Alergia psihosomaticii - 10 motive

Alergia psihosomatica ridica multe intrebari in comunitatea stiintifica si chiar mai mult in randul persoanelor care sunt departe de medicina. Natura acestei stări patologice nu este pe deplin stabilită, însă nu este rațională și chiar proastă să-i respingem pericolul.

Natura psihomatică a reacțiilor alergice

Deși multe lucrări științifice au fost publicate, natura reacțiilor alergice nu a fost pe deplin stabilită. Este o viziune general acceptată, considerând alergiile drept un complex de reacții patologice ale sistemului imunitar ca răspuns la pătrunderea în organism a unui iritant specific - un alergen. În același timp, alergenul este inofensiv pentru toată lumea, cu excepția alergiilor. Cu toate acestea, un număr de psihiatri și psihologi consideră alergii psihosomatice ca fiind cauza principală a apariției lor. Adică, considerați alergiile ca o tulburare mentală care afectează starea corpului.

Faptul că medicina a dezvoltat metode de eliminare a simptomelor unei reacții patologice, rupând legătura patogenetică a alergiilor, dar nu există nicio modalitate de a elimina complet cauza, este în favoarea psihosomaticii, ca cauză a alergiilor. La urma urmei, tratamentul trebuie direcționat, în primul rând, pentru a elimina cauzele profunde ale bolii. Acest lucru sugerează că persoana însuși este capabilă să provoace alergii cu propriile sale vederi asupra lumii, reacțiile sistemului nervos și relațiile cu alte persoane.

Alergiile psihosomatice atât la copii, cât și la adulți. O persoană alergică este considerată a fi nu numai o persoană care suferă de manifestări alergice, ci și un anumit tip de persoană. Astfel de oameni se caracterizează prin evaluarea propriilor realizări, prin prisma opiniilor altor persoane, la care o persoană se adaptează tot timpul. Pacienții care suferă de alergii sunt foarte sensibili și vulnerabili, prin urmare, la un nivel subconștient, sunt protejați de persoanele care le provoacă durere. O astfel de manifestare a "protecției" este o reacție alergică.

Simptomele alergiei sunt, de asemenea, întărite de conflictele și contradicțiile interne, lipsa posibilității de auto-realizare, realizarea obiectivelor și dorințelor. În acest caz, principalul obstacol este alergia însăși. Ca urmare, stresul psihosomatic apare și crește, alimentând reacția alergică. O persoană alergică nu este capabilă să înțeleagă în mod independent natura psihologică a alergiei, așa că recurge la ajutorul școlii medicale clasice.

Atenție! Având în vedere teoria psihosomatică a originii alergiilor, problema alergiei la sugari rămâne.

motive

Tendința la alergii este pusă de o persoană de la o vârstă fragedă de mediul său. Cel mai adesea, părinții copilului duc la apariția reacțiilor alergice. Principalul motiv pentru dezvoltarea alergiilor, ca tip psihosomatic, este prezența neînțelegerilor dintre părinți, care se manifestă într-un copil, în funcție de opiniile altora, incapacitatea de a se controla pe sine și viața. Din punctul de vedere al psihosomaticii, boala este doar o manifestare inconștientă a gândirii de mai sus, care este în mod special caracteristică manifestărilor astmului.

Adesea, o anumită situație de viață poate provoca o reacție alergică, în care o persoană nu poate face alegerea corectă. Datorită acestui fapt, crește doar disputa internă, contradicțiile care duc la o reacție alergică. De asemenea, poate provoca respingerea conștientă a dorinței de auto-reținere. Deci, corpul încearcă să se protejeze de dorințele minții (observate cel mai adesea la adulți decât la copii).

Slăbiciune și incertitudine interioară. O persoană alergică se consideră incapabilă să capteze atenția oamenilor în orice alt mod decât boala sa. Această abordare este adesea observată încă din copilărie. Cu timpul, toate celelalte modalități de atragere a atenției sunt recunoscute ca ineficiente, iar slăbiciunea și incertitudinea internă nu ne permit să recunoaștem acest fapt și să începem să lucrăm la această problemă. Astfel, cercul se închide și devine extrem de dificil să-l rupi singur. Singura modalitate de a rezolva problema în acest stadiu este ajutorul psihologic.

alergii

Cauza unei reacții alergice la antibiotice constă în dorința subconștientă a unei persoane bolnave de a-și recâștiga sănătatea. Psihologia privește introducerea antibioticelor ca penetrare a substanțelor străine potențial periculoase în organism. Adesea, o reacție alergică are loc ca un semn de protest împotriva progreselor moderne din industria chimică și farmaceutică, aducând atât beneficii organismului, cât și daune.

O alergie la penetrarea particulelor de praf de către psihosomatici este percepută ca un răspuns subconștient la intrarea în ceva "murdar", urât în ​​corp, dar la care o persoană simte nevoia să atingă, "gust". Cu toate acestea, cel mai adesea, acest lucru se manifestă prin dezgustul crescut, precizia excesivă și pedantria. Astfel de alergii sunt extrem de exigente pentru curățenie și ordine și nu tolerează cea mai mică abatere de la opiniile lor. Prin urmare, într-un loc care nu corespunde cerințelor lor, acestea încep să dezvolte o reacție alergică.

Reacțiile alergice la polenul plantelor, în funcție de psihosomă, sunt cauzate de tulburări sexuale. Polenul este considerat un simbol al fertilizării, procreării, începutul unei noi vieți. La femeile gravide, sensibilitatea excesivă la polen poate provoca teama de naștere. În același timp, după realizarea faptului că copilul nu este o sursă de frică, ci o sursă de bucurie și fericire, alerga trece. Al doilea simbol al polenului este schimbarea, începutul unei noi etape a vieții. Adesea, persoanele care suferă de alergie la polen, sunt conservatori stricați sau au o teamă puternică de schimbare, sunt considerați periculoși pentru o viață stabilă. Singura modalitate de a scăpa de alergii, pentru astfel de oameni, este să accepți schimbarea, nouă, după cum este necesar pentru a trece la cea mai bună etapă a vieții lor. În caz contrar, reacțiile alergice le vor bântui toată viața.

Cauza alergiilor alimentare în psihosomă este considerată o atitudine perversă față de alimente. Persoanele care suferă de alergii alimentare percep hrana ca o sursă de calorii, ceea ce duce la obezitate și probleme similare. Ingestia unui aliment periculos, din punct de vedere al alergiilor, provoacă o reacție alergică pronunțată. În același timp, alimentele nu dăunează oamenilor care nu suferă de astfel de gânduri.

O reacție alergică la un animal sau la un alt animal este asociată cu frica unei persoane de comportamentul agresiv al animalului și nu de "alergeni" care vin din acesta. În același timp, teama ia natura din momentul în care o persoană a experimentat prima agresiune din partea unui animal la care este alergic. Conform opiniilor psihosomaticii, pentru a învinge această formă de alergie, trebuie să vă depășiți frica de animale.

Simptomele alergiei

Pacienții cu alergie sunt oameni foarte sensibili care tind să ia ceea ce se întâmplă prea aproape de inimă. Prin urmare, reacțiile alergice se manifestă cel mai adesea prin simptomele cele mai apropiate de starea mentală a unei persoane. Datorită acestei regularități, este posibilă nu numai prezicerea simptomelor afecțiunii patologice, ci și influențarea efectivă a cauzelor lor, pentru a atenua condiția umană.

Luați în considerare cauzele specifice ale anumitor simptome ale unei reacții alergice:

probleme de auz - lipsa de auz;

sună în urechi - auzită iritarea;

atacuri de astm - conștiinciozitate, auto-flagellare, lipsă de voință;

probleme de inima - teama de iubire, relații dureroase;

probleme de stomac - intoleranță la anumiți oameni;

tuse - dorința de a atrage atenția;

probleme de gât - incapacitatea de a se confrunta cu alții, de a se ridica pentru ele însele;

strănut - nervozitate, probleme în familie, viața de zi cu zi;

probleme oculare - refuzul de a se vedea pe sine ca atare, ceea ce o persoană este, de fapt, refuzul de a privi în viitor;

manifestări ale pielii - nemulțumirea generală față de lume, oameni.

Atenție! Natura psihosomatică a alergiilor nu este luată în serios de majoritatea medicilor, deci dacă suferiți de alergii, vă sfătuim să nu întârziați o vizită la un alergist.

http://plannt.ru/psihosomatika-allergii

Alergie Psihosomatica

O persoană este structurată în așa fel încât majoritatea acțiunilor sale sunt afectate de starea de spirit, de satisfacția de sine din viață. Una dintre domeniile din domeniul medicinii - psihosomaticii, susține relația stării mentale și a corpului.

Dezvoltarea bolilor fizice ale corpului este influențată de starea psihologică a unei persoane.

Apariția unei reacții alergice este asociată cu eșecuri în sistemul imunitar, slăbirea acestuia și ca rezultat al dorinței organismului de a proteja împotriva influenței factorilor externi. Psihosomatica considera dezvoltarea unei boli alergice in organism dintr-un unghi diferit.

Alergia dependenței de starea psihosomatică

Scopul psihosomiei este de a studia bolile umane care au o bază psihologică. În știință, o atenție deosebită a fost acordată studiului aspectului alergiei, nu numai sub influența factorilor externi, ci și sub influența stării mentale a unei persoane, a stilului său de viață și a atitudinii față de ceea ce se întâmplă.

Multe sondaje sociale au ajutat să aflăm că reprezentanții omenirii nu sunt mulțumiți de ei înșiși și de viața lor, că nu pot găsi un echilibru moral sau fizic, respectiv sunt predispuși la alergii frecvente.

Reprezentanții psihologiei indică faptul că majoritatea bolilor din populația adultă sunt rezultatul anxietății spirituale.

Caracteristicile persoanelor care sunt adesea supuse apariției reacțiilor alergice:

 • Manifestarea agresivității față de lumea exterioară;
 • Stare de alarmă;
 • frică;
 • Îndoieli constante cu privire la corectitudinea infracțiunii.

Una dintre cheile pentru tratarea cu succes a bolii este atitudinea psihologică a pacientului.

Alergia psihosomaticii este o lipsă de dorință a unei persoane de a face față mediului. Majoritatea factorilor externi sunt percepuți ca agresori, care trebuie combătuți. Acest proces este cumulativ, la momentul declanșării limitei psihologice în corp este stabilit la o percepție negativă a lucrurilor specifice. Chiar dacă mai târziu o persoană încearcă să nu acorde atenție, toate acțiunile se repetă la nivelul reflexului, astfel încât negativul să nu dispară, acceptă fluxul ascuns. Prin urmare, apariția unei alergii la sistemul nervos, simptomele care sunt mâncărime și roșeață.

Mâncărimea este forma fizică a iritabilității unei persoane la un moment dat.

Cauzele psihologice ale reacțiilor alergice

Alergii psihosomatice detaliate descrise de Louise Hey. Toate faptele și concluziile prezentate se bazează pe experiența proprie a psihologului. Cauza tuturor bolilor, inclusiv a alergiilor, este furia și resentimentul mediului. Orice boală este incapacitatea unei persoane de a renunța la negativ și dorința de a răspunde în același mod. Manifestările alergice sugerează că o persoană și-a stabilit un program de intoleranță pentru un element al mediului. Simptomele bolii indică o agravare a situației.

Factorii psihologici care stau la baza producerii alergiei:

 • Tendința spre agresiune;
 • Manifestarea iritabilității în detaliu;
 • Îndoieli constante cu privire la corectitudinea alegerii;
 • Teama de a merge înainte și a se dezvolta, pentru că nu poți să faci succes, ci mai degrabă să cazi;
 • Obsession cu evenimentele din zilele trecute, furie secretă a infractorilor din copilărie;
 • declarație;
 • Pedantry ca o proprietate doar pentru a face un comentariu, și nu contează doar așa sau pe caz;
 • Autocritica excesivă;
 • Dorința constantă de a mulțumi pe cineva;
 • Teama de responsabilitate;
 • Incapacitatea de a vedea pozitiv în toate situațiile;
 • Constant nemulțumire față de aspectul lor, stilul de viață, bogăția materială, cercul social.
 • touchiness;
 • Percepția oricărui comentariu ca fiind începutul ostilităților.

După cum știți, cauza alergiilor este un factor extern numit alergen. În acest caz, alergenul este un iritant psihologic extern: comportamentul unei alte persoane, apariția unui animal, un produs alimentar specific.

Cauzele psihosomatice ale alergiei sunt reacția sistemului nervos al unei persoane la iritarea condițiilor de mediu.

simptomatologia

Ca și alte tipuri de alergii, alergiile psihosomatice au semne și simptome:

 • erupții cutanate și pete roșii pe corp;
 • mâncărime;
 • senzație de arsură;
 • umflare;
 • roșeață în zona globului ocular;
 • greață, vărsături, diaree;
 • scuturarea, schimbari bruste de temperatura;
 • frecvente sau severe dureri de cap;
 • transpirație crescută;
 • spasme ale membrelor.

Atunci când sistemul nervos al unei persoane este deranjat, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, absolut toți receptorii din organism sunt excitați. Factorul de iritabilitate se manifestă nu numai prin schimbarea stării de spirit, ci și prin manifestări ale pielii. Cel mai adesea apare roșeață în față, gât și piept. Erupțiile cutanate tranzitorii sunt de scurtă durată, pe măsură ce terminațiile nervoase revin la normal, erupția pe corpul uman dispare. Dimensiunea petelor de diferite intervale, care depinde de gradul de agresiune și iritare a persoanei.

O reacție alergică se manifestă în mâinile unei persoane sub formă de mâncărime și arsură. O persoană nu poate suspecta că cauza reacției este o alergie nervoasă. Dacă diagnosticul de laborator nu a dezvăluit un alergen material, atunci motivul constă în psihicul uman. În contextul unei tulburări psihologice și al apariției unei reacții cutanate, organismul are nevoie de sprijin. În primul rând aveți nevoie de sprijin psihologic, o conversație care va ușura gândurile negative stagnante.

Factorii care afectează sănătatea precară:

 • stres;
 • depresie;
 • ascunderea sentimentelor negative, acumularea de negative în tine.

Cauzele alergiilor psihosomatice la copii:

 • constrângere și izolare;
 • agresiune nejustificată față de copil;
 • lipsa de încredere în copil la orice vârstă;
 • atmosferă spirituală grea în casă;
 • incapacitatea de a-și realiza dorințele.

Sugarii sunt adesea susceptibili la reacții alergice înainte de a începe să administreze primele alimente complementare. Mulți se referă la faptul că mama a mâncat ceva interzis. De fapt, cu laptele matern, nu numai nutrienții sunt transferați copilului, ci și starea de spirit a mamei. Toți părinții negativi merg la copii la orice vârstă. Copilul are nevoie de atenție parentală, afecțiune maternă și îngrijire, copiii nu fac excepție. Principala cauză a alergiilor psihosomatice la sugari este lipsa de atenție și entuziasmul nervos al mamei.

Principalele simptome sunt erupția cutanată și mâncărimea.

Boala cauzată de alergii psihosomatice la un copil este o indicație directă că copilul nu are suficientă atenție. Această îngrijire ar trebui să fie din partea oamenilor din jur: părinți, colegi. Cauzele alergiei pe fondul unei încălcări a dezechilibrului psihologic la copii și adulți sunt similare. Mâncărime cu alergii, care au apărut pe fundalul unor șocuri sau experiențe nervoase, unul dintre primele semne ale bolii.

O erupție cutanată alergică apare mai puțin frecvent, adesea datorită zgârieturilor cutanate sau atunci când este hipersensibilă la alte alergene - substanțe chimice de uz casnic, alergii alimentare, rău animală și alți iritanți.

Mulți oameni de știință au studiat relația dintre alergii și starea mentală a unui adult și a unui copil. L. Burbo, L. Hay au reușit să clasifice alergenii stimulatori externi și să-și sublinieze relația cu psihologia.

Principalele faze ale reacției alergice

Reacția alergică pe un fond emoțional se desfășoară în mai multe etape:

 • prima fază este faza acută;
 • a doua fază este faza de sensibilitate lentă.

Prima fază este caracterizată de claritatea reacției organismului. Sensibilitate ridicată la tot ceea ce se întâmplă în jur, apariția repetată a unui potențial alergen lângă o persoană. Excitare a terminațiilor nervoase.

A doua fază este caracterizată de semne externe, care se manifestă sub formă de reacții cutanate. Faza poate fi prelungită dacă măsurile corespunzătoare nu sunt luate la timp. Consecințele reacției ne localizate în timp: șocul anafilactic și angioedemul.

Alergia, ca formă de boală psihosomatică

Pentru fiecare persoană, apariția alergiilor este un proces individual, deoarece cele două organisme reacționează la același factor diferit (calm sau violent). Stările dureroase care se formează în procesul de interacțiune a forțelor mentale și fiziologice slăbesc corpul uman, conducând moral și fizic la epuizare.

Multe figuri publice se raportează diferit la procesele psihosomatice din corp.

Alergia psihosomaticii în conformitate cu Sinelnikov este lipsa de auto-control la om. Aceste sentimente negative pe care o persoană încearcă să le suprime în sine și să nu le elimine, părăsesc corpul prin mijloace fizice: edem, erupție cutanată. Alergia Valery Sinelnikov descifrează modul în care transferul stresului, frica ascunsă și incapacitatea de a-și activa propriile forțe.

Liz Burbo este un psiholog care se concentrează asupra a ceea ce se află în secretul fericirii umane, cum să înțelegeți gustul fericirii prin iubire și respect de sine. Ea a scris multe cărți populare, dintre care unul este "Trupul tău spune" Te iubesc! ". Pacienții care suferă de alergii sunt oameni care sunt în permanență într-o stare de protecție. Potrivit lui Liz Burbo, alergiile psihosomatice sunt contradicții interne care fac imposibilă găsirea unei armonii duhovnicești. Probleme pentru persoanele cu alergii:

 • dependența emoțională;
 • insulte;
 • adaptarea problemelor în societate;
 • trebuie să ia în considerare.

Tratamentul și prevenirea

Alergia care a apărut pe solul nervos nu este întotdeauna de scurtă durată. Boala trebuie tratată și, în viitor, trebuie evitată provocarea unor situații.

Tratamentul care este acceptabil la orice vârstă include următoarele metode:

 • eliminarea agresorului alergen;
 • masaj pentru toate grupele de vârstă;
 • psihoterapie;
 • medicamente sedative destinate eliminării tensiunii nervoase.

Pentru copii, se recomandă terapia comună cu părinții, deoarece motivul se află nu numai în copil, ci și în comportamentul părinților. Când se realizează armonie între părinți și copii, sursa problemelor de sănătate este eliminată.

Medicamentele sedative sunt luate strict conform instrucțiunilor sau schemei prescrise de medic. Opresiunea sistemului nervos uman nu trebuie să se reflecte în procesele de bază ale activității vitale a organismului.

Terapia alergiei psihosomatice la adulți:

 • acupunctura;
 • meditație;
 • terapia manuală.

Manifestarea unei reacții alergice depinde de numeroși factori externi, precum și de factori interni. Copiii, spre deosebire de adulți, nu-și controlează emoțiile, dar acest lucru nu este un motiv de agresiune din partea părinților. Menținerea unui mediu calm și confortabil reprezintă cheia pentru o bună sănătate, atât pentru adulți cât și pentru copii.

http://yhogorlonos.com/psihosomatika-allergii/

Cauzele psihosomatice ale alergiilor

Termenul "alergie" este tradus din limba greacă ca "reacție la altcineva". Alergia este reacția sistemului nostru imunitar la o varietate de stimuli, o sensibilitate crescută a organismului la orice factor. Aceste substanțe pot fi alimente, lichide, mirosuri, medicamente, particule microscopice conținute în praf, rece, căldură, raze ultraviolete, păr de animale. Adică, aproape tot ceea ce înconjoară o persoană poate provoca o reacție alergică.

Alergia se manifestă din cauza supraactivării celulelor mastocite și bazofilelor imunoglobulinelor E. Acest proces se poate transforma într-o reacție inflamatorie generală care poate fi de două tipuri:

 • ușoară - manifestată de un nas curbat, rupere, strănut;
 • angioedem sever, șoc anafilactic.

Reacția sistemului imunitar se poate manifesta în două faze: faza de răspuns acut și hipersensibilitatea întârziată.

Faza caracteristică a răspunsului acut

Hipersensibilitatea primului tip este considerată a fi răspunsul imun la alergenul secreției crescute de celule plasmatice IgE. Imunoglobulinele E, care se leagă la receptorii Fc localizați pe suprafața bazofilelor și macrociturilor, contribuind la un răspuns alergic acut.

Când o persoană este în contact cu alergenul a doua oară, imunoglobulina E este reactivată și începe să activeze celulele. La rândul lor, ele eliberează histamina, care, acționând pe diferite țesuturi, provoacă următoarele reacții: producția de mucus excesivă, iritarea terminațiilor nervoase.

Faza caracteristică a sensibilității lente

Când faza răspunsului acut este completă, începe următoarea fază a sensibilității lente. În timpul acesteia, leucocitele de diferite tipuri migrează la locul de inflamație:
limfocite, neutrofile, macrofage, eozinofile. Acestea treptat (peste una sau două zile) înlocuiesc țesutul conjunctiv.

Cele mai frecvente semne de alergie sunt rinita, febra fânului. Uneori poate fi eczemă sau astm bronșic.

Pot apărea și alte simptome:

 • mâncărime nas, palate;
 • conjunctivită;
 • ochii umezi;
 • nas infundat;
 • strănut.

O reacție alergică poate dura câteva ore sau câteva zile. Complicațiile apar atunci când o persoană continuă să contacteze alergenul. Astfel de complicații pot fi șocul anafilactic, angioedemul. Pacientul va începe crampe, crampe stomacale, greață, vărsături. Cu un astfel de atac, trebuie să suni o ambulanță timp de 15 minute.

Există cazuri în care apar alergii datorită efectelor reci ale corpului uman. Manifestările sale sunt roșeață severă a pielii, erupții cutanate.

Simptome ale alergiilor nervoase

Manifestări pe față

La persoanele foarte suspicioase și anxioase, este dificil să te obișnuiești cu noile condiții. În acest caz, principalele manifestări vor fi pete roșii pe față, care sunt răspunsul sistemului nervos la experiențele regulate, stresul.

Manifestări pe mâini

Cu blândețe puternice care apar pe mâini, au o bază psihologică. Fiind o boală netransmisibilă, ele sunt răspunsul sistemului de apărare al organismului la anxietate și depresie.

Dacă aveți simptome similare, nu dați imediat vina pe alții, îi urăști. Cea mai bună cale de ieșire din situație este aceea că o persoană își schimbă atitudinea față de ceea ce se întâmplă, să învețe cum să răspundă în mod adecvat anumitor evenimente.

Principalele simptome ale alergiei sunt considerate a fi mâncărimi ale pielii, erupții cutanate, iritații, inflamații ale membranelor mucoase, umflături, greață, vărsături, rupere, arsură a pielii.

De ce este alergia o boală psihosomatică?

Deoarece în medicina modernă se consideră că principalele cauze ale alergiei sunt predispoziția genetică, bolile cronice, influența condițiilor de muncă, dar nu toate explică de ce oamenii care lucrează în aceleași condiții dezvoltă boli de diferite forme. Abordarea tradițională a tratamentului este evitarea unui alergen, eliminarea simptomelor, curățarea corpului de toxine și deșeuri, urmărirea unei diete, efectuarea unui set de exerciții fizice.

Dar, aplicând această abordare alergiilor, o persoană își dă seama că trebuie să trăiască cu ea, să se adapteze la anumite condiții.

Alergia are o bază psihosomatică, deoarece trauma psihologică a copilăriei poate provoca apariția acesteia. Medicina de Est sfătuiește să acorde atenție faptului că sistemul imunitar este asociat cu nervii.

Allergii și psihologii consideră că alergiile sunt cel mai adesea cauzate de cauze psihologice. Și o reacție alergică este un semnal al corpului nostru, care dorește astfel să vorbească despre problemele sale. Despre tot ceea ce încercăm să nu observăm, dar vă îngrijorați.

Prin dezvăluirea cauzelor interne ale bolii, o puteți depăși. Deci, dacă problema psihologică dispare, consecințele acesteia vor înceta, de asemenea, să apară.

 • Oamenii care sunt alergici la praf cel mai adesea idealizează conceptele de curățenie și ordine sau văd oameni cu adevărat lipsiți de scrupule, își poartă problemele.
 • Alergiile la animalele de companie se pot dezvolta datorită temerilor ascunse care le împiedică să le iubească.
 • Alimentele alergice pot apărea pentru că o persoană îi asociază cu o situație neplăcută atunci când le-a văzut sau mâncat. De asemenea, este posibil ca odată să afle că un anumit fel de mâncare este iubit de o persoană pe care o urăște.
 • Gândurile negative au un efect negativ asupra stării întregului organism, slăbesc sistemul imunitar, contribuind astfel la dezvoltarea alergiilor.
 • Experiențele constante, depresiile erodează sistemul imunitar. Ele creează premise pentru dezvoltarea alergiilor. Aceasta se datorează prezenței unor legături strânse între sistemele imune, nervoase și endocrine.
 • Alergiile se pot dezvolta datorită faptului că o persoană este foarte frică de viață, consideră că tot ceea ce se întâmplă în jur este nedrept și că o face forțat, nu aduce nici o plăcere.

Persoanele care au alergii din motive psihosomatice sunt deseori foarte sensibile, cred că fac mai mult pentru alții decât pentru ceilalți. Din acest motiv, ei suprimă agresiunea în sine, care mai târziu, fără a fi transformată în cuvinte, începe să se manifeste sub forma unei reacții alergice.

Alergiile psihosomatice pot apărea datorită trecerii la un loc nou, comunicării cu noi oameni, adaptarea la lucruri noi, alimente noi. O persoană reacționează atât de brusc, deoarece sistemul nervos este agitat, din același motiv el este sensibil și supărat. Imunitatea, expusă în mod constant la influență negativă, nu se poate baza pe stimuli externi și, prin urmare, pacientul are erupții alergice, nas înfundat, astm.

Anumite trăsături de caracter, trăsăturile de personalitate sunt responsabile pentru apariția unei reacții alergice:

 • traumele psihologice care au avut loc în copilărie și au o relație strânsă cu alergenul;
 • anxietatea și entuziasmul, tensiunile care nu permit unei persoane să se relaxeze, să-i facă să se învingă singuri, să acționeze împotriva voinței lor, să interzică să facă ceea ce vor;
 • teama ca un atac alergic se va repeta;
 • dificultăți în luarea deciziilor;
 • suferință și senzație severă;
 • suprimarea mâniei și a agresiunii, care apar la un nivel subconștient și nu este capabilă să determine în mod independent ce se întâmplă cu acesta.

Principalele cauze ale alergiilor nervoase sunt:

 • mare anxietate și suspiciune;
 • incapacitatea de a "opri emoțiile";
 • acumularea constantă de emoții negative în interior - furie, furie;
 • dificultatea de a stabili contacte cu oamenii, probleme cu comunicarea.

Psihosomatica se numeste alergie inventata de sistemul nervos, care se manifesta datorita experientelor excesive, stresului. Alergiile nu vor fi singurele boli cauzate de tulburări ale sistemului nervos. Deoarece imunitatea redusă nu este capabilă să reziste stimulilor externi ai oricărui organ sau sistem.

Prin urmare, pentru a elimina alergiile, trebuie să acționați pe rădăcina problemei - starea psihologică a unei persoane.

Metode de tratare a alergiilor nervoase

Deoarece acest tip de alergie este cauzat de probleme psihologice, va fi posibilă vindecarea pacientului cu ajutorul unei influențe inconștiente. Un psiholog cu înaltă calificare va putea să efectueze sesiuni de hipnoză, cu ajutorul căruia cauzele reale ale alergiei vor fi eliberate treptat - furie, anxietate, contradicții interne. Când motivele evidente nu sunt vizibile la prima vedere, merită să ne întoarcem la subconștient. Prin transmiterea informațiilor negative din subconștient, puteți fi vindecați de alergii "nervoase".

Măsurile preventive includ:

 • o atitudine corectă față de evenimentele care au loc cu o persoană;
 • nu susceptibilitatea unor mici probleme, mici probleme;
 • capacitatea de a ieși rapid din situații proaste;
 • abilitatea de a evita situațiile și persoanele care vă provoacă emoții negative.

Trebuie să poți păstra întotdeauna o stare bună și să înveți asta celor din jurul tău.

Cauzele alergiilor nervoase la copii

Copilul este foarte vulnerabil, iar sentimentele și experiențele sale sunt uneori foarte puternice. El nu este încă în stare să-și exprime emoțiile în mod corect și, din acest motiv, este îngrijorat de un motiv interior:

 • despărțirea cu mama mea pentru o lungă perioadă de timp;
 • conflictul parental continuu;
 • viața cu restricții și restricții constante.

Dizarmonia în suflet determină adesea reacții alergice asupra corpului. Astfel, un mic copil îi informează pe adulți că îi lipsește afecțiunea, dragostea, înțelegerea.

Copilul reflectă relațiile de familie. Văzând că apar scandaluri constante între părinții săi, el este conștient de acest lucru și că inima lui este blocată de o boală mută.

De asemenea, copilul poate fi afectat de stresul pe care la primit în timp ce era încă un embrion. Dacă mama este în permanență nervoasă în timpul sarcinii, copilul poate deveni slab și foarte vulnerabil.

Responsabilitatea părintească

Întrucât un adult a fost deja format, se poate confrunta cu situații negative de viață pe cont propriu sau poate căuta ajutor de la specialiști calificați, este mai ușor pentru el să rezolve problemele psihologice. Copilul nu poate face față singure situațiilor dificile.

Prin urmare, este foarte important ca părinții să observe motivul pentru starea proastă a puilor lor în timp și să înceapă să acționeze.

Nu trebuie să așteptați până când problema este rezolvată de la sine sau lucrurile se vor îmbunătăți. La urma urmei, o dispoziție proastă după ce a intrat într-o stare proastă de sănătate și mai târziu poate fi exprimată sub forma unei alergii pe corp. Trebuie să vorbiți adesea cu copilul, să aflați care este cauza experiențelor sale, de ce este trist, fără nici o dispoziție, ce anume ascunde de ceilalți. Aceasta este singura modalitate de a preveni aparitia alergiilor psihosomatice la un copil.

În cartea lui Lisa Burbo "Trupul tău spune" Dragoste-te! " Se indică faptul că cauzele metafizice ale alergiei pot fi:

Bariere emoționale. O persoană le pune în fața celor pe care nu le tolerează, cu mare dificultate de adaptare la astfel de oameni. O astfel de persoană este supusă influenței semnificative a altor persoane, mai ales din partea celor pe care vrea să le impresioneze. Majoritatea persoanelor care suferă de alergii sunt ușor de jignit, ei cred că sunt obiectul agresiunii și, prin urmare, încep să se apere în mod activ.

De asemenea, alergiile pot provoca contradicții interne care determină o persoană să se îndoiască de ceva. El caută să facă ceva, dar se teme de el și îi suprimă dorința. Același principiu este transferat oamenilor. De exemplu, o persoană se poate bucura în prezența altui și, în același timp, dorește să plece. Deci, el simte sentimente delicate pentru altul, îl iubește, dar nu vrea să depindă de el. Prin urmare, după o ezitare prelungită, el concluzionează că este mai bine să nu se deschidă oamenilor. Motivul pentru această reacție este că nu a existat niciodată un acord între părinții alergicului, care adesea au susținut și nu au fost de acord cu opiniile celorlalți. Uneori manifestările alergiei pot fi folosite ca o modalitate de a atrage atenția asupra personalității dvs., de exemplu, atunci când o persoană are dificultăți de respirație și nu poate face fără ajutorul din afară.

Barierele mintale. Când sunteți bolnav cu alergii, înseamnă că unele evenimente din viața voastră sunt repetate periodic, în același timp vă atrag și vă resping. Deci chiar oamenii care provoacă ostilitate devin obiectul încercărilor dvs. de a obține aprobarea, o evaluare pozitivă a acțiunilor lor. Creează iluzia că persoana, așteptările pe care le vei justifica, te va iubi. Dar un astfel de stat se numește dependență, dar nu ca iubire. Și supunerea nu poate fi o modalitate de a primi dragoste.

Paradoxal, alergiile sunt cel mai adesea cauzate de ceea ce o persoană iubește cel mai mult. Puteți prefera produsele lactate și puteți fi alergic la acestea. Adesea, oamenii suferă de alergii alimentare, deoarece nu doresc să recunoască dreptul lor de a se bucura de viață.

Viața are sens atunci când îți dai seama că poți obține favoarea altor oameni fără stres și suferințe nejustificate. Adesea, obiceiul suferinței pentru a atrage atenția apare în copilărie, când boala este una dintre căile de a atrage atenția adulților.

Cel mai adesea, apare o alergie la acele zone și zone de care vă temeți. Ceea ce suprimați și ceea ce evitați devine un alergen. Protecția chiar și în fața unui inamic iluzoriu provoacă agresiune. Deoarece apărarea este opusul iubirii, ea oferă o confruntare constantă în loc de unitate și pace, nu poate promova acceptarea și formarea unității.

Deci, subiectul unei alergii poate spune despre ce vă apărați în mod special. În Evanghelia după Matei se afirmă că este posibilă depășirea bolii prin încheierea păcii în tine, cu tot ceea ce trăiește în tine, cu tot ceea ce există în lume. Adevărata vindecare va veni numai când conștient includeți în viața voastră acele zone pe care le evitați, nu le veți rezista sau nu veți apăra împotriva lor. Doar prin iubire și unitate, boala poate fi cucerită.

Alergii la animale sau praf apar în oameni care se consideră obiecte de agresiune. Pentru a afla de ce ți-e frică de oameni, trebuie să analizezi evenimentele care ți s-au întâmplat astăzi și să îți dai un răspuns la întrebarea care mi-a cauzat exact teama: o persoană, un incident. Din moment ce este imposibil să remake lumea, rămâne doar să-și schimbe atitudinea față de ea, să privească lumea mai pozitiv.

Alergia la praful casei provoacă teama de murdărie, necurăție, este, de asemenea, asociată cu sfera sexuală.

Alergiile la antibiotice provoacă un conflict împotriva adoptării întregii vieți.

Febra fetei poate provoca temeri în sfera sexuală, deoarece polenul simbolizează fertilizarea și reproducerea.

Alergiile la părul animalelor sunt asociate cu probleme în domeniul sexualității, al relațiilor de dragoste și al instinctului pentru procreare.

Alergiile la părul pisicii pot provoca probleme legate de sexualitatea feminină, lipsa de moale, mângâiere.

Părul de păr poate provoca, de asemenea, alergii, indicând probleme de natură sexuală.

În cartea lui Oleg Torsunov "Legătura dintre boli și caracter" sunt descrise cauzele posibile ale unei alergii metafizice.
În opinia sa, alergiile provoacă:

 • hipersensibilitate;
 • atitudine negativă față de viață.

Hipersensibilitatea se dezvoltă datorită sensibilității ridicate a corpului, combinată cu trăsături negative de caracter. Mulți oameni doresc să dezvolte o mare sensibilitate, dar nu iau în considerare nevoia de a dezvolta bunătate, toleranță și umilință. Vor să obțină o mulțime de atenție, dar nu vor să le dea altora. Hipersensibilitatea este considerată o caracteristică specială a sentimentelor noastre atunci când reacționăm puternic și puternic la un anumit factor iritant. Vulnerabilitatea ridicată la om are loc în legătură cu multe obiecte:
• plante de natură agresivă (la pelin, ragweed, plop);
• microbii și paraziți, ciuperci și viruși;
• animale;
• miroase și părul unei alte persoane.

O atitudine negativă față de viață apare într-o persoană egoistă care are puncte de vedere antagoniste. Sau este mai ușor să spui intoleranța la orice. Într-o persoană, un egoist nu are umilință, înțelegere, conștiința lui dezvoltă un model de percepție negativă asupra lumii înconjurătoare. Deci, există o alergie la animale și plante care au propriul corp de minte, contrar propriilor noastre.

Exercițiile de respirație pot ajuta la reducerea efectelor negative, folosind pietre prețioase și semiprețioase și ierburi. Dar cel mai bine, acceptând doar o situație, fiind umil cu ea, vă poate ajuta.

O persoană poate provoca în mod independent o creștere conștientă a sensibilității prin ajustarea incorectă. Deci, puteți începe să vă ajustați în mod conștient în mod negativ, fără a schimba calitatea personajului. Dezvoltarea sensibilității ar trebui să coincidă cu dezvoltarea bunătății, a compasiunii, a toleranței, a umilinței.

http://allergiianet.ru/simptomy/psihosomatika-allergii.html

Alergie Psihosomatica

Oricare dintre definițiile clasice ale alergiei este redusă la un punct cheie: alergia - reacția organismului la altcineva. Acest lucru necesită clarificări. Aproape totul din lumea din jurul nostru este străin de bio-și psiho-sistemele umane. Este apoi în proces de prelucrare a proteinelor sunt sintetizate din carne, de la plante carbohidrați, adică, organismul "se adaptează" și asimilează unele informații.

Cum apare o alergie?

În același fel, "asimilează" informații de alt tip - sunete, mirosuri, lumina soarelui, atingeri, cuvinte și intonații. Reciclează în "a lui". Dacă îi place și are nevoie. Dar există lucruri care, dintr-un anumit motiv, un anumit organism definește pentru sine ca "altcineva indigestibil". Sistemul imunitar, stăpânirea și filtrarea pe principiul "propriei persoane - a altcuiva", respinge în mod decisiv "extraterestrul extracelulos". Această reacție de respingere este o alergie.

Dacă vorbim de alergii alimentare, acest lucru înseamnă că mecanismul de divizare și asimilare a anumitor componente ale alimentelor este rupt și necesită ajustare. Dar există încă mecanisme complexe de comunicare a subconștientului cu fiecare celulă a corpului nostru.

Această relație se numește psihosomă. Alergia din punctul de vedere al psihosomiei - incapacitatea de a accepta orice lucru care nu amenință alte persoane. Aceasta este reacția individuală a unui anumit organism, incapacitatea de a "digera" informații de altă natură în "propria sa" la nivel emoțional.

Și chimie - în eliberarea histaminei în sânge când alergenul este determinat de sistemul imunitar ca "străin". Alergia psihosomaticii - răspunsul organismului la stimulii psihologici, întruchipat în manifestări dureroase vizibile. Reacțiile alergice pot fi cauzate de orice - de la lumina soarelui inofensivă și de la mirosul de mușețel la schimbarea locurilor de muncă.

Emoțiile determină calitatea vieții noastre. Cu alte cuvinte, emoțiile dau naștere la chimie în corp. Sentimentele negative sunt concretizate în simptome destul de vizibile ale alergiilor psihosomatice.

Simptomele alergiei psihosomatice

Care sunt marcatorii unei astfel de alergii? Sunt mulți dintre ei.

 • Roșeață și erupție pe mâini, piept, față.
 • Mâncărime, strănut și tuse, care nu sunt asociate cu frigul.
 • Rinita alergică.
 • Transpirație și un sentiment de teamă bruscă.
 • Greață, palpitații.
 • Pallor, scurtarea respirației.
 • Defecțiune a glandelor sebacee, secreție crescută. Matreata, dermatita.
 • Senzație de oboseală, apatie, incapacitatea de a se concentra.
 • Dureri de cap senzaționale, pierderea parțială a vederii.
 • Uneori, chiar balbismul și tremurul mâinilor.
 • În cazuri severe, angioedem, sufocare, șoc anafilactic, pierderea conștienței.

Exemple de reacții alergice psihosomatice

După cum se spune, noi toți vrem din copilărie. Iar rădăcinile alergiilor psihosomatice la copii își au originea în perioada în care copilul nu este încă capabil să facă față factorilor negativi care îi invadează subconștientul.

 • Copilul este ofensat de o dădacă care nu poate trăi fără parfumuri cu mirosul de liliac. Rezultatul relației este o reacție bruscă - înroșirea feței, rinita alergică, lacrimația - în perioada de înflorire a liliacului sau pe uleiul esențial cu mirosul de liliac.
 • Un profesor de grădiniță umilește și "incriminează" un copil pentru că nu poate să lucreze cu mâinile, să-și omoare un cal sau să facă un aplicat. Și apoi mama a comentat despre "curbura" fiicei sale. Ca rezultat, când încercați să învățați cum să croșetați, începe să tremure, amețeli. În acest caz, puțini oameni văd în cuvintele mamei sau îngrijitorului cauzele alergiei psihosomatice la un copil.
 • Părinții introduc în subconștient un gând convingător că alți copii sunt mai buni, mai frumoși, mai de succes și mai vrednici. Și copilul crește cu instalația că nu este "vrednic" de nimic bun. Linia de fund: orice schimbare pozitivă a vieții este însoțită de o tulburare intestinală și uneori se întâmplă ca un reflex gag. În acest caz, persoana nu o asociază cu comentariile care îi însoțesc copilăria.
 • Prima relație sa încheiat cu o lovitură bolnavă de vanitate. Și era pe plaja cu soare și mirosea de porumb fiert. Iar corpul "și-a adus aminte" totul și a început să trateze mirosul de porumb fiert, mai ales în combinație cu lumina soarelui, ca o amenințare. Și a început să "repetă" reacțiile care au însoțit experiența veche dureroasă - amețeli, paloare, greață.

Puteți da un număr infinit de exemple. Principalul lucru este să prindeți o legătură stabilă între orice manifestare a alergiilor psihosomatice cu evenimente specifice.

Alergia dependenței de starea psihosomatică

Dependența este directă. Cu cât persoana este mai impresionantă, cu atât mai strălucitoare este experiența conflictelor interne, resentimentelor, stresului, cu atât mai acută este reacția corpului său. De exemplu, stresul cauzat de evaluarea negativă a calităților fizice ale unui adolescent vulnerabil și critica excesului de greutate poate provoca o astfel de alergie alimentară de natură psihosomatică pe care anorexia o poate avea.

Alergiile psihosomatice la adulți au caracteristicile sale. Portretul celui mai expus riscului de "non-digestie" al situației este aproximativ clar. Persoane impresionante, suspecte, care, datorită educației sau circumstanțelor, și-au stabilit niște interdicții interne care nu se lasă să se opună factorilor negativi. Un protest condus în interior este ceea ce este o alergie psihosomatică.

Viața pune orice persoană într-un cadru destul de rigid. Nevoia de a trăi sub un singur acoperiș cu anumiți oameni, de a ține seama de percepția publică a acțiunilor dvs., de a vă pune la dispoziție o anumită muncă și o echipă... De ce va provoca o altă reacție de respingere? Adesea, alergiile la circumstanțe și la circumstanțele ei însele formează un cerc vicios, din care nu toată lumea poate.

Alergie nervoasă

Ce împiedică corpul uman să facă față unor factori enervanți? De aceea, aceleași condiții (de exemplu, schimbarea locurilor de muncă, mutarea într-un apartament nou, plecarea în vacanță sau o călătorie de afaceri) provoacă o alergie la o persoană și nu la altul? Răspunsul este o defecțiune gravă a sistemului nervos.

Nervul alergii psihosomatice sunt frecvente și dificil de tratat. Ea este cauzată de o stare constantă de anxietate, empatie crescută, stima de sine scăzută. Se manifestă în principal prin roșeață și erupții pe piele a mâinilor, feței și pieptului. Deseori se prezintă sub formă de eczeme, transpirație. Creșterea nervozității, depresiei - nu este un eveniment unic pe care să-l puteți încerca să supraviețuiți. Aceasta este o problemă care este mereu cu tine.

Alergie și stres

Cum stresul poate provoca o reacție alergică a fost discutat mai sus. Răspunsul corpului la stres în defalcarea relațiilor poate fi orice. Acestea pot fi pete roșii scalabile care apar în soare, un spasm în gât cu mirosul și aspectul de porumb fiert, doar un salt de presiune ascuțit când este eliberat în atmosferă, care amintește de acel stres de lungă durată.

Sau stresul cu care se confruntă pierderea unui iubit. Imposibilitatea conștiinței de a accepta și de a face față situației poate fi exprimată în oricare dintre cele mai neașteptate moduri.

Motivul reacției este detectat destul de rapid, un alergic poate face, dacă se dorește. Trebuie doar să analizați serios și în detaliu ce este rădăcina negativă în subconștient, care a fost cauza principală a unei reacții acute.

Cauzele anumitor tipuri de alergii

Practica arată că aceleași circumstanțe și cauze pot provoca reacții psihosomatice complet diferite. Cazurile tipice și frecvent întâlnite sunt:

 • Unul dintre cele mai frecvente tipuri de alergii este parul animal. Pot exista mai multe motive.

- Moartea unui animal de companie, experimentată în copilărie, poate fi "amintită" de tot corpul. Și apoi orice animal va fi perceput ca o amenințare. Ochii ochii, mâncărimea și iritarea pe mâini - markeri ai reacției defensive a organismului.

- comunicarea contactului cu animalul și înțelegerea sexualității acestuia, "principiul animalelor". Pentru un copil sensibil, scene de împerechere animală pot provoca orice reacție, inclusiv reflexul gag.

- contradicția dintre propria viață în cadrul convențiilor și obligațiilor și libertatea și independența animalelor (de obicei pisicile).

 • Cauzele psihosomatice ale alergiilor alimentare se bazează pe respingerea propriului corp - "grăsime", "subțire", "acnee" etc. Sursa poate fi o experiență alimentară negativă. O persoană otrăvită de creveți la primul test riscă să câștige o alergie cauzată de aspectul și mirosul lor.
 • Primăvara, renașterea vieții, trezirea rapidă a naturii. Peste tot vorbim despre alergii la polen. Dar acesta este un semnal direct că într-o societate există un număr mare de persoane cu probleme psihologice grave. Psihomiatica polinozelor (febra fânului, cu alte cuvinte) este cauzată de diferiți factori: lipsa cererii de relații personale, sexuale sau, dimpotrivă, teama de astfel de relații; rezistența la cadrele rigide; teama de schimbare; incapacitatea de a se adapta la noile circumstanțe; abordare conservatoare a vieții. Adesea este dificil ca astfel de oameni să decidă chiar să rearanjeze mobilierul. Ce să spun despre schimbările profunde ale vieții!
 • Alergie pentru a adăposti praful. La baza se află convingerea interioară a unei persoane în "neînțelegerea" ei. Și se întâmplă că motivul - sindromul de "victimă", sentimentul inerent de om de vinovăție și responsabilitate pentru tot ceea ce în jurul.
 • Alergia rece este o pseudoalergie. Desigur, înghețul însuși nu poate fi un alergen și, desigur, natura lui este psihologică. Motivele sunt adesea exercitarea excesivă, senzația de nesiguranță, inutilitate, oboseală constantă. Markere: frisoane și tremor în organism; urticare pe părți deschise - mâini, față; rinită rară (caracterizată prin manifestare numai în frig); umflarea, mâncărimea și scârțirea pielii.

Apropo, mai multe despre motivele. De mult timp sa știut că o pierdere totală sau parțială a auzului sau a vederii nu este altceva decât o reacție alergică psihosomatică la circumstanțele externe. Mai ales când vine vorba de copil.

Dacă el este forțat să fie prezent în permanență în timpul luptelor violente de familie, el subconstient "acoperă urechile sale". Și dacă mai trebuie să vă uitați la "fotografiile" din viața adulților (tată continuu bețiv, mamă plângând etc.), rezultatul poate fi o pierdere totală sau parțială a vederii. Nu deloc. Dar copiii sensibili - da!

Tratamentul și prevenirea

Modalitățile de a preveni alergiile psihosomatice, de fapt, se află la suprafață. Înțelegerea importanței bunelor relații dintre oameni, între părinți și copii, atenția față de starea unei persoane care locuiește alături de dvs., care lucrează într-o singură echipă vă poate salva din multe momente neplăcute.

Diferiți specialiști pot lua parte la tratamentul alergiilor. Alergist, nutriționist, neuropatolog. Sondajul identifică posibile cauze, tratamentul fiind, de obicei, complex - de la medicamente (sedative, medicamente antialergice) până la sesiuni de hipnoză și conversații cu un psiholog. Un nutriționist ajustează mecanismele alimentare dacă este necesar.

Tratamentul alergiilor nervoase

Tratamentul este lung și dificil. Este dificil să reconstruiți și să ajustați mecanismul de stăpânire a oricărei componente a alimentației. Este chiar mai dificil să reconstruim mecanismul de percepție a propriei persoane în combinație cu lumea exterioară, pentru a stabili această armonie. Este necesară corectarea rezultatelor "muncii" pe termen lung a părinților, dacă vorbim de reacțiile "vin din copilărie". Sau rezultatele anilor de relații defectuoase, bolnave, dacă vorbim despre adulți.

Uneori rădăcinile contradicțiilor sunt atât de adânci încât persoana însuși nu poate ajunge la cauzele tulburării psihosomatice. Corect în acest caz, contactați un specialist. Hipnoza, medicamente sedative, sesiuni de acupunctură, conversații cu terapeutul pot fi incluse în setul de măsuri. Trebuie reținut faptul că unul dintre factorii de succes ai tratamentului este încrederea completă și dorința de a coopera cu medicul.

Aceasta este în cazurile în care nu este vorba de reacții alergice severe și acute. Dacă există șoc anafilactic, convulsii, crampe la nivelul gâtului, angioedem, trebuie să apelați imediat o ambulanță.

http://psydeal.com/rasstrojstva/psihosomatika-allergii/

Psihosomatica: Alergiile

Alergie - hipersensibilitatea organismului la anumite substanțe.

Alergia este considerată a fi o boală a sistemului imunitar uman. Deoarece ca răspuns la un alergen care a intrat în organism, sistemul imunitar uman începe să stimuleze celulele țintă și să producă substanțe active.

Alergia ca boală este, de asemenea, caracterizată prin individualitatea sa, deoarece fiecare persoană are o reacție alergică la o substanță diferită.

Formele unei reacții alergice sunt:

 • urticarie,
 • alergii alergice (rinită alergică și astm bronșic);
 • alergie conjunctivită,
 • dermatoza (eczemă),
 • enteropatie (reacție gastrointestinală),
 • șoc anafilactic,
 • Edemul lui Quincke, etc.

Pseudo-alergia este o manifestare a unei reacții alergice fără expunerea la un alergen și fără o reacție antigen-anticorp. Adică, pseudo-alergia este pur și simplu o reacție incorectă și inadecvată a corpului. Dar, din cauza eșecurilor din sistemul nervos, histamina este eliberată în sânge, prezentând simptome de alergii.

Simptomele de alergii, inclusiv o alergie la nervi, sunt mâncărimi și erupții cutanate, dermatita, eczeme sau psoriazis pe brațe, abdomen, piept, gât, eventual sufocare, tuse, nas infundat, ochi umezi, tremurături membrelor, transpirație, paloare sau roșeață fețe, greață, bătăi rapide ale inimii, pierderea conștiinței etc.

Simptomele alergiei psihosomatice ar trebui să includă, de asemenea, nevralgie, somnolență, apatie, letargie, dureri de cap sau dureri musculare și alte simptome asociate cu funcționarea defectuoasă a sistemului nervos.

Consecința alergiilor poate fi dezvoltarea bronșitei alergice și a astmului bronșic.

Cauzele alergiilor sunt:

 • insuficiența sistemului imunitar,
 • predispoziție genetică
 • boli (la adulți - boli cronice ale tractului digestiv, la copii - răceala comună);
 • infecție
 • condițiile de muncă
 • obiceiuri proaste
 • alimente nesănătoase, inclusiv utilizarea alimentelor cu arome și arome,
 • ecologie rea
 • subliniază, etc.

Psihosomatica alergiilor nervoase

Sistemul imunitar uman este conceput pentru a proteja, dar în cazul alergiilor, acest lucru protecția se manifestă într-o formă distorsionată, exagerată: începe sistemul imunitar fi ostil chiar și pentru substanțe inofensive care recunoscută de ea ca fiind dăunătoare.

Adică, în limba psihosomatică, aceasta înseamnă că o persoană nu recunoaște și respinge ceva în sine sau se teme de ceva. Prin urmare, ea conduce subconștientul ca fiind dăunător și periculos pentru liniștea sa minții.

organism refuză să accepte orice substanță înseamnă o persoană refuză să accepte ceva în viața lui, protestează în ceva, ci suprimă emoțiile negative.

Aceste emoții negative sunt: senzație de iritare, anxietate, suspiciune, suprimarea furiei, intoleranță, experiențe constante de eșec, evenimente trecute, remușcări, vină, singurătate etc.

Psihologii au descoperit că o alergie care afectează organele respiratorii (praf, polen, furie animală), adică atunci când un alergen intră în organism prin respirație, indică faptul că o persoană spre spirit nu poate sta, urăște ceva sau cineva.

Alimentele alergice (afectează organele digestive) vorbește despre disconfortul de a nu putea accepta și asimila idei noi.

Înfrângerea alergiilor cutanate (frig, etc.) exprimă iritarea de la contactul cu cineva sau ceva în lumea înconjurătoare, mediul înconjurător.

Unii psihologi au identificat, de asemenea, o legătură între cauza psihosomatică și locul erupției. De exemplu, erupțiile alergice pe mâini sugerează acest lucru nici o dorinta de a face nimic.

Cauzele psihologice ale alergiilor

Renumitul autor al psihosomiei Louise Hay consideră că răspunsul la întrebarea: "Cui nu suporți?" ajută la aflarea cauzei alergiilor. Un alt motiv pentru această boală, în opinia ei, este negarea propriei puteri.

Psihologul Liz Burbo alergie desemnează ca sensibilitate ridicată sau pervertită.

Persoana care suferă de alergii, în opinia ei, este dezgustată sau nu poate tolera pe cineva. O astfel de persoană cu mari dificultăți de adaptare la oameni sau situații de viață. El este diferit impresionabilitate, senzație de atingere, depășind gradul necesar de protecție.

Pacienții cu alergie se confruntă în mod constant contradicție interioară: ei se străduiesc și, în același timp, să-și înăbușe lupta. De exemplu, ei doresc să fie cu iubita lor, dar se tem să renunțe la el sau să-și agraveze relațiile și, prin urmare, se străduiesc să se îndepărteze de el.

Alergiile se pot manifesta datorită situații recurente de viață sau ale celor dragi care provoacă emoții conflictuale. Dacă este o persoană apropiată, atunci, pe de o parte, el încearcă să obțină aprobarea de la el, dar pe de altă parte, nu-l place. Această atitudine controversată poate fi datorată lui dependență de această persoană apropiată (tată, mamă, șef, etc.).

Liz Burbo notează că o alergie alimentară sugerează că o persoană nu-și dă dreptul să se bucure de bucuriile vieții, și alergic la praf sau lână - despre sentimentul ca un obiect de agresiune.

Potrivit poziției dr. V. Sinelnikov, alergia este un semn al lipsei de auto-control emoțional. Aceasta înseamnă că o persoană, fără să știe cum să facă față unor emoții negative, le suprimă pur și simplu. Dar ele nu dispar nicăieri, iar subconștientul le aduce în afară, astfel încât o persoană să poată vedea că îi poluează sufletul.

Cauza alergiilor, medicul cheamă ce o persoană nu tolerează pe cineva sau ceva în viața lui. Sinelnikov subliniază acest lucru motivul este înăuntru și nu în afară (adică, motivul nu este în alimente, etc.).

Un alt expert bine cunoscut în psihosomă, Luule Viilma, scrie asta alergia este o încurcătură de iubire, frică și furie.

Observațiile psihologilor au dezvăluit că o substanță care este respinsă de corp vă poate spune care sunt problemele unei persoane. Deci, alergia la praful de casa spune teama de a fi murdar, necurat (aici vorbim nu numai despre murdăria fizică, ci despre mental sau spiritual).

Răspunsul antibiotic indică un raspuns uman sanatos (impotriva a ceva anti-viata), simbolizand acceptarea tuturor lucrurilor vii.

Alergia la polen, ca simbol al procreării, vorbește teama de sexualitate, pe blana animalelor - oh temeri în domeniul iubirii, sexualității, procreării.

În același timp, reacția la haina câinelui simbolizează suprimarea componentei agresive a sexualității, și pe pisici - probleme în domeniul sexualității feminine, a softness-ului și a afecțiunii, pe păr de cal - temeri și protecție împotriva instinctului sexual.

Cauze psihosomatice ale alergiilor la copii

Liz Burbo atrage atenția asupra următoarelor cauze ale alergiilor din copilărie: convingerile constante ale părinților din cauza viziunilor diferite și alergii ca o modalitate de a atrage atenția (datorită sentimentului de lipsă de atenție și dragoste).

Sinelnikov constată că este o reacție alergică la copii reflectarea comportamentului parental.

Luule Viilma scrie că dacă un copil este alergic la lână - este necesar uita-te la mama, pentru că motivul poate fi în dezechilibrul ei.

Alimentele alergice la copii indică neajutorarea ficatului și acest lucru, conform lui Viilma, înseamnă că există o lipsă de energie în chakra inimii: de la epavă de iubire a părinților, inima copilului este blocată de o stare de inimă proastă.

Conform observațiilor psihologilor, se pot produce alergii la copii datorită lungă separare de mama, conflicte în familie, interdicții și restricții constante, precum și o modalitate de a atrage atenția și de a satisface nevoile de dragoste și afecțiune.

Bebelușii au o reacție alergică strâns legată de starea mentală a mamei.

Căi de vindecare

Se pare că boala acestei boli individuale ar trebui să aducă deja o persoană ideea că ceva e în neregulă cu el și nu cu nici o substanță (pe care alții o folosesc, dar corpul lor reacționează în mod adecvat).

După cum știți, suferințele corpului indică direct suferința sufletului uman. Motivele psihologice de mai sus ne ajută să dezvăluim esența bolii: ceea ce suferă sufletul, ce emoții negative îl poluează, nu dau odihnă, iritant și mâncărime.

Prin urmare, calea vindecării de la alergia nervilor este foarte simplă: nu pentru a suprima, ci pentru a rezolva afecțiunile mintale care apar.

Cum se face acest lucru? Să începeți să vă recunoașteți că vă confruntați cu orice emoție negativă (așa cum mulți încep să refuze). Apoi, urmăriți ce a cauzat această emoție.

De exemplu, se confruntă cu furie. Și ce este în spatele ei? De ce sa întâmplat? Poate pentru că ai avut așteptări, că cineva va face ceea ce este mai bine pentru tine sau situația se va transforma în favoarea ta etc. Dar tu așteptările nu au fost îndeplinite. Și în tine mânia începe să fiarbă.

Acum, opriți-vă și întrebați-vă o întrebare: De ce ar trebui cineva să vă îndeplinească așteptările? Le-ai crezut. Și cealaltă persoană nu ești tu, nu știe ce invenți în lumea ta interioară, el își trăiește viața - și așa este.

Fiecare persoană este responsabilă pentru ideile și așteptările goale. De ce e gol? Pentru că nu vă puteți aștepta la nimic de la cineva sau orice altceva. Acesta va fi mai scump pentru el însuși, deoarece așteptările nu se justifică niciodată, însă, dimpotrivă, distruge totul în special relația dintre oameni.

Asteptarile, sau mai degraba esecul lor, cauzeaza frustrarea, pretentiile si exigentele nerezonabile asupra unei alte persoane. Notă: pentru altul, dar nu pentru dvs. (pentru că "mă așteptam, dar nu ați justificat!").

Dar amintiți-vă, cine se îmbolnăvește în cele din urmă? Unul care fierbe cu iritare și mânie.

Și trupul, ca servitor credincios al omului, este gata să facă sacrificii, doar pentru a arătați-i pe stăpânul tău toată necurăția lui interioară, urâciunea psiho-emoțională. În speranța că va vedea, va înțelege și va lua măsuri pentru a-și purifica lumea interioară.

http://psycop.ru/psixosomatika/psixosomatika-allergiya.html
Mai Multe Articole Despre Alergeni