Ce sunt testele cutanate pentru alergii la adulți și unde pot fi făcute?

Teste cutanate pentru alergii - un tip de diagnostic care vizează identificarea alergenilor care cauzează reacții de protecție sub formă de alergii din organism.

Acest lucru este necesar pentru a atribui tratamentul corect, precum și pentru a informa pacientul despre ce produse, medicamente, substanțe chimice și chiar animale ar trebui să evite, pentru a nu arăta alergii.

Indicații și contraindicații - când trebuie luate?

Testele cutanate pentru identificarea alergenilor se dovedesc a fi în următoarele cazuri:

 • apariția simptomelor de dermatită alergică, conjunctivită, rinită;
 • tendința de reacții alergice în general (subiectul deseori strănește fără motiv, fața și pielea de pe corp devin roșii și pe piele apar erupții inexplicabile;
 • manifestarea semnelor de alergii la luarea anumitor medicamente și utilizarea oricăror feluri de mâncare și produse;
 • teste de rutină pentru antibiotice și anestezie înainte de operație sau tratament;
 • alergia sezonieră (febra fânului sau febra fânului);
 • originea neclară a astmului bronșic sever.

Dar o astfel de procedură are contraindicații:

 • subiectul este mai mic de trei și mai mult de 60 de ani;
 • perioada de exacerbare a alergiilor și încă trei săptămâni după trecerea alergiilor în remisie;
 • reacții acute la probele utilizate în probele de alergeni;
 • tratamentul cu antihistaminice și sedative și o săptămână după terminarea tratamentului;
 • diabet zaharat;
 • SIDA;
 • boli oncologice;
 • orice boli infecțioase și inflamatorii în formă acută;
 • perioada de sarcină și lactație;
 • perioada menstruala;
 • șoc anafilactic în anamneză;
 • tratamentul cu medicamente hormonale (probele pot fi efectuate nu mai devreme de două săptămâni după terminarea acestei terapii).

Nu sunt efectuate teste provocatoare pentru bolile catarale de orice origine: în astfel de cazuri, rezultatul poate fi fals, deoarece mecanismele de apărare ale organismului sunt menite să-l restabilească, iar unele dintre procese pot fi similare cu cele observate în timpul alergiilor.

Testele cutanate nu pot garanta întotdeauna rezultate precise, astfel încât, pentru a determina cât mai precis posibil alergenii, trebuie efectuat un test suplimentar de sânge.

Tipuri de eșantioane

Testurile cutanate pentru alergeni sunt de trei tipuri:

Zgârieturile sunt aplicate pe piele și o soluție este aruncată pe ele, în care o mică concentrație conține un alergen. După 20 de minute, dacă există o alergie, reacția corespunzătoare (roșeață, iritație, mâncărime) este înregistrată pe astfel de zone ale pielii.

O tencuială impregnată cu o compoziție care conține alergenul suspectat este blocată pe piele.

De obicei, o astfel de probă este utilizată în identificarea alergiilor la medicamente și substanțe chimice, atunci când un alergen direct în sânge poate provoca complicații, iar în acest caz, integritatea pielii nu este ruptă, prin urmare, alergenii intră în organism în mici cantități nepericuloase.

Dar va dura mai mult timp pentru a aștepta reacția, spre deosebire de scarificare (aproximativ două zile).

Prik-test (de la bastonul englez - "puncție, injecție").

Un alergen potențial este injectat sub piele prin injectare. În acest mod este mai ușor să se identifice o reacție alergică la diferite culturi și ciuperci bacteriene.

Deoarece în toate cazurile se utilizează o cantitate mică de alergeni, cu excepția reacțiilor alergice locale, nu se produc consecințe grave.

Dar niciuna dintre metode nu este o garanție că alergia apare la un anumit alergen, prin urmare, este necesar un test suplimentar de sânge pentru confirmarea rezultatelor.

Cât costă?

Costul testelor cutanate variază într-o gamă foarte largă, în funcție de tipurile de alergeni și de cantitatea lor, de metoda de testare și de instituția medicală unde se efectuează procedura.

De exemplu, un test pentru un alergen într-o clinică publică poate costa aproximativ o sută de ruble, aceeași procedură la un centru medical privat poate costa de 8-10 ori mai mult și o examinare completă cu câteva zeci de alergeni poate ajunge până la 20-30 mii de ruble.

Puteți face astfel de mostre în clinici publice sau private, clinici de piele, laboratoare individuale și centre imunologice.

Cum să vă pregătiți?

Nu este necesară formarea specială pentru astfel de proceduri.

Cu două săptămâni înainte de teste, este necesar să se completeze tratamentul cu antibiotice, antihistaminice, medicamente hormonale și sedative.

Cu o săptămână înainte ca eșantioanele să fie excluse din alimentația alimentară care pot fi potențiali alergeni (produse lactate, fructe și legume, mirodenii). De fapt, în această săptămână ar trebui să mâncați numai alimente neutre, dar carnea nu trebuie exclusă.

Cu 3-4 zile înainte de procedură, nu puteți bea alcool, iar pentru o zi trebuie să vă abțineți de la fumat.

Cum se fac?

Fiecare tip de test de alergie are o tehnică proprie. Testul de zgâriere este efectuat în următoarea ordine:

 • Pielea din zonele unde se efectuează eșantionul este tratată cu alcool pentru dezinfecție. La copii, zgârieturile sunt de obicei aplicate pe spatele de sub gât, la adulți aceasta este zona antebratului.
 • Aplicați câteva zgârieturi la o distanță de cel puțin 4 centimetri una de cealaltă.
 • Cu fiecare lanț, se introduce o soluție care conține alergeni în fiecare incizie.

Dacă în decurs de 15 minute starea pielii nu se schimbă - rezultatul pentru alergen este considerat negativ. Dacă în acest timp pielii se umflă, reddens și mâncărime începe să se simtă - o reacție la alergen este înregistrată.

Testul Prik se efectuează în același mod, cu excepția faptului că incizia nu este efectuată, iar soluțiile de alergen sunt injectate prin injectare.

În timpul aplicațiilor, pielea nu este deloc avariată: sunt repetate iritațiile externe și modificările de la nivelul pielii care pot apărea la contactul cu plasturele tratat cu alergenul. Pentru oricare dintre aceste alergii, puteți folosi nu mai mult de 20 de alergeni diferite la un moment dat.

Teste alergice pentru antibiotice și anestezice - un algoritm de acțiune

Această procedură este necesară pentru a identifica posibila intoleranță la anumite antibiotice (de exemplu, penicilina).

Dacă astfel de agenți sunt prescrise sub formă de tablete, atunci cea mai ușoară modalitate de a determina alergii ar fi aceea de a plasa un sfert dintr-o astfel de tabletă sub limbă. În plus, alergologul după 20, 60, 120, 240 și 360 de minute evaluează starea membranei mucoase. Alergiile sub limbă se umflă sub formă de noduli cu un diametru mai mare de 1 centimetru.

Alternativ, testele cutanate pentru toleranța la antibiotice:

 1. Salina este amestecată cu un antibiotic și într-un volum de 1 mililitru este injectată în antebraț. Starea pielii este evaluată la aceleași intervale ca și testul sublingual. Dacă există o alergie la medicament - zona de injectare se va umfla și va deveni roșie.
 2. Aceeași soluție este frecat într-o zgârietură aplicată pe antebraț. Reacțiile alergice sub formă de mâncărime și roșeață apar în jumătate de oră.
 3. În soluția înmuiată cu un tencuială specială, care este lipită pe antebraț. Rezultatul este vizibil după 20-30 de minute.

Testele alergice pentru anestezice (lidocaină, novocaină) sunt efectuate în același mod, dar există și alte metode. Unul dintre ele este un test de sânge care va da rezultatul cel mai precis și obiectiv.

Dar, uneori, din diverse motive, acest test poate da rezultate false sau poate indica absența alergiilor, chiar dacă este. În astfel de cazuri, puteți face o provocare de testare, care implică administrarea secvențială a injecțiilor cu un antibiotic la anumite intervale de timp.

Exemplu Tsuverkalova

Testele alergologice conform Tsuverkalov nu sunt folosite pentru a identifica alergiile, ci pentru a confirma diagnosticul de "dizenterie", dar o substanță este injectată în organism care provoacă reacții alergice atunci când se introduce hidrolizat de bacterii dysenterice ("dysenterin Tsuverkalov").

O astfel de substanță în cantitate de 1 mililitru este injectată în antebraț. Inspectarea locului de injectare se face exact după 24 de ore. Dacă la locul injectării se formează o umflătură de 1 centimetru sau mai mult, acest lucru este considerat un rezultat pozitiv și se confirmă dizenteria.

Efectuarea testelor de alergie cutanată este o procedură obligatorie care ajută la identificarea alergenului sau a grupului său și prescrie tratamentul adecvat.

În unele cazuri, o astfel de terapie poate consta în a lua antihistaminice cu scop general, dar în cazuri grave sau pentru alergii la o anumită substanță, este important nu numai să luați medicamente, ci și să limitați contactul cu alergenul, altfel tratamentul va fi inutil. Pentru a face acest lucru, este necesar să se determine agentul cauzal al reacțiilor alergice.

Videoclipuri înrudite

Elena Malysheva va vorbi despre trei tipuri de teste cutanate în programul ei:

http://101allergia.net/lechenie/proby.html

Teste de piele pentru alergii - așa cum au fost luate, contraindicații

În prezent, testele care determină alergii sunt destul de solicitate, deoarece frecvența bolilor alergice crește în mod regulat. Experții atribuie acest lucru multor motive, dintre care nu ultimul loc este luat de ecologia săracă și nutriția de calitate slabă. Baza reacțiilor alergice la adulți și copii este creșterea sensibilității organismului la o anumită substanță.

Există două modalități principale de a diagnostica alergii - determinarea IgE în testele de sânge și de alergie. Este vorba despre cea de-a doua metodă pe care o vom lua astăzi conversația noastră.

Ce sunt testele de alergie?

Ele sunt o metodă tradițională, destul de sigură de diagnosticare. Acestea pot consta într-un test prix (metoda de injectare), testul de zgârieturi (metoda de zgârietură), precum și testele intracutanate.

Înainte de diagnosticare, efectuați o examinare generală a corpului, care include o vizită la un terapeut (medic pediatru), analiza urinei, număr total de sânge.

Scopul testului este identificarea alergenilor care afectează dezvoltarea manifestărilor alergice. Astfel de substanțe în mod obișnuit includ hrănirea animalelor de companie, praf, puf de plop, polen de plante, unele produse alimentare, produse chimice de uz casnic etc.

Cel mai adesea, probele sunt plasate pe piele pe suprafața interioară a antebrațului, la aproximativ 3-4 cm de la încheietura mâinii. Dacă o persoană suferă de o boală alergică a pielii, proba poate fi pusă pe alte părți ale corpului, adesea pe spate.

Indicatii pentru studiu

Analiza este efectuată pentru diagnosticarea bolilor cu caracter alergic. De exemplu, astm, polinoză, dermatită atopică, eczemă. Cu ajutorul analizei, se stabilesc alimente, alergii la medicamente și alergii respiratorii. De asemenea, studiul stabilește natura alergică a rinitei, sinuzitei, laringitei, traheitei, bronșitei, pneumoniei.

Cum să luați eșantioane pentru alergii?

Se efectuează o injecție sau o zgârietură utilizând un scarificator steril de unică folosință. După aceea, se aplică o picătură de alergen de diagnosticare în acest loc. Fie se injectează intradermic. Dacă, după o anumită perioadă de timp, apare o ușoară roșeață și umflături la locul expunerii, se poate presupune o reacție alergică la alergenul administrat.

În unele cazuri, diagnosticul nu se limitează la un singur set al alergenului. Adesea trebuie să știți gradul de sensibilitate la acesta. Prin urmare, eșantioanele sunt efectuate cu alergeni cu diferite concentrații de diluție.

De obicei, rezultatul analizei este examinat în lumină puternică, la 1-2 zile după analiză. Proba este considerată pozitivă atunci când papulele rezultate au o dimensiune mai mare de 2 mm. În plus, într-un studiu, pot fi evaluate 15-20 de probe. Aceasta este o metodă tradițională, destul de precisă, folosită în mod obișnuit pentru diagnosticarea alergiilor.

Trebuie să știți că, cu câteva zile înainte de a efectua testul, trebuie să refuzați să luați medicamente antialergice. În caz contrar, rezultatele pot fi incorecte.

Conform rezultatelor analizei, medicul poate recomanda o imunoterapie specifică. Astfel, cauza reacției va fi clarificată și va trebui eliminată.

De exemplu, dacă sunteți alergic la păpădia, trebuie să evitați contactul cu aceste plante. În plus, în timpul perioadei de remitere, când nu există reacții alergice, va trebui să continuați tratamentul specific pe care medicul dumneavoastră îl prescrie. Principalele metode de tratament includ utilizarea antihistaminelor, precum și vaccinarea. Din păcate, metodele de tratament pot vindeca boala cu 100%.

Vaccinarea în general este un proces destul de lung - până la 3 ani. Atunci când se injectează un vaccin, organismul se obișnuiește cu acesta pentru o perioadă lungă de timp, apoi începe treptat să producă substanțe protectoare. Primele fotografii de vaccin (38-40 injecții) sunt date zilnic, apoi intervalele sunt extinse. Apoi treceți la dozele de întreținere când se administrează o injecție 1 dată pe lună, până când se obține un rezultat pozitiv.

Medicamentele sunt utilizate numai în perioadele de boală acută.

Contraindicații privind efectuarea testelor:

Această metodă de diagnosticare are contraindicații. Nu se poate efectua în următoarele cazuri:

- Când există un istoric de șoc anafilactic;

- Cu exacerbarea unei boli alergice sau a oricăror afecțiuni cronice, inclusiv boli mintale și tulburări nervoase;

- În timpul sarcinii și alăptării;

- Toți pacienții cărora li sa efectuat terapie hormonală pe termen lung.

- Probele nu sunt recomandate persoanelor în vârstă, după 60 de ani

Trebuie să știți că atunci când sunt luate probe atunci când sunt introduse alergeni, poate apărea practic orice reacție alergică, uneori imprevizibilă și severă. Prin urmare, această metodă de diagnosticare trebuie efectuată numai de un specialist dintr-o instituție medicală. Există condiții speciale care, dacă este necesar, permit pacienților să beneficieze de asistența medicală necesară. Să vă binecuvânteze!

http://www.rasteniya-lecarstvennie.ru/6519-kozhnye-proby-na-allergiyu-kak-berut-protivopokazaniya.html

Cum să luați mostre pentru alergeni: tipuri de teste cutanate, în special comportamentul și rezultatele

Esența testului pentru alergii este în contact direct între celula corpului și substanța de testat. Printr-un astfel de diagnostic, o persoană învață cum corpul reacționează la un anumit stimul. Prin acest studiu, medicul selectează tratamentul necesar pentru o boală alergică.

Indicatii pentru testarea alergiilor

Pregătirea pentru teste alergice

Cum eșantion?

Este posibil să se ia probe pentru alergeni la copii?

Complicații și consecințe

În cazul în care testele și cât costă cercetarea?

Comentarii și recenzii

Indicatii pentru testarea alergiilor

O indicație pentru un test de alergie este:

 • tendință la reacții alergice;
 • anestezie primară;
 • extract de preparate medicale;
 • reacție iritabilă neidentificată a corpului;
 • astm bronșic;
 • insuficiență respiratorie;
 • rinoconjunctivită alergică sezonieră (polinoză);
 • alergii alimentare;
 • polen alergie;
 • reacția organismului după aplicarea medicamentelor
 • inflamația mucoasei nazale (rinită);
 • leziunea inflamatorie a pielii (dermatita).

Tipuri de teste

Testele alergice sunt împărțite în două grupe:

 1. Invivo - teste cutanate efectuate pe pacient cu rezultate imediate.
 2. Invitro - teste efectuate fără participarea pacientului.

Grupul Invitro include un test de sânge pentru imunoglobulina E (IgE).

Grupul Invivo include următoarele tipuri de alergii:

 • aplicare (piele);
 • scarificare (ac);
 • intradermică (injectare);
 • provocatoare.

Testul provocator conform metodei de cercetare este:

 • nazal;
 • inhalare;
 • conjunctivală.

Testele cutanate alergice sunt folosite pentru a identifica:

 • boli infecțioase;
 • iritanții alergici externi.

Testele de piele pentru alergii trebuie utilizate pentru a diagnostica următoarele boli infecțioase:

 • protozoare;
 • micoză;
 • helmintiază;
 • infecție bacteriană;
 • virale.

Iritantele alergice externe includ:

 • plante polen;
 • praful de uz casnic;
 • produse alimentare;
 • medicamente și substanțe chimice.

Test de sânge

Cel mai informativ și accesibil tip de test de alergie este prelevarea de sânge venoasă.

Indicatorul principal care este investigat în acest tip de test este imunoglobulina E (IgE). Este responsabil pentru funcțiile de barieră ale corpului în mediul extern. Dacă indicatorul de imunoglobulină este depășit, atunci medicul face un verdict - există o reacție alergică.

Aplicare (piele)

Acestea se numesc un test de patch-uri și sunt folosite pentru a diagnostica mai mulți factori ai vulnerabilității unei persoane dintr-o dată:

 • sensibilizarea la contact a medicamentelor;
 • reacții la alergenii chimici;
 • răspunsul organismului la ionii metalici.

Scarificare (ac)

Astfel de teste sunt numite și teste pk și sunt destinate diagnosticării:

 • Edemul lui Quincke;
 • atopică dermatită;
 • manifestări sezoniere ale reacțiilor alergice.

Intradermal (injecție)

Dacă alergologul consideră că motivul pentru care a cauzat reacția adversă a organismului este ciuperca sau bacteria, se recomandă o metodă de testare intracutanată (injecție).

Teste provocatoare

În cazul în care diagnosticul este dificil de stabilit și boala se manifestă prin reacții ciudate ale organismului, testele provocatoare sunt prescrise pacientului. Termenul pentru acest studiu a fost elaborat de un doctor englez D. Blackley. El a fost implicat în producerea de alergii încă din 1873.

Până în prezent, testele provocatoare sunt folosite pentru a stabili sau a confirma diagnosticul. Esența testelor este că organismul este testat cu un reactiv alergic în condiții cât mai apropiate de cele naturale. Acest lucru înseamnă că reactivul se aplică nu numai pe piele, ci și îngropat în ochi, în nas sau inhalat prin inhalare.

Pregătirea pentru teste alergice

Testarea alergiilor nu va dura mult timp pentru pacient, dar este necesar să se pregătească pentru test în 2-3 săptămâni.

Pentru a vă pregăti pentru un test de sânge sau pentru un test de alergen, trebuie:

 • exclude alergeni alimentari din alimente;
 • limita de contact cu alergenii de polen;
 • evitați animalele de companie;
 • Opriți fumatul cu cel puțin 2 ore înainte de procedură;
 • opriți temporar administrarea de antihistaminice.

Principalul lucru pe care un pacient trebuie să-l acorde atunci când merge la un test de alergie este o dietă. Este necesar un timp înainte de cercetare pentru a exclude lista de produse pe care medicul curant va limita.

Profesioniștii din domeniul medical vă recomandă să luați un test alergic pe stomacul gol. Prin urmare, pentru ca rezultatele să fie corecte, nu este posibil să se mănânce în sala de tratament înainte de a trece testele sau manipulările.

Cum eșantion?

În timpul testului, tehnicianul de laborator este un kit de prim ajutor de urgență. Înainte de test, alergiile sunt consultate despre reacțiile admise ale corpului care sunt considerate normale. Testele alergice la adulți sunt luate după cel puțin trei săptămâni de la momentul în care boala a progresat.

În funcție de specie, mostrele fac acest lucru:

 1. Testul de sânge este administrat intravenos.
 2. Pentru eșantionul de aplicare (piele), este selectată o parte a corpului care este lipsită de reacții alergice și se pune o bucată mică de bandaj sau pansament de tifon, de aproximativ 1 cm2. Anterior, se umezește într-un reactiv și se fixează cu un bandaj care nu respiră (tencuială adezivă). Timpul pentru reacție este setat individual și, de obicei, variază de la 15 minute la 2 zile.
 3. Pentru probele de scarificare (acul) pregătiți o zonă curată a pielii. Zgârieturile ușoare sunt aplicate pe aceasta cu un scarificator sau un ac. Reactivii sunt aplicați la rana rezultată prin metoda picurare. Rezultatul reacției va veni la o zi după test. Situl de studiu trebuie să fie limitat de intrarea în apă și cosmetice.
 4. Pentru a efectua un test intracutanat (injectabil) pe piele curată, cu o adâncime de cel mult 1 mm, se injectează o injecție cu un reactiv sub formă de buton cu un diametru de cel mult 5 mm. Se formează o bule de culoare albă pe piele, care ar trebui să se dizolve în 15 minute.
 5. Teste alergice nazale sunt luate în caz de inflamație a mucoasei nazale, precum și cu o răceală și strănut. Reactivul este introdus alternativ în fiecare nară și monitorizată cu atenție răspunsul organismului.
 6. În timpul unui test de inhalare, este necesară inhalarea reactivului sub formă de aerosol. Un specialist în sănătate va monitoriza răspunsul organismului, și anume sistemul respirator. Dacă este necesar, procedura se repetă după o oră și poate, de asemenea, să crească concentrația reactivului în aerosoli.
 7. Testul de diagnostic conjunctival se efectuează asupra ochilor prin instilarea fluidului reactiv în ele. Timpul de așteptare pentru reacție este menținut individual. Pentru a asigura acuratețea rezultatului, medicul poate repeta testul de alergie prin creșterea dozei.

Videoclipul arată cum se fac testele alergice și interpretează rezultatul. Fotografiați de canalul Elena Malysheva.

Este posibil să se ia probe pentru alergeni la copii?

În ciuda neliniștii multor părinți, copiii pot testa alergii. Bineînțeles, cu condiția ca copilul să aibă vârsta de peste 5 ani și există motive întemeiate pentru un astfel de studiu.

Indicații pentru copii pentru efectuarea unui test de alergie:

 • șoc anafilactic;
 • reacție negativă la vaccinare;
 • reacția la produs;
 • reacția la un stimul extern necunoscut.

Probele pentru alergeni la copii nu diferă de alergotestul adult. Singura excepție este faptul că un pacient minor nu va lua teste provocatoare pe alergeni.

Rezultatele cercetării

Interpretarea rezultatelor depinde de tipul de test de alergie:

 1. În cazul examinării pielii, corpul uman, predispus la reacții alergice, va reacționa la testele de alergie pe parcursul unei zile. O roșeață sau blister se formează la locul de testare cu un rezultat pozitiv. Astfel, tehnicianul de laborator va putea determina care alergen se manifestă mai mult sau mai puțin pe piele sau în organism.
 2. În analiza sângelui pentru un alergen specific, pacientului i se dă un rezultat care determină răspunsul la un anumit iritant. În fața fiecărui element este expusă una dintre reacțiile posibile: negativă, pozitivă sau îndoielnică (slab pozitivă).
 3. Descifrarea rezultatelor unui test de sânge pentru imunoglobulină este un profesionist medical.

Tabelul de norme pentru IgE total este prezentat în fotografie.

Contraindicații

Contraindicațiile pentru testele alergice sunt:

 • sarcinii;
 • alăptarea (lactație);
 • grad ridicat de dezvoltare a bolii;
 • exacerbarea bolilor neuropsihiatrice;
 • menstruație;
 • utilizarea medicamentelor contraceptive, hormonale și sedative;
 • diabet zaharat;
 • SIDA;
 • oncologie sau suspiciune de prezența tumorilor maligne;
 • creșterea temperaturii corporale;
 • utilizarea medicamentelor, a căror utilizare nu poate fi anulată;
 • boli infecțioase și virale;
 • vârsta peste 60 de ani.

De regulă, pacientul nu are voie să testeze alergii pentru răceli, infecții respiratorii acute sau infecții virale respiratorii acute. Pentru a obține rezultate fiabile ale testului de alergie, medicul exclude orice afecțiuni ale corpului care pot afecta schimbarea testului.

Complicații și consecințe

Testele de alergie nu sunt doar o modalitate de a învăța despre stimuli externi, ci și despre un experiment destul de riscant asupra corpului. Prin urmare, astfel de studii se fac numai într-o instituție medicală și de către specialiști instruiți, care pot, dacă este necesar, să acorde primul ajutor.

Complicațiile și efectele testelor de alergie:

 • angioedem;
 • șoc anafilactic;
 • rezultat fatal.

Dacă pacientul respectă prescripția medicului înainte de a vizita camera de tratament pentru un test de alergie, atunci, de obicei, nu există complicații după test.

Cazurile de șoc anafilactic sau deces sunt rare și individuale, din cauza intoleranței acute sau a neglijenței unui medic.

În cazul în care testele și cât costă cercetarea?

Testele de alergie se pot face la clinica de stat, după trimiterea unui alergist. Studiul se desfășoară, de asemenea, în centre de diagnostic private.

Costul testelor de alergie depinde de orașul și regiunea de reședință:

http://hromosoma.com/allergija/proby-na-allergeny-19727/

Teste de piele pentru alergeni la copii

În tratamentul cu succes al alergiilor din copilărie, identificarea în timp util a substanțelor provocatoare, impactul cărora provoacă reacții negative ale organismului, joacă un rol crucial. Cel mai adesea, testele de alergie pentru copii sunt efectuate prin aplicarea alergenilor pe piele. Testele cutanate sunt metodele cele mai simple, complet sigure, destul de informative și relativ necostisitoare. Acestea fac posibilă clarificarea la care substanțe se manifestă hipersensibilitatea organismului și ce cantitate este critică. Acest lucru face posibilă eliminarea contactului copilului cu alergenii, precum și alegerea unui plan adecvat de tratament.

Indicații de efectuat

Testele de piele sunt atribuite unui copil pentru a diagnostica un anumit tip de alergie în prezența unor astfel de boli:

 • reacții alergice sezoniere la plantele cu flori;
 • rinită, conjunctivită;
 • astm, bronhospasm;
 • dermatită alergică.

În plus, testele de alergie sunt eficiente în următoarele cazuri:

 • apariția alergiilor alimentare;
 • dezvoltarea șocului anafilactic;
 • reacția negativă a organismului la vaccinare;
 • nevoia de anestezie.

Este important! Probele pentru alergeni la copii ar trebui să fie efectuate de către un alergolog într-o instituție specializată. Acest lucru se datorează nu numai garantării unor rezultate mai fiabile, ci și posibilității de a oferi asistență calificată în caz de complicații neprevăzute.

Puteți efectua teste cutanate numai după 30 de zile de la debutul primelor simptome ale unei reacții alergice.

Cum se fac teste pentru alergii la copii

Esența testului de alergare este de a aplica o cantitate mică de substanță provocator pe pielea copilului și de a evalua răspunsul organismului la efectul său. În funcție de scopul studiului și de substanța utilizată, eșantioanele sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • directă sau indirectă - prima implică aplicarea unui alergen pur, al doilea este efectuat folosind serul unei persoane care suferă de alergii;
 • calitativ și cantitativ - în primul caz, se determină iritantul la care există o alergie, în al doilea - cantitatea care poate provoca o reacție.

În plus, testele cutanate pentru alergeni la copii se disting prin metoda de aplicare:

 • picurare;
 • intraorale;
 • teste de scarificare sau prick;
 • intradermic;
 • rece și căldură.

Înainte de a lua eșantioane pentru alergii la copii, este imperativ să efectuați o serie de activități preliminare care vizează studierea informațiilor despre evoluția bolii și stabilirea listei potențialelor alergeni. Acest lucru este necesar pentru a compara rezultatele cu imaginea clinică, precum și pentru a reduce numărul substanțelor pentru care reacția trebuie verificată. Interpretarea rezultatelor obținute este aceeași pentru toate tipurile de eșantioane, numai metoda de setare este diferită.

prelinge

Cele mai ușor de efectuat sunt testele de scurgere. Ele sunt absolut non-traumatice, dar datorită efectelor prea superficiale ale pielii sunt considerate cele mai puțin fiabile. Tehnica de punere în scenă este aceea că soluția de testare, substanța histamină și substanțele iritante se scurge pe pielea copilului în zona antebrațului sau scapulei.

Această metodă de diagnosticare este folosită de obicei pentru a detecta reacția sistemului imunitar al copilului la polen și la alergenii de uz casnic, la animalele de companie și la păsări. În cazuri rare, se testează substanțe medicinale și alimentare.

Applique

În acest caz, toate compozițiile utilizate pentru testare sunt aplicate pe piele prin aplicarea de bumbac sau tampoane de tifon umezite în ele, care sunt acoperite cu un film și fixate cu bandă adezivă. Datorită acestei metode, toate substanțele necesare pătrund mai activ în piele și produc rapid rezultate corespunzătoare.

Testele de aplicare pentru alergeni la copii sunt cel mai adesea prescrise pentru diagnosticul de dermatită de contact. Ele sunt mai informative decât testele de picurare.

Scarificare (test de evaluare)

Atunci când se efectuează un astfel de test de alergie, alergenii și fluidele de control sunt aplicate ca și în cazul testelor de scurgere și apoi se efectuează iritarea pielii la fiecare loc de aplicare:

 • cu metoda de scarificare - zgârieturile de suprafață sunt realizate de un scarificator;
 • atunci când testul "prik" - acul ușor de perforare (adâncime de 1 mm).

Atunci când efectuați astfel de teste la copii, se pot utiliza numai 1-2 substanțe la un moment dat. Copiilor peste 12 ani li se permite să utilizeze până la 15 stimuli. Probele vă permit să identificați alergenii care afectează apariția anumitor simptome direct în copilul examinat. Testul Prik este considerat preferat testului secret, deoarece vă permite să controlați gradul de deteriorare a pielii și să nu faceți o picătură, deci este mai puțin traumatic și mai fiabil.

intradermice

Probele injectate prin metoda de injectare, numite intradermale. Ele sunt folosite pentru a determina o sensibilitate ridicată la bacterii sau ciuperci - reacția Mantoux, Pirque, Kasoni și altele.

Pentru introducerea alergenului s-au folosit seringi speciale și ace. Imediat după injectare, se formează un infiltrat pe piele, în funcție de starea în care este stabilit ulterior răspunsul organismului la o substanță iritantă.

termic

Pentru aluatul rece, o mica bucata de gheata sau un tub de testare cu apa de gheata este atasata de mana copilului. Un indicator al unei reacții alergice a corpului în acest caz este dezvoltarea unui blister care indică o tendință la urticarie la rece.

Când un test de căldură pe antebraț este fixat într-un tub cu apă caldă (nu mai mult de 42 ° C). Un rezultat pozitiv se exprimă și prin formarea unui blister în locul contactului, ceea ce confirmă faptul că copilul are o sensibilizare la factorul de temperatură.

Cum se citește rezultatul

Rezultatele testului de analiză pot fi luate în considerare:

 • negativ
 • dubios
 • slab pozitiv
 • pozitiv.

Concluzia depinde de cât de pronunțată a fost reacția. Cel mai adesea, testul confirmă prezența patologiei dacă zona tratată devine roșie și există umflături.

Pregătirea probelor

Efectuarea unui test de piele pentru alergii la copii este o procedură complet simplă, care nu necesită măsuri pregătitoare speciale. Doar câteva condiții trebuie îndeplinite:

 • eliminarea stresului fizic și psiho-emoțional sporit în ajun și în ziua testării;
 • Anulați toate medicamentele anti-alergice în avans;
 • pregătiți copilul pentru ceea ce se va întâmpla astfel încât să nu se teamă.

De obicei, cu atitudinea morală corectă, copiii de 5 ani și peste percep astfel de teste destul de calm.

Contraindicații

Există 2 factori care sunt luați în considerare în mod necesar la atribuirea unui eșantion pentru alergii copiilor - de la ce vârstă sunt permise astfel de teste și cum se desfășoară boala la un anumit copil. În funcție de aceasta, există două limitări la formularea testelor de alergie cutanată:

 • acestea nu se păstrează până la vârsta de 5 ani;
 • în absența complicațiilor bolii din studiu se recomandă să refuze.

Acest lucru se explică prin faptul că la copii mici sensibilitatea la diferite substanțe - stimulii se schimbă periodic. Mai mult, prin introducerea unui alergen, sistemul imunitar al copilului poate reacționa complet în mod neașteptat, astfel încât nu este nevoie să riscați fără o nevoie urgentă.

De asemenea, este contraindicat să se efectueze teste cutanate pentru alergeni la copii în cazul:

 • perioadă de alergie acută;
 • exacerbări ale bolilor cronice;
 • orice frig;
 • luând medicamente antialergice din toate grupurile;
 • prezența convulsiilor;
 • probleme oncologice.

În cazul în care este necesar să se efectueze teste de alergie la un copil în prezența contraindicațiilor indicate, problema este luată în considerare individual de către medicul curant.

Efecte secundare

Introducerea unui stimul substanțial poate duce la apariția reacțiilor adverse la copii:

 • mâncărime și erupții cutanate peste tot;
 • iritarea crescută a pielii pe care s-au efectuat probele;
 • semne de rinită, tuse, gâtlej;
 • senzația de stoarcere în piept;
 • disconfort în tractul digestiv;
 • sare în presiune, amețeli, pierderea conștienței.

Simptomele sensibilizării pot să apară după câteva ore și să persiste timp de 24 de ore. În cazurile grave, este posibilă o deteriorare gravă a bunăstării copilului până la moarte.

Unii copii au situația opusă atunci când reacția cutanată este complet absentă. În plus, din cauza erorilor tehnice sau a caracteristicilor individuale ale copilului, rezultatele testului pot fi eronate, astfel încât testele cutanate nu sunt considerate absolut fiabile. Deoarece nu sunt date teste provocatoare suplimentare copiilor, atunci când apare o discrepanță cu imaginea clinică, se aplică o diagnosticare a testelor de sânge.

http://snall.ru/kozhnye-proby-na-allergeny-u-detej.html

Probele pentru alergeni: cum se face

Diagnosticarea în timp util a alergiilor - principala condiție pentru tratamentul cu succes și prevenirea posibilelor recăderi. Pentru punerea sa în aplicare, se efectuează un examen cuprinzător, o componentă importantă a căruia sunt testele alergologice. Înainte de procedură, medicul explică ce sunt testele pentru alergeni, cum o fac și cum să se pregătească pentru ei. Cu toate acestea, toate informațiile necesare sunt de dorit pentru a studia mai detaliat pentru a obține cele mai exacte rezultate ale testelor și pentru a preveni apariția complicațiilor.

Indicații pentru

Testele alergice testează organismul pentru a determina intoleranța individuală sau hipersensibilitatea la iritanții specifici (alergeni). O astfel de examinare este necesară în următoarele cazuri:

 • dacă există o tendință la reacții alergice, pentru a identifica majoritatea alergenilor posibili;
 • la cea mai mică suspiciune de alergii înainte de introducerea anesteziei, numirea de noi medicamente, utilizarea de produse cosmetice necunoscute sau alte situații similare, în special la copii;
 • dacă trebuie să identificați alergenul atunci când cauza necunoscută a răspunsului dureros al sistemului imun la pacient.

În plus, indicațiile pentru testare sunt unele boli:

 • astm bronșic cu tulburări respiratorii severe;
 • polinoză cu simptome pronunțate ale manifestării sale clasice;
 • alimente, alergii la medicamente;
 • alergie rinită, conjunctivită, dermatită.

Testele alergice vă permit să obțineți rapid informațiile necesare despre ce substanță cauzează hipersensibilitate. Pentru a face acest lucru, organismul este afectat de doze mici de stimuli diferiți și apoi evaluați rezultatul prin natura reacțiilor.

Metode de diagnosticare

Metoda cea mai fiabilă de detectare a alergenilor este considerată a fi diagnosticarea complexă a alergiilor prin analiza sângelui. Acesta vă permite să determinați simultan sensibilitatea organismului față de cele mai frecvente 40 de alergeni de diferite tipuri. Această metodă poate fi singura posibilă dacă există contraindicații pentru testele cutanate, dar este foarte costisitoare și neoperativă.

Mai rapid și mai accesibil sunt testele pielii și provocatoare, prin care puteți testa răspunsul sistemului imunitar la un număr maxim de 20 de alergeni.

Testele cutanate alergice sunt clasificate în funcție de mai multe criterii.

Conform rezultatului final:

 • calitate - confirmarea sau respingerea prezenței unei alergii la o anumită substanță;
 • cantitativ - determina puterea impactului alergenului si cantitatea sa critica care poate provoca o reactie negativa a sistemului imunitar.

Cu privire la compoziția substanței utilizate provocateur:

 • liniile drepte se efectuează prin aplicarea sau introducerea unui alergen pur în piele;
 • indirect (reacția Praustnitsa-Kyustner) - persoana examinată este injectată pentru prima oară cu serul unei persoane care suferă de alergii și într-o zi alergenul.

Prin metoda introducerii alergenului:

 • aplicarea (teste de patch-uri) - pentru a determina majoritatea alergenilor prezenți;
 • scarificare sau ac (teste de prick) - cu alergii sezoniere la plante, angioedem, dermatită atopică;
 • intradermică (injectare) - pentru a identifica ciupercile sau bacteriile care au devenit agentul cauzal de alergii.

În oricare dintre aceste studii, unele erori sunt posibile din cauza factorilor externi și a caracteristicilor organismului. Pentru a clarifica rezultatul în cazul neconcordanței sale cu simptomele bolii, sunt prescrise și teste provocatoare. Acestea asigură efectul direct al provocatorului asupra unui organ care a devenit locul unei reacții alergice.

Cele mai frecvent utilizate teste sunt:

 • conjunctival (pentru inflamația alergică a conjunctivei);
 • nazal (cu inflamații similare ale mucoasei nazale);
 • inhalare (pentru diagnosticul astmului bronșic).

Pot fi efectuate și alte teste alergologice provocatoare - expunerea sau eliminarea (cu alergii alimentare), căldură sau frig (cu erupție termică corespunzătoare) etc.

Cum fac testele pe alergeni

Procedura este efectuată de un alergist într-o cameră special echipată. El evaluează rezultatele și face diagnosticul corespunzător.

Teste de piele

Testele alergice de acest tip se efectuează pe zone sănătoase ale pielii, cel mai adesea în zona antebrațului, mai puțin frecvent pe spate. Fiecare dintre procedurile de mai sus se desfășoară într-un mod special:

 1. Testele de aplicare (teste de patch-uri) - se utilizează cu ajutorul unui tampon de tifon sau de bumbac înmuiat într-o soluție de alergen, care este atașat pe piele cu un plasture.
 2. Scarificarea sau testele cu acul (teste cu prick-uri) - sugerează că s-au scos provocatorul substanței urmate de deteriorarea minoră a stratului de suprafață al epidermei (zgârieturi ușoare de la un scarificator sau un ac).
 3. Testele intradermice (injecții) se bazează pe introducerea medicamentului prin injecție la o adâncime de cel mult 1 mm. La locul de puncție se formează imediat o bule densă de culoare albă, cu un diametru de aproximativ 5 mm, care se dizolvă în decurs de 15 minute.

Evaluarea rezultatelor se realizează prin doi parametri:

 • viteze de reacție: instantaneu pozitiv; după 20 de minute - imediat; după 1-2 zile - lent;
 • mărimea înroșirea sau umflarea apărută: mai mult de 13 mm - hiperegic; 8-12 mm - clar pozitiv; 3-7 mm - pozitiv; 1-2 mm - îndoielnic; nici o schimbare - negativă.

Reacția cutanată este evaluată pe o scară de la 0 ("-") la 4 ("++++"), care reflectă gradul de sensibilitate al organismului la alergen.

Teste provocatoare

Metodologia de efectuare a acestor studii depinde de localizarea organului afectat și de accesul la acesta:

 1. Testul conjunctival - se efectuează prin instilarea lichidului de control al testului într-un singur ochi și, dacă nu există schimbări în decurs de 20 de minute, alergenul concentrației minime se strecoară în celălalt ochi. Dacă nu există nici o reacție după 20 de minute, soluția alergenică este din nou insuflată în același ochi, dar cu o concentrație dublă. Astfel de studii continuă atât timp cât nu există reacții alergice, crescând în mod constant concentrația de 2 ori. Finalizați eșantionul nediluat de alergen.
 2. Testul de inhalare - se efectuează prin inhalarea aerosolului alergen în concentrația minimă, apoi în decurs de 1 oră (după 5, 10, 20, 30, 40 și 60 de minute) se monitorizează reacția sistemului respirator. În absența unor modificări ale ritmului, adâncimii și purității respirației, eșantionul se repetă din nou cu o concentrație de alergen crescută de două ori și, de asemenea, adusă în stare nediluată.
 3. Testul nazal se efectuează în același mod, dar lichidele corespunzătoare sunt îngropate în una și în cealaltă jumătate a nasului.

Testul de expunere implică expunerea directă la un iritant probabil și este plasat în aceste cazuri dacă nu există manifestări pronunțate ale unei reacții alergice. Testele de eliminare se efectuează, de asemenea, în absența simptomelor, dar prin metoda inversă - prin refuzul de a utiliza un produs alergenic posibil, de schimbarea mediului, de întreruperea unui medicament etc.

Atunci când alegeți o variantă pentru alergeni, este necesar să luați în considerare toate avantajele și dezavantajele fiecăruia. Testele cutanate sunt rapide și simple, dar nesigure, deoarece pot provoca exacerbarea alergiilor. De asemenea, este posibil să se obțină rezultate false, care depind în mare măsură de starea pielii, de subiectivitatea evaluării, de eroare tehnică. În plus, astfel de teste de alergie au un număr de contraindicații de efectuat.

Contraindica formularea

Stadializarea tuturor tipurilor de teste alergice nu se efectuează în următoarele cazuri:

 • exacerbarea alergiilor și în 2-3 săptămâni după aceasta;
 • luand antihistaminice si alte medicamente care suprima productia de histamina si in prima saptamana dupa retragerea acestora;
 • utilizarea sedativelor și a altor sedative care conțin săruri de barbiturice, brom și magneziu și 7 zile după întreruperea tratamentului;
 • exacerbarea bolilor cronice, inclusiv tulburările neuropsihiatrice sau stadiul de recuperare;
 • transportul și hrănirea unui copil, perioade pentru femei;
 • șoc anafilactic anterioare;
 • luând hormoni și 2 săptămâni după curs;
 • prezența proceselor infecțioase și inflamatorii în organism (boli respiratorii, virale, amigdale, etc.), precum și infecții intercurente;
 • boli oncologice, SIDA, diabet;
 • prezența unei reacții acute la un alergen specific;
 • vârsta de până la 3-5 ani și după 60 de ani.

În cazul oricărei contraindicații la testele cutanate, diagnosticul de alergie se efectuează pe baza unui test de sânge.

Allergen Complicații

Cea mai gravă complicație după testarea alergenilor poate fi cauzată de hipersensibilitatea de tip întârziat, care se dezvoltă în intervalul 6-24 de ore după testare. Manifestările sale pot fi exprimate prin următoarele simptome:

 • deteriorarea sănătății, apariția disconfortului;
 • iritație și non-vindecare prelungită a locului de injectare a alergenului;
 • dezvoltarea sensibilizării crescute la iritant sau o nouă reacție alergică.

În unele cazuri, reacția cutanată, dimpotrivă, este absentă, ceea ce nu permite identificarea unui alergen specific și obținerea unui rezultat specific pentru efectuarea testului. Hipersensibilitatea poate apărea, de asemenea, pe proba însăși, consecințele cărora sunt imprevizibile și foarte periculoase, chiar fatale.

Cum să vă pregătiți pentru teste

Pregătirea pentru efectuarea testelor pe alergeni ar trebui să înceapă cu o analiză a contraindicațiilor și excluderea tuturor factorilor posibili care ar putea distorsiona rezultatele testului. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că eșantioanele pot fi efectuate doar în timpul remisiunii stabile, nu mai puțin de o lună după exacerbare.

În plus, etapa pregătitoare include următoarele restricții:

 • Cu 3 zile înainte de examinare, trebuie să reduceți activitatea fizică;
 • 1 zi - opriți fumatul;
 • în ziua întâlnirii - nu mâncați alimente, deoarece testele cutanate sunt efectuate pe stomacul gol sau la cel puțin 3 ore după masă.

De asemenea, medicii recomandă pregătirea psihologică a procedurii, calmarea și poziționarea pozitivă a comportamentului său de succes.

Dacă sunteți predispus la alergii, ar trebui să luați cel puțin o dată în viața dumneavoastră probe pentru alergeni, la fel ca și oamenii care au grijă de starea lor de sănătate. Este întotdeauna mai ușor de prevenit orice boală decât de a elimina simptomele și consecințele acesteia. Acest lucru este deosebit de important în cazurile de reacții alergice. La urma urmei, ele pot apărea pe stimuli complet neașteptate, știind că puteți evita contactul cu aceștia și puteți trăi toată viața fără alergii.

http://snall.ru/proby-na-allergeny-kak-eto-delayut.html

Testele alergice - cum sunt făcute, tipurile, specificitatea

Cum testează alergii la copii și adulți?

Toata lumea care sufera de manifestarile de reactii alergice, intelege cat de importanta este stabilirea cauzei, cauzand-o. Cea mai bună modalitate de a identifica un alergen este să faceți un test de alergie, care vă permite să luați în considerare caracteristicile individuale ale pacientului și forma bolii.

Numai cu diagnosticarea precoce este posibil, dacă nu vindecarea completă dintr-o boală neplăcută, atunci cel puțin prevenirea dezvoltării sale ulterioare.

mărturie

Testele alergice sunt efectuate pentru a determina iritantul la care organismul răspunde cu o reacție alergică. Cunoscând factorul iritant, pacientul va putea să minimizeze contactul cu el sau cel puțin să-i reducă într-o situație în care nu este posibilă evitarea interacțiunii.

În cazul contactului prelungit cu un alergen, o persoană riscă să obțină forme cronice ale bolii sub formă de astm sau dermatită incurabilă. De asemenea, trebuie să aveți în vedere faptul că administrarea zilnică de antihistaminice este dependentă.

Eșantioanele sunt efectuate atunci când pacientul prezintă următoarele boli alergice și manifestările lor:

 • Pollinoza este o reacție la polenul plantelor, care se manifestă prin strănut, nas curbat, congestie nazală și edem mucoasal. Pollinoza este de obicei sezonieră.
 • Astm bronșic: însoțit de atacuri de respirație, tuse și respirație dificile și dificile.
 • Alimentele și alergiile la anumite tipuri de produse sau medicamente: prezintă diverse forme de manifestare: erupție cutanată, urticarie, manifestări astmatice și chiar angioedem.
 • Rash pe piele, însoțită de mâncărime, cu cauza neidentificată a apariției lor.
 • Conjunctivită, manifestată prin ruperea, mâncărimea și roșeața ochilor.
 • Rinita alergică.

Recomandările pentru eșantionarea alergiilor la copii sunt aceleași ca și pentru adulți.

Contraindicații

Este strict imposibil să se testeze un pacient pentru alergeni în timpul unei friguri sau infecții, precum și în timpul stadiului activ al manifestării unei boli alergice.

 • Există limite de vârstă atât pentru adulți cât și pentru copii. Oamenii de peste 60 de ani și copiii sub trei ani nu pot testa alergii. Există contraindicații pentru femei.
 • Nu efectuați teste pentru mamele însărcinate și care alăptează și nu trebuie să ajungeți la procedura de identificare a unui alergen în primele zile de menstruație.
 • Nu puteți efectua testarea dacă pacientul administrează glucocorticosteroizi sau alte medicamente hormonale. Se recomandă efectuarea de eșantioane la 2-3 săptămâni după întreruperea acestor medicamente.

Testarea nu se face niciodată persoanelor care au suferit un șoc anafilactic cel puțin o dată. Pacienții care suferă de boli cum ar fi SIDA, diabetul, tulburările mentale și oncologia nu trebuie să fie eșantionați.

Tipuri de teste alergice

Înainte de efectuarea testelor, un alergist trebuie să analizeze reacțiile anterioare ale organismului și să identifice grupul de alergeni care va fi utilizat pentru testare.

Procedura se desfășoară ținând cont de vârsta, ereditatea, manifestările sezonului bolii. Pentru populația adultă sunt luate în considerare și activitățile profesionale.

Toate probele pot fi împărțite în următoarele categorii:

Teste de alergie la sânge

Sângele dintr-o venă este luat pentru analiză pentru a afla care anticorpi sunt prezenți la o persoană. De obicei, ei iau testul pentru imunoglobulinele E și G. Această procedură se efectuează dacă celelalte teste de alergie nu pot fi efectuate din nici un motiv. Aceasta necesită pregătirea pentru procedura de colectare a sângelui.

Ar trebui să vă limitați la efort fizic, dieta timp de cel puțin trei zile, la care este interzis să mănânci prăjit, gras, precum și alimente care pot provoca alergii. Necesită o renunțare completă la alcool și la fumat. Analiza se face pe stomacul gol.

El este numit pentru următoarele boli:

Teste de piele

Testele de piele pentru alergii constau în introducerea unei anumite doze dintr-o substanță (iritant alergic), care indică susceptibilitatea organismului uman față de aceasta.

Testarea poate fi calitativă (tipul de alergen determinat) și cantitativ (arată sensibilitatea persoanei la doza primită). La un moment dat ar trebui să fie nu mai mult de 15-20 de teste pentru alergii. Copiii mici la vârsta de 5 ani sunt 2-3 probe.

 • Testul de zgârietură sau testul de prick sunt considerate cea mai comună metodă de testare. Pe antebraț, care este pre-curățat, puneți presupusii alergeni în doza minimă, iar la locul de aplicare faceți mici incizii pe piele folosind un dispozitiv special - scarificator. Testele de scarificare sunt recomandate pentru manifestări severe de dermatită, angioedem, astm bronșic. Acuratețea acestei metode este de 85%.
 • Testul cutanat sau aplicarea se efectuează cel mai adesea pe spate și se efectuează sub formă de benzi de atașare cu un alergen lichid care este acoperit cu un film și fixat cu un tencuială. Realizați-o pentru diferite tipuri de dermatită. Se examinează rezultatele reacției asupra pielii după 20 de minute, după 5 ore de expunere, precum și după o zi.
 • Testele intradermice se fac în situații rare. Metoda constă în introducerea sub piele a unui iritant alergenic. Efectuați un astfel de test atunci când determinați alergii de origine fungică sau bacteriană.

Teste provocatoare

Studiul reacțiilor alergice prin metoda testelor provocatoare constă în a acționa direct asupra organului care suferă cel mai mult din simptomele negative.

Această metodă de identificare a unui alergen este mai exactă decât testele cutanate. Dar ei o cheltuiesc extrem de rar, numai atunci când nu a fost posibil să identifice stimulul prin orice alte mijloace.

 • Testul nazal se efectuează cu ajutorul unui inhalator special. Conține substanța iritantă intenționată. Acesta este introdus prin trecerea nazală prin pulverizare pe membrana mucoasă. Dacă nu se observă nici o reacție, procedura se repetă cu o creștere a concentrației alergenului. Repetarea poate fi făcută de până la 10 ori. Dacă după această reacție nu este detectată, atunci eșantionul este considerat negativ.
 • Testul conjunctival se bazează pe introducerea unui fluid fiziologic într-un singur ochi, după care, după 1/3 ore, un alergen este aruncat în al doilea ochi cu doza maximă admisibilă. Dacă se detectează o reacție, eșantionul este considerat pozitiv. Acest test nu poate fi efectuat cu inflamația membranei mucoase a ochiului sau cu inflamația pleoapelor
 • Testul de inhalare este rar efectuat. Utilizarea acestuia vă permite să identificați un alergen care afectează apariția bronhospasmelor. Pacientul inhalează aerosolul cu doza minimă de alergen. Procedura se repetă de 5 ori într-o oră cu o frecvență de 10-15 minute. Dacă reacția nu este observată, atunci testarea se repetă cu o doză crescută de alergen.

Specificul testelor

Orice testare pentru identificarea unui alergen ar trebui să fie supusă următoarelor condiții:

 • Efectuată strict pe stomacul gol.
 • Asigurați-vă că efectuați testele într-o instituție medicală și numai profesioniștii din domeniul medical.
 • În încăperea unde sunt prelevate probele, toate preparatele trebuie să fie disponibile pentru a ajuta la o reacție imprevizibilă. Eșantionarea trebuie efectuată în prezența unui medic. Chiar și la doza minimă de alergen administrat, se poate produce un răspuns al organismului sub formă de angioedem.
 • Testul poate fi efectuat numai după trecerea a cel puțin 2-3 săptămâni de la ultima exacerbare. De asemenea, pacientul nu trebuie să sufere de răceli și boli infecțioase.
 • În ziua dinaintea testării, trebuie întreruptă administrarea oricărui medicament antihistaminic pentru a obține rezultate fiabile.

Alergistii recomanda aceasta procedura in toamna si iarna, cand sunt mai putine alergeni.

Caracteristicile testelor la copii

Înainte de testare, părinții trebuie să pregătească copilul pentru această procedură. Înainte de testare trebuie să se efectueze o analiză clinică a sângelui și a urinei.

Testarea alergenilor la copii are propriile caracteristici. În copilărie, adesea vaccinate împotriva diferitelor boli. Testarea alergiilor poate fi efectuată la numai 3 luni după următoarea vaccinare.

Atribuirea probelor pentru alergii la copii și medicul poate ca profilaxie dacă rudele imediate suferă de o formă puternică de reacție alergică. Acest lucru ar trebui făcut pentru a stabili posibilitatea unei reacții alergice a organismului în stadiul inițial pentru a preveni dezvoltarea acestuia. De exemplu, dacă mama are pollinoză, atunci probabilitatea ca copilul să sufere de aceeași boală crește la 75%.

Un alergist trebuie să determine ce formă de alergie are un copil. Din aceasta depinde alegerea metodei de testare, precum și de la ce vârstă se poate proceda această procedură. Copiii cu formă pasivă se recomandă să testeze nu mai devreme de 5 ani, deoarece în acest stadiu organismul poate face față în mod independent alergiilor. În cadrul indicațiilor speciale pot fi desemnate teste la vârsta de 3-4 ani.

Copiii detectează de obicei alergenul sub formă de teste cutanate.

Exemplu de evaluare

După testare, este important să se evalueze corect rezultatele obținute. Medicul evaluează rata de eșantionare a reacției. Dacă pielea de la locul injectării alergenului este înroșită, înfundată, umflată în prima oră a testului, reacția este instantanee și eșantionul este pozitiv. Dacă reacția la alergenul injectat are loc după o zi, rezultatul testului este considerat slab pozitiv.

De asemenea, reacția este evaluată prin măsurarea cantității de roșeață a pielii:

 • nu se observă nici o modificare - eșantion negativ;
 • până la 3 mm - reacție îndoielnică;
 • peste 3 mm - reacție pozitivă.

Cel mai adesea, alergiile sunt asociate cu afectarea sistemului imunitar. Prin urmare, atunci când se detectează orice tip de reacție alergică, ar trebui luate măsuri de întărire a imunității.

Există diferite metode de testare a alergiilor. Ce metodă de stabilire a alergenului trebuie aleasă trebuie să fie determinată de alergolog. Alegerea metodei este influențată de factori cum ar fi vârsta, ereditatea, tipul de reacție alergică, sezonalitatea manifestării acesteia. După identificarea stimulului, pacientul va putea evita contactul cu el, ceea ce va contribui la menținerea sănătății acestuia.

http://medcatalog24.ru/allergologiya/proby-na-allergiyu/
Mai Multe Articole Despre Alergeni