Fenistil picături: instrucțiuni de utilizare

Medicamentul Fenistil aparține grupului de blocanți ai receptorilor H1-histaminelor și este un agent antialergic.

Forma de eliberare și compoziția

Medicamentul Fenistil este disponibil în mai multe forme de dozare. Picăturile Fenistil sunt destinate administrării orale și sunt disponibile în sticle de sticlă parietală cu un volum de 20 ml. Sticla este ambalată într-o cutie de carton cu descrierea detaliată furnizată. Flaconul este echipat cu o duză încorporată sub formă de picături, care facilitează dozarea medicamentului.

Conținutul flaconului este lichid limpede, incolor și inodor. 1 ml de medicament conține 1 mg de ingredient activ activ - Dimetindena maleat, ca substanțe auxiliare: acid citric monohidrat, propilen glicol, zaharinat de sodiu, apă purificată și alte substanțe.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul Fenistil sub formă de picături este destinat administrării orale pentru tratamentul complex al alergiilor și pentru ameliorarea stării în următoarele patologii:

 • urticarie;
 • alergie rinită;
 • febra fanului;
 • alergie conjunctivită;
 • alimente și alergii la medicamente;
 • prurit de origini diferite (cauzate de dermatită atopică, eczeme, rujeolă, rubeolă, vierme de pui, mușcături de insecte;
 • vaccinare;
 • prevenirea exacerbării alergiilor de contact la pacienții predispuși la reacții alergice.

Contraindicații

Fenistil picăturile au un număr de contraindicații, așa că înainte de a începe să utilizați medicamentul, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră și să citiți cu atenție atașamentul atașat. Picăturile nu pot fi administrate oral în prezența uneia sau mai multor condiții la un pacient:

 • astm bronșic;
 • închiderea glaucomului;
 • creșterea patologică a glandei prostate la bărbați;
 • copii cu vârsta până la 1 lună, în special pentru copiii prematuri sau copiii născuți cu greutate mică la naștere;
 • intoleranță individuală la componentele medicamentului;
 • primul trimestru de sarcină;
 • perioada de alăptare.

Cu deosebită prudență, medicamentul Fenistil sub formă de picături este prescris copiilor sub vârsta de 1 an, deoarece copiii prezintă un risc ridicat de afectare a funcției respiratorii în timp ce iau medicamentul.

Administrare și doze pentru adulți

Creează Fenistil destinat ingestiei. Doza de medicament și durata cursului terapiei sunt determinate de medic, în funcție de gravitatea alergiei, de caracteristicile organismului și de vârstă.

Adulților și copiilor cu vârsta peste 12 ani li se prescriu 20-40 de picături simultan, medicamentul este luat de trei ori pe zi.

Utilizarea picăturilor Fenistil pentru copii

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 12 ani, se recomandă o doză zilnică la o doză de 100 μg / kg greutate corporală, echivalentă cu 2 picături pe kg de greutate corporală. Doza zilnică trebuie împărțită în 3 doze.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 1 an, medicamentul trebuie utilizat numai după cum este prescris de un medic și, dacă este indicat, utilizarea blocanților receptorilor histaminici H1.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Medicamentul Fenistil sub formă de picături nu este recomandat femeilor în primul trimestru de sarcină, deoarece ingredientul activ al medicamentului intră în circulația sistemică și apoi prin placentă la făt.

În al doilea și al treilea trimestru de sarcină, utilizarea medicamentului Fenistil sub formă de picături este posibilă sub supravegherea medicului, în cazul în care beneficiul așteptat pentru mamă depășește riscurile potențiale pentru copilul nenăscut.

Utilizarea medicamentului Fenistil sub formă de picături în timpul alăptării este contraindicată, deoarece substanța activă a medicamentului este excretată în lapte și poate intra în corpul copilului, provocând reacții nedorite.

Efecte secundare

În mod tipic, medicamentul Fenistil sub formă de picături este bine tolerat de către pacienți, dar la indivizii cu sensibilitate individuală crescută la componentele picăturilor se pot dezvolta efecte secundare:

 • din partea sistemului nervos - somnolență, amețeli, letargie, dureri de cap, apatie, slăbiciune și oboseală rapidă, letargie;
 • din partea sistemului digestiv - gură uscată, greață și vărsături, aton intestinal, constipație, balonare;
 • din partea sistemului respirator - dureri în gât, tuse uscată, dificultăți de respirație, bronhospasm;
 • reacții alergice - o erupție pe piele, umflarea membranelor mucoase, hiperemie și mâncărimi ale pielii.

supradoză

În cazul utilizării pe termen lung a picăturilor de Fenistil într-o doză mare, pacientul dezvoltă semne de supradozaj, care sunt expuse clinic prin depresia sistemului nervos, confuzie, funcția respiratorie, incluzând insuficiența respiratorie, tahicardia, scăderea tensiunii arteriale, insuficiența vasculară acută.

Odată cu apariția semnelor de supradozaj, medicamentul trebuie întrerupt imediat, pacientul trebuie să-și clătească stomacul, să ia comprimate de cărbune activ sau orice alt sorbent. Dacă este necesar, tratamentul simptomatic.

Interacțiuni medicamentoase

Medicamentul Fenistil sub formă de picături pentru administrare orală îmbunătățește efectul terapeutic al medicamentelor hipnotice, sedative, tranchilizante.

În cazul administrării concomitente a medicamentului cu inhibitori de MAO la un pacient, efectele anticolinergice și inhibitorii asupra sistemului nervos central sunt intensificate, care trebuie reținute și această interacțiune medicamentoasă trebuie evitată.

Nu se recomandă combinarea consumului de medicament Fenistil sub formă de picături cu medicamente antihipertensive, deoarece pacientul crește riscul apariției hipotensiunii ortostatice (o scădere bruscă a presiunii, până la colapsul vascular).

Cu utilizarea simultană a medicamentului, picăturile de Fenistil cu antidepresive triciclice cresc riscul de apariție a presiunii intraoculare.

Instrucțiuni speciale

Copiii picură diluat într-o cantitate mică de apă sau se adaugă la o sticlă de lapte imediat înainte de a fi hrănit.

Copiii cu vârsta de până la 1 an, în special cei cu afecțiuni respiratorii și tendința de a bronhospasm, trebuie să fie prescris cu atenție Fenistil și numai după consultarea unui medic, deoarece există un risc ridicat de apnee în scurtă durată (depresie respiratorie), în special în timpul somnului.

Înainte de a începe să utilizați medicamentul, ar trebui să stabiliți cauza exactă a mâncărimei pielii; picăturile de Fenistil nu sunt eficiente pentru tratarea pruritului cauzat de afecțiunile ficatului și vezicii biliare.

În timpul utilizării picăturilor de droguri trebuie să evitați conducerea unei mașini și să controlați echipamentele complexe care necesită concentrare mare de atenție.

Analoguri ale picăturilor de Fenistil

Analogii picăturilor de medicament Fenistil sunt:

 • Sirop de claritină;
 • Tablete de Loratadine;
 • Tablete Suprastin;
 • Zodak picături;
 • Zyrtec scade.

Înainte de a înlocui medicamentul prescris cu unul dintre analogii indicați, pacientul trebuie să consulte un medic.

Conditii de vacanta si depozitare

Medicamentul Fenistil scade eliberat din farmacii fără prescripție medicală. A se păstra o sticlă de medicament ar trebui să fie protejat de lumină, loc răcoros. Perioada de valabilitate a picăturilor este de 2 ani de la data producerii, după expirarea acestei perioade medicamentul nu poate fi administrat pe cale orală.

Fenistil scade prețul

În farmaciile din Moscova, costul mediu al medicamentului Fenistil sub formă de picături este de 450 de ruble.

http://bezboleznej.ru/fenistil-kapli

Drops Fenistil pentru copii: instrucțiuni, dozare, analogi

Un antihistaminic este unul dintre componentele esențiale ale unui kit de prim ajutor. Un astfel de medicament oprește repede o reacție alergică bruscă la mușcăturile de hrană sau insecte. Dropurile Fenistil sunt antihistaminice din prima generație și sunt eficiente în prevenirea și tratarea alergiilor la copii.

Când copilul primește fenilist?

Paine pentru copii Fenistil utilizat la copii peste 1 lună pentru a elimina reacțiile alergice. Medicamentul este prescris de medicul curant pentru:

 • manifestări ale alergiilor alimentare;
 • simptome de alergie la medicamente;
 • dermatoza, eczema;
 • urticarie;
 • febra de fân;
 • rinită sezonieră / pe tot parcursul anului;
 • mâncărime pentru boli sau insecte.

Principalele proprietăți ale medicamentului Fenistil în picături

Fenistil picături sunt un lichid limpede, cu un miros dulce și gust dulce. Medicamentul este produs într-o sticlă întunecată cu un dozator, ceea ce vă permite să măsurați rapid și precis doza. În 20 picături de medicament conține 1 mg maleat de dimetinden - substanța activă care blochează receptorii H1-histaminici. Este histamina în dezvoltarea procesului patologic din organism care este "vinovat" de manifestări vii ale alergiilor, cum ar fi umflarea țesuturilor, spasme musculare și altele.

Cum are efectul de droguri?

 • Dropurile Fenistil după ingestie într-un mod accelerat suprimă producția de histamină de către organism. Acest lucru este necesar pentru a elimina mâncărimile neplăcute, înroșirea copilului, pentru a elimina edemul care a apărut și, în consecință, pentru a reduce permeabilitatea capilară.
 • Dimethinden are capacitatea de a pătrunde rapid în țesut, astfel încât efectul picăturilor se poate observa deja în primele 15 minute, ceea ce este important datorită asistenței medicale de urgență necesare (de exemplu, cu angioedem).
 • Concentrația maximă a medicamentului va ajunge în decurs de două ore. Timpul de înjumătățire poate fi de la 6 ore.

Picături de Fenistil pentru copii: metoda de primire, dozare și depozitare a medicamentelor

Unul dintre principalele avantaje ale picăturilor de Phenystyle este că pot fi administrate sugarilor de la vârsta de 4 săptămâni. Picăturile atunci când sunt utilizate corect sunt de siguranță pentru tratarea celor mai tineri pacienți și sunt ușor de folosit.

Cum de a da o picătură copilului?

Deoarece Fenistil în picături este adesea prescris la sugari, pentru ușurința de utilizare, acesta poate fi adăugat la o sticlă cu formulă caldă pentru sugari, ceai sau apă fiartă înainte de alimentația următoare. Medicamentul poate fi folosit nediluat, picăturile au un gust dulce, plăcut copiilor.

Cum se masoara dozajul corect?

Doza de fenil-stilil depinde de vârsta copilului și de greutatea sa în momentul de față. Instrucțiunile de utilizare prevăd că doza de medicament pentru copii este calculată prin formula: 2 picături de medicament pe 1 kg de greutate pentru sugari. Rezultatul final este rata zilnică, care ar trebui împărțită în trei etape. Intervalul dintre mijloacele de tratament este de 8 ore, indiferent de mâncare și ora din zi.

Tabelul prezintă doza medie de medicament Fenistil ținând cont de vârsta copilului.

Să luăm în considerare, într-un exemplu concret, câte picături de fenotip trebuie oferite unui copil, ghidate de greutatea exactă. De exemplu, un bebeluș cântărește 8 kg. Folosind formula din instrucțiune, calculăm doza medicamentului pe zi: 8 kg × 2 picături = 16 picături. Rezultatul obținut sub forma a 16 picături împărțite în trei etape, scade (în medie) 5 picături pe doză.

Un mic tutorial video despre modul de aplicare a Fenistil. De asemenea, ce alte medicamente pot trata alergiile la sugari:

Cum se păstrează Fenistil?

Medicamentul pentru a evita utilizarea accidentală trebuie depozitat în pieptul medicamentului sau pe ușa frigiderului, adică la îndemâna copilului. Aveți grijă să păstrați ambalajul original cu instrucțiuni privind perioada de utilizare a medicamentului. Temperatura de păstrare a picăturilor nu trebuie să depășească 25 ° C. Fenistil are o durată de valabilitate de 2 ani.

Contraindicații privind utilizarea picăturilor Fenistil

Ca orice medicament, picăturile de Fenistil pot să nu fie adecvate pentru copil în cazul intoleranței individuale la componentele compoziției. De asemenea, acest instrument nu poate fi utilizat în prezența anumitor boli:

 1. cu glaucom cu închidere în unghi;
 2. cu astm bronșic.

Fenistil nu poate fi utilizat la copii sub vârsta de 1 lună, în special la copiii prematuri. La copiii sub un an, remedia este folosită cu prudență dacă este necesar din cauza efectului sedativ.

Fenistil în picături: există efecte secundare?

Medicamentul din picături este bine tolerat de sugari și copii mici din anul. Dar, în unele cazuri, se pot dezvolta efecte secundare care sunt caracteristice unei supradoze accidentale a unui medicament sau intoleranței individuale a uneia dintre componente:

 • somnolență;
 • letargie;
 • amețeli;
 • slăbiciune / oboseală;
 • durere în gât;
 • senzație de gură uscată;
 • dificultăți de respirație;
 • bronhospasm.

Chiar și un singur exces din volumul zilnic al Fenistil se confruntă cu apariția efectelor secundare ale medicamentului. În acest caz, trebuie să apelați imediat ambulanța pentru a detoxifia și pentru a elimina simptomele de supradozaj.

Top 5 analogi de droguri Fenistil

În picături de Fenistil, maleatul de dimetinden este principalul ingredient activ. Printre antihistaminicele pentru copii nu există alte mijloace similare, cu o formă de eliberare similară și cu un principiu de acțiune. Dar o astfel de indispensabilitate a picăturilor de Fenistil este combinată cu un preț destul de ridicat (de la 450 de ruble pe sticlă de 20 ml), prin urmare, mijloace alternative au încă un loc. Mai jos este o scurtă trecere în revistă a antihistaminelor populare, cunoscute sub numele de analogi Fenistil.

Zodak

Un antihistaminic comun pentru tratamentul alergiilor cu un cost redus (250 de ruble). Eliberarea formularului - picături. Utilizată în mod activ în pediatrie la copiii de la vârsta de 1 an, bine tolerată de copii, are o mică listă de contraindicații.

Zyrtec

Unul dintre medicamentele moderne pentru prevenirea și tratamentul reacțiilor alergice la copii. Recepția Zirtek valabilă de la 6 luni. Disponibil sub formă de picături. Ea are o acțiune rapidă - elimină primele simptome de alergie după 15 minute. Efectul antihistaminic după administrare persistă timp de 24 de ore. În ciuda avantajelor, are o listă mare de efecte secundare și costuri ridicate (de la 500 de ruble).

suprastin

Un remediu accesibil pentru a elimina orice manifestări alergice la copii (până la 200 de ruble). Forma de eliberare a tabletei nu este foarte convenabilă pentru a fi utilizată la copii, este necesară o calculare mai atentă a dozei. Prin urmare, Suprastin oferă de multe ori copiilor 2 ani, 3 ani și peste. Dacă este imposibil să utilizați analogii, este prescris copiilor de până la un an cu precauție în 1/4 din comprimat.

Tsetrin

Cetrin sa dovedit a fi un medicament ieftin de generație nouă (de la 150 de ruble) pentru tratamentul simptomelor alergice, care nu afectează sistemul nervos central. Medicamentul nu provoacă somnolență, ca cele mai multe antihistaminice. Disponibil în tablete și utilizat la copiii care au împlinit 1 an.

tavegil

Tratament antiallergic pentru copiii mai mari de un an, menit să elimine simptomele de alergii: prurit, dermatită, urticarie (de la 150 de ruble). Valabil până la ora 12, are un efect sedativ ușor. Disponibil în tablete.

Picături Fenistil pentru copii are un efect dublu: are un efect vizat asupra cauzei alergiilor, precum și elimină simptomele - roșeață, mâncărime sau umflături. Acesta este motivul pentru care Fenistil este unul dintre cele mai frecvente antihistaminice prescrise de pediatrii, ca fiind sigur, eficient și convenabil de utilizat din primele luni de viață.

Dar nu numai Fenistil ajută la tratarea alergiilor la copii. Există și alte droguri și droguri. Vă invităm să ascultați sfaturi privind combaterea alergiilor copiilor de la o tânără mamă:

http://rebenokmama.ru/kapli-fenistil-dlya-detej/

Antihistamina scade Fenistil pentru copii: instrucțiuni de utilizare, costuri, opiniile părinților

Fenistil - picături antihistaminice pentru copii, care pot fi administrate din prima lună de viață. Medicamentul aparține primei generații de medicamente care sunt utilizate pentru a bloca histaminele într-un mod neselectiv.

La orice farmacie, îl puteți cumpăra fără prescripție medicală.

Să aruncăm o privire mai atentă la instrucțiunile de utilizare a picăturilor Fenistil pentru copii: cum să luați medicamentul pentru copii cu vârsta de până la un an sau mai mult, câte picături să le administrați la un moment dat, care sunt doza zilnică maximă, prețul și revizuirile medicamentului.

Compoziție și formă de eliberare

Aceste picături sunt luate în interior. Ele sunt incolore, complet transparente. Mirosul este aproape absent.

Componentele auxiliare includ acidul fosfat de dodecahidrat de sodiu, acidul citric, monohidratul, acidul benzoic, edetatul disodic, zaharina de sodiu, propilen glicolul și apa purificată.

Medicamentul este ambalat în flacoane de 20 ml. Ele sunt realizate din sticlă opacă întunecată și echipate cu un dozator special pentru picături.

Vândute în cutii de carton. Kitul include instrucțiuni de utilizare pentru picăturile Fenistil indicând doza pentru copii.

Cum face drogul

Acțiunea picăturilor pentru copii Fenistil are ca scop blocarea receptorilor de histamină în celulele corpului.

Nu este indicat semnalul necesității de a izola diferite substanțe biologic active sub forma unei reacții alergice.

În timpul alergiilor clasice, apar mâncărime, umflături, roșeață și erupții cutanate, iar Fenistil previne apariția acestor simptome, blocând una dintre etapele unei reacții alergice la un iritant extern.

Drogurile eliberează doar simptomele alergiei, dar nu au nici un efect asupra cauzelor apariției lor, astfel încât histamina continuă să fie eliberată și poate determina corpul să devină hipersensibil la unul dintre ingredientele fenil-stilului în condiții ideale.

Dacă este nevoie de tratamentul alergiilor, alte medicamente sunt prescrise în paralel pentru terapia complexă.

Medicamentul reduce permeabilitatea vaselor capilare, care împiedică formarea edemelor și eliberarea de lichide în țesuturile moi.

Principalul efect terapeutic îl reprezintă combaterea pruritului și a alergiilor.

Aproximativ 90% din medicament se leagă de proteinele din organism și pătrunde în țesutul moale pentru a ameliora sau preveni simptomele alergiei.

Principalele procese metabolice au loc în ficat. Procesul de înjumătățire a substanței active durează 6 ore. Excretați din organism împreună cu bile și urină.

Părinții se întreabă adesea care sunt măsurile de prevenire a gastritei la copii? Răspunsul la întrebarea pe care o veți găsi în articolul nostru.

Detalii despre inhalatoarele de compresie pentru copii, avantajele și dezavantajele acestora pot fi găsite în această publicație.

Cum sa determini ca copilul are cistita? Acest lucru va spune materialul nostru.

mărturie

Diferite reacții alergice care apar sub formă de edeme și erupții pe corp.

Probleme de piele cu mâncărime, eczeme, mușcături de insecte, varicela, pojar și rubeolă.

Prevenirea reacțiilor alergice în timpul terapiei de desensibilizare.

Instrucțiuni speciale

Fenistil pentru copii trebuie administrat cu prudență la copiii sub un an și în prezența bolilor obstructive ale sistemului respirator.

Dacă identificați simptomele de anxietate, trebuie să întrerupeți urgent consumul de droguri și să consultați un medic.

Nu se recomandă supunerea picăturilor la tratamentul termic. Este mai bine ca bebelușii să adauge la flacon amestecul imediat înainte de a fi hrăniți.

Dacă copilul mănâncă singur cu o lingură, este mai bine să dați medicamentul nediluat.

Interacțiunea cu alte medicamente

Acest medicament stimulează acțiunea anxioliticelor și a medicamentelor hipnotice. Există o încetinire a reacției în timp ce luați medicamente pe bază de etanol.

Se poate mări presiunea intraoculară dacă se utilizează Fenistil împreună cu anticolinergice M și antidepresive.

Contraindicații

Medicamentul este contraindicat în:

 • închiderea glaucomului;

hiperplazia prostatică;

 • dacă există hipersensibilitate la unul sau mai multe componente care fac parte din medicament.
 • Doze și mod de administrare

  Medicamentul trebuie administrat oral. Dozare Fenistil în picături pentru copii depinde de vârstă.

  Copiii de la 1 lună la 1 an sunt prescrise pentru 3-10 picături de 3 ori pe zi. Doza zilnică nu trebuie să depășească 30 de picături.

  Copiilor cu vârsta sub 3 ani li se prescriu 10-15 picături de trei ori pe zi, dar nu mai mult de 45 k. Pe zi, iar pacienții cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani ar trebui să ia 15-20 de picături de trei ori pe zi. Doza zilnică maximă este de 60 de picături.

  Dacă pacientul are vârsta mai mare de 3 ani și este predispus la somnolență, este recomandat să luați 40 de picături înainte de culcare și 20 picături dimineața cu mese. Aceasta înseamnă că medicamentul este luat de 2 ori pe zi.

  Supradozaj și efecte secundare

  Efectele secundare sunt de obicei rezultatul unei supradoze. Acestea includ tulburări ale sistemului nervos central; pacientul se simte somnoros sau agitat.

  Unii pacienți se simt gură uscată și suferă de scăderea tensiunii arteriale. Retenția urinară, febra și înroșirea feței nu sunt excluse.

  Pentru a scăpa de aceste simptome, este necesar să se ia carbon la activ și laxativ salin, pentru a lua măsuri preventive pentru a menține starea de sănătate a sistemului cardiovascular și respirator.

  Termeni și condiții de depozitare

  Pastile pentru copii Fenistil trebuie depozitate într-un loc în care copiii nu au acces. Se recomandă păstrarea lor în ambalajul original timp de trei ani.

  Temperatura maximă în camera în care este stocat medicamentul nu trebuie să depășească 25 de grade.

  Dacă doriți să știți care sunt simptomele herpesului în gât la copii, citiți articolul nostru. Acest lucru vă va ajuta să recunoașteți boala în timp, dacă este necesar!

  Recomandările medicilor și Dr. Komarovsky despre cum să tratați tusea umedă la copii, veți găsi în acest material: https://malutka.pro/bolezni/lor/vlazhniy-kashel.html.

  Despre cauzele pielonefritei la copii și modul de tratare a unei boli periculoase pot fi găsite în următoarea noastră publicație.

  Prețul mediu în Rusia

  Cât sunt picăturile de Fenistil pentru copii în farmacii? Prețul depinde de regiune și de farmacie. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri puteți să-l cumpărați pentru 250-300 ruble.

  În Moscova și Sankt-Petersburg, costul picăturilor Fenistil pentru copii poate ajunge până la 400 de ruble. Este eliberat fără prescripție medicală.

  opinii

  După ce ați citit multe recenzii despre acest medicament, putem concluziona că este foarte eficient. Foarte puține recenzii negative.

  Toate opiniile negative despre aceasta sunt asociate fie cu intoleranță individuală la unul sau mai multe ingrediente, fie din cauza simptomelor care apar din cauza unui supradozaj.

  LinaSun scrie că are doi copii. Un an de 4 ani, al doilea an. Ambele au dat ca o prevenire a alergiilor inainte de vaccinari, care sunt puse la un an.

  Ea este foarte mulțumită de acest medicament. Încă o dă, în cazul în care copiii de pe obraji apar roșeață sub formă de alergii.

  Kristina laudă, de asemenea, picăturile de Fenistil. Are un copil care are 8 ani. El pretinde că este alergic, și în acest caz, întreaga sa față devine roșie. Bineînțeles, nu veți merge la școală cu o astfel de față.

  Medicii prescris pentru astfel de reacții să bea Fenistil în picături. Ajută într-o zi.

  Dar Olga nu-i plăcea drogul. Ea susține că copilul ei are imediat un reflex emetic. Prin urmare, ei trebuie să ia analogi.

  Toate depind de caracteristicile individuale ale organismului. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, acest medicament are efectul terapeutic necesar și ameliorează simptomele alergiilor.

  http://malutka.pro/preparaty/kapli/fenistil.html

  Fenistil® (Fenistil®)

  Ingredient activ:

  Conținutul

  Grupa farmacologică

  Clasificarea nozologică (ICD-10)

  Imagini 3D

  structură

  Descrierea formei de dozare

  Un lichid incolor, limpede, practic inodor.

  Acțiune farmacologică

  farmacodinamie

  Antihistaminic, antialergic și antipruritic. Blocatorul N1-receptorii histaminici, este un antagonist competitiv al histaminei.

  Medicamentul reduce permeabilitatea capilară crescută asociată reacțiilor alergice. De asemenea, are o acțiune anti-bradikinină și acțiune m-anticolinergică slabă. Când se ia medicamentul în timpul zilei poate fi un efect ușor sedativ.

  Farmacocinetica

  Recaptată rapid și complet prin ingerare.

  Biodisponibilitatea este de aproximativ 70%.

  Tmax dimetinden în plasma sanguină după administrarea orală a picăturilor - 2 ore Comunicarea cu proteinele plasmatice - 90%. Pătrunde în țesătură. Metabolizat în ficat prin hidroxilare și metoxilare. T1/2 - 6 ore. Excretate în bilă și urină (90% - ca metabolit și 10% - neschimbate).

  Indicatii ale medicamentului Fenistil ®

  boli alergice (urticarie, febra fânului, rinită alergică perenă, angioedem, alergii la alimente și medicamente);

  prurit de origine variată (eczemă, dermatoză pruritică, inclusiv dermatită atopică, rujeolă, rubeolă, varicelă, mușcături de insecte);

  prevenirea reacțiilor alergice în timpul terapiei cu hiposensibilizare.

  Contraindicații

  hipersensibilitate la dimetindena și la alte componente ale medicamentului;

  hiperplazia prostatică;

  sarcina (termenul I);

  vârsta copiilor (până la 1 lună).

  Cu grijă: boala pulmonară obstructivă cronică; Copii cu vârsta până la 1 an, deoarece sedarea poate fi însoțită de episoade de apnee în somn.

  Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

  Utilizarea Fenistil ® în timpul sarcinii (trimestre II - III) este posibilă sub supravegherea unui medic, numai dacă beneficiul așteptat pentru mamă depășește riscul potențial pentru făt. Utilizarea medicamentului Fenistil ® în timpul alăptării este contraindicată.

  Efecte secundare

  Somnolență (mai ales la începutul tratamentului), greață, gură uscată și gât, amețeli, agitație, cefalee, edem, erupție cutanată, spasme musculare, disfuncție respiratorie externă.

  interacțiune

  Îmbunătățește acțiunea anxioliticelor, a medicamentelor hipnotice.

  Cu utilizarea simultană a etanolului - încetinirea vitezei reacțiilor psihomotorii.

  Antidepresivele triciclice și anticholinergicele m cresc riscul de creștere a IOP

  Inhibitorii MAO sporesc efectele inhibitorilor anticholinergici și ai SNC.

  Dozare și administrare

  Pentru adulți și copii cu vârsta peste 12 ani, doza zilnică este de obicei 3-6 mg (60-120 picături), împărțită în 3 doze, adică 20-40 picături de 3 ori pe zi.

  Pacienții predispuși la somnolență sunt sfătuiți să prescrie 40 de picături la culcare și 20 picături dimineața în timpul micului dejun.

  Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 12 ani, dozele sunt prezentate în tabel. Frecvența utilizării - de 3 ori pe zi.

  20 picături = 1 ml = 1 mg.

  supradoză

  Simptome: Depresia și somnolența la nivelul SNC (în special la adulți), stimularea SNC și efectele m-anticholinergice (în special la copii), inclusiv excitație, ataxie, tahicardie, halucinații, convulsii tonico-clonice, miriază, uscăciunea gurii, înroșirea feței, retenția urinară și febra; scăderea colapsului tensiunii arteriale.

  Tratament: numirea de carbon activat, laxative saline, medicamente pentru mentinerea activitatii inimii si a sistemelor respiratorii (medicamentele analeptice nu trebuie utilizate).

  Instrucțiuni speciale

  Picăturile de Fenistil® nu trebuie expuse la temperaturi ridicate; la numirea sugarilor, acestea trebuie adăugate în flacon cu alimente pentru copii calde imediat înainte de a fi hrănite. Dacă bebelușul este deja hrănit dintr-o lingură, picăturile pot fi administrate nediluat. Creează gust bun. Când este utilizat la copiii cu vârsta sub 1 an, consultați un medic și utilizați numai dacă este indicat pentru utilizarea blocantelor H1-histamine. Nu depășiți doza recomandată. Nu este eficient cu mâncărime asociate cu colestază.

  Influența asupra capacității de a conduce vehicule și de a lucra cu mecanisme. Ca și în cazul altor antihistaminice, Fenistil ® poate slăbi atenția, deci trebuie luat cu prudență atunci când conduceți, lucrați cu utilaje sau în alte tipuri de lucru care necesită o atenție sporită.

  Formularul de eliberare

  Picături pentru administrare orală, 1 mg / ml. La 20 ml în sticlă din sticla întunecată livrată cu un dozator de picături din LDPE și un capac din polipropilenă. Sticla este plasată într-o cutie de carton.

  producător

  Novartis Consumer Health SA. Rue de Letraz, 1260 Nyon, Elveția.

  Titularul certificatului de înregistrare: Novartis Consumer Health S.A.

  Consumatorii pretinde să direcționeze LLC "Novartis Consumer Health"

  Adresa juridică: Presnenskaya nab., 1033, Moscova, 123317

  Adresa reală și poștală: 125315, Moscova, Leningradsky pr-t, 72, korp. 3.

  Tel: (495) 969-21-65; fax: (495) 969-21-66.

  Condiții de vânzare a farmaciei

  Condiții de depozitare a medicamentului Fenistil®

  A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

  Data expirării medicamentului Fenistil®

  Nu utilizați după data de expirare tipărită pe ambalaj.

  http://www.rlsnet.ru/tn_index_id_7432.htm

  Picaturi pentru copil Fenistil: pret, analogi si instructiuni de utilizare

  Alergiile sunt destul de frecvente printre copiii de vârste diferite. Manifestări precum tuse, congestie nazală, erupții pe corp pot apărea sub influența anumitor alergeni. Picăturile Fenistil posedă acțiune antihistaminică, ajută la rezolvarea rapidă a simptomelor negative ale alergiilor la copii. Luați în considerare instrucțiunile de utilizare, indicațiile, contraindicațiile și alte caracteristici.

  Descrierea medicamentului

  Medicamentul este produs de compania elvețiană Novartis Consumer Health-SA în sticle întunecate de câte 20 de mililitri fiecare. Fiecare sticlă este echipată cu un dozator special care face ca picăturile Fenistil să fie utilizate convenabil.

  Lichidul are o consistență transparentă uniformă, fără impurități vizibile. Gustul scade dulce, fără miros. Datorită unei forme convenabile de eliberare, picăturile sunt ușor de amestecat cu alimente pentru copii sau lapte.

  Medicamentul are toate certificatele necesare, sigur pentru copii, astfel încât medicii prescriu de multe ori un instrument pentru nou-născuți de la o lună.

  structură

  Ingredientul activ al picăturilor de feniletil este maleat dimetinden. Un miligram conține 1 mililitru (20 picături) de ingredient activ.

  • alcool etilic;
  • apă purificată;
  • conservanți;
  • sorbitol și alții.

  Farmaciile pot fi găsite Fenistil Nou. Acest instrument diferă prin faptul că nu conține etanol. Fenistil este produs nu numai sub formă de picături. Producătorii acestei medicamente oferă produse sub formă de gel, cremă și capsule.

  Acțiune farmacologică

  Cu alergii la om, este eliberat compusul organic histamina. În mod normal, la copii și adulți, această substanță se află în interiorul celulei, dar sub influența diferitelor alergene, histamina începe să intre în sânge. De ce să folosiți medicamentul pentru alergii?

  Efectul picăturilor de Fenistil este capacitatea de a bloca receptorii sensibili la histamină. Datorită acestui medicament elimină principalele manifestări ale alergiilor:

  • umflarea țesuturilor;
  • congestie nazală;
  • erupții pe corp;
  • mâncărime și alte simptome.

  Efectul terapeutic al medicamentului este observat în 30 de minute după administrare, efectul maxim fiind observat după 2 ore. Luarea de medicamente ar trebui să fie efectuate în rândul copiilor strict pe baza de prescripție medicală.

  Indicații pentru utilizare

  Recepția picăturilor de Fenistil este recomandată pacienților de la o lună în următoarele situații:

  • cu rinită alergică sezonieră și perenă;
  • pentru tratamentul angioedemului;
  • pentru a reduce roșeața și mâncărimea la mușcături de insecte și după contactul cu anumite plante;
  • cu eczeme alergice, urticarie, diateză;
  • cu leziuni cutanate infecțioase însoțite de erupții cutanate și mâncărime (varicelă, pojar, rubeolă);
  • pentru a reduce manifestările unei reacții alergice pe fundalul unor produse;
  • cu pollinoză sezonieră;
  • pentru a reduce umflarea nasofaringelului cu laringita;
  • pentru a reduce semnele de alergii la anumite medicamente;
  • cu mâncărime datorate arsurilor solare.

  Tratamentul copiilor cu picături de Fenistil se efectuează, de asemenea, în scopuri preventive, de exemplu, la pacienții care sunt predispuși la exacerbări anuale ale alergiilor.

  Picăturile de Fenistil sunt destinate doar ameliorării simptomelor alergice la un copil, dar nu vindecă boala însăși.

  Contraindicații

  Instrucțiunile de utilizare a medicamentului arată că instrumentul are unele contraindicații. Printre acestea se numără:

  • intoleranța personală a copilului la componentele medicamentului;
  • istoric de astm bronșic;
  • închiderea glaucomului;
  • vârsta de până la o lună.

  Pentru nou-născuți până la vârsta de 12 luni, se recomandă un tratament cu precauție extremă, deoarece există riscul unor reacții adverse la o vârstă fragedă.

  Metodă de utilizare pentru copii

  Cum se administrează picături de Fenistil unui copil? Pentru a afla câte picături trebuie să aibă un copil, trebuie să utilizați o formulă specială. Pentru a face acest lucru, greutatea corporală a pacientului trebuie multiplicată cu două. Numărul rezultat este numărul necesar de picături. Acest număr este împărțit în trei doze, dă copilului perioade egale de timp după masă.

  În tabel puteți găsi informații despre doza medicamentului, în funcție de vârstă. Aceasta este așa-numita doză medie.

  Uneori utilizarea picăturilor determină pacientul să se simtă letargic și somnolență, copilul pur și simplu doarme de la Fenistil. Într-o astfel de situație, se recomandă divizarea dozei zilnice astfel încât cantitatea principală de medicament să scadă în a doua jumătate a zilei. De exemplu, aveți posibilitatea să dați crumbs 10 picături dimineața și 20 după cină.

  Cât timp pot să iau drogul? Durata cursului tratamentului este determinată de medic și depinde de simptomele pacientului și de efectul terapeutic obținut.

  Posibile efecte secundare

  Medicamentul este bine tolerat de către pacienți. Cele mai frecvente efecte secundare sunt somnolența. Mai des se observă la copii în stadiul inițial de tratament și după câteva zile trece pe cont propriu. În plus, efectele secundare ale medicamentelor pot fi următoarele:

  • greață, uscăciunea mucoasei orale;
  • dureri de cap și amețeli;
  • erupție pe dermă;
  • slăbiciune musculară;
  • tulburări respiratorii.

  Pentru a evita efectele secundare, ar trebui să luați picăturile de Fenistil ținând cont strict de dozaj. Înainte de tratament, este necesar să se consulte un medic, să se examineze contraindicațiile.

  Utilizarea medicamentului înainte de vaccinare

  Cum să picurăți un copil înainte de vaccinare? Pentru a reduce probabilitatea reacțiilor adverse în timpul vaccinării copiilor, picăturile de Fenistil se utilizează cu 3-5 zile înainte de vaccinare în următoarele cantități:

  • nou-născuți până la un an - de la 3 la 5 picături de două ori pe zi;
  • de la una la trei - de două ori pe zi, 10 picături;
  • copii de la trei ani până la 20 de picături de trei ori pe zi.

  Înainte de a utiliza medicamentul, părinții trebuie să consulte un medic.

  Uneori, terapia antialergică nu este necesară în timpul vaccinării. Acest lucru este valabil mai ales pentru bebelușii alăptați.

  analogi

  Puteți să înlocuiți picăturile de Fenistil cu următoarele medicamente:

  • Zyrtec. Medicamentul sub formă de tablete și picături. Se folosește pentru alergii de diferite origini. Copiii sunt prescrise sub formă de picături. Dozajul este calculat în funcție de greutate.
  • Zodak. Este produs sub formă de tablete, sirop și picături. Ingredientul activ este cetirizina. Copiii desemnați de medic. Doza se calculează individual în funcție de vârstă și greutate.
  • Suprastin. Medicamentul este disponibil sub formă de pilule. Acesta este un echivalent mai ieftin de Fenistil. Pentru tratamentul alergiilor la copii este folosit strict prin numirea unui specialist.
  • Claritin. Pentru copiii sub formă de sirop. Suspensia este destinată strict utilizării orale. Doza este indicată în instrucțiunile de utilizare a medicamentului.
  • Aerius. Conține desloratadină. Acest lucru face siguranța utilizării medicamentului în timpul copilăriei. Atribuit nou-născuților de la 6 luni sub formă de sirop. Pentru copiii mai mari, puteți utiliza tablete.

  Medicamentele de mai sus sunt antihistaminice, trebuie prescrise copiilor după diagnosticare de către medicul curant.

  Fenistil și Zyrtec: care este diferența și ce este mai bine

  Phenistil și Zyrtec sunt medicamente antialergice care sunt bine dovedite în tratamentul reacțiilor alergice la copii. În tabel puteți găsi informații comparative despre aceste medicamente.

  http://malishzdorov.com/lekarstva/kapli-dlya-rebenka-fenistil-instruktsiya-po-primeneniyu.html

  Fenistil picături pentru copii: beneficii, instrucțiuni de utilizare, contraindicații

  Fenistil este o picătură specială pentru copii, pentru care există o secvență și instrucțiuni de utilizare. Medicamentul este unul dintre cele mai bune și eficiente medicamente antihistaminice care sunt utilizate pentru a îmbunătăți activitatea organelor și pentru a scăpa de reacțiile alergice. Medicamentul rareori provoacă reacții alergice și alte simptome neplăcute, astfel încât să-l puteți folosi pentru aproape toți copiii, dacă este prescris de un medic. Fiecare va avea o doză și un timp de utilizare specifice, deci trebuie să consultați un medic și să consultați cu el despre acest medicament.

  Proprietăți utile ale medicamentului

  Fenistil are multe proprietăți utile, prin urmare, experții îl recomandă ca fiind unul dintre cele mai bune produse.

  Fenistil sa stabilit datorită unor astfel de proprietăți:

  • Elimină disconfortul în timpul unei reacții alergice (mâncărime, arsură, greață, slăbiciune și așa mai departe).
  • Îndepărtează simptomele și durerile neplăcute după ce au fost mușcate de insecte, păianjeni și boli de piele (dermatită, varicelă etc.).
  • Ajută la vindecarea urticarei, ameliorarea mâncării și scutirea de la dezvoltarea unei reacții alergice (în special la copii).
  • Îmbunătățește sistemul digestiv și metabolismul (dacă respectați instrucțiunile și utilizați în scopul propus).

  Medicamentul va oferi rezultate eficiente în cazul în care este utilizat în scopul propus și cu moderare. Pentru fiecare, experții prescriu o anumită doză, care va ajuta la vindecarea și îmbunătățirea funcționării organelor. Fenistil în picături va fi sigur și eficient chiar și pentru copiii în fază încipită, dacă urmați măsura. Alergiile și alte contraindicații apar rar la medicament, prin urmare, datorită acestui fapt, experții prescriu un astfel de instrument destul de des, în timp ce examinează pacientul și prescriu o metodă specială de prevenire.

  Instrucțiuni și secvență de aplicații

  Fenistil are propriile instrucțiuni speciale, care de obicei sunt eliberate cu medicamentul, sau puteți afla despre acest lucru la farmacie. Pentru fiecare instrucțiune va fi diferită, mai exact doza indicată în ea. Practic, succesiunea utilizării fondurilor este următoarea:

  • Adulții nu ar trebui să consume mai mult de 2-3 miligrame de 30-40 de picături (de 2-3 ori pe zi, în funcție de simptome și de cât de des se referă la acestea).
  • Fenistil pentru copii este recomandat să nu utilizeze mai mult de 3-10 picături pe zi (pentru copii în adolescență de la 10-20 picături).
  • Nu puteți amesteca picăturile cu apă, deoarece acestea au un gust plăcut și au efect mai rapid.

  Este instrucțiunea necesară și respectarea ei?

  Este necesar să urmăriți secvența de aplicare în primul rând, deoarece depinde de modul în care instrumentul va acționa și ce efect va avea asupra corpului.

  Dacă nu respectați instrucțiunile, există riscul:

  • Consolidează simptomele neplăcute, mâncărimea și greața, mai ales dacă aplicați o doză mai mare.
  • Greața, slăbiciunea și somnolența pot crește (în special la adolescenți).
  • Se poate produce exacerbarea bolilor și a unei reacții alergice, în urma căreia activitatea organelor poate fi deranjată și destabilizată.
  • Organele tractului gastro-intestinal pot fi întrerupte (mai ales dacă există un ulcer, gastrită și alte procese inflamatorii).

  Depinde de cât de mult și de momentul în care este folosit medicamentul, depinde de faptul dacă va fi eficient și sigur. Medicamentul este destinat atat copiilor, cat si adultilor, dar pentru fiecare va exista un timp si o doza diferita, depinde de cat de acuta sunt simptomele. Utilizarea inegală a medicamentelor poate provoca o reacție alergică sau chiar poate constitui o amenințare la adresa sănătății copilului, mai ales atunci când sistemul imunitar nu este capabil să producă anticorpi. Nu este recomandat să beți picături mai mult decât este indicat în instrucțiuni și prescris de un medic.

  Ce trebuie să folosiți instrumentul?

  Picăturile au un gust plăcut și nu irită mucoasa bucală, astfel încât să le puteți folosi fără alimente și apă. Copiilor li se poate da acest medicament cu apă sau cu alt lichid, va ajuta să nu provoace iritații ale stomacului și să nu provoace boli ale tractului gastro-intestinal. Puteți folosi picături sub orice formă, dar dacă le folosiți cu alimente sau lichide, atunci:

  • Phenystyle nu este deosebit de valid și își pierde forța efectivă.
  • Puteți provoca vărsături sau disconfort în stomac (mai ales dacă sunteți alergic sau aveți probleme cu stomacul).
  • Medicamentul poate deveni neplăcut pentru a gusta sau a întrerupe funcționarea normală a stomacului.

  Un astfel de medicament pentru copii poate fi administrat copiilor și copiilor cu terci sau lichid, deoarece stomacul și sistemul lor imunitar nu sunt formulați corect. Este posibil să beți picături fără lichid, dar copilul poate dezvolta alergii și ulterior această indigestie și alte organe. Medicamentul poate fi administrat copiilor la orice vârstă, începând de la sugari, dar nu este recomandat să faceți acest lucru fără prescripție medicală. Instrumentul poate fi beți copiilor cu lapte, compot sau suc, care nu conține nitrați, care pot afecta negativ organismul și pot reduce eficacitatea fenistitei.

  Când este mai bine să beți picături de fenilestyl?

  Ar trebui să beți picăturile care respectă cu strictețe instrucțiunile și instrucțiunile medicului, dar nu trebuie să le beți singuri fără consultarea unui specialist. Medicul efectuează o examinare și o examinare detaliată, în urma căreia se determină ce doză va fi necesară și în ce moment este mai bine de utilizat.

  Picăturile medicamentoase trebuie să fie beți:

  • Când au fost numiți de medic în timpul examinării și diagnosticării.
  • Dacă nu există contraindicații, alergii, simptome și dureri neplăcute.
  • Dacă nu există boli grave ale stomacului și ale tractului gastro-intestinal în ansamblu (ulcere, gastrită și alte inflamații).

  Nu este recomandabil să se prescrie doza și băuturile în orice moment, deoarece acest lucru poate afecta negativ funcționarea organelor și poate provoca alergii. Astfel de întrebări ar trebui discutate cu medicul, care ar trebui să efectueze un examen și să înțeleagă dacă există contraindicații pentru medicament și nu este capabil să dăuneze sănătății. Dacă după utilizarea Fenistil se observă simptome cum ar fi erupții pe piele și mâncărimi ale pielii, atunci ar trebui să consultați un medic și să refuzați imediat medicamentul. Acest lucru poate indica faptul că organismul reacționează necorespunzător la compoziția medicamentului și, ca urmare, se dezvoltă intoleranță și alergii și, din acest motiv, consecința poate deveni cronică și poate întrerupe funcționarea organelor.

  Contraindicații la medicamente

  În ciuda metodei de utilizare și a efectului pozitiv asupra organismului, instrumentul are contraindicații, în care utilizarea sa va fi superfluă și dăunătoare pentru funcționarea stabilă a organelor.

  Instrumentul nu este recomandabil să se utilizeze, dacă există astfel de contraindicații:

  • Copii sub vârsta de un an, sau mai degrabă cei cu greutate redusă sau dezvoltare fizică instabilă.
  • În timpul sarcinii și alăptării (poate afecta negativ starea de sănătate a copilului).
  • Cu o reacție alergică și simptome ciudate care apar în timpul utilizării unor astfel de picături (mâncărime, greață, senzație de arsură și posibil o erupție pe piele).

  Dacă copilul este prematur sau sistemul imunitar nu este capabil să producă anticorpi, atunci nu trebuie să riscați și să-i dați copilului un medicament. Doza de fenistil în picături va fi diferită pentru copii, dar dacă beți mai multe măsuri, atunci sănătatea bebelușului se poate deteriora. Medicamentul poate fi periculos datorită faptului că simptomele alergiilor și a altor senzații ciudate devin agravate, mâncărimea și greața pot fi mai intense, mai ales dacă organismul reacționează incorect la componentele componente ale medicamentului și provoacă senzații ciudate.

  Efecte secundare și pericolul medicamentului

  Medicamentul poate fi periculos dacă doza și timpul de utilizare sunt neregulate.

  Experții au constatat că aceste reacții adverse se manifestă în principal:

  • Slăbirea sistemului imunitar (mai ales la copii, în care nu este complet formulată).
  • Frecvente dureri de cap, oboseală, somnolență și nervozitate crescută (manifestată în principal la adulți).
  • Afecțiuni stomacale, gură uscată, sistem digestiv instabil și exacerbarea bolilor (ulcere, polipi, gastrită sau suc acidic crescut).
  • Copiii pot avea o erupție cutanată, o piele aspră și alte simptome neplăcute, care confirmă faptul că nu trebuie să utilizați Fenistil.

  Pot să o iau însărcinată?

  Femeile gravide sunt contraindicate, mai ales dacă sunt îngrijorați de toxicoză, greață și durere abdominală. Acest lucru poate afecta negativ starea de sănătate a viitorului copil și dezvoltarea normală a acestuia, care ulterior pot fi instabile în cazul alergiilor. În timpul sarcinii, puteți lua doar:

  • Dacă este numit de un specialist și este sigur pentru sănătatea și dezvoltarea fătului.
  • Dacă nu există alergii și alte exacerbări după ce ați utilizat-o.
  • Dacă nu există boli ale tractului gastrointestinal (ulcer gastric, ulcer duodenal, gastrită și aciditate nu este crescută).

  Instrumentul are o proprietate eficientă pentru a întări sănătatea, a stabiliza activitatea organelor și a preveni exacerbarea diferitelor boli. Dacă respectați doza prescrisă de specialiști, atunci tipul de fenil va fi cu greu posibil să aibă un efect negativ și să inhibe activitatea organelor. Principalul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este că, fără consultarea medicului și numirile acestuia, nu ar trebui să utilizați instrumentul, altfel acesta poate face rău.

  http://allergiya-med.ru/preparatyi/kapli-fenistila-dlya-detey-polza-instruktsiya-po-primeneniyu-protivopokazaniya/

  Creează Fenistil pentru copii: instrucțiuni, recenzii, analogi

  Sugarii au adesea alergii la diferite alimente, în special în timpul introducerii alimentelor complementare, precum și la alte surse de alergeni (animale, țesături, perne, produse chimice de uz casnic, alimente pentru copii).

  Imunitatea copilului începe să se formeze și necesită medicamente eficiente, cu acțiune rapidă, cu un risc minim de alergie la medicament.

  Fenistil (picături) aparține unei astfel de categorii de medicamente sigure și rapide, este un remediu eficient în combaterea alergiilor la copii de la vârsta de 4 săptămâni. Elimină rapid simptomele pe care copiii le provoacă o mulțime de senzații neplăcute.

  Forma de eliberare, compoziția, ambalarea

  Fenistil este un mijloc de o nouă generație care aparține blocanților grupului H1, blochează cu succes dezvoltarea și răspândirea alergenilor în organism, are un efect antihistaminic. Oficial, picăturile se aplică din prima lună de viață. Unii pediatri sau neonatologi prescriu un medicament de la vârsta de 2 săptămâni cu o doză mai mică de ingestie sau ca picături nazale.

  Instrumentul este produs sub formă de lichid incolor, fără miros și gust. Datorită dozatorului încorporat, este ușor de determinat doza de picături pentru a lua medicamentul înăuntru.

  O sticlă de sticlă închisă (maro), transparentă, cu un volum de 20 ml. Este ambalat într-o cutie de carton cu instrucțiuni complete de aplicare.

  Compoziția picăturilor conține - substanța activă - 1 mg de maleat dimetinden per 1 ml, precum și alte substanțe auxiliare și componente chimice (apă purificată, acid citric, zaharină sodică, E-210, fosfat de sodiu, glicol de sodiu).

  Acțiune farmacologică

  Acțiunea farmacologică a medicamentului - agent antialergic.

  Medicamentul aparține medicamentelor noii generații noi, ceea ce îi conferă un avantaj sub forma unui efect de lungă durată, de siguranță, fără efect sedativ.

  Substanța activă maleat de dimetinden blochează receptorii de histamină H1, acționând cu receptori liberi, mai degrabă decât înlocuind histamina, printr-un mecanism competitiv. Datorită acestui mecanism de acțiune, Fenistil elimină spasmele musculare ale intestinului, bronhiile, ameliorează și împiedică inflamarea, reduce permeabilitatea capilară, eliminând astfel simptomele alergiilor.

  Farmacocinetica medicamentului

  Se absoarbe rapid și rapid în tractul gastrointestinal, biodisponibilitatea de aproximativ 70%. În timpul administrării de alimente, rata de absorbție nu este semnificativ redusă, în plasma sanguină se manifestă în interval de 1,5-2 ore, până la 90% la o concentrație de 0,09 până la 2 μg / ml. Mecanismul de acțiune al Phenystyle scade: o dată în organism, blochează algeni (histamină), elimină rapid simptomele, reduce permeabilitatea capilară și ameliorează edemul, inflamația.

  Ieșirea înseamnă până la 90% prin sistemul urogenital și cu bile, ficat, în decurs de 6-7 ore.

  Instrumentul începe să funcționeze în 20 de minute, în unele cazuri până la 1 oră.

  mărturie

  Phenystyle se utilizează în următoarele cazuri:

  • erupții pe piele cauzate de alergeni alimentari, substanțe chimice de uz casnic, efectul medicamentelor;
  • alergie rinită cauzată de alergeni sezoniere sau pe tot parcursul anului (flori, praf);
  • alergie conjunctivită;
  • mancarime de la varicelă, pojar, rubeolă sau altă etimologie;
  • urticarie;
  • diateza;
  • dermatită de etiologie diferită;
  • mâncărime cu eczemă;
  • luarea medicamentului înainte și după vaccinare;
  • cu mușcături de insecte.

  Contraindicații

  Fenistil are contraindicații:

  • intoleranța individuală la componentele și substanțele medicamentului;
  • sensibilitatea la aditivii chimici ai medicamentului;
  • vârsta de până la 1 lună, dar există excepții pentru numirea strictă a unui neonatolog sau pediatru;
  • sarcinii;
  • lactație;
  • alăptării;
  • cu boala stenozei intestinale, pilor;
  • glaucom;
  • în boli ale sistemului urinar și ale ficatului;
  • cu boala sistemului respirator, astm, bronșită cu obstrucție;
  • epilepsie;
  • vârsta de 60 de ani, luați cu strictețe prescripția medicului.

  instrucție

  Medicamentul de la 1 lună la 1 an este sigur pentru administrare orală (cavitatea orală, pasaj nazal), respectând doza și regimul.

  Când luați Fenistil, este important să monitorizați respirația și activitatea cardiacă a sugarului, în special noaptea, deoarece componentele și substanța activă pot inhiba sistemul nervos al copilului, ceea ce poate duce la apnee. Mai ales periculoasă este utilizarea copiilor prematuri în primele luni de viață.

  Doza zilnică pentru sugari nu trebuie să depășească 0,1 mg / 1 kg greutate corporală, adică 2 picături, această dozare trebuie împărțită în 3 doze. Dacă bebelușul are 6 kg, atunci doza maximă zilnică de 0,6 mg (12 picături), împărțită în 3 doze. În 1 primire maxim 3-4 picături (0,4 mg). Doza maximă pentru sugari - 10 picături, mai mult numai pentru scopul propus.

  Pentru copiii prematuri și cei cu un câștig slab în greutate, neonatologii sau pediatrii prescriu o picătură de 2-3 ori pe zi la pasajul nazal.

  Picături pentru bebeluși se adaugă la amestecul de lapte, apă sau alimente pentru copii. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani, utilizați o lingură, o seringă sau adăugați o sticlă de apă. Doza maximă de 15 picături, împărțită în trei doze.

  Doza maximă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani - 20 picături, împărțită în trei doze.

  Copiii de peste 12 ani și adulții iau înainte de mese în trei doze, o doză zilnică de 40-120 picături. Persoanele în vârstă de peste 60 de ani, doza nu se schimbă în sus.

  Pacienții cu tendință la somnolență prescriu medicamentul, împărțind doza în 2-3 doze, iar înainte de a merge la culcare doza crește până la 40 picături, în timpul zilei și în dimineața până la 20 de picături.

  Nu este recomandat pentru utilizare în primul trimestru de sarcină și în trimestrele 2 și 3 sub supravegherea strictă a unui ginecolog.

  În timpul alăptării agentul nu este utilizat, dacă este prescris, atunci alăptarea este anulată la momentul admiterii.

  supradoză

  Supradozajul apare din doza de peste 3-5 ori. S-au manifestat sub formă de tensiune arterială crescută, tahicardie, excitare ridicată, pupile dilatate ale copilului, mâncărime, somnolență, lacrimă.

  După vărsături, dați un absorbant de carbon activat de droguri, Atoxil. La sosirea ambulanței, medicul va determina gradul de otrăvire, va spăla stomacul sau va spitaliza într-o unitate medicală.

  Reacții adverse

  Medicamentul are următoarele reacții adverse:

  • Tulburare gastro-intestinală;
  • greață;
  • vărsături;
  • dureri de cap și amețeli;
  • umflarea feței;
  • erupții cutanate;
  • somnolență;
  • mâncărime;
  • oboseală;
  • excitare nervoasă;
  • uscaciunea in gura;
  • spasme musculare.

  Mai întâi, când apare simptomele, medicamentul este anulat, iar următoarea admitere poate fi numai eliminarea tuturor simptomelor și cu permisiunea medicului (pediatru, neonatolog). Clătiți stomacul și dați un sorbent. Și, de asemenea, să efectueze un tratament simptomatic.

  Cu o tulburare a tractului digestiv, greața dă o băutură salină. Pentru supraexcitație nervoasă, utilizați sedative sau ceai. Atunci când spasmele musculare sunt medicamente antispasmodice. De asemenea, este necesar să se efectueze o procedură de sprijin pentru sistemul cardiovascular și organele respiratorii.

  Interacțiuni medicamentoase

  Înainte de utilizare, trebuie să informați neonatologul despre luarea altor medicamente. Fenistil se administrează cu precauție la medicamente, la sistemul nervos central depresiv, inhibitori, antidepresive, bronhodilatatoare, antispastice, analgezice opioide. Utilizarea combinată poate provoca urinare deteriorată, creșterea tensiunii arteriale sau o amenințare la adresa vieții.

  Instrucțiuni speciale

  Nu vă recomandăm să luați Fenistil copii cu boli ale sistemului respirator, în special în cazul astmului bronșic.

  Nu luați medicamentul împreună cu alte medicamente care conțin alcool sau substanțe care pot suprima activitatea sistemului nervos central.

  Utilizarea contraindicată la copiii prematuri.

  Este necesar să urmați cu strictețe instrucțiunile și regimul.

  Opinia părinților

  Comentariile părinților despre picăturile de Fenistil:

  Atunci când dentiția a fost o temperatură ridicată, au băut sirop și au apărut pe obraji erupții cutanate și peeling, medicul a prescris picături de Fenistil, care în 2 zile au eliminat toate simptomele.

  Maria, 28 de ani

  Au început să introducă copilul sub forma de terci de porumb, au apărut erupții, copilul a plâns puternic, zgâriat, umflat fața. La sfatul unui farmacist, au cumpărat picături de Fenistil, au sunat la pediatru și au decis cu privire la doza. În trei zile, toate simptomele au trecut. După prima administrare, mâncărimea a dispărut.

  Angelica, 22 de ani

  Bunica noastră a tratat copilul timp de 9 luni cu bomboane de ciocolată, din care copilul nostru a avut diateză și mâncărime severă. Aplicat Fenistil, care este de obicei luat înainte și după vaccinare, copilul sa simțit mai bine. După consultarea medicului pediatru, aceștia au continuat tratamentul timp de 5 zile. Totul a trecut repede fără consecințe.

  Katya, 25 de ani

  Opinia medicilor

  Recenzii ale experților privind medicamentul Fenistil:

  Sunt un medic pediatru cu o mare experiență, de multe ori prescriu picături antialergice Fenistil la copii sub vârsta de un an, el în mod eficient și rapid se confruntă cu simptome, și o formă foarte convenabilă de eliberare.

  Tatyana Valerievna, pediatru

  Fenistil este una dintre cele mai bune preparate care are multe forme diferite: geluri, tablete, picături, siropuri. Adesea, prescriu un gel pentru ameliorarea simptomelor de mâncărime și alergii.

  Elena Evgenevna, alergolog

  Un medicament bun cu efecte secundare minime, ușor de folosit pentru copii de la 1 lună. Adesea, prescriu nu numai alergii, ci și un tratament complex cu utilizarea agenților care pot provoca alergii. Precum și înainte și după vaccinare.

  Jevgeni Petrovici, pediatru

  Pro și contra

  Opiniile privind eficacitatea picăturilor de fenilestyle diferă, deși majoritatea părinților și medicilor recomandă utilizarea medicamentelor. Ea este eficientă și acționează repede asupra receptorilor, ajutând la eliminarea simptomelor alergice și, de asemenea, ajută la mușcături și arsuri, eliminând pruritul sever, chiar și la sugari.

  Unii parinti, spun despre eficacitatea scazuta a fenilistului, poate ca au fost luati cu alte medicamente sau nu in mod regulat si, de asemenea, se plang de pretul ridicat, desi analogii pot fi cumparate mai ieftin. Dar alte medicamente sunt folosite din acest an, iar Fenistil de la 1 lună fără efecte secundare, este cel mai sigur printre alte antihistaminice.

  Tabelul prezintă prețurile pentru Fenistil și analogii acestuia:

  http://allergia.life/lekarstva/ot-allergii/kapli-fenistil-dlya-detej.html
  Mai Multe Articole Despre Alergeni