Tsetrin

Instrucțiuni de utilizare:

Prețurile în farmaciile online:

Numele international este Cetirizine.

Acțiunea farmacologică și farmacocinetica tsetrinei

Cetrin - este un antagonist al histaminei care blochează receptorii histaminei H1. Ingredientul activ este cetirizina. Cetrin este prezentat ca un profilactic împotriva reacțiilor alergice, precum și pentru a facilita apariția acestora. Ea are efect antipruritic și antiexudativ. Ea are un efect asupra reacțiilor alergice într-un stadiu incipient. În stadiul debutului unei reacții alergice, medicamentul limitează eliberarea mediatorilor inflamatori. Tsetrin previne umflarea țesuturilor, ameliorează spasmele musculaturii netede, reduce permeabilitatea capilară. Elimină reacțiile cutanate la alergenii specifici. Nu are acțiune antiserotoninovogo și anticholinergică. La respectarea dozelor terapeutice, practic nu are efect sedativ. După o singură doză de medicament, debutul efectului, aproximativ la jumătate dintre pacienți, este observat după 20 de minute, după o oră la 95% dintre pacienți. Efectul medicamentului durează mai mult de 24 de ore. Când tratamentul terapeutic nu dezvoltă toleranță la efectul antihistaminic al medicamentului. După tratament, efectul medicamentului durează până la 3 zile.

Cetrinul este bine absorbit în tractul gastro-intestinal. Administrarea medicamentului cu alimente nu afectează absorbția. Concentrația maximă de cetirizină din sânge are loc în decurs de o oră după administrarea medicamentului și este egală cu 0,3 μg / ml. Într-o mică măsură, medicamentul este metabolizat în ficat. Timpul de înjumătățire plasmatică prin eliminare este de aproximativ 10 ore, la vârstnici până la 12 ore, la copii aproximativ 6 ore. Medicamentul se excretă în principal în urină.

mărturie

Utilizare recomandată Tsetrin pentru:

 • rinită și conjunctivită de rutină sezonieră și de conjunctivită de origine alergică;
 • urticarie, inclusiv urticarie cronică;
 • febra fanului;
 • alergie dermatită;
 • ulcere ale pielii;
 • angioedem;
 • astm bronșic atopic (în terapie complexă).

Contraindicații Tsetrina

 • hipersensibilitate la cetirizină;
 • sarcinii;
 • lactație.

La utilizarea Tsetrin de către persoanele cu insuficiență renală cronică și, de asemenea, pacienți cu vârstă înaintată și copii, este necesar să fiți atenți. Nu au fost primite comentarii cu privire la tratamentul copiilor sub vârsta de un an de către Tsetrin.

Sarcina și alăptarea

Ca și contrapartidele sale, Cetrin nu este recomandat pentru utilizare de către femeile însărcinate și alăptarea.

Efecte secundare

Efectele secundare ale tsetrinei pot fi exprimate sub formă de somnolență, gură uscată, mai puțin frecvent sub formă de cefalee, amețeli, migrene, tulburări ale tractului gastro-intestinal, reacții alergice.

Supradozaj tsetrinom

Simptomele supradozajului pot apărea cu o singură doză de 50 mg. Supradozajul se manifestă prin gură uscată, somnolență, urinare întârziată, constipație, anxietate, iritabilitate crescută. Este tratată prin lavaj gastric, tratament simptomatic. Nu există un antidot. Eficacitatea hemodializei nu a fost confirmată.

Dozajul Tsetrin și instrucțiunile de utilizare

Cetrinul se administrează pe cale orală, sub formă de tabletă, spălat cu apă, dizolvat în apă sub formă de picături.

Dozaj pentru copiii cu vârsta peste 6 ani și adulți - o dată pe zi 10 mg de droguri sau de 2 ori pe zi 5 mg. Copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani, jumătate din doza pentru adulți. Copii de la un an la doi, de 2 ori pe zi, 2,5 mg (5 picături). Pacienții cu funcție renală redusă 5 mg - o dată pe zi. În formele severe de insuficiență renală cronică, Tsetrin este prezentat în 5 mg o dată la 48 de ore.

Instrucțiuni speciale

Conform recenziilor obținute, Cetrin, în doze de mai mult de 10 mg pe zi, poate avea un efect asupra reducerii ratei de reacție. În legătură cu această instrucțiune, Cetrin este recomandat să aibă grijă deosebită, în timpul perioadei de tratament, pentru cei care conduc o mașină. În dozele recomandate, medicamentul nu sporește efectul etanolului. Cu toate acestea, nu se recomandă utilizarea etanolului în timpul tratamentului cu analogi de Tsetrin.

Interacțiunea Tsetrin

Nu a fost stabilită nici o interacțiune farmacocinetică semnificativă a Cetrinului cu cimetidina, pseudoefedrina, azitromicina, glipizida, ketoconazolul, diazepamul, eritromicina.

Utilizarea simultană cu teofilina conduce la o scădere a clearance-ului cetirizinei, fără a schimba cinetica teofilinei.

Condiții de depozitare

Cetrinul este depozitat într-un loc uscat, întunecat, la îndemâna copiilor. Depozitați medicamentul trebuie să fie la temperatura camerei de maximum 25 ° C.

http://www.neboleem.net/cetrin.php

Tsetrin comprimate pentru copii: instrucțiuni de utilizare

Instrucțiunile de utilizare a medicamentelor Tsetrin, care nu interzic utilizarea comprimatelor pentru tratamentul alergiilor la copii, este un medicament destul de popular antihistaminic. Foarte des, ne confruntăm cu problema alergiilor: polenul, mâncarea, mâncarea animalelor și multe alte simptome neplăcute. Deseori începe să se manifeste chiar și în copilărie.

Alergiile nu sunt practic tratabile, iar tratamentul simptomatic este mântuirea. Între timp, alegerea medicamentului potrivit pentru un copil nu este atât de ușoară - trebuie să combine calități precum eficacitatea și siguranța pentru sănătate.

Tsetrin este unul dintre puținele medicamente care sunt potrivite atât pentru adulți cât și pentru copii. Drogul combate efectiv manifestările diferitelor tipuri de alergii, nu provoacă somnolență și dependență, este sigur pentru corpul copilului în creștere.

Compoziție și formă de eliberare

IMPORTANT să știi! Un remediu pentru o vindecare completă de alergii, recomandată de medici Citește mai mult >>>

Substanța activă din medicamentul Cetrin este cetirizina. Această substanță aparține grupului de antihistamine selective - blochează histamina atunci când este în contact cu un alergen și previne apariția unor astfel de manifestări neplăcute de alergie, cum ar fi:

Medicamentul este disponibil în două forme - tablete și sirop pentru copii.

sirop

Siropul miroase bine și are un gust plin de dulce, motiv pentru care îi plac copiii. Este un lichid vâscos, incolor, cu structură omogenă. Este produsă în flacoane întunecate de 30 și 60 ml cu o lingură specială de măsurare și vândute prin lanțuri de farmacii în cutii de carton cu instrucțiuni.

Siropul conține 1 mg cetirizină per 1 ml de lichid.

Puteți să luați sirop de Tsetrin la copii de la 2 ani, în conformitate cu recomandările medicului și instrucțiunile. Ea nu are efectele secundare și este bine acceptată de sistemul digestiv al copilului.

tablete

Comprimatele rotunde biconvexe albe sunt ambalate în blistere de 10 bucăți și vândute în cutii de carton de 20 și 30 de bucăți. Compoziția comprimatelor este diferită de sirop - într-o comprimat conține cetirizină 10 mg.

Pastilele pot fi utilizate pentru reacții alergice la copii de la 6 ani.

[smartcontrol_youtube_shortcode key = "Medicamente anti-alergice pentru copii" cnt = "1" col = "1" shls = "false"]

Instrucțiuni de utilizare

Este posibil să luați Tsetrin la vârsta copiilor doar prin numirea unui specialist după o examinare detaliată și un diagnostic precis. Este necesar să se adere la dozele recomandate de medicament Cetrin, instrucțiuni de utilizare pentru copii, pilule și sirop, conduc regimul standard, în funcție de vârstă.

sirop

Siropul este cel mai bun medicament pentru alergii pentru copii. Acest medicament poate începe tratamentul la vârsta de doi ani. Regimul optim este de două ori pe zi dimineața și seara. Să presupunem o medicație unică - totul depinde de gradul de alergie și de reacțiile individuale la medicament. Siropul afectează ușor mucoasa gastrointestinală, astfel încât să puteți bea oricând, indiferent de masă.

 1. La vârsta de 2-6 ani, doza zilnică recomandată este de 5 ml.
 2. Copiilor cu vârsta de 6 ani și peste li se prescriu 10 ml în două doze pe parcursul zilei.
 3. Adulții pot utiliza, de asemenea, sirop pentru a elimina manifestările alergice. Ei vor trebui să ia 10 ml de medicament o dată pe zi.

În cazul insuficienței renale severe, este necesară reducerea dozei la jumătate și consultarea cu un specialist.

tablete

Tabletele Tsetrin pot fi utilizate pentru copii de la 6 ani. Ei trebuie să bea, indiferent de masă, să nu mestece și să strângă o mulțime de lichid.

 1. Copiii de 6 ani trebuie să ia de 2 ori pe zi pentru ½ comprimat (5 mg). Este mai bine să beți medicamentul dimineața și seara. Să presupunem, de asemenea, o singură doză de 1 comprimat pe zi (10 mg).
 2. Adulților li se recomandă să ia medicamentul 1 dată pe zi, 1 comprimat.
 3. Problemele de rinichi necesită o reducere a dozei de 2-4 ori, în funcție de condiție.

[smartcontrol_youtube_shortcode key = "Antihistaminice" cnt = "4" col = "2" shls = "false"]

Indicații pentru utilizare

Cetrin ajută la diferite manifestări ale alergiilor. Acest medicament nu va scăpa de cauza care stă la baza, ci va elimina doar manifestările alergice. Dacă întrerupeți tratamentul, simptomele neplăcute se pot relua dacă contactul cu alergenul continuă. Acesta este motivul pentru care principalul factor în tratamentul alergiilor este excluderea cauzei principale a reacției - interacțiunea cu alergenul.

Cetrin este un mijloc excelent al celei de-a doua generații de antihistaminice, care este prescris pentru tratamentul simptomatic al unor astfel de probleme alergice, cum ar fi:

 • rinită;
 • conjunctivită;
 • dermatoza în diferite forme și manifestări;
 • febra de fân;
 • urticarie;
 • angioedem.

Combate atât manifestările sezoniere de alergie (la polen, rece) cât și pe tot parcursul anului (praf, mucegai, alimente etc.).

Contraindicații

Chiar și alergiile "neglijate" pot fi vindecate acasă. Doar nu uitați să beți o dată pe zi.

Lista contraindicațiilor pentru acest medicament este mică. Nu trebuie luată cu sensibilitate la constituenți. De asemenea, este contraindicată folosirea Tsetrin pentru eliminarea simptomelor alergiilor în timpul sarcinii și în timpul alăptării. Nu utilizați sirop de Tsetrin la copii cu vârsta sub 2 ani și comprimatele sunt contraindicate la copiii cu vârsta sub 6 ani.

Există, de asemenea, probleme în care este permisă utilizarea acestui medicament, dar acest lucru trebuie făcut cu precauție extremă și întotdeauna sub supravegherea unui specialist. Acestea includ:

 • insuficiență renală;
 • vârstă înaintată

În aceste cazuri, este necesar să se abordeze cu atenție regimul de dozare și să se ajusteze cantitatea de medicament luată în conformitate cu starea generală a pacientului și răspunsul său la tratament.

Reacții adverse

Cetrin este un medicament antialergic de a doua generație. Aceasta înseamnă că afectează selectiv organismul - eliminând în mod eficient simptomele alergiilor, practic nu afectează activitatea sistemului nervos central (CNS). Datorită acestor calități, este bine tolerată. Cu toate acestea, ocazional pot observa manifestări precum:

 • ușoară somnolență;
 • amețeli;
 • gura uscata;
 • flatulență;
 • disconfort în stomac;
 • migrenă;
 • alergie.

În cadrul regimului de dozare, apariția reacțiilor adverse este puțin probabilă. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă când efectuați o activitate care necesită o atenție specială și un răspuns rapid.

[smartcontrol_youtube_shortcode key = »Cum găsesc cauza alergiilor? - Doctorul Komarovsky "cnt =" 1 "col =" 1 "shls =" false "]

Cu admitere nesistematică și supradozaj, pot exista consecințe neplăcute cum ar fi:

 • nervozitate;
 • distragerea atenției;
 • somnolență;
 • praf de rupere.

De regulă, apar reacții adverse severe atunci când se administrează mai mult de 50 mg de droguri la un moment dat. Tratamentul în acest caz este simptomatic: se efectuează lavaj gastric, se iau sorbenți.

Asocierea cu alergii

Cetrin - medicament antialergic. Singura problemă cu care se luptă este alergia în diferitele sale manifestări. Este prescris pentru manifestări ale pielii sub formă de puf, erupție cutanată, urticarie, însoțită de mâncărime. De asemenea, ameliorează efectiv reacțiile alergice de la organele respiratorii - nasul curgător, strănutul, atacurile de astm bronșic. Eficace în reacția la un alergen din partea sistemului digestiv. Medicamentul are acțiune antipruritică, previne apariția edemelor, ameliorează spasmul tractului respirator.

Medicamentul este un antagonist al histaminei și îi blochează producția în organism în timpul unei reacții alergice, eliminând simptomele neplăcute sau împiedicându-le să apară.

Diferența față de alte mijloace

De droguri în comparație cu alte medicamente anti-alergice este de înaltă calitate și preț ieftin. Ea luptă eficient împotriva manifestărilor alergiei fără a afecta sistemul nervos central. Vorbind blocant histamina, care este responsabilă pentru manifestări alergice, fără a afecta alte sisteme ale corpului. Este ușor de tolerat de sistemul digestiv uman, care este deosebit de important în copilărie. Nu afectează dezvoltarea copilului.

Posibilitatea unei singure doze pe zi îl face convenabil de utilizat. Acest medicament este prezent în aproape toate lanțurile de farmacie la un preț relativ scăzut.

Analogi și înlocuitori

Există o serie de medicamente pe bază de cetirizină, care pot fi achiziționate și utilizate în loc de Cetrin. Acestea includ:

Rezultatele tratamentului

Drogurile luptă eficient împotriva diferitelor manifestări ale reacțiilor alergice. Primul rezultat se manifestă deja la 15 minute după administrarea medicamentului. O oră mai târziu, drogul începe să acționeze cu forță maximă și își păstrează activitatea în timpul zilei. După întreruperea utilizării medicamentului cu utilizare prelungită a efectului său va fi observată timp de încă 3 zile.

Tsetrin nu este dependent, deci îl puteți folosi în mod constant pentru o perioadă lungă de timp.

opinii

Marina:

Accept Tsetrin continuu. A încercat o mulțime de medicamente pentru alergii, dar puțin ajutat. Tsetrin este în fiecare farmacie și este ieftin în comparație cu alte mijloace moderne.

Eugene:

Îi prescriu pe Tsetrin pacienților mei, deoarece elimină în mod eficient manifestările de alergii și nu are efect dăunător asupra organismului.

Larissa:

Tsetrin nu mi-a fost de acord. Erupția a fost așa cum a fost și a rămas și totul a fost teribil de mâncărime. Doar atunci când medicul a prescris un medicament dintr-un alt grup, a fost ușurare.

Margarita:

Pentru tratamentul eficient al alergiilor, cititorii noștri utilizează cu succes un nou medicament eficient pentru alergii. Acesta include o formulă unică brevetată, care este extrem de eficientă în tratamentul bolilor alergice. Acesta este unul dintre cele mai de succes mijloace de până acum.

Eu folosesc Tsentrin în primăvară, când totul începe să înflorească - corpul meu este pur și simplu înspăimântat de cantitatea de mirosuri și polen în aer și mă sufoc în mâncare. Tsetrin mă salvează de aceste manifestări. Vestea bună este că, dacă uit să iau o pastilă, nu se va întâmpla nimic groaznic - se acumulează în organism și acționează timp de câteva zile, deși cu puțin mai puțină forță.

http://allergolog.guru/preparaty/cetrin-instrukciya-po-primeneniyu-tabletki-dlya-detej.html

Cetrin pentru copii:
instrucțiuni de utilizare

"Cetrin" se referă la medicamente antihistaminice din a doua generație. Spre deosebire de medicamentele antialergice de primă generație, acest medicament are un efect terapeutic mai lung (până la 24 de ore), nu provoacă dependență (poate fi luat de mult timp) și rareori produce efecte secundare.

Astfel de caracteristici vă permit să scrieți "Cetrin" nu numai adulți, ci și copii care suferă de alergii. Pentru a face medicamentul mai ușor pentru copil sau pentru a preveni apariția unei reacții alergice, ar trebui să știți ce doze poate fi administrată copiilor și când nu se recomandă utilizarea "Cetrin".

Formularul de eliberare

"Cetrin" este produs în India și prezentat în farmacii în trei forme de dozaj potrivite pentru copii de diferite vârste.

 • Picătură. Această formă de "Tsetrina" este prescrisă celor mai mici pacienți - de la vârsta de șase luni. Este un lichid complet limpede, fără nici o umbră, turnat în sticle mici de sticlă echipate cu un dozator de picături. Într-un flacon de 10 sau 20 ml de soluție.
 • Sirop. Un astfel de "Tsetrin" poate fi administrat copiilor mai mari de doi ani. Și el este un lichid limpede, în care nu există particule vizibile. De obicei, siropul este limpede, dar poate fi cu puțină stralucire. Mirosul de fructe de droguri, gust - dulce. Se vinde în sticle de sticlă întunecată de 30 ml sau 60 ml, iar pentru a elibera cu ușurință medicamentele, producătorul pune o lingură de măsurare în cutie.
 • Tablete. Această variantă de "Cetrin" este permisă de la vârsta de 6 ani. Are o coajă albă densă, iar forma comprimatelor este convexă pe ambele părți, rotunde. Pe o parte a medicamentului există un risc, datorită căruia este posibilă divizarea tabletei în jumătăți. Tablete plasate în blistere de 10 bucăți. Vândut pentru 20 sau 30 comprimate într-o singură cutie.

structură

Efectul oricărei forme de "Cetrin" este furnizat de o substanță numită cetirizină. Este prezentat în medicament sub formă de diclorhidrat în următoarele doze:

 • 10 mg într-un pic de mililitru (aproximativ 0,5 mg într-o singură picătură);
 • 1 mg într-un mililitru de sirop;
 • 10 mg pe tabletă.

Componentele inactive ale picăturilor sunt fosfat de sodiu, propilenglicol, parahidroxibenzoat de propil și metil, acid citric, glicerină, apă purificată și sucraloză. Compoziția siropului include arome de fructe, acid benzoic, sorbitol, sucroză, apă, edetat disodic, citrat de sodiu și glicerol. În plus față de substanța activă, în miezul comprimatelor se adaugă stearat de magneziu, lactoză, amidon de porumb și povidonă K30 și talc, dimeticonă, acid sorbic și alte substanțe sunt utilizate pentru carnea solidă "Cetrin".

Principiul de funcționare

Ca și în cazul altor antihistaminice, Tsetrin are efecte anti-alergice, anti-exudative și antipruritice. Acesta este cauzat de concurența dintre cetirizina și histamină - compusul se leagă de receptorii sensibili la histamină, care le blochează disponibilitatea și pot ameliora alergia și pot preveni dezvoltarea acestuia.

Medicamentul este deosebit de eficient la debutul unei reacții alergice, când histamina și alți mediatori încep să se elibereze numai din celulele mastocite, dar, de asemenea, acționează în etapele ulterioare, limitând eliberarea substanțelor active și mișcarea celulelor implicate în reacția alergică (bazofile, neutrofile etc.). Sub acțiunea "Zetrin", permeabilitatea capilară scade, iar umflarea țesuturilor și a spasmei musculare netede trece.

Efectul terapeutic după administrarea oricărei forme de medicament începe să se dezvolte la majoritatea pacienților în 20 de minute și durează mai mult de 24 de ore. În timpul tratamentului, dependența de "Zetrin" nu se dezvoltă, iar după întreruperea medicamentului, efectul său rămâne o perioadă de timp (până la trei zile).

Eliminarea medicamentului apare în principal în urină, astfel încât afecțiunea renală poate afecta acest proces.

http://www.o-krohe.ru/antigistaminnye-preparaty/cetrin/

Revizuire: Copii Cetrin alergie

Alergia - o reacție anormal de puternică a sistemului imun la substanțe care nu sunt de obicei periculoase pentru organism. Sursele de alergii sunt praful de uz casnic, părul animalelor, polenul (polinoză sau febra fânului), mușcăturile de insecte diferite, componentele individuale ale alimentelor etc. În astfel de cazuri, utilizați medicamente anti-alergice, inclusiv - Cetrin. Acest medicament aparține celei de-a doua generații de medicamente antialergice. Efectul său asupra corpului este mai blând decât cel al dezvoltării primei generații. De aceea, este adesea prescris copiilor.

Cetrin este un medicament antialergic de a doua generație.

Compoziție, formular de eliberare și producători

Tsetrin este fabricat de compania farmaceutică indiană Dr. Reddy`s Laboratories, LTD.

Ingredientul activ este cetirizina. Forma de fabricație:

 • Tablete - alb, rotund, convex bilateral, cu un strat de film. La 10 mg cetirizină pe 1 comprimat. Substanțe suplimentare: hipromeloză, dimeticonă, dioxid de titan (E171), amidon, lactoză, stearat de magneziu, macrogol 6000, povidonă, polisorbat 80, acid sorbic, talc purificat. Ambalaje - cutie de carton conținând 2 sau 3 plăci de 10 buc. Numit la vârsta de 6 ani. Prețul mediu pentru 20 de comprimate este de 160 de ruble, 30 de tablete - 240 de ruble.

Tabletele sunt potrivite pentru copiii de peste 6 ani.

 • Siropul este un lichid incolor sau galben fără incluziuni vizibile solide, cu miros de fructe și un gust dulce. În 1 ml de lichid - 1 mg cetirizină. Componente suplimentare: apă purificată, acid benzoic, edetat disodic, glicerol, citrat de sodiu, soluție de sorbitol, sucroză, aromă de fructe. Forma de eliberare - sticle de sticlă din sticlă întunecată pe 30 și 60 ml. Prețul mediu pentru o sticlă de 60 ml - 115 ruble.

Cum se face Tsetrin

Un alergen, odată ingerat, stimulează producerea histaminei, concentrația ridicată a căruia provoacă reacții alergice - erupții cutanate, umflături, spasme ale bronhiilor etc.

Cetrinul slăbește efectul histaminei, care elimină complet sau semnificativ reducerea simptomelor negative ale alergiilor.

Dacă sunteți predispus la alergii, controlați aportul de alimente în care există o mulțime de histamină, dar fără o necesitate extremă, nu o excludeți din dietă.

De cele mai multe ori sunt produse de stocare pe termen lung:

 • carne și legume murate și mărunțite;
 • carne afumată;
 • pește și alte fructe de mare;
 • cele mai multe brânzeturi;

Ripe brânzeturile conțin o mulțime de histamină.

 • roșii, vinete, avocado, kiwi, ananas, banane, căpșuni, pere, etc.

Există patru generații de antihistaminice. Pregătirile primei generații au fost dezvoltate în primul rând în prima jumătate a secolului al XX-lea. Dintre acestea, difenhidramina și diazolina sunt cele mai cunoscute. În anii 1980, a început producerea de produse de a doua generație, cu mai puține efecte secundare și contraindicații. După 1990, au apărut antihistaminicele din a treia și apoi a patra generație. Mecanismul de acțiune este ușor diferit, astfel încât dezvoltarea diferitelor perioade nu este complet interschimbabilă.

Cetirizina este parțial defalcată în ficat, dar este, în principal, excretată în urină neschimbată.

Indicații pentru utilizare

Cetrin este utilizat pentru următoarele manifestări:

Medicamentul va economisi la urticarie.

 • rinita persistentă sau intermitentă;
 • conjunctivită de origine alergică;
 • astm bronșic;
 • polinoză (febra fânului);
 • mâncărime severă a pielii, atât de natură alergică (neurodermatoză, dermatită atopică), cât și de altă origine;

Medicamentul eliberează mâncărimea.

 • eczeme;
 • Edemul lui Quincke, etc.

Dozare și administrare

Cetrinul sub formă de sirop este indicat pentru copii de la 2 ani. Tabletele sunt utilizate de la 6 ani. Având în vedere acțiunea pe termen lung, medicamentul sub orice formă este de obicei luat o dată pe zi.

În unele cazuri (de obicei copii cu vârsta până la 2 ani), doza este împărțită în două doze - după ridicare și înainte de culcare.

Efectul terapeutic apare de obicei după 20 de minute, atinge maximul în 30-90 de minute și durează aproximativ o zi. Recepția împreună cu alimente nu reduce eficacitatea medicamentului, dar întârzie ușor declanșarea acțiunii. La sfârșitul cursului tratamentului, efectul protector încetează după aproximativ 3 zile.

Siropul se spală cu puțină apă.

Prezența altor afecțiuni poate afecta dozajul, așa că înainte de a începe să primiți Tsetrin, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

Respectați cu strictețe recomandările medicului.

Medicamentul sub orice formă este spălat cu apă suficientă, tabletele nu sunt mestecate. Copiii mici au o probabilitate mai mare de a lua un lichid zaharat decât comprimatele.

Contraindicații și efecte secundare

Utilizați Cetrin cu prudență în următoarele cazuri:

 • moderată și severă insuficiență renală;
 • vârsta de aproximativ un an.

Reacții adverse posibile:

 • digestie - uscarea mucoasei orale, flatulenta (eliberare sporita a gazelor), rareori - dureri abdominale, constipatie sau diaree;
 • din partea sistemului nervos central - somnolență, amețeli, cefalee, migrene, excitabilitate ridicată;

Luarea medicamentului poate fi însoțită de somnolență și letargie.

 • xeroftalmia (cornee uscată datorită producției reduse de lacrimă);
 • reacții alergice (mâncărime, umflare, urticarie).

Dacă observați intoleranță individuală la medicament sau la ingredientele sale individuale, opriți tratamentul și consultați un specialist.

Supradozajul apare atunci când se utilizează câte 50 mg cetirizină și mai mult (50 ml de sirop sau 5 comprimate de Cetrin). Simptomele sunt aceleași cu reacțiile adverse posibile, plus agravarea retragerii lichidului din organism, reacții dermatologice, palpitații.

Tratament - lavaj gastric cu un aport suplimentar de Enterosgel sau alți sorbenți. Medicamentele pot fi prescrise pentru a reduce severitatea simptomelor. În caz de supradozaj, trebuie să consultați un medic, chiar dacă simptomele sunt ușoare.

Interacțiunea cu alte medicamente

Următoarele efecte asupra acțiunii Tsetrin de alte medicamente sunt notate:

 • Teofilina încetinește excreția din organism, ceea ce creează riscul supradozajului.
 • Folosind simultan sedative (sedative), medicamentele pot crea probleme de concentrare.

opinii

Recenzile vă vor ajuta să obțineți o idee mai bună despre Zetrin.

Polina din Voronezh:

Aceste pastile nu sunt recomandate pana la varsta de 6 ani, dar atunci cand exista o problema cu privire la probabilitatea de edem al lui Quincke, nu va acordati atentie unor astfel de "fleacuri". Totul era în regulă și, brusc, fiul meu de trei ani a început să-și umflească fața. Am fost deja familiarizat cu alergiile și știam că fiecare minut ar putea fi pe factura - nu până la alergarea la farmacii. Ambalajul familiar din pieptul medicamentului plutea în memorie - a fost găsit imediat. După un al doilea gând (restricții de vârstă), bunul simț a predominat. După ce am alergat repede prin ochi conform instrucțiunilor, am început să împart și să împing pilula, de vreme ce acum nu puteam să-mi înghită întregul fiu. Am luat podeaua de pilule, care a fost o doză zilnică, care se recomandă să fie luată de două ori, după măcinare am adăugat puțină apă pentru a ușura înghițirea. În decurs de o oră, dezvoltarea puffiness sa oprit și, după un timp, totul a dispărut.

Medicamentul elimină rapid simptomele alergiilor.

Larisa din Bryansk scrie:

"Un copil are 3 ani. Anterior, nu s-au întâmplat alergii. Am început să luăm Diazolin, dar ne-a fost teamă că a avut un efect negativ asupra tractului digestiv. Apoi a fost un sirop de Eden - de la ea erupția alergică sa intensificat. Apoi, medicul ia prescris pe Tsetrin pentru o jumătate de pilula pentru noapte timp de 10 zile. Conform sfaturilor sale, el a dizolvat medicamentul într-o cantitate mică de apă, ceea ce sa dovedit a fi grav - a trebuit să fiți bătuți mai întâi într-o formă uscată și apoi să adăugați o cantitate mică de apă. Apoi au trecut la sirop. Reacțiile alergice au început treptat să dispară.

Avantajul fără îndoială al Tsetrinei - acțiune eficientă. Dezavantajele observate sunt gustul amar și solubilitatea slabă a comprimatelor. "

Tableta poate fi zdrobită și pulberea diluată în apă.

Antipov E., farmacist:

"Tsetrin este excelent în combaterea diferitelor simptome alergice - mâncărime, urticarie, umflături etc. Eficacitatea ridicată a Tsetrin este, de asemenea, marcată în lupta împotriva bronhospasmului Ea nu are practic nici un efect asupra sistemului nervos central. Este un medicament ieftin și, în general, după cum reiese din cererea mare de pacienți. "

analogi

Dacă Tsetrin nu se afla în farmacie sau dintr-un anumit motiv nu se potrivea cu copilul dvs., îl puteți înlocui cu alte medicamente pe bază de cetirizină. Pot exista unele diferențe în ceea ce privește ingredientele suplimentare.

Analog Tsetrin - Zodak.

Alte antihistaminice de a doua generație

În multe cazuri, Cetrin poate fi înlocuit cu alte medicamente de a doua generație. Dar rețineți că folosesc și alte substanțe active, ceea ce schimbă timpul și principiul acțiunii:

 • Loratadina - conform statisticilor, cel mai folosit medicament antialergic din lume de azi. Nu afectează sistemul nervos central, nu are dependență. Primul rezultat apare după 30 de minute, cea mai mare prezență în sânge - cu aproximativ 8-12 ore după administrare, concentrația suficientă pentru efectul terapeutic durează până la 24 de ore. Vândute în tablete 10 mg, 10 buc. în pachet. Contraindicație - vârsta de până la 2 ani. Prețul mediu (pe placă 10 tab) - 100 ruble.
 • Kestin este un medicament care acționează de lungă durată care își păstrează activitatea până la 48 de ani și, după un curs complet de tratament, durează până la 72 de ore. Tablete pe 10 mg (5 și 10 bucăți în ambalaj) și pe 20 mg (10 bucăți în ambalaj). La 2 ani să acceptați cu grijă. Preț 210-510 ruble.

Preparate din prima generație de antihistaminice

Mulți oameni preferă să folosească medicamente bine dovedite:

 • Difenhidramina (difenhidramină) - cel mai faimos și vechi agent antialergic. În plus față de numirea directă, poate fi de asemenea folosit ca un anestezic local, sedativ și somnifere. Fără medicamente auxiliare ineficiente în astmul bronșic. Nu există limită de vârstă pentru utilizare. Forma de dozaj: comprimate (20-50 mg), pulbere, supozitoare (1-20 mg), beți 50 mg, soluție de injectare 1%.
 • Cloropramină (Suprastin) nu este aprobată de Inspectoratul Sanitar al SUA, care nu împiedică utilizarea sa răspândită în spațiul post-sovietic. Nu se aplică pentru afecțiunile respiratorii. Nu există limită de vârstă. Utilizați ușor pentru a trata nou-născuții și copiii prematuri. Pentru injectare - fiolă de 1 ml (20 mg), într-un ambalaj de 5 sau 10 fiole. Tablete de 25 mg în plăci pe 10 bucăți, 2 plăci într-un ambalaj sau 20 de bucăți. în sticlă.

Suprastin este un înlocuitor ieftin pentru Tsetrin.

concluzie

Cetrin este un remediu accesibil și eficient pentru combaterea simptomelor alergiilor din copilărie. Avantajul său față de alte medicamente low-cost - un efect ușor asupra sistemului nervos central și o manifestare relativ rară a efectelor secundare.

http://o-my-baby.ru/zdorovie/lekarstva/ot-allergii/cetrine.htm

Cetrin Dozaj pentru copii

Alergia este o problemă destul de comună și urgentă care afectează mulți oameni.

O reacție negativă a corpului la diferite grupuri de stimuli poate afecta foarte mult starea generală a unei persoane. Astăzi, datorită dezvoltării industriei farmaceutice, este foarte ușor să eliminați simptomele de alergie cu ajutorul preparatelor speciale, dintre care unul este Cetrin.

În acest articol vom examina de ce medicii prescriu Tsetrin, inclusiv instrucțiuni de utilizare, analogi și prețuri pentru acest medicament în farmacii. Comentariile reale ale persoanelor care au utilizat deja Tsetrin pot fi citite în comentarii.

Forme de eliberare și compoziție

Grupa clinico-farmacologică: blocant al receptorului histaminic H1. Medicament antiallergic.

Imunologii bate ALARMĂ! Conform datelor oficiale, o alergie aparent inofensivă la prima vedere are milioane de vieți. Motivul pentru astfel de statistici teribile este PARASITELE, infestate în interiorul corpului! În primul rând la risc sunt oamenii care suferă.

Pentru ce se utilizează Tsetrin?

Conform instrucțiunilor, indicațiile pentru utilizarea Tsetrin sunt astfel de stări:

 • dermatoza alergică,
 • pe tot parcursul anului, conjunctivită alergică sezonieră și rinită,
 • urticarie cronică,
 • atopică dermatită,
 • angioedem.

Medicamentul este recomandat să ia ca medicament antiinflamator pentru prevenirea și prevenirea deteriorării. De exemplu, Citrine reduce semnificativ numărul de atacuri de astm în timpul tratamentului și prevenirea bolilor bronșice.

Acțiune farmacologică

Cetrin - medicament antihistaminic cu efect antialergic. Cetrin are o afinitate pronunțată pentru receptorii de histamină Hi. Efecte asupra receptorilor colinergici și serotoninici Cetrinul nu are efect. În doza terapeutică obișnuită, medicamentul nu penetrează bariera hemato-encefalică și, prin urmare, nu afectează sistemul nervos central și nu provoacă un efect sedativ.

Instrucțiuni de utilizare

Potrivit mărturiei, Cetrin este administrat pe cale orală cu câteva picături de apă. Este preferabil să luați medicamentul pe timp de noapte.

 • Sirop. Copiii după 6 ani și adulți - 10 ml de sirop Tsetrin un p / zi, poate 2 p / zi 5 ml. Copii 2-6 ani - 5 ml. 1 r / zi sau 2,5 ml. 2 p / zi, în funcție de reacția individuală și de severitatea reacției alergice. Persoanele cu funcție renală redusă 5 ml. sirop 1p / zi, și în insuficiență renală severă 5 ml. siropă în fiecare zi.
 • Tablete - la copiii de peste 6 ani și adulți, doza zilnică este de 10 mg. (1 comprimat pe zi), pentru adulți se administrează în 1 doză, pentru copii este de o jumătate de comprimat de 2 ori pe zi sau de 1 comprimat o dată pe zi. Tabletele trebuie luate cu o cantitate mică de apă. Dacă funcția renală este afectată, atunci, de regulă, doza este redusă de 2 ori, poate fi utilizată în fiecare zi pentru 1/2 comprimat.

Doza exactă și perioada de aplicare a Tsetrin la fiecare pacient trebuie să fie indicate de către medic, deoarece aceste prescripții depind de complexitatea reacției histaminei și de efectul medicamentului asupra organismului.

Contraindicații

Nu utilizați medicamentul în astfel de cazuri:

Efecte secundare

Potrivit recenziilor Tsetrin, de regulă, pacienții sunt bine tolerați. Uneori, medicamentul poate provoca reacții adverse sub formă de gură uscată, somnolență, cefalee, migrene, amețeli, disconfort în tractul gastrointestinal (flatulență, durere abdominală, dispepsie), reacții alergice (erupție cutanată, mâncărime, urticarie, edem).

O supradoză a medicamentului se poate manifesta prin următoarele simptome: somnolență, anxietate sau oboseală. Se pare că apar erupții cutanate și tremurături, există o întârziere în urinare și tahicardie. Condiția, de regulă, se normalizează rapid.

analogi

Următoarele analogii de medicamente vor costa mai puțin pacienții Cetrin:

Analogii sunt mai ieftini, aparțin în principal medicamentelor antialergice de primă generație, care nu au o activitate selectivă pronunțată și care provoacă efecte secundare din funcționalitatea sistemului nervos. Cele mai scumpe sunt antihistaminice aparținând celei de-a treia generații.

Drogurile tind să acționeze selectiv și să nu influențeze procesul de terapie asupra sistemului nervos central. În comparație cu medicamentele de primă generație, ele au același efect terapeutic puternic. Acest grup de produse farmaceutice include medicamente precum "Erius", "Claritin".

Prețul mediu al tabletei TSETRIN, comprimate în farmacii (Moscova), este de 160 de ruble.

Condiții de vânzare a farmaciei

Medicamentul este aprobat pentru utilizare ca mijloc de administrare a OTC.

Ingredientul activ al Cetrin este un metabolit de hidroxizină, cetirizina (blocantul receptorului H1-histaminic, un antagonist competitiv al histaminei).

Efectele antiserotoninei și anticholinergice sunt nesemnificative. Nu provoacă sedare atunci când ia doze terapeutice. Efectul Tsetrin după administrarea unei singure doze de 10 mg de medicament se dezvoltă la 50% dintre pacienți după 20 de minute, 95% - după 1 oră. Efectul medicamentului durează o zi. Nu se dezvoltă toleranța la efectul antihistaminic al substanței în cursul tratamentului. După întreruperea tratamentului, efectul durează 3 zile.

Cetirizina este absorbită rapid din tractul gastro-intestinal. După 60 de minute în plasma sanguină, se observă concentrația maximă. Luarea medicamentului în timpul mesei nu schimbă abilitatea de a absorbi, dar dezvoltă o scădere a concentrației maxime cu 23%.
Concentrația maximă de cetirizină la administrarea a 10 mg de medicament o dată pe zi timp de 10 zile este de 310 ng / ml (30-75 de minute după administrare). 93% din doza administrată este legată de proteinele din sânge, ceea ce reprezintă o valoare constantă în cazul unei concentrații a substanței în intervalul de 25-1000 ng / ml. Modificări lineare observate în parametrii farmacocinetici la administrarea cetirizinei într-o doză de 5-60 mg. Volumul de distribuție este de 0,5 l / kg. Clearance-ul sistemului - 53 ml / min.

O cantitate mică de substanță este metabolizată în ficat prin 0-dealchilare, formând astfel un metabolit farmacologic inactiv. Alți blocanți ai receptorilor H1-histaminici sunt metabolizați în ficat cu participarea citocromului P450. În organism nu este cumulat. Se penetrează în laptele matern.
Se excretă neschimbată (2/3 din doza administrată) prin rinichi, cu fecale de 10%. La adulți, timpul de înjumătățire este de 7-10 ore. La pacienții din copilărie (între 6 și 12 ani), timpul de înjumătățire este de 6 ore. Timpul de înjumătățire plasmatică este extins cu 50% atunci când este utilizat la pacienții vârstnici, iar clearance-ul sistemic al medicamentului este de 40% reducerea funcției renale.

În cazurile de afectare a funcției renale cu clearance al creatininei mai mic de 40 ml / min, se înregistrează o scădere a clearance-ului cetirizinei cu o creștere a timpului de înjumătățire plasmatică. Clearance-ul total al cetirizinei la pacienții cu hemodializă cronică este redus cu 70% și este de 0,3 ml / min / kg, iar timpul de înjumătățire crește de 3 ori, prin urmare este necesară o schimbare în modul de administrare a medicamentului. Hemodializa nu este practic excretată. Există o creștere a timpului de înjumătățire plasmatică al medicamentului cu 50% și o scădere a clearance-ului total cu 40% la pacienții cu insuficiență hepatică (ciroză hepatică, hepatocelulară sau biliară). Astfel de pacienți necesită ajustarea dozei numai în cazul reducerii simultane a ratei de filtrare glomerulară.

Indicatii pentru utilizare:
• Conjunctivită alergică sezonieră și rinită pe tot parcursul anului;
• dermatoza alergică (în terapia complexă);
• urticarie recidivantă cronică;
• angioedem;
• dermatită atopică (în terapie complexă).

Mod de utilizare:
Tabletele Tsetrin sunt destinate pentru ingestie, cu o cantitate mică de apă.
Pentru copiii de peste 12 ani și adulți - 1 comprimat (10 mg) o dată pe zi.
Pentru copiii de peste 6 ani - ½ comprimat (5 mg) de 2 ori pe zi.
În cazul insuficienței renale, doza este redusă la ½ comprimate pe zi (5 mg).
Cursul de tratament este de 1-4 săptămâni. În cazul unor afecțiuni cronice, terapia poate fi continuată până la 6 luni.

Efecte secundare:
Sistemul nervos central: somnolență, amețeli, dureri de cap, modificări ale percepției gustului, insomnie, hiper- și hipostezie, migrene, tremor, agitație, depresie.
Sistemul gastrointestinal: gură uscată, simptome dispeptice, stomatită, decolorarea limbii, gastrită, funcție hepatică anormală, anorexie.
Sistemul cardiovascular: tahicardie, hipertensiune arterială.
Altele: faringită, retenție urinară, artralgie, mialgie.
Reacțiile alergice sunt posibile.

Contraindicații:
• perioada de sarcină și lactație;
• hipersensibilitate la componentele de Cetrin, la hidroxizină;
• vârsta de până la 6 ani (în acest caz, se recomandă numirea Tsetrin în sirop).

sarcinii:
Contraindicat în timpul sarcinii și alăptării. Se penetrează în laptele matern.

Interacțiunea cu alte medicamente:
Este prescris cu prudență în asociere cu sedative. O supradoză poate apărea datorită acumulării de cetirizină în asociere cu teofilină (datorită scăderii clearance-ului cetirizinei).
Nu au fost găsite alte interacțiuni semnificative din punct de vedere clinic.

supradozaj:
Simptomul supradozajului în caz de supradozaj intenționat sau neintenționat este somnolența. Sunt posibile tremor, palpitații, urticarie, retenție urinară, mâncărime. Pe fondul tratamentului, se efectuează cercetări asupra funcțiilor sistemului cardiovascular și respirator. După administrarea unei doze mari de Cetrin, acestea provoacă vărsături, se efectuează lavaj gastric și sunt prescrise enterosorbente, laxative. În cazul simptomelor severe ale sistemului cardiovascular și respirator, tratamentul simptomatic. Nu există un antidot specific.

Formular de eliberare:
Tablete, filmate. 10 mg cetirizină în 1 comprimat. În blisterul a 20 de comprimate.

Condiții de depozitare:
În locul întunecat la o temperatură de 25 ° C

ingrediente:
Substanță activă: cetirizină.
Excipienți: amidon de porumb, lactoză, hipromeloză, macrogol 6000, povidonă, apă purificată, stearat de magneziu, polisorbat 80, dioxid de titan, talc purificat, acid sorbic, dimeticonă.

În plus:
Ajustarea dozei nu este necesară pentru pacienții cu insuficiență hepatică, cu excepția cazului în care există o disfuncție renală paralelă. În cazul insuficienței renale, doza este redusă la ½ comprimate pe zi (5 mg).
Nu se recomandă administrarea alcoolului. Persoanele care conduc mașini complexe și autovehicule trebuie luate cu prudență..

Acțiunea farmacologică și farmacocinetica tsetrinei

Cetrin - este un antagonist al histaminei care blochează receptorii histaminei H1. Ingredientul activ este cetirizina. Cetrin este prezentat ca un profilactic împotriva reacțiilor alergice, precum și pentru a facilita apariția acestora.

Cetrinul este bine absorbit în tractul gastro-intestinal. Administrarea medicamentului cu alimente nu afectează absorbția. Concentrația maximă de cetirizină din sânge are loc în decurs de o oră după administrarea medicamentului și este egală cu 0,3 μg / ml. Într-o mică măsură, medicamentul este metabolizat în ficat. Timpul de înjumătățire plasmatică prin eliminare este de aproximativ 10 ore, la vârstnici până la 12 ore, la copii aproximativ 6 ore. Medicamentul se excretă în principal în urină.

mărturie

Utilizare recomandată Tsetrin pentru:

 • rinită și conjunctivită de rutină sezonieră și de conjunctivită de origine alergică;
 • urticarie, inclusiv urticarie cronică;
 • febra fanului;
 • alergie dermatită;
 • ulcere ale pielii;
 • angioedem;
 • astm bronșic atopic (în terapie complexă).

Contraindicații Tsetrina

 • hipersensibilitate la cetirizină;
 • sarcinii;
 • lactație.

La utilizarea Tsetrin de către persoanele cu insuficiență renală cronică și, de asemenea, pacienți cu vârstă înaintată și copii, este necesar să fiți atenți. Nu au fost primite comentarii cu privire la tratamentul copiilor sub vârsta de un an de către Tsetrin.

Sarcina și alăptarea

Ca și contrapartidele sale, Cetrin nu este recomandat pentru utilizare de către femeile însărcinate și alăptarea.

Efecte secundare

Efectele secundare ale tsetrinei pot fi exprimate sub formă de somnolență, gură uscată, mai puțin frecvent sub formă de cefalee, amețeli, migrene, tulburări ale tractului gastro-intestinal, reacții alergice.

Supradozaj tsetrinom

Simptomele supradozajului pot apărea cu o singură doză de 50 mg. Supradozajul se manifestă prin gură uscată, somnolență, urinare întârziată, constipație, anxietate, iritabilitate crescută. Este tratată prin lavaj gastric, tratament simptomatic. Nu există un antidot. Eficacitatea hemodializei nu a fost confirmată.

Dozajul Tsetrin și instrucțiunile de utilizare

Cetrinul se administrează pe cale orală, sub formă de tabletă, spălat cu apă, dizolvat în apă sub formă de picături.

Dozaj pentru copiii cu vârsta peste 6 ani și adulți - o dată pe zi 10 mg de droguri sau de 2 ori pe zi 5 mg. Copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani, jumătate din doza pentru adulți. Copii de la un an la doi, de 2 ori pe zi, 2,5 mg (5 picături). Pacienții cu funcție renală redusă 5 mg - o dată pe zi. În formele severe de insuficiență renală cronică, Tsetrin este prezentat în 5 mg o dată la 48 de ore.

Instrucțiuni speciale

Conform recenziilor obținute, Cetrin, în doze de mai mult de 10 mg pe zi, poate avea un efect asupra reducerii ratei de reacție. În legătură cu această instrucțiune, Cetrin este recomandat să aibă grijă deosebită, în timpul perioadei de tratament, pentru cei care conduc o mașină. În dozele recomandate, medicamentul nu sporește efectul etanolului. Cu toate acestea, nu se recomandă utilizarea etanolului în timpul tratamentului cu analogi de Tsetrin.

Interacțiunea Tsetrin

Nu a fost stabilită nici o interacțiune farmacocinetică semnificativă a Cetrinului cu cimetidina, pseudoefedrina, azitromicina, glipizida, ketoconazolul, diazepamul, eritromicina.

Utilizarea simultană cu teofilina conduce la o scădere a clearance-ului cetirizinei, fără a schimba cinetica teofilinei.

Condiții de depozitare

Cetrinul este depozitat într-un loc uscat, întunecat, la îndemâna copiilor. Depozitați medicamentul trebuie să fie la temperatura camerei de maximum 25 ° C.

Formularul de eliberare

Siropul Tsetrin este disponibil în flacoane întunecate de 30 și 60 ml. Completați cu o sticlă de linguriță de măsurare atașată pentru a stabili doza necesară de medicament. Conform caracteristicilor sale externe, siropul în sine este o suspensie neagră, transparentă, omogenă, care nu conține particule în suspensie. Siropul are un miros fructuos, plăcut.

Tabletele sunt disponibile în blistere cu 10, 20 și 30 de bucăți. Conform caracteristicilor externe, acestea sunt tablete rotunde, biconvexe, acoperite cu un înveliș de film.

structură

Principala componentă activă a tabletelor și a siropului Tsetrin este substanța activă cetirizină. Un comprimat conține cetirizină 10 mg și 1 ml de sirop conține doar 1 mg de substanță activă. Prin urmare, este mult mai convenabil să se determine dozele mici de medicament atunci când se utilizează sirop, ceea ce explică faptul că acest medicament este rar utilizat sub formă de tablete pentru tratamentul copiilor.

Pe lângă componenta activă, compoziția siropului include diverse componente suplimentare: zaharoză, glicerină, acid benzoic, sorbitol, edetat de sodiu, citrat de sodiu, aromă de fructe. Compoziția tabletelor include următoarele componente auxiliare: stearat de magneziu, amidon de porumb, lactoză, povidonă.

Proprietăți farmacologice

Proprietățile terapeutice ale Tsetrin se datorează ingredientului activ cetirizină, care suprimă receptorii histaminici. Datorită efectului terapeutic al medicamentului, histamina eliberată nu este capabilă să se lege de receptori și nu se poate irita. Histamina este responsabilă de apariția reacțiilor alergice (erupție cutanată, mâncărime, roșeață a pielii, edem etc.). Datorită efectului Cetrin, dezvoltarea reacțiilor alergice în celulele corpului este blocată, ceea ce, la rândul său, ajută la reducerea manifestărilor externe ale alergiei - durere, mâncărime, umflături, roșeață a pielii etc.

Cetrin poate reduce eliberarea de histamină și poate reduce concentrația de eozinofile în focarele de reacții alergice, ceea ce duce la scăderea numărului de eozinofile și reduce semnificativ dezvoltarea fazelor târzii ale reacțiilor alergice.

De droguri Cetrin este, de asemenea, recomandat să fie utilizat ca un agent anti-inflamator general, care afectează negativ producția de citokine și sprijină procesul inflamator în organism.

Odată cu administrarea terapeutică și profilactică a medicamentului, sa observat capacitatea sa de a reduce dezvoltarea reacțiilor alergice în celulele bronșice, ceea ce, la rândul său, reduce numărul de atacuri de astm.

Tsetrin este capabil să suprime în mod activ reacția alergică la persoanele care suferă de dermografe și urticarie.

La 20 de minute după ce a luat medicamentul, el începe să aibă un efect medicinal asupra corpului, care durează 24 de ore. Datorită acestei proprietăți, se recomandă administrarea acesteia la o doză de 1 comprimat timp de 24 de ore. Cu toate acestea, deja la trei zile după încetarea utilizării Tsetrin, se restabilește gradul de pregătire pentru noi manifestări ale reacțiilor alergice.

Atunci când se administrează Cetrin are principalul efect medicinal asupra organismului:

 • eliminarea mâncării;
 • eliminarea și prevenirea edemelor;
 • reducerea permeabilității capilare și vasculare;
 • o scădere a eliberării de lichid în țesut;
 • eliminarea spasmei musculare netede.

În unele cazuri, analogii Cetrin pot fi utilizați pentru tratarea alergiilor. Analogurile structurale includ: Cetirinaks, Allertek, Letizen. Analogii ne-structurativi includ: Dinox, Fexot și Alerpriv. Toți analogii de Tsetrin au indicații similare pentru utilizare.

mărturie

Instrucțiunile pentru Cetrin indică faptul că acest medicament (sub formă de sirop sau tablete) trebuie utilizat pentru ameliorarea simptomelor alergiei în următoarele situații dureroase:

 • cu nas curgean sezonier sau persistent;
 • cu conjunctivită alergică;
 • cu manifestarea oricăror tipuri de urticarie;
 • cu polinoză;
 • cu dermatoză severă (neurodermatită, dermatită anatomică etc.);
 • cu angioedem;
 • cu mâncărimi ale pielii (cu excepția eczemelor).

Instrucțiuni de utilizare (metoda și dozajul)

Medicamentul Cetrin se utilizează pe cale orală, indiferent de masă. Siropul sau comprimatele medicamentului trebuie spălate cu o cantitate mică de apă curată.

Medicamentul sub formă de sirop este autorizat să fie utilizat pentru tratamentul copiilor de la vârsta de 2 ani, luând comprimatele de Cetrin este indicat numai pentru tratamentul copiilor cu vârsta peste 6 ani. Deoarece medicamentul are o durată de expunere de 24 de ore, acesta trebuie administrat o dată pe zi. Tsetrin este administrat înainte de culcare, deoarece are o ușoară caracter sedativ și poate provoca somnolență.

Instrucțiunile către Zetrin au recomandat administrarea medicamentului în următoarele doze:

 • Copii cu vârsta cuprinsă între 1 an și 2 ani Cetrin este indicat la o doză de 2,5 mg de 2 ori pe zi (5 picături);
 • pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani, Cetrin este indicat într-o doză de 5 mg1 o dată pe zi sau de 2,5 mg de două ori pe zi;
 • Copiii de 6 ani și adulți Tsetrin este prezentat în doză de 10 mg1 o dată pe zi sau de 5 mg de două ori pe zi;
 • pacienții cu funcție renală redusă iau Cetrin 5 mg1 o dată pe zi;
 • în cazul insuficienței renale cronice, luați 5 mg1 la fiecare două zile.

Contraindicații

Medicamentul este contraindicat în:

 • sarcina și alăptarea;
 • hipersensibilitate la cetirizină (prescrie analogii nestructurale de cetrin).

Compoziția Cetrinului și proprietățile medicamentului

Trebuie menționat faptul că Cetrin este un antihistaminic cunoscut care este utilizat pentru reacții alergice. Medicamentul este produs sub formă de tablete și sub formă de sirop incolor, în timp ce efectul medicamentului nu se schimbă, indiferent de forma de eliberare. Proprietățile mijloacelor descrise sunt determinate de compoziția sa multicomponentă.

În ceea ce privește substanțele constitutive ale Cetrin, cetirizina și clorhidratul sunt principalul ingredient activ. De asemenea, în compoziția unui medicament particular, există o gamă întreagă de excipienți care vizează îmbunătățirea activității componentei principale și, de asemenea, au un efect tonic. Dintre aceste substanțe este necesar să se distingă: amidonul de porumb, lactoza, stearatul de magneziu, precum și povidona K30. Medicamentul este acoperit deasupra cu un înveliș solubil în alcalii multicomponenți.

Principalul ingredient activ al medicamentului este blocantul receptorului H1-histaminic și, de asemenea, acționează ca un antagonist al histaminei. Medicamentul reduce intensitatea simptomelor în timpul exacerbării procesului alergic și, de asemenea, acționează ca un agent profilactic eficient, prevenind efectul patologic al imunității asupra alergenului.

Fiind un inhibitor al reacțiilor alergice ale formelor timpurii, Tsetrin reduce gradul de permeabilitate capilară, reducând în mod semnificativ numărul de neutrofile migratorii. Este important de reținut că medicamentul acționează ca un antispasmod, oprind capturile mușchilor netezi. De asemenea, printre proprietățile importante ale unui produs farmacologic specific, este necesar să se sublinieze prevenirea reacțiilor patogene ca rezultat al unui proces alergic, exprimat sub forma tulburărilor dermatologice.

Ce ajută Tsetrin: indicații pentru programare

Pentru a înțelege ce vă ajută comprimatele Cetrin, trebuie să prezentați o listă de indicații care este atașată instrucțiunilor producătorului medicamentului. Astfel, printre bolile pentru care folosirea Tsetrin în scopuri terapeutice și profilactice este relevantă, trebuie subliniat:

 • afectarea funcției respiratorii, prin rinita alergică sezonieră sau pe tot parcursul anului;
 • tegumentare crescută, roșeață a sclerei și conjunctivită alergică;
 • febra fânului, ca un complex de manifestări simptomatice ale unui proces alergic;
 • diverse tulburări dermatologice, incluzând neurodermită, urticarie și dermatită atopică;
 • Angioedem;
 • astm bronșic - în acest caz Tsetrin sub formă de sirop este utilizat în scopuri terapeutice etc.

Ce efect are drogul în alergii?

După ce a luat medicamentul, acesta este absorbit rapid în intestin și atinge concentrația maximă la o oră după ce a luat-o. Medicamentul descris în mod eficient suprimă toate simptomele de alergii, blocând producerea de histamine, ca urmare a faptului că sistemul imunitar încetează să perceapă alergenul ca obiect patologic.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că medicamentul nu penetrează bariera hemato-encefalică, rezultând că componenta activă nu are efect sedativ și nu încalcă activitatea neuropsihologică. Trebuie remarcat faptul că Tsetrin nu acționează asupra receptorilor colinergici și ai serotoninei, în legătură cu care un medicament specific este un agent antialergic foarte eficient care poate fi considerat foarte sigur.

Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentelor pentru adulți

După cum sa observat deja, Tsetrin este un medicament complex care are un efect complex asupra organismului și, prin urmare, există o serie de condiții care pot corecta programul de tratament. Este important să înțelegeți că acest medicament poate avea indicații și specificități diferite de utilizare, în funcție de starea actuală a pacientului și de evoluția exacerbării. Din acest motiv, următoarele descriu în detaliu cum să luați Cetrin pentru alergii.

Câte zile și cum să luați pastile

Cetrina sub formă de comprimate este mai frecventă și este adesea folosită pentru a trata procesul alergic și simptomele acestuia. În acest caz, medicii recomandă administrarea unei pilule în timpul zilei (10 miligrame). Dacă pacientul are diverse boli cronice asociate cu afectarea funcției renale, prin care medicamentul este îndepărtat din organism, doza trebuie redusă.

În ceea ce privește durata de utilizare a comprimatelor Tsetrin, acestea trebuie administrate timp de 2-4 săptămâni în scopuri profilactice, până la încetinirea perioadei de exacerbare. Terapia acestei boli cronice cu utilizarea unui medicament specific poate dura până la șase luni, ținând cont de sănătatea generală a pacientului, precum și de dinamica procesului patogen. Trebuie remarcat faptul că pastilele sunt spălate cu multă apă și utilizarea lor nu depinde de consumul de alimente.

Cum să beți sirop

Forma lichidă a medicamentului nu este practic diferită de comprimat, în legătură cu care condițiile reale și doza medicamentului rămân neschimbate. Astfel, se poate decide ca siropul să se bea o dată pe zi, de la 12 ani până la 10 miligrame, ceea ce corespunde proporțiilor de Cetrin sub formă de tablete. Experții recomandă băutura de sirop cu o cantitate mică de apă și este mai bine să o luați seara după ce a fost mâncat.

În caz de insuficiență renală, este suficient ca un adult să bea 5 miligrame de medicament o dată pe zi. Durata totală a programului de tratament este de aproximativ o lună, totuși, dacă starea se agravează sau alergia este complicată de rinită sau astm, poate fi necesar să luați medicamentul timp de până la șase luni. Pentru a preveni agravarea stării pacientului, este necesar să se ia în considerare cu atenție alegerea antihistaminic. Pentru aceasta, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră și numai apoi să achiziționați un anumit medicament.

Dozaj și administrare pentru copii

Acest medicament are limite stricte de vârstă și, prin urmare, este inacceptabil să le acordăm copiilor sub șase ani. Astfel, începând cu vârsta de șase ani, Citrinul în tablete și lichid poate fi administrat în 5 miligrame. Este mai bine să împărțiți medicația în jumătate și să beți o jumătate de pilula, sau 2,5 miligrame de sirop de două ori pe zi. Cel mai bine este să se ia o pauză de 10-12 ore între metodele remedierii. În ceea ce privește durata procesului de tratament, medicul își va stabili limitele, luând în considerare starea actuală a copilului alergic.

Pot să beau Tsetrin în timpul sarcinii?

Până în prezent, nu s-au efectuat studii în domeniul identificării eventualelor leziuni la Tsetrin atunci când sunt utilizate în timpul sarcinii. Cu toate acestea, s-au efectuat experimente pe animale, în care sa constatat că medicamentul nu are un efect toxic asupra mamei sau copilului în uter. Dar, în ciuda acestui fapt, medicul trebuie să supravegheze primirea unui agent specific în timpul sarcinii, deoarece efectele reale ale unei astfel de terapii sunt necunoscute. În perioada de alăptare, ingredientul activ poate fi excretat din organism împreună cu laptele matern și, prin urmare, perioada de lactație este o contraindicație pentru implementarea procesului terapeutic.

Supradozaj și efecte secundare

În ciuda eficacității ridicate a acestui agent terapeutic, există un număr de efecte secundare care pot fi întâlnite în procesul de terapie cu utilizarea Tsetrin. Printre efectele secundare ale producătorului se remarcă: amețeli, dureri temporale, tulburări de somn, letargie, depresie, dureri de cap prelungite, stări depresive, convulsii.

Datorită aportului unui anumit medicament sub orice formă, pot exista nereguli în activitatea tractului gastrointestinal. Cel mai adesea, aciditatea stomacului crește, uscăciunea se simte în gură, există un miros neplăcut din gură. Printre efectele secundare se numără și umflarea limbii, durere în ficat, scădere în greutate. Acest lucru poate întârzia urinarea, durerile musculare și crampe, simptome alergice crescute.

În cazul tulburărilor de dozare intenționate sau neintenționate, sunt posibile un număr de simptome caracteristice, care sunt exprimate sub formă de tremor în membre, palpitații și tulburări de somn. Ca urmare a unui supradozaj, pacientul este vărsături și este necesară spălarea gastrică pentru a preveni deteriorarea.

Contraindicații la tratamentul cu Zetrin

Medicamentul descris are un număr de contraindicații, în care, în nici un caz, nu se poate utiliza medicamentul pentru procesul terapeutic. Printre contraindicații se disting: copii sub șase ani, perioada de sarcină și alăptare, hipersensibilitate la orice componentă a compoziției produsului, precum și insuficiență renală și hepatică. La vârsta înaintată este necesară reducerea semnificativă a dozei și, dacă este posibil, utilizarea unui alt medicament pentru tratamentul.

Există analogii mai ieftine?

Până în prezent, există un număr de analogi mai ieftini, precum și egali în preț, din Tsetrin, care conțin cetirizina ca substanță activă. Printre aceste medicamente ar trebui evidențiate:

Suprastin, Claritin, Loratadin, Zyrtec sau Cetrin - care este mai bine?

Fiecare dintre aceste medicamente are un efect terapeutic caracteristic, determinat de principalul ingredient activ care face parte din oricare dintre medicamente:

 • Suprastin - clorhidramine clorhidrat;
 • Claritin - loratadină;
 • Loratadină - Loratadină;
 • Zyrtec - cetirizina și clorhidratul.

Este important de menționat că fiecare dintre agenții antialergici prezentați este un medicament eficient cu ingrediente active excelente. Astfel, pentru a alege cel mai eficient medicament, este necesar să se consulte un medic, deoarece un anumit medicament va fi mai mult sau mai puțin relevant în fiecare caz.

http://allergiya5.ru/preparaty/tsetrin-dozirovka-dlya-detej.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni