Gluconat de calciu pentru copii - recenzii Komarovsky: indicații, contraindicații, efecte secundare, doze

Calciul este unul dintre cele mai importante oligoelemente din corpul uman. Este necesar ca oasele și dinții să crească în mod corespunzător. De aceea, calciul trebuie să fie prezent în dieta sugarilor și adolescenților. Următorul element reglează activitatea mușchilor și inimii și afectează, de asemenea, coagularea sângelui. Mineralul se acumulează în organism și apoi se utilizează pe tot parcursul anului. Prin urmare, gluconatul de calciu Komarovsky este recomandat copiilor să utilizeze în mod regulat pentru a menține un nivel normal de oligoelemente în organism.

mărturie

Înainte de a începe să luați acest medicament, Komarovsky vă recomandă să contactați un specialist și să treceți testele necesare. Studiile vor arăta nivelul mineralelor din sânge, după care va deveni clar dacă bebelușul trebuie să ia calciu.
Medicamentul este prescris în următoarele cazuri:

 • Nivele scăzute de calciu în organism;
 • hipocalcemie;
 • Violarea pielii;
 • rahitismul;
 • Creșterea rapidă a dinților;
 • Afectarea ficatului;
 • Boală de rinichi;
 • dermatoză;
 • Fractură osoasă;
 • Astmul.

Dacă este suspectată una dintre afecțiunile de mai sus, Komarovsky recomandă contactarea unui pediatru care va prescrie tratamentul necesar.

Elementul următor este atribuit copiilor în asociere cu alte medicamente în tratamentul dermatitei atopice. Următoarea componentă restabilește structura pielii și reduce iritarea. Pentru urticarie și alergii, pacienții mici își piepște pielea, ceea ce încetinește vindecarea și crește inflamația. Prin urmare, Komarovsky include gluconat de calciu pentru alergii în tratamentul complex.

Komarovsky nu recomandă gluconat de calciu pentru răceli la copii, deoarece Studiile clinice au arătat că mineralul nu afectează cursul unei răceli: ARVI sau ORZ.

Medicul sfătuiește gluconatul de calciu pentru o răceală la copii numai dacă frigul este cauzat de alergii.

Formularul de eliberare

Elementul următor este vândut în comprimate în două doze: 250 mg și 500 mg. Copiii preferă comprimate cu gust dulce: fructe sau cacao. Gluconatul de calciu este substanța principală, se adaugă suplimentar talc, amidon și stearat de calciu. Aromele aromatizante (arome de cacao sau fructe) sunt utilizate în comprimate masticabile. Pentru injectare, se produce o soluție de 10% în fiole de 5 mg.
La întrebarea cum să se administreze gluconatului de calciu unui copil, Komarovski răspunde:

 • 0-1 ani - 3 comprimate de 500 mg sau 6 mg de 250 mg;
 • 1-4 ani - 6 comprimate de 500 mg;
 • 5-9 ani - 10 comprimate de 500 mg;
 • 10-14 ani - 16 comprimate de 500 mg.

Doza zilnică este de dorit să se împartă în 3-5 recepții. Copiilor trebuie să li se administreze medicamentul în pilule sau înainte de mese sau la 1-1,5 ore după masă, consumând lapte.

Dacă bebelușul trebuie să primească o injecție, atunci se efectuează exclusiv intravenos. Soluția trebuie să fie la temperatura camerei. Dozajul depinde de vârsta copilului. Până la 14 ani se administrează de la 0,1 până la 5 mg la fiecare 2-3 zile. Injectările intramusculare la copii sunt numiți în cazuri rare.

Medicamentul are multe analogii. Komarovsky recomandă administrarea medicamentului de la un producător pe tot parcursul tratamentului.

Contraindicații

Medicamentul este contraindicat în următoarele afecțiuni:

 • Intoleranță individuală;
 • ateroscleroza;
 • hipercoagulabilitate;
 • sarcoidoza;
 • Insuficiență renală.

Dr. Komarovsky recomandă gluconatului de calciu copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani să ia 1000 mg pe zi. Un copil sanatos este bine absorbit 20-30% din oligoelemente din alimente. Prin urmare, merită mai mult să folosim alimente bogate în calciu: brânză de vaci, chefir, brânzeturi, iaurt, ouă, ardei gras, castraveți, semințe de susan, floarea soarelui, dovleac, fasole, migdale, fulgi de ovăz, pește, varză. Acizii citrici și lactic, precum și vitamina D, măresc digestibilitatea oligoelementelor.

Efecte secundare

Calciul produce rareori efecte secundare. Cu toate acestea, corpul copiilor reacționează diferit față de medicament. Utilizarea prelungită a medicamentului poate provoca următoarele afecțiuni:

 • constipație;
 • diaree;
 • greață;
 • vărsături;
 • Slăbiciune musculară;
 • Tulburări ale ritmului cardiac.

În cazul prezentării unuia sau mai multor simptome din lista de mai sus, trebuie să întrerupeți administrarea medicamentului și să vă adresați medicului pediatru.

http://vospitulya.ru/razvitie-detey/zdorovye/lekarstva/glyukonat-kaltsiya-otzyvy-komarovskogo.html

Tratamentul cu gluconat de calciu pentru copii

Pentru dezvoltarea integrată și buna funcționare a principalelor sisteme și organe, este important să se adauge vitamine și oligoelemente. Organismul în creștere al copilului are nevoie de o componentă specială, care este Gluconatul de calciu, deoarece ajută la obținerea funcționării corecte a mușchiului cardiac, implică formarea, creșterea și întărirea scheletului osoasă. Principalele surse ale acestei componente sunt produsele fabricate din lapte, dar când nu pot fi consumate (alergie sau intoleranță), medicii prescriu un curs de calciu în pastile sau într-o formă disponibilă pentru cumpărare la o farmacie.

Indicații pentru utilizare

Preparatele de calciu sunt medicamente dovedite care sunt prescrise pentru a umple deficiența acestei substanțe într-un organism în creștere. Principalul ingredient activ al tuturor formelor de medicament este sarea de calciu a acidului gluconic. Substanța se eliberează sub formă de pulbere de culoare albă sau tablete și, de asemenea, soluție transparentă pentru injecții intramusculare.

Componenta principală asigură reglarea activă a metabolismului calciu-fosfor în organism. Calciul este prescris pentru copii, deoarece acest element este implicat în formarea de oase, dinți, oferă putere părului și unghiilor. În plus, sa constatat că, pe lângă aceste funcții, calciul este implicat activ în transmiterea impulsurilor nervoase. Conținutul său în organism este controlat astfel încât vasele să fie puternice și sănătoase. Calciul este important pentru organism, deoarece este implicat direct în procesele de coagulare a sângelui. Copiilor li se pot administra comprimate de calciu (pentru bebelușii pe care trebuie să le zdrobiți), urmând recomandările privind dozajul.

Indicatii pentru utilizarea acestui medicament sunt o varietate de procese patologice. Unul dintre principalii indicatori pentru includerea în programul de susținere a corpului copilului este lipsa calciului descoperită ca rezultat al diagnosticării. Originea acestei probleme poate fi de orice natură, principalul lucru fiind tratamentul inițiat în timp util. Sunt organizate numiri:

 • menținând în același timp o odihnă lungă;
 • dacă există o excreție crescută a calciului din organism;
 • Există o boală asociată cu insuficiența paratiroidiană.

Acest medicament este necesar pentru un copil dacă este diagnosticat cu nefrită. De asemenea, se recomandă includerea acestuia în programul de recuperare atunci când au loc următoarele procese patologice în organism:

 • hepatita;
 • boli de piele (psoriazis, eczeme);
 • mâncărime (pe fondul reacțiilor alergice);
 • creșterea permeabilității vasculare;
 • alergie la fundalul terapiei medicamentoase;
 • boala serului;
 • urticarie;
 • tuberculoza pulmonară;
 • febra fanului.

De asemenea, medicamentul este recomandat pentru programul de tratament pentru copii în următoarele cazuri:

 • dacă există o lipsă de vitamina D - rahitism;
 • deficit de hormon paratiroid - hipoparaterioză;
 • există o încălcare a metabolismului calciului.

În timpul sarcinii, de la formarea fătului și perioada de lactație, crește necesarul de calciu, precum și în primul an de viață al copilului.

Această substanță este necesară dacă a existat o fractură a membrelor (pentru a întări oasele). Medicamentul este prescris de un medic pediatru atunci când este necesar să se compenseze lipsa acestui oligoelement în produsele alimentare. Se constată că conținutul normal de calciu din organism previne sau împiedică dezvoltarea reacțiilor alergice. Gluconatul de calciu este, de asemenea, prescris dacă s-au produs otrăviri cu acid (fosforic sau oxalic), precum și săruri de magneziu.

Instrucțiuni de utilizare în diferite cazuri pentru vârste diferite

Scopul medicamentului este efectuat exclusiv de un medic. Dacă nu există alte cerințe, atunci pentru copii, cantitatea de substanță activă nu trebuie să depășească 500 mg în timpul zilei. Această cantitate trebuie împărțită în 3 părți egale (3 doze pe zi).

Până la 1 an

Dacă medicamentul va trebui să dea copiilor până la un an, cel mai bine este să utilizați comprimatele de Gluconat de Calciu. 1 comprimat va avea nevoie de zdrobire pentru a obține o pulbere. Compoziția rezultată trebuie apoi diluată în 100 ml de lapte sau un amestec. Dați medicamentul de 3 ori.

Până la 2 ani

Doza de medicament până la 2 ani rămâne aceeași - 1 comprimat pe zi. De asemenea, comprimatul trebuie sfărâmat și dizolvat în lichid pentru a fi convenabil.

După 2 ani

Copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani, medicamentul este prescris în cantitate de 1 g la un moment dat. Cantitatea totală de calciu este de 3 g pe zi sau 6 comprimate. Un copil de peste 5 ani crește doza la 8 comprimate pe zi.

Pentru a menține concentrația necesară a substanței în organism, se recomandă copiilor de 6-9 ani să administreze 4-6 comprimate de 2 ori pe zi. După 9 și până la 14 ani, 2-3 g din acest medicament sunt necesare pentru ca acesta să asigure un efect terapeutic complet. Administrarea intravenoasă a medicamentului se efectuează încet (în decurs de 2-3 minute). Este recomandat să consultați un specialist.

Copilul are următoarele probleme de sănătate:

De asemenea, problemele pot fi exprimate ca un impuls lent sau un ritm cardiac anormal. Dacă se face un exces prelungit al dozării unui agent, atunci problemele de sănătate sunt exprimate în următoarele:

 • apare constipația;
 • apare greață și / sau vărsături;
 • încălcarea tensiunii arteriale;
 • pot apărea pietre la rinichi;
 • poliurie;
 • pot să apară tulburări mintale;
 • uneori există o slăbiciune a mușchilor;
 • oboseala marcată;
 • apare iritabilitate;
 • bradicardia este diagnosticată;
 • apare hipercalcemia.

Opinii ale părinților despre acest medicament

Recenzii ale părinților care dau laptelui de calciu Gluconatului copiilor lor:

Pediatrul nostru a recomandat calciu gluconat ca un element suplimentar care consolidează organismul. Suntem alergici la produsele lactate, deci nu este posibil să obținem calciu în mod natural. Medicul a sfătuit să împartă pilula în 4 părți, în loc să zdrobească pulberea (copil de 6 ani). Numirea nu a fost de a consolida oasele, ci de a scăpa de alergii. Rezultat: după cursul tratamentului, care în cazul nostru a durat 15 zile, putem include produse din brânză de vaci în dietă. Sunt mulțumit de rezultat, având în vedere că copilul a luat cu calm medicamentul, spălându-l cu apă curată și necarbonată.

Inna, 34 de ani

Eu folosesc comprimatele de gluconat de calciu ca agent terapeutic pentru o lungă perioadă de timp. Admit-o eu și o dau copilului la sfatul unui medic pentru a întări dinții și scheletul. Potrivit rezultatelor tuturor anchetelor, pot spune cu încredere că acesta umple perfect deficitul acestei substanțe. Pot spune că nu am avut niciodată reacții negative și efecte secundare. Deja beți 3 cursuri cu pauze timp de 2-3 luni între ele. La momentul apariției dinților, drogul a ajutat - copilul sa comportat calm, nu a plâns.

Nina, 28 de ani

Un instrument bugetar numit Gluconat de calciu a ajutat când copilul meu sa întins după ce a jucat sport. Pediatrul nostru mi-a spus despre asta și l-am inclus în programul de recuperare. Muschii copilului s-au recuperat foarte repede - după 2 săptămâni de luare, a fost posibil să rămână încrezător pe picior, deși o ușoară înfometare a persistat timp de încă 2 luni. Dar sunt sigur că fără droguri statul ar fi mult mai rău și ne-am recupera mai mult.

Natalia, 31 de ani

Folosesc gluconat de calciu când este nevoie de tratarea rănilor. Toți copiii cad în mod constant, rănesc și se abrazează în timpul jocului. Acest instrument vă permite să promovați rapid vindecarea. Este necesar să zdrobiți pilula și pulberea care rezultă pur și simplu să stropească rana, apoi să o bandajați cu un bandaj steril. Ca urmare, nu există nici o inflamare sau supurație, iar procesul de vindecare în sine durează 3-4 zile.

Anastasia, 38 de ani

Cu ajutorul acestei remedii necostisitoare am rezolvat problema părului - copilul a crescut încet și a fost întotdeauna slab. Avem o dietă plină și variată, dar din anumite motive organismul nu avea calciu. După ce a terminat cursul tratamentului, a început să observe că părul devine mai puternic și crește mai repede.

Svetlana, 25 de ani

concluzie

Gluconatul de calciu este un medicament care vă permite să rezolvați un complex de probleme în organism. Este prescris copiilor de la o vârstă fragedă pentru a împiedica dezvoltarea unor procese patologice grave asociate cu o cantitate insuficientă de substanță în organism. Recepția fără a depăși doza este complet sigură pentru sănătatea copilului sau adolescentului.

http://allergia.life/lekarstva/ot-allergii/glyukonat-kalciya-detyam.html

Gluconat de calciu pentru tratamentul copiilor

Gluconatul de calciu este un medicament autohton bine cunoscut de multe generații. Până în prezent, rămâne cel mai prescris medicament de calciu din toate opțiunile posibile. După ce ați citit acest articol, veți afla când și de ce un copil poate avea nevoie de acest medicament, cum să îl utilizați pentru a trata copiii și ce ar trebui luat în considerare.

Despre drog

La nivel chimic, gluconatul de calciu este o sare care se formează ca urmare a interacțiunii dintre calciu și acid gluconic. Se pare o pulbere albă fără gust, care este ușor solubilă în apă, dar nu se poate dizolva în alcool sau eter.

În medicină, este considerat un supliment mineral valoroasă, care are un efect terapeutic excelent pentru pacienții aflați în stare de hipocalcemie. Acest termen se referă la lipsa de calciu din organism.

Calciul este foarte important pentru copii, deoarece oferă protecție pentru țesutul osos, forța dinților și participă la procesul de formare a sângelui (responsabil pentru coagularea sângelui), joacă un rol important în funcționarea normală a scheletului muscular, precum și a sistemelor cardiovasculare și nervoase. Fără calciu, pancreasul și glanda tiroidă nu vor funcționa normal în cantități suficiente.

Trebuie notat faptul că calciul îndeplinește toate aceste funcții cu succes numai dacă interacționează cu magneziu, fosfor și vitamina D. Prin urmare, o cantitate suficientă din ele este foarte importantă pentru ca calciul să fie complet absorbit și să aibă un efect pozitiv.

La copii în timpul perioadei de creștere intensivă, necesarul de calciu este mare. Dar acest lucru nu înseamnă că toți, fără excepție, ar trebui să ia Gluconatul de calciu pentru prevenire. Acest medicament este prescris de un medic doar pentru acei copii care au cu adevărat nevoie de el. În caz contrar, există un exces de calciu, iar această condiție (precum și o deficiență) este destul de periculoasă pentru sănătatea și viața copilului.

Indicații pentru utilizare

Pentru a afla dacă un copil are nevoie de acest medicament, puteți să vizitați medicul și să treceți testele de sânge pentru biochimie. El vă va spune ce concentrație de calciu este prezent (acest parametru este definit în mmol / litru), dacă acest nivel este suficient. De obicei, medicamentul este recomandat pentru următoarele afecțiuni și afecțiuni:

 • hipocalcemia cauzată de malnutriție sau nutriție necorespunzătoare;
 • hipocalcemia care însoțește diverse modificări patologice în formarea sângelui, cu coagulare scăzută a sângelui;
 • osteoporoza - o boală în care scheletul osos se înmoaie, pierde rezistența;
 • dezechilibru al nutrienților, tulburări metabolice - deficiență de vitamina D;
 • cu rahitisme stabilite și confirmate;
 • cu necesitatea urgentă de a obține un mineral (în timpul creșterii foarte rapide a copilului sau erupția mai multor dinți simultan);
 • cu pierderi mari de calciu asociate cu administrarea medicamentelor diuretice, boli prelungite, în timpul cărora copilul a fost obligat să stea în pat pentru o lungă perioadă de timp, cu diaree prelungită, precum și în timpul tratamentului cu medicamente antiepileptice;
 • în caz de alergii - atât acute cât și cronice, exprimate în manifestări ale pielii (urticarie, dermatoză) și respiratorii (în rinită alergică, angioedem, astm bronșic);
 • cu diverse sângerări;
 • cu slăbiciune musculară (myoplegia);
 • cu patologii hepatice cauzate de expunerea la anumite toxine;
 • pentru răceli, infecții virale respiratorii acute și frecvente, infecții respiratorii acute - pentru a crește permeabilitatea vasculară, care poate fi perturbată datorită impactului unui proces infecțios inflamator;
 • cu niște jad.

Formularul de eliberare

Medicamentul există în două forme farmacologice - în tablete și soluție pentru preparate injectabile. Tabletele (doze de 250 mg și 500 mg) sunt atât de greu, cât și pot fi mestecate. Soluția este concepută special pentru administrarea intramusculară și intravenoasă.

Pentru utilizarea la domiciliu a copiilor, este adecvată numai prepararea sărurilor de calciu în tablete. Soluțiile sunt folosite pentru pacienții adulți, fiind adesea folosiți de medicii de ambulanță (în situații care necesită răspuns urgent - cu pierderi severe de sânge, cu edeme sau șoc alergice, medicamentul fiind administrat intravenos sau utilizat în picături). Copiilor li se poate administra și medicamentul intravenos - la o rată foarte scăzută de administrare. Cu toate acestea, aceasta trebuie să fie dovezi foarte convingătoare. În nici un caz nu puteți face acest lucru pe cont propriu.

Instrucțiuni de utilizare

Tabletele înainte de utilizare trebuie să fie bine zdrobite. Copiii li se administrează pulberea rezultată cu o cantitate mică de apă sau lapte matern. Este important să se respecte doza de vârstă, deoarece un exces de calciu duce la probleme mari. Doze pentru copii:

 • pentru sugari sub 1 an și pentru nou-născuți - nu mai mult de 0,5 g;
 • pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani - câte 1 g fiecare (doza zilnică maximă nu trebuie să depășească 3 g);
 • copii de la 5 la 7 ani - 1,0-1,5 g (nu mai mult de 4,5 g pe zi);
 • copii de la 7 la 10 ani - 2 g (nu mai mult de 6 g pe zi);
 • copii de la 10 la 13 ani - la 2,0-2,5 g (nu mai mult de 8 g pe zi);
 • adolescenți de la 13 ani - 3 g (nu mai mult de 9 g pe zi).
http://www.o-krohe.ru/detskoe-pitanie/vitaminy/glyukonat-kalciya/

Cum se administrează gluconatul de calciu unui copil

Calciul este un mineral necesar pentru copii pentru o dezvoltare normală. Copiii au nevoie de servirea zilnică a acestui element mai mult decât adulții. Acest lucru rezultă din faptul că la oasele copilului se formează mai activ și se schimbă dinții. În plus, dezvoltarea morfologică a sistemului nervos nu este încă completă, deci este susceptibilă la cele mai mici schimbări în compoziția substanțelor din sânge.

Lipsa mineralelor la un copil se manifestă prin convulsii, nervozitate, rahitism, curbură a coloanei vertebrale în viitor etc. Gluconatul de calciu va ajuta la umplerea deficitului acestei substanțe la copii de vârste diferite. Principalul lucru este să urmați regulile de a lua medicamentul.

Descrierea și proprietățile medicamentului

Gluconatul de calciu este un produs intern de medicină. Aceasta este sarea care se formează după reacția chimică a calciului și a acidului glucuronic. În aspect, este o pulbere albă cu gust și aromă neutre. Substanța este solubilă în apă, dar practic insolubilă în alcool sau eter. Este un supliment mineral care ajută la prevenirea și tratarea hipocalcemiei. Deci, doctorii numesc o condiție în care există o lipsă a acestui element în organism.

Calciul este necesar pentru pacienții mici, deoarece protejează țesutul osos de la distrugere, face dinții puternici, participă la formarea sângelui (mecanismul de coagulare a sângelui). Acest mineral asigură funcționarea și contracția scheletului muscular, normalizează activitatea sistemului nervos central și a sistemului cardiovascular. Cu hipocalcemia, pancreasul și glanda tiroidă sunt perturbate.

Cu toate acestea, pentru ca medicamentul să prezinte aceste proprietăți, acesta trebuie combinat cu magneziu, fosfor, vitamina D. Aceste elemente facilitează absorbția calciului și sporesc efectul său pozitiv.

Așa cum am menționat mai devreme, corpul copilului are nevoie de săruri de calciu, dar acest lucru nu înseamnă că toți copiii pot lua medicamentul pentru a preveni hipocalcemia. Decizia privind numirea medicamentului este luată de medic după testele de laborator efectuate în laborator. Un aport necontrolat mărește probabilitatea de hipercalcemie (un exces de minerale), iar acest lucru nu este mai puțin periculos decât o lipsă de calciu.

În farmacii, medicamentul este reprezentat de pastile, soluție injectabilă. Pastilele sunt grele și pot fi mestecate. Iar lichidul de injectare este injectat în mușchi sau pe piele. Cea mai bună opțiune pentru copii este pastilele. Soluția este utilizată de către medici în caz de urgență (hemoragie gravă, edem de origine alergică sau șoc) la adulți. Copiii sunt prescrise de medic, sub formă lichidă de medicament, apoi medicamentul este injectat în venă. La domiciliu, este interzisă utilizarea soluției.

Medicament cu prescripție

Aflați dacă gluconatul de calciu este necesar la un copil sau la un copil mai mare va fi ajutat de un medic care va efectua un test de sânge biochimic. După cercetare, el va spune ce nivel de minerale este în sângele copilului și dacă este normal.

Ca instrucțiuni de utilizare, pentru copii, medicamentul este utilizat în astfel de cazuri:

 • Concentrație scăzută a calciului din cauza malnutriției.
 • Hipocalcemia pe fondul bolilor organelor care formează sânge, cu coagularea sanguină slabă.
 • Boala țesutului osos, care este însoțită de fragilitatea osoasă datorată deficienței minerale.
 • Dezechilibrul vitaminelor, mineralelor, tulburărilor metabolice.
 • Rahitismul.
 • Creștere rapidă sau dentiție simultană.
 • Pierderea semnificativă de calciu (luând diuretice sau anticonvulsivante, boli prelungite, în timpul cărora copilul era în pat, diaree prelungită).
 • Hemoragii cu etiologie diferită.
 • Afectarea ficatului cu substanțe toxice.
 • Cu răceli, medicamentul reduce permeabilitatea vaselor de sânge, care crește odată cu boala.
 • Afecțiuni inflamatorii ale rinichilor.
 • În cazul reacțiilor alergice: febră urzică, dermatoză, nas curbat, edem Quincke, astm bronșic.

Dacă suspectați una dintre aceste boli, trebuie să vizitați un medic care va efectua un examen și va prescrie medicamentele necesare.

Metode de aplicare

Dacă tratamentul se efectuează cu ajutorul comprimatelor, acestea sunt zdrobite înainte de a le lua. Copiii praf sunt amestecați cu laptele matern, iar copiii mai mari - cu apă. Doza de medicament trebuie să respecte recomandările medicului, deoarece supradozajul medicamentului amenință să aibă consecințe negative.

Calciu Gluconat Dozaj:

 • Pentru copiii de până la un an - aproximativ 0,5 g, se administrează și 500 mg de droguri nou-născuților.
 • Un copil cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani este recomandat să dea aproximativ 3 g pe zi.
 • De la 5 la 7 ani - 4,5 g pe 24 de ore.
 • De la 7 la 10 ani - 6 g pe zi.
 • De la 10 la 13 ani - 8 g pe zi.
 • Copii peste 13 ani - aproximativ 9 g pe 24 de ore.

Porțiunea zilnică a pulberii este împărțită în 2-3 doze. Beți înainte de masă sau după 60 - 90 de minute după aceasta. Tabletele spălate cu apă sau lapte. Deși unii pediatri consideră că este mai bine să se amestece medicamentul cu apă. Dacă aveți îndoieli cu privire la utilizarea laptelui, consultați-vă medicul.

Pentru a scuti alergiile acute, copiii sunt sfătuiți să ia medicamente cu antihistaminice, deoarece primul medicament le sporește acțiunea. În plus, gluconatul de calciu cu alergii ajută la eliminarea efectelor secundare ale medicamentelor antialergice. Durata cursului terapeutic este de la 10 zile la 1 lună. Dacă este necesar, pediatrul va prelungi tratamentul.

Gluconatul de calciu pentru răceli este permis să dea un copil de la 3 ani. Un copil se poate îmbolnăvi chiar și după o ușoară hipotermie sau contact cu o persoană infectată. Medicamentul este luat în tratamentul SARS, deoarece protejează vasele de leziuni, reduce permeabilitatea și fragilitatea lor în timpul procesului inflamator.

Injectările fierbinți (soluție 10%) sunt adesea folosite în timpul răcelii sau al bolilor de origine virale. Medicamentul este încălzit la o temperatură de 36 - 37 ° și injectat într-o venă într-un volum de 5 ml. Soluția este aplicată de două ori sau de trei ori în 24 de ore. În plus, injecțiile sunt folosite pentru hemoragii intense, convulsii, intoxicații cu săruri de magneziu, boli de piele. Reacții alergice severe care sunt însoțite de umflare și insuficiență respiratorie - aceasta este o indicație directă pentru utilizarea injecțiilor fierbinți.

Gluconatul de calciu în răceala comună contribuie la dispariția edemului mucoasei. Probabilitatea unui supradozaj este scăzută, deoarece excesul de minerale este excretat din organism. În același timp, se recomandă curățarea nasului cu soluție salină. Și în camera copilului trebuie să mențineți un nivel ridicat de umiditate și să faceți curățenie umedă în fiecare zi.

Instrucțiuni speciale

 • Alergia la medicament.
 • Creșterea concentrației de săruri minerale în urină.
 • Hipercalcemia.
 • Predispoziția la trombofilia (creșterea coagulării sângelui și a cheagurilor de sânge).
 • Ateroscleroza.
 • Insuficiența funcțională a rinichilor (formă severă).
 • Sarcoidoza (o boală inflamatorie în care se formează granuloame în mai multe organe).

 • scăderea frecvenței cardiace;
 • simptome de hipercalcemie;
 • niveluri crescute ale calciului urinar;
 • greață, erupție de vomit;
 • tulburări ale scaunelor;
 • picioarele se umflă, iar în cazul bolii renale, copilul deseori golește vezica urinară;
 • acumularea de săruri minerale în intestine (după o lungă recepție de doze mari);
 • alergie.

Când supradozajul dezvoltă hipercalcemie, care este însoțită de constipație sau diaree, vărsături, dureri abdominale. În plus, există miastenia gravis (slăbiciune musculară), hipertensiune, calculi în rinichi. Unii copii după o supradoză manifestă confuzie, halucinații, urmată de o comă.

Astfel, gluconatul de calciu este un medicament necesar pentru prevenirea hipocalcemiei și tratamentul complex al multor boli. Cu toate acestea, medicamentul este permis să ia copilul numai din motive medicale și după biochimia sângelui. Acest lucru se datorează faptului că medicamentul provoacă reacții negative.

http://vskormi.ru/children/kalciya-glyukonat-detyam/

Dozajul de gluconat de calciu

Absorbția intestinală și absorbția insuficientă a alimentelor sunt principalele cauze ale deficienței de calciu din corpul uman.

Produsele lactate sunt principala sursă de calciu, în timp ce, în același timp, există o concepție greșită la nivel global că un copil fără lapte este condamnat la o deficiență de calciu. De fapt, calciul este abundent în verde și fructe cu coajă lemnoasă, în fructe și legume și în pește, deci este posibil să se facă fără produse lactate.

Deficitul de calciu se dezvoltă cel mai rapid atunci când, împreună cu o prezență insuficientă de calciu în alimente, apare hipovitaminoza D. Deficitul de calciu este posibil și în anumite boli ale glandelor tiroide și paratiroidiene.

Standardele de aport zilnic de calciu pentru copii în primul an de viață sunt 210-270 mg, la vârsta de 1-3 ani - 500 mg, 4-8 ani - 800 mg, peste 8 ani - 1000-1300 mg.

Indicații pentru prescrierea suplimentelor de calciu, pe lângă rahitismul și afecțiunile menționate ale glandelor endocrine, includ boli alergice acute și cronice, boli manifestate prin tulburări de coagulare a sângelui, boli ale pielii (psoriazis, eczeme etc), condiții fiziologice însoțite de o creștere a necesităților organismului în calciu (sarcină, perioade de creștere activă).

Imunologii bate ALARMĂ! Conform datelor oficiale, o alergie aparent inofensivă la prima vedere are milioane de vieți. Motivul pentru astfel de statistici teribile este PARASITELE, infestate în interiorul corpului! În primul rând la risc sunt oamenii care suferă.

Ca mijloc de îngrijire de urgență (pentru convulsii, sângerări, reacții alergice acute) preparatele de calciu sunt injectate intravenos.

Clorura de calciu

Disponibil sub formă de soluții injectabile de 10% și 2,5%, precum și soluții pentru administrare orală - 10% pentru adulți și 5% pentru copii. Există chiar și forme speciale de dozare pentru copii - 5% soluție de clorură de calciu cu suc de fructe.

Administrarea intravenoasă este însoțită de o senzație de febră ("injecție la cald") și o scădere moderată a tensiunii arteriale. Administrarea subcutanată și intramusculară este contraindicată, deoarece clorura de calciu provoacă leziuni tisulare locale.

Când ingerarea este adesea iritantă pentru mucoasa stomacului, care se manifestă prin arsuri la stomac și dureri în abdomenul superior. Nu este surprinzător în această privință faptul că atunci când se prescrie calciu copiilor, este obișnuit să nu se utilizeze alți cloruri, ci alte medicamente.

Gluconat de calciu

Acesta este unul dintre cele mai comune suplimente de calciu din întreaga lume. Considerat ca medicamentul de prima alegere pentru administrarea intravenoasă în cazul convulsiilor asociate cu deficiența de calciu.
Disponibil în tablete de 250 și 500 mg, precum și sub formă de soluție injectabilă de 10%. Tabletele sunt adesea disponibile cu suplimente de fructe, precum și arome de cacao.

Ca soluții de clorură de calciu, soluțiile de gluconat de calciu sunt capabile să provoace iritarea țesutului local, deși nu la fel de severă.

ATENȚIE!
Gluconatul de calciu intramuscular și subcutanat este de asemenea contraindicat, deși unele indicații farmacologice (interne) permit gluconat de calciu intramuscular, dar numai pentru adulți. Pentru copii, numai intravenos!

Utilizarea practică a gluconatului de calciu este deseori inutilă datorită dozării necorespunzătoare.

Acordați atenție:

 • Doza zilnică medie de gluconat de calciu pentru adulți este de 15 g, adică 30 de comprimate de 500 mg fiecare sau 60 de comprimate de 250 mg fiecare!
 • doze zilnice medii pentru copii:
  • până la un an - 1,5 g (3 comprimate de 500 mg);
  • 1-4 ani - 3 g (6 comprimate de 500 mg);
  • 5-9 ani - 3-6 g (6-12 comprimate de 500 mg);
  • 10-14 ani - 6-9 g (12-18 comprimate de câte 500 mg fiecare).

Doza zilnică este de dorit să se împartă în mai multe doze (2-4). Administrarea de gluconat de calciu în majoritatea cazurilor nu este însoțită de niciun efect secundar.

Lactat de calciu

Disponibil în tablete de 500 mg. Acesta conține o cantitate mai mare de calciu comparativ cu gluconatul, prin urmare este mult mai convenabil să o luați (doza zilnică medie este de 3-4 ori mai mică decât cea a gluconatului de calciu).

Gluconatul, clorura și lactatul sunt preparate de calciu utilizate cel mai des. Cu toate acestea, lista de săruri de calciu prescrise de medici nu se limitează la aceste medicamente. Alte preparate de calciu (carbonat, fosfat, glicerofosfat, acetat, citrat) nu prezintă avantaje speciale sau indicații specifice pentru utilizare.

P.S.

Prieteni, vă atrag atenția asupra faptului că nu există o eroare în dozele de gluconat de calciu.

Dacă nivelul calciului din sânge este scăzut (hipocalcemia), atunci dozele sunt doar așa, iar dacă nivelul de calciu este normal, îl puteți bea, așa cum recomandă manualele noastre, 3 tablete pe zi, dar nu puteți bea, dar mâncați în mod normal.

Adresez tuturor celor care se îndoiesc la manualul clasic de farmacologie clinică în Goodman și Gilman, cunoscut în lumea civilizată, care în 2006 a fost chiar tradus în limba rusă. Informații privind dozele de calciu "Medicină normală" - volumul 4, p. 1319

(Această publicație este un fragment adaptat al cărții de către EO Komarovsky, "Un manual al părinților sensibili, Partea a treia, Droguri".)

autor Komarovsky E.O.
publicat 01/21/2015 17:04
actualizat 07/15/2017
- Medicamente

Instrucțiuni de utilizare

Cum să luați gluconat de calciu

Gluconatul de calciu trebuie luat după mese, consumând multă apă. Pentru o mai bună absorbție a tabletei, se recomandă să mestecați înainte de a vă înghiți. Rețineți că medicamentele și suplimentele alimentare care conțin calciu pot bloca absorbția sau pot slăbi efectul multor alte medicamente. Citiți mai multe în articolul "Cum să luați calciu". Aflați ce alte medicamente și vitamine nu pot fi amestecate cu acest remediu. Și, cel mai important, dați seama dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră ar trebui să luați gluconat sau alte suplimente de calciu deloc. În majoritatea cazurilor, acest lucru nu este necesar.

Câte zile la rând aveți nevoie să luați comprimate de gluconat de calciu?

De regulă, oamenii iau gluconat de calciu sau îl dau copiilor pentru a preveni o deficiență a acestui mineral în organism. Nu poate fi un răspuns clar și neechivoc la întrebarea câte zile la rând trebuie să luați. Pentru că nu există semne evidente prin care să înțelegeți, spun ei, a existat ieri un deficit de calciu și astăzi este dispărut. Citiți mai multe despre articolul "Deficitul de calciu: simptome și tratament." Puteți lua gluconat de calciu sau îl puteți da copilului în fiecare zi timp de mai mulți ani la rând. Sau puteți anula chiar acum - și, cel mai probabil, nu veți observa modificări. Adulții și copiii ar trebui să încerce să obțină suficient calciu dintr-o dietă sănătoasă și să nu se aplece pe pastile.

În cazul în care gluconatul de calciu și vitamina D sunt luate împreună sau separat?

În primul rând, studiați articolul detaliat "Vitamina D". După ce ați citit-o, veți înțelege dacă dumneavoastră sau copiii dumneavoastră aveți deficit de vitamină D în organism. Este posibil să aveți suficientă vitamină D și fără pilule, mai ales vara. Cu toate acestea, dacă nu este suficient, calciul nu va fi absorbit în intestin, indiferent cât de mare consumă acest mineral. Vitamina D poate fi administrată împreună cu calciu. Există comprimate combinate care conțin ambele substanțe. De exemplu, calciu D3 Nycomed sau Complivit Calcium D3. Dacă un adult sau un copil ia calciu și vitamina D3 separat, în pastile diferite - acest lucru este, de asemenea, normal.

Este gluconatul de calciu dăunător în cantități mari?

Calciul în comprimate la adulți poate crește riscul bolilor cardiovasculare și oncologice cu 10-20%. Aflați mai multe în articolul "Cum să luați calciu". Cu toate acestea, comprimatele de gluconat de calciu conțin foarte puțin din acest mineral, doar 9,5%. Pentru a crește în mod semnificativ nivelul de calciu în organism, trebuie să fie consumate cu mâini în fiecare zi. Este puțin probabil ca cineva să facă asta de zile întregi. Este recomandabil să nu luați comprimate de calciu în mod aleatoriu, dar într-o dozare precisă. Este necesar să se determine rata de consum zilnic a acestui mineral, în funcție de sexul și vârsta persoanei. Apoi studiați tabelul de conținut de calciu din alimente și calculați cât de mult din acest mineral primiți de la alimente. Diferența poate fi umplută cu gluconat de calciu sau cu alte comprimate. Este aproape imposibil să mănânci cât de mult calciu în pastile, ca să provoace efecte secundare grave. Ei bine, cu excepția constipatiei. Mai sus pe această pagină este o listă completă a posibilelor efecte secundare și interacțiuni negative cu alte medicamente.

De ce laptele de calciu trebuie să bea lapte?

Lapte și produse lactate - una dintre cele mai bogate surse de calciu, care este bine absorbită de corpul uman. Persoanele care consumă o mulțime de produse lactate, probabil, nu trebuie să ia gluconat de calciu. Ei și așa nu vor avea o deficiență a acestui mineral în organism. Dr. Komarovsky nu recomandă acordarea de lapte copiilor sub 3 ani. Puteți folosi iaurt, kefir, brânză de vaci, dar nu și lapte. Deoarece copiii mici nu au dezvoltat suficient sistem digestiv pentru a face față laptelui. Studiați articolul "Calciu în lapte, brânză de vaci și brânză tare". Aflați ce beneficii și riscuri sunt suportate de consumul de lapte și de produse lactate pentru adulți și copii.

Cum să aplicați gluconat de calciu pentru a întări dinții?

Nici o cercetare serioasă nu confirmă faptul că gluconatul de calciu poate ajuta la întărirea dinților la copii sau adulți. Este puțin probabil ca persoanele care mănâncă în mod normal să aibă o deficiență de calciu în organism care poate provoca probleme cu dinții. Periați-vă dinții de două ori pe zi - după micul dejun și pe timp de noapte. Acesta este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a le întări. Cel mai probabil, pastele cu fluor sunt cele mai eficiente pentru prevenirea cariilor.

Se poate lua gluconatul de calciu la o temperatură?

Gluconatul de calciu nu scade temperatura corpului. Dar din faptul că un adult sau un copil va lua aceste pastile, cel mai probabil, nu va fi nici un rău.

Este eficace tratamentul frigului și rinitei cu acest remediu?

Gluconatul de calciu nu vindecă nasul rece și curge. Site-ul Centr-Zdorovja.Com recomandă studierea cărții lui Komarovsky "Sănătatea copilului și simțul obișnuit al rudelor sale". Tratați rinita și alte simptome la rece descrise în această carte.

Cu alergii pe care gluconatul de calciu este mai bun - fotografii sau pastile?

În primul rând, este necesar să se excludă contactul cu substanța care provoacă alergia. Poate fi un fel de produs alimentar, chimic de uz casnic sau altceva. Și doar în al doilea rând, gândiți-vă la medicamente antihistaminice. Gluconatul de calciu nu ajută în nici o formă de alergii - nici focuri, nici pastile. De obicei, pacientul începe să ia acest medicament și, în același timp, își oprește contactul cu alergenul. Asta ajută. În țările occidentale civilizate, nimeni nu se gândește chiar să ia calciu din alergii. Puteți afla despre medicamente eficiente pentru alergii moderne vizionând videoclipul Dr. Komarovsky.

Care este diferența dintre gluconat și carbonat de calciu? Care este mai bine?

Gluconatul de calciu conține doar 9,5% din acest mineral, iar carbonatul - până la 40%. Pentru a obține o doză zilnică de calciu pentru un adult sau copil, va fi suficient să luați 1-2 comprimate de carb. De exemplu, calciu D3 Nycomed sau Complivit Calcium D3. În același scop, trebuie să mâncați o mână întregă de comprimate de gluconat de calciu. Carbonatul de calciu este mai ușor de utilizat decât gluconatul. Carbonatul de calciu nu este recomandat persoanelor care au aciditate scăzută a stomacului sau care iau medicamente - inhibitori ai pompei de protoni. Citratul de calciu este cel mai bine absorbit la acești pacienți. Nu există date privind dacă gluconatul este potrivit pentru aceștia. Tabletele de carbonat de calciu arată mai scump decât gluconatul. Dar, având în vedere cât de mult trebuie să fie luate în fiecare zi, diferența de preț aproape că dispare.

Gluconat de calciu sau D3 Nycomed de calciu: Care este mai bine?

Calciul D3 Nycomed este un medicament care conține 1250 mg de carbonat de calciu (500 mg de calciu pur) în fiecare comprimat. Pentru a obține aceleași 500 mg de calciu, un adult sau un copil va trebui să mănânce până la 11 comprimate de gluconat. Este evident că calciul D3 este mai ușor de utilizat decât gluconatul de calciu. Un comprimat de acest medicament costă aproape la fel de mult ca 11 comprimate de gluconat. Prin urmare, este greșit să spunem că calciu D3 nikomed este mult mai scump. În plus, acest medicament conține, de asemenea, vitamina D în combinație cu calciu. În comprimatele de gluconat de calciu, vitamina D nu are loc, de obicei. Calciul D3 nycomed este disponibil sub formă de comprimate dulci masticabile cu aromă de fructe. De aceea, adulții și copiii o acceptă de obicei cu plăcere. Obținerea unui copil să mănânce o cantitate mare de gluconat de calciu poate să nu fie ușoară. Pe de altă parte, Calcium D3 nycomed conține îndulcitori artificiali și arome. Nu toți părinții sunt de acord că copiii lor primesc aceste substanțe.

Administrarea intramusculară și intravenoasă

Injecțiile cu gluconat de calciu sunt prescrise pentru a trata erupțiile alergice și alte probleme ale pielii, bolile inflamatorii în ginecologie, precum și pentru a reduce frecvența și intensitatea sângerării. Toată această barbarie și sălbăticie. Eficacitatea acestor injecții cu problemele enumerate mai sus a fost mult timp respinsă în Occident. Medicii normali știu despre acest lucru, iar medicii dense continuă să prescrie aproape tuturor pacienților lor. Are sens să se injecteze gluconat de calciu numai în condiții acute acute sau boli grave - reducerea producției de hormon paratiroidian, scăderea nivelului calciului în sângele nou-născuților, intoxicația cu plumb, magneziul, potasiul sau anumite medicamente.

În videoclipul postat mai sus, dr. Komarovsky spune că preparatele de injectare de calciu sunt barbarie și sadism față de copii. Totuși, aceștia se aplică pacienților adulți. În majoritatea covârșitoare a cazurilor, injecțiile cu gluconat de calciu pot fi înlocuite cu comprimate sau chiar să nu se ia deloc calciu sub nicio formă. Stai departe de medici care continuă să prescrie aceste injecții la dreapta și la stânga.

Ce ajuta la injectarea de gluconat de calciu? De ce sunt prescrise?

Este rezonabil să se prescrie injecții de gluconat de calciu numai pentru bolile acute acute care sunt tratate într-un spital și nu la domiciliu. De exemplu, cu un nivel redus de calciu în sângele copiilor în primele zile după naștere. Aceasta se numește hipocalcemie neonatală. În cele mai multe cazuri, medicii prescriu injecțiile de calciu în zadar. Aceste injecții îi salvează pe medici atunci când nu au un mijloc eficient de a ajuta pacientul, dar trebuie să prescrie cel puțin un tratament. Injecțiile cu gluconat de calciu sunt greu de tolerabil, pot provoca efecte secundare și este puțin probabil să aducă vreun beneficiu.

Cum se fac fotografii cu gluconat de calciu?

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, să nu le faceți corect. Nu mergeți la medicul care a prescris aceste injecții.

Se poate administra gluconat de calciu intramuscular? Cum se face corect?

Instrucțiunile de utilizare interzic administrarea gluconatului de calciu intramuscular copiilor, deoarece aceste fotografii pot provoca necroza (moartea) țesuturilor. Evident, din același motiv, calciul nu trebuie injectat intramuscular la adulți.

Este posibilă înțeparea gluconatului de calciu în timpul menstruației?

Cel mai probabil, nu ar trebui să prick gluconat de calciu în timpul menstruației și în toate celelalte zile, de asemenea. Stați departe de medicul care prescrie aceste fotografii la pacienții dumneavoastră.

Se pot înlocui pilulele cu gluconat de calciu?

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, injecțiile cu gluconat de calciu pot fi înlocuite cu comprimate sau chiar să nu se ia deloc calciu sub nicio formă. Citiți articolul "Deficitul de calciu în organism: simptome și tratament." Se poate dovedi că nu ai lipsă de acest mineral.

Injecțiile cu gluconat de calciu ajută la psoriazis?

Medicii șarlatani prescriu injecții de gluconat de calciu în psoriazis doar pentru că nu cunosc mijloace mai eficiente împotriva acestei boli. Ei nu au dreptul să concedieze pacienții de la admitere, fără a fi prescris cel puțin un tratament. Trebuie să încercați moduri diferite de a menține psoriazisul sub control. Poate că unii dintre ei vă vor ajuta mai mult sau mai puțin. Acordați atenție vitaminei D și uleiului de pește. Este imposibil să se prevadă anticipat dacă un tratament va fi eficient până când îl veți încerca. Citiți mai multe pe site-uri specializate pentru tratamentul psoriazisului.

Gluconat de calciu pentru copii

Părinții oferă de multe ori gluconat de calciu copiilor lor pentru a preveni o deficiență a acestui mineral în organism. Se tem de probleme legate de dezvoltarea oaselor și a dinților unui copil, în special rahitismul. Uitați-vă și la articolul "Vitamina D" - aflați modul în care această vitamină reglează absorbția de calciu și dacă trebuie să o dați copilului dumneavoastră. Nu trebuie să ne gândim că gluconatul de calciu este un leac miraculos pentru un copil, aproape un panaceu pentru toate bolile. Este puțin probabil ca suplimentele de calciu să ajute la prevenirea și tratarea oricăror boli la copii.

Citiți și articolul "Calciu pentru copii". Aflați consumul zilnic de calciu pentru copii de la naștere la 18 ani. Înțelegeți diferența dintre simptomele deficitului de calciu din organism la copii mici, studenți mai tineri, adolescenți și adulți.

Este posibil să se dea copilului gluconat de calciu? Ce vârstă?

În țările vorbitoare de limbă rusă, gluconatul de calciu este adesea administrat copiilor chiar până la vârsta de 1 an, și cu atât mai mult, este mai în vârstă. Comprimatele de gluconat de calciu conțin foarte puțin din acest mineral, doar 9,5%. Pentru comparație, de exemplu, carbonatul de calciu conține 40%. Pe de altă parte, la copiii care mănâncă în mod normal, în organism nu există de obicei deficit de calciu. Preparatele de calciu pentru copii nu dăunează, ci și beneficiază în mod special, cu excepția părinților liniștitori.

Cum se administrează gluconatul de calciu unui copil sub un an? Care este doza?

În acest articol, dr. Komarovsky recomandă administrarea gluconatului de calciu copiilor de până la un an la o doză de 3 comprimate de 500 mg pe zi. Se recomandă să nu luați întreaga doză imediat, ci să o împărțiți în 2-3 doze. Tabletele trebuie să se sfărâmă în pulbere înainte de a le da unui copil mic.

Gluconatul de calciu ajuta copiii la alergii? De la dermatita atopică?

Gluconatul de calciu nu este eficient împotriva alergiilor. Într-adevăr, de la alergii și dermatită atopică ajută la stoparea contactului cu o substanță la care sistemul imunitar reacționează anormal. Calciul din alergii este dat copiilor din cauza superstițiilor de lungă durată. Dar utilitatea unui astfel de tratament este dubioasă. În țările occidentale nu este folosit. Ele sunt alergice și dermatita atopică nu sunt indicații pentru utilizarea comprimatelor de calciu.

Gluconatul de calciu ajuta copiii cu raceli?

Gluconatul de calciu nu scade temperatura corpului, nu atenuează și nu elimină simptomele la rece, nu accelerează recuperarea. Studiați cartea lui Komarovski, sănătatea copilului și motivația rudelor sale. Vindecă, așa cum este scris în ea.

Gluconat de calciu Descriere

Calciul este un oligoelement important implicat în formarea de țesuturi și enzime. Acesta este situat în os și țesutul conjunctiv, îmbunătățește procesul de contracție musculară și transmitere nervoasă. Calciul este implicat în procesele de activitate contractilă miocardică, iar în caz de deficiență, activitatea cardiacă poate fi oprită. De asemenea, acest oligoelement are un efect diuretic ușor. Calciul reduce permeabilitatea peretelui vascular. Când se administrează parenteral, medicamentul are un efect stimulativ asupra sistemului nervos în ansamblu și asupra structurii creierului.

Gluconat de calciu

1 comprimat de medicament conține 0,5 g de gluconat de calciu. Ambalaj cu 10 comprimate. Disponibil în tablete regulate și masticabile.

Injecții cu gluconat de calciu

10% soluție de gluconat de calciu pentru administrare parenterală. Conținutul ingredientului activ în 1 ml de soluție - 1 g. Pachetul conține 10 fiole, cantitatea de medicament fiind de 5 sau 10 ml.

Stocarea de medicamente

Medicamentul este depozitat într-un loc întunecos.

Calciu Gluconat Preturi

Costul mediu al medicamentului este de 35-60 de ruble și depinde de regiunea în care locuiți.

Farmacocinetica

O treime din medicamentul care a intrat în intestin este absorbit. Procentul de calciu absorbit depinde în mod direct de prezența vitaminei D în organism, de echilibrul acid în lumenul intestinal, de natura alimentelor consumate. Elementul de oligoelement este absorbit în cantități mari atunci când concentrația sa limită în sânge scade sub normal. Eliminarea medicamentului se efectuează cu fecale (aproximativ 80%) și urină (20%).

Indicatii de gluconat de calciu

Medicamentul este prescris pentru condiții cum ar fi:

 • Hipocalcemia de diverse etiologii;
 • Forma hiperkalemică a myoplegiei paroxismetice;
 • Funcția redusă a glandelor paratiroide (manifestată ca tetanică latentă, osteoporoză);
 • Toate tipurile de tulburări în metabolismul vitaminei D (spasmofilie, osteomalacie);
 • eclampsie;
 • Tulburări hepatice cu intoxicații diverse, dezvoltarea hepatitei parenchimatoase;
 • Nefrite, insuficiență renală cronică (hiperfosfatemie);
 • În tratamentul complex de droguri și alte tipuri de alergii;
 • Procese inflamatorii, cu semne de edem tisular;
 • Cu sângerări de localizare diferită (nazală, uterină, din tractul digestiv, pulmonar);
 • Creșterea consumului de ioni de calciu (în timpul sarcinii, creștere accelerată, lactație);
 • Calciu scăzut în alimente;
 • Creșterea excreției de calciu (după tratamentul pe termen lung cu glucocorticosteroizi, diuretice, medicamente antiepileptice);
 • Tulburări ale metabolismului calciului (perioada postmenopauzală);
 • În cazul otrăvirii cu acid oxalic, acid fluoric, săruri de magneziu.

Contraindicații

Gluconatul de calciu nu este recomandat pentru tulburări metabolice - hipercalcemie, hipercalciurie. În bolile severe ale organelor interne, cum ar fi insuficiența renală, creșterea coagulării sângelui, de asemenea, nu se prescrie acest medicament. Gluconatul de calciu este contraindicat pentru intoleranța sa individuală.

Instrucțiuni de utilizare a gluconatului de calciu

Comprimatele de gluconat de calciu sunt administrate într-o doză de 1-3 grame. Această cantitate trebuie împărțită în 2-3 doze. Se recomandă spălarea comprimatelor cu lapte. Recepția trebuie să fie de cel mult o oră sau două ore înainte de mese.

Soluția în fiole pentru administrare intravenoasă și intramusculară se administrează zilnic, la o doză de 5-10 ml de soluție 5%. Cantitatea de soluție și frecvența administrării depind de severitatea bolii.

Gluconat de calciu în timpul sarcinii

Medicamentul este permis să se utilizeze în perioada de gestație, în funcție de dozele recomandate. Alocați 1 sau 3 g de gluconat de calciu pe zi. Doza rezultată este distribuită în 3 doze pe zi. Doza maximă care poate fi introdusă într-o singură zi este de 9 g.

Gluconat de calciu pentru copii

Doza de gluconat de calciu este aleasă în funcție de vârsta copilului. Dozele unice variază de la 1 la 5 ml de soluție 10%. Puteți introduce la fiecare 2 zile. Administrarea intramusculară a medicamentului la copii sub 3 ani nu este recomandată.

Aplicarea gluconatului de calciu

Dozele de droguri în pastile

La vârsta de 3 până la 4 ani, se administrează 1 g de medicament, cu o doză zilnică maximă de cel mult 3 g. Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 6 ani iau gluconat de calciu în cantitate de 1-1,5 g, dar nu mai mult de 4,5. d. La vârsta de 7-9 ani se recomandă o doză de 1,5 până la 2 g, cu doza zilnică maximă de 6 g. Copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani pot lua medicamentul în doză de 2-3 g, dar nu mai mult de 9 g. orice vârstă, doza zilnică este împărțită în 2-3 doze.

Gluconat de calciu Intramuscular

Soluția de administrare intravenoasă și intramusculară se utilizează zilnic, la o doză de 5-10 ml de soluție 5%. Doza și frecvența administrării depind de severitatea bolii.

Reacții adverse

Din sistemul circulator și inima: bradicardie, aritmie cardiacă.

Din partea tractului digestiv: greață, vărsături, diaree.

Instrucțiuni speciale

Medicamentul reduce efectul antidepresivelor triciclice. Gluconatul de calciu mărește efectul toxic al glicozidelor cardiace asupra miocardului. De asemenea, sporește toxicitatea chinidinei și poate încetini conducerea impulsurilor electrice de-a lungul sistemului de conducere cardiacă. Kolestiramină, luată cu Gluconat de calciu, afectează absorbția sa în lumenul intestinal. Medicamentul reduce efectul antihipertensiv al verapamilului, dar nu afectează efectul său antiaritmic.

Dacă un pacient are urolitiază, hipercalciurie, o scădere a clearance-ului renal, gluconatul de calciu este prescris cu prudență, sub controlul metodelor de cercetare de laborator. În cazul urolitiazei, este necesară creșterea cantității de lichid pe care îl bei.

Indicații pentru utilizare

Instrucțiunile atașate fiecărui pachet de medicament, care pot fi achiziționate la fiecare farmacie, indică următoarele indicații pentru utilizarea gluconatului de calciu în tablete și în soluție:

 • Creșterea necesității organismului de calciu (perioada de dezvoltare activă a corpului, perioada de purtare a copilului, perioada de alăptare), tulburările metabolice ale elementului în timpul postmenopauzei, prezența insuficientă a calciului în alimente;
 • O serie de boli, ale căror simptome sunt permeabilitatea vasculară crescută, hipocalcemia, progresia depresivă a semnalelor nervoase;
 • Sângerări de diferite origini;
 • Procesele inflamatorii care apar în organele pelvine;
 • Creșterea leșinării calciului din celulele corpului din cauza diareei cronice, utilizarea prelungită a diureticelor și a unor medicamente antiepileptice, o perioadă lungă de imobilitate);
 • rahitismul;
 • Afecțiuni alergice (urticarie, prurit, dermatoză, boală serică, alergii la anumite alimente și medicamente, angioedem);
 • Astm bronșic, tuberculoză pulmonară, bronșită cronică, colică de plumb, edem alimentar;
 • Otrăvire cu anumiți acizi, săruri de magneziu;
 • Diverse dermatoză însoțită de eczemă plâns
 • Tulburări ale metabolismului vitaminei D;
 • osteoporoza;
 • Inflamația tractului urinar;
 • Afecțiuni hepatice, hepatită, nefrită, mioplegie paroxistică.

Contraindicații

 • Utilizarea calciului nu este recomandată în astfel de cazuri.
 • Hipersensibilitate la unele componente ale medicamentului.
 • Hipercalcemia.
 • Sarcoidoza.
 • Tendința la tromboză.
 • Administrarea paralelă de glicozide cardiace.

Având în vedere toate indicațiile, ambele tablete și soluția de gluconat de calciu pot fi luate cu prudență cu insuficiență renală moderată, diaree, insuficiență cardiacă, ateroscleroză. Pentru copiii de diferite vârste, medicii recomandă utilizarea injecțiilor intramusculare de gluconat de calciu numai în cazuri speciale.

Efecte secundare

Când se utilizează gluconatul de calciu medicamentos, după cum se indică în instrucțiuni, pot apărea astfel de reacții adverse:

 • Când se administrează medicamentul în pilule - hipercalcemie, iritație gastrică;
 • Odată cu introducerea soluției în interior - vărsături, diaree, greață, bradicardie;
 • Când se administrează intravenos, este posibilă o senzație de căldură internă a întregului corp, leșin, scădere a presiunii, stop cardiac;
 • Cu injecție rapidă intramusculară - posibilă necroză tisulară la locul injectării.

Dozaj și reguli de administrare

Instrucțiunile pentru tratamentul medicamentului cu gluconat de calciu detaliază doza și cum să o primească. Comprimatele de gluconat de calciu și adulții și copiii de diferite vârste pot fi administrați pe cale orală. Înainte de a lua medicamentul trebuie să fie zdrobit.

Adulții pot bea comprimate de gluconat de calciu, de obicei de la 1 la 3 grame. (maxim 9 grame pe zi) 2-3 doze pe zi. Femeile gravide și mamele care alăptează pot bea doar medicamentul, urmând regimul prescris de medicul curant.

 • copii sub vârsta de 1 an pot lua medicamentul, pre-zdrobiți și dizolvați într-o cantitate mică de lapte sau amestec de lapte, nu mai mult de 0,5 g;
 • copiii cu vârsta între 2-4 ani pot bea 1 gr. (maximum - 3);
 • copii de vârstă 5-6 ani - de la 1 la 1,5 grame. (doză-4,5 g pe zi), în funcție de boală;
 • copii de la 7 la 9 ani - 1,5-2 grame. (nu mai mult de 6 grame pe zi);
 • adolescenți cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani pot bea o medie de 2-3 g. (dar, ca și adulții, nu mai mult de 9 grame pe zi).

Luați comprimatele de medicament o zi 2-3 ori înainte de mese sau după o oră și jumătate după aceea, beți întotdeauna un pahar de lapte sau apă fiartă pentru a evita posibilele depozite de sare în rinichi. Cu deficit de calciu, beți mai bine pilulele seara. După cum indică instrucțiunile, în timpul tratamentului cu gluconat de calciu pe zi, un adult ar trebui să bea aproximativ 2 litri de apă.

O soluție intravenoasă și intramusculară de gluconat de calciu este perfuzată prin picurare sau cu o viteză lentă, care durează 2-3 minute. Înainte de injectare, soluția trebuie încălzită la temperatura corpului. Este important ca gluconatul de calciu să nu precipite, nu ar trebui să existe nici cea mai mică urmă de etanol în seringă. Cu reacții alergice clar manifestate, se practică o soluție de glucoză de calciu de 10% ca ambulanță. Este foarte important - injecția intravenoasă de gluconat de calciu trebuie efectuată exclusiv de către un medic specialist, deoarece dacă medicamentul intră în țesuturile moi adiacente, este posibil să provoace necroza lor.

Pentru adulți, doza de o injecție este de 5 până la 10 mililitri dintr-o soluție de 10%, în funcție de diagnostic în fiecare zi, în fiecare zi sau după două zile.

Copiii cu soluție de glucoză de calciu 10% încălzit la temperatura corpului se infuzează și la o viteză foarte mică, în funcție de vârsta la care au ajuns - de la 1 la 5 mililitri dintr-o soluție de 10%, observând un interval de 2 zile.

Adesea, gluconatul de calciu este prescris de către medic pentru răceli atât pentru administrarea orală cât și sub formă de "injecție fierbinte", deoarece acest instrument are capacitatea de a proteja vasele de deformare, de a reduce fragilitatea lor în timpul inflamației și de a reduce intoxicația globală a corpului.

Analogi ai medicamentului

Astăzi, în farmacii puteți cumpăra o varietate de medicamente diferite, asemănătoare cu medicamentul gluconat de calciu. Cele mai populare comprimate sunt Calcium D3 Nycomed, Elevit, Calciu C, Kaltsinova, Multitabs, Vitrum, Calciu-Sandoz, Vitakaltzin. În plus față de calciu în sine, se adaugă la acești agenți analogi diverse componente care contribuie la o absorbție mai completă a acestui oligoelement, cum ar fi acid ascorbic, precum și complexe antiinflamatorii și antivirale. Dar pentru toate aceste produse farmaceutice, instruirea ca principală indicație determină lipsa de calciu în organism, având ca rezultat încălcări ale formării sistemului schelet și a dinților.

De asemenea, în farmacie puteți cumpăra asemenea înlocuitori de gluconat de calciu sub formă de comprimate de gluconat de calciu, stabilizate, gluconat de calciu cu diferite arome de fructe, gluconat de calciu Darnitsa. Este necesar să rețineți că, dacă există astfel de indicații, este posibil să le luați pe acestea și pe cele asemănătoare cu substituenți ai gluconatului de calciu numai după acordul medicului dumneavoastră.

Sărbătorile de vacanțe și condițiile de depozitare

Depozitați gluconatul de calciu într-un loc uscat, la îndemâna copiilor. Temperatura la care poate fi depozitată medicamentul nu trebuie să crească peste 25 de grade. Termenul de valabilitate al unui astfel de medicament este de 5 ani. După data tipărită pe blister sau pe cutie, este interzisă utilizarea. Întrucât gluconatul de calciu este un medicament fără prescripție medicală, îl puteți cumpăra liber.

Compoziția medicamentului și a formei de eliberare

Gluconat de calciu - un medicament care ajută la compensarea deficienței de calciu. Disponibil sub formă de tablete și sub formă de soluție, care sunt compuse din substanța activă - gluconat de calciu monohidrat, precum și componente auxiliare. Tabletele conțin 500 mg de ingredient activ, într-un singur blister, 10 bucăți. În 1 ml de soluție injectabilă - 0,1 g de gluconat, există fiole de câte 1 și 5 ml fiecare. Fiecare cutie conține 10 fiole. Toate pachetele conțin instrucțiuni detaliate de utilizare.

Avantajul fără îndoială este componenta unică a acestui medicament. Complexele multivitamine conțin o cantitate strict definită a fiecărei substanțe și este imposibil să crească sau să scadă doza unuia dintre ele fără a schimba cantitatea de consum a celeilalte. Gluconatul de calciu, datorită acestei compoziții, în care nu există alte oligoelemente, vă permite să selectați cu precizie cantitatea de medicament necesară pentru fiecare copil.

Indicații și contraindicații

Medicamentul este prescris pentru corectarea deficitului de calciu din sânge de orice origine. Cazuri în care instrucțiunile prevăd utilizarea medicamentului:

  permeabilitate crescută a membranelor celulare (în special vasculare);

încetinirea transmiterii impulsurilor nervoase;

slăbiciune musculară, oboseală, somnolență;

lipsa hormonului paratiroidian (hormonul paratiroid);

Dezechilibrul vitaminei D (inclusiv spasmofilia - convulsii care apar atunci când se utilizează doze mari de această vitamină, precum și osteomalacia - înmuierea oaselor);

o cantitate crescută de fosfat în sângele pacienților cu diagnostic de insuficiență renală cronică;

boli de natură alergică (inclusiv mâncărime, urticarie, boală de ser, febră, dermatoză);

otrăvire cu săruri de magneziu, acid oxalic;

hepatită cauzată de expunerea la substanțe toxice;

perioada postoperatorie lunga, odihna patului;

perioadă de fractură osoasă;

creșterea necesității organismului de calciu (copilărie, creștere activă, sport);

Este important să știți că gluconatul de calciu este un medicament care are un impact semnificativ asupra unui număr imens de procese naturale din corpul copiilor. Răspunsul pozitiv, prețul atractiv și instrucțiunile clare nu ar trebui să fie factori fundamentali pentru alegerea sa. Înainte de administrarea pastilelor unui copil, este necesar să se consulte cu medicul pediatru, numai el poate efectua testele necesare și poate lua o decizie cu privire la oportunitatea desemnării acestuia copilului.

Contraindicațiile pentru utilizare la copii sunt:

 • creșterea calciului în sânge sau urină;
 • prezența pietrelor în rinichi și în tractul urinar;
 • sarcoidoza;
 • terapie cu glicozide cardiace.

În cazul în care copilul este deshidratat, are tulburări ale echilibrului oligoelementelor în organism, diaree, sindrom de malabsorbție (sindrom de malabsorbție la nivelul intestinului subțire), rinichi cronică sau insuficiență cardiacă, creștere anormală în coagularea sângelui, medicamentul trebuie administrat cu precauție extremă, sub supraveghere medicală și cu laboratorul săptămânal controlul nivelurilor de calciu.

Efecte asupra corpului copiilor

Medicamentul are următoarele acțiuni:

  intareste sistemul musculo-scheletic;

îmbogățește oasele cu calciu, mărind puterea lor;

anti-toxice, antiinflamatorii și antialergice;

crește tonul peretelui vascular (și, prin urmare, tensiunea arterială);

reduce producția de histamină, care este substanța principală care provoacă toate manifestările alergice;

acțiune hemostatică (previne apariția sângerărilor);

crește densitatea peretelui vascular;

provoacă trecerea protrombinei inactive la trombina activată;

fiind un element al unei cascade complexe de reacții de coagulare vasculară, declanșează reacții suplimentare, rezultatul fiind formarea unui cheag de sânge și oprirea sângerării;

stimulează activitatea inimii;

sporește excitabilitatea mușchiului cardiac, provoacă întărirea și contracția rapidă, tonifică și întărește fibrele musculare;

stimulează transmiterea neuromusculară;

 • crește viteza de trecere a impulsului de-a lungul nervilor, datorită cărora copiii sporesc capacitatea de lucru, activitatea, accelerează reacția, îmbunătățesc coordonarea, viteza și acuratețea mișcărilor.
 • Gluconatul de calciu este, printre altele, posibil pentru un copil cu frig și răceală, deoarece previne dezvoltarea permeabilității vasculare crescute și, prin urmare, edemul mucoaselor, precum și penetrarea activă a microbilor în organism. Dr. Komarovsky consideră că tratamentul rinitei este redus la utilizarea medicamentelor vasoconstrictoare și solicită gluconatul de calciu unul dintre cele mai eficiente medicamente care au acest efect.

  Dozaj și efecte adverse

  Modalitățile de utilizare a diferitelor forme de medicament sunt diferite. Tabletele înainte de utilizare trebuie să fie zdrobite, administrate oral, la intervale de 30 de minute înainte sau 90 de minute după mese. Medicamentul este recomandat să nu bea apă, și lapte, ajută la absorbția de calciu. În funcție de vârsta copilului, se determină doza, care poate fi administrată în decurs de o zi. Copiii cu vârsta de până la un an ar trebui să primească 1 comprimat de 2 ori pe zi, doza de copii cu vârsta de 2-4 ani - 2 comprimate de 2 ori pe zi. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, instrucțiunile sugerează utilizarea a 2-3 comprimate de două ori pe zi, până la nouă ani - câte 4 comprimate fiecare. Copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani ar trebui să ia până la 5 comprimate de două ori pe zi.

  Soluția poate fi administrată numai intravenos lent, jet (prin intermediul unei seringi) sau picurare (prin sistemul de perfuzie - picurare) pentru a evita formarea necrozei la locul administrării intramusculare sau subcutanate. Copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani prezintă administrarea a 1 ml de medicament (în cazul în care se injectează o picurare, diluată în 500 ml de soluție salină), de la 2 la 4 ani - 2 ml. Copiii de la 5 la 6 ani, de la 6 la 9 și de la 9 ani trebuie să primească 3, 4 sau 5 ml de medicamente, respectiv. Soluția poate fi injectată, preîncălzită până la temperatura corpului la fiecare 2-3 zile.

  Instrucțiunile de utilizare descriu următoarele efecte nedorite:

  • încălcarea scaunului (întârziere sau relaxare);
  • efect iritant asupra mucoasei tractului gastro-intestinal, manifestat prin durere, senzație de arsură și disconfort;
  • vărsături;
  • senzația de căldură;

  Este imposibil să se introducă intramuscular sau subcutanat: dezvoltarea focarelor necrotice este posibilă. Odată cu introducerea injecției intravenoase prea rapid - o scădere bruscă a tensiunii arteriale, un ritm cardiac anormal.

  După cum arată mărturiile părinților și asigurările pediatrilor, efectele nedorite apar foarte rar și, în cea mai mare parte, sunt rezultatul administrării necorespunzătoare a medicamentului la copil.

  Interacțiunea cu alte medicamente, reguli de stocare

  Utilizarea simultană cu alte clase de medicamente studiate în detaliu. Instrucțiunea interzice administrarea gluconatului de calciu copil împreună cu următoarele medicamente:

   antibioticele tetracicline (efect antibacterian redus);

  verapamil (calciul reduce capacitatea de scădere a tensiunii arteriale);

  Kolestiramin (un medicament care interferează cu absorbția de calciu din tractul gastro-intestinal);

 • glicozidele cardiace (atunci când sunt combinate, cresc efectul toxic asupra inimii).
 • În același timp, gluconatul de calciu este inclus în terapia complexă pentru răceli, alergii și tulburări de sângerare.

  Este important să observăm un echilibru între preparatele de vitamină D și calciu pentru a evita metabolismul fosfor-calciu afectat.

  Medicamentul poate fi păstrat la o temperatură care să nu depășească 25 ° C, nu mai mult de cinci ani distanță de la îndemâna copiilor.

  analogi

  Gluconatul de calciu are un număr mic de analogi. Multe complexe multivitamine conțin calciu, medicamentul Calcium-D3 Nycomed este cunoscut mai ales. Este destinat pentru reglarea metabolismului calciului în organism, dar nu și pentru tratarea bolilor cauzate de deficiențe de micronutrienți. Prețul mediu este de 200 de ruble.

  Principalul medicament care are efecte asemănătoare cu gluconatul de calciu este clorura de calciu. Este produs sub formă de soluții injectabile, precum și pentru administrare orală. Introducerea medicamentului este însoțită de senzații neplăcute, așa-numita "injecție fierbinte", un sentiment de căldură, o scădere a tensiunii arteriale. Când ingerarea are și un efect iritant, până la dezvoltarea gastritei.

  Astfel, gluconatul de calciu câștigă datorită:

  • o gamă mai largă de indicații;
  • mai puține efecte secundare;
  • procedura de introducere mai ușoară și mai puțin dureroasă, prin urmare, este mai ușor să le dăm copilului;
  • prezența atât a formelor de eliberare lichidă cât și a tabletelor;
  • preț scăzut: costul mediu este de 20 de ruble.

  Părinții despre droguri

  Având o astfel de întâlnire, părinții încearcă, de obicei, să clarifice dacă medicamentul va aduce rău. Instrucțiunea avertizează cu privire la efectele secundare, în plus, pot exista disconfort și complicații cu erori de utilizare. Dar temerile sunt în zadar. Dacă totul se face corect, nu este nimic de îngrijorat: medicamentul corectează ușor nivelul calciului din organism, în timp ce părinții și mamele notează următoarele efecte:

   sporește activitatea și performanța copilului;

  reacția devine mai rapidă;

  o mai bună coordonare a mișcărilor;

  dinții cresc sănătoși;

  fără oase sparte;

  vânătăile nu sunt formate din lovituri minore;

  sângerarea capilară se oprește mai repede;

  tratamentul obișnuit al rinitei și răcelii devine mai eficient;

  reduce intensitatea reacțiilor alergice;

 • inflamația dispare mai repede.
 • Comentariile părinților sunt lipsite de ambiguitate: gluconatul de calciu are un efect pozitiv asupra unei varietăți de sisteme din corpul copilului.

  Astfel, utilizarea acestui medicament este justificată atât în ​​scopuri terapeutice, cât și profilactice.

  http://allergiya5.ru/lechenie/kaltsiya-glyukonat-detyam-dozirovka.html
  Mai Multe Articole Despre Alergeni