Alergie la dezinfectanți

Albirea alergiei nu este doar o boală profesională. O astfel de boală apare foarte des la cei care se confruntă zilnic cu dezinfectanți. Grupul de risc include persoanele care prezintă hipersensibilitate la substanțe care conțin clor.

De ce se întâmplă acest lucru? Principalul motiv pentru acest fenomen este faptul că pulberea de albire se găsește în aproape fiecare flacon de produse chimice de uz casnic destinate spălării plăcilor, toaletelor și băilor. Această substanță este prezentă chiar și în apa de la robinet, într-o anumită listă de medicamente, materiale de finisare și așa mai departe.

Ce este o astfel de alergie

Albirea alergiei este o reacție acută a sistemului imunitar atunci când o substanță este expusă la țesuturile organismului care conține clor. În acest caz, pot să apară nu numai simptomele locale, ci și o înrăutățire a stării generale a pacientului.

Manifestările alergice pot apărea imediat după contactul cu substanța sau după un timp. Principalul simptom al bolii este conjunctivita, urticaria, dermatita de contact, rinita. În cazuri mai severe, se observă adesea anafilaxie sau angioedem.

Simptome principale

Alergia la înălbitor se manifestă printr-o varietate de simptome. De multe ori pe corp poate apărea erupție inofensivă, iar în alte cazuri - o consecință gravă, care necesită asistență imediată a specialiștilor și măsuri de urgență. Printre principalele caracteristici ar trebui evidențiate:

Rinita alergică. Se manifestă prin atacuri de strănut, care duc la congestie nazală. Deseori există o secreție clară în cantități mari. Conjunctivită alergică. Cu acest simptom, există o înțepătură, arsură și mâncărime a ochilor. Aceste semne sunt adesea însoțite de roșeață a membranelor mucoase și rupere.

Deseori există ambele simptome. Într-o astfel de situație, alergia la înălbitori apare sub formă de rinoconjunctivită.

Dermatita de contact

Alergia la înălbitor în piscină poate manifesta dermatită de contact. În prezent, există trei tipuri principale:

Simplu. În acest caz, roșeața apare pe piele, precum și o varietate de erupții cutanate cu blistere. Simptome asemănătoare apar instantaneu după contactul uman cu o substanță care conține clor. În același timp, arsurile și mâncărimile pot fi resimțite pe pielea afectată. Inflamația naturii locale se manifestă numai în acele locuri în care a apărut contactul cu pielea cu dezinfectantul. Contact alergic. Acest simptom nu apare imediat. Acest tip de dermatită se poate produce la câteva săptămâni după contactul cu pielea cu o substanță care conține clor. Există o serie de caracteristici distinctive. În primul rând, manifestările cutanate depășesc locul în care a avut loc contactul. În același timp, pot apărea inflamații semnificative cu o concentrație scăzută a substanței. Albirea alergiei, fotografia a cărei manifestare este dată mai jos, determină formarea roșeaței și a veziculelor pe piele, caracteristică cositului de țânțari. În acest caz, o persoană poate suferi de mâncărime severă. La contactul repetat cu substanța, înroșirea se poate transforma în eczemă. Toxicoderma. Alergia la înălbitor, ale cărei simptome pot fi diferite, se poate manifesta prin utilizarea sau inhalarea anumitor medicamente, de exemplu preparate cu halogen. De asemenea, pot apărea semne atunci când utilizați substanțe chimice de uz casnic La urma urmei, când sunt utilizate, se inhalează și clorul. Când apare erupții cutanate toxice pe site-uri simetrice. În această formă de roșeață poate fi orice. Pacientul dintr-o astfel de situație se simte mâncărime. Acest lucru nu exclude formarea eroziunii.

Alte semne

Cum altfel se poate manifesta alergia de albire? Fotografii ale pielii cu o boală similară, desigur, impresionante. Cu toate acestea, roșeață și bule - nu este cel mai rău. Adesea, oamenii dezvoltă urticarie. Este, de asemenea, o reacție alergică în care se formează blistere pe piele. Ele pot avea o nuanță roșie sau albă, precum și provoacă mâncărime. Dimensiunile blisterurilor sunt diferite: de la 1 milimetru până la 10 centimetri. În câteva zile, acest simptom dispare complet.

Edem și anafilaxie

Alergiile la înălbitor pot provoca dezvoltarea de angioedem sau angioedem. În acest caz, procesul inflamator penetrează în straturile profunde ale pielii. Este de remarcat faptul că umflarea poate să apară în aproape orice zonă. Cu toate acestea, cel mai adesea un semn similar este localizat în regiunea laringelui, buzelor și pe mucoasa gastrică. Dacă laringele se umflă, persoana suferă un deficit de aer. În acest caz, vocea poate fi inundată sau complet absentă. Dacă mucoasa stomacului sa umflat, durerea va fi simțită în zona acestui organ.

Contactul cu substanțele care conțin clor poate determina brusc o reacție anafilactică. Primele semne ale unui fenomen similar: urticarie, conjunctivită, transformarea lentă în angioedem. După aceasta, laringele sunt afectate. Există, de asemenea, umflături. În acest caz, o persoană poate avea bronhospasm, provocând un atac de sufocare. Adesea există o durere în abdomen, vărsături, greață, diaree, scăderea tensiunii arteriale, precum și tulburări ale ritmului cardiac.

Este de remarcat faptul că anafilaxia și angioedemul sunt simptome care amenință viața unei persoane. Cu astfel de manifestări de alergie, este necesară asistența de urgență.

Alergia la înălbire: ce trebuie să faceți?

Tratamentul unei astfel de boli este, de obicei, menit să prevină orice contact al pacientului cu substanțe care conțin clor, precum și să reducă sensibilitatea la alergen și să elimine manifestările clinice ale afecțiunii.

Ce trebuie să faceți dacă sunteți alergic la înălbitorul în piscină? Simptomele unei astfel de boli sunt neplăcute și deseori periculoase pentru viața umană. Terapia antialergică, atât la copil, cât și la adult, se referă la mai multe activități principale.

Prevenirea contactului cu alergenul: atunci când lucrați cu substanțe care conțin clor, folosiți mănuși și îmbrăcăminte închisă. Pentru a evita inhalarea componentelor periculoase, se recomandă utilizarea aparatelor respiratorii și a măștilor atunci când se utilizează produse chimice de uz casnic. În plus, trebuie să opriți să beți apă de la robinet și să vizitați piscina.

Consumul de droguri

Desensibilizarea organismului este un alt mod de a trata alergia la înălbitori. În acest caz, primirea de medicamente speciale. Produsele farmaceutice oferă o gamă largă de medicamente care pot suprima manifestările de alergii. Cu această boală, antihistaminicele sunt cel mai adesea prescrise. Astfel de medicamente ca Tavegil, Suprastin, Diazolin și așa mai departe sunt foarte populare.

În plus, există medicamente care sunt antileukotrienți, stabilizatori cu membrană de tip celular specific, cromone și medicamente antiinflamatoare steroidice. Scopul principal al acestor medicamente este de a slăbi răspunsul imun al organismului la efectele alergenului.

Medicamente specifice

Deseori a folosit metoda desensibilizării specifice. În același timp, sunt utilizate anumite medicamente care conțin clor. Aceste medicamente sunt prescrise numai de un alergist. Înainte de aceasta, pacientul trebuie supus unui test de piele alergic. După detectarea iritantului, specialistul prescrie un regim pentru administrarea anumitor medicamente. Esența acestei metode este adaptarea treptată a organismului la alergen, precum și dezvoltarea unui răspuns imun adecvat la expunerea la clor.

Când să ceri ajutor

Acum știi dacă poate exista o alergie la înălbitor. Pentru orice manifestare a alergiilor, consultați un specialist. Adesea, nu este suficient să opriți contactul cu un iritant. Merită o vizită la medic atunci când principalele simptome de alergie apar periodic sau periodic.

Cu o scădere accentuată a tensiunii arteriale, semne de sufocare, precum și dureri în zona stomacului, trebuie să sunați la o ambulanță sau să duceți pacientul la cea mai apropiată clinică. Nu uitați că alergia la clor este o boală care necesită o terapie adecvată, precum și o abordare calificată. În nici un caz nu se autolezează.

CREEAZĂ UN NOU MESAJ.

Dar sunteți un utilizator neautorizat.

Dacă v-ați înregistrat înainte, atunci "log in" (formularul de autentificare în partea din dreapta sus a site-ului). Dacă sunteți aici pentru prima dată, înregistrați-vă.

Dacă vă înregistrați, puteți continua să urmăriți răspunsurile la postările dvs., să continuați dialogul în subiecte interesante cu alți utilizatori și consultanți. În plus, înregistrarea vă va permite să efectuați corespondență privată cu consultanții și cu alți utilizatori ai site-ului.

Înregistrați-vă Creați un mesaj fără a vă înregistra

Scrieți opinia dvs. despre întrebarea, răspunsurile și alte opinii:

http://heal-allergy.ru/allergiya-na-dezrastvory/

Alergie la dezinfectanți

Alergie la detergenți, simptome, tratament și diagnosticare a alergiilor

Pentru tratamentul alergiilor, cititorii noștri utilizează cu succes Alergyx. Văzând popularitatea acestui instrument, am decis să-i oferim atenție.
Citiți mai multe aici...

Alergia la detergenți se datorează faptului că, chiar după clătire, există un reziduu mic pe țesătură, păr și corp. Componentele sale sunt principalii alergeni.

Simptomele alergiei la detergentul de rufe:

 • eritem
 • Sneezul, nasul senzațional de mâncărime
 • Lacrimi și ochi roșii
 • Urticaria și senzația că pielea "se strânge"

De regulă, aceste simptome sunt exacerbate în timpul lunilor reci de iarnă, deoarece în această perioadă a anului pielea are deficiențe de umiditate. Multe tipuri de detergenți, inclusiv detergenții de rufe și detergenții pentru spălarea vaselor, pot provoca reacții alergice. O erupție cutanată senzațională este un semn comun al unei reacții alergice la detergenți. Principalul vinovat de alergii la detergenți este conținut în substanțe chimice care acționează ca iritante pentru piele. De regulă, aceste substanțe chimice sunt utilizate pentru a diversifica detergenții: coloranți, parfumuri și agent de albire.

Alergie la detergenți

Se manifestă aproape imediat, dar dacă nu ați interacționat direct cu alergenul, dar îl primiți în doze mici, de exemplu particule de pulbere pe haine, reacția poate apărea după câteva zile.

Alergiile la produsele de curățare sunt adesea clasificate drept dermatite de contact. Coloranții și aromele sunt cea mai frecventă cauză a alergiilor la detergenți. De obicei, alergia la detergenți nu este atât de ușor de diagnosticat, deoarece simptomele alergiilor sunt similare cu alte boli ale pielii. Erupția este una dintre cele mai frecvente manifestări ale unei reacții alergice la detergenți. Zona de piele care a fost expusă alergenului devine roșie, uneori apar blistere mici, ca o arsură de urzică. De regulă, o erupție alergică este foarte mâncantă, pielea poate deveni uscată, apar fisuri. Alergiile respiratorii pot indica o reacție nu la agentul însuși, ci la mirosul său.

Tratamentul alergiei pentru pudra de spălare

Dacă rezultatele testului confirmă diagnosticul, alergologul vă va recomanda să evitați contactul cu alergenul și veți scrie o rețetă pentru un medicament antihistaminic care va ajuta la atenuarea simptomelor alergiilor. În cazul în care alergia este prea activă și cauzează îngrijorarea stării pielii, medicul prescrie creme de corticosteroid pentru a reduce inflamația pielii. Ca prim ajutor pentru alergii ideal rece. Înfășurați cubul de gheață într-un prosop și fixați-l ușor pe piele. Alergiile la produsele de curățare sunt greu de diagnosticat. Identificarea sursei de alergen poate lua timp, a căror pierdere poate agrava situația.

Alergia la detergenți nu reprezintă o problemă serioasă de sănătate și nu cauzează condiții care pun în pericol viața, ca multe alte reacții alergice. Cu toate acestea, nimeni nu vrea să sufere din cauza simptomelor neplăcute de alergii. Din acest motiv, prevenirea este obligatorie la cea mai mică suspiciune de alergii. Cel mai bine este să treceți imediat la produsele de curățare hipoalergenice, acestea fiind cea mai bună opțiune pentru pielea predispusă la alergii.

Alergia la medicație - ce trebuie să faceți?

Alergia la medicamente se dezvoltă de obicei atunci când substanța farmacologică este reintrodusă în sânge. Când este introdus pentru prima dată, organismul este sensibilizat pentru a forma ulterior complexe antigenice cu molecule de proteine ​​ale medicamentului. În funcție de sensibilitatea individuală, o persoană poate prezenta o reacție alergică la mai multe medicamente. Ce trebuie să faceți dacă sunteți alergic la medicamente? Mai întâi, anulați toate medicamentele și apoi efectuați un tratament adecvat.

Conținutul

 • Cum să tratați alergiile la medicamente
 • Ce este desensibilizarea?
 • Tratamentul de urgență pentru alergii la medicamente

Cum să tratați alergiile la medicamente

Odată cu dezvoltarea alergiei la medicamente, sunt prescrise antihistaminice și hormoni. Dacă un pacient are o reacție minoră, măsurile terapeutice pot fi limitate la eliminarea medicamentului care a provocat alergia. Cu toate acestea, dacă o reacție alergică este însoțită de mâncărime severe, umflături și alte simptome neplăcute, sunt prescrise substanțele medicinale ale sistemului (tablete) sau cele locale (creme și unguente).

Primele antihistaminice utilizate: loratadina, diazolina, levocetirizina. Cel mai bine este să utilizați antihistaminice timp de 4 generații (levocetirizină). Acestea nu acționează asupra sistemului nervos central și, prin urmare, nu provoacă un efect soporific. Apoi se folosesc pastile sau unguente hormonale. Există creme combinate care au compoziția hormonului și antihistaminei. În orice caz, tratamentul prescris de medic. Doar el poate găsi cel mai bun remediu pentru eliminarea simptomelor.

Dacă după eliminarea medicamentelor care au provocat alergia și dacă luați antihistaminice și hormoni în decurs de 2-3 zile nu există îmbunătățiri, atunci diagnosticul necesită revizuire. În acest caz, este vorba fie de o reacție non-alergică, fie de o alergie la un alt remediu.

Ce este desensibilizarea?

Se întâmplă că o persoană dezvoltă o alergie la medicament care nu poate fi anulată. În acest caz, organismul este desensibilizat, adică eliminarea sensibilității individuale. Aceasta este o procedură gravă care se desfășoară într-o instituție medicală. Nu încercați să dezintensiți pe cont propriu! Acest lucru poate duce la o reacție anafilactică și moarte.

Desensibilizarea începe cu introducerea unei doze foarte mici de substanță subcutanat sau intracutanat. În timp, doza administrată crește. Treptat, organismul încetează să producă proteine ​​protectoare care provoacă o reacție alergică. Ca urmare, medicul aduce doza de medicament la tratament terapeutic și continuă cu succes tratamentul.

Tratamentul de urgență pentru alergii la medicamente

Alergiile la medicamente se pot manifesta sub diferite forme. Cel mai periculos angioedem recunoscut și șocul anafilactic. Dacă la câteva minute după administrarea medicamentelor există o creștere a dificultății de respirație, apariția de respirație șuierătoare, umflături și roșeață a feței, trebuie să apelați o ambulanță.

Înainte de sosirea medicilor este necesar să organizăm astfel de evenimente:

 • Opriți imediat medicația.
 • Pacientul se afla pe o suprafata tare.
 • Dați un antihistaminic (diazolină sau orice alt medicament din cabinetul medicamentelor).
 • Dacă medicamentul a fost administrat intravenos sau intramuscular, impuneți o răceală pe locul injectării, bandajați membrele cu un turnichet.
 • Bea multă apă curată.
 • Carbonul activat poate fi luat ca sorbent dacă medicamentul este luat pe cale orală.
 • Dacă starea pacientului se înrăutățește, trebuie să administrați 1 tabletă de prednison sau alt hormon.

Asistența medicală de urgență este introducerea adrenalinei și a medicamentelor hormonale, urmată de spitalizarea pacientului pentru observație. În viitor, trebuie să vă amintiți substanța care a dezvoltat o alergie și să eliminați complet utilizarea acesteia.

 • Ce trebuie să faceți dacă sunteți alergic la polen (polinoză)?
 • Ce doctor trata psoriazisul?
 • Are psoriazisul un handicap?
 • Alergia la cobai: simptome și tratament
 • Ce este atopia?
 • Allergiya325
  • Stomatita alergică1
  • Șoc anafilactic5
  • Krapivnitsa24
  • Edemul lui Quincke2
  • Pollinoz13
 • Astma39
 • Dermatit245
  • Dermatita atopică25
  • Neyrodermit20
  • Psoriaz63
  • Dermatită seboreică 15
  • Sindrom Lyell1
  • Toksidermiya2
  • Ekzema68
 • Simptome generale33
  • Râul nas33

Lista de medicamente pentru tratamentul iritației pe mâinile detergenților

Dacă iritarea are loc pe mâinile detergenților, tratamentul trebuie prescris de un medic. Dorința de curățenie ar trebui să fie fiecare femeie, așa cum sunt amicii din casă. Prin urmare, în timpul curățării în casă se utilizează compuși chimici diferiți - creme, geluri, săpun, pulbere. Desigur, astfel de compoziții sunt bune în combaterea murdăriei, dar acționează negativ asupra pielii mâinilor. Efectul negativ al detergenților asupra pielii este un fenomen cunoscut pentru timpul nostru, care este adesea destul de greu de depășit. O alergie la detergenți pe mâini începe să se manifeste imediat după ce alergenul a lovit pielea, astfel încât este posibilă identificarea patologiei aproape imediat.

 1. De ce apar alergiile
 2. Simptomele alergiei
 3. tratament

De ce apar alergiile

Iritarea pe mâinile detergenților, tratamentul cărora se efectuează prin utilizarea de medicamente și unguente, apare din mai multe motive.

De exemplu, manifestarea reacțiilor alergice la șampoane și săpun apare datorită:

 1. Sensibilitatea pielii la compoziția detergenților. Cu contactul frecvent cu alergenul pe mâini apare imediat un număr mare de simptome care includ mâncărime, erupții cutanate, peeling și pete roșii. Cel mai adesea, aceste semne apar în acele locuri în care a avut loc "coliziunea" cu alergenul. Cu toate acestea, dacă nu observați acest simptom în timp, erupțiile trec pe alte zone ale pielii sau se transformă în răni mici, care pot sângera ocazional. În acest caz, diagnosticul și diagnosticarea corectă vor fi dificile.
 2. Contact cu mucoasa iritantă. În acest caz, se vor dezvolta alergii la mâini din detergenți dacă sapunul sau alte detergenți ajung pe nas, pe gură sau pe ochi. În special, acest fenomen apare adesea cu utilizarea activă a aerosolilor sau a spray-urilor, care penetrează cu ușurință în sistemul respirator. În acest caz, este importantă spălarea rapidă a zonei afectate, astfel încât să nu apară o reacție alergică și să nu conducă la mucoasa corosivă - altfel pacientul va avea nevoie de terapie.
 3. Frecvent de contact cu componente chimice. Practic, o astfel de alergie la detergent apare la persoanele care lucrează cu produse chimice (curățători, purtători de detergenți, producători de chimie pentru vase și așa mai departe);
 4. Îndepărtarea imunității. În acest caz, merită o femeie să spele vasele odată cu o substanță chimică periculoasă, iar alergiile nu vor dura mult timp. Este important de menționat că în acest caz este necesar să se trateze o reacție negativă nu numai cu agenți antialergici, ci și cu imunomodulatori - altfel nu vor exista beneficii pentru sănătate.

Aceste motive, din nefericire, sunt considerate comune în zilele noastre, motiv pentru care alergiile la detergenți nu pot fi numite un eveniment rar. Pentru a nu agrava această patologie, trebuie să cunoașteți simptomele dezvoltării acesteia.

Simptomele alergiei

Imediat trebuie remarcat faptul că o astfel de alergie se manifestă destul de agresivă. Poate fi observat imediat după contactul cu geluri, spray-uri sau pulbere.

Principalele simptome ale acestei reacții includ:

 • mâncărime severă a pielii;
 • ulcere care vindecă o perioadă lungă de timp;
 • pielea uscata chiar si dupa folosirea cremelor;
 • umflarea țesuturilor, a tractului respirator, a membranei mucoase;
 • erupțiile pe mâini, care amintesc de acnee roșie mică;
 • înroșirea feței;
 • persistente strănut;
 • nas curbat;
 • durere în gât.

Cu toate acestea, mai multe semne ale unei reacții negative încă apar pe mâini. După manifestarea lor, este necesar să vizitați un medic care va evalua starea de sănătate și, de asemenea, să identifice corect tipul de alergen.

tratament

În primul rând, este necesar să se oprească complet spălarea vesela, precum și curățarea casei, care necesită utilizarea oricărui tip de detergent. Este important să rețineți că spălarea nu este recomandată nici măcar cu mănuși, deoarece alergenul se poate încă prinde pe pielea mâinilor, agravând patologia.

De asemenea, pacientul trebuie să înlocuiască toate compozițiile de spălare și curățare cu cele hipoalergenice.

După vizitarea unui alergist, va prescrie pacientului unul dintre antihistaminice care poate fi:

Aceste remedii pot opri producerea de histamină, precum și oprirea răspândirii alergenului în organism.

De exemplu, puteți elimina zgârierea și mâncărimea, puteți elimina roșeața și puteți scăpa de erupții cutanate prin:

Ca sedativ poate fi folosit Advantan.

Dacă iritația nu este puternică, dar pielea este uscată, puteți încerca să utilizați medicamente non-hormonale, și anume:

Dacă alergia "a dat" nasului și tractului respirator, este posibil să se utilizeze ca tratament agenți vasoconstrictori, cum ar fi Tizin sau Nasonex. În ochi puteți picura Galazolin sau Vizin. Din cauza tusei alergice, medicii prescriu siropuri bolnave înzestrate cu o puternică proprietate antihistaminică - Tavegil, Erius sau Claritin.

http://lechenie-allergiya.ru/allergiya/allergiya-na-dezsredstva/

Alergia la înălbire: semne și tratamentul bolii

Fiecare cetățean al țării noastre este familiarizat cu mirosul de înălbitor. Soluția dezinfectantă este prezentă în produsele de curățare și detergenți, clorul este adăugat la medicamente și materiale de construcție, sunt bazine dezinfectate și apă de la robinet. Distribuția largă a substanțelor caustice în toate sferele vieții noastre conduce la dezvoltarea sensibilității periculoase la clor în multe persoane. Ar putea fi o alergie la înălbitori periculoasă? Vom aborda această problemă în detaliu.

Alergia la înălbire: simptome și semne ale bolii

Este o greșeală să credem că alergia la înălbitori este o boală profesională a oamenilor a căror activitate implică agenți de curățare și dezinfectare. Reacțiile patologice sunt posibile la orice persoană care utilizează produse chimice de uz casnic sau după vizitarea bazinului.

Cum si cand apar simptomele alergiei de albire? Simptomele sensibilității la clor pot varia și variază de la erupții ușoare până la condiții care pun în pericol viața. Severitatea și viteza lor de creștere depind de durata contactului cu alergenul și de caracteristicile individuale ale organismului.

Reacția poate interveni imediat după ce pielea interacționează cu soluția de clorură și după un timp. Un fenomen destul de comun este alergia la bleach în piscină.

 • Dermatita de contact.
 • Rasă nas
 • Conjunctivita.
 • Mâncărime și urticarie.

Conjunctivită și rinită

Simptomele de conjunctivită și nasul curgător când sunt în contact cu apa clorinată se însoțesc deseori și se produc simultan. Pacientul are crampe la nivelul ochilor, lacrimă crescută sau, dimpotrivă, mucoase uscate. Există o senzație de arsură, ochii devin roșii și pleoapele se umflă. Uneori alergia la înălbitor se manifestă prin pierderea genelor.

Mâncărime și urticarie

Mancarimea si urticaria sunt cei mai obisnuiti insotitori de alergii de orice origine. Mâncărimea este mai frecventă localizată într-un singur loc, cu alergii la înălbitor în piscină, copilul deranjează adesea pielea în zona abdomenului și a axililor.

Simptomele de urticarie sunt exprimate în apariția pe piele a blisterelor roșii, a căror diametru poate varia considerabil. O caracteristică a urticarei este apariția ei bruscă și aceeași dispariție bruscă. Inofensiv la prima vedere, se dezvoltă adesea în edeme severe, răspândind straturile mai profunde ale țesuturilor și provocând asfixierea.

Dermatita de contact

Dermatita de contact se manifesta in trei forme diferite de severitate:

 • Dermatita simplă este însoțită de o piele uscată, aspectul de blistere la locul de contact cu soluția de clor. Cele mai des întâlnite reclamații de mâncărime și arsuri severe, roșeață a pielii. Reacția se dezvoltă imediat.
 • Dermatita alergică de contact apare pe suprafețele mai mari ale pielii. Principala diferență față de dermatita simplă este localizarea erupțiilor și a blisterelor nu numai la punctul de contact cu alergenul. De regulă, reacția apare după 10-14 zile după ce efectul de înălbire a apărut pe piele. Pericolul dermatitei atopice constă în riscul eczemelor, care este dificil de scăpat.
 • Toxicoderma apare ca urmare a inhalării fumului care conține clor. Simptomele apar ca blistere senzaționale formate pe zone simetrice ale corpului. Riscul de eroziune.

Nu sunt excluse manifestări mai grave ale alergiilor, cum ar fi:

 • Quincke umflat. Reacție bruscă și extrem de periculoasă a corpului, manifestată sub forma unei umflături extinse a feței și a laringelui. Însoțită de o densitate ridicată a pielii afectate, de tuse și de semne de sufocare.
 • Șoc anafilactic. Reacție alergică severă care apare imediat după contactul repetat cu agentul patogen. Însoțită de durere la locul de contact, mâncărime severă, greață și vărsături, diaree. Umflarea posibilă a pielii și a laringelui, cianoza membrelor, leșin.

Cauzele problemei

Soluția de clorură - cea mai puternică substanță toxică, care prezintă proprietăți negative în contact cu țesuturile organice. Pulberea de albire nu este un alergen pentru organismul uman, dar atunci când este în contact cu pielea sau țesuturile mucoase provoacă inevitabil reacții similare alergiilor tipice. Elementul chimic clor însuși, care reacționează cu țesutul proteic al epiteliului, determină formarea vaporilor și a produselor secundare care provoacă reacții alergice.

Alergia la înălbitor în piscină are loc atunci când clorul este adăugat la alte substanțe organice - secreții ale glandelor sudoripare, părului, particulelor epiteliale. Reacțiile alergice apar din cauza sensibilității crescute a organismului uman la stimuli externi. De aceea, riscul de alergii crește proporțional cu frecvența vizitelor la piscină.

Privire de ansamblu asupra tratamentului primar

Orice măsuri terapeutice pot doar să atenueze temporar simptomele alergiilor, care vor crește odată cu contactele ulterioare. Prin urmare, primul lucru pe care pacientul trebuie să-l asume este să elimine contactul cu alergenul. Apoi, procedați la ameliorarea simptomelor:

 • Dacă cauza reacției este contactul pielii cu o soluție de clor, atunci este necesar să spălați imediat resturile de clor cu apă curentă, apoi să înmuiați pielea cu o cremă sau loțiune.
 • Dacă se produce o sensibilitate la vapori de clor, ieșiți în afară sau ventilați camera.
 • Pentru a ușura mâncărimea și inflamația în casă, se folosesc băi cu mușețel sau șnur.
 • Conjunctivita sau rinita alergică este eliminată cu picături oftalmice și nazale antihistaminice. Înainte de a utiliza orice medicament, trebuie să vă consultați cu un specialist.
 • În funcție de severitatea reacției alergice, se ia o decizie cu privire la oportunitatea utilizării antihistaminice. Este important să vă amintiți despre doza corectă, potrivită vârstei pacientului și posibilele reacții adverse!

profilaxie

Pentru persoanele al căror corp este predispus la stări de hipersensibilitate, alergia cu clor va deveni o condiție comună în majoritatea țărilor CSI. Cu toate acestea, există măsuri simple pentru a reduce impactul negativ al soluției de clorură asupra pielii și a membranelor mucoase:

 • Îndepărtați machiajul și dușul înainte și după o vizită la piscina publică.
 • Apa din gură sau pe piele trebuie evitată în piscină. Pentru a face acest lucru, există dispozitive speciale - clipul nas, cuierul de haine, capacul de protecție pentru păr, ochelarii de înot.
 • După ce ați vizitat piscina, este mai bine să nu rămâneți în cameră pentru a inhala vapori de cloruri dăunători cât mai puțin posibil.
 • Dacă sunteți alergic la înălbitorul în apa de la robinet, durata procedurilor de apă trebuie menținută la un nivel minim - nu mai mult de 3 minute.
 • Pentru spălare utilizați produse de curățare speciale - tonice, loțiuni.
 • Mănâncă sau bea numai apă purificată îmbuteliată sau apă din puțuri.
 • Instalați filtre de apă puternice pentru case.
 • Pentru spălarea vesela sau curățarea utilizați mănuși de latex.
 • Este necesar să se pregătească pentru contactul cu soluția de clorură conținută în apă sau în produsele de uz casnic - să cumpere antihistamine și soluții saline pentru spălarea membranelor mucoase ale nasului și gurii.
 • Dacă un copil este alergic la înălbitor în piscină, este mai bine ca părinții să refuze să-l viziteze sau să caute o piscină cu mai multe metode moderne de dezinfecție - ozonare, tratament cu ultrasunete.
http://mjusli.ru/krasota_i_zdorove/lechimsya-sami/allergiya-na-hlorku

Cauze, simptome și tratamentul alergiei la înălbitori

În contact cu substanțele chimice de uz casnic sau în timpul înotului în piscină, roșeața apare uneori pe piele și pe membranele mucoase ale ochilor. Simptomele apar datorită sensibilității crescute a organismului la efectele clorului. Cunoașterea semnelor de alergie va ajuta la stabilirea corectă a stării și, dacă este necesar, la chemarea echipei de ambulanță. Tratamentul unei reacții alergice trebuie efectuat sub supravegherea unui alergist și începe cu eliminarea factorului provocator.

Hipocloritul de sodiu sau de înălbitor dezinfectează apa în bazin, face parte din detergent (de exemplu, Domestos). Acțiunea substanței vizează distrugerea microorganismelor, deci este considerată toxică. Din cauza acestui înălbitor este un puternic iritant pentru corpul uman.

Componenta nu aparține numărului de alergeni. Dar, combinând cu proteine, eliberează substanțe care irită și contribuie la apariția unei reacții alergice.

Simptomele unei alergii la hipocloritul de sodiu includ:

 • manifestarea dermatitei de contact (alergice) pe piele;
 • senzație de strângere;
 • alergie rinită (nas curbat, strănut, mâncărime nas, congestie);
 • suflarea tusei;
 • dificultăți de respirație;
 • alergie conjunctivită (înroșirea și ruperea ochilor).

Dermatita de contact se manifestă prin roșeață a pielii, erupție cutanată, mâncărime, arsură și scalare. Dacă simptomele sunt ignorate și apare contactul repetat cu înălbitor, se poate produce eczemă.

Bleach alergie (dermatita de contact)

Cea mai severă formă de dermatită alergică este toxodermoza. Această condiție apare atunci când este în contact cu hipocloritul de sodiu într-o concentrație mult mai mare decât doza normală.

Cauza toxicodermei este intrarea compusilor de clor prin sistemul respirator sau prin tractul gastro-intestinal. Erupția cutanată cu dermatită alergică severă va fi foarte mâncantă, este posibil apariția eroziunii.

Cu un răspuns imun acut al organismului la stimul, pot apărea complicații severe. Semne în care este necesar pentru a apela urgent o ambulanță:

 • șoc anafilactic - scăderea tensiunii arteriale, probleme cardiace, greață și vărsături;
 • Quincke umflat - sufocare din cauza umflarea laringelui, feței, bronhospasmului.

Părinții ar trebui să fie extrem de atenți: o alergie bruscă la înălbitori apare adesea la sugari în apa tratată cu această substanță. Cu cât copilul este mai mic, cu atât este mai mare riscul unei reacții alergice. Are consecințe care amenință viața. Cauza unei alergii la o substanță la sugari este sensibilitatea excesivă a pielii.

Copiii în vârstă au crampe și atacuri de astm. Dacă copilul este alergic, orice iritant poate provoca reacții similare.

Alergia la înălbire la copii poate fi recunoscută de simptomele care însoțesc acelea care apar în contact cu apa:

 • convulsii;
 • dificultăți de respirație;
 • dificultăți de respirație;
 • ochii umezi;
 • roșeața pielii;
 • nas curbat;
 • mâncărime;
 • Am tuse.

Când copilul are primele trei simptome, este necesar să apelați imediat o ambulanță. Aceste semne sunt considerate a pune în pericol viața.

Dacă sunteți alergic la contactul cu substanțele chimice de uz casnic, atunci trebuie să clătiți zona cu multă apă, uscați cu un prosop și aplicați un hidratant. Dacă reacția este observată în interior, atunci camera trebuie bine ventilată.

Pentru a reduce severitatea simptomelor și pentru a elimina roșeața, unghiul antihistaminic va fi utilizat pentru uz local. Tratamentul stării trebuie să fie încredințat unui medic. Un alergist va efectua un test de sânge și va determina tipul de alergen. Acest lucru va face posibilă identificarea unei proteine ​​imunoglobuline din clasa E produsă atunci când este expusă la un iritant. În direcția analizei se poate găsi această denumire: IgE.

Pentru alergii, medicul poate prescrie:

Pentru copii, medicul prescrie alte medicamente care sunt potrivite pentru o situație specifică.

Dacă cauza alergiei este ascunsă în produsele chimice de uz casnic, atunci este necesar să renunțăm la utilizarea acesteia. Înlocuiți detergenții pot fi acelea care nu conțin:

 • Agent tensioactiv (substanțe active de suprafață);
 • parfumuri;
 • emolienți;
 • clor.

Împreună, înălbitorul care conține hipoclorit de sodiu, trebuie să aleagă substanțe din bilele de animale și din piulița de săpun. De asemenea, când utilizați detergenți, trebuie să purtați mănuși, respiratori, îmbrăcăminte de protecție.

Dacă apare o reacție alergică la piscină, ar trebui să refuzați să o vizitați. Acest lucru nu înseamnă că înotul ar trebui oprit. Există bazine care sunt prelucrate prin alte metode de curățare:

 • raze ultraviolete;
 • ozonare.

Dacă nu există o astfel de piscină, elevul va trebui să obțină un certificat de la alergolog care să confirme sensibilitatea la clor. Va fi necesar să se acorde o scutire de la antrenorul de înot și de profesorul de clasă.

Pentru a ameliora starea pielii și a reduce severitatea simptomelor, veți ajuta la extractele de musetel și de mătase. Ar trebui să șterge zone de roșeață. Pentru tratamentul popular al alergiilor preparați tinctura de usturoi:

 1. 1. Se taie 300 g de usturoi.
 2. 2. Turnați 1/2 litru de vodcă.
 3. 3. Lăsați să se fierbe timp de 30 de zile.

Soluția de usturoi este diluată cu 1/2 pahar de apă. Beți trebuie să fie de trei ori pe zi înainte de mese timp de 20 de zile.

Puteți prepara un unguent antiinflamator din uleiuri (legume, jeleu și smântână), grăsimi (rață, miel, pui, carne de porc și gâscă) și ceară de albine. Este necesar să se amestece toate ingredientele în cantități egale și cu părți:

 • sulful coloidal;
 • tar;
 • spuma de rufe spalata.

Unguentul trebuie păstrat în frigider într-un recipient din sticlă. Acesta poate fi utilizat timp de până la 2 săptămâni, dar nu în timpul exacerbărilor.

Înainte de a utiliza remedii folk în doza specificată, trebuie să fiți familiarizați cu efectele secundare și să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

http://pro-allergen.com/hlorka.html

Cum se manifestă alergia la detergenți la adulți și copii?

Alergia la detergenți se referă la o varietate de dermatite de contact. Este cauzată de substanțele conținute în săpunuri, pulberi de spălat, șampon, lichide de spălat vase etc. Acestea pot fi:

 • parfumuri;
 • uleiuri esențiale;
 • coloranți;
 • metalele și constituenții lor (antimoniu, mercur, arsenic, nichel, plumb);
 • produse de albine;
 • acizi salicilici și benzoici;
 • substanțe antibacteriene;
 • agenți de îngroșare;
 • toxine (PEG și ceteareth, laurilsulfat de sodiu și sulfat de sodiu, DMDM ​​hidantoină, parfum).

Chiar gelul pentru igiena intimă poate conține un alergen, care poate provoca o exacerbare a dermatitei de contact.

Alergiile la detergenți pot fi persoane cu:

 • predispoziție genetică;
 • hipersensibilitate la alergen;
 • un alt tip de alergie;
 • imunitate redusă;
 • contactul frecvent cu un detergent potențial periculos;
 • boli respiratorii cronice;
 • subțire, predispus la iritații și piele uscată.

Cel mai adesea se observă în cazul lucrătorilor din sectorul alimentar, al companiilor de curățenie și al gospodinelor care nu folosesc mănuși de protecție.

Alergia foto la detergenți

Simptome și manifestări principale

Alergia la detergenți se manifestă după cum urmează:

 • senzația de mâncărime, roșeață și senzația de "strângere" a pielii;
 • este posibilă peeling (în cazuri severe, pot apărea eczeme și răni);
 • apariția leziunilor pe piele de altă natură;
 • rinită;
 • apariția edemelor nu numai pe membranele mucoase, ci și în locurile de contact cu alergenul etc.

O descriere detaliată a reacțiilor negative ale organismului la detergenți diferiți este discutată în tabelul de mai jos.

· Peeling și roșeața pielii;

· Erupții cutanate de severitate variată;

· Încălcarea organelor interne la ingerarea fondurilor în interior (cu mâncăruri prost spălate).

· Peeling (inclusiv pe față, gât și auricule).

Alergii la detergenții de pe mâini sau în alte zone ale corpului în contact cu produsul, care se manifestă după cum urmează:

· Roșeață și umflături;

· Erupții de altă natură (sunt posibile blistere și ulcere);

· Mâncărime în cavitatea nazală;

· Dificultăți de respirație

· Mâncărime, înroșire, peeling și piele uscată (cu spălare manuală);

· Întreruperea ficatului și a rinichilor;

· Leziuni "punctate" pe piele (chiar și blistere sau eczeme);

· Umflare a căilor respiratorii;

Tratament și măsuri preventive

Pentru tratamentul acestui tip de alergie se utilizează:

 • creme și unguente antihistaminice (Epidel, Gistan, Bepanten, etc.);
 • tablete și picături prescrise de un medic (Zodak, Diazolin, Suprastin, etc.);
 • rețete de medicină tradițională (decoctarea unui tren, urzică, suc de cartofi etc.).

Dacă apar simptome ale bolii, trebuie să consultați imediat un medic pentru tratament, urmând următoarele măsuri preventive:

 • respingerea utilizării fondurilor periculoase;
 • înlocuind pulberea obișnuită pentru spălare cu un agent fără coloranți, clor, parfumuri, acetonă, fenol și amoniac;
 • utilizarea de geluri și paste în locul pulberilor și aerosolilor;
 • curățarea și spălarea vesela cu mănuși de cauciuc;
 • ori de câte ori este posibil achiziționarea mașinii de spălat vase;
 • gârlăci până la 8 ori;
 • nu uscați hainele în camera pacientului;
 • Nu cumpărați șampoane cu un miros puternic și o culoare strălucitoare;
 • studiați compoziția detergenților;
 • în cazurile severe de alergie, folosiți săpun, cenușă, sifon sau muștar pentru spălare și curățare.

Acest tip de alergie este foarte frecventă în rândul femeilor și copiilor. Lasă boala să-și urmeze cursul. Se recomandă tratamentul de către un specialist și respectarea tuturor recomandărilor acestuia. În caz contrar, sunt posibile consecințe precum arsurile chimice, angioedemul etc.

http://oballergiya.ru/allergiya-na-moyushhie-sredstva.html

Alergii la înălbire în piscină la copil

Se crede că alergia la clor apare la persoanele care sunt asociate profesional cu dezinfectanți. Cu toate acestea, acest lucru nu este în întregime adevărat. Un număr mare de oameni din întreaga lume suferă de hipersensibilitate la substanțele care conțin clor.

În multe moduri, această situație poate fi explicată prin faptul că clorul este stabilit ferm în viața fiecărei persoane și se găsește peste tot. Clorul este un element integrant al multor detergenți și al altor tipuri de substanțe chimice de uz casnic. Substanța este în apă de la robinet, dezinfectanți, materiale de finisare și chiar și în unele medicamente.

Ce este

Alergia pentru înălbire, precum și alergia la înălbitor în bazin - o reacție acută a imunității umane, care apare ca răspuns la contactul cu o substanță care conține clor. Albirea alergiei este apariția simptomelor locale pe fundalul deteriorării generale a stării de bine.

O alergie la înălbitor poate apărea fie imediat după contactul cu o substanță care conține clor, fie după un timp. Reacția se manifestă în mod obișnuit sub formă de rinită alergică, conjunctivită alergică, urticarie, dermatită de contact. Extreme alergii sunt anafilaxia și angioedemul.

Simptomele alergiei la înălbitori

Simptomele alergiei la înălbitor sunt destul de diverse. Reacția organismului poate fi atât sub forma unei erupții inofensive asupra corpului, cât și sub forma unor condiții periculoase care necesită măsuri de urgență.

Conjunctivită alergică. Răspunsul organismului la un stimul care apare ca simptome:

 1. rezi în ochi
 2. senzație de arsură
 3. mâncărime,
 4. ruperea și înroșirea ochilor.

Rinita alergică. Se caracterizează prin strănut frecvent cu congestie nazală și o cantitate mare de culoare transparentă de descărcare a lichidului.

Se întâmplă ca ambele simptome să fie prezente simultan. În acest caz, apare o alergie sub formă de rinoconjunctivită.

Dacă sunteți alergic la înălbitor, există 3 opțiuni pentru dermatita de contact.

Dermatita de contact simplă. Se caracterizează prin:

 • roșeață,
 • erupții cutanate,
 • apariția bulelor pe piele.

Acest tip de dermatită are loc imediat după contactul cu substanțele care conțin clor. Arsurile și mâncărimile sunt prezente în zonele afectate. Procesul inflamator este localizat numai în zona de contact a pielii cu un iritant și se află în cadrul acestui contact.

Dermatita alergică la contact. Procesul inflamator apare la 1-2 săptămâni după interacțiunea cu alergenul, iar simptomele sunt după cum urmează:

 • Inflamația dincolo de contact.
 • Chiar și cu o mică concentrație de clor, inflamația poate fi semnificativă.
 • Pielea devine apoi roșie, apar mâncărime, ca o mușcătură de țânțari.
 • Contactul repetat cu alergenul provoacă eczemă, agravând prognosticul bolii.

Toksikodermiya. Acest tip de dermatită apare când clorul intră în organism prin inhalare sau prin administrarea anumitor medicamente, cum ar fi preparatele pe bază de halogen. De obicei, o persoană inhalează clorul în timpul contactului cu detergenții și dezinfectanții. Toxicoderma se manifestă prin apariția eroziunii maniacale de diferite dimensiuni.

Urticaria este numită reacție alergică, exprimată în apariția pe piele cu blistere. Astfel de mâncărimi mereu mâncărime, ele sunt roșii sau albe. Dimensiunile zonelor dureroase pot varia de la zone mici până la zeci de centimetri. Loturile cu blistere dispăreau rapid, de obicei în două sau trei zile.

Un tip specific de reacție alergică este angioedemul sau angioedemul. Procesul inflamator afectează straturile profunde ale pielii. Umflarea pe piele poate apărea oriunde, totuși, cel mai adesea, este localizată pe buze, pe mucoasa gastrică sau pe laringe.

În ultimul caz, există un sentiment de lipsă de aer, absența sau răgușeala vocii sau dureri în gât. Dacă apare edeme pe membranele mucoase ale tractului gastro-intestinal, apare durere abdominală de grade diferite de intensitate.

Reacția anafilactică la stimul se dezvoltă foarte repede. Primele simptome sunt conjunctivita și urticaria. Aceste simptome sunt pline de trecerea la angioedem. După aceasta, edemul laringian și bronhospasmul se dezvoltă cu sufocații îngrozitoare. O persoană suferă de dureri abdominale severe, diaree, vărsături, tulburări ale ritmului inimii și scăderea bruscă a tensiunii arteriale.

Anafilaxia și angioedemul sunt condiții care amenință viața umană. Ambele reacții necesită asistență medicală de urgență.

Tratamentul pentru alergia la înălbitori

Metodele de tratament au scopul de a elimina contactul cu alergenul, de a reduce sensibilitatea persoanei la aceasta, de a reduce gradul de manifestare clinică.

La copii și adulți, tratamentul pentru alergia la înălbitori constă în următoarele măsuri:

De la început, este important să se prevină contactul cu alergenul. Pentru a preveni o coliziune nedorită, utilizați mănuși, îmbrăcăminte închisă, un aparat respirator sau o mască atunci când lucrați cu substanțe chimice de uz casnic.

Adică toate instrumentele care nu permit unei persoane să fie expusă la evaporarea substanțelor care conțin clor. Cu sensibilitate la pulberea de albire, este mai bine să refuzați vizitele la piscină și să folosiți apă de la robinet.

Desensibilizarea corpului. Acum pentru această industrie farmaceutică modernă se oferă o mulțime de medicamente diverse, de exemplu, loratadina pentru alergii.

Medicamentele antihistaminice, de exemplu, tavegil sau suprastin, diferă în cea mai mare cerere. În plus, sunt prezentate medicamente antiinflamatoare steroidice, cromone, antileukotriene și stabilizatori ai membranei celulare. Toate acestea slăbesc reacția hipertrofată a organismului la alergen.

Metode de desensibilizare specifică. Tratamentul se efectuează cu ajutorul unor preparate speciale, care conțin o anumită cantitate de alergen.

Mijloacele prescrise de un alergist cu anumite scheme. Tratamentul este specificat după testele de alergie cutanată și identificarea unui alergen specific. Înțelesul metodei este acela de a da corpului "să se obișnuiască" cu stimulul și de a dezvolta un răspuns adecvat la acesta.

Când este necesară o vizită la medic

Desigur, alergia la înălbitori este tratată cel mai bine atunci când este într-o fază incipientă. Uneori puteți scăpa de alergii pur și simplu prin întreruperea contactului cu alergenul. Dar de multe ori acest lucru nu este suficient. În ce cazuri este necesară o vizită la medic?

Trebuie să mergeți la medic dacă sunteți alergic la înălbitor și manifestările clinice alergice apar în mod regulat sau în mod constant. Și în cazurile în care există o depresie constantă, oboseală, scăderea performanței, starea de spirit proastă, precum și alergii și febră.

Dacă o persoană are semne de sufocare, o durere ascuțită în abdomen, o scădere rapidă a presiunii după contactul cu un alergen, o echipă de ambulanță de urgență este necesară de urgență.

Alergia la înălbitor necesită o abordare medicală responsabilă cu numirea terapiei complete. Pe lângă îmbunătățirea stării generale a persoanei, tratamentul calificat va preveni posibilele pericole, cum ar fi șocul anafilactic sau angioedemul.

http://rodinkam.net/zabolevaniya-kozhi/allergiya-na-khlorku/

Alergie la dezinfectanți

boli larg răspândite alergice (astm, febra fânului, rinită alergică, dermatoze alergice, insecte, droguri, alergii alimentare), înghițit în momentul în mai mult de 20% din populația mondială, bolile pe scară largă legate de creștere, cheltuielile uriașe pentru tratament și reabilitare lor au făcut alergie la problema medicalo-socială globală [1, 2].
În ultimii ani, numărul lucrătorilor medicali cu manifestări clinice de alergii la medicamente este în creștere, ceea ce poate duce deseori la pierderea capacității profesionale de lucru și a resurselor calificate ale forței de muncă (în cazul traducerii unor specialiști cu înaltă calificare pentru a lucra fără contact cu alergenul). Creșterea alergiilor profesionale se datorează eliberării și introducerii de noi medicamente în practica medicală, dezinfectanților, precum și reactivității corporale sporite asociate cu creșterea urbanizării [3]. Potrivit unor autori, cele mai frecvente alergeni de droguri sunt antibiotice, medicamente sulfa, antiseptice [4, 5].
Din 2000, instituțiile medicale din Belarus sunt utilizate pe scară largă antiseptice și dezinfectante, referitoare la al 4-lea clasa de compuși cu risc scăzut, cum ar fi: „Septotsid-senerdzhi“, „CDI“, „Polidez“, „Inkrasept“, „Triatsid“, " Ultracide, Steranioz, Hexadecone, Hexanioz, Surfanioz, Slavin, Chlormix, Chlorcept, Saydeks și altele.
În legătură cu plângerile frecvente ale personalului medical privind reacțiile alergice la instituțiile medicale din Minsk, s-au efectuat studii epidemiologice (chestionar), care au vizat modul în care dezinfectanții moderni afectează sănătatea angajaților acestor organizații. A arătat că mai mult de 50% dintre respondenți folosindu-le provoacă reacții alergice în formă de mâncărime, angioedem, bronhoconstricție, tuse, dureri în gât, erupții cutanate, peeling sale, și boli alergice (febra fânului, conjunctivita, eczeme, alergice la antibiotice astm bronșic, alergie la frig).
Chestionarul elaborat de noi a inclus 26 de articole, ținând seama de impactul tuturor factorilor adversi asupra condițiilor de muncă și manifestărilor alergice. Ea a efectuat un sondaj de lucrători medicali de diverse specialități pe baza a 3-a, 5-a, 10-a spitale clinice din capitală, instituția de stat "Mama și Copilul", Institutul de Cercetare Oncologie. Au fost distribuite în total 1.000 de chestionare. 216 dintre aceștia nu au completat și nu s-au întors din diverse motive: din teama de a-și pierde locul de muncă, lipsa de timp, inutilitatea evenimentului și indiferența.
În acest studiu, sa constatat că reacția alergică la dezinfectanți moderni apare la 364 de persoane din 784 de respondenți. În plus, în combinație cu aceasta, 52 de pacienți alergici au avut alte boli alergice menționate mai sus. Rezultatele sondajului sunt prezentate în tabel.
Chiar și cu respectarea măsurilor de siguranță cu folosirea echipamentului de protecție individuală atunci când se lucrează cu dezinfectanți, manifestările clinice ale alergiilor sub formă de mâncărime, rinită, conjunctivită, erupții cutanate, dermatită, urticarie, tuse etc. ca rezultat, aproximativ 53% dintre respondenți au fost observate. În medie, simptomele de mai sus au apărut după un an de muncă, deși pentru unii chiar și pentru o perioadă mai scurtă (o săptămână mai târziu, o lună). Sindromul de expunere-eliminare - reducerea sau dispariția semnelor de alergie în afara contactului cu locul de muncă - a fost observat de aproximativ 79% dintre persoane. Astfel, potrivit unui sondaj din Centrul Științifico-Practic al Mamei și Copilului, 58% dintre respondenți au prezentat reacții alergice la Septocid-Singergie, 22% la Inkrasept și 20% la 20% la soluția Steranios. Respondenții au numit Institutul de Cercetare Oncologie: 31% - "Polidez", 30% - "Septotsid", 30% - "Slavin", 9% - "Hexadecone". În cel de-al 5-lea GKB, "loc de frunte" ocupă: "Anasept" și "Inol" - 78,3%, "Inkrasept" - 76,6%, și "Hexadecon" - 61,6%.
Din profesie, respondenții au fost repartizați după cum urmează: 72 de persoane - medici (ginecologi, chirurgi, oftalmologi, neonatologi etc.), 241 - asistente medicale, 41 - moașe, 35 asistenți medicali, 27 asistenți medicali juniori. Manifestările alergice sunt observate în special în secțiile de tratamente chirurgicale, de resuscitare, obstetrică și ginecologie. În departamentele somatice generale, majoritatea respondenților cu reacții alergice sunt asistenți sinucigași, care sunt mai des în contact cu dezinfectanți.
profile paragraf pentru a reduce riscul de boli alergice profesionale, majoritatea respondenților au fost în favoarea înlocuirii dez¬sredstv existente pe utilizată anterior pentru acest etanol scop, care nu provoacă reacții alergice și a avut un efect mai delicat pe pielea mâinilor. [7] De asemenea, sa propus utilizarea unor metode fizice mai puțin periculoase în locul metodelor de sterilizare chimică, organizarea dezasamblărilor centralizate.
Astfel, aceste studii epidemiologice privind efectul antiseptice asupra organismului prin intervievarea 784 de persoane au arătat urgența conservării aptitudinilor profesionale în 53% dintre lucrătorii medicali cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, care au remarcat manifestările clinice de alergie atunci când sunt expuse la antiseptice actuale de producție și dezinfectanți. Pentru fiabilitatea rezultatelor obținute, este necesar să se efectueze o examinare alergică a lucrătorilor medicali folosind metode moderne de diagnosticare.
Pentru a preveni bolile profesionale cauzate de expunerea la dezinfectanți, sunt necesare măsuri pentru a elimina contactul cu alergenul, pentru echiparea cu sisteme speciale de ventilație, examinări medicale mai amănunțite la intrarea în muncă, precum și înlocuirea dezinfectanților cu mai puțin alergen sau alcool etilic.

literatură
1. Ilina N.I. Epidemia alergiei - care este motivul? // Jurnalul alergologic rusesc. 2004, №1. Pp. 37-41.
2. Khaitov R.M. Bolile alergice din Rusia la începutul secolului. Evaluarea situației în secolul XXI. / R.M. Khaitov, N.I. Ilyin // Buletinul Academiei Medicale de Stat din St. Petersburg. II Mechnikov. 2005, № 3. Pp. 17-25.
3. Fedorovich S.V. Alergii de droguri la lucrătorii din domeniul sănătății și la lucrătorii din domeniul plantelor medicale. - Minsk., 1994.
4. Astafieva N.G., Goryachkina L.A. Alergii de droguri // Alergologie. 2000, №2. Pp. 40-50.
5. Novikov D.K. Alergii de droguri // Alergologie. 2000, nr. 3. Pp. 12-17.
6. Plaja A.I. [et al.] Sistemul de control al infecțiilor ca bază pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale / А.I. Beach, A.A. Krasilnikov, A.V. Goilova, N.L. Ryabtsev. - SPb., 2001.
7. Decretul Ministerului Sănătății al Republicii Belarus din 20 decembrie 2006 "Cu privire la aprobarea normelor privind consumul de alcool etilic și de alcool tehnic rectificat de etil de către organizațiile de asistență medicală, alte organizații și întreprinzători individuali care dețin licențe speciale pentru activități medicale și farmaceutice, scopuri farmaceutice. "

http://www.innosfera.org/node/258
Mai Multe Articole Despre Alergeni