Cum să dai unui copil un polisorb?

Pentru a elimina rapid toxinele periculoase din organism, care au ajuns acolo din diferite motive, este necesar să se ia sorbenți eficienți....

Pentru a elimina rapid toxinele periculoase din organism, care au ajuns acolo din diverse motive, este necesar să se ia sorbenți eficienți. Drogurile acestui grup într-un sortiment larg sunt prezentate în lanțul de farmacie, prin urmare, consumatorii se confruntă cu o alegere dificilă. Informațiile despre medicamentul "Polysorb", compoziția, proprietățile și caracteristicile influenței sale, propuse în articol, vor ajuta la determinarea opțiunii sorbentului.

Compoziție și formă de eliberare

Ingredientul activ al medicamentului are o origine naturală. Este dioxid de siliciu sau silice, un mineral organic care este omniprezent în natură. Se utilizează în mod activ în industria alimentară și farmaceutică datorită proprietăților speciale de absorbție. În plus față de silice, nu există alte componente în preparat.

"Polysorb MP" - pulbere albă, care are o nuanță ușor albastră. Nu are nici o aromă pronunțată, aproape fără gust atunci când este folosit. Dar numai într-o astfel de consistență medicamentul nu poate fi luat, pentru tratamentul este necesar să se dilueze pulberea în apă. Suspensia pregătită are o nuanță gri.

Producătorii plasează produsul în vrac într-un ambalaj convenabil - sticle de plastic (au 12 sau 50 de grame de pulbere) sau plicuri de unică folosință cu diferite doze (de la 1 gram la 12). În farmacii, pungile mici pot fi achiziționate separat, sau puteți să le împachetați imediat. Sunt 3, 5 și 50, 100.

Proprietăți farmacologice și farmacocinetică

Sarcina enterosorbentului este de a absorbi substanțele care au un efect negativ asupra organismului. Silica se descurcă cu succes. Medicamentul aparține grupului de sorbenți neselectivi. Ce înseamnă asta? Instrumentul acționează asupra tuturor substanțelor care se află în tractul gastro-intestinal în momentul în care ajunge acolo, acționează total, nu selectiv. Datorită acestui fapt, dioxidul neutralizează cu succes toxine de natură diferită, contribuind la eliminarea lor rapidă din organism.

Acestea pot fi:

 • medicamente;
 • produse alimentare;
 • băuturi;
 • preparate chimice;
 • bacterii;
 • otrăvuri;
 • săruri de metale grele.

Toate toxinele, adică substanțele care provoacă intoxicarea organismului, sunt influențate de acest sorbent. De droguri, de îndată ce intră în interior, începe să absoarbă toxine în tractul digestiv. Un gram de substanță adsorbeste până la 300 mg de compuși toxici.

După absorbție, sorbentul este îndepărtat aproape neschimbat, deoarece nu interacționează cu substanțele, nu se schimbă și nu se descompune. Datorită acestei neutralități, medicamentul nu este absorbit în sânge și, prin urmare, nu afectează activitatea globală a corpului.

Care este medicamentul prescris

Medicii prescriu "Polysorb" pentru a curăța corpul în caz de intoxicare cu diferite boli.

Printre indicațiile pentru primirea instrucțiunii sorbent se indică:

 • intoxicația acută a diferitelor geneze;
 • manifestarea alergiilor (alimente, droguri);
 • otrăvire chimică (ingestie, inhalare);
 • simptome severe de toxicoză în timpul gestației;
 • virus hepatitic;
 • patologia intestinală infecțioasă, însoțită de diaree, disbacterioză;
 • intoxicații severe cu alcool, medicamente, substanțe toxice;
 • acumularea de produse de azot, care provoacă o încălcare a funcționalității rinichilor;
 • expunere la radiații;
 • în tratamentul complex al obezității;
 • intoxicarea cu produse metabolice în patologiile pancreasului, ficatului și vezicii biliare;
 • sindromul de mahmureala;
 • măsuri preventive pentru persoanele aflate în permanență în condiții de mediu periculoase (muncă la întreprindere, locul de reședință).

Instrucțiuni privind utilizarea Polysorb pentru adulți și copii

Înainte de începerea utilizării medicamentului din pulbere trebuie preparată suspensie. Pentru a face acest lucru, turnați un plic într-un pahar sau măsurați doza din flacon, adăugați 100 ml de apă necarbonată și amestecați bine. În această formă, medicamentul nu poate fi depozitat timp îndelungat, după amestecare, chiar înainte ca particulele fine să se usuce, este necesar să beți lichidul.

Doza zilnică pentru pacienții adulți variază de la șase la doisprezece grame de pulbere, totul depinde de gradul de intoxicare și de starea generală a persoanei. La un moment dat o astfel de sumă nu poate fi luată, împărțiți-o de cel puțin 2 ori, cea mai bună opțiune - 3 3-4 recepție.

Doza pentru copii depinde de greutatea corporală a micului pacient.

http://mei-sonnen.ru/kak-davat-rebenku-polisorb.html

Dozele de polisorb pentru copii: cum se dă

Sistemul imunitar al copilului se află în proces de formare și nu îl poate proteja întotdeauna de infecții și viruși. Cu toate acestea, el este bolnav mai des, deoarece el cunoaște lumea, este în permanență în contact cu alți copii și obiecte de uz casnic care sunt infectate cu bacterii dăunătoare, ciuperci și viruși.

Acesta este motivul pentru enterosorbenti, dacă există un copil în casă, ar trebui să aveți întotdeauna la îndemână pentru a da imediat primul ajutor în caz de intoxicare.

Unul dintre cele mai eficiente medicamente din această linie este Polysorb. Având un minim de contraindicații și efecte secundare, este permis copiilor din primele zile ale vieții, precum și femeilor însărcinate și care alăptează.

Polysorb pentru copii: indicații de utilizare

Instrucțiunile pentru utilizarea acestui medicament au chiar o secțiune specială în care puteți citi în detaliu despre momentul și în ce doze îi puteți da copiilor de diferite vârste.

Indicațiile pentru utilizare sunt:

 • otravă alimentară, în care există greață, vărsături, diaree;
 • răcelile, infecțiile cu rotavirus, gripa - deoarece agenții patogeni sunt foarte toxici și provoacă inflamații în organism;
 • temperatură ridicată pentru a elimina efectele sale periculoase;
 • dureri de gât, pielonefrită, bronșită, alte boli cauzate de infecții - în acest caz, copilul le ia după sfârșitul fazei acute pentru a restabili corpul după administrarea pe termen lung a antibioticelor sau a altor medicamente;
 • invazii helmintice care cauzează aceleași procese patologice în organism în care stomacul dăunează, greață, diaree, etc;
 • alergii, erupții cutanate, diateză, eczeme ale pielii - în acest caz, dați cursuri Polisorb pentru o lună, în afara sezonului.

Polisorb este cel mai eficient enterosorbant care leagă și elimină rapid toate bacteriile și virușii din corpul copilului, facilitând activitatea ficatului și a altor organe. Începe să acționeze instantaneu, după 4 minute, îmbunătățind starea generală.

Cum se administrează polisorb copiilor în mod corect

Zilnic și doze unice pentru copii și adulți se calculează ținând cont de greutatea corporală. Instrucțiunile de utilizare sunt descrise în detaliu cum se procedează. Conține informații despre câte grame de droguri sunt lingurițe și linguri pentru ușurința utilizării.

Copii de la naștere la un an

La această vârstă nu se pot lua mai mult de 0,5-1,5 lingurițe de Polysorb pe zi, diluate în 30 mg de orice lichid, astfel încât bebelușul îi place gustul. Să accepți pentru 4 recepții - dimineața, după-amiaza, seara, la ora 18 și înainte de a merge la culcare.

În cazul erupțiilor alergice, durata tratamentului este de 2 săptămâni. La o primă recepție, trebuie să diluați un sfert de linguriță de medicament pe 30 g de apă sau compot.

Medicamentul finit în formă diluată poate fi păstrat în frigider timp de 48 de ore, dar este mai bine pentru copil să dea o soluție proaspăt preparată pentru a evita contaminarea.

Pentru intoxicații acute, diluați 2 linguri complete de pulbere în 200 ml de lichid și dați copilului o băutură la un moment dat. Toate tehnicile ulterioare de punere în aplicare, pe baza dozei în funcție de greutatea corporală a copilului.

De la 1 la 3 ani

Regimul este același, inclusiv pentru otrăviri acute, pentru a opri rapid vărsăturile și diareea.

Dar având în vedere greutatea corporală, o singură doză de medicament crește. Este deja necesar să se dizolve două lingurițe fără vârf pe zi în 100 ml de lichid și să se împartă amestecul în mai multe părți. La această vârstă, bebelușul mediu cântărește între 10 și 20 kg.

Puteți să vă amestecați cu orice, până la băuturi, kissels, mousses și sufle.

Copii cu greutatea cuprinsă între 20 și 30 kg și copii de vârstă școlară

Doza necesară este de 60 mg de pulbere, care este de aproximativ 1 lingurita. cu echitatie la 1 receptie. Volumul fluidului este de 100 ml.

Copiii în vârstă care cântăresc între 30 și 40 kg ar trebui să bea 70 mg de pulbere amestecată cu 100 ml de apă curată pentru o singură dată.

În cazul în care copilul cântărește mai mult de 60 kg, doza crește și este deja 1 lingură. cu echitatie pentru o singura admitere.

În cazul tratamentului pe termen lung cu Polysorb, pediatrul calculează doza necesară pe baza indicatorilor individuali de vârstă și greutate, deoarece în instrucțiuni această doză este calculată pentru copilul mediu.

http://enterosgel.help/polisorb-dozirovka-detyam

Policorb enterosobenta metoda de utilizare ca prevenire și tratament al copiilor sub 1 an

Copiii sunt cei mai sensibili la diferite boli. Sistemul lor imunitar nu este complet format și nu este capabil să asigure o rezistență adecvată la microorganismele dăunătoare. Ajutoare excelente în astfel de situații, Polysorb de nouă generație.

Aceasta diferă de ceilalți compuși în capacitatea sa excelentă de sorbție. Nu conține aditivi și coloranți, nu penetrează în sânge și nu dăunează pereților stomacului și intestinelor. Instrumentul este permis pentru utilizare chiar și la nou-născuți.

Polisorb este un sorbent bine meritat. Cu compoziția sa simplă, medicamentul ajută efectiv la tratamentul multor boli. Prin aceasta, organismul elimină toxinele care se formează în procesul de inflamație sau ajung acolo în timpul otrăvirii.

Informații despre droguri

Baza polisorbului este dioxidul de siliciu coloidal, care este o substanță fără culoare și caracterizată de o rezistență excelentă. O caracteristică caracteristică a componentei principale este rezistența la acțiunea acizilor și lipsa rezultatelor interacțiunii cu mediul apos. Datorită faptului că nu există componente auxiliare în medicament, este permisă utilizarea acesteia la o vârstă foarte fragedă.

Polisorb se face sub forma unei pulberi din care se face suspensia. Medicamentul este ambalat în pachete sigilate de 3 g (o doză pentru un adult) sau în recipiente de plastic de 12, 25 și 50 g. A doua opțiune este considerată mai economică, ceea ce este deosebit de important atunci când urmează un curs medical. Dezavantajul acestei forme este că o lingură trebuie utilizată pentru a determina doza. Pentru ușurința utilizării pentru tratamentul copiilor, pulberea este ambalată în pliculețe de 1 g, dar doza este determinată individual.

Care este efectul terapeutic

Mijloacele diferă cu abilități de sorbție și dezintoxicare puternic identificate. Medicamentul leagă și elimină elementele toxice de origine diferită, microorganisme dăunătoare, antigene, alergeni, medicamente, etanol, acumulări de sare de metale, otrăviri.

Polysorb poate absorbi și elimina chiar și anumite excese de produse metabolice, care includ bilirubina, ureea, colesterolul, complexele lipidice și metaboliții responsabili de formarea toxicozei endogene.

Polisorb nu este descompus în interiorul corpului, stomacul și intestinele nu sunt absorbite, se excretă într-o stare neschimbată. De droguri începe să acționeze în termen de 2 la 4 minute de la momentul recepției.

Indicații și contraindicații pentru utilizare

Polysorb pentru sugari este prescris pentru tratamentul:

 • intoxicații care apar în forme acute și cronice (vărsături, diaree etc.);
 • reacții alergene la medicamente și produse alimentare (diateză, urticarie etc.);
 • hepatită virală și alte forme icterice;
 • agravarea infecțiilor intestinale;
 • boli septice purulent;
 • intoxicații acute cu tot felul de substanțe.

În plus, Polysorb este considerat un excelent mijloc de prevenire pentru cei care locuiesc în zone cu condiții de mediu proaste.

Compoziția farmaceutică este interzisă în anumite cazuri:

 1. În cazul ulcerului gastric sau al ulcerului duodenal. Este deosebit de important să se respecte această condiție dacă patologia are o formă agravată.
 2. Cu sângerări interne în tractul gastro-intestinal.
 3. Dacă există atonie intestinală sau pacientul suferă de intoleranță individuală la dioxidul de siliciu.

Instrucțiuni de utilizare Polisorb nou-născuți și copii până la un an

În cazul bolilor virale, medicina este o excelentă prevenire a infecției cu gripa și ARVI. Polysorb lucrează activ cu răcelile, crește rezistența organismului la boli în perioadele de toamnă sau de primăvară. În astfel de situații, medicamentul este recomandat să ia un curs de două săptămâni de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de mese.

Medicamentul pentru copiii bolnavi cu ODS va ajuta la eliminarea simptomelor de intoxicare, la scăderea temperaturii corporale, la îmbunătățirea numărului de sânge și la recuperarea rapidă.

Pentru copiii polisorb cu alergii și alte fenomene, se recomandă să se dea de la o sticlă de hrănire sau de la o lingură. Dacă copilul nu-i place gustul medicamentului, acesta poate fi diluat în suc sau compot. Eficacitatea fondurilor nu va scădea.

Cantitatea sa este determinată luând în considerare greutatea pacientului, tipul bolii și stadiul acesteia. Datele aproximative sunt prezentate în tabel:

http://allergia.life/lekarstva/ot-allergii/polisorb-dlya-grudnichkov.html

Utilizarea "Polysorb" pentru sugari și copii de la 1 an: instrucțiuni detaliate și analogi ai medicamentului

Corpul uman se confruntă permanent cu multe infecții și bacterii care pot duce la boli de diferite tipuri. Sistemul imunitar uman ajută la combaterea acestora. Cu toate acestea, imunitatea primilor ani de viață ai copilului și chiar mai mult până în anul se află încă în stadiul formării, astfel încât copiii sunt mai înclinați să se îmbolnăvească decât adulții. Părinții, care încearcă să-i protejeze friabilii de răceală sau care încearcă să-l ajute cu alergii, otrăviri sau diaree, caută un instrument care să acționeze eficient, dar era inofensiv pentru corpul copilului. În prezent, această soluție este Polysorb MP - un agent modern de enterosorbție.

Principalele caracteristici ale medicamentului Polysorb

Forma de eliberare a medicamentului Polysorb este o pulbere albă. Înainte de ingestie, trebuie mai întâi diluat în apă. Nu este recomandată utilizarea internă a acestuia în formă uscată.

Există două tipuri de ambalaje care fac Polisorb mai convenabil de folosit. Acestea sunt recipiente din plastic cu un volum de 12, 25 și 50 ml și pungi de hârtie care produc câte 3 grame fiecare. Această doză este suficient de adult pentru 1 recepție.

Indicații pentru utilizare

Pentru numirea deputatului Dr. Polysorb, pot apărea diverse boli, fie de natură infecțioasă, fie de natură toxico-infecțioasă. Aplicați acest sorbent este relevant în cazul:

 • intoxicații acute, ale căror cauze pot fi alimente, băuturi alcoolice, medicamente sau alți agenți chimici;
 • infecția intestinală provocată de diverse microorganisme;
 • intoxicarea care a trecut în stadiul cronic;
 • diaree, care poate fi cauzată de infecție sau non-infecțioasă;
 • niveluri crescute ale bilirubinei totale în hepatitele virale;
 • insuficiență renală cronică cu niveluri ridicate de uree, acid uric și creatinină;
 • reacție alergică.
Polisorb trebuie diluat cu apă înainte de utilizare.

În plus, Polysorb este prescris ca parte a unui tratament cuprinzător pentru susținerea microflorei intestinale sănătoase. Indicațiile pentru utilizarea externă a acestui medicament sunt:

 • boli inflamatorii și purulente, inclusiv răni, arsuri, apendicită și adnexită;
 • ulcerații cutanate;
 • acnee;
 • diverse dermatoză.

Utilizarea medicamentului de către copii

De asemenea, ar trebui să acordăm atenție situațiilor în care Polysorb poate fi prescris copiilor mici și chiar sugarii. Astfel de motive pot fi:

 1. Un galben Imaturitatea enzimatică este caracteristică ficatului unui nou-născut. Ca rezultat, icterul fiziologic este probabil să se dezvolte la un copil imediat după naștere. În prezența complicațiilor asociate cu apariția acesteia, medicii recurg la utilizarea sorbentului, printre care Polysorb. Sorbenți, bilirubina care leagă, ajută la reducerea dezvoltării bolii și la reducerea severității acesteia, rămânând inofensive pentru corpul copilului. Ca rezultat, utilizarea Polysorb este permisă de la naștere.
 2. Intoxicație. Acțiunea polisorbică în caz de vărsături, scaun lichid sau orice altă formă de intoxicație începe în 1-4 minute după ingestie. Când intră în tractul gastro-intestinal, medicamentul absoarbe toate toxinele și substanțele nocive în sine și apoi le îndepărtează din organism. Pentru ca bebelușul să se recupereze mai repede în acest caz, este necesar să-l udați cât mai des posibil.

În cazul tratamentului complicat al icterului la nou-născuți, medicul poate prescrie un copil Polysorb

 • Alergie. Polysorb ajută la eliminarea semnelor de alergii alimentare, precum și a dermatitei la sugari care sunt alăptați sau hrăniți cu sticle (recomandăm citirea: sorbenți pentru tratamentul alergiilor la copii). Gradul de permeabilitate a peretelui intestinal la sugari la această vârstă permite penetrarea agenților cauzali de alergie cu laptele matern sau formula de lapte. Ca urmare, bebelușul poate prezenta mâncărime sau erupții cutanate. Polysorb leagă alergenii și le elimină din intestine, ajutând astfel la combaterea efectelor alergiilor. Terapia combinată se reduce la administrarea de medicamente împotriva alergiilor, alimentației, corecției dietei sau formulei mamei pe care bebelușul o mănâncă. În plus, prescrie unguent și cremă.
 • ARI. Polisorb acționează ca un profilactic excelent. Interacționând interactiv cu agenții patogeni reci și cu tot felul de bacterii, medicamentul ajută la creșterea rezistenței organismului, care este deosebit de important în primăvară și toamnă. Pentru prevenție, trebuie luat în două săptămâni, de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de mese. Urmați cel puțin două astfel de cursuri. Cu o răceală sau o răceală, luarea Polysorb ajută la combaterea simptomelor bolii, conduce la scăderea temperaturii, îmbunătățirea numărului de sânge și bunăstarea pacientului. Recuperarea pacientului se va accelera.
 • Utilizarea Polysorb pentru ARVI ajută la accelerarea recuperării copilului.

  Contraindicații

  O trăsătură distinctivă a medicamentului constă în faptul că are un număr minim de contraindicații. În conformitate cu instrucțiunile, copiii ar trebui să refuze să utilizeze Polysorb dacă bebelușul are:

  • ulcer gastric;
  • ulcer duodenal;
  • sângerare la nivelul stomacului;
  • intoleranța individuală la principalul ingredient activ al medicamentului.

  Instrucțiuni de utilizare

  Polysorb pentru copii poate fi administrat într-o lingură sau direct din sticlă. Pentru a îmbunătăți gustul acestui sorbent, pulberea este mai bine să fie diluată nu în apă, ci în compot sau suc. Acest lucru nu afectează eficacitatea medicamentului. În plus, pulberea, diluată cu apă, își exercită efectul în intestin, fără a afecta negativ activitatea întregului organism.

  Polisorb poate fi diluat în compot sau suc, astfel încât bebelușul îl va bea cu plăcere

  Atunci când se prescrie medicamentul părinților, este important să se cunoască principalele nuanțe ale utilizării corecte și cât de mult să se dea bani la un moment dat. Următorul tabel prezintă metodele de administrare a medicamentului, în funcție de boala specifică:

  http://vseprorebenka.ru/zdorove/preparaty/polisorb-instrukciya-dlya-detej.html

  Polisorb pentru copii:
  instrucțiuni de utilizare

  Polisorb este un sorbant activ care leagă bacteriile și compușii toxici atunci când trece prin stomac și tractul intestinal. Acesta este un remediu universal. Poate absorbi diferite toxine, medicamente, substanțe toxice, produse dăunătoare de schimb, alergeni și așa mai departe.

  Oficial, drogul se numește "Polysorb MP", dar în uz ultimele litere ale numelui său sunt adesea omise. Prin urmare, părinții trebuie să știe că Polysorb este un sorbent numit Polysorb MP. Două litere mari îi ajută să o distingă de versiunea utilizată de medicii veterinari pentru tratamentul animalelor - "Polysorb VP".

  Proprietățile de sorbție ale Polysorb sunt foarte mari. Acesta absoarbe de câteva ori mai multe substanțe nocive decât carbonul activ, aluminosilicații, ligninele și alte produse pe bază de siliciu. Acest lucru cauzează o utilizare mai largă a acestui medicament și includerea acestuia în regimurile de tratament nu numai cu intoxicații și probleme digestive, ci și cu răceli, boli alergice, ARVI și alte patologii.

  Formularul de eliberare

  Polisorb este reprezentat de o singură formă de dozare, care este o pulbere. Din acesta, în timpul tratamentului, se pregătește o suspensie, luată de pacient înăuntru. Medicamentul este produs în cutii de plastic de 15, 25, 35 și 50 de grame. În plus, există un "Polysorb" în pungi portabile. Fiecare astfel de sac conține 3 grame de pulbere.

  Medicamentul în sine este o masă amorfă de pulbere ușoară, care nu miroase. Are o culoare albă, dar uneori există o nuanță albăstrui. Prin amestecarea unei astfel de pulberi în apă se obține o suspensie albă. Sub formă de tablete, gel, capsule și alte forme de "Polysorb" nu există.

  structură

  Principalul și singurul ingredient Polysorb se numește dioxid de siliciu coloidal. Alte componente din pungă sau din borcan lipsesc.

  Principiul de funcționare

  Substanța anorganică, care este baza "Polysorb", se referă la sorbenți eficienți. El nu are nici o selectivitate, adică poate fi combinată cu o varietate de substanțe. Datorită acestui efect nespecific și a unei capacități semnificative de absorbție, pudra leagă toxinele și alte substanțe și apoi le ajută să le îndepărteze din corp, ceea ce este motivul pentru efectul de detoxifiere Polysorb.

  Medicamentul este capabil să absoarbă atât substanțele exogene care au intrat în corpul pacientului din mediul extern, cât și compușii endogeni dăunători care se formează în interiorul corpului. În special, Polysorb este eficient în legare și reproducere:

  • particule virale;
  • bacterii patogene;
  • excesul de colesterol și complexe lipidice;
  • alergeni care sunt în hrană;
  • toxine care produc microbi patogeni;
  • ciuperci patogene;
  • radionuclizi;
  • bilirubină;
  • etanol;
  • săruri de metale grele;
  • substanțe otrăvitoare;
  • uree și creatinină;
  • medicamente medicamente;
  • substanțe biologice care se formează în exces în timpul intoxicației.

  În același timp, componenta activă Polysorb nu poate fi absorbită în intestin și nu suferă modificări metabolice în organism. Se lasă sistemul digestiv neschimbat.

  mărturie

  Având în vedere efectul "Polysorb" pe corp, această pulbere este descărcată cu:

  • intoxicarea oricărei geneze (atât cronice cât și acute), care se manifestă prin febră, cefalee, greață, diaree, vărsături și alte simptome;
  • infecția intestinală provocată de ambii agenți patogeni și ciuperci sau viruși;
  • intoxicația cu alimente atunci când pacientul a mâncat alimentele rasfatate;
  • disbioză;
  • frig, SARS sau gripa;
  • procesul inflamator activ și infecțiile purulente, de exemplu, arsuri și răni purulente;
  • intoxicații acute cu orice substanțe otrăvitoare, inclusiv etanol, metale grele și medicamente;
  • alimente alergice, polinoză și alte boli alergice;
  • un nivel crescut de bilirubină, care se întâmplă cu hepatita, hemoliza celulelor roșii din sânge sau din alte motive;
  • psoriazis, acnee, eczeme și alte dermatoză;
  • disfuncție renală pentru a reduce concentrația de substanțe azotate.

  La ce vârstă sunt prescrise copiii?

  Utilizarea "Polysorb" este permisă de la naștere. Acest sorbent este numit în siguranță pentru sugari și copii de un an, precum și pentru copiii cu vârsta de 2-3 ani și peste.

  Contraindicații

  În ciuda faptului că "Polysorb" este folosit la orice vârstă și este considerat inofensiv, acesta nu este încă folosit în unele cazuri, deci este corect să dați un astfel de enterosorbant unui copil numai conform indicațiilor medicului. Tratamentul este contraindicat pentru copii:

  • cu exacerbarea ulcerului gastrointestinal;
  • cu atonie intestinală;
  • cu sângerări din stomac sau intestine;
  • cu intoleranță individuală la ingredientul activ.

  Efecte secundare

  Deși foarte rar, Polysorb poate provoca reacții alergice. În plus, unii copii dezvoltă constipație după administrarea pulberii.

  În astfel de cazuri, medicamentul este imediat anulat și se selectează un remediu similar, la care copilul reacționează normal.

  Instrucțiuni de utilizare

  Medicamentul este luat sub formă de suspensie, amestecând pulberea în apă pură, suc, lapte sau altă băutură. Medicamentul trebuie să fie beat imediat după amestecarea medicamentului cu lichid. De obicei, se recomandă utilizarea Polysorb copiilor separat de mese - cu o oră înainte de mese sau o oră și jumătate după aceea. Cu toate acestea, dacă motivul pentru administrarea sorbentului este alergia la alimente, se recomandă administrarea pulberii diluate cu apă în timpul meselor.

  Medicamentul este utilizat pentru copii de trei ori pe zi. Pentru a determina doza unică și zilnică, este important să știți cât de mult cântărește un mic pacient.

  • Cu o greutate a bebelușului mai mică de 10 kg pentru o parte din medicament, luați o jumătate de linguriță de praf și 30-50 ml de lichid. După ce mișcă medicamentul, îi este dat copilului să bea dintr-o lingură sau dintr-o seringă fără ac.
  • Dacă un copil cântărește de la 11 la 20 kg, atunci la un moment dat are nevoie de o linguriță de "Polysorb", dar este luat fără un "deal". Această cantitate de pulbere se toarnă în 30-50 ml de apă și se agită activ.
  • Când pacientul cântărește de la 21 la 30 kg, o singură doză de medicament va fi de asemenea o lingură, dar trebuie recrutată cu un "diapozitiv". Această porțiune este de aproximativ 1 g și se agită în 50-70 ml de lichid.
  • În cazul în care copilul cântărește de la 31 la 40 kg, atunci o singură doză este dublată, adică dați unui astfel de pacient 2 g de pulbere (două lingurițe marcate cu un "diapozitiv"). Volumul de apă utilizat pentru prepararea suspensiei va fi de la 70 la 100 ml.
  • Cu o greutate corporală a pacientului de la 41 la 60 kg pe recepție, este necesară o lingură completă, care conține aproximativ 3 g de pulbere (este colectată cu un "diapozitiv"). Această cantitate de medicament trebuie diluată în 100 ml de apă.
  • Dacă un adolescent cântărește mai mult de 60 kg, atunci o singură doză pentru el va fi 1-2 linguri de pulbere amestecate în 100-150 ml de lichid.

  În tratamentul arsurilor sau leziunilor pielii purulente, pulberea poate fi utilizată în exterior. Masca cu "Polysorb", de asemenea, recomandat să se aplice la acnee. Cu privire la particularitățile unei astfel de aplicații topice de medicamente ar trebui să vorbească cu un dermatolog.

  Cât timp trebuie să utilizați "Polysorb" pentru un anumit copil, trebuie să consultați medicul. Durata consumului de sorbent este afectată de boală, severitatea stării pacientului și răspunsul corpului său la tratament. Cele mai des folosite scheme:

  • copiii cu gripă, infecții intestinale sau intoxicații alimentare "Polysorb" dau doar câteva zile
  • cu hepatită, medicamentul este prescris pentru un curs de 7 până la 10 zile;
  • în alergii acute, Polysorb este continuat până când toate simptomele dispar;
  • dacă un copil are o boală alergică cu un curs cronic, atunci pulberea este folosită în cursuri de durată de 7-15 zile;
  • în cazul insuficienței renale, medicamentul este utilizat pentru o perioadă mai lungă de timp (cursul este de 25-30 zile) și, dacă este necesar, este administrat repetat cu întreruperi timp de cel puțin 2 săptămâni.

  De regulă, tratamentul cu Polysorb este întrerupt în 2-3 zile după ce starea pacientului sa normalizat. Mai mult de 2 săptămâni, medicamentul este rar prescris, deoarece acest lucru poate afecta absorbția vitaminelor, a calciului și a altor nutrienți. Dacă este necesar să se ia medicamentul timp de mai mult de 14 zile, copilul este adesea prescris în plus multivitamine.

  supradoză

  Nu au existat cazuri în care "Polisorb" a fost adoptat în cantități mari și a avut un impact negativ asupra sănătății pacientului. Teoretic, în caz de supradozaj accidental, se poate dezvolta constipație sau o reacție alergică.

  Interacțiunea cu alte medicamente

  Ca și alte sorbenți, Polysorb nu trebuie administrat copiilor în același timp cu alte medicamente, deoarece acest lucru va afecta efectul lor terapeutic (agravarea absorbției lor). Dacă pulberea este inclusă în complexul de terapie, atunci între întreruperea tratamentului și utilizarea altor medicamente ar trebui să fie întreruptă timp de cel puțin 1-1,5 ore.

  Condiții de vânzare

  "Polysorb" este vândut în farmacii pentru toată lumea, deoarece este un medicament fără prescripție medicală. Cu toate acestea, se recomandă să cumpărați un medicament pentru a trata un copil numai conform instrucțiunilor unui pediatru sau unui alt medic. Prețul polisorbului este afectat de cantitatea de pulbere din ambalaj. De exemplu, pentru un borcan de 12 g de medicamente trebuie să plătiți aproximativ 200 de ruble, iar zece plicuri de 3 g costă aproximativ 600 de ruble.

  Condiții de depozitare

  Temperatura de depozitare recomandată de producător este sub + 25 de grade. Termenul de valabilitate al medicamentului este de 5 ani. După deschiderea pachetului, acesta trebuie păstrat bine închis astfel încât să nu se adune umiditatea. Este permisă menținerea preparatului diluat cu apă timp de până la 48 de ore, dar este mai bine să-l dați micului pacient imediat (diluați pulberea la un moment dat) și să preparați un lot proaspăt de fiecare dată.

  opinii

  Cu privire la utilizarea "Polysorb" pentru tratamentul copiilor, există multe recenzii bune de la părinți. Mamele remarcă eficiența ridicată a pulberii în eliminarea intoxicației, a afecțiunilor digestive, a erupțiilor cutanate și a altor probleme. Dezavantajele sale sunt, de obicei, gustul neplăcut și dificultatea de înghițire care apare la câțiva copii.

  Doctorii, printre care dr. Komarovsky, vorbește și despre droguri în mod pozitiv, pentru că este utilizat în mod activ atât în ​​țara noastră, cât și în străinătate. Potrivit medicilor, "Polysorb" își demonstrează eficiența nu numai în patologii severe și intoxicații, ci și în infecții virale respiratorii acute și răcelile.

  Prin incorporarea acestui sorbent în complexul de tratament, este posibil să se reducă numărul de alte medicamente și să se îmbunătățească rapid starea pacientului.

  analogi

  Dacă utilizarea Polysorb este imposibilă din anumite motive, pot fi utilizați alți sorbenți.

  • "Enterosgel". Acest preparat sub formă de pastă albă, asemănătoare gelului, cu un gust neutru sau dulce este produsă în tuburi și plicuri. Eficacitatea sa ca sorbent se datorează unei matrice hidrofobe speciale având o bază poroasă silicio-organică. Instrumentul fără gust poate fi utilizat la orice vârstă, iar Enterosgel cu îndulcitori este utilizat pentru pacienții cu vârste mai mari de un an.
  • "Smecta". Acest medicament bine cunoscut conține smectite. El îi atrage pe părinți cu siguranța lor pentru copii de orice vârstă, cu randament ridicat, porțiune convenabilă și eliberată și origine naturală. Medicamentul este eliberat în saci, în interiorul căruia există o suspensie gata sau pulbere nediluată. "Smekta" este solicitat în caz de otrăvire, alergii și multe alte probleme.
  • "Carbon activat". Acest sorbent popular are o suprafață activă destul de mare, motiv pentru care este adesea prescris pentru infecții toxice, vărsături, intoxicații și alte probleme. Datorită prețului scăzut și disponibilității în farmacii, acest medicament este cel mai adesea inclus în trusa de prim-ajutor de la domiciliu.
  • "Enterodez". Acest sorbent realizat de ruși este vândut în saci în care este introdusă pulberea. Acțiunea sa este asigurată de o substanță numită povidonă, capabilă să absoarbă substanțe toxice și toxice și apoi să le îndepărteze din corp. Acest medicament este prescris pentru arsuri, diaree, boli renale severe, infecții și alte boli. Poate fi chiar administrat unui nou-născut, de exemplu, cu toxemie sau icter.
  • "Polyphepan". Pentru fabricarea acestei pulberi se utilizează lemn de conifere, din care se obține lignina hidrolitică. Instrumentul este prescris pentru copii de orice vârstă cu rotavirus, dispepsie, arsuri, simptome alergice și alte afecțiuni.
  • "Laktofiltrum". Aceste tablete conțin, de asemenea, lignină, dar sunt suplimentate cu o a doua substanță activă, care este lactuloza. Datorită acestor componente, medicamentul nu numai că absoarbe toxinele, microbii și alergenii, dar stimulează și reproducerea bacteriilor benefice. Medicamentul se utilizează în dermatită atopică, dysbioză, hepatită, rotavirus, infecție cu Giardia și alte patologii. La varsta copiilor, el este numit de la 1 an.

  Cum să luați polysorb corect, vedeți următorul videoclip.

  http://www.o-krohe.ru/absorbiruyushchie-preparaty/polisorb/

  Cum se administrează Polysorb copiilor: instrucțiuni de utilizare

  Corpul copiilor este în proces de formare și nu poate respinge întotdeauna bacteriile, alergenii și toxinele. În același timp, copilul învață continuu lumea, reușind să contacteze cu un număr mult mai mare de compuși nocivi și toxici decât adulții. De aceea este adesea necesar să le acordăm copiilor Polisorb. Instrucțiunile de utilizare au o secțiune specială cu doze detaliate pentru vârste diferite.

  Când să dai un sorbent unui copil?

  Nevoia de a folosi sorbenți este cel mai adesea asociată cu intoxicația alimentară, și aceasta este o abordare complet corectă. Greața, vărsăturile, diareea sunt indicații directe pentru utilizarea Polysorb. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că nu numai alimentele pot otrăvi corpul copiilor: majoritatea bacteriilor și virușilor care provoacă răceli sunt destul de toxice. Un adult simte influența lor ca o durere caracteristică în mușchi și articulații, iar o astfel de otrăvire poate fi moartă pentru copii sub un an. Polisorb pentru copii în această situație este practic singura modalitate de a scăpa de greață și slăbiciune.

  Polisorb poate fi administrat unui copil la o temperatură - pentru a reduce efectul negativ al căldurii asupra corpului. Dacă vorbim despre SARS, durere în gât, pielonefrită, bronșită și orice boli infecțioase, sorbentul va fi necesar după faza acută - până la recuperarea completă.

  Reacțiile alergice, dermatitele și eczemele pentru un copil sunt foarte dureroase și se găsesc la mulți copii. Polisorb pentru copii în această situație devine o adevărată salvare: se leagă de alergeni și toxine, facilitează activitatea ficatului și cel mai important - nu dăunează sănătății copilului. Alergia eliminării compușilor periculoși din organism poate dura ceva timp și este rezonabil să oferiți Polisorb un curs care durează o lună sau mai mult. Acest lucru este valabil mai ales pentru reacțiile sezoniere.

  Sorbenții sunt, de asemenea, relevanți în tratamentul invaziei helmintice la un copil, precum și în perioada de prevenire a acestora. Luarea medicamentului face tratamentul mai dificil pentru organismul în creștere și elimină efectul negativ al terapiei antiparazitare. De asemenea, Polisorb este relevant pentru copiii bolnavi frecvent și pentru copiii cu boli cronice care sunt obligați să ia o mulțime de medicamente.

  Cum de a da polisorb?

  Deoarece Polysorb nu este toxic și nu conține compuși auxiliari, supradozajul său nu afectează foarte mult corpul copiilor. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că chiar sorbentul de cea mai bună calitate poate capta și elimina nu numai toxine, ci și vitamine, compuși utili și oligoelemente. Iată de ce instrucțiunile dezvoltate privind modul de administrare a Polysorb și în care puteți găsi dozele și dozele pentru adulți, convertite în grame, precum și o linguriță de linguriță și o linguriță pentru confort.

  Aceeași instrucțiune oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, de exemplu, de la ce vârstă și de câte ori pe zi, pentru a da medicamentul, cum să reproducem, dacă este posibil să le dăm copiilor Polysorb în lapte sau să o adăugăm la formula pentru sugari, fie să forțați copilul să ia medicamente, pentru a convinge copilul să bea o suspensie neplăcută.

  Structura instrucțiunilor, din nefericire, limitează cantitatea de informații, dar putem lua în considerare toate întrebările în detaliu. Deci, la ce vârstă trebuie să dați medicamentul și care este doza pentru copii?

  Polisorb copii până la un an

  Polisorb este bine tolerat de la naștere și este aprobat pentru utilizare de către femeile însărcinate și în timpul alăptării. Mai mult, datorită absenței coloranților și aromelor din compoziție, este cel mai sigur în tratamentul astmaților, copiilor cu afecțiuni hepatice și renale. Structura poroasă a dioxidului de siliciu permite cel mai ușor legarea gazelor și a toxinelor, fără să ducă la constipație și chiar să stimuleze peristaltismul în unele cazuri.

  Doza de polisorb pentru copii este calculată pe baza greutății și este cuprinsă între 0,5 și 1,5 lingurițe pe zi.

  Este complet inutil să se administreze un astfel de volum de medicament o dată, este optim să se împartă aportul în 3-4 părți și bea praful diluat dimineața, la prânz, la 6-7 seara și noaptea. Dacă vorbim de alergii, durata de admitere va fi de 14 zile, iar un consum unic va fi de aproximativ 1/2 linguriță pe o treime dintr-un pahar de apă sau suc.

  În caz de otrăvire, copilului i se administrează o singură dată, pentru a bea o soluție de 2 linguri de medicament pe pahar plin cu apă. Aceasta va permite timp de 1-4 minute pentru a opri voma și pentru a absorbi rapid toxinele. Al doilea, al treilea și tehnicile ulterioare trebuie calculate pe baza greutății corporale.

  Copii de 1-3 ani și peste

  Greutatea de până la 10 kg este de obicei la copii până la un an. În consecință, cantitatea de sorbent la această vârstă este minimă. Copiii care cântăresc între 11 și 20-22 kg vor avea nevoie de o cantitate zilnică mai mare de sorbent, numai doza rămânând neschimbată pentru otrăvire, ceea ce este important pentru a da imediat. Tratamentul pentru infecții virale, alergii și boli cronice va necesita aproximativ 2 lingurițe de diapozitive pe zi. Diluați medicamentul trebuie să fie la fiecare întâlnire separat.

  Problema copiilor de 2-3 ani în acest caz nu este în doze, ci în capricii. A face băutura de trei ani o suspensie destul de ciudată este dificilă, iar copilul nu înțelege cuvântul "trebuie".

  Kissele, sucurile cu pulpă și sufletele delicioase care beau multă apă ajung la salvare. Comentariile arată că fiecare copil are un fel de mâncare preferată care poate fi "condimentată" cu Polisorb. Este chiar posibil să folosiți bulion - dacă diluați medicamentul într-o supă lichidă, sorbentul va bea mai plăcut și mai ușor.

  Copiii în vârstă, cântărind între 21 și 30 kg, pot arăta focalizarea cu zahăr insolubil și pot adăuga Polysorb la compot. Alimentația la această vârstă este deja foarte diversă și există o oportunitate de schimb: beți un sorbent neplăcut în schimbul fructelor preferate. Dozajul la un moment dat va fi de aproximativ 60 ml, adică aproximativ o linguriță, cu o alunecare pentru o jumătate de pahar de apă.

  Persoanele cu vârste mai înaintate și elevii mai tineri care cântăresc între 31 și 40 kg, într-o singură etapă, primesc aproximativ 75-100 ml de Polysorb. Opțiunile permise cu sucuri sunt treptat înlocuite cu una mai corectă - cu apă. Adolescenții cu vârsta de până la 60 kg primesc deja o lingură fără alunecare și au depășit semnul de 60 kg calcula o singură doză sub formă de lingură cu diapozitiv. Dacă Polysorb este prescris pentru curățare, ca medicament concomitent pentru terapie pe termen lung sau pentru infecții intestinale, dozele pe care medicul pediatru le-ar determina trebuie considerate prioritare. Instrucțiunile descriu planul de bază și cele mai mari doze medii.

  Polisorb împotriva intoxicației

  O varietate de indicații privind utilizarea Polysorb la copii poate ridica dubii în cazul mamei hiper-responsabile, totuși, dacă rezumați toate motivele pentru administrarea sorbentului, se pare că medicamentul rezolvă o problemă: lupta cu intoxicația.

  Faptul că simptomele cauzate de bacterii și viruși sunt foarte diferite de semnele de intoxicație alimentară este destul de logică, deoarece compușii toxici sunt complet diferiți și au efecte diferite asupra bunăstării copilului. Cu toate acestea, în ciuda acestor diferențe, acestea rămân toxine și au o structură similară. Care, la rândul său, este perfect absorbit în interiorul boabele de dioxid de siliciu.

  Mecanismul sorbentului este același ca și cu otrăvurile lichide și gazoase care intră în tractul digestiv sau apar acolo în timpul vieții microorganismelor patogene. Această versatilitate permite utilizarea unui medicament aprobat de la naștere pentru o varietate de boli.

  Eliminarea toxinelor și a otrăvurilor permite organismului să elibereze forțele pentru a rezista bolii, în loc să cheltuiască energie pentru a neutraliza otrăvirea. Pentru un copil, economisirea este chiar mai importantă decât pentru un adult și permite depășirea răceliilor, alergiilor, rotavirusurilor și exacerbărilor bolilor cronice cu pierderi minime.

  http://sorbent.info/polisorb/detyam.html

  Polysorb pentru copii

  Un pas important în calea redresării și întăririi sistemului imunitar al sugarilor este de a-și curăța corpul de substanțe dăunătoare și toxice, produse de descompunere a microorganismelor patogene. Polysorb, sorbentul noii generații, face o treabă excelentă în această sarcină. Articolul va spune totul despre copiii Polisorb: când este prescris, cum să dea și ce pot fi înlocuiți.

  Ce este polisorba și formele de eliberare

  Polysorb este un agent enterosorbant a cărui sarcină este eliminarea substanțelor toxice și a microorganismelor, a bacteriilor, a alergenilor, precum și a medicamentelor și otrăvurilor din corpul uman. Elementul de bază al medicamentului este o substanță obținută din materii prime naturale - siliciu. Acțiunea sa se bazează pe legarea componentelor toxice și toxice în timpul trecerii prin organele digestive (stomac și intestine). Polisorb nu este descompus și nu este absorbit în tractul gastrointestinal, astfel încât medicamentul este excretat din organism în compoziția originală.

  Medicamentul în sine este o pulbere albă sau inodoră, cu o nuanță albăstrui. Din acesta se prepară suspensie pentru administrare orală. Produsele farmaceutice sunt ambalate în cutii de polimer de 12, 25 și 50 ml sau în pungi de 3 grame de hârtie. În formă închisă, Polysorb este păstrat timp de până la 5 ani la o temperatură care nu depășește + 25 ° C, după deschiderea pulberii trebuie păstrată într-un vas bine închis timp de 7-10 zile, suspensia finisată poate fi depozitată în containere bine închise timp de cel mult 48 de ore.

  Polisorb este eliberat într-o farmacie fără prescripție medicală, dar este necesar să se coordoneze admiterea la sugari cu un pediatru.

  Indicații pentru utilizare

  Polysorb pentru copii este eficient în astfel de cazuri:

  • intoxicarea oricărei origini;
  • infecții intestinale însoțite de diaree, vărsături, rotavirus;
  • otravă alimentară;
  • gusa;
  • intoxicații cu otrăvire sau substanțe puternice (inclusiv medicamente, de exemplu, supradozaj);
  • în cazul reacțiilor alergice la medicamente, alimente și iritante externe (polen, praf, puf, păr de animale), diateză;
  • infecție virală respiratorie acută, care este însoțită de intoxicație;
  • creșterea bilirubinei în hepatitele virale sau icter.

  Important de știut! Aproape toate nou-născuții manifestă icter fiziologic, numai că este exprimat, de regulă, în grade diferite. Patologia se dezvoltă la fel de frecvent atât la copiii cu vârstă întreagă cât și la cei prematuri și de obicei durează între 7 și 10 zile. La icterul fiziologic, se recomandă să se administreze polisorb sugarilor ca sorbent, reducând în mod semnificativ severitatea sindromului.

  Dacă copilul dumneavoastră are oricare dintre simptomele de mai sus, trebuie să contactați imediat pediatrul.

  În sezonul cald, riscul de infecție cu șlopotat este mult mai mare. Prin urmare, dacă planificați o odihnă de țară, este mai bine să discutați cu medicul pediatru în prealabil despre opțiunile de manifestare a alergiilor, dermatitelor, diareii la un copil. Medicul va recomanda, de asemenea, când și cât să dea copilului un sorbent.

  Intoxicare, otrăvire și infecții intestinale

  Mulți copii sunt predispuși la infecții intestinale și intoxicații, care se manifestă prin vărsături, diaree, febră, intoxicație a corpului, tulburări de somn, lipsa apetitului, slăbiciune generală. Aceste simptome apar datorită efectului microorganismelor și toxinelor negative asupra intestinelor. În acest caz, este necesar cât mai repede posibil să se ajute stomacul și sistemul circulator să se curățească de agenți negativi, împiedicând astfel răspândirea substanțelor toxice în organism.

  Polisorb leagă toxinele și le împiedică să intre în sânge și apoi le îndepărtează în siguranță din intestine.

  În prima zi de utilizare a Polysorb, doza zilnică trebuie împărțită în cinci părți și medicamentul trebuie luat la intervale de o oră. A doua zi - doza zilnică este împărțită în patru doze, a treia - în trei, în a doua zi - în două părți, de fiecare dată când medicamentul este luat cu un interval de 1-1,5 ore, dar nu mai puțin. Este necesar să beți medicamentul de la trei la cinci zile, în funcție de gravitatea cursului bolii. În acest timp, de regulă, organismul este eliminat din 90% de toxine dăunătoare.

  Se întâmplă ca polisorbul să fie prescris copiilor cu gripă sau frig, pentru a ameliora și ameliora simptomele de intoxicare, care se dezvoltă adesea în astfel de boli. Acestea includ nu numai greață și diaree, ci și slăbiciune cu amețeli, dureri și dureri la nivelul mușchilor și articulațiilor și dureri de cap. Și, în unele cazuri, poate acționa ca antipiretic, ceea ce accelerează și facilitează recuperarea.

  alergie

  O altă problemă frecventă a bebelușilor este manifestarea reacțiilor alergice la nivelul pielii, care se caracterizează prin umflături, mâncărime, erupții cutanate și roșeață. Alergia se dezvoltă datorită penetrării (cu laptele mamei, dacă mama a mâncat produse "alergice" sau cu amestecul) în corpul alergenilor copilului, care sunt absorbiți în sânge prin pereții intestinali și răspândiți în întregul corp.

  Pentru a neutraliza alergenii din intestin și a le elimina din sânge, utilizați Polysorb. Îndepărtează agenți ostili din intestine, curățând astfel pielea și împiedicând dezvoltarea urticariei.

  Polysorb are ca scop curățarea corpului de alergeni prin trecerea componentelor active ale medicamentului prin intestine și prin legarea substanțelor dăunătoare și toxice pentru a preveni absorbția lor în sânge, deci este, de asemenea, eficace și în alte tipuri de alergii, cum ar fi polenoza (reacția alergică la polen) dermatita.

  disbacterioza

  Sugarii au un loc special în evaluarea pacienților cu diagnostic de disbacterioză. Cum ia copiii nou-născuți? Trebuie amintit faptul că munca tuturor organelor (inclusiv a intestinelor) ale unui copil nu este încă coordonată și vulnerabilă. Și bacteriile patogene se găsesc atât în ​​mediu, cât și pe pielea părinților. Un organism adult își activează funcțiile protectoare atunci când se confruntă cu agenți ostili și este dificil pentru copil să se descurce cu ei.

  Icter fiziologic

  Adesea, nou-născuții manifestă icter. Motivul apariției sale este imaturitatea organismului, care nu este capabilă să facă față elementelor patologice care apar atunci când "hemoglobina sugarului" se dezintegrează. De unde vine? Faptul este că, în timpul dezvoltării intrauterine, bebelușul are o compoziție specială de sânge cu hemoglobină "neînsuflețită", numită "copilul". După ce se naște bebelușul, compoziția sângelui său se schimbă rapid, apare hemoglobina "vie", iar "nevăzătorul" devine inutil și se dezintegrează.

  Când se dezintegrează, substanța bilirubină este eliberată. Acest pigment are o culoare galbenă și este prelucrat de ficatul nou-născutului, urmat de eliminarea din organism a urinei. Dar foarte des, enzimele hepatice într-un copil în prima săptămână de viață nu sunt suficiente, prin urmare, excesul de bilirubină neprelucrată intră în intestin și, de acolo, este absorbit în sânge. Sângele îl transportă prin țesuturi, ceea ce dă culoarea galbenă a pielii și a membranelor mucoase. Bilirubina penetrează și sistemul nervos, care este deja periculos. Cu un exces mare de normă, bilirubina este toxică și trebuie neutralizată. Acest lucru poate fi ajutat de Polysorb, care leagă bilirubina și îl îndepărtează din tractul gastrointestinal, ceea ce reduce durata prezenței unui agent dăunător în corpul nou-născutului și înmoaie fluxul de icter. Trebuie remarcat faptul că pediatrii prescriu medicamentul la sugari, deoarece nu afectează în mod negativ dezvoltarea lor.

  Există contraindicații pentru copii?

  Polysorb este prezentat copiilor de la naștere și, de obicei, nou-născuții nu au probleme cu administrarea medicamentului. Cu toate acestea, în conformitate cu instrucțiunile de utilizare, există momente când utilizarea acestui medicament este contraindicată:

  • sângerări asociate cu organele tractului digestiv;
  • peristaltismul intestinal slab și pierderea tonului său;
  • intoleranță la ingredientul activ al medicamentului.

  Numeroasele recenzii ale pediatrilor și ale părinților confirmă că, după administrarea de Polysorb, reacțiile alergice (de obicei sub formă de prurit și roșeață a pielii) dispar rapid, intoxicații alimentare, intoxicație și diaree, precum și rinita dispar într-un timp scurt și fără efecte secundare. Și pentru a evita constipația va ajuta să beți o mulțime de fluide.

  Cum se dă un sorbent copiilor de până la un an

  Părinții, desigur, se preocupă de modul în care trebuie administrat Polisorb unui copil nou-născut. Este important să rețineți că siguranța medicamentului este, de asemenea, în doza corectă! Instrucțiunile de utilizare pentru sugari recomandă administrarea medicamentului de la 0,5 până la 1,5 lingurițe pe zi în mai multe doze (de la 5 la 2), în timp ce pulberea este diluată cu apă într-o cantitate de 30 până la 70 ml.

  http://mladeni.ru/medikament/polisorb-grudnichkov

  Polysorb pentru copii: comentarii și instrucțiuni de utilizare

  Cel puțin o dată într-o viață, părinții prezintă greață, dureri abdominale, vărsături și diaree la copii. În astfel de situații, cea mai periculoasă este pierderea de lichid din organism și efectul toxinelor, astfel încât medicii recomandă să bea o mulțime de fluide și să ia sorbenți.

  Sorbenți - acestea sunt substanțele care vor ajuta la otrăvire, infecții intestinale, alergii și chiar boli purulente. Care sunt proprietățile ar trebui să aibă un sorbent ideal? Principalele caracteristici sunt eficacitatea, siguranța și viteza de excreție din organism, în timp ce este de dorit ca medicamentul să se lege de asemenea compușilor cu înaltă moleculă, cum ar fi alergenii și antigeni. Toate aceste proprietăți au Polysorb.

  Forma de eliberare și compoziția

  Polisorb este disponibil în următoarele forme de dozare:

  • Pulbere pentru prepararea suspensiilor în pungi de 1 g, 2 g, 3 g, 6 g, 10 g, 12 g
  • Pulbere pentru prepararea suspensiilor în bobine 12 g, 15 g, 20 g, 25 g, 30 g, 35 g, 40 g, 45 g, 50 g

  Substanța principală este dioxidul de siliciu coloidal.

  Principiul de funcționare

  Înainte de a vi se administra copilul Polysorb, trebuie să știți mecanismul său de acțiune. Când este în contact cu apa, dioxidul de siliciu este transformat într-o figură spațială complexă care este capabilă să lege și să îndepărteze substanțele cu orice greutate moleculară. Radionuclizii, antigeni, bacterii și toxine bacteriene, medicamente și otrăvuri, alergeni, unele produse metabolice (exces de colesterol, bilirubină, complexe lipidice, uree, produse de descompunere a alcoolului) - toate aceste toxine exogene și endogene sunt fixate pe suprafața moleculei de siliciu și părăsesc corpul în mod natural de.

  Medicamentul nu afectează microflora intestinală normală, ca urmare, digestia parietală nu este perturbată. În tractul gastrointestinal, medicamentul nu este împărțit și nu este absorbit, nu este întârziat oriunde și este excretat liber din organism nemodificat.

  mărturie

  Polysorb este prescris în astfel de cazuri:

  • intoxicații acute și cronice;
  • alergii la medicamente și alimente;
  • infecții intestinale acute, inclusiv alimente;
  • terapia complexă a bolii hepatice (cu hiperbilirubinemie) și insuficiența renală cronică (cu hiperazotemie);
  • ca tratament complex al disbiozelor;
  • boli purulente cu intoxicație severă;
  • intoxicație acută;
  • în practica sportivă pentru a accelera mecanismele de adaptare după o activitate fizică considerabilă în ciclurile pregătitoare pe termen scurt.

  Ce vârstă trebuie să luați

  În instrucțiunile oficiale de utilizare, Polysorb a permis utilizarea chiar și a copiilor până la un an. De droguri nu este absorbit în sânge, și trece prin organism, se confruntă cu toxine și substanțe nocive, astfel încât este absolut sigur pentru copii și femeile gravide. Dozajul este determinat în funcție de greutatea copilului.

  Contraindicații

  Înainte să luați singur și să-l administrați copiilor, asigurați-vă că nu sunt disponibile următoarele contraindicații:

  • exacerbarea ulcerului gastric și a ulcerului duodenal;
  • alergic la componentele medicamentului;
  • intestinal;
  • sângerare gastrointestinală.

  Efecte secundare și supradozaj

  Medicamentul este foarte bine tolerat. În cazuri rare, apar astfel de reacții adverse:

  • constipație;
  • tulburări digestive cu dispepsie;
  • alergie.

  În cazul utilizării prelungite (mai mult de 14 zile), absorbția calciului și a anumitor vitamine se poate deteriora, preparate de calciu și complexe multivitamine sunt utilizate pentru prevenirea unor astfel de afecțiuni.

  Nu s-au raportat cazuri de supradozaj de droguri.

  Instrucțiuni de utilizare și dozare

  Se administrează pe cale orală sub formă de suspensie, pentru prepararea căreia doza necesară de medicament este amestecată într-un sfert / jumătate de apă. Cel mai bine este să pregătiți o nouă suspensie înainte de fiecare consum de droguri și să beți o oră înainte de mese de 3-4 ori pe zi. În medie, pentru adulți doza este de 6 - 12 g pe zi.

  Dozajul pentru copii depinde de greutatea corporală:

  • cu o greutate corporală de până la 10 kg - o jumătate de linguriță per 30-50 ml de apă;
  • cu o greutate corporală de 11-20 kg, o linguriță fără alunecare (0,75 g) pe 30-50 ml de apă;
  • cu o greutate corporală de 21-30 kg, o linguriță cu o alunecare (1 g) pe 50-70 ml de apă;
  • cu o greutate corporală de 31-40 kg, două lingurițe cu o alunecare (2 g) pe 70-100 ml de apă;
  • cu o greutate corporală de 41 - 60 kg - o lingură cu o alunecare (2,5 - 3 g) pe 100 ml de apă;
  • cu o greutate corporală de 60 kg - câte o lingură de două linguri cu o alunecare (2,5 - 6 g) pentru 100 - 150 ml de apă.

  Durata cursului depinde de natura și severitatea bolii: intoxicație acută - de la trei la cinci zile; alergii și intoxicație cronică - până la zece - paisprezece zile. Puteți repeta tratamentul în două până la trei săptămâni, așa cum este prescris de un medic.

  Utilizarea medicamentului în diferite boli

  Otrare acută

  Tratamentul ar trebui să înceapă la apariția primelor simptome. Polisorbul cu vărsături la un copil este spălat de stomac. În cazuri severe, la fiecare 4 până la 6 ore. În interiorul adulților, medicamentul este administrat în doză de 0,1-0,15 g / kg de două până la trei ori pe zi.

  Infecțiile intestinale acute

  Polisorb pentru diaree la copii și adulți trebuie administrat în primele ore ale bolii. Doza zilnică trebuie împărțită în cinci părți și dată la fiecare oră timp de cinci ore. Pentru 4 doze, se administrează o doză zilnică în a doua zi de tratament, cu intervale între întreruperea administrării altor medicamente și alimente. Durata tratamentului este de trei până la cinci zile.

  Polisorb cu infecție cu rotavirus la copii, dacă nu există vărsături și diaree, se administrează de cinci ori pe zi în aceeași doză. În a doua zi - de trei ori.

  Hepatită virală acută

  Polisorb este utilizat pentru detoxifiere în primele șapte până la zece zile ale bolii, ca o componentă a tratamentului complex.

  Insuficiență renală cronică

  Medicamentul este utilizat în 20 până la 25 de zile, din nou în două până la trei săptămâni.

  Afecțiuni alergice

  În cazul alimentelor acute și / sau alergiilor, este necesară spălarea stomacului cu o suspensie de 0,5-1%. După aceea, instrumentul este utilizat în doze standard până la recuperare, ceea ce înseamnă o medie de cinci până la zece zile.
  Conform revizuirilor pediatrilor de vârf din țară, doza zilnică de Polysorb pentru copiii cu alergii este de 0,1-0,2 g / kg.

  Medicamentul se utilizează în tratamentul complex al astmului bronșic, angioedemului, polinozelor, urticarei acute și recurente, precum și în cazul dermatitei atopice.

  gestoză

  În scopuri profilactice, doza zilnică de medicament este de 0,1 g / kg, iar în tratament - 0,15 - 0,2 g / kg. Durata de primire este de până la două săptămâni.

  Interacțiunea cu alte medicamente

  • În cazul asocierii cu acid acetilsalicilic (Aspirina) crește efectul său antitrombotic.
  • Polysorb este un agent sinergic al simvastatinei și al acidului nicotinic: crește lipoproteine ​​cu densitate ridicată și reduce lipoproteinele cu densitate scăzută și foarte mică, reducând astfel indicele aterogenic.
  • În combinație cu Furacilin, Trifuran, Bifuran, digluconatul de clorhexidină accelerează procesul de recuperare de la bolile purulent-inflamatorii.
  • De droguri poate reduce activitatea unor fonduri, prin urmare, se recomandă să o luați separat cu un interval de o oră.

  analogi

  Ca analogi utilizați:

  Recent, există dispute frecvente, care este mai bine pentru copii: Enterosgel sau Polisorb? Ambele medicamente au acelasi ingredient activ, deci ajuta la rezolvarea problemei.

  opinii

  Natalia, 34 de ani:

  După ce copilul meu a mers la grădiniță, el a început de multe ori să sufere de infecții intestinale, cu care ne-am luptat, luând Polysorb. Am diluat medicamentul în apă caldă fiartă conform instrucțiunilor și mi-a dat fiului meu o jumătate de pahar de soluție. După aceea, trebuie să dau o băutură, deoarece copilul se plânge adesea că medicamentul nu este gustos.

  Cu câteva zile în urmă, copilul a început brusc voma pe timp de noapte cu un interval de o oră și jumătate (nu au existat alte simptome). Vărsături a durat până dimineața, copilul sa plâns de dureri abdominale, a refuzat să mănânce. Ea a dat Motilium și Polisorb, în ​​seara când simptomele au dispărut complet. A doua noapte copilul a dormit liniștit.

  De droguri elimină toate "biaki" din organism, astfel încât acesta poate fi încă folosit pentru alergii, intoxicații și chiar pentru mahmureala la adulți. Bazându-mă pe experiența personală, recomand Polysorb ca sorbent, merită un top cinci bun.

  Olga, 26 de ani:

  Fiica a suferit de la alergii de la naștere și, după mulți ani de utilizare a diferitelor medicamente, a ajuns la concluzia că numai sorbenți, Suprastin și tratamentul local ajută. Cel mai bun sorbent, cred, este Polysorb. Carbonul activ este, de asemenea, bun de utilizat, dar împreună cu toxinele și alergenii elimină calciul și alți nutrienți. Prin urmare, prefer POLYSORB, precum și Kalcemin și Pikovit pentru a menține nivelul elementelor utile. La urma urmei, fiica este alăpta acum și este foarte important să se dezvolte în mod normal.

  Suprastin bem cu exacerbări severe - roșeață mare, cu mâncărime severă. Polysorb este, de asemenea, eficient pentru micile pete roșii care apar sub genunchi sau pe încheieturi. Medicamentul elimină mâncărimea în prima zi de admitere. Fiica mea este de un an și jumătate, cântărește 11 kg, conform instrucțiunilor, îi dau o linguriță fără o alunecare cu o oră înainte de a mânca de două sau de trei ori pe zi. Uneori există o reacție secundară - constipație. În astfel de cazuri, fie reducerea dozei la 0,5 linguriță, fie administrarea lui Duphalac.

  Este mai bine să nu folosiți medicamentul pentru o perioadă lungă de timp, deoarece sorbenții încep să elimine vitaminele și oligoelementele utile. Luăm medicamentul timp de trei până la cinci zile, până când dispare.
  Asigurați-vă că urmați o dietă, deoarece fără ea, în general, orice tratament va fi doar temporar, în special, se referă la dermatită. Soțul meu și cu mine folosim de multe ori Polysorb. Am un sentiment de greutate și balonare după ce am luat alimente grase sau prajite. De exemplu, astăzi mâncam cârnați afumați și păreau că au rămas în gât. Am băut polisorb, și totul a mers. Iar soțul ei folosește de obicei o mahmureală - spune el, ajută.

  Alla, 23 de ani:

  Polisorb este un sorbent eficient și ușor de utilizat. Poate fi administrat copiilor de orice vârstă, practic nu are efecte secundare. Suspensia este inodoră, are un gust neutru, copiii o beau fără probleme, dar este mai bine să beți ceva, uneori există un sentiment de uscăciune a gurii. Medicamentul a contribuit foarte mult la otrăvire, alergii și diverse tulburări digestive. Îi recomand tuturor ca un instrument excelent.

  Sonya, 28 de ani:

  Polisorb este un medicament care este întotdeauna în kitul nostru de prim ajutor. Îmi cresc fiul și se întâmplă adesea să mănânce că nu este clar că poate fi otrăvit. Acest lucru se manifestă întotdeauna prin diaree lichidă, durere abdominală, slăbiciune și, uneori, vărsături. În astfel de cazuri, Polysorb vine la salvare. Medicamentul este foarte eficient, rezultatul poate fi văzut în doar câteva ore și, în opinia mea, Polysorb este cel mai bun sorbent. Copilul bea fără probleme, nu au existat reacții adverse. Spre deosebire de acest medicament, Atoxil a provocat un reflex de voma în fiul său.

  În caz de urgență - primul ajutor pentru intoxicații alimentare, însoțit de diaree, asigurați-vă că utilizați Polysorb. El este întotdeauna în cabinetul nostru de medicină, deoarece viteza și eficacitatea lui sunt incontestabile. Dau drogului cel mai mare scor, te sfatuiesc sa-l cumperi ca un instrument de prim ajutor.

  Alena, 24 ani:

  Când copilul meu avea patru luni, am întâlnit-o pe Polysorb, apoi fiica mea a avut o alergie teribilă. La început au încercat să se trateze, dar nimic nu a ajutat. Ne-am întors la un alergolog, a scris un curs de terapie, primul dintre care a fost de a curăța corpul cu ajutorul lui Polysorb.

  Medicamentul este vândut în saci mici de trei grame, dar am cumpărat o cutie mare de 50 de grame. După cum sa dovedit, acest lucru a fost prea mult. A fost o pulbere albă într-un borcan, care trebuie diluat în apă înainte de utilizare. Odată am încercat să beau o lingură de pudră uscată cu apă. Particulele au lovit nasul, au fost foarte dezgustatoare, tuseau mult timp. După aceasta, în gură erau senzații neplăcute.

  Am curățat corpul timp de cinci zile. După prima doză de medicament, copilul a fost acoperit cu mici puncte roșii, a devenit lent și a adormit rapid. M-am îngrijorat cum să facă lucrurile să se înrăutățească, dar a doua zi primul rezultat a fost vizibil. Pielea a devenit mai ușoară, pete mici au dispărut. O zi mai târziu, toate manifestările erupției au dispărut. După tratament, mai am mai mult de o jumătate de pungă de pudră. Perioada de valabilitate a medicamentului este bună. A început să ia medicamente pentru otrăvire și, de asemenea, ajută la combaterea mahmurelii.

  video

  În acest videoclip, un specialist va explica în detaliu modul în care funcționează Polisorb.

  http://okrohe.com/deti/meditsinskie-preparaty/polisorb-i-instruktsiya-po-primeneniyu.html
  Mai Multe Articole Despre Alergeni