Tablete și sirop Tsetrin: instrucțiuni, preț și recenzii

În acest articol medical se poate găsi împreună cu medicamentul Cetrin. Instrucțiunile de utilizare vor explica în ce cazuri puteți lua picături, sirop sau tablete, care ajută medicamentul, care sunt indicațiile de utilizare, contraindicațiile și efectele secundare. Adnotarea prezintă forma eliberării medicamentului și a compoziției sale.

În articol, medicii și consumatorii pot lăsa doar comentarii reale despre Tsetrin, din care puteți afla dacă medicamentul a contribuit la tratamentul alergiilor la adulți și copii, pentru care este prescris. Manualul enumeră analogii de Cetrin, prețul medicamentului în farmacii, precum și utilizarea acestuia în timpul sarcinii.

Preparatul Cetrin este denumit medicamente antialergice din grupul de blocanți ai receptorilor histaminici H1. Tablete 10 mg, sirop sau picături prescrise pentru adulți și copii cu reacții alergice de natură diferită.

Forma de eliberare și compoziția

Cetrinul este disponibil în tablete, sub formă de sirop și picături pentru administrare orală.

Un sirop este o suspensie neclară, clară, omogenă care nu conține particule în suspensie. Are un miros fructuos, plăcut. Se vinde în flacoane întunecate de 30 și 60 ml. Setul include o lingură de măsurare. În siropul Cetrin, substanța activă este conținută într-o concentrație de 1 mg / ml.

Tabletele sunt biconvexe, filmate. Disponibil în blistere cu 10, 20 și 30 de bucăți. Tabletele Tsetrin conțin 10 mg clorhidrat de cetirizină, precum și amidon de porumb, lactoză, povidonă K30, stearat de magneziu.

Picăturile sunt un lichid limpede și incolor. Vândut în sticle cu dozator. Volumul flaconului - 10-20 ml.

Acțiune farmacologică

Cetrin - este un antagonist al histaminei care blochează receptorii histaminei H1. Ingredientul activ este cetirizina. Medicamentul este indicat ca profilactic împotriva reacțiilor alergice, precum și pentru a facilita apariția acestora. Ea are efect antipruritic și antiexudativ.

Ea are un efect asupra reacțiilor alergice într-un stadiu incipient. În stadiul debutului unei reacții alergice, medicamentul limitează eliberarea mediatorilor inflamatori. Tsetrin previne umflarea țesuturilor, ameliorează spasmele musculaturii netede, reduce permeabilitatea capilară.

Elimină reacțiile cutanate la alergenii specifici. Nu are acțiune antiserotoninovogo și anticholinergică. La respectarea dozelor terapeutice, practic nu are efect sedativ. După o singură doză de medicament, debutul efectului, aproximativ la jumătate dintre pacienți, este observat după 20 de minute, după o oră la 95% dintre pacienți.

Efectul medicamentului durează mai mult de 24 de ore. Când tratamentul terapeutic nu dezvoltă toleranță la efectul antihistaminic al medicamentului. După tratament, efectul medicamentului durează până la 3 zile.

Ce ajută Tsetrin? Indicații pentru utilizare

Medicamentul Cetrin este prescris pacienților pentru a ameliora rapid atacurile alergice și pentru a preveni reacțiile alergice cauzate de astfel de afecțiuni:

 • lacrimare și rinoree severă;
 • febra fanului;
 • angioedem;
 • reacție alergică la intepaturi de albine, țânțari, midges, gadflies;
 • reacție alergică la radiațiile UV;
 • urticarie, inclusiv formă idiopatică;
 • alergie conjunctivită;
 • alergie rinită, care apare adesea în timpul înfloririi ierburilor și ragweedului;
 • mâncărime a pielii cu dermatită, eczemă, neurodermită.

Tabletele sunt adesea prescrise pacienților care sunt predispuși la alergii, ca profilactică atunci când iau anumite medicamente sau mănâncă alergeni.

Instrucțiuni de utilizare

Siropul Tsetrin este administrat pe cale orală, indiferent de masă. Se spală cu apă. Recepția este mai bine să se desfășoare seara.

 • Adulții și copiii cu vârsta peste 6 ani sunt prescrise cu câte 10 ml o dată pe zi sau cu câte 5 ml de 2 ori pe zi.
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani numesc 5 ml 1 dată pe zi sau 2,5 ml de 2 ori pe zi.

Doza este ajustată în funcție de gravitatea stării și de răspunsul pacientului. Cu funcție renală redusă (CC 30-40 ml / min), luați 5 ml de sirop 1 dată pe zi. În cazul insuficienței renale cronice severe (CC 10-30 ml / min), trebuie luate 5 ml de sirop pe zi.

Tabletele sunt administrate pe cale orală, fără a mesteca și a bea un pahar de apă, indiferent de masă. Adulții și copiii de la vârsta de 6 ani iau 1 comprimat 1 dată pe zi sau 0,5 comprimat de 2 ori pe zi.

Când se administrează medicamentul sub formă de picături, doza inițială este de 10 picături 1 dată pe zi. Conform indicațiilor, doza este crescută la 20 picături 1 dată pe zi. Se recomandă să se ia doza minimă eficientă de medicament.

 • Copiii între 6 luni și 1 an numesc 5 picături 1 dată pe zi.
 • Copiii de la 1 an la 2 ani ar trebui să ia 5 picături de 1-2 ori pe zi.
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 2-6 ani iau 5 picături de 2 ori pe zi sau 10 picături 1 dată pe zi.

Contraindicații

 • hipersensibilitate (inclusiv hidroxizină);
 • sarcina, alăptarea;
 • vârsta copiilor până la 6 ani (pentru această formă de dozare).

Efecte secundare

Cetrin rar produce efecte secundare. Uneori, pacienții simt gură uscată și somnolență crescută. Simptome mai puțin frecvente, cum ar fi:

 • reacții de hipersensibilitate (erupție cutanată, mâncărime, urticarie, angioedem);
 • dureri de cap;
 • migrenă;
 • amețeli;
 • senzație de disconfort în stomac / intestine.

Copii, sarcină și alăptare

În timpul sarcinii și alăptării, utilizarea medicamentului este contraindicată. Dacă trebuie să primiți cetirizină în timpul alăptării la momentul tratamentului, trebuie să întrerupeți alăptarea.

Medicamentul sub formă de picături este contraindicat la copii cu vârsta de până la 6 luni. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 1 an de la o picătură Tsetrin ar trebui să fie numiți cu grijă. Utilizarea comprimatelor este permisă copiilor cu vârsta peste 6 ani.

Instrucțiuni speciale

Când se utilizează în doze terapeutice, Cetrin nu potențează acțiunea etanolului (alcool), dar consumul de alcool în timpul utilizării medicamentului nu este recomandat.

Interacțiuni medicamentoase

Odată cu numirea concomitentă a comprimatelor Cetrin cu Theophylline, clearance-ul de cetirizină scade, ceea ce ar trebui luat în considerare și nu ar trebui să permită această interacțiune medicamentoasă.

Nu se recomandă prescrierea comprimatelor simultan cu agenți antacidari sau enterosorbenți, deoarece această interacțiune medicamentoasă duce la o scădere a efectului terapeutic al Cetirizinei.

Sub influența medicamentului, efectul terapeutic al sedativelor, al antidepresivelor și al psihoterapeuților este sporit, astfel încât pacientul poate prezenta somnolență, letargie și letargie în timpul acestei interacțiuni medicamentoase.

Analogi Medicatie Tsetrin

Structura determină analogii:

 1. Zyrtec.
 2. Alerza.
 3. Cetirizină.
 4. Tsetirinaks.
 5. Allertek.
 6. Zodak.
 7. Cetirizină diclorhidrat.
 8. Parlazin.
 9. Zintset.
 10. Letizen.

Condiții de vacanță și preț

Prețul mediu al Tsetrin (comprimate de 10 mg, numărul 20) la Moscova este de 157 ruble. La Kiev, puteți cumpăra medicamente pentru 76 grivne, în Kazahstan - pentru 1165 tenge. În Minsk, farmaciile oferă medicamentul pentru 7,3 bel. Rublă.

Tabletele Tsetrin sunt vândute de la farmacii fără prescripție medicală. Depozitați medicamentul este recomandat la îndemâna copiilor, la o temperatură care nu depășește 25 de grade. Termenul de valabilitate al comprimatelor de la data fabricării este de 2 ani, nu se ia oral după data de expirare.

http://instrukciya-po-primeneniyu.ru/tsetrin.html

"Cetrin" - din ce pastile? Indicații și contraindicații

Odată cu apariția primăverii, totul înflorește, copacii încep să miroasă dulce, iarba devine verde, iar alergia este inactivă pe tot parcursul iernii. Antihistaminicele, care includ Cetrin, sunt concepute pentru a combate congestia nazală, ochii roșii și pleoapele umflate. Pentru ce sunt aceste pastile și ce trebuie să știți în timp ce luați medicamentul? Acest lucru va fi discutat în continuare.

Pentru ce este prescris Cetrin?

"Cetrin", componenta activă a căruia este cetirizina, principalul blocant al receptorilor H1-histaminelor, este considerat un medicament de o nouă generație. La începutul primăverii, în vârful lunilor de vară și în toamnă, acest instrument devine un asistent indispensabil pentru persoanele care suferă de alergii. Medicamentul este vândut gratuit în farmaciile din țară și are o categorie de prețuri plăcută.

Desigur, medicamentul nu poate scăpa complet de o persoană de alergii, ci se comportă cu simptomele sale, inhibând reacția sistemului nervos central asupra stimulilor și având un efect sedativ asupra organismului în ansamblu.

Ce altceva și când sunt prescrise pilulele "Tsetrin"? Iată o listă de boli pentru care acest medicament este eficient:

 • manifestări acute și cronice ale rinitei;
 • inflamația membranei exterioare a ochiului;
 • mâncărime și roșeață a pielii de origine diferită;
 • ușoară astm;
 • recurență urticară cronică;
 • Angioedem;
 • difuza dermatita atopica.

Printre proprietățile terapeutice principale, luate din indicațiile pentru utilizarea comprimatelor "Tsetrin", se pot distinge următoarele:

 • medicamentul elimină erupția cutanată, inclusiv o reacție alergică la frig;
 • elimină spasmele musculare;
 • reduce susceptibilitatea vaselor de sânge, elimină roșeața din ochi;
 • luptă împotriva congestiei nazale și previne acumularea de mucus;
 • îndepărtează bronhospasmul în formă ușoară și vă permite să respirați adânc;
 • reduce riscul de intrare a fluidului în țesutul moale, reducând astfel probabilitatea de edem.

Lista impresionantă a efectelor de vindecare asupra corpului face ca "Cetrin" să fie destul de competitiv pe piața blocurilor H1.

Sub ce formă este medicamentul și care este doza lui?

Antihistaminicul "Cetrin" este disponibil numai în trei tipuri, cum ar fi:

 • mici comprimate rotunde albe cu o bandă mică pe o față - 1 comprimat conține 10 mg;
 • sub formă de soluție cu o nuanță galbenă și o aromă fructată plăcută - 1 flacon conține 30 ml de suspensie;
 • picături pentru administrare orală - flacon de 10 ml cu dispenser convenabil.

Adulților li se recomandă să ia medicamentul sub formă de tablete, iar copii - sirop sau picături. Cu toate acestea, nu uitați că fiecare specie are propriile doze și reguli de administrare. Aflați numărul de picături sau tablete "Tsetrin" poate fi din instrucțiunile de utilizare și este mai bine să adere la dozele indicate de medicul curant.

Cursul de tratare a drogurilor, în medie, nu durează mai mult de o lună. Cel mai adesea, primele rezultate pozitive pot fi observate deja după 2 săptămâni. În cazurile severe de alergie cronică, conform recomandării medicului, terapia poate fi prelungită până la șase luni.

Tabletele, siropul și picăturile "Tsetrin" sunt administrate numai pe cale orală și după intrarea în tractul gastro-intestinal sunt absorbite rapid de către organism. Primele simptome alergice vor începe să dispară în 20 de minute după ingestie. Blocarea completă a receptorului H1 are loc după 60 de minute, când cea mai mare concentrație de substanțe active este observată în sânge și durează până la 24 de ore. Puteți lua medicamentul chiar și în timp ce mănânci, dar merită să aveți în vedere faptul că efectul medicamentului va fi încetinit cu aproximativ o treime.

Cetrinul este excretat prin rinichi - 2/3 din doza administrată în formă neschimbată și 10% substanțe cu fecale. La adulți, timpul de înjumătățire al medicamentului este de 7-10 ore, iar copiii vor avea nevoie de aproximativ 6 ore pentru al elimina. La pacienții cu insuficiență renală și la persoanele în vârstă, procesul de purificare este aproximativ dublat.

Cine ar trebui să ia medicamentul cu prudență?

În ciuda multor momente și beneficii aparent pozitive pentru alergii, medicamentul "Cetrin" ar trebui abandonat persoanelor expuse riscului:

 • femeile gravide și mamele care alăptează, deoarece medicamentul este depozitat în laptele matern;
 • pastilele nu pot bea copiilor de vârsta sub 6 ani, caz în care se prescrie sirop;
 • cu intoleranță individuală la medicamente;
 • cu patologii renale, se recomandă reducerea dozei la jumătate;
 • medicamentul este complet contraindicat la copiii sub vârsta de două ani;
 • Persoanele în vârstă "Tsetrin" pot fi luate numai conform prescripțiilor unui medic.

Este categoric interzisă combinarea medicamentului cu consumul de alcool și, de asemenea, comprimatele cu prudență ar trebui tratate conducătorilor auto și persoanelor a căror muncă este legată de mecanisme și este traumatizantă.

Cu o recepție corespunzătoare și respectarea normelor comprimatului "Cetrin" primiți doar recenzii favorabile. Medicamentul începe să acționeze imediat, iar eficacitatea acestuia este menținută pe tot parcursul zilei. În unele cazuri, și cel mai adesea din cauza nerespectării recomandărilor medicului, apar reacții adverse:

 • somnolență;
 • dureri de cap;
 • gura uscata;
 • amețeli;
 • tahicardie;
 • funcția hepatică anormală;
 • stomatită;
 • retenția urinară;
 • balonare și flatulență;
 • erupție cutanată și alte reacții alergice.

Medicamentul antihistaminic "Cetrin" este un medicament eficient din noua generație împotriva alergiilor. Avantajele sale incontestabile sunt disponibilitatea, prețul rezonabil, acțiunea rapidă și eficiența. Dar amintiți-vă că nu există o pastilă de miracol care să se potrivească tuturor. Prin urmare, înainte de a cumpăra un medicament, discutați cu medicul dumneavoastră despre oportunitatea recepției, dozării și cursului. Nu faceți niciodată auto-medicamente și nu căutați cele mai bune opțiuni pe baza sfaturilor și opiniilor străinilor.

http://illnessnews.ru/cetrin-ot-chego-eti-tabletki-pokazaniia-k-primeneniu-i-protivopokazaniia/

Tablete Tsetrin: din ce ajutor și instrucțiuni de utilizare

Cetrin este un medicament antihistaminic care este utilizat pentru a scăpa de simptomele alergiei. În același timp, nu are efecte sedative și inhibitoare pronunțate asupra sistemului nervos central, deci poate fi atribuită pacienților a căror vârstă este de cel puțin doi ani. Principala formă de eliberare a medicamentului este siropul pentru copii mici și suspensia, care poate fi luată de foarte mult timp. Ce este Cetrin, de la care ajută și când recepția este contraindicată, trebuie să înveți de la un specialist.

Compoziția și proprietățile medicamentului

Cetirizina servește ca principal ingredient activ al unui astfel de medicament ca Cetrin, această substanță blochează receptorii histaminici. Datorită cetirizinei ca parte a medicației, este posibilă prevenirea umflarea țesuturilor și eliminarea spasmului muscular. Primirea Tsetrin în astm nu este un grad ridicat poate reduce bronhoconstricția.

Acest medicament antihistaminic vă permite să scăpați de reacțiile cutanate care apar sub influența anumitor factori. Hipotermia, contactul cu alergenii sau introducerea histaminei în organism pot provoca această stare patologică a pielii. O caracteristică distinctivă a Tsetrinei este capacitatea sa mare de absorbție și absorbția rapidă din tractul gastro-intestinal. Deja la o oră după ingestia unui antihistaminic în organism, este posibil să se atingă conținutul său maxim în sânge.

În plus față de cetirizină, Cetrin conține:

 • lactoză;
 • talc;
 • acidul sorbic;
 • amidon de porumb;
 • povidonă;
 • hipromeloză;
 • stearat de magneziu.

Efectul efectelor acestui medicament este observat deja la jumătate de oră după administrarea acestuia sub formă de tablete sau suspensii. Medicamentul este metabolizat într-o cantitate mică în ficat, ieșind din corp cu fecale. La adulți, timpul de înjumătățire ajunge la aproximativ 7-10 ore, iar la copii mai puțin de 6 ore. În timpul utilizării acestui instrument în conformitate cu instrucțiunile atașate și conformitatea cu doza specificată, medicația nu provoacă sedare.

Când tratăm Cetrin în lactație, există un pericol de cetirizină în laptele matern. După întreruperea utilizării medicamentului, efectul său poate fi observat timp de câteva zile.

Indicații privind utilizarea medicamentelor

Cetrinul este un medicament antihistaminic care poate fi indicat pentru anumite boli. Când Tsetrin a fost prescris pacientului, indicațiile de utilizare vor fi una dintre următoarele:

 • conjunctivita si rinita de etiologie alergica;
 • febra de fân;
 • urticarie cronică;
 • atopică dermatită;
 • dermatoza cronică;
 • mâncărime după mușcături de insecte.

Acest medicament sa dovedit bine în lupta împotriva angioedemului și vă permite să eliminați patologia într-un timp scurt. Mulți experți recomandă utilizarea unui astfel de medicament în diferite forme de alergii alimentare și intoleranță la anumite tipuri de alimente.

Atunci când numiți astfel de remedii ca tablete cu tsetrină unui pacient, de la care ajută, este necesar să întrebați un specialist. Cetirizina, care face parte din produs, ajută la rezolvarea rapidă a simptomelor de alergii, adică erupții de altă natură, umflături, mâncărime și roșeață.

Contraindicații și efecte secundare

Chiar ținând seama de faptul că Tsetrin este un medicament suficient de eficient pentru a elimina o serie de manifestări ale unei reacții alergice, uneori utilizarea sa va trebui abandonată. Nu este recomandat să luați medicamente pentru unele patologii:

 • hipersensibilitate la componentele substanței medicamentului;
 • sarcina sau alăptarea;
 • copii cu vârsta mai mică de doi ani (pentru sirop);
 • copii cu vârsta mai mică de șase ani (pentru comprimate).

O altă contraindicație pentru utilizarea unui astfel de medicament poate fi tulburările rinichilor și / sau a pacienților vârstnici. În această situație, experții permit recepția Tsetrinului, reducerea dozei adulților și monitorizarea stării pacientului.

Recepția Tsetrin rareori însoțită de dezvoltarea de efecte secundare, dar totuși ele pot fi. În timpul tratamentului pot apărea:

 • dureri abdominale;
 • creșterea gazului;
 • slăbiciune și stare generală de rău;
 • dureri de cap;
 • amețeli;
 • migrenă.

Respectând toate numirile medicului în ceea ce privește utilizarea acestuia, riscul de supradozaj este absent. Dacă doza acceptată a fost mai mare decât aceasta, poate apărea o erupție pe piele, precum și constipație, tremor și probleme cu urinarea. Cu astfel de manifestări, trebuie să opriți cursul tratamentului și să faceți o spălare gastrică. Dacă există dovezi, tratamentul simptomatic poate fi selectat utilizând agenți cum ar fi Laktofiltrum, Polysorb și Enterosorb.

Acțiunea substanței principale Tsetrin este inhibată în timpul aportului său comun cu Theophylline. Este necesar să fiți atent în timpul tratamentului cu Zetrin în asociere cu sedative.

Cum să luați medicamentul?

La efectuarea terapiei cu medicamente, medicul poate explica pacientului ce este Cetrin, cu ce ajută acest medicament și cât timp ar trebui să fie băut. Cetrin, pacienții cu vârsta sub șase ani, sub formă de tablete, nu sunt prescrisi. Medicamentul trebuie luat oral, fără a mesteca și bea apă. O trăsătură distinctivă a medicamentului este un efect pe termen lung asupra organismului, deci trebuie să beți doar o pastilă pe zi. Se recomandă să o luați imediat înainte de culcare, pentru a evita disconfortul din eventuala somnolență.

De obicei, adulții primesc un comprimat pe zi, iar copiilor li se permite să împartă doza zilnică în două doze. Pacienții care suferă de afecțiuni renale sunt sfătuiți să bea jumătate din doza de Tsetrin, adică jumătate din doza zilnică. Dacă este detectată insuficiența renală, medicamentul se poate acumula în sânge, ceea ce crește riscul de efecte nedorite.

În timpul tratamentului cu acest remediu, este necesar să se excludă alcoolul. Cefrina poate crește somnolența, prin urmare, în cursul tratamentului, este necesar să se evite activitățile asociate cu concentrarea crescută a atenției și necesitatea unui răspuns rapid.

Durata medicației este determinată de diferiți factori și în primul rând de severitatea bolii și de natura alergiei. Pentru a elimina o reacție alergică, un curs de antihistaminic este prescris timp de până la două săptămâni. În cazul dispariției simptomelor mult mai devreme, este permisă întreruperea administrării medicamentului după ameliorarea stării pacientului. Este important să rețineți că nu este permisă administrarea Tsetrin mai mult de 2 săptămâni.

În situațiile în care Tsetrin este prescris ca profilactic sau pentru a preveni exacerbarea alergiilor, cursul tratamentului este mai lung. De obicei, poate fi de 30-45 de zile, dar poate fi mai mult dacă există dovezi. Medicii recomandă să luați acest medicament pe întreaga durată a timpului în care pacientul este în contact cu un potențial alergen. Cetrin este utilizat pe scară largă pentru tratamentul astmului bronșic ca principal medicament antihistaminic în asociere cu alte medicamente.

Utilizarea acestui medicament în timpul sarcinii și alăptării.

Multe mumii viitoare sunt interesate de întrebarea despre ce este Cetrin, despre ce sunt aceste pastile și despre modul în care utilizarea lor poate afecta dezvoltarea unui copil. În timpul sarcinii și alăptării, administrarea acestui medicament nu este permisă. În timpul sarcinii este interzisă utilizarea oricăror medicamente antihistaminice. Acest lucru este justificat de faptul că substanța activă este capabilă să pătrundă în placentă, ceea ce poate afecta în mod nefavorabil formarea intrauterină a fătului și dezvoltarea ulterioară a acestuia. Luarea de antihistaminice poate cauza probleme în formarea creierului și măduvei spinării.

În timpul sarcinii, histamina joacă un rol important, deoarece direct cu participarea sa, ovulul fertilizat este atașat la uter. Histamina este implicată activ în dezvoltarea embrionului și reglementează procesele metabolice ale fătului. Din acest motiv, este strict interzisă utilizarea de medicamente care suprimă producția de histamină în timpul sarcinii. Uneori, medicii prescriu încă tsetrina în timpul sarcinii, dar numai în perioade ulterioare și sub control obligatoriu. Ingredientul activ al medicamentului în cantități mari se poate manifesta în laptele matern și după și în corpul copilului, care este strict contraindicat.

Analogii medicamentului

Un antihistaminic precum Cetrin are analogi diferiți și diferă în efectul lor terapeutic. Medicamente similare antihistaminice, în care cetirizina este principalul ingredient activ, sunt Cetirinx, Allertek, Zyrtec și Zodak. Astfel de agenți antialergici sunt reprezentanți ai ultimei generații și utilizarea lor nu afectează sistemul nervos. Tratamentul cu antihistaminice în conformitate cu instrucțiunile atașate permite o perioadă scurtă de timp pentru a obține un efect terapeutic pronunțat. Aceste medicamente sunt analogice cu Cetrin, atât în ​​compoziție cât și în dozare și în eliberarea formamei.

Dacă este necesar, înlocuiți analogii Cetrin pot fi următoarele:

Analogurile date pentru Cetrin sunt mai ieftine și sunt considerate mijloacele primei generații. Dezavantajul acestor antihistaminice este factorul pe care utilizarea lor poate fi însoțită de dezvoltarea de diferite efecte secundare, iar efectul lor terapeutic este destul de scăzut.

Cetrin este un medicament antihistaminic din ultima generație, este foarte eficient. Înainte de a începe să luați acest medicament, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

http://chto-lechit.su/lekarstvo/cetrin.html

Tsetrin comprimate - instrucțiuni de utilizare, de la care ajutorul

Medicamentul Cetrin este o antihistamină de a doua generație, concepută pentru a elimina manifestările alergice. Acest medicament aparține grupului de blocanți selectivi ai histaminei.

Efectul Tsetrin asupra organismului se manifestă după cum urmează: molecula substanței active blochează receptorii histaminici, legând-i; ca urmare, histamina responsabilă de apariția simptomelor unei reacții alergice (mâncărime, erupție cutanată, edem, hiperemie) nu are efect asupra țesuturilor organismului și nu cauzează simptome externe ale alergiilor.

Cum se comportă Tsetrin și compoziția lui

Deci, intrand in corp, Tsetrin actioneaza destul de repede; efectul începe să se dezvolte după 20-25 de minute:

 • Elimină mâncărimea, reduce roșeața și erupțiile cutanate.
 • Elimină edemul și împiedică dezvoltarea acestuia.
 • Are un efect spasmolitic al mușchiului neted.
 • Acțiunea antiexudativă: Tsetrin reduce permeabilitatea pereților capilare și astfel împiedică scurgerea fluidului din fluxul sanguin în țesuturi.
 • Datorită scăderii pronunțate a ratei de migrare a eozinofilelor la concentrarea alergică, Cetrin reduce semnificativ severitatea efectelor tardive ale reacțiilor de hipersensibilitate.
 • Ea are un efect antiinflamator generalizat, deoarece inhibă sinteza și secreția citokinelor (substanțe care sunt mediatori ai procesului inflamator).

Timpul de înjumătățire al cetirizinei din corpul copilului este de șase ore; la adulți, această cifră se ridică la șapte până la zece ore. Ingredientul activ al medicamentului "Cetrin" este cetirizina. Tabletele Tsetrin conțin zece miligrame de substanță activă.

 • zahăr din lapte;
 • amidon de porumb;
 • povidonă;
 • stearat de magneziu.

Sirop - 1 miligram pe mililitru. Această doză este necesară atunci când copilul trebuie să primească o doză mică de cetirizină. Ca substanțe auxiliare, siropul Cetrin conține un număr de componente.

Tsetrin - de la ceea ce ajută, indicații de utilizare

 1. Runny nas - sezon și pe tot parcursul anului. Cetrin reduce umflarea mucoasei nazale și facilitează respirația.
 2. Conjunctivită alergică.
 3. Febra fânului.
 4. Urticarie de origine diferită.
 5. Leziunile cutanate, însoțite de mâncărime severe (cum ar fi dermatita atopică, neurodermatoză).
 6. Prurit mâncărime de orice genesis, cu excepția colestatice.
 7. Eczeme.
 8. Astm bronșic.
 9. Puternicitatea mucoasei respiratorii la bolile respiratorii.
 10. Prevenirea așa-numitului marș atopic, când simptomele dermatitei ajung la membrana mucoasă a sistemului respirator.
 11. Edemul lui Quincke.

Contraindicații

 • Pentru comprimatele "Tsetrin": vârsta mai mică de șase ani.
 • Pentru sirop "Tsetrin" - vârsta mai mică de doi ani.
 • Orice tip de hipersensibilitate la cetirizină sau excipienți.
 • Sarcina.
 • Alaptarea.
 • Contraindicația relativă este insuficiența renală.

Instrucțiuni privind utilizarea medicamentului Cetrin

Tablete Tsetrin. Medicamentul este administrat pe cale orală, indiferent de masă. Medicamentul are o acțiune lungă și, prin urmare, este suficientă o doză unică pe zi.

Cel mai bun timp pentru a lua o pilula Tsetrina - aceasta este seara, inainte de a merge la culcare; un astfel de regim minimizează probabilitatea disconfortului față de posibilele efecte secundare. Pilula trebuie luată în întregime, fără zdrobire, cu o cantitate mică de apă.

Sirop de tsetrin. Aceasta este forma dozaj optimă pentru utilizarea la copii, deoarece siropul este dozat ușor și cu precizie. Pentru un copil de la doi la șase ani o singură doză - cinci mililitri de sirop; recepția se face o dată. Dacă se dovedește că copilul nu tolerează foarte bine o astfel de doză, este permis să se împartă în două doze și să se bea de două ori pe zi timp de două mililitri și jumătate.

Un copil care este în grupa de vârstă mai mare de șase ani ar trebui să ia zece mililitri de sirop seara, înainte de culcare. Dacă este necesar, această doză poate fi împărțită în două doze - câte cinci mililitri fiecare.

Aplicarea Tsetrin la copii:

 • ca medicament antialergic, Cetrin este indicat copiilor de la vârsta de două ani;
 • dacă copilul nu tolerează foarte bine tratamentul cu Zetrin (în cazul reacțiilor nedorite), este omisă divizarea dozei necesare în două doze; în acest caz, jumătate din doza zilnică este administrată de două ori pe zi;
 • utilizarea comprimatelor tsetrin la copii, poate doar după vârsta de șase ani;
 • Pentru a preveni marșul atopic, Tsetrin este aplicat pentru cursuri scurte de zece zile până la două săptămâni, de trei sau patru ori pe an.

Efecte secundare

 1. Cranialgia.
 2. Amețeli.
 3. Senzația de uscăciune a gurii
 4. Simptome dispeptice.
 5. Gastralgia.
 6. Flatulența.
 7. Edemul lui Quincke.
 8. Erupții pe piele.
 9. Migrena.
 10. Urticarie.
 11. mâncărimi ale pielii.
 12. Somnolență. Excitarea motoarelor.

Pros de Tsetrin în legătură cu prima generație de antihistaminice

Spre deosebire de medicamentele antialergice din prima generație, substanța activă Tsetrin nu provoacă inhibarea funcțiilor sistemului nervos central și, prin urmare, nu provoacă un efect sedativ pronunțat, ceea ce face ca acest medicament să fie foarte popular printre oamenii care duc un stil de viață activ.

Datorită acțiunii selective asupra receptorilor, medicamentele generatoare de Tsetrin determină un efect semnificativ mai puțin pronunțat asupra sistemului nervos central; prin urmare, efectele secundare ale sistemului nervos central (hipersomnie, vestibulopatie, reacții lente) la Tsetrin sunt mult mai puțin pronunțate.

supradoză

O supradoză se dezvoltă atunci când se administrează 50 mililitri de sirop și mai mult sau mai mult de trei până la patru comprimate. Simptomele supradozajului:

 • uscarea mucoasei orale;
 • somnolență crescută;
 • lipsa de urină;
 • constipație;
 • iritabilitate; neliniște;
 • mâncărime;
 • erupții cutanate;
 • oboseală crescută;
 • tremurul membrelor;
 • tahicardie.

Pentru a elimina simptomele unei supradoze, trebuie să faceți următoarele:

 • Devaj gastric.
 • Tratamentul simptomatic pentru a normaliza tensiunea arterială, respirația și urinarea.

Utilizarea hemodializei cu o supradoză de cetirizină este ineficientă.

Instrucțiuni speciale

Medicamentul Tsetrin este ineficient împotriva pruritului cauzat de colestază. Pentru pacienții care suferă de insuficiență renală, dozele sunt determinate în funcție de rata de filtrare glomerulară.

Pentru persoanele în vârstă care nu au semne de insuficiență renală, reduceți doza de Tsetrin nu ar trebui să fie. În cazul utilizării concomitente a Tsetrin cu Theophylline, timpul de acțiune al Tsetrin este extins.

În timpul perioadei de tratament, Zetrin trebuie să se abțină de la consumul de alcool. În timpul acțiunii de Tsetrin ar trebui să evite conducerea unei mașini, precum și alte activități care necesită reacții de mare viteză.

În cazul unor semne de hipersensibilitate, instrucțiunile medicului Cetrin de a opri utilizarea medicamentului și contactați medicul pentru recomandări privind corectarea regimului de tratament.

Este necesar să fiți atenți la utilizarea simultană a Tsetrin și a altor medicamente care au un efect sedativ. Dacă dintr-un anumit motiv pacientul a ratat o doză de Tsetrin, următoarea doză nu trebuie crescută.

Toate formele de dozare ale tsetrinei sunt contraindicate pentru utilizare în timpul sarcinii și alăptării.

Durata tratamentului cu Tsetrin este determinată de medicul curant individual pentru fiecare caz. Durata maximă a tratamentului în timpul reacțiilor alergice acute nu trebuie să depășească 10-14 zile.

Dacă Cetrin este utilizat ca măsură preventivă pentru a preveni exacerbarea bolilor alergice, este necesar un tratament mai lung cu un antihistaminic. De obicei, în astfel de cazuri, terapia durează de la una la una și jumătate.

Orice modificare a stării pacientului în timpul tratamentului cu cetrină trebuie raportată medicului dumneavoastră. Prețul medicamentului Cetrin din farmacii începe de la 130 de ruble. Prețul este afectat de numărul de pastile dintr-un pachet.

http://lor.guru/preparaty/tabletki/tabletki-cetrin-instrukciya-po-primeneniyu-ot-chego-pomogayut.html

Din ce pastile Tsetrin: numirea, caracteristicile aplicației și posibile efecte secundare

Printre numeroasele medicamente antihistaminice, Cetrin este cel mai popular. Medicamentul este destinat eliminării alergiilor pe tot parcursul anului sau sezoniere. Cetrin este un agent antialergic de a doua generație.

Compoziția și proprietățile tsetrinului

Caracteristicile medicamentului antialergic

Ingredientul activ al medicamentului este cetirizina, care blochează receptorii histaminei H1. Cetirizina nu este capabilă să blocheze receptorii colinergici și serotonina.

Substanța activă previne apariția edemelor, ajută la ameliorarea spasmului musculaturii netede. Medicamentul reduce concentrațiile sanguine ale substanțelor cum ar fi neutrofilele, bazofilele, eozinofilele etc. În astmul moderat, medicamentul reduce bronhoconstricția.

Medicamentul are efect antiexudativ și antipruritic.

Cetrin ajută la eliminarea apariției reacțiilor cutanate care au apărut datorită diverșilor factori: răcirea, alergenii sau introducerea histaminei. Cetrin are o capacitate mare de absorbție și o bună absorbție din tractul gastro-intestinal. După administrarea medicamentului, concentrația plasmatică este atinsă după o oră.

În plus față de cetirizină, preparatul conține următoarele substanțe:

 • Acidul sorbic
 • talc
 • lactoză
 • Amidon de porumb
 • Magneziu stearat
 • Gipromelaza
 • povidonă

Medicamentul începe să acționeze după utilizare sub formă de pilule sau sirop după 30 de minute. Cetrinul este metabolizat într-o cantitate mică în ficat și este excretat împreună cu fecalele. Timpul de înjumătățire plasmatică la adulți este de aproximativ 7-10 ore, iar la copii - 6 ore. Utilizând corect și respectând doza specificată, medicamentul nu are efect sedativ.

Când se utilizează medicamentul în timpul alăptării, există o posibilitate de penetrare a substanței active în laptele matern. După terminarea tratamentului, efectul său durează 3 zile.

Medicament cu prescripție

Indicatii si caracteristici ale medicamentului

Medicamentul Tsetrin este numit în următoarele cazuri:

 • Conjunctivită alergică și rinită
 • Forma alergică a dermatozelor
 • Dermatita atopică
 • Urticarie cronică
 • boala polen

Ingredientul activ al medicamentului elimină toate semnele de alergie: mâncărime, roșeață, umflături, erupție cutanată. Utilizarea medicamentului poate fi în diferite stadii ale manifestării reacțiilor alergice.

dozare

Medicamentul poate fi utilizat nu numai în scopuri medicinale pentru a elimina simptomele, ci și profilactic, pentru a evita reacțiile alergice.

Folosirea medicamentului poate fi pentru copii de peste 6 ani. Doza de antihistamină pentru copii, începând cu vârsta de 6 ani și adulți pe zi este de 10 mg. Acesta este un comprimat de droguri. Adulții ar trebui să ia remedia într-o singură doză și doza poate fi împărțită în două doze pentru copii: 1/2 din pilula dimineața și seara.

În cazul insuficienței renale, doza este redusă la jumătate. Pentru a spăla pilula aveți nevoie de apă potabilă curată.

Cetrinul sub formă de sirop este luat indiferent de masă. Este mai bine să le oferiți copiilor medicamente seara înainte de culcare. Doza pentru adulți și copii cu vârsta peste 6 ani este de 10 ml. Este posibil să utilizați sirop pentru copii sub 6 ani. Doza de medicament prescrisă de medic: 5 ml sau 2,5 ml, în funcție de gradul de manifestare a simptomelor alergice.

Mai multe informații despre alergii pot fi găsite în videoclip.

Cursul medicamentului este prescris pentru fiecare individ și este în principiu o lună. Dacă starea alergică este foarte gravă, atunci perioada de administrare a Tsetrin este extinsă la 3-6 luni.

Nu mai lua medicamentul cu câteva zile înainte de testul de alergie. În timpul tratamentului ar trebui să renunțe la utilizarea băuturilor alcoolice. Alcoolul și antihistaminicele nu sunt combinate. Dacă, în timp ce luați un medicament antihistaminic, să beți alcool chiar și într-o cantitate mică, atunci această combinație afectează depresiv sistemul nervos. Ca rezultat, apariția halucinațiilor și a stărilor delirante.

Efecte secundare

Reacții adverse posibile când se utilizează Centrina

Atunci când se utilizează efectele secundare ale medicamentului sunt rare. În timpul tratamentului cu Cetrin, pot să apară următoarele reacții adverse:

 • durere de cap
 • amețeală
 • migrenă
 • somnolență
 • slăbiciune
 • Dureri abdominale
 • meteorism

Dacă urmați toate instrucțiunile medicului cu privire la utilizarea medicamentului, atunci nu se observă o supradoză. Neglijarea recomandărilor unui specialist și utilizarea dozelor terapeutice deasupra prescrisului poate duce la erupție cutanată, mâncărime, retenție urinară, tahicardie, constipație, tremor etc.

Dacă aceste semne sunt observate pe fondul utilizării Tsetrin, este necesar să se oprească administrarea unui medicament antihistaminic și să se elimine stomacul.

Dacă este necesar, tratamentul simptomatic este prescris cu medicamente precum Enterosorb, Polysorb, Lactofiltrum etc. După aceasta, starea pacientului revine la normal. Utilizarea medicamentului este contraindicată în cazul intoleranței la componentele care alcătuiesc medicamentul.

Efectul substanței active este redus prin utilizarea simultană a Tsetrin și Theophylline. Când utilizați Tsetrin cu sedative trebuie să aveți grijă.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Tsetrin în timpul sarcinii și alăptării

În timpul sarcinii și alăptării, utilizarea medicamentului este interzisă. Practic, toate antihistaminicele nu sunt utilizate în timpul sarcinii. Aceasta se datorează penetrării substanței active prin placentă, care poate afecta dezvoltarea și formarea fătului. Practic, acest lucru va afecta formarea creierului si a maduvei spinarii.

Histamina este un element necesar în timpul sarcinii. Cu participarea sa, oul după fertilizare este atașat la peretele uterului. De asemenea, această componentă este implicată în dezvoltarea embrionului. Histamina este capabilă să regleze metabolismul fătului.

Trebuie să știți că luarea de medicamente care inhibă producerea histaminei este strict interzisă, deoarece aceasta nu este cea mai bună cale de a afecta starea fătului.

Utilizarea Cetrinum la femeia gravidă va afecta negativ funcționarea rinichilor și a ficatului. În comparație cu alte antihistaminice, Cetrin are un avantaj clar. Medicii prescriu medicamente în cazuri rare, astfel încât o femeie însărcinată să o ia cu mare grijă și sub supravegherea unui medic. În primul trimestru de sarcină, medicamentul nu este utilizat.

În timpul alăptării, substanța activă în cantități mari penetrează în laptele matern. Prin urmare, copilul va primi laptele și drogul, care nu pot fi tolerate. Dacă în timpul sarcinii o femeie are o reacție alergică, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră pentru un medicament care nu este contraindicat în timpul sarcinii.

Formele de eliberare și condițiile de depozitare

Antihistamina Tsetrin este disponibil sub formă de tablete, care sunt de formă biconvexă și acoperite cu o coajă albă. Un comprimat conține 10 mg substanță activă cetirizină.

Pentru copiii cu reacții alergice, utilizați Cetrin sub formă de sirop. În această formă, medicamentul este convenabil de a da copiilor. Siropul transparent, uneori gălbuie, cu aromă fructată. Pachetul conține o lingură de măsurare.

Când este ingerat, medicamentul acționează imediat și împiedică dezvoltarea în continuare a alergiilor. Utilizarea medicamentului nu poate fi mai mare de 6 luni.

Termenul de valabilitate al unui antihistaminic este de 2 ani.

Nu utilizați medicamentul după perioada specificată. Când depozitați medicamentul, asigurați-vă că părăsiți prospectul. Depozitați medicamentul este recomandat într-un loc întunecos și evitați lumina directă a soarelui. Temperatura optimă pentru depozitarea medicamentului este de 15-25 de grade.

Analogi ai medicamentului

Tipuri de analogi Tsetrin - medicamente antialergice

Tsetrin are multe analogi care diferă în activitatea terapeutică.

Zodac, Zyrtec, Cetirinax, Allertek, Rolinoz și altele sunt similare medicamentelor antihistaminice, în care cetirizina este ingredientul activ. Aceasta este ultima generație de medicamente antialergice. Antihistaminicele nu afectează sistemul nervos și se caracterizează printr-un efect terapeutic puternic. Aceste medicamente sunt mai aproape de Cetrin, nu numai în compoziție, ci și în concentrația substanțelor și forma eliberării.

Prețul acestor medicamente este mai mare, spre deosebire de alte medicamente care au același efect:

Acestea sunt analogii necostisitoare ale lui Cetrin, care aparțin primei generații. Practic, aceste medicamente provoacă diverse reacții adverse și au efecte terapeutice reduse.

Doar medicul curant poate schimba medicamentul, având în vedere sensibilitatea la componentele medicamentului și starea pacientului.

Ultima generație de antihistaminice este mult mai eficientă. Înainte de a lua orice antihistaminic, trebuie să citiți instrucțiunile.

Ați observat o greșeală? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter pentru a ne spune.

http://tvojlor.com/lekarstva/ot-chego-tabletki-tsetrin.html

Tsetrin: instrucțiuni de utilizare

structură

Fiecare comprimat conține clorhidrat de cetirizină 10 mg.

Componente auxiliare: lactoză, amidon de porumb, povidonă (K-30), stearat de magneziu, hipromeloză, acid sorbic, dioxid de titan (E171), talc purificat, macrogol 6000, polisorbat 80, dimeticon.

descriere

albe, rotunde, comprimate biconvexe, acoperite, o parte este netedă, pe de altă parte o linie de divizare.

Acțiune farmacologică

Cetrin - medicament antihistaminic cu efect antialergic. Cetrin are o afinitate pronunțată pentru receptorii de histamină Hi. Efecte asupra receptorilor colinergici și serotoninici Cetrinul nu are efect. În doza terapeutică obișnuită, medicamentul nu penetrează bariera hemato-encefalică și, prin urmare, nu afectează sistemul nervos central și nu provoacă un efect sedativ.

Farmacocinetica

Cetrinul este bine absorbit din tractul gastro-intestinal. Combinația cu alimente practic nu afectează absorbția medicamentului. Nivelul maxim de cetirizină din sânge, egal cu 0,3 μg / ml, se realizează la o oră după administrarea unei singure doze. Medicamentul este metabolizat doar ușor în ficat. Timpul de înjumătățire al medicamentului este de aproximativ 10 ore, la vârstnici, aproximativ 12 ore, la copii - 5-6 ore. Majoritatea cetirizinei se excretă în urină neschimbată.

Cetirizina este în mare măsură legată de proteinele plasmatice.

Indicații pentru utilizare

Pentru adulți și copii peste 6 ani:

• tratamentul simptomelor de rinită alergică sezonieră și pe tot parcursul anului (febra fânului, polinoză); Durata maximă a tratamentului pentru rinita sezonieră la copii este de 4 săptămâni,

http://apteka.103.by/tcetrin-instruktsiya/

Tsetrin - instrucțiuni oficiale de utilizare

Număr de înregistrare:

Denumirea comercială a medicamentului:

Denumire internațională neprotejată:

Denumire chimică:

Forma de dozare:

structură

Ingredient activ: diclorhidrat de cetirizină 10 mg.
Excipienți: lactoză 106,5 mg, amidon de porumb 65 mg, povidonă (K-30) 2 mg, stearat de magneziu 1,5 mg;
Film de acoperire: hipromeloză 3,3 mg, macrogol 6000 0,661 mg, dioxid de titan 0,706 mg, talc 1,183 mg, acid sorbic 0,05 mg, polisorbat 80 0,05 mg, dimeticonă 0,05 mg.

Descriere:

Grupa farmacoterapeutică:

Codul ATH:

Proprietăți farmacologice

farmacodinamie
Un antagonist competitiv al histaminei, un metabolit de hidroxizină, blochează receptorii H1 ai histaminei. Previne dezvoltarea și facilitează evoluția reacțiilor alergice, are acțiune antipruritică și anti-exudativă. Afectează stadiul incipient al reacțiilor alergice, limitează eliberarea mediatorilor inflamatori în stadiul "târziu" al unei reacții alergice, reduce migrarea eozinofilelor, neutrofilelor și bazofilelor. Reduce permeabilitatea capilară, previne formarea edemelor tisulare, ameliorează spasmele musculare netede.

Elimină reacțiile cutanate la introducerea de histamină, alergeni specifici, precum și răcirea (cu urticarie rece). Reduce bronhoconstricția indusă de histamină în astmul bronșic al plămânilor.

Practic, nu există acțiune anticholinergică și antiserotonină.

În dozele terapeutice, aproape nu produce un efect sedativ. Debutul efectului după o doză unică de cetirizină de 10 mg - 20 de minute, durează mai mult de 24 de ore. În contextul unui tratament de curs, toleranța la efectul antihistaminic al cetirizinei nu se dezvoltă. După întreruperea tratamentului, efectul durează până la 3 zile.

Farmacocinetica
Acesta este absorbit rapid din tractul gastrointestinal, timpul până la atingerea concentrației maxime (TCmax) după ingestie este de aproximativ 1 oră. Alimentele nu afectează absorbția completă (ASC), dar extinde TCmax cu 1 oră și reduce concentrația maximă (Cmax) cu 23%. Când se administrează într-o doză de 10 mg o dată pe zi timp de 10 zile, concentrația de echilibru a medicamentului (Css) din plasmă este de 310 ng / ml și se observă după 0,5-1,5 ore după administrare. Comunicarea cu proteinele plasmatice este de 93% și nu se modifică atunci când concentrația de cetirizină este în intervalul de 25-1000 ng / ml. Parametrii farmacocinetici ai cetirizinei variază linear cu numirea unei doze de 5-60 mg. Volumul de distribuție - 0,5 l / kg.

Este metabolizată în cantități mici în ficat prin dealchilarea cu formarea unui metabolit inactiv farmacologic (spre deosebire de alți blocanți ai receptorilor de histamină H1, metabolizați în ficat cu participarea sistemului citocrom P450). Cetirizina nu este cumulată. Aproximativ 2/3 din medicament este excretat nemodificat de rinichi și aproximativ 10% din fecale.

Clearance-ul sistemic - 53 ml / min. Timpul de înjumătățire prin eliminare (T1 / 2) la adulți este de 10 ore, la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani - 6 ore, 2-6 ani - 5 ore, 0,5-2 ani - 3,1 ore. cu 50%, clearance-ul sistemic este redus cu 40% (funcție renală redusă).

La pacienții cu insuficiență renală (clearance-ul creatininei sub 40 ml / min), clearance-ul medicamentului scade și T1 / 2 se extinde (de exemplu la pacienții hemodializați clearance-ul total scade cu 70% și este de 0,3 ml / min / kg, iar T1 / 2 este prelungită de 3 ori), ceea ce necesită o schimbare corespunzătoare în regimul de dozare. Practic, nu se îndepărtează în timpul hemodializei. La pacienții cu afecțiuni hepatice cronice (ciroză hepatocelulară, colestatică sau biliară), T1 / 2 a prelungit cu 50%, iar clearance-ul total a scăzut cu 40% (corectarea regimului de dozare este necesară numai în cazul unei scăderi concomitente a ratei de filtrare glomerulară). Se penetrează în laptele matern.

Indicatii pentru utilizare:

Contraindicații:

Cu grija

Dozare și administrare

Efecte secundare

supradoză

Simptome (apar la administrarea unei singure doze de 50 mg) - uscăciune gură, somnolență, retenție urinară, constipație, anxietate, iritabilitate.
Tratament: lavaj gastric, numirea medicamentelor simptomatice. Nu există un antidot specific. Hemodializa este ineficientă.

Interacțiunea cu alte medicamente și alte forme de interacțiune

Numirea în comun a teofilinei (400 mg / zi) duce la o scădere a clearance-ului total al cetirizinei (cinetica teofilinei nu se modifică).

Medicamentele mielotoxice sporesc hematotoxicitatea medicamentului.

Instrucțiuni speciale

În dozele recomandate, nu crește efectul etanolului (la o concentrație de cel mult 0,8 g / l), totuși, se recomandă să nu se utilizeze în timpul tratamentului.

În timpul perioadei de tratament, trebuie să se acorde atenție conducerii vehiculelor și implicării în alte activități potențial periculoase care necesită o concentrație crescută și o viteză psihomotorie.

Pentru vârsta copiilor (de la 2 ani), Cetrin® este utilizat sub forma de sirop.

http://medi.ru/instrukciya/tsetrin_3071/

Tsetrin

Instrucțiuni de utilizare:

Prețurile în farmaciile online:

Numele international este Cetirizine.

Acțiunea farmacologică și farmacocinetica tsetrinei

Cetrin - este un antagonist al histaminei care blochează receptorii histaminei H1. Ingredientul activ este cetirizina. Cetrin este prezentat ca un profilactic împotriva reacțiilor alergice, precum și pentru a facilita apariția acestora. Ea are efect antipruritic și antiexudativ. Ea are un efect asupra reacțiilor alergice într-un stadiu incipient. În stadiul debutului unei reacții alergice, medicamentul limitează eliberarea mediatorilor inflamatori. Tsetrin previne umflarea țesuturilor, ameliorează spasmele musculaturii netede, reduce permeabilitatea capilară. Elimină reacțiile cutanate la alergenii specifici. Nu are acțiune antiserotoninovogo și anticholinergică. La respectarea dozelor terapeutice, practic nu are efect sedativ. După o singură doză de medicament, debutul efectului, aproximativ la jumătate dintre pacienți, este observat după 20 de minute, după o oră la 95% dintre pacienți. Efectul medicamentului durează mai mult de 24 de ore. Când tratamentul terapeutic nu dezvoltă toleranță la efectul antihistaminic al medicamentului. După tratament, efectul medicamentului durează până la 3 zile.

Cetrinul este bine absorbit în tractul gastro-intestinal. Administrarea medicamentului cu alimente nu afectează absorbția. Concentrația maximă de cetirizină din sânge are loc în decurs de o oră după administrarea medicamentului și este egală cu 0,3 μg / ml. Într-o mică măsură, medicamentul este metabolizat în ficat. Timpul de înjumătățire plasmatică prin eliminare este de aproximativ 10 ore, la vârstnici până la 12 ore, la copii aproximativ 6 ore. Medicamentul se excretă în principal în urină.

mărturie

Utilizare recomandată Tsetrin pentru:

 • rinită și conjunctivită de rutină sezonieră și de conjunctivită de origine alergică;
 • urticarie, inclusiv urticarie cronică;
 • febra fanului;
 • alergie dermatită;
 • ulcere ale pielii;
 • angioedem;
 • astm bronșic atopic (în terapie complexă).

Contraindicații Tsetrina

 • hipersensibilitate la cetirizină;
 • sarcinii;
 • lactație.

La utilizarea Tsetrin de către persoanele cu insuficiență renală cronică și, de asemenea, pacienți cu vârstă înaintată și copii, este necesar să fiți atenți. Nu au fost primite comentarii cu privire la tratamentul copiilor sub vârsta de un an de către Tsetrin.

Sarcina și alăptarea

Ca și contrapartidele sale, Cetrin nu este recomandat pentru utilizare de către femeile însărcinate și alăptarea.

Efecte secundare

Efectele secundare ale tsetrinei pot fi exprimate sub formă de somnolență, gură uscată, mai puțin frecvent sub formă de cefalee, amețeli, migrene, tulburări ale tractului gastro-intestinal, reacții alergice.

Supradozaj tsetrinom

Simptomele supradozajului pot apărea cu o singură doză de 50 mg. Supradozajul se manifestă prin gură uscată, somnolență, urinare întârziată, constipație, anxietate, iritabilitate crescută. Este tratată prin lavaj gastric, tratament simptomatic. Nu există un antidot. Eficacitatea hemodializei nu a fost confirmată.

Dozajul Tsetrin și instrucțiunile de utilizare

Cetrinul se administrează pe cale orală, sub formă de tabletă, spălat cu apă, dizolvat în apă sub formă de picături.

Dozaj pentru copiii cu vârsta peste 6 ani și adulți - o dată pe zi 10 mg de droguri sau de 2 ori pe zi 5 mg. Copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani, jumătate din doza pentru adulți. Copii de la un an la doi, de 2 ori pe zi, 2,5 mg (5 picături). Pacienții cu funcție renală redusă 5 mg - o dată pe zi. În formele severe de insuficiență renală cronică, Tsetrin este prezentat în 5 mg o dată la 48 de ore.

Instrucțiuni speciale

Conform recenziilor obținute, Cetrin, în doze de mai mult de 10 mg pe zi, poate avea un efect asupra reducerii ratei de reacție. În legătură cu această instrucțiune, Cetrin este recomandat să aibă grijă deosebită, în timpul perioadei de tratament, pentru cei care conduc o mașină. În dozele recomandate, medicamentul nu sporește efectul etanolului. Cu toate acestea, nu se recomandă utilizarea etanolului în timpul tratamentului cu analogi de Tsetrin.

Interacțiunea Tsetrin

Nu a fost stabilită nici o interacțiune farmacocinetică semnificativă a Cetrinului cu cimetidina, pseudoefedrina, azitromicina, glipizida, ketoconazolul, diazepamul, eritromicina.

Utilizarea simultană cu teofilina conduce la o scădere a clearance-ului cetirizinei, fără a schimba cinetica teofilinei.

Condiții de depozitare

Cetrinul este depozitat într-un loc uscat, întunecat, la îndemâna copiilor. Depozitați medicamentul trebuie să fie la temperatura camerei de maximum 25 ° C.

http://www.neboleem.net/cetrin.php
Mai Multe Articole Despre Alergeni