Desloratadina (Desloratadina)

◊ Tablete, filmate albastru, rotunde, biconvexe; în secțiune transversală, miezul este alb sau aproape alb.

Excipienți: hidrofosfat de calciu dihidrat - 53 mg, celuloză microcristalină - 27,5 mg, amidon de porumb - 11 mg, talc - 2,5 mg, stearat de magneziu - 1 mg.

Compoziția filmului de acoperire: amestec uscat pentru acoperirea cu film (alcool polivinilic - 40%, dioxid de titan - 22,1%, macragol 3350 (polietilenglicol 3350) - 20,2%, talc 14,8%, vopsea de aluminiu pe bază de indigo carmină - (oxid de fier) ​​- 0,1%) - 3 mg.

10 buc. - pachete de celule contur (1) - ambalaje din carton.

H1-receptorilor de histamină blocante cu acțiune îndelungată. Acesta este principalul metabolit activ al loratadipa. Inhibă o cascadă de reacții alergice la inflamație, incluzând eliberarea citokinelor proinflamatorii, incluzând interleukinele IL-4. IL-6. IL-8, IL-13. eliberarea de chemokine proinflamatorii (RANTES). producția de anioni superoxidici prin petirofili polimorfonucleari activi, chemotaxie de adeziune și eozinofilă, eliberarea moleculelor de adeziune cum ar fi selecția P, eliberarea mediată de IgE a histaminei, prostaglandina D2 și leucotria C4. Astfel, previne dezvoltarea și facilitează evoluția reacțiilor alergice, are acțiune antipruritică și anti-exudativă, reduce permeabilitatea capilară, previne dezvoltarea edemelor tisulare și spasme musculare netede.

Medicamentul nu are efect asupra sistemului nervos central, are aproape nici un efect sedativ (nu provoacă somnolență) și nu afectează viteza reacțiilor psihomotorii. Nu determină prelungirea intervalului QT pe electrocardiogramă (ECG).

Acțiunea medicamentului începe în 30 de minute după ingestie și durează 24 de ore.

După administrarea medicamentului, desloratadina este bine absorbită din tractul gastro-intestinal, în timp ce concentrația detectată de desloratadină în plasma sanguină este atinsă în decurs de 30 de minute, iar concentrația maximă după aproximativ 3 ore.

Legarea desloratadinei la proteinele plasmatice este de 83-87%. Atunci când este utilizat la adulți și adolescenți timp de 14 zile la o doză de 5 mg până la 20 mg o dată pe zi, nu există o cumulare semnificativă clinic a medicamentului. Ingestia simultană a alimentelor sau consumul simultan de suc de grapefruit nu afectează biodisponibilitatea și distribuția desloratadinei (administrată în doză de 7,5 mg o dată pe zi). Nu pătrunde în bariera hemato-encefalică.

Se metabolizează extensiv în ficat prin hidroxilare pentru a forma 3-OH-desloratadina, cuplată cu glucurida. Desloratadina nu este un inhibitor al izoenzimelor CYP3A4 și CYP2D6 și nu este un substrat sau un inhibitor al P-glicoiroteinei.

Se elimină din organism ca un compus glucuronidic. În cantități mici, sub formă nemodificată, excretate de rinichi (10%):

http://health.mail.ru/drug/dezloratadin_1/

desloratadina

Instrucțiuni de utilizare:

Prețurile în farmaciile online:

Desloratadina - un medicament cu acțiune antialergică.

Forma de eliberare și compoziția

Forma dozelor de desloratadină - comprimate filmate: biconvex, rotund, albastru, miez într-o secțiune transversală - aproape alb sau alb (în cutii cu blistere de 7, 10, 15 sau 30 buc..

Ingrediente 1 comprimat:

 • ingredient activ: desloratadină - 5 mg;
 • componente suplimentare: stearat de magneziu - 1 mg; hidrofosfat de calciu dihidrat - 53 mg; amidon de porumb - 11 mg; celuloză microcristalină - 27,5 mg; talc - 2,5 mg;
 • înveliș: amestec uscat pentru acoperirea filmului (lac de aluminiu pe bază de colorant indigo carmină - 2,8%, oxid galben de fer - 0,1%, polivinilalcool - 40%, polietilen glicol 3350 - 20,2%, dioxid de titan - talc - 14,8%) - 3 mg.

Indicații pentru utilizare

 • rinită alergică: pentru a elimina / atenua congestia nazală, ruperea, strănutul, mucusul nazal, mâncărimea palatului, mâncărimea nasului, roșeața și mâncărimea ochilor;
 • urticarie: pentru a reduce / elimina erupția și pruritul.

Contraindicații

 • vârsta de până la 12 ani;
 • sarcina și alăptarea (informațiile care confirmă siguranța / eficacitatea desloratadinei la acest grup de pacienți nu sunt disponibile);
 • prezența intoleranței individuale la componentele medicamentului, inclusiv a hipersensibilității la loratadină.

Pacienți cu insuficiență renală severă Desloratadină prescrisă cu precauție.

Dozare și administrare

Desloratadina administrată pe cale orală. Tableta trebuie să fie înghițită, fără a mesteca, în întregime, cu o cantitate mică de apă.

Medicamentul este recomandat să se ia în același timp al zilei, indiferent de timpul de masă.

Adolescenți de la 12 ani și adulți li se prescriu de obicei 5 mg (1 comprimat) o dată pe zi. Durata cursului este determinată de durata simptomelor.

Regimul recomandat al medicamentului:

 • rinita alergică sezonieră (intermitentă) (dacă simptomele durează mai puțin de 4 zile pe săptămână sau durata lor totală este mai mică de 4 săptămâni pe an) și urticaria: durata medicamentului este determinată de evoluția bolii; după ce dispariția simptomelor trebuie oprită, în caz de recurență, desloratadina este reluată;
 • rinita alergică (persistentă) pe tot parcursul anului (dacă simptomele persistă mai puțin de 4 zile pe săptămână sau durata totală a acestora este mai mică de 4 săptămâni pe an): tratamentul poate fi continuat pe toată durata expunerii la alergeni.

Pentru a determina durata cursului, trebuie să consultați un specialist.

Efecte secundare

În timpul administrării Desloratadine, sa observat apariția următoarelor afecțiuni (> 10% - foarte des,> 1% și 0,1% și 0,01% și

Desloratadina: prețurile din farmaciile online

DEZLORATADIN 5 mg tabel N10. film acoperit cu Vertex

Desloratadin tbl p / o 5 mg №10

Fila de desloratadină. p / o captiv 5 mg №10

DEZLORATADIN CANON 5 mg N10 tab. filmat

Desloratadină Cantitate 5 mg comprimate 10 buc.

Desloratadin tbl p / o 5 mg №10

Fila de desloratadină. p / o captiv 5 mg numărul 10

Desloratadină comprimate 5 mg 10 buc.

Desloratadină 5 mg 10 tabl

Desloratadină 5 mg 10 tabl

Informațiile despre medicament sunt generalizate, sunt furnizate în scopuri informative și nu înlocuiesc instrucțiunile oficiale. Auto-tratamentul este periculos pentru sănătate!

Greutatea creierului uman este de aproximativ 2% din întreaga masă corporală, dar consumă aproximativ 20% din oxigenul care intră în sânge. Acest fapt face ca creierul uman să fie extrem de susceptibil la daune cauzate de lipsa de oxigen.

Oamenii de știință americani au efectuat experimente pe șoareci și au ajuns la concluzia că sucul pepene verde împiedică dezvoltarea aterosclerozei. Un grup de șoareci au băut apă curată, iar al doilea - pepene verde. Ca rezultat, vasele din al doilea grup au fost lipsite de plăci de colesterol.

Chiar dacă inima unui bărbat nu bate, el mai poate trăi pentru o perioadă lungă de timp, așa cum ne-a arătat pescarul norvegian Jan Revsdal. Motorul său sa oprit la ora 4 după ce sa pierdut pescarul și a adormit în zăpadă.

Oamenii care sunt obișnuiți să ia micul dejun în mod regulat sunt mult mai puțin probabil să fie obezi.

De obicei, căscarea îmbogățește corpul cu oxigen. Totuși, această opinie a fost respinsă. Oamenii de știință au demonstrat că, cu un căscat, o persoană răcește creierul și îmbunătățește performanțele sale.

Patru felii de ciocolată neagră conțin aproximativ două sute de calorii. Deci, dacă nu doriți să vă îmbunătățiți, este mai bine să nu mâncați mai mult de două felii pe zi.

Potrivit multor oameni de știință, complexele de vitamine sunt practic inutile pentru oameni.

Pentru a spune chiar și cuvintele cele mai scurte și mai simple, vom folosi 72 de mușchi.

În timpul strănutului, corpul nostru se oprește complet. Chiar și inima se oprește.

Stomatologii au apărut relativ recent. Încă din secolul al XIX-lea, responsabilitatea unui frizer obișnuit a fost să-i scoată dinții.

O persoană care ia antidepresive va suferi, în majoritatea cazurilor, de depresie. Dacă o persoană se descurcă cu depresia prin puterea proprie, are toate șansele să uite pentru totdeauna acest stat.

Există sindroame medicale foarte curioase, de exemplu, ingerarea obsesivă a obiectelor. În stomacul unui pacient care suferă de această manie, s-au găsit 2500 de obiecte străine.

Ficatul este cel mai greu organ din corpul nostru. Greutatea sa medie este de 1,5 kg.

Milioane de bacterii se nasc, trăiesc și mor în intestinele noastre. Ele pot fi văzute doar cu o creștere puternică, dar dacă se vor întâlni, se vor potrivi într-o ceașcă de cafea obișnuită.

Făcut de la un măgar, este mai probabil să vă rupeți gâtul decât să cădeți de la un cal. Doar nu încercați să respingeți această afirmație.

Cuvântul "hemoroizi", în sensul adevărat, oamenii încearcă să nu pronunțe. Aceasta este una dintre acele boli care nu este obișnuită pentru a discuta chiar și cu cele mai apropiate..

http://www.neboleem.net/dezloratadin.php

DESLORATADINE (DESLORATADINE) instrucțiuni de utilizare

Titularul certificatului de înregistrare:

Informații de contact:

Formă de dozare

Forma de eliberare, ambalarea și compoziția desloratadinei

Tabletele acoperite cu un strat de film albastru, rotund, biconvex; în secțiune transversală, miezul este alb sau aproape alb.

Excipienți: hidrofosfat de calciu dihidrat - 53 mg, celuloză microcristalină - 27,5 mg, amidon de porumb - 11 mg, talc - 2,5 mg, stearat de magneziu - 1 mg.

Compoziția filmului de acoperire: amestec uscat pentru acoperirea cu film (alcool polivinilic - 40%, dioxid de titan - 22,1%, macragol 3350 (polietilenglicol 3350) - 20,2%, talc 14,8%, vopsea de aluminiu pe bază de indigo carmină - (oxid de fier) ​​- 0,1%) - 3 mg.

10 buc. - pachete de celule contur (1) - ambalaje din carton.

Acțiune farmacologică

H1-receptorilor de histamină blocante cu acțiune îndelungată. Acesta este principalul metabolit activ al loratadipa. Inhibă o cascadă de reacții alergice la inflamație, incluzând eliberarea citokinelor proinflamatorii, incluzând interleukinele IL-4. IL-6. IL-8, IL-13. eliberarea de chemokine proinflamatorii (RANTES). producția de anioni superoxidici prin petirofili polimorfonucleari activi, chemotaxie de adeziune și eozinofilă, eliberarea moleculelor de adeziune cum ar fi selecția P, eliberarea mediată de IgE a histaminei, prostaglandina D2 și leucotria C4. Astfel, previne dezvoltarea și facilitează evoluția reacțiilor alergice, are acțiune antipruritică și anti-exudativă, reduce permeabilitatea capilară, previne dezvoltarea edemelor tisulare și spasme musculare netede.

Medicamentul nu are efect asupra sistemului nervos central, are aproape nici un efect sedativ (nu provoacă somnolență) și nu afectează viteza reacțiilor psihomotorii. Nu determină prelungirea intervalului QT pe electrocardiogramă (ECG).

Acțiunea medicamentului începe în 30 de minute după ingestie și durează 24 de ore.

Farmacocinetica

După administrarea medicamentului, desloratadina este bine absorbită din tractul gastro-intestinal, în timp ce concentrația detectată de desloratadină în plasma sanguină este atinsă în decurs de 30 de minute, iar concentrația maximă după aproximativ 3 ore.

Legarea desloratadinei la proteinele plasmatice este de 83-87%. Atunci când este utilizat la adulți și adolescenți timp de 14 zile la o doză de 5 mg până la 20 mg o dată pe zi, nu există o cumulare semnificativă clinic a medicamentului. Ingestia simultană a alimentelor sau consumul simultan de suc de grapefruit nu afectează biodisponibilitatea și distribuția desloratadinei (administrată în doză de 7,5 mg o dată pe zi). Nu pătrunde în bariera hemato-encefalică.

Se metabolizează extensiv în ficat prin hidroxilare pentru a forma 3-OH-desloratadina, cuplată cu glucurida. Desloratadina nu este un inhibitor al izoenzimelor CYP3A4 și CYP2D6 și nu este un substrat sau un inhibitor al P-glicoiroteinei.

Se elimină din organism ca un compus glucuronidic. În cantități mici, sub formă nemodificată, excretate de rinichi (10%):

BLOGIR-3® (BELUPO, Pharmaceuticals & Cosmetică, Croația)

DEZAL (ACTAVIS GROUP PTC ehf., Islanda)

DEZLORATADIN (Teva Pharmaceutical Industries, Israel)

DEZLORATADIN (MEDICINA MONDIALA ILAC SAN TIC A.S., Turcia)

DEZLORATADIN CANON (producția KANONFARM, Rusia)

DEZLORATADIN-TEVA (Teva Pharmaceutical Industries, Israel)

http://www.vidal.ru/drugs/desloratadine__42417

Desloratadina: instrucțiuni de utilizare și caracteristici ale medicamentului

Medicamentul antihistaminic Desloratadine, produs de companiile israeliene și rusești, este popular printre medici și pacienți datorită acțiunii prelungite, absenței efectelor secundare și eficienței ridicate. Are multe analogi și se utilizează pentru a trata pacienții cu diverse boli, atât în ​​rolul medicamentelor principale, cât și al celor auxiliare.

Desloratadina - medicamente antihistaminice din a treia generație

Desloratadina (dezloratadina) este un blocant H1-receptori. Acesta este principalul metabolit activ al loratadinei, dar, prin contrast, are o durată mai lungă de acțiune. Aceasta oprește eliberarea histaminei și a leucotrienelor C4 din celulele mastocite, datorită acestui fapt, previne apariția unei reacții alergice.

Desloratadina depășește de 3 ori activitatea loratadinei.

Desloratadina - un medicament antihistaminic popular, foarte eficient, sigur din ultima generație

Astfel, Desloratadina aparține numărului de medicamente antihistaminice din a treia generație și are:

 • antipruriginoasă;
 • antialergic;
 • acțiune antiexudativă.

Medicamentul reduce permeabilitatea capilară, care îi permite să prevină formarea edemelor și, de asemenea, elimină spasmele musculare netede. În același timp, nu prezintă un efect sedativ și, sub rezerva dozei recomandate, nu afectează coordonarea mișcărilor și viteza reacțiilor psihomotorii și, de asemenea, nu are un efect cardiotoxic. Prin urmare, atunci când luați Desloratadină, spre deosebire de antihistaminicele din generațiile trecute, nu se produce somnolență.

Efectul după administrarea Desloratadinei persistă o zi.

Compoziție și forme de eliberare

Medicamentul este disponibil sub formă de tablete rotunde, biconvexe acoperite cu un strat de film albastru. Fiecare dintre ele conține 5 mg de ingredient activ - desloratadină.

Ca substanțe auxiliare sunt utilizate:

 • celuloză microcristalină;
 • amidon pregelatinizat;
 • dioxid de siliciu coloidal.

Pentru producția de acoperire cu membrană se utilizează:

 • lactoză monohidrat;
 • aluminiu indigo carmin lac;
 • Valium;
 • dioxid de titan;
 • macrogol 400.

Compania rusă Vertex AO și producătorul israelian Teva Pharmaceutical Industries Ltd. Ambalat medicamentul în blistere cu câte 10 comprimate, fiecare ambalat într-o cutie de carton.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul este prescris pentru:

 • rinita alergică sezonieră și perenă;
 • urticarie idiopatică cronică;
 • terapie complexă, inclusiv antibiotice și alte potențial periculoase din punct de vedere al dezvoltării medicamentelor alergice.

Contraindicații

Desloratadina nu poate fi utilizată pentru:

 • sarcina și alăptarea;
 • fenilcetonurie;
 • intoleranță la lactoză;
 • hipersensibilitate la componentele medicamentelor.

Medicamentul nu este prescris pentru a elimina simptomele alergiilor la copiii sub 12 ani.

Uneori medicamentele sunt prescrise pentru copii sub 12 ani, dar mai mari de un an pentru sau ½ comprimat. Această practică poate avea loc în absența posibilității de a oferi copilului medicamentul într-o formă specială de sirop de copil.

Astăzi, multe antihistaminice, inclusiv analogii compleți ai Desloratadinei, sunt disponibili sub formă de siropuri plăcute la gust, concepute special pentru copii

Instrucțiuni speciale

În prezența insuficienței renale, auto-administrarea cu Desloratadină este inacceptabilă. În astfel de situații, medicamentul poate fi administrat exclusiv de către un medic, sub controlul strict al stării pacientului.

Poate fi administrat în asociere cu alte medicamente și alcool. În multe studii nu sa constatat nici un efect advers al semnificației clinice.

Cum să luați Desloratadine la adulți și copii - instrucțiuni

Medicamentul se administrează pe cale orală. Este necesar să o luați o dată pe zi, de preferință în același timp, indiferent de masă. Tableta nu trebuie mestecată. Se spală cu multă apă.

Durata utilizării depinde de durata de păstrare a semnelor de alergie sau de recomandările primite de la medic.

Posibile efecte secundare

Siguranța administrării Desloratadinei este confirmată de numeroase studii clinice. Cu toate acestea, în unele cazuri, poate provoca:

 • dureri de cap, halucinații, convulsii, anxietate, insomnie;
 • gură uscată, creșterea bilirubinei, greață, durere abdominală, diaree;
 • dificultăți de respirație;
 • apariția oboselii;
 • sensibilitate crescută la lumină;
 • dureri musculare.

Conditii de vacanta si preturi de farmacie

Desloratadina a fost eliberată din farmacii fără prescripție medicală. Costul medicamentului depinde de producător și variază de la 105 la 170 de ruble.

Ce poate înlocui Desloratadina - tabelul

 • alergie rinită;
 • urticarie.
 • sarcina și alăptarea;
 • hipersensibilitate la medicament;
 • vârsta copiilor până la 12 ani.
 • comprimate filmate;
 • sirop.
 • tablete;
 • sirop.
 • lactație;
 • boli genetice moștenite;
 • hipersensibilitate la componente;
 • vârstă de până la 2 ani (sirop) și până la 3 ani (pastile).
 • comprimate filmate;
 • picătură.
 • sarcina și alăptarea;
 • insuficiență renală;
 • hipersensibilitate la componente;
 • vârstă de până la 6 luni (picături) și până la 6 ani (pastile).

Analoguri de Desloratadine - Galerie foto

Caracteristicile medicamentului Desloratadine - video

opinii

O generică bună pentru tratamentul diferitelor tipuri de reacții alergice, costul scăzut este favorabil utilizării pe scară largă. Mi-a plăcut totul. Folosesc în practica clinică pentru tratamentul urticariei și al altor reacții alergice, recomand să ai un piept de medicină acasă, în special în timpul dezvoltării sezonului bolilor alergice.

Iskorostinskaya O. A

https://protabletky.ru/desloratadine/#otzivi

Pentru o lungă perioadă de timp suferă de alergii cutanate. Exacerbările apar în principal în afara sezonului (toamna și primăvara). La piele apar pete roșii neplăcute, indistinct de culoare roz. Nu foarte estetic plăcut și urât. Pruritul este, în general, o poveste separată. La început ea a fost tratată (în mod natural, la recomandarea medicului) cu medicamente slabe - gluconat de calciu, loratadină. Nu a existat practic nici un rezultat al unui astfel de tratament. Petele încăpățânate nu au dispărut, doar că au dispărut puțin. La următoarea etapă, medicul mi-a prescris desloratadina menționată mai sus. Firește, aceste pastile erau mai puternice decât cele obișnuite ale loratadinei: până seara, bronzul dispăruse fără urmă. Dar... în dimineața următoare, erau din nou pe brațele și gâtul meu. Pe scurt, aceste simptome de alergie au fost eliminate numai pentru o perioadă scurtă de timp. Linia de fund - mi-au fost prescrise remedii hormonale puternice pentru alergii. Deci, acest medicament este cel mai frecvent remediu pentru simptomele alergiei și nu este deosebit de eficient. Aceasta este opinia mea. Și prețul, apropo, nu este mic. Citiți mai multe la Otzovik: https://otzovik.com/review_4704408.html

ELSA222

https://otzovik.com/review_4704408.html

Am stupi, forma cronica. Adesea, corpul este acoperit de o erupție cutanată și, în general, nu depinde de nimic. Uneori pot bea doar apă și pot fi pătată. Prin urmare, periodic petrec o băutură cu medicamente antihistaminice. Le schimbe adesea pentru că există tendința de a mă obișnui cu ea. A fost ultima oară când am cumpărat Desloratadine. Am început să o iau cu prudență, pentru că obișnuiam să folosesc Loratadina obișnuită. Desloratadina, un metabolit al Loratadinei, este de trei ori mai mare decât cea din urmă. Deși medicul a spus că pilula nu depinde de alimente, practica a arătat că este mai bine să o luați pe stomacul gol. Și după recepție nu există nimic pentru cel puțin o oră. Apoi acțiunea este mult mai puternică.

Helen20012

https://otzovik.com/review_5399031.html

Astfel, Desloratadina este un medicament eficient și sigur, care vă permite să eliminați rapid simptomele de alergii.

http://medsovet.guru/lekarstvennye-preparaty/protivoallergicheskie/dezloratadin.html

desloratadina

Indicații pentru utilizare

- alergie rinită (pentru a elimina sau a ușura strănutul, congestia nazală, mucus nazal, mâncărime a nasului, mâncărime a palatului, mâncărime și roșeață a ochilor, rupere);

- urticarie (pentru a reduce sau elimina pruritul, erupții cutanate).

Posibile analogi (înlocuitori)

Ingredient activ, grup

Formă de dozare

comprimate filmate

Pot mesteca, sfărâma sau rupe o pastilă? Și dacă are multe componente? Și dacă este acoperit cu o coajă? Citiți mai departe.

Contraindicații

- hipersensibilitate la oricare dintre componentele care alcătuiesc medicamentul și la loratadină;

- sarcina și alăptarea;

- vârsta de până la 12 ani.

Se recomandă precauție administrării desloratadinei la pacienții cu insuficiență renală severă.

Cum se aplică: doza și tratamentul

Desloratadina se administrează pe cale orală, comprimatul este înghițit întreg, fără mestecare, cu o cantitate mică de apă.

De preferință, medicamentul este luat în același timp al zilei, indiferent de ora mesei.

Adulților și adolescenților cu vârsta de 12 ani li se prescrie 1 comprimat (5 mg) o dată pe zi.

Durata tratamentului depinde de durata simptomelor.

Cu rinita alergică sezonieră (intermitentă) (simptome mai puțin de 4 zile pe săptămână sau durata totală a acestora mai puțin de 4 săptămâni pe an) și urticaria, este necesar să se evalueze evoluția bolii. Odată cu dispariția simptomelor, luarea medicamentului ar trebui oprită, cu reapariția simptomelor, medicamentul ar trebui reluat.

Rinita alergică (persistentă) pe tot parcursul anului (simptome care durează mai mult de 4 zile pe săptămână sau durata totală a acestora este mai mare de 4 săptămâni pe an), tratamentul poate continua pe toată durata expunerii la alergeni.

Pentru a determina durata tratamentului cu desloratadină, este necesar să se consulte cu medicul dumneavoastră.

Acțiune farmacologică

Desloratadina este un blocant al receptorilor H1-histaminici cu acțiune îndelungată. Medicamentul previne dezvoltarea și facilitează evoluția reacțiilor alergice, are acțiune antipruritică și anti-exudativă, reduce permeabilitatea capilară, previne dezvoltarea edemului țesutului și spasmul muscular neted.

Medicamentul nu afectează sistemul nervos central, are aproape nici un efect sedativ (nu provoacă somnolență) și nu afectează viteza reacțiilor psihomotorii. Nu determină prelungirea intervalului QT pe electrocardiogramă (ECG).

Acțiunea medicamentului începe în 30 de minute după ingestie și durează 24 de ore.

Efecte secundare

Clasificarea incidenței efectelor secundare conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS):

foarte des -> 1/10;

de multe ori de la> 1/100 la 1/1000 la 1/10000 to *

http://www.webapteka.ru/drugbase/name50720.html

"Desloratadină": analogi, instrucțiuni de utilizare

Conținutul articolului

 • "Desloratadină": analogi, instrucțiuni de utilizare
 • Advocard: instrucțiuni de utilizare, preț, analogi
 • Cardiket: instrucțiuni de utilizare, preț, analogi

Compoziție și formă de eliberare

Ingredientul activ al medicamentului este desloratadina.

Medicamentul este disponibil sub formă de pilule și în sirop. Tabletele "desloratadină" rotunde, albastre. Pe de o parte în cerneală albă scrie "D5".

Fiecare comprimat conține 5 mg de substanță activă, precum și celuloză microcristalină, amidon pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal și talc. Pentru fabricarea filmului care acoperă tabletele și cernelurile se utilizează, în special, Opadry II, hipromeloză, indigo carmină de aluminiu și dioxid de titan.

Blisterele care conțin șapte, zece sau treizeci de comprimate sunt plasate într-o cutie de carton.

Siropurile sunt disponibile în sticle de 60 și 120 ml, linguri de măsurare sunt atașate la acestea.

Acțiune farmacologică

Împărtășind blocanții histaminelor H1 cu acțiune îndelungată, desloratadina este principalul metabolit activ al loratadinei. Prin inhibarea eliberării histaminei și a leucotrienelor C4 de la celulele mastocite, substanța activă a medicamentului previne apariția și facilitează în mod eficient cursul reacțiilor alergice.

Medicamentul are acțiune antialergică, antipruritică și antiexudativă. Prin scăderea permeabilității capilare, desloratadina previne, de asemenea, umflarea țesuturilor și ameliorează spasmele musculare netede. În același timp, el practic nu are un efect sedativ fără a schimba viteza reacțiilor psihomotorii (când este administrat într-o doză de 7,5 mg).

Studiile comparative ale desloratadinei și loratadinei au arătat că medicamentele nu prezintă diferențe calitative sau cantitative semnificative din punct de vedere clinic în ceea ce privește toxicitatea.

Mecanismul farmacocinetic

Ingredientul activ al medicamentului este determinat în compoziția plasmei în jumătate de oră după administrarea orală. În același timp, alimentația nu are nici un efect vizibil asupra distribuției medicamentului în corpul pacientului.

Nivelul biodisponibilității este proporțional cu doza de 5-20 mg. În acest caz, aproximativ 83-87% se leagă de proteinele plasmatice. Concentrația maximă a medicamentului (după o singură doză de 5 sau 7,5 mg) se realizează în cele mai multe cazuri după trei ore.

Desloratadina nu penetrează bariera hemato-encefalică (BBB). Medicamentul este metabolizat extensiv în ficat. Ca urmare a hidroxilării sale, se formează 3-OH-desloratadină, care este combinată cu glucuronidul. O mică parte a medicamentului administrat în interior se excretă prin rinichi (nu mai mult de 2%) și prin intestine (mai puțin de 7%).

Efectul medicamentului în majoritatea cazurilor începe cu 30 de minute după administrare și persistă pe tot parcursul zilei.

Conform rezultatelor studiilor de laborator, nu a existat o cumulare clinic semnificativă la pacienții cărora li sa administrat "desloratadină" zilnic la o doză de 5 mg până la 20 mg timp de două săptămâni.

mărturie

Medicamentul "desloratadină" este folosit în mod obișnuit pentru rinita alergică sezonieră și urticaria idiopatică cronică. Drogurile elimină efectiv astfel de manifestări dureroase

 • congestie nazală;
 • strănut;
 • mucus copios din nas;
 • mâncărime în nas și gură;
 • ochi roșeață;
 • creșterea ruperii.

Când urticaria "desloratadină" reduce sau elimină complet mâncărimea pielii și erupția cutanată.

Schema de dozare

Desloratadina este prescrisă la pacienții adulți și adolescenți cu vârsta peste doisprezece ani, la o doză de 5 mg pe zi. De droguri pot fi luate, indiferent de utilizarea de alimente.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între unu și cinci ani, "desloratadina" este evacuată în doză de 1,25 mg o dată pe zi, la vârsta de șase până la unsprezece ani de 2,5 mg o dată pe zi.

Tableta trebuie să fie înghițită în întregime fără mestecare, se recomandă să beți apă.

Posibile efecte secundare

Pacienții care utilizează medicamentul "desloratadină" pot prezenta dureri de cap;

 • halucinații;
 • hiperreactivitate psihomotorie;
 • convulsii și alte manifestări ale sistemului nervos central.

Printre cele mai frecvente efecte secundare se numără și gura uscată, dezvoltarea sensibilității crescute a pielii și a membranelor mucoase la acțiunea radiațiilor ultraviolete sau vizibile (fotosensibilizare), scurtarea respirației, durerea musculară, senzația de oboseală.

În unele cazuri, după administrarea de "desloratadină", ​​pacienții au fost raportați apariția hepatitei.

În plus, au fost rareori detectate efecte secundare precum tahicardia, palpitațiile, durerea abdominală, hiperbilirubinemia și creșterea nivelului activității enzimelor hepatice.

supradoză

După administrarea unei doze prea mari de medicament, diferite efecte secundare pot apărea mai pronunțate. Lavajul gastric și tratamentul simptomatic sunt de obicei prescrise ca tratament.

Contraindicații

Desloratadina nu este utilizată pentru tratamentul pacienților diagnosticați cu fenilcetonurie. Contraindicațiile la numirea medicamentului sunt de asemenea:

 • perioada de sarcină și alăptarea,
 • vârsta de până la un an
 • hipersensibilitate la desloratadină sau alte substanțe care fac parte din medicament.

Cu prudență, "desloratadina" se utilizează la pacienții cu insuficiență renală în formă severă.

Atunci când se prescrie la pacienți cu insuficiență renală diagnosticată grav sever, este necesară supravegherea medicală.

Nu s-a observat niciun efect negativ asupra capacității de a conduce autovehicule și alte activități potențial periculoase care necesită un răspuns rapid și o concentrație ridicată în cazul utilizării "desloratadinei".

Interacțiuni medicamentoase

Până în prezent, s-au efectuat numai studii privind interacțiunea desloratadinei cu ketoconazol și eritromicină. Conform rezultatelor obținute, în timpul consumului acestor medicamente, nu au fost identificate modificări semnificative din punct de vedere clinic.

Medicamentul "desloratadină" nu afectează efectele după folosirea etanolului.

Costul drogurilor și al analogilor

Preparatele de producție internă, care includ ingredientul activ desloratadină, pot fi achiziționate la un preț de 100 de ruble. Analogurile de import pot costa între 500 și 900 de ruble.

În țara noastră, "desloratadina" este cunoscută și sub denumirile comerciale "alert", "claramax", "lordestin", "neo Claritin", "Erius" și o serie de altele. Printre producătorii de medicamente prezentați în farmaciile rusești există, în special, companii farmaceutice belgiene, canadiene, malteze și turce.

Medicamentul "Erius" produs de compania belgiană Schering-Plau Labo N.V. sub formă de sirop și tablete, pot fi achiziționate la prețuri variind de la patru sute la șapte sute de ruble. Compoziția siropului portocaliu, comercializată în sticle de 60 ml, în plus față de desloratadina micronizată în doza de 500 pg, include propilen glicol, sorbitol, acid citric, zaharoză și un număr de alți excipienți. O lingură de măsurare cu gradații de 2,5 și 5 ml este atașată la sticla de sticlă întunecată. Ambalajele comprimate ale aceluiași producător, în medie, avertizează patru sute de ruble.

Prețul aproximativ al tabletelor Desloratadin-Teva, produs de compania canadiană Pharmasines Inc., în farmaciile ruse, variază între patru și opt sute de ruble.

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Medicamentul trebuie să se afle într-un loc inaccesibil pentru copii și protejat de lumina directă a soarelui. Temperatura de depozitare nu trebuie să depășească 25 ° C.

Termenul de valabilitate al medicamentului comprimat "desloratadină" și analogii acestuia, în funcție de producător, poate fi de la trei la patru ani. Siropurile pot fi păstrate timp de trei ani.

http://www.kakprosto.ru/kak-944613-dezloratadin-analogi-instrukciya-po-primeneniyu

Dezradin desloratadina

instrucție

 • rusă
 • kazahă Rusă

Denumire comercială

Denumire internațională neprotejată

desloratadina

Formă de dozare

Tablete, filmate 5 mg

structură

Un comprimat conține

ingredient activ - desloratadină 5 mg,

excipienți: celuloză microcristalină, hidroxipropil metilceluloză, acid clorhidric, hidroxid de sodiu, amidon de porumb uscat, lactoză monohidrat, talc

înveliș de film: Opadry II Blue (lactoză monohidrat, hipromeloză, dioxid de titan (E171), macrogol 400, indigo carmină (E132), Opadry Clear (hipromeloză, macrogol 400)

descriere

Tabletele sunt rotunde, în formă de film albastru, cu muchii tăiate.

Grupa farmacoterapeutică

Antihistaminice ale acțiunii sistemice. Antihistaminice de acțiune sistemică altele. desloratadina

Codul ATX R06AX27

Farmacocinetica

Desloratadina este detectată în plasma sanguină la 30 de minute după administrare. Concentrația maximă a desloratadinei în plasmă este atinsă, în medie, după 3 ore, timpul de înjumătățire este, în medie, de 27 de ore. Gradul de cumulare a desloratadinei corespunde perioadei de înjumătățire plasmatică (aproximativ 27 ore) și frecvenței de utilizare (o dată pe zi). Biodisponibilitatea desloratadinei este proporțională cu doza cuprinsă între 5 mg și 20 mg.

Calea metabolică principală a desloratadinei este hidroxilarea în poziția 3 cu formarea 3-OH-desloratadinei, cuplată cu glucuronidul. Nu pătrunde în bariera hemato-encefalică. Desloratadina moderată (83% - 87%) se leagă de proteinele plasmatice. Utilizarea desloratadinei într-o doză de 5 mg până la 20 mg o dată pe zi timp de 14 zile nu evidențiază semne ale unei cumulări clinic semnificative a medicamentului.

Sucul de grapefruit sau sucul de grapefruit nu afectează distribuția desloratadinei.

Desloratadina este eliminată din organism ca un compus glucuronidic. O mică parte din doză se excretă neschimbată cu fecale și urină.

farmacodinamie

Desradin este un blocant selectiv al receptorilor histaminici H1 periferici.

Dezradin este principalul metabolit activ al loratadinei. Nu s-au constatat diferențe calitative sau cantitative în toxicitatea desloratadinei și loratadinei. După administrarea orală, Dezradin blochează selectiv receptorii H1-histaminici periferici. În plus față de activitatea antihistaminică, desradina are efecte anti-alergice și antiinflamatorii. Se constată că Dezradin inhibă diferitele reacții care stau la baza dezvoltării inflamației alergice, și anume:

izolarea citokinelor proinflamatorii

eliberarea de chemokine antiinflamatoare

producția de anion superoxid activat de polimorfonuclear

aderența și chemotaxia eozinofilelor

o expresie a moleculei de adeziune

eliberarea dependentă de histamină, prostaglandină și leucotrienă

bronhospasmul alergic alergic

Desradin nu penetrează bariera hemato-encefalică, nu are efect sedativ, nu produce somnolență, nu afectează funcția psihomotorie.

Indicații pentru utilizare

- polinoză, rinită alergică (strănut, descărcare nazală, mâncărime, umflare și

congestie nazală, precum și ochi prurit, ruperea și înroșirea ochilor, mâncărime

în cer și tuse)

- urticarie (eliminarea simptomelor de prurit, erupție cutanată tranzitorie)

Dozare și administrare

Un comprimat (5 mg) o dată pe zi, este recomandabil să luați în mod regulat în același timp al zilei, indiferent de aportul alimentar. Tabletele trebuie înghițite întregi, fără a mesteca, beți în apă.

Durata medicamentului este determinată de medic, luând în considerare dinamica bolii.

Efecte secundare

- amețeli, somnolență, insomnie, hiperactivitate psihomotorie,

convulsii, oboseală

- dureri abdominale, greață, vărsături, dispepsie, diaree, gură uscată

- niveluri crescute ale enzimelor hepatice, valori crescute ale bilirubinei,

- reacții alergice (cum ar fi anafilaxie, angioedem, dificultăți de respirație, prurit,

erupție cutanată și urticarie)

Contraindicații

- hipersensibilitate la substanța activă, la oricare dintre excipienți sau la loratadină

- sarcina și alăptarea

- copiii cu vârsta până la 18 ani

- ereditare intoleranță la fructoză, deficiență a enzimei Lapp-lactază,

Interacțiuni medicamentoase

Enzima responsabilă de metabolizarea desloratadinei nu a fost stabilită și, prin urmare, unele interacțiuni cu alte medicamente nu pot fi complet excluse. S-a dovedit că desloratadina nu inhibă CYP3A4 sau CYP2D6 și nu este nici un substrat, nici un inhibitor al glicoproteinei P.

Nu s-au observat interacțiuni semnificative clinic cu utilizarea simultană a Desradinei cu eritromicină sau ketoconazol.

Odată cu utilizarea simultană a medicamentului Dezradina cu alcool, nu a fost observată o creștere a acțiunii alcoolului sau o creștere a tulburărilor induse de alcool sau o frecvență de somnolență.

Instrucțiuni speciale

În cazul insuficienței renale severe, desradina trebuie utilizată cu prudență.

Desradin conține lactoză. Pacienții cu intoleranță ereditară rară la galactoză, deficit de lactază Lapp sau sindrom de malabsorbție de glucoză-galactoză nu trebuie să ia acest medicament.

Caracteristicile efectului medicamentului asupra capacității de a conduce vehicule sau de echipamente potențial periculoase

Trebuie acordată atenție dezvoltării somnolenței, care poate afecta capacitatea lor de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

supradoză

Simptome: apariția efectelor secundare.

Tratament: în primele 2 ore - lavaj gastric, administrarea de adsorbanți, dacă este necesar, tratament simptomatic și de susținere. Desradin nu este eliminat prin hemodializă, dar nu a fost posibilă eliminarea acestuia în timpul dializei peritoneale.

Formă de eliberare și ambalare

La 7 sau 10 comprimate plasați într-un ambalaj de blistere dintr-o folie de poliamidă / aluminiu / policlorură de vinil (OPA / AL / PVC) și folie de aluminiu.

La 1 (pe 7 comprimate sau 10 comprimate) sau 2, 3, 5 sau 9 (pe 10 comprimate), ambalajele cu celule planimetrice împreună cu instrucțiunile de aplicare în limbile de stat și rusă se pun într-un ambalaj dintr-un carton.

Condiții de depozitare

A se păstra în ambalajul original la o temperatură care nu depășește 30 ° C.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

Perioada de valabilitate

Nu aplicați după data de expirare

Condiții de vânzare a farmaciei

producător

Krka, dd Novo mesto, Slovenia

Smarjeska 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Titularul certificatului de înregistrare

Krka, dd, Novo Mesto, Slovenia

Adresa organizației care primește cereri de la consumatori cu privire la calitatea produselor (mărfurilor) din Republica Kazahstan

Adresa organizației care primește cereri de la consumatori cu privire la calitatea produselor (mărfurilor) din Republica Kazahstan

KRKA Kazahstan LLP, RK, 050059, Almaty, Al-Farabi Ave., 19,

http://drugs.medelement.com/drug/%D0%B4% D0% B5% D0% B7% D1% 80% D0% B0% D0% B4% D0% B8% D0% BD-% D0% B8% D0% BD% D1% 81% D1% 82% D1% 80% D1% 83% D0% BA% D1% 86% D0% B8% D1% 8F? Instruction_lang =
Mai Multe Articole Despre Alergeni