O gamă largă de aplicații de injecții cu gluconat de calciu.

Injecțiile cu gluconat de calciu sunt un compus chimic, care este sarea de calciu a acidului gluconic și este disponibil în mai multe forme de dozare. Tablete, comprimate masticabile, soluție pentru administrare intramusculară și intravenoasă. În plus, este inclus într-un număr de preparate multicomponente: animax (pulberi pentru prepararea soluțiilor și tablete efervescente). Antigrippin (capsule și pulbere pentru prepararea soluției), pagluferal (tablete), pentaflucin (granule pentru prepararea soluției).

Gluconatul de calciu este un medicament stabilizat. Aceasta înseamnă că substanța nu își modifică proprietățile fizico-chimice în timpul depozitării. Este ambalat în fiole și depozitat în cutii de carton pentru a evita expunerea la lumina soarelui. Costul medicamentului este foarte scăzut, iar eficacitatea este confirmată și vizibilă. În plus, are puține efecte secundare și contraindicații. Acest lucru face ca gluconatul de calciu să fie foarte popular și utilizat pe scară largă în tratarea diferitelor boli.

Rolul pe care îl au injecțiile, conținând gluconat de calciu

Medicamentul este un regulator al metabolismului calciu-fosfor. Sarcina sa principală este de a umple deficiențele de calciu din organism. Dar calciul are o gamă mult mai largă de efecte asupra corpului uman.

Calciul este implicat în formarea și formarea țesutului osos, este responsabil pentru coagularea sângelui, menține activitatea stabilă a inimii, este necesar pentru normalizarea proceselor de transmitere a impulsurilor nervoase. Calciul îmbunătățește contracția musculară, reduce permeabilitatea vasculară. Medicamentele sale trebuie incluse în regimul de tratament pentru pacienții cu distrofie musculară, miastenia. Calciul are, de asemenea, un efect moderat diuretic. Când se administrează intravenos, crește eliberarea de adrenalină de către glandele suprarenale.

Când se prescrie medicamentul

Preparatele de gluconat de calciu au o gamă largă de aplicații. Instrumentul este utilizat în următoarele boli și condiții:

 • Hipocalcemie sau deficit de calciu;
 • Deficit de hormon de tip paratiroid (hipoparatiroidism);
 • Leziuni hepatice toxice;
 • Procesele inflamatorii ale rinichilor (nefrită);
 • Hepatită parenchimică;
 • eclampsie;
 • Procesele inflamatorii și exudative din organism de origini diferite;
 • rahitismul;
 • Bolile de piele de orice etiologie.

Ca parte a terapiei complexe, gluconatul de calciu este utilizat pentru boli alergice, inclusiv alergii la alimente și la medicamente. Ea este eficientă în boala serului, dermatită, eczemă, urticarie, sindrom febril, astm bronșic, dermatoză pruriginoasă, angioedem.

Este de asemenea utilizat ca hemostatic (hemostatic) în tratamentul bolilor însoțite de sângerări gastrice, uterine, intestinale, pulmonare și nazale. Există o ipoteză potrivit căreia calciul elimină sângerările capilare mici fără utilizarea unor fonduri suplimentare.

Gluconatul de calciu funcționează ca un antidot pentru otrăvirea cu acid oxalic, sărurile sale și sărurile de magneziu. Acesta este inclus în protocoalele de detoxifiere în cazul ingerării dozelor acestor substanțe care depășesc semnificativ dozele admise.

Datorită capacității sale de a reduce viziunea vasculară, medicamentul este utilizat în tratamentul bolilor vasculare. Pereții vaselor de sânge sunt realizați din permeabilitate scăzută, durabilă, nu există edem și exudat în spațiul perivascular.

Normalizarea echilibrului vitaminic al organismului

Calciul este, de asemenea, necesar pentru absorbția normală a vitaminei D. Medicamentele pe bază de calciu și vitamina D sunt distribuite pe piața vitaminelor și suplimentelor nutriționale. Acestea sunt prescrise copiilor în perioadele de creștere activă a oaselor, femeile însărcinate, mamele care alăptează, vârstnicii și femeile aflate în menopauză. De asemenea, este prezentată în forma sa pură (fără adăugarea de vitamina D) la femeile însărcinate și care alăptează, la femeile aflate în perioada menopauzei, care se confruntă cu o lipsă de calciu.

În perioadele de diaree severă, atunci când organismul pierde rapid microelemente, gluconatul de calciu ajută la normalizarea echilibrului vitamin-mineral. Împreună cu astfel de agenți de deshidratare multi-componenți ca trihidrozol și rehidron. Împreună, aceste medicamente restabilește echilibrul de apă și electroliți, care are un efect benefic asupra sistemelor nervoase și cardiovasculare și a sistemului musculo-scheletic.

Calciul este indicat ca agent suplimentar în fracturi severe sau multiple, împreună cu preparate de zinc și fosfor. Împreună, stimulează creșterea țesutului osos și contribuie la vindecarea rapidă a locului de fractură.

Medicamentul este bine plasat ca regulator al metabolismului mineral în contextul utilizării pe termen lung a medicamentelor diuretice și anticonvulsivante. Diureticele elimină calciul în urină, cu aport lung sau lung, suplimentele de calciu sunt de obicei prescrise pentru a preveni dezvoltarea deficienței de calciu. Administrarea de calciu în acest caz trebuie discutată cu un urolog pentru a evita agravarea stării urologice a pacientului.

Aplicarea soluției împotriva infecțiilor virale

Gluconatul de calciu este prescris uneori pentru răceli. Nu are proprietăți antivirale, antipiretice și analgezice, care se disting prin medicamente special dezvoltate pentru tratamentul bolilor respiratorii virale. În același timp, crește rezistența organismului și împiedică răspândirea deșeurilor toxice produse de virusuri în sânge.

Utilizarea gluconatului de calciu pentru bolile respiratorii la rece și gripa în forme avansate ajută la îmbunătățirea semnificativă a stării pacientului. Sputa este mai ușor de retras, umflarea dispare, respirația este facilitată, simțul mirosului este restabilit, iar toxicitatea organismului este redusă de produsele activității vitale a agenților patogeni. Acesta este motivul pentru care face parte din astfel de medicamente antivirale complexe precum animax și anti-influenza.

Se recomandă, de asemenea, utilizarea gluconatului de calciu pentru bronșită. În primul rând, este capabil să ușureze rapid inflamația, care este clar pronunțată în bronșită. În al doilea rând, aceasta normalizează fluxul sanguin prin intermediul vaselor fortificate și împiedică formarea edemelor. În al treilea rând, ameliorează spasmele, ușurând respirația și refacerea alimentării cu oxigen și nutriția țesuturilor.

Recenzile pacienților care au inclus gluconat de calciu în regimul de tratament pentru bronșită sunt foarte pozitive. Pacienții cu bronșită cronică au remarcat că ameliorarea exacerbării bolii a fost mai rapidă atunci când, în plus față de medicamente specifice, au luat suplimente de calciu.

Cum se aplică soluția

Pentru a obține cel mai rapid efect posibil, se recomandă utilizarea gluconatului de calciu sub formă de soluții de injectare. Se recomandă ca tabletele să fie consumate atunci când durata intenționată a tratamentului este întârziată și o cantitate excesivă de injecții poate agrava venele pacientului sau poate duce la infiltrații multiple ale mușchilor.

Injecțiile cu gluconat de calciu sunt transferate intramuscular și intravenos de către oameni relativ ușor. Intrarea în medicament este permisă numai în mușchiul glutei. Injecțiile în coapsă sau umăr sunt inacceptabile, deoarece la locul injectării se formează vânătăi dure dure și structura musculară poate fi perturbată.

Pacientul nu simte aproape nici o durere atunci când administrează medicamentul în sine. Acesta este, de obicei, administrat în cantități mari - în medie, până la 10 "cuburi". Dacă injectați medicamentul încet și într-un mușchi relaxat, senzațiile dureroase vor apărea doar la început - când un ac intră în piele și mușchi. Pentru ca injectarea să fie cât mai imperceptibilă, este necesar să nu se injecteze mai mult de două "cuburi" pe minut.

Gluconatul de calciu se administrează intravenos copiilor cu vârsta sub 14 ani datorită riscului ridicat de formare a infiltrațiilor în țesutul muscular. Administrarea intramusculară a acestei categorii de pacienți este exclusă. În mușchi, la 12-18 ore de la injectarea gluconatului de calciu, pot apărea dureri ascuțite. O compresă cu sulfat de magneziu (magnezie), o plasă de iod sau rețete populare de comprese cu cartofi brute răzuți și frunze de varză răsucite îi vor ajuta să facă față acestora.

Cu administrarea intravenoasă de gluconat de calciu, pacientul simte căldura răspândită prin corp. Spre deosebire de injectarea de clorură de calciu ("injecție la cald"), pacientul nu simte urinare imaginară spontană. Injecțiile de gluconat de calciu sunt mult mai ușor de transportat. Este important ca pacientul să fie hrănit în momentul injectării, deoarece mulți oameni au observat slăbiciune și leșin dacă li s-au administrat injecții pe stomacul gol.

Dozator mai ușor tolerat cu gluconat de calciu decât injecțiile intravenoase. Prin urmare, în timpul unui curs lung de tratament cu această substanță, se recomandă să se desemneze pacientului o picătură. Injectarea lentă de medicamente într-o venă este aproape imposibil de observat. Dar uneori pot apărea modificări ale tensiunii arteriale, amețeli, dureri de cap.

Administrarea intramusculară a medicamentului, în special prin încălcarea tehnicii de injectare, poate provoca necroza țesutului muscular. Gluconatul de calciu al glucozei într-un mușchi, în cazuri extreme, atunci când este imposibil să se administreze o injecție intravenoasă sau să se pună un IV. Numai un specialist medical experimentat poate lua administrarea intramusculară de gluconat de calciu. Pentru a nu forma sigiliile, trebuie să frecați mușchii după injectare, să mențineți o mască ușoară.

Dacă durerea din mușchi după injectarea gluconatului de calciu nu trece într-o zi, trebuie să vă adresați unui medic. De obicei, chirurgul rezolvă astfel de probleme, dar, în principiu, este posibil să vizitați un terapeut dacă o vizită la chirurg în zilele următoare nu este posibilă. Medicul ar trebui să excludă declanșarea procesului necrotic. Cursul tratamentului cu injecție cu gluconat de calciu nu trebuie să fie mai mic de 10 zile. Substanța are un efect cumulativ, astfel încât un curs mai mic nu va da un efect terapeutic.

Reguli pentru administrarea medicamentelor pe bază de calciu

O singură doză de substanță ingerabilă variază de la una la trei grame. Ia droguri este permisă de până la trei ori pe zi. O singură doză dintr-o substanță, obținută prin injectare, ar trebui să fie egală cu 2,25-4,5 mmol de calciu. Gluconatul de calciu nu trebuie administrat în nici o formă de dozare pentru următoarele boli sau afecțiuni:

 • hipercalcemie;
 • Insuficiență renală severă;
 • Hipercalciurie severă - exces de calciu în urină;
 • Predispuse la formarea cheagurilor de sânge, număr mare de trombocite și vâscozitate excesivă a sângelui
 • Hipersensibilitate la calciu.

Gluconatul de calciu poate provoca următoarele reacții adverse:

 • Greață și vărsături;
 • bradicardie;
 • Diaree.

Dacă pacientul are o ușoară hipercalciurie, tulburări minore ale rinichilor, există o istorie de urolitiază. El poate prescrie medicamentul gluconat de calciu, dar cu monitorizarea constantă a nivelului de excreție de calciu în urină. Acești pacienți trebuie să consume mai mult lichid decât de obicei.

Gluconatul de calciu poate fi prescris femeilor însărcinate numai după un test de sânge detaliat. Excesul de calciu, precum și deficiența acestuia sunt nocive pentru mama însărcinată și pentru făt. Același lucru este valabil și pentru o mamă care alăptează, deoarece calciul intră în laptele matern și intră în corpul sugarului.

Luați în considerare modul în care gluconul de calciu interacționează cu alte substanțe medicinale. Nu poate fi utilizat în tratamentul glicozidelor datorită efectelor toxice ridicate asupra inimii. Medicamentele cu conținut de calciu afectează semnificativ absorbția antibioticelor de tetraciclină. Aceasta conduce la faptul că infecția cu care este îndreptată tetraciclina nu este deprimată și că pacientul continuă să se îmbolnăvească.

Consumul simultan de preparate de calciu și fier conduce la faptul că ambele substanțe nu sunt practic absorbite de organism. Dacă este necesar, luați medicamente din ambele micronutrienți, trebuie să se răspândească în timp. Din momentul luării unui medicament la al doilea, ar trebui să dureze cel puțin două ore.

http://selecthealth.ru/preparati/ukoly-glyukonat-kalciya/

Utilizarea injecțiilor Gluconat de calciu pentru tratamentul alergiilor

Gluconatul de calciu este un medicament destul de bine cunoscut, care asigură reumplerea organismului cu această substanță. Disponibil în trei forme de dozare: sub formă de tablete convenționale și masticabile și soluție injectabilă. Soluția sterilă pentru preparate injectabile se toarnă în fiole de sticlă cu un volum de la 1 la 10 ml. Un ambalaj poate conține 10 fiole.

Principalul ingredient activ al acestui instrument este gluconatul de calciu. Diferite ingrediente sunt utilizate ca excipienți, care variază în funcție de forma de dozare. În soluție pentru preparate injectabile, acestea sunt apă și zahăr de calciu. În această formă de medicament, există 95,5 mg pe mililitru de medicament.

Ce este gluconatul de calciu și rolul acestuia în organism

Acesta este un compus chimic, care este sarea de calciu a acidului gluconic. În practica medicală, se utilizează ca supliment mineral pentru a umple calciul în organism.

Medicamentul are un număr mare de efecte farmacologice, dintre care cele mai importante sunt considerate antiinflamatoare, antialergice, hemostatice și detoxifiere ale organismului. Ajută la menținerea concentrației optime a substanței în organism și este unul dintre elementele constitutive pentru transmiterea impulsurilor nervoase. Datorită acesteia, fibrele musculare sunt reduse, inclusiv în inimă.

În plus, aceasta conduce la restabilirea coagulării scăzute a sângelui și reduce permeabilitatea capilară. Este unul din componentele necesare pentru menținerea densității osoase.

Timpul de înjumătățire al sângelui este de până la 7 ore de la data introducerii substanței în organism. Excreția se face în detrimentul sistemului urinar cu urină.

Ca gluconat este capabil să treacă prin placentă, să intre în lapte și să fie transmis copilului la alăptare.

Ce este prescris sub formă de injecții și dacă există contraindicații

Gluconatul de calciu sub formă de eliberare parenterală este necesar pentru a elimina multe condiții patologice. În special, cele care duc la o scădere a nivelului acestui oligoelement în fluide biologice (în principal sânge) și pentru a asigura procesele fiziologice care apar cu participarea sa.
Principalele indicații pentru utilizarea injecțiilor și comprimatelor sunt:

 1. Dezvoltarea hipocalcemiei, care apare din diverse motive.
 2. Detectarea funcționării insuficiente a glandelor paratiroide, care conduce la faptul că oligoelementul este excretat din organism în cantități mai mari.
 3. Dezvoltarea hepatitei parenchimatoase, efectul substanțelor toxice asupra celulelor sale.
 4. Procesele inflamatorii în sistemul urinar, conducând la o eliminare mai mare a elementului cu urină.
 5. Utilizarea ca componentă a terapiei complexe în dezvoltarea procesului inflamator, care are o origine diferită, rezultând o exudare pronunțată a plasmei în afara patului vascular.
 6. Ca parte a terapiei complexe cu antihistaminice pentru bolile alergice: dermatoza mancarii, urticarie, boala serului, angioedem.
 7. Una dintre opțiunile pentru terapia non-specifică pentru a opri hemoragiile de diverse origini, dintre care cele mai frecvente sunt gastro-intestinale, pulmonare, nazale, uterine etc.
 8. Otrare cu substanțe care conțin sare de magneziu, acid oxalic, oxalați și alte substanțe care interacționează cu substanța activă, fără a-și arăta efectele toxice.

La numirea medicamentului, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile și să excludeți posibilele condiții care să acționeze ca contraindicații de primit. Dintre acestea, principalele sunt:

 1. Prezența hipercalcemiei, adică afecțiuni asociate cu niveluri crescute de ioni de calciu din sânge.
 2. Îmbunătățirea excreției elementelor urinare de către sistemul urinar.
 3. Dezvoltarea tulburărilor sistemului urinar, asociată cu filtrarea și concentrarea afectată. În plus, poate fi atât insuficiență renală acută, cât și cronică.
 4. Întreruperea sistemului de coagulare a sângelui, în care există o tendință de dezvoltare a complicațiilor trombotice sau de îngroșare a acestuia.
 5. Prezența unei hipersensibilități individuale la substanță sau a unei reacții alergice în istoricul medicamentelor din aceste grupuri.

Instrucțiuni de utilizare sub formă de injecții

Medicamentul, fabricat în fiole, trebuie administrat parenteral. Instrucțiunile de utilizare indică faptul că poate fi administrată intramuscular sau intravenos. Produceți-o în conformitate cu toate condițiile de sterilitate. Cum să scuipați gluconatul de calciu: intramuscular sau intravenos, medicul decide întotdeauna.
Înainte de introducerea soluției trebuie citite cu atenție instrucțiunile, în special pentru contraindicații. Se verifică durata de depozitare și concentrația substanței active, precum și integritatea fiolei.

Soluția trebuie administrată într-o stare încălzită la temperatura corpului, atât intramuscular cât și intravenos. Luați în considerare temperatura optimă de 37 de grade.

Instrucțiunile de utilizare a medicamentului în fiole spun că pentru un adult doza terapeutică medie este de 5 sau 10 ml soluție cu o frecvență o dată pe zi. În unele cazuri, frecvența este redusă la utilizarea medicamentului la fiecare 2 sau 3 zile.

Doza maximă pentru copii este considerată un volum egal cu 5 ml de medicament, cu o frecvență de cel mult 1 dată în 2 zile. Acest lucru se datorează în mare măsură riscului ridicat de modificări necrotice în țesutul muscular. Luarea medicamentului este permisă de la naștere. Mulți părinți au adesea o întrebare: este posibil să se facă gluconat de calciu intramuscular? Răspunsul la acest lucru este: intramuscular, acest medicament nu este utilizat pentru tratamentul copiilor, deoarece este posibilă necroza tisulară. De aceea, Gluconatul de calciu se administrează intravenos.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Utilizarea medicamentelor în timpul sarcinii și alăptării nu este interzisă. Doza rămâne aceeași ca și pentru un adult. Introducerea trebuie făcută foarte atent pentru a controla starea femeii. Cu toleranță redusă, medicamentul este întrerupt. Forma injectabilă în timpul sarcinii și alăptării trebuie utilizată numai atunci când beneficiul preconizat depășește riscul.

Simptomele supradozajului și posibilele efecte asupra sănătății

Condițiile adverse care rezultă din introducerea unei cantități mari de medicament sau neconformitatea cu regimul de dozare sunt extrem de rare. Mai ales când utilizați injecțiile de droguri. Dar medicul și pacientul trebuie să fie atent la schimbarea stării de sănătate în timpul tratamentului cu acest medicament, pentru a preveni posibila dezvoltare a reacțiilor adverse sau supradozajului. De aceea este important să cunoaștem manifestările clinice ale efectelor negative asupra corpului, printre care:

 1. Apetit scăzut, până la respingerea completă a alimentelor cu dezvoltarea anorexiei.
 2. Creșterea frecvenței urinării, menținând în același timp o cantitate suficientă de urină în timpul actului, care poate crea mai târziu o clinică de deshidratare.
 3. Încălcarea ritmului bătăilor inimii și modificarea frecvenței în direcția tahicardiei.
 4. Apariția de greață și vărsături, care nu va aduce relief și diaree, conducând rapid la deshidratare.
 5. Prezența iritației în zona pielii pe care a fost administrat medicamentul. Aceasta poate fi umflare, roșeață, durere. O situație foarte rară este dezvoltarea necrozei musculare.

În astfel de cazuri, asigurați-vă că anulați administrarea ulterioară a medicamentului. Dacă este necesar, trebuie să consultați un medic. Terapia specifică nu se efectuează, se limitează la eliminarea simptomelor. În unele cazuri, un efect bun este o terapie prin perfuzie cu o soluție salină.

Apariția efectelor secundare în tratamentul acestui medicament este destul de frecventă. Acest lucru se datorează în mare măsură regimului de dozare greșit, erorilor la introducere sau sensibilității crescute a pacientului. Cu toate acestea, reacțiile adverse care reprezintă o amenințare la adresa vieții sunt rare.

Odată cu apariția efectelor secundare severe care duc la deteriorarea sănătății sau exacerbarea diferitelor boli, luarea medicamentului ar trebui oprită. Nu sunt folosite mijloace ca antidoturi. Dacă este necesar, se efectuează o terapie simptomatică, dar, de regulă, cu excepția necrozei, toate afecțiunile dispar pe cont propriu după întreruperea administrării medicamentului.

Interacțiuni medicamentoase cu alte medicamente

Gluconatul de calciu poate încetini absorbția anumitor tipuri de antibiotice, în special chinolone, tetracicline, precum și oligoelemente cum ar fi fluor și fier. Pentru a preveni o astfel de afecțiune, trebuie să injectați medicamente cu un anumit interval de cel puțin 3 ore.

Când este administrat cu glicozide cardiace, toxicitatea asupra mușchiului cardiac poate crește. Când se administrează în asociere cu blocante ale canalelor de calciu, eficiența acestora scade.

Medicamentul crește efectele toxice ale chinidinei. De asemenea, nu trebuie utilizat simultan cu medicamente din grupul de carbonați, sulfați, salicilați și alcool etilic. Acest lucru se datorează riscului de formare a unui compus insolubil.

Evaluarea medicamentului de către pacienți și medici

Eu iau gluconat de calciu în perioada de exacerbare a alergiilor sezoniere. Efectul este bun, dar când sunt administrat, sufăr senzații foarte neplăcute, uneori dureroase. Am fost deja în cursul terapiei timp de 3 ani, sunt foarte mulțumit de rezultat.

Injecțiile de calciu au fost prescrise de către ginecolog în timpul exacerbării endometritei, care a suferit o sângerare prelungită. Deja după 4 injecții, descărcarea a încetat, iar durerea a scăzut semnificativ. Recomandat să efectueze un curs preventiv pentru perioada de exacerbare.

Valentine 45 de ani

Am folosit drogul timp de 6 ani împreună cu antihistaminice pentru perioada de agravare a alergiilor. Ajută la eliminarea rapidă a simptomelor și nu are efecte secundare.

Destul de frecvent prescris gluconat de calciu, în special pentru inflamație și sângerare. Drogul este relativ inofensiv comparativ cu multe alte mijloace, dar are un efect bun. Adesea acest medicament este prescris atunci când debutul sezonului de alergii la femeile cu alergii.

Serghei Vladimirov, obstetrician-ginecolog

Cum se păstrează și cât costă

Se recomandă ca ambulele cu compoziție să fie păstrate la respectarea condițiilor de temperatură care nu sunt mai mici de 5 și nu mai mult de 25 de grade timp de 30 de luni, 2,5 ani. Acestea trebuie să fie într-o cutie și protejate de accesul copiilor. Nu înghețați medicamentul, creând condiții în care vor apărea modificări bruște ale temperaturii.

Imediat ce pachetul este deschis, medicamentul trebuie utilizat. Utilizarea parțială a fiolei cu utilizarea părții rămase a medicamentului în viitor nu este permisă. După un set de gluconat de calciu în seringă, trebuie să aruncați fiola în conformitate cu toate regulile pentru depozitarea deșeurilor medicale.

Prețul mediu al gluconatului de calciu în fiole este de aproximativ 100-120 de ruble. Medicamentul se vinde fără prescripție medicală.

Ce poate înlocui

Gluconat de calciu - Injecțiile de flacon trebuie să fie separate între analogii de gluconat de calciu în ceea ce privește efectul obținut, precum și determinarea substanței active a preparatelor. Acesta include gluconat de calciu monohidrat, acid lactic, hidroxid de calciu și apă injectabilă. Forma monohidrat a substanței sugerează prezența în formula chimică a unei molecule de apă atașată. Prețul drogului este de aproximativ 90 de ruble.

Dacă luăm în considerare analogii într-o formă de dozare diferită, atunci injecțiile pot fi înlocuite cu tablete din același preparat.

http://allergia.life/lekarstva/ot-allergii/kalciya-glyukonat-ukoly.html

Injecții cu gluconat de calciu

Medicamentul de injectare a gluconatului de calciu este un medicament care aparține grupului farmacologic de oligoelemente. Este utilizat pentru a reduce severitatea reacțiilor alergice, opri sângerarea și pentru a restabili alte reacții fiziologice care necesită participarea ionilor de calciu.

Forma de eliberare și compoziția

Soluție pentru administrare parenterală Gluconatul de calciu este un lichid transparent incolor. Principalul ingredient activ al medicamentului este gluconatul de calciu, conținutul său în 10 ml soluție este de 1 g (soluție 10%). Soluția se află într-o fiolă de sticlă sigilată de sticlă albă, cu un volum de 10 ml. Ambalajul din carton conține 10 fiole cu o soluție și instrucțiuni de utilizare a medicamentului.

Acțiune farmacologică

Calciul este un oligoelement care participă la cursul normal al multor procese fiziologice din corpul uman. În special, ionii de calciu sunt implicați în transmiterea impulsurilor nervoase în structurile sistemului nervos, sinapselor neuromusculare. Calciul este, de asemenea, unul dintre principalii compuși care sunt necesari pentru coagularea normală a sângelui. După administrarea parenterală a medicamentului, se acumulează rapid în sânge, este aproape uniform distribuită în toate țesuturile și este inclusă în metabolismul mineral.

Indicații pentru utilizare

Administrarea parenterală a soluției de gluconat de calciu prezentat în anumite condiții patologice care implică reducerea nivelului ionilor de calciu din sânge, precum și pentru procesele fiziologice normale, care necesită participarea acestui microcelulare. Aceste indicații includ:

 • Hipocalcemia de origine diferită - o scădere a nivelului de ioni de calciu din organism sub norma.
 • Hipoparatiroidismul este o activitate funcțională insuficientă a glandelor paratiroide, ceea ce duce la o scădere semnificativă a nivelului de calciu din organism.
 • Hepatită parenchimică (inflamația parenchimului de organe) și afectarea hepatică toxică.
 • Nefrită (inflamația rinichilor), care crește urina de excreție a ionilor de calciu.
 • terapia proceselor inflamatorii de origine diferită și localizare combinate, sunt însoțite de exsudație (efuziune a plasmei din sânge în țesutul intercelular datorită substanței inflamatorii creșterea permeabilității pereților vasculari).
 • Tratamentul reacțiilor alergice la utilizarea concomitentă a medicamentelor antihistaminice (antialergice).
 • Ca agent hemostatic suplimentar în tratamentul hemoragiilor gastro-intestinale, pulmonare, nazale și uterine la femei.

De asemenea, soluția pentru administrare parenterală este indicată ca un antidot pentru otrăvire cu săruri de magneziu, acid oxalic și sărurile sale cu oxalați.

Contraindicații

Utilizarea unei soluții pentru administrare parenterală de gluconat de calciu contraindicată în hipercalcemie (niveluri crescute de ioni de calciu în sânge și a corpului), hipercalciurie (creșterea excreției renale intensivă a calciului în urină), insuficiență renală severă cu o reducere marcată a bolilor renale funcționale are tendința de a trombozei formarea (trombilor intravasculara ). De asemenea, medicamentul este contraindicat în prezența intoleranței individuale la gluconatul de calciu.

Dozare și administrare

Soluția pentru administrarea parenterală de gluconat de calciu este administrată intramuscular sau intravenos. Introducerea în sine este efectuată încet, în 2-3 minute. Imediat înainte de utilizarea medicamentului, fiolele cu soluție de glucoză de calciu trebuie încălzite la temperatura corpului (până la + 37 ° C). Doza medie pentru adulți este de 5-10 ml de soluție 1 dată pe zi în fiecare zi sau 1 dată pe 2-3 zile. Pentru copii, medicamentul este administrat în cantitate de 1-5 ml soluție la fiecare 2-3 zile. Administrarea intramusculară a medicamentului nu este recomandată copiilor, care este asociată cu un risc mai mare de apariție a necrozei (moartea) mușchilor în zona de injectare. Dozajul, modul și durata unui curs de droguri medicul este setat în mod individual, în funcție de vârsta, sexul, greutatea pacientului și de severitatea și natura procesului patologic.

Efecte secundare

Administrarea parenterală a soluției de gliconat de calciu poate conduce la apariția mai multor efecte secundare și reacții nedorite, care includ:

 • Greață, cu vărsături ocazionale, diaree (diaree).
 • Bradicardie - reducerea frecvenței contracțiilor cardiace.
 • În zona de injectare a soluției, se poate dezvolta o reacție de iritare locală sub formă de înroșire a pielii, umflarea ei și apariția durerii. Rar (mai ales la copii) necroza musculară este posibilă prin administrarea intramusculară a medicamentului.

În cazul dezvoltării efectelor secundare, utilizarea soluției pentru administrarea parenterală de gluconat de calciu este oprită.

Instrucțiuni speciale

Înainte de a începe să utilizați medicamentul, ar trebui să vă asigurați că nu există contraindicații pentru utilizarea sa, ar trebui să acordați atenție și câtorva instrucțiuni speciale care includ:

 • În timpul utilizării medicamentului, este necesar să se respecte cu strictețe regulile de asepsie pentru a preveni infectarea zonei de injectare.
 • Administrarea intramusculară a medicamentului la copii este exclusă.
 • Soluția pentru administrarea parenterală este utilizată cu precauție la femeile însărcinate și care alăptează, precum și la persoanele cu insuficiență renală concomitentă de severitate ușoară și moderată.
 • Cu o mică hipercalciurie concomitentă, se recomandă efectuarea unei monitorizări periodice a stării electrolitice a sângelui.
 • Prezența urolitiazei servește drept bază pentru monitorizarea periodică a nivelului de excreție a ionilor de calciu în urină în timpul administrării medicamentului.
 • Utilizarea concomitentă a soluției injectabile de glucoză de calciu cu medicamente din alte grupuri farmacologice poate duce la interacțiuni medicamentoase, în special, reduce activitatea blocanților canalelor de calciu (verapamil și analogii).
 • Nu există date privind efectul direct al medicamentului asupra activității funcționale a cortexului cerebral și a altor structuri ale sistemului nervos central.

În rețeaua de farmacii, soluția de injectare de Calcium Gluconate este eliberată pe bază de rețetă. Introducerea sa la persoanele fără studii medicale nu este permisă din cauza riscului crescut de complicații, în special, infecția locului de injectare.

supradoză

Cu un exces semnificativ din doza terapeutică recomandată se dezvoltă semne de hipercalcemie, care includ anorexia (lipsa poftei de mâncare), poliuria (creșterea cantității de urină), aritmia (tulburări de ritm și frecvența cardiacă), greață, vărsături periodice și diaree. În acest caz, se efectuează o terapie simptomatică.

Analogi pentru injecții cu gluconat de calciu

Similar cu soluția de gluconat de calciu pentru substanța activă și efectele clinice și farmacologice ale medicamentelor sunt comprimatele de gluconat de calciu, soluția de gluconat de calciu stabilizată.

Termeni și condiții de depozitare

Termenul de valabilitate al soluției pentru administrarea parenterală a gluconatului de calciu este de 2,5 ani de la fabricarea acestuia. Preparatul trebuie depozitat într-un loc inaccesibil pentru copii, la temperatura aerului, nu mai mare de + 25 ° C, soluția nu trebuie înghețată. După deschiderea fiolei, medicamentul trebuie utilizat imediat.

Injecții cu gluconat de calciu

Costul mediu al soluției pentru administrarea parenterală de gluconat de calciu în farmacii din Moscova este de 105-112 ruble.

http://bezboleznej.ru/kal-tsiya-glyukonat-ukoly

Injecțiile de gluconat de calciu: pentru ce este prescrisă injecția intramusculară?

Un medic poate prescrie un astfel de produs medical ca gluconatul de calciu în caz de încălcare a metabolismului calciului. Calciul este necesar organismului pentru funcționarea sistemelor cardiovasculare și musculoscheletice. În plus, este necesară coagularea sângelui și transmiterea impulsurilor nervoase. Injecțiile cu gluconat de calciu pot accelera recuperarea și pot stimula funcționarea sistemelor și organelor interne. Să încercăm să aflăm în ce cazuri utilizează acest medicament, indicațiile pentru utilizarea acestui instrument.

Ce este gluconatul de calciu?

Ce este gluconatul de calciu? Este o substanță chimică, produsă sub formă de pulbere cristalină granulară sau albă, inodoră și fără gust. Ajută la compensarea deficienței de calciu. În plus, acest medicament are un efect de detoxifiere, antialergie și hemostatică. Aplicați-l pentru a elimina inflamația, pentru a reduce fragilitatea vaselor de sânge și pentru a crește permeabilitatea acestora.

Medicamentul este de 9% calciu, care afectează metabolismul corespunzător din organism. Datorită ionilor substanței, se produce transferul de impulsuri între celulele nervoase, miocardul și mușchii netede și scheletici sunt reduse. Acestea sunt, de asemenea, necesare pentru procesul de coagulare a sângelui, pentru formarea țesutului osos și conservarea acestuia. Medicamentul ajută la compensarea deficienței ionilor, în timp ce este mai moale și nu este atât de iritant decât clorul.

Injecții de gluconat de sodiu

Introduceți medicamentul intravenos sau intramuscular. În primul caz, se recomandă introducerea injecției în sala de tratament, iar a doua opțiune poate fi efectuată acasă. Injecțiile sunt prezentate prin încălcarea reducerii mușchilor cardiace și a miocardului, precum și prin transmiterea impulsurilor nervoase. Prin injecții, pacientul scapă de alergii, răceli, sângerări interne.

Gluconat de calciu: injecție intravenoasă

Care sunt indicațiile pentru injectarea intravenoasă? Injectarea este plasată în boli individuale ale glandei tiroide, alergii, intoxicații hepatice, nefrite. Injecțiile sunt prescrise pentru hepatită, permeabilitate vasculară, mioplegie și ca agent hemostatic. Preparatele intravenoase sunt necesare pentru psoriazis, intoxicații, eczeme și mâncărimi.

Medicamentul ajută la scăderea boils, bolilor de piele, diabetului, răcelii cronice. În caz de reumatism, o perioadă postoperatorie sau boli pe termen lung, se injectează 10 ml de medicament într-o venă, apoi se ia sânge și se efectuează o injecție subcutanată în mușchiul fesierului. Copiii sunt autorizați numai intravenos, deoarece forma intramusculară formează necroze tisulare.

Gluconat de calciu intramuscular

De asemenea, medicul poate prescrie injecții ale medicamentului intramuscular. Procedura se desfășoară în mușchiul gluteului, deoarece durerea după injectare nu se simte atât de puternic. Avantajul administrării intramusculare a acestui medicament este absența vânătăilor și a loviturilor, penetrarea rapidă în sânge. Această metodă este contraindicată în cazul insuficienței renale, a unui exces de calciu în organism, o funcționare defectuoasă a plămânilor și a inimii.

Indicații pentru utilizare

Atât injecțiile intravenoase cât și intramusculare ale gluconatului de calciu sunt prescrise în următoarele cazuri:

 • permeabilitatea crescută a membranelor celulare;
 • osteoporoză, hipoparathyroidism, tetani;
 • nevoia crescută de calciu în timpul sarcinii, alăptării, în timpul menopauzei;
 • diaree cronică, fracturi osoase, tratament antiepileptic;
 • nas, rinichi, bronșită;
 • hipocalcemie;
 • încălcarea impulsurilor nervoase ale țesutului muscular;
 • rahitismul;
 • dentitie;
 • otrăvire cu săruri de magneziu, acid oxalic, săruri ale acidului fluoric.

În cazul terapiei complexe, se recomandă injectarea suplimentară:

 • pentru tratamentul urticariei, sindromului febril, a bolii serice;
 • pentru ameliorarea astmului bronșic, distrofiei, hepatitei, tuberculozei pulmonare, nefritei;
 • cu alergii, dermatită atopică, dermatoză pruriginoasă;
 • pentru a opri sângerarea;
 • când se elimină toxinele din ficat.

Instrucțiuni de utilizare

Conform instrucțiunilor de utilizare, gluconatul de calciu este absorbit rapid de intestine și intră în sânge, luând o stare ionizată și legată. Cel mai activ din punct de vedere fiziologic este calciul ionizat care intră în țesutul osos. Agentul este excretat din organism împreună cu urină și fecale.

Soluția intravenoasă și intramusculară trebuie injectată foarte lent, în decurs de 2 până la 3 minute. Adulții numesc 10 ml de medicament în fiecare zi sau în fiecare zi, iar pentru copii doza este de la 1 la 5 ml și se folosește numai metoda intravenoasă. Astfel de injecții sunt administrate copiilor o dată la 2 până la 3 zile. Procedura trebuie efectuată foarte atent, deoarece, în cazul unei perforări a unei vene, se poate dezvolta necroza țesutului moale, necesitând o intervenție medicală urgentă.

Dacă este detectată o hipercalciurie minoră la un pacient, precum și dacă a fost diagnosticată nefrourolitiaza, medicamentul este administrat sub controlul calciului urinar. Acest lucru vă permite să controlați absorbția de calciu în organism. Pentru a preveni riscul de urolitiază, pacientul ar trebui să bea o mulțime de fluide.

Contraindicații și efecte secundare

Medicamentul este contraindicat pentru utilizarea în următoarele tulburări și boli:

 • tendința de a tromboza;
 • ateroscleroza formei exprimate;
 • hipercalcemie;
 • hipercoagulabilitate.

În plus, medicamentul nu poate fi utilizat în caz de insuficiență renală severă. Pacienții cu insuficiență renală ușoară, cu urolitiază sau o hipercalciurie mică trebuie să utilizeze acest instrument cu precauție deosebită.

Efectele secundare ale gluconatului de calciu se manifestă sub formă de bradicardie, greață, vărsături, diaree și constipație. Prin aplicarea intramusculară a agentului, se poate produce necroza la locul introducerii acestuia, precum și o senzație de arsură în cavitatea bucală și un sentiment general de căldură. Dacă soluția este administrată prea repede, tensiunea arterială poate scădea brusc și poate produce o aritmie pronunțată.

Interacțiunea cu alte medicamente

În cazul utilizării concomitente a gluconatului de calciu cu blocante ale canalelor de calciu, apare o scădere a efectului farmacologic al acestuia. Interacțiunea cu tetraciclinele încalcă absorbția medicamentelor de tetraciclină, ceea ce reduce efectul lor farmacologic.

Kolestiramină reduce absorbția de calciu din tractul gastro-intestinal, iar combinația dintre chinidină și gluconat de calciu încetinește conducerea intraventriculară. Această combinație de medicamente crește toxicitatea chinidinei.

Astfel, gluconatul de calciu este un medicament care compensează lipsa de calciu în organism, din cauza căreia o persoană are diverse probleme de sănătate. Eliberați-o sub formă de tablete și sub formă de soluție injectabilă. Injecțiile unui astfel de medicament sunt plasate atât intramuscular cât și intravenos, iar doza exactă este indicată în instrucțiunile de utilizare.

http://lor.guru/procedury/ukoly-glyukonata-kalciya-dlya-chego-naznachayut-vnutrimyshechno.html

Gluconat de calciu: dozare, indicații, schemă de acțiune

Gluconatul de calciu este un medicament medicamentos destinat în primul rând restabilirii nivelului dorit de calciu la om. Se utilizează în mod activ în medicină pentru normalizarea reacțiilor fiziologice ale corpului uman, în care iau parte și ionii de calciu.

Compoziția instrumentului

Soluția injectabilă de gluconat de calciu este disponibilă sub formă fină și este un lichid limpede fără culoare și miros. Componenta activă a soluției este gluconatul de calciu. În 10 ml de soluție conținutul său este de 10% (1 g). Substanțele auxiliare din compoziția soluției pentru preparate injectabile sunt zahărul de calciu și apa distilată.

În farmacii, puteți găsi adesea o soluție de 10% în care se găsește 1 mg de gluconat în 10 ml de lichid.

Lichidul se află într-un flacon din sticlă transparentă. Ambalajul acestor fiole conține 10 bucăți de câte 10 ml fiecare.

Mecanism de acțiune

Ioniții de calciu, la deficiența căruia corpul reacționează atât de rău și de care are nevoie într-adevăr, iau parte la conducerea impulsurilor nervoase. Ele fac ca organele și sistemele din organism să funcționeze bine și fără probleme. După intrarea în organism, calciul este distribuit tuturor țesuturilor sale și începe imediat să participe la procesele metabolice.

Forța osoasă, coagularea normală a sângelui, creșterea producției de adrenalină adrenalină, permeabilitatea vasculară redusă - toate aceste procese sunt imposibile fără un echilibru normal al calciului în corpul uman.

Este important! Ioniile acestei substanțe ajută dinții și oasele să rămână puternice și puternice.

Când să utilizați

Medicamentul este prescris pentru astfel de condiții ale corpului atunci când nivelul ionilor de calciu din sângele unei persoane scade până la un punct critic.

Indicații privind utilizarea gluconatului de calciu sub formă de injecții:

 • terapia manifestărilor alergice cu utilizarea antihistaminelor.
 • în tratamentul proceselor inflamatorii de orice natură și a localizării diferite.
 • probleme cu activitatea rinichilor, deoarece organismul își pierde rapid calciul - se excretă cu urină.
 • hepatita, care apare cu inflamația parenchimului hepatic, precum și în cazurile în care ficatul este expus la orice efecte toxice.
 • funcționarea defectuoasă a glandei tiroide (hipoparathyroidism) - datorită acestei boli, concentrația de calciu în sânge scade brusc. Medicamentul nu este în măsură să restabilească funcțiile pierdute ale glandelor, ci doar compensă lipsa acestui element.
 • medicamentul este utilizat în mod activ ca agent hemostatic auxiliar pentru diverse hemoragii - uterine, intestinale, nazale, pulmonare.
 • permeabilitatea excesivă a pereților celulari.
 • fertilitate, alăptare, menopauză, creștere intensă la copii și adolescenți - toate acele perioade în care organismul simte o nevoie mare de calciu.
 • rahitismul și alte tulburări metabolice ale vitaminei D.
 • fracturi osoase de orice complexitate și fragilitate osoasă crescută.
 • apariția dinților la copii.
 • otrăvire cu anumite tipuri de săruri și acizi.
 • rinită frecventă, răceli, bronșită.
 • osteoporoza.
 • dieta săracă în calciu.
 • stări când calciul este puternic spălat din organism - diaree prelungită, tratament cu medicamente împotriva epilepsiei, odihnă pentru o perioadă lungă de timp și altele.

Contraindicații

Injecțiile nu pot fi utilizate la detectarea următoarelor semne:

 • intoleranța individuală a componentei principale.
 • o creștere a concentrației de calciu în sânge a unei persoane de până la 6 meq / l - aceasta se aplică și în cazurile în care creșterea a fost deja datorată injecțiilor de calciu administrate.
 • vârsta copilului mai mică de 15 ani.
 • diverse boli de rinichi.
 • coagularea sângelui excesiv de mare, în special tendința de tromboză.
 • sarcina și alăptarea - este imposibil să utilizați injecții cu calciu.
 • excreția excesivă de calciu în urină.
 • ateroscleroza.

Reguli de injectare

Intrările intramusculare sunt permise la domiciliu, gluconatul de calciu administrat intravenos trebuie administrat numai în sala de tratament. Administrarea medicamentului este foarte lentă - 2-3 minute. Prepararea medicamentului pentru procedură implică încălzirea acestuia la +37 grade.

Copiilor cu vârsta de până la 14 ani li se prescrie un medicament de 7 ml, în funcție de boală, o dată pe zi sau o injecție la fiecare 2-3 zile.

Pacienții care nu au împlinit vârsta de 14 ani: 1-5 ml o dată în 2-3 zile, cu toate acestea, introducerea în acest caz ar trebui să fie doar intravenoasă. Copiilor nu li se pot administra injecții intramusculare de necroză de țesut calciar - probabil necrotic la locul injectării.

În mod individual, medicul trebuie să elaboreze un program pentru injecții, să selecteze doza și să determine durata cursului tratamentului. Acest lucru este influențat de datele personale ale pacientului: greutatea și înălțimea, sexul, grupa de vârstă, boala și gradul de gravitate.

Este important! Prevederea de sine de calciu sub formă de injecții este inacceptabilă. Doar un medic poate evalua beneficiile și riscurile posibile.

Gluconatul de calciu intramuscular este injectat exclusiv în mușchiul gluteus - în el durerea din injecție nu va fi atât de vizibilă. De asemenea, acest lucru va evita formarea de umflături și vânătăi, medicamentul intră rapid în sânge.

Este necesar să se efectueze un tratament amplu antiseptic pentru injectare. Deoarece se poate dezvolta necroza sau inflamația la locul injectării atunci când se administrează, este necesar să se ia toate măsurile de siguranță pentru a se evita complicațiile.

Injecțiile de gluconat de calciu sunt efectuate cu monitorizarea regulată a electroliților în sângele pacientului.

Când injecțiile intramusculare nu pot fi administrate în același timp comprimate de calciu. Înainte de începerea tratamentului, trebuie să vă asigurați că nu există contraindicații.

Pentru femeile gravide, gluconatul de calciu se administrează prin injecții numai în cele mai extreme cazuri - de regulă, în această perioadă, sunt prezentate tablete cu efect similar.

Descrierea reacțiilor adverse

Nu există prea multe efecte secundare și consecințe nedorite ale utilizării medicamentului în injecții, dar trebuie luată în considerare probabilitatea apariției acestora.

În instrucțiunile de utilizare sunt descrise astfel de efecte secundare:

 • După cum sa menționat mai sus, necroza tisulară la locul injectării este cea mai frecventă consecință nedorită. Se produce, în principal din cauza încălcărilor tehnicii de administrare a medicamentului. Pentru a preveni aceasta, fiecare injecție ulterioară trebuie efectuată într-o zonă diferită. Aveți posibilitatea să diluați schema administrației de droguri cu 1-2 zile de odihnă (cu schema din fiecare zi). În acest caz, metoda de anulare temporară a injecțiilor este foarte eficientă.
 • greață, uneori însoțită de vărsături, diaree sau, dimpotrivă, constipație.
 • scăderea sau creșterea frecvenței cardiace. Acest efect este posibil datorită administrării excesive a medicamentului.
 • roșeața pielii la locul injectării, umflarea și sensibilitatea acestora.
 • există probabilitatea ca pietrele în intestine - în cazul utilizării pe termen lung a medicamentului și (sau) utilizarea unor doze mari de medicament.
 • disfuncția renală, manifestată prin umflarea picioarelor, urinare frecventă și frecventă.
 • cele mai grave consecințe ale admiterii pot fi dezvoltarea șocului și colapsului anafilactic (până la moarte - extrem de rare). Apoi este posibil să aveți nevoie de asistență de urgență.

Este important! Dacă totuși, oricare dintre reacțiile adverse se manifestă, atunci orice aport de calciu trebuie oprit.

supradoză

Cazurile de supradozaj de droguri sunt asociate, de regulă, cu durata lungă de utilizare sau cu doze prea mari.

În cazurile de supradozaj, simptome și condiții cum ar fi:

 • greață, vărsături, constipație.
 • oboseală și iritabilitate excesivă.
 • durere în peritoneu.
 • slăbiciune a mușchilor.
 • creșterea producției de urină.
 • sete severă și gură uscată.
 • hipertensiune arterială.
 • formarea de pietre la rinichi.

Dacă se constată existența supradozajului, utilizarea ulterioară a medicamentului este imediat anulată. În situații deosebit de dificile, pacientului i se administrează injecții intravenoase de calcitonină. Este posibil să utilizați picăturile cu antidot.

http://privivkainfo.ru/preparaty/glyukonat-kalciya-ukoly-vnutrimyshechno.html

Instrucțiuni pentru administrarea gluconatului de calciu intramuscular


Acum vom vorbi despre un astfel de instrument farmaceutic precum gluconatul de calciu (injecții), - utilizarea, indicarea utilizării acestuia, contraindicațiile vor fi discutate mai detaliat mai jos.

Deci, acest medicament este utilizat parenteral, adică injectat ca soluție în mușchi și, de asemenea, utilizat intravenos, este disponibil în fiole de 10 ml.

Soluția trebuie depozitată în conformitate cu condițiile detaliate pe ambalaj cu medicamentul, în plus, utilizarea medicamentului după data expirării acestuia este contraindicată. Utilizarea medicamentului vă permite să completați deficitul de calciu în organism, acest compus mineral este necesar pentru transmiterea completă a impulsurilor nervoase.

În plus, calciul prezent în acest medicament este implicat în reducerea mușchilor scheletici, precum și a mușchilor netezi, este implicat activ în activitatea mușchiului cardiac al așa-numitului miocard, precum și în procesul biochimic al coagulării sângelui.

Calciul este implicat în formarea structurii osoase, altfel, cu o deficiență a acestei componente importante, oasele devin mai fragile, ceea ce poate provoca fracturi mai frecvente.

Medicamentul cu gluconat de calciu are următoarele acțiuni farmacologice: antiinflamator, antialergic și, de asemenea, hemostatic (hemostatic), în plus, efect diuretic moderat.

• Gluconat de calciu - aplicare

Gluconatul de calciu este utilizat parenteral, adică se administrează injectare intramusculară, în special, în mușchiul gluteal, precum și intravenos. De obicei, o singură doză de medicamente corespunde la 2,25-4,5 mmol de calciu.

Se recomandă să se injecteze încet soluția într-un flux intravenos, în timp ce injectarea se efectuează timp de două, trei minute atât în ​​vena cât și intramusculară, sau procedura se efectuează în picături. Adulților li se recomandă să prescrie în fiecare zi 10 mililitri de agent farmaceutic sau se administrează injecții după o zi sau două.

Pentru copii, doza de acest medicament Gluconat de Calciu este de la 1 la 5 mililitri și de droguri este, de asemenea, administrat destul de lent o dată la două, la trei zile după o consultare prealabilă cu medicul.

Injectarea trebuie efectuată cu atenție, deoarece extravazarea (puncția) venei poate duce la așa numita necroză (moartea) țesuturilor moi, într-o astfel de situație, pacientul trebuie să primească o îngrijire medicală adecvată și urgentă.

Dacă un pacient are laboratoare cu hipercalciurie nesemnificativă și se diagnostichează nefrolirolitiază sau o reducere a așa-numitei filtrații glomerulare, se recomandă utilizarea medicamentului sub supravegherea continuă a cantității de calciu în urină. Aceasta va controla absorbția adecvată a calciului în corpul uman.

Este de remarcat faptul că, pentru a reduce riscul apariției așa-numitei nefroluritiaze la pacient (urolitiază), pacientul este recomandat să utilizeze o mulțime de fluide pentru a preveni sedimentarea pietrelor în tractul urinar și în rinichi.

Gluconatul de calciu cu utilizare simultană poate reduce eficacitatea medicamentelor din grupul de blocante ale canalelor de calciu. Kolestiramin scade absorbția de calciu. Când se combină cu chinidina, există o oarecare încetinire a conducerii intraventriculare.

În timpul tratamentului cu un pacient cu medicamente glicozide cardiace, nu se recomandă administrarea de injecții cu gluconat de calciu, deoarece efectele cardiotoxice pot crește.

• Care sunt indicatiile pentru gluconat de calciu?

Voi enumera când sunt indicate injecții cu gluconat de calciu pentru utilizare:

• Lipsa calciului în organism;
• cu eclampsie la femeile gravide;
• În prezența hipoparatiroidismului;
• Utilizați injecții ale medicamentului cu hepatită parenchimată identificată;
• Cu unele boli ale pielii;
• cu afectare toxică a țesutului hepatic;
• Medicament eficient pentru jad;
• prescrieți medicamente pentru mioplegia paroxistică, care curge în formă hiperkaliemică;
• Medicamentul este eficient ca un antidot pentru otrăvire cu acid oxalic, precum și săruri de magneziu;
• Dacă pacientul are procese inflamatorii exudative.

Ca un mijloc suplimentar de farmacologie, gluconatul de calciu este prescris pentru unele boli alergice. În plus, ca medicament hemostatic, în prezența sângerării la un pacient: pulmonar, precum și nazal, gastrointestinal, uterin.

• Care sunt contracțiile de calciu pentru gluconat?

Există câteva contraindicații privind utilizarea preparatului farmaceutic Gluconat de calciu, instrucțiunile pentru utilizarea acestora conduc la:

• Nu prescrieți injecții cu acest medicament cu hipercalcemie confirmată de laborator;
• Contraindicat la utilizarea de medicamente pentru hipercalciuria severă;
• Nu utilizați medicamentul pentru insuficiență renală severă;
• În caz de hipersensibilitate la componentele medicamentului.

În plus, acest produs farmaceutic nu este prescris persoanelor fizice cu tendința de a forma tromboză.

Se recomandă utilizarea gluconatului de calciu în conformitate cu indicațiile de mai sus pentru utilizarea medicamentului, precum și pentru prescrierea strictă și sub supravegherea specialistului însoțitor. De asemenea, este important să se controleze absorbția calciului și metabolismul calciului și fosforului în corpul uman.

Tatyana, www.rasteniya-lecarstvennie.ru
Google

Medicamentul de injectare a gluconatului de calciu este un medicament care aparține grupului farmacologic de oligoelemente. Este utilizat pentru a reduce severitatea reacțiilor alergice, opri sângerarea și pentru a restabili alte reacții fiziologice care necesită participarea ionilor de calciu.

Soluție pentru administrare parenterală Gluconatul de calciu este un lichid transparent incolor. Principalul ingredient activ al medicamentului este gluconatul de calciu, conținutul său în 10 ml soluție este de 1 g (soluție 10%). Soluția se află într-o fiolă de sticlă sigilată de sticlă albă, cu un volum de 10 ml. Ambalajul din carton conține 10 fiole cu o soluție și instrucțiuni de utilizare a medicamentului.

Calciul este un oligoelement care participă la cursul normal al multor procese fiziologice din corpul uman. În special, ionii de calciu sunt implicați în transmiterea impulsurilor nervoase în structurile sistemului nervos, sinapselor neuromusculare. Calciul este, de asemenea, unul dintre principalii compuși care sunt necesari pentru coagularea normală a sângelui. După administrarea parenterală a medicamentului, se acumulează rapid în sânge, este aproape uniform distribuită în toate țesuturile și este inclusă în metabolismul mineral.

Administrarea parenterală a soluției de gluconat de calciu prezentat în anumite condiții patologice care implică reducerea nivelului ionilor de calciu din sânge, precum și pentru procesele fiziologice normale, care necesită participarea acestui microcelulare. Aceste indicații includ:

 • Hipocalcemia de origine diferită - o scădere a nivelului de ioni de calciu din organism sub norma.
 • Hipoparatiroidismul este o activitate funcțională insuficientă a glandelor paratiroide, ceea ce duce la o scădere semnificativă a nivelului de calciu din organism.
 • Hepatită parenchimică (inflamația parenchimului de organe) și afectarea hepatică toxică.
 • Nefrită (inflamația rinichilor), care crește urina de excreție a ionilor de calciu.
 • terapia proceselor inflamatorii de origine diferită și localizare combinate, sunt însoțite de exsudație (efuziune a plasmei din sânge în țesutul intercelular datorită substanței inflamatorii creșterea permeabilității pereților vasculari).
 • Tratamentul reacțiilor alergice la utilizarea concomitentă a medicamentelor antihistaminice (antialergice).
 • Ca agent hemostatic suplimentar în tratamentul hemoragiilor gastro-intestinale, pulmonare, nazale și uterine la femei.

De asemenea, soluția pentru administrare parenterală este indicată ca un antidot pentru otrăvire cu săruri de magneziu, acid oxalic și sărurile sale cu oxalați.

Utilizarea unei soluții pentru administrare parenterală de gluconat de calciu contraindicată în hipercalcemie (niveluri crescute de ioni de calciu în sânge și a corpului), hipercalciurie (creșterea excreției renale intensivă a calciului în urină), insuficiență renală severă cu o reducere marcată a bolilor renale funcționale are tendința de a trombozei formarea (trombilor intravasculara ). De asemenea, medicamentul este contraindicat în prezența intoleranței individuale la gluconatul de calciu.

Soluția pentru administrarea parenterală de gluconat de calciu este administrată intramuscular sau intravenos. Introducerea în sine este efectuată încet, în 2-3 minute. Imediat înainte de utilizarea medicamentului, fiolele cu soluție de glucoză de calciu trebuie încălzite la temperatura corpului (până la + 37 ° C).
Doza medie pentru adulți este de 5-10 ml soluție o dată pe zi în fiecare zi sau o dată la fiecare 2-3 zile. Pentru copii, medicamentul este administrat în cantitate de 1-5 ml soluție la fiecare 2-3 zile. Administrarea intramusculară a medicamentului nu este recomandată copiilor, care este asociată cu un risc mai mare de apariție a necrozei (moartea) mușchilor în zona de injectare. Dozajul, modul și durata unui curs de droguri medicul este setat în mod individual, în funcție de vârsta, sexul, greutatea pacientului și de severitatea și natura procesului patologic.

Administrarea parenterală a soluției de gliconat de calciu poate conduce la apariția mai multor efecte secundare și reacții nedorite, care includ:

 • Greață, cu vărsături ocazionale, diaree (diaree).
 • Bradicardie - reducerea frecvenței contracțiilor cardiace.
 • În zona de injectare a soluției, se poate dezvolta o reacție de iritare locală sub formă de înroșire a pielii, umflarea ei și apariția durerii. Rar (mai ales la copii) necroza musculară este posibilă prin administrarea intramusculară a medicamentului.

În cazul dezvoltării efectelor secundare, utilizarea soluției pentru administrarea parenterală de gluconat de calciu este oprită.

Înainte de a începe să utilizați medicamentul, ar trebui să vă asigurați că nu există contraindicații pentru utilizarea sa, ar trebui să acordați atenție și câtorva instrucțiuni speciale care includ:

 • În timpul utilizării medicamentului, este necesar să se respecte cu strictețe regulile de asepsie pentru a preveni infectarea zonei de injectare.
 • Administrarea intramusculară a medicamentului la copii este exclusă.
 • Soluția pentru administrarea parenterală este utilizată cu precauție la femeile însărcinate și care alăptează, precum și la persoanele cu insuficiență renală concomitentă de severitate ușoară și moderată.
 • Cu o mică hipercalciurie concomitentă, se recomandă efectuarea unei monitorizări periodice a stării electrolitice a sângelui.
 • Prezența urolitiazei servește drept bază pentru monitorizarea periodică a nivelului de excreție a ionilor de calciu în urină în timpul administrării medicamentului.
 • Utilizarea concomitentă a soluției injectabile de glucoză de calciu cu medicamente din alte grupuri farmacologice poate duce la interacțiuni medicamentoase, în special, reduce activitatea blocanților canalelor de calciu (verapamil și analogii).
 • Nu există date privind efectul direct al medicamentului asupra activității funcționale a cortexului cerebral și a altor structuri ale sistemului nervos central.

În rețeaua de farmacii, soluția de injectare de Calcium Gluconate este eliberată pe bază de rețetă. Introducerea sa la persoanele fără studii medicale nu este permisă din cauza riscului crescut de complicații, în special, infecția locului de injectare.

Cu un exces semnificativ din doza terapeutică recomandată se dezvoltă semne de hipercalcemie, care includ anorexia (lipsa poftei de mâncare), poliuria (creșterea cantității de urină), aritmia (tulburări de ritm și frecvența cardiacă), greață, vărsături periodice și diaree. În acest caz, se efectuează o terapie simptomatică.

Similar cu soluția de gluconat de calciu pentru substanța activă și efectele clinice și farmacologice ale medicamentelor sunt comprimatele de gluconat de calciu, soluția de gluconat de calciu stabilizată.

Termenul de valabilitate al soluției pentru administrarea parenterală a gluconatului de calciu este de 2,5 ani de la fabricarea acestuia. Preparatul trebuie depozitat într-un loc inaccesibil pentru copii, la temperatura aerului, nu mai mare de + 25 ° C, soluția nu trebuie înghețată. După deschiderea fiolei, medicamentul trebuie utilizat imediat.

Costul mediu al soluției pentru administrarea parenterală de gluconat de calciu în farmacii din Moscova este de 105-112 ruble.

structură

Un comprimat poate conține 250 sau 500 mg de substanță activă.

Componente auxiliare: amidon din cartofi, silice coloidă anhidră, stearat de calciu.

Concentrația substanței active în 1 ml de soluție este de 95,5 mg. În 1 ml de medicament, cantitatea de calciu total (Ca2 +) conține 8,95 mg, ceea ce, în ceea ce privește conținutul teoretic al gluconatului de calciu, este de 100 mg / ml. Ca componente auxiliare în compoziția soluției sunt calciu și apă sarat d / și.

Formularul de eliberare

 • tablete de 10 buc. în ambalaje cu blistere fără balon, în 1, 2 sau 10 ambalaje într-o cutie de carton;
 • comprimate masticabile de 10 buc. în ambalaje cu blistere fără balon, în 1, 2 sau 10 ambalaje într-o cutie de carton;
 • soluție pentru introducerea in / in și / m. Ampule 1, 2, 3, 5 și 10 ml, ambalaj nr. 10.

Acțiune farmacologică

Medicamentul ajută la restabilirea deficienței de calciu, are efect anti-alergic, hemostatic, detoxifiant, antiinflamator.

Participă la transmiterea impulsurilor nervoase, coagularea sângelui, reducerea mușchilor netede și scheletici și a altor procese fiziologice.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Gluconat de calciu - ce este?

Gluconatul de calciu este un supliment mineral care se utilizează pentru a trata afecțiunile cauzate de o deficiență de Ca în organism. Conținutul de calciu în preparat - 9%. INN (gluconatul de calciu) este atribuit substanței active pe baza datelor din Farmacopeea Europeană (Ph.Eur.).

Ca ioni sunt implicați în transmiterea impulsurilor nervoase, fără ei, miocardul nu poate funcționa în mod normal, reducând mușchii netede și scheletici, procesele de coagulare a sângelui; Fără ele, țesutul osos nu se poate forma în mod normal, iar alte organe și sisteme nu pot funcționa.

Formula brută de gluconat de calciu este C12H22CaO14.

farmacodinamie

În multe boli, concentrația de ioni de Ca din sânge scade; totuși, o deficiență pronunțată de calciu contribuie la dezvoltarea tetaniei. De droguri nu numai previne apariția hipocalcemiei, dar, de asemenea, reduce permeabilitatea pereților vasculare, suprimă inflamația, are efect antialergic și hemostatic, reduce exudarea.

Ca ionii sunt un material plastic pentru dinți și schelet, cu participarea lor, au loc multe procese enzimatice, ele sunt responsabile pentru reglarea permeabilității membranelor celulare și a vitezei de transmitere a impulsurilor nervoase.

Acestea sunt necesare pentru procesul de transmitere neuromusculară și pentru menținerea funcției contractile a mușchiului cardiac. Dacă comparăm gluconatul de calciu cu clorura de calciu, acesta din urmă are un efect pronunțat iritant local.

Farmacocinetica

Când este ingerat, substanța este parțial absorbită, în principal în intestinul subțire. TCmax - 1,2-1,3 ore. T1 / 2 Ca ionizat din plasma sanguină - de la 6,8 la 7,2 ore. Pătrunde în laptele matern și prin bariera placentară. Excretați în principal de rinichi, dar și de conținutul intestinului.

Indicații pentru utilizare Gluconat de calciu

Care sunt comprimatele de gluconat de calciu?

Tabletele sunt recomandate pentru afecțiunile asociate cu hipocalcemia, permeabilitatea crescută a membranelor celulare, afectarea conducerii impulsurilor nervoase în țesutul muscular.

Medicii la întrebarea "de ce să utilizez gluconat de calciu?" Răspundeți că folosirea medicamentului este recomandabilă pentru:

 • hipoparathyroidism (osteoporoză, tetanică latentă);
 • tulburări de metabolizare ale vitaminei D (spasmofilie, rahitism, osteomalacie);
 • hiperfosfatemia la pacienții cu insuficiență renală cronică;
 • nevoia crescută de Ca (sarcină, alăptare, perioade de creștere intensă la copii / adolescenți);
 • conținut insuficient de Ca în dietă;
 • fracturi osoase;
 • metabolismul scăzut al CA în perioada postmenopauzală;
 • condiții care sunt însoțite de o excreție crescută a Ca (diaree cronică, repaus prelungit la pat, tratament pe termen lung cu diuretice, GCS sau medicamente antiepileptice);
 • otrăvire cu acid oxalic, săruri de Mg, săruri solubile ale acidului fluoric (oportunitatea utilizării agentului ca antidot se datorează faptului că, atunci când interacționează cu aceste substanțe, gluconatul de Ca formează oxalat netoxic și fluorură de Ca).

Ca supliment la tratamentul principal, comprimatele de gluconat de calciu sunt utilizate ca remediu pentru alergii la dermatoză, sindrom febril, urticarie, boală de ser, angioedem; cu sângerări de origine diferită de origine, distrofie alimentară, astm bronșic, tuberculoză pulmonară, hepatită parenchimică, eclampsie, nefrită, afectare hepatică toxică.

Care sunt fotografiile cu gluconat de calciu?

Gluconatul de calciu în fiole este prescris pentru patologiile individuale ale glandelor paratiroidiene, condiții care sunt însoțite de excreția sporită a calciului din organism, ca un ajutor pentru alergii, precum și pentru complicațiile alergice ale tratamentului cu alte medicamente, pentru a reduce permeabilitatea vasculară pentru diverse procese patologice, pentru nefrită, eclampsie, intoxicație hepatică, hiperkaliemie, hepatită parenchimică, formă hiperkalemică a paraliziei periodice (mioplegie paroxistică), ca hemostat agent de turnare.

Indicații (intravenos / intramuscular) pentru administrarea medicamentului sunt, de asemenea, otrăvirea cu săruri solubile ale acidului fluoric, acidului oxalic sau sărurilor de Mg, pentru boli ale pielii (psoriazis, mâncărime, eczeme).

În unele cazuri, Gluconatul de calciu este utilizat în timpul autohemoterapiei. Această metodă de tratament sa dovedit ea însăși în cazurile de boli de piele, furunculoză, răceli recurente, diabet, reumatism, alergii, în perioada de recuperare de la boli grave.

Pacientul este injectat cu o venă de 10 ml de soluție de gluconat de calciu și apoi ia imediat sânge din venă și sub formă de injecție subcutanată sau injecție în mușchiul gluteal, este transferat înapoi.

Ce este prickul fierbinte?

Injecțiile medicamentului sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de "injecții fierbinți de gluconat de calciu". De fapt, soluția este injectată încălzită numai la temperatura corpului.

O țipătoare caldă este numită datorită senzațiilor subiective care apar la pacient: după injectare, de obicei, există o senzație de căldură răspândită prin corp și, uneori, o senzație destul de puternică de arsură.

Gluconat de calciu pentru alergii

Medicii au dovedit că una dintre cauzele alergiilor poate fi o deficiență pronunțată de Ca în organism. Majoritatea reacțiilor alergice la copii sunt asociate cu deficiența Ca: organismul copiilor crește foarte rapid și, ca rezultat, conținutul de Ca în toate țesuturile sale scade.

În plus, factorii care contribuie la formarea deficitului de Ca sunt conținutul excesiv de vitamina D în organism și dentiție.

Din acest motiv, gluconatul de calciu este adesea utilizat ca metodă de prevenire și tratare a alergiilor la pacienții predispuși la această afecțiune.

Cu o cantitate suficientă de calciu, permeabilitatea pereților vasculari scade, iar penetrarea alergenilor în circulația sistemică devine dificilă. Aceasta înseamnă că o creștere a concentrației de Ca este însoțită de o scădere a probabilității unui răspuns imun acut.

Gluconatul de calciu este utilizat în asociere cu medicamente antihistaminice. Instrumentul este prescris inclusiv pentru a elimina efectele secundare cauzate de administrarea altor medicamente.

Studiile au arătat că sarea de calciu a acidului gluconic este cea mai puțin activă ca sursă de calciu pentru organism, dar gluconatul de calciu este cel mai potrivit pentru tratamentul și prevenirea oricăror boli alergice.

Tabletele sunt administrate oral înainte de mese. Doza depinde de caracteristicile bolii și de vârsta pacientului.

În plus, în unele cazuri, pacientului i se poate prescrie administrarea intravenoasă a soluției. Gluconatul de calciu pentru alergii nu este recomandat intramuscular sau subcutanat (în special pentru copii).

Cursul de tratament pentru alergii variază de obicei între 7 și 14 zile.

Gluconatul de calciu pentru alergii (revizuirile sunt o confirmare elocventă a acestui fapt) este un remediu testat în timp și destul de eficient care, pe lângă toate acestea, este aproape imposibil de supradozaj.

Absorbția maximă a calciului este asigurată cu participarea vitaminei D, a aminoacizilor (în special a L-argininei și lizinei) și a proteinei care leagă Ca.

Contraindicații

Contraindicații privind utilizarea soluției și a comprimatelor:

 • intoleranță la componentele medicamentului;
 • hipercalciurie severă;
 • tendința de a tromboza;
 • hipercoagulabilitate;
 • pronunțată ateroscleroză;
 • Nefroluritazia de calciu;
 • creșterea coagulării sângelui;
 • sarcoidoza;
 • insuficiență renală severă;
 • o perioadă de tratament cu glicozide cardiace (de exemplu, preparate digitale).

Efecte secundare

De obicei, medicamentul este bine tolerat, dar în unele cazuri sunt posibile următoarele tulburări:

 • bradicardie;
 • hipercalciurie, hipercalcemie;
 • greață, vărsături, tulburări ale scaunului (constipație / diaree), dureri epigastrice;
 • formarea de pietre de calciu în intestin (cu un aport pe termen lung de doze mari de medicament);
 • disfuncție renală (edem al membrului inferior, urinare frecventă);
 • reacții de hipersensibilitate.

În cazul administrării parenterale, greață, vărsături, bradicardie, diaree, senzație de căldură în cavitatea bucală și apoi în întregul corp, pot apărea uneori modificări ale pielii. Aceste reacții trec destul de repede și nu necesită tratament special.

Odată cu introducerea rapidă a soluției pot apărea greață, transpirație excesivă, vărsături, hipotensiune arterială, colaps (în unele situații letale). Extravazarea soluției poate duce la calcificarea țesuturilor moi.

În cazuri foarte rare, au fost înregistrate reacții alergice și anafilactice.

Odată cu introducerea intramusculară a gluconatului de calciu, este posibilă iritarea locală și necroza tisulară.

Instrucțiuni pentru gluconat de calciu

Tablete de gluconat de calciu, instrucțiuni de utilizare

Tabletele se iau înainte de masă, se prefără sau se mestecă.

O doză unică pentru pacienții cu vârsta peste 14 ani - de la 1 la 3 g (2-6 comprimate, pentru fiecare programare). Pacienții cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani dau câte 2-4 tab. 2-3 p. / Zi.

Tratamentul durează de la 10 zile la 1 lună. Durata cursului este determinată individual de către medicul curant, în funcție de starea pacientului.

Limita superioară admisibilă a dozei zilnice pentru pacienții vârstnici este de 4 tab-uri. (2 g).

Ambulatoare de gluconat de calciu, instrucțiuni de utilizare

Gluconatul de calciu se administrează intravenos sau intramuscular.

Pacienții cu vârsta de peste 14 injecții primesc 1 p / zi. Doză unică - de la 5 la 10 ml de soluție. Injecțiile, în funcție de starea pacientului, pot fi efectuate zilnic, în fiecare zi sau o dată la două zile.

Pentru copiii de la naștere până la 14 ani, doza de soluție injectabilă de glucoză de calciu de 10% variază de la 0,1 la 5 ml.

Înainte de introducerea medicamentului ar trebui să fie încălzit la temperatura corpului. Medicamentul trebuie administrat lent - în 2-3 minute.

Pentru introducerea a mai puțin de un mililitru soluție, se recomandă o doză unică de diluare la volumul dorit (volumul seringii) cu o soluție de glucoză 5% sau soluție de NaCl 0,9%.

supradoză

Tratamentul pe termen lung cu doze mari de gluconat de calciu crește riscul de hipercalcemie prin depunerea de săruri de calciu în organism. Probabilitatea hipercalcemiei crește odată cu utilizarea simultană a unor doze mari de vitamină D sau derivați ai acesteia.

 • anorexie;
 • constipație;
 • greață / vărsături;
 • iritabilitate;
 • oboseală crescută;
 • poliurie;
 • dureri abdominale;
 • polidipsie;
 • slăbiciune musculară;
 • hipertensiune;
 • artralgii;
 • tulburări psihice;
 • boli de rinichi;
 • nefrocalcinoza.

În cazuri severe, sunt posibile comații și aritmii cardiace.

Pentru a elimina simptomele unui supradozaj, medicamentul trebuie întrerupt. În cazurile severe, pacientului i se administrează administrarea intravenoasă a calcitoninei la o rată de 5-10 MO / kg / zi. Instrumentul este diluat în 0,5 l de soluție de NaCl 0,9% și picurat injectat timp de șase ore. De asemenea, a permis un antidot lent de picurare 2-4 p / zi.

interacțiune

 • încetinește absorbția etidronatului, estramustinei, bifosfonaților, antibioticelor de tetraciclină, chinolonelor, preparatelor pe cale orală și fluorură (între metodele lor, trebuie menținut un interval de cel puțin 3 ore).
 • reduce biodisponibilitatea fenitoinei;
 • îmbunătățește cardiotoxicitatea glicozidelor cardiace;
 • la pacienții cu hipercalcemie reduce eficacitatea calcitoninei;
 • reduce efectele blocantelor de canale de calciu;
 • crește toxicitatea chinidinei.

În combinație cu chinidina provoacă o încetinire a conducerii intraventriculare, în combinație cu diureticele tiazidice crește riscul de hipercalcemie. Vitamina D și derivații săi sporesc absorbția Ca. Colestiramină reduce absorbția Ca în tractul digestiv.

Formează săruri de Ca insolubile sau slab solubile cu salicilați, carbonați, sulfați.

Anumite alimente (de exemplu, rebarbora, tărâțe, spanac, cereale) pot reduce absorbția Ca din tractul digestiv.

Nu este compatibil cu soluția:

Condiții de vânzare

Tabletele reprezintă un mijloc de vânzare la negru. Este necesară o rețetă pentru a cumpăra fiole cu o soluție.

Rețetă în limba latină (eșantion): Rp.: Sol. Calcii gluconatis 10% 10 ml D.t.d. 6 ampul. S. Pentru administrare intramusculară sau intravenoasă (0,5-1 amp.).

Condiții de depozitare

A se păstra la temperaturi sub 25 ° C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Perioada de valabilitate

Soluție - 2 ani. Tablete - 5 ani.

Instrucțiuni speciale

Gluconatul de calciu trebuie administrat exclusiv pe cale intravenoasă la copiii cu vârsta sub 14 ani din cauza posibilității de necroză.

Înainte de umplerea seringii, este necesar să se excludă prezența reziduurilor de alcool în ea (se poate forma un precipitat).

Tratamentul pacienților cu antecedente de urolitiază, filtrare glomerulară redusă sau hipercalciurie minore ar trebui efectuat sub controlul concentrațiilor de Ca2 + în urină. Pentru a reduce riscul de urolitiază, se recomandă utilizarea unei cantități suficiente de lichid.

"Șarpele lui Faraon" din gluconat de calciu

Tabletele de gluconat de calciu sunt adesea folosite de chimiști entuziaști pentru a produce un "șarpe Pharaoh", un produs poros care este format dintr-o cantitate mică de reactanți.

Pilula se pune pe combustibil uscat și apoi se aprinde cu combustibil. Un "șarpe" de culoare gri, cu pete albe, începe să se strecoare din pilulă. Volumul "șarpe faraon" depășește în mod semnificativ volumul substanței originale: de exemplu, în unele experimente, 1 comprimat a produs șerpi cu lungimea de 10-15 cm.

În timpul descompunerii gluconatului de calciu se formează oxid de calciu, dioxid de carbon, carbon și apă. Umbra caracteristică a șarpelui care se formează este dată de oxidul de Ca. Singurul dezavantaj al unui astfel de "șarpe faraon" este fragilitatea sa, se prăbușește foarte ușor.

analogi

Gluconat de calciu-Flacon, LekT, B. Brown; Adjuvant de calciu, hidroxiapatită, granule de glicerofosfat, lactat de calciu, CalViv, pangamat de calciu, calciu-sandoz.

Gluconat de calciu pentru copii

Ce este gluconatul de calciu prescris pentru copii?

În articole, Dr. Komarovsky observă că cele mai frecvente indicații pentru utilizarea agentului în pediatrie sunt condițiile cauzate de consumul inadecvat de calciu din organism din alimente, precum și de condițiile care sunt cauzate de o încălcare a absorbției de calciu în intestin.

Împreună cu un conținut redus de Ca în alimente, hipovitaminoza D contribuie, de asemenea, la dezvoltarea hipocalcemiei. În plus, bolile individuale ale glandelor paratiroide și ale glandei tiroide pot fi, de asemenea, cauza hipocalcemiei.

Pe lângă aceste boli și rahitism, indicațiile pentru prescrierea preparatelor pentru copii sunt bolile alergice (acute sau cronice), boli ale pielii, patologii manifestate prin tulburări de coagulare, condiții fiziologice care sunt însoțite de o creștere a nevoilor copilului pentru Ca (perioade de creștere activă).

Cum să luați corect Gluconatul de calciu?

Pentru copii, Komarovsky recomandă dozarea gluconatului de calciu, în funcție de vârstă. În primele 12 luni de viață a copilului, standardele pentru consumul zilnic de Ca variază de la 0,21 până la 0,27 g. Copiii sub 3 ani au nevoie de 0,5 g Ca pe zi, copiii de 4-8 ani au nevoie de 0,8 g, copiii de peste opt ani 1-1,3 g.

De regulă, copiii se bucură de produse lactate, verdețuri, fructe, legume și fructe cu coajă lemnoasă.

Tabletele pentru copii cu vârsta de până la 12 luni sunt administrate 3 pe zi (1,5 g), copiii până la 4 ani - 6 zile pe zi (3 g), copiii până la 9 ani - în funcție de severitatea deficitului de Ca și caracteristicile situației clinice - 6-12 pe zi. zi (3-6 g), copii până la 14 ani - 12-18 pe zi (6-9 g).

Doza zilnică este împărțită în 2-4 doze.

În / la copii, medicamentul este de obicei injectat ca o îngrijire urgentă: pentru sângerare, convulsii, reacții alergice acute.

Administrarea subcutanată și intramusculară nu este administrată copiilor. Medicatia poate fi administrata numai la pacientii adulti!

Gluconat de calciu în timpul sarcinii

În timpul sarcinii și în timpul alăptării, este posibilă utilizarea medicamentului ținând cont de raportul beneficiilor față de mamă / risc la făt (copilul).

Este posibil să se spună exact dacă este posibil ca femeile însărcinate să ia gluconat de calciu în fiecare caz în parte, numai medicul care îl primește.

Atunci când se iau preparate Ca în timpul alăptării, penetrarea lor în lapte este posibilă.

Recenzii cu gluconat de calciu

Cele mai frecvente revizuiri ale medicamentului Gluconat de calciu sunt recenzii pentru alergii. Instrumentul este prescris pentru adulți și copii foarte mici. În același timp, majoritatea oamenilor consideră că aceasta este o alternativă demnă de droguri mai costisitoare și mai mediatizate.

Pentru a compensa deficiența de calciu, comprimatele sunt de obicei prescrise, dar în unele situații medicamentul este administrat intravenos sau într-un mușchi.

Recenzii de injecții Gluconatul de calciu ne permite să concluzionăm intramuscular că procedura este destul de dureroasă. În plus, disconfortul apare de obicei nu în timpul injecției, ci după aceasta.

Despre revizuirea intramusculară a gluconatului de calciu indică faptul că injecțiile intravenoase sunt mai ușor de trecut decât injecțiile în mușchi. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că injecția este "fierbinte" și nu trebuie să vă ridicați brusc după ea.

În ciuda durerii de injectare, medicamentul este bun pentru alergii, lichen roz, perioade grele, dureri în gât prelungite, herpes și o serie de alte patologii. Femeile gravide după tratamentul cu gluconat de calciu reduc semnificativ crampele piciorului, întăresc unghiile și dinții.

Nu este totuși necesar să uităm că tratamentul este un preparat medical, de aceea numai medicul îi poate recomanda tratamentul.

Gluconat de calciu

Prețul gluconatului de calciu în tabletele din farmaciile rusești - de la 3,5 ruble. pentru 10 bucăți. Costul de ambalare numărul 30 - 40-45 ruble. În Ucraina, puteți cumpăra 10 comprimate de la 3.85 UAH.

O soluție de 10% în farmaciile din Ucraina costă de la 17 UAH (fiole de 5 ml, nr. 10). Prețul de 5 ml fiole (№1) - 1,8 UAH. În Rusia, prețul injecțiilor Gluconat de calciu - de la 118 ruble.

Ce este folosit

Indicatiile de utilizare a medicamentului sunt foarte largi. Aceasta este pierderea calciului datorată deshidratării organismului și a anumitor tipuri de hepatită și a bolilor de natură dermatologică, cum ar fi urticaria sau dermatita atopică (leziuni cronice inflamatorii ale pielii). În caz de alergie, injectarea de gluconat reduce semnificativ severitatea patologiei, previne dezvoltarea proceselor inflamatorii, reduce umflarea membranelor mucoase.

Utilizați acest medicament pentru hipocalcemie ca urmare a creșterii rapide sau a sarcinii. Gluconatul de calciu se utilizează și în caz de leziuni hepatice ca urmare a otrăvirii. Tabletele și siropul sunt prescrise pentru dezvoltarea rahitismului la copii, ca terapie adjuvantă. De asemenea, este justificată administrarea gluconatului atunci când:

 • osteoporoza;
 • osteomalacia (o boală însoțită de mineralizarea insuficientă a țesutului osos);
 • o supradoză de sulfat de magneziu.

Contraindicații

Desigur, este necesar să menționăm contraindicațiile când luați gluconat de calciu. Astfel de medicamente nu sunt prescrise pentru hipercalcemie (afecțiune umană, în care nivelul de calciu liber este crescut în sânge), insuficiență renală acută, intoxicare cu glicozide cardiace, nefrourolitiază de calciu (condiție în care se formează depuneri în rinichi și în tractul urinar).

Acest medicament este utilizat cu prudență în caz de diaree, deshidratare, insuficiență circulatorie cronică, hipercoagulare și insuficiență renală cronică moderată.

Interesant, ionii de calciu sunt mediatori ai unui număr mare de reacții celulare, ca urmare a faptului că ele sunt numite molecula de semnalizare. Încă din 1883, a fost publicată lucrarea lui Sydney Ringer, care dezvăluie funcția importantă a calciului: este un semnal care susține contracția unei inimi izolate. Experimentele lui Ringer au dat naștere unei avalanșe de cercetare în acest domeniu. Și acum atenția cercetătorilor este atrasă de studiul rolului acestor ioni ca intermediar al sistemelor de semnalizare, datorită cărora se dezvăluie principalele mecanisme care reglează nivelul de calciu din sânge și celulă. Rezultatul cercetării este utilizarea inhibitorilor de semnal de calciu în practica clinică.

Utilizarea gluconatului de calciu

Metodele de utilizare a acestui medicament sunt diferite - tabletele sunt administrate pe cale orală, soluția de medicament poate fi administrată intravenos sau intramuscular. Administrarea subcutanată a medicamentului nu este permisă. Să analizăm în detaliu cum se administrează gluconatul de calciu.

 1. Medicamentul pe cale orală se utilizează în funcție de doza prescrisă de medic. Care sunt comprimatele de gluconat de calciu prescrise pentru copii? De obicei, pentru a evita complicațiile asociate injecției. Copiii cu vârsta de până la patru ani primesc 1-2 comprimate pe zi, copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani - 3 comprimate și adolescenți cu până la 5 comprimate pe zi. În unele cazuri, comprimatele sunt prescrise și adulții, în acest caz, doza este de 6 sau mai multe comprimate pe zi. Gluconatul de calciu administrat înainte de mese trebuie să fie zdrobit pentru o mai bună absorbție a tabletei. Medicamentul este spălat abundent cu apă sau lapte. Puteți găsi în farmacie și glucide de sirop de calciu pentru copii. Conform instrucțiunilor, acest medicament nu trebuie utilizat împreună cu antibioticele de tetraciclină, deoarece efectul antibioticelor va scădea. Intervalul dintre aportul de gluconat de calciu și suplimentele de fier ar trebui să fie mai mare de două ore.
 2. Intrări intramusculare - aceasta este probabil cea mai optimă utilizare a acestui medicament pentru adulți, deoarece permite obținerea unui efect rapid și nu este dificil de pus în aplicare. Ca tablete, injecțiile cu gluconat de calciu intramuscular sunt potrivite pentru tratamentul la domiciliu, de aceea sunt utilizate destul de des. Pentru această metodă de administrare a medicamentului este adecvată soluție 10%, 5-10 ml pe zi pentru adulți. Această metodă nu este adecvată copiilor din cauza pericolului de necroză. Pentru ca pacienții să aibă abcese datorate injecțiilor, este necesar să se stabilească corect locul injectării (cvadrantul exterior superior) și asigurați-vă că tratați locul injecției cu un antiseptic.
 3. Administrarea intravenoasă a medicamentului este aceeași ca și calea parenterală intramusculară. Înainte de introducerea soluției se încălzește la temperatura corpului. Intrați încet (mai mult de trei minute) sau picurăți. Adulții numesc zece procente soluție zilnic, în funcție de boală, 5-10 mililitri zilnic sau zilnic sau după două zile. Copii mai mari de un an - de la doi la cinci mililitri de soluție. Pe acul pentru introducerea medicamentului nu ar trebui să fie etanol rezidual, altfel medicamentul poate precipita.

Efecte secundare

Uneori, administrarea intravenoasă provoacă vărsături, greață, înroșire, transpirație, aritmie și scăderea tensiunii arteriale. Aritmii sunt, de asemenea, posibile la pacienții care utilizează glicozide cardiace.

Imaginile cu gluconat de calciu cauzează uneori reacții locale, inclusiv înroșirea, umflarea și îngroșarea țesuturilor moi.

Pastilele pot provoca iritații ale mucoasei gastrice, ducând la durere la nivelul abdomenului superior și la greață.

http://kashelisopli.com/lekarstva/glyukonat-kaltsiya-instruktsiya-po-primeneniyu-ukoly-vnutrimyshechno.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni