Alergii la utilizarea cremei pentru față

Alergiile pentru a face față cremelor sunt destul de comune. Reacția poate să apară după aplicarea oricărui produs cosmetic, inclusiv preparate pentru strângerea pleoapelor și a pielii din jurul ochilor.

Fiecare femeie folosește în mod regulat produse de hidratare și strângere pentru piele. Datorită gamei uriașe de produse cosmetice, puteți alege cu ușurință o cremă pentru față și o îndepărtare a părului, în conformitate cu cerințele individuale.

Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că alergiile se manifestă în diferite forme și se pot dezvolta rapid ca răspuns la utilizarea cremelor și a pielii în jurul ochilor. Prin urmare, trebuie să aveți grijă atunci când le aplicați. În caz contrar, manifestările alergice vor trebui tratate cu medicamente.

Cauzele manifestărilor alergice

Principalul motiv pentru reacția negativă la orice cremă (inclusiv pentru depilare) este compoziția produselor cosmetice. Multe dintre ele conțin suplimente secundare care pot face ca reacția alergică să fie cea mai puternică.

Apariția alergiilor este influențată de următorii factori:

1. Nivelul hormonilor

Hormonii au un efect asupra tendinței organismului de a manifesta manifestări alergice la diverse produse cosmetice, inclusiv creme de piele și depilare. Încălcarea fondului hormonal crește sensibilitatea la alergeni. De aceea, tulburările hormonale trebuie tratate prompt.

2. Tipul de piele

Cel mai adesea, alergia apare la femeile cu hipersensibilitate la nivelul pielii. În plus, sensibilitatea sporită a unor femei manifestă o reacție alergică la crema din jurul ochilor și a pleoapelor, precum și la pielea de pe fața factorilor climatici externi: soare, îngheț, vânt etc.

3. Metabolism

Cele mai active procese metabolice din organism, cu atât mai mică este probabilitatea apariției alergiilor. În plus, un bun metabolism activează excreția substanțelor toxice din sânge, care nu au timp să dăuneze organismului. Metabolismul și tratamentul medicamentos pot afecta procesele metabolice. Prin urmare, procedurile cosmetice sunt posibile numai după o examinare completă a corpului.

4. Starea sistemului imunitar

Un bun sistem imunitar poate lupta împotriva alergenilor. Cu imunitate redusă (mai ales la un copil), toate sistemele corporale devin vulnerabile. Când această condiție necesită un tratament medical care utilizează imunomodulatori.

Linia de creme Traumeel are un efect bun, care este recomandat pentru a froti zona afectată. Cu incapacitatea organismului de a combate efectele externe și interne ale unei reacții alergice poate provoca orice cremă pentru față, pleoape și zona din jurul ochilor. În perioada acută, aceste simptome trebuie tratate urgent.

Cele mai vulnerabile la dezvoltarea de alergii la produsele cosmetice ale pacientului, pe o dietă strictă. Este suficient să explicăm: organismul suferă de o lipsă de vitamine și de anumite substanțe nutritive. Ca urmare, se observă o scădere a imunității și crește susceptibilitatea la influențe externe și interne.

Oricare dintre aceste cauze poate provoca o reacție atipică la crema din jurul ochilor și a pleoapelor. În acest caz, o alergie poate apărea nu numai pe produsele noi de îngrijire a feței, ci și pe cele familiare, de exemplu, o alergie la agentul de fundație sau de depilare.

simptomatologia

Pentru a combate eficient reacția alergică la cremă, în special pentru depilare, este important să cunoaștem simptomele bolii.

Cel mai des manifestat:

 • roșeața pielii care se poate răspândi la nivelul gâtului și scalpului;
 • prezența unei erupții cutanate sub formă de pustule, papule și erupții cutanate obișnuite, mai ales după măști de față și depilare;
 • uneori pot apărea formațiuni erozive care necesită un tratament specific;
 • prezența pruritului, care poate fi insuportabilă, chiar până la zgârieturi. În special disconfort această condiție oferă pentru un copil mic. Cu toate acestea, trebuie amintit că acest lucru nu trebuie făcut în nici un fel, deoarece riscul de infecție este mare, ceea ce complică simptomele bolii;
 • pe întreaga suprafață a corpului, zona sub ochi este deosebit de sensibilă, în această parte a feței se poate observa o senzație puternică de arsură
 • La 2-3 zile după folosirea cremei pentru față și pleoape, poate apărea peelingul pielii;
 • Cea mai periculoasă este edemul, care se poate dezvolta cu diferite grade de intensitate. Cel mai adesea, umflarea are loc în jurul ochilor și a pleoapelor. În cazuri mai severe (alergice la crema pentru copii), se poate dezvolta edem Quincke, care necesită îngrijiri medicale de urgență.

Simptomele inițiale ale bolii se manifestă, la câteva minute după aplicarea cremei pe față sau pe zona de depilare. În primul rând, există o senzație de arsură, apoi apare o spălare a pielii în jurul ochilor și a pleoapelor. Apoi, există erupții cutanate și umflături.

Dacă aceste simptome cresc, este necesar un tratament urgent pentru medicul care va selecta tratamentul necesar. În cazul în care simptomele sunt observate la un copil, tratamentul este recomandat sub supravegherea unui pediatru.

tratament

Dacă se identifică alergii, sunt necesare o serie de intervenții terapeutice și încetarea contactului cu substanța provocatoare.

Tratamentul depinde de puterea simptomelor alergice, pentru care se recomandă următoarele prescripții:

  • Trebuie avut în vedere că lupta împotriva bolii (în special la un copil) necesită determinarea unui alergen. Acest lucru trebuie făcut cât mai repede posibil, folosind un test de alergie. În timpul unei examinări de diagnostic, acest lucru trebuie făcut în mod necesar;
 • de regulă, este prescris tratamentul cu antihistaminice interne (Zodak, Claritin, Zyrtec, etc.);
 • în cazuri severe, pot fi utilizate tratamente externe (Kremgen, Traumel, Hydrocortisone). Traumel Cream are un efect pozitiv. Ea are un efect de uscare, amelioreaza inflamatia;
 • Traumeel cremă poate trata în mod eficient acnee. Acesta trebuie aplicat într-un strat suficient de subțire pentru a nu se usca excesiv pe piele, deoarece crema de Traumeel conține o cantitate mică de etil. Este, de asemenea, un preparat pe bază de plante, astfel încât să puteți face proceduri cu el fără restricții. Traumele sunt absolut sigure, pot afecta pielea delicată a unui copil;
 • este permisă și utilizarea unei serii de produse cosmetice Clean Line într-un tub închis cu un dozator, deoarece interacțiunea dintre crema de linie curată și crema de traumeel cu oxigen îi încalcă proprietățile. Acest lucru poate afecta pielea, în special la un copil.

De regulă, efectele secundare la Traumeel practic nu apar, iar cele care apar sunt asociate cu intoleranță individuală la componente. În plus, tratamentul (în special copilul) asigură respectarea termenului de valabilitate a medicamentului.

Alegerea cosmeticelor

Multe femei pun adesea întrebarea: este posibil să testați independent un produs cosmetic pentru alergenicitate și ce trebuie făcut pentru a face acest lucru?

Verificați utilizarea cremei folosind testul. Înainte de a utiliza orice cremă corporală sau în jurul ochilor, se recomandă să puneți un mazar mic pe zona încheieturii mâinii și să urmăriți reacția în 48 de ore. În absența schimbărilor, puteți utiliza în siguranță fondurile pentru față, îndepărtarea părului și pielea din jurul ochilor și a pleoapelor.

Înainte de utilizare este necesară cunoașterea structurii:

 1. Dacă există un astfel de medicament ca parabenul de propil, nu se recomandă utilizarea cremei. Această substanță înmoaie pielea (mai ales după depilare).
 2. Acidul arahidonic poate distruge echilibrul natural al pielii, provocând alergii.
 3. Un aditiv cum ar fi propilen glicolul are un efect astringent, provocând mâncărime și roșeață a pielii sub ochi.
 4. Expunerea la acizi, precum și alte componente chimice care se adaugă produselor cosmetice pentru față, au un impact negativ nu numai asupra unei zone specifice a pielii, ci și asupra corpului în ansamblu.

Cosmetică curată linie

O linie curată poate avea un efect antibacterian și antiinflamator. Este posibil să utilizați produsele acestui producător în absența unor probleme de piele. Acest brand rusesc este destul de popular printre fete, în special linia Pure cu adăugarea de Hypericum.

Este important să rețineți că unele creme conțin linalool și hexil cinnamon, care sunt alergeni. În consecință, o linie curată nu este potrivită pentru fiecare femeie. Pentru o piele problematică și sensibilă, se recomandă utilizarea produselor cosmetice. Curățați linia "hipoalergenică".

La primele simptome de alergii, asigurați-vă că veți căuta ajutor medical și că veți fi sănătoși?

http://allergiyanet.ru/allergeny/v-bytu/allergiya-na-krem-dlya-lica.html

Alergia pentru a face față cremei - ce trebuie să faceți și cum să tratați?

Fiecare femeie care îi pasă de aspectul ei trebuie să știe ce să facă dacă sunteți alergic la crema de față, deoarece o situație similară se poate întâmpla în orice moment. În acest caz, o reacție negativă poate apărea chiar și pe un instrument testat în timp. Erupția, mâncărimea, înroșirea și umflarea pot apărea pe față după aplicarea unei creme industriale, precum și din formulări naturale, realizate la domiciliu. Pentru a evita astfel de probleme, merită să avem o idee despre compoziția componentelor cremelor hipoalergenice pentru pielea feței.

Cauzele alergiilor

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, alergiile pe față de pe cremă se manifestă prin vina machiajului cosmeticelor. Cu toate acestea, cosmetologii au identificat cauze comune suplimentare care afectează apariția reacțiilor cutanate periculoase. Acestea includ:

 • Modificări ale nivelelor hormonale. Cea mai frecventă alergie la cremă este la femeile care se confruntă cu o suprasolicitare sau lipsă de hormoni importanți în organism. Din acest motiv, în timpul perioadei de sarcină există o respingere acută a pielii prin produse cosmetice, care au fost utilizate în mod activ înainte de concepție.
 • Rata metabolică. Experții au descoperit că cu cât metabolismul este mai rapid, cu atât este mai puțin predispusă organismul la manifestări alergice. Un nivel bun al metabolismului contribuie la eliminarea rapidă a toxinelor din sânge, împiedicându-le să rămână în organism și să le afecteze.
 • Compoziție sanguină Acest parametru depinde de rata metabolică. Cu cât este mai mare, cu atât este mai clară compoziția sângelui și cu atât riscul de alergii este mai mic.
 • Starea sistemului imunitar al organismului. Imunitatea puternică luptă eficient împotriva diferiților agenți patogeni. Bacteriile și virușii sunt adesea principalele cauze ale efectului secundar al produselor cosmetice asupra pielii. Bolile cronice pot provoca reacții alergice persistente chiar și la cele mai inofensive și familiare compoziții.
 • Schimbările climatice și sezoniere. Unele femei vor fi alergice la crema numai în zile înghețate sau, dimpotrivă, în zile extrem de calde.
 • Întreruperea dietei sau dieta prea strictă. În astfel de cazuri, organismul nu are vitamine sau oligoelemente necesare. Aceasta duce la o scădere a imunității naturale și, ca urmare, la funcțiile de protecție ale epidermei.

Pentru informații. Dacă există unul sau mai mulți factori din această listă, se poate forma o reacție alergică la crema de față. În același timp, pielea poate accepta negativ atât cosmeticele noi, cât și cele familiare, dovedite.

Alergia foto pe față

De regulă, focarele principale ale reacțiilor alergice sunt observate în primele momente după aplicarea cremei pe față. Arsurile, mâncărimea și umflarea sunt principalele semne și simptome de alergii la crema de față.

Una dintre zonele cele mai sensibile este zona din jurul ochilor. În această parte a feței, senzația de arsură se poate manifesta ca o alergie la compoziția cosmetică utilizată.

Dezvoltarea iritației pe piele poate fi însoțită de o mâncărime puternică, uneori insuportabilă. În astfel de cazuri, este necesar să încercați prin toate mijloacele să evitați zgârierea suprafețelor mâncărime.

La 2-3 zile după aplicarea iritării cremei pe față poate fi înlocuită cu descuamare.

Alergia față de cremă - ce să faceți?

După ce ați identificat alergiile față de crema sau alte produse cosmetice, trebuie să luați o serie de măsuri preventive pentru a atenua simptomele negative. Primul ajutor include următoarele acțiuni pas cu pas:

 • Odată ce un alergen a fost identificat, este necesar să se oprească contactul cu pielea. Pentru a face acest lucru, trebuie să spălați imediat fața. În plus, puteți utiliza un produs de curățare.
 • Luați oral orice antihistaminic (de exemplu, Tavegil, Supradin sau Diazolin).
 • Aplicați compuși anti-alergici la piele (Advantan, Kremgel).

Consiliul. Un punct important este definirea componentei, a cărei vină este alergică la cremă. Din păcate, acest lucru poate fi un proces dificil, deoarece majoritatea compozițiilor sunt considerate a fi multi-componente. În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui specialist.

Cele mai multe componente alergene

Cele mai nocive componente care alcătuiesc produsele de îngrijire a pielii sunt:

 • Popilparaben. Această substanță are capacitatea de a înmuia excesiv pielea (mai ales după aplicarea compoziției pentru depilare).
 • Propilen glicol. Acest supliment are un efect astringent și poate provoca mâncărime și arsură a feței.
 • Acid arahidonic. Această substanță este destul de capabilă să distrugă stratul protector al pielii și să provoace reacții alergice.
 • Componente chimice și diferite tipuri de acizi. Sub influența lor, o reacție negativă poate să apară nu numai pe o anumită zonă a pielii, ci și pe întreg corpul.

Consiliul. Majoritatea femeilor se întreabă dacă pot testa crema înainte de a le aplica pe față. Într-adevăr, pentru a preveni apariția unei reacții alergice este mult mai ușoară decât eliminarea acestora de pe pielea feței. Pentru testarea preliminară este adecvată o mică suprafață a pielii. Crema trebuie aplicată în această zonă și urmează reacția timp de 2 zile. Dacă în acest timp nu a existat nicio reacție negativă, compoziția poate fi utilizată în condiții de siguranță ca tratament pentru față.

Ce componente ar trebui să fie crema?

Tratamentul facial de bază implică aplicarea unei creme potrivite tipului de piele. Fără această etapă este dificil să ne imaginăm îngrijirea completă a dermei. Când cumpărați produse cosmetice pentru îngrijirea pielii, trebuie să acordați atenție componentelor principale ale instrumentului. La urma urmei, starea suplimentară a pielii depinde direct de compoziția cremei. Următoarele ingrediente trebuie să fie prezente în produsul de îngrijire:

 • Oxid de zinc. Are un puternic efect antiseptic.
 • Glicerina. Acționează ca un umidificator.
 • Aloe. Ea are un efect pozitiv asupra celulelor pielii, elimina acnee, acnee, rani, are un efect de întinerire.
 • Elastina. Hrănește integrile cu umiditate, nu provoacă pori înfundați.
 • Alantoina. Este folosit ca un antiseptic puternic.
 • Colagenul. Reface structura celulelor.

În plus, produsele cosmetice pot include lanolină, bisabolol, viburnum, extract de placentă, unt de shea, acid stearic etc.

Cum să tratați alergiile la cremă?

Terapia manifestărilor alergice pe față se realizează în moduri diferite. În unele cazuri, este suficient să se spele cu apă sau o compoziție de curățare și să nu mai utilizeze produse de îngrijire alergenică.

Aflați cum să salvați rapid pielea dacă sunteți alergic:

Dar, în cele mai multe cazuri, o alergie care apare după aplicarea cremei nu merge atât de repede și necesită utilizarea de medicamente. Deci, eliminarea alergiilor pe față poate fi împărțită în mai multe tipuri:

antihistaminic

Medicamentele care elimină principalele simptome ale alergiilor pot fi utilizate atât în ​​interior, cât și în exterior. Farmacologia modernă a dezvoltat o serie de medicamente care nu produc efecte secundare sub formă de somnolență și așa mai departe. În cazurile mai severe, când manifestările alergice amenință sănătatea pacientului, experții prescriu produse pe bază de corticosteroizi (hidrocortizon, prednisolon, etc.).

o eliminare

Esența metodei este de a crea condiții pentru pacienții în care nu intră în contact cu alergenul. O astfel de expunere contribuie nu numai la scăderea reacțiilor alergice, ci și la prevenirea reapariției acestora. În paralel cu un astfel de tratament, este de obicei prescrisă o dietă hipoalergenică, precum și eliminarea alcoolului și a tutunului.

Metode de medicină tradițională

Folosit ca parte a unei terapii complete anti-alergice. Printre componentele naturale care pot elimina reacțiile negative ale corpului, au cel mai mare efect:

 • Musetel. Decocția acestei plante reduce inflamația, elimină erupțiile cutanate și umflarea. O lingură de flori uscate este turnată cu un pahar de apă clocotită și infuzată timp de o jumătate de oră. Substanța rezultată umple discul de bumbac și șterge zonele afectate ale dermei.
 • Un mijloc excelent de curățare a feței este considerat un chefir obișnuit, care trebuie să umezească un tampon de bumbac și să șterge fața în zonele cu probleme.
 • Compresiile plantelor medicinale au un efect bun: salvie, mușețel, tren.
 • În cazurile în care este necesară uscarea zonelor problematice, este acceptabilă utilizarea amidonului obișnuit de cartofi.

Din păcate, produsele cosmeceutice moderne nu sunt capabile să creeze o cremă complet hipoalergenică. O anumită compoziție poate provoca o reacție negativă la unul sau alt tip de piele. Cu toate acestea, pentru a preveni riscul de reacții alergice sub forța oricărei femei. Pentru a face acest lucru, este suficient să alegeți produse de îngrijire și să testați compoziția într-o zonă neutră a pielii (de exemplu, pe partea din spate a mâinii).

http://faceandcare.ru/allergiya-na-krem-dlya-litsa/

Cum să recunoașteți alergiile la crema de față: semne și simptome, opțiuni de tratament, reguli pentru alegerea unui produs cosmetic

Fără o cremă pentru față este imposibil să-ți imaginezi o pungă de cosmetică pentru o singură femeie. Cremele pot efectua o serie de sarcini - hidratează, hrănesc, strâng pielea. Alegerea produselor cosmetice este foarte largă. Și puteți alege întotdeauna una care să îndeplinească cerințele individuale ale pielii.

Dar cremele de față cauzează adesea o reacție alergică. Alergiile se pot dezvolta în diferite forme, cu o intensitate variată a simptomelor. Pentru a face față cu succes reacției pielii la cremă, trebuie să aflați cauza ei și să efectuați un diagnostic aprofundat.

cauzele

Creme de față - mijloace multi-componente. Și principala cauză a alergiilor devine una sau mai multe ingrediente. Suplimentele secundare din cremă cresc și mai mult reacția alergică. Chiar dacă schimbați produsul cosmetic la altul, manifestările de alergii pot continua, deoarece noua cremă poate conține același alergen ca și cel precedent.

Componente sintetice ale cremei care pot provoca alergii:

 • Ulei mineral.
 • Coloranți - umbra albă de zăpadă a cremei este creată datorită materiei colorante.
 • Odoranți - se adaugă pentru a da produsului o aromă plăcută.
 • Conservanți - concepute pentru a prelungi durata de valabilitate a produsului. Cu cât este mai lungă perioada de valabilitate a cremei, în ea există mai mulți conservanți.

Dar o cremă naturală poate provoca și o reacție negativă. Uleiurile esențiale și extractele din plante (lavanda, salvie, citrice, balsam de lamaie, arbore de ceai) sunt considerate cele mai frecvente alergeni naturali.

Vizualizați o selecție de tratamente eficiente pentru alergii de mână la adulți și copii.

Aflați cum să administrați corect pilulele de alergie Zodak din acest articol.

Factorii care afectează dezvoltarea alergiilor la crema de față:

 • Modificările în nivelurile hormonale măresc sensibilitatea organismului față de alergeni. Împreună cu tratamentul cu alergie, este necesar să se normalizeze nivelul hormonilor.
 • Metabolism greșit. Cu procese metabolice mai lente, toxinele și substanțele nocive sunt eliminate mai lent, alergenii atacă mai puternic. Metabolismul este afectat de aportul anumitor medicamente, compoziția sângelui.
 • Reducerea funcțiilor de protecție a imunității contribuie la o penetrare mai ușoară a agenților patogeni și a alergenilor în organism. Adesea, după o boală, pielea poate reacționa inadecvat la crema obișnuită a feței.
 • Tipul de piele Pielea sensibilă este mai frecvent expusă la alergii. De asemenea, privind sensibilitatea pielii la crema este influențată de factori externi: îngheț, vânt, soare.
 • Ereditatea - un organism al persoanelor care au rude apropiate are boli alergice, este mai probabil să fie mai susceptibil la alergeni.
 • Utilizarea pe termen lung a aceleiași creme contribuie la acumularea substanțelor periculoase, ca urmare, în timp, pielea reacționează cu inflamația și iritarea.

Imagine clinică

Mai des, reacția la o cremă pentru față apare într-un timp scurt după aplicarea ei și are simptome pronunțate:

 • estomparea pielii feței, care se poate extinde la nivelul gâtului, scalpului;
 • roșeața pielii. Se poate răspândi la nivelul gâtului, părul părului scalpului;
 • diverse erupții cutanate sub formă de bule, papule, eroziune;
 • arsură severă și mâncărime, care duc la frecarea frecventă și la infecția bacteriană a pielii;
 • descuamarea apare de obicei după ce elementele erupției cutanate încep să se rupă și se usucă;
 • umflarea feței cu intensitate variabilă.

Dacă nu încetați să utilizați crema și nu începeți tratamentul, simptomele se pot agrava și pot lua forma șocului anafilactic sau a angioedemului. În astfel de situații, pacientul trebuie să beneficieze de asistență medicală imediată.

diagnosticare

Înainte de a începe tratarea alergiilor, trebuie să aflați ce substanță a fost cauza ei și ce factori au contribuit la aceasta. În cazul cremei pentru față, diagnosticul este complicat de faptul că acest remediu este un "cocktail" de diferite componente. Și care dintre ele a provocat reacția este foarte dificilă. Prin urmare, este necesar să faceți alergii ale pielii la câteva dintre cele mai frecvente alergene care fac parte din cremă.

Opțiuni eficiente de tratament

Când pielea reacționează mai întâi după aplicarea cremei, trebuie să o opriți imediat. De ceva timp, trebuie să abandonezi cosmeticele decorative. Compoziția sa este, de asemenea, "bogată" în conservanți, coloranți și alte componente alergene.

medicamente

După încetarea contactului cu o cremă provocatoare de alergii, este necesară ameliorarea simptomelor sale cu medicație. În primul rând, medicul va prescrie antihistaminice care calmează iritarea, ameliorează mâncărimea, inflamația. Este mai bine să se oprească la pregătirile 2 și 3 generații. Ei, spre deosebire de prima generație de antihistaminice, nu provoacă somnolență, dependență, au un efect minim asupra funcției hepatice și a inimii.

Medicamente antialergice:

Deoarece alergiile la crema de față se produc de obicei sub formă de dermatită de contact, sunt necesare remedii externe pentru ameliorarea simptomelor pielii. În acest scop, pot fi utilizate două grupe de unguente sau creme pentru alergii: medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și corticosteroizi.

Produsele non-hormonale sunt mai sigure, putând fi aplicate o perioadă lungă de timp. Dar drogurile încep să acționeze imediat, dar după un timp. Pentru alergii, se recomandă utilizarea:

Pentru ameliorarea rapidă a simptomelor, se recomandă aplicarea unguentelor hormonale. Acestea nu pot fi utilizate mai mult de 5-7 zile, deoarece pot fi dependente și pot provoca reacții adverse nedorite. Eliminarea corticosteroizilor trebuie să fie graduală.

Aflați despre cauzele vasculitei alergice la picioare și metodele de tratare a patologiei.

Sfaturi utile despre ce să faceți în cazul în care sunteți alergic la antibiotice pe această pagină.

Mergeți la http://allergiinet.com/zabolevaniya/allergicheskij-laringit.html și vedeți cum și cum puteți trata laringita alergică la pacienții adulți.

Unguentul hormonal:

Măsuri preventive

Pentru a preveni dezvoltarea sau exacerbarea unei reacții alergice la crema de față, trebuie să respectați câteva reguli:

 • Înainte de a cumpăra un cosmetic, examinați cu atenție compoziția sa. Dacă există o substanță la care reacțiile alergice au fost observate anterior, este mai bine să refuzați să cumpărați.
 • Înainte de a aplica crema, trebuie să testați sensibilitatea pielii. Pentru a face acest lucru, răspândiți o cantitate mică de încheietura mâinii, dacă timp de câteva ore nu a existat nici o reacție, poate fi folosită.
 • Utilizați o cremă care se potrivește cu tipul de piele al feței.
 • Citiți recenzii despre produse pe forumuri de pe Internet, în camere de chat, rețele sociale. Acesta este un mod de a afla mai multe despre bună-credința producătorului și despre calitatea produselor sale. Alege un instrument potrivit pentru recenzii nu merită. Este mai bine să consultați un dermatolog sau cosmetolog.

Video - un extras din programul TV "Sănătate", în care Elena Malysheva vă va spune despre alergii la produse cosmetice și crema de față:

http://allergiinet.com/allergeny/kosmetika/krem-dlya-litsa.html

Cum se face o alergie la crema de față

Toată lumea ar trebui să știe cum se manifestă alergia față de crema de față, deoarece nimeni nu este imun față de ea. În mod special atent să fie atunci când se utilizează o cremă nouă sau alte mijloace de îngrijire a pielii. Chiar și un agent dovedit poate provoca o reacție alergică.

Simptomele unei reacții alergice la cremă

Alergiile pot apărea pe orice produs de îngrijire a pielii cu fața: cremă, tonic, remover pentru machiaj, mască. Dermatologii și cosmetologii evidențiază principalele semne ale unei reacții alergice:

 1. Erupții cutanate. Este, de asemenea, numit exanthema. Aceasta poate afecta atât întreaga față, cât și zonele care au intrat în contact cu crema. Medicii secretă multe varietăți de erupție cutanată, care pot apărea ca o reacție alergică. În același timp, erupția cutanată este împărțită în două tipuri: primar și secundar.
 2. Rashes. Ele sunt de asemenea numite eczeme. Ele sunt o inflamație a pielii care este acută sau cronică. Se caracterizează prin senzația de mâncărime și arsură, erupție cutanată, uscăciune. Erupția în acest caz este, de asemenea, împărțită în primar și secundar. În plus, această reacție alergică poate fi însoțită de dermatită de contact. În acest caz, reacția se dezvoltă încet și încet: mai întâi, pielea care a intrat în contact cu crema devine roșie, apoi se umflă, după care apare erupția primară (de exemplu, papule sau vezicule). Dacă în acest stadiu nu se începe nici un tratament, veziculele se sparg și întregul proces se extinde și în alte zone ale pielii.
 3. Eritemul. Se caracterizează prin apariția de pete roșii pe față. Aceste pete nu ies dincolo de piele, adică nu se ridică deasupra ei, nu simt. Petele apar ca urmare a extinderii capilarelor. La rândul său, această reacție este un răspuns la creșterea fluxului sanguin (hiperemie).
 4. Umflarea. În special vorbim despre angioedem. Cel mai adesea se dezvoltă ca o reacție la crema pentru zona din jurul ochilor. Diferă dezvoltarea rapidă și agravarea statului, iar acest lucru este periculos. Semnele sale - umflături severe ale pleoapelor, zone sub ochi, buze, obraji, mucoase ale cavității orale și laringelui. Edemul este strâns, dar fără durere. Pericolul este ca edemul laringian sever poate incepe. Aceasta este o amenințare directă pentru viața umană.

Pentru orice reacție alergică, este mai bine să consultați un medic, iar pentru edemul Quinck este necesară asistența medicală imediată.

Erupții primare și secundare

Erupțiile alergice de pe pielea feței sunt împărțite în primar și secundar. Următoarele specii sunt considerate primare:

 1. Papule. Această erupție cutanată se numește noduli. Arată ca o umflare a unei texturi uniforme, care se extinde deasupra pielii. Are o nuanță roșie, dar albă atunci când este afectată mecanic. Papulele pot avea dimensiuni diferite.
 2. Pustule. Este un abces, adică o cavitate cu conținut purulent. Are o nuanță roșie, cu un cap alb în centru. Cu acțiunea mecanică a pustulei nu este palidă. Poate fi superficial și profund, în acest din urmă caz, pustulele lasă în urmă cicatricile vizibile.
 3. Blister sau urtika. Are o formă neregulată sau rotundă și este însoțită de mâncărime și arsură. În mod obișnuit, blisterele trec pe cont propriu în 24 de ore, fără a lăsa urme în urmă.
 4. Vezicula. Este un tubercul care este mic și se extinde deasupra suprafeței pielii. Are o nuanță roșiatică.

Erupțiile secundare includ următoarele:

 1. Scab. Este o crustă care apare din cauza morții țesuturilor și a uscării conținutului erupției cutanate primare.
 2. Flake. Are o nuanță galbenă sau gri și poate avea dimensiuni diferite. Se pare ca urmare a peelingului și uscării epidermei. Cântarele, de obicei, lasă în urmă pustule, papule, vezicule.
 3. Eroziunea. Acest defect nu afectează epiderma. Se întâmplă după ce veziculele și pustulele se deschid.

Erupțiile secundare sunt un semn că alergia este cronică și există o reacție inflamatorie constantă în epidermă. Aceasta înseamnă că este imperativ să identificăm exact ce înseamnă alergii și să le înlocuiți.

Cauzele unei reacții alergice la cremă

Alergiile la cremă se pot dezvolta din diverse motive. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt:

 1. Abuzul Cosmetic. Dacă o femeie aplică prea multe produse de îngrijire, acestea nu pot fi combinate una cu cealaltă, ceea ce va afecta pielea ca o alergie.
 2. Utilizarea frecventă a diferitelor produse. De exemplu, prin spălarea frecventă, aplicarea excesivă a cremelor, pielea este supraîncărcată, rezultând iritații.
 3. Alergeni în cremă. Cel mai frecvent motiv pentru care apare o alergie la crema este o componentă a produsului care nu este adecvată pentru piele.

Pentru a înțelege ce înseamnă alergii, mai întâi trebuie să vă familiarizați cu compoziția tuturor produselor pe care o folosește o femeie atunci când îi îngrijesc fața.

Acest lucru va ajuta la identificarea unui posibil alergen și la eliminarea contactului cu pielea. Cele mai frecvente alergeni sunt după cum urmează:

 • coloranți prezenți în toate produsele care au orice culoare (și chiar alb);
 • parfumuri, care sunt adăugate, de asemenea, tuturor cremelor industriale pentru o aromă mai plăcută;
 • uleiuri esențiale de plante;
 • conservanți, care în lista ingredientelor sunt desemnați ca parabeni (metil, butil, propil sau etil parabeni);
 • dietanolamină și trietanolamină, care cauzează uscăciunea, iritarea, în special în jurul ochilor;
 • produse petroliere rafinate (propilenă și polietilenglicol), care cauzează adesea eczeme;
 • uree, care este un conservant și poate provoca dermatită de contact;
 • izopropil miristat, care este cauza inflamației sub formă de acnee și comedoane pe pielea feței.

Atunci când alegeți produse cosmetice, ar trebui să studiați cu atenție compoziția cremelor și să evitați ingredientele de mai sus în compoziția produselor de îngrijire a pielii.

Cum să tratați alergiile la cremă?

Dacă apare o reacție alergică neostro, de exemplu, nu există un angioedem, puteți încerca să vă rezolvați singuri problema. Dacă sunteți alergic la crema de față, decât să o tratați acasă? Puteți efectua următoarele acțiuni:

 • spălați imediat produsul, după care au început mancarimi, arsuri, roșeață sau alte reacții;
 • ia orice medicament pentru alergii, de exemplu, Diazolin, Suprastin, Tavegil;
 • topic, puteți aplica crema Kremgen, care elimină perfect iritațiile alergice;
 • iritațiile pot fi aplicate cu un strat subțire și un unguent cu efect antihistaminic, de exemplu Advantan.

Merită să vă amintiți că, înainte de a trata pielea și de a aplica o cremă sau unguent, trebuie să citiți instrucțiunile, deoarece aceste fonduri au și contraindicații. Este necesar să se utilizeze antihistaminice pentru administrarea locală pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece organismul se obișnuiește repede cu ele. Dacă această tactică nu dă rezultatul dorit, este mai bine să pari un alergolog sau un dermatolog.

http://vashimmunitet.ru/allergiya/kak-proyavlyaetsya-allergiya-na-krem-dlya-lica.html

Creme alergii - simptome și cauze, tratamente și măsuri profilactice

Datorită produselor cosmetice moderne, femeile pot să arate atractivă și tânără chiar și la vârsta adultă. Cu toate acestea, utilizarea cremelor nu duce întotdeauna la schimbări pozitive: uneori ele cauzează erupții cutanate, înroșire, umflături și alte manifestări de alergie.

Cauzele alergiilor la cremă

Principalul motiv pentru care apare o reacție alergică la nivelul pielii după utilizarea cremei este efectul substanțelor care alcătuiesc aceasta. O parte semnificativă a produselor cosmetice conține aditivi secundari care pot spori alergenicitatea produsului. Următorii factori pot provoca apariția alergiilor:

 1. Nivelul hormonal. Hormonii au o mare influență asupra tendinței organismului de reacții alergice. Încălcarea nivelului lor mărește sensibilitatea la alergeni, deci este extrem de important să tratați disfuncțiile hormonale în timp util.
 2. Tipul de piele Adesea, reacțiile adverse ale pielii la creme apar la femeile cu hipersensibilitate la nivelul dermei. Sensibilitatea ridicată poate apărea în unele dintre cele mai slabe sexe nu numai în produsele cosmetice, ci și în vânt, îngheț, soare etc.
 3. Imunitatea statului. Un sistem imunitar care funcționează bine luptă împotriva alergenilor. Cu imunitate redusă, toate organele corpului sunt mai vulnerabile, inclusiv pe piele. Această condiție necesită tratament cu imunomodulatori.
 4. Metabolism. Cu cat sunt mai active procesele metabolice, cu atat mai putine sunt riscurile de alergii. Metabolismul bun oferă îndepărtarea rapidă a substanțelor toxice din organism înainte de a avea timp să-l facă rău. Cursul proceselor metabolice este influențat de compoziția sângelui și de tratamentul medical efectuat.

Compoziția de creme provoacă alergii

Atunci când sistemul de apărare al corpului găsește substanțe nocive în compoziția produselor cosmetice utilizate, începe o reacție alergică. Aceasta provoacă producerea unei cantități crescute de histamină, excesul de care provoacă mâncărime, edem, erupții cutanate. Alergia la produsele cosmetice pe față apare mai des dacă există astfel de componente în compoziția produsului:

 • propil paraben, metil paraben (conservanți);
 • tocoferol acetat, butiloxitoluen (substanțe antioxidante);
 • lanolină (asigură umiditate adâncă);
 • dietanolamină, trietanolamină (acești emulgatori pot provoca uscarea și iritarea);
 • acid arahidonic (înmoaie pielea, dar poate întrerupe flora sa, reducând nivelul de protecție);
 • parfumuri, vopsele.

Atunci când alegeți produse cosmetice, este important să studiați cu atenție compoziția indicată pe ambalaj, acordând prioritate produselor care conțin ingrediente predominant naturale. Adesea, femeile sunt alergice la fundație, cu simptome patologice care pot apărea din cauza contactului prelungit al pielii cu substanțele chimice din cosmetice. Proprietarii de piele grasă sunt sfătuiți să minimizeze utilizarea produselor tonale și pe bază de ulei.

Pentru mulți oameni, manifestările alergice provoacă protecție solară pentru față: astfel de produse conțin multe ingrediente suplimentare cum ar fi oxi sau avobenzonă, care protejează pielea de radiațiile UV.

Hrănitoarele tradiționale pentru față sunt mult mai puțin susceptibile de a provoca alergii, dar produsele cu efect anti-îmbătrânire sau destinate zonei din jurul ochilor sunt mult mai susceptibile de a cauza simptome neplăcute, cum ar fi mâncărime și hiperemie. Reacția alergică poate provoca utilizarea pe termen lung a acelorași fonduri datorită acumulării treptate a substanțelor active în componența sa.

simptome

Este important să se poată deosebi reacția alergică de piele de simptomele altor boli. Caracteristica unei alergii la crema sunt:

 • erupție cutanată sub formă de pustule, erupții cutanate obișnuite, papule (agravate după măști);
 • înroșirea pielii, care poate fi localizată nu numai pe față, ci și pe gât, scalp;
 • Forme erozive;
 • mâncărime (provocând zgârieturi și creează riscul de infecție);
 • senzație de arsură (în special zona sensibilă sub ochi);
 • descuamare (apare de obicei 2-3 ore după aplicarea cremei);
 • umflături de grade diferite de intensitate (localizate în jurul pleoapelor, ochi).

tratament

Pentru a preveni complicațiile la primele semne ale unei reacții alergice, este important să începeți imediat tratamentul. Uneori, când apare simptomele caracteristice, trebuie să vă spălați cu atenție fața cu săpun pentru bebeluși și să vă eliberați de un alergen. În alte cazuri, să nu faceți fără utilizarea medicamentelor. O alergie la crema de față este tratată cu aceste medicamente:

 1. Antihistaminicele. Indiferent de cauza dezvoltării alergiei, trebuie să luați imediat un antihistaminic. El este capabil, într-un timp scurt, să îmbunătățească semnificativ sănătatea, să reducă severitatea simptomelor neplăcute. Medicii, de regulă, prescriu o nouă generație de medicamente (fără sedare) de tip Zodak, Claritin etc.
 2. Corticosteroizii. În cazul manifestărilor alergice severe, cum ar fi angioedemul sau alte simptome care pun în pericol viața, este necesar să se utilizeze medicamente din acest grup, de exemplu, hidrocortizonul sau prednisonul.
 3. Eliminarea medicamentelor. Ele ajută nu numai să amelioreze simptomele, ci și pentru a preveni reapariția acestora. Avantajul acestor medicamente este siguranța lor completă. Pentru a elimina efectele alergiilor, trebuie să eliminați complet contactul cu agentul patogen (cremă) și să așteptați pentru dispariția semnelor patologice.
 4. Mijloace de uz extern. Gele, unguente, creme accelerează regenerarea țesuturilor faciale, elimină pruritul și arderea. Printre acestea sunt hormonale și non-hormonale. Acestea din urmă sunt la fel de sigure și pot fi folosite de foarte mult timp, deoarece acestea produc rareori efecte secundare. Această categorie include Actovegin, Videstim. Cu toate acestea, aceste medicamente nu acționează imediat, ci numai după câteva zile de utilizare, ceea ce face recomandabilă alegerea medicamentelor hormonale când organismul reacționează puternic la un alergen. Unguentele și cremele unguente oferă un efect rapid și elimină simptomele în câteva ore. Astfel de medicamente includ Advantan și Elcom. Folosirea lor pentru o lungă perioadă de timp este interzisă, deoarece medicamentele hormonale sunt dependente.
 5. Produse dezinfectante. Cu leziuni tisulare extinse, Fucidin, Levomikol, Levosin sunt folosite pentru prevenirea infecțiilor.

Medicina populara

Pentru a accelera procesul de reparare a țesuturilor, împreună cu terapia medicamentoasă, se recomandă utilizarea simultană a remediilor populare. Următoarele sunt printre cele mai eficiente, dezinfectante și antihistaminice ale medicamentelor naturale:

 1. Mușchi de decoct. Elimină erupțiile, ameliorează umflarea, reduce intensitatea inflamației cauzată de cremă. Pentru a pregăti bulion, 1 lingura. l. 200 ml apă fiartă se toarnă peste florile de musetel și se infuzează timp de 30 de minute, apoi zonele afectate de piele sunt filtrate și tratate cu lichid folosind un tampon curat de bumbac. Procedurile se fac zilnic de 3-4 ori pentru a completa vindecarea țesuturilor.
 2. Desert de desert. Ajută la eliminarea rapidă a erupțiilor cutanate și roșeață, pentru a elimina mâncărimile. Pentru prepararea medicamentului, se toarnă o lingură de frunze de sol (uscată sau proaspătă) cu un pahar de apă clocotită, lăsând să stea timp de 1 oră. După ce bulionul este filtrat și folosit ca tonic pentru față, de 2-5 ori pe zi frecându-și pielea. În plus, scula poate fi utilizată ca bază pentru loțiuni: plăcuțele de bumbac înmuiate în bulion se aplică în zonele afectate ale corpului timp de 15 minute.
 3. Chefir. Pentru a curăța, hidratarea feței ajută la obținerea de produse lactate fermentate. Pentru a accelera vindecarea țesuturilor și eliminarea simptomelor neplăcute cauzate de alergii la cremă, pielea este ștersă cu tampoane de bumbac înmuiate în kefir proaspăt, cu conținut scăzut de grăsimi.
http://sovets.net/19273-allergiya-na-krem.html

Tratamentul alergiei pentru crema de față

În arsenalul fiecărei femei există un număr mare de produse cosmetice, iar un loc special este dat cremelor pentru față. Poate fi hrănit, strâns, pentru a combate ridurile. Cu toate acestea, de multe ori utilizarea acestor produse are un efect negativ, provocând simptome neplăcute. Alergia pentru a face față cremei astăzi este destul de comună. Faptul este că majoritatea produselor cosmetice au o compoziție multicomponentă, care include diverse substanțe chimice, parfumuri, coloranți și conservanți, care de multe ori cauzează efecte nedorite.

Cele mai alergene tipuri de creme

Alergia la cremă se manifestă în acele situații în care sistemul de apărare al organismului identifică substanțele care compun produsul ca fiind dăunătoare. Această reacție provoacă producerea unei cantități mari de histamină, o cantitate excesivă de care cauzează erupții, mâncărime și edeme.

Printre cele mai periculoase componente chimice din creme, se emit:

 • lanolina utilizată pentru a asigura un efect de hidratare;
 • metilparaben și propilparaben, utilizat ca conservant;
 • butiloxitoluen și componente ale acetatului de tocoferol care asigură protecție antioxidantă.

Atunci când alegeți o cremă, ar trebui să studiați cu atenție compoziția prezentată pe ambalaj, preferând produsele care conțin cantitatea maximă de ingrediente naturale.

Cel mai adesea, femeile se plâng de reacții alergice după utilizarea cremelor tonale (Maybelline afinitone, L'oreal, Black Pearl). Pot apărea simptome patologice datorită contactului prelungit cu pielea cu componentele chimice care alcătuiesc produsul.

Este important! Atunci când tipul de piele uleios ar trebui să fie minimizat utilizarea de fundație sau utilizarea cosmetice marcate "fără ulei".

De asemenea, există adesea o alergie la protecția solară (Nivea Sun SPF 50+, Biocon "Maximum Protection" 50). Deoarece astfel de produse conțin multe componente suplimentare (PABA, oxibenzonă, avobenzonă) necesare pentru a proteja pielea de radiațiile ultraviolete.

După folosirea agentului de hidratare obișnuit pentru alergia la fete se observă mai rar. Dar produsele cu componente active anti-îmbătrânire, precum și produse destinate piele delicată în jurul ochilor, produc mai des manifestări neplăcute (Clarins Eclat du Jour, Neva cosmetics, Black Pearl și altele).

De asemenea, utilizarea pe termen lung a aceluiași produs poate provoca alergii datorită acumulării treptate a substanțelor care alcătuiesc crema.

Reacția depinde de tipul de piele?

În ciuda faptului că procesul de alergie la diferite substanțe are o natură individuală, pot fi identificați mai mulți factori generali, prezența cărora crește riscul simptomelor neplăcute:

 • prezența predispoziției ereditare;
 • modificări hormonale;
 • schimbările climatice abrupte și dieta;
 • tipul pielii.

Acesta este ultimul factor care joacă adesea rolul principal. Experții secretă un tip special de piele sensibil. În acest caz, reacția patologică se poate dezvolta chiar și în contact cu apa, cu expunere prelungită la soare, îngheț și vremea vântului. Componentele chimice care alcătuiesc produsele de îngrijire a pielii pentru față cauzează adesea manifestări alergice. Acest tip de piele necesită o atenție deosebită. Ar trebui să se acorde prioritate cosmeticelor naturale, să se utilizeze creme care conțin o cantitate minimă de aditivi chimici (Dr. Hauschka, Weleda, Josie Maran Cosmetics).

motive

În ciuda faptului că cauza de alergie la crema se găsește cel mai adesea în compoziția sa și este determinată de tipul de piele, experții identifică o serie de factori care au și un efect negativ, provocând dezvoltarea unei reacții periculoase.

 • Modificări hormonale. Adesea, lipsa sau excesul de hormoni are un efect semnificativ asupra tendinței organismului de alergii. Din acest motiv, în timpul sarcinii, pentru prima dată apar adesea reacții neplăcute la medicamentele utilizate anterior.
 • Rata fluxului de procese metabolice. Experții observă că cu cât este mai rapid metabolismul în organism, cu atât mai scăzută este tendința de alergii și mai puțin timp de contact cu toxinele și alte componente dăunătoare. Componentele periculoase nu persistă în sânge și, prin urmare, nu au un efect negativ.
 • Compoziția sângelui. Acest parametru depinde în mod direct de ritmul proceselor de schimb. Cu cât este mai mare, cu atât sunt mai puțin nocive substanțele din sânge, cu atât riscul de a dezvolta diverse patologii este mai mic.
 • Sistemul de protecție al corpului. În mod normal, sistemul imunitar este capabil să facă față influenței microorganismelor patogene. În prezența bolilor cronice, stresul frecvent poate dezvolta alergii, chiar și la mijloacele obișnuite.
 • Schimbările climatice și sezonul. Unele femei au o reacție patologică la cremă numai în perioada de îngheț sau, invers, în vreme caldă.
 • Dieta strictă și nutriția slabă. În acest caz, organismul suferă de multe ori o lipsă de vitamine și microelemente diferite, ceea ce duce la o scădere bruscă a imunității globale și a funcțiilor de protecție a pielii.

Este important! Orice dintre factorii de mai sus poate declanșa dezvoltarea alergiilor atunci când se utilizează crema. În acest caz, reacția apare adesea nu numai pe un nou instrument, ci și pe produse dovedite.

simptome

Semnele principale de alergii la crema apar cel mai adesea într-un timp scurt după contactul cu pielea cu un iritant. Cu toate acestea, există cazuri când reacțiile patologice apar doar după două zile. Experții identifică două tipuri principale de manifestări ale pielii ca răspuns la un iritant: dermatită alergică și de contact.

Primul tip se dezvoltă direct după contactul cu o substanță periculoasă. Dintre manifestările cele mai frecvente, putem distinge următoarele simptome de alergie la cremă:

 • mâncărime și arsură a pielii;
 • roșeață la locul contactului, erupție cutanată mică;
 • mici blistere;
 • acnee, acnee.

În acest caz, erupția cutanată poate fi localizată numai în locul contactului sau pe piele pe față și pe gât.

Dermatita de contact poate fi inițial asimptomatică și va apărea doar ca rezultat al unei concentrații mari de componente periculoase care s-au acumulat în timpul utilizării cremei. Principalele simptome ale dermatitei în acest caz sunt similare cu modul în care alergia la crema de față se manifestă în situația de mai sus, dar diferă în intensitate. De aceea, dacă nu eliminați contactul cu substanțe periculoase, există o mare probabilitate de complicații grave sub formă de șoc anafilactic.

diagnosticare

Pentru a preveni reapariția alergiilor la crema, ar trebui să aflați ce componentă a fost cauza reacției specifice a corpului. Pentru a face acest lucru, ar trebui să căutați ajutor de la un specialist care va prescrie procedurile de diagnostic și va determina ce a cauzat simptomele neplăcute și ce să facă pentru a scăpa de acestea.

