Afectarea angioedemului alergic este tratată cu succes cu ALT. După cursul tratamentului, veți uita de alergii!

Cure angioedem alergic în 2019 vă va ajuta să obțineți o tehnologie unică - autolimfocitoterapie. Remisiunea pe termen lung a bolii este obținută la 91% dintre pacienți.

Această boală alergică a fost descrisă pentru prima dată de către neurologul german Quinckie în 1882.

Medicina modernă distinge două forme diferite, similare doar cu manifestările clinice externe: angioedemul și angioedemul alergic. Aceeași imagine clinică a acestor două boli determină deseori diagnosticări incorecte și complicații fatale. La urma urmei, tactica tratamentului și chiar furnizarea de terapie intensivă în două tipuri de edeme sunt foarte diferite!

Este posibil să se distingă forma alergică a angioedemului de angioedem numai cu ajutorul unor studii speciale.

Angioedemul Quincke

Episodul angioedem ereditar, angioedemul, este o boală cronică care aparține grupului de imunodeficiențe congenitale. Această formă de edem se caracterizează prin prezența unui defect determinat genetic în sistemul imunitar, în care, în majoritatea cazurilor, se trasează ereditatea.

Episoadele angioedem ereditare, spre deosebire de angioedemul alergic, apar cel mai adesea în legătură cu leziuni (vânătăi, stoarcere cu haine, intervenții chirurgicale). Agravării acestei forme de boala poate provoca, de asemenea, următorii factori: tensometrice intensiv fizice sau psiho-emoțională, hipotermie, boli infecțioase, modificări hormonale în organism: aportul de contraceptive, sarcina.

Edemul angioedem Quincke se manifestă sub forma edemului local al pielii, țesutului subcutanat sau membranelor mucoase ale tractului respirator, tractului gastro-intestinal și urogenital. În acest caz, mâncărimea, de regulă, este absentă.

Episoadele angioedem ereditare sunt diagnosticate prin teste speciale de laborator care detectează un defect determinat genetic în sistemul imunitar. Un diagnostic bine stabilit al bolii va preveni complicațiile care sunt periculoase pentru viețile pacienților.

Principalele direcții în tratamentul angioedemului, angioedemului

În cazul unei forme acute a bolii cu edem al traheei, laringelui, bronhiilor, se iau măsuri urgente pentru a opri afecțiunea acută.

Terapia simptomatică se efectuează după confirmarea de laborator a diagnosticului și numai sub supravegherea specialiștilor din spital. Sunt utilizați corticosteroizi, tranchilizante, sedative, inclusiv imunomodulatoare, precum și antihistaminice din a doua și a treia generație.

Pacienții cu edem angioneurotic ereditar nu recomandă categoric să joace sport, activități de lucru asociate cu risc crescut de accidentare, efort fizic, presiune mecanică asupra pielii și țesutului subcutanat. Chirurgia trebuie efectuată în spital.

Metoda de tratament "Autolimofitoterapie" nu se aplică acestei forme de boală!

Angioedemul alergic și manifestările sale la un pacient

Actorul angioedem angelic în manifestările externe aproape că nu diferă de forma angio-neurotică a bolii. Semnul său este limpede în mod clar umflarea pielii și țesutului subcutanat, fără a fi însoțită de prurit.

Cum sunt simptomele?

Umflarea pot să apară în fața (ochii umflate, nasul și buzele se umfla), extremităților, și membranele mucoase (gura, gât, copac traheo, gastro-intestinale și urogenitale tractate - se umflă la organele genitale).

Quincke edemul cu localizare în față, buze, limba este adesea însoțită de edem laringian. Această condiție necesită un prim ajutor de urgență, deoarece amenință viața pacientului. Pufarea severă în zona gâtului este însoțită de insuficiență respiratorie, tuse și poate duce la sufocare alergică.

Spre deosebire de angioedem, tipul său alergic este adesea însoțit de erupție cutanată sub formă de urticarie. În acest caz, există: erupție cutanată, mâncărime severă și arsură a pielii.

Forma alergică a angioedemului este, de asemenea, numită "urticarie gigantică", de fapt reprezintă gradul extrem de reacție alergică (împreună cu șocul anafilactic). Iar focurile de adrenalină în cazuri severe de reacție alergică sunt o formă de îngrijire de urgență pentru pacient.

Puțin despre cauzele bolii

angioedem alergica poate cauza alimente care declanseaza eliberarea de histamină de către celule ale sistemului imunitar: pește, fructe de mare, oua, nuci, legume, fructe citrice, tomate, vinete, produse afumate, ciocolata, branza, alcool, colorant cofetărie tartrazină. Prin urmare, pentru prevenirea bolnavului, este necesar să se urmeze o dietă hipoalergenică, excluzând alimentele interzise din dietă. Angioedemul acut după administrarea de alergeni în alimente duce la numărul de recăderi la pacienții cu alergii.

O atenție deosebită trebuie acordată pacienților cu rinită sezonieră (polinoză) în timpul perioadei de înflorire a plantelor, când urticaria alergică, atunci când mănâncă fructe proaspete, poate provoca edemul lui Quincke.

Edemul alergic apare și în cazul tulburărilor de imunitate cauzate de factori interni.. În special, infecții cronice bacteriene, virale și parazitare, Helicobacter pylori, viermi, etc. Nu ultimul rol în dezvoltarea de edem alergic joaca boli cronice ale tractului gastro-intestinal și încălcarea microflorei intestinale - disbacterioza.

De aceea, dacă aveți angioedem frecvent, nu faceți auto-medicație acasă! Asigurați-vă că ați trecut printr-un examen, efectuați un test de alergen și testați IgE cu un alergist în cea mai apropiată clinică.

De menționat că tratamentul recomandat în astfel de cazuri, fie că este vorba de:

 • Dieta hipoalergenică, care exclude utilizarea alimentelor alergice cauzale semnificative;
 • Diverse medicamente, antihistaminice și pilule (Suprastin, Kestin, Loratadin, Zyrtec, Erius, Ketotifen și altele);
 • Unguente unguente (Elokom, Advantan cu prednison, etc);
 • Remedii populare și homeopatie;
 • Bunici vindecători.

Ei nu vă vor scuti de cauza bolii alergice și, în cel mai bun caz, vor afecta doar simptomele de angioedem.

Tehnologia medicală unică, autolimfocitoterapia (ALT), vă va ajuta să vindecați cauza angioedemului alergic și să obțineți remisia pe termen lung a bolii.

Problemele pacientului cu edem alergic


 • Edemul laringelui, bronșul - o amenințare la adresa vieții. Urgentă spitalizare necesară!

 • Dieta hipoalergenă strictă și meniul sărac

 • Tratamentul simptomatic nu elimină cauza bolii.

 • Medicamentul pe termen lung este însoțit de efecte secundare.

 • Metoda clasică de tratare a alergiilor - terapia ASIT nu este utilizată pentru angioedemul alergic.

Cu ajutorul ALT, edemul alergic Quincke, care este cauzat de:


 • Alergii alimentare

 • Alergii la microflora intestinală

Și nu vindecă:


 • Edemul Quinck asupra mușcăturilor insectelor Hymenoptera: albine, viespi, coarne.

 • Quincke edem ca urmare a alergii de droguri.

Scapa de angioedem folosind metoda ALT în 2019!

"Autolimofitoterapia" (abreviată ca ALT) a fost utilizată pe scară largă în tratamentul pacienților cu diferite forme de boli alergice de peste 20 de ani - metoda a fost brevetată pentru prima dată în 1992.

ALT pentru tratamentul edemului quinck este utilizat la copii și adulți. Copiii sunt tratați cu metoda "Autolimofitoterapie" după 5 ani.

„Autolimfotsitoterapii“ Metoda de tratament, cu excepția „angioedem“, este utilizat pe scară largă în: dermatita atopică, urticarie, alergii alimentare, astm bronșic, rinită alergică, polinoza, alergii alimentare, alergie la alergeni de uz casnic pentru animale de companie, alergii și frig si razele ultraviolete ( fotodermatit).

Esența metodei "ALT" este de a utiliza propriile celule imunitare de limfocite pentru a restabili funcția imună normală și a reduce sensibilitatea organismului la diferite alergene.

Principalul avantaj al ALT față de terapia ASIT este posibilitatea tratamentului simultan al mai multor boli alergice. De exemplu, polinoză și angioedem în alergii polivalente la polen și alergeni alimentari.

Autolimfocitoterapia se efectuează în ambulatoriu, într-un birou de alergologie, în scopul și sub supravegherea unui medic alergolog-imunolog. Limfocitele sunt izolate dintr-o cantitate mică de sânge venos dintr-un pacient în condiții sterile de laborator.

Limfocitele selectate sunt injectate subcutanat în suprafața laterală a umărului. Înainte de fiecare procedură, pacientul este examinat în scopul prescrierii individuale a dozei de autovaccin administrat. În plus față de limfocitele proprii și soluția salină, autovaccina nu conține nici un medicament. Regimurile de tratament, numărul și frecvența celulelor imune injectate depind de severitatea bolii. Autolimofitele se administrează în doze crescătoare treptat, cu un interval între injecții de la 2 la 6 zile. Cursul de tratament constă în 6-8 proceduri.


 • 1. - Colectarea sângelui 5 ml.

 • 2.- Izolarea autolimfocitelor

 • 3.- Examinarea de către un alergist
  și determinarea dozei de autovaccină

 • 4. Injectarea subcutanată a limfocitelor proprii

Normalizarea funcțiilor sistemului imunitar și scăderea sensibilității organismului la alergeni are loc treptat. Extinderea dietei hipoalergenice se efectuează în decurs de 1-2 luni. Abolirea terapiei simptomatice de susținere se realizează treptat și sub supravegherea unui alergist. Pacientului i se oferă posibilitatea de a efectua 3 consultații gratuite repetate în termen de 6 luni de la observație după terminarea cursului tratamentului cu metoda de autolimfitoterapie.

Eficacitatea tratamentului este determinată de caracteristicile individuale ale sistemului imunitar. Într-o anumită măsură, acest proces depinde de respectarea de către pacient a recomandărilor alergologului în perioada de tratament și reabilitare.

Vă puteți familiariza cu posibilele contraindicații pe site-ul nostru.

Eficacitatea autolimfocitoterapiei în tratamentul alergiilor

La evaluarea rezultatelor pe termen lung ale tratamentului, următoarea durată de remisie se observă la pacienții cu edem Quincke (formă cronică și nu numai):

Beneficiile tratării urticarei alergice și a angioedemului cu ALT

Tratam cauza bolii, nu simptomele acesteia.

Nu este necesară internarea și separarea de muncă

Cursul de tratament este de numai 3-4 săptămâni.

1 procedură durează doar 1-2 ore

Este posibil să se efectueze tratament în absența remisiilor persistente.

Autolimfocitoterapia poate fi combinată cu orice tratament simptomatic.

METODA ESTE PERMISĂ DE SERVICIUL FEDERAL DE SUPRAVEGHERE ÎN DOMENIUL MEDICAMENTULUI DE SĂNĂTATE

Cât de mult este tratamentul?

Costul unei proceduri este de 3700 de ruble. Costul unui curs de autolimofitoterapie subcutanată (6-8 proceduri), respectiv, este de 22200-29.600 ruble.

După un curs de ALT, sunt oferite 3 consultații gratuite pentru 6 luni de observare de către un alergolog. Dacă este necesar să se repete un curs de tratament pentru un pacient cu diagnostic de angioedem alergic, este prevăzut un sistem individual de reduceri.

Examinarea alergologică primară și diagnosticul pacientului se efectuează în conformitate cu standardele Departamentului de Sănătate al Federației Ruse. Analizele anterioare, testele IgE și rezultatele testelor pentru alergeni în alte instituții medicale sunt luate în considerare.

Pentru a trece testele pentru alergeni (teste cutanate) și un test de sânge pentru IgE poate fi în orice clinică în care ALT se face în 2019.

Faceți o întâlnire cu autorul metodei ALT!

Allergist-imunolog Login Nadezhda Y. vă va duce la Moscova într-o zi de lucru

http://altherapy.ru/chto_lechim/otek_kvinke/

Este posibilă tratarea angioedemului la domiciliu

Edemul Quincke este o afecțiune alergică în curs de dezvoltare, în care există edeme limitate sau difuze ale pielii, grăsimilor subcutanate, membranelor mucoase, uneori articulațiile și membranele cerebrale se umflă.

Să luăm în considerare această condiție în detaliu și să determinăm când tratamentul angioedemului este posibil la domiciliu.

Cum și de ce se dezvoltă boala

Pentru a răspunde la aceste întrebări, merită luată în considerare cea mai importantă componentă a imunității umane - sistemul de complimentare.

Este activat în cazul ingerării unui agent patogen - un virus, un alergen etc. De îndată ce imunitatea lor le recunoaște, începe activitatea activă a bazofilelor (celulele mastocite).

Bazofilele încep să arunce în afară mediatori (histamină, bradikinină) în cantități mari, ceea ce la rândul lor stimulează o reacție alergică și provoacă următoarele manifestări:

 • dilatarea venelor, a vaselor de sânge și a capilarelor;
 • permeabilitatea crescută a pereților vaselor pentru componentele sanguine;
 • umflarea țesuturilor;
 • erupții cutanate;
 • scăderea tensiunii arteriale.

Ca urmare a expansiunii vaselor și a permeabilității lor crescute, plasmă intră în spațiul extracelular, datorită căruia apare edemul local al țesuturilor sau membranelor mucoase.

Principala enzimă care reglementează acest proces este inhibitorul C1, prin urmare deficiența acestuia afectează o tendință crescută de reacții alergice, în special la angioedem.

Când inhibitorul C1 nu este suficient, apare o eliberare necontrolată de histamină și bradikinină ca răspuns la penetrarea alergenului în sânge, ducând la umflarea țesuturilor și membranelor mucoase.

Cele mai frecvente cauze ale bolii sunt următoarele:

 • alergică la alimente, polen, praf de uz casnic, produse cosmetice etc.;
 • insecte;
 • lână, puf, pene de păsări sau animale;
 • intoxicarea corpului;
 • infecții parazitare sau virale;
 • hipotermie severă sau insolație;
 • stres sever;
 • luând anumite medicamente: analgezice, inhibitori ECA, antibiotice (penicilină, cefalosporine) și o serie de alte medicamente.

Factorii care contribuie la boală se numesc:

 • tulburări de sânge;
 • stări autoimune;
 • boala tiroidiană;
 • insuficiență hepatică;
 • boli de stomac.

În practica medicală, aceștia disting, de asemenea, o serie de boli care duc la o scădere a nivelului inhibitorului C1:

 • mielom;
 • limfom limfocitar;
 • limfom non-Hodgkin;
 • leucemie limfocitară cronică;
 • Waldenstrom macroglobulinemia;
 • Limfosarcoma;
 • crioglobulinemie primară.

Toate patologiile descrise conduc la o deficiență a enzimei sistemului imunitar, când histamina și bradikinina pot fi eliberate în sânge în mod necontrolat, provocând edeme Quincke de natură recurentă.

Video: pericole majore

Simptomele manifestării

Edemul lui Quincke este o condiție bruscă care se poate dezvolta în câteva minute. Principalul său simptom este edemul organelor și al diferitelor părți ale corpului, unde un strat de grăsime subcutanată este bine dezvoltat.

Luați în considerare simptomele acestei boli, în funcție de locul de apariție:

 • umflarea sistemului respirator și a membranelor mucoase ale gurii. Aceasta este condiția cea mai periculoasă pentru viața unei persoane, deoarece edemul laringelui și limbii poate provoca asfixierea, care este plină de dezvoltarea insuficienței respiratorii și apariția asfixiției. Cu edem pulmonar, efuziunea se acumulează în regiunea pleurală, provocând dureri în piept.

Principalele simptome ale acestei afecțiuni sunt: ​​tusea lacrimală, dificultate la înghițire și respirație, răgușeală, durere. Persoana devine anxioasă, pielea feței devine o nuanță albăstruasă, apoi devine palidă;

 • zonele de înfrângere ale feței. Tumorile observate ale buzelor, obrajilor, triunghiului nazolabial, pleoapele. Patologia se poate dezvolta unilateral (umflarea feței stângi sau drepte a feței). Nu este deosebit de periculos pentru oameni, dar cu edeme recurente, pielea în locurile de acumulare de fluid se întinde treptat;
 • leziune în tractul urogenital. Simptomatologia acestei stări seamănă cu atacurile de cistită acută: durere în regiunea pubiană, probleme cu urinarea. Patologia este periculoasă prin faptul că poate să apară o retenție urinară acută, care, dacă edemul este prelungit și îngrijirea medicală nu este asigurată, poate provoca o ruptură a vezicii urinare;
 • deteriorarea sistemului digestiv. Pacientul simte o durere ascuțită în abdomen, vărsături, diaree. Abdomen palpare greu și dureros. Un simptom caracteristic acestei afecțiuni este furnicirea limbii și a palatului;
 • afectarea membranelor creierului. O stare periculoasă caracterizată prin diferite tulburări neurologice: dureri de cap severe, letargie, constienta afectată, greață, convulsii. Testați-vă pentru pacienții suspectați de această patologie: trebuie să atingeți bărbia din piept. Cu umflarea creierului, acest lucru nu va reuși.

Foto: Manifestarea pe buza superioară.

În unele cazuri, boala se extinde la:

 • articulații;
 • palmier;
 • picior;
 • pacientul poate fi chinuit de febră.

Când se apasă pe zonele umflate nu există cavități, aceste zone sunt întotdeauna solide datorită acumulării mari de lichid în ele cu o concentrație crescută de proteine. Din cauza îngroșării sângelui, pacienții suferă adesea tensiunea arterială.

În aproximativ jumătate din toate cazurile de edem angioneurotic, se observă urticarie - erupție cutanată de culoare violetă sau roșie în corp. Acestea pot părea ca niște blistere și pot fi grupate în pete de diferite forme și mărimi.

Tratamentul angioedemului la domiciliu

Imediat este necesar să se facă o rezervă că tratamentul angioedemului la domiciliu este posibil numai după consultarea unui medic și prin prescrierea unei terapii adecvate.

Orice medicamente și dozele acestora trebuie selectate numai de către un specialist, ținând cont de caracteristicile corpului dumneavoastră și de severitatea edemelor. Auto-tratamentul este posibil numai după eliminarea simptomelor acute.

Condiția principală pentru tratamentul cu succes este de a împiedica pacientul să reactiveze alergenul.

După ce a dat pacientului primul ajutor și a stabilit dinamica pozitivă a stării sale, este prescrisă terapia, constând din următoarele medicamente:

 1. medicamente antialergice. Acțiunea lor este de a elimina umflarea, mâncărimea, roșeața pielii, blocarea eliberării substanțelor biologic active - bradikinină și histamină.

Cele mai frecvente antihistaminice prescrise de noua generație - desloratadina, loratadina, cetirizina, fexofenadina, acrivastina. Spre deosebire de medicamentele de primă generație corespunzătoare, aceste medicamente au mai puține efecte secundare.

Dacă această terapie nu dă rezultate pozitive, merită să re-contactați medicul. În acest caz, se vor prescrie antihistaminice ale unui alt grup - antagoniști ai receptorilor H2: famotidină, ranitidină sau cimetidină.

Pentru edemul ușor, următoarele medicamente ajută la rezolvarea manifestării alergiei:

Cu toate acestea, toate provoacă somnolență și afectează reacția, prin urmare, sunt contraindicate pentru șoferii și persoanele angajate în industrii periculoase.

Pentru acești pacienți, antihistaminicele de generația a treia sunt prescrise:

 • ALLERGODIL;
 • zirtek;
 • Telfast;
 • semprex și analogii acestora.

Aceste medicamente nu inhibă sistemul nervos central și blochează rapid receptorii pentru bradikinină și histamină, au un efect prelungit.

 1. medicamente hormonale. Acțiunea lor este de a spori producția de inhibitori de C1, inhibând astfel mecanismul de dezvoltare a unei boli alergice.

Medicamentele hormonale au următoarele efecte asupra organismului:

 • bine luptând cu umflături, mâncărime;
 • ameliorarea inflamației;
 • îmbunătățirea funcției cardiace;
 • eliminarea bronhospasmului;
 • crește tensiunea arterială.

Pacienților li se prescriu glucocorticoizi sistemici:

Medicamentele au:

 • anti-inflamator;
 • decongestionant;
 • acțiune antihistaminică.

Medicamente efectiv recunoscute pe bază de androgeni - hormoni sexuali masculini:

Rețineți că pentru simptome severe, pacientului i se prescriu medicamente hormonale sub formă de injecții. În acest caz, este mai bine să solicitați ajutor de la un medic care poate injecta competent medicamentul intravenos sau intramuscular.

Este mai convenabil să luați hormoni în pastile acasă. Cu toate acestea, nu trebuie să măriți singur doza pentru a grăbi recuperarea; efectul poate fi invers!

Sub forma unui tip ereditar, tratamentul implică reaprovizionarea deficienței inhibitorului C1.

În aceste scopuri, prescrieți injecții pentru următorii agenți (unul dintre următorii):

 • proaspete sau proaspete;
 • stanozolol;
 • danazol;
 • acid aminocaproic.

În funcție de simptomele observate și de severitatea bolii, pot fi prescrise medicamente suplimentare:

 • carbon activat ca sorbent;
 • ketotifen pentru a elimina spasmul tractului respirator;
 • diuretice;
 • ascorutin pentru a reduce permeabilitatea pereților vasculari, vitamine din grupa B;
 • medicamente pentru îmbunătățirea sistemului nervos simpatic;

De obicei, tratamentul angioedemului durează 3 săptămâni, timp în care este necesar să se respecte cu strictețe prescripția medicului, iar în cazul celei mai mici deteriorări cere ajutor în spital.

Ce să faci cu dermatita rece pe mâini? Detalii aici.

Când să sunați la o ambulanță

O ambulanță trebuie să fie chemată imediat după ce persoana are următoarele simptome:

 • umflarea oricărei părți a corpului sau a membranei mucoase;
 • dificultăți de respirație, tuse;
 • durere ascuțită în abdomen;
 • diaree;
 • vărsături și alte simptome însoțite de umflarea țesuturilor și membranelor mucoase.

Ar trebui să se înțeleagă că boala se poate dezvolta de la câteva minute la mai multe ore, astfel încât ajutorul de urgență în stadiile inițiale va ajuta la prevenirea complicațiilor și, eventual, la salvarea vieții unei persoane.

Cum să ajuți acasă

Înainte de sosirea "ambulanței" trebuie să acționați conform următorului plan:

 1. Puneți pacientul pe un scaun în camera unde intră aer proaspăt (deschideți fereastra).
 2. Dacă este posibil, eliminați alergenul.
 3. Eliberați zona abdomenului și gâtului de haine.
 4. Cu șoc anafilactic, merită efectuat resuscitarea cardiopulmonară.
 5. Dacă o reacție alergică a fost provocată de o mușcătură de insecte, trageți cu ușurință înțepătură.

Într-o stare care amenință viața pacientului (semne de sufocare, tensiune arterială foarte scăzută), adrenalina 0,1% trebuie injectată. Pentru copii, doza este de 0,01 mg pe kilogram de greutate, pentru adulți - 0,3-0,5 mg. Cel mai bun loc de injectare este suprafața exterioară a coapsei, dar puteți, de asemenea, să injectați medicamentul în mușchiul glutei.

 • Dacă există hormoni în kitul de prim ajutor (prednison, dexametazonă), trebuie să toarnați un flacon de acest medicament sub limbă. Datorită caracteristicilor circulației sanguine în acest domeniu, medicamentul va acționa instantaneu.
 • Următoarea etapă obligatorie de prim ajutor este de a oferi pacientului o pilulă sau de a injecta un medicament antihistaminic (difenhidramină, loratadină, suprastin, cetirizină, feniletil).
 • Aplicați apă rece la locul de umflare.
 • În picăturile nazale de picurare vasoconstrictor (naftizină).
 • Dați pacientului o băutură alcalină în cantitate suficientă. Borjomi, Narzan va face, puteți adăuga 1 g de sodă la un litru de apă obișnuită.
 • Numai acțiunile clare și coordonate vor contribui la atenuarea stării pacientului și la prevenirea consecințelor grave ale angioedemului.

  Ce se poate face pentru prevenire

  În scopuri preventive, merită eliminat contactul cu alergenul:

  • evitarea utilizării medicamentelor care cauzează alergii;
  • urmați o dietă hipoalergenică;
  • pentru pacientii cu forma ereditara evita leziunile si operatiile.

  Persoanele cu producție deficitară de inhibitori de C1 sunt prescrise medicamente care conțin hormoni la doze profilactice.

  Există precursori ai bolii?

  Principalii predați ai acestei boli sunt numiți:

  • arsură, furnicături în zona edemelor;
  • roșeața pielii;
  • cardanizarea palmelor sau a altor părți ale corpului;
  • erupții cutanate;
  • congestie nazală și urechi;
  • strănut, saliva copioasă.

  Dacă oricare dintre aceste afecțiuni sa dezvoltat rapid și fără niciun motiv, trebuie să luați imediat un antihistaminic (difenhidramină, loratadină, suprastin, cetirizină, fenistil) și să solicitați sfatul medicului

  Cum să preveniți complicațiile

  Pentru a evita consecințele grave, nu trebuie să vă auto-medicați și să sperați că totul va trece de la sine.

  Pentru orice reacție alergică rapidă, este necesară chemarea unei ambulanțe, înainte de sosirea ei este necesar să se ia preparatele de mai sus.

  Dacă echipa de ambulanță insistă asupra spitalizării, nu renunța la ea. Uneori este necesar să se monitorizeze pacientul în permanență, deoarece este imposibil să se prezică pe deplin răspândirea edemului.

  Cauzele dermatitei, citiți mai departe.

  Pentru a afla despre simptomele dermatitei perianale, mergeți aici.

  Sunt rețetele populare eficiente?

  Rețetele populare pot fi utilizate pentru a atenua starea pacientului în timpul tratamentului prescris de medic.

  Dar, în nici un caz, nu poate înlocui complet tratamentul prescris cu medicina tradițională, pentru a nu agrava în continuare reacția alergică.

  Ca terapie adjuvantă, puteți utiliza următoarele rețete populare:

  1. Baie de baie. Algele elimină suptul și elimină alergenii din organism. 100 de grame de laminaria laminaria sunt înmuiate timp de o jumătate de oră cu apă caldă, apoi masa umflată este turnată într-o baie de apă caldă. Durata procedurii este de 20 de minute.
  2. Frunze de mesteacan. Această materie primă naturală are un efect puternic diuretic, astfel că instrumentul ajută la scăderea edemului. Un pahar de apă fiartă ia o lingură de frunze, insistă 15 minute și bea o băutură caldă.
  3. Colectarea de plante. Pentru prepararea sa ia în aceleași proporții:
  • rădăcini de cicoare;
  • menta frunze;
  • grâu;
  • flori imortelle;
  • coada de iarbă;
  • flori de musetel.

  O lingura de acest amestec se toarnă cu un pahar de apă, se aduce la fierbere și se filtrează, se răcește. Bea 100 ml de 3 ori pe zi.

  Edemul lui Quincke nu este o alergie inofensivă, ci o stare gravă care se poate termina în moarte. Prin urmare, la primele sale manifestări este necesară chemarea unei ambulanțe și asigurarea asistenței de urgență.

  Tratamentul acestei boli la domiciliu este posibil, dar este necesar să se urmeze cu strictețe tratamentul prescris de medic.

  http://allergycentr.ru/lechenie-oteka-kvinke-v-domashnih-uslovijah.html

  Cum să tratați angioedemul

  În viața de zi cu zi, suntem obișnuiți să folosim diferite produse chimice, produse de curățare și detergenți. Deseori abuzul de alcool și alimente dăunătoare, care includ alimente fast-food, produse semifinite, sărate și afumate. Toate aceste componente contribuie la apariția susceptibilității la alergii. Și în acest caz, riscul de edem Quincke este foarte mare.

  Ce este angioedemul?

  Edemul lui Quincke este răspunsul organismului la anumite alergene. Trecem într-o formă destul de acută: umflarea gâtului, laringelui, tractului respirator, ochilor, nasului și gurii. De asemenea, este caracteristică umflarea țesutului subcutanat. Rareori există umflarea organelor interne. Edemul nu este întotdeauna alergic. De asemenea, poate fi împărțită în formă moștenită și dobândită.

  De regulă, aceste simptome apar în mod neașteptat și se dezvoltă foarte brusc. Adesea trece prin ea însăși în 2-3 ore. Dar dacă îmbunătățirea nu a venit, trebuie luate măsuri pentru a le trata. Edemul laringian este caracterizat prin șuierături severe în gât, o schimbare a vocii, dificultăți de respirație și tuse. Sistemul nervos uman, de asemenea, suferă - devine anxios, iritabil.

  Există, de asemenea, următoarele tipuri de edem:

  • Umflarea feței;
  • Edemul limbii, amigdale;
  • Umflarea sistemului genito-urinar;
  • Edem gastro-intestinal;
  • Puternicitatea creierului.

  Dacă edemul Quincke este cauzat de un tip de alergie, cauzele sunt produse cum ar fi ciocolată, fructe, nuci, fructe de mare, alimente afumate și conservanți, polen, pene și lână, insecte și praf. Prezența diferitelor virusuri și paraziți în organism poate afecta pufarea. Reacția pseudo-alergică (declanșată de un non-alergen) se manifestă din partea tractului gastro-intestinal. Adesea, umflarea are loc ca urmare a disfuncției glandei tiroide și a sistemului endocrin. Dacă o astfel de reacție apare periodic și frecvența acesteia crește, aceasta poate indica prezența tumorilor sau a problemelor cu sângele. Un rol imens îl joacă ereditatea.

  Tratamentul medicamentos al angioedemului

  Pentru a evita posibilele complicații, principalul lucru este să începeți tratamentul la timp. Dar cum să tratezi angioedemul? În forme mai blânde ale manifestării sale, antihistaminice sunt adesea folosite, care pot fi obținute fără prescripții și prescripții medicului. În astfel de cazuri, după o zi sau două, agnootek va trece fără urmă. Dacă boala este severă și există un risc pentru viața pacientului (respirație complicată), trebuie să consultați un medic. După identificarea cauzei sau a alergenului, se vor prescrie următoarele antihistaminice:

  În caz de boală severă, medicii pot prescrie corticosteroizi pentru tratamentul angioedemului:

  • Tseleston;
  • Kenalog;
  • prednisolon;
  • Urbazon;
  • Berlikort;
  • Medrol;
  • metipred;
  • Lemod;
  • Dekadron;
  • Polkortolon;
  • florinef;
  • Florinef.

  Pentru eliminarea urgentă a edemelor, medicii injectă epinefrină - aceasta este doar o injecție de adrenalină. Dacă la o boală sunt afectate unele sisteme și organe respiratorii, aceasta va ajuta la normalizarea muncii lor. Nu fi superfluu și luați medicamente diuretice:

  Pentru eliminarea cu succes a puffiness este de a scăpa de corpul de toxine. În aceste scopuri, se folosesc aceste tipuri de sorbenți: carbon activ, enterosgel, carbol, chitosan, atoxil.

  O condiție foarte importantă pentru tratarea edemelor este aportul unui complex de vitamine pentru întărirea corpului general și imunitatea. Cea mai bună opțiune ar fi utilizarea vitaminei C, B12, quercetinului și bromelainei. Când se utilizează acid ascorbic, apare o scădere a nivelului histaminei în corpul pacientului. Vitamina B12 este mai bine să intre în organism cu injecții pentru viteza de acțiune. Acest lucru va contribui la reducerea semnificativă a numărului de atacuri. Quercetinul se găsește în multe alimente, cum ar fi hrișcă, mere, afine, ceapă și fasole. Este necesară inhibarea dezvoltării manifestărilor alergice. Bromelaina reduce inflamația. Dar este necesar să-l folosiți cu atenție, deoarece poate provoca sângerare.

  Tratamentul de remedii folcloric angioedem

  Cum să tratați medicamentele antiinflamatorii? Această întrebare este adesea adresată de persoanele cu alergii. Medicina alternativă recomandă utilizarea diferitelor comprese:

  • Compresie de sare. Sarea se suprapune cu prezența excesului de lichid în organism. Este necesar să diluați o lingură de sare într-un pahar de apă. Compresa trebuie aplicată la rece de mai multe ori pe zi.
  • Comprimat de mușețel Este necesar sa se macina florile uscate de mușețel și se amestecă cu apă fierbinte pentru a se obține o stare musculară. Acest cățel sa răspândit pe tifon fierbinte și menținut în loc de edem.

  Destul de mult pe bază de plante, care va ajuta să scape de boală:

  În multe surse despre medicina tradițională, puteți găsi o rețetă pentru tratamentul angioedemului cu ajutorul algelor, și anume scăldarea cu alge. Această componentă contribuie la îndepărtarea rapidă și, mai ales, naturală, a alergenului din organism. Reduce în mod semnificativ pufarea și normalizează circulația sângelui într-un timp scurt. Pentru a elimina o ușoară formă de edem, dați pacientului lapte cald cu sifon de câteva ori pe zi.

  Ajutor bun de infuzie de urzica. Este necesar să umpleți trei linguri de rădăcină de urzică, frunze rase și iarbă, cu un litru de apă fiartă fierbinte. Trebuie să insiste timp de două ore. Tulpina supa, luati cateva linguri de trei sau patru ori pe zi, de preferat cu fiecare masa.

  Frunzele de mesteacăn au un efect diuretic excelent. Frunzele sfărâmate sunt umplute cu apă clocotită și infuzate timp de 10 minute, ca o oră normală. După această perioadă, perfuzia trebuie să fie beată imediat, în timp ce este caldă. Faceți aceste băuturi de mai multe ori pe zi. Pentru edemul tractului digestiv este necesar să utilizați sucul de țelină.

  Primul ajutor pentru edem

  Când oferiți pacientului primul ajutor, urmați aceste sfaturi:

  • Primul pas este să contactați sau să apelați o ambulanță, informându-i despre starea pacientului. Ei vor putea să vă dea câteva recomandări pentru îmbunătățirea stării sale.
  • Opriți orice contact al pacientului cu un posibil alergen.
  • Dacă umflarea este rezultatul unei injecții, strângeți partea corpului cu o bandă strânsă deasupra acesteia. Atașați gheață la locul injecției.
  • Aceleași manipulări ar trebui să se facă și cu o mușcătură de insecte.
  • Slăbiți hainele pacientului dezactivând-o. Acest lucru va ajuta la normalizarea respirației și circulației sanguine.
  • Asigurați accesul la aer proaspăt prin deschiderea ferestrelor și ușilor.
  • Dacă edemul este cauzat de otrăvire și locul localizării acestuia este laringele sau traheea, pacientul nu trebuie în nici un caz să fie vărsat. Dați-i să bea cât mai multă apă posibil, dizolvând câteva tablete de cărbune activat sau alb.
  • Discutați cu pacientul, nu-i dați timp să vă gândiți la nenorocirea și panica lui.

  Măsuri preventive

  Dacă umflarea este o manifestare a alergiilor, este necesar să eliminați acest alergen din mediul său. Este necesar să se renunțe la alte alergene posibile între produsele alimentare, animalele de companie. Medicamente precum paracetamolul, acidul acetilsalicilic și citramonul sunt considerate provocatoare pentru edemul Quincke. Prin urmare, este mai bine să consultați un medic pentru înlocuirea lor cu alte mijloace sigure.

  Încercați cât mai rar posibil să folosiți parfumuri și produse de machiaj. Defecțiunile colosale sunt cauzate de spălarea pulberilor, a preparatelor de spălare și de spălare. Orice băuturi alcoolice sunt strict interzise. Încercați să păstrați întotdeauna curățenia în casă prin curățenie umedă.

  Pentru a preveni inflamația la un copil, pentru igiena personală, utilizați numai produse cosmetice hipoalergenice. Pacientul trebuie să păstreze întotdeauna o seringă cu o injecție de adrenalină la îndemână. Este necesar să se normalizeze starea sistemului nervos. Evitați situațiile stresante și stresul.

  http://allergiainfo.ru/kvinke/kak-lechit-otek-kvinke/

  Edemul lui Quincke: primul ajutor și metodele de tratament

  Edemul Quincke - o patologie periculoasă, însoțită de umflarea pielii, a epiteliului mucus și a țesutului subcutanat. Lipsa asistenței în timp util conduce la consecințe grave, inclusiv moartea.

  Angioedemul apare cel mai frecvent la persoanele care suferă de alergii. Principalul contingent al pacienților este femeile tinere și copiii de vârste diferite.

  Cauzele bolii

  Boala este provocată de două grupuri de factori. În funcție de cauza rădăcinii, alocați formele de patologie:

  • Alergice. Edemul de țesut apare atunci când un anumit alergen este ingerat. Reacția poate fi observată la mușcăturile de insecte, mâncând alimente care provoacă alergii. Adesea, un pronunțat impuritate rezultă din utilizarea unui nou tip de antibiotice.
  • Pseudoalergice. Motivul patologiei este o defecțiune a complexului de proteine ​​complexe implicate în dezvoltarea reacțiilor imune și alergice. Intr-un corp sanatos, acest tip de proteine ​​este activat numai prin penetrarea diverselor alergeni. Eșecul este activarea spontană a complexului proteic. Rezultatul este o alergie neașteptată.

  Simptomele bolii

  Recunoașterea angioedemului este ușoară. Toată lumea ar trebui să cunoască simptomele patologiei periculoase:

  • umflarea rapidă a pielii, a membranelor mucoase din zona afectată;
  • culoarea pielii nu se modifică;
  • zonele umflate nu provoacă mancarime;
  • o persoană simte dureri și senzații de arsură;
  • măriți dimensiunea limbii, buzelor, palatului moale, amigdalelor;
  • cu umflarea laringelui, respirația devine dificilă, apare răgușirea, tusea de lătrat;
  • chipul pacientului devine mai întâi roșu, apoi devine brusc palid;
  • dacă persoana nu reușește să ajute, el cade într-o comă, se produce moartea din cauza lipsei de oxigen.

  În formele severe de patologie, aspectul poate fi:

  • gât;
  • fata;
  • torsul superior;
  • perii;
  • picior;
  • suprafața exterioară a coapsei.

  În unele cazuri, umflați:

  Primul ajutor

  Starea ulterioară a pacientului depinde de conștientizarea persoanelor care se află în apropiere atunci când apare o umflare bruscă a țesuturilor. Înțelegerea complexității situației, punerea în aplicare a anumitor activități și chemarea imediată a unei ambulanțe salvează adesea viața unei persoane. Ce trebuie să faceți cu angioedemul?

  • chemați un medic. Cu acest diagnostic, medicii părăsesc imediat apelul. Chiar și cu o condiție satisfăcătoare a pacientului, este necesară consultarea unui specialist;
  • calma victima;
  • îndepărtați hainele strânse, cravată, centură;
  • deschideți fereastra sau fereastra, asigurați maximum de aer proaspăt;
  • da sorbentilor persoane: carbon activ, Enterosgel, Sorbex, le face sa bea o multime de lichide;
  • dacă există antihistaminice, dați-le imediat victimei. În trusa de primăvară acasă ar trebui să fie întotdeauna Suprastin, Claritin, Diazolin (pentru copii);
  • pentru mușcături de insecte sau injecții ale medicamentului, atașați o cârpă umezită cu apă rece la locul mușcăturii sau perforării;
  • vasoconstrictor de picurare în picăturile nazale.

  La sosirea ambulanței, medicii oferă asistență de urgență:

  • cu o scădere a presiunii și umflarea laringelui, se injectează o soluție de adrenalină;
  • terapia cu hormoni. Sunt prezentate injecții cu dexazonă sau prednisolon;
  • toxinele sunt eliminate cu ajutorul entero - și hemosorbentelor puternice;
  • Lasix este prescris ca un diuretic eficient;
  • injectat intramuscular cu soluție 2% de Suprastin;
  • medicamentele care blochează acțiunea proteinelor care produc angioedem sunt prezentate.

  Lista procedurilor depinde de starea pacientului. Unele dintre ele sunt ținute la fața locului, unele activități se desfășoară în departamentul alergic al spitalului. Pacientul este spitalizat cât mai curând posibil.

  tratament

  Manifestările de patologie gravă necesită o abordare echilibrată. Pacientul este în spital timp de cel puțin o săptămână. Cu ajutorul terapiei potrivite, simptomele dispar destul de repede, dar la început este necesară o monitorizare constantă a stării pacientului. Tratamentul angioedemului la domiciliu este inacceptabil, este necesar un control obligatoriu al specialiștilor!

  Tratamentul medicamentos

  Cum să tratați angioedemul? Terapia se desfășoară în mai multe etape:

  • aflarea cauzei atacului;
  • interzicerea contactului cu alergenul;
  • numirea de medicamente care reglează tonul sistemului nervos. Efedrina, acidul ascorbic, compușii care conțin calciu sunt eficienți;
  • o scădere a nivelurilor de histamină și a activității proteinelor. Atribuiți difenhidramina, Tavegil, Atropine, Suprastin;
  • pentru a crește elasticitatea vaselor de sânge și pentru a îmbunătăți starea generală a corpului, recomandate vitamine din grupa B, ascoritină;
  • se efectuează terapia de desensibilizare utilizând prednisolon și cortizon, se indică gama globulină.

  Forma pseudo-alergică a patologiei necesită prescrierea de medicamente care măresc producția inhibitorului C1 lipsă. Sarcina evenimentului este de a opri sau de a reduce probabilitatea de activare spontană a proteinelor care reacționează la reacțiile alergice imune. Terapia hormonală se efectuează sub supravegherea unui medic din spital.

  După ce faceți clic pe link, puteți afla cum să eliminați un negel pe un deget. Numai metode eficiente.

  Totul despre koperoz pielea este scris aici. Citiți un articol interesant.

  dietă

  În cazul unei forme alergice a bolii, este important să se reconsidere dieta. Un pacient care a avut o dată edem de piele Quincke este obligat să adere la anumite reguli de nutriție. Nerespectarea recomandărilor conduce la recidive și complicații de diferite tipuri.

  Persoanele predispuse la alergii sunt produse interzise care au provocat o înfundare pronunțată. Limitați consumul sau chiar abandonați anumite produse.

  Imediat după atac interzis:

  • ciocolată;
  • miere;
  • ouă;
  • citrice;
  • produse cu coloranți și conservanți;
  • brânză topită;
  • nuci;
  • lapte integral;
  • fructe, legume și boabe de culoare roșie și portocalie;
  • picant, sărat, acru;
  • cafea și cacao;
  • lapte condensat;
  • conserve.
  • produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi;
  • fulgi de ovăz, hrișcă pe apă;
  • supă ușoară;
  • biscuiți uscați;
  • pâine de pâine;
  • carne de vită fiartă;
  • decoction de trandafir sălbatic, musetel;
  • un compot neîndulcit;
  • ceai slab

  Cauzele și tratamentul angioedemului la copii

  Cauza principală a umflării țesuturilor moi este diferitele tipuri de alergii. În copilărie, forma non-alergică a patologiei este rară.

  Simptomele patologiei sunt similare cu manifestările de alergie la adulți:

  • răspunsul rapid al corpului la infiltrarea unui stimul;
  • umflarea rapidă a feței, a buzelor și a altor părți ale corpului;
  • uneori, pete bulgăre ocupă o zonă destul de mare;
  • cu umflarea laringelui, copilul începe să se înnebunească;
  • Cu umflarea feței, aspectul se schimbă dincolo de recunoaștere, ochii sunt aproape închise din cauza pleoapelor umflate.

  Puffiness apare pe fata, picioare, maini, scrot. Uneori, alte părți ale corpului sunt afectate.

  Reacții alergice la copii:

  • medicamente (antibiotice, aspirină, vitamine B, medicamente care conțin iod);
  • produse (ciocolată, ouă, citrice, miere, nuci, lapte integral, căpșuni, zmeură);
  • praf de casă;
  • polenul unor plante;
  • diverse mușcături de insecte;
  • alte tipuri de alergeni.

  La mulți copii, reacțiile alergice apar mai devreme. Dacă cauza erupției cutanate, roșeață, alte manifestări ale alergiei nu este stabilită și nu este exclusă, reacția va fi mai gravă. Patologia are un alt nume - urticaria gigantică.

  Manifestările de alergii sunt în creștere. Consecințele:

  • perturbări ale sistemului imunitar;
  • senzație de rău;
  • boli dermatologice;
  • Quincke edem, ca o formă severă de reacție la un alergen.

  Atunci când umflarea laringelui se poate sufoca. În cazurile severe, este necesară o traheotomie.

  Dacă există un copil în familie care suferă de orice formă de alergie, părinții trebuie să-și amintească regulile importante:

  • Trusa de prim ajutor trebuie să fie întotdeauna medicamente antihistaminice, care, înainte de sosirea unei ambulanțe, puteți reduce umflarea țesuturilor moi.
  • Este recomandabil să se administreze prednison pentru administrare intramusculară cu umflare rapidă a laringelui. Uneori ambulanța este întârziată, iar sarcina dvs. este de a ajuta copilul albastru, sufocând.
  • Eliminarea contactului cu alergenii vă va ajuta să eliminați apariția unei deranjări pronunțate.
  • Dieta trebuie urmată pe tot parcursul vieții.

  Alte forme de angioedem la copii

  Mai puțin frecvente sunt puffiness care nu este asociat cu un anumit alergen. Necesită terapie complexă. Patologia este mai dificil de tratat.

  Tip non-alergic

  Motivul este o predispoziție genetică la anumite tipuri de reacții. Factori provocatori:

  • boli infecțioase purtate de copil;
  • alergeni comuni;
  • temperaturi scăzute, lumină solară;
  • otrăvire cu diverse substanțe;
  • condiții stresante.

  Avem informații interesante despre simptomele și tratamentul erizipetelor pe picioarele noastre.

  Despre lupusul eritematos la copii este scris în acest articol. Aflați totul acum!

  Dacă urmați linkul http://vseokozhe.com/bolezni/dermatit/seborejnyj/metody-lecheniya.html puteți afla totul despre cauzele dermatitei seboreice.

  Edem recurent

  Chiar și cu un tratament de succes și în timp util, poate apărea umflarea. Există mai multe motive:

  • modificări patologice în ficat, printre care: hepatită;
  • amigdalită, carii;
  • boli parazitare și autoimune (ascariasis, giardiasis);
  • hipotiroidismul este o patologie a glandei tiroide.

  Cu manifestări frecvente de edem, apar tulburări neurologice, se poate dezvolta sindrom abdominal. Umflarea inimii și a articulațiilor, deteriorarea membranei mucoase a organelor din tractul gastro-intestinal sunt periculoase.

  Copilul trebuie monitorizat în mod regulat de către un alergolog, gastroenterolog și neurolog. O dieta sanatoasa, intarirea sistemului imunitar si evitarea contactului cu alergeni va ajuta la minimizarea cazurilor de afectiune pronuntata.

  Prevenirea edemelor

  Prevenirea dezvoltării umflării țesuturilor moi va contribui la respectarea anumitor reguli:

  • exclude contactul cu alimentele și medicamentele care cauzează alergii;
  • în cazul reacțiilor alergice la anumite tipuri de medicamente, avertizați medicul;
  • păstrați antihistaminice la îndemână în timp ce luați un nou tip de antibiotic;
  • mâncați drept;
  • dacă sunteți predispus la alergii, urmați o dietă strictă;
  • Luați complexe de vitamine pentru a întări sistemul imunitar.

  Edemul lui Quincke: ce trebuie făcut înainte de sosirea ambulanței:

  Ca acest articol? Abonați-vă la actualizările site-ului prin RSS, sau stați la Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus sau Twitter.

  Abonați-vă la actualizările de e-

  Spune-le prietenilor tăi!

  Edemul lui Quincke: primul ajutor și metode de tratament: 2 comentarii

  E alergic, nu? Și foarte periculos, în măsura în care știu. Chiar și mortal, dacă timpul nu oferă asistență de urgență.

  http://vseokozhe.com/bolezni/otek/kvinke.html

  Cauze, simptome și tratamentul angioedemului

  Ce este angioedemul?

  Edemul Quincke este o edemă locală (difuză sau limitată) a membranelor mucoase și a țesutului subcutanat, care apare brusc și se dezvoltă rapid. Un medic german, de către specialistul în terapie și chirurg, Heinrich Quincke, după care a fost numită patologia, a descoperit pentru prima dată și a descris simptomele ei în 1882. Edemul Quincke poate fi, de asemenea, numit angioedem (sau angioedem), o urticarie gigantică. Giant urticaria este observată în special la persoanele de vârstă fragedă, în timp ce la femei este mai des decât la bărbați. Conform statisticilor, prevalența acestei tulburări la copii a crescut recent.

  Giant urticaria are loc pe principiul alergiilor comune. Dar în acest caz, componenta vasculară este mai pronunțată. Dezvoltarea reacției începe cu stadiul de antigen - anticorp. Mediatorii de alergie acționează asupra vaselor de sânge și a trunchiurilor nervoase, provocând întreruperea activității lor. Există o expansiune a vaselor de sânge, mărind permeabilitatea acestora. Ca rezultat, plasma penetrează în spațiul extracelular și se dezvoltă edemul local. Perturbarea celulelor nervoase duce la paralizia trunchiurilor nervoase. Efectul lor depresiv asupra navelor încetează. Cu alte cuvinte, vasele nu ajung la un ton, care, la rândul său, contribuie la o relaxare și mai mare a pereților vasculari.

  Majoritatea pacienților prezintă o combinație de edem și urticarie acută.

  Simptomele angioedemului

  Edemul Quinck se caracterizează printr-un debut ascuțit și o dezvoltare rapidă (peste câteva minute, mai puțin frecvent - ore).

  Edemul Quinck se dezvoltă pe organe și părți ale corpului cu un strat dezvoltat de grăsime subcutanată și se manifestă prin următoarele simptome:

  Edemul sistemului respirator, adesea - laringelui. Atunci când edemul laringelui pare răgușită, respirația devine dificilă, însoțită de o tuse de tip lătrat. Există, de asemenea, o anxietate generală a pacientului. Pielea din față obține mai întâi o nuanță albastră, apoi palidă. Uneori patologia este însoțită de pierderea conștienței.

  Umflarea locală a diferitelor părți ale feței (buze, pleoape, obraji).

  Umflarea membranelor mucoase ale gurii - amigdalele, palatul moale, limba.

  Edemul tractului urinar. Însoțită de semne de cistită acută și de retenție urinară acută.

  Edem cerebral. Caracterizat de afecțiuni neurologice de natură diferită. Poate fi o varietate de sindrofe convulsive.

  Umflarea tractului digestiv. Caracterizată prin semne de abdomen "acut". Tulburările dispeptice, durerea abdominală acută, peristaltismul crescut sunt posibile. Pot fi observate manifestări ale peritonitei.

  Adesea, angioedemul se extinde până la buza și limba inferioară, laringele, ceea ce duce la deteriorarea funcției respiratorii (altfel asfixia). Umflarea pe față amenință, de asemenea, răspândirea procesului în mucoasa creierului. În absența asistenței medicale de urgență de către specialiști calificați în acest caz, este posibil un rezultat fatal.

  Cauze ale angioedemului

  Cauzele angioedemului pot fi diferite:

  Consecința unei reacții alergice care apare atunci când este în contact cu un alergen.

  În rolul alergenilor cel mai des servesc:

  anumite alimente (pește, citrice, ciocolată, nuci)

  conservanți și coloranți din produsele alimentare (adesea în cârnați, cârnați, brânzeturi)

  pene, pene de păsări și păr de animale

  otravă sau saliva de insecte care intră în corpul uman după mușcături de insecte (viespi, albine, țânțari, țânțari etc.)

  Consecința infecției parazitare sau virale (giardiază, invazii helmintice, hepatită).

  Hipostazele de origine non-alergică (reacții pseudo-alergice) care reflectă alte patologii somatice, de exemplu tulburări funcționale ale organelor sistemului digestiv.

  Tendința la edem poate să apară la persoanele cu insuficiență a sistemului endocrin, inclusiv la nivelul glandei tiroide.

  Edemul cauzat de boli neoplazice și boli de sânge.

  Edemul provocat de factorii chimici (inclusiv drogurile) și fizici (presiune, temperatură, vibrații). Alergia la medicamente apare cel mai adesea pe medicamentele din clasa analgezicelor, medicamentele sulfate, antibioticele din grupul de penicilină, mai puțin frecvent - cefalosporinele.

  Episoade angioedem ereditar, care rezultă dintr-o tulburare congenitală - eșecul anumitor enzime (inhibitori ai C-1 ai sistemului complementar), care sunt direct implicați în distrugerea substanțelor care determină umflarea țesuturilor. Această patologie este mai tipică pentru bărbați, provocată de leziuni, stres excesiv asupra sistemului nervos (de exemplu, stresul), a suferit o boală acută.

  30% din cazuri de angioedem sunt diagnosticate ca fiind idiopatice atunci când nu este posibil să se determine cauza principală a bolii.

  Îngrijire de urgență pentru angioedem

  Edemul Quincke se dezvoltă foarte imprevizibil și reprezintă o amenințare pentru viața pacientului. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să apelați la brigada de ambulanță, chiar dacă starea este în prezent satisfăcătoare și stabilă. Și în nici un caz nu se poate panica. Toate acțiunile trebuie să fie rapide și clare.

  Înainte de sosirea brigăzii de ambulanță de urgență

  Este necesar ca pacientul să fie așezat într-o poziție confortabilă, să se liniștească

  Limitați contactul cu alergenul. Atunci când o mușcătură de insecte (viespi, albine), trebuie să eliminați intepatura. Dacă nu o puteți face singuri, trebuie să așteptați sosirea specialiștilor.

  Dați medicamente antihistaminice (fencarol, diazolin, difenhidramină). Sunt mai eficiente formele injectabile de antihistaminice, deoarece este posibil ca edemul tractului gastro-intestinal să se dezvolte și absorbția substanțelor să fie afectată. În orice caz, trebuie să luați 1 - 2 comprimate de medicament, dacă nu este posibil să faceți o injecție. Medicamentul va slăbi reacția și va ușura starea înainte de sosirea unei ambulanțe.

  Asigurați-vă că beți multă băutură alcalină (pentru 1000 ml de apă, 1 g de sodă sau narzan sau borjomi). Consumul de apă multă ajută la eliminarea alergenului din organism.

  Enterosgelul sau carbonul activ obișnuit pot fi utilizate ca sorbenți.

  Pentru a reduce umflarea și mâncărimea, în zona edematoasă se poate aplica o compresă rece, o sticlă cu apă fierbinte, cu apă rece și gheață.

  Furnizați un acces bun la aerul proaspăt, îndepărtați obiectele care fac dificilă respirația.

  Dacă gradul de edem este sever, este mai bine să nu luați niciun fel de măsuri pentru a nu provoca o deteriorare a stării pacientului și să așteptați o ambulanță. Principalul lucru - nu face nici un rău.

  După sosirea camerei de urgență

  Acordarea asistenței de urgență vizează punerea în aplicare a mai multor sarcini.

  Încetarea impactului asupra organismului a alergenului intenționat. Necesar pentru evitarea progresiei bolii. Efectul bun are o compresie rece. Sticlă de apă caldă adecvată cu apă rece sau gheață. Dacă umflarea este rezultatul unei mușcături de insecte sau a unei injecții de droguri, este necesar să se pună un turniu deasupra locului de mușcături / injectare timp de 30 de minute.

  Terapia hormonală. Tratamentul cu glucocorticosteroizi este necesar pentru a elimina edemul și a normaliza funcția respiratorie. Cu urticarie gigantică, prednisonul este medicamentul de alegere. Când se administrează angioedem combinat cu urticarie, poate fi utilizată dexametazona.

  Terapia de desensibilizare. Antihistaminicele sunt folosite pentru a reduce sensibilitatea organismului la re-ingestia de alergeni. Suprastin, difenhidramină, tavegil sau pipolfen se administrează intramuscular.

  Terapie simptomatică

  Sunt administrate soluții saline și coloidale pentru a preveni scăderea presiunii și a normaliza volumul de sânge circulant. Cea mai obișnuită utilizare este 500 - 1000 ml de soluție salină, 500 ml de amidon hidroxietilat, 400 ml de poliglucină. După ce volumul de sânge circulant atinge valorile normale, pot fi utilizate amine vasopresoare: norepinefrină într-o doză de 0,2-2 ml pe 500 ml glucoză 5%; dopamină la o doză de 400 mg pe 500 ml de glucoză 5%. Doza de medicamente este corectată până la atingerea presiunii sistolice de 90 mm Hg. Art.

  Pentru bradicardie, sunt recomandate injecții subcutanate de atropină (0,3-0,5 mg). Dacă este necesar, atropina se administrează la fiecare 10 minute.

  Dacă se dezvoltă bronhospasm, aplicați - agoniști și alte bronhodilatatoare și medicamente antiinflamatoare prin intermediul unui nebulizator.

  Cianoza, razele uscate, dispneea sunt indicații pentru utilizarea terapiei cu oxigen.

  În cazuri rare, pot fi utilizate catecolamine - efedrină și adrenalină.

  Terapie anti-șoc

  La șocul anafilactic se administrează epinefrină. Dacă este necesar, injecția poate fi repetată. Intervalul dintre injecții trebuie să fie de cel puțin 20 de minute. Cu dinamica instabilă și probabilitatea decesului, administrarea intravenoasă a epinefrinei este permisă. (1 ml de 0,1% epinefrină pentru 100 ml de soluție salină). În paralel cu administrarea de epinefrină, tensiunea arterială, ritmul cardiac, respirația sunt monitorizate. La adulți, tensiunea arterială nu trebuie să scadă sub 100 mm Hg. Art. Pentru copii, această cifră este de 50 mm Hg. Art.

  Când șocul anafilactic în timpul furnizării de ambulanță necesită respectarea mai multor reguli:

  pacientul trebuie să mintă

  capul trebuie să fie sub picioare și să se întoarcă în lateral

  mandibula inferioară trebuie extinsă, protezele detașabile îndepărtate din cavitatea bucală

  Tratamentul angioedemului

  Măsurile terapeutice pentru angioedem se desfășoară în două etape: ameliorarea procesului acut, eliminarea cauzelor bolii. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacientul este trimis la unitatea de spitalizare. Alegerea separării este determinată de natura și severitatea angioedemului. În șocul anafilactic sever, pacientul intră în unitatea de terapie intensivă, pentru edem laringian, aceasta poate fi fie resuscitare, fie o unitate ORL. Debutul sindromului abdominal este o indicație directă pentru spitalizare în departamentul chirurgical. Dacă angioedemul are o severitate moderată și nu există pericol pentru viața pacientului, acesta poate fi trimis la un departament de alergologie sau terapeutic.

  Terapia pentru urticaria gigantică recurentă (a doua etapă de tratament) depinde de tipul bolii.

  Restricția completă a contactului pacientului cu alergenul identificat este o condiție prealabilă pentru tratamentul cu succes al unei urticari gigant în curs de dezvoltare, în conformitate cu principiile unei adevărate reacții alergice. Acest lucru este extrem de important pentru edem, care este o consecință a alergiei la unul sau alt alergen (alimente, praf, lână, mușcături de insecte, medicamente etc.). În cazul în care alergenul este de natură fizică, este necesar să se elimine efectul său patologic asupra pacientului (utilizarea cremelor fotoprotectoare în cazul edemelor cauzate de expunerea la lumină, oprirea băuturilor reci și alimentelor în cazul edemelor provocate de frig etc.).

  Tratamentul urticariei gigantice agravate se efectuează cu medicamente antialergice. Ca antagoniști ai receptorului histaminic H1, se utilizează fexofenadina, loratadina, desloratadina, acrivastina, cetirizina. Acestea sunt noua generație de antihistaminice, care au mai puține efecte secundare comparativ cu antihistaminicele din prima generație. Nu provoacă mucoase uscate, bronhospasm, în doze terapeutice nu afectează sistemul cardiovascular. Dinamica pozitivă scăzută în numirea antagoniștilor receptorilor H1 necesită numirea suplimentară a antagoniștilor receptorilor H2 (ranitidină, famotidină, cimetidină). Tratamentul poate fi efectuat, de asemenea, cu blocante ale canalelor de calciu (20-60 mg pe zi de nifedipină) și antagoniști ai receptorilor de leucotrienă (10 mg pe zi de montelukast).

  Tratamentul angioedemului de origine non-alergică se efectuează după examinarea clinică detaliată agravată și identificarea adevăratei cauze a bolii. Etapa decisivă este tratamentul patologiei somatice identificate (tratamentul invaziei parazitare, măsurile terapeutice și preventive pentru îmbunătățirea corpului și eliminarea focarelor de infecție cronică, cum ar fi amigdalita, tratamentul patologiilor endocrine, tratamentul bolilor sistemului digestiv etc.). Pacienților li se arată o dietă care limitează consumul de produse care conțin cantități mari de histamină, tiramă.

  Pentru edemele asociate tulburărilor sistemice ale țesutului conjunctiv, se recomandă atribuirea colchicinei, sulfasalazinei și a altor medicamente utilizate în reumatologie.

  În tratamentul angioedemului ereditar, există diferențe semnificative, fundamentale, față de tratamentul cu regimuri terapeutice standard. Ediția ereditară nerecunoscută în timp util și tratamentul incorect în majoritatea cazurilor duce la deces.

  Tratamentul angioedemului ereditar în faza acută vizează înlocuirea inhibitorului C-1 și compensarea insuficienței sale. De cele mai multe ori în acest scop se utilizează plasma (proaspăt sau proaspăt înghețat). În plus, acidul tranexamic sau acidul aminocaproic se administrează intravenos. De asemenea, puteți introduce danazol în doză de 800 mg pe zi sau stanozolol la o doză de 12 mg pe zi. Edemul localizat pe față și gât necesită introducerea dexametazonei și a medicamentelor diuretice.

  Medicamente utilizate pentru angioedem

  Prima generație de medicamente: cloropiramină (suprastin), prometazina (pipolfen, Promethazine) fenkarol (hifenadina) feniramina (Avil) dimetindenă (fenistil) tavegil (clemastină) mebhydrolin (Omer, diazolin) acționează rapid (în 15-20 minute ). Eficace atunci când eliberează angioedemul, dar cauzează somnolență, prelungește timpul de reacție (contraindicat pentru șoferi). Acționează asupra receptorilor histaminei H-1.

  A doua generație blochează receptorii histaminici și stabilizează celulele mastocite, din care intra histamina în fluxul sanguin. Ketotifen (zaditen) elimină în mod eficient spasmul tractului respirator. Afișate în asociere cu angioedem și bolile bronșice asma sau bronho-obstructive.

  Antihistaminicele de generația a treia nu inhibă SNC, blochează receptorii histaminei și stabilizează peretele celulelor mastocite: loratadină (klarisens, Claritin), Astemizol (astelong, hasmanal, istalong) Sempreks (acrivastină) Terfenaddin (teridin, Trex) ALLERGODIL (atselastin) Zyrtec, Cetrin (cetirizină), Telfast (fexofenadină).

  Prednisolon cu angioedem

  Prednisolonul este un glucocorticoid sistemic, este utilizat pentru a oferi asistență de urgență pentru angioedem, are acțiune anti-edem, antiinflamator și antihistaminic. Acțiunea antialergică a prednisolonei se bazează pe mai multe efecte:

  Efectul imunosupresiv (reducerea producției de anticorpi, inhibarea creșterii celulare și diferențierea).

  Prevenirea degranulării celulelor mastocite

  Inhibarea directă a secreției și sintezei mediatorilor unei reacții alergice

  Reducerea permeabilității vasculare, datorită căreia edemele scad, crește tensiunea arterială, se îmbunătățește permeabilitatea bronșică.

  La angioedem, prednisolonul se administrează intravenos la o doză de 60-150 mg. Pentru copii, doza se calculează pe baza greutății corporale: 2 mg pe kg de greutate corporală.

  Utilizarea prednisolonei poate provoca agitație, aritmie, hipertensiune arterială, sângerare ulcerativă. Acestea sunt principalele efecte secundare ale glucocorticoizilor sistemici. Prin urmare, hipertensiunea severă, ulcerul peptic, insuficiența renală, hipersensibilitatea la glucocorticosteroizi sunt contraindicații directe la utilizarea prednisonului.

  Dieta pentru angioedem

  Terapia prin dietă este o parte integrantă a tratamentului oricărei boli. Este foarte important să se ia în considerare mecanismele patogenetice ale bolii, starea diferitelor organe și a sistemelor de organe în dezvoltarea unei rații dietetice. În cazul tratamentului angioedemului, o dietă corect aleasă este deosebit de importantă, deoarece edemul este alergic în natură.

  Dieta pentru angioedem este dezvoltată ținând cont de câteva principii fundamentale:

  Când se dezvoltă un meniu dieta pentru un pacient cu angioedem, este necesar să se respecte principiul eliminării. Cu alte cuvinte, este necesar să excludem din meniul pacientului produse care pot provoca reacții alergice directe sau încrucișate. Meniul dietei nu trebuie să conțină produse cu un conținut ridicat de amine, inclusiv histamină, produse cu proprietăți sensibilizante ridicate. Produsele ar trebui să fie cât mai naturale posibil, să nu conțină aditivi alimentari sintetici.

  Raportul nutrițional trebuie luat în considerare cu atenție, produsele excluse din acesta ar trebui înlocuite corect. Acest lucru vă va permite să ajustați în mod optim compoziția calitativă și cantitativă a meniului.

  Al treilea principiu este principiul "funcționalității". Produsele trebuie să fie benefice, să ajute la menținerea și promovarea sănătății.

  Dacă urmați sfaturile și regulile de nutriție terapeutică, va exista o tendință pozitivă. Cu toate acestea, terapia prin dietă devine cea mai necesară, mai relevantă și mai eficientă măsură în cazurile în care un anumit produs alimentar acționează ca un alergen.

  Excluderea din dieta alimentelor - alergenii se bazează pe datele examenelor pacientului, pe informații despre intoleranța la produse. Puteți simplifica sarcina păstrând un jurnal de produse alimentare. Determinarea produselor alergene se efectuează prin diverse metode, incluzând un test de eliminare-provocare cu deschidere deschisă, determinarea anticorpilor specifici față de proteinele alimentare, testele sublinguale provocatoare și testele cutanate. Pește și fructe de mare, carne de pui, ouă, nuci, miere, fructe citrice - acele produse care, cel mai adesea, acționează ca provocatori pentru dezvoltarea reacțiilor alergice și a edemelor.

  În cazul în care produsele care provoacă reacții alergice directe și metodele de identificare a acestora sunt clare, atunci identificarea unei reacții alergice la alimente cu caracter non-imun (altfel reacțiile pseudo-alergice la alimente) este mult mai complicată. Astfel de reacții sunt mai dificil de diferențiat. Acestea sunt de obicei determinate de dependența dezvoltării reacției de "doza" de alergen. Dacă în timpul reacțiilor alergice "reale", consumul de alergen este complet exclus pentru o perioadă lungă de timp, atunci în cazul unei reacții pseudo-alergice, includerea sa în dieta dietetică este permisă. Cantitatea produsului alergenic este selectată individual pentru fiecare pacient. În dezvoltarea de nutriție clinică nu se poate exclude posibilitatea de alergie încrucișată între toate tipurile de alergeni.

  Cele mai frecvente produse care pot provoca reacții "adevărate" și pseudo-alergice:

  Peștele și fructele de mare, carnea de pui și ouăle, boabele de soia, laptele, cacao, arahidele produc adesea reacții alergice reale. Din alimentele vegetale cele mai multe alergeni sunt roșii, spanac, banane, struguri și căpșuni.

  Reacțiile pseudo-alergice pot fi cauzate de aceleași produse ca și alergia adevărată. În lista puteți adăuga ciocolată, condimente, ananas.

  Cu grijă, trebuie să includeți în meniu produse care conțin amine biogene și histamine. Acestea sunt pește (cod, hering, ton) și scoici, brânză, ouă, spanac, rubarbă, roșii, varză. Pacienții care suferă de alergii ar trebui să refuze vinul.

  Excludeți din meniu produsele de care aveți nevoie, care includ compuși extracți care conțin azot. Acestea sunt leguminoase (linte, fasole, mazăre), ceai negru, cafea și cacao, supă, carne tocată și prăjită și mâncăruri de pește.

  Deseori dezvoltarea alergiilor și a edemului provoacă aditivi alimentari sintetici. Printre aceștia sunt conservanți (sulfuri, nitriți, acid benzoic și derivații săi etc.) și coloranți (tartrazină, amarant, azorubin, eritrozină etc.), arome (mentol, vanilie, cuișoare și scorțișoară, glutamați) și stabilizatori de aromă.

  Cele mai frecvente combinații de produse și substanțe care pot provoca alergii încrucișate:

  Nucile pot provoca alergii nu este constantă, și în timpul înfloririi de căpșuni

  Merele cresc riscul unei reacții alergice atunci când sunt utilizate împreună cu pere, cireșe, cireșe, gutui.

  Deseori provoacă reacții alergice, unele produse în timp ce le folosesc cu anumite medicamente. Astfel, este imposibil să combinați consumul de acid acetilsalicilic cu consumul de fructe de padure și fructe (struguri, zmeură, căpșuni, piersici, caise și prune). Un ou de pui dă o reacție în timp ce ia interferon și lizozim. Kefirul nu poate fi consumat în tratamentul cu antibiotice penicilină.

  Mâncărurile de pâine și cereale nu sunt însele alergeni. În același timp, ele pot provoca o reacție în timpul înfloririi plantelor de cereale (grâu, secară, ovăz, iarbă de grâu).

  Kefirul este nedorit să consumăm simultan ciuperci de mucegai, brânzeturi.

  Laptele de vacă poate deveni un alergen în timp ce este consumat cu produse din carne de vită și de vită și mâncăruri. Nu este de dorit să beți în același timp lapte de vacă și de capră.

  Când consumați fructe de mare și pește, ar trebui să optați pentru un singur lucru. Consumul simultan de vase de pește cu creveți, scoici, crabi sau caviar poate duce, de asemenea, la alergii.

  Astfel, pentru prevenirea și tratamentul angioedemului, este foarte important să se formuleze corect dieta nutritivă a pacientului, eliminând complet sau parțial ouăle, peștele, ciocolata, nucile, citricele din meniu. Aceste produse pot provoca angioedem, chiar dacă acestea nu sunt cauza principală a alergiilor. În acest fel, riscul de edem poate fi minimizat.

  Edemul Quincke este o boală periculoasă care amenință nu numai sănătatea, ci și viața umană. Ar trebui să fie luată cu toată responsabilitatea. Acești pacienți pot recomanda următoarele. În primul rând, aveți întotdeauna la dispoziție unele medicamente antialergice. În al doilea rând, încercați să eliminați complet contactul cu alergenul. În al treilea rând, aveți întotdeauna o brățară sau o carte individuală cu numele dvs., data nașterii, numărul de telefon al medicului curant. În acest caz, odată cu dezvoltarea bruscă rapidă a bolii, chiar și străinii apropiați de persoana bolnavă vor putea să se orienteze și să ofere asistență în timp util.

  Autorul articolului: Kuzmina Vera Valerievna | Dietician, endocrinolog

  Educație: Diploma RSMU le. N. I. Pirogov, specialitatea "Medicină generală" (2004). Rezidență la Universitatea de Stat de Medicină și Stomatologie din Moscova, diplomă în "Endocrinologie" (2006).

  http://www.ayzdorov.ru/lechenie_otek_kvinki.php
  Mai Multe Articole Despre Alergeni