Răspunsul copilului la vaccinarea împotriva poliomielitei, contraindicații și posibile complicații

Poliomielita este una dintre bolile virale care apare în principal în țările din Asia și Africa. Având capacitatea de a se deplasa prin aer, virusul ajunge în regiunile sigure din Europa și America. OMS vede doar o singură cale de combatere a epidemiei - vaccinarea copiilor și a adulților.

Tipuri de vaccinuri polio cu nume de medicamente

Polio vaccinurile sunt disponibile în două forme:

 • Picătură. Conține o formă slabă a virusului din toate cele 3 specii, fiind administrate pe cale orală pentru a forma imunitate pasivă în intestin. Se numește "vaccinul polio polio Sebina" (OPV).
 • Suspensii uniforme în seringi de unică folosință de 0,5 ml. Formele virale moarte includ, de asemenea, 3 tipuri. Vaccinarea se face intramuscular. Imunitatea se formează la locul de intrare și apoi se extinde pe tot corpul. Se numește "vaccinul inactivat Salk" (IPV).

Prima formă a vaccinului este mai ieftină decât cea de-a doua. Este produsă cu succes de companiile farmaceutice naționale, spre deosebire de IPV, care este un produs importat.

Polio vaccinurile sunt împărțite în două tipuri - monocomponente și combinate:

 • primele sunt Poliorix și Imovax Polio;
 • a doua - Pentaxim, Infanrix Hexa, Infanrix Penta, Infanrix IPV, Tetrakok, Microgen (vezi și: producătorul vaccinului Infanrix).

Diferențele dintre OPV și IPV

Fiecare tip de vaccin polio are aspectele sale pozitive și efectele secundare, deși există mai puține simptome neplăcute după administrarea IPV. În țările cu un nivel epidemiologic ridicat, OPV este utilizat pe scară largă. Motivul este scăderea picăturilor și dezvoltarea imunității puternice. Caracteristicile distinctive ale vaccinurilor sunt prezentate în tabelul de mai jos.

Caracteristicile vaccinurilor polio:

Principiile de acțiune ale vaccinului

Principiul OPV este următorul. Ajungând la rădăcina limbii sau a amigdalelor, vaccinul este absorbit în sânge și intră în intestin. Perioada de incubare a virusului este de o lună, corpul începe activ să producă anticorpi (proteine ​​protectoare) și celule de protecție capabile să distrugă polio agentul patogen la contactul cu acesta în viitor. Primul este imunitatea secretorie în membranele mucoase ale intestinului și în sânge. Sarcina lor este de a recunoaște virusul și de a preveni pătrunderea acestuia în organism.

Bonusurile suplimentare de la OPV sunt:

 • Blocând penetrarea formei sălbatice a virusului, în timp ce în intestine acționează slăbit.
 • Activarea sintezei interferonului. Copilul poate fi mai puțin probabil să sufere de boli respiratorii de natură virală, de gripă.

Principiul de acțiune al IPV: intrarea în țesutul muscular, se absoarbe rapid și rămâne la locul injectării până la producerea de anticorpi care se răspândesc prin sistemul circulator. Deoarece nu sunt prezente pe membranele mucoase ale intestinelor, contactul cu virusul în viitor va duce la infectarea copilului.

Schema de vaccinare pentru copii

În Federația Rusă a fost aprobată secvența de vaccinare împotriva poliomielitei, care constă în 2 etape - vaccinare și revaccinare. În absența unor boli grave la un copil, care dau dreptul de a amâna vaccinarea, programul este după cum urmează:

 • prima etapă - la 3, 4,5 și 6 luni;
 • a doua etapă este de 1,5 ani, 20 de luni și 14 ani.

Programul oferă o combinație de OPV și IPV. Pentru sugari, pediatrii recomandă injecții intramusculare, iar pentru copii după un an - să picure. Pentru copiii mai mari, vaccinul cu poliomielită este pus pe umăr.

Dacă părinții aleg numai IPV pentru copil, atunci este suficient să vaccinați de 5 ori. Ultima injecție este pusă în 5 ani. Lipsa unei intrări programate a vaccinului nu înseamnă că trebuie să reporniți schema. Este suficient să se coordoneze timpul optim cu imunologul și să se efectueze cât mai multe proceduri necesare.

Cum să fii vaccinat împotriva poliomielitei?

În momentul vaccinării, copilul trebuie să fie sănătos, cu o temperatură normală a corpului, fără o recurență a unei boli alergice. Un pediatru poate, dacă este necesar, să comande un test de sânge, un test de sânge, urină și fecale. Părinții au dreptul să examineze un copil fără numirea lor și să se consulte cu un imunolog.

Un copil de până la un an de OPV este aruncat pe rădăcina limbii cu o pipetă sau o seringă specială fără ac. Aici concentrația țesutului limfoid este mai mare. Copiii mai mari au vaccinul care picura pe amigdalele. O cantitate suficientă de lichid roz - 2-4 picături.

Calitatea OPV depinde de respectarea regulilor de stocare. Vaccinul live este înghețat și transportat în această formă. După decongelare, își păstrează proprietățile timp de 6 luni.

Este important să se respecte exactitatea vaccinului, astfel încât copilul să nu o înghită sau să-l înghită, altfel este necesară reinstituirea. În primul caz, medicamentul va fi împărțit prin sucuri gastrice. După ce a intrat în picături, copilului i se permite să bea apă și să mănânce alimente într-o oră și jumătate.

Vaccinul cu agenți patogeni uciși de poliomielită este distribuit în seringi de unică folosință de 0,5 ml sau este inclus în vaccinurile combinate. În cazul în care să-l introduceți - este mai bine să se coordoneze cu medicul pediatru. De obicei, bebelușii de până la vârsta de 1,5 ani primesc o lovitură în zona coapsei din țesutul muscular (vă recomandăm să citiți: cum să faceți injecții corect la fesa copilului?). Copii mai mari - în umăr. În cazuri rare, vaccinul este administrat sub scapula.

4 vaccinuri inactivate pentru calitatea imunității produse sunt egale cu 5 OPV. Pentru a dezvolta o imunitate puternică împotriva poliomielitei, pediatrii insistă asupra unei combinații de viruși vii și morți.

Contraindicații la vaccinare

Contraindicații pentru vaccinarea împotriva poliomielitei sunt astfel de afecțiuni:

 • boli infecțioase la un copil;
 • perioada de exacerbare a bolilor cronice.

Copiii cu următoarele boli și patologii au o respingere completă a vaccinului polio datorită complicațiilor. Pentru vaccinul oral:

 • HIV, imunodeficiența congenitală, prezența acestuia din urmă în rudele copilului;
 • planificarea sarcinii, mamă deja gravidă a copilului, pentru care este planificată vaccinarea;
 • consecințe de natură neurologică după vaccinări anterioare - convulsii, tulburări ale sistemului nervos;
 • consecințe severe după o vaccinare anterioară - febră mare (39 ani și mai mult), o reacție alergică;
 • alergice la componentele vaccinului (antibiotice) - streptomicină, kanamicină, polimixină B, neomicină;
 • neoplasme.

Pentru vaccinarea cu virusul non-viu:

 • alergie la neomicină, streptomicină;
 • complicații după ultima vaccinare - umflături severe la locul de puncție a pielii până la 7 cm în diametru;
 • maladii neoplasme.

Reacții normale la vaccinare și posibile efecte secundare

Introducerea unei substanțe terțe provoacă în mod inevitabil organismul să reacționeze. După vaccinarea împotriva poliomielitei, este considerată condițional normală atunci când copilul are următoarele simptome:

 • 5-14 zile temperatura a crescut la 37,5 grade;
 • există o tulburare a scaunului sub formă de diaree sau constipație, care trece pe cont propriu după câteva zile;
 • vărsături, greață și slăbiciune;
 • creșterea anxietate înainte de culcare, el este obraznic;
 • locul de puncție se înroșește și se îngroațește, dar diametrul său nu depășește 8 cm;
 • apare o erupție cutanată ușoară care este ușor de remediat prin utilizarea pe termen scurt a antihistaminicilor.
Slăbiciunea generală și temperatura ridicată a corpului după vaccinare sunt considerate o reacție normală, care va trece pe cont propriu după câteva zile.

Posibile complicații

Complicațiile după vaccinare sunt serioase și periculoase. Primul este rezultatul unei încălcări a cerințelor de vaccinare, de exemplu atunci când un copil a suferit o infecție virală respiratorie acută sau imunitatea sa a fost slăbită de o boală recentă.

După vaccinarea cu poliomielită, complicațiile periculoase ale OPV sunt poliomielita asociată vaccinului și disfuncție intestinală severă. Primul în ceea ce privește natura manifestării și a metodelor de tratament este identic cu forma "sălbatică", deoarece copilul trebuie spitalizat în secția de boli infecțioase. Al doilea apare atunci când diareea nu dispare în decurs de 3 zile după vaccinare.

Probabilitatea apariției VAP ca complicație este mai mare la prima injecție, fiecare dintre acestea scăzând ulterior. Risc mai mare de VAP la copii cu imunodeficiență și patologii ale tractului gastro-intestinal.

Complicațiile după administrarea vaccinului inactivat au o natură diferită. Cei mai periculoși dintre ei sunt artrita, lipsită de viață. Reacții adverse grave vor fi reacțiile alergice sub formă de edem al plămânilor, membrelor și feței, mâncărime și erupții cutanate, dificultăți de respirație.

Pot obține polio de la un copil vaccinat?

Pericol de contact persistă pentru:

 • femeile gravide;
 • adulți cu infecție HIV, SIDA;
 • călătorii care vizitează țări cu un prag epidemiologic polio ridicat;
 • lucrătorii medicali - medici din spitalele de boli infecțioase și tehnicienii de laborator care sunt în contact cu virusul în timpul creării vaccinului;
 • pacienții cu cancer și persoanele care iau medicamente pentru a suprima sistemul imunitar.

În instituțiile preșcolare, copiii fără vaccinuri se limitează la frecventarea într-o lună, la școală - la 2 luni. Respectarea strictă a regulilor de igienă și a utilizării bunurilor personale de către fiecare copil poate reduce în mod semnificativ riscul de infectare.

Ar trebui să fiu vaccinat sau pot refuza?

Fiecare părinte găsește răspunsul pentru sine. Pe de o parte, există recomandări din partea OMS și a ministerelor de sănătate ale țării, care insistă în mod clar asupra vaccinării, utilizând statistici privind mortalitatea cauzată de virus. Pe de altă parte, corpul fiecărui copil are propriile caracteristici, iar părinții săi, având înțeles mecanismul de vaccinare, compoziția și consecințele acestuia, se pot teme de vaccinare.

Primul este susținut de majoritatea pediatrilor, imunologilor și șefilor instituțiilor pentru copii, care aplică metodelor de presiune psihologică asupra părinților. În apărarea intereselor legislației din a doua țară, rezultă dreptul părinților de a decide cu privire la problema vaccinării copilului.

http://vseprorebenka.ru/zdorove/privivki/poliomielit-privivka.html

Alergie la vaccinul cu poliomielită

Comentarii

"Arătați-i neurologului" = "Nu știu, cel mai probabil după vaccinare"

De asemenea, scrieți că a existat o erupție cutanată după DTP.. Sunteți încă vaccinat? M-aș gândi

Nu as fi asociat acest lucru nici cu alergii. Aceasta este mai mult ca o reacție la un vaccin. Imediat după vaccinare, temperatura, "croaking".

Tusea ta - reacția mecanică naturală a corpului pentru a scăpa de ceea ce interferează. Nu trebuie să fie șuierătoare și în special în plămâni. Poți să tuse ceva ce se scurge pe nasofaringe. Nici nu are un gât roșu.

În plus, ați putea provoca o tuse puternică prin administrarea de siropuri expectorante. La fel ca Lasolvan, de exemplu, în general copii sub vârsta de 6 ani sunt contraindicați. Citiți despre eficacitatea drogurilor bazată pe dovezi. Și Viferon - în pădure. Aveți grijă de imunitatea copilului, mai ales că îl testați deja pentru tăria de vaccinare.

Apropo, medicul pediatru te-a sfătuit să te întorci la un neurolog pentru că nu îți spune direct că complicațiile legate de vaccinare se pot manifesta în acest fel. Ai fost vaccinat cu un vaccin viu. Și probabil prima revaccinare?

Prin urmare, neurologul a trimis, după cum se spune, departe de păcat.

http://www.babyblog.ru/community/post/antivakcina/3143805

Care ar putea fi reacția la un vaccin cu poliomielită la un copil?

O zi bună, dragi părinți. În acest articol vom vorbi despre cum se simte un copil după ce a fost vaccinat cu poliomielită. Veți afla care ar trebui să fie răspunsul organismului la vaccin, precum și posibilele consecințe ale acestui vaccin.

Preparatul de vaccinare

Pentru ca organismul copilului să răspundă în mod normal la întreținerea vaccinului, trebuie să respectați anumite reguli. Cel mai important lucru este sănătatea absolută a copilului. În plus, ceea ce este important este absența bolii în momentul de față, este, de asemenea, inacceptabil ca procesul de recuperare să înceapă cu mai puțin de două săptămâni înainte de vaccinare. Este de dorit ca copilul să consolideze sistemul imunitar înainte de vaccinare.

 1. Înainte de vaccinare, este important să se efectueze un examen pediatric, pentru a trece analizele clinice ale urinei și sângelui. Merită să știți că majoritatea pediatrilor nu prescriu nicio cercetare. Cu toate acestea, este mai bine să insistăm asupra comportamentului acestora.
 2. Aveți grijă ca bebelușul să nu se mănânce cu o zi înainte și că este mai bine să-i fie foame în momentul vaccinării și la o oră după aceea.
 3. Acordați multă atenție consumului de apă.
 4. Pentru a reduce riscul unei reacții alergice, se recomandă cu trei zile înainte de vaccinarea planificată, pentru a da copilului antihistaminice. Cu toate acestea, luarea acestor medicamente ar trebui să fie prescrisă numai de către un medic, nu ar trebui să se auto-medicamente, vă puteți răni copilul.

Consecințele vaccinului inactivat:

 1. Temperatură ridicată
 2. Erupție severă pe suprafața corpului.
 3. Dificultate de respirație.
 4. Puternicitatea feței, a membrelor.

Aproape toate aceste simptome indică o reacție alergică la medicamentul injectat. Dacă copilul are cel puțin unul dintre simptomele de mai sus, trebuie să căutați imediat un medic.

În ceea ce privește vaccinul oral, este mult mai probabil să provoace efecte, iar aceste reacții adverse sunt mult mai grave decât cu IPV. Acestea includ:

Începând cu a patra și terminând cu a treisprezecea zi după vaccinare, bebelușul are simptome de polio: temperatura crește brusc, se dezvoltă paralizia, durerea începe în mușchi, în spate. După diagnosticare, copilul va fi pus într-un spital cu boli infecțioase pentru tratamentul spitalizat.

Este necesar să se știe că, chiar și în cursul normal al perioadei post-vaccinare, pot fi observate anumite modificări ale stării copilului. Desigur, este de dorit ca medicul să fi avertizat în prealabil despre posibile manifestări.

După utilizarea vaccinului polio oral, pot să apară următoarele reacții:

 1. Erupțiile pe piele, care trec când luați antihistaminice.
 2. Frecvente diaree, mai ales în prima zi.
 3. Creșterea temperaturii nu este mai mare de 37,6 grade. Poate dura până la 14 zile. Dacă temperatura crește peste acest indicator, există simptome concomitente, o nevoie urgentă de a contacta medicul. Un astfel de proces nu va mai fi considerat normal.
 1. Hiperemia pielii la locul injectării.
 2. Compactare și durere la locul injectării.
 3. Pierderea apetitului, tulburări de somn.
 4. Creșterea temperaturii aproape imperceptibilă.
 5. Toane.

După cum înțelegeți, reacțiile de această natură nu necesită nici un tratament. Atunci când erupțiile alergice pot fi prescrise antihistaminice. În ceea ce privește orice altceva, atunci, de regulă, toate procesele din organism se normalizează fără intervenția medicamentelor.

Cauzele complicațiilor

Consecințele după vaccinarea poliomielitei sunt extrem de rare. Cu toate acestea, merită să știți din ce motive pot apărea:

În plus, este important să se cunoască care boli sunt contraindicații pentru vaccinare, în special vaccinuri orale:

 1. Imunodeficientei.
 2. Recepția imunosupresoarelor.
 3. Anomalii neurologice.
 4. Acceptarea antibioticelor.

Când se administrează vaccinuri inactivate, contraindicațiile includ:

 1. Alergii severe.
 2. Educație oncologică.
http://zdorovyemalisha.ru/privivki/reaktsiya-na-privivku-poliomielita-u-detej-kakovy-posledstviya.html

Polio Vaccinare Alergie

Reacții post-vaccinare la vaccinarea cu poliomielită și posibilele complicații și consecințe

Mulți părinți tineri nu știu ce este un vaccin polio, reacția la acesta și consecințele.

Cuprins:

Ei sunt afectați de multe întrebări greu de rezolvat despre această boală: cum se pot infecta? Vaccinul cu poliomielită și consecințele acestuia sunt periculoase?

Informații generale despre infecție

Polio este o boală infecțioasă cauzată de mai multe tipuri de virusuri. Agenții patogeni principali sunt virusurile intestinale, care se află în mediul înconjurător.

Ei stau înghețați și mor imediat cu încălzire lungă. În zilele noastre este dificil să te îmbolnăvești, dar de multe ori virusul ne vine din țările în care vaccinarea nu se efectuează. Riscul de prindere a bolii crește:

 • în timpul verii;
 • dacă mâinile murdare;
 • dacă mănânci alimente crude și nespălate.

Cum este transmis virusul? Acest lucru se întâmplă în următoarele moduri:

 • în aer (conversație, salivă, respirație, descărcare nazală);
 • traseu fecal-orală;
 • absorbția alimentelor murdare și a apei.

Odată ajuns în organism, se înmulțește în intestin. Apoi, sângele îl transporta prin toate organele, afectând în principiu, de regulă, sistemul nervos. Acest lucru duce la o paralizie ireversibilă. Dacă sistemul respirator este afectat, consecințele sunt și mai grave.

Principala audiență a pacienților - copii sub 5 ani. Virusul este foarte rezistent. Datorită încălcării calendarului și tehnologiei de vaccinare, apare o epidemie.

La mijlocul secolului al XX-lea, boala a lovit mulți oameni. Sa observat o rată mare de mortalitate, iar cei care au supraviețuit au suferit complicații în timp ce rămân invalizi incurabili. Astăzi, tratamentul oferă rezultate bune și pentru a-l ajuta să efectueze vaccinarea preventivă a copiilor.

În colțurile abandonate ale lumii există încă un "virus sălbatic" care poate intra în "civilizație" prin medici, reporteri și salvatori. Sursa de infecție este întotdeauna considerată o persoană bolnavă, iar boala este transmisă prin apă, hrană și diverse obiecte.

Bolnav nevaccinat, iar infecția se răspândește foarte repede. Una dintre complicațiile sale grave este paralizia.

Perioade de boală

În timpul bolii există semne care seamănă cu alte boli, ceea ce complică diagnosticul corect.

Prima etapă este incubarea. Durata zilei. Nu apar simptome în timpul perioadei de incubație.

A doua etapă perioade:

 • predparalitichesky;
 • paralitic;
 • de recuperare;
 • perioadă de efecte reziduale.
 1. Predparalitichesky. Temperatura crește, începe un nas curbat, tuse și alte semne de infecții respiratorii acute, vărsături, diaree, constipație. Se pot începe primele schimbări ale sistemului nervos. Până la sfârșitul acestei perioade, temperatura scade.
 2. Paralitic. Principalul simptom în acest moment - paralizie slabă, adesea în picioare. De cele mai multe ori încep dimineața. Terminalele devin palide și reci. În cazuri rare, simptomele se manifestă în absența expresiilor faciale.

În forme ușoare, toate simptomele dispar complet. Cazurile severe sunt însoțite de complicații care pot duce la dizabilități. Dar în lumea modernă, poliomielita în forme severe este rară, datorită faptului că copiii sunt vaccinați la timp.

Vaccinarea

Pentru vaccinarea cu două medicamente:

 1. Vaccinul polio viu oral. Picătură în gură.
 2. Vaccinul polio vaccinat care conține un virus mort. Introduceți sub forma unei injecții.

Aceste vaccinuri protejează împotriva primului, al doilea și al treilea tip de boală.

Program pentru inoculare:

 • prima vaccinare împotriva infecției se face când copilul are vârsta de trei luni;
 • al doilea vaccin este stabilit la patru luni și jumătate;
 • a treia se efectuează pentru prevenirea vaccinurilor vii în șase luni;

Și apoi revaccinarea se efectuează la 18, 20 luni și la vârsta de 14 ani.

 1. Pentaxim este un vaccin împotriva tusei convulsive, a difteriei, a tetanosului, a poliomielitei și a infecțiilor hemofilice. Faceți o injecție. Producator Franta.
 2. Tetraxim - prevenirea tusei convulsive, a difteriei, a tetanosului, a poliomielitei. Producator Franta.
 3. Infanrix Hex - tuse convulsivă, difterie, tetanos, poliomielită, hepatită B, infecție invazivă. Asigurați-vă sub formă de injecție. Belgia.
 4. Infanrix Penta - tuse convulsivă, difterie, tetanos, poliomielită, hepatită B. Belgia.
 5. Poliorix - vaccin inactivat. Belgia.

Pregătirea pentru vaccinare și consecințele acestuia

Înainte de prima vaccinare, este necesar să se consulte cu un neurolog și să treacă testele. Dacă copilul dumneavoastră este alergic, discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră ce medicamente alergice veți folosi. Cumpărați ceva pentru temperatură - pentru un copil, poate fi o reacție la vaccinare.

Nu introduceți alimente noi, pot apărea alergii. Înainte de vaccinare, măsurați temperatura bebelușului. Dacă este, în orice caz, nu puteți intra în vaccin. Vaccinarea se efectuează prin injectare sau picături în gură. De obicei, două picături picură, dar dacă copilul este înfundat, procedura se repetă.

De regulă, răspunsul la vaccinul polio oral viu este absent. În cazuri rare, pot exista efecte secundare sub formă de temperatură. Copiii foarte mici au foarte rar diaree, care persistă timp de una sau două zile. Astfel de reacții nu sunt considerate o complicație.

OPV este stocat în intestin timp de până la o lună, iar în acest timp, imunitatea este aproape la fel ca și după transferul bolii. În acest caz, virusul nu intră în organism. Se formează celule de protecție care o recunosc și o distrug.

Apoi, când are vârsta de două luni, se administrează prima doză infecțioasă și după aceea este vaccinată conform unui program. Un vaccin viu împotriva acestei boli stimulează sinteza interferonului și, prin urmare, poate proteja împotriva gripei.

Singura complicație gravă pe care o poate provoca vaccinarea este poliomielita asociată vaccinului (VAP). Boala se manifestă cel mai adesea atunci când pune primul vaccin pe un copil născut cu imunodeficiență, gastrointestinal (congenital) sau SIDA. În alte cazuri, nu apar complicații. Copiii care au suferit VAP ar trebui să continue să primească vaccinuri împotriva acestei boli mortale, dar poate doar cu vaccinul polio inactivat.

Fețe pozitive și negative

Medicamentul este disponibil în doze. Copii mici până la vârsta de 18 luni au fost împușcați într-una dintre coapse, cel mai mare - pe umăr. După vaccinare, la cinci procente există o reacție locală la injecție sub formă de roșeață, dar aceasta nu este considerată o complicație.

La patru la suta dintre vaccinate, exista efecte secundare minore, de exemplu, o crestere a temperaturii care persista timp de doua zile dupa vaccinare. Ca răspuns la introducerea acestui virus, anticorpii de sânge apar în corpul bebelușului, care nu sunt capabili să sintetizeze celulele care ucid virușii cu agentul cauzal de bază.

Acesta este un vaccin foarte minus inactivat. Nu există contraindicații pentru IPV și este vaccinată chiar și pentru copii imunocompromiși. Uneori reacțiile alergice pot fi complicații cu IPV.

Persoanele neaccinate care suferă de imunodeficiență se infectează și se îmbolnăvesc de persoanele care au fost vaccinate mult timp.

Este foarte periculoasă când oamenii cu SIDA se infectează cu această infecție.

Oamenii sănătoși nu trebuie să respecte carantina după vaccinare, puteți merge cu copilul ca de obicei.

Atunci când un vaccin cu poliomielită este administrat unui copil, consecințele nu trebuie să suporte nici un pericol pentru sănătatea sa, dacă se face corect. Ajută chiar și un corp slab al copiilor să facă față unei boli grave. Ea va salva pentru totdeauna copilul de boala, iar părinții de la temerile aduse de infecție.

Polio Vaccinare Alergie

Întrebarea este asta. Care vaccin alergii este mai ușor de tolerat? Cum au primit copiii dvs. acest vaccin? Care sunt posibilele reacții adverse? Ce să caut?

Vă mulțumim în avans tuturor pentru răspunsuri.

La trei zile după vaccinare, dau zyrtek, nu mai fac nimic, transferat în mod normal, fără complicații.

Nici medicul pediatru, nici alergologul, din păcate, nu au oferit informații sensibile cu privire la alegerea vaccinului. Trebuie doar să faceți. Eu, în principiu, nu mă deranjează, dar vreau să vă protejez în măsura posibilului.

Mi-e teamă de eventualele alergii și posibile reacții individuale la vaccin.

Polio Vaccinare Răspuns

Polio Vaccinare Răspuns

Polio este o boală infecțioasă gravă.

Pentru o lungă perioadă de timp, numai numele acestei boli a îngrozit părinții iubitori. Poliovirusul, care provoacă paralizia măduvei spinării, este transmis prin aer și se răspândește rapid prin organism, provocând modificări patologice ale sistemului nervos. Mulți copii din secolul al XX-lea au rămas invalizi. Cu șaptezeci de ani în urmă, a fost dezvoltată o metodă teribilă de vaccinare împotriva virusului. Dar mulți copii au o reacție neașteptată la vaccinul cu poliomielită. Poveștile de prieteni și recenzii despre rețelele sociale îi sperie pe mamele tinere și se îndoiesc dacă merită să riscăm sănătatea copilului și să facem un astfel de vaccin periculos? Înainte de a lua o decizie, trebuie să cunoașteți întregul adevăr despre vaccinare.

Ce este poliomielita?

În prezent, este foarte rar să găsești un adult în Europa și mai ales un copil în pantofi ortopedici groși. În ultimul secol, mulți copii de 5-10 ani au fost foarte șchiopi și au fost forțați să compenseze dificultățile în mersul cu pantofi speciali. Acestea au fost consecințele minime ale poliomielitei. Apoi răspândirea poliovirusului a fost caracterizată ca o pandemie - o epidemie care a zdrobit întreaga lume.

Omenirea nu cunoștea mântuirea dintr-o infecție teribilă. Virusul a fost transmis prin aer, prin intermediul contactelor de uz casnic. Patogenul patogen a supraviețuit perfect în mediul înconjurător, a suferit temperaturi scăzute și înalte, nu sa temut de dezinfectanții obișnuiți - clor, mangan. Virusul ar putea trăi în apă, lapte, fecale.

Imaginea bolii poate fi neclară, moderată sau acută. Poliovirusul trăiește asimptomatic în corpul uman timp de aproximativ două săptămâni. Debutul bolii apare adesea ca o tulburare gastrointestinală cu vărsături, febră și cefalee.

Imaginea bolii poate fi neclară, moderată sau acută.

După 5-6 zile, faza acută este înlocuită cu paralitic. Mușchii gâtului, abdomenului, feței, laringelui, mușchilor respiratori și cel mai adesea muschii picioarelor sunt afectați de paralizie. Șase luni mai târziu, copilul se recuperează, în timp ce efectele reziduale rămân pentru totdeauna: coloana vertebrală curbată, picioarele scurtate, paralizia musculară locală.

În multe cazuri, persoanele infectate cu poliomielită (în special copiii de vârstă preșcolară) mor.

Nu există nici un tratament pentru boală. Medicina moderna utilizeaza doar tratamentul simptomelor - tulburari gastro-intestinale, dureri de cap etc. Dacă se observă paralizia faringelui sau a mușchilor respiratori, este stimulată respirația artificială. Pacienții sunt izolați în spitale infecțioase timp de cel puțin o lună. Două sau trei săptămâni pacientul trebuie să rămână în pat. Necesită o îngrijire specială pentru membrele paralizate.

La recuperare, pacientii sunt prescrise terapie fizica, hidroterapie, baie de mare, si noroi terapeutice. Deformările membrelor trebuie uneori să fie tratate prin intervenție chirurgicală.

Medicina moderna foloseste doar tratamentul simptomelor - tulburari gastro-intestinale, dureri de cap

Polio vaccinări

În anii șaizeci ai secolului al XX-lea, cercetătorii americani Salk și Sabin au găsit un mijloc miraculos de protecție împotriva virusului mortal. Au dezvoltat un vaccin pentru poliomielita.

La sfârșitul anilor 1980, Adunarea Mondială a Sănătății a decis să ia măsuri globale pentru a eradica poliomielita. Vaccinarea a devenit principalul mijloc de combatere a virusului. Prevenirea de masă a redus inițial incidența bolii de 5 ori, apoi poliomielita nulită în multe țări.

Acum, datorită vaccinărilor, poliovirusul a dispărut practic în Europa și America. Vaccinul cu poliomielită este relevant astăzi? Efectele secundare din partea ei sunt uneori înfricoșătoare pentru părinții copiilor mici.

Limitele lumii moderne s-au redus considerabil. Oamenii migrează din Asia și Africa în Europa, călătoresc, desfășoară schimburi comerciale și culturale. Țările din lumea a treia sunt încă afectate de focarele individuale de infecție cu poliovirus. Omenirea nu poate face fără vaccinare. Este imposibil să distrugeți patogenul patogen, deoarece acesta este în mod constant modificat, creând noi tulpini.

datorită vaccinărilor, poliovirusul a dispărut practic în Europa și America

Vaccinarea protejează în mod sigur o persoană de infecție timp de 10 ani. La sfârșitul acestei perioade, trebuie să repetați vaccinarea. Dar chiar și o infecție neașteptată a unei persoane vaccinate cu o tulpină mutantă nu duce la decese.

Poliomielita: vaccinare, program de vaccinare

Imunologia modernă utilizează 2 tipuri de vaccinări: oral (picături) și vaccin inactivat. Primul tip a fost dezvoltat de virologul american A. B. Sabin. Vaccinul se numește "viu" deoarece conține un poliovirus special atenuat. Acestea sunt picături roșiatice, care sunt injectate prin gură, încercând să ajungă la rădăcina limbii mai aproape de amigdalele. Prin aspirarea limfei în intestin, vaccinul ajută sistemul imunitar al organismului să facă anticorpi. Corpul reacționează la un virus fals, ca o boală reală, dar mai slab. Experții spun că picăturile de poliomielită sunt cea mai bună metodă pentru vaccinarea copiilor.

Versiunea inactivată a vaccinului a fost dezvoltată de omul de știință american J. Salk. Este introdus prin înjunghiere în umăr sau coapsă. Injectarea conține poliovirusul distrus. Conținutul de vaccin intră direct în sânge. Acest lucru nu creează tulpini false. Medicii europeni folosesc ambele tipuri de vaccinuri.

Părinții tineri sunt interesați de vaccinul împotriva poliomielitei - de câte ori, de câte ori se utilizează tipul de vaccin. Pentru prima dată, se administrează o injecție unui copil de 2 luni. Se repetă de 2-3 ori, la intervale de 1,5-2 luni. Pot fi utilizate picături pentru a doua și a treia vaccinare. Re-vaccinarea se efectuează la 1,5 ani, apoi la 1 an și 8 luni. Cea de-a treia vaccinare este efectuată de un copil de 14 ani.

Imunologia modernă utilizează 2 tipuri de vaccinări: oral (picături) și vaccin inactivat

La recomandările medicilor pediatri, adesea se vaccinează împotriva poliomielitei și a DTP (vaccin împotriva tetanosului, tuse convulsivă și difteriei). O astfel de utilizare a vaccinurilor mărește rezistența corpului copilului la mai multe infecții simultan.

Vaccinarea împotriva poliomielitei: consecințe, recenzii

Chiar și copiii sănătoși simt primele semne de vaccinare în câteva zile. Pacienții cu alergie pot prezenta manifestări de vaccinare imediat după procedură. Temperatura după vaccinare împotriva poliomielitei este una dintre consecințele obișnuite. Poate fi roșeață și umflături la locul injectării, pierderea poftei de mâncare, slăbiciune. Inocularea finală are loc după 3 săptămâni, iar apoi mușchii pot intra într-o stare de paralizie pe termen scurt.

Cel mai adesea există o reacție luminoasă după vaccinarea prin picurare. Părinții care caută pe Internet informații despre reacțiile de vaccinare împotriva polio-vaccinului pot găsi două opinii opuse. Medicamentul oficial solicită vaccinarea copiilor. Dar medicii cu experiență au cazuri de consecințe grave. Acestea includ afectarea severă a măduvei spinării și a nervilor, inflamația articulațiilor, reacțiile alergice și diareea. Cunoscând aceste efecte, părinții refuză adesea vaccinările, ceea ce nu este pasul potrivit.

Cel mai adesea există o reacție luminoasă după vaccinarea prin picurare

Dacă observați părerile părinților despre efectele vaccinului polio, feedback-ul va fi în mare parte pozitiv. În plus față de febră pe termen scurt și erupție cutanată ușoară, majoritatea copiilor nu suferă nici un disconfort.

Dr. Komarovsky privind vaccinările cu poliomielită

Renumitul pediatru ucrainean Evgeny Komarovski este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva celei mai periculoase boli. Cu toate acestea, el subliniază faptul că vaccinarea nu produce, în principal, consecințe periculoase. El observă că principala neîncredere a părinților este vaccinul polio inactivat. Komarovsky explică: acest tip de vaccinare nu este o infecție și obținerea poliovirusului de la un nou copil vaccinat este aproape imposibilă.

Principalele sfaturi ale celebrului pediatru:

 • este imposibil să schimbați în mod independent, fără sfatul unui medic, intervalele dintre vaccinări vaccinarea la intervale incorecte poate provoca complicații grave;
 • Nu trebuie să refuzați vaccinările numai din cauza fricii de consecințe;
 • Înainte de vaccinare, părinții și pediatrii trebuie să verifice copilul pentru contraindicații;
 • copiii cu boli cronice trebuie să fie examinați de un imunolog și să obțină permisiunea pentru o imunizare;
 • vaccinarea nu trebuie efectuată în timpul tratamentului cu antibiotice;
 • Dacă primul vaccin provoacă o reacție alergică, trebuie să îi arătați copilului un alergolog sau imunolog.

Înainte de vaccinare, părinții și medicul pediatru ar trebui să verifice copilul pentru contraindicații

Complicații după vaccinarea împotriva poliomielitei

Complicațiile după vaccinarea împotriva poliomielitei apar din mai multe motive:

1) reflexul natural al sistemului imunitar la introducerea infecției;

2) mutația virusurilor incluse în materialul de inoculare;

3) dispoziția generală alergică a corpului;

4) anomalii congenitale în dezvoltarea organelor interne;

6) tulburări psihice;

7) boala respiratorie sau gripa la momentul inoculării;

8) imunitate redusă congenitală;

9) calitățile subiective ale organismului.

O căutare pentru "poliomielita, vaccinare: complicații, recenzii" arată că uneori părinții și pediatrii se confruntă cu probleme semnificative. Acestea pot fi:

 • edemul respirator intern și asfixierea;
 • cramperea membrelor;
 • erupții cutanate asupra tipului de urticarie cu mâncărimi dureroase;
 • salt de salt peste 39 °;
 • severă letargie.

sari de temperatura peste 39 ° ca o complicatie la temperatura

În cazul problemelor congenitale de imunitate, se produce poliomielita asociată vaccinului. În toate aceste cazuri, este necesară internarea imediată a copilului.

Contraindicații pentru vaccinarea împotriva poliomielitei

Înainte de vaccinare, este necesar să se stabilească dacă copilul are contraindicații. Acest lucru este valabil mai ales pentru vaccinarea prin picurare. Copiii nu trebuie vaccinați dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

1) imunodeficiența de orice fel;

2) orice anomalii neurologice, inclusiv cele care au apărut după prima vaccinare;

3) medicamente, care sporesc artificial sistemul imunitar - de multe ori aceste medicamente sunt prescrise pentru transplanturi de organe;

4) antibiotice.

Vaccinul polio vaccinat este mai puțin reactiv. Contraindicații la injectare:

1) manifestări pronunțate de alergie;

2) o reacție negativă după prima vaccinare;

4) tumori oncologice și polipi;

6) tratamentul medicamentos sau chirurgical al eroziunii cervicale.

Înainte de vaccinare, trebuie să aflați dacă copilul dumneavoastră are contraindicații.

Orice boală cronică ar trebui să fie sub supravegherea strictă a unui medic. Copiii și adulții cu astm bronșic, bolile sistemului nervos și tractul gastro-intestinal sunt deosebit de greu de vaccinat. De regulă, în aceste cazuri, medicii interzic vaccinarea. Copiii și adulții care sunt supuși tratamentului cu orice medicament nu fac obiectul vaccinării.

De ce este nevoie de vaccinare

Mulți părinți, știind că poliovirusul este practic învins în Europa și în America, consideră că nu este atât de important să se vaccineze copiii. Dar trebuie amintit că țările asiatice și africane sunt încă afectate anual de focare ascuțite de poliomielită. Tulpinile de virusuri sălbatice sunt active în special în sezonul cald. Sărăcia, igiena precară, o mare concentrație a populației în orașele din estul și sudul țării conduc la răspândirea rapidă a infecției.

Epidemiologii avertizează că la fiecare cinci ani există o penetrare a virusului în Europa. Migrările în masă ale populației într-un an pot duce la apariția unor noi epidemii de diverse boli infecțioase, inclusiv poliomielita. În plus, un copil nevaccinat poate fi infectat într-o grădiniță de către colegii care au fost recent vaccinați.

În cazul fiecărei boli specifice, imunologul trebuie să decidă când și cum trebuie administrat vaccinul pentru poliomielită.

În cazul fiecărei boli specifice, imunologul trebuie să decidă când și cum trebuie administrat vaccinul pentru poliomielită. Contraindicațiile sunt luate în considerare de către un specialist și condițiile de vaccinare sunt ajustate pentru a se potrivi cu acestea.

Copiii care suferă de boli cronice pot fi vaccinați numai în stadiul de remitere stabilă. Același lucru se aplică manifestărilor alergiei sezoniere și astmului.

Uneori este posibil să se inoculeze poliovirusul cu alergii - dacă luați medicamente antihistaminice cu câteva zile înainte de vaccinare și mâncați alimente hipoalergenice. Depinde de medic să selecteze medicamente și dietă, să numească un timp pentru vaccinări.

Protecția împotriva unei boli mortale este una - un vaccin cu poliomielită. Efectele vaccinării sunt rareori grave. Beneficiile vaccinărilor depășesc cu mult răul permis.

Polio - vaccinarea copiilor. Reacția și efectul vaccinului polio

Vaccinarea este o procedură foarte importantă care ajută la protejarea unei persoane de multe boli periculoase. Unul dintre cele necesare este vaccinul împotriva poliomielitei. Protejează împotriva bolilor, numită și paralizia copilariei, care duce la dizabilități. Citiți despre toate caracteristicile vaccinării.

Programul de vaccinare împotriva poliomielitei

Mai întâi trebuie să oferiți o scurtă descriere a bolii. Polio este o boală infecțioasă. Ea afectează sistemul nervos central. O infecție poate intra în organism prin gură după contactul cu o persoană direct infecțioasă sau obiecte pe care le-a folosit. Aceasta afectează măduva spinării și creierul. Cel mai mare risc de infectare pentru copiii sub cinci ani.

Este extrem de periculos faptul că în timpul perioadei de incubație boala se manifestă cu aceleași simptome ca și răceala obișnuită, dar poate apare paralizia. Principalele sale caracteristici:

 • creșterea temperaturii;
 • paralizie;
 • erupții cutanate;
 • dificultate în înghițire;
 • transpirație excesivă;
 • scaune libere;
 • dureri musculare.

Cu poliomielita, foarte rar, este posibilă recuperarea completă, dar mai des, membrele afectate rămân complet sau parțial paralizate și se deformează treptat. 25% din cazurile de boală duc la dizabilitate. Pentru a preveni această boală teribilă va ajuta vaccinarea împotriva poliomielitei. Există două medicamente diferite, care vor fi discutate mai jos. Din medicamentele selectate depinde de programul vaccinărilor împotriva poliomielitei pentru copii.

Atenție! Cititorii Sovets.net recomandă:

- Mirosul din gură apare din cauza paraziților! Află cum să scapi de >>>

- ciuperca de unghii nu te mai deranjeaza! Elena Malysheva spune cum să bată ciuperca.

- Rapid să piardă în greutate este acum disponibilă pentru fiecare fată, Polina Gagarina povestește despre ea >>>

- Elena Malysheva: Spune cum să piardă în greutate fără să faci nimic! Aflați cum >>>

Există un medicament care se administrează pe cale orală. Acestea sunt picături de poliomielită. Vaccinarea OPV se efectuează în conformitate cu instrucțiunile:

 • trei luni, patru și jumătate și șase luni;
 • un an și jumătate;
 • 1 an și 8 luni;
 • 14 ani.

Al doilea medicament este injectat (IPV). Programul de vaccinare:

 1. Vaccinarea: trei, patru și jumătate, șase luni.
 2. Revaccinarea poliomielitei: un an și jumătate și șase ani.

În vremurile moderne, se utilizează o schemă combinată de vaccinare cu două medicamente pentru a reduce la minimum reacțiile alergice. Arată astfel:

 1. IPV: 12 săptămâni, 4,5 luni.
 2. OPV: 1,5 ani, 20 luni, 14 ani.

Polio vaccin

Știți deja că există două tipuri de droguri. Vaccinul cu poliomielită poate conține un virus mort-patogen sau un virus viu, dar foarte slăbit. Intră în corpul uman și începe procesul de reproducere, care provoacă producerea de anticorpi. Astfel, are loc o imunizare pasivă. În preparatele moderne există toate cele trei tulpini ale virusului, în cel mai vechi.

Polio vaccin viu

Disponibil sub formă de picături numai în Rusia. Conține un virus viu slab. Vaccinul polio în picături este injectat prin gură. OPV va proteja oamenii de toate tulpinile virusului. Agentul cauzal se va înmulți în intestine, iar sistemul imunitar va produce anticorpi care nu vor permite infecția în viitor. După vaccinare, copilul va fi periculos pentru cei nevaccați, așa că va trebui să petreacă 60 de zile în carantină.

Vaccin poliomielitic inactivat

În acest preparat, agentul cauzal al virusului este mort. Vaccinul polio vaccinat poate fi singur sau triplu. Se administrează prin injectare intramusculară. Este mai sigur pentru organism și are mai puține efecte secundare, dar nu protejează atât de bine corpul. Uneori, oamenii vaccinați cu un astfel de vaccin încă primesc polio. În prezent, produce adesea medicamente combinate. Protejează nu numai poliomielita, ci și alte boli.

Numele IPV utilizate în Rusia:

Medicamentele complexe utilizate în Rusia:

 1. Pentaxim.
 2. Infarix hexa.
 3. Tetrakok. Vaccin DTP cu componenți inactivați ai pertussis și poliomielită în compoziție.

Vaccinarea împotriva polio-o reacție la un copil

Fiecare dintre aceste medicamente provoacă anumite modificări ale corpului, care sunt considerate normale. Răspunsul la vaccinarea împotriva poliomielitei prin OPV poate fi după cum urmează:

 1. Temperatura corpului în decurs de două săptămâni după vaccinare poate crește, dar nu mai mare de 37,5 grade.
 2. Erupție ușoară, care a trecut după administrarea antihistaminicelor.
 3. Frecvente și scaune libere în primele două zile.

După IPV, de regulă, nu se înregistrează modificări în starea copilului. Reacțiile la vaccinare, considerate normale, sunt extrem de rare și pot fi:

 • roșeața pielii la locul injectării;
 • o ușoară creștere a temperaturii corpului;
 • durere și strângere la locul injectării;
 • iritabilitate;
 • tulburări ale apetitului.

Polio vaccinare - consecințe

Se pare că, dacă vaccinarea este atât de bună și sigură, atunci de ce multe mame refuză să o efectueze? Complicațiile provocate de vaccinul polio pot fi foarte grave și periculoase. Deși extrem de rare, dar se întâmplă. În special, acest lucru se întâmplă dacă vaccinarea se face la un copil cu imunitate slabă sau la momentul bolii SARS. Trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră după IPV dacă copilul dumneavoastră are o temperatură foarte ridicată sau dacă există semne serioase de alergii: dificultăți de respirație, erupție cutanată severă și mâncărime, umflarea membrelor și fața.

În OPV, consecințele sunt mult mai periculoase:

 1. Disfuncție intestinală severă. Dacă în a treia zi după vaccinare scaunul nu revine la normal, trebuie să consultați un medic.
 2. Polio asociată cu vaccinul. Această complicație este rară, dar foarte periculoasă pentru organism. De la 4 la 13 zile după vaccinare, copilul începe toate simptomele poliomielitei naturale: crește temperatura, începe paralizia, mușchii, durerile de spate și reflexele tendonului sunt reduse. Boala este tratată în spitalul spitalului cu boli infecțioase.

Pregătirea preliminară pentru vaccinare va contribui la minimizarea riscului de complicații și va consta în următoarele etape:

 1. Asigurați-vă că reduceți copilul spre examinare pediatrului.
 2. Dacă este posibil, treceți o probă de sânge și urină cu o zi înainte de vaccinare pentru a obține o transcriere și asigurați-vă că nu există infecții ascunse în organism.
 3. Cu câteva săptămâni înainte de vaccinare și la fel după ce nu îi alimenta copilul cu produse noi. În caz contrar, nu puteți distinge între alergii la vaccinare din alimente.
 4. După vaccinare, copilul poate merge, dar este mai bine să evitați locurile în care există o mulțime de oameni. Trebuie, de asemenea, să îl protejați de infecția cu ARVI.

Complicațiile și efectele secundare ale vaccinărilor cu poliomielită

Reacția la vaccin împotriva poliomielitei Sabin (slăbită) se dezvoltă cât mai des posibil. Principala problemă este poliomielita asociată vaccinului, care devine o sursă de paralizie.

Vaccinarea copiilor se efectuează pentru prima dată în 3 luni. În absența complicațiilor, oa doua vaccinare se face la 4,5 luni, următorul la 6 luni. Astfel de termeni sunt specificați în calendarul național.

Reacția la vaccin se formează nu numai din cauza unei tulpini vii de poliovirus care intră în organismul slăbit. Există mai multe consecințe periculoase pe care medicina oficială nu le dă. Totul în articol.

Polio vaccin: consecințe, recenzii

Vaccinurile asociate reacțiilor sunt împărțite la nivel local și general.

Reacții locale - înroșire, umflare, durere la locul injectării medicamentului inactivat Salk. Efectele generale ale afecțiunii apar pe fondul unei imunități reduse, cu un răspuns inadecvat la antigenii virali străini. Sabin vaccinul are o reactogenitate mai mare. Odată cu introducerea de viruși slăbiți de formaldehidă, fibrele nervoase și ganglionii spinării se pot deteriora. O astfel de reacție este rară, dar pericolul condiției determină refuzul părinților de a fi vaccinați în copil.

Mamele tinere sunt deosebit de prudente în ceea ce privește vaccinarea, studiază cu atenție feedback-ul părinților, informații despre consecințele și complicațiile.

Polio este o infecție mortală care nu are droguri. Singura apărare este vaccinarea. Reacția la vaccin, din păcate, există. Omenirea se străduiește fără succes de aproape 50 de ani cu poliomielita asociată vaccinului. Complicațiile sunt rare, dar mai degrabă periculoase.

Infecția cu poliomielită are loc prin contactul cu aerul. Protecția împotriva poliovirusului este aproape imposibilă.

Simptomele bolii după infecție se dezvoltă la doar 5% dintre persoane. La 95% dintre cei infectați, nu pot fi urmăriți nici semnele clinice ale bolii. Situația, oamenii de știință explică predispoziția genetică a bolii datorită structurii speciale a țesutului nervos la anumiți oameni.

Statisticile arată că doar 1% dintre persoane formează paralizie musculară, atrofie. Consecințele condiției - persoana rămâne invalidă. Pericolul periculos este creat de paralizia mușchiului intercostal. Blocarea respirației duce la sufocare.

Recenzile de vaccinare de la experți indică conservarea imunoglobulinelor din sânge după vaccinare timp de 10 ani. Aceasta este perioada maximă, deci după expirarea intervalului este revaccinarea.

Cazurile de infecție cu o tulpină sălbatică a virusului la o persoană vaccinată sunt mai ușoare, dar există paralizie, pareză musculară.

Recenzările negative ale persoanelor se bazează pe descrierea efectelor secundare ale vaccinării. Vaccinurile asociate reacții, efecte locale și generale - toate acestea apar.

Înainte de distribuirea în masă a vaccinărilor Salk și Sabin, un număr mare de oameni au murit în Europa și America. Statisticile au arătat că metoda a condus la eliminarea bolii în multe țări. Organizația Mondială a Sănătății a elaborat chiar și un program de eradicare a infecțiilor în întreaga lume. Experții nu au reușit să elimine boala din cauza mutației constante a agentului patogen.

Există informații despre apariția unei tulpini de poliovirus mutant în Japonia, formată prin schimbul de informații între tipurile care alcătuiesc vaccinul.

Prima etapă se realizează în 3 luni datorită instabilității corpului copilului la infecție. În acest timp, imunoglobulinele materne obținute cu lapte se epuizează. În Asia, vaccinarea se desfășoară direct în maternitate.

Recenzările negative și refuzurile părinților fac dificilă distrugerea infecției peste tot. Prin afectarea unei persoane nevinovate, poliovirusul câștigă oportunități de reproducere în populația umană.

eficacitate

Nu există rezultate științifice de încredere că eficacitatea vaccinării împotriva poliomielitei depășește efectele secundare provocate de infecție. În Statele Unite, potrivit statisticilor, nu există nici o boală, dar nu există statistici privind efectele vaccinării. Reacțiile asociate vaccinului sunt periculoase pentru viața umană dacă apar ca paralizie musculară.

Primele rezultate ale declinului infecției au început să fie urmărite după 1953, când a apărut vaccinul Salk. Statisticile au indicat o scădere a severității bolii cu aproximativ 47%. Statisticile suplimentare au devenit și mai pozitive. Reviziile de vaccinare au fost doar pozitive, atât în ​​rândul pacienților, cât și al medicilor.

De ce nu a funcționat programul pentru distrugerea în masă a infecției? Odată cu apariția microscopiei electronice de înaltă rezoluție, specialiștii au posibilitatea de a studia viruși mici. După aceasta, au existat recenzii negative despre boală printre oamenii de știință. Unele țări europene nu au acceptat un program de vaccinare în masă după aceasta, dar statisticile au arătat că incidența polio-ului a scăzut și în rândul locuitorilor.

Rezultatele sunt asociate cu o schimbare în abordarea numărării numărului de cazuri. Înregistrările de forme paralitice au devenit mai puțin frecvente datorită noilor abordări ale formării diagnosticului. Paralizia poliomielitei a început să fie considerată o boală numai după ce a confirmat etiologia prin detectarea dublă într-un interval de timp.

Faptele confirmă dependența scăzută a statisticilor privind vaccinarea împotriva poliomielitei. Este imposibil să se evalueze cât de importantă a fost o vaccinare în eradicarea bolii.

Contraindicații

Contraindicații pentru vaccinarea inactivată cu Salk:

 • Tulburări neurologice la injectarea anterioară;
 • Imunodeficiențe.

Contraindicatiile de mai sus sunt absolute. În prezența acestor condiții la om, introducerea unui vaccin este interzisă.

 • Condiții alergice;
 • Tulburări dispeptice: dureri abdominale, diaree, alergii.

Contraindicații privind utilizarea OPV:

1. stările de imunodeficiență;

2. complicații neurologice după vaccinarea anterioară.

Efecte secundare ale vaccinării OPV:

Vaccinul polio vaccinat este administrat intramuscular sau subcutanat. Medicamentul nu conține virusuri vii, prin urmare, cauzează mai puține complicații.

Contraindicații la IPV:

 1. Reacții alergice la componentele componente ale medicamentului;
 2. Hipersensibilitate la agenți antimicrobieni - polimixină B, neomicină.

Consecințele vaccinării cu vaccinul inactivat:

 • Creșterea temperaturii;
 • Apetit scăzut;
 • Malaise și slăbiciune;
 • Reacții locale la locul injectării.

În conformitate cu calendarul modern, vaccinarea orală se administrează unui copil la 3, 4, 6 luni. Revaccinarea repetată se efectuează la vârsta lunii.

Administrarea primară este împărțită în două etape, cu un interval de cel puțin 1,5 luni. Revaccinarea - într-un an și cinci ani.

Cea mai periculoasă complicație a vaccinării este polio-ul asociat vaccinului, care se dezvoltă în timpul primei injectări a medicamentului.

Copiii cu virusul imunodeficienței congenitale, anomaliile de dezvoltare sunt vaccinate numai cu vaccinare inactivată.

Termene în funcție de calendarul național:

 1. Primul vaccin IPV - 3 luni;
 2. Al doilea este de 4,5 luni;
 3. Al treilea IPV - 6 luni;
 4. Primul OPV - 18 luni;
 5. Al doilea OPV - 20 luni;
 6. Al treilea OPV - 14 ani.

A fost amânată vaccinarea împotriva poliomielitei în tulburările de imunitate. Un copil cu imunodeficiență trebuie izolat de la copii cărora li sa administrat OPV timp de 2 săptămâni. Astfel de preșcolari nu ar trebui să participe la grădiniță în timpul vaccinării cu poliomielită.

Copii neaccinați

Cu o imunitate bună, virusul provoacă rar paralizia poliomielitei. Statisticile de mai sus au arătat că în 95% dintre persoane infecția nu este însoțită de simptome clinice. Formarea imunității naturale durează aproximativ 2 săptămâni. Dacă un copil doarme cel puțin 8 ore, merge zilnic în aer proaspăt, mănâncă bine, nu are imunodeficiență, probabilitatea de deteriorare a fibrelor nervoase este scăzută.

Virusul polio infectează celulele cu tulburări neurotrofice. Lipsa de glucoză, intoxicație în sânge - factori provocatori.

Copiii neaccinați când sunt infectați cu un virus în timpul formării reacțiilor protectoare pot prezenta simptome ușoare:

 • Creșterea temperaturii;
 • Maladii generale;
 • Iritabilitatea.

Dacă orice crampe musculare ar trebui să consulte un medic.

Complicații după vaccinarea împotriva poliomielitei

Complicațiile apar nu numai din răspunsul organismului uman la penetrarea poliovirusului. Există informații tacute despre mutația tulpinilor care fac parte din vaccinare, dezvoltarea virionilor noi cu proprietăți unice.

Oamenii de stiinta japonezi au descoperit un virus care a fost mutat prin vaccinarea in masa in tara. După o cercetare atentă, s-a constatat că tulpina posedă neurovirulență, deși în fabricarea vaccinurilor se utilizează agenți patogeni atenuați lipsiți de tropism în sistemul nervos. Vaccinul "indivizii" are tropism numai în intestine. Complicațiile din infecția cu un astfel de poliovirus sunt cele mai periculoase - paralizia, pareza, atrofia țesutului muscular.

Informații interesante au venit de la Institutul Pasteur, al cărui specialiști au investigat cu atenție agentul patogen. După experimente, sa dovedit că agenții cauzali ai poliomielitei sunt capabili să se conecteze unul cu celălalt, schimbând informații.

Polyvaccine creează condiții favorabile pentru formarea virionilor noi.

Atenție! Informațiile furnizate pe site sunt opinia autorului, bazate pe anumite fapte. Conținutul nu presupune recunoașterea generală. Mulți medici vor contesta avizul, iar partea a doua va fi de acord. Concluziile sugerează cu mult timp în urmă. Există speculații că HIV a rezultat și din utilizarea masivă a vaccinului polio. Oferim să discutăm materialul prin intermediul comentariilor.

Complicațiile cauzate de virusul sălbatic sunt forme mai periculoase, mai slabe. Vaccinurile asociate reacțiilor creează o sarcină suplimentară asupra sistemului imunitar. Efectele secundare ale vaccinării împotriva poliomielitei, caracteristicile individuale ale reacției la introducerea antigenilor străini sunt factori care necesită o analiză atentă.

Vaccinarea împotriva poliomielitei este efectuată prin vaccinare vii și inactivată. La al doilea tip de complicații se observă mai puțin.

Efectele secundare sunt adesea urmărite la vaccinul domestic. Mai puține complicații când se utilizează Infanrix, Infanrix Hex, Infanrix ipv. În ceea ce privește frecvența consecințelor, Tetrakok se află între microgenul intern și o contraparte străină.

Efecte secundare

Experții consideră că este mai sigur să introducem polivacin decât medicamentele cu un singur component. Declarația necesită o analiză a informațiilor, deoarece faptele de mai sus duc la consecințe periculoase. Introducerea mai multor tulpini ale virusului provoacă simultan schimbul de informații între virioni, achiziționarea de noi informații de către aceștia. Sunt virioni noi.

Dacă situația se va răspândi, atunci nu numai OMS nu va putea să învingă poliomielita pe planetă. Vor apărea multe noi poliovirusuri, care vor necesita mai multe injecții.

Siguranța polivaccinelor este discutabilă. Administrarea lor unică este convenabilă pentru copil, datorită reducerii traumei psihogenice în timpul injectării. Vaccinul Sabin atenuat se administrează sub formă de picături în gură. Forma este convenabilă, dar este provocată de reacțiile asociate vaccinului pe care medicii persistă în încercarea de a face față.

Complicațiile raportate ale vaccinărilor cu poliomielită "Pentaxim", "Tetrakok", "Infanrix":

 • Afecțiuni inflamatorii ale tractului respirator superior;
 • Tulburări de somn;
 • Anxietatea, iritabilitatea copilului;
 • vărsături;
 • slăbiciune;
 • Greață.

Odată cu introducerea combinată a vaccinului DTP și a poliomielitei, efectele secundare cresc, deoarece antigenul pertussis furnizează numărul maxim de complicații.

Recenzile spun că efectele negative ale bolii de la vaccinare sunt mai mari, cu cât sunt injectate mai multe substanțe străine în timpul injectării. Complicațiile nu sunt atât de puternice pentru a vorbi serios despre ele. Există medicamente pentru suprimarea efectelor secundare.

Medicii nu consideră că temperatura este o complicație, deoarece accelerează cursul metabolismului, ceea ce sporește lupta organismului împotriva sindromului de intoxicare, a virușilor și a bacteriilor. Curba de temperatură de peste 38,5 grade suprimă utilizarea antipireticelor.

Reacția sub formă de erupție cutanată, roșeață nu este gravă, prin urmare, experții nu acordă o atenție serioasă unui astfel de efect secundar al vaccinului polio. Antihistaminice prescrise.

Pro și contra

Rezumați articolul. După apariția vaccinului inactivat împotriva poliomielitei Salk, sa observat o scădere puternică a numărului de cazuri. Oamenii de știință au atribuit astfel de statistici efectelor vaccinării în masă, deși au existat premise pentru o scădere generală a numărului de cazuri de boală.

Câțiva ani mai târziu, a apărut vaccinul Sabin (viu slăbit). Reacțiile asociate vaccinului sunt observate pe acesta. Opiniile oamenilor nu descriu complicații grave din utilizarea fondurilor. Statisticile sunt pozitive datorită rezistenței naturale a imunității umane la virusul poliomielitei. Doar 5% dintre persoanele infectate prezintă simptome clinice ale bolii.

Refuzul de vaccinare - dreptul părinților, dar trebuie să ne amintim că în mai puțin de 1% există un curs mortal al bolii sub formă de paralizie a mușchilor respiratori. Veți cădea în această sumă?

Există multe dovezi că virușii în creștere pentru a face grefe pe rinichi de maimuță conduc la infecții umane cu virioni carcinogeni. Unii cercetători cred că HIV uman a apărut din cauza mutației virionului imunodeficienței de maimuță după trecerea prin bariera speciilor.

Pentru a citi recenzii, atunci când decideți dacă să vaccinați împotriva poliomielitei sau nu, este greșit. Informațiile ar trebui extrase din surse de literatură fiabile care analizează problema din diferite unghiuri. Sunteți pentru sau împotriva vaccinării cu poliomielită?

Reacții alergice la efectuarea vaccinărilor

Reacțiile alergice la vaccinare pot să apară ca urmare a sensibilității sporite a organismului față de componentele vaccinului care sunt medicamente active imunobiologice.

Vaccinurile provoacă schimbări în corpul pacientului. Scopul lor este de a forma imunitate la anumite tipuri de infecții. Prin urmare, dacă o persoană, în special un copil, are manifestări negative, este necesară o consultație medicală obligatorie.

Componentele care pot provoca alergii

O reacție alergică este cauzată de prezența în vaccin a unor componente suplimentare care provoacă boala.

Cele mai frecvente sunt:

1. Proteine ​​din ouă

Anumiți compuși de proteine ​​pot fi prezenți în vaccinuri împotriva gripei, a rabiei, a poliomielitei, a rubeolei, a febrei galbene, a DTP și a altor preparate vaccinale. Dacă pacientul este alergic la ouă sau carne de pui, el este în pericol.

2. Antibiotice

Aceste medicamente sunt cel mai frecvent utilizate în producția de vaccinuri. De regulă, funcția lor este de a preveni contaminarea bacteriană a vaccinului. În produsul finit, antibioticele sunt prezente într-o cantitate minimă, totuși, cu intoleranță la antibiotice, mai ales la un copil, chiar și o mică particulă de antibiotic este suficientă pentru dezvoltarea alergiilor. În acest caz, vaccinarea împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei este contraindicată.

3. Gelatină

Această substanță este cel mai adesea inclusă în vaccinul combinat (DTP), precum și în preparatele pentru protecția împotriva varicelei.

4. Drojdie

Această componentă este utilizată în fabricarea soluției de vaccin. Într-o cantitate minimă, drojdiile se găsesc în soluții pentru a proteja împotriva hepatitei B.

5. Thiomersaly sau Merthiolates

Aceste componente sunt utilizate ca conservant pentru un anumit tip de vaccin inactivat. Studiile au confirmat capacitatea lor de a exacerba diateza, astfel încât unele vaccinări, de exemplu împotriva gripei, nu sunt recomandate copiilor alergici.

Cu manifestări minore în timpul tratamentului cu antihistaminice, pot fi efectuate vaccinări, dar sub supravegherea medicului pediatru.

Vaccinurile provoacă cel mai adesea alergii

1. DTP

DPT este un vaccin multi-component conceput pentru a combate 3 infecții: tetanos, difterie și tuse convulsivă. Datorită DTP, puteți proteja copiii de astfel de boli periculoase.

Există o altă compoziție de DTP. Unele conțin direct o cantitate mică de agent cauzal al bolii. În altele, influența activă se bazează pe "efectul de memorie", când celulele sunt curățate, dar sunt capabile să transmită organismului informațiile necesare. Astfel, ele provoacă un răspuns imun fără riscul de infecție.

Unii părinți observă că starea de spirit a copilului se înrăutățește după vaccinarea cu DTP, devine chinuită și există hiperemie și umflături la locul injectării. Nu vă panicați! O astfel de reacție după vaccin este destul de naturală, deoarece DTP este încă o proteină extraterestră.

2. Hepatită

Alergiile la vaccinarea împotriva hepatitei B includ vaccinarea copilului în 3 etape. Fiecare vaccinare ulterioară are o doză crescută. Această schemă este concepută special ținând cont de faptul că corpul copiilor va avea timp să dezvolte anticorpi pentru a proteja împotriva bolii.

Vaccinarea se efectuează la nou-născuți, mai ales dacă mama este un purtător al hepatitei B. În acest caz, medicamentul este administrat în primele ore după nașterea copilului, iar în loc de cele trei vaccinări planificate, 4 se fac.

Potrivit experților, acest vaccin practic nu produce simptome adverse la copii. Uneori poate exista un sigiliu la locul injectării, o ușoară durere și hiperemie locală.

3. Poliomielita

Poliomielita este o boală infecțioasă cu leziuni caracteristice ale terminațiilor nervoase. Virusul pătrunde în sistemul nervos central, provocând necroze și modificări distrofice, provocând astfel o încălcare a activității motorii.

Virusul poliomielitei este incurabil, totuși, vaccinarea în timp util poate preveni consecințele grave.

Două tipuri de medicamente sunt utilizate pentru vaccinarea împotriva poliomielitei:

 • vaccinul polio inactivat (IPV)
 • Vaccin polio oral oral (OPV).

Soluția orală pentru prevenirea poliomielitei are o culoare roșie și un gust amar-amar. Trebuie remarcat faptul că vaccinul este capabil să protejeze copilul împotriva poliomielitei de-a lungul vieții. Vaccinul cu poliomielită creează o imunitate stabilă.

4. Gripa

Alergia la vaccinul gripal poate apărea cu un eșec al sistemului imunitar și cu respingerea anumitor componente conținute în prepararea gripei. De regulă, poate apărea o reacție alergică la vaccinarea împotriva gripei, cu simptome acute, care nu trebuie neglijate niciodată.

În plus, nu trebuie să faceți vaccinarea împotriva gripei în prezența bolilor acute. Acest lucru poate declanșa diverse complicații.

Simptome generale

Principalele semne ale unei alergii la vaccinare sunt:

 • eczeme;
 • erupții cutanate pe corp cu blistere apoase;
 • rinită;
 • răceală însoțită de dificultăți de respirație și tuse spastică;
 • hipertermie.

În cazuri rare, se poate produce necroliza toxică epidermică și o serie de alte complicații.

complicații

Cele mai severe complicații sunt exprimate prin următoarele manifestări:

 • Urticaria - caracterizată prin erupții cutanate de tip alergic, care pot apărea după 5-10 minute sau câteva ore după introducerea vaccinului.
 • Boala serului - deteriorarea sistemului vascular de etiologie inflamatorie, care este un răspuns la introducerea alergenilor în corpul pacientului. O astfel de reacție poate apărea în decurs de una până la două săptămâni după administrarea vaccinului. Se caracterizează prin febră severă, ganglioni limfatici umflați, dureri ascuțite în articulații. Ocazional, sistemele renale și nervoase, tractul gastro-intestinal și sistemul respirator pot fi afectate.
 • Edemul lui Quincke (angioneurotic) - de fapt, este o urticarie uriașă cu umflarea bruscă a feței și a zonei laringelui. Această condiție critică se poate dezvolta după orice vaccin, dar cele multicomponente, cum ar fi DPT, sunt deosebit de periculoase.
 • Sindromul Lyela este o reacție alergică la vaccinările de natură toxică. Manifestată sub forma unei erupții cutanate apoase pe toată suprafața pielii, precum și a mâncării severe. Reacția poate să apară în 3 zile după vaccinare.
 • Șocul anafilactic este una dintre cele mai grave complicații care pot apărea imediat după vaccinare. Însoțită de o scădere bruscă a tensiunii arteriale, umflare, sufocare și pierderea conștiinței.

Oricare dintre aceste condiții necesită îngrijiri de urgență, astfel încât toate lucrările de vaccinare, în special pentru copii, trebuie efectuate într-o instituție medicală.

tratament

 1. Vaccinarea pacienților predispuși la reacții alergice este necesară cu precauție. Alergiile nu pot fi complet vindecate. Cu toate acestea, pentru a evita complicațiile, se recomandă efectuarea unui examen preliminar de diagnostic pentru identificarea formei de alergie.
 2. Înainte de vaccinarea împotriva poliomielitei, DTP și a altor boli periculoase, se recomandă efectuarea unei pregătiri preliminare cu antihistaminice (Diazolin, Claritin, Erius, Suprastin etc.).
 1. În plus, se recomandă administrarea de medicamente cu conținut ridicat de calciu.
 2. După vaccinare, este necesar să se evite hipotermia, situațiile stresante și efortul fizic. În cazurile severe de alergie la vaccinuri, pacientul trebuie să contacteze instituția medicală pentru asistență medicală de urgență, deoarece este imposibil să se prevadă efectele secundare.

Adăugați un comentariu Anulați răspunsul

Copyright © 2016 Alergie. Materialele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a proprietarului site-ului internet. Copierea informațiilor din această resursă este permisă numai cu un link complet activ la sursă. Înainte de a utiliza materialele, consultația cu medicul este obligatorie.

http://mebel-sigma.ru/allergija-na-privivku-ot-poliomielita/
Mai Multe Articole Despre Alergeni