În primul rând, alergologul va examina pacientul, va efectua un studiu și va studia istoricul acestuia. Cu toate acestea, de multe ori pentru a face un diagnostic final necesită o serie de proceduri suplimentare, inclusiv teste speciale și teste.

Test de sânge

Numărul total de sânge vă permite să obțineți informațiile necesare despre starea corpului, precum și despre prezența sau absența alergiilor. Specialistul este interesat în primul rând de indicatorii numărului total de imunoglobulină E și limfocite. Dacă valorile sunt în afara intervalului normal, aceasta indică o alergizare a corpului. Trebuie înțeles că numărul crescut de anticorpi din sânge provoacă apariția simptomelor neplăcute care însoțesc alergiile.

Teste alergice

Dacă un test de sânge nu poate stabili decât existența unei reacții patologice, apoi folosind un test special pentru piele, puteți identifica cu precizie substanța care a cauzat alergia. După analizarea mai multor factori, un specialist poate deseori să identifice mai multe componente care pot provoca manifestări neplăcute. În acest caz, se efectuează administrarea subcutanată de iritanți posibili și se observă reacția. În cazul în care locul contactului este fixat de roșeață, mâncărime sau umflături, aceștia declară că există o alergie la această substanță.

Este important! Într-o sesiune, puteți efectua cel mult cincisprezece teste alergice.

tratament

Pentru a nu agrava situația și a preveni apariția complicațiilor, la primele semne de alergie, tratamentul ar trebui să înceapă imediat. Uneori, în cazul simptomelor caracteristice, este suficient doar să vă spălați cu atenție fața cu apă și săpun pentru bebeluși și să nu mai folosiți această cremă. În alte situații, să nu faceți fără utilizarea unor medicamente speciale.

antihistaminic

Indiferent de ceea ce a determinat dezvoltarea unei reacții patologice în organism, este necesar să se înceapă imediat tratamentul antihistaminic. Astfel de medicamente antialergice pot îmbunătăți rapid sănătatea și pot reduce severitatea simptomelor neplăcute. Astăzi cel mai des prescrise medicamente moderne care nu provoacă somnolență (Zodak, Claritin și alții). În situații grave, când simptomele sunt periculoase pentru viața pacientului, utilizați produse care conțin corticosteroizi (Prednison, Hydrocortisone).

o eliminare

Tratamentul de eliminare nu numai că poate să scape de simptomele alergiei, dar și să le împiedice reapariția. Un alt avantaj al acestei terapii este siguranța completă, lipsa durerii și absența necesității de a lua medicamente. În acest caz, ar trebui să eliminați complet contactul cu toate produsele de îngrijire a pielii, a căror utilizare a provocat o reacție patologică și așteptați ca simptomele să dispară. După aceasta, puteți reveni treptat la mijloacele utilizate cu un interval de cel puțin o săptămână, observând cu atenție reacția organismului. În același timp, este necesar să se adere la o dietă hipoalergenică, să elimine alcoolul, tutunul, mâncarea picantă.

Alte căi

În tratamentul manifestărilor alergice la nivelul pielii, simultan cu antihistaminice, preparatele sunt utilizate pentru uz extern (unguente, geluri, creme), care permit eliminarea rapidă a simptomelor neplăcute. Există medicamente non-hormonale și hormonale. Prima opțiune este considerată cea mai sigură, deoarece aceste instrumente pot fi utilizate mult timp și, de regulă, nu au efecte secundare (Videstim, Actovegin). Cu toate acestea, aceste medicamente arată efectul lor nu imediat, dar numai după câteva zile. Prin urmare, de multe ori cu o reacție puternică a organismului, se recomandă utilizarea unor medicamente hormonale mai eficiente (Elcom, Advantan). Aceștia ajută pe termen scurt să elimine simptomele neplăcute, dar nu ar trebui folosite mult timp, deoarece cauzează dependență.

Dacă există o leziune extensivă a pielii, pentru dezinfecție se utilizează unguente precum Levosin, Levomikol, Futsidin.

Medicina populara

În tratamentul complex al reacțiilor alergice, se recomandă aplicarea rețetelor de medicină tradițională împreună cu terapia medicamentoasă. Printre cele mai eficiente remedii naturale care au un efect antihistaminic și capacitatea de a dezinfecta și accelera vindecarea pielii deteriorate, emit:

 • Mușchi de decoct. Acest instrument nu numai că contribuie la eliminarea rapidă a erupțiilor cutanate și la eliminarea umflăturilor, dar are și capacitatea de a reduce severitatea procesului inflamator. Pentru a face un decoct, o lingură de materie uscată este turnată în cupe de apă clocotită, extrasă timp de o jumătate de oră, filtrată și zonele afectate ale corpului sunt tratate cu un tampon de bumbac.
 • Desert de desert. Pentru a pregăti o lingură de frunze de plante este turnat cu un pahar de apă clocotită, insistă pentru o oră, filtrate și utilizate în scopul propus. Lotiunile cu această unealtă ajută la eliminarea rapidă a erupției cutanate, iar la administrarea regulată (500 ml pe zi) există o activitate antihistaminică pronunțată.
 • Pentru hidratarea și curățarea pielii, o față este ștersă cu un tampon de bumbac înmuiat în chefirul obișnuit.
 • Pentru a reduce iritarea și mâncărimea poate fi cu ajutorul compreselor pe bază de plante medicinale: seria, salvie, musetel.
 • Pentru uscarea zonei afectate se utilizează pulbere din amidonul de cartof obișnuit.

Prevenire și sfaturi utile

Pentru a minimiza riscul de efecte negative după aplicarea cremei, trebuie să urmați o serie de reguli simple:

 • Înainte de a cumpăra și utiliza un produs cosmetic, trebuie să examinați cu atenție data expirării indicată pe ambalaj. De asemenea, trebuie reținut faptul că majoritatea cremelor după deschidere sunt păstrate timp de cel mult șase până la douăsprezece luni.
 • Un studiu atent al compoziției cremei pentru prezența componentelor periculoase reduce de asemenea în mod semnificativ riscul de a dezvolta o reacție patologică.
 • Înainte de a utiliza un instrument nou, mai ales dacă există o predispoziție la alergii, este necesar să se efectueze un test special. Pentru a face acest lucru, o cantitate mică de substanță este aplicată pe piele în zona cotului timp de o jumătate de oră. După care se spală și se observă reacția locală în timpul zilei. Dacă locul de aplicare nu prezintă roșeață, mâncărime sau umflături, puteți aplica în siguranță crema pe față.
 • Dacă este posibil, trebuie să acordați prioritate cremelor, ambalajul cărora este marcat "hipoalergenic". Astfel de agenți conțin adesea mai puține substanțe periculoase, dar, de asemenea, nu garantează o siguranță completă.
http://proallergen.ru/byt/krem-dlya-lica.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni