alergic la un adult, medicul va examina cu certitudine pacientul. În primul rând, el identifică vizual simptomele bolii și intervievează pacientul. Toate semnele de alergii sunt descrise mai jos.

Simptomele alergiei, în funcție de agentul patogen.

Mulți, după ce au transferat simptomele unei reacții alergice, nici măcar nu ghicesc cu ce sunt bolnavi. Manifestările bolii pot fi atât de asemănătoare cu alte boli, încât erorile medicale din diagnostic nu sunt excluse. Dar există o diferență: toate simptomele de alergie apar pe fundalul sănătății absolute și progresul este foarte rapid. Orice altă boală nu se comportă în acest fel.

Pentru a recunoaște semnele de boală la o persoană sănătoasă, trebuie să cunoaștem principalele simptome ale bolii. Alergiile sunt împărțite în trei tipuri principale:

Fiecare specie are propriile semne ale bolii, dar toate acestea sunt o reacție a corpului la invazia unui patogen extern. Sistemul imunitar începe să producă histamină în cantități mari, ducând la toate semnele bolii "pe față". Cum de a recunoaște alergiile la adulți? Să vedem.

Cum să identificați alergia respiratorie la un adult?

"data-medium-file =" https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Respiratornaya-allergiya.jpg?fit=300%2C155ssl=1 "date-mari- file = "https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Respiratornaya-allergiya.jpg?fit=1024%2C528ssl=1" class = "wp-image-514" src = "https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Respiratornaya-allergiya.jpg?resize=800%2C413" alt = "Alergii respiratorii" width = "800" înălțime = "413" srcset = "https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Respiratornaya-allergiya.jpg?w=1200ssl=1 1200w, https: // i2.wp.com / alergya.ru / wp-content / uploads / 2018/02 / Respiratornaya-alergiya.jpg? resize = 300% 2C155ssl = 1 300w, https://i2.wp.com/alergya.ru/wp- conținut / încărcări / 2018/02 / Respiratornaya-alergiya.jpg? resize = 768% 2C396ssl = 1 768w, https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Respiratornaya-allergiya.jpg? resize = 1024% 2C528ssl = 1 1024w "dimensiuni =" (max-width: 800px) 100vw, 800px "data-recalc-dims =" 1 " lerga

În timpul inhalării, mii de particule mici intră în organism împreună cu aerul, ceea ce poate provoca dezvoltarea unei alergii respiratorii. Alergia respiratorie poate fi atribuită alergiilor din tractul respirator, care sunt adesea luate ca ARVI sau bronșită. Cum de a afla ce este o alergie la un adult dacă este similar cu o boală respiratorie? Este însoțită de următoarele simptome:

 • senzația de mâncărime;
 • strănut;
 • tuse severă;
 • răgușeală;
 • poate fi sufocare.
 • conjunctivita.

Pe fondul acestor semne de boală se poate dezvolta astm bronșic și rinită alergică. Alergia alergică este asociată în primul rând cu activitatea tractului respirator și are următoarele simptome:

 • apare tuse puternică
 • fluier când inspirați și expirați
 • dificultate și accelerare a respirației
 • constricția toracelui
 • durere toracică

Aceste simptome pot apărea atunci când sunt iritați de orice alergen (polen, praf, lână etc.). În funcție de gravitatea atacului, astmul este împărțit în ușoare, moderate și severe. O stare extremă care poate cauza astm bronșic atopic este starea astmatică. Aceasta este o condiție foarte periculoasă a unei persoane atunci când respirația independentă este practic imposibilă. Însoțită de întunecarea conștiinței sau pierderea completă a acesteia. Poate fi fatală.

Alergiile cutanate și manifestările ei

"data-medium-file =" https://i0.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Kozhnaya-allergiya.jpg?fit=300%2C225ssl=1 "date-mari- fișier = "https://i0.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Kozhnaya-allergiya.jpg?fit=640%2C480ssl=1" class = "size-full wp-image -515 "src =" https://i0.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Kozhnaya-allergiya.jpg?resize=640%2C480 "alt =" Alergia pielii "width = "640" height = "480" srcset = "https://i0.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Kozhnaya-allergiya.jpg?w=640ssl=1 640w, https: //i0.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Kozhnaya-allergiya.jpg?resize=300%2C225ssl=1 300w "sizes =" (max-width: 640px) 100vw, 640px "data-recalc-dims =" 1 "/> alergii cutanate

Împreună cu manifestările respiratorii pot apărea reacții alergice și piele, care sunt vizibile cu ochiul liber și vă fac să vă gândiți la cauză. Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru, ocupă cea mai mare suprafață. Prin urmare, acesta conține cel mai mare număr de terminații nervoase care reacționează diferit la stimulii externi.

Există mai multe tipuri de alergii cutanate:

 • alergii de contact;
 • eczeme;
 • reacția de droguri;
 • atopică dermatită;
 • urticarie.

Cauzele reacției cutanate pot fi orice: alimente, coloranți alimentari, plante în timpul înfloririi, substanțe chimice, venin de insecte, medicamente, unele metale. Timpul de manifestare a alergiilor poate varia în timp. Uneori reacția este instantanee, uneori durează 2-3 zile înainte de apariția primelor simptome.

Alergia de contact apare tocmai din contactul direct cu alergenul. Un exemplu ar fi metalele pe care ne place să le purtăm ca bijuterii. Unele metale prețioase determină o reacție alergică la egalitate cu bijuteriile obișnuite. În locurile de contact apare erupție cutanată, roșeață a pielii, mâncărime, peeling. Cum să aflați ce este alergic la un adult dacă aveți probleme cu pielea? Este suficient să consultați un medic și să faceți teste și examinări.

Eczema alergică este o boală pe termen lung. Cel mai adesea, aceasta se caracterizează prin manifestări ale aproape tuturor formelor de alergii cutanate, începând cu roșeață, care se încheie cu mâncărime severă și peeling. Erupția se amestecă într-o crustă solidă, atunci când pieptenește care plânse plângând apar, aducând disconfort pacientului.

Toxidermia este o altă manifestare a naturii alergice care afectează suprafața pielii. Totuși, apare atunci când alergenul intră direct în organism prin intoxicații alimentare, administrarea unui medicament intravenos sau intramuscular sau prin tractul respirator. Manifestată sub formă de erupție papuloasă sau buloasă la nivelul pielii și membranelor mucoase.

Urticaria și-a luat numele de la uzina obișnuită de urzică. După o urzică se arde că pe piele rămân blistere cu o nuanță albică, însoțite de mâncărime insuficiente și insuportabile. Aceste erupții pe piele sunt, de asemenea, caracteristice alergiilor cutanate.

Identificați reacțiile alergice alimentare.

Nu numai copii, dar și adulții suferă de intoleranță la multe alimente. În lumea modernă, numărul acestor oameni crește, pentru că Se mărește cantitatea de produse de calitate scăzută utilizate în produsele alimentare. Din ce în ce mai des, în compoziția produsului se găsesc aditivi chimici diferiți, conservanți, impurități modificate genetic. Toate acestea afectează în mod negativ sistemul imunitar uman, afectează sănătatea sa.

"data-medium-file =" https://i0.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Pishhevaya-allergiya.jpg?fit=300%2C197ssl=1 "date-mari- file = "https://i0.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Pishhevaya-allergiya.jpg?fit=1024%2C674ssl=1" class = "wp-image-516" src = "https://i0.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Pishhevaya-allergiya.jpg?resize=800%2C527" alt = "Alergia alimentară" width = "800" înălțime = "527" srcset = "https://i0.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Pishhevaya-allergiya.jpg?w=1024ssl=1 1024w, https: // i0.wp.com / alergya.ru / wp-content / uploads / 2018/02 / Pishhevaya-alergiya.jpg? resize = 300% 2C197ssl = 1 300w, https://i0.wp.com/alergya.ru/wp- conținut / încărcări / 2018/02 / Pishhevaya-alergiya.jpg? resize = 768% 2C506ssl = 1,768w "dimensiuni =" (max-width: 800px) 100vw, 800px "alergii alimentare-recalc-dims =" 1 "

Foarte des, alergiile se manifestă ca simptome de otrăvire. Doar câteva ore după ce ați consumat un produs alergic la o persoană sănătoasă, începe greața, durerea epigastrică și tensiunea vomei. Ultima etapă poate fi diareea, care este de lungă durată. Eroterocolita alergică este însoțită de flatulență și descărcarea mucusului vitros în timpul scaunului.

De asemenea, această manifestare a unei reacții alergice poate fi și alte simptome:

 • mancarimi manifestate in cavitatea bucala, laringelui;
 • edem gutural;
 • fluierul sună când respiră;
 • scurtarea respirației și tusea;
 • durere în timp ce vorbește.

Cum să afli ce alergii trebuie să mănânce un adult? În procesul de alergii alimentare, există un aflux ascuțit de sânge pe față, care poate duce la apariția urticarie. Aceasta, la rândul său, determină hipotensiune arterială, edem laringian și spasme bronșice. Cu o formă mai severă a reacției organismului la produse alergice, poate să apară șoc anafilactic. Aceasta este cea mai gravă condiție, când un alergen afectează mai multe organe care joacă un rol important în activitatea vitală a organismului.

Metode de diagnosticare a alergiilor și a agentului lor patogen

"data-medium-file =" https://i1.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Diagnostika-allergii.jpg?fit=300%2C200ssl=1 "date-mari- file = "https://i1.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Diagnostika-allergii.jpg?fit=1024%2C683ssl=1" class = "wp-image-518" src = "https://i1.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Diagnostika-allergii.jpg?resize=800%2C533" alt = "Diagnosticarea alergiilor" width = "800" height = "533" srcset = "https://i1.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Diagnostika-allergii.jpg?w=2122ssl=1 2122w, https: // i1.wp.com / alergya.ru / wp-content / uploads / 2018/02 / Diagnostika-alergii.jpg? resize = 300% 2C200ssl = 1 300w, https://i1.wp.com/alergya.ru/wp- conținut / încărcări / 2018/02 / Diagnostika-alergii.jpg? resize = 768% 2C512ssl = 1 768w, https://i1.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Diagnostika-allergii.jpg? resize = 1024% 2C683ssl = 1 1024w, https://i1.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/02/Diagnostika-allergii.jpg?w=2000 2000w "sizes =" (max-lățime: 800px) 100vw, 800px "date-recalc-dims =" 1 "/> Diagnosticul alergiilor

Dacă recunoașteți unele dintre simptomele unei manifestări alergice la un adult, este necesar să contactați imediat un medic specialist pentru a confirma diagnosticul. Cum să aflați ce este alergic la un adult în spital? Pentru aceasta, alergologul prescrie o serie de examinări clinice:

 • teste de piele;
 • teste de scarificare;
 • determinarea nivelului de imunoglobulină E;
 • încercări de eliminare;
 • tehnica provocatoare.

Un test de piele este injectarea unui alergen sub piele prin injectare. Toată lumea, cel puțin o dată în viața lor, trebuia tratată cu antibiotice. Asa ca faceti un test de piele pentru sensibilitatea la acest medicament inainte de ao folosi. Reacția pielii este judecată pe baza tolerabilității unui medicament.

Testul de scarificare este similar cu testul cutanat. Numai în acest caz, alergenul este aplicat pe suprafața pielii. Picturile se fac pe spatele mâinii, măsurând 0,5 cm. Se aplică un alergen concentrat. După o anumită perioadă de timp este determinată de reacția pielii în jurul crestăturilor, ceea ce este un alergen și provoacă reacția organismului.

Pentru analiza sângelui pentru imunoglobulina E, sângele este extras dintr-o venă. Este recomandabil să o țineți pe stomacul gol, după întreruperea utilizării tuturor antihistaminelor. Testul de sânge pentru detectarea anticorpilor este o metodă de cercetare foarte precisă și informativă. Se utilizează atât pentru a clarifica diagnosticul anumitor infecții, cât și pentru a determina starea generală a sistemului imunitar sau pentru a detecta anumite boli somatice.

Testele de eliminare sugerează eliminarea contactului alergen cu pacientul. După ceva timp, cu îmbunătățirea stării de sănătate a pacientului, se face un diagnostic cu specificarea alergenului care provoacă alergia.

În acest caz, dacă toate metodele de mai sus pentru determinarea alergenului nu determină cauza bolii, efectuați teste provocatoare. O soluție a alergenului suspectat este introdusă în corpul pacientului: este picurată în nas, îngropată în ochi, în gură. Apoi observați evoluția reacției. Acest test se efectuează numai sub supraveghere medicală, deoarece manifestarea instantanee a unei reacții alergice poate duce la șoc anafilactic. Cu toate acestea, această metodă este exactă cu până la 100%.

Dacă este detectat un alergen, este necesar să începeți tratamentul și aproape întotdeauna urmați măsuri preventive pentru a preveni recidiva. Tratamentul cu algele este aproape imposibil, dar puteți evita manifestările sale repetate. De asemenea, este important să vă ridicați imunitatea și să conduceți un stil de viață sănătos. Fără o nutriție adecvată este, de asemenea, indispensabilă. Sfaturi practice poate oferi doar un medic.

http://alergya.ru/kak-uznat-na-chto-allergiya-u-vzroslogo/
Mai Multe Articole Despre Alergeni