Alergie la scorțișoară

Alergia la scorțișoară, simptomele care sunt destul de rare, poate fi ușoară și severă, cu diverse complicații.

De regulă, mulți pacienți nu își dau seama că uleiul parfumat de condimente și scorțișoară, care se adaugă la unele produse de cofetărie și produse de panificație, poate provoca o reacție puternică. Cu toate acestea, la unii pacienți, scorțișoara poate determina respingerea din partea sistemului imunitar.

Cauzele alergiei

 • Cele mai frecvente reacții alergice ale corpului apar atunci când un răspuns atipic al sistemului imunitar la condiment sau sensibilitate individuală la componentele amestecului picant.
 • La sugari, pot apărea alergii dacă mama care alăptează nu urmează dieta și consumul excesiv de scorțișoară.
 • În plus față de scorțișoară în pulbere, uleiul de scorțișoară, care conține unii dintre compușii care cauzează simptome negative, poate provoca o reacție alergică.
 • Uleiul cu adaos de scorțișoară este utilizat pe scară largă în medicină și cosmetologie, prin urmare, atunci când mascarea cu scorțișoară este aplicată pe piele, se observă un atac alergic acut. În plus, uleiul de scorțișoară este adesea folosit pentru prepararea gingiilor și a dulciurilor, ceea ce este cel mai periculos pentru copii, deoarece simptomele bolii pot apărea aproape instantaneu.

Este destul de dificil să determinați alergia la scorțișoară, deoarece este rar utilizată în forma sa pură, prin urmare sunt recomandate examinări detaliate și teste alergice.

simptome

Reacția alergică la scorțișoară poate fi exprimată în două forme.
1. O stare ușoară care provoacă următoarele simptome:

 • alergie rinită;
 • dificultăți de respirație;
 • hiperemia în zona oculară;
 • creșterea ruperii.

2. Reacția alergică la scorțișoară severă este exprimată prin următoarele simptome:

 • apariția unei erupții cutanate, însoțită de mâncărime severă și formarea de blistere apoase;
 • tuse paroxistică agonizantă;
 • atacuri de greață și vărsături severe;
 • Când se consumă o cantitate minimă de scorțișoară, se poate observa umflarea membranelor mucoase și a țesuturilor;
 • neîngrădit diaree.

Cea mai periculoasă complicație este anafilaxia. Este însoțită de o scădere bruscă a tensiunii arteriale și de pierderea conștienței. Atunci când nu oferă asistență în timp util, această condiție devine critică și duce la moarte. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că simptomele de anafilaxie sunt destul de rare.

Contraindicații

Principala condiție pentru utilizarea scorțișoară este cantitatea sa moderată. Doza optimă de utilizare a acestui condiment, inclusiv ulei, în timpul zilei nu este mai mare de 1 linguriță. Utilizarea excesivă de scorțișoară poate provoca dureri de cap severe și slăbiciune severă. În plus, cu o supradoză a acestui condiment, poate exista o stare de depresie.

Nu este permisă utilizarea scorțișoarei pentru femeile însărcinate și care alăptează, precum și pentru copiii sub trei ani.

Ca parte a scorțișoară, există cumarină, care poate dăuna ficatului, astfel încât utilizarea scorțișului este nedorită pentru pacienții cu afecțiuni hepatice acute și cronice. Trebuie avut în vedere faptul că cantitatea minimă de cumarină, care poate fi cel mai puternic alergen, este conținută în scorțișoara din Ceylon, deci este necesar să studiați cu atenție compoziția condimentelor atunci când cumpărați.

Scorțișoară tratamentul alergiei

Măsurile terapeutice ar trebui să înceapă odată cu încetarea contactului cu alergenul, dar complexitatea tratamentului constă în faptul că în acest caz, diagnosticul poate fi dificil, deoarece este destul de dificil să se evalueze pe ce produs a apărut reacția acută. Adesea, scorțișoară și uleiul sunt adăugați la diverse alimente, dar ca parte a unui produs gătit, scorțișul este denumit generic ca mirodenii. Prin urmare, este destul de dificil să se izoleze un alergen specific la care organismul reacționează brusc.

În cazul diagnosticării specificate, se recomandă întreruperea contactului cu alergenul și luarea măsurilor de neutralizare a simptomelor:

 • A doua generație de antihistaminice (Eden, Claritin, Zyrtek, Zodak, etc.) sunt prescrise pentru a reduce activitatea sistemului imunitar, a scuti edeme și mâncărimi; manifestări sub formă de somnolență, letargie și lipsă de concentrare;
 • pentru eliminarea accelerată a substanțelor toxice formate prin utilizarea de pudră de scorțișoară sau prin utilizarea uleiului cu adaosul acestuia, este necesar să se ia enterosorbenți (carbon activat, polisorb, enterosgel, polifen, etc.). Aceste medicamente absorb toxinele și le elimină rapid prin tractul intestinal;
 • pentru ameliorarea rinitei alergice este atribuită spalării cavității nazale cu Aquamaris, Dolphin, Aqualore Forte etc. Această metodă de tratament este potrivită și pentru copii. În plus, soluția pentru spălare poate fi preparată independent, dizolvând 1 lingură de lingură. lingura de sare de mare in 200 ml. apă fiartă. Pentru copiii mici, soluția este preparată din ½ linguriță. linguri de sare de mare;
 • pentru tratamentul extern al pielii, poate fi administrat un unguent ne-hormonal, de exemplu, Fenistil-gel, Bepanten, Gistan, Elidel, Vondekhil etc. Avantajul acestor medicamente este posibilitatea utilizării acestora la femeile gravide și care alăptează, precum și la copii. Cu toate acestea, dezavantajele unguentelor non-hormonale includ debutul lent al efectului;
 • în cazuri extrem de grave, este prescrisă terapia hormonală, care include i / m, i / v, utilizarea externă și orală a glucocorticosteroizilor (Prednisolon, Hydrocortisone, Fluorocort, Afloderm, Dermoveit etc.). Aceste medicamente sunt folosite ca o ultimă soluție, deoarece pot provoca efecte secundare și cu utilizarea prelungită a agenților hormonali, pacientul poate fi dependent de acestea.

La fel de important este respectarea dietei. Alimentele cu alergenicitate ridicată (ciocolată, pește, ouă, legume și fructe portocalii etc.) trebuie excluse din dieta zilnică. Ar trebui să se acorde prioritate fructelor și legumelor verzi, aluatului de carne albă, aluatului sărat, etc. În plus, nu utilizați uleiuri aromatice și produse cosmetice cu adaos de scorțișoară.

Trebuie reținut faptul că utilizarea oricărui medicament trebuie efectuată numai sub supravegherea medicului curant. Consumul necontrolat de medicamente poate provoca reacții adverse severe.

http://allergiyanet.ru/allergeny/produkty/allergiya-na-koricu.html

Este posibilă alergia la scorțișoară și prin ce simptome pot fi identificate?

Este scorțișoară alergică? Scorțișoara este incredibil de populară în întreaga lume și este folosită nu numai pentru gătit. Mirosul ei este ca mulți oameni. Sunt cunoscute multe despre proprietățile benefice ale scoarței de scorțișoară: este un ajutor în diabet, contribuie bine la întărirea sistemului imunitar, îmbunătățește vederea și memoria. Este, de asemenea, utilizat în cosmetologie. Scorțișoara face parte din unele medicamente. Folosiți nu numai scoarța copacului, ci și uleiul de scorțișoară. Scorțișoară are un efect antimicrobian neobișnuit de puternic. Ar putea exista o alergie la scorțișoară?

Cauzele alergiei la scorțișoară

Uneori se întâmplă ca acest condiment aromat cu miros picant să provoace unele probleme. Utilizarea excesivă a acesteia poate provoca dureri de cap, precum și slăbiciune, chiar și în cazul unei persoane complet sănătoase.

Pot exista alergii la copii și adulți la scorțișoară și din ce motiv se întâmplă? Desigur, persoanele cu imunitate slabă sunt în primejdie. Dar, uneori, o persoană sănătoasă însuși poate provoca apariția unei patologii asociate cu acest produs, dacă îl folosește în mod incontrolabil și în cantități mari. O astfel de reacție poate apărea chiar și la sugari, dacă o mamă care alăptează abuzează de acest condiment. O alergie poate apărea la un adult atunci când este aplicată pe pielea produselor cosmetice, care includ scorțișoară.

Pot exista alergii la uleiul de scorțișoară? Desigur, în compoziția dulciurilor sau ca aditiv în ceai, cafea, poate provoca alergii.

Cum se manifestă o alergie?

Aceasta este o patologie destul de insidioasă - o alergie la scorțișoară, simptomele acesteia nu pot apărea imediat, ci doar câteva ore după ce intră în organism. Manifestările sale arată la fel ca în majoritatea altor tipuri de reacții alergice.

Pacientul are:

 • erupții pe piele;
 • mâncărime;
 • diaree;
 • greață și vărsături;
 • alergie rinită;
 • inflamația în zona oculară;
 • dificultăți de respirație și tuse.

În cazurile severe, victima poate dezvolta dermatită, precum și angioedem sau un atac de astm.

Nu trageți cu tratament. Dacă apar astfel de semne, solicitați imediat asistență medicală. Doar un alergolog calificat va putea identifica cauza și va rezolva problema în timp.

Ce să faci în caz de alergii?

Pentru a face față acestei situații va fi ușor dacă începeți tratamentul la timp.

Nu trebuie să riscați să utilizați remedii folclorice sau sfaturi de pe internet.

Cu toate acestea, ceva poate fi făcut imediat înainte de a merge la medic. Consumul de scorțișoară chiar și în cazul unei persoane sănătoase ar trebui să fie moderată. Cantitatea pe zi nu trebuie să depășească 1 linguriță. Administrarea unei doze mai mari poate provoca arsuri la nivelul gurii și laringelui. Firește, un alergic nu poate vorbi chiar despre a lua chiar și o cantitate mică de scorțișoară.

Reacțiile alergice dispar rapid dacă se iau măsurile necesare în timp. În cazurile normale, antihistaminicele sunt suficiente și cele care ameliorează alergiile. Puteți lua sorbenți care contribuie la îmbunătățirea generală a întregului organism. Dacă există rinită - trebuie să vă spălați nasul. În cazuri mai complexe, va trebui să luați medicamente pe bază de hormoni așa cum le-a prescris alergologul.

Încercați să vă întăriți imunitatea, atunci riscul oricăror alergii va fi redus la minimum. Dacă, din cauza unei reacții puternice, o persoană trebuia să-și abandoneze condimentele preferate, atunci nucsoara poate să o înlocuiască cu succes. Desigur, dacă nu este alergic. Dacă îl cumpărați în magazin - luați scorțișoară de scorțișoară, nu pulbere. Deci, este mai ușor să eviți un fals, iar calitatea acestui condiment va fi mai mare.

http://allergolog1.ru/eda/allergiya-na-koritsu.html

Reacția alergică la scorțișoară

Este apreciat pentru gustul și aroma plăcută; În plus, se crede că scorțișoara poate ajuta în lupta împotriva răcelii - din acest motiv, este inclusă într-un număr mare de remedii folclorice.

Cu toate acestea, un condiment util nu este potrivit pentru toți oamenii - uneori există o alergie la scorțișoară, manifestată prin tulburări respiratorii și digestive, piele și mucoase.

Probabilitatea și cauzele dezvoltării

Despre faptul că poate exista o alergie în utilizarea scorțișoară, mulți oameni se întreabă, deoarece acest condiment este adesea adăugat la diferite feluri de mâncare și produse de patiserie. O persoană nu realizează întotdeauna că pudra de scorțișoară este o parte a unei salate sau a unei supă - în același timp, în prezența sensibilității alergice, aceasta poate duce la consecințe triste asupra sănătății. Alergia poate apărea la orice vârstă, adesea persistă de-a lungul vieții. Factori predispozanți identificați:

 1. Prezența alergiilor respiratorii (rinită alergică, polinoză).
 2. Istorie alergică înrăutățită (patologie alergică în rude apropiate).
 3. Boli ale sistemului respirator, digestiv, endocrin, care apar într-o formă cronică.
 4. Frecvente infecții, imunodeficiențe.

Ce poate fi o alergie la scorțișoară? Sensibilitatea este adevărată sau falsă, determinată de prezența tulburărilor imunologice și a diferitelor mecanisme ale evoluției reacțiilor. În practică, semnele obiective sunt importante, în special gravitatea stării pacientului, luminozitatea simptomelor individuale.

Este important să știți că reacțiile la scorțișoară pot avea nu numai alergii și pseudoalergii, ci și etiologia toxică. Aceasta se datorează prezenței în compoziția produsului a unei substanțe speciale numite cumarină, care în cantități mari are un efect dăunător asupra ficatului. Sunt foarte periculoase clasele ieftine de scorțișoară sau scorțișoară de scorțișoară, care sunt depozitate prost și consumate în mod regulat în cantități mari (de exemplu, ca parte a medicamentelor tradiționale). Dacă există o mică scorțișoară și rareori, cumarina nu va dăuna corpului.

simptome

Scorțișoara nu este considerată un alergen comun și extrem de periculos - în primul rând pentru că este utilizat în cantități relativ mici și nu aparține componentelor esențiale ale dietei. Cu toate acestea, dacă o persoană are o adevărată alergie, chiar și o cantitate minimă de produs alergic poate provoca reacții severe. Simptomele care caracterizează alergia la scorțișoară pot fi împărțite ca:

 • respiratorii;
 • digestiv;
 • dermatologice;
 • reacții generale.

Tulburări respiratorii și digestive

Reacțiile din sistemele respiratorii și digestive pot avea loc separat sau pot fi combinate între ele. Acestea includ:

 1. Rasă nas Obstrucția respirației nazale datorată edemelor bruște și în creștere este însoțită de strănut repetat și de eliberarea unor cantități abundente de mucus spumant lichid. Poate fi transparent, dar dacă pacientul suferă de boli cronice ale cavității nazale și ale faringelui, crustele pot fi detectate în descărcare. Suflarea nasului de multe ori poate cauza sângerare; Adesea, pielea sub nas și peste buza superioară se rouește datorită iritației datorate mucusului secretat și frecare cu o batistă.
 2. Dificultate de respirație, tuse. Contactul cu alergenul, care este scorțișoară, poate provoca dispnee, senzație de lipsă de aer, tuse, atac de tuse - uscat sau cu o spută vâscoasă, uneori vitreoasă. Este necesar să se distingă tulburările respiratorii cauzate de edem în zona laringelui - în acest caz există un pericol de a dezvolta insuficiență respiratorie acută, care necesită asistență medicală de urgență.
 3. Greață, vărsături, dureri abdominale, flatulență, scaun deranjat. Greața este relativ persistentă, vărsăturile sunt adesea alimentele consumate o singură dată. Durerea abdominală este cauzată de un spasm declanșat de o reacție alergică, la fel ca și restul simptomelor.

Tulburări dermatologice, reacții generale

Simptomele alergiei la scorțișoară sunt caracterizate de leziuni ale pielii și includ:

 • erupție cutanată sub formă de roșeață, blistere, blistere;
 • mâncărime de piele cu intensitate variată, încurajând pacientul să zgârie suprafața afectată;
 • uscăciunea și degresarea pielii.

Semnul primar și cel mai rapid de dezvoltare a alergiei la scorțișoară este o erupție cutanată senzațională. Uscăciunea și degresarea apar atunci când o persoană folosește scorțișoară în mod regulat, fără să știe că este un alergen sau ignorând prezența sensibilității.

Reacțiile frecvente includ manifestări de severitate variabilă, care includ slăbiciune generală, oboseală, durere la nivelul mușchilor și articulațiilor, dureri de cap obsesive. Aceste simptome apar cu contact frecvent cu alergenul. Reacția generală severă și care pune viața în pericol este șocul anafilactic, în care se dezvoltă tulburări circulatorii, toate organele și sistemele suferă fără excepție.

Semnul distinctiv al alergiei la scorțișoară este dezvoltarea rapidă a simptomelor care apar după câteva secunde sau minute după ce un alergen a intrat în organism.

Diagnosticul, tratamentul, prevenirea

Auto-diagnosticare

Este puțin probabil că va fi posibil să se stabilească un diagnostic pe cont propriu, dar pacientul cu alergii este un participant activ în procesul de diagnosticare. Pentru a identifica o alergie la scorțișoară nu este suficient să evalueze simptomele - este necesar să se demonstreze legătura dintre utilizarea condimentelor și aspectul lor. Înainte de a merge la un medic, puteți păstra în mod independent un jurnal de produse alimentare, care prevede:

 • timpul de utilizare al produsului;
 • cantitatea de produs;
 • condiție (în caz de deteriorare - o scurtă descriere a semnelor patologice).

Este necesar să se introducă în jurnal nu numai un produs alergen probabil, ci și alte produse consumate în aceeași zi. Un medic poate sugera, de asemenea, utilizarea testelor speciale și a metodelor de laborator pentru a ajuta la clarificarea diagnosticului.

Tratamentul și prevenirea

Este important ca pacientul să știe ce reprezintă tratamentul și prevenirea alergiei la scorțișoară. Mulți oameni nu caută ajutor medical, se confruntă cu o lipsă de timp sau subestimează severitatea încălcărilor, iar între timp, punerea în aplicare a recomandărilor simple poate ameliora semnificativ starea de alergii. Este necesar:

 1. Urmați o dietă. Lipsa de scorțișoară în dietă este cea mai bună cale de a preveni reacțiile alergice.
 2. Utilizați medicamentele prescrise de un medic. Acestea sunt medicamente antialergice (Cetrin, Eden, Nasonex).

Ca măsură preventivă, se recomandă să se clarifice compoziția felurilor de mâncare care pot conține scorțișoară, precum și să se consulte cu medicul dumneavoastră cu privire la un medicament care poate fi utilizat atunci când simptomele apar brusc. Acest instrument ar trebui să fie purtat cu dvs., mai ales atunci când călătoriți sau în călătorii de afaceri. Dacă simptomele apar numai atunci când consumați cantități mari de scorțișoară, merită să renunțați, după care este consumat cu prudență, rar și într-o măsură limitată.

http://proallergen.ru/na-produkty/yagody/allergiya-na-koricu.html

Scorțișoară alergie: de ce se întâmplă și ce să facă

Corpul poate reacționa negativ la o varietate de stimuli. Dar alergia la scorțișoară apare mai des. Luați în considerare modul în care apare - și ce trebuie făcut dacă a apărut.

Cauze și simptome

Cea mai frecventă cauză a alergiilor de scorțișoară este consumul acestui condiment în sine. Dar ea nu este singura.

Uleiul de scorțișoară este o componentă frecventă a dulciurilor și gumei de mestecat, care poate provoca, de asemenea, simptome neplăcute, în special la copiii cu organisme sensibile și dezvoltarea foarte rapidă a răspunsului sistemului imun la alergen. La copiii mici care alăptează, laptele provenit de la o mamă care a utilizat abuzul de condimente sau produsele cu adaos poate provoca o alergie.

Simptomele de intoleranță individuală la scorțișoară se pot manifesta, chiar dacă o persoană nu ingeră nimic care conține acest produs. Motivul pentru aceasta este utilizarea frecventă a uleiului de scorțișoară în produsele cosmetice.

Când scorțișoara este alergică, cele mai frecvente simptome sunt rinita alergică, probleme de respirație, hiperemia în zona ochiului, precum și ochii crescuți. Cu o formă puternică de alergii, pot să apară vărsături, diaree și tuse puternică.

Scrumiu de scorțișoară

Scorțișoara nu este doar un alergen puternic. În exces, poate provoca o stare emoțională deprimată, dureri de cap, slăbiciune și un sentiment de indispoziție generală.

Nu este de dorit ca femeile însărcinate și care alăptează, precum și copiii de trei ani, să folosească acest condiment singur sau ca parte a alimentelor.

Datorită componentei cumarinei conținută în scorțișoară, este de dorit să se reducă utilizarea acesteia la persoanele cu afecțiuni hepatice. De asemenea, este de dorit să se acorde prioritate soiurilor cu cel mai mic conținut posibil de cumarină - cum ar fi, de exemplu, ceylon scorțișoară.

Tratamentul alergiei

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a pune în aplicare tratamentul este limitarea contactului cu alergenul cât mai mult posibil. Mai mult, se iau măsuri care afectează diferite aspecte care se manifestă cu o problemă similară:

 • Pentru ca sistemul imunitar să nu reacționeze atât de puternic la manifestările alergice, astfel încât să nu apară mâncărime severe și să se diminueze edemele, trebuie luate antihistaminice. Este important să se acorde prioritate medicamentelor din a doua generație, de exemplu, Claritin sau Eden. Dacă luați fondurile primei generații, cum ar fi difenhidramina sau suprastina, sunt posibile efecte secundare.
 • Pentru a elimina rinita alergică, dacă există, este necesar să se efectueze curățarea regulată a nasului cu ajutorul unor mijloace speciale, cum ar fi Dolphin sau Aquamaris. Este permisă înlocuirea acestora cu o soluție obișnuită de lingură de sare de mare în 200 ml apă fiartă (pentru copii, cantitatea proporțională de sare trebuie să fie înjumătățită).
 • Pentru a accelera eliminarea substanțelor toxice care sunt prezente în organism în timpul stadiului activ de alergie, este necesar să se ia diferite enterosorbente. Acesta poate fi carbonul activ obișnuit și poate fi un mijloc precum Enterosgel și așa mai departe.
 • Pentru a trata suprafața expusă a pielii expuse la o reacție alergică, puteți utiliza unguente non-hormonale, cum ar fi Gistan, Vondekhil și o serie de alții. Ele nu sunt foarte eficiente, dar nu au efecte secundare pronunțate - și, prin urmare, puteți utiliza chiar femei însărcinate, chiar și copii mici, și nu va exista probleme.

Alimente pentru alergii

Foarte importantă în cazul unei reacții similare cu cea a corpului este să se respecte dieta corectă. Următoarele produse ar trebui evitate la maximum:

 • pește;
 • ciocolată;
 • ouă;
 • fructe și legume de culoare portocalie și alte produse alergice.

Este necesar să se evite scorțișoara în toate manifestările sale, inclusiv utilizarea în cosmetică. De asemenea, nu recurge la utilizarea de uleiuri aromatice.

Dieta ar trebui să cuprindă în principal produse dietetice neutre, de exemplu, carne albă, suplimente alimentare, fructe și legume verzi.

Incercati, daca sunteti alergic la scortisoara, sa nu va auto-tratati, sa luati toate medicamentele numai cu permisiunea medicului dumneavoastra si sa consultati cu el despre dieta, deoarece unele restrictii pot fi individuale.

http://opryanosti.ru/koritsa/allergiya-na-koritsu.html

Scorțișoară alergie, simptome, tratament

Scorțișoară alergie este foarte rar. Este destul de dificil să se determine că reacțiile alergice apar exact pe acest condiment, totuși, pudra de scorțișoară nu este folosită în forma sa pură, se adaugă în produsele alimentare, unele produse cosmetice și un număr de medicamente în cantitate minimă.

Cu toate acestea, este posibil să se înțeleagă că mirodenii provoacă o reacție specifică a sistemului imunitar pentru un număr de simptome caracteristice.

Un pic despre scorțișoară

Găinile de condimente sunt folosite pentru a îmbunătăți gustul felurilor de mâncare, dar au și unele proprietăți de vindecare.

Scorțișoară este scoarța unui scorțișoară care crește în India, China, Ceylon și alte țări asiatice.

Condimentele sunt vândute sub formă de pulbere măcinată sau sub formă de tuburi de coajă, cumpărarea celei de-a doua opțiuni este mai bună, deoarece alte componente pot fi adăugate și la mirodenii de sol.

Scorțișoară îi devine gustul și aroma datorită uleiului esențial. Proprietățile vindecătoare ale condimentelor se explică prin fibrele sale dietetice, taninuri, minerale și vitamine.

Consumul regulat de feluri de mâncare cu o cantitate mică de scorțișoară este util:

 • Pentru a îmbunătăți activitatea creierului. Spice poate fi acordat copiilor, sub influența sa concentrarea atenției este îmbunătățită și viziunea este întărită.
 • Pentru prevenirea bolilor inflamatorii și infecțioase ale tractului digestiv. Scorțișoară este recomandat să includă în dieta cu diaree.
 • Pentru prevenirea bolilor vasculare și cardiace. Congelația reduce depunerea colesterolului în vase, crește elasticitatea și normalizează presiunea. Este util să folosiți rețete cu scorțișoară la vârsta înaintată, este dovedit că condimentul oprește tulburările de memorie.
 • Ca mijloc de întărire a sistemului imunitar.
 • Când pierdeți în greutate. Bea din condimente și miere ajută la eliminarea toxinelor inutile, îmbunătățește funcția intestinului, reduce pofta de mâncare.

Scorțișoara este de dorit să se includă în dieta dumneavoastră în timpul epidemiilor de gripă. Băuturile bazate pe acesta vor preveni infecția cu virusul și în timpul bolii vor ajuta la reducerea simptomelor de intoxicație și la accelerarea recuperării.

Arome spice aduce o mulțime de beneficii, nu există contraindicații absolute pentru utilizarea sa în cantități mici, cu excepția unui singur lucru - o alergie.

Hipersensibilitatea sub formă de diferite simptome poate apărea atunci când se consumă alimente cu scorțișoară și când se utilizează medicamente și produse cosmetice, în care se adaugă ulei esențial sau pulbere de plante.

Cauzele alergiilor de scorțișoară

Principala cauză a intoleranței la scorțișoară este reacția atipică a sistemului imunitar la componentele condimentelor.

Simptomele alergiei apar:

 • Când se utilizează cu produse de condimente. Acestea pot fi produse de panificație, dulciuri, lichioruri, marinate. Foarte des, producătorul nu indică compoziția completă a condimentelor folosite, deci este foarte dificil să suspectați imediat scorțișoară ca sursă de alergeni.
 • Inhalarea condimentelor aromate aromate. De obicei, alergia la mirosuri conduce la dezvoltarea unor tulburări predominant respiratorii.
 • La sugari, dacă o mamă care alăptează a mâncat cu scorțișoară. La copii, alergii pot apărea la cantitatea foarte mică de produs.
 • Când utilizați anumite medicamente. Extract și ulei esențial de scorțișoară sunt incluse în medicina rece, ulei de scorțișoară într-o cantitate mică poate fi conținut în încălzirea unguente. Dacă sunteți alergic la scorțișoară, atunci trebuie să studiați cu atenție compoziția fiecărui produs medical.
 • Când folosiți produsele cosmetice cu scorțișoară. Pudra sau uleiul se adaugă la cremă, șampoane și parfumuri.

Dezvoltarea intoleranței uneori atunci când se consumă scorțișoară apare din când în când.

Nu este întotdeauna posibil să obțineți condimente de înaltă calitate, alte ingrediente sunt adesea adăugate la scorțișoară de praf, acest lucru se face pentru a reduce costul produsului.

Iar aceste componente suplimentare pot conține proteine ​​care sunt alergene la oameni.

Prin urmare, este important să stabiliți cu ce disconfort după conectarea externă sau internă a condimentelor este conectat.

Trebuie amintit faptul că este posibil să provocați o alergie la scorțișoară. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea cu utilizarea excesivă de condimente pentru o lungă perioadă de timp.

Volumul optim de condimente este de o lingurita pe zi. Este necesară limitarea utilizării vaselor de scorțișoară în dezvoltarea bolilor organelor digestive, deoarece în timpul proceselor inflamatorii, sarcina pe tractul gastrointestinal ar trebui redusă.

Simptomele alergiei

Imaginea clinică a alergiei la scorțișoară este determinată de ingerarea condimentelor și de gradul de susceptibilitate al sistemului imunitar.

Simptomele de intoleranță pot fi atât minore, cât și periculoase pentru viață, și sunt similare cu simptomele alergiilor alimentare.

Dacă alergia se dezvoltă numai atunci când mirosul este inhalat, atunci manifestările sunt cel mai adesea limitate la modificările respiratorii, pot apărea înroșirea feței și umflarea pielii.

Când condimentul intră în interior, afectează nu numai sistemul respirator, ci și sistemul digestiv, precum și pielea.

Cu alergie ușoară la scorțișoară, apar cel mai adesea următoarele simptome:

 • Rinita alergică, manifestată prin strănut, mucus, congestie nazală, mâncărime;
 • Tulburări de respirație și dificultăți de respirație;
 • Roșeață și rupere a ochilor;
 • Puternicitatea membranelor cavității orale, inclusiv a limbii și a buzelor;
 • Greață, mai puțin vărsături.

Alergia la conditia gravitatii moderate manifestata:

 • Reacții cutanate - roșeață a feței și a întregului corp, erupție cutanată, mâncărime intense;
 • Înfundare progresivă;
 • Tuse;
 • Diaree severă și vărsături severe.

Utilizarea unei cremă sau unguent cu ulei sau pulbere de condimente pentru alergii la scorțișoară duce mai întâi la roșeață, erupție cutanată, mâncărime.

În consecință, se poate dezvolta dermatită, care este dificil de tratat.

Reacția cea mai periculoasă pentru scorțișoară este șocul anafilactic. Anafilaxia poate apărea chiar și cu ajutorul unui vârf de mirodenii, urgent apelul unei ambulanțe este necesar în cazul în care sunt reparate următoarele simptome:

 • Dispezie severă;
 • tahicardie;
 • Scăderea tensiunii arteriale;
 • Sharp blanching al pielii;
 • Leșin și amețit.

În cazul șocului anafilactic, toate medicamentele anti-șoc trebuie administrate cât mai curând posibil, viața unei persoane depinde de aceasta.

Este posibilă alergia la scorțișoară?

Uleiul de scorțișoară este concentrația de substanțe volatile și constituenții chimici cei mai de bază ai condimentelor.

Și, desigur, uleiul poate provoca o reacție alergică și, foarte des, apare chiar și atunci când inhalează aroma produsului.

Proprietățile vindecătoare și aromatice ale uleiului de scorțișoară sunt utilizate pe scară largă în cosmetologi, medicină, pentru fabricarea gumei de mestecat și a dulciurilor.

Cu intoleranță la ulei, exact aceleași simptome apar ca și în cazul alergiilor la scorțișoară în forma sa pură.

Contraindicații privind utilizarea

Așa cum am menționat deja, nu trebuie să vă deplasați prea mult cu condimente și apoi veți îmbunătăți funcționarea întregului organism.

O supradoză de scorțișoară provoacă dureri de cap, slăbiciune severă, stare depresivă.

Nu există contraindicații stricte în ceea ce privește utilizarea mirodeniilor, dar nu este de dorit să se includă în compoziția felurilor de mâncare în timpul sarcinii și până când copilul atinge vârsta de trei ani.

O substanță cum ar fi cumarina este prezentă și în scorțișoară, poate dăuna ficatului în cazul în care acest organ are deja modificări patologice.

Prin urmare, scorțișul este interzis pentru persoanele cu afecțiuni hepatice acute sau cronice.

Cea mai mică cantitate de cumarină este în scorțișoară exportată din Ceylon, iar dacă nu doriți să renunțați la condimente, trebuie să o cumpărați.

Tratamentul alergiei la scorțișoară la copii și adulți

Dacă este stabilită alergia la scorțișoară, atunci trebuie să renunți complet la contactul cu mirodenii. Aceasta înseamnă că alimentele, medicamentele și cosmeticele trebuie verificate pentru prezența mirodeniilor.

Simptomele unei reacții alergice la scorțișoară sunt neutralizate prin administrarea unui număr de medicamente, acestea fiind:

 • Antihistaminicele. Utilizarea lor blochează eliberarea ulterioară a histaminei și ajută la eliminarea simptomelor bolii. Alocați:
  • Suprastin. Acest antihistaminic este un medicament de primă generație. Meritul său este un efect rapid, prin urmare, se recomandă Suprastin să bea cu reacții pronunțate de intoleranță și să amelioreze apariția puffiness și șoc anafilactic. Medicamentul este prescris de două ori pe zi în doza de vârstă, medicamentul este rar bețat timp de mai mult de 10 zile, este necesar să se ia în considerare faptul că acest medicament antihistaminic reduce atenția și duce la inhibiție, este prescris copiilor în doze mici, dar este mai bine să utilizați Fenistil în picături.
  • Zyrtec sau Zodak. Aceste medicamente din ultima generație de antihistaminice acționează mult timp, ele elimină bine manifestările respiratorii și cutanate ale alergiilor. Copiii sunt mai des prescrise ca picături după 6 luni.
  • Loratadină. Medicamentul începe să acționeze după aproximativ 30 de minute și are o acțiune prelungită. Loratadin îndepărtează în mod optim puffiness și mâncărime din piele, ajută la eliminarea alergiilor respiratorii. Disponibil în formă de pilule și sirop. Copiii sunt de multe ori prescrise sirop, dar înainte de vârsta de doi ani, medicul trebuie să prescrie acest lucru.
 • Enterosorbente - medicamente care neutralizează alergenii și accelerează eliberarea lor din organism. Cu orice alergie alimentară, utilizarea sorbentului accelerează dispariția tuturor simptomelor și, prin urmare, contribuie la recuperare. Este necesar să utilizați sorbenți timp de cel puțin trei zile, să le luați cu o oră înainte de mese și numai separat de alte medicamente. Atunci când eliminați alergia la scorțișoară la copii și adulți, puteți bea carbune activat, Filtrum, Polysorb, Enterosgel. Toate medicamentele sunt date în doza de vârstă.
 • Odată cu dezvoltarea rinitei alergice, cavitatea nazală trebuie spălată cu Dolphin, Aquamaris sau fizic regulat. soluție. Spălarea promovează eliminarea rapidă a alergenilor și facilitează respirația.
 • În cazul leziunilor cutanate, se utilizează unguente cu componente antipruritice și antialergice. Cu modificări minore ale pielii, în timpul sarcinii și în tratamentul copiilor, numai agenții non-hormonali pot fi utilizați independent. Modificările alergice de pe piele sunt bine îndepărtate Fenistil-gel, Gistan, unguent Vondekhil, Elidelm. Dezavantajul acestor medicamente este unul - ele nu ajută la schimbări pronunțate și elimină încet elementele principale ale erupției cutanate. Unguentele hormonale mai mari - Hidrocorizona, Prednisolon, Advantan, Dermovet - sunt mai eficiente. Numai un medic le poate prescrie; atunci când se utilizează unguente cu hormoni, este necesar să se ia în considerare toate regulile și multiplicitatea aplicării lor.

Durata terapiei medicamentoase este aleasă de medic în funcție de severitatea manifestărilor alergice.

În cazul șocului anafilactic, se utilizează medicamente injectabile - Prednisolon, Adrenalină, pacientul este adesea plasat într-un spital în care acesta controlează funcționarea inimii și a sistemului respirator.

Când vindecați alergiile la scorțișoară, asigurați-vă că urmați o dietă hipoalergenică.

În mod temporar, trebuie să abandonați produsele vegetale cu culori strălucitoare, brodii bogate, carne afumată, dulciuri.

Necesitatea de a merge la utilizarea de cereale, supe usoare, produse cu acid lactic. Este necesar să se prevină apariția constipației, deoarece toxinele sunt eliminate din fecalele acumulate, ceea ce crește toxicitatea.

profilaxie

Persoanele cu alergii la scorțișoară trebuie să fie atente la alegerea alimentelor din magazin.

Nu este necesar să păstrați pudra de scorțișoară acasă, deoarece mirosul său va irita căile respiratorii.

În unele cazuri, dezvoltarea intoleranței la scorțișă împiedică respectarea următoarelor reguli:

 • Spice trebuie să fie achiziționate numai de calitate. Este mai bine dacă acestea sunt rulouri de coajă, deoarece este mult mai dificil să le falsificăm.
 • Dacă introduceți scorțișoară în dieta dvs. pentru prima dată, atunci trebuie să începeți cu un vârf de mirodenii. Dacă această cantitate, consumată în mai multe zile, nu vă face să vă simțiți mai rău, atunci volumul pulberii poate fi mărit. Doar nu uitați că rata de siguranță de scorțișoară pe zi - o linguriță.
 • Copiii sub trei ani nu dau acest condiment. La copii, sistemul digestiv nu este complet format. Enzimele nu sunt produse în întregime și, prin urmare, nu se pot descurca cu despicarea completă a componentelor de scorțișoară.
 • Nu este nevoie să vă aplecați puternic pe condimente în timpul gastritei acute, pancreatitei și a altor boli ale sistemului digestiv.
 • Este necesară întărirea constantă a sistemului imunitar. Dacă sistemul imunitar funcționează fără eșecuri, atunci cel mai adesea se descurcă cu majoritatea proteinelor străine.

Scutecul alergic este diagnosticat numai în cazuri excepționale. Și este ușor să depășim această boală - este suficient să o tratăm în timp și să eliminăm influența suplimentară a mirodeniilor asupra corpului.

Iar pentru cei care iubesc scorțișoara parfumată, dar nu o pot tolera, puteți încerca nucșoară, gustul puțin ca pudra de scorțișoară.

http://allergiik.ru/koricu.html

Scorțișoară alergen sau nu

Scorțișoară cunoscut astăzi ca un condiment, care poate fi găsit în arsenalul oricărei gazde. A fost folosit chiar și în antichitate, a fost considerat privilegiul împăraților și nobilimii locale.

Scorțișoară este coaja uscată și zdrobită de scorțișoară. Este îmbogățit cu uleiuri esențiale, tanini, fibre dietetice și calciu.

Mulți adaugă scorțișoară la feluri de mâncare datorită proprietăților sale benefice, care sunt bine cunoscute de omul modern:

 • prevenirea bolilor gastro-intestinale;
 • proprietăți antioxidante și antibacteriene;
 • scăderea nivelului de zahăr din sânge și colesterol;
 • prevenirea bolilor cardiovasculare;
 • stimularea creierului.

În ciuda gamei largi de proprietăți benefice pentru oameni, pot exista contraindicații pentru utilizarea condimentelor. Una dintre cele mai frecvente este alergia la scorțișoară.

Simptomele alergiei

O reacție alergică se poate manifesta în formă ușoară și severă. În primul caz, vor apărea următoarele simptome:

Imunologii bate ALARMĂ! Conform datelor oficiale, o alergie aparent inofensivă la prima vedere are milioane de vieți. Motivul pentru astfel de statistici teribile este PARASITELE, infestate în interiorul corpului! În primul rând la risc sunt oamenii care suferă.

Alergia severă de scorțișoară are simptome mai severe și severe:

 • când condimentele devin pe piele - roșeață a pielii, mâncărime, blistere;
 • umflarea gravă a întregii fețe atunci când mănâncă scorțișoară;
 • tuse, deseori paroxismal;
 • vărsături;
 • diaree severă.

Cea mai periculoasa manifestare a alergiilor la scortisoara este socul anafilactic, care poate duce la moarte. Se manifestă prin bătăi rapide ale inimii, scăderea bruscă a tensiunii arteriale, amețeli și chiar pierderea conștienței. Vestea bună este că aceste simptome sunt foarte rare.

Cum să tratați alergiile

Dificultățile de tratament în acest caz pot fi cauzate doar de dificultatea diagnosticării. Este adesea dificil pentru o persoană să înțeleagă ce simptome specifice vorbesc, uneori nici măcar nu presupune că ar putea mânca scorțișoară. Totul este foarte simplu - condimentul este uneori adăugat la produse de cofetărie sau produse de panificație, alte produse alimentare, dar în loc de a enumera toate ingredientele folosite în procesul de fabricare a produselor, producătorii scriu în general - mirodenii. Apoi ar fi posibil să vorbim despre tratament, dar este greu de înțeles ce ar trebui tratat.

Dacă o persoană știe sigur că este scorțișoară care a cauzat simptome alergice, atunci este necesar să se ia măsuri pentru a le elimina în funcție de gravitatea formei. O ușoară formă de alergie are loc odată cu începerea tratamentului cu antihistaminice - acesta este totul tratament. Ei se află în trusa de prim-ajutor a majorității persoanelor care sunt predispuse la reacții alergice. Acestea sunt medicamente precum Loratadin, Zodak, Fenistil etc.

În cazul unor alergii severe, merită să contactați un alergist. Medicul va prescrie un tratament simptomatic, în funcție de manifestările de alergii, asigurați-vă că selectați antihistaminice eficiente. Pentru a clarifica diagnosticul, aceștia pot recomanda pacienților teste de alergie pentru a ști exact ce produs este alergic. Ar putea fi necesar să eliminați nu numai scorțișul din dieta dumneavoastră. În ceea ce privește durata tratamentului, acesta este determinat de medic.

Scorțișoară este cunoscut ca un condiment, care în sine este utilizat cu succes pentru a trata alergii la praf, polen, și mușcături de insecte. Pentru mulți în vară este pur și simplu indispensabilă. Este greu de imaginat că acest mirodenie în sine poate face rău.

Singura veste bună este că alergia la condimente este un eveniment foarte rar. De obicei, oamenii au nevoie de tratament dintr-o reacție la polen, insecte, puf, praf. Dar chiar dacă sa întâmplat așa că scorțișoara a devenit cauza numeroaselor simptome de alergie, ele sunt susceptibile de a fi ușoare, dispar după ce au început să ia orice medicament antihistaminic.

„Alergie alimentară Cele mai periculoase alergeni: boabe de cocos soia nuci hrișcă mazăre porumb ciocolată zahăr tomate arahide lapte scorțișoară grâu ulei ou citrice carne de porc albă drojdie scoici muștar puțin alergenic mere alimente, conopidă, mango, porumb, caise, carne de pui, ovăz, somon, sparanghel, miere, stafide, cartofi dulci, broccoli, miel, orez, curcan, morcovi, salata verde, cartofi dulci - cartofi dulci - cartofi dulci e tuberculi care este transformat în făină, melasă, amidon - Prim "

Cele mai periculoase alergeni:
fructe de padure
nucă de cocos
nuci
soia
hrișcă
porumb
mazăre
zahăr
ciocolată
lactat
arahidă
roșii
scorțișoară
ulei
grâu
citrice
ou alb
carne de porc
drojdie de bere
muștar
moluște comestibile

Cele mai puține produse alergice

Mere, conopidă, mango, secară, caise, pui, ovăz, somon, sparanghel, afine, papaya, dovlecei, avocado, date, piersici, orz, ulei de floarea-soarelui, struguri, pere, sfecla, miere, stafide, broccoli miel, orez, curcan, morcovi, salata, carne de vita
* Cartofi dulci - cartofi dulci, tuberculi subțiri care sunt transformați în făină, melasă, amidon - aprox. Ed.
Să poată citi corect etichetele. Potențialii alergeni pot fi numiți printre alte produse de pe ambalaj. Citiți cu atenție etichetele de pe etichete, puteți înțelege mai bine ce mănânci. De exemplu:
- Laptele este inclus în amestecul de cacao, cookie-uri de cremă, sos și unele sosuri.
- Prăjiturile și pastele conțin grâu și, uneori, ouă
- Supele din cutii conțin făină de grâu și produse lactate
- Multe tipuri de pâine conțin produse lactate
- Margarina conține, de obicei, zer
- Compoziția cârnaților, deserturilor "non-lactate", include cazeinația de sodiu

Fiți capabili să recunoașteți semnele de alergii la copii

Semnele obiective și subiective ale alergiilor alimentare la copii sunt la fel de individuale ca și amprentele digitale ale omului. Alergiile afectează de obicei trei organe: tractul respirator, pielea și intestinele (vezi tabelul). Unele semne sunt cele mai comune și ușor de recunoscut. Altele sunt mai evazive; uneori este dificil să se identifice produsele prin care acestea sunt cauzate. Următoarele simptome afectează sistemul nervos central și creierul:
iritabilitate
anxietate, frica
frică
insomnie
plânge
durere de cap
dureri musculare și articulare
iritabilitate
activitate sporită
Momentul apariției semnelor de alergie alimentară este foarte diferit: unele simptome apar imediat după ce au consumat anumite alimente sau în câteva minute, altele în câteva ore sau zile. Știu o fată, Susan, care are o reacție alergică (sub formă de urticarie) la un ou mâncat, poate să apară în timp ce merge din bucătărie în cameră. Uneori o erupție apare numai după câteva zile.

Dacă copilul dvs. are semne de intoleranță alimentară, urmați sfatul nostru pentru a găsi vinovații.

Pasul unu: înregistrarea fluxurilor

În decurs de 4 zile, înregistrați tot ceea ce bebelușul mănâncă atât în ​​timpul alimentației, cât și în timpul întreruperilor.

Pasul al doilea: Metoda de excepție

Din lista produselor consumate de copilul dvs., selectați alergenii cei mai periculoși. Există opt dintre ele: produse lactate, grâu, albuș de ou, unt de arahide, porumb, citrice, soia, aditivi alimentari. Începeți să excludeți potențialii alergeni din meniul copilului, alegând o perioadă în care alți factori nu îi împiedică să fie detectați. Nu faceți acest lucru, de exemplu, în timpul sărbătorilor, zilelor de naștere sau altor sărbători. Așteptați până la sezonul de înflorire iarba sau reparații în apartament. De regulă, principalul vinovat al alergiilor alimentare sunt produsele lactate, astfel încât să puteți începe cu acestea, dacă nu ați avut alte suspiciuni rezonabile. Nu este ușor să excludem produsele lactate din meniul copilului, deoarece fac parte din multe feluri de mâncare delicioase și iubite (lapte, iaurt, brânză, smântână, înghețată). Cu toate acestea, amintiți-vă că proteina din laptele de vacă este alergenul principal.
Excludeți aceste produse în 2-3 săptămâni și înregistrați-vă observațiile (vezi p. 281). Dacă nu ați observat nicio modificare, mergeți la celălalt alergen, continuând până când verificați toate produsele din listă.

Cum să păstrați un card de alergie alimentară?

Menținerea înregistrărilor vă va ajuta să stabiliți o legătură între manifestările alergice ale copilului dumneavoastră și produsele din meniul său. Vă sugerăm să păstrați înregistrările după cum urmează:
Alți alergeni: Lapte.
Semne si simptome: nasul, diareea, ochii apoase, tusea se trezesc noaptea de 3 ori.
Rezultatele după excluderea produselor: Înfundarea nasului.

Pasul al treilea: verificați constatările

Găsirea unui alergen, asigurați-vă că dispariția simptomelor nu este accidentală.

FOARTE ALIMENTAȚI COPILUL DUMNEAVOASTRĂ? Părinții simt adesea că bebelușul lor de un an nu mănâncă prea mult

 • Să vedem ce înseamnă "prea puțin" pentru: a satisface mama sau bunica (niciun copil nu va mânca atât de mult!) Sau el însuși? Luați în considerare această problemă din toate părțile, pas cu pas...

Asistență pentru alergii

 • Cât timp și de energie este nevoie pentru tine de a exclude o dieta depinde de gravitatea cursului de alergii la un copil...

nor Tag: alergeni alimentari boabe cele mai periculoase de cocos nuci mazăre hrisca porumb lapte de ciocolată zahăr roșii arahide scorțișoară grâu ulei de citrice ou carne de porc alb drojdie scoici muștar puțin alergenice papaia alimente mere ovăz conopidă mango secară caise pui somon sparanghel afine dovlecel avocado curmale, piersici, orz, struguri de floarea-soarelui pere sfeclă stafide cartofi dulci broccoli copil miel curcan morcovi salata verde carne dulce boabe de mese care procesează faina

Proprietățile scorțișoarei

Scorțișoară ca un condiment are proprietăți benefice care afectează pozitiv diferitele sisteme ale corpului. Compoziția de scorțișoară include calciu, uleiuri esențiale, taninuri, fibre dietetice. Datorita compozitiei sale, scortisoara are proprietati cum ar fi scaderea colesterolului, scaderea zaharului din sange, subtierea sangelui (prin urmare, este un excelent mijloc de prevenire a bolilor cardiovasculare). Scorțișoară stimulează, de asemenea, activitatea activă a creierului. Are proprietăți antioxidante și antibacteriene. Scorțișoara poate fi folosită pentru prevenirea bolilor din tractul gastrointestinal.

Dar, în ciuda proprietatilor sale benefice, scortisoara poate fi periculoasa pentru unii oameni. Alergia la scorțișoară apare atunci când produsul este ingerat, ceea ce este provocat de compoziția sa. Unele substanțe pot provoca intoleranță la organism și pot provoca alergii. După apariția reacției, chiar și în contact cu pielea poate apărea erupție cutanată.

Semne de

Reacția organismului se manifestă la câteva ore după consumarea scorțișoarei. Alergia se manifestă prin următoarele simptome:

 • umflarea buzelor, a limbii, a gâtului;
 • apariția scurgerii respirației, dificultăți de respirație, tuse;
 • nas curbat, ochi apoase;
 • erupții pe corp, urticarie, care este însoțită de mâncărime și arsuri.

De asemenea pot să apară tulburări gastrointestinale (greață, vărsături, diaree). Unul dintre cele mai grave simptome de alergie la scorțișoară este șocul anafilactic. Se întâmplă cu acest tip de alergie este destul de rar, dar acest lucru este încă posibil. În același timp, apare amețeli, tensiunea arterială scade brusc, o persoană poate pierde conștiința. Aveți nevoie de o injecție de adrenalină și de îngrijiri medicale urgente.

diagnosticare

Pentru a face un diagnostic, un pacient este examinat și un istoric este studiat. Pentru detectarea exactă a anticorpilor în organism, se recomandă efectuarea unui test de sânge. Pentru a determina alergenul pot fi folosite teste speciale, teste cutanate. După determinarea alergenului, pacientul este prescris tratament.

Prevenirea și tratamentul

În viitor, pacienții cu alergii la scorțișoară ar trebui să evite să mănânce alimente care conțin acest condiment. Dacă a apărut contactul și s-a produs o reacție alergică, trebuie luate antihistaminice. De obicei, acestea elimină în mod eficient alergiile.

Este încă imposibil să se vindece complet reacțiile alergice, deoarece Medicamentele care ar fi brevetate și puse în practică nu există încă. Tratamentul se efectuează simptomatic. În plus, puteți utiliza medicamente tradiționale pentru alergii. De asemenea, pacienților li se recomandă să depună eforturi pentru îmbunătățirea imunității.

Cauzele alergiei la scorțișoară

Uneori se întâmplă ca acest condiment aromat cu miros picant să provoace unele probleme. Utilizarea excesivă a acesteia poate provoca dureri de cap, precum și slăbiciune, chiar și în cazul unei persoane complet sănătoase.

Pot exista alergii la copii și adulți la scorțișoară și din ce motiv se întâmplă? Desigur, persoanele cu imunitate slabă sunt în primejdie. Dar, uneori, o persoană sănătoasă însuși poate provoca apariția unei patologii asociate cu acest produs, dacă îl folosește în mod incontrolabil și în cantități mari. O astfel de reacție poate apărea chiar și la sugari, dacă o mamă care alăptează abuzează de acest condiment. O alergie poate apărea la un adult atunci când este aplicată pe pielea produselor cosmetice, care includ scorțișoară.

Pot exista alergii la uleiul de scorțișoară? Desigur, în compoziția dulciurilor sau ca aditiv în ceai, cafea, poate provoca alergii.

Cum se manifestă o alergie?

Aceasta este o patologie destul de insidioasă - o alergie la scorțișoară, simptomele acesteia nu pot apărea imediat, ci doar câteva ore după ce intră în organism. Manifestările sale arată la fel ca în majoritatea altor tipuri de reacții alergice.

Pacientul are:

 • erupții pe piele;
 • mâncărime;
 • diaree;
 • greață și vărsături;
 • alergie rinită;
 • inflamația în zona oculară;
 • dificultăți de respirație și tuse.

În cazurile severe, victima poate dezvolta dermatită, precum și angioedem sau un atac de astm.

Nu trageți cu tratament. Dacă apar astfel de semne, solicitați imediat asistență medicală. Doar un alergolog calificat va putea identifica cauza și va rezolva problema în timp.

Ce să faci în caz de alergii?

Pentru a face față acestei situații va fi ușor dacă începeți tratamentul la timp.

Ca orice reacție de acest fel, alergia la condimente necesită respectarea condițiilor de bază:

 1. Eliminați contactul pacientului cu alergenul.
 2. Tratament sub supravegherea unui alergist.

Nu trebuie să riscați să utilizați remedii folclorice sau sfaturi de pe internet.

Cu toate acestea, ceva poate fi făcut imediat înainte de a merge la medic. Consumul de scorțișoară chiar și în cazul unei persoane sănătoase ar trebui să fie moderată. Cantitatea pe zi nu trebuie să depășească 1 linguriță. Administrarea unei doze mai mari poate provoca arsuri la nivelul gurii și laringelui. Firește, un alergic nu poate vorbi chiar despre a lua chiar și o cantitate mică de scorțișoară.

Reacțiile alergice dispar rapid dacă se iau măsurile necesare în timp. În cazurile normale, antihistaminicele sunt suficiente și cele care ameliorează alergiile. Puteți lua sorbenți care contribuie la îmbunătățirea generală a întregului organism. Dacă există rinită - trebuie să vă spălați nasul. În cazuri mai complexe, va trebui să luați medicamente pe bază de hormoni așa cum le-a prescris alergologul.

Încercați să vă întăriți imunitatea, atunci riscul oricăror alergii va fi redus la minimum. Dacă, din cauza unei reacții puternice, o persoană trebuia să-și abandoneze condimentele preferate, atunci nucsoara poate să o înlocuiască cu succes. Desigur, dacă nu este alergic. Dacă îl cumpărați în magazin - luați scorțișoară de scorțișoară, nu pulbere. Deci, este mai ușor să eviți un fals, iar calitatea acestui condiment va fi mai mare.

motive

Alergiile la scorțișoară pot apărea din mai multe motive. Acestea includ:

 1. Imunitate slăbită. Scorțișoară poate provoca un răspuns atipic la un iritant. Cel mai adesea, oamenii suferă de hipersensibilitate la substanțele care fac parte din condimente.
 2. Adesea manifestările reacției observate la sugari. Se întâmplă din cauza utilizării de feluri de mâncare în care există scorțișoară, mame care alăptează. Componentele care alcătuiesc condimentele, pătrund în laptele matern.
 3. Scorțișoară, de asemenea, atunci când este utilizată sub formă de pulbere, poate irita membranele mucoase ale ochilor sau cavității nazale.
 4. Alergia este observată după aplicarea uleiului brun, deoarece conține substanțe care irită membranele mucoase și provoacă o reacție negativă din partea corpului.
 5. Scorțișoara provoacă alergii chiar și atunci când este o componentă a produselor cosmetice. Spice este utilizat pe scară largă în cosmetologie și este inclus în creme, măști de față, creme și loțiuni.
 6. Scorțișoara este folosită la fabricarea ciocolatei. Alergiile pot apărea după ce au fost consumate dulciuri, prăjituri, prăjituri și alte dulciuri.

Identificarea alergiilor la scorțișoară nu este întotdeauna ușoară, deoarece face parte din feluri de mâncare multi-componente. Pentru a face un diagnostic corect, este recomandat un test de alertă.

Manifestări clinice

Alergia la simptome de scorțișoară se manifestă în funcție de formă.

Calitate ușoară

 • apariția de rinită alergică;
 • dificultăți de respirație;
 • creșterea rupturilor;
 • dezvoltarea hipotermiei în zona oculară.

Semnele de alergii ușoare nu sunt întotdeauna pronunțate.

Grad mare

 • tuse paroxistică dureroasă;
 • greață și vărsături severe;
 • diaree persistentă;
 • apariția unei erupții cutanate sub formă de bule de apă, care este însoțită de mâncărime.

Când este ingerată o cantitate mică de alergen, se observă umflarea membranelor mucoase și a țesuturilor. Dezvoltarea anafilaxiei este cea mai periculoasă pentru sănătatea și viața pacientului. Caracterizată prin pierderea conștienței și scăderea bruscă a tensiunii arteriale. Dacă pacientul nu furnizează primul ajutor, această condiție poate fi fatală. Este de remarcat faptul că simptomele de anafilaxie apar în cazuri excepționale.

Tratamentul alergic

Terapia începe cu încetarea contactului cu alergenul. Complexitatea tratamentului constă în faptul că acest tip de reacție corporală este dificil de stabilit, deoarece este dificil să se estimeze ceea ce a provocat-o în majoritatea cazurilor. Uleiul de scorțișoară și scorțișoara se adaugă la multe produse, dar în compoziția sa este desemnat ca condimente. De aceea, identificarea alergenului este dificilă.

După stabilirea unui diagnostic precis, experții recomandă întreruperea contactului cu produsul care a provocat reacția și luarea măsurilor necesare pentru stoparea simptomelor.

 1. Pentru a reduce activitatea imunității, eliminați puffiness, mâncărime, antihistaminice sunt prescrise, de exemplu, "Eden", "Zodak", "Zyrtec". Aceste medicamente aparțin celei de-a doua generații, de la prima cauză de somnolență, lipsă de concentrare și inhibare.
 2. Pentru a elimina toxinele care se formează în timpul utilizării pudrei de scorțișoară sau a uleiului, sunt numiți enterosorbenți. Astfel de medicamente includ Carbon activat, Enterosgel, Polysorb. Acestea sunt absorbite cât mai repede posibil și elimină substanțele toxice.
 3. Pentru ameliorarea rinitei alergice, este indicată clătirea nazală cu Dolphin sau Aquamaris. Această metodă de tratament este potrivită și pentru copii.
 4. Atunci când apare o erupție cutanată, ca manifestare a alergiilor la scorțișoară, a cărei fotografie este situată mai jos, este administrat un unguent ne-hormonal, de exemplu, "Bepanten", "Vondekhil", "Gistan". Utilizarea lor în caz de alergii este posibilă chiar și pentru mamele care alăptează și pentru copiii mici. Singurul dezavantaj al medicamentelor este debutul lent al rezultatelor tratamentului.
 5. În forme severe, medicul prescrie terapia hormonală, care implică utilizarea orală sau externă a grupului glucocorticosteroizi. Acestea includ: "Ftorokort", "Dermoveit", "Hydrocortisone", "Prednisolone". Utilizarea acestor medicamente este indicată numai în cazuri speciale, deoarece acestea provoacă apariția efectelor secundare și cu utilizarea prelungită a dependenței.

Tratamentul alergiei la scorțișoară la copii

Alergia la scorțișoară la un copil este tratată cu ajutorul terapiei non-hormonale, utilizarea de medicamente pentru ameliorarea simptomelor. În tratamentul unei reacții alergice de o importanță redusă este respectarea unei diete speciale. Ciocolata, peștele, ouăle de pui, toate fructele și legumele colorate de culoare portocalie trebuie excluse din meniul zilnic. Meniul zilnic ar trebui să includă supă litice, fructe verzi și legume, carne albă. De asemenea, nu folosiți cosmetice, care includ ulei de scorțișoară.

Medicamentul trebuie administrat sub supravegherea unui specialist, deoarece multe medicamente pot provoca apariția unor reacții adverse grave.

Alergia la scorțișoară este un fenomen care nu este obișnuit în practica medicală. Dar când apar simptome, pot apărea consecințe grave. De aceea este important să începeți tratamentul la timp și să eliminați agravarea.

http://allergiya5.ru/na-edu/koritsa-allergen-ili-net.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni