Alergie Cat - Tratament la domiciliu

Alergiile pot afecta nu numai oamenii, ci și animalele. Iar animalele noastre preferate de blană pot suferi de diverse manifestări ale acestei boli neplăcute. Prin urmare, astăzi vom vorbi despre cum să tratăm alergiile la pisici. La urma urmei, statisticile afirmă că aproximativ 10% dintre proprietari își aduc pacienții cu alergie pufoasă unui medic veterinar, dar există și cei care încearcă să rezolve problema singură.

Cauzele alergiilor

Când o pisică pare să fie ingerată de o substanță obișnuită, procesul poate începe când această substanță este percepută ca străină. Apoi va fi pentru alergenul animal, provocând boala.

Mecanismul de alergie poate fi descris cam așa. La pisici, alergenii nu sunt eliminați imediat din organism. Ele sunt percepute ca ostile, iar imunitatea încearcă să le depășească. Există un proces inflamator, însoțit de eliberarea histaminei în sânge. Atunci semnele externe ale bolii apar - simptome.

Următorii factori pot provoca o reacție alergică la o pisică:

 • diverse produse de curățare, detergenți și alte produse chimice, precum și materiale de umplere a tăvilor,
 • hrană, hrană,
 • medicamente și ierburi,
 • prezența paraziților
 • mucegai, polen de plante, praf de casă și lână de alte animale.

Diagnosticarea alergiilor la o pisică

Independent, proprietarul este destul de greu să facă un animal de companie corect diagnosticul. Prin urmare, examinarea personală a unei pisici de către un medic veterinar este obligatorie pentru a exclude o boală infecțioasă, care în simptome poate fi foarte asemănătoare cu alergiile.

Alergenul este determinat numai de metoda excluderii sale și de observațiile privind starea ulterioară a animalului de companie. Această metodă are un mare succes în identificarea componentei alimentare care a provocat reacția.

Există, de asemenea, alergii sezoniere la pisici pentru polen. Apoi, este suficient să-l observați și să începeți să administrați medicamente anti-histaminice în timp, pe care numai medicul ar trebui să le prescrie.

Tratamente alergice pentru pisici

Pentru a începe, evitați contactul animalului cu alergenul cât mai mult posibil. Fără acest tratament cu medicamente nu va aduce efectul așteptat. Să numim tipuri comune de alergii și cum să protejăm o pisică de un alergen.

 • Dacă sunteți alergic la substanțe chimice de uz casnic eliminați din locul accesibil toate tipurile de pulberi, precum și odorizante de aer. Nu folosiți aditivi speciali pentru curățarea podelelor. Este necesar să se spele o pisică cu utilizarea de șampoane hipoalergenice.
 • Dacă sunteți alergic la ambrosie, polen, atunci în timpul sezonului de înflorire a ierburilor și a copacilor, este mai frecvent să vă scăldați pisica, să încercați mai rar să o eliberați.
 • Alimentele alergice apar de obicei atunci când consumă orice componentă a hranei, pe care corpul o percepe ca ostilă. Prin urmare, este suficient să eliminați produsele care pot provoca o reacție din dieta animalelor de companie sau să le transferați în produsele alimentare hipoalergenice. O astfel de dietă ar trebui să fie strict urmărită pentru o perioadă lungă de timp.
 • Alergiile de la un animal de companie la praf vor necesita o curățare umedă și temeinică a apartamentului, precum și înlocuirea filtrelor într-un aspirator. În același timp, în timpul curățării pisica nu ar trebui să fie în cameră.
 • Este necesară tratarea alergiilor cauzate în mod necesar de paraziți. Pentru a face acest lucru, salvați pisica în primul rând de la ei. În acest scop, se utilizează agenți antiparaziti care distrug insectele cutanate. În scopul profilaxiei, este necesară manipularea și spălarea obișnuită a lenjeriei de pat.

Medicamente pentru tratamentul alergiilor la pisici

Pentru a atenua starea animalului de companie și pentru a scurta timpul de tratament, se utilizează o metodă medicală. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că orice medicament și dozajul acestuia sunt selectate numai de către un medic veterinar. După ce a văzut pisica, face o serie de teste. Apoi, conform imaginii clinice, el prescrie tratamentul alergiilor la pisici la domiciliu.

 • Medicamente anti-histaminice. Acestea pot fi prescrise în orice perioadă a bolii, reduc în mod eficient intensitatea simptomelor alergiei sau chiar le pot elimina complet. Cursul tratamentului și dozajul trebuie selectate individual.
 • Medicamente care conțin vitamina B7. Dacă sunteți alergic la un animal de companie, există peeling al pielii și mâncărime. Prin urmare, se recomandă, împreună cu antihistaminice, să se completeze dieta cu un complex de vitamine cu suficientă vitamină B7, precum și altele, pentru a întări sistemul imunitar al pisicilor.
 • Steroizi. Dacă pisica primește tratament, dar nu dă efectul dorit, medicul veterinar decide să introducă steroizi. Atunci când le folosiți în lupta împotriva alergiilor, trebuie să respectați cu strictețe schema aleasă și doza de medicament. Rețineți că are multe efecte secundare și contraindicații pentru pisici.

Se recomandă ca pisicile cu alergii să fie spălate cu șampoane cu hidrocortizon. Îndepărtează mâncărimea. Dar unguentul cu acest medicament nu este recomandat să se aplice pe piele, astfel încât animalul de companie să nu-i poată linge. Medicamentul nu este absorbit în sânge, dar ingerarea nu este de dorit.

Dermatita atopica la pisici nu este vindecata complet, asa ca tratamentul este redus numai pentru a atenua starea animalului de companie. Proprietarul trebuie să respecte maxim regimul de igienă al animalului și să fie mai atent. Metodele de tratare a alergiilor trebuie, totuși, să fie atent selectate împreună cu un medic veterinar și efectuate aproape în mod constant.

Alimentele alergice sunt complet vindecabile prin eliminarea alergenului din dietă.

În cazul alergiilor infecțioase la activitatea vitală a paraziților, cauza infecției trebuie eliminată: distrugeți-le nu numai pe corpul animalului de companie, ci și în camera în care este localizată. Apoi, tratamentul viermilor și terapia cu medicamente anti-histamină.

Ce medicamente sunt folosite pentru a trata alergiile feline

Prezentăm o selecție a principalelor medicamente anti-histamină, care sunt adesea prescrise pentru tratamentul manifestărilor alergice la pisici. Numai un medic veterinar experimentat determină medicamentele pentru alergii la o pisică și doza lor. Este extrem de necesar să urmați regimul de tratament pentru a nu provoca vătămări iremediabile animalelor de companie, deoarece orice medicament are efecte secundare.

În plus față de medicamentele de uz veterinar pentru tratamentul alergiilor sunt adesea folosite și antihistaminice pentru oameni.

În domeniul veterinar includ:

 • Bravegil. Un medicament care poate fi administrat unei pisici care suferă de oricare dintre alergii este lung. Disponibil în fiole pentru administrare intramusculară și sub formă de pilule. Este interzisă administrarea în timpul sarcinii.
 • Deksafort. Bine dovedit în tratamentul dermatitei alergice. Contraindicațiile includ sarcina, diabetul zaharat și patologia rinichilor și a inimii. Introdus intramuscular.
 • Pipolzin. Medicament intramuscular cu acțiune lungă pentru ameliorarea simptomelor alergice. Persoanele gravide sunt contraindicate.

Medicamente antihistaminice umane:

 • Difenhidramina. Medicamentul are acțiune anti-histamină, de asemenea are un efect sedativ. Doctorul selectează cu atenție dozajul pisicii, pe baza caracteristicilor sale individuale. Acesta poate fi utilizat atât sub formă de tablete cât și intramuscular. Cursul de tratament este, de obicei, 7 zile.
 • Hidroxizin. Antiallergic cu un efect sedativ ușor, ameliorează durerea și relaxează mușchii netezi.
 • Difenhidramina. Eficace în prezența reacțiilor după mușcături de insecte. Efectul hipnotic este aproximativ același ca și dimedrolul, poate puțin mai puternic. Este interzisă predarea pisicilor însărcinate și care alăptează.
 • Peritol (ciproheptadina). Dacă animalul împreună cu manifestările alergice au marcat mancarime severă, atunci acest medicament va fi cel mai eficient. Dermatita alergică tratează perfect. Dintre efectele secundare, există un apetit crescut. Dați medicamentul ar trebui să fie, respectând intervalul de 12 ore.
 • Clorfeniramină maleat. Se utilizează numai pentru ameliorarea reacțiilor alergice acute și nu mai mult de trei zile. Nu este folosit pentru o lungă perioadă de timp datorită efectului său iritant asupra tractului gastro-intestinal. În general, este mai bine să se utilizeze injecții intramusculare. Utilizați comprimatele numai în combinație cu alimentația.
 • Clemastine. Se utilizează pentru a atenua simptomele alergiilor asociate cu membranele mucoase, în special, ruperea, nasul curgător, strănutul. Nu este permisă combinarea acesteia cu alte medicamente de acțiune antihistaminică datorită sedării crescute. Din reacțiile adverse se pot observa modificări ale psihicului, sete și diaree.

Deși animalul adulți, chiar dacă alergia la pisici trebuie tratată. Nu este întotdeauna posibilă recuperarea completă, dar este posibilă selectarea unor astfel de medicamente care să le îmbunătățească în mod semnificativ calitatea vieții.

http://koshkamurka.ru/6134-chem-lechit-allergiyu-u-koshek.html

Alergii la pisici: simptome și tratament

Alergia la pisici este o patologie destul de frecventă. Organismul inadecvat poate răspunde absolut la tot ceea ce înconjoară mustatul de companie. Pentru a avea timp pentru a oferi asistență antihistaminică animalului, trebuie să puteți identifica principalele semne ale reacțiilor alergice.

Esența alergiilor, cauzele și clasificarea acestora

Alergia este un proces reactiv complex în corpul unei pisici, când o substanță normală și perfect sigură este percepută de ceva străin-periculos. Această substanță este numită alergen.

Imunitatea împotriva alergenilor este declanșată în așa fel încât substanța "dăunătoare" să nu fie imediat excretată din organism, dar la început se provoacă un proces inflamator. Mai mult, o substanță cum ar fi histamina este eliberată în sânge, care, acționând asupra anumitor receptori celulari, devine vinovatul întregului spectru de manifestări clinice ale stării reactive. O caracteristică a tuturor acestor reacții este setul individual de alergeni și imprevizibilitatea simptomelor.

Cauzele alergiilor pot fi absolut orice substanță:
 • hrana (fiecare pisica are propriile alergeni individuali);
 • produse chimice (șampoane, pulberi, detergenți și detergenți etc.);
 • praf, mucegai, polen de plante;
 • medicamente;
 • pisici de umplere pentru pisici;
 • saliva și deșeurile de insecte și de paraziți ai pielii;
 • blana altor animale, matreata sau alte secrete ale glandelor;
 • celulele corpului propriu.

Tipuri de manifestări alergice

atopica

Aceasta este o idiosincrazie sau o alergie la orice alergeni care au ajuns în oricare din căile posibile:

 • alimente alergice la pisici;
 • reacții medicamentoase;
 • reacția la praf, polen, mucegai.
infecțios

Se întâmplă asupra substanțelor care sunt produse în organism în cursul activității vitale a fungilor, a virușilor sau a bacteriilor):

Insectă parazitară

Aceasta este o reacție la salivă și la activitatea vitală a parazitului cutanat sau intradermic, precum și a viermilor.

chimic

Este alergică la produsele de îngrijire, la produsele chimice de uz casnic, la așternutul pisicilor etc.

Conform metodei de expunere la alergeni, clasificarea este după cum urmează:

 • contact (prin contact direct cu alergenul);
 • respirație (prin inhalare);
 • autoimune (reacție alergică internă la celulele proprii ale corpului).

Simptome alergice

Indiferent de tipul de alergie, semnele comune ale răspunsului organismului la alergeni sunt:

 • înroșirea pielii sau erupția cutanată a diferitelor localizări;
 • mâncărime, zgârieturi vizibile, baldărire, umflarea părților individuale ale corpului;
 • strănut, descărcare din nas și / sau ochi;
 • peeling tampoane, eczeme în spațiul interdigital;
 • dificultăți de respirație;
 • vărsături;
 • uneori o creștere a temperaturii corpului;
 • posibila umflare a tractului respirator;
 • șoc anafilactic (în cazuri foarte rare).

O alergie la o pisica se poate manifesta intr-un singur simptom sau poate fi un complex intreg de simptome al mai multor fenomene. Reacțiile sunt observate imediat după interacțiunea cu alergenii și după un timp (diagnosticarea este mai dificilă decât de obicei).

Simptomele în diferite tipuri de alergii:

 • alimente (alergice la alimente la pisici)
 • erupții cutanate;
 • mâncărime severă, deseori nu se vindecă chiar și de corticosteroizi;
 • caderea parului;
 • dermatită miliară (erupție cutanată sub formă de boabe de mei);
 • apare în orice moment al anului;
 • diaree sau vărsături;
 • ameliorarea simptomelor, dacă puneți o pisică pe o dietă pe jumătate fără foame.
 • infecțios
 • "Flea-parazitare"
 • reacții cutanate locale;
 • prezența obligatorie a paraziților care sugerează sânge cutanat;
 • urticarie;
 • focare de inflamație datorate unei infecții bacteriene asociate cu zgârieturi intense.
 • chimic
 • dermatita de contact;
 • eczemă interdigitală (după mersul pe jos, de exemplu spălat cu detergenți);
 • mâncărime, căderea părului (după șampoane);
 • semnele respiratorii (după inhalarea substanțelor chimice gazoase sau pulberi).
 • respirator
 • contact
 • reacția se dezvoltă direct la locul de contact cu alergenul;
 • reacții cutanate locale (urticarie, prurit, înroșire și umflare).
 • autoimună
 • frunze în formă de pemfig;
 • lupus eritematos sistemic;
 • tulburări nervoase (miastenie);
 • poliartrita progresivă;
 • anemie autoimună de tip hemolitic (defalcarea eritrocitelor).

Semnele principale ale alergiilor la pisici pot fi văzute în fotografie.

Caracteristicile diagnosticului de alergii

Diagnosticarea "alergiei" poate fi făcută numai de un medic veterinar după o examinare personală și un interviu cu proprietarul animalului. Această boală este foarte bine mascată de multe alte boli infecțioase și interne non-transmisibile, prin urmare doar un specialist poate diferenția unul de altul.

De regulă, pisicile nu efectuează teste alergice. Procesul este destul de scump și nu întotdeauna informativ. De obicei, se efectuează sub anestezie generală, ca Introduceți animalul până la 20 de alergeni în mod intracutanos fără efort suplimentar imposibil. Substanțele care alcătuiesc anestezia intră în contact cu alergenii de test reactiv, prezentând o reacție locală falsă. Ie Testul arată o alergie la ceva care într-adevăr nu este.

Nu există, de asemenea, teste speciale pentru animalele de companie baleen, iar în practică acestea utilizează kituri de testare umane. Având în vedere caracteristicile cursului reacțiilor alergice la om și la pisici, probabilitatea unor rezultate false este de asemenea foarte mare.

Determinarea sursei de alergie se realizează exclusiv prin experiment prin excludere. În acest caz, toți potențialii alergeni sunt excluși în mod consecvent din mediul pisicilor, până când se identifică adevărata cauză a sensibilității crescute a organismului. Această metodă funcționează bine pentru alergii alimentare.

Cu alergii sezoniere, adesea sursa reacției nu este deloc căutată. Dacă se observă că semnele de hipersensibilitate la ceva apar o dată pe an pentru o anumită perioadă, atunci pentru această perioadă este suficient să se administreze preparate antihistaminice până când alergenul dispare singur după expirarea acestei perioade.

Tratamentul dermatitei alergice (atopice)

Eliminarea cauzei sau a contactului cu cauza

Tratamentul cu medicamente va fi ineficient dacă alergenul continuă să afecteze organismul. Acest articol coincide de obicei cu măsurile preventive pentru apariția alergiilor, în funcție de substanțele care cauzează reacția:

http://zoosecrets.ru/allergiya-u-koshek-simptomy-i-lechenie/

Cum să tratați alergiile la pisici la domiciliu

Animalele sunt adesea expuse la iritanții externi care cauzează alergii. Reacțiile alergice sunt un motiv comun pentru contactarea unei clinici veterinare între animalele de companie cu patru picioare.

Cauzele bolii

Alergia este cel mai complex tip de proces imunopatologic, exprimat în răspunsul imun al organismului la efectele unui element periculos (alergen) și la producerea de anticorpi. Reacția specifică se manifestă în lupta împotriva proteinei străine și este însoțită de eliberarea histaminei.

Agresorul poate fi orice substanță chiar inofensivă. Deci, cauzele alergiilor sunt cel mai adesea:

 • produse alimentare;
 • produse chimice;
 • plante polen, mucegai, praf;
 • medicamente;
 • umpluturi utilizate pentru tăvița de pisici;
 • deșeuri, saliva parazitară și insectele care suge sânge;
 • alte animale de companie din lana;
 • celulele corpului propriu.

Pe baza factorilor care provoacă alergii, există mai multe tipuri de patologie:

 • atopice (produse, medicamente, mucegai);
 • infecțioase (fungi, viruși, bacterii);
 • insectă parazitară (paraziți, viermi);
 • chimice (produse chimice de uz casnic, etc.).

Alergia prin metoda expunerii este împărțită în autoimune (reacția la celulele proprii), contactul, respirația.

Imagine clinică

Imaginea clinică a alergiilor nu este pronunțată, astfel încât patologia poate fi ușor confundată cu multe patologii ale pielii.

 • erupții cutanate, peeling și roșeață pe piele cu localizare diferită;
 • mâncărime, alopecie, umflare, zgârieturi;
 • persistente strănut;
 • rinită;
 • ochii umezi;
 • vărsături (în unele cazuri);
 • febră;
 • umflarea traheei, bronhiilor;
 • șoc anafilactic (pentru forme severe);
 • dificultăți de respirație;
 • eczema interdigitală.

Patologia alergică poate fi exprimată ca câteva semne și un complex de simptome. În principiu, reacția se manifestă ceva timp după contactul cu alergenul, ceea ce face dificilă diagnosticarea, dar se întâmplă de asemenea ca alergenul să acționeze instantaneu.

Diagnosticare în clinica veterinară

Pentru a face un diagnostic, va fi necesar să se efectueze cercetări, cu ajutorul cărora va fi posibilă diferențierea sa de alte boli, infecțioase și interne non-transmisibile. Alergia este mascată de alte patologii, prin urmare este dificil de diagnosticat.

Cea mai comună modalitate de a determina natura bolii - un test pentru teste alergice, dar în ceea ce privește pisicile, nu este practicat. Și acest lucru se datorează nu numai costului său ridicat, ci și lipsei de informații. Pisicile vor trebui să introducă mai mult de 20 alergeni subcutanat, ceea ce este imposibil fără anestezie generală și manipulări suplimentare. Substanțele reacționează cu alergenii de testare, astfel încât studiul arată un rezultat fals.

Diagnosticul se face pe baza unei inspecții vizuale, a unui studiu al gazdei privind conținutul, nutriția, pedigreea pacientului. Determinarea alergenului este posibilă numai prin excludere.

Pentru a determina cauza sensibilității crescute a organismului, toate elementele considerate ca alergeni provin din mediul înconjurător al animalului. Această metodă este justificată în cazul alergiilor alimentare.

Dacă se știe că pisica este susceptibilă la alergii sezoniere, nu este nevoie să căutați o sursă de iritare. Este suficient să oferiți medicamentele antihistaminice pentru animale de companie o dată pe an pentru o anumită perioadă de timp, până când alergenul își oprește efectul dăunător.

Tratament, prognostic

Pentru tratamentul cu succes al alergiilor, este necesar să se identifice substanța iritantă și să se izoleze animalul de companie din acesta. Cu toate acestea, uneori metoda de evaziune nu este suficientă, necesită terapie medicală. Scopul tratamentului, care durează cel puțin o lună, este eliminarea simptomelor și asigurarea prevenirii reapariției acestora. Dacă tratamentul nu dă efectul dorit, medicul face ajustările necesare.

Pentru a elimina mâncărimile, se folosesc șampoane cu hidrocortizon, care dau un efect instant, dar pe termen scurt. Unguentele cu această substanță, care acționează ca o componentă activă, elimină, de asemenea, mâncărimea bine și, în plus, ele nu sunt absorbite în sânge și practic nu dau reacții similare. Cu toate acestea, utilizarea lor este permisă numai în zone greu accesibile.

Indiferent de tipul de alergie utilizat antihistaminice. Acestea pot fi utilizate ca un prim ajutor, precum și pentru a reduce și elimina simptomele alergice.

În situații critice, când toate tratamentele au fost utilizate și nu au ajutat animalul, se recomandă utilizarea corticosteroizilor. Medicamentele steroide au multe contraindicații și efecte secundare, prin urmare, respectarea dozei prescrise de către medicii veterinari este un punct necesar. De regulă, experții prescriu Dexamethasone, Flumethasone, Methylprednisolone, Betametazonă sub formă de injecții.

Pentru a elimina mâncărimea, sunt prescrise pielea uscată, seborrhea, vitamina B7 (biotina) și preparatele care îi conțin. Combinația de biotină cu acizi grași și antihistaminice reduce în majoritatea cazurilor necesitatea administrării de corticosteroizi.

Dacă mușcăturile de insecte ar fi cauza alergiei, atunci primul lucru pe care trebuie să-l faci este să distrugi toți paraziți nu numai pe pisică, ci și în întreaga cameră unde este ținută. Apoi este tratamentul de deparazitare și antihistaminic.

Pentru ameliorarea simptomelor locale - edeme, mâncărime, rupe - medicamente precum Tavegil, Claritin și Suprastin s-au dovedit bine. Acestea trebuie să fie date în mod strict în conformitate cu schema, altfel efecte secundare nu pot fi evitate. Cu o supradoză, o pisică poate prezenta diaree, gură uscată, vărsături, slăbiciune și lipsă de apetit.

Pentru a evita infectarea erupțiilor cutanate, zgârierea trebuie procesată în mod regulat. Cu tratamentul leziunilor cutanate cauzate de reacțiile alergice, crema Gistan este excelentă. Avantajul său este că atunci când acesta intră în tractul digestiv, acesta nu dăunează sănătății și nu provoacă efecte secundare.

În timpul perioadelor de alergii sezoniere sau pentru tratarea atopiei pe tot parcursul anului, medicul veterinar poate prescrie un medicament cu blocanți H1 Cyclosporin (Off-label). Trebuie să o luați timp de cel puțin 3 săptămâni. Medicamentul poate provoca reacții adverse - greață, vărsături, diaree, dar ajută la alergii.

Trebuie să înțelegeți că alergiile atopice nu pot fi vindecate.

Toate acțiunile terapeutice sunt reduse la eliminarea simptomelor, reducerea numărului de recăderi, atenuarea stării pisicii și, în consecință, îmbunătățirea calității vieții. Pentru alte tipuri de alergii, un curs de tratament este suficient. Pentru a evita reapariția bolii, alergenul provocator de alergeni trebuie să fie exclus din mediul pisicii.

Posibile complicații

Cea mai gravă complicație a alergiilor este slăbirea sistemului imunitar. Aceasta face ca animalul de companie să fie vulnerabil la boli virale și infecțioase, printre care și calciviroza foarte periculoasă. Nu mai puțin consecințe grave - care curg într-o etapă cronică, o încălcare a rinichilor, patologie hepatică.

Ce să faci acasă

Proprietarul trebuie să respecte cu strictețe instrucțiunile medicului veterinar. Auto-medicația poate provoca daune grave sănătății animalului.

Alimentele alergice necesită ajustări nutriționale. Este necesară traducerea pisicii pe hrana hipoalergenică medicală. Dacă o reacție alergică oferă hrană uscată, atunci trebuie să treceți la hrănirea naturală. Fiecare produs nou este introdus treptat, în timp ce se observă modul în care organismul percepe inovația. În cazul în care puiul este alergic, atunci nu numai păsările de curte, dar și organele comestibile, grăsimile, în cazul în care carnea este îndepărtată din dietă, este înlocuită cu pește etc.

Dacă înlocuirea nu funcționează, atunci dieta trebuie schimbată complet. Dieta medicală include carne de oaie, carne de vită, iepure, orez.

Dacă alergenul nu poate fi stabilit, este recomandabil să transferați pisica în alimente cu proteine ​​hidrolizate care a fost împărțită în niveluri de aminoacizi. Este ușor de digerat și organismul nu o percepe ca pe o amenințare.

Insidiositatea unei alergii pe care o are de acumulat. Chiar și un produs din dieta, care este folosit o perioadă lungă de timp, poate provoca o reacție violentă, dar va da o reacție atunci când corpul este adus într-o stare critică.

În casa unde se păstrează pisica, este necesar să curățați cât mai des podelele, covoarele de vid și mobilierul tapițat și ștergeți praful. Detergenții care au provocat alergii sunt înlocuiți cu acelea mai sigure.

Pentru a elimina mancarimea, pisica este spalata cu un sampon medical. Pentru a spori efectul terapeutic și protecția împotriva microorganismelor patogene, antibioticele se adaugă la detergent.

Măsuri preventive

Alergia se manifestă atât la pisoi, cât și la animalele adulte, deci este dificil să o preveniți. Vaccinarea și deparazitarea în timp util pot fi considerate principalele măsuri preventive. Dacă pisica nu se limitează la vizitarea străzii, este recomandabil să folosiți un guler antiparazitar care să îl protejeze de căpușe, purici și genate.

Hrana pentru animalele de companie ar trebui să fie echilibrată și, în același timp, hipoalergenică, deci un veterinar ar trebui să fie implicat în dezvoltarea sa. Pentru a crește imunitatea, se recomandă utilizarea complexelor vitamin-minerale.

Pentru a preveni apariția și dezvoltarea unei reacții alergice, contactul unui animal de companie cu patru picioare cu potențiali alergeni trebuie limitat.

http://www.belanta.vet/vet-blog/allergiya-u-koshek/

Alergică la o pisică. 21 simptom indicând alergii

Cu alergii alimentare, pisica linge constant tampoanele până la roșeață

Alergiile la pisici pot fi mușcături și hrănire cu insecte

Animalele de companie au multe boli similare. Prin urmare, vom dedica astăzi articolul la o astfel de afecțiune comună, ca o alergie la pisici. Cauzele apariției acestuia pot fi complet diferite, începând cu o alergie la mușcăturile de purici și terminând cu o reacție la alimente. Alergiile pot fi nu numai la pisici, ci și la oameni. Alergii la om la blană de pisică.

Pisicile, ca noi, sunt alergice la diverși stimuli externi. De exemplu, o persoană poate fi alergică la o pisică, în special la blană. Și pentru animalele de companie, pot fi fum de țigară, coloranți sau substanțe chimice, umpluturi de tăvi, pulberi de spălare și, în sfârșit, pentru un anumit tip de hrană.

Dezvoltarea alergiei poate avea loc în moduri diferite, astfel încât mecanismul bolii este foarte complex. Boala afectează un număr mare de animale și există o tendință de creștere. Și tocmai datorită dezvoltării periodice și a noilor substanțe chimice, aditivi de colorare în alimente, care își exercită influența asupra sistemului imunitar al pisicilor care nu sunt pregătiți să se lupte cu ei.

21 simptome de alergii la pisici: Cum să aflăm că pisicile au alergii

Semnele bolii pot fi:

Prurit și dermatită.

Pisica respiră puternic, sufocând ca și cum ar fi sufocat.

Gingiile au o tentă albăstrui.

Condiția generală exprimă anxietatea și îngrijorarea.

Deseori se execută în tavă într-o mare și într-un mod mic.

Umflarea țesutului (de exemplu, pleoapele se pot umfla).

Animalul de companie are o erupție cutanată și papule. (de regulă, acestea apar atunci când există alergie alimentară la pisici) - focare de aspect pe spate, cap și gât.

Dermatita, in care o dorinta pronuntata de a zgari pielea afectata.

Dezvoltarea pruită. (apariția unor zone inflamatorii și mâncărime intense pe pisică).

Pododermatitis. (o boală a labei pisicii la care are loc inflamația).

Leziunile cutanate cauzate de alergii. (de obicei apar pe coadă, botă și labe.)

Aceste semne diferă de reacțiile non-alergice prin faptul că este suficientă eliminarea alergenului și totul este normalizat. Cea mai mare dificultate constă în identificarea motivelor pentru care pisica a început alergii. Aceasta este, este important să se detecteze sursa și să se elimine efectele sale dăunătoare asupra corpului animalului.

Consecințele alergiilor pot fi diferite, de la starea generală slăbită, până la o perturbare a activității organelor interne cu complicații ulterioare.

Cum să tratați alergiile la pisici

Indicațiile pentru tratament elimină alergenul, stopându-și astfel efectele asupra corpului pisicii. Nu dați lapte, nu schimbați umplutura tăvii, nu utilizați odorizante și nu respectați detergenții.

Dacă tratați alergii la pisicile cu antihistaminice, acest lucru nu va ajuta. Pentru că ele elimină numai simptomele bolii și nu rezolvă problema în sine. După ceva timp, boala se va manifesta într-o formă mai agresivă.

Alergii la simptomele hranei pentru pisici

Cele mai importante simptome ale unei reacții alergice la alimente sunt tulburările gastro-intestinale și problemele dermatologice. Primele simptome includ vărsături, diaree, precum și colită cronică și boli care provoacă procese inflamatorii în intestine.

Alimente alergice la pisici și tratament

Atunci când pisica dvs. are o alergie alimentară, puteți observa cum începe să își pieptească blana și pielea. Cele mai vulnerabile locuri sunt labele și urechile. Fiți atenți la tampoanele pisicii. Din lingerea periodică, devin roșcate, iar acesta este unul dintre semnele pe care le suferă de alergii alimentare.

Alergiile la pisici pentru hrănire se datorează intoleranței la un anumit tip de hrană sau reacției la un anumit tip de hrană. În sine, intoleranța poate să apară ca o reacție nespecifică. Alimentele alergice formează anticorpi.

Ce hrană poate fi alergică

Pentru a spune cu exactitate, practic toate proteinele pot fi alergeni datorită cărora se poate dezvolta o boală. Dar, din toate, puteți selecta cele mai alergenice pentru pisici:

Cereale din cereale. (dintre acestea se pot distinge porumbul și grâul)

Cum și ce să tratăm

Boabele de cereale conțin substanța - gluten. Că provoacă o reacție specială. Când începeți un tratament de alergie bazat pe o reacție alimentară, ar trebui să oferiți o hrană nouă unei pisici pe care ea încă nu a mâncat-o.

Furajele noi trebuie să fie de aproximativ 4-6 săptămâni. Până atunci, până la semnele de alergii. De exemplu, carnea de miel cu orez în hrana Hills - Dietă cu prescripție Feline d / d poate fi alimentată cu succes unei pisici care are tulburări gastrointestinale datorită intoleranței alimentare.

Aceste furaje sunt celebre pentru buna lor digestibilitate, iar proteinele de inalta calitate si carbohidratii din ele sunt considerate a fi dieta ideala pentru pisicile cu boli alergice cauzate de intoleranta alimentara.

Lista de medicamente pentru alergii alimentare la animalele de companie

 • Necesită medicamente care calmează mâncărimea. De exemplu, Cortican.

Mijloace de întărire generală a corpului.

Aditivi alimentari SA37.

Unguente și alte substanțe pentru administrarea topică. Care sunt uscate și sunt antibacteriene, precum și cu efect antipruritic.

În momente dificile de tratament, medicul veterinar poate prescrie glucocorticoizi. Dacă le folosiți în doze standard, atunci în a doua zi mâncărimea poate să scadă și pisica începe să se simtă mult mai bine.

De asemenea, este necesar să lucrați cu zonele expuse ale pielii. În acest scop se utilizează unguente cu antibiotice și unguente de fitoelită. Acesta este un unguent foarte bun care asigură efectul antiinflamator al animalului de companie. Puteți trata pielea cu unguent Vedinol.

Un efect remarcabil poate arăta medicamentul hemovit plus. Doza este formată din patru până la șase picături în două luni.

Dacă aveți îndoieli cu privire la dozele și timpul care trebuie aplicate pisicii dvs., citiți instrucțiunile pentru medicamente și unguente. De asemenea, puteți apela și consulta individual cu un medic veterinar.

Alergie la purici la pisici

Alergiile pot fi mușcături de insecte. În special pe purici. Pentru a determina cea mai bună opțiune este utilizarea unui test de piele în care se va aplica un extract de purici. După aproximativ douăzeci de minute, rezultatele analizei vor fi gata.

Astfel, devine imediat clar dacă există sau nu o alergie la mușcături de purici la pisici. Dacă acest test exclude această reacție pozitivă la mușcăturile de purici, trebuie luate în considerare opțiunile cu alergie alimentară. Și apoi pe stimuli externi.

Alergia la saliva falsă

Cum sa intelegi ca o pisica este alergica la purici? Aruncă o privire mai atentă, după ce pisica a fost mușcată de un purici, apare o papule în corpul ei, în acel loc. Acesta este un nod roșu atât de strâns. Dacă este disponibilă, atunci puteți fi sigur că alergia a început din cauza mușcăturilor. O mușcătură normală care nu poartă un alergen seamănă cu o arsură de urzică.

Fiti muscati pe urechi de pisica

Cum de a vindeca?

 • Aplicați toxoizi.

Efectuați terapia imunomodulatoare. De exemplu, utilizați: fosprenil sau imunofan.

Corticosteroizii. Dacă le aplicați, refuzați să le împărțiți cu fosprenil.

Hepatoprotectoare. De exemplu: Essentiale forte.

Cortican se aplică topic.

Multivitamine. De exemplu: plăcere utilă.

Tratați cu o dietă care nu are loc pentru alimente bogate în proteine ​​și grăsimi.

Maxidine este potrivit pentru piele, îmbunătățește semnificativ starea acesteia.

Împotriva dermatitei purice, este bine să utilizați unguent fito-elită. Ea are un efect antiinflamator. Acesta include un buchet imens de extract de plante. Acesta este un produs ecologic.

Măsuri preventive

Cumpărați o nouă hrană pentru pisici? Nu dați prea repede, în trepte, puțin pe fondul obișnuit. Astfel, va fi posibil să se determine răspunsul inadecvat al organismului la un anumit produs alimentar.

Nu răsfăța delicatele de pisică și o varietate de aditivi alimentari. Mâncarea ei ar trebui să fie naturală.

Dacă este posibil, nu utilizați deodorante de aer, coloranți și substanțe pudră în prezența unei pisici. Dacă otrăviți apartamentul de gandaci sau de alte insecte, pisica trebuie transportata temporar intr-o alta camera.

Poate că totuși aveți dificultăți în definirea simptomelor, sau așa ceva, din cauza alergiilor care au început cu totul, apoi utilizați metoda de eliminare. Nu mai hrănești hrana obișnuită, mergi la cealaltă. Dacă nu ajută, verificați și nu de la purici sau de la un detergent nou. Sună-l pe veterinar în cele din urmă.

http://lovecats.ru/allergiya-u-koshki/

Semne de alergii la pisici

Semne de alergii la pisici

Alergii la pisici: fotografii, simptome și tratament

O pisică a trăit alături de om timp de multe secole, ideea de a îmblânzi acest animal a avut loc vechilor egipteni încă din mileniul al III-lea î.Hr. După astfel de relații apropiate și lungi, nu este surprinzător faptul că nimic uman nu este iubit Murka este străin. Chiar si bolile pe care le avem acum sunt comune - alergii la pisici se intampla nu mai putin decat proprietarii lor.

Mecanismul declanșării unei reacții alergice la un animal nu este diferit de cel uman și este lansat ca o reacție protectoare a corpului la atacul ostil al unui alergen. Este dificil să identificați agentul cauzal de alergie în deplasare. Fiecare pisică, ca vecinul ei uman, este unică și unică. Ceea ce este o delicatesă preferată pentru cineva poate reprezenta un pericol grav pentru altul. Cu toate acestea, alergiile la pisici nu pot fi doar pe alimente.

Ce poate avea o pisica alergii?

Toți alergenii posibili pot fi împărțiți în două grupe mari:

 • Exogene - cele care provin din mediul înconjurător (alimente, medicamente, microorganisme etc.) prin tractul digestiv, tractul respirator, porii pielii.
 • Endogen - corpul lor sa dezvoltat. Acest lucru este rar, dar se întâmplă ca rezultat al metamorfozelor complexe care duc la defalcarea țesuturilor. Celulele rămase pot dobândi proprietăți alergice și pot deveni "dușmani" pentru organismul în care au provenit.

Este important! Alergiile nu se manifestă întotdeauna imediat după contactarea cu un agent străin. Pentru o lungă perioadă de timp, este posibil să nu se dea în sine până când cantitatea de substanțe nocive din organism depășește pragul limită (acest indicator este individual pentru fiecare animal). Uneori este suficientă microdoza, o moleculă a alergenului, astfel încât simptomele sunt date să se cunoască despre ele însele.

Înainte de tratarea alergiilor la pisici, este imperativ să se detecteze alergenul, altfel toate eforturile vor fi în zadar. Desigur, ele pot fi orice, dar cel mai adesea veteranii pun unul dintre următoarele diagnostice.

Alimente alergice la pisici: fotografii, simptome

Proprietarul nu poate bănui că animalul de companie este alergic la componenta alimentelor sale preferate, pe care le-a mâncat cu plăcere nu pentru prima lună. Sursă: Flickr (Clint_Pearcy)

Cel mai adesea, este cauzată de proteine, atât de origine animală cât și vegetală. Carne de vită, carne de porc, anumite soiuri de pește (adesea râu), lapte, soia - acestea sunt cele mai frecvente alergeni. Hrana uscată, de asemenea, duce în lista celor mai frecvente agenți cauzali de alergii la o pisică, tratamentul cărora poate dura o perioadă lungă de timp.

Problema este că alergiile alimentare sunt doar cazurile în care primele semne nu apar imediat, ci numai atunci când se acumulează o cantitate suficientă de substanță dăunătoare în sânge. Cât durează acest lucru este necunoscut, deoarece pragul de senzitivitate al tuturor pisicilor este diferit. Astfel, proprietarul nu poate bănui că animalul de companie este alergic la componenta hranei sale preferate, pe care o mănâncă cu plăcere nu pentru prima lună.

Se observă că pisicile cu o nuanță de lână ușoară sunt cele mai predispuse la acest tip de alergie, așa că trebuie să vă hrăniți cu atenție pisicul alb.

Alergia alergiilor la pisici (foto)

Ectoparaziții pot da o mulțime de probleme unui animal de companie pufos. Aceasta nu este doar o mancarime constanta, ci si manifestari mult mai grave de alergie: inrosirea si inflamatia pielii, pana la formarea ulcerului multiplu. Indiferent de modul în care vă protejați animalul de companie de prietenie cu tovarăși de stradă, este încă asigurat de contactul cu paraziți. La urma urmei, doar o mușcătură de purici, foame sau căpușe este suficientă pentru ca alergenul din saliva insectelor să intre în sângele animalului nefericit și să provoace o reacție alergică.

Este important! Mocurile de cornițe, viespi și albine nu sunt mai puțin periculoase pentru o pisică decât pentru oameni. Ei bine, dacă toate costurile de roșeață, dar posibile complicații, până la spasm respirator.

Ectoparaziții pot da o mulțime de probleme animalelor de companie pufoase: nu este doar o mancarime constantă, ci și manifestări mult mai grave de alergie. Sursa: Flickr (Cuyahoga_Falls_Veterinary_Clinic)

Dermatita atopică

Una dintre cele mai periculoase manifestări ale unei reacții alergice, deoarece este dificil de diagnosticat. Poate fi provocat de orice substanță cu care vine un animal - medicină, produse chimice de uz casnic, praf obișnuit, gaze de eșapament sau chiar polen din orice plantă. Este dificil de determinat alergenul, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, pisica va continua să o contacteze. De aceea, dermatita devine atopică, adică cronică.

Primele manifestări ale acestei boli sunt pielea uscată și mâncărimea severă. În timpul exacerbării, zonele pe care pisica le zgârie cel mai mult, înroșesc, se umflă și se acoperă cu ulcerații umede. Este imposibil să tolerați animalul și nu să mâncați, de aceea situația este adesea agravată de adăugarea de infecție.

Cel mai adesea, dermatita atopică se găsește la pisicile cu vârsta cuprinsă între 10 luni și 4 ani și le însoțește pe tot parcursul vieții. O astfel de alergie la o pisică este practic imposibil de vindecat și singurul lucru pe care un medic veterinar îl poate face este să prescrie un medicament care eliberează mâncărime și un unguent pentru vindecarea rănilor. Astfel de măsuri ajută la atenuarea simptomelor, dar, din păcate, nu sunt soluția problemei.

Alergii la pisici: simptome și diagnostic

Pentru a determina că corpul pisicii se luptă cu un alergen poate fi pe următoarele motive:

 • roșeață și umflarea zonelor individuale ale pielii;
 • mâncărime severă (animalul se chinuie constant, se freacă de pereți, mestecă pe labe);
 • apariția unei erupții pe corp;
 • creșterea accentuată a temperaturii;
 • scurtarea respirației, spasmul tractului respirator;
 • strănut prelungit;
 • vărsături.

Este important! Temperatura naturală a pisicii este mai mare decât cea a unui om. 38-39 de grade este o cifră normală pentru un animal adult. Pentru pisoi, rata este chiar mai mare - 38,5-39,5 ° C.

Orice din aceste simptome se poate manifesta pe fondul unei maladii generale a animalului:

 • agitația agitată sau prea apatică;
 • transpirație crescută în axilare;
 • apariția unui miros neplăcut din lână;
 • moale puternică, mătreață.

Puteți determina alergenul și puteți face un diagnostic prin excludere. În primul rând, se efectuează o examinare amănunțită a animalului pentru prezența paraziților. Dacă sunt detectate și, în același timp, cel mai mare număr de focare de inflamație se află pe spate și pe coadă, atunci alergenul pe față este saliva unui purice sau a altei insecte.

Dacă în blana pisicilor oaspeții neinvitați nu sunt vizibili, este necesar să se excludă posibilitatea de alergii alimentare. Pentru acest animal se plantează pe o dietă de 3 luni. În tot acest timp, pisica este hrănită numai cu mâncarea pe care nu a încercat-o niciodată. După această perioadă, așa-zisa hrănire provocatoare a mâncărurilor care au fost refăcute din tot acest timp este să fie experimentată. Dacă după aceasta se reapare simptomele, presupunerile au fost confirmate. Dacă nu, va trebui să continuați dietele și provocările până când alergenul nu este cunoscut.

Puteți folosi gulere anti-purice, dar trebuie să le purtați doar pe stradă, altfel paraziți vor sări pe covor și apoi se vor muta la pisică din nou. Sursa: Flickr (maryalley904)

Acesta este un proces dificil și lung, dar nu există altă cale de ieșire - teste alergice la animalele de companie nu. Seturi pentru acest lucru există, dar numărul de alergeni din ele este nesemnificativ și, prin urmare, probabilitatea de a afla diagnosticul este neglijabilă.

Asigurați-vă că țineți evidența exact unde apar pe corpul petelor animale. Deci, atunci când reacționați la umplutura de toaletă, labele și tampoanele se umflă mai întâi, contactul cu componentele preparatelor medicale apare imediat pe față, puteți observa o bucată în urechi și ulcerații din sprâncene.

Cum de a trata alergiile la pisici?

Multe întrebări apar atunci când o pisică este alergică - cum să o tratezi, dacă este posibil să dai pastile "umane" și în ce doze, cât va dura ultima oară - sunt rezolvate prin a merge la veterinar. A face un amator este periculos doar dacă contactul prelungit cu un alergen nedetectat poate avea consecințe fatale pentru o pisică.

În timpul exacerbării efectului cel mai rapid se poate obține prin combinarea consumului de steroizi și antihistaminice cu utilizarea locală a unguentelor și a cremelor externe. Șampoanele speciale vor ajuta la ameliorarea pruritului.

Pentru a face față alergiilor purice trebuie să se facă prin intermediul insecticidelor sub formă de spray-uri și picături. Puteți folosi gulere anti-purice, dar trebuie să le purtați doar pe stradă, altfel paraziți vor sări pe covor și apoi se vor muta la pisică din nou.

http://stop-allergies.ru/priznaki-allergii-u-koshek/

Tratam alergiile la pisici la domiciliu pentru totdeauna: simptome și medicamente, alergii alimentare

Se crede că alergia este o boală pur umană, dar este eronată. Animalele noastre cu blană pot fi expuse și substanțelor care cauzează reacții alergice.

Veterinarii spun că acest tip de patologie este foarte frecvent în rândul animalelor noastre de companie. Conform statisticilor, fiecare al cincilea proprietar al unei pisici se referă la un veterinar cu această problemă.

Tipuri de alergii la pisici

Căderea părului poate fi unul dintre simptomele unei alergii la o pisică.

Adesea proprietarii se plâng de căderea părului în animalele lor de companie, bolile oculare și alte simptome caracteristice cauzate, în cele din urmă, de alergii. Dar pentru un diagnostic precis ar trebui să contactați întotdeauna un specialist veterinar.

Se acceptă împărțirea alergiilor la pisici în două tipuri principale: alimente și nealimentare.

Această clasificare este foarte condiționată, deoarece există, de asemenea, cazuri de reacții alergice la produsele chimice de uz casnic, parfumuri, produse din plastic și cauciuc, plante de interior, toaletă.

Alimente alergice (alergii alimentare)

Manifestarea alergiilor alimentare

Alimentele alergice apar datorită sensibilității animalului la o anumită componentă a dietei sau la compoziția coajei ca întreg.

Adesea, o astfel de componentă este proteina. Se crede că cele mai frecvente produse alergice pentru pisici sunt carnea de pui, lapte, ouă, cereale, sfecla, morcovi, dovleac. Dacă acestea sunt prezente în coma finită sau adăugate la furaj, proprietarul animalului trebuie să fie deosebit de atent.

De asemenea, există cazuri de reacții alergice la furaje de la un anumit producător. Un semnal al acestui fapt poate fi simptomele unei anomalii în tractul gastro-intestinal: diaree, vărsături sau constipație. Trebuie să fiți atenți atunci când luați medicamente pe bază de plante medicinale.

Alimente alergice

Alergia pisica pe nas pe viespi intepatura.

Alergiile non-alimentare sunt adesea cauzate de mușcături de insecte, cum ar fi purici, albine, viespi și țânțari.

Uneori, mușcăturile de purici sunt însoțite de cea mai puternică reacție alergică a organismului datorită proteinei conținute în saliva puricii și care intră în organism în timpul mușcăturii. Dar un purice poate provoca până la 200 de muscaturi pe zi.

Pisica incepe sa fure locul in care este alergica.

Animalul începe să zgârie mușcăturile, ceea ce agravează reacția datorată eliberării substanțelor biologic active. Această afecțiune se numește dermatită de purici.

Dar, de asemenea, alergiile, care trăiesc mai ales pe stradă, pot provoca mușcături de șerpi sau de alte creaturi otrăvitoare. O cauză comună a alergiilor nealimentare poate fi umplerea pentru tăvi. Acest lucru apare de obicei după schimbarea tipului de umplutură, care poate determina animalul să refuze să meargă în tavă.

Simptomele alergiei și modul de recunoaștere a acestora

Deci, prin ce simptome se poate distinge alergia la animalele de companie de alte boli? Există o serie de semne caracteristice ale alergiei. Dar există și problema că este imposibil să se determine de la ei ce a cauzat această condiție.

Pentru a rezolva această problemă, trebuie să contactați clinica veterinară, unde specialiștii pot efectua teste de laborator pentru a determina cauza acestei reacții. Dar, ce, simptomele, totuși, sunt determinante în afirmația diagnosticului de alergie?

Mai întâi de toate - este o erupție cutanată.

La început, poate fi locală, după care se răspândește în zone mari ale corpului. O erupție cutanată se poate dezvolta în dermatita alergică, care este o problemă de adăugare a unei infecții bacteriene.

Următorul simptom este mâncărimea. Este zgâriat în pisică, în principal în zona rădăcinii coada, spate și urechi. Mâncărimea este o consecință a eliberării de substanțe biologic active ca răspuns la un alergen din organism. Mâncărime persistente poate provoca leziuni ale pielii și acumularea unei infecții secundare.

Roșeața pielii

Roșeața pielii în urechi și urechi este, de asemenea, unul din simptomele alergiilor.

Animalul poate încerca să le pieptească, ceea ce poate duce la deteriorarea pielii și la turngeom - acumularea de sânge sub pielea urechii. Mâncărime persistente și inflamații ale pielii pot duce la apariția de paturi chelate pe piele și la pierderea severă a părului, ceea ce poate indica, de asemenea, prezența unei alergii la un animal de companie.

În cazul animalelor foarte pufoase, este dificil de observat un astfel de simptom ca roșeața pielii. Dimpotrivă, în cazul pisicilor chel, cum ar fi sfinxurile și bambino, aceste manifestări sunt întotdeauna foarte vizibile, iar aceste rase sunt alergii puternice. După o perioadă de timp după apariția roșii, poate apărea peeling și matretare ale pielii. Și, de asemenea, să acorde atenție descărcării din ochi și nas, care poate fi o altă indicație a problemelor la animale.

Diaree, vărsături, sforăit

Diareea și vărsăturile sunt frecvente și semne caracteristice ale reacțiilor alergice alimentare. Sforăitul poate indica, de asemenea, prezența alergiilor. Acest fenomen se datorează umflarea mucoasei nazale și trecerea obstrucționată a aerului prin nas în timpul somnului.

Deși acest lucru este departe de toate semnele de alergie la pisici, dar observând chiar și unul dintre ele, trebuie să contactați imediat un medic veterinar fără a aștepta apariția tuturor.

Acasă Tratamentul alergiei

Primul pas în tratamentul alergiilor este stabilirea cauzei și eliminarea acesteia de la habitatul animalului. Nu multe clinici au capacitatea de a efectua cercetări pentru a determina natura exactă a alergenului.

Ca urmare, proprietarii înșiși trebuie să monitorizeze cu atenție viața și dieta animalelor de companie (de exemplu, să aibă un notebook în care să înregistreze ceea ce mănâncă animalul și reacția acestuia la acesta). Aceasta va oferi o oportunitate de a stabili cel puțin originea alimentară sau non-alimentară a alergiilor.

Degajările de fulgi dau durerii și mâncărimei animalelor

Tratamentul unei reacții alergice la animale ar trebui să fie complex. Dacă se stabilește că alergiile sunt cauzate de mușcături de purici (o întâmplare destul de frecventă), atunci soluția la această problemă va fi să scapi de acești paraziți enervanți. Acest lucru este posibil cu ajutorul picăturilor speciale pe greabăn și șampoanele anti-purice.

Pentru a menține efectul purtării gulerului recomandat împotriva puricilor. Dacă animalul are mâncărime sau edeme severe, este indicată utilizarea antihistaminelor și corticosteroizilor, care nu este recomandată fără o consultare prealabilă cu un medic veterinar.

Dacă pisica are umflături, peeling și eczeme, atunci puteți avea o alergie la umplutura de toaletă. În acest caz, ar trebui să alegeți particulele inodore și mici, umplutura unei mărci diferite sau să schimbați tipul de umplutură. De exemplu, unele pisici sunt alergice la materialul de umplutură de la un anumit tip de copac sau la lianți de la diferiți producători.

Eliminarea mâncărime

Pentru ameliorarea mâncării pisicii, vor fi necesare medicamente speciale și unguente.

Pentru ameliorarea mâncării, puteți utiliza spray-uri speciale și pastile care au efect antiinflamator, anti-edem, antihistaminic și analgezic.

Identificați alergiile alimentare

Pentru a stabili alergii alimentare ar trebui să fie confirmată sub formă de teste. Pentru ao elimina, puteți modifica tipul de hrană (pește pentru carne). Dacă acest lucru nu are rezultatul așteptat, atunci ar trebui să schimbați întreaga dietă a animalului. Cu o sursă cunoscută de alergie, trebuie doar să o excludeți din dietă.

Laptele poate provoca alergii severe la pisici.

Cazuri frecvente de reacții alergice în absența unei schimbări de dietă. Explicația de aici este că alergia este cumulată în natură și, până la un anumit punct, alergenul prezent în dietă nu provoacă nicio reacție.

Atunci când o sursă nespecificată de alergii alimentare, animalul este transferat în hrana hipoalergenică, în care proteina este hidrolizată la aminoacizi, care sunt ușor digerați și nu determină organismul să reacționeze.

Tratamentul dermatitei atopice

Manifestarea alergiilor atopice.

Antihistaminicele și corticosteroizii sunt utilizate pentru tratamentul dermatitei atopice. Dar merită să ne amintim că este imposibil să se vindece complet dermatita atopică, dar manifestările ei pot fi controlate.

Dermatita atopică are sezonalitate (primăvara-toamnă) și în această perioadă merită să fie deosebit de atentă și să nu se permită adăugarea unei infecții fungice sau bacteriene.

Cat Alergie Video

constatări

Caracteristicile terapiei pentru reacții alergice stabilește medicul veterinar, în funcție de evoluția bolii și de caracteristicile individuale ale animalului.

Pisicile ca oamenii suferă de alergii. Dar nu am văzut nici o mențiune despre ierburi. Este posibil ca alergia unei pisici la înflorirea ierburilor să nu fie tipică?

Recent, au început să observe că tampoanele de laba din pisica noastră au început să se desprindă. Au crezut că a fost o reacție la schimbarea vremii sau ceva de genul asta. Nu a auzit niciodată reacții alergice la pisici. Dar am schimbat recent umplutura pentru toaletă. Trebuie să continuăm să fim mai atenți și mai atenți la animalul dvs. de companie! Vă mulțumim pentru deschiderea ochilor!

Pisica are 14 ani. Recent, un lichid maro închis, lipicios la atingere, curge din ureche, culoarea este ca sângele. Foarte mirositor. A chemat doctorul, a spus că inflamația urechii medii a fost tratată cu antibiotice, dar rezultatul a fost zero. Acum ochii au început să apară. Ar putea fi o alergie? Se hrănește cu mâncarea Whiskas și mânca Whiskas uscat.

Ai avea chiar și un Whiskas uitat...... că este otravă și nu mâncare

Oroarea! Cum te-a făcut cu o astfel de hrană, a trăit până la 14 ani. Tu încet otrava ei

Crumble Kandibiotik și totul va trece. Nici măcar nu m-am ajutat.

Whiskas este o batjocură a animalelor. Este plin de chimie și nu există absolut nici o substanță utilă. (Aceasta include un "feed" atât de ieftin ca Kitiket, Frisces, Felix și așa mai departe.
Vă recomand să modificați alimentarea și să treceți testele.

Nu cumparam nici Whiskas.

Am avut o alergie în pisica noastră anul trecut, iar simptomele au fost observate destul de des. Este bine că un prieten ia sfătuit pe Enterosoo să cumpere și să înceapă imediat să dea. Acesta este un enterosorbant, ca și pentru oameni, numai acesta pentru animale. Afișează alergeni și substanțe nocive din organism, astfel încât starea de sănătate se îmbunătățește destul de repede. Acum este întotdeauna pe raft doar pentru caz.

avem o pisică, pisica mea săracă este bolnavă, are o mâncărime

Mea alergie la pisici, chiar și pe produsele alimentare hipoalergenic, totul este normal numai atunci când se pregătește se fragmentează cu ajutorul unui terci de orz, a luat pisica, iar ea mănâncă doar alimente și pisici uscată arborat stropească lui săraci ca un pom de Crăciun, a dat alergostop pentru pisici, dar nu a ajutat, Mă voi întoarce la dieta veche, reacția la orice alimente, medicamente sau dietetice, rezultatul fiind unul, erupție severă și mâncărime.

Pisica mea este alergică la tuse, ca și când ceva este blocat în gât. Ce să faci În injecțiile pierdute de Vet.klinik, nimic nu a ajutat. HELP.

Irina, nu așteptați, contactați o altă clinică, auto-vindecarea este periculoasă aici. Mai ales dacă apar probleme în tractul respirator.
În curând!

poate că are viermi

Alo Avem o pisică și o pisică, o mamă cu un fiu, britanicul. Ambele sunt alergice la proteine. Noi vet nu putem face nimic fotografii skazat.Stavili mâncărime lipsă timp de o lună, dar timpul ulterior suficient pentru o săptămână dve.simptomy: urechi ochii maro zhidkost.Zud pe gât și urechi. Toată sângele. Am pierdut multă greutate, hrănim iepurele

Modificați feedul. Dealurile cauzează alergii la mulți, chiar și la cei care nu sunt înclinați la reacții alergice. Dacă alimentele medicinale, de exemplu, ProPlan d / pisici HA (cu alergii alimentare)

Buna ziua tuturor celor care sunt pe acest site! Doar spune, nu este o reclamă! Pisica mea are alergie la alimente și nu poate găsi nimic similar cu ceea ce toată lumea poate cumpăra în Rusia, du-te la tine. Frolov Yu O cea mai bună pisică vegană veche și mâncare pentru câini, cumpăra totul va trece! Toate sanatatea!

Mai exact, în cazul în care produsele alimentare, care vindeca alergii alimentare pisica. Ea a studiat mânca. Pastilele ei nutritive. Veterinarul nu mai are încredere. În timp ce mănâncă alimentele alergice Royal sau Farmina. Dar mâncărimea puternică nu ajută și pieptenele uscate, strigătul nervos, intră în guler.

Nu am salvat pisica, a murit o zi. Alergie la pește. Și în clinică, am insistat că alergiile și au început să trateze infecția, au fost surprinși de faptul că testele nu au confirmat infecția.

Am avut o alergie, Veta tratate, în opinia mea, cu tot ceea ce este posibil, starea înrăutățit, a avut trei clinici, koshatinku aproape pierdut (nimic nu a ajutat. Scottish Fold, vaccinari proglistovana acolo. Ei nu știau ce să facă în continuare. În plus ea itched, cu ochii umezi și se linge la propleshen, febră, care a împușcat o lovitură în clinica veterinară și au dus-o la ea sub capacele și cald, mai cald, ea a ignorat. dat pe un alt forum despre alergii și cineva a scris că există alergic AI pe materialul de umplutură. Schimbat și Oh! Miracol, ea a început să recupereze! Și doi Zodak picături ajutat pe timp de noapte, printr-o seringă, deoarece ea nu bea apă deloc. Koshatinka recuperat! Apoi, după câteva luni, am decis să-l traducă în suh.korm. Am incercat, probabil toate brandurile de super-premium si holistice.Nimeni nu a intrat.Allergiile din nou! Pisicile au o pisica si o pisica, le oferim tot ce nu se potriveste cu a noastra, inclusiv cu Vaio prebiotic.In timp ce ne hrănim cu plăcinte și păianjeni scumpe, dar este scump și mănâncă cu reticență. În acest caz, mănâncă bine, nu este foarte scump alimente umede, dar în ea am adăuga un pic kur.grudku fiert apa de sub bulionul de gătit nu este numit, deoarece grăsimea nu este acolo. Mănâncă și mă bucur că proteinele normale ajung cu alimente. Până acum, atât de bine. Toată răbdarea, dragostea și sănătatea!

Încercați să alimentați alimentele pentru copii, de exemplu / coșul bunicii, agusha etc. Și noi suntem britanicii săi, hrănirea asta se mănâncă.

Teribilul nostru a suferit de alergii care nu au început. Trei clinici au călătorit, s-au gândit să piardă, nu am dormit câteva nopți, am strigat, am dat peste forumurile de pe Internet. Scorching, linged la fața locului chel, temperatură, lacrimi.. oribil! Injecții, antibiotice, nimic nu a ajutat. A schimbat umplutura, totul a început să treacă. Acum, nu cumpara din lut betonitovoy. Numai Kat Step a venit. Dar dupa cateva luni, a inceput o alta alergie, am decis sa ma actionez pana cand lucrez si pisica este sub controlul meu constant. Am schimbat aproape toate feed-urile super-premium și holistice. Nici unul nu a mers. Alergia la TOATE alimentele uscate, inclusiv medicale. Nu am putut să traduc la o fată dreaptă, am încercat multe rețete de pisici, beneficiul Internetului este plin de articole. Prin încercări și erori, mâncăm alimente umede, dar nu există multe proteine ​​bune și în fiecare hrănire îmi închid 20-30 de grame de piept de pui fiert sau carne de vită fiartă. În primul rând, o fierb în apă, scoatem o parte din carne cu adaos de bulion și apoi pregătesc supe umane pentru noi. Totul este frumos! Pentru a atenua simptomele de alergie, timp de două zile am administrat două picături de Zodak într-o seringă cu apă, de 2 ori pe zi. FOARTE ajuta la ameliorarea pruritului. Nu bem apa, nici pisica nu bea Vayo, asa ca printr-o seringa de 2 ml. Din fericire, soacra și fratele au o pisică și o pisică, îi dăm tot ce nu ne este potrivit. Toată răbdarea, dragostea și sănătatea.

Ce vrei să spui? Sunt probleme de umplere? Sunt șocat. Pisica mea are o alergie, dar știu că e pentru mâncare. Când începe totul de la masă acolo, atunci simptomele de alergie apar imediat. Imediat pe dieta Ryzhik și un alt curs Enterosoo pentru a elimina alergenii din organism. Dar el este un om atât de bătrân cu noi, timpul trecem din nou de miaje și cerem mâncare de la masă.

Pisica mea a fost bolnavă de doi ani deja. Înlocuit 5 clinici. Îmi pare rău pentru sânge. urechi, bot, greaban. Zilnic linge și râde cu pielea oriunde se întâmplă. Fără lacrimi nu pot privi. Deja 1 an pe pupa zd, jumătate de an - echilibrul ideal pește ton. Există deja atât de multe droguri care îngrozesc. Ultimele șase luni: dexvmetazon 1/4 comprimat și zodiac 6 picături - în seara. În guler au trecut 1,5 ani zi și noapte. Șase luni - în îmbrăcăminte pentru mers. Mâncărimi nu trece!
Acum este o altă clinică. Și următoarele experimente de medici.
Anulați toate întâlnirile. Și imediat - noi calcule sângeroase pe față. Din nou, numiți un zodiac. dar acum - 2p pe zi, 6 picături. Apoi după 3 zile - schimbarea hranei pentru animale. Dacă într-o lună nu trece, atunci - un test de piele pentru alergeni și, cel mai probabil, în funcție de rezultatele sale, vaccinul ASIT. Apoi ds: atopie.
Pisica mea săracă!
Îmi pare atât de rău pentru ea!

http://mykoshka.ru/lechim-allergiyu-u-koshek-v-domashnix-usloviyax-navsegda-simptomy-i-preparaty-allergiya-na-korm/
Mai Multe Articole Despre Alergeni