Tratamentul bacteriilor eczeme

Bolile de piele, din păcate, sunt foarte frecvente. Aceeași boală poate avea multe soiuri. Fiecare specie are propriile nuanțe în tratament. Eczema microbiană nu face excepție.

Atunci când pielea este slăbită datorită unor cauze alergice imune, nervoase, este supusă la o serie de boli. Agenții patogeni bacterieni joacă un rol semnificativ în apariția și dezvoltarea eczemelor microbiene.

descriere

Unul dintre tipurile de eczeme - bacteriene sau microbiene - împreună cu caracteristicile generale ale acestei boli, are propriile trăsături distincte și simptome.

Eczema este o boală a pielii de natură inflamatorie, care se bazează pe reacțiile alergice ale corpului, patologiile imune, tulburările de activitate nervoasă.

Zonele eczematoase în sine sunt neinfecțioase, dar în acest caz există riscul de infectare cu bacterii care provoacă erupții cutanate (ciuperci, stafilococi).

Boala are un nivel crescut de recurență. Persoanele care s-au vindecat de eczeme și sunt predispuse la aceasta sunt expuse riscului de a se îmbolnăvi din nou cu o mare probabilitate.

Eczemele bacteriene devin adesea adevărate cu tratament greșit.

Boala este însoțită de o erupție cutanată (umedă sau uscată), mâncărime, arsuri, înroșirea și inflamarea pielii. Forma microbiană este observată ca stare secundară în zonele afectate ale pielii.

Cauzele sale sunt asociate cu factori bacterieni. Boala este provocată de afectarea sau boala primară a epidermei.

Datorită slăbicirii imunității, tensiunea nervoasă scade nivelul de protecție a pielii și eficacitatea procesului de vindecare.

Zonele slabe în apropierea rănilor, abraziunilor, ulcerelor sunt infectate cu microbi, care, sub imunitate normală, sunt absolut inofensive pentru organism.

Aceasta provoacă forma microbiană a bolii. O erupție cutanată apare în apropierea reacțiilor alergice cutanate, frecare, chapping, erupții cutanate, vene varicoase.

motive

Mai mulți factori care provoacă boala. Acestea sunt împărțite în comun, caracteristice tuturor tipurilor de această boală și inerente eczemelor microbiene. În toate cazurile, cauzele bolii se completează reciproc.

Frecvente:

 • tulburări psihogetative;
 • boli neuroendocrine;
 • tulburări ale sistemului imunitar.

Următoarele cauze sunt caracteristice tuturor tipurilor de boli, dar în special provoacă soiul microbian:

 • sensibilitate ridicată la infecția agenților patogeni și inflamația pe piele;
 • varice;
 • leziuni cutanate: abraziuni, ulcere, răni, erupții cutanate, dureri, degerături sau arsuri;
 • infecții fungice: micoză, limfostază;
 • două grupuri de agenți patogeni sunt adesea observate. Prima: infecție streptococică sau stafilococică. A doua: ciuperca Candida.

simptome

Există simptome inerente tuturor tipurilor de boli și caracteristice tipului bacterian.

Deseori se dezvoltă rapid. În mod literal într-o zi poți urmări:

 1. roșeața pielii;
 2. formarea unei erupții cutanate, blistere;
 3. muri de pe stratul superior al pielii.

Simptomatologie care acoperă toate tipurile:

 • înroșirea și inflamarea pielii. Primul semn;
 • mâncărime, arsură. Au grade diferite de severitate. În cele mai multe cazuri, puternic pronunțată. În formele severe ale bolii, este dificil să le tolerăm, la fel ca durerea obișnuită. Adesea, disconfortul este atât de sever încât pacientul nu poate adormi. În aceste cazuri, se aplică un tratament grav, până la injecții intravenoase de sedative speciale (sedative);
 • erupții ale mai multor soiuri. Uscat sau umed. În toate cazurile, pielea moartă este decojită (alb, galben), uneori se aseamănă cu psoriazisul;
 • atunci când zgâriați o erupție umedă, stratul superior subțire al pielii cade în jos. Un lichid (puroi) scade din ulcer. Aceasta durează mult timp, rana se usucă din greu;
 • zonele eczematoase au limite pronunțate și o geometrie clară;
 • uneori după un tratament de succes, zonele în care era prezentă eczema schimbă culoarea (devin mai întunecate) sau pielea rămâne deformată.

Caracteristici caracteristice tipului bacterian:

 • precedată de deteriorarea pielii de diferite tipuri. Se dezvoltă în jurul leziunilor piodermice (purulente): despre ulcere, abraziuni, fistule, zgârieturi;
 • segmente clar definite de inflamație cu un strat de piele și celule moarte;
 • în centrul plotului există un cluster de creșteri fără cave (papule) sau bule cu lichid seros. Se formează segmente de umectare, cruste purulente, un strat subțire al pielii se usucă ușor atunci când este atins;
 • grupurile de erupții cutanate sunt situate unul lângă altul prin intervale, afectate de formațiuni mici individuale care cresc treptat;
 • formă asimetrică cu muchii zimțate, monede sau altele;
 • arsură severă și mâncărime.

Tipuri de patologie:

 • nummulyarnaya. Este sub formă de plăci sau monedă. Focile sunt rotunde, de dimensiuni mici, clare, cu flux sanguin intens, umed, umflate. Eczemul microbian pe mâini este adesea de acest tip;
 • varice Însoțită de vene varicoase, insuficiență venoasă. În jurul valorii de venele bolnave ulcere sunt uneori formate. În jurul lor apare regiunea eczematogenică cu umflături, inflamații și mâncărime ușoare;
 • posttraumatic. Se produce ca urmare a încălcărilor în vindecarea rănilor după operații, răni;
 • sycosiform. Seamănă cu seboreica. Observată la pacienții cu foliculi de păr inflamați. Are focuri umede, dureroase, de culoare roșie. Localizarea: unde creste parul, inclusiv barbia si buza superioara la barbati. În timp ce progresează, se răspândește în alte zone cu scalp;
 • Streak. La femeile care alăptează sau la pacienții cu scabie. Se formează crăpături în jurul sfarcului și pe el.

Video: Nuanțele bolii

localizare

Brațele și picioarele sunt zone în care apar patch-uri ecomatoge. Membrele sunt dificil de menținut calm și să păstreze constant în condiții sterile. Împreună, acești factori provoacă dezvoltarea bolii.

Pe mâini

Este strict interzisă supunerea membrelor la interacțiunea cu:

 1. substanțe chimice;
 2. vopsele;
 3. lacuri;
 4. stimuli;
 5. alergeni.

Mâinile trebuie ținute la cald, nu le expuneți la supracoleze sau la o schimbare bruscă a temperaturii, înfășurări.

Dacă eczema microbiană a mâinilor apare în partea inferioară a membrelor și este dificil să se izoleze complet pielea de iritante, este necesară tratarea pielii cu creme dezinfectante imediat după contactul cu ele.

Lucrați de preferință în mănuși de protecție. Bijuterii pe degete și mâini ar trebui eliminate.

Înainte de mâncărime, există creme speciale:

Apa provoacă dezvoltarea bolii, astfel încât contactul cu aceasta ar trebui să fie redus la minimum. Pielea este dezinfectată cu o soluție slabă de permanganat de potasiu, acid boric sau alcool.

Mâinile sunt spălate cu mijloace igienice hipoalergenice, sapunul este ales neutru, loțiuni din plante (celandină), sunt acceptate unguentele de uscare (zinc).

Faceți loțiuni din calendula, aloe. Pulberile de uscare sunt utilizate, de exemplu, compoziția de oxid de zinc (30 g), mentol (2 g), amidon de grâu (50 g), sulfat (5 g).

În picioare

Pentru ca picioarele să folosească aceleași mijloace ca și mâinile. Dacă eczema microbiană a picioarelor este însoțită de vene varicoase, tratamentul este combinat cu purtarea unui tricot special de compresor, preparate pentru tonifierea fluxului sanguin.

Picioarele nu trebuie încărcate. Atunci când mersul pe jos, exercițiile fizice excesive pot provoca umflături și inflamația va crește.

Atunci când plasați erupția pe părțile inferioare ale membrelor, pantofii trebuie bine ventilați, ciorapii trebuie purtați numai din țesături naturale. Noaptea se recomandă să se facă loțiuni, pulberi și somn, punându-ți picioarele pe un deal.

diagnosticare

În cazul în care se suspectează eczemă microbiană, se efectuează primul examen bacteriologic. Materialul de testare este scos din zonele afectate ale pielii.

De regulă, microscopia detectează celulele de micoză (ciuperca), și atunci când sunt plasate în mediul adecvat din laborator - agenți patogeni bacterieni.

Sarcina de diagnostic în cazul descris este determinarea precisă a tipului de organism care acționează ca cauză a erupției microbiene. Acest lucru va ajuta să se aplice tocmai acele medicamente la care un agent patogen sensibil.

În formele acute ale bolii, se efectuează studii histologice ale biomaterialului din straturile subcutanate ale erupției cutanate.

Aceasta determină gradul de infecție în țesut, nivelul plasmei și alte celule din infiltrate.

Inspecția vizuală vă permite să notați:

 1. umflare;
 2. localizare;
 3. manifestări externe caracteristice.

Uneori stabilesc un diagnostic diferențial cu semne de psoriazis, alte tipuri de eczeme și dermatită.

Forma microbiană a bolii se transformă adesea în eczeme reale.

În toate cazurile, medicul poate prescrie:

 • analize generale;
 • studii privind nivelul imunoglobulinelor;
 • limfocite.

Tratamentul eczemelor microbiene

Complexitatea este o caracteristică importantă a terapiei. Componentele sale: medicamente externe sau intravenoase, mijloace de acțiune sistemică, terapie dietetică, măsuri de igienă.

în aer liber

Tratamentul extern include:

 • loțiuni;
 • unguente;
 • creme;
 • soluții antiseptice;
 • must.

Accentul se pune pe medicamente cu proprietăți antibacteriene pronunțate.

Dacă se stabilește care bacterie este cauza bolii, atunci acele medicamente care o distrug sunt folosite. Folosiți medicamente și unguente înguste țintite cu acțiune antiinflamatoare generală.

Produse de exterior în aer liber:

 • resorcinol (1%); apă plumbă;
 • tratamentul cu lichidul Castellani, "Zelenko" (diluat), în cazuri acute - soluții de coloranți anilină;
 • Naftalenă, unguent ihtiol, preparate de gudron sunt utilizate pentru un pic de înmuiere;
 • unguent cu antibiotice cu un agent patogen specific: baktroban, drapoen, detol;
 • unguente anti-fungice, dacă a fost identificată etiologia corespunzătoare (exodril, bifonazol);
 • pentru manifestări acute - medicamente pentru corticosteroizi (elokom, advantan, celestoderm);
 • cu o suprafață mare de leziuni, se utilizează inhibitori ai calceneurinei: pimecrolimus, tacrolimus. Acestea reduc pruritul și inflamația;
 • ameliorați bine mâncărimea, antiseptice de iritare sub formă de spray-uri: ingalipt, Lebian, Kameton.

Pentru cazurile severe, aplicați tratament sistemic:

 • antibiotice: ampicilină, cefazolin, doxiciclină;
 • antimicotice (fluconazol), dacă este prezent agentul cauzal al ciupercului;
 • în timpul exacerbării: corticosteroizi pentru utilizare sistemică (triamcilonă, prednison) sau medicamente citotoxice (metotrexat, ciclosporină);
 • medicamente pentru desensibilizare, antihistaminice: loroadin, suprastin, diazolin;
 • intravenos: clorură de calciu, tiosulfat de sodiu;
 • sedative sau pastile de dormit (valerian, mama, brom).

Cu acest tip de eczeme, unguentele corticosteroidice și medicamentele hormonale sunt utilizate mai rar dacă tratamentul inițial al unei infecții bacteriene cu antibiotice este corect.

comun

Medicii recomanda:

 • eliminarea supraîncălzirii sau a degerăturilor;
 • Este interzisă supunerea zonelor afectate la încărcături și chiar mai multe răniri;
 • igienă regulată (spălare cu agenți antiseptici, soluții);
 • eliminarea contactului prelungit cu zonele eczematoge de umiditate;
 • haine din materiale naturale;
 • cu vene varicoase - articole de îmbrăcăminte de compresie adecvate, bandaj de picioare și tratament pentru vene;
 • dieta. Dieta lacto-vegetală cu cereale și adăugare sub formă de carne fiartă. Adăugați mai multe fibre, ierburi, fructe și legume, cu excepția celor ascuțite, citrice și iritante (piper, usturoi, ceapă). Sharp, afumat, murat, conservat, interzis;
 • consumul de lichide este restricționat, alcoolul este interzis;
 • terapie cu vitamine (vitaminele A, B, D, calciu, zinc);
 • elimina stresul, tensiunea nervoasa si efortul fizic puternic, ceea ce duce la epuizare.

fizioterapie

Metodele fizioterapeutice sunt deosebit de eficiente, împreună cu dieta corectă și terapia cu vitamine.

Aplicați următoarele proceduri medicale:

 • terapie magnetică;
 • radiații ultraviolete;
 • UHF;
 • laser și terapie cu ozon.

În plus față de efectul de vindecare, aceste metode contribuie la dispariția urmelor după erupție cutanată.

Remedii populare

Remediile populare sunt folosite ca o completare la terapia principală.

La nivel local pe zonele afectate sau pe plan intern aplicați următoarele mijloace:

 • loțiuni de ierburi sau plante: celandină, calendula, aloe, picior negru;
 • loțiune eficientă din colecție: succesiune de 20 g, boboci de mesteacan de urzică, inflorescențe de calendula, șarpe, sunătoare;
 • erupții cutanate umezite cu un decoct de ace de pin și conuri: 100 de grame pe litru de apă clocotită, se toarnă o oră, se aplică timp de 15 minute;
 • 100 de grame de frunze de nuc proaspăt recoltate se toarnă cu o jumătate de litru de apă, se fierbe timp de 5 minute și se insistă o oră. Înseamnă să ștergi zonele afectate;
 • Frunzele de frunze au un puternic efect antiseptic. Acestea sunt spalate, aruncate, astfel incat sa lase sucul si sa fie aplicate pe zonele dureaza timp de 15 minute, invelind cu un film agatat;
 • O infuzie de rădăcină de păpădie mărește imunitatea, se toarnă cu apă clocotită, insistă timp de 12 ore și se bea de mai multe ori pe zi.

profilaxie

Eczemul microbian pe mâini, picioare și alte părți ale corpului apare la persoanele predispuse la boli de piele cu natură neuro-alergenă și imună, cum ar fi psoriazis, dermatită.

Asemenea persoane ar trebui să acorde atenție în special următoarelor elemente:

 • tratamentul calitativ al oricărei erupții cutanate piododermice, reacții alergice, leziuni termice, chimice sau de altă natură;
 • părăsirea după îmbrăcăminte și îndepărtarea ipsosului;
 • încercați să consumați dieta lactate-vegetale include alimente alergene, reduceți consumul de alcool, limitați dulce, picant;
 • boli cronice, în special vene varicoase, boli infecțioase ar trebui tratate cu promptitudine.

Sfaturi

 1. Este strict interzisă combitarea zonei afectate de erupție cutanată.
 2. Pentru a lăsa mai puține urme de eczeme, pielea trebuie lubrifiată periodic cu creme antiseptice și emolientă.
 3. Contactul cu apa exacerbează situația, reducând astfel procedurile de apă, nu umeziți zona afectată sau închideți-o cu filmul alimentar.

Eczemul microbian nu este ușor, dar este tratat. Principalul lucru este să-l împiedică să curgă în forma adevărată: va complica terapia.

Eczema bacteriană este o boală care se caracterizează prin leziuni ale pielii, însoțite de o erupție cutanată și de mâncărime severă. Încălcarea integrității epidermei are o natură bacteriană, fungică și virală.

simptome

La locul leziunii primare a zonei pielii, apare roșeață, până la apariția erupțiilor cutanate și a rănilor.

Eczemul bacterian se dezvoltă pe fondul unei imunități reduse și, cel mai adesea, boala afectează zonele pielii în apropierea abceselor, abraziunilor, rănilor și fistulelor.

Dăruirea masivă a stratului de piele superficial cauzează un mare disconfort și poate duce la complicații grave, cum ar fi inflamațiile infecțioase și tulburările sistemului nervos.

Când apar eczeme bacteriene?

Eczemul bacterian este secundar. Mecanismul de declanșare a apariției acestuia este tulburări imune, iar provocatorul este răni neecoperite, abraziuni, cusături postoperatorii, arsuri și ulcere.

 1. În rănile deschise, pielea este cea mai sensibilă la agenți patogeni. După pătrunderea lor în țesut începe procesul inflamator.
 2. În primul rând, se manifestă sub formă de roșeață a pielii, prezența pruritului și a arsurilor. Mai mult, pacientul are o erupție cutanată și formarea de pustule.

Cel mai adesea, infecția apare ca urmare a ingerării agenților patogeni cum ar fi streptococ, stafilococ, patogeni meningitici.

Cauzele eczemelor bacteriene se ascund în bolile interne mai grave, care provoacă apariția ei.

Tulburările și tulburările la om conduc la infecții cu eczeme bactericide:

 • sistem endocrin;
 • sistemul digestiv;
 • imunitate;
 • sistemul nervos (inclusiv sub stres, insomnie);
 • în prezența alergiilor.

Fiți atenți! Dacă nu se observă igiena, pielea devine un potențial teren de reproducere pentru germeni.

Prin urmare, tratamentul slab al rănilor poate fi un factor de declanșare al eczemelor bacteriene.

Lipsa de igienă este cel mai adesea declanșatorul pentru ca bacteriile să deterioreze pielea.

Cum să identificați boala într-un stadiu incipient al infecției

Eczemul bactericid este periculos pentru debutul său rapid și pentru leziunile cutanate multiple. Tipul de răspândire a eczemelor microbiene are un caracter focal.

 1. În primul rând, apare o suprafață mare de piele alterată și inflamată. Are un contur ondulat în relief.
 2. Apoi, pe piele apar papule seroase și purulente, bule, care, după spargere, părăsesc eroziunea plânsului. Toate acestea sunt însoțite de mâncărime severe.

Eczema bacteriană la copii este deosebit de dificilă, deoarece copilul simte o senzație puternică de arsură, dar în același timp este absolut imposibil să pieptene zonele afectate.

Există mai multe soiuri de eczeme bacteriene:

 1. Primul tip este eczema post-traumatică. Se produce datorită regenerării slabe a țesuturilor după deteriorarea lor. Se răspândește împreună cu zonele neacoperite ale pielii la locul abraziunilor, rănilor și cusăturilor după operații.
 2. Eczemul ereditar este o formă obișnuită, manifestată sub formă de pustule, iar pielea are o suprafață umedă. Diametrul acestor focare ajunge la 3 cm. Pielea afectată are limite clare și un centru convex. Cel mai adesea, boala afectează pielea mâinilor. Eczema numeroasă este periculoasă prin faptul că poate duce la deteriorarea extensivă a stratului de suprafață. În acest caz, tratamentul obligatoriu al eczemei ​​bacteriene în spital este necesar.
 3. Eczema bactericidă eczemică apare pe picioare. Manifestată în domeniul ulcerului trofic și a țesuturilor slăbite, lângă venele mari, mâncărimea este moderată. Foci au o schiță clară. Se observă în special la persoanele cu insuficiență venoasă.
 4. Eczemă bacteriană a formei sycotice este observată la pacienții cu sicoză. Sicoza este o boală a foliculilor de păr, care se caracterizează prin apariția pustulelor. În acest caz, leziunile sunt concentrate în locuri cu păr - pe bărbie, axilă, buza superioară. Picioarele și mâinile rămân sănătoase.
 5. Efectele niplu se dezvoltă la mamele care alăptează. Pe fundalul microfracturilor și deteriorării cu igienă insuficientă, zonele de piele din apropierea mameloanelor sunt acoperite de cruste și fisuri. În acest caz, femeile suferă de mâncărime severe.

Pericolul eczemelor bacteriene constă în faptul că se răspândește în zonele sănătoase ale pielii, cu infecții multiple, putrezind pielea.

În această perioadă, bolile virale sunt periculoase, în special, înfrângerea virusului herpesului. Acesta este cel mai periculos tip de eczema. Cu detectarea târzie și absența tratamentului pot fi fatale.

Cum se trateaza

Cauzele eczemelor bactericide sunt ascunse în bolile interne ale unei persoane.

Prin urmare, prima etapă de tratament a eczemelor bacteriene vizează suprimarea sursei bolii și eliminarea infecțiilor cronice.

Vizita unui specialist este o condiție prealabilă pentru o recuperare reușită.

 • Medicul selectează medicamente antivirale și antibiotice în funcție de susceptibilitatea pacientului la un anumit grup de antibiotice și numai după identificarea cauzei bolii.
 • În tratamentul eczemelor bacteriene, sedative și antihistaminice, se utilizează vitamine. Dacă apariția eczemelor bactericide este de natură alergică, utilizarea acestor medicamente este baza tratamentului productiv.
 • Pentru a elimina reacțiile cutanate locale, se utilizează antiseptice și zonele afectate sunt tratate cu unguente antibacteriene și antimicrobiene.
 • Contribuie la recuperarea rapidă a fizioterapiei. Aceasta include terapia cu laser, terapia magnetică, terapia cu laser și UV.

Pentru a evita complicațiile

După descoperirea primelor simptome ale eczemelor bacteriene, trebuie să contactați imediat un specialist. Doar un doctor va spune și desemna cum să trateze eczemele bacteriene. Dacă urmați toate recomandările, efectul de îmbunătățire va veni rapid.

Acest lucru este important deoarece, dacă nu este tratat, eczema bacteriană se poate transforma într-o eczemă adevărată, cu care este mult mai dificil de rezolvat.

Pacientul trebuie nu numai să urmeze regulile de igienă, ci și să mănânce bine, să elimine alergenii din dietă, să furnizeze organismului un aflux de vitamine.

În viitor, o atitudine atentă față de sănătatea lor și detectarea în timp util a încălcărilor funcționării sistemelor corporale va ameliora problemele cutanate și apariția unei astfel de boli neplăcute ca eczemele bacteriene.

Eczema se referă la afecțiuni inflamatorii ale pielii care nu sunt transmise de la persoană la persoană, fiind complet neinfecțioase. De regulă, eczema este prezentată într-o formă cronică, cu exacerbări temporare.

Antecedentele medicale ale acestei boli pot fi ereditare sau alergice, se pot dezvolta sub influența factorilor exogeni și endogeni. Tulburările neuroendocrine, imunologice și psihogetative pot fi atribuite și celor care comit eczeme.

Eczema microbiană, tratamentul și simptomele pe care le considerăm astăzi, se întâmplă cel mai adesea la om cu protecție imună slabă. Cu un nivel scăzut de imunitate, organismul devine mai sensibil la agenții patogeni care intră în el.

Este vorba în special de agenți patogeni cum ar fi stafilococi și streptococi.

Etiologie și patogeneză

De ce apare eczema microbiană și ce este? Această boală este clasificată ca o patologie secundară, deoarece se dezvoltă pe fundalul unei boli existente. În funcție de motivul apariției acesteia, eczema este împărțită în mai multe tipuri:

 1. Cycosiform se observă la persoanele cu foliculi de păr inflamați. Pe piele se formează plăgi pline de umflături, inflamate, de culoare roșie. Localizate în bărbie, buză superioară, axilă și organe genitale.
 2. Varicoza - se dezvoltă în picioare când este neglijată cazul venelor varicoase.
 3. Nummular - are leziuni de formă rotundă, cu un diametru de 1 până la 3 cm, cu cruste seroase-purulente. Cel mai adesea se manifestă în mâini.
 4. Mitotic - apare în prezența unei infecții fungice la nivelul pielii și unghiilor.
 5. Paratraumatic - se dezvoltă în jurul unui rănire de lungă durată, în special a rănilor ne-vindecătoare pe termen lung.
 6. Ezerele eczeme - se formează la femei în timpul alăptării, precum și pe fundalul scabiei. Se caracterizează prin apariția unor pete roșii, inflamate în jurul mamelonului, care devin foarte umede.

Apariția eczemelor poate indica probleme cu organele tractului gastro-intestinal, rinichii, disfuncții în reglarea umorală a corpului. De asemenea, când boala este observată disgamaglobulinemie, o scădere a numărului de limfocite T și o creștere a numărului de limfocite B. Aceste simptome înseamnă că adevărata cauză a bolii este deficitul imunitar.

Factori de risc

Grupul de risc include persoanele:

 • sub stres;
 • cu probleme digestive;
 • cu disfuncții endocrine;
 • cu imunitate slabă;
 • cu manifestări de diateză alergică;
 • cu alergii;
 • cu un nivel scăzut de igienă personală.

Trebuie remarcat faptul că ultimul factor joacă un rol imens în patogeneza și începutul bolii. În cele mai multe cazuri, leziunile sunt localizate pe picioare și pe mâini datorită transpirației lor înalte și igienei scăzute în aceste locuri.

simptome

Principalele simptome ale eczemelor microbiene includ leziunea inflamatorie a pielii, însoțită de diverse erupții (papule sau vezicule), precum și eroziunea plânsului. Procesul de erupție cutanată este, de obicei, însoțit de mâncărime severă.

Foci au margini mari fringed și în timp combinat, lăsând nici o piele sănătoasă în zona afectată. Pe suprafața focarelor de inflamație a eczemelor microbiene se concentrează un număr mare de cruste purulente.

Tratamentul necorespunzător al eczemelor microbiene sau al efectelor traumatice asupra leziunilor poate duce la erupții cutanate secundare alergice. Astfel de erupții diferă în polimorfism și sunt reprezentate de pete roșii edematoase, vezicule, pustule și papule.

Pe măsură ce procesul progresează, aceste erupții se contopesc pentru a forma zone de eroziune plânsească și se răspândesc în zonele de piele anterior sănătoase. Astfel, eczema microbiană este transformată în adevărată.

Eczema microbiană: fotografie

Care sunt datele despre afecțiunea din fotografie, vă sugerăm să vă familiarizați cu imaginile.

Tratamentul eczemelor microbiene

Când se descoperă eczemă microbiană, sarcina principală a tratamentului constă în menținerea corpului în ansamblu, deoarece eczema are, de regulă, un curs cronic, deci este foarte rar posibil să scăpăm complet de ea.

Tratamentul eczemelor microbiene asupra picioarelor sau a brațelor depinde de istoricul bolii și de rezultatele cercetării. Este destinat în principal terapiei patologiei principale și efectului asupra focarului inflamator cronic.

În funcție de originea bolii, este necesară tratarea leziunilor pielii fungice, a piodermei, a sicozelor sau a altor patologii adecvate. În cazul eczemei ​​varicoase microbiene, tratamentul include administrarea de medicamente pentru îmbunătățirea circulației sanguine.

Recomandările generale pentru pacienții cu eczemă microbiană includ:

 1. Atenție igienică personală, dar excluderea contactului prelungit cu apa de piele cu eczemă microbiană.
 2. Evitați supraîncălzirea corpului, precum și vătămarea zonei afectate.
 3. Eliminarea focarelor de infecție cronică.
 4. Îmbrăcăminte de îmbrăcăminte din țesături naturale.
 5. Dieta este predominant lapte și vegetal, cu adaos de feluri de mâncare, cereale și fructe, cu excepția fructelor citrice. Limitarea aportului de lichide, alcoolului, alimentelor conservate și picante.
 6. Când forma varicoasă a eczemelor microbiene - purtând ciorapi de cauciuc etanși sau bandajând picioarele, tratamentul varicelor.

În plus, tratamentul include administrarea de medicamente antialergice, sedative, antiseptice și antibacteriene.

Terapia locală

La domiciliu, puteți utiliza tratamentul local al eczemelor microbiene pe mâini sau picioare, după cum urmează:

 1. Loțiuni făcute cu apă plumbă, precum și soluție 1% de resorcinol, tratament cu lichid Castellani.
 2. Când eczema a fost provocată de un patogen bacterian, se utilizează unguente care conțin antibiotice, de exemplu, Bactroban, Dettol.
 3. În cazul în care focarele de inflamație prezintă puncte slabe, aplicați medicamente care conțin gudron, unguent naftalenă.
 4. În cazul unui agent patogen fungic, se utilizează unguente antifungice, de exemplu, Exoderil, Loceryl.

În cazul unei forme mai severe a bolii, este necesar să se utilizeze terapia convențională cu utilizarea unguentului de hidrocortizon și a medicamentelor glucocorticoizilor, ceea ce vă va ajuta să opriți reapariția. În anumite cazuri, aceste metode de administrare a acestor medicamente sunt utilizate în mod continuu, cu o vitamină B și C suplimentară, care se administrează intramuscular.

După îndepărtarea fazei acute și oprirea procesului, radiația trebuie aplicată pe zona afectată a pielii cu lumină ultravioletă. Pentru a consolida succesul tratamentului aplicat noroi terapeutic. Protejați-vă pielea de îngheț, zăpadă, soare, ploaie și acoperiți-le cu pansamente aseptice.

Eczema este o boală a pielii, bazată pe reacții alergice, și se manifestă ca o erupție cutanată diversă. Eczema bacteriană este un tip al acestei patologii. Se produce cronic, iar perioadele de îmbunătățire se alternează cu perioadele de exacerbare.

Conținutul

De obicei, eczema microbiană (bacteriană) se dezvoltă pe fundalul tulburărilor neuroendocrine și psiho-vegetative și imunității reduse. Se produce la locul leziunilor pustulare ale pielii (piodermă). Acestea din urmă se formează în jurul abraziunilor infectate, rănilor, zgârieturilor, fistulelor și ulcerului trofic. Infecția fungică cronică a pielii poate fi, de asemenea, însoțită de eczemă microbiană. Ca răspuns la acțiunea bacteriilor și a ciupercilor, se dezvoltă un răspuns inflamator imunitar în piele.

Eczemul microbian, în funcție de modificările anterioare ale pielii, este împărțit în mai multe tipuri. Poate fi:

 • Varicoase. Pe picioare, din cauza venelor varicoase, nutriția țesuturilor este perturbată, apar ulcere trofice. Pe fundalul acestor condiții, infecția bacteriană se unește ușor, iar ulterior apare eczema.
 • Paratraumatic dacă apare în zona rănilor vechi care nu se vindecă mult timp.
 • Micotică. Ciupercile slăbesc funcția de barieră a pielii, iar microbii colonizează repede zonele afectate. Mai târziu, se produce o reacție alergică.

la conținut ↑ Cum se manifestă

Zonele eczematoase sunt focare de roșeață cu limite ascuțite și contururi rotunjite sau ondulate. La margini, stratul excitat respins este vizibil. Foci acoperite cu cruste purulente, a căror îndepărtare apare pe suprafața plânsului. Afișează eroziunea roșie strălucitoare (deteriorarea suprafeței) sub formă de puncte. În acest caz, pacienții sunt preocupați de mâncărime.

Afecțiunile eczemelor cresc în dimensiune, iar în jurul lor se formează bule mici și pustule, zone de peeling al pielii. Numărul acestor elemente și prevalența acestora pe piele pot fi diferite. Erupțiile de natură alergică pot să pară departe de focalizarea principală. În majoritatea cazurilor, leziunile cutanate sunt asimetrice și sunt localizate pe pielea inferioară.

Moneda eczemă (nummulară) este un tip de boală. Se caracterizează prin formarea focarelor limitate cu diametrul de 1,5 cm până la 3 cm (uneori mai mult). Ele au o culoare roșu albăstrui. Se observă pe suprafața lor bule, cântare și scurgeri (separarea fluidului inflamator prin cele mai mici deteriorări ale epidermei). Cel mai adesea, aceste leziuni sunt situate pe suprafețele extensorilor picioarelor și brațelor, precum și pe spatele mâinilor.

la conținut ↑ Tratament

Tratamentul eczemelor bacteriene trebuie să aibă loc numai sub supravegherea și supravegherea unui medic specialist. Terapia pentru această boală este întotdeauna complexă, iar o dietă hipoalergenică este o componentă importantă a acesteia. Asigurați-vă că se efectuează terapie cu vitamine. Fizioterapia este de asemenea utilizată, cum ar fi radiația UV, terapia cu laser, terapia UHF și terapia cu ozon.

Cu eczemă microbiană, se prescriu agenți de hiposensibilizare, care reduc severitatea manifestărilor alergice. Se utilizează unguente corticosteroidice cu componente antibacteriene. Pentru infecțiile fungice utilizați agenți antifungici speciali pentru uz extern. În cazurile severe, un specialist poate prescrie medicamente sistemice antibacteriene și antifungice.

Dacă apar semne de eczeme bacteriene, consultați un medic. Doar un specialist poate diagnostica și prescrie tratamentul necesar. Este foarte important să urmați toate recomandările pe care medicul le va oferi.

http://spina-help.ru/ekzema-bakterial-naya-lechenie/

Despre eczema microbiană și tratamentul acesteia

Aproape fiecare persoană sa confruntat cu probleme care au afectat pielea. Unele dintre ele pot fi administrate pe cont propriu, în timp ce altele necesită un tratament adecvat și urgent. Acest număr include eczemă, care poate provoca consecințe grave. Este important să căutați cu promptitudine un ajutor de la un medic dacă descoperiți primele manifestări clinice.

Ce este eczema microbiană?

Sub eczema microbiană implică dezvoltarea de zone inflamate pe piele. Această boală este transmisă unei alte persoane. Mai des, pacienții sunt diagnosticați cu o formă cronică de patologie, dar leziunile afectate se pot agrava și pot curge în stadiul acut. Boala progresează după slăbirea sistemului imunitar, astfel încât organismul începe să reacționeze brusc la penetrarea unei varietăți de bacterii patogene și microorganisme.

Speciile existente

Eczemul microbian este împărțit în mai multe tipuri. Este important să observați primele simptome în timp și să căutați ajutor calificat.

Ce tipuri sunt

 1. Nummulyarnaya. Această formă a bolii are mai multe diferențe caracteristice. Pe suprafața pielii sunt zone inflamate rotunde de dimensiuni mici. Limitele lor au contururi destul de clare, derma se umflă și apar cruste purulente.
 2. Varicoase. Progreseaza cu insuficienta venoasa la pacient. Ulcere, eczematoase, umflături, mâncărime ușoare apar pe zonele afectate.
 3. Posttraumatica. Această formă a bolii se manifestă prin încălcarea procesului de vindecare a pielii după operație, abraziune.
 4. Sycosiform. La om, foliculii parului sunt inflamați. Caracteristicile caracteristice includ leziuni inflamate care au o nuanță violetă. Conținutul lor intern este purulent.

Localizarea picioarelor

Eczemele de pe picioare apar din diferite motive care afectează dezvoltarea bolii. Există mai multe soiuri de eczeme pe picioare:

 • forma adevărată (are o formă cronică, este uscată și plânge);
 • microbiană (are loc în locații unde sunt înfășurate, inflamații, arsuri prin care pătrund microbi);
 • micotic (care progresează cu dezvoltarea infecțiilor fungice);
 • profesional (apare cu contact frecvent cu iritanții - substanțe chimice, deteriorări mecanice).

Localizarea mâinilor

Eczemul pe mâini este împărțit în mai multe tipuri:

 • idiopatic (progresează în situații psiho-traumatice, distonie vegetativ-vasculară, probleme tiroidiene);
 • atopic (apare la om ca urmare a contactului cu alergenii - polen de plante, par de animale, praf de uz casnic);
 • profesional (prin contactul mâinilor cu iritante chimice);
 • microbian (are o etiologie microbiană sau fungică).

Cum arata eczema microbiana? (Foto)

Eczema microbiană se manifestă în mod similar cu alte boli dermatologice. Petele roșii cu bule apar pe piele. Acestea pot avea cruste uscate sau conținuturi interne. O persoană se simte mâncărime moderată sau excesivă.

Boala prezentată tinde să se înrăutățească. În acest caz, bulele se deschid, suprafața devine umedă, după care apar cruste uscate.

Cauze, etiologia eczemelor microbiene

Primele manifestări clinice apar în locurile unde apar ulcerații, există abraziuni, leziuni ale pielii după intervenție chirurgicală.

Eczema etiologiei microbiene se manifestă în diferite părți ale corpului, indiferent de sex și vârstă. O atenție deosebită trebuie acordată persoanelor care au vene varicoase sau infecții fungice în organism. Următoarele sunt agenții patogeni care duc la progresia patologiei:

 • B-hemolitic streptococ;
 • stafilococul auriu și epidermic;
 • Klebsiella;
 • Proteus;
 • gonoree.

Eczema microbiană se poate manifesta ca o boală de fond atunci când funcția de barieră a unei persoane scade. Nu uitați de contactul constant cu diferiți microbi și cu produsele lor metabolice.

simptome

Eczema microbiană se manifestă sub formă de leziuni inflamate, care au un contur bine definit. Acestea sunt caracterizate de o nuanță roșiatică, straturile de celule de-a lungul periferiei pot fi respinse. În centrul vartului se pot forma papule. Acestea sunt zone mici crescute care nu au o cavitate interioara.

Dacă apar vezicule pe suprafața eczemelor microbiene, atunci în cavitatea lor se formează un lichid seros. Acestea sunt zone umede cu cruste purulente. Există o mică erupție în jurul leziunilor inflamate, care se pot răspândi treptat în tot corpul. Forma lor este asimetrică, marginile sunt adesea inegale. Pacienții simt disconfort puternic, zonele iritate pe piele, care sunt fulgi.

efecte

La om, zonele sănătoase sunt afectate treptat. În plus, se poate alătura o erupție cutanată alergică.

Ce este o boală periculoasă?

Cu un tratament amânat, eczema microbiană poate deveni adevărată. Procesul inflamator este însoțit de mâncărimi excesive, astfel încât o persoană nu își poate controla acțiunile. Dacă combinați puternic zonele afectate, bacteriile și microorganismele se pot răspândi mai repede prin piele. Cicatricile rămân în locuri de pieptănare, se dezvoltă boli virale grave.

Formă cronică

Sub forma bacteriană cronică a eczema implica boala multifactoriala, care se poate manifesta în diferite zone ale pielii. Cele mai frecvente simptome de patologie apar pe față și pe mâini. Forma cronică a eczemelor microbiene este rezultatul tratamentului necorespunzător al bolilor acute.

Din acest motiv, pacienții sunt sfătuiți să respecte strict la regimuri de tratament lor si nu folosesc medicamente tradiționale, fără a consulta medicul dumneavoastră. Boala cronică poate apărea cu o dietă insuficientă și o igienă personală.

Diagnosticul eczemelor microbiene

Principala metodă de diagnostic este examinarea bacteriologică. Pentru a face acest lucru, luați răzuirea materialului biologic. Pentru ca pacientul să nu facă rău, puteți intra în medicamentul anestezic în timpul intervenției în zona afectată. Cu ajutorul unui microscop, pot fi detectate celule anormale. Dacă le puneți într-un mediu favorabil, atunci experții vor putea detecta agenții patogeni bacterieni.

La medic pentru a diagnostica corect și prescrie tratamentul este necesar să se determine cu exactitate speciile de un microorganism, care a dus la progresia bolii. Este important să se stabilească reacția bacteriilor la introducerea unui medicament specific.

Când se efectuează o formă de patologie, se efectuează studii histologice. Pentru a face acest lucru, luați țesutul profund al zonei inflamate. Datorită acestui fapt, experții vor determina gradul de deteriorare a țesutului moale limfoid.

Medicul trebuie să facă o examinare primară a pacientului și să determine modificările vizuale de pe piele. Diagnosticul diferențial se stabilește împreună cu simptomele psoriazisului, altor tipuri de dermatită și eczemă. Dacă există suspiciune de evoluție a eczemei ​​adevărate, atunci, în acest caz, ar trebui să se facă un test de sânge.

Metode de tratament

Tratamentul terapeutic al eczemelor microbiene trebuie să se bazeze pe luarea de medicamente, în urma unei dietă strictă, a igienei personale.

Tratament extern, unguent

Pentru tratamentul extern utilizați loțiuni pe piele cu adaos de resorcinol (o soluție de concentrație de 1%), apă plumbă, o soluție de alcool verde strălucitor. Cele mai eficiente medicamente pentru administrarea topică sunt Castellani (fucorcin), care se recomandă să fie aplicată în timpul stadiului acut al bolii.

Dacă veziculele încep să se ude, atunci este recomandabil să se utilizeze unguente naftalan, ihtiol, preparate pe bază de gudron. Când se detectează o formă bacteriană de eczemă, este recomandată utilizarea de unguente antibiotice - acesta este bactroban, detol și drapolene.

Următoarea este o listă de unguente care distrug în mod eficient ciupercile. Acestea sunt prescrise pacienților atunci când diagnostichează cauza fungică a bolii:

Tratament general, antibiotice

Recomandări generale pentru pacienți:

 • este imposibil să stați la soare pentru o lungă perioadă de timp pentru a nu vă răni zonele deja deteriorate ale dermei;
 • Este important să monitorizați cu atenție igiena, nu puteți uda cruste uscate lungi de eczeme;
 • lenjeria de corp ar trebui să fie din material natural;
 • modificarea hranei (se adaugă mai multe alimente vegetale și produse lactate în dieta zilnică);
 • nu beți băuturi alcoolice;
 • limitarea apei potabile și a altor lichide;
 • elimina alimentele conservate și alimentele condimentate.

Tratamentul sistemic constă în luarea următoarelor medicamente:

 1. Medicamente antibiotice. Acestea sunt ampicilină, doxiciclină, cefazolin, ciprofloxacină.
 2. Când se găsește o ciupercă, pacienților li se prescriu antimicotice (fluconazol).
 3. Corticosteroizi sistemici și citostatice. Triamcinolona, ​​prednisolonul, metotrexatul, ciclosporina sunt printre cele mai eficiente.
 4. Medicamente care blochează producția activă de histamină în organism - loratadină, suprastin. Ele ajută la ameliorarea rapidă a simptomelor clinice, a mâncării excesive.
 5. Se recomandă introducerea tiosulfatului de sodiu și a clorurii de calciu în interiorul venei.
 6. Preparate de acțiune sedativă - perfuzie valeriană, mamă, medicamente pentru somn, brom.
 7. Complexe de vitamine.

fizioterapie

Cu progresia bolii, pacienții pot face mai multe proceduri fizioterapeutice:

 • undele magnetice;
 • ultrasunete;
 • băi de ozon;
 • efecte laser asupra zonelor afectate.

Remedii populare

Mijloacele de medicină tradițională aplicabile la domiciliu, se recomandă utilizarea în etapele inițiale ale patologiei:

 1. Tincturi din ierburi vindecătoare. Pentru a le pregăti, trebuie să colectați o serie de urzici, muguri de mesteacăn, boboci uscați de calendula, sunătoare. Fiecare ingredient primește 25 de grame și se amestecă bine. Ierburile colectate sunt turnate cu apă fiartă. Durata perfuziei - 3 ore. Loțiunea se aplică pe pielea umflată timp de 40 de minute.
 2. Decocție pe bază de conuri de pin. Ei iau doar 2 lovituri mari care au ajuns deja la maturitate și au fost deschise. Se toarnă apă clocotită și se lasă să se infuzeze timp de 24 de ore. Puteți lua oral o jumătate de oră înainte de mese sau tratați pielea.
 3. Boabe de soc. Este un antiseptic bun. Pentru a pregăti, luați o lingură de flori de bătrâni și fierbeți într-un pahar cu apă clocotită. Trebuie să insistați câteva ore într-un recipient strâns închis. Înainte de utilizare, drenați instrumentul. Acesta poate fi administrat pe cale orală înainte de a mânca sau de a face loțiuni pe pielea afectată.
 4. Pentru a îmbunătăți imunitatea și apărarea folosind rădăcini de păpădie. Sunt pre-zdrobite și turnate cu apă fiartă. Rădăcină de păpădie uscată și fin măcinată. O lingură de materii prime este turnată în 250 ml apă fiartă. Pentru a insista înseamnă că aveți nevoie de 2 ore, după care perfuzia este filtrată. Puteți lua înăuntru sau puteți face loțiuni.

Măsuri de prevenire și de precauție

Există mai multe recomandări care ajută la prevenirea dezvoltării eczemelor microbiene:

 • pyoderma (erupție cutanată pustulară) necesită tratament antiseptic și terapie adecvată;
 • rănile și alte leziuni pe piele necesită un tratament adecvat;
 • dacă un pansament de tencuială a fost aplicat pe piele, atunci trebuie avut grijă să vă asigurați că este bine tratat;
 • în timpul tratamentului, alimentele alergice, bomboanele și dulciurile ar trebui excluse din dietă;
 • este necesară tratarea corectă a bolilor cronice, a varicelor, a bolilor infecțioase.

Eczema microbiană este o boală a inflamației pielii care necesită un tratament adecvat. Puteți utiliza unguente, loțiuni, medicamente antibiotice, proceduri de fizioterapie și medicină tradițională. Tratamentul este prescris individual, în funcție de localizarea erupției cutanate și de intensitatea simptomelor.

Acest videoclip spune despre tipurile de eczeme.

http://prozud.info/zabolevaniya/ekzema/mikrobnaya.html

Cum de a trata eczema microbiană cu medicamente și remedii folclorice

Eczema microbiană este una dintre varietățile de eczeme și, la rândul ei, este împărțită în cinci tipuri (mai mult).

Cel mai adesea, este localizat pe mâini, pe picioare și pe față, dar se poate răspândi în alte părți ale corpului.

Tratamentul general de droguri

Tratamentul eczemelor microbiene trebuie să fie cuprinzător. Se efectuează, de obicei, la domiciliu, dar, în cazuri grave, este indicat tratamentul în spitalizare.

Regimul de tratament este dezvoltat doar de un specialist îngust - dermatolog pe baza datelor de examinare vizuală, prelevare de istoric și diagnostic diferențial bazat pe teste de laborator, deoarece manifestările bolii au adesea asemănări cu alte tipuri de eczeme sau dermatite.

În plus, testele de laborator pot identifica agentul cauzal al eczemelor microbiene și pot dezvolta un regim de tratament adecvat.

Complexul de măsuri terapeutice include:

 • utilizarea de fonduri pentru uz extern (unguente, loțiuni, vorbitori, soluții antiseptice și spray-uri), precum și expunerea pielii afectate cu remedii folclorice (perfuzii, decoctări etc.);
 • numirea medicamentelor anti-histaminice desensibilizante pentru ameliorarea unei reacții alergice (zyrtec, lomilan, loratadină, erius, suprastin, diazolin, etc., clorură de calciu intravenos);
 • scopul de a enterosobentov pentru a scuti de intoxicare a corpului (atoksil, Polisorb, etc);
 • antibioticele sunt utilizate atât pentru uz extern (sub formă de unguente și creme), cât și pentru utilizare internă, sub formă de tablete, dar strict pe baza unei prescripții medicale;
 • numirea imunostimulantelor pentru a mări statutul imunitar slăbit (timogen, plazmol și altele);
 • forma acută necesită utilizarea de medicamente hormonale (prednison, dexametazonă) și citostatice (metotrexat, ciclosporină);
 • vitaminele sunt prescrise pentru întărirea corpului general (vitaminele A, C, D, E, B)9 (acid folic), grupa B).
Acesta este modul în care pielea afectată cu dermatită microbiană arata

În plus, pacientul trebuie să fie deosebit de atent să urmeze măsuri de igienă și să urmeze o anumită dietă.

Tratamentul medicamentos susține eficient procedurile fizioterapeutice: electroforeza cu medicamente adecvate; UHF și radiații ultraviolete; laser, magnetic și terapia cu ozon. Terapia fizică ajută la evitarea urmelor neplăcute ale eczemelor microbiene în zonele afectate ale pielii.

Eczemul microbian al picioarelor și picioarelor apare adesea cu boala varicoasă a extremităților inferioare; în acest caz, este necesar în același timp să tratați în mod activ vene varicoase.

Tratamentul topic al eczemelor microbiene

Tratamentul local vă permite să eliminați rapid un astfel de simptom neplăcut ca pruritul. Acest lucru este valabil mai ales în cazul copiilor care sunt greu de păstrat de la zgârierea pielii. Stropile antiseptice (ingalipt, livian, cameton) ajută la ameliorarea pruritului.

Cu toate acestea, atunci când alegeți un remediu, este necesar să fiți ghidați de datele analizei bacteriologice și împreună cu unguente, loțiuni și creme de acțiune antiinflamatorie generală, utilizați acele preparate care au pronunțate proprietăți antibacteriene în raport cu un agent patogen specific.

La identificarea unguentului patogen utilizat cu antibiotice (baktroban, drapoen, detol) sau, într-o etiologie fungică, unguente anti-fungice (exodril, bifonazol). Efectul bun dă un unguent cu gudron, loțiuni cu 1% resorcinol sau apă plumb. Suprafața afectată a pielii afectată este tratată cu lichid Castellani sau cu "vopsea verde" diluată.

1-antibacteriene, 2-medicamente antifungice

În cazuri acute se utilizează soluții de coloranți anilină, precum și unguent naftalină și ihtiol și agenți corticosteroizi, în special pentru leziuni extinse ale pielii (elokom, advantan, celestoderm).

Dacă boala a luat o formă cronică, atunci în timpul exacerbării, corticosteroizii sunt utilizați pentru utilizare sistemică (triamcilonă, prednisolon) sau citostatice (metotrexat, ciclosporină).

Comentariile bune despre medicamentul Dermoveit din grupul de glucocorticosteroizi pentru uz extern: ameliorează inflamația și umflarea bine, vindecă suprafețele plăgilor.

Rețete de medicină tradițională

Rețetele de medicină tradițională, bazate în principal pe plante și alte plante, ajută la scăderea mâncărimei și la vindecarea mai rapidă a suprafeței afectate a pielii, ceea ce este deosebit de important pentru eczema microbiană paratraumatică care rezultă din încălcarea integrității pielii.

Iată câteva dintre aceste rețete:

 • Loțiune multi-componentă. Succesiunea, urzica, muguri de mesteacan, calendula, sunătoare, șarpe (toate acestea pot fi achiziționate la farmacie) - se amestecă 20 g din fiecare ingredient și se utilizează pentru a face loțiuni: 1 lingura. l. amesteca se toarna 1 lingura. fierbere apă, după 2 ore, tulpina și aplicarea loțiune pe zonele afectate timp de o jumătate de oră. Aceeași compoziție poate fi administrată de trei ori pe zi, 50 ml.
 • Decocția de ace și conuri de pin. Se bea 100 g de ace uscate și conuri de 1 litru de apă clocotită, se lasă să stea timp de 1 oră și apoi se aplică 15 minute pe pielea afectată.
 • Un decoct de frunze de nuc. 100 g de frunze proaspete se toarnă 0,5 litri de apă rece, se fierbe timp de 5 minute, se lasă să se răcească și se infuzează. Utilizați pentru a șterge zonele afectate.
 • Se comprimă din frunzele de coada neagră (proaspătă). Clătiți frunzele, ușor bateți cu un cuțit, puneți pe locurile afectate, acoperiți cu folie și țineți-l timp de 10-15 minute.
Conurile de pin sunt foarte bogate în vitamina C și B1 și sunt bune pentru piele.

Dieta medicală și alte activități

Sfaturi de la cititorii noștri

Am scăpat de dermatită în 1,5 luni! Am fost ajutat de un instrument simplu pe care l-am aflat pe acest forum...

Etiologia eczemelor microbiene a fost studiată destul de bine, sunt cunoscuți agenții lor cauzali și condițiile în care acestea se dezvoltă.

Acestea includ slăbirea sistemului imunitar și reacțiile alergice, adică într-o anumită măsură depind de dieta noastră. De aceea tratamentul complex al eczemelor microbiene este imposibil fără aderarea la o dietă terapeutică.

Cu toate acestea, din punct de vedere medical, o astfel de dietă poate fi considerată cea mai bună opțiune pentru nutriția rațională a persoanelor care pur și simplu le pasă de sănătatea lor și nu suferă de boli. În prezența eczemelor microbiene, respectarea acesteia devine nu doar una din condițiile de recuperare, ci și o modalitate de a preveni recurența.

Componenta alergică este inclusă în lista de motive pentru dezvoltarea acestei boli, prin urmare tot ceea ce poate provoca alergii și mâncărimi ale pielii ar trebui exclus din dietă: citrice, fructe alergice (căpșuni etc.), alimente afumate, condimente, muraturi, alimente picante și murate, ouă, ciocolată, cafea, sucuri, alcool și dulciuri și alimente convenționale.

Dieta pentru eczema microbiană se bazează în principal pe consumul de alimente vegetale, cereale și produse lactate; carne doar fiert. La pregătirea dietei, este de dorit o consultație dermatolog.

Alimentele vegetale înseamnă legume și fructe - datorită lor este asigurată funcționarea neîntreruptă a tractului gastro-intestinal și excreția zgurilor și a toxinelor, care au un impact negativ asupra sănătății și imunității sale.

Bazele nutriției sunt:

 • legume supe;
 • porii fierți în apă (de preferință fără sare);
 • carne brută sau chifteluțe sau chifte aburite;
 • legume în formă proaspătă, fiartă, tocată sau coaptă;
 • produse lactate (chefir, iaurt, brânză de vaci, smântână, iaurt natural etc.);
 • fructe.

Acest meniu este suficient pentru a satisface nevoile organismului pentru energie, vitamine și oligoelemente, precum și pentru a-și menține starea imună la nivelul adecvat.

Este necesar să se reducă la minimum consumul de sare, și chiar mai bine să renunțe la ea cu totul, pentru a reduce umflarea. Din același motiv, este de dorit să se reducă cantitatea de lichid consumată.

În plus față de regimul alimentar, trebuie să urmați următoarele recomandări:

 • protejează pielea afectată de rănire și expunere la temperaturi prea scăzute sau prea ridicate;
 • eliminarea contactului cu substanțele chimice de uz casnic și alte substanțe nocive;
 • refuzați să folosiți apă și să efectuați măsuri igienice regulate prin spălare cu soluții antiseptice; atunci când boala intră în remisie, un săpun neutru poate fi utilizat cu permisiunea unui dermatolog;
 • în cazul eczemelor microbiene ale picioarelor, purtați șosete numai din materiale naturale; dacă provine din fundul varicelor, este necesar să se poarte îmbrăcăminte de compresie;
 • încercați să evitați stresul, stresul nervos și fizic puternic.

Puteți învinge eczemă și alte dermatite!

Colecția mănăstirii părintelui George este un remediu absolut natural pentru majoritatea dermatitelor pentru copii și adulți!

 • Ajută la scăderea tuturor tipurilor de eczeme, dishidroză și dermatită atopică;
 • Ajută la eliminarea mâncăriilor și petelor pe piele;
 • Este eliberat fără prescripție medicală;
 • Poate fi folosit acasa;
 • Curăță corpul de toxine pentru 1 curs;
 • Spre deosebire de unguentele hormonale, colecția este absolut sigură;
 • Potrivit pentru adulți și copii.

Compoziția și proporțiile ajustate atent ale fiecăreia dintre cele 16 plante incluse în colecție asigură performanțe ridicate pentru eczeme și alte dermatoză. Proprietățile vindecătoare ale unui imortel, câine, trandafir, păducel, cătină, tei, urzică, cimbru, salvie, muguri de mesteacăn, iarbă de cerb, mămăligă, mușețel și flori uscate vă vor ajuta să câștigați sănătate.

http://ekzemy.net/lechenie/mikrobnoy-ekzemyi.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